Sneaky, sneaky!

För att det skulle smyga under radarn så hade Konsumentverket/SVT behövt leva under en sten. Jag hoppas verkligen att Konsumentverket/SVT inte lever under en sten!?
Det här KAN de inte bara släppa igenom… haha….det är som att gå in i en möbelaffär och bara rulla ihop en matta och ta den på axeln, ut genom entrén.
Gör man det med pondus så kommer ingen stoppa dig. Ingen!
Det känns lite som samma sak här.

Vad tror ni kommer hända? Kommer det bli en ”Villa Wahlgren-gate?”

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pinsamt och sniket är bara förnamnet.

      Ja, verkligen. Hoppas att media/journalist kan få reda på PW’s ek avtal med SVT. Det är garanterat delvis baserat på att hon inte kan göra andra samarbeten under perioden. Kunde inte Villa Wahlgren fått vila under Allsångs-sommaren? Patetisk lösning att dessutom låta Bauer stå som ansvarig – skulle ingen reagera?

      Vad som också kan klassas som ”Sneaky, sneaky!” är att Camilla nu ändrat i inlägget genom att lägga till SVT i meningen ”-…Konsumentverket/SVT behövt leva under en sten. Jag hoppas verkligen att Konsumentverket/SVT inte lever under en sten!?”

    Mamma Christina har genom åren verkligen lärt sin dotter hur man säljer sin själ med reklam och spons. Som 80-plussare kör Christina hårt med smygreklam för det lilla röda huset, poolen, poolhuset, möbler osv.

    Detta med Villa Wahlgren är ju bara pinsamt men samtidigt föga förvånande.

      Skådespelarinsatserna kommer lite i skymundan när allt man ser är KÖP KÖP KÖP!!

        Det kanske var SVT:s egna idé? De ville att PW skulle leda allsången och hon ville fortsätta göra samarbeten så de kom fram till en slags kompromiss?

          Oj skulle ju inte bli ett svar till din kommentar!

    Ursäkta min okunskap men bryr sig konsumentverket om detta? Trodde att det var SVTs interna regler och om de är fine med det så är det fine, men så är det alltså inte?

      Nä fattar inte heller. Varför ska absolut inte Konsumentverket släppa igenom detta? Det är väl inget som strider mot någon lag eller så? Eller är det det? ?

        Tror Camilla G. har något inlägg om en liknande situation med Clara Henry, när hon hade SVT-jobb och lade upp bilder på ”sponsöl” från en privatfest. Det blev så klart problem och började utredas och vips försvann bilderna från Clara Henrys IG-konto, för att inte behöva ta någon konsekvens av sitt beteende. Minns inte och jag orkar inte rota upp det juridiska kring den specifika hus- och programledarsituationen/Public Service.

        Men min gissning är att det här kommer resultera i…mer följer!

      Fattar inte heller det?

      Det är ett avtal man ingår med SVT, som anställd hos dem, att man inte får ha reklamåtaganden åt andra under tiden man har avtal med dem.

        …eftersom det är public service och skattefinansierat.

          Just därför hennes fästman står för alla samarbeten nu ? trodde hon inte att det skulle märkas??

            Men vem bryr sig?

              Alltså jag kan tänka mig att andra som gjort uppdrag för SVT och därmed avslutat/inte påbörjat nya samarbeten kan tycka att det är märkligt att Pernilla fortsätter? Rätt ska ju ändå vara rätt, och här borde ju SVT gå in och göra något åt saken.

              Nämen vet du, vi kan alla sluta bry oss, sluta betala skatt, skita i lagar och förordningar, sluta engagera oss i viktiga sakfrågor och istället lägga all tid på att tjäna så mycket pengar som det bara går utan att tillföra något.

              Nu betalar inte folk 1200:-/år i Public Service-avgift, för att SVT ska agera som SVT-anställdas personliga reklampelare!

            Japp och det var därför som han öppnade upp sitt konto från att ha varit privat. Lagom tid innan Allsången

            Men på vilket sätt bryter hon mot det om han ansvarar för kanalen nu?

              Antagligen eftersom det är hennes hus som hon bor i, hon har administrerat kontot fram tills nu och att hon dessutom bor tillsammans med B som nu administrerar kontot.

