488 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Yoga girl rantar på stories om att hennes bebis sover på mage och att alla mödrar bör lita på sin intuition istället för rekommedationer. Huuuur kan man vara så immun mot vetenskap? Hon förstår väl själv att jättemånga bebisar dog innan det fanns adekvat sjukvård och bebisar och mammor dör fortfarande i länder utan fungerande vård.

  Sen det började rekomenderas att inte låta bebisar sova på mage har anyalet fall av plötslig spädbarnsdöd minskat drastiskt. Hur kan man välja att ignorera sån fakta och än värre förespråka att andra ska göra detsamma?

  Hon är så otroligt arrogant, obehaglig och verklighetsfrånvänd.

   Många dog innan man började att tvätta händena innan förlossningen. Det var något som tog årtionden att komma fram till. Jag följer inte Yoga men blir rädd när jag läser om hur hon ser på världen. Att inte gå på kontroll är så fruktansvärt nonchalant då på många ställen i världen då kvinnan måste resa i timmar för att kunna gå på en kontroll.

   Hon är ju rätt korkad. Såg att hon har sin nyfödda i babysitter också och det ska man inte heller

    Jag har inte barn så förlåt om det är en dum fråga. Varför ska man inte det?

     Om inte nacke och ryggrad är tillräckligt stabila blir det stor påfrestning att sitta i en sån för riktigt små barn

      Ok??

    Det beror helt på vilken typ av babysitter det är. Jag har haft båda mina i babysitter för nyfödda och det har gått alldeles utmärkt.

     Fast nu är det så att det finns forskning och vetenskap som fastställer att det inte är bra för ryggen, punkt slut. Nej – ditt barn kanske inte kommer gå med ryggen böjd i 90 grader med en skylt ”detta var babysitterns fel” – men det är fortfarande DÅLIGT för ryggen. Precis som att cigaretter är dåligt – det betyder inte att det ”syns” eller ”märks” på exakt alla?! Men det ökar ju risk för problem så som cancer etc etc. Kan folk snälla tänka lite mer vetenskapligt.. Hatar argumentet likt ”en kompis till mig gav sin unge Coca cola varje kväll och han fick inte hål i tänderna” – det är inte samma sak som att Coca cola inte är dåligt för tänderna?!?! Undantag finns alltid // man ser självklart inte alltid konsekvensen av ett specifikt agerande här i livet

      Inte samma anonym, men det finns ju spädbarnsinlägg för vissa babysitters (ej babybjörntypen). Borde de inte vara ok då? Ärlig fråga alltså. Jag vet hur lite jag vet.

       Jo, så är det. Dessutom är de för de minsta bebisarna mycket mer bakåtlutade så de nästan ligger ner helt. Men tror inte det är någon idé att säga det till Eja. Däremot ska man inte ha en liten bebis i babysitter för långa stunder. Samma gäller med babyskyddet (bilstolen),

        Självklart kan man göra saker korta stunder även om det inte är optimalt. Barnen sitter ju i babyskydd i bilen exempelvis som inte är bästa positionen för ryggen men bäst ur säkerhetssynpunkt. Säger inte att man inte kan ha en nyfödd i babysitter – men man ska ju helst undvika/ha det så lite som möjligt mtp ryggen. Uttryckte mig nog lite väl tjurigt, men blir bara så less på när folk säger just ”jag har gjort det och det gick utmärkt” typ som att det inte finns nån problematik eller som att det motbevisar den generella forskningen som finns om man läser på?! Känns som att det sprider fel info till andra föräldrar.

      Andas lite Eja.
      Ge gärna lite fakta om hur många av alla dessa barn som från att babysittern uppfanns till typ 80 talet som fått förstörd rygg.

   Går ju att anmäla inlägg att de sprider falsk info på insta. Inte säkert att det går igenom då Instagram är lite av rövhål när det kommer till att granska men man kan alltid testa. Då brukar det antingen tas bort eller läggas på en disclaimer om att det anses vara faktafel.

    Vad är faktafel? Att hon säger man ska lita på sin intuition? Det är en åsikt hon delar med sig, inte fakta, varför ska det anmälas? Är du kränkt för att du vill inte lita på din intuition?

     Förstår inte vad du menar att jag skulle vara kränkt över här faktiskt. Var en kommentar till att hennes hennes inlägg skulle förespråka att andra ska låta barnen sova på mage. Jag har inte sett inlägget själv utan svarade bara på vad ts skrev. Men visst, jag kan ha missförstått.

     Ser ofta här inne att hennes inlägg sprider information som är emot vetenskap så jag påpekade bara att man kan anmäla sådant som gör det.

    går även att anmäla henne till soc….

     Nej

     Sluta nu. Soc ska inte lägga tid på trams, de ska utreda barn som faktiskt blir illa behandlade.

   Tänkte exakt samma om hur världsfrånvänt hennes resonemang är. Jag tycker att det är jättebra att man litar på sig själv och gör det man tycker är bra, men att medvetet utsätta sitt barn för riskerna det innebär att inte 1: gå på kontroller under graviditet 2: inte göra kontroller direkt efter födsel som blodsocker, vikt, syremättnad mm (vilket jag antar att hon inte gjort) 3: ignorera riskerna det medför att låta spädbarn sova obevakade på mage, och listan fortsätter. Det för mig är helt j*kla sjukt.

    Brukar också lyssna på min intuition. Brukar blunda och gå över motorvägen. Intuitionen säger när jag ska stanna.

   Mina barn har också sovit på mage. På rygg var de som små sprattlande skalbaggar och sov inte en blund ?

   Kommer hon att skippa vaccinationerna för sitt barn också och kontrollerna på BVC?

    Det kan vi nog utgår ifrån ja

    Skulle bli så arg på mina föräldrar om jag fick veta som ungdom eller som vuxen att jag inte är vaccinerad enligt vaccinationsprogrammet, fyfan

    Hoppas det. På tiden att folk vaknar till. Finns inget gott i dessa vaccinationer.

     Kryp tillbaka till din lilla håla

     sånna som du som INTE bidrar till att utrota farliga sjukdommar.
     precis som galningarna i Järna som vågar och barn nästan dör och mässling som bryter ut, där och förädlar har mässlings partyn.

   Om en vuxen människa vill sav ur en björk och behandla lunginflammation med ingefära så absolut, kör. Men att dra in oskyldiga barn i sina teorier tycker jag är fruktansvärt oansvarigt. ”Mitt barn ska inte vaccineras, man får ju ändå aldrig mässling” – nej, och hur kom vi egentligen till den punkten? Det finns en anledning till att vi vet det vi vet idag, varför ska vi då backa och göra samma misstag som våra förfäder gjorde.

    Belle
    Var det inte ett utbrott av just mässling för ett tag sedan?

     jo i Järna bland alla anti vaxxare där. dom är inte kloka..

     Senaste utbrottet var 2017 om jag inte missminner mig. Däremot har vi ett fåtal enstaka fall då och då. Nu i våras upptäckte man ett fall av mässling på ett barnsjukhus vilket uppmärksammades i media, då behandlades många förebyggande men tror bara det var någon enstaka som faktiskt blev smittad. Och det har vi vaccin att tacka för, mässling är nämligen väldigt smittsamt.

    Mässling minskade drastiskt iom att vi i västvärlden fick WC och varmt vatten inomhus. Det var ganska många år innan vaccinationsprogrammet.

     Så varför finns vaccin? För att hjärntvätta oss på nåt vis? KOM IGEN

     Att god hygien leder till minskad spridning av virus är inte någon nyhet. Däremot räcker det knappast för att utrota en sjukdom. Att vi knappt har några fall av mässling i Sverige idag har vi MPR-vaccinet att tacka för.

     Mässlingsvirus är luftburen smitta… hjälper inte ett dugg med att tvätta händerna… läs på lite

   hon är inte klok. punkt

   Åh fy tusan vilken provocerande människa. Typiskt trotsig vuxen, att man ska göra nästan tvärt om pga att provocera. ”Jag gör som jag vill” trots 1 miljon anledningar till att det skulle vara ett mindre bra beslut. Så där är min svägerska. Kan inte rå för det men ser dessa människor som lite mindre vetande. Och korkade.
   ”The law of intuition”, herregud så dumt.

   Om man ammar minskar också risken men en del väljer ändå frivilligt bort amning.. Folk gör som folk gör 🙂

  Vad är det konstigaste ni trodde på som barn? Jag trodde att varje gång man blinkade så fotograferade man med ögonen, och att alla dessa bilder sedan spelades upp för dig som ett bildspel när man dog. Så jag gick runt och blinkade orimligt ofta för att fotografera min mamma och min katt ?

   Haha vad gulligt!

   Har en två år äldre syster som lurade i mig det ena och det andra. Bland annat att ormbunkar blev riktiga ormar på natten. Att de liksom stod i rabatterna och väste hela nätterna. Var livrädd för ormbunkar framåt kvällarna.

   Jag var helt övertygad om att alla mina leksaker hade en själ och att de levde och härjade runt när jag stängde dörren till mitt rum. Jag trodde de kunde känna känslor och tog därför hand om mina dockor som om de hade varit riktiga bebisar. Så till den grad att jag grät på kvällarna för att jag var helt slut och inte orkade med ansvaret. Jag var fan inte riktigt klok… var även paniskt rädd för vampyrer och fullt övertygad om att de existerade. Sov med ett stort kors under kudden och petade in vitlök i nyckelhålet ?

    ?

    Hahaha det roligaste jag hört idag ?

    Haha usch vad stressigt det måste varit för dig ?♥️ men ibland kunde ju sådana tankar slå en? Typ som hitta Nemo, då kunde man ju fundera lite osv ?

    Haha jag med! Fast jag hade en turordning om vilket gosedjur som skulle få sova med mig, trots att jag egentligen inte ville sova med alla. Men de kunde ju bli ledsna över att inte bli valda eller få kärlek…

   Att Pentti Varg kom till vårt hus om nätterna men inte ville prata med mig utan bara med mina äldre syskon ?

   Jag missuppfattade hur barn kom till haha..

   Jag var orolig över att om man hade foton på folk uppsatta på väggen tex så kunde de se en genom bilderna. Hade klassfoton uppsatt på väggen som jag fick ta ner om jag skulle göra nåt pinsamt.

   Jag har precis lurat i mina barn och syskonbarn att jag är spiderman. Ville bara se om det funkade och de är hyfsat övertygade.

   Jag trodde att varje gång man satte på en kasett eller CD så sjöng artisten på riktigt. Alltså att dom satt i ett rum med en mikrofon och väntade på att någon skulle sätta på en låt dom sjöng ?

    Jaaaaaa det trodde jag också ?

     Haha, det hade ju varit lyxigt om det var så ?

    Trodde samma med filmer ??

   Läste KP som barn och i deras kärleks/sex-spalt var det någon som frågade vad en h*ra var för något och fick till svar att det var en person som sålde sin kropp. I mitt lilla huvud spelades följande scenario upp: en exotisk svart marknad med massa kroppsdelar i kylväskor som folk sålde.

    Hahahahahaha ååååå

    Riktigt så off är det ju inte alltid, svarta marknaden osv.

   Var helt övertygad om att jag kunde byta plats på mina båda armar, så sen när jag blev lite större (typ 10 år) så funderade jag på hur jag hade gjort för det gick ju inte längre ??

   Jag förstod inte hur trafikljus fungerade och trodde att det stod en jättesmal man i varje trafikljus och tryckte på knappar för att ändra färg.

   Jag funderade också på hur språk utvecklades och trodde att det var någon som kom på ett nytt ord och sen ringde alla människor och sa det ordet, typ ”ketchup” och att det var så alla lärde sig vad olika saker hette ?

   Jag hade hört att man inte ”skulle” bada om man hade mens men tolkade det typ som om man inte kunde få mens i vatten så tänkte att om jag satt i badkaret hela livet skulle jag slippa få mens ?. Typ att den inte kunde ”komma ut” om man var i vatten.

   Haha, har skrattat så mycket till kaffet när jag läst alla svar. Kan lägga till att jag trodde att saltade pinnar var riktiga pinnar som man plockat utomhus och saltat. Slutade äta det. Och att Nesquick (de runda choklad-frukostflingorna) var torkat kaninbajs så jag slutade äta det också trots att det var min absoluta favoritfrukost.

