Nordiska kliniken bemöter kommentar från Biancas kommentarsfält

Kommentar:
Min kusin jobbar på nordiska kliniken och berättade om din och Alice fettsugning från magen till rumpan. Samt om revbenen :/

Under Bianca Ingrossos inlägg på Instagram – här ovan –  så skriver en person att hens kusin arbetar på Nordiska kliniken, och att hen berättat att både Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso fettsugit sig och gjort bbls (rumpförstoring med hjälp av fett som tagit från andra delar av kroppen.).
Kusinen ska även ha berättat att Bianca Ingrosso ska ha tagit bort de nedre revbenen för att få en smalare midja.

Nu har Nordiska kliniken besvarat kommentaren under Biancas inlägg där de skriver följande:

Vi besvarar detta eftersom att vi blev taggade i kommentarsfältet. Vi vill betona att anklagelserna du framfört är felaktiga. Vi och våra anställda tar tystnadsplikten mycket seriöst och följer strikt alla tillämpliga lagar och regler. Om du har specifika bekymmer, vänligen kontakta oss direkt så vi kan undersöka dem.

Personen fortsätter hävda att detta är sant, och säger sig kunna skicka in ”bildbevis” mm till kliniken för att backa upp sina påståenden. Jag undrar om hen fattar att kusinen kommer få sparken om detta visar sig stämma?

 

241 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man undrar ju också varför personen ifråga känner att det är viktigt att skriva ut detta och att ha bildbevis. OM de har fettsugit sig, gjort BBL och karvat i sina revben så är det ju DERAS FRIKKIN ENSAK!!!!! Det är inte förbjudet. Sen kan man givetvis ifrågasätta lämpligheten i att influensers medvetet skapar den typen av ideal iom den följarskaran de har, men det är ju en annan diskussion. Tycker folk ska sluta vara så himla anklagande hela tiden.

   Tycker ändå det är viktigt att man belyser att de som unga följer faktiskt inte ser ut så där egentligen utan att allt är fejk

    Ska vi göra det genom att posta skvaller från vårdpersonal på individernas sociala medier??

   Och framförallt att personen i fråga kastar sin kusin under bussen bara sådär. Absolut att jag tycker att bianca, alice mfl skickar ut fel signaler och sätter orealistiska mål på hur man ”ska” se ut, men hade min kusin eller annan släkting läckt sådana uppgifter hade jag inte basunerat ut det för flera hundra tusen att ta del av. Även om kusinen har gjort fel i att prata om det.

    Är det sant så är det bra att det framkommer att personal inte kan hålla tyst. Det vill nog en seriös klinik veta om och ta på allvar.

    OM det är sant så har ju ”kusinen” redan slängt sig framför bussen av egen kraft när hen pladdrade om ev ingrepp, att bryta mot tystnadsplikten är allvarligt och jag känner noll förståelse för människor som bara måste dela med sig av skvaller.
    OM kusinen finns och har berättat om ingreppen är det för mig en självklarhet att hen inte är lämplig att ha inom vården

  Det är nog inte så lätt att ta bort revben och det är nog inte en behandling som erbjuds. I call bullshit.

   Revbenen kan man ta bort med några duttar från lasern.
   Sen får man plåster som kan tas bort efter ett par dygn.
   Flytta fett från magen till rumpan går på ett par minuter.
   Lätt som en plätt.

    Ta bort revben med laser…? Vad svamlar du om?

     Det var väl ändå inte en seriös kommentar, eller?! 😁🤔

    Oj här vi en till som fantiserar.

     Otroligt att kunna vara så otroligt ironi-befriad 🤣

      Vad menar du?

       Tror inte Andy var seriös.

    Exakt- dom har typ som ett lasersvärd som dom skär av olika kroppsdelar och sånt med!
    Typ som ett Starwarssvärd!
    🤣

    Alltså det där var lite av det dummaste jag hört.

    Känner att jag behöver mer info om dessa laserduttar. Och typ…fakta. Med källor.

     Personen driver väl😂

    Hur vet du det? Förklara mer? Vilka kliniker gör det?

   Jag tycker mer att det låter som löst skvaller som någon sedan vill få bekräftat genom att lägga ett påstående om att det *har* hänt. Den ena har en pågående ätstörning och har gått ner mycket i vikt till följd av sin ätstörning. Den andra (Alice) har städat upp i sin kosthållning och äter en jäkla massa sallader och tränar som en dåre. Uppenbarligen sker det då en viktreduktion för båda två. En klinik som skulle bevilja omfattande fettsugning på individer som inte ens har haft fett att ta bort punktmässigt verkar helt absurt.

   Ibland framstår människor som inspekterar andras kroppar som fullständigt gränslösa i sina tankar, samtal och egna sanningar.

   Det här låter som något som lika gärna är rotat i ”tänk om de har gjort detta, eftersom de är så smala nu”. En del släpper inte sånt och tar det vidare och fler och fler ansluter och vips har det i princip blivit en ”objektiv sanning”.

   Cher har gjort det tror jag….

    Det där, ”tror jag” är så jävla dåligt. Vräk inte ur dig saker om andra människor om du bara ”tror”.

     Cher har gjort det för lääängesen det är allmänt känt, så det går att ta bort revben för att bli smalare. Om Bianca gjort det eller inte låter jag vara osagt, tror inte hon gjort det men omöjligt är det inte. Däremot så är jag tämligen säker på att hon gjort liposuction och även gjort magrutor med hjälp av plastik – hon har fått en väldigt vältränad mage, den ser vältränad ut iaf, så som Paow också har gjort. Finns nog vissa i Biancas krets som pratar bredvid mun och yppar vidare…

    Det där är bara en vandringssägen. Ungefär lika sant som att Elvis fortfarande är vid liv.

   Att Bianca tagit bort revben stämmer, har en vän som känner Alice och hon har själv berättat om det.
   Helt stört att ta bort det, Bianca är absolut ingen förebild för någon. Hon är ett stort skämt!

    Vart gjorde hon det? Hur går
    Det till?

  Jag hoppas att kliniken fick dessa bevis skickade till sig. Så kan den där kusinen få se vad skvallrande om patienter kan få för konsekvenser. Är så trött på vårdpersonal som inte fattar vad tystnadsplikt är!

   Måste ändå vara en mkt ung person?
   ”Vadå skvaller? Det är ju min familj”
   🤣

    Hon är 23 enligt kontot.

    Haha, fantastiskt! 😂😂
    Det fattar väl alla att tystnadsplikten inte gäller när man pratar med släkten! 🤪

  Fruktansvärt fult gjort att ens skriva om detta helt öppet, oavsett om det är sant eller inte. Man får tycka vad man vill om fettsugning eller deras skönhetsingrepp, men absolut ingen borde ta sig friheten att skriva om sånthär helt öppet. Och OM det är så att en av personalen berättat om detta vidare så hoppas jag innerligt att den får sparken snarast!

  Jag fattar inte hur fort allting gått, för bara 15-20 år sen fanns inte sociala medier alls. På så kort tid har vi liksom kommit till en plats där både ungdomar och vuxna människor öppet skriver och mobbar, nedvärderar och förminskar personer dom inte ens träffat! Det skulle ju aldrig ske på stan, att dessa personer ropar ut sånahär saker till kändisar. Vart gick det snett? Det är så satans skrämmande hur många som uppenbarligen inte kan hantera att vara på nätet, man blir ju f*n mörkrädd för folk ibland…

   👏👏👏

   Många följare har blivit helt blinda och tror att allt de skriver ”bara är kriiitiiik!!!”