              Såna där avtal kanske gäller familjen och de närmaste. Att bara flytta över dem och sen ta tillbaka dem ser sniket och girigt ut.

              Hur många slantar tror du att den karln har lagt för att slå upp det där bygget? Tänk!

    Precis som Sara undrar så undrar jag också, vad har konsumentverket med det här att göra?

    Smidigt sätt för Pernilla dock att inte behöva pausa och tappa tempo i sina andra verksamheter. Visst hon tjänar nog dollars på allsången men den varar ju inte för evigt. (Sen tror jag det inte är NÅGON risk att vi glömmer en enda Wahlgrens utan hon kan nog bara ta vid där hon slutade sen ?)

      Vad tror ni hon kan tjäna på allsången? Kanske jättedåligt och därför måste hon sneaka med sina konton? Vet att jag tänkt det ibland när någon kändis är med ö v e r a l l t. I radio, tvproduktioner, tidningar osv. Dom kanske tjänar så dåligt att dom måste vara med överallt?

        Tror inte hon tjänar jättedåligt, tror inte hon hade tackat ja isåfall

          Det tror jag att hon hade gjort! Det är ju inte så att hon har svårt att betala för mat varje månad.

    Ja, hur tänkte SVT?!

      Ang att anställa Pernilla?

      Hon var ju ett riktigt KAP för dem.

      Jag har aldrig (nej jag ljuger inte) sett allsången, inte min kopp te, men hon är trots allt en artist som går hem hos många generationer. Inte bara pensionärer och barn utan säkerligen lite ungdomar också. Med tanke på alla olika genrer hon täckt in.

      Fast jag kanske inte skall uttala mig då jag inte ser på allsången eller något annat där hon är inblandad…. ?

        Nä, jag kollar inte heller Allsången inte för att Pernilla har det utan det är samma varje år

    Ärligt talat vem bryr sig… kan du inte lägga din energi på roligs kändisnyheter och inte hela tiden trycka ner dem.. alltid så mkt hat i kommentarerna..

      Då har du nog kommit lite fel. ?

        Varför svarar du bara på den här kommentaren och inte kommentarerna om vad konsumentverket har med detta att göra?

          Kanske mer SVT än KV.

            Vadå ”kanske mer SVT än KV”? Endast SVT i det här fallet.

    Angående allsången så lyckas ju Pernilla få allt att handla om henne och hennes familj… när hon intervjuade zara Larsson så måste Pernilla prata om henne själv och Bianca. När hon intervjuade Sven ingvars så var hon tvungen att nämna Benjamin… sen hennes hundar… hon var bättre i förra avsnittet.

      Och bättre artister förra (första) avsnittet. Men jag måste säga att hon är bättre än förväntat. Hon är lite rolig men nu får hon nog tona ner det där med familjen! Någon får tala med manusskrivaren. För det är väl Edvard af Sillén?

        Sen hennes buskis humor och när hon gör till rösten med ”Cheyen” är inte underhållande. Inte för mig iallafall som tycker buskis är de töntigaste som finns.

          Inte det roligaste jag vet heller men nu är det ett ”familjeprogram” där det ska vara lite trams. Det har det väl varit med fler programledare? Annars kan man ju göra något annat kl 20 på tisdagar mitt i sommaren.

      Håller med, manusförfattaren borde kill your Wahlgren-Darlings i lite större utsträckning. Låten i första programmet hade varit bra mkt roligare om hon inte dragit flera skämt om släkten tidigare. Väldigt tjatigt och skämten blir inte så roliga. Tycker att Edward brukar vara bättre men han kanske är lite hemmablind om han jobbet med hennes Hybris-show…vilket jag bara anar men inte vet. Pernilla skulle lätt kunna plocka ned energnivån och det överdrivna talet med 20% och skulle fortfarande framstå som jätteenergisk. Tror att en del av förklaringen är att hon är van att stå på live teaterscen där man måste ta i i överkant för att nå ut till publiken med mimik och röster men på TV blir det för mkt.

