Jon Olsson hämtad med ambulans

Uppdatering:
Diagnosen blev njursten, och Jon verkar må bättre igen! ??

Bildkälla: Jon Olsson Instastory

Jon Olsson inledde dagen med att hämtas med ambulans efter att ha. fått skjutande smärtor på sidan av kroppen. Han skriver att han både har ”broken knees and back” men att det inte var någonting jämfört med den här smärtan.
Han har inte rört sig på fyra timmar och väntar på att få genomgå en MRI för att läkarna ska kunna hitta vad som orsakar all smärta. Jag håller tummarna för att läkarna snabbt hittar vad som är fel och att Jon snart är på benen igen.
Stort krya på dig!!

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Han är alltså så akut sjuk att han behöver ambulans, men även pigg nog att stå och fotografera ambulansen innan avgång? Jag blir så irriterad på människor som slösar på vårdens resurser. Ring 1177 och be om sjuktransport med taxi så att ambulansen kan befinna sig där den faktiskt behövs.

      Det är inte så svårt att ta en bild.

        Nej, men har du förmåga och ork till att stå och fota genom fönstret så hade du definitivt kunnat åka in med en icke-akut sjuktransport.

          Orka tjafsa om allt!

          Det lät rätt allvarligt att få sån smärta helt plötsligt, det behöver kollas upp omgående. Bara för att något är akut så betyder det inte att du ligger helt orörlig på golvet.

            Ja, exakt. Är helt med på att man inte ska ringa ambulansen i onödan men samtidigt om en person som ändå haft sin beskärda del olyckor, inte har en historia att ringa ambulansen för minsta lilla och upplever sitt livs värsta smärta så får man väl ändå utgå från att det varit berättigat. Visar det sig sen vara ofarligt är det väl bara bra.

            Defnitivt något han ska kolla upp direkt, men ambulans behövde han knappast om han var så pass pigg att han kunde ta sig tid och ork till att stå och fota. Hela grejen med ambulans är att man brådskande ska få in akut sjuka människor till sjukhus med möjlighet till vård under färden. Har du ”bara” behovet att kolla upp något snabbt så kan du få transport med taxi via 1177. Så kan ambulansen avvaras till dom svårast sjuka, för tro mig, det händer att ambulanserna vid ett visst sjukhus alla är ute på larm.

              Det finns massor av allvarliga tillstånd där du kan stå upp, knäppa ett kort (vilket tar en sekund) och det är berättigat att ringa ambulans. Och jag tror faktiskt larmoperatörerna är bättre lämpade att ta det beslutet än dig och mig utifrån ett kort genom ett fönster. Som sagt såklart man inte ska missbruka ambulansens tjänster men det blir lite överdrivet kritiskt.

                Absolut, det har du helt rätt i. I Jons fall handlade det ju dock om smärttillstånd, och om man inte har mer ont än att man prioriterat att fotografera så har jag svårt att se att ambulans skulle vara befogat. Akutmottagningen absolut, men att ”jag har ont vid revbenen men ska ta en story och selfie först” skulle föranleda ambulans har jag svårt att se.

                  Finns folk som fått bröstsmärtor osv och som är pigga och kan prata för att i nästa sekund bara falla ihop. Finns folk som legat skjutna och har lyckats använda sin telefon samtidigt som de förblöder. Men nej såklart, de kan ju använda telefonen så det är ju inte så allvarligt ??‍♀️

                    Känner du många personer som prioriterat en selfie då dom blivit skjutna?

                      Vad fick du det ifrån?

                      Selfien är ju dock tagen när han ligger och väntar på akuten i flera timmar. Vad ska han göra? Ligga och stirra i taket?

                      Min mormor fick en allvarlig hjärtattack men var fortfarande såpass vaken att hon ville bjuda på fika till ambulansförarna, för enligt henne ska man alltid bjuda på fika.
                      När dom väl fick in henne i ambulansen och till sjukhuset så blev det operation och 2 veckor inlagt. Så du ska nog inse att du inte kan analysera vad man orkar och inte orkar för det ter sig annorlunda från person till person.

