Praise the lord!

När fan blir gammal blir han/hon/hen religiös!
Är det förresten en high five hon gör med Jesus?
Eller har den där emojin helt fått betydelsen av bedjande händer efter att det lanserades en officiell ”high five-emoji” förra sommaren?

Jag hade helt missat den, men den ser ut så här:

Tänker att den också kan vara för ”STOPP! Min kropp!”.

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trodde den alltid betytt att be eller liknande!?

   Exakt 😄

   Det har den också gjort.

   Skriver man namaste så blir det den emoijin, så tror inte den betydde high five från början?

    Det är så man hälsar i många asiatiska länder istället för att ta i hand som här.Blivit populärt bland de som utövar yoga,villket jag inte tror Anna gör.

   Det gör den, det är ingen High five emoji

   För min man så betyder den att be, och för mig betyder den high five. Vi har haft diskussion om detta sedan den kom för flera år sedan haha.

    Hade det varit high five borde dom haft olika färg på sina kläder tycker jag. 🙏

   Själv använder jag den när jag vill tacka någon. Så här står det om man söker på internet:

   ”Emojin används därför ofta för att ge uttryck för bön, men den huvudsakliga betydelsen kommer från den japanska kulturen där denna gest framför allt används för att uttrycka ”tack” eller ”snälla”. Ibland ser man även att folk använder denna emoji för att representera en high-five.”

    Hinduer och budister hälsar så i Indien,Thailand m fl lnder.

  Försöker hon vara Carola? Druckit vin? Ny medicin?

   Hon försöker nog bara hitta ett sätt att hantera tillvaron. Var och en blir ju salig på sin tro, osv 🙏 🫶🏻❤️🫴🏼

    Amen to that! A-men!

   Jag tror hon vill impa lite på Gunilla Persson 😊

  Jag tycker att folk i allmänhet blivit mer religiösa nuförtiden? Kan vara jag som bott under en sten, men plötsligt går vanliga medelsvenssons i kyrkan osv vilket jag inte upplever att folk gjort förut.

   Jag tror att SM har öppnat ögonen till hur mycket ondska som verkligen finns. Man får fler perspektiv via SM än nyheterna (som lätt vinklas) och plötsligt inser man att fienden också lider. De man trodde förtjänade lidande (tex Ryssen i Ukraina just nu) visar sig vara precis som du och jag men deras regering tvingar ut dem i krig. De vill inte vara där ute och riskera sina liv, lämna familjen hemma utan en fadersfigur, skjuta på oskyldiga osv. Förr pekade man bara fingret och sa ”kolla de onda muslimerna” men idag förstår man att fler muslimer dör av terror än vi i väst tex.
   Tror att många insett att politik är ett slags skådespel och ju mer kändisskap, pengar och inflytande man har desto lösare moral och etik. Många på toppen är onda rakt igenom men det stör oss då vi valt dem eller tvingats acceptera att dessa människor representerar oss i vissa frågor. Eller att företag bryr sig om pengar över hälsa och har 0 problem med att sälja på oss gift i mat/medicin/prylar/hygienartiklar osv så länge de går med vinst.
   När man inte kan lita på någon eller något då allt inte är som det verkar, då vänder man sig till någon som står över ens förtryckare. I många människor är Gud det som representerar Godhet och man vill kanske vara i närvaron av godhet när ondskan plötsligt är mer in your face.

   Detta baserar jag på alla som pratar om hur de hittat Allah/Gud/Yah-e/Jesus osv i SM.

    Ja, det har du kanske rätt i!

     Tror att många inte ens tror på Gud men att de hellre tillhör ”det lägret” om än kulturellt.
     Hoppas någon kan ge sin erfarenhet? 🙂

    Ursäkta, vad är SM?

     Sociala medier 🙂

      Jag associerade inte sociala medier med textens innehåll. Tack!

      Jag skriver SoMe 🤷

       Ja det är väl vanligare.

     Svenska Mästerskapen. Oklart vilken sport som avses i det här fallet.

      Haha! Simning 🙂

    Jag tror kanske inte att de sörjer att ”lämna hemmet utan fadersfigur”, utan snarare att resa ifrån sina barn med risk att mista livet.

    Visserligen är min tro på mäns tillgivenhet inte den högsta, men jag tror faktiskt inte att majoritetens oro och ångest i denna grupp består i att; ”Herregud, mitt barn får växa upp utan FADERSFIGUR – vad ska det bli av detta barn!!?”