   Känner igen mig så mycket i det med att man trodde att någon satt i någonting. Jag trodde att det alltid satt någon person i vår TV som bytade kanal åt mig ?

  Vill se en film/mini serie som fångar mig fort och är så bra så man inte ens vill pausa fast man verkligen måste gå och kissa, tips? ?

   The Bear! Bästa jag sett på mkt länge.

   Den som dräper – mörkret, på Viaplay!

   Das boot, Krigets unga hjärtan, The Spy..
   The spy är faktiskt riktigt intressant

   Reacher

    Serien alltså.

   Kollar på The high note just nu. Bra om du gillar musik

   The accountant (Ben Affleck)
   Sista samurajen (Tom Cruise)

    Haha trodde aldrig att jag skulle se någon rekommendera sista samurajen ? är nog den enda film jag sett i mitt liv där jag var redo att erkänna vilket brott som helst bara den tog slut någon gång ? den var såå dålig ?

    Vill inte vara negativ men blev bara så paff av att se just den rekommenderas att jag var tvungen att kommentera?

   Vet inte om det räknas som miniserie men the night of är jäkligt bra. Bara en säsong också.

   Den känslan fick jag med Bodyguard och The Night Manager serierna. Fastnade direkt och kollade nog klart på båda på 1-2 dagar.

    Åh Richard Madden… ❤️

   Den senaste mini-serien som jag såg och tyckte var spännande var Love & Death, som dessutom är baserad på en sann historia. Kan också tipsa om Severance som är helt galet spännande. Det är dock en vanlig tv-serie, men finns bara en säsong ute just nu. Längtar till säsong 2!! Så så spännande….

   Jorden runt på 80 dagar! Finns på SVT play

   Normala människor, finns på SVT.

  Jag scrollade igenom Instagram idag och då kom ett klipp från filmen Shallow Hall upp. Den tiden då den filmen kom ut så tänkte jag att den här var ju rolig och lite fin.
  Men hur tror ni den hade tagits emot idag? Det känns ju som att allt tas illa upp idag.

  Finns det någon mer överskattad maträtt än ramen?

   Nej! 100% med dig

   Burgare. Extremt överskattat.
   Ramen är gott.

    Nej. Burgare är så gott. ?

   Avokado toast.

    Det är det enda jag ätit hittills den här helgen, supergott! Med lite chiliflakes på!

     Mm blev hungrig nu

    Rostat men helst stekt surdegsbröd med mosad avokado, löskokt ägg, flingsalt och chiliflakes. Tröttnar aldrig!

   Nämen fy så gott! Tycker inte ramen är överskattat alls, däremot blir det löjligt dyrt och fint mot om man köper det som Street food i Asien säkert. Och det är ju fånigt. Men inte ramen i sig.

   Sushi.

   Kokt potatis med köttbullar, brunsås och lingonsylt. Förlåt till precis alla, men det är så äckligt.

    Ja, kokt potatis är riktigt överskattat. Kommer nog tvåa efter ramen på min lista.

     Älskar kokt potatis och ramen! Min njae-grej är ris

      Tyckte jag också tills jag skaffade en iransk pojkvän. Satan vad gott ris han lagade ?

       Ja dem kan verkligen fixa gott ris. Vad sugen jag blev nu.

        De

       Sant. Hamnade på en kinesisk restaurang i London och det riset var heeelt otroligt (jag som skrev att jag tyckte så där om ris).

   All svensk husmanskost ? överskattat, och äckligt

    Haha! Älskar svensk husmanskost men kan verkligen inte med Italienska köket. När jag blir bjuden på t ex italiensk buffé vill jag typ gråta.

     Italiensk buffé som i en slarvigt förberedd antipasti med tveksamma produkter? I så fall förstår jag dig.

   Ja, salami och brieostmacka måste ju vara värre

  Någon som kan tipsa om några bra och roliga feelgood-poddar? Brukar lyssna på Gynning&Berg, Louise och Julia poddar (men de har blivit så sura och gnälliga på sista tiden så jag har slutat) samt Filip&Fredrik.

   Unge Meyers lidande

   Rullar vi med Gynning och geniet eller gott snack!

    Haha inte Gynning utan frändfors såklart !

   Ursäkta

   Fråga Anders & Måns samt Pratkoma

   Flashback forever! om du inte lyssnat tidigare så börja från början! Jag har skrattat till jag gråter ?

   Kafferepet! Så rolig podd. Kan vara lite seg under försnacket men jag brukar spola fram tills de börjar läsa historier

   Kafferepet!

   Tycker hänt på restaurang är trevlig!

   Man kanske måste vara lite yngre för att uppskatta den, men jag kan varmt rekommendera Alla goda ting är tre av killarna bakom youtube-kanalen RMM. Skrattar högt flera gånger varje avsnitt! Älskar den!

  Det är Cityfestivalen i Västerås nu i helgen. Vet inte om jag vill gå runt och kolla lite på stan eller inte.
  Ska jag åka, helt själv och kolla in vad som finns, eller stanna hemma och ha tråkigt?
  Jag är så ensam.

   Kan du inte åka ner och typ ta en glass/ pommes/ nåt annat gott? Gå runt lite och stå en stund nära stadshuset så du ser scenen? ?

    Ja, kanske! 🙂

    Bra idé!

   Börja där så kan nästa steg bli soloresa till exv. Köpenhamn eller Berlin ?

    Det har jag inte råd med. 🙂 haha!

   Jag tycker om att göra sånt ensam. Gå runt, äta något gott, kolla på folk och lyssna på musik. Att jag är ensam är inget hinder för mig, tvärtom tycker jag ensamhet är mindre tung när jag känner att jag har gjort saker. Jag går på bio ensam också. Shoppar alltid ensam. Osv.

   Uppdatering! Gick ett par timmar på stan.
   Kollade på ett liveframträdande som var gratis, köpte lite godis… Mycket folk. Mycket skräp.
   Helt okej upplevelse. 🙂

    Fasiken vad modigt av dig! Heja dig ???

    Satan va synd att jag inte såg ditt inlägg tidigare.
    Var oxå nere på cityfestivalen, hade kunnat bjuda dig på en öl.

     Creepy

      (Ooooobs inte seriös men har inga emojis på datorn)

       Om du högerklickar i kommentarsrutan, så hittar du emojis.???

      Inte konstigt att folk är ensamma om man anses som ”creepy’ i detta fall.

  Skulle ni kunna tänka er att bli ihop med någon som har barn tillsammans med mer än en föredetta partner? jag skulle inte det

   Ja. Förutsatt att de har en vuxen relation till varandra och att han tar mer ansvar för barnet än varannan helg. Skulle inte ge mig in mitt i en infekterad vårdnadstvist.

    Oj, såg inte att det var med mer än en.. Nja, kanske samma svar ändå men skulle nog vara lite mer på min vakt efter röda flaggor innan vi blev seriösa.

   Beror lite på. Inte barnen är små och om jag själv har småbarn alternativ är typ 30-35 års åldern och vill ha barn. Blir stökigt många konstellationer.
   Men om jag är typ 60 och ungarna är vuxna eller möjligen tonåringar pga man som fått barn med flera så kanske det. Beror på läget.
   Eller om jag är 45 och inte kan få egna barn och inte har några och hans ungar inte är blöjbarn längre typ iaf.

   Verkligen inte… Är inte ens säker på om jag vill ha en partner som har tidigare barn med en och samma.

    Om du själv skulle vara ensamstående förälder, skulle du vara öppen för att träffa nån då? Eller skulle du se detta om sjävklart att alla skulle rata dig direkt enbart pga att du har barn?

     Ställer du frågan för att du har egen erfarenhet av det? Jag kan inte besvara din fråga då jag inte är ensamstående. Om jag väljer att skaffa barn och hamnar i den sitsen får vi se.

     Tror att det är många som ratar folk som har barn. Jag skulle göra det direkt.

      Kan väl bero på vilken ålder också? Hamnar man uppåt 40 och över så kan det ju bli svårt att undvika. Om man inte skaffar sig någon mycket yngre då.

       I den åldern finns det ju ändå en ganska stor grupp som har barn som är på väg att flytta hemifrån.

   Om det var en person jag hade bra kemi med så skulle antalet barn och expartners inte vara en avgörande faktor.

   Beror helt och hållet på hur gamla barnen är och hur de vuxna fungerar. Samt så beror mycket på hur curlade barnen är. Läser ofta på Familjeliv där barnen inte ens kan hjälpa till med det enklaste. Att inte kunna gå i väg med sin disk, städa efter sig, fylla en tvättkorg m.m

   Sådana saker är självklara för mig att barn klarar av. Man hjälps åt när man bor tillsammans oavsett hur hushållet ser ut.

   Ja, om barnen är vuxna. Nej om de är små.

   Not my circus, not my freaks.

   Bli ihop, ja antagligen. Bli sambo, antagligen inte.

   Känner mig lite småhemsk som säger det, men jag skulle inte gå in i en relation alls med någon som har barn, om det innefattar sammanboende.

   Nu är jag visserligen gift och lever med mina barns pappa, men jag har sagt att om vi separerar så kommer en annan man aldrig att bo tillsamans med barnen. Särborelation skulle eventuellt vara OK, men jag är inte säker kring det heller.

   Nej, för vill inte ha barn i någon form.

   Nej. Ingen som har barn alls sedan tidigare.

   Ja om dom är vuxna nu!

   Nej, jag är självvalt barnfri och att bli tillsammans med någon med barn är en paketdeal. Förstår inte riktigt folk som blir tillsammans med någon som har barn och sedan är irriterad på att barnet finns och tar plats i deras partners liv. Är man inte ok med det ska man inte inleda något.

    Och hur kan man vilja vara ihop med någon som ogillar ens barn??

     Jag tror det händer oftare än man tror – eller så har jag bara haft grov otur och hamnat i den situationen dubbelt upp.

     (Tror inte att det handlar direkt om att jag är en hemsk människa men det är uppenbart att mina föräldrars nya partners valt dem av andra anledningar än mig – pappas tjej valde honom för pengarna (japp), mammas kille valde henne för att han ville vara med just henne och sen fick han med mig på köpet fram till att jag kunde flytta hemifrån 15 år senare. Men sen tycker mamma inte så mycket om hans barn heller såeeeeee)

   Nope. Vill inte leva med barn och vill vara min partners nummer 1.

  Hej! Jag har inte haft mens på över 6 månader och ska till en läkare på någon månad. Mest troligt beror det på hormonella orsaker då jag slutade med p-piller för ett år sedan. Jag skulle vilja bli gravid, någon fler som haft liknande problem, gick det bra för er? Mina föräldrar fick försöka i 14 år innan dom fick mig så vill inte hamna där…

  Upplever även att jag gått upp i vikt och fått mycket mer finnar och det på ställen där jag inte haft förut (främst bröstkorgen) sexlust har jag inte heller. Kan jag förvänta mig att det blir bättre om jag får ordning på hormonerna?

   Jag hade exakt samma… Började käka enligt ett kostschema (ingen konstig mat.. Men mer koll) efter bara en månad var min mens tillbaka.. Hade sedan regelbunden mens i 9 månader… Seeeen blev jag gravid ?

   Jag hade samma problem och det visade sig vara PCOS. Fick jättebra hjälp först genom ägglossningsstimulering och sedan IVF. Är i v. 12 nu. Tänk på att vetenskapen kommit mycket längre nu än när dina föräldrar försökte ?

   Hade samma. Visade sig vara PCOS. Började äta enligt keto, gick ner i vikt lite, mensen tillbaka, gravid, missfall, fullgången graviditet med lyckad slut.

    Åt du keto under graviditeten också? Äter det själv nu men vet inte hur jag skulle göra i en grav

   Det kan vara mängder av orsaker till att du inte har mens. Jag är utan mens många månader i taget, som mest nio månader tror jag, och jag har endometrios med cystor på äggstockarna. Är 35 och har acne (ansikte), är infertil med blev gravid med hjälp av IVF. Har inte ont eller mensvärk när jag väl har mens.