            Inom sjukvården säger vi att tarmvred är den värsta smärtan och sedan njursten . Så att människan lade fokus att ta kort låter ju otroligt duktigt gjort Har haft patienter som fått höga doser morfin och ändå ligger och skriker av smärta . Men som vi alla vet så är kändisar 1000 ggr mer smärt tåliga och när de berättar om sina förlossningar så har de gått igenom saker som ingen annan har gjort……De är otroliga dessa A nänniskor och ju rikare de är desto värre är de än alla andra.

              Bra svar. Professionellt, moget och insiktsfullt.

          Det är inte han själv som bedömer om han ska få en ambulans eller inte. Det beslutet tas på 112. Om dom anser att han är så sjuk så han behöver en ambulans, så skickas en ambulans ut.

      Haha eller hur…
      Håller du på att dö? Ring ambulans.
      Håller du inte på att dö? Ta dig till ett sjukhus.

        Oh va bra då vet alla det nu! Då får vi bara utbilda hela befolkningen till läkare så att vi kan diagnostisera oss själva innan vi söker vård.

          Haha snacka om att totalt missa poängen.

        Låt säga att han hade ringt en taxi då för att ta sig till sjukhuset själv och det låt säga hade varit ett hjärtfel eller något annat väldigt allvarligt, då hade han ju med största sannolikhet dött i taxin.

      Ok? Jag domnade bort på vänster sida och 1177 tvingade mig att ringa en ambulans. Jag mådde toppen bortsett från att mitt ansikte var snett.

        Mitt ansikte hängde var bältros i örat. Vårdcentralen skickade inn mej.

          I örat!! Du måste ju trott du hade en stroke eller borrelia, så är det bältros i örat.

            Bältros i örat kan t.o.m. vara allvarligare än borrelia.

      Håller med, men han har ju fotografer med sig jämnt så förmodligen någon annan som tagit bilden.

      Men varför är du inne i vartenda kommentarsfält och låtsas vara expert på precis varje sakfråga?
      Jag har njursten och åker ambulans till akuten varje gång jag får ont eftersom man vill säkerställa att det inte är njurbäckensinflammation inblandat. Trots att ett njurstensanfall i sig är en skitsak. Både 1177 och kirurgavdelningen på mitt sjukhus har instruerat mig att ringa 112 och åka in och de skickar ambulans utan diskussion.

        Jag är långt ifrån expert på allt. Just sjukhus råkar jag dock ha arbetat på och tragiskt nog är det många som ringer ambulans och söker sig till akuten i onödan. Självklart ska man söka vård om det behövs, men ta för guds skull inte upp akuta resurser när behovet inte finns. Att ringa ambulans i onödan kan i värsta fall bidra till att någon med t.ex hjärtstopp inte får hjälp i tid.

          Klart du råkat.
          Du heter tillfälligtvis inte Linnea Claeson?

            Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag råkar studera och arbeta inom en vårdrelaterad yrkesroll. Förstår att det måste kännas svårt för dig. Om det känns bättre har jag idag bytt jobb och arbetar inte på sjukhus, om än fortfarande vårdrelaterat. Hoppas det var till någon tröst och att det känns lite bättre nu.

              Nej, det känns inte bättre.

          Men detta verkar inte vara i onödan? Får du denna typen av smärta så är väl ambulans det första du tänker på och inte att du ska ringa en taxi

          Får du denna typ av smärta behöver du komma till akuten snabbt, om det nu skulle vara något fel med hjärtat tillexempel är det väl tusen gånger bättre att du befinner dig i ambulansen än i en taxi

          Konstigt att du som jobbat inom vården inte vet att folk inte bara kan ringa en ambulans så får dom en ambulans.

        Vad har kirurgi med njurbäckeninflammation att göra?
        Man känner av det pga av smärta och feber nån ambulans krävs inte. Dermot antibiotika.
        Och jo jag har koll. Har en dotter med defekta njurar som haft inflammation säkert 30 gånger. Inte en gång har vi fått råd att åka ambulans. Dermot komma till akuten för snabb insättning av antibiotika.

