Läckberg prioriterar bra material och bra arbetsförhållanden framför billigt pris

Min baddräkt ”Camilla Leo” har varit slutsåld, men nu är lagret påfyllt igen hos @evanetteboutique @saltabad . Lite bakstory till mitt samarbete med Evanette: Det ägs och drivs av familj till mig, @helenaggg , @edgu54 och deras familj. (För övrigt är deras son @hugogustafsson dansare i @tv4letsdance .) Så roligt göra det här med dem och de ligger mig varmt om hjärtat. ❤️ // Camilla Läckberg

Camilla Läckberg har tagit fram en kollektion badkläder tillsammans med ett företag som ägs och drivs av familj till henne, och nu meddelar hon på Instagram att en baddräkt som varit slutsåld länge återigen finns i lager.

Några av Camillas följare på Instagram har kommenterat att de tycker att baddräkten är lite för dyr, på viket Camilla svarar att hon valt att prioritera bra material och bra arbetsförhållanden. Baddräkten är designad i Sverige och tillverkad i Europa, och då går priset upp några kronor.
Man kan liksom inte riktigt jämföra den här typen av klädproduktion med den som sker i fast fashion-branschen, eller försöka matcha deras priser.
Baddräkten kostar 999 kr, vilket är mycket om man jämför med en baddräkt från ff-branschen, men jag tänker att vi kanske ska sluta se på ff-priser och framställan som normen, och istället se det för vad det är – en galen miljöbov och ett absurt sätt att tillverka och sälja kläder på.
Om man nu får vara sån…
Alla sätt att av-normalisera det tycker jag är bra, så well done, Camilla!

……………………………………………………

Två positiva inlägg på rad? Vad är det som sker? Är det borrelian som kickat in?

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Visar hon upp den fina baddräkten på sig själv också? Annars blir det en konstig reklam och marknadsföring tycker jag.

   Varför tycker du det? Det är ju baddräkten man köper, inte själva Läckberg.

    Inte Läckberg utan själva konceptet att baddräkten är fin på en vanlig kropp och inte en modell.

     Så då kan den visas på en ”vanlig kropp” och inte nödvändigtvis på Läckberg alltså.

     Det är ju en ”vanlig kropp” på bilden?

   Haha varför då?

   Mmm ser baddräkten ut sådär på kroppen tycker inte jag det är snyggt. Det bästa är en variation av modeller för samma plagg.

  Förstår inte varför en del skriver sådana kommentarer..? ”Såå fin men för dyr för en student/sjukskriven/föräldraledig som mig tyvärr” osv. Förväntar de sig att personen ska få dåligt samvete och ge bort det eller vad? Känns alltid lite… sniket på något vis med sådana kommentarer.

  Bra att hon prioriterar bra material och arbetsförhållanden! Det borde fler göra

   Både sniket och liksom…att man skyltar med sin ekonomi. Jag vill inte att random människor vet vad jag har råd eller inte råd med.

    Se det som en investering, är det bra material så håller den längre och blir billigare över tid.
    Köp kläder som håller och går att använda i flera år.

    och att man gör sig själv till ett offer. Jag tycker man ser liknande kommentarer det ganska ofta när influensers har gjort kläder/diverse prylar.

   Självklart ska man tänka på vettiga arbetsförhållanden och bra material, ”men” när man som i det här fallet har en lite dyrare prislapp eller, om jag kommer ihåg rätt, Kenzas klädmärke som var utformat för väldigt smala personer och Biancas samarbete med Gina Tricot med magtröjor, osv så blir det en mindre mängd köpare som de kan sälja till istället för att kunna nå ut till den bredare massan. Säger inte att det ena eller andra är bättre, bara att det blir en typ av begränsning. Indy Beautys priser till exempel har ju ”alla” råd med.

   Sedan får man ju tyvärr som student/sjukskriven/föräldraledig inse att man inte har råd med allt, men det tror jag utan tvekan att de är medvetna om.

    Jo men varför detta behov att tala om för den som säljer att tyvääär så har jag inte råd, vad synd?!

     Att uppmärksamma säljaren om att priset är högt. Jag vet inte, jag tolkar aldrig sådana kommentarer som att personen vill att man ska tycka synd om den, utan att den bara ger sanningen av att den gillar plaggen, men detta är anledningen till att den tyvärr inte kan köpa något. Som säljare vill man la sälja så mycket som möjligt och då är sådan feedback bra

      Men jag tror att man redan vet att inte alla klmmer vilja eller kunna köpa en baddräkt för 1000 spänn. Det är nog ingen nyhet för någon.

    Du kan inte jämföra produktion av två så olika saker som kläder och hudvårdsprodukter.