     Varför då, det ena utesluter inte det andra?
     Man kan äslak sig själv och vilja leva och samtidigt oroa sig över hur ens barn ska få mat på bordet och känna trygghet när pappan är död. Ryssar är rätt traditionella och har tydliga könsroller. En man behöver en manlig förebild.

      Inte nödvändigtvis. ”En manlig förebild” kan vara både negativt och positivt beroende på var denna man anser vara föredömligt.

      En kärleksfull far som inte vill resa ifrån sina barn (och då i synnerhet i risk att aldrig återvända hem igen) är en helt annan sak.

   Jämfört med när? Det är ju relativt en ganska kort period svenska folket inte gått i kyrkan så mycket.

    Jag tänker jämfört med tidigare i mitt liv nu bara (född 90). Jag förstår såklart att mina erfarenheter inte är representativa för alla men jag tycker ändå att man ser en förändring på senare år bara.

   Jag vet inte en människa som går i kyrkan. Men har en del vänner som säger att de tror på gud. Det kan ju dock innebära lite vad som, utifrån egen tolkning. Var hittar du dessa medelsvensson som går regelbundet i kyrkan?

    Jadu, två personer på sambons jobb och en på mitt jobb, bara som exempel.

  Ju äldre man blir desto svårare blir det att övertala sig själv att meningen med livet är att ha kul, festa, dejta massa människor, resa och slappa. Tror att många som blir religiösa/spirituella upplever en slags tomhet när allt det ”roliga” inte längre ger något. Festa är kul när man får dansa, flamsa, dricka, få blickar och killars uppmärksamhet. Dejta är kul tills man inser att stabilitet är viktigare än spänning. Att ha kul är bara kul om det balanseras av med sorg/besvikelse/tråkigheter/motgångar. Resor kostar pengar och kroppen orkar inte längre sitta 7 timmar, sova på en flygplats i 5 timmar och ta flyg nr 2 9 timmar till. Sen sova på vandrarhem/hotell utan tydliga rutiner och familj/släkt/vänner.

  När man blir äldre möter man också fler motgångar och inser att man egentligen inte har någon att luta sig tillbaka mot. Alla i ens omgivning har en maxgräns för hur mycket tid, stöd, energi, kärlek och uppmärksamhet de kan ge bort och det är inte alltid det man får fyller en helt. Därför söker man sig till någon större som aldrig vänder en ryggen.
  Man blir också mer påminnd om ens dödlighet och tron på Gud ger ett slags inre lugn.

  Det är vara vad jag tror.

  Jag har alltid trott på Gud och kan verkligen inte förstå hur människor orkar med sina liv utan att känna Hans närvaro och stöd men jag förstår samtidigt att alla inte har samma behov som jag själv. Men man ser livet från sitt eget perspektiv…

   Men va? Resa kan man ju verkligen göra ändå. Hur gammal är man egentligen om man inte kan flyga i 7 timmar? 😄 Hur gamla tänker du på? Ingen jag känner som är 60 plus ens har blivit religiös.

    Absolut, men vilken 30+ säger att de vill ”resa jorden runt” för att meningen med livet är att uppleva andra kulturer? Hör bara unga säga att livet går ut på att upptäcka världen. De som stadgat sig, bildat familj, fokuserat på utbildning och karriär, investerat osv brukar vilja åka på en all knclusive till Cypern där de slappar vid poolen för att stänga ute vardagsstressen. Det ska gå fort, vara smidigt och helst innebära så lite vardagssysslor som möjligt (städ, handla, laga mat, tvätta).

    När man är yngre tar man det billigaste flyget även om det innebär 4 byten. Man sover på en väns fasters soffa. Nudlar är en lyxmiddag.
    Lite så.

    Många älskar att resa även i äldre dagar men det är inte många som är villiga att yolo. Resan är planerad ned till minuen ”kl. 13.42-13.45- toa” medan den unga bokar om flyget 3 gånger pga spontanitet. Inget är mer rätt än något annat 🙂

     Oj det finns absolut! Alla finner mening i olika saker. Alla vill inte ha barn och vilka och det livet.
     Känner inte igen mig, inte rest så som ung, men antar att det kan va så pga pengar.
     Visst kan det nog va vanligt att va lite bekvämare när man blir äldre men tycker din text var väldigt generaliserande och tror inte gränsen går vid 30+, det är rätt ungt! 😄

      Och jag är gift, i 30årsåldern, har pluggat och har fast jobb och lägenhet men älskar att upptäcka världen och resa. Har inga barn dock och vill inte ha.

       Åh så duktig du är,,,,eller Besserwisser kanske?

        Va? Hur fick du ut detta ur min text? Vad skulle va duktigt? Visar bara på en annan bild, det är verkligen mer uppblandat än det som skrevs. Söker inte tjafs, så lägg ner.