          Man är inlagd på kirurgavd medan de utreder, I alla fall på vårt sjukhus.

          Förmodligen för att hen har njursten också. Att bara ha njurbäckeninflammation är medicin men har du en njursten och infektion så kan det krävas kirurgi för att spränga/ta bort stenen för att förhindra sepsis. Har ofta ett snabbare och allvarligare förlopp än om man bara har njurbäckenninflammation (plus mer akut smärtsamt också) så det är inte konstigt om ni har fått olika råd.

          Skillnaden mellan insikt och åsikt är som tydligast i just kommentarer som detta.

            (som denna, skall det vara)

      Kanske kan vara så att han fokuserar på något annat än smärtan genom att ta bilder och uppdatera.

      Han har njursten vilken mitt sambo också hade som både spydde och svimmade av smärta innan ambulansen kom. Fick smärtstillande direkt på plats o låg i sängen med slangar o sprutor osv i 30 min innan han med hjälp av ambulanspersonal kunde stappla sig till ambulansen för att sedan åka in o akutopereras. Han tog då snap o skickade till vår äldsta son att han fick åka ambulans så tror absolut hon fått hjälp inomhus INNAN han tar sig ut till ambulansen

      Han hade njursten, tydligen. Som någon som haft njursten kan jag berätta att jag också åkte in med ambulans eftersom jag hade sån smärta att jag trodde jag skulle svimma när som helst (och visste inte vad den berodde på). Hade jag kunnat ta en bild på ambulansen när personalen hjälpte mig till den? Absolut, jag var inte medvetslös och mellan skoven fungerade jag nästan normalt. Men det är inte mitt jobb att dokumentera min vardag så det var inte en tanke som slog mig. Men den slog honom, antagligen för att han dokumenterat sitt liv i flera år och gör det per automatik.
      Hade jag kunnat åka taxi? Nej. Jag behövde smärtstillande för att alls klara av att ligga still i ambulansen, kräktes och var som sagt rädd att jag skulle svimma. Hade inte kunnat ta mig in ensam från taxin till akuten, sitta i ett väntrum med nummerlapp och beskriva min smärta. När jag kom in till akuten rullades jag in och kräktes rakt ut längsmed vägen och pumpades sen full av morfin.

        Tack för din berättelse. Då går vi vidare.

        ” Kontakta en vårdcentral eller en jouröppen mottagning så snart det går om tror att du har njursten. Du behöver inte söka vård någon annanstans om det är stängt. Vänta tills den jouröppna mottagningen eller vårdcentralen öppnar.” Enligt 1177.

          ”Om du TROR att du har njursten”, ja. Om man har så ont och inte har någon aning om varför så ringer man 112 och om larmoperatören också tror att det är allvarligt skickar de en ambulans.

          Kan du sluta förminska andra nu?

          För oss som verkligen haft den värsta typen av njurstenssmärta kan jag säga att ambulans eller inte är en ickefråga. Det gör så ont att det är fullständigt otänkbart med något annat än att försöka nå snabbaste vägen till smärtlindring. Jag har haft det så många ggr att jag kan börja känna igen symptomen innan det fläskar i och då kunnat åka taxi. Har man aldrig haft det, antagligen med totalt stopp, har man ingen aning. Det går inte att föreställa sig smärtan.

          Återkom när du haft akut njurstensanfall ?

      DU är inte kompetent nog att avgöra om han, eller någon annan, behöver åka ambulans så sluta låtsas som att du har någon aning. DU kan inte avgöra allvarligheten genom en bild på instagram.

        Joho för hon är faktiskt DOKTOR!!!

        …Så många som är experter på allt bara för att de råkar ha en fancy utbildning. Ingen läkare bör diagnosticera utifrån 3 rader text och ett foto…

      Men ditt tänk är så svart eller vitt…

      Vem har sagt att det är han som fotat ambulansen? Fotot på honom själv är ju när han ligger ner på sjukhuset.