   För mig dröjde det 1,5 år att få regelbunden mens efter att ha slutat med p-piller. Efter att jag slutat med pillren dröjde det sex månader innan kroppen reagerade av det (men jag var förberedd eftersom jag läst att det skulle vara så hos Jenny Koos). Då tappade jag mycket hår och fick mycket acne. Jag gjorde en undersökning hos gyn och de diagnosticerade mig med PCOS men jag tror inte diagnosen stämmer, för när kroppen väl hade reagerat klart på hormon-omställningen så var acnen borta, håret normalt igen och mensen regelbunden. Tror att vården drog i för höga växlar där med PCOS. (Vilket jag är mycket kritisk till, det är ju okunskap från deras sida, med en diagnos som ska innebära svårigheter att få barn – rätt allvarliga saker med andra ord)

    Det som var märkligt att den kom regelbundet efter att jag slutade med p-pillrena sen bara försvann den. Hade den varit oregelbundet från att jag slutade hade jag nog inte tyckte det varit lika konstigt

     För mig dröjde det också sex månader innan massa av komplikationerna uppstod. Är något man kan räkna med såvitt jag förstått

   Yes. Min mens har kommit och gått hela livet. Har medicin för att se till att ha ägglossning när den är ”försvunnen” under längre perioder. Men med medicinen så startar oftast cykeln upp igen. Blev gravid på första försöket.

   Kolla in womensync på Instagram!

   Låter som PCOS, så bra kolla upp!

   Jag gjorde ett uppehåll med mina p-piller för 2 år sedan efter att ätit ihop dem ett bra tag och inte haft mens på nästan ett år. Tog cirka 4 månader innan den kom tillbaka. Jag tänkte då att det bara tog lite tid för kroppen att ställa in sig helt enkelt ?

   Slutade med pillren igen efter 6 månader och då tog det bara 1 månad att få tillbaka mensen. Slutade i november, mens i januari, gravid i februari, fick barn i november ?

   Testa jättenattljusolja. Det hjälpte mig enormt med hormonella besvär. ?

  Tingelinn och Denise D, två personer som är hemliga gällande sina sambos… gjort slut eller ej..?!

   Tror definitivt båda förhållandena tagit slut

    Båda drar ut på det- på grund av vad..

     Linn kanske skäms för att det är 3e gången drömmen om en familj splittras.
     Undrar när som kommer gå ut med det hela..

      Ja Linn borde kanske inte ha så bråttom med att skaffa barn med var och varannan kille som hon träffat i mer än 1 vecka. Det är osunt! Det kan ju vara bra att lära känna killarna först och se om dom passar ihop innan det ska komma ett barn.

  Någon tjej här som har intimpiercing? Är väldigt sugen då det verkar hett och snyggt. Lite spännande och förbjudet på nåt sätt ?. Gör det ont? Hur har killarna reagerat?

   Jag har i min vänstra inre blygdläpp. Att göra den kändes men det gjorde inte ont. Läkte jättefort gjorde den också, ca 2 veckor tror jag (var 12 år sedan jag gjorde den). Från killarna har jag fått upphetsande å gillande kommentarer under sex.

    Du var 12 år?? Det var kanske lite tidigt…

     Gud jag går och lägger mig. Jag kan ju inte läsa! Haha! Sorry!

      Hahaha, jag läste också fel först och hajjade till ?

       Haha! Fan vad skönt att höra att det inte bara var jag! ??

   Hade i klitoriskappan (heter det så??) innan barn, så i ca 10 år. Hjälpte killarna hitta klitoris. Enkelt att få orgasm under samlag då kulan från piercing rörde vid klitoris. Definitivt snyggt! Glömde sätta in den efter första förlossningen så hålet läkte.

   Hade i klitoriskappan innan barn (var tvungen att ta ut inför förlossning). Gjorde helvetes ont och gjorde inget för känseln men jag gillade den sååå mycket. Tänkte dock när jag tog den att ”det här gör jag inte två gånger” och då har jag ändå tagit nya hål genom ärrvävnad i både bröstvårta och septum (näsa). Kan inte minnas att nån sagt varken bu eller bä men låg nog bara med killar som gillar sånt på den tiden.

    Spännande hur olika det kan vara ?? minns att jag inte tyckte det gjorde så ont. Var ju bara genom huden så lite som att ta hål i öronen eller naveln ?? bröstvårtan var värre! Fan vad rädd jag var ? tog lång tid innan jag vågade när jag väl var i studion ? åh ungdomstiderna ? nu är alla piercingar borta ??

  Jag provar fråga igen. Vet någon om det är sagt något om ”nya kommentarer”? Är de borta för evigt nu?

   Jag har läst den här bloggen från start och har ingen aning om vad du menar.

    Längst ner (på mobil, tror de var på högra sidan i datorn) så fanns det listat de fem-sex senaste kommentarerna. Klickade man på dom så skickades man till den kommentaren. Mycket hjälpsamt vid långa öppet spår tex eller om diskussioner pågick i två olika inlägg.

    Mitt svar hamnade i modd men ja, det var länkar till de senast publicerade kommentarerna.

     Aldrig sett verkligen. Men det hade ju verkligen varit något för Öppet Spår.

   Gissar att det var de som gjorde att sidan kunde ladda i 20+ sekunder.

   Om funktionen försökte filtrera alla kommentarer som någonsin skrivits efter datum så blir det inte optimalt prestandamässigt. Nu kanske det bara hade räckt att ta de 5 sista kommentarerna i databasen, men ingen vet nog idag hur tekniken i detalj utformades för bloggbevakning 2016(?) och det kanske inte är värt att fixa.

  Om ni bara får välja en klädkedja att handla era kläder från? Ska finnas i Sverige. Jag säger H&M pga prisvärt o snyggt!

   Oj svårt. Åhléns kanake. Mkt att välja på och för varierande tillfällen.

   Zara!

   Lindex

   Första som kom upp i huvudet var Fjällräven men jag vet inte om man vill gå runt i sådana kläder hela tiden var min andra tanke, tredje tanken var att det kanske blir dyrt efter ett tag ?

   Naturkompaniet kanske! Funktionellt och bra kvalitet så behöver inte handla kläder så ofta ?

   Arket!

   Monki

  Jag blev nyligen stoppad av en kille på gatan som sa att han sett mig på gymmet och undrade om jag ville ses och ligga. Ja, sånt händer… Jag sa nej tack.

   Humble brag?

   Går du på gymmet eller hittade han på?

    Jag tror att han hittade på för jag har aldrig sett honom på gymmet. Eller så har han sett mig någon enstaka gång som jag inte noterat i så fall.

     ”Hej jag har sett dig på gymet – vill du ses och ligga?”

      Ja det var ju väldigt pang på ?

       Hur sjukt det än låter så är detta sant.

        Kul replik ändå???

         ? Bli säker på att han kör samma replik till någon annan direkt han kommer runt hörnet.

        Hade nog undrat om han var lite mentalt efter faktiskt.

   Tror dig trots att det låter sjukt. Gick på på stan med en kompisen en gång när en man som verkade till synes ”vanlig” kom fram och frågade henne om hon ville ha sex.

    Jag har ockdå varit med om det. Stod på stan mitt på dagen en lördag och åt på en glass. En okänd man, till synes nykter ( men det kan man ju aldrig veta) kom fram och frågade om jag ville följa med honom hem och ha sex. Det ville jag inte, så jag tackade artigt nej och han gick vidare som att det varit ett helt vanligt samtal.

   Läste boken ”man går sin egen väg” och det är tyvärr något som lärs ut av vissa raggare. Att inte bry sig ett skit. Och som sedan bedöms som toxic av samma raggare när de mognat 10-20 år senare.

   Jag undrar vad de lär ut i sex och samlevnad i högstadiet nu för tiden.

  30-ÅRSFIRANDE
  Behöver tips på lyxigt eller unikt boende i Sverige/Danmark för att fira min mans 30-årsdag. Han slår alltid på stora trumman vid jämna födelsedagar och nu känner jag press!! Tanken är att åka iväg på en weekend med tåg/bil i höst.

   De där svenska trädkojorna som blivit så otroligt haussade utomlands?

    Menar du Tree Hotel i Harads?

   Har hört om nåt lyxigt hotell i Köpenhamn med pool inomhus, tror det kan vara Manon Les Suites. Nice med weekend för att fira 30!

   Det coola hotellet vid Haparanda, artic typ.

   Trädkojhotellet också norrut

   Ästad vingård

   Mot Malmö finns ett ställe som är som Hawaii med spa mm

   Ishotellet

   Lyxig glamping i Eriksberg.

   Detta är boende han aldrig kommer att glömma.

   Vill ni ha det enkelt finns det också flera ställen där man kan sova över i cikusvagnar.

   Kolla AirBnB och sortera i kategorierna, där finns det såå många otroliga boenden i Sverige och Danmark! På dator kan du sortera i kategorier som Luxe, Wow, Design osv! Vet att en kollega bokade supermysigt boende där till hans tjejs 25-årsdag. 🙂

   https://www.airbnb.se/rooms/52395952?_set_bev_on_new_domain=1686493614_NzE3YjBjMTQyNWY5&source_impression_id=p3_1688326941_jMNwRxHc5y9legXq

  För att driva med dessa vidriga mammapoliser: vad är det mest bisarra/gränslösa ni upplevt från denna osköna kategori?
  För mig var det solklart en person som skulle kritisera hur jag ammade, för enligt henne skulle bebisen absolut inte ligga i just den positionen för då kunde hen faktiskt kvävas. Så hon både ifrågasatte och var framme och skulle justera positionen. Fick fräsa ifrån rejält att jag inte ville ha hennes rotande vid mina tuttar.

   Ibland måste man som förbipasserande bara lite på sin intuition och rätta till bebisens huvud… /s

   Det värsta är väl annars alla som inte bara är extrema i sin egen försiktighet utan nästintill aktivt och medvetet ska föra det vidare till barnen.

   När jag var helt utmattad, ledsen och hade beslutat mig för att ge barnet flaska istället för amning blev jag ifrågasatt om jag verkligen hade ”försökt nog mycket”… ?

   Jag fick en arg på mig här för att jag lämnade bb i 30 min och fikade med en kompis (mat och fika på bb va inte god, bebisen sov gott och hade både pappa och personal runt sig SAMT jag var 2 minuter bort (max) och ville komma ut från lilla rummet på bb). Det var när det skrevs om pigga mammor efter förlossningen (jag var en av dom som var pigg).

    Läste de idiotiska kommentarerna du fick. Hoppas verkligen du inte tog åt dig av sånt trams. Jag var själv på BB med min bebis och dagen efter förlossningen erbjöd sig en undersköterska och hennes elev att ta med sig honom ut till deras lilla reception så att jag fick ta en dusch i lugn och ro. Han sov gott i sin lilla balja och jag tog en lång dusch, tvättade håret, smorde in mig och tog på mig egna, ren kläder. Njöt som bara den av att få den stunden själv.

     Åh tack! Majoriteten av mig tog inte åt mig, allt gick ju hur bra som helst och jag blev en gladare nybliven mamma som fått prata med min bästa vän och fika. Miljöombyte va guld! Vi låg på bb i 4 dygn, fick panik på de fyra väggarna. Men! Samtidigt börjar man tvivla nåt nån påstår att det är ”sjukt” att lämna sin bebis (…till sin pappa ?).

     Hade samma, de hämtade vår dotter en natt så vi fick sova typ 2h ?? Dusch fanns på rummet och sambon stod typ utanför med dottern i baljan, men duscharna va magiska ?

     Tack snälla ?❤️

      Vi hade också en sköterska som tog dottern en natt på BB så vi fick sova lite. Var verkligen guld värt!

   Mammamaffian som är anti-ersättning. Jag valde aktivt att inte amma, för det fick mig att känna mig som en ko och jag ville inte fläka fram brösten överallt samt ville jag kunna bli avlöst med matningen på natten. Men nej, man är tydligen hemsk som inte ammar.

    Ja, du är en kass mamma,Ersättning är för dem som inte kan amma.