   Är lika mörkrädd över att dagens ideal är opererade unga tjejer som iaf inte uppvisar speciellt mycket intelligens tyvärr utan mest uppfattas som blåsta bimbos utan utbildning och kunskap om omvärlden. Är sorgligt att det är så många unga som vill bli likadana.

    Och vad är lösningen? Att bete sig som ouppfostrade vildar på deras sociala medier?

     Nej men det är ändå viktigt att veta om att allt de gör, inklusive deras utseende, bara är fejk och inget de flesta föds med

      Nej men jag är född med stora läppar som de flesta antar är gjorda med fillers. Jättekul att höra om korvläppar, maskar, prinskorvar, sprängfulla osv. Tänk på att de som har liknande former som de opererade också påverkas av vad ni säger om utseendet. Jag är sugen på att operera mina läppar mindre men då är man väl dum i huvudet och ytlig som bryr som om ens utseende också.

       Förstår dig. Bra att du säger till ❤️

       Naturligt fylliga läppar ser inte ut som fake. De är snygga, så bär dem med stolthet. Jag är avudsjuk på dig, då mina är som små streck.

       11:34 och 12:20
       Du har naturligt fylliga läppar. Det är fint och ser absolut inte ut som ”anknäbbar” på en människa.
       Sedan håller jag med om det som 12:20 skrev.

    Jag tycker också att det är skrämmande och sorgligt med alla dessa operationer och skeva skönhetsideal. Det är fruktansvärt också när unga tjejer ser det och tror att det är naturligt. MEN det ger mig inte rätten att skriva elaka saker till personerna som gjort ingrepp. Bara för att det är min åsikt så ger det mig inte frikort att bete mig illa mot personen. Samma sak när jag ser vuxna människor röka och fimpa på marken. Jag avskyr när folk skräpar ner, men har jag rätt att vuxenmobba för det? Nej självklart inte! På sin höjd kan jag säga till, men det finns inte som rättfärdigar att jag skulle säga elaka eller nedvärderande saker för det. Dessutom kommer aldrig en person ta till sig av kritik om den får det kastat i ansiktet sådär genom hån eller förnedring, det är liksom inte rätt väg att gå. Men tydligen verkar folk tro att sociala medier är nån slags fristad för taskig attityd

    Att utseendehetsen ökat och fler och fler gör ingrepp är sorgligt och ska problematiseras. Men bland de som gjort ingrepp finns allt från civilingenjörsstudenter till influencers för anledningen till att man gör det är inte brist på intelligens utan självkänsla och en mångmiljardindustri som lever på att kvinnor hatar sig själva. Dagens unga är inte dummare än någon annan generation unga och det finns inget ideal att man ska vara blåst, tvärtom är hetsen snarare att man ska vara perfekt på alla områden, inklusive utbildning och karriär.

     Eller hur?! Man får inte vara för ful, fet och ofixad men man får inte heller vara för brydd om sitt utseende, banta eller vara ytlig. Jag kan ge tusen exempel på den här dubbelbestraffningen när det gäller kvinnors utseende men jag tror att poängen ändå framgår.

     Den hetsen verkar inte finnas bland influencers och de som vill bli influencers iaf

      Följarna är ju bra på att påpeka att de är outbildade fån så hetsen kommer de ändå inte undan.

       Menar ju att de inte hetsar överhuvudtaget att utbilda sig och verka smarta

        Men de berörs ju av hetsen ändå. De kallas dumma och outbildade. Till och med de som satsat på sport och blivit världsmästare har blivit kallade för dumma för högskolepoäng. Som om högskolan är allas mål och mening. Men igen, man ska vara snygg (men inte gjort sig snygg) och man ska prestera på topp med sin hälsa, karriär, utbildning, men man får inte bränna ut sig för då är man klen, osv osv

        Ska man tänka så då kanske man ska tänka på att det man kommenterar även läses av följarna. Kallar man någon ful och outbildad så påverkas ju de som läser kommentaren också.

     Har inte sett en enda stor influencer som verkar ha som mål att ha en perfekt utbildning och karriär och det är influencers vi diskuterar nu. De framstår tyvärr som blåsta och outbildade ochmånga unga vill bli som dem, det är det min kommentar syftade på.

      Karriärsmässigt går det ju väldigt bra för en del, säga vad man vill om t ex Bianca i övrigt men hon har ju verkligen lyckats på den fronten och det krävs en del för det, det räcker inte att bara vara snygg. Tror folk lurats att tro att de känner influencers så om de publicerar ytligt content så tror folk att de är 100% yta. Men det vi ser är bara en liten, noga utvald del av vilka de är. Sen såklart finns det influencers som är dumma, finns dumma människor i alla yrken men det går inte att sätta likhetstecken mellan influencer och dum.

       Bianca är en produkt. Hon har inte lyckats med någonting, det är den sorliga sanningen. Bakom hennes framgångar står bland andra Vanessa. Det finns en mycket intressant intervju med Vanessa i tidningen Resumé. Den är bakom betalvägg men bara ingressen säger allt. Det är enbart en fråga om affärer.
       https://www.resume.se/insikt/helgintervjuer/vanessa-lindblad-ar-kvinnan-bakom-bianca-ingrosso-hon-var-en-vilsen-oslipad-diamant/

        Bianca är en människa, som använder sig själv och sitt liv för att sälja produkter och såklart har hon agent och diverse folk som hjälper henne med det, ingen som tror att det är ett enmansföretag. Och det har hon lyckats bra med. Känns som att många tycker såpass illa om henne att de vägrar se att hon gjort något bra eller är något annat än en dum blåst influencer.

         Min kommentar handlade inte om hennes intellekts vara eller inte. Det handlar om att det inte är hon själv som skapat framgångssagan Bianca utan alla människor bakom henne som tjänar bra med pengar på henne.

          Hon är en del av det, precis som att elon musk (ingen jämförelse i övrigt) inte skapade Space X själv, utan alla ingenjörer skulle det inte blivit något av det. Ingen framgångsrik företagare har skapat allt helt själv, alla är beroende av bra folk runt sig. Det betyder inte att man inte gjort något själv.

           Nej den liknelsen haltar. Elon Musk hade en idé och plockade ihop ett team för att förverkliga idéen. Bianca är verktyget som förverkligar Vanessas idé. Två helt skilda saker.

         14.02 berätta vad hon verkligen har lyckats med. Vad har hon med egna händer och eget huvud lyckats med alldeles själv?

    Precis så har man sett på kvinnor under 50-talet, 60, 70, 80, 90, och nu sitter du här med samma gamla dammiga kvinnohat och försöker rättfärdiga det för att ”operationer är dåliga buhu”

    Hur du ser på kvinnor oavsett utseende står för dig och endast dig.

     Ursäkta men vad svamlar du om? Låter mest som ett taffligt försöka att rättfärdiga ingrepp och kalla alla som har synpunkter på det som kvinnohatare. Är du köpt av sköhetslobbyn eller? För du fattar att de enda vinnarna här är alla kliniker som tjänar pengar på kvinnors osäkerhet och dåliga självbild. Kan tilläggas att dessa ägs av män så det är inte ens någon enstaka kvinna som får ta del av vinsterna.

      👍

      Vad är skönhetslobbyn…?