     Så stryk Indy beauty och sätt dit valfritt klädesmärke med en billigare prislapp

      Framställning av hudkrämer mycket enklare att göra billigt pga ingredienserna jämfört med framställning av kläder. Men det kanske inte du är medveten om av ditt svar att döma?

   Ja man kan ju tolka det som ”bra jobbat Camilla, verkligen skitsnygga baddräkter!” Men att man av någon anledning inte köper, ex att man redan har tillräckligt eller pga ekonomi. Men det är något med sättet folk skriver de här kommentarerna, som att man liksom ska tycka synd om dem eller att de valt ett hutlöst högt pris.

    Ja och hade man sagt det, ”snygga baddräkter, bra jobbat!” så hade det varit en helt annan sak. Man behöver ju inte lägga till snyftet.

     Och ska man vara konstruktiv, vilket ju absolut kan vara bra (speciellt om kollektionen inte säljer bra vilket iofs inte verkar vara fallet här) så är det ju bättre att skriva att det finns så mycket snyggt runt halva priset och att de kanske borde motivera mer tydligt att förhållandena är bättre, att man bara handlar badkläder gjorda av hampa etc etc, är 999 för dyrt kanske även 300 är för dyrt för denne så det blir ju helt irrelevant deras personliga situation

  Bara att konstatera att bra villkor kostar men det är verkligen inte för den stora massan.

   Att köpa ETT badplagg för 1000 kr är ju verkligen för den stora massan. En baddräkt håller i flera år om man sköljer ur salt och klor. Så mycket pengar handlar det inte om, inte ens för den stora massan.

    Flera av mina billiga har också hållit i flera år. Och du vet ju inte i förväg vilken som håller. Där jag vuxit upp är det inte många som skulle kunna prioritera badkläder för 1000kr.

     Men poängen är ju inte att billigt inte skulle hålla (nödvändigtvis), utan att de inte är producerade under najs villkor

  Och min hjärna läste ff dom föräldrafritt varje gång. Ff-branchen lät helt annorlunda🙈 dags för en kop kaffe till

   *som
   Inte dom

   Haha jag med

  Jag tycker inte det är särskilt dyrt. Inte för att jag har gott om pengar, för det har jag verkligen inte, men för att det är väl typ vad badkläder kostar nu för tiden. Vet inte hur många gånger jag har sett snygga bikinis på nätet bara för att upptäcka att trosa kostar 400 kronor och toppen 800.

  bra material? vilket material baddräkten är gjord av står inte på hemsidan ens, trots att det måste enligt lag. men det är väl förmodligen polyamid eller polyester, knappast bra material? oavsett om återvunnet är det ju fortfarande….plast.

   Vad vill du ha för material i din baddräkt, bomull och ylle?

    HAHA

    en tencel/modal-blandning är inte så tokigt.

    😂😂😂😂😂

    😂😂😂

   Förhoppningsvis är de här gjorda i lycra (spandex) eller nylon istället för plast (polyester).

    Står lycra på hemsidan.

     Det stod på hemsidan trots allt?

      Jag hittar ingen info på hemsidan. Och även lycra är väl dessutom ett syntetmaterial (plast) så jag förstår inte varför det skulle vara bättre.

       Jag sa inte att det var bättre eller sämre, sa bara vad det stod på sidan där baddräkten säljs.

        Sant, jag svarade egentligen Zer.

        Vilken sida menar du förresten?

    Vad är nylon om inte en plast? 😅

   Ja precis, baddräkterna verkar verkar vara gjorda av polyamid och elastan. Precis som alla andra badkläder. Så hade varit intressant att veta på vilket sätt deras material är bättre.

    Lycra/elastan enligt hemsidan

     Har du en länk? Hade gärna velat läsa mer. Här står nämligen att ena baddräkten är gjord av polyamid och elastan, det var den enda info jag kunde hitta:

     https://www.harligaunder.se/saltabad-2023/saltabad-camilla-baddrakt-leopard/

     Men det behöver ju inte stämma.

     Skrev ett svar som inte publicerades, antagligen för att jag bifogade en länk. Undrade bara var du hittade den infon? En återförsäljare som har en av baddräkterna i sitt sortiment beskriver nämligen att den är gjord av polyamid och elastan. Men det behöver ju inte stämma.

     Knappast 100% lycra, brukar vara max 10% och resten polyester eller polyamid

  Att det kostar mer att producera på ett etiskt och mer hållbart sätt, absolut. Och absolut att vi behöver omvärdera vad kläder faktiskt kostar om alla ska få en schysst lön och schyssta arbetsförhållanden.