       Men då förstår väl ändå att jag talar i generella termer, inte om dig som individ? Det är lite tråkigt att man.msåte basunerar ut att *inte alla* så fort man argumenterar för sin sak.

        Jo men det är långt från alla, inte vara nån enstaka individ. Tyckte inte det höll, FÖR generell liksom. Världen ser annorlunda ut nu för tiden.

         Eller så är din och min värld väldigt olika, kan bero påmålades, levnadssituation, stad och umgängeskrets tex?

          På ålder, inte påmålades

         Nja, tror det stämmer ganska bra generellt faktiskt

          Då får du tro det.

   Jag har rest med flyg massor i mina dagar. Har aldrig flugit 7 timmar, sovit på en flygplats för att sen resa i 9 timmar till. Håller man sig inom Europa så är det betydligt kortare resor än så. Men då blir ens poäng inte lika överdriven förstås.

    Vi är såklart olika och har olika toleransnivåer. Jag har själv övernattat på flygplatser för att spara någon 1000-lapp.
    Har även rest till Asien med 2 mellanlandningar.
    En gång hamnade jag+sällskap mitt i en storm (eller ja, nästa flygrutt inte första flyget vi boardade) och fick bo på ett hotell i anslutning till flygplatsen i Qatar. Har aldrig varot så glad över ett missat flyg (lyxhotell+ lyxmiddag).

    Idag väljer jag att lägga 2000 kr för bättre säten. Åker bara till destinationer med bra hotell. Köper till försäkringar, bagage, mat och transfer.
    Lite olika prioriteringar bara. Åker för att bada, sola och slappa inte för att lära känna Turken som säljer LV-kopior på bazaren.

     Ja alla är olika. Många vill fortfarande upptäcka världen trots att de inte är i 20årsåldern längre.

      Ja det har jag aldrig sagt emot! Min mormor var ute och reste när hon var över 85 år gammal. Dock ansåg hon inte att livets mening var att just resa och upptäcka världen.

       Men hur många unga anser att det är _meningen med livet_?

        Ganska vanligt svar från unga personer faktiskt.

       Vet inte vad nåns mening med livet är, inget folk brukar säga eller kanske ens kommit fram till. Men för mig är det en av dem ja och jag är långt från ensam om det. Av de i min ålder med barn skulle de nog säga dem, för de utan är det kanske vänner, kärlek, djur, arbete, resa, ha kul, uppleva saker?

   Vilket totalt svammel.

  Anna vill bli bästis med galna Gunilla tror jag.

   Tänkbdig AB och la Gunilla i samma serie?!
   Det vore något!
   Kom igen tv3. En reseserie med de där två skulle vara så underhållande!

    *Tänk dig

  Känner noll intresse what so ever så länge hon inte lurar någon annan på att köpa skitvaror på nätet, filmar sin ätstörda kropp eller på annat sätt är otrevlig. Låt henne gå med i hare krishna om hon så vill. Stör mig inte

  Så tröttsamt med svenskar som alltid ska göra narr av kristna. Alltid bara av etniskt svenska kristna. 🙂

   Grejen med Anna är väl att hon aldrig någonsin innan talat om religion, jesus osv.

    Och? Måste hon dela med sig av sin tro? Eller så har hon funnit tro nyligen. Varför ens diskutera det? Väldigt udda.

     Varför diskuterar vi något alls här inne?

     Varför är det mer udda att diskutera någons tro än vem någon dejtar, vad någon får för bud på sin lägenhet, om någon separerat, eller vilken kosthållning den har?

     Men hon gör väl det? Delar med sig?

      Ja det är ju precis det hon gör. Men diskutera det hon delar med sig av…app app!

       Nä, det är klart.
       Man ska inte diskutera det andra delar med sig av, helt rätt.
       Tänk hur världen skulle se ut om man gjorde det.

    Vill minnas att hon visst talat om religion. Har en tydlig bild av Anna=kristen. Kan inte riktigt minnas hur den informationen inplantat sig i mitt minne men är helt säker på att det är någon hon uttryckt tidigare.

     Kanske är alla ”aaaaamen to that!!!!”

     Jo då,en gång i ett väntrum hon liveade,och så uppträdde hon i ett församlingshem i Sigtuna en gång för några få stackare.

      ”Anna Book gästar Jakobs stege” finns fortfarande att se . Sök efter Sigtuna församling på Facebook. Under fliken Fler finns Videor – och voilà, där är videon med Anna.