   För 15 år sedan fanns visst sociala medier 🙂 jag hängde på playahead, blipville, Habo hotel stallet.se på playahead var det lite likt instagram med att man la upp bilder och kommenterade varandras utseenede m.m men visst har utvecklats sedan dess

    Håller med, det fanns bilddagboken osv. Men det fanns väl inte några stora profiler som nu😊

     Fast det fanns massa stora bloggar som fortfarande är lite kända idag som fokis, blondinbella m.m så fanns visst lite av samma kultur som det finns nu men bara i ett annat format. Bloggarna var ju den tidens vloggar (youtube,tiktok nuförtiden)

      Beror på om du menar för 15 eller 20 år sen 😊 för 20 år sen nej, för 15 år sen ja.

       Folk underskattar hur länge såna där sidor funnits haha

       ” Playahead etablerades i Sverige 2001 och blev det näst största internetcommunityt i landet, efter Lunarstorm.”

       Bara att googla

       Egentligen så var det liknande som nu, vissa hemsidor har utvecklats förvånansvärt mycket på så lång tid

       Jag hängde på såna sidor redan som litet barn och det var mycket mer som nutiden när jag var i tonåren är runt Biancas ålder så för 15 år sedan så hängde typ alla på såna sidor

        Har utvecklats förvånansvärt LITE inte mycket *

   Tack… sånahär svar saknar jag 🩷

   Känns som, om det stämmer, att det här är en väldigt ung person som inte fattar vad hen håller på mig och tänker att ”bevisen” som finns ska kunna bevisa att ingreppen skett snarare än förstå att kusinen eller vem det nu var då får kicken snabbare än snabbt.

  Om det stämmer så har personen brutit mot sekretessen och borde få sparken direkt!

   Inte bara det men det är svårt att jobba på klinik när man sitter bakom lås och bom för sekretessbrott 😌

    Det får man väl inte fängelse för?? Sjukt i så fall.

     Jo. Upp till ett år. Är det så sjukt verkligen? Det är känsliga uppgifter.

     Om du tycker att det är sjukt så förstår du nog inte varför tystnadsplikten är så strikt.

     Man tar ytterst allvarligt på sekretessen och tur är väl det! Varför ska din nyfikna granne som kanske jobbar på sjukhuset få lov att se vad du hade för ärende på sjukhuset om den ser dig samtala med deras kollegor? Nu har jag inte allt i huvudet så klart, men du kan se efter själv och se vad som står i enlighet med 20 kap. 3§ 1st. Brottsbalk (1962:700) (nu är jag inte helt hundra på om det står i första stycket, men är 99,9 % säker att det är i första stycket och inte i andra du kan läsa lite om fängelsestraff kopplat till en bruten sekretess). Det är nämligen Brottsbalken som reglerar vad som sker om man bryter det som står i (Offentlighets- och sekretesslag (2009:400) förkortas OSL.

     Hur kommer det sig att du anser att det är sjukt att gränslöst beteende som är en fara för andras integritet, eventuellt kan resultera i ett fängelsestraff? Personligen vill jag inte bo i ett land där vem som helst kan läsa min journal!

      // 12:30
      Håller med dig till 100%. Tystnadsplikten ska hållas av alla! Om jag vårdas på sjukhus för cancer, stroke eller vad som helst så är det mig det handlar om. Ingen anställd, förutom dem som vårdar mig, behöver eller ska ta del av min journal!!
      Att sedan, vare sig man har laglig rätt att läsa journalen eller läser den olagligt, sprida information är olagligt!
      Det MINSTA är avsked!

  Jag vill tro att det går att kritisera influencers, influencervärlden och skadliga ideal utan att vara totalt giftig. Det gäller inte bara ”kusinen” utan även den här bloggen. Kommentarsfältet kommer troligtvis mest bestå av kommentarer om huruvida det är sant eller inte samt om hur smala de är, som alltid när någon ska ”bevaka” Bianca. En tribunal i affekt som någon annan alltid tjänar pengar på, vare sig det är t.ex. Expressen eller Camilla så blir de en del av det de kritiserar och det känns väldigt osmakligt.

   Tycker att tramsfrans och kandisarkommenterar gör det bra! Kritiska utan att vara elaka, det finns värme bakom orden.

   Vill tyvärr påstå det motsatta. I Sverige är det absolut tabu att rikta någon form av åsikt om vad influensers publicerar på sina kanaler. Allt avfärdas som giftigt. Det enda som tolereras av tyvärr både följare och många influensers är kärlek, dvs höja influensern till skyarna och uttrycka sin salighet inför personen.
   Jag följer ett flertal utländska kändisar och influensers och tittar då och då in på våra svenska dito. Jag gillar glossiga magasin men det går att få ut samma innehåll på sociala media och det är gratis och jag kan skräddarsy exakt det jag är intresserad av. Anledningen till att jag tycker svenska influensers och även flera artister och andra kändisar är ointressanta är att deras content är så usel så att man skäms. Vi kan ta en så simpel grej som tekniken. Det är dålig bildkvalitet, konstiga vinklar, omöjlig ljussättning, och man kan ju tycka att vill man photoshopa, lär dig verktyget. Jag fattar en nyexad? influenser som har en startsträcka och som gör allt själv, men till och med de som har ett team, hur kan det bli så jäkla dåligt kan man undra när det är proffs bakom spakarna? Sen har vi själva innehållet…ja var ska man börja. Detta eviga fotande av mat. Det är nästan uteslutande i Sverige som influensers gör content av att fota mat man beställer in på restaurang. Varför?????
   Detta eviga fota sig genom spegeltjafset. Att ha ett kamerateam som följer en och ändå går man med mobilen framför ansiktet och fotar sig själv bara för att…? Sällan några photo shoots och de som görs är enbart med fast fashion. Slutligen dessa spaltmeter av poser, se fundersam ut vid poolen, sitta vid poolbaren med ett glas vin, mörka bilder från något hakparty, visa upp sin senaste svindyra väska, dåligt fotade naturbilder. Hörni svenska influensers kan ni verkligen inte bättre eller är er publik så lättroade så att ni inte behöver anstränga er?

  Kan inte hitta på klinikens hemsida att de erbjuder en operation där revben plockas bort. Är det inte en väldigt ovanlig plastikoperation som de flesta seriösa kliniker inte utför då det innebär framtida risker för organ som inte skyddas lika bra?

   Jag trodde hen menade att hon hade fettsugit vid revbenen. Men att ta bort revben är nog ett större ingrepp skulle jag tro.

    Det skvallras ibland om att vissa kändisar med mycket smal midja ska ha gjort ett sådant ingrepp men oftast är det skitsnack. Det är väldigt extrema personer som gör ett så extremt ingrepp. Hon Pixie Fox kan nog ha gjort det om jag inte minns fel men hon har väl också gjort ca 30 operationer….

     Ja, och att vissa kändisar själva har bekräftat att de gjort ingreppet vet jag. Men med tanke på vilken klinik det handlade som så trodde jag att det handlade om att ta bort fett vid revbenen. Tror inte alls att denna klinik tar bort revben.

      Det är extremt få kändisar det rör sig… Jag tror inte det finns någon klinik i lilla Sverige som gör ett sådant ingrepp. Det är för många risker involverade och vi har mycket byråkrati i vården (förutom fillers som vilken idiot som helst verkar få jobba med suck…).

       Absolut, håller med dig. Igen, därför antog jag att om det låg sanning i det att det syftade på fettsugning.

       Nja sen 1 juli 2021 så måste man vara sjuksköterska, tandläkare eller läkare för att få göra fillers och botox.