      Ja, håller med. Släpp fam. Nu

      Nä, jag kollar inte heller Allsången inte för att Pernilla har det utan det är samma varje år

      Det är ju hennes humor. Och det går hem hos sååå många.

    Det är väl svts regler och inte konsumentverkets ?

    Nu är du väl ute och cyklar Camilla?
    Så länge som reklammarkeringarna på inläggen följer reglerna så struntar väl konsumentverket i det här huskontot.

    Såhär uttalade sig dåvarande chef för SVTs programetik när Måns Zelmerlöw programledare melodifestivalen, samtidigt som man kunde se honom i reklam för Tre:
    – Det är en viktig grund för oss och för vårt oberoende att vi är trovärdiga och en del i det är att programledare inte deltar i reklamkampanjer. Samtidigt vill vi ha en mångfald av uttryck vilket gör att vi använder olika typer av programledare som också kan ha andra yrkeskarriärer och de yrkeskarriärerna måste kunna pågå samtidigt som man också jobbar för SVT, säger Albert Svanberg.

    Som jag förstår det är det här något som enbart regleras av SVTs medarbetarpolicy (där partners till programledare är exkluderade). Så jag ser inte heller vad Konsumentverket har med det här att göra.

      Samma när Anna var med i någon SVT-grej så körde Mia all reklam i Skäringer och Mannheimer.
      Ina drog inga biljett och showsnack i Flaschback Forever under några avsnitt. Men allt pågick som vanligt!
      Det blir lite kantigt när ”allt är varumärken och reklam” och SVT skall vara utan.
      Det påpekas hela tiden att det finns fler varumärken, loggor skall täckas eller blurras… Jag vet inte, det känns lite förlegat.

        Förlegat och förlegat. Det är ju för att SVT är public service och måste vara opartiska och inte får otillbörligt gynna ett varumärke.

          Det är jag helt medveten om!

            Det verkar verkligen inte så.

    Tycker du som är kunnig inom detta skall skicka in och få det prövat Camilla . Villa Wahlgren går väl för fullt på Discovery ? Intressant att följa hur de kommer se på det ?

      Tack, det är min plan. 🙂

        Skicka in var? Till KV?

          Eller SVT? Antagligen har det vetat om Pernillas andra pågående projekt när de skrev avtal med henne.

        Töntigt att lägga sig i

        Här har du ju svaret!
        ”SVT ser inga problem med att Instagram-kontot Villa Wahlgren tuffar på med betalda samarbeten och annonser.

        ”SVT ska inte och bör inte kontrollera vad Pernillas familjemedlemmar gör. Instagramkontot Villa Wahlgren är inte relaterat till varken SVT eller Allsång på Skansen”, skriver Haida Jamshidi i ett svar till Nyheter24.”

          Blir ju kul att se om betjänten Bauer nu även skall göra reklam för hudvårdsmärket då…och Viktväktarna och vinet och Skinrollermärket och Collagenpulver och fan och hans moster hon säljer sig för att tjäna in stålar.

            Det gäller väl alla influensers och inte bara Pernilla.

              Absolut, men de flesta har väl ingen butler som stand in för reklamsamarbeten..

                Känner du honom eller har han gjort dig illa på något vis, eftersom du är så spydig mot honom?

                  Svar nej. Har dock svårt för personer som satt i system att tex.bli uppsagd på jobb efter jobb för att få avgångsvederlag OCH skryter om det dessutom. Säger ”vårt ställe” om hus han inte köpt själv, osv. Snyltare tillhör inte min favoritkategori direkt.

                    Ja, sjukt att skryta om det!

    Jag är egen företagare, så om jag skulle vara föräldraledig och anställa min man i mitt bolag för att sköta verksamheten medans jag är på ”annat uppdrag” är det åt helvete fel?

    Är väl bara att utgå från sig själv och hur man själv skulle göra…Politiker är väl inte ett dugg bättre, de tillgodoser sig väl bra mycket mer av våra skattepengar än PW.