     Om det är ok när man inte kan amma – varför skulle det inte vara okej när man har andra anledningar? Fattar inte logiken på er som tycker såhär.

      Strunta i såna. De vill bara att alla andra också ska behöva lida sig igenom nätterna genom att vara en mänsklig napp.

   Jag har klarat mig hyfsat, men en vän till mig var med om en riktig mamma-polis på ett köpcentrum en gång.

   Hon var inne i skötrummet med sin 1-åring och barnet var både trött och hungrig, och hade verkligen INGEN lust att byta blöja och ligga på skötbordet = barnet gallskrek.

   En kvinna knackar då på dörren och frågar om min vän behöver hjälp (vilket var omtänksamt) så min kompis hojtar artigt att det var jättesnällt att fråga, men att det nog ska gå bra.

   Då fortsätter den här mamman:

   ”Fast sådär har min barn ALDRIG skrikit, så jag vill gärna att du öppnar så att jag kan se vad du egentligen gör med barnet därinne, eftersom hon skriker så mycket”.

   Min kompis, helt svettig efter att ha hanterat utbrott från 1-åring och mamma-polis samtidigt, svarade:

   ”Om du är så orolig så tycker jag faktiskt att du ska gå och kalla på väktare i så fall!”

   Kvinnan var inte kvar när min kompis och barnet till slut kom ut från skötrummet.

    Förstår att din vän tyckte det var jobbigt men samtidigt, att ingripa när man tror att ett barn är i fara är så viktigt.
    Hellre ingripa för mycket och någon råkar bli kränkt än att inte ingripa.

     Ja, min vän förstod ju också, men jag tror att det var just att hon sade: ”MINA barn har aldrig skrikit så” och således lade in något slags ”allmängiltigt” kring hur mycket barn får/kan skrika. Barn är ju olika.

     Så min kompis sade faktiskt det om att kalla på väktare på allvar – är man så orolig att man tror att en barn faktiskt blir misshandlat så är det ju faktiskt en idé att kalla på hjälp.

     Hahaha men snälla! Hon knackar på och frågar och mamman svarar. Men hon ger sig inte utan tycker hon har rätt att kräva att komma in till någon på toa, med enda utgångspunkten att barnet inte beter sig precis som hennes egna barn har gjort….. vad trodde hon mamman skulle svara på det?

    Men gud ! Som att de skulle bli mindre stressade av att höra en sådan kommentar dessutom!
    Ungar är ju olika och man känner oftast sin egen bäst! Eller försöker göra iaf.
    Haha jag har haft rätt lugna barn vad gäller skrik men när de väl tar i då hörs det ?. Och på skötbordet har det varit brottningsmatcher som kan liknas vid svettiga träningspass ?.

   Jag råkade ut för tantpolisen. Hade haft havandeskapsförgiftning och hade ingen mjölk, doktorn sa att jag var för stressad i kroppen (hade varit riktigt dålig och blev snittad nästan 6 veckor för tidigt).
   När en bekant kom hit och fikade nån månad senare sa hon att jag visst kunde amma om jag ville. Jag förklarade att jag ville och hade försökt men det gick inte. Men hon fortsatte att envisas att om jag ville så kunde jag, att jag bara hittade på. Och det syrliga sättet hon sa det på. Jag var känslig och tog så illa upp, blir irriterad när jag tänker på det. Varför skulle jag hittat på en sån sak, och vem säger ens nåt sånt till nån annan.

  Hur ofta tänker ni på mer existentiella saker? Själv fastnar jag ofta och länge i tankar som tex; gör jag verkligen rätt saker med mitt liv, vill jag satsa på karriär eller bara jobba det man verkligen behöver för att klara ekonomin och istället kunna fylla livet med andra saker än jobb? Vill jag ha barn eller inte? Osv. Är 33 år men kommer liksom inte vidare i tankarna. Har svårt att välja och känna vad jag vill.

   Tänker på såna saker minst en gång om dagen!

   Jag läste nyligen boken ”Ishmael”. Den fick mig att fundera mycket.

   Varje dag, särskilt tankar om jordens undergång, anledningen att jag inte vet om jag vill skaffa barn.

  Verkar som att Malin Gabrielsson inte följde med Jonas på Sanna och Carls bröllop i Spanien… undra varför? Är det helt enkelt så att det är pga bebisen eller kan det ligga något annat bakom?

  Tycker i övrigt att Malin och Jonas relation verkar så otroligt skev, han lägger aldrig upp på henne ens när dom umgås och verkar aktivt undvika det? Medan hon kärleksförklarar var och varannan dag….

   Tänkte också på det!! Hade absolut inte velat ha deras relation?

   Deras bebis är väl max 1 månad gammal så det är nog rimligt att inte resa då. Men har också tänkt på att han aldrig lägger upp nåhot på henne men hon lägger upp massor på honom. Undrar om det är för att dom inte ligger på samma nivå utseendemässigt?

    Samma nivå utseendemässigt? Haha! Va??

     Ja, men så är det ju faktiskt. Jonas är mycket snyggare än Malin.

      Va? Nej, Malin är ju sååå vacker ?

      Trodde inte det fanns för snygg/ful för nån ?

      Han ser bra ut men alltså så exceptionellt snygg är han väl ändå inte? Framför allt inte när han öppnar munnen och börjar prata…

       Nej, absolut inte men snyggare än Malin. Jonas är en snygg kille men inte världens snyggaste och Malin är en helt vanlig normal tjej

    ???

   De har en bebis hemma. Vilken idiotisk fråga.

    Hahah oj vad aggressiv ?

     Det var väl inte det minsta aggressivt? Det var ju bara ett konstaterande.

      Vem bestämmer om det är en idiotisk fråga då? Amanda? TS tyckte uppenbarligen inte det

      Haha jo det är aggressivt att skriva idiotiskt. Om någon skulle säga ”vilken idiotisk kommentar” till dig skulle du bara rycka på axlarna. Knappast.

       Men det var ju en idiotisk kommentar.

        Bestämmer vem?

   Tror hon skrev i en story igår att hon önskade att hon var där, på bröllopet. Svårt att åka från en bebis flera dagar pga någon väns bröllop..

   Men vilken normal person hade åkt utomlands med en bäbis som är en månad gammal? Jag hade inte gjort det ens för min familj eller bästa vän allt annat är korkat

    Ja folk gör ju det tyvärr..

   Tycker kanske inte det är SÅ konstigt att han åkte på bröllopet då Calle står honom så nära, och att hon stannade hemma pga nyfödd. Men får också känslan av att deras relation verkar skev. Tex att hon fött hans två barn och ofta hintar om att hon vill gifta sig, ändå friar han inte. Eller som när han drog till LA när hon var typ höggravid förra gången. Och man måste ju absolut inte skriva kärleksförklaringar på sociala medier men verkar ju viktigt för henne så nångång kunde han väl bara göra det, för hennes skull liksom. Känns som hon är värd bättre.

    Varför friar hon inte själv då? Ja kan också tycka att det är märkligt att folk kräver offentliga kärleksförklaringar. Räcker det inte med att man säger dem privat? Känns sjukt osäkert att be om sånt

    Verkligen! Och även om man bortser från kärleksförklaringar så bara vanliga vardagsbilder, ta tex midsommar, varför lägger han inte upp en bild på familjen som hon? Obs, bara ett exempel. Han la inte upp något när hon fyllde 30 heller. Visst, man vet väldigt lite baserat på insta såklart men man får ju sina aningar

     Så allt som inte dokumenteras för tusentals följare betyder inget? Det var inte direkt så att han la upp en bild från midsommar utan henne

      Men ärligt. När hon födde barn var det bara en bild på honom och bebisen, när dom gick ut med graviditeten var det bara en bild på honom och Love. Hon är ju inte ens med på bilder där i princip alla lägger upp på sin partner? Det är ju jättemärkligt

       Inte alls.

        Jo

         Näe det är det inte. Finns absolut ingenting som säger att man måste lägga upp nåt sånt.

    Haha vadå ”ändå friar han inte”. Hade nån tjatat på mig hade jag dragit ut på det ännu mer. Den som vill ha ett frieri får väl annars ta saken i egna händer?

    Jag lyssnade på JLC:s podd innan den gick bakom betalväg och deras relation verkar vara ganska ojämställd. Jag fick uppfattningen att Jonas bestämde det mesta, allt från vilken soffa de skulle ha till hur många barn de ska ha. Han tyckte att det var helt orimligt att hon önskade sig en cykel i födelsedagspresent trots att han har flera miljoner i bolaget. Är relativ säker på att hon skrev i en frågestund på insta alternativt i en tidigare blogg att han hade hostat ut sig en del otrevliga kommentarer om hennes kropp efter första förlossningen också..

     Jag som trodde att JLC var goda feminister med sin perukhumor.

    Hur vet du att det är viktigt för henne?

     Hon har sagt att hon har frågat Jonas varför han inte lägger upp på henne när hon fick en kommentar att Calle lägger upp mer på Sanna

      Men gud att folk ens kommenterar det…calle och Jonas är olika personer och gör som de vill.

   Lyssnat på JLC podd och Malin stannar hemma pga nyfödda bebisen (inte så jättekonstigt va?). Jag tror inte Jonas älskar Malin mindre bara för att han inte skriver kärleksförklaringar till henne och alla hans följare

    Men handlar inte bara om kärleksförklaringar. Är det inte normalt att man lägger upp en bild på sig och sin tjej när man går ut med en graviditet exempelvis? Nej då är det Jonas och Love bara

     Gjorde inte min sambo. Han älskar inte mig mindre för det ?

      Men la han upp en bild överhuvudtaget? Självklart är det en annan sak om man inte postar något alls. Men Jonas la ju upp en på sig själv men utan Malin

       Det gjorde han! Han nämnde mig inte på mors dag heller, bara sin egen mamma. Men irl så får jag höra varje dag om att jag är världens bästa mamma.

       Tror folk måste släpps det där. Det är deras liv, de har kanske kommit överens om nåt eller så tänker dom att hans konto är jobb – handlar om honom. Så bilder på just honom.

     Nej varför då? Jag lägger aldrig upp sånt.

     Vet att hon förr om åren fick sjukt elaka kommentarer av andra tjejer på bilder han la ut på henne. Kanske därför han väljer att inte lägga ut så mycket

      Det kan ju faktiskt vara så. För att slippa inte så snälla kommentarer.

      Ja precis, känns väldigt troligt att det är så.

      Hade jag varit ihop med en känd person, så hade jag inte velat att personen lade upp bilder på mig, för att minska risken att få elaka kommentarer om mitt utseende.
      Man ser ju här och där hur folk kan bli rätt elaka över folks utseende ?
      Sen har jag säkert hjärnspöken men i alla fall, så hade jag gjort.

  Jag har precis kommit ur ”bebisbubblan” med två barn tätt och känner nu när jag är ute på andra sidan att jag har trivts väldigt bra med alla ursäkter som en bebis kommer med. Typ amningen, att man måste vara hemma en viss tid för att bebisen ska sova, kunna hoppa alkoholen utan frågor osv. Jag är egentligen ganska introvert som person och trivs just nu väldigt bra med att mest vara hemma med familjen. Barnen tar ju mycket av ens energi också. Nu känner jag typ att jag inte har samma ”skydd” mot det sociala, det låter jättetöntigt, jag vet… Men känner typ att omgivningens krav blir högre nu när barnen blir större. Är det någon som känner igen sig i mina tankar?

   Jag känner både och! Tycker det är lite drygt att inte kunna vara borta så länge på kvällarna som jag önskar (men anpassar mig så klart efter barnet) men kan hålla med om annat. Har inte druckit någonting vid amningen och väldigt lite och sällan när barnet varit litet och det har fått mig att få en annan syn på folks drickande. Jag har inget behov av att dricka massa vin på helgen utan anledning som många andra verkar ha ?

   Hur menar du med krav? Jag kanske bara är immun mot vad andra tycker sen jag blev förälder men känner inte alls igen mig ?

   Har också blivit en hemmakatt efter barn men det är väl inget fel med det. Passar på att vara social på jobbAWs ibland när jag känner att det behövs vuxen kontakt utan barn inblandade. Känns lagom för mig just nu i livet.