    Svimmar bara jag tänker på att såga bort revben och därmed inte ha ett viktigt skydd för sina organ. Kan inte ens förstå folk som älskar revbensspjäll som liksom är avbrutna/bortsågade? Varför vill någon gnaga på det?🤢

     För att det är salt, gott och något som gjorts i tusentals år. Det är snarare du som hör till avarten här.

      Snacka om att överdriva 😄
      Vi är många som inte gillar revben. Det är bara inte tillräckligt vanligt att prata högt om det.

   Du tror inte att de skulle kunna erbjuda sånt som inte står på hemsidan? Säger inte att det är så men tror inte ett ögonblick på att alla kliniker enbart erbjuder det de skriver ut

    Snälla? De opererar inte bort revben på Nordiska kliniken? Det är hudläkare och plastikkirurger som jobbar där!

     Jag pratar ju inte enbart om den här kliniken

      Hitta ett ställe som gör det och berätta vilket det är.

      Att ta bort revben är ett stort och riskfyllt ingrepp. Det är lätt att skada intilliggande organ och läkningen är både svår och smärtsam. Det är få läkare som är villiga att ta den risken, i alla fall i Sverige. Men det går säkert att ordna i länder som Turkiet där man har lägre krav på säkerhet.

    Nej jag är tveksam till det då de verkar bara en seriös klinik som inte tar emot önskemål under bordet. Men för det andra så vill man väl göra reklam för allt man erbjuder så att man får fler kunder?
    Jag tror inte folk inser att såga av revben och plocka ut är ett MYCKET större och ovanligare ingrepp än att sätta in silikonpattar…

     Senast man läste om det var väl på 90-talet? Känns definitivt som något som inte görs ofta och särskilt inte i Sverige. Håller med dig. Skulle bli överraskad om Nordiska gjort det.

   Men SJÄLVKLART kan man inte ta bort revben på NK. Förlåt men är ni tappade?!

    Jobba lite med din humor.

     Tack men det behövs icke. Det var ett svar till en KOMMENTAR, pucko.

      Och inte rolig. Alls. Därav ”jobba lite med din humor”

  Vilket stolpskott!

  Borttagning av revben får mig att tänka på Marilyn Manson och ryktet om att han skulle låtit operera bort dem för att kunna ägna sig åt autofellatio. Är det samma syfte här, för autocunnilingus?

   Fanns det inte en tjej från Sverige som tog bort ganska många, nån Pixi från Outsiders? Att operera bort revben pratades det om redan när jag var ung på -90 talet för att få smalare midja. När alla skulle vara så heroin chic-a.

    Cher har ju öppet gått ut med att hon tagit bort revben, för längesedan. (Så hemskt!!! 😬)

     Nej, det har hon INTE.

    Stackars Pixi lider ju fortfarande av ett misslyckat ingrepp?

     Vadå ”stackars”? Hon får faktiskt skylla sig själv när hon är fruktansvärt medveten om riskerna.

   Ja men han har väl aldrig påstått något för uppmärksamhet?

    Definitionsfråga, men just den uppgiften har han dementerat.

  Äh tror inte ett dugg på det…ngn som vill ha uppmärksamhet bara, tänker jag.

   Tror jag inte alls. Det ser snarare ut som en gränslös person som har hört skvaller och som nu vill få sitt skvaller bekräftat.

  Fanns det inte en tjej från Sverige som tog bort ganska många, nån Pixi från Outsiders? Att operera bort revben pratades det om redan när jag var ung på -90 talet för att få smalare midja. När alla skulle vara så heroin chic-a.

   Pixee Fox tänker du nog på. Hon är tyvärr hjärnskadad idag efter att ett ingrepp hon gjorde gick fel. Jättesorgligt.

    Sorgligt är detom man får en vårdskada pga nödvändig vård, inte om man själv väljer att göra en massa onödiga och riskabla ingrepp för att se ut på ett visst sätt

  Tystnadsplikten inom vården är mycket viktig.
  Som patient skall man känna sig trygg med att personalen inte talar om en.

  Revbenen låter inte sant alls. Resten möjligen, men det spelar egentligen ingen roll då deras exponerande av sina magra kroppar är ett problem som påverkar unga kvinnor oavsett om de blivit så genom ingrepp eller svält. Pro-ana verkar vara här mer än på länge…

  Jag stör mig mer på att Alice känner att hon måste dra ner kjolen så långt hon kan.

   Bättre att hon drar upp den så långt hon kan?

    Vad sägs om att låta bli att dra? Att låta den vara där den normalt befinner sig?

     Kan det verkligen störa så mycket? Jag hade förstått irritationen om hon drog i era kjolar, vilket hon ej gör!

     Hon är inte problemet här, damer.

   Ja, blev det inte lite Britney Spears över det hela? Men det var väl förmodligen meningen.

    90talet är hetare än någonsin.

     00-talet.

      Men Britney gör ju så idag, på alla foton. Hon mår ju inte bra, men det kanske inte Alice gör heller? Ser ut som hon fått en blåtira under ögat också. Eller kanske bara massa kletigt smink?

  Tänker att om detta är sant så visst inte okej av den där kusinen att bryta tystnadsplikten.
  Men ännu värre att vara en råtta och slänga sin kusin under bussen.
  Sen vet väl alla att Bianca inte fått sin rumpa på naturligt vis men ändå.

   Nej, är det sant så är det värre av kusinen att skvallra om patienterna. Det är kusinen som har tystnadsplikt och det är kusinen som förväntas förstå vad den innebär. Visst, fult att skvallra vidare och hänvisa till denna kusin men det är fortfarande inte det värsta här.

    Är det någon som läcker information så är det väl bra att det uppmärksammas, stämmer de här uppgifterna så är det ju någon där som gjort ett väldigt allvarligt fel och bättre om de kan utreda vem där är så att inte mer info läcker ut.

   Jaså vet VI??

    Ja men du kanske inte fattar det

     Nej jag VET inte och inte du heller.

      Hen kanske har en kusin på kliniken 😅

       Eller dejtar läkaren som gjorde det. Du vet, det finns folk som vet.

  Hittar inte kommentarerna, är dom raderade?

   Nej dom är kvar.

  Hur fan kan man bry sig så mycket om vad någon annan gör eller inte gör med sin kropp

   För att det signalerar ett kanske inte helt hälsosamt beteende och unga tjejer kämpar väl med utseendekrav som det är?

    Men Bianca är väl också en ung tjej som kämpar med samma!?

     Hon kämpar absolut, men är hon inte närmare 30-år nu? Dvs över 25 år?