    Denna blogg är så motstridig, raljerande och elaka inlägg men uppmanar en god ton i kommentarsfältet? Skulle önska en mer objektivitet i inläggen, för det är så uppenbart att bloggen går ut på att sprida skit istället för upplysning. Hur kan man ha missat att SVT’s interna regler och Konsumentverket är två helt olika saker i detta fall? ??‍♀️ Jo för man går ingång på att ”sätta dit” istället för att sprida kunskap och upplysa på ett objektivt sätt.

      Håller med. Ibland känns det lite som en repig skiva här inne som bara kan upprepa ”Konsumentverket” i olika (raljanta) tonarter.

      Din jämförelse med att vara egenföretagare är inte samma sak som i det här fallet… Två helt olika situationer.

      ?

      I ditt fall finansieras inte ditt företag med skattepengar, så denna jämförelse faller ganska platt. SVT betalar Pernilla enorma summor pengar (skattepengar) för att leda allsång. Det uppdraget i sig genererar tittarsiffror = mer PR för Pernilla Wahlgren som varumärke. Pernilla blir per automatik ett ansikte utåt för SVT och tillika Public Service. Att tillskansa sig samarbeten och spons under samma avtalsperiod är således inte okej.

      Om du lyfter både lön och föräldrapenning samtidigt är ditt exempel jämförbart, annars inte.
      Konsumentverket är en myndighet till för konsumenterna och dit kan du vända dig om du anser att SvT bryter mot de väldigt strikta regler som gäller när SvT tillåter/tittar åt andra hållet när PW fortsätter att dra in reklamintäkter och således bryter mot public service regler avseende reklam.
      Tycker inte alls att inlägget är elakt utan belyser det bondfångeri som influenser rent generellt sysslar med i sin iver att tjäna pengar på att göra ingenting.

        Men ska man gnälla till någon är det väl SVT inte konsumentverket?!

        Tror du missade poängen, vid föräldrarledighet så får man pengar från Försäkringskassan…

        Pernilla Wahlgren är också egenföretagare så om nu hennes partner sköter det administrativa vid huskontot på insta så blir han säkerligen avlönad av PW medans hon leder allsången.

        Grejen i det hela är att det pratas äpplen och päron. SVT och Konsumentverket är två skilda saker i detta fall. Och jag tror att de som ej driver egna bolag själva lätt tar illa vid sig av folk som tjänar pengar.

    Men va tycker ni om Pernillas kafferi? Med en sittplats långt in i skåpet

      Som en jäkla bunker. Skulle aldrig sitta instängd i ett mörkt hörn (ja ja det finns säkert belysning) så tacky och omysigt!

        Tacky och omysigt?

    Det allra konstigaste är väl att 231000 människor frivilligt följer ett annonskonto om PW:s hus?!

      DET tycker jag med! Visste inte ens det fanns innan detta inlägg och gick in och tittade och förundras över hur man kan tycka det är intressant öht, vilket parasoll de har på uteplatsen eller vilken färg de har på dasset…Sen när man läser i kommentarerna,så ser man ju dock att det är en hel del…eh, annorlunda människor, för att uttrycka sig milt.

    Pernilla gör även smygreklam för ”Wahlgrens värld” på sin egen Insta. Senaste gången jag tittade in på hennes konto satt hon i synk med hela teamet inkl kameror osv i hennes sovrum där det var såååå varmt. Alla vet att det är WV det handlar om o tydligen var hon bara tvungen att visa upp att dom är på g med en ny säsong! Sen om man måste fejka o göra smygreklam i några månader – då är man nog kapabel att bryta lite fler avtal, regler o kanske to m lagar.
    Mycket vill ha mer, folket håller käft o pengarna flödar in. Precis som Pernilla vill ha det.

      Ja och det var ju såå varmt för att byggarna hade ju glömt att sätta in någon motor till luft genomströmningen ? så hon har ingen ac som hon hade beställt

    Men sluta att haka upp dig på dessa människor! Ska du bevaka, ska du göra skillnad, måste det väl ändå finnas andra sätt att tillgå! Har sagt det förut men säger det igen! Det finns behov av granskning, absolut! Men att gömma sig bakom skvaller, påhopp och ren förföljelse är väl ändå inte rätt väg att gå? Vänd på det! Sätt in bloggbevkning, dig själv och din familj/vänner i de inlägg som skrivs samt i alla de mer eller mindre trevliga kommentarer som florerar här. Känns det bra? Kan inte tro det! Tror inte det känns så hos de personer som snurrar här heller. Eller hos deras barn, som de flesta har nått åldern så att dom är läskunniga, eller deras närmaste familj och vänner. Att sedan bortförklara sig genom att använda sig av ursäkten att dom är offentliga och har valt det själv, ja det är så lågt som det bara går att komma tyvärr.