   Jag känner likadant. Trivdes så otroligt bra med att vara hemma i den skyddande lilla bubblan och ta hand om barnen. Känner igen det med krav också och att det var så mycket lättare när barnen var bebisar. Men jag försöker stå på mig ändå och hålla fast vid våra rutiner.. ville mest säga att jag känner igen mig i dina tankegångar!

  Finns det någon attraktion som en 1,5 åring får åka på Liseberg (med målsmans sällskap)? På barnsidan då, såklart.

   Beror på lång. Är barnet över 99cm finns en hel del, under 99 cm bara några få grejer

   90 cm**

   Ponnykarusellen som är gratis, kanske ☺️

   En hel del! Finns info på hemsidan om vilka som är med målsman

   Med vuxet sällskap:
   Morotsresan (en liten tur på vatten med många detaljer att titta på),
   Skepposkoj (båttur)
   Flygis (sitter i flygplan och åker upp och ned),
   Hoppalång (lite som Flygis),
   Farfars bil (en tur i bil),
   Blomsterkarusellen (klassisk klarusell),

   90 cm lång:
   Rabalder (bergochdalbana, med vuxen)
   Fisketuren (snurrar rätt bra),
   Hissningen (mini-fritt fall, med vuxen),
   Högspänningen (i hytter upp och ned, typ)
   Kaffekoppen (snurrar, med vuxen)
   Kaninlandsbanan (sitter i en vagn som man ”trampar sig runt på, med vuxen),
   Lilla Lots (en båt som gungar, med vuxen),
   Underlandet (en tur med många detaljer, med vuxen. Lite mörk! Rekommenderar)

   + lekplats
   + Kaninföreställningar

  Familjelivsfråga!
  När vände ni era barn framåtvänt i bilen? Min son är 4,5 år, ca 115 cm lång och väger 22 kg. Stolen vi har klarar till 25 kg men det börjar ju bli trångt för benen. Jag vet att rekommendationerna är 4 år men helst så länge som möjligt och jag vet att de är bättre skyddade bakåtvänd.

  Problemet är också att han ibland blir åksjuk. Det är inte så ofta men exempelvis; förra sommaren åkte vi till Skåne, åkte på en krokig väg och kräktes. Jag kan inte ens nämna att vi ska åka till hans moster (som vi skulle till så) utan att han blir jätteorolig över att han ska må illa igen. Alltså verkligen panikslagen. Häromdagen åkte vi åt det hållet (alltså precis hemma men vi åker aldrig det hållet) och han direkt kom ihåg att det var den vägen vi åkte då.

  Jag vill ju göra det som är säkrast, men vill inte heller att han ska ha det som jag själv hade när jag var liten. Jag var oerhört rädd för att bli åksjuk (kräkfobi nu som vuxen) så jag var alltid orolig när vi skulle åka nånstans. Vill ju inte att det ska vara ångest att åka bil längre turer.

   Det finns väl åksjuketabletter? Eller är de inte för så små barn? Jag hade inte vänt redan nu, vad har ni för stol? ?

    Tror det går använda åksjukeband till barn, tabletter vet jag inte.
    Vi har en Axkid Minikid 2, är väldigt nöjda med den ?

   Det handlar ju inte om längd och vikt egentligen utan om att nacken inte är tillräckligt utvecklad för att hålla upp huvudet vid en eventuell krock, eftersom huvudet är så stort i förhållande till resten av kroppen. Att barnet sitter med benen lite trångt eller i skräddare tex är inte farligt 🙂 huvudsaken inte ryggen är för lång så huvudet sticker upp för mycket.

   Sedan förstår jag absolut att åksjuka är jobbigt och det är en avvägning man själv får göra. Men för att svara på din fråga så var min äldsta ca 6 år när vi vände, min minsta kan sitta lika länge förhoppningsvis. Men efter ca 5 år skulle jag personligen känna att det är okej. Men som sagt – man gör det som funkar.

    Absolut, det vet jag om. Stolen passar ju honom egentligen men börjar se obekvämt ut med benen. Och både jag och min man sitter trångt där fram då vi båda har långa ben ? vi har en son till nämligen. Så det längtar man ju också efter att kunna få lite mer plats själv ?
    Vi får se hur vi gör, tack för input! Min bästa vän har vänt alla sina barn väldigt tidigt i mitt tycke, egentligen helt utan anledning… Så ville ha lite fler inputs.

    Vi har en roterande bilstol så att man kan vända vid behov. Vår första blev (och blir) mycket åksjuk och då hjälpte det att vända honom en stund. När han sedan somnat i stolen (vid längre resor kunde vi stanna till och vrida tillbaka stolen. Ni kanske ska försöka hitta en sådan så blir det ju halva halva i alla fall 🙂

   Hur sitter din son med huvudet i en bakåtvänd bilbarnstol om han är såpass lång? Har för mig det finns nån rekommendation kring hur mycket huvudet kan sticka upp men det har du säkert koll på. Vi vände nog vid 4,5 år och om din son dessutom blir åksjuk känns det ju ännu mer som dags att vända för att se om åksjukan blir bättre?

    Det finns bakåtvända stolar som funkar till typ 135 cm.

    Han sitter bra, stolen passar honom bra ändå förutom att det börjar bli trångt för benen.
    Till saken hör också är att vi har en treåring också som vi har en ISOFIX-stol till och de har ju viktgräns på 18 kg och han väger nu drygt 15, så det börjar närma sig där också. Och man är ju inte så sugen på att köpa ännu en ny bakåtvänd stol utan att de byter stol och man får köpa en ny framåtvänd. Eller är jag orimlig då? Man är ju tyvärr inte gjord av pengar sen går ju såklart säkerhet först…

     Vänd på storebror så slipper ni köpa en ny bakåtvänd stol. Det är ju inte så att framåtvänd stol är samma sak som att låta barnet sitta oskyddat utan bälte öht ? Rekommendationen följs ju även om ni vänder honom nu istället för sen. Eller låter jag som en oansvarig förälder som säger så ?

      Ja, det är ju så vi tänker också, nya bakåtvända stolar är ju inte direkt gratis. Skönt att det finns fler som tänker lika så man inte är helt ute och cyklar ?

   Ena barnet var 6 år. Andra ska få vänta tills hen är 6.

   Våra vänner har alla vänt barnet vid ca 4 år.

    Tack för input!
    Min bästa vän har vänt alla sina barn tidigt, typ 2,5-3 tror jag, så jag ville ha lite fler synpunkter på det hela.

   Vår 4,5 åring fick en framåtvänd nyss när lillsyskonet tog över hennes barnstol. Hon sitter i framsätet dessutom ( kortare resor ) och annars där bak.
   Det har varit ett helvete att åka i bilen pga förra stolen som hon tyckte blev för varm och trång. Framåt går mycket bättre. Hon är typ 110 cm och väger typ 18.

    Ja, för vi har ju ett lillasyskon också som börjar närma sig begränsningen för hans stol. Man är ju inte så sugen på att köpa ännu en bakåtvänd stol liksom ? eller är det dumt tänkt?

     Ja, lite dumt

      Ne alltså det yngre barnet kan ju ta det äldre barnets stol och det äldre barnet får en ny? ? så gjorde vi!
      Den framåtvända stolen vi köpte hade stabilt nackskydd ändå tyckte jag m.

       Har väl inget med att nackskyddet är stabilt eller inte att göra utan att barnets nacke måste ta emot all kraft om man krockar och barnet sitter framåt

   Vi bytte när barnet var 5/skulle fylla 5. 5-års present, typ. Dessutom hade barnet precis fått åka framlänges i en annan bil. Då var det kört att sitta baklänges. Barnet har också långa ben så sitta baklänges var pina vid längre resor.

   Ditt barn bör sitta bakåt så läbhexsom möjligt. Det är fem gånger säkrare att åka bakåtvänt än framåtvänt. 4 år är absoluta minimiåldern och då ska msn komma ihåg att man är 4 år tills den dag man fyller fem.

   En bältesmonterad stol kan du överbelasta med flera kilo utan problem och barn i den åldern går oftast inte upp i vikt så snabbt. Det är snarare längden du ska titta på. En tredjedel av huvudet får sticka upp ovanför huvudstödet.

   Det kommer vara svårt att hitta en framåtvänd stol som passar ett så kort barn. Man ska också tänka på att barnet måste kunna sitta still, inte luta sig åt sidorna och helst inte sova regelbundet i bilen i en framåtvänd stol. Annars skyddar inte stolen korrekt. Bältet måste också komma ut rätt över låren och vid axeln och sitsen på den framåtvänd får inte vara för djup eller för grund.

   Är det trångt i bilen så visa barnet hur hen ska sitta skräddare och ta av skorna. Kolla att du inte har för mkt lutning också, då kan du spara plats.

   Finns flera stolar som passar upp till 135 cm. Köp en sån och låt det yngre syskonet ta över nuvarande stol.

    Jag vet allt du skriver om säkerheten och så. Däremot tycker jag det är konstigt att du skriver att man kan överbelasta en bältesstol med fler kilo utan problem? Säger tillverkarna 25 kg så tänker jag inte gå över den gränsen, stolen är ju inte direkt fjäderlätt heller.
    Min son sitter still, sover sällan i bilen och lutar sig inte framåt. Efter googlingar har jag hittat flertalet stolar som är från 100 cm och 15 kg från välkända märken som dessutom vunnit tester. Att han är för liten vet jag inte riktigt om jag håller med om.

    Men jag hör vad du säger och jag vet att bakåtvänd är det säkraste. Till 7 år kommer det inte gå däremot ? sen ska vi inte köpa en stol imorgon, utan har precis börjat tänka på det.

   Testa att sätt honom i passageraresätet där framme och se om åksjukanblir bättre. Du får nödvändigtvis inte mer plats i framsätet för att han får en framåtvänd stol. Det krävs fortfarande ett visst avstånd mellan stol och framsäte.

   Rent krasst är ditt barn för litet för att vändas. Tror knappt det finns en framåtvändstol som passar ditt barn. Axkid minikid 2 är toppen, har den själv! Men den räcker tyvärr inte så länge. I alla fall inte den första varianten av 2an. Om du behöver byta på småsyskonet så köp en minkid 1. Den håller länge och kostar inte skjortan. Finns även billigt begagnat.

   Min äldsta son är 5 år och kommer sitta bakåt tills typ 7 antar jag. Han är lite. På omkring 108cm och 16kg. Han är säkert sist bland kompisarna på förskolan om att sitta bakåt men han är alldeles för liten i kroppen för att orka med en krock.

   Men jag förstår att din son blir åksjuk. Kan inte vara trevligt! Jag hade testat framsätet först innan jag bytta till framåtvändstol.

    Varför skulle framsätet hjälpa? Är ju att man åker baklänges som är problemet. Att sitta i framsätet hjälper ju för att ha koll på vägen, det gör man inte bakåtvänd.

    Från fyra får man ändå åka framåtvända så tycker inte du ska skriva att sonen är för liten. Tycker du ska byta om han är åksjuk och om ni dessutom behöver stolen till det mindre barnet.

     Barnet i frågan är för litet i kroppen för att ha en framåtvändstol som passar. Därav är barnet för litet.

    Vet faktiskt inte om jag någonsin skulle våga ha en bakåtvänd stol fram, jag skulle inte kunna lita på att airbagen faktiskt är avstängd när det mesta nuförtiden är datoriserat i en bil ?
    Efter en snabb googling har jag hittat framåtvända stolar från 100 cm och 15 kg från välkända märken som vunnit tester. Så att det inte finns håller jag inte med om. Min äldsta är 115 cm lång och väger 22 kg, är en ganska bra bit över ändå.
    Begagnad stol skulle jag heller aldrig köpa, går inte att lita på människor ?
    Tack för input och tips om en annan stol!