     Då kan hon ju istället välja att vara en bra förebild för alla sina unga följare, istället tjänar hon miljoner på att sälja just ett visst utseendeideal. Vilket ju inte gemene ung tjej gör direkt. Man kan inte jämföra influencers som är en del av industrin och tjänar stora pengar på sin image med en vanlig gymnasietjej, det blir helt skevt

    Du kan inte lägga föräldraansvaret på totala främlingar. Om unga tjejer slänger iväg flera tusen på att göra olika ingrepp, beror det inte på att de har sett någon annan ändra sin kropp. Du måste inse att människor har ett eget ansvar! Du får det att låta som att människor som syns kidnappar hjärnan på fullt friska och välfungerande individer. Fundera istället på varför tjejer i alla tider har mått dåligt och tror att de inte duger. Ser du pojkar/killar bete sig på det här sättet? Jag frågar för du tycks sakna förmåga att sätta saker i rätt perspektiv. Har du någon förklaring till varför killarna inte dukar under och springer och opererar sig och späker sig bara för att de har besökt populära konton på sociala medier? Lägg ditt fokus på tonåringarnas föräldrar istället. Eller du kanske är en av föräldrarna som vägrar ta ditt ansvar? Känns det lättare att låtsas som att tjejernas problematik inte är rotad i hur ni har uppfostrat era döttrar? Kanske uppfostra döttrarna lite mer likt som ni uppfostrar era självsäkra söner? Kanske kan tjejernas självkänsla höjas en liten smula då och vara till gagn!? Allting räknas och detta kommer inte från ingenstans och istället för att ha riktiga samtal som stärker tjejerna sitter ni och trakasserar unga tjejer i 20-årsåldern och diskuterar deras kroppar med era döttrar och klagar på alla ingrepp…samtidigt som ni fortsätter värdera era döttrars utseende och berömmer henne så fort hon har på sig ett snyggt plagg eller ser bra ut. Ni har katalysatorn till problemet och ni upprätthåller problemet! Man blir så trött på er. Tar ni ens ansvar när ni knäcker de här offentliga tjejerna mentalt? Tjejer som också är offer för kvinnor och mäns extrema utseendefixering. De här tjejerna har ej skapat idealen!

  Påminner om när jag var timvikarie på förskola och fick ett infohäfte om tystnadsplikt. Det stod bland annat att man inte fick ta kort på barnen med sin egen mobil. Det stod med i häftet för att det var ett vanligt förekommande problem. Whaaaaaat?!

   Vi hade en timvikarie på äldreboendet som fotade och la ut på sin Facebook. Hen blev inte långvarig där.

  Självklart skall vårdpersonal beakta tystnadsplikt, men tycker att det är bra att det kommer fram vad influensers gjort för kroppsförändringar så ingen tror att man kan träna sig till/ äta sig till en sån kropp. Så trött på influensers öht och följer ingen för vill inte sponsra miljöovänlig masskonsumtion som de säljer. Camilla, du gör ett viktigt jobb, ser ingen annan som problematiserar/lyfter det tveksamma med kinashoppar, influensers som ljuger, säljer ovetenskapliga produkter, struntar i marknadsföringslagen osv. Fortsätt med detta!

   ”Självklart ska de ha tystnadsplikt men bra att det kommer fram vad de gjort för ingrepp..”🤦‍♀️

    Ja. Inte genom att vårdpersonal skvallrar utan genom att man själv som influencer är öppen med de kroppsförändringar man gör och inte låtsas att man tränat/sminkat sig till en opererad rumpa, större bröst, smalare näsa osv. Hoppas jag var tydligare nu.

     Men de som är öppna med det får ju skit för det också. För då ”influerar de andra att göra samma”.

     Hur är din syn på tjejer/kvinnor som naturligt har de där fysiska attributen som du nyss beskrev? Det blir så jäkla skevt att ha synen att kvinnor ser ut som träskpaddor och det går bara att ändra med hjälp av behandlingar och operationer. Reflekterar ni någonsin över hur ert narrativ påverkar unga tjejer, i er jakt på att ”avslöja” och dissikera offentliga tjejer/kvinnors kroppar. Ge er!

      Detta var en rätt ologisk kommentar

       Nej, den är ganska logiskt. T ex jag som är smal, har ingen ätstörning, ser ofta folk här diskutera influencer med cirka samma vikt som mig och det gås in på detaljer och deras kroppar beskrivs med ord som fult, sjukligt ”hur kan man vilja se ut såhär”. Och det är ofta saker jag aldrig ens reflekterat över när det kommer till min egen kropp, har t ex aldrig själv tänkt på att mina revben syns i vissa vinklar. Hade jag inte varit i en ålder och på en plats där jag landat i mig själv hade sådana kommentarer absolut fått mig att ogilla min kropp mer.

        Det är nog en klurig fråga det där. Tänker att vi som ser ut som dessa influensers naturligt är få, vilket gör att vi får ta vad folk skriver och tänka att vi har något slags utseende-privilegium 😬. För det ÄR en viktig sak att diskutera, skönhetsidealen och den väg det slagit in på. Jag hoppas på en förändring snarast.
        Jag vet inte hur gammal du 14:52 är, men för mig har ålder hjälpt också i att inte fundera så mycket. Att bli trygg i vad man själv gillar i sitt egna utseende, då tar man inte åt sig så mycket. Sedan kan folk irl få tro man bantar, fyllt läppar, fixat tuttarna, gjort ögonfransarna etc…

   🙈🙄🤔🤦🏻‍♀️

  Nordiska klinikens svar var ju dock lite märkligt. ”Anklagelserna du framfört är felaktiga” – de har alltså kollat upp tjejerna i sitt register att de INTE gjort dessa ingrepp/INTE finns som kunder där alls och går ut med det? ”Har du specifika bekymmer kontakta oss direkt så vi kan undersöka dem” – personen som skvallrar alltså, orolig över en kusin som bryter tystnadsplikten? Bekymmer angående ifall någon gjort ett ingrepp? Jag vet inte, tycker bara det låter rätt oprofessionellt på något sätt.

   Tänkte också på detta! Sekretessen gör väl att en varken får bekräfta eller förneka liksom?

   Ja, det var ett märkligt svar. Reagerade på ”specifika bekymmer”, vem menade de? Den som taggade dem eller he; som skrev om sin kusin?

    Tycker det är mycket konstigt att Nordiska kliniken inte begärt att Bianca plockar ner kommentarerna.

   Jag tolkar det som att de kommenterar anklagelserna om sekretessbrott och inte eventuella ingrepp?

    Jag med!

    Ja det är väl den tolkning som ligger närmast till hands men det här är ju allvarliga grejer det handlar om så tycker ändå de kunde ha svarat mer formellt och inte lämnat något utrymme för tolkningar eller missförstånd.

     Man kan tolka precis allt med illvilja. Omöjligt att göra rätt.

      Nej det är ju det det inte är och därför så viktigt att få till varje ord rätt.

      Det är faktiskt inte fråga om att tolka något med illvilja. Att bli omskriven som de har blivit på en kanal som når ut till 1,2 M personer är inte så bra. Då är det extra viktigt att hantera situationen på ett bra sätt. Det svar som lagts ut känns som att det är ihopskrivet av en person som inte behärskar kommunikation. Jag sitter också och funderar på vad är budskapet? Är det att anklagelserna är felaktiga och då vad, ingreppen eller kunder eller både och. Eller är budskapet att man tar seriöst på tystnadsplikten? Genom att förneka anklagelserna har man där faktiskt brutit själv mot sekretessen, och i värsta fall ljugit. De borde ha fokuserat på den verkliga sakfrågan som är sekretessbrott. Skriva om det på sin hemsida, att de ser allvarligt på det inträffade samt att de kommer att starta en utredning. Vidare plocka fram sin policy kring sekretess och hur de säkrar att deras medarbetare känner till vad lagen kräver. Som svar på Biancas IG borde de ha skrivit att de ser allvarligt på sekretessbrott och länkat till sin hemsida.

   Det låter som dom svarat på något annat.

    Det var ganska många kommentarer innan kliniken gick in och svarade. Fler än vad som syns här.

  Tror hen är osams med kusinen🙂 Tyvärr kan inte all vårdpersonal hålla igen truten, vet en som jobbade på psyket som kvittrade friskt. Bianca kommer sluta som Michael J, tragiskt..