     Tyckte synd om prästen,han försökte ha ett normalt samtal,men Anna körde bara på med sin karaoke med samma reportoar på bandspelaren som de senaste 30åren.Vackert var det inte.

   Som muslim så blir jag fruktansvärt provocerad när människor förlöjligar kristendomen. Det som en gång var en väldigt respekterad religion med anhängare som givit oss uppfinningar, konst, litteratur, arkitektur och spirituell vägledning är idag en slags slagpåse för allt och alla.
   Kyrkor påstår att den kristna guden är homosexuell (då alla 3 i treenigheten är maskulina), ickebinär (heliga anden), tvingar på wokness (präster tvingas viga transsexuella tex), omvandlar kyrkor till dagis för random löst folk som vill skrika, sjunga och ha kul utan att respektera kyrkans pelare. Folk vägrar höra Guds namn i kyrkan för att det känns kränkande…
   Serier gör narr av Jesus. Svordomar baseras på Guds namn (Herrejävlar, God damn, Jesus fking Christ osv).
   Jag förstår varför just Jesus av alla i GT och NT+ Koran har fått uppdraget att få återvända en andra gång: hans budskap och följare har tappat all respekt pga .. Jag.. Ni vet vilka..och vem de arbetar för (Anti…).

    Vilken sansad människa vill underkasta sig den gud som beskrivs i GT eller i koranen? En kontrollerande och kränkt gud som uppmanar till att offra barn, skyla kvinnor och som styr genom att skrämma människor till lydnad.

    Religioner är dessvärre bara sekter som vuxit sig stora. Önskar att färre skulle upprätthålla dessa galna föreställningar. Att man gillar Jesus som idé kan jag förstå, han står för godhet.

    Men seriöst – hur kan man tro att han är guds son? Eller Mohammeds riktlinjer för hur olika män och kvinnor ska bete sig och klä sig. Eller halal- eller koshermat. På riktigt?! Religioner har skadat och dödat allt för många människor redan.

     Vad baserar du dina påståenden på? Vi troende har ju fått vägledning och en förståelse för rätt/fel av Gud.
     Hur kommer du fram till att barnamord är fel? Sunt förnuft? För 50 år sedan var homosexualitet en sjukdom, vart var allas sunda förnuft?
     För 10 år sedan representerade ordet kvinna ett av två existerande kön, idag kan Magnus 47 från Flen gå in i kvinnornas omklädningsrum för att han också är en kvinna, vart är förnuftet?

     Hur kan du garantera att din sekulariserade, moderna, anti-religiösa moraliska kompass inte kommer att normalisera pedofili? Tvångssterilisering av barn? Förintelse av olika raser? Dehumanisering av svarta? Normalisering av hundkött på ICA?

     Det är riktigt konstigt att mena på att man har en tydligare moralisk kompass och lagbok än de som baserar sina lagar och regler på Guds oförändrade ord. För 4000 år sedan sa Moses att man inte ska mörda oskyldiga. För 2000 år sedan sa Jesus att man inte ska mörda oskyldiga. För 1500 år sedan sa Muhammed att man inte ska mörda oskyldiga. Samma budskap från samma Gud. Vi lägger åt sidan de som mördar oskyldiga i religionens namn, det är en helt annan diskussion.

     Hur vet du att Sverige inte normaliserar mord av oskyldiga barn inom 500 år? Abort är ju redan normaliserat här. I Kina mördar de småflickor pga lagen om ett barn.
     Vår Gud är konstant och tydlig. Din lagbok baseras på dagens woke-agenda. Det du idag tycker är självklart är om 50 år bakåt, gamelmodogt, barbariskt och sjukt. Dina barnbarn kommer att se dig som Fan i egen hög person baserat på de åsikter och den moral du idag anser vara 100% i tiden.
     Våra barnbarn kommer att se oss precis som vi är: troende på ett budskap som inte kan förändras då Gud inte påverkas av wokemaffian.

      Du är väldigt obehaglig… Abort – aka kvinnans rätt till sin egen kropp = mycket bra sak.
      Skulle inte vilja tillhöra en religion/grupp/samhälle som tycker homosexualitet är fel, hallå medeltid liksom! 😄 Det är ingen vettig gud att följa…
      /Kristen

       Du måste läsa texten igen för du förstod verkligen ingenting. Du tillför inget till diskussionen.

       Fråga är kort och gott: vad baserar du din moraliska kompass, dina lagar och dina regler på om det samhälle du lever i ständigt hoppar från åsikt till åsikt? Det som idag är självklart för dig (en ettåring har ingen sexuell drift) kan om 50 år låta helt sjukt och barbariskt (jo, studier visar att 3 månaders bebisar kan få orgasm) och om 100 år är det normalt att voldta ettåringar.