    Att bevaka är milslångt ifrån vad det är som sker just nu!

      Fast detta är väl bevakning om något? Hon granskar PW som är en jättestor maktfaktor utifrån det avtal hon har med SVT (som är en kanal vi alla är med och betalar för) och uppmärksammar att Pw inte spelar rent spel. Tycker det är jättebra att folk inte kommer undan med vad skit som helst…

        Så du tror inte SVT har koll på det?

      Du måste lära dig skilja på rena privatpersoner och offentliga varumärken eller makthavare för att vi ska kunna ha en konversation om det här.

    ”påhopp”, ”skvaller”? PW har ingått ett kontrakt med en statlig kanal om att inte göra reklam under tiden hon är programledare, exakt vad är påhopp & skvaller i att uppmärksamma det faktum att hon trots det tydligen (på stories) dels lägger ut inlägg om ett program som går i en annan, reklambaserad kanal, samt lägger över reklaminlägg på sin sambo, för att fortsatt få intäkter därifrån? Girighet de luxe, fakta och inget annat.

    Om det nu är CB som administrerar kontot och gör alla samarbeten så är det väl han som fakturerar och får alla inkomster, eller?
    Självklart inte… … mycket vill ha mer.

    Pernillas snickare som är med överallt, är det ett betalt samarbete eller hur de lagt upp det.
    Han är med i publiken på allsång och skriver: studiebesök hos chefen. Pernilla verkar inte följa honom längre

      Funderat på det också, någon form av överenskommelse/samarbete/avtal har de garanterat. Hon nämner honom väldigt ofta och därmed blir han marknadsförd, så någon form av betalt samarbete är det säkert. Undrar om han hade betalda samarbeten innan han var med i WV… För övrigt så följer kontot Villa Wahlgren honom = PW (numera kallad CB).

        nej jag tror inte det, han har gjort jobb till många kändisar, skulle han inte fått betalt så skulle han ha det tufft ekonomiskt

          Nån som vet vad hans företag heter?

        Ja intressant ändå hur det funkar.
        Hon verkar ju inte dela hans senaste storys han lagt upp o taggat Pernilla, eller jag har iaf inte sett de bli delade

          Hela det här kommentarsfältet går ju ut på att Pernilla inte kan göra reklam längre.
          Och du tycker att det är konstigt att hon slutat lägga upp just reklam??

            Nej, menade att hon delade alla andras storys från allsången men inte snickarens storys som hälsade på allsång.
            Det handlade inte om nåt reklam

    Fast jag tycker inte att det är så konstigt, hon har ett jobb (Instagram) men under en period så kan hon inte arbeta med det och lejer då in en annan person för att göra det jobbet. Eftersom hon är väldigt noga med att inte göra reklam i podden, kunde inte ens nämna vart klänningen hon hade på premiären är ifrån så antar jag att SVT har gett grönt ljus för upplägget med Villa Wahlgren.

    Camilla, jag säger det igen, varför håna influenser för att de arbetar och tjänar pengar? Det är deras JOBB och du som trycker på att de ska ta sitt jobb på allvar så kan man inte samtidigt förminska deras jobb hela tiden.

    Helt ok enligt SVT.
    SVT ser inga problem med att Instagram-kontot Villa Wahlgren tuffar på med betalda samarbeten och annonser.

    ”SVT ska inte och bör inte kontrollera vad Pernillas familjemedlemmar gör. Instagramkontot Villa Wahlgren är inte relaterat till varken SVT eller Allsång på Skansen”, skriver Haida Jamshidi i ett svar till Nyheter24.”

    Icke att förglömma all reklam i podden också, även om det bara är Sofia som ”läser upp” den fast genom att exempelvis säga ”jag och Pernilla gillar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.