Influencernas nya hobby

De har inte helt lämnat konceptet ”bubbellunch med avokadomackor” bakom sig, men jag anar vad som ser ut att bli den senaste hobbytrenden bland influencers och det är att göra eget porslin. 
Stina Wollter har ju en egen studio hemma där hon skapar i lera, men för lekmän, influencers och annat folk så finns det ställen att besöka för ändamålet – i alla fall i Stockholm – och här är några skapelser signerade influencers.

Jag tycker de är jättefina, särskilt Andra Norrmans design som jag gärna skulle ha här hemma. 
En hobby som mynnar ut i betydligt mer användbara saker än den när influencers sprutade fogskum på allt från möbler och speglar till vaser och ljusstakar.
?

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är såååååååå trött på alla låtar alla lägger till i sina storyn på ig , uff, sluuuuuta

   Om du stänger av ljudet hör du inte låten.. tips

    Kul jämt

    Tycker det börjar bli ute med all musik till

     Ute? Du skrev nyss att alla gör så ?

   Haha jag blir irriterad när de tar min favoritlåt (en gammal låt som ingen använt förut men som massa använder nu) och lägger ut låten till all möjlig skit.

   Ge fan i min låt till dina jävla frukostflingor ?

    Intressant det där. Jag kan också bli irriterad när någonting jag gillat långt innan andra upptäckte det blir poppis. Men varför blir man det egentligen?

  Dom är väldigt duktiga på att måla ? mina hade sett ut som från dagis ?

   Samma här!

   Haha gud ja ??

  Älskar sådant här. Testade på glasblåsning förra året. Även testat på smide. Detta står absolut högt på listan över nästa grej att prova, ska bara hitta någonstans att göra det där jag bor ?

  Har de ”bara” målat porslinet eller har de även gjort själva delarna? Kanske dum fråga jag vet inte. Oavsett så är jag imponerad, mycket fint.

   Målat tror jag, annars vore de riktiga naturbegåvningar för att göra porslin/keramik är inte särskilt lätt. Men håller med att det var fint målat oavsett 🙂 Andreas var verkligen superfina!

    På ”prova-på”-grejer brukar man kunna få mycket hjälp av instruktören, de vill ju att alla ska komma hem och vara nöjda med sin grej de tog med hem. Men ja, jag tyckte att de var ovanligt fina för att vara gjorda av en amatör.

    Målningen var jättefin på alla tre. Jag gillade citronen bäst ?

     (Åh, jag menar alltså inte att förminska att de var fina, menade bara själva ”grundporslinet” var så fint att jag misstänkte att de antingen fått mycket hjälp med drejningen eller att de var färdiga att målas)

     Ja absolut, men även med mycket hjälp vore de där orimligt bra gjorda av någon som är helt ny på att forma porslin/keramik. Inte en enda ojämn kant, är svårt även för någon som inte är helt nybörjare. Därav tror jag det är målningen som de gjort.

     Men blev faktiskt sugen på att måla på porslin/keramik själv, gjorde det när jag var yngre men bara helt fallit i glömska. Kanske blir perfekt pyssel i höst känner jag ?

      Ja jag blev också väldigt sugen. Äntligen har de lyckats influera även mig ?

      Brukade köpa lera i hobbyshop så gjorde jag och vänner figurer och annat som vi målade. Ingenting vi någonsin sparade men väldigt mysig aktivitet att göra ihop.

   På Ett av ställena så står det att det är målning av porslin, där man väljer vilken porslin man vill måla.

   Ha,ha ”autentisk final touch” för att hon målade två citroner på en färdiggjord vitmålad keramikkanna. Flunsor goes konstnärer är kanske den nya grejen nu när i princip alla ”designat” kläder odyl.

    Finns fler bilder..

    Tror hon syftar på sitta bilden i sitt flöde och inte den som är printscreenad här.

  En hobby som jag kan garantera är 110% sponsrad av ”ställena att besöka för ändamålet”

  Jättebra, tycker jag, att inspirera folk till att skapa nåt, inte bara scrolla på mobilen…!