       För 10 år sedan var en man en man men idag kan han sätta på sig en kjol och slå sönder kvinnliga MMA-mästare utan att någon vågar säga hallå, du är en man, ut ur ringen! Istället låter vi män göra reklam för tamponger, tävla mot kvinnor inom olika sporter, ge sig på kvinnor i våra fängelse, tvinga sina barn att ta hormonblockerare osv.

        Jag förstår visst. Jag tror verkligen du har fel där, det finns en gräns, även utan religioner existerar moral. Helt sjukt att jämföra homosexualitet och pedofili! Det är inte samma lagar, en handlar om vuxnas rätt att vara med den det vill, den andra att skydda barn!

        Det andra du skriver om är fejk, så går det inte till.
        Antingen är du fanatiker eller troll, har ingen lust att prata med nån av det, så hejdå!

         Jag orkar inte diskutera något med en människa som inte kan ta in, analysera och försöka förstå en text på 3 korta paragrafer.
         Det blir svårt för oss att ge och ta när du hittar på saker och låter din fantasi tyda mina, väldigt tydliga, ord.

          Och ingen vill diskutera med en homofob! 👋🏻

           Jag tycker det konstigaste är att vilja följa sagoböcker skrivna av torra gubbar. Det är ju som att ha Tolkien som sin heliga bok.
           Ta fram ett gäng sunda kvinnor som hittar på en gud och tillhörande regler så kanske det vore värt något.

      Såna som du 16.45 hör inte hemma i ett modernt normalt samhälle. Du skämmer ut andra religiösa med dina sjuka värderingar.

       Så din moral säger att vissa människor förtjänar att exkluderas ur samhället och all dess nytta baserat på de åsikter som de, enligt den demokratiskt överenskomna lag, har rätt att uttrycka?

        Bye trollis! 👋🏻👋🏻

         Haha, ägd!

      Du resonerar som om kristna och andra religiösa värderingar varit desamma i 2000 år. Så är det ju inte – religiösa skrifter har alltid tolkats utifrån kultur och tidsanda, och utifrån vad som passar de som har makten.

      Och därmed faller hela din argumentation.

      Men religiösa tolkningar ändras ju hela tiden, de har defintivt inte varit konstanta över tid.

      Och religiösa dödar oskyldiga i religionens namn hela tiden, varför ska du anklaga sekulära för det samtidigt som det ska ”läggas åt sidan” när religiösa gör det? Helt uppenbart är ju religion noll och inget skydd alls mot mördande.

      Troende har fått till sig vad som är rätt och fel från sina heliga skrifter. Beroende på vilken helig skrift du läser får du olika budskap. Alla anser att deras är den rätta. Budskapen från samma skrift tolkas olika av alla och de ändrar sina tolkningar. Så jag kan inte se att de budskap som finns i skrifterna är konstanta.

    Inte har jag hört eller träffat på någon som förlöjligar kristendomen. Vet bara att en del muslimer kallar dom orena och det är helt sjukt att säga.

     Hur har du undvikit dem?
     Jag bar kors i 20 år och till slut orkade jag inte med alla gliringar, hur vissa kom in till mitt kontor för att hävda att jag försvarade pedofiler inom katolska kyrkan bara genom att vara kristen (tillhör svenska kyrkan o hade inte haft anledning att yttra ngt innan) etc etc.
     Testa att bära kors ett år så märker du. Då ska man tänka på att kristna har det lättast i Sverige av alla de abrahimitiska religionerna.

      Har haft korsörhängen på jobbet (jobbar i butik). Är inte alls kristen, har dem bara för att de är snygga. Ingen sa ngt om det.

       Din upplevelse är självklart regeln.

      Beroende på vilket träslag och hur stort korset är,så kan nog ryggproblemen bli betydande.Blir bara så löjligt att tala i metaforer i ditt inlägg,skriv i klartext vad du menar istället.

       Jag menar ett smyckeskors runt halsen, dvs det som är vanligt att ha som kristen i Sverige. Vilka metaforer tror du att jag använder?

    Det är ju du själv som inte respekterar att många protestantiska kristna har en annan typ av gudssyn än du själv?