  Jag önskar att flera kritiska röster skulle väckas mot plastikkirurgi. Jag minns när jag var liten på 90-talet och då sågs det ändå som ganska konstigt och ”där borta i hollywood” med silikonpattar á la Baywatch. Numera är det vardagsmat. Man går på kafé i Växjö och beställer kaffe från en 19-åring med stenhårda E-kupebröst, enorma prinskorvsläppar, och en liten knapp till näsa. Man går på stan och hamnar plötsligt bakom en enorm rumpa som rör sig blöjliknande under ett par halvt genomskinliga yogatights. Inga konstigheter, tydligen?

  Jag fattar inte. Hur blev det normalt att lägga enorma summor på ingrepp som faktiskt innebär stora risker? Hur blev det normalt för småbarnsmorsor att riskera infektioner för att ”renovera” pattarna? Hur blev det normalt att ta LÅN för att få en rumpa som passar rådande trender?

  Inget av detta är normalt. Det behövs någon som säger ifrån på riktigt nu. Som säger som det är – Att plastikoperationer i princip är ett självskadebeteende! Man genomgår riskfyllda, smärtsamma, dyra ingrepp för något så arbiträrt som att man vill se ”snyggare” ut?! Högskoleutbildning? Nej fuck it, bättre att ha perfekta bröst! Folk är livrädda för något så normalt som att åldras (då menar jag inte demens, utan rynkor och grått hår)! Hur hamnade vi här? Hur blev vi så extremt ytliga?

  Och sedan skitsnacket om att ”Feminism är faktiskt att göra som man vill så om jag vill göra 8 plastikoperationer så är det GIRL POWER för JAG vill!”… HAHA! Snacka om att patriarkatet har lurat oss när vi tror att silikonpattar är POWER!

   Man får se ut som man vill och göra vad man vill med sin kropp MEN bara si och inte så.

    Det konstiga är att det är helt okej att lägga in enorma silikonbröst, fettsuga alla möjliga kroppsdelar, kapa av en bit av näsan – Men vill man göra någonting ”konstigt” som att amputera ett friskt högerben då får man inte det. Varför inte? Varför får man ta risker och ha enormt ont genom att kapa av en bit av näsan och därmed passa in i skönhetsidealet, men inte kapa av en annan kroppsdel bara för att man själv tycker det är snyggt att ha ett ben? Hmm?

    Kvinnor som behöver göra en komplett mastektomi (ta bort brösten) p.g.a. cancer vittnar om att vården sedan lobbar hårt för att få dem att köra in silikonbröst åh ursäkta, ”bröstproteser”! Det fanns en jättebra artikelserie om detta (jga tror i DN?) där flera kvinnor gick emot denna brösthets och sa att det kändes helt okej för dem att sakna bröst. Vi lever i ett samhälle där vi försöker få kvinnor som överlevt en förjävlig sjukdom att sätta in proteser som riskerar att sänka deras livskvalitet/hälsa – allt för att de ska få se ”kvinnliga och snygga ut” igen! Vada säger det om vårt störda samhälle?

    Det finns en specifik sorts cancer som enbart återfinns hos kvinnor med bröstimplantat. Ja – extremt ovanlig cancer, men ändock så existerar detta.

     Ja givetvis ska det vara upp till den enskilda patienten om den vill sätta in implantat eller inte efter ett sådant ingrepp. Och oavsett vad man väljer så ska inte det ifrågasättas av andra. Man är varken bättre eller sämre om man väljer det ena eller det andra. Live and let live.

      Ja det ska vara upp till individen och det är sorgligt när kvinnor vittnar om att deras val som skiljer sig från majoritetens blir ifrågasatt av vården. Det är inte en läkares jobb att säga ”Men du kommer inte känna dig fin och kvinnlig om du inte sätter in proteserna”. Läkaren bör enbart upplysa om risker och medicinska för- och nackdelar. Tyvärr är inte läget så idag enligt den artikelserien, för att skönhetsidealen har infiltrerat alla hörn av samhället.

      Tyckte att personen ovan (Lala 10:50) belyste ett viktigt problem dock gällande påtryckningar från vårdpersonal om att sätta in ett eller två implantat.

      Hade själv en släkting som överlevde bröstcancer och den valde att inte sätta in något implantat och det var något som tydligen provocerade en hel del kvinnlig vårdpersonal (som påpekade alternativet under alla år släktingen gick på kontroller efteråt under 5 år) och väninnor och bekanta. Personen var jättelättad över att ha överlevt och fokuserade på att bearbeta sitt trauma och det enda deras man brydde sig om var att hon hade överlevt så hon hade fint stöd i honom. De fick 45 extra år efter hennes cancerdiagnos, vilket de var så tacksamma över. Tänk att det är så märkligt att många har ett så intensivt behov av att reducera ner en kvinnas värde i hur hon ser ut i kroppen. Många vill skylla på enbart män, men kvinnor är sorgligt nog också väldigt bra på att sänka andra kvinnor genom att döma deras utseende och gärna passivt aggressivt på ett sätt som gör att de inte ska behöva ta ansvar för sin sylvassa kommentarer.

       Poängen är fortfarande att man inte är bättre eller sämre för att man väljer att sätta in implantat efteråt. Precis som jag skrev så håller jag med om att det är upp till den enskilde patienten att avgöra vad som är rätt för den. Och inget val ska dömas av någon

   Alltså.. wow!!
   Jag har nog aldrig läst en så jäkla bra kommentar här inne.

   Jag blev otroligt glad över att läsa dina kloka rader. Tusen tack.
   Jag ska visa den till min dotter som är 24 år och är på väg att fastna i sjuka ideal!

    Är nog bättre att försöka få henne att känna sig trygg i sig själv utan att behöva prata om andras utseende som blöjrumpor och prinskorvsläppar. Inget illa menat, jag hoppas verkligen att din dotter inte fastnar i osunda ideal, men att försöka tala henne ur det genom att tala ner utseenden är nog inte rätt väg att gå. Låter lite kontraproduktivt kan jag tycka. Men jag önskar henne uppriktig lycka.

     Min poäng med att uttrycka mig så är att vi har passerat en gräns där vi inte ens vill se mänskliga ut längre. Plastikkirurgi uppstod för att hjälpa personer med ”lyten”, alltså de med abnorma näsor, brännskador eller annat som gjorde att de verkligen stod ut med sitt utseende på ett negativt sätt (för dem själva som inte kunde leva vanliga liv). Men vi har gått över till att operera oss på ett sätt som inte längre är likt vanliga människor. Emellanåt tittar jag på Kim K:s instagram och blir faktiskt förskräckt. Hennes kroppsform är inte lik en människas längre. Hon har helt galna proportioner för att passa in i skönhetsidealet (som hon varit med och skapat – självskadebeteende japp!). Vi har hamnat i en tid där man måste använda sig av ingrepp för att kunna uppnå idealet, för ingen människan gör det annars. Så ja, när man vågar öppna ögonen så fattar man att det faktiskt inte är normalt med blöjrumpa och prinskorvsläppar. Det är symtom på sjukdom i det kollektiva medvetandet.

      Jag står fast vid att det är kontraproduktivt med att försöka få någon att acceptera sin kropp genom att tala ner andra kroppar. Fokus ligger fortfarande på utseendet och vilket som är rätt och fel, fint och fult osv. Prata hellre om risker med ingreppen, flytta fokus från utseendet till andra fina egenskaper, försöka känna tacksamhet att kroppen är frisk och fungerar osv. Annars blir det ju ändå en fråga om att vara fin ”jag är i alla fall inte lika ful som x”…

       Självklart är det viktigast på individnivå, som när man pratar med sin dotter om dessa saker, att stärka personen och att prata kring fakta om risker med operationer. Men på samhällsnivå finns det en poäng att se på skönhetsidealet som inte ens är mänskligt längre.