   Har ett ställe nära mig och tyckte till att börja att det var lite dagisvarning över det hela, men har ändrat mig och tycker som du jättebra med något annat att göra än mobilen 24/7.

    Ja, kanske lite dagisvarning men å andra sidan kan det vara väldigt befriande att göra saker bara för att det är roligt också. Och sen om resultatet inte blir som man tänkt så var inte det hela världen. Kanske behöver vi vuxna lite fler dagisaktiviteter i våra liv ibland ?

  Mysig hobby och bra att inspirera till detta istället för den ständiga konsumtionen. De var ju inget vidare på att måla dock, men ska man bara ha det själv så spelar det ju ingen roll. Ser lite ut som dock-serviser.

   Inget vidare på att måla? Tyckte de var jättefina och min hade antagligen inte varit i närheten om jag hade provat på detta.

   För att vara glada amatörer utan träning tycker jag att de är duktiga.

   Oj du måste vara en riktigt duktig konstnär/bra på att måla om du tyckte det där var dåligt.

    Det är jag verkligen inte, men tycker att det ser ut som barn som har målat. Eller i alla fall valt motiv.

     Vad hade du själv målat på porslinet om du hade provat detta?

  Släppa egen porslinserie är alltså nästa flunsgrej efter eget smink/krämer/kläder/smycken. Snark alltså

   Nej? Detta är ju något de själva gjort och ska använda

  Jag ser ju hellre såna här bilder än att bli bombarderad med padel-content som man blev hela 2020.

  ABF kurs i porslinsmålning sånt ägnade sig tant Gertrud åt redan på 1950talet. det var viktigt att bejaka sin kreativa sida och komma ut lite bland folk när man var en hemmafru tyckte sossarna. Det fanns även kurser i oljemålning som resulterade i många av de talanglösa stilleben av blommor i vas som kan beskådas på närmaste loppis/secondhand. Motsvarighet idag typ Måla och skåla.
  Snark på detta pyssel som är på dagisnivå.

   ☀️

   Ja, hur vågar amatörer syssla med kreativa saker?! Man föds med talang och de som gör det är de enda som borde få närma sig en pensel eller en bit lera.

   Äsch, allt behöver inte vara på professionell nivå hela tiden. Ta ut pinnen ur röven och våga vara glad amatör! Livet är till för att levas.

   Konst och kreativitet behöver inte resultera i något vackert. Man kan ha en hobby bara för att det är kul.
   Jag har provat massa olika grejer och aktiviteter, bland annat konståkning, språkkurs och handarbete. Det var ”dagisnivå” på alltihop i början, men det var jättekul ändå.

  https://www.svd.se/a/XbJAxr/vem-ligger-bakom-mystiska-tiktok-kontot-djureninaturen

  Om djureninaturen. Det visar sig att den uthängda mannen är falskt anklagad

   Även om tjejen som outade honom inte ville dela med sig av hur hon fått informationen att det var just han bakom kontot, har jag svårt att tro honom under intervjun. Upplever att han känns falsk. Lyssnade på podden Blenda i morse.

  Gått en kurs i porslinsmålning. Men broderar hellre. Vill prova på frigörande dans.

  Kan du snälla granska Sarah Tjulander som köper en ny matstol till ungen för att den förra ”inte matchar med inredningen” och köper en klänning som hon använder en gång. Jag blir så ledsen av sånt här, hur kan man vara så slösaktig?

   Är inte de flesta precis sådär slösaktiga? Tycker också det är så sorgligt.

  Undrar mest vem som är Första Norrman..?

  Ära vare gud i höjden, detta porslin har jag målat på slöjden.

  Åh att skapa är så kul! Jag har varit på prova på drejning i Sickla och det var bland det roligaste jag någonsin provat. Rekommenderas starkt! Nästan meditativt. Bra lärare som guidade oss genom hantverket. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.