     Hur menar du nu?
     Kristna utgör 50% av Libanons befolkning. De utgör ca 5% av Iraks befolkning. Ca. 20% av Syriens befolkning. Kristna utgör en stor del av Turkiet, Albanien, Kosovo, Bosnien, Egypten och Eritreas befolkning. Jag har aldrig hört en Assyr från Irak klaga på att de mördas eller hatar för sin tro.
     Den Kristna mannen som brände en Koran i Sverige fick inte alls ett gott bemötande av sin släkt i Irak. De Kristna i hans hemstad förbannade honom.
     Varför skulle jag hata Kristna för att i nästa andetag hylla dem?
     Varför lever de bland muslimer i Sverige om vi är fiender?
     Vi muslimer hat problem med Zionister- inte med Judendomen. Vi har problem med de Kristna (Frankrike, England, USA) som koloniserade våra hemländer, inte med kristendomen som religion.

     Ja, vi anser att de har fel i vissa saker och de anser att vi är följare av Anti-Krist. Det är ju bara naturligt. Utan olikheter hade vi ju haft samma religion.
     Det finns dock absolut inget hat från oss muslimer. Profeten Muhmmed var gift med (troende) judinnor och Kristna kvinnor. De konverterade inte.

     Vi har dock fått budskapet att inte ingå i en allians med de judar och Kristna som redan ingått en allians sinsemellan (dvs. Protestanter från USA + Zionister tex). Vi muslimer ska inte alliera oss med dessa då deras allians baseras på hat mot oss muslimer. Det fritt fram att alliera oss med Ortodoxa Kristna, katoliker etc. OCH DETTA HÄLLER ENDAST POLITIK. JAG FÅR VARA VÄN MED VILKA SOM HELST SÅ LÄNGE DE ÄR MÄNNISKOR SOM RESPEKTERAR MIN TRO. Så vi måste göra skillnad på politik och individ. Och nej, Kristna är inte otrogna som ska mördas lägg av. Om så var fallet hade mellan östern inte haft en endaste kristen.

      Jag menade inte för att du är muslim utan för att du i ditt inlägg inte uppvisar en särskilt förstående eller tolerant syn på att man som kristen kan göra andra tolingar kring exempelvis homosexualitet.

      (Menade absolut inte att muslimer över lag vill mörda någon, herrgud)

    Men oj chilla. Tycker det är en bra sak med Sverige, man kan skämta och måste inte ta allt så seriöst. Gud kanske är hono, vem vet, aldrig hört nån kristen säga det dock. Att präster ska viga alla är en självklarhet tycker jag och nåt jag är stolt över! Sån är lagen i Sverige, alla religoner borde tvingas göra det om de ska ha vigselrätt (juridisk) i Sverige!
    /Kristen

     Varför ens kalla dig kristen och vilja gifta dig i en kyrka om du går emot allt som Gud står för?
     Gud säger klart och tydligt att äktenskap är endast lagligt i Hans ögon om de som vigs är 1 man + 1 kvinna. Biologiska sådana.
     Jag är inte emot att homosexuella ska få gifta sig, vad har jag med det att göra. De är vuxna människor liksom.
     Jag har problem med människor som inte respekterar att man får säga nej tack, detta går emot min tro. Varför ska den transsexuellas rätt stå över min rätt? Båda baseras på tro. Varför är den homosexuellas tro ”kärlek är kärlek och har inga regler” stå över min tro att ”kärlek har regler”?
     Vad är nästa steg: präster ska tvingas viga tvillingssyskon för att de känner att kärlek är kärlek? Ja? Nej? Om nej, varför är det så fel?

      Din gud, inte min och många andras… Jag tycker religioner ska följa svensk lag och värderingar helt enkelt. Alla människor är lika värda och har samma rättigheter, dessa värderingar kan inte frångås enligt mig, det är det allra viktigaste. Står man för nåt så gör man, annars måste man även tycka nazism är ok.

       Det är väl du som inte vill göra skillnad på människor och säger att alla är lika mycket värda, nazister inkluderas i ”alla”.
       För mig är Gud väldigt tydlig med att vi är olika på alla sätt och vis. Nej, vi är inte alla lika mycket värda så i min värld är Nazister inte alls välkomna. I din värld dog Jesus för dem så de kan mörda på och ändå få en enkelbiljett till paradiset. Lägg på att lagen menar att vi är lika så både din tro och din lag likställer en 2 åring med en Nazist. Inte min religion.

        Nu är du ju bara knäpp? Nej, jag är emot nazister, hur tolkar du egentligen? Jag är även emot andra som är emot allas lika värde och rättigheter, oavsett religion.
        Om jag måste acceptera en homofob religiös måste jag även acceptera en nazist, jag tycker båda har fel, tada!
        Homosexuella, transsexuella mm har rätt att älska vem de vill, gifta sig och bilda familj, precis som alla andra – det är mina värderingar. Och all som är emot det tycker inte alla har samma rättigheter eller värde = har fel, enligt MIG. Du kommer aldrig få mig att ändra åsikt där. Kärlek är kärlek. Bye hater!
        /Svenska kyrkan rules

       En fråga: anser du att tvillingbröder ska få gifta sig i kyrkan? De kan inte få deformerade barn. Det finns ingen maktobalans. De är vuxna. De älskar varandra. Vad är inte ok?