  Dock har jag väldigt svårt att rakt av köpa lösa påståenden om bättre material bra arbetsförhållanden (som förklaring till att man tar mer betalt för man gör dessa saker). Det finns väldigt många sätt att försköna sanningen eller rentav ljuga. ”Tillverkad i Europa” säger i sig inte så mycket då det kan innebära inte egentligen tillverkad i Europa men en sista del av produktionskedjan sker i Europa, eller tillverkad i Europa men ändå med rätt kassa arbetsvillkor om än bättre än fast fashion, eller tillverkad i Europa och bra arbetsvillkor.

  Det finns företag som gör det på ett bra och schysst sätt – vad dessa ofta har gemensamt är att de är rätt transparanta med hur deras produktionskedja ser ut, vilka fabriker de använder sig av eller vilka länder och partners osv. Det finns också många företag som säger sig vara hållbara, rättvisa, högre kvalitet men egentligen inte riktigt är det. Så blir tyvärr lite skeptisk att det högre priset verkligen är av de anledningar som anges.

   Så länge man inte påvisar HUR de produceras så är ju ”bra material och bra arbetsförhållanden” bara tomma ord 🤷🏼‍♀️

   Skulle varenda steg i hela kedjan vara helt kontrollerat och producerat under bra och hållbara förhållanden så skulle en baddräkt inte kosta 999 heller. Det handlar ju om en balansgång där man inte vill ha uppenbart kass kedja men inte heller gått all in men då kan man säga att förhållandena är bra och skulle det dyka upp i efterhand att tyget är producerat på ett skitigt sätt så kan man alltid skylla på okunskap.

    Kolla dedicated, där ser man i princip kedjan och fabriker osv. Baddräkterna ligger på 800kr.

   Instämmer!

   Visst att hållbara material (t ex återvunnen polyester) och Europa-produktion kan driva upp priset men en viktig faktor är också att små företag betalar mycket högre priser per plagg än vad stora gör, helt enkelt för ett de producerar färre plagg i fabriken. Säg att H&M hade gjort samma produkt i samma fabrik så hade de kunnat ta betydligt mycket mindre betalt för den för att de helt enkelt betalat mindre för att producera den iom sina stora volymer.

   Så det där med att små företag har dyra plagg pga material och tillverknings Europa, det är inte hela sanningen utan de små volymerna driver upp priset på fabriken.

  Spännande att se om det blir tre positiva inlägg i rad!! Eller om det kommer ett riktigt bitskt inlägg kl 12 efter dessa två 🙂 🙂

   Hoppas!

   Challenge…wait for it… accepted. 🙂

  Camilla har inte hymlat med att hon handlat mycket till lilla dottern på Shein/Wish (kommer inte ihåg vilket av dem). Men bra så klart om hon har tänkt om nu, hon har ju många följare och att ta avstånd från ff är ett viktigt steg. Men det haltar lite om hon köper ff till barnet och sedan får det att låta som att motsatsen är viktig.

  Deltog i en ”new age” kurs för några år sedan för att få en mer positiv syn på livet…typ
  Eftereffekten av den sk. hjärntvätten satt i en hel vecka.
  Min omgivning var tacksamma för att jag återgick till mitt vanliga cyniska kritiska jag.

  Bloggbevakning har kanske tagit samma kurs?

  Enkelt har man inte råd så köper man inte. Klart att det kostar att tillverka kläder, någon måste betala priset, tycker kunden ska göra det, inte en underbetald sömmerska i t.ex Bangladesh, så Camilla Läckberg har rätt.

  Alla baddräkter är tyvärr för korta för mig. Den skär in så förbannat😂🙈

  För 7 1/2 år sedan köpte jag ett antal olika badkläder från ”Salta bad”. De kostade en del. Har badat både i saltvatten och i klorerat vatten med dem många gånger under åren. Nu, i sommar fick jag slänga en överdel då axelbanden blivit för uttöjda. Ett par av bikinibyxorna börjar också ge med sig. Hade jag istället köpt ”billigt”, skulle jag behövt köpa nytt varje säsong. Det blir dyrare.

   And btw, jag är ensamstående sjukpensionär sedan 20 år.

   Faktiskt så har jag mestadels köpt billiga badkläder och de har alltid hållit bra i många många år faktiskt, inte en enda som gått sönder så även billigt kan hålla väldigt bra men absolut så är det ju egentligen inte bra med fast fashion ur moral och miljösynpukt.

    Jag hade två bikinis från COOP under tio år. Var väl halvbra kvalitet sista åren med resåren och så. 🙂

  Vilken bra reklam för Läckbergs baddräkt och för andra som nu säljer kläder och annat dyrt. Undrar om det låtit likadant ifall det var vissa andra som sålde baddräkt för tusen spänn. Vill minnas att det skrivits nedlåtande och hånfulla inlägg här när vissa andra sålt grejer dyrt, då har det varit hemskt och fel på alla sätt trots att det tillverkats i Europa, men nu är det alltså bra att sälja dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.