      Jag hade njurstensanfall en gång. Vaknade tidigt och smärtan ökade och ökade! Till slut spyr jag som en gris och det går varken stå, gå, huka sig, ligga ner. Då det är vanligare hos 60+ män med högt BMI (sa läkarna) så var det ingen på 1177 som kund säga vad det va. Fick också åka ambulans! Två morfinsprutor senare och det gjorde fortfarande så fruktansvärt jävla ont. Hundra gånger värre än föda barn (gjort det två gånger).

      Så ja, man kan behöva ambulans då man inte på förhand vet vad som orsakar smärtorna.

        Självklart kan svåra smärtor vara en indikation på att ambulans behövs. Men så pass svåra smärtor att ambulans krävs har man inte om man prioriterar att fota till story.

          Belle, natti natti.

          Nån annan kan ju ha tagit bilden..

    Gallsten?

      Tänkte samma, gallsten eller bukspottkörteln

        Hoppas det inte är något allvarligt. Fått åka inn akut för
        tumör
        gallsten och njursten.
        Hemskt att få svåra smärtor och att läkaren efter röntgen säger det här måste opereras nu. Jättejobbiga sitationer. Då är man glad att morfin finns.

          Hoppas du mår bättre! ?

        Eller njursten. En spruta Toradol in i armen så skuttar han ut därifrån 5 min senare!

          I armen? Själv har man bara fått i skinkan

            Tjörn i röva…

          Tas i kroppens största muskel för att få verkan så fort som möjligt. Dvs i skinkan!

    Att ta en selfie på sjukan…
    Pinsamt värre.

    Hoppas han hamnade på Prio 102839.

      Gissar du inte varit med någrasvåra sjukdomar! Har själv gått igenom bröstcancer och fått grymt mycket pepp och stöd av folk på sociala medier. Tänk ett varv till!

      Varför får han inte ta kort? Sitta med telefonen får han medan han väntar men ta kort är strängt förbjudet?

      Finns inget trashigare än att ta bild och lägga ut offentligt att man är på sjukhus

        Varför då. Alla hamnar vi någon gång på sjukhus. Usch vad många har lite empati här.

          Va, nej? Alla Hammar verkligen inte på sjukhus. Man kan ha empati ändå tycka det är töntigt att lägga upp sjukhusselfies. Så uppmärksamhetstörstande, fjortisstil…

            Tycker dock inte att det är lika trashigt när det är en del av hans jobb att dela med sig av sitt liv.

    Man hoppas väl ändå att de på 112 har nån möjlighet att bedöma hyfsat vilken nivå av akut grejer är, hade man berskivit en solklart ickeakut situation hade de ju inte skickat en ambulans. Men visst, går väl att argumentera för att de tar de säkra före det osäkra ibland med, men också tvärtom antar jag.

      Fel! Vet folk som fått ambulans när de stukat (ej brutit) lillfingret! 90 talist! Folk är inte kloka! Sos är sämst och det är folk på akutmottagningarna och ambulanserna överrens om.

        Vad tråkigt att du tycker så, har du varit på medlyssning på en SOS-central och vet hur samtalen gått till?
        Vet du hur samtalen låter och vad som sagts?
        Är oerhört stolt över mina kollegor och de bedömningar de gör och vi är inte mer än människor – ibland blir det fel men du kanske är helt felfri och aldrig gör misstag?

        Jag tycker det är tråkigt hur mycket skit som slängs på SOS Alarm av personer som oftast har noll koll på arbetet bakom.

        Mvh SOS-operatör r

          Vad är det för skit som brukar slängas på SOS? Menar inte att låta ignorant, jag har bara inte hört något. Man hör väl mest om sånt som man jobbar med eller har nära på något sätt. Undrar bara av nyfikenhet! 🙂

            Mycket som ovan – att alla på SOS är inkompetenta och sämst.
            De finns absolut personer som gör felbedömningar någon gång och skickar ambulans på ”icke-ambulans”-ärenden men de gör inte dessa personer sämst.