        Ja men bara tvillingbröder, inte vanliga bröder, det är bara äckligt.

         Och inte rödhåriga, det går emot min religion tyvärr, inget jag kan styra över.

        HERREGUD!!!!!!!!!!

    ANONYM 15:34//
    Håll din vidriga syn för dig själv. Usch!

    Gt är det gamla testamentet? Och ng är nya testamentet ? Anti? Kristna? Vilka pratar du om? Vilka är anti kristna?

   Upplever inte alls att folk generellt sett,ser ner på eller gör narr av kristna,utan det är nog mer att vissa kallar sig kristna men samtidigt beter sig på ett sätt som inte ens är vanlig normal anständighet.Gunilla Persson t ex tycker jag inte betett sig speciellt kristet när man sett hur hon behandlat människor runt sig,bråkat och varit helt fruktansvärd och dessutom blivit dömd för stöld.Samma med Runar Sögaard,kallar sig kristen samtidigt som han ljuger och hatar på människor på sin facebooksida.Blir smått ironiskt ironiskt när han agiterar om att alla invandrare i Sverige ska utvisas,speciellt om de begått brott när han själv är norsk medborgare och nyligen suttit i fängelse.
   Tycker Anna har många likheter med dessa två med tanke på hur hon betett sig i alla år och ägnat sig åt att sticka på sin stora offerkofta,allt är alla andras fel.
   Jag avskyr skenhelighet,men visst fine om hon nu omvänt sig,men då är det upp till bevis,tror tyvärr att det bara är ett försök att få tidningarna att skriva om henne så hon inte blir bortglömd.

   Också rätt tröttsamt med detta konstanta klagande kring ”Typiskt svenskar”. Hur vet du att alla som kommenterar ens är, i dina ögon, ”svenskar”?

    Jag har byggt min första kommentar på mer än Bloggbevaknings kommentarsfält till exempel. 🙂

     Tyst, jao.

  Vilket otroligt märkligt inlägg…du skulle aldrig skriva ett sånt här inlägg om en person som är muslim.

  Det här inlägget gav noll och är helt betydelselöst. Vad är det du vill få fram ens med detta?

   När Tate blev muslim var det ”såklart en kvinnohatare väljer just Islam”. Alla religioner får sin del av hat-kakan.
   Tycker också att detta var lite konstigt men diskussionen i kommentarsfältet kan bli givande 🙂

   Håller med 100%. Kristna ska narras men musliner ska vi smeka medhårs som satan

    Vänster = fritt fram att slå ner på kristna
    Höger = fritt fram att slå ner på muslimer

     Tycker inte man ska slå ner på nån men att religionsfrihet ska kunna ifrågasättas.

     Lägg till extremhögern som även hatar kristna när de möter en medlem av svenska kyrka .

    Oj oj här var man islamofobisk som den.

   Det är väl inte betydelselöst då det nyligen avhandlades om hur mycket Anna ljugit i alla år i podden”oförskämt att anta”?
   Sent ska syndaren vakna eller något kanske,,,,.

  Men bilden? Varför är järnvägen inblandad?

   För att *ljuset i tunneln* är ett tåg. Med en korsfäst jesus som galjonsfigur.

    Varför behovet att förlöjliga en väldigt viktig figur i dina medmänniskor liv?
    Du behöver intre tro på det men du måste ändå ha kapaciteten att förstå hur fattiga/utsatta/sjuka/ensamma/förtryckta/rädda människor ser Jesus och Gud som ett ljus i en mörk tillvaro. Jag tycker egentligen att man kan skämta om det mesta men ibland är det bara smaklöst och inte alls roligt…

   Anna har en bild på en strand på sin instagram så järnvägen kanske Camilla lagt dit?

  Du skulle ALDRIG göra ett liknande inlägg om det handlade om någon som var muslim

   För islam är ännu en värre bajsreligion!

    Varför kan vi inte respektera människors tro?
    Ingen tro bör dömas helt efter den mest extrema tolkningen.
    Jag respekterar även de som inte tror att det finns någon gud. Ser inget behov av att håna någon. Varför känner du det behovet?

  Jag använder ”🙏” på samma sätt som Anna tycker inte det se Rut som en High five

   Rut?