     Förstår dig! Skulle heller aldrig köpa begagnat ??
     Jag har fått till mig från gruppen Bilbarnstolar på Facebook att det inte finns godkända stolar förrän typ 125cm. Men efter en sökning på dyrbarlast får jag nog be om ursäkt för min kommentar. Nedan har du en länk med bra info att tänka på gällande stolen.

     https://dyrbarlast.se/baltesstol/passar-baltestolen-min-bil-och-mitt-barn/

     Sedan som jag kommenterade nedan så förstår jag att mina kommentar om min äldsta blev lite tokig. Menade inte att man ska vända vid 7 år utan att vår son är så liten i kroppen och därför blir det säkert omkring då. Jag har själv frågat maken om när vi tror att vi ska vända 5 åring för han är sist på förskolan men maken säger att det behövs inte vända då han inte klagar, får plats och är liten i kroppen. Vi är en 3 åring som är lika stor som 5 åringen och han kommer säkert vändas samtidigt som äldsta för han är större i kroppen.

     lycka till med bilbarnstolen och hoppas åksjukan blir bättre när ni vänder. Den kan verkligen inte vara rolig ?

   Vi har måste vänt just innan 4, ja hemska föräldrar, men vi har långa barn så det var inte mer tryggt + att yngre blev åksjuk i bilen! Så vi böt och det underlättade!

    Samma här. Och det blev så mycket bättre. Vad familjelivsmaffian tycker om det är inte min huvudvärk.

   Här får du svar som på familjeliv med? sju år innan de blir framåtvända! Tycker jag har varit nojig med med mina barn, till skillnad från min man, och vi har bytt tidigare än jag velat just för att få plats i bil och två av barnen led av svår åksjuka. Men då är det ändå stora och långa barn. En var fem, en 4,5 och en drygt 4. Men har ingen i bekantskapskretsen eller som jag ser i bilar som väntat ända till fem år med att byta så blir alltid så förvånad när jag läser sånt här.

    Ja kanske kunde tråden länkas ihop med momshame-tråden ovan :p
    Fattar inte hur det skulle gå till att min 4,5 åring skulle ha fortsatt sitta bakåtvänd , då skulle ju hon fått sitta dubbelvikt typ. Funkar inte om man är långa i familjen och sätena måste vara på max bakåt.

     Haha ja, det går knappt skriva något om familjegrejer utan att maffian kommer fram. Men jag är tacksam för alla inputs ändå!

     Det finns ingen 4,5åring som är 135cm, om vi ska vara såna. Att sitta lite trångt med benen är ju ändå inte värre än att bryta nacken vid en krock, men alla väljer sin egen huvudvärk såklart.

    Jag förstår inte ens hur det är möjligt ? blir osäker på om vi har gjort fel när vi monterat stolarna, för vår pojke på strax över 100 cm sitter sååå trångt bakåtvänd ? Då är han bara 3 år, känns omöjligt att han skulle unna sitta så tills han är 7 år..

     Går det att sitta i dubbel skräddare ?

     Det finns en grupp på facebook, bilbarnstolar tror jag den heter och de kan hjälpa dig med om stolen är rätt monterad ?

     Jag nämnde i ett svar att min äldsta nog sitter till 7 år och förstår att den kommentaren kom ut lite fel. Det var menat mer att han är så liten i kroppen och kommer nog inte hunnit växa ut stolen innan dess ändå. Han klagar inte heller på bakåtvänd så får se hur länge han sitter. Hans lillebror är däremot större och han får vi med se när vi vänder. Han kanske blir vänd vid 5 års ålder beroende på hur stor han är.

     Sedan är inte allt mammamaffia ? att påtala säkerhet i bil och att inte vända ett barn för tidigt är inte av ondo.

      Tack för tipset! ? Jag tolkade dig absolut inte som ”mammamaffia” bara så du vet ?

      Undrar om det är samma föräldrar som aaaaaldrig skulle kunna lämna barnet på hotellrummet medan man själv sitter i lobbyn eftersom det kan komma någon galning och yxa upp dörren eller något annat osannolikt, men som helst vänder barnet framåt innan kroppen är stor nog att klara av det som en krock innebär? Eller är det samma mammamaffia?
      Själv har jag ambitionen av att ha mitt barn bakåtvänd så länge det är möjligt och ser inget problem i att barnet sover på hotellrummet själv om man har ett bra övervakningssystem och kan ta sig dit snabbt!

    Nej, det känns som att många vänder mycket tidigare. Skönt att höra att flera tänker likadant!
    Får se vad vi bestämmer oss för att göra, brukar ta tid att ta tag i saker så vips har han hunnit fylla 5 och det kanske är lite mer accepterat ?
    Tack för input!

     Men jag tycker inte att du fått några otrevliga mammamaffiakommentarer? Folk säger ju dels bara hur länge de haft eller vill ha sina barn bakåtvända, och sedan finns det ju krocktester som visar hur mycket bättre det är att sitta just bakåt. Att folk säger att barnet är för litet har ju också att göra med hur han kommer hamna i bältet framåtvänd, alltså att han ska sitta säkert och helt enkelt inte flyga ur bältet ändå eller att belastningen ska hamna väldigt fel vid en krock. Där måste de helt enkelt komma upp i en viss längd för att det ska funka. Men åk till en butik med kunnig personal, och inte personal som bara vill sälja dyraste stolen, och prova ordentligt så han sitter bra med just den stolen i just er bil osv. Nu vet jag såklart inte vad du kan osv, men läs på själv innan också hur bältet ska sitta så du kan dubbelkolla liksom 🙂

      Förlåt jag var otydlig, jag menade mer att man knappt vågar skriva för man väntar på maffian, jag tycker jag har fått väldigt bra inputs och åsikter från er alla, så jag är tacksam! Upplever inte att jag blivit påhoppad ? och ni alla har bra och genuina tankar!

   Sånt här begriper faktiskt inte jag. Folk slår ifrån sig fakta om hur mycket säkrare det är att åka bakåtvänt med argumentet ”men hen blir åksjuk och det är så jobbigt för oss!”. Hellre det än dö i en krock tänker jag. Det ÄR för tidigt att vända ett så litet barn. Fattar att en 7 åring inte vill sitta bakåtvänd och kan också tycka att det är i överkant.. men en treåring! En treåring SKA åka bakåt. Punkt och slut. Jag dömer väldigt väldigt sällan andra föräldrar men här gör jag ett undantag, för det finns inga argument i världen som försvarar att tumma på säkerheten på det viset. Köp åksjukearmband eller tabletter. Köp en begagnad stol om det är en ekonomisk fråga, eller hyr en. Många försäkringsbolag har även abonnemang. Vi betalar 117 kr i månaden för vår stol och får då en ny när det är dags för byte, samt får behålla bältesstolen som är den sista. Det är inte mom-shaming, det är något som kan vara fråga om liv och död. Vänd inte ditt barn. Skulle ni gud förbjude krocka kan jag lova dig att det är värt det.

    Nu pratar jag inte om min treåring utan min 4,5-åring ?
    Jag vet allt du skriver ovan och vi har som sagt inte bestämt oss utan ville ha lite åsikter om hur andra gjort. Tack för din input!

   Vände äldsta vid 6,5 år. Men hon är ganska kort. Hade kunnat sitta bakåtvänd ett tag till om vi köpt större stol, det finns bakåtvända till ca 135 cm. Men vi valde framåtvänd nu.

  Säga upp kontakten med sin familj? Dvs mor och far men inte sina syskon. Någon som gjort det och vill dela sina erfarenheter? Det är två föräldrar som bara tar energi och inte ger något tillbaka, med extrema bråk över ingenting och det finns aldrig någon förståelse för nån annan. Vid bråken är det dessutom hela tiden 2 mot 1. Tror jag skulle känna mig ensam, men jag har å andra sidan min egna familj. Annars ser jag verkligen inte vad för anledning jag ska ha kontakt med dom.

   Jag har ingen kontakt med min pappa sedan sju år tillbaka. Det var oerhört tufft där och då, trots att han behandlade mig väldigt dåligt. Nu med facit i hand kan jag säga att det var helt rätt beslut. Blodsband eller inte, en relation är inget att ha om den bara får dig att må dåligt.

   Tar dom bara energi, så ge upp det direkt. Har kontakt med min syster men ingen mer i min familj (föräldrar och bror) av delvis samma anledning. Det bästa beslutet jag tagit för mig själv och min psykiska hälsa . Jag och min syster pratar nästan aldrig om dom, hon umgås med dom sporadiskt. Har inga problem, mer än att man får dela upp sig när systern har kalas för barnen. Men inte heller ett problem för någon av oss.

   Det är så kortsiktigt att resonera sådär, ”tar de energi så sluta träffa dem”.
   Ingen mår bra i längden av att bryta med familj. Det är bättre att ha lite kontakt och stå ut. Då finns alltid möjligheten att upptäcka något positivt hos varandra, att ändra sig, att börja prata.
   Jag tänkte på det när jag läste LD:s post efter att hennes pappa plötsligt dog. Hon hade undvikit honom, inte svarat i telefonen, skrivit massor om vilken usel och frånvarande pappa han varit.
   Så dog han och det hon skrev att hon känner nu är ”förlåt pappa! Jag älskar ju dig”.
   Det där säger så mycket.
   Det är bättre för själsfriden att ses och bråka, än att bryta med familj och sedan ätas upp av ånger.

    Jag känner folk som definitivt mått bättre av att bryta med sin familj, både kortsiktigt och i längden. Tyvärr finns det inte alltid något positivt att hitta eller någon vilja till förändring och man ska inte finna sig att bli behandlad hur som helst bara för att det är familj.

    Det beror ju på varför man bryter. Har din pappa misshandlat dig under din uppväxt kanske man inte är så sugen på att ha så mkt kontakt. Föräldrar kan ju behandla sina barn som skit verkligen, ser inte varför man som barn ska vara ”the bigger person” hela tiden.

    Du har fel! Jag bröt med min psykiskt sjuka mamma och min alkoholiserade pappa när jag var 25 (är 40 nu) och ångrar att jag inte bröt tidigare. De förstörde mig och det har tagit år av terapi att ens bli någorlunda fungerande. Men jag har utvecklats och vuxit så otroligt mycket, utbildat mig, fått ett jobb och en familj. Mina barn får växa upp i en kärleksfull välfungerande familj utan vidrigheter. Min själ mår bra när jag inte är nära dom och den dagen de går bort så kommer det att kännas ungefär lika mycket som när en främling går bort. Så om någon läser det här och har dåligt samvete för att ni vill bryta så ha inte det. Livet är för kort.

     Bra gjort och grattis till ditt liv. Jag har liknande erfarenheter och bröt i ungefär samma ålder. Det enda jag kan säga är väl att när de dog så kändes det inte ”ingenting”. Det blev en stor sorg över ena barndom, föräldrarna man aldrig riktigt haft osv. Men man sörjde ju inte att de dog; mer situationen i sig.

    Fast att bryta kontakten är sällan något man kommer på över en natt, så det kan inte direkt benämnas som ett kortsiktigt resonemang. Jag gav min pappa flera chanser under flera år men han fortsatte i samma hjulspår. Det handlar liksom inte om småbråk. Min pappa har misshandlat mig psykiskt och fysiskt, kastat ut mig flera gånger samt varit på mig om att ta mitt eget liv sedan jag var nio år. Blodsband eller inte, jag mår mycket bättre utan det i mitt liv. Du kan inte komma och berätta hur det ligger till utifrån vad en enstaka influencer sagt.

    Väldigt naivt. För oss som valt att bryta så är det troligtvis för att vi har ångest just för att vi har kontakt. Livet är för kort för att man ska omge sig av människor som får en att må dåligt, blodsband eller ej.

   Har ingen kontakt med min pappa. Kan tycka att det är synd ibland men jag mår bra, bättre att inte ha honom i mitt liv. Alla år med honom har vart tufft bara. Men jag går inte och tänker eller grubblar på det. Han har alltid vart alkolist, är än idag och det tog på min energi. Åratal av att försöka hjälpa honom men aldrig fått något tillbaka heller.

  Hur menar du med krav? Jag kanske bara är immun mot vad andra tycker sen jag blev förälder men känner inte alls igen mig ?

  Har också blivit en hemmakatt efter barn men det är väl inget fel med det. Passar på att vara social på jobbAWs ibland när jag känner att det behövs vuxen kontakt utan barn inblandade. Känns lagom för mig just nu i livet.

