Dejta ett bonussyskon?

Den här tråden kommer från det här inlägget. 

Hade ni kunnat dejta ett ”bonussyskon” om ni inte vuxit upp tillsammans?
Jag har gjort det – jag tror jag var 18 år –  och det var under den korta period där mina föräldrar var skilda, men till mitt försvar så blev han och jag ett item samma kväll som våra föräldrar inledde någonting, så det räknas väl inte? 🙂
Vi kände dessutom till varandra sedan tidigare, vilket ofta är fallet i småstäder.

Vi gick skilda vägar ganska snabbt, men det hade ingenting med våra föräldrar att göra. 🙂
Hur ser du på saken?

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser inga problem med det ifall man aldrig bott ihop eller levt som syskon på det sättet. De är ju liksom inte släkt med varandra.

  Så länge man inte har vuxit upp tillsammans eller bott ihop som ”syskon” ser jag inget konstigt med det öht faktiskt.

  Ta t.ex. Catelynn och Tyler från Teen Mom som pressen verkar älska att kalla syskon, för att få deras relation att verka incestuös. De blev ihop innan deras föräldrar (hennes mamma, hans pappa) började dejta, och således är de inte att betrakta som syskon på något sätt alls.

  Sluta kalla det för bonussyskon så blir det genast mindre konstigt. Föräldrars partners vuxna barn är inte bonussyskon.

   Verkligen. Min mamma träffade sin sambo när jag hade flyttat hemifrån. Han är inte någon slags pappa alls till mig och hans barn är inte någon slags syskon till mig. Till skillnad från pappas fru som han träffade när jag var 6 år. Hennes söner är mina bröder och även om jag aldrig kallat henne bonusmamma så är hon en viktig modersfigur i mitt liv. Stoooor skillnad där givetvis och att klumpa ihop allt till bonussyskon blir bara löjligt.

   Eller hur. Om min mans mamma och min pappa började dejta skulle inte jag och min man plötsligt bli syskon….varken bonus eller någon annan sort.

  Jag tänker att det finns miljarder bättre alternativ.

   Eller hur, skulle verkligen verkligen försöka lägga lock på känslorna om de uppstod. Sen nu som vuxen kommer jag ju aldrig få bonussyskon, de är föräldrars partners barn och skulle aldrig kalla dem syskon men oavsett – hade inte gett mig in i ett sånt förhållande.

   Fast varför egentligen? Vad är det som ska hända? Att andra snackar skit?

    Nej, men weird att ens partners förälder är ihop med ens förälder, det är som bäddat för intressekonflikter när något av paren krisar eller har problem.

     Varför skulle det? har aldrig blandat in mina föräldrar när det ”krisat” mellan mig och min pojkvän. Sånt sköter man väl själv.

     Om alla fyra är vuxna (mentalt menat) så behöver det inte alls bli konstigt om någon gör slut. Folk klarar liksom av att jobba ihop efter en skilsmässa, alla separationer är inte bråk och klös.

      Men helst inte vill man ju inte vara inblandad i den familjen längre om man gör slut, skulle kännas konstigt att umgås alla 4 om de liksom liknar varandra också, märkligt att prata om sin relation med sin egen förälder osv. Som sagt, helst inte och det finns ju så många andra att välja på så för mig är det definitivt nej tack men tycker inte det är skumt på något sätt om någon annan väljer att dejta en ingift familjemedlem så att säga.

       Inte konstigare än att ha gemensamma vänner/ingå i samma gäng med ett ex. Är det inte en riktigt smutsig skilsmässa så behöver det inte alls vara konstigt. Men alla gör så klart som de vill.

       Låter som du komplicerar ihop det en aning. Och varför skulle det vara konstigt att prata om sin relation med sin förälder? Och om det tar slut så tar det slut. Man behöver ju inte gå på dubbeldejter eller liknande. Vet många som aldrig träffar sina föräldrars nya partners vuxna barn eller ser dom som bonussyskon.

        Tänker att även om uppbrottet inte är smutsigt så vill man ju inte ingå i samma storfamilj eller vad man ska säga efteråt, liksom ens mamma får bonusbarnbarn med ens ex nya osv. Skulle man råka bli dödligt förälskad så är det väl som det är men skulle verkligen försöka undgå det.

         Så rent hypotetiskt. Om du är ihop med någon och din mamma börjar dejta hans pappa, vad hade du gjort då?

  Vart är detta bekräftat? Får man spekulera nu??

   Vad ska du spekulera om?

   Nu handlar det ju inte om de är tillsammans eller inte, utan att deras föräldrar är tillsammans.

    Om dom har gjort slut eller inte spekuleras det ju om i kommentarsfältet så varför får den kommetnaren vara kvar och varför göra ett inlägg om det?

  De är ju inte biologiska syskon och har inte bott tillsammans som syskon så tycker inte att det är så farligt faktiskt. Tycker det är värre med biologiska kusiner som börjar dejta varandra.

  Som Serena och Dan i Gossip girl!

  En annan vinkel: Undrar hur mamman/pappan som inte är tillsammans reagerar på relationen! Här är mitt ex nya partners barn och även mitt barns nya partner 🧐 nää inget för mig

   De får väl reagera precis hur de vill, precis som att grannar, kollegor eller brevbäraren får tycka vad de vill om någons relation också.