        Absolut. Men det gör man inte heller genom att gå in på en enskild människas Instagram och skriva att hon är ful på alla möjliga sätt. Man kan ju inte heller klandra att någon vill operera sig när vi fortsätter att tala om utseenden som fina och fula. Problemet är inte att Kim ser ”omänsklig” ut. Problemet är riskerna man utsätter sig för när man vill se ut så. DET behöver vi prata om. Vi behöver inte jämföra vem som blev finare eller fulare efter ett ingrepp, eller prata om någons rumpa som en blöja osv. Bil någon se ut så så får de se ut så. Problemet är fortfarande riskerna som många knappt verkar medvetna om.

         Vidrigt att gå in och skriva elakheter om utseendet på folks konton. Kommer aldrig förstå varför man gör så.

          Ny anonym här. Du använde själv extremt hårda ord. Som en annan i kommentarsfältet sa, tänk på att andra är födda med det utseende som du hånar. Bättre att stärka personer än att lära dem att känna sig snygga genom att kritisera andras utseende.

           Hånar, vem i Växjö är det som blir hånad? Ingen person är nämnd eller uthängd, Du pratar om att människor med naturligt stor rumpa, bröst och läppar kan känna sig uthängda. HÖR DU INTE SJÄLV HUR SINNESJUKT DET LÅTER? Vi (läs kvinnor) lägger tydligen all vår vakna tid på att fundera på hur våra kroppar ska passa in i den snäva mallen som skönhetsindustrin för stunden dikterar. Sedan måste vi som kvinnor hela tiden vakta vår tunga för vi kan ju av misstag håna någon kvinna om vi är för frispråkiga. Skönhetsindustrin har dig precis där den vill ha dig. Vi måste våga prata om varför kvinnor opererar sig, vi måste bredda acceptansen för hur en kvinnokropp kan se ut, precis hur som helst. men det kommer aldrig att hända så länge vi kvinnor försöker att tysta ner varandra för tänk om någon känner sig kränkt. Ja men adressera då den frågan istället, varför känner man sig kränkt.

           Jag talar om ett ideal som inte ser mänskligt ut längre. ”Exploded lips” är t.ex. en trend unga personer hakar på.

           Det har aldrig handlat om de som naturligt har stora bröst, stor rumpa m.m.

       Synd att du missar den viktiga poäng som LaLa gör. Det handlar inte om vad kvinnor säger och tycker om sina och andras kroppar, det handlar om vad en industri lurar i kvinnor att de måste göra för att duga. Budskapet är enkelt, för att duga i dagens samhälle ska du lyssna på skönhetsindustrin. Ungefär som det går mode i kläder, så har det gått mode i skönhet, och vilka tjänar på det tror du? Och vad händer med alla överdimensionerade rumpor och bröst när heroin chick är inne igen?
       Vi behöver en ärlig dialog från alla dem som genomgår ingreppen och vi behöver att kvinnor som ännu inte gjort ingrepp frågar den andra gruppen kvinnor varför.

        Jag förstod precis lalas poäng. Jag tycker bara att man kan framföra den utan att håna en viss typ av utseende. Kan man få fram samma poäng utan att kalla en rumpa för blöja eller en mun för korv?!

         Vi får redan höra hårda och elaka ord från män, vi behöver inte höra det från andra kvinnor också

    Tack!

   Och jag måste lägga till en sak och det är att jag personligen tycker att det är fel att attackera individer (självklart är tjejen i Växjö påhittad som ett exempel att helt vanliga Svenssons numera gör flera ingrepp). Bianca och andra opererade kändisar är barn av sin tid. De har dragits in i en utseendehets som vi alla befinner oss i, bara olika grader och nivåer. Det viktigaste är att man vågar prata om utseendehetsen och galna operationer på makronivå, för vi ALLA drabbas på något sätt.

   Vi påverkar varandra, no man is an island. Om alla ens vänner börjar stoppa in silikonbröst och göra botox så är det jättesvårt att stå kvar och vara den enda med naturliga bröst och en argrynka. Ju fler som gör dessa ingrepp – Desto värre! Desto fler börjar hata sitt utseende, fundera på ingrepp, och ja, det normaliseras helt enkelt. Det är normalt idag att göra estetiska ingrepp och om man skulle våga säga högt ”Vad synd att kvinnor gör sådant mot sig själva” så blir man attackerad för att man tycker att kvinnor ”inte får göra som de själva vill”… What?

   Ingen person gör dessa ingrepp för sin egen skull. Det är en enorm lögn och förnekelse att påstå det. Om man skulle leva helt ensam på en öde ö (ja fånigt exempel men ni fattar) så hade INGEN trippat runt i trånga höga klackar, hållit in magen, opererat brösten och näsan, haft i löshår eller sprutat in botox. INGEN. Så vi måste sluta ljuga för oss själva att sådant görs för att själv känna sig fin i spegeln. Nej man vill allmänt vara fin. Vilket är naturligt och normalt – även djuren piffar upp sig för motsatta könet. 😉 Men… Vi har dragit det alldeles för långt idag. Alldeles för långt.

   Inte konstigt att folk mår dåligt över utseende när kommentarer likt dessa om just utseende skrivs.

    Tror du att det är orsaken till att folk mår dåligt. Tycker faktiskt synd om dig.

   Fy fan va bra skrivet!
   Allt som räknas är plastigt utseende & vilken mysko vinkel man lyckas få till på alla sina bilder till sociala medier, gärna utan huvud och ben..
   Ung på 80 talet, då var allt sånt här bara i Hollywood.
   Vad hände med att träna sig till en stark, snygg & välfungerande kropp??!
   Tack gode gud att man inte är 20 idag!

   Såklart ska man väcka kritiska röster mot plastikkirurgi. Många (oftast unga) personer utsätter sig för enorma risker för att uppnå ett visst utseende och därigenom på något sätt passa in. Men håller med som någon här nedan skrev att rätt väg kanske inte är att håna de som har skaffat sig de här utseendena med nedvärderande ord. Det är förmodligen en osäkerhet som ligger bakom. Varför trycka ner ytterligare? Ja, det är hemskt att vi har hamnat där i vår jakt på det ”perfekta utseendet”. Jag skulle då rakt inte vilja vara 15 år idag och matas med de här bilderna på Bianca, Alice och alla andra supersnygga, smala tjejer. DET är inte normalt. Att (oftast unga, återigen) hjärnor matas med de här bilderna varje dag. Jag är 32 år. Och jag påverkas. Hur ska då inte den unga tjejen som serverar kaffe påverkas?