   Hamnade lite fel ?

  Såg en kommentar här på bloggen om att Filip lamprecht och Linn är ett par. Hur väl stämmer det och vad baseras detta rykte på ?

   Det stämmer till 25%.

    Finns ju bara två alternativ, så 50%

   Det är nog baserat på Hänt Extra. Tror inte alls på det ryktet.

    Kan stämma faktiskt. Man hör en tjejs röst på en video, han filmas av en tjej ialf

    När båda är på resa samtidigt oxå enligt deras ig

   Hoppas att han inte tagit skada av relationen med Peg ❤️

   Tror jag inte på. De är väldigt goda vänner dock – även om Filip och Linn hade varit så fina tillsammans.

   Vilken Linn? ?

    Linn Hegdal. Dansare i Lets Dance. Dom dansade ihop.

     Jahaajaja, tänkte på henne men hade för mig att hon hade en annan kille. Men kanske är old, jag som inte hänger med ?

   Båda två har precis varit i Rom, kanske därför?

   Kolla kommentarerna på deras Rom-bilder??‍♀️ tyckte det var rätt talande

  Frisörer!
  Och andra, hjälp mig!

  Jag har glatt och platt hår, och jag har nyligen klippt håret till precis över axlarna. Jag fick så fina lockar hos frisören, men är såklart omöjligt att få till själv.

  Så, bästa produkterna för att få lockarna att hålla? Har förstått att det underlättar att föna håret först, innan jag lockar.

  För att underlätta tänker jag även eventuellt unna mig en sån där automatiskt locktång. Vilken är bra och passar kortare hår?

  Jag är så nöjd med frisyren, och att lättare få till lockar skulle verkligen vara guld. Det var längesedan jag kände mig så fin!

   wylera dreamwave! superenkel att använda

  I Tullys vlogg från midsommar så säger hon återigen att Elle är hennes favorit barn. Tycker det är lite väl, även om hon skojar? Hur många gånget har hon sagt nu att Elle är hennes favorit?

   Det är helt sjukt, men Tully verkar ju inte helt vettig eller normal

    Gränslös människa som menar varje ord hon säger. Har gemensamma vänner med henne och är fascinerad över hur hon beter sig. Bland annat pratar hon väldigt illa om Nicole, vilket ju är lustigt eftersom hon ju förmodligen är enda anledningen till att de får någon form av uppmärksamhet för podden. Fruktansvärt attityd verkligen, skulle kunna fortsätta för alltid här ?

     Hmm intressant. Man är nyfiken vad som hände mellan henne och Hanna.

     Är det sant? Vill du berätta vad hon säger om Nicole?

      Absolut, kan svara er båda. Hon tycker att Nicole är tråkig och PK och att hon fått alldeles för mycket uppmärksamhet efter uppbrottet från Saade. Hon har en hel del att säga om hennes föräldraskap också, men ska understrykas att hon är en sån som snackar skit om alla med alla så allt kanske egentligen inte är något att lägga någon vikt vid. Hon tycker generellt om att flirta in sig hos folk med pengar som är inne ”just nu”, inte bara för egen del utan även för sambons del som söker investerare.
      Gällande Hanna har hon sett igenom hennes beteende och sätt att vara och hon fick nog. Hon tyckte dels inte om vad T sade om Filippa Toremo i podden, men mest var det för att hon fått veta att T kallar henne puckad (mycket pga att hon tog sitt ex tillbaka) och sen att hon fick skylla sig själv för att han var otrogen igen. T har svårt att vara vän med flera (pga blir påkommen med både skitsnack och lögneer) och försökte komma mellan H och Lojsan. H har skött det väldigt snyggt, hon hade kunnat kasta henne rejält under bussen.
      Sunkig brud, big Time. Blir så irriterad att hon tror så högt om sig själv.

       Okej. Smaskig information. Tack!

        Så lite så! Ska tilläggas att det säger en del om till hur många hon pratar illa om dessa personer eftersom jag utan problem vet att jag inte kan bli identifierad av henne bakom ett alias i detta kommentarsfält haha.
        Nästa grej hon kommer hypea är att hennes kille och Saade ska starta företag ihop btw, vilket ju bara det säger en del om hennes attityd mot Nicole ?

         Vet Nicole om att hon pratar skit om henne?

          Ingen aning, känner inte henne!

       Du är helt ute och cyklar! Jag står väldigt nära både Hanna, Lojsan och Tully och detta låter som du tyvärr bara hittar på.

        Inte alls. Kan så klart inte faktacheckas så här i ett kommentarsfält, men det är helt sant som jag skriver. Vet inte om aktiebolaget är riggat än, men det är väl isåfall det närmsta faktacheck jag kan komma. Att Tullys David och Saade ska starta ett bolag (inom fastigheter) alltså med en tredje kille, Alex.

         Alltså jag vet ju exakt hela situationen med hanna och tully och framförallt är tully inte alls en person som snackar skit om sina vänner dvs Nicole.

         Ja att de ska starta företag är korrekt dock men allt du säger om Tully är rakt av ihopfabricerat av dig!

          Haha okej. Visst.

          Hejhej Tully

          Sara, vad är anledningen då till att Hanna och Tully inte umgås? Jag tycker Emelies förklaring verkar mycket trolig

           I rest my case efter Tullys senaste story där hon påpekar att Elin Skoglund VISST tycker om henne trots att hon pratar illa om folk. Exakt så hon funkar.

    Har ingen åsikt om henne som person då jag inte känner henne men hennes kommentarer hon lägger om att Elle är hennes favorit barn tycker jag inte är snällt mot Faye. Hon förstår inte nu, men kommer kunna se allt sen.

  Twitter har infört stora begränsningar. De utan verifierat betalkonto kan bara läsa 600 meddelanden per dag. 6000 för betalande. Flera tredjeparts leverantörer av appar verka tvingas att lägga ned.
  Something went wrong. Try reloading. samt rate limiting ….. meddelanden är ganska vanligt … Tycker ni att detta är en urbota inskränkning eller början till slutet för twitter?

   Såhär skriver en tredjepartsleverantör (Who Unfollowed Me @whounfollowedme)
   ”Well friends… it’s been a good ride.
   I’ve been here for 14 years, but this week Twitter put an end to an entire ecosystem of 3rd party applications.
   I’m going to go quiet for a little bit to be with the feelings of loss that come along with this.”

   Såhär skriver Elon
   ”To address extreme levels of data scraping & system manipulation, we’ve applied the following temporary limits:

   – Verified accounts are limited to reading 6000 posts/day
   – Unverified accounts to 600 posts/day
   – New unverified accounts to 300/day”

   Är det urbota inskränkningar bara för att få flera att bli ”verifierade” dvs att betala för att kunna använda twitter?

    Jag kan inget om third party applications men läste hittills (mycket) utan konto, vilket inte längre är möjligt (temporärt säger de). Det inskränker fullständigt interaktionen mellan nyhetsmedier och twitter. Dumt drag tror jag. Har hittat flera användare, främst forskare, på mastodon och läser mer på Reddit.

     Huh, mastodon verkar intressant och bra, just nu handlar det mest om twitter och dess begränsningar på mastodon verkar det som, dock kan man läsa om begränsningen utan begränsningar 😉

     Att man inte kan läsa twitter utan att logga in begränsar ju läsbarheten oerhört mycket förutom begränsningarna som nu finns för de inloggade. Ja det hela verkar ganska urbota dumt, det kommer nog att slå tillbaka mot twitter.

    Men läser folk i allmänhet över 600 inlägg per dag verkligen? Det är ju jättemycket?

     Har aldrig räknat antalet inlägg som skroilas förbi men det verkar gå riktigt snabbt för den som skummar igenom dagens tweets på en liten stund. Känns inte alls rimligt. Men javisst låter 600 mycket men är det inte alls i praktiken.

     Nu twittrar Elon att taket har höjts till 800 eller 8000 för de som verifierar sig via betalning.
     ”Rate limits increasing soon to 8000 for verified, 800 for unverified & 400 for new unverified”

  Hej! På onsdag åker jag till Frankrike. Flyger till Paris och tar sedan tåget till en mindre stad. Börjar bli lite lagom orolig med tanke på kravallerna… Jag ska dessutom, som sagt, ta tåget och då från Gare de Lyon. Har åkt mycket tåg i Europa, men aldrig i Frankrike faktiskt. Vet ju därför att järnvägsstationerna i de större städerna ofta är rätt ruffiga och att man inte alltid (som ung tjej) känner sig supertrygga. Hur är det i Paris? Och nu med dessa oroligheter… Kommer jag som ensam tjej känna mig väldigt utsatt vid järnvägsstationen? Borde jag typ ta taxi dit och se till att vara där så kort tid innan före mitt tåg avgår?

  Hoppas någon har lite koll på detta och kan komma med lite hjälpsamma svar. 🙂

   Vilken tid ska du vara där?
   Nu har jag inte varit på den stationen, men på Gare du Nord måste du vara uppmärksam på ficktjuvar konstant. Inte överdrivet rädd, men uppmärksam.
   Håll hårt i väskorna

   Hej, bor i Paris och tror du kan vara rätt lugn. Räkna in att det kanske kan ta lite längre tid än vanligt att ta dig med metron till Gare de Lyon (eller åker du direkt med tåg från flygplatsen?). Du kommer inte att känna dig utsatt på stationen, håll koll på ditt bagage, ha inte saker i fickorna etc. och i övrigt var där i tid så du hittar vilket spår tåget avgår ifrån. Jag bor i centrala Paris och har personligen på riktigt inte märkt av kravallerna eller demonstranter mer än att det har varit lite längre väntetid i metron.

   Vilken flygplats?

  Vad jobbar Hanna Theorin med? Är hon full time influenser?

   Hon piskar på mannen att jobba så hon kan baka bebis och köpa skräp på Rusta

    (Skämt åsido, men hon har inget eget företag i alla fall så hon fakturerar nog inte ens över 10k i månaden)

     Varje dag är en kamp för HT. varje morgon basuneras diverse krämpa ut in en story med lite knasig grimas och att ”det inte blir många knop för den här mamman idag…”
     Hur ska hon orka ta hand om ett barn när hon inte klarar av att ta hand om sig själv?

      Nu har hon ju skolios med, nästa vecka har hon nog ett brutet ben sån otur som hon har !

      Men gud vad tröttsama kommentarer.
      Jag va ett vrak som gravid. Mådde konstant piss i 9 månader och led varje minut.
      Men har sedan mitt barn föddes för 4 år sen hänt vid 1 tillfälle att jag inte orkade ta hand om mitt barn, då hade jag 41,5 graders feber och dubbelsidig öroninflammation.
      Men ja, sen har jag haft magsjuka, covid, opererat foten etc men inte mått i närheten av lika dåligt som jag gjorde som gravid.
      Så att hon mår dåligt nu säger knappast något om omsorgsförmåga om barnet.

       Hon va likadan innan hon blev gravid med så jo.

      Tror att det kommer gå jättebra för dom att ta hand om barnet.

   Så chokad att hon äter så lite. Förstår att hon måste, men hey jag hade haft svårt att inte äta mer.

    Man kan inte med opererad magsäck. Man blir mätt. Sen äter hon ju väldigt…energirik mat så det blir säkert fullgott med kcal på en dag.

     Jag vet varför hon äter som hon gör. Har bara själv svårt att se mig äta så lite då jag älskar mat.

    Äh hon äter ju lite OFTA, det skrev hon ju. Det finns andra valid grejer att ”kritisera” henne för men absolut inte sånt

     Var ingen kritik.

  Är inne i en sån riktigt frustrerande tid med våra killar, 7 & 4 år. De uppför sig exemplariskt på förskola och fritids, även hemma hos andra. Är snälla mot både vuxna o barn.
  MEN hemma! Där bråkas det hejvilt. Gnälls, kivas och jag blir fan snart helt tokig. Det går inte en dag utan att man sitter med ångest på kvällen och tänker tillbaka på dagen och undrar hur fasen vi ska ta oss ur det här. Man blir ju helt slut av att lösa dessa konstanta konflikter. Det känns lite motigt med 5 veckors semester framför sig 🙂
  Någon som känner igen sig?