              Kan också tänka mig att det finns en och annan som överdriver/dramatisera sin situation och därmed får ambulans. Kan inte alltid vara lätt för en operatör att avgöra. Har full förståelse för det.

        Och ni på akuten passar ganska ofta in i den beskrivningen ni med ?

        Men du, det där är inte hela sanningen. Det beror helt på vilken information som kommer fram under samtalet, en del är mästare på att få det att låta betydligt värre än vad det är. Att sitta och göra en bedömning via telefon är inte lätt många gånger. Att det blir felbedömningar? Absolut, det händer. Alla strävar dock efter att det ska bli så bra som möjligt.

        /En annan SOS-operatör

        Men då tar ju inte ambulansen med en in till akuten. Helst om det finns andra akuta fall.

        Tråkigt att ha den inställningen om en verksamhet du antagligen inte satt sin fot på.
        Som kollegor säger, skulle du medlyssna en dag skulle du nog bli mer ödmjuk inför vårt yrke.
        Det blir såklart fel ibland men att bedöma via telefonen när en person kanske ljuger och vet exakt vad den ska säga är inte så lätt, många utnyttjar systemet och gör allt för att få ambulans då dom tror att det är gräddfilen in till en läkare.
        Dom gånger det blir skitärenden så brukar inte ambulansen ta med patienten utan låta denne kvarstanna eller möjligen ta en sjuktransport. Så tar dom med sig en person utan ambulansbehov till akm så får det stå för dom.

        Tycker att folk borde tänka till både en och två gånger när det gäller att nyttja ambulansvård. Kan man ta sig in på eget sätt gör det. Behöver du vård under färd då kan du ringa 112.
        Jag tycker dock att vår central och troligtvis många fler är duktiga på att hänvisa och avstyra också. Vi får ändå runt 16 tusen samtal per dag nu. Vissa dagar mer.

    Skjutande smärta?
    Mmjo, kanske. Om man tycker att ananas heter talläpple, att det regnar katter och hundar och om man också brukar kalla philadelphiaost för krämost.

      Shooting pain översätts närmast till strålande smärta/smärta som strålar ut mot höger sida, t.ex.

      Men vad yrar du om? Som om det inte finns något på engelska som heter shooting pain?

        Jo men ts syftar nog på Camillas översättning

          Nej då heter det väl skärande smärta va?

        Men för i helvete! Jag trodde att jag gjorde det rätt tydligt att det inte finns något på svenska som heter skjutande smärta.
        Precis som att det inte finns något som heter talläpplen!

    Min upplevelse är att 1177 säger ofta att man ska ringa en ambulans eller åka in till akuten (antar de hellre gör det än riskerar att någon tuppar av. Antar även att de följer typ ett metodstöd). Men läkarna på sjukhuset tycker att det inte behövdes varken ambulans eller akutvård. En gång små log en läkare när jag sa att det var 1177 som bad mig åka in för undersökning. Någon mer som varit med om samma?

      Även på webbsidan är uppmaningarna på 1177 är ganska alarmartade. Ibland när jag läser där tänker jag – jaha, så enligt deras ”om du upplever något av följande” punkter borde jag dra till akuten. Orka.

        Och antar att 1177 är alarmartade för annars så faller skulden på dom. Typiskt uppdrag granskning innehåll. ”Men varför skriver ni inte på 1177 att patienten borde åka till akuten vid ett besvär?” – För att det inte är ekonomiskt försvarbart, men det får ingen säga för då anklagas man väga liv mot pengar.

        Därför tar de höjd och råder alla söka akutvård.

      Ja- du åker inte in om du själv inte känner dig allvarligt sjuk trots att 1177 hänvisat. Lite eget tänk skadar inte. Jobbar på akuten. Är du inte allvarligt sjuk hamnar du prio gul. Det är därför du får vänta i timmar.

        Nej såklart inte men har man symtom som skulle kunna tyda på att det är något mer allvarligt så åker man ju in om 1177 trycker på det. Inte så konstigt då 1177 är till för vägleda när medborgarna är osäkra.