    Det ser ut som* , mobilen stavade om det lite, men jag tog för givet att folk skulle förstå utan att jag behövde rätta. Men hoppas även DU förstår nu 😉

     Så klart rättar man om man ser att det blivit fel? Märklig åsikt.

   Anna använder ju det på ett sätt som hon tror visar att hon är ödmjuk,ha,ha,det är så man hälsar istället för en handskakning i stora delar av Asien.

  Synbart mkt underviktig Influencer som drabbats av hjärtproblem och inte vet varför. När man googlar diagnosen med för låg puls är anorexi en vanlig orsak. Bara kolla på hennes kropp. Denne behöver sluta vara en usel förebild för sina barn och följare och istället ta tag i sin ätstörning. Man ser att inte är naturligt mager (vilket få är) då man sett bilder på betydligt mer normalviktiga systrar. Jag blir så less på hur dessa ätstörda människor får ta så mycket plats i sociala medier då de verkligen INTE ska influera andra och särskilt flickor. Tur att hon åtminstone inte har en dotter.

   Pratar du om Anna?

    Knappast.

   Är det hel eller halvsystrar då? Man kan vara olika bygd inom samma familj också. Men förstår inte varför du ska diskutera det om du inte ens vill skriva ut personens namn vilket är Ellinor

   Människor som aktivt sprider skadliga ideal på sociala medier är absolut problematiskt. Minst lika problematiskt är dock människor som nedvärderar andras kroppar och drar denna typ av ogrundade slutsatser om någon man aldrig ens träffat och sprider det online. En ätstörning kan man ha oavsett kroppsform, och även om just anorexi även innebär undervikt så blir det väldigt problematiskt att associera en smal kroppsform med ätstörning. Man kan vara gravt ätstörd och tjock, man kan även vara smal med en sund relation till kost och träning. Hjärtfel kan bero på anorexi absolut, men det kan även ha många andra orsaker. Att uttrycka ”Tur att hon åtminstone inte har en dotter” är fruktansvärt kränkande och osmakligt. Problem med mat och kropp är inte begränsat till kvinnor.

   Vem menar du?

   Jag ser många influencers inom matlagning och bakning som är ätstörda. Både Rudwall och In Alice Kitchen är underviktig, sjukliga, men låtsas att de konstant svullar i sig enorma mängder bakverk. Alice skojar hejvilt om att ”följ mig för nyttiga mattips hihi!” Och visar upp en stor kakbit till frukost. Hon låtsas bli äcklad av grönsaker. Som ett barn? Tycker fenomenet är så märkligt och fascinerande. Vem tror de att de lurar?

  Det ser ut som* , mobilen stavade om det lite, men jag tog för givet att folk skulle förstå utan att jag behövde rätta. Men hoppas även DU förstår nu 😉

  Kyrkan är enda stället som inte portar Anna. Hon är blockad från premiärer och andra tillställningar. I kyrkan får hon en plats och på så vis får hon sjunga lite och kan fortsätta kalla sig artist.

  Preach motherfucker! 🙏

   Hahaha!

  Så det som är lite roligt med ABs postande om kristendomen är ju att Jesus predikar ju bl.a. vänd andra kinden till och förlåtelse. Inget av det där är väl just hon känd för?
  Hon är ju populär på SoMe för att hon är som en loose cannon. Jag undrar vad denna nyfrälsthet kommer leda till. Kanske konflikten med systern o My läggs ner?

   ”Öga för öga, tand för tand” går ju också att hitta i bibeln och det tänket passar väl Anna bättre.

    Du har rätt, GT är nog hennes melodu.
    Alltid spännande hur de med mest humör använder GT mest och inte NT där Jesus väger upp så mycket av dömandet före honom.

    Nu var det ju kors-emojin och Jesus och de har inget med gamla testamentet att göra

  Förstör inte alls hur man kan vara troende i denna sjuka värd! 😂

   Tycker tvärtom.

   Varför inte? Det är väl snart det enda vi har kvar. Var som än händer kan man vila i att det är guds vilja, perfekt om det funkade.

   Håller med! Hur kan man tro på något som inte finns. Religion är roten till allt ont i världen.

  Aha det är därför hon slängt med uttrycket PREACH MOTHERFUCKER? 🤣

  “With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion.” Steven Weinberg

   Ja det stämmer ju verkligen? Ilska, avundsjuka girighet har det ju aldrig mördats för? Hahah vilket citat

  En high five mellan två personer med lakadan tröja 🙂

  NEJ! Men, det tror jag inte hon är religiös! Hon ber varje dag??? Läser bibeln? Skulle inte tro det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.