   Får man fråga vad de bråkar om? Något som kan undvikas?

    Allt möjligt tyvärr. Det spelas fotboll och någon förlorar/”skadar” sig och så är ett bråk igång. Maten kan vara ”fel”. Kläderna som de vill ha på sig är i tvätten. Allt möjligt kan bli fel och bli utbrott.
    Jag förstår ju att det kanske är mycket som händer i deras utveckling och att det ska reageras. Man är väl egentligen tacksam att det sker hemma och inte borta. Men frustrerande är det ändå 🙂

     Okej! Går det bättre om de inte leker med varandra? Kanske försöka dela mer på de så de inte blir osams. Sätta regler?

     Min mamma hävdar att det är så trygga barn gör… Trotsar hemma alltså. Vet inte om det är nåt hon säger för att jag ska känna mig som en bättre förälder.

     Själv är jag motvillig föräldraboksknarkare. Kanske kan du skumma Fem gånger mer kärlek och se om det finns några metoder där som du kan testa?

     Senast läste jag Med känsla för barns självkänsla och provar nu den varianten så smått (typ ”när du skriker på din bror (observation) blir jag ledsen (känsla) för att jag är mån om att vi visar respekt för varandra i familjen (behov). Jag skulle vilja att du pratade hövligt med honom. Vad tänker du kring det?” Följt av empatiskt lyssnande vilket innebär att lyssna på barnets känsla istället för orden, ungefär), känns oerhört konstlat men jag vet inte. Kanske funkar?

   Läs boken siblings without rivalry!

   Det är inte ovanligt att barn skärper sig på förskolan/skolan och sedan släpper allt när de kommer hem till tryggheten. De kan känna sig overwhelmed av att ha hållit ihop en hel dag så när de kommer hem så totalt kraschar de. Vuxna människor gör ofta samma sak även om vi visar det på andra sätt. Hur vanligt är det inte att man haft en skitdag på jobbet och sen kommer man hem och är snäsig mot sin partner eller tappar det över något (tex att det är stökigt) och överreagerar på ett sätt man inte hade gjort om man inte varit helt slut. Vi vuxna försvarar ofta våra dåliga beteenden med att vi är trötta efter att ha jobbat en hel dag och det är samma sak för barn, bara att de inte har den kognitiva förmågan att förstå eller förklara varför de känner så efter en lång dag, så de får utbrott eller bråkar. Jag har tyvärr ingen magisk lösning med ibland kan en förståelse för varför någon beter sig på ett visst sätt göra det lättare att hantera och bemöta. Det kan också ha med utvecklingsfaser att göra. Finns säkert massa bra böcker att läsa på ämnet!

    Tänk på hur du vill bli bemött av din partner när du känner att du är på bristningsgränsen pga trötthet efter en lång dag, och försök bemöta dina barn på samma sätt. När jag känner mig så så vill jag tex att min partner ger mig en stor kram och låter mig gråta ut om det behövs, om har höjer rösten till mig eller säger åt mig att skärpa mig så mår jag ju ännu sämre för jag känner mig missförstådd. Det är viktigt att komma ihåg att små barn lär sig allt om världen för första gången och det kan vara extremt påfrestande. Jag flyttade utomlands som vuxen och minns hur jobbigt det var att behöva lära sig en ny kultur, språk, hur saker fungerade etc, precis så är det ju för barn så jag tror det är viktigt att försöka bemöta dem med tålamod och förståelse. Sen är man ju inte mer än människa och man klarar såklart inte av alltid bemöta människor så som de behöver, men om man åtminstone är medveten så kan man så ofta som man klarar av det göra aktiva val i sitt bemötande, och det kommer man långt med!

  Hjälp!
  Någon här som är ensamstående med lån och alla andra utgifter som man har men ändå vågat sig på att plugga på heltid?
  Jag står och velar mellan att stanna kvar på ett jobb där jag vet vad jag har, även en lön som jag knappt överlever en månad på, eller att börja plugga. Det som skrämmer mig är att CSN inte räcker till och jag skulle behöva ha ett timmisjobb där man är garanterad att kunna jobba X antal timmar för att månaden ska gå runt.
  Någon som varit i samma situation men vågat chansa och börjat plugga?
  Söker tips och råd på hur ni gjort 🙂

   Jo det funkar. Men planera allt (matinköp och utgifter etc) för att hålla nere på kostnader. Det svåraste tycker jag är osäkerhetskänslan även om det är ganska lätt få extrajobb särskilt om du bor i storstad så man får jobba lite på den. Men det går, absolut!

   Jag skulle inte pluggat med dom förutsättningarna! Testa att leva på CSN utifrån din lön – se vilka kostnader du kan kapa osv och bedöm sedan. Man kan inte alltid garantera att man orkar extrajobb alla månader speciellt inte under tenta perioder.

   Annars sätter du dig i skuld, kanske inte har råd att avsluta dina studier och är i en sämre position än du var i från början.

   Jag tycker alla borde plugga och man ska heja på men inom rimliga gränser. Man måste också vara realistisk!

    Konstig kommentar enligt mig då det finns massa studenter med barn. Att du inte vill eller pallar är en sak men inte att komma med nån generell idé om att det skulle vara orealistiskt när folk bevisligen gör det, finns ju tom folk som fortfarande ammar.

     Va? Jag har inga problem att plugga med barn, har själv gjort det och jobbat samtidigt. Säger bara att man måste vara realistisk med sina ekonomiska förutsättningar. Vilket TS inte verkar ha utrymme för just nu. Det är något helt annat.

   Du måste dessutom tänka på att inte tjäna för mycket pengar på extrajobbet.

   https://www.csn.se/fragor-och-svar/hur-stor-inkomst-far-jag-ha-nar-jag-studerar-med-studiemedel.html

  Någon här som blivit gravid dagar då ni inte haft ägglossning av att dra ut innan han kommer? Hur stor är risken att man blir gravid av typ försats?

   Men har du inte ägglossning så har du ju inte ägglossning.

    Vissa blir gravida ändå ?‍♀️

     ?

      Hamnade fel. Ursäkta

   Nej, vi körde på den metoden i flera år innan vi bestämde att försöka bli med barn. Alltså i flera år hade vi sex och han drog ut, hade även sex på ägglossning och blev aldrig gravid. Blev gravid på andra försöket när vi aktivt försökte.

    Så var det för mig innan vi fick barn också. Nu kör vi så igen men endast ofertila dagar. Fertila med kondom. Min man vill inte ha fler barn, jag hoppas ibland att jag oplanerat ska bli gravid ? och ibland är jag livrädd.

   Det har gjorts en studie där de kom fram till att vissa män har alltid sperma i försatsen och vissa män har aldrig sperma i försatsen. Har för mig att det är vanligare att inte ha det. Det kan dock finnas kvar i urinröret om han nyligen kommit innan och på så sätt följa med. Spermier lever ca 5 dagar så beror på hur långt från ägglossning.

   Vi har kört avbrutet i snart 10 år oavsett ägglossning och ingen graviditet, förutom den månaden vi försökte bli med barn.

   Vi hade avbrutet samlag på fredagen, på söndagen tog jag ett positivt ägglossningstest, blev gravid. Vi ville dock ha barn så det var en positiv överraskning att det faktiskt blev av även om vi tänkte att chanserna var små ?

   Hehe den gamla! Den har jag googlat x antal ggr.

    Oj läste fel. Du hade ju inte ägglossning så det är inget att googla på haha

   Spermier kan ju leva länge så det är klart du kan bli gravid om ägglossningen kommer inom en vecka typ. Du kan ju också få tidig ägglossning just den månaden.

   Jag blev gravid två gånger på det sättet så jag rekommenderar det inte om du inte vill riskera att bli gravid ?

  Vad är era bästa tips för att bryta en toxic relation och att hålla sig till ”nu är det slut”? Jag inser ju att det aldrig kommer bli bättre då han har alkoholproblem som han inte vill erkänna för sig själv/ta tag i (förstår också att det är lättare sagt än gjort), säger en sak men gör en annan för att sedan be om ursäkt och så upprepas allt. Han var otrogen och jag har alltid varit av åsikten ”är du otrogen så kommer jag inte under några som helst omständigheter förlåta” men här sitter jag och blundar för det även fast jag får en klump i magen av att se honom sitta med mobilen. Känner inte igen mig själv och mitt beteende, är liksom arg på personer som inte vill göra eller har gjort mig illa så det riktas åt fel håll och det får mig att må ännu sämre.

   Försök se ditt värde. Tänk även vad du vill ha för relation och hur du vill att din framtid ska se ut. Det du borde göra är att bara kapa relationen. Du kommer gråta, tänka att du ångrar dig, vilja höra av dig MEN när du väl är förbi det där så kommer du tänka att det var det bästa. Personen är nog din trygghet i det otrygga. Försök hitta en ny trygghet. Lycka till!

    Det där med att han är min trygghet i det otrygga är verkligen exakt så jag känner men inte kunnat sätta ord på. Tack för dina tips ?

   Ett tips jag fick av min terapeut var att sätta mig ner och lista saker som jag vill ha i mitt liv och saker jag längtade efter. Jag listade tex harmoni, integritet, lugn, respekt osv. Sen vad hon mig fundera på vilka av de sakerna jag kan ha eller få med honom i mitt liv. Och tänk då inte på din bild av honom eller din bild av relationen utan hur han/relationen faktiskt är. Kan du få de saker du längtar efter om du är kvar med honom? Kanske blir svaret ja, men antagligen inte.

  Otrohets-gate.

  Dom tjatade på mig att jag skulle följa med på utflykt.

  Nu på kvällen när jag sa att jag måste gå hem, sa hon ”nej, du kan väl sova sova på soffan, han kommer säkert vakna om någon timme när jag sover, snälla stanna kvar”

   ?

   Är det nåt försök till sommarföljetong du sysslar med? Eller har du fått en psykos?

    Varför skulle det vara så? Hon har väl blivit inblandad med nåt par som går igång på detta bara. Fattar inte vad problemet är bara, antingen gillar du det och kör eller gillar inte och slutar umgås med dem. Är knappast otrohet heller då frun verkar uppmuntra det.

   Nu igen?

   Skriv detta i din dagbok i stället. Ingen nappar ju ändå på dina försök.

   Om du är seriös låter det inte som att du mår bra utan som nån skrev här ovan lite gränspsykotisk. Lämna var du än är och sök hjälp.

   Vad är meningen med dom här inläggen?

    Hon skriver väl som alla andra om sitt liv? Verkar lite vilsen i vad som händer eller vad hon vill? Men ja, skulle hjälpa med en tydlig frågeställning.

   Är det här en form av ett modernt konstverk? Eller som små utkast till dina noveller? Fattar noll…

   Skriver igen, ta din medicin och gå och lägg dig. Eller uppsök närmsta psyke.

    Tror du personen är sjuk?

  Ni i Stockholmsområdet som använder er av nanny/barnflicka- är det någon specifik byrå ni kan rekommendera eller som man bör undvika?

  Berättade att jag fått en hangup på Anna B******** i Della Q för några veckor sen. Fortsatt lyssna på gamla poddavsnitt men också läst hennes bok Kvinnomanualen. Jisses så självgod? Handlar bara om hur alla andra är pantade eller förda bakom ljuset medan hon minsann gjort allt precis rätt. Fattar inte att något förlag ville ge ut den?

  Är såklart säkert fortfarande bara avundsjuk.

   Jag älskar henne och kvinnomanualen ?

   Kvinnomanualen är ngt av det sämsta/värsta jag läst. Hon är verklighetsfrånvänd. Skulle ALDRIG vela ha hennes liv, verkar hemskt. O gift med den där idioten Kringlan. No thanks!

    Ja fugan, vilket äckel han är. Och hon verkar pantad.

  Jag undrar om jag har missuppfattat begreppet ensamstående? När jag läser det så tänker jag alltid att det är en person som är själv med barn. Men nu har jag sett så många som skriver ensamstående som är barnfria. För mig är det singel. Att man lever som singel inte ensamstående. Kan någon berätta för mig vad som är rätt och fel ??