        Jag tycker att olika partiledare ska ha praoveckor på sjukhus, akut, förlossning och hos polisen. Iaf 1 månad. Dygnet runt så de får en inblick i verksamheten som ska stramas ner år ut och år in

          Faktiskt en bra idé!
          Släng in personlig assistent också. Där dras det ner ordentligt på ersättningen vilket leder till sämre ersättningen till anställda och risker för vårdtagarna när företagen behöver en vinstmarginal.

        ”Eget tänk”? Jag är inte utbildad läkare eller sjuksköterska. Om jag inte tror mig behöva vård, åker jag inte in. Jag tror att de flesta resonerar så och oavsett – vården är till för alla i Sverige. Ditt skuldbeläggande för att du jobbar inom vården fungerar inte. Hur fan ska ”vanliga människor” veta när deras åkommor är livshotande eller ej?

      1177 ringde ambulans åt oss när vårt barn hade ont i magen o kräktes, ambulansen kom och suckade över att jag inte fått i barnet Alvedon och sa att det säkert var kräksjukan sen väl på akuten visade det sig att det var brusten blindtarm pågår 4-åring

        Så arrogant du blev bemött. ❤️

      1177 har två lägen enbart: 1. Åk till akuten NU!! 2. Ta Alvedon och sov.

      Med det sagt har jag aldrig förstått mig på akuten-älskarna (menar inte denna Jon nu). De som åker till akuten för en fis på tvären alltså… Alternativt till barnakuten för att deras unge haft feber i en dag. Hur orkar man? Finns inget tristare än att sitta där i timmar. Har en vän som ringer ambulans så fort hon får lite röda utslag. Är så nyfiken på om vården har någon hemlig kod som betyder hypokondriker i hennes journal…

      I min erfarenhet är 1177 på tok för snabba på att skicka in patienter på akuten många gånger. Senast jag ringde satt operatören och försökte tvinga in mig till akuten under drygt en kvart.. för näsblod.

        Varför ringde du för att du hade näsblod?

          Verkligen… vad kan det finnas för anledning att ringa 1177 för näsblod om man dessutom själv har jobbat inom vården?!

            Ja där försa hon sig ?

              Jaru Belle, som studerar till farmaceut. Skuldbelägga människor som ringer 112 och 1177, samtidigt som du söker vård för näsblod.

              Haha ja plötsligt hade hon inte så mycket svar på tal ?

        Du får ju tänka på att de som sitter där inte kan se dig. Som regel ringer man inte för hjälp pga näsblod om det inte är mycket blod, eller? Är det däremot mycket blod = man ringer in, kanske är ensam hemma, man kan ju tuppa av i värsta fall och förblöda. Är man inte orolig för det och har situationen under kontroll så ringer man väl inte? Dessutom är det ju såklart akuten man tar in folk med näsblod eftersom det inte finns ÖNH-specialister som sitter och väntar på vårdcentralen så finns liksom inte mycket annat alternativ, eller?

        Fast man kan åka till en lättakut också. Ni skriver ju bara om akuten vid hjärtinfarkt etc.

          Det är väl olika beroende på var man bor hur många olika alternativ man har och hur resurserna ser ut för tillfället.

        Varför tog du upp 1177:s tid i över en kvart helt i onödan? Det är alltid kö dit och många samtal är brådskande.

        Ungefär lika snabb som du är att prata om personer med hsp. ?

        Och jag vaknade av en smäll i ryggen på vänster sida för några år sedan. Kändes som någon skjutit mig. Fick ingen ambulans fast jag knappt kunde röra mig- fick ringa taxi och åka in med grov ångest.

          Usch vad illa! 🙁 Min pappa fick en stroke när han var 66. Rökare, diabetiker, äldre man i dålig form… Hade fått brutal huvudvärk på kvällen, sedan känt att vänstra sidan var lite avdomnad. 112 bad honom KÖRA till sjukhuset. Han sa att det nog är en dålig idé och då suckade personen och sa ”Jamen ta en taxi då?”. Så det gjorde han (tyvärr var jag inte med så jag kunde skrika skallen av puckot han pratade med) och direkt när han kom in på Akuten slängde de sig på larmknappen så han kunde få vård. Det gick jättebra – Men 112 gjorde helt fel. 🙁

      1177 skickade min sambo till akuten med vad de trodde var en blodpropp. Det var borrelia.