  Som jag svarat i den tidigare tråden (mitt andra svar syns inte i ovanstående konversation) så tycker jag inte det är särskilt konstigt då de inte vuxit upp tillsammans. De blev ju ”syskon” långt senare.

  Drog även liknelsen att sambon kallar inte sin mammas nya man för bonuspappa, då mannen i fråga blev ”bonuspappa” när sambon nästan var vuxen. Annat hade det nog varit om mannen kom in i bilen när sambon var ung.

  Dejta vem du vill, så länge alla mår bra och ingen tar skada av det (och lagligt såklart!).

  Huruvida paret ovan gjort slut eller ej vill jag inte spekulera i. Tiden lär väl utvisa det.

  Vem är laki och ruben? Vet inte om jag hört om dessa här inne tidigare..

   Undrar jag med 😅

   Laki är ju så poppis att hon har en egen wikipedia. Hennes videos och IG är bara rent trams dock. Men finns väl alltid nån som gillar sånt antar jag.

    Se där. Får läsa hennes wiki då.

   Laki är känd från youtube, om man kollade på det mycket för ett antal år sedan så hade hon en av dem större svenska kanalerna. Men sen kan man ju såklart inte ha koll på varenda youtuber/influencer.

  Omvänt då? Om Kim och Bo blir ihop, och deras respektive singelföräldrar träffas vid ngt kalas eller så, får de bli förälskade och ihop? Eller blir det konstigt om min mamma är ihop med din pappa?

   Det får de väl såklart men skulle inte hoppa av glädje direkt men det är min åsikt.

   Inte alls konstigt.

   Vad jag däremot tycker är konstigt är när en ung tjej (19-20 år) blir tillsammans med den jämnåriga exkillens pappa (snart 60 år) efter att ha varit otrogen med honom. Flyttar ihop med honom och skaffar barn.

   Sann historia, den 60 årige mannen är min kollega.

   Konstigt men lagligt. Men det är bara min åsikt. Inte för att nån frågade men..

    Trodde du beskrev såpan Glamour först, där händer sånt 😄
    Herregud, vad äckligt. Man brukar ju ha lite bro/ girl code och inte bli ihop med kompisars ex liksom.. Men här ba, sonens ex, vi kör! Uew.

     Eller t.o.m. sonens tjej om det var otrohet. Helt sjukt, ny nivå för dålig farsa…

     Haha! 😅

    Äldre mäns gamla vanliga rädsla för död, förruttnelse och ensamhet, givetvis maskerad som ”kärlek”. 🙂 Inget nytt under solen.

    Kom ett avgörande för några dagar sen där en pappa blivit tillsammans med dotterns klasskompis (16 år). Dottern (och hennes bror, pappans son) hade blivit rasande och skickat massa arga sms… Det måste ändå ta priset att som 45-åring typ bli ihop med ett BARN

   Så länge det är en person som gör min mamma lycklig så är jag nöjd.

  I Sverige är det tillåtet med kusingifte och även halvsyskon kan få tillstånd att gifta sig.

  Att då två personer som inte ens är släkt med varandra som något konstigt fattar jag inte.

  Önskar dom all lycka till.

   Hörde om att i Stockholms innerstad är det just nu fullt med svärmar av flygmyror.
   Lite småobehagligt men fullt naturligt.
   En forskare förklarade det med att svärmarna byter revir för att undvika inavel…
   Insekterna ”förstår” alltså bättre än de människor som kategoriskt tillämpar kusingifte!
   Allmänt känt att efter X antal generationer uppstår genförändringar = inavel, med ett antal missbildningar som följd..

  Jag och min sambo träffades genom att våra föräldrar dejtade cirka 2 år när vi var 14, vi gillade varandra men det blev aldrig någonting av det. Sen började vi träffas igen när vi precis fyllt 18, nu har vi varit ihop i 10 år..
  Är egentligen ingen som bryr sig förutom min pappas sambo som är svartsjuk haha..

  Äh, inga problem alls i den här situationen. De har ju inte växt upp tillsammans och träffades i 20-års åldern. Båda verkar vara sunda och bra människor tycker jag.

  Tycker inte det är något problem. Däremot skulle jag så gärna vilja vara en fluga på väggen och höra hur konversationen går till när man ska ses allihopa! När ens svärmor också är ens bonusmamma.

  – Älskling, glöm inte att vi ska på middag ikväll hos pappa!
  – Ja, juste. Mamma sa att hon har lagat en potatisgratäng.

   Kanske var ett dåligt exempel 🙃

  Usch och fy de sista två jag vill ligga med efter min bror är mina två låtsasbröder. Vi lärde känna varann när vi var 9, 9 och 5 år nu 30+ allihop nej nej nej.

   Ja men det är ju verkligen inte samma situation, laki och riven träffades i vuxen ålder. De har aldrig varit bonussyskon, kallar man ens en förälders partners barn för det när man är över typ 20?

  De har inte växt upp ihop, de råkade träffas via deras föräldrar, de delar inget DNA eller whatsoever, varför känner folk att det är rimligt att de ska ta sig rätten att döma pga detta? Väx upp 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.