        OK, vad vill du ha sagt med det?

    Samt, bara för att du anländer i ambulans så får du inte förtur. Vi gör en ny bedömning på akuten.

    Hoppas han mår bättre snart! Ni i det här kommentarsfältet som alltid ska klaga på allt är ju sjuka i huvudet. Försök få in lite glädje i era liv.

      Hen som sa det hen var det!

    Kanske gallstensanfall, det är den värsta smärta jag upplevt. Värre än att föda barn.

    Ovanligt många idrottsstjärnor som blivit akut sjuka senaste två åren.

      Är det det verkligen?

      Jaså?

      Hur gör du den bedömningen? ?

      Men börja inte skylla på vaccinet igen. Många tar varenda chans att påstå det beror på det, vare sig personen är vaccinerad eller ej.

    Ok, så killen har inte betalt skatt här och ska ändå belasta svensk sjukvård ? Ochinstagramma sin lilla åkomma för likes? Det är vad som är sjukt. Inte han.

      Han har nog betalat skatt i Sverige genom åren så det täcker vårdkostnaden. Oroa dig inte.

        Hur då? Han har ju inte bott här på åratal.

          Han har tjänade pengar och betalade skatt före han flyttade utomlands så det täcker.

      Ja, man brukar ha rätt till vård i det land man har medborgarskap. ? Klaga på riksdagspolitikernas egensatta löneförhöjning istället! ?

    Therese senaste video är rätt intressant. Hon och Anders oh:ar och ah:ar över influencers dyra köp medans Therese sitter med ett Cartier-armband på handleden och har både Chanel och LV i garderoben. Dessutom försöker hon göra sig relatable genom att distansera sig från en influencers dyra bilköp genom att berätta när hon fick en bil av en släkting som inte alls va lika fin som influencers. Frågor jag känner inombords 1) hur stor skillnad och hur långt ifrån är ett cartier-armband från en chanelväska? 2) vem fan får ens en bil som 22-åring, oavsett värde??

    Vem f_n fotar sig själv när man mår dåligt?! Så konstigt beteende.

      Men snälla, han skriver om det som händer i hans liv. Just nu ligger han på sjukhus.

    Haha, det finns inget som är så allvarligt som en man med njursten! ?

    Ett inlägg om en människa som kanske kan vara allvarligt sjuk och som i vilket fall upplevt svår smärta och garanterat oro….. och folk här inne beter sig som amöbor. Jag känner inte till en enda person ute i verkliga livet som skulle tänka ens i närheten som ni. Återkommande under alla inlägg dessutom. Mår folket så extremt dåligt i sina liv som det verkar här, psykiskt och emotionellt, så är det kris. Jag vet inte vilket som är att föredra, den bilden av er eller att ni har för få fingrar, haklapp för dreglet och kallar er morbror för pappa.

      Varför detta intensiva behov av att vräka ut sitt privatliv för hela världen att se?
      Är Jon så fattig att han måste vända ut och in på sig själv för att samla in pengar?
      Är Jon så mentalt instabil att han måste få bekräftelse av omvärlden när det händer nåt i hans liv?
      Frågorna är många…

    Har också haft njursten men man kanske har olika ont. Även om jag aldrig haft så ont förut så kanske han hade mer ont. Googlade mig till njursten och låg kvar på soffan. Ringde ingen ambulans.

    I Ukraina får människor hasa sig fram för transport, med avslitna lemmar. Att man dokumentarar sin förestående ambulansresa tyder på sinnesnärvaro som i detta fallet tyvärr pekar på att hjulet snurrar men hamstern är död. Taxi hade säkert gått utmärkt.

    När man läser alla ”expertsvar”,elaka kommentarer och påhopp här är det lätt att förstå att det finns krig i världen.. pinsamt.

      I katergorin ”stora växlar att dra”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.