   Sen behövs det nyanseras lite känns det som. Förstår att du hårddrar det för att göra dig en poäng och jag blir inte kränkt eller tar det personligt, men att bara svartmåla plastikkirurgi på det sättet som du gör i den här kommentaren.. Jag har själv opererat mina bröst. Jag gick igenom hela min ungdom med ett par – enligt mig – väldigt fula bröst. Det såg ut som att jag hade fött 4 barn, minst. Och det är absolut inget fel att se ut så, men för mig blev det en enorm osäkerhet. Det gick så långt att jag tänkte på det varje dag. Tillslut så opererade jag dem. Jag gjorde inga gigantiska silikonbröst utan fyllde och gjort lyft med mitt eget fett. Såklart ett väldigt riskfyllt ingrepp, som alla de här ingreppen är. Men jag har inte ångrat mig en sekund. Jag fick ett helt annat självförtroende. För mig räddade det mitt psykiska mående. Och detta gjorde jag, med högskoleutbildning och fint jobb och hög lön och allt det där du verkar värdesätta, i bagaget. För min skull. Det är bara de närmaste i min krets som vet om det. Är det problematiskt? Ja, såklart. För jag ouppnåeliga ideal vidare? Nej.

    Tycker absolut inte det är något fel att operera brösten om man typ inte har några. Men det är allt det här andra sjuka som görs nu, stora arslen, får dom köpa 2 flygsäten på planet tro. Fula ankläppar, timglasmidjor, hamsterkinder ja listan kan göras lång..

    Det är just det jag menar med att man inte ska gå på individer. Att du mådde dåligt och inte kunde se en annan lösning än en operation är ett personligt problem. Men när plastikindustrin drar in fler miljarder varenda år så snackar vi om ett kollektivt problem. Då är det inte längre någon enstaka tjej som gör något för att våga ta av sig tröjan framför pojkvännen – utan det handlar om stora grupper av kvinnor som faller för trycket och därmed hetsar de runtom sig till att gå samma väg. Det ÄR problematiskt att industrin växer så mycket och jag tycker vi borde våga prata högt om det.

    Plastikkirurgerna försöker ständigt tysta riskerna med implantat men sanningen är en annan. I princip alla med implantat har förhöjda inflammationsvärden. Många fler än helt tydliga fall har läckage ut i kroppen. Idag säger kirurgerna att implantaten inte behöver bytas ut, men det är skitsnack. Silikon är inte gjort för att ligga i 37-gradig värme och måste därför bytas ut regelbundet för att inte smälta och därmed läcka. Jag blir så ledsen av att tänka på hur många kvinnor som LIDER och inte får rätt info från plastikklinikerna och inte inser hur stor skada deras implantat kan åsamka kroppen.

    Du ger ett bra exempel på den förskjutning som måste ske när det gäller ingrepp. I ditt fall är plastikkirurgi till för dig och ditt psykiska välmående. Men tyvärr ser det inte ut så för flertalet. Som det är idag så är flickorna till för skönhetsindustrin. Det är en så genomrutten och rakt igenom cynisk industri vars profit kommer av att få flickor/kvinnor att må dåligt över sin kropp och på så vis bli offer för en girig och penninggalen industri.
    Man måste jobba på många fronter och en viktig del är att stärka unga kvinnors självförtroende. En annan är att hjälpa dem att stärka deras självbild. Men man måste också våga prata om att det stereotypa utseende som flickor matas av från skönhetsindustrin faktiskt inte ser ut som den äkta varan. Den där pussmunnen som många drömmer om går inte att rekonstruera kirurgiskt. Brösten och rumpan ser sällan äkta ut och man kan ställa sig frågande till kvaliteten på själva ingreppet. Självklart ska man inte förminska någon för att de gjort ingrepp vilket jag tror är det många reagerar på men man måste börja öppna upp för att ingreppen sällan blir så estetiskt tilltalande som man luras att tro.

  LaLa:

  Jag kommer att sno /copypejsta din kommentar rakt av och skicka den till alla som behöver läsa det där. För det var så spot-on!

   Tack! 🙂

   ”Ska skicka den till alla som behövt läsa” Vilka är det? Vad ger dig rätten att på riktigt kränka andra personer på det sättet? Har de bett dig om din åsikt kring deras kroppar/val?

    Kära ”anonym”. Egentligen borde jag inte svara på din kommentar, men jag gör det ändå. ALLA skulle behöva lägga en så klok och tänkvärd text.

    Det handlar inte om att kränka någon . Läs om, läs rätt!

     Du kanske ska läsa om meningarna som innehåller rena mobbningsord om människors utseende.

     Jag läste din och kommentaren du vill kopiera. Du skriver att du vill läxa upp andra personer kring deras egna val hur de vill se ut. Eller varför känner du annars behov av att pracka på folk den texten?

     Nej ”alla” behöver verkligen inte läsa den texten. Den är onyanserad och syftar endast till att trycka ner folk.

      Det är väldigt sällan jag är oförskämd mot andra människor och framförallt som anonym. Men hade jag träffat dig irl mellan fyra ögon hade jag faktiskt frågat dig om du är dum på riktigt?

       Tack desamma du.
       Frågan kvarstår: till vem ska detta skickas?
       Sitter ni där och tänker ”ja fan den här personen på fb som i mina ögon ser fixad ut ska jag skicka den här texten så hon allt får höra!”. Hur ska den personen känna för det?
       Eller vad är grejen att känna sånt behov av att kalla tjejer för det ena och det andra? Kritisera gärna industrin, men det ni håller på med att lyfta mobbning för något ni personligen inte tycker är ”snyggt”.

        Faktum kvarstår. Försök att lyfta dig själv ur din egen kränkthet eller om det är sekundärkränkhet, det kvittar. Industrin har tagit alla kvinnor som gisslan, fattar du inte det och den retoriken som du kommer med gör att ingen vågar eller kan adressera kärnfrågan.

         God retorik handlar också om orden man väljer. Som sagt, du behöver inte använda såna ord om andra kvinnor för att kritisera fenomenet.

    Nej, sprida elakheter om andras utseende låter inte riktigt ”klokt och tänkvärt” enligt mig.

     Det är jobbigt när någon tar upp elefanten i rummet, jag fattar. Det är som på 00-talet när någon till slut sa ”Vi kanske inte ska ha fotomodeller med bmi under 18?” i modebranschen. Jag vet att jag tar upp något som får vår utseendefixerade ytliga värld att slå bakut och jag orkar inte hålla tyst längre. Det är ett stort PROBLEM att kvinnor misshandlar sig själva med dessa ingrepp och låtsas att det är positivt för deras liv.

      Det folk reagerat på är hur du pratar nedsättande om kvinnors utseende, det är ingen elefant i rummet det är en rätt tröttsam folksport som inte hjälper någon, det är ingen industrikritik, det gör inte att någon mår bättre. Det går att problematisera och diskutera skönhetsingrepp utan att gå på det.

       Visst är det en enorm elefant mitt i rummet. Pratar man om ingrepp kommer argumenten farande. Man är kvinnohatare för att man vill ta ifrån kvinnor rätten att bestämma över sin kropp. Människor förstör sitt utseende, men nej man får inte tala om att resultatet av läppförstoringar sällan blir varken bra eller estetiskt tilltalande. Det är tamefan helt makalöst hur skönhetsindustrin lyckats med att hjäntvätta så många som indirekt stöttar en vidrig industri.

      @Lala håller helt med om att operationer är ett samhällsproblem utifrån flera av dina argument. Dock bör du beakta att folk med ex. naturliga ”blöjrumpor” trycks ner av dina förminskande kommentarer om utseenden – du kan omöjligen dra en tydlig gräns för vad som ser/inte ser naturligt eller snyggt ut. Har själv en naturligt smal midja, putrumpa o fylliga läppar, allt detta provocerar folk bara av att läsas pga avundsjuka samtidigt som andra är nedlåtande pga de har andra ideal. Argumentera med fokus på hur/att vi alla bör vara nöjda med hur vi är skapta utan att klanka ner på specifika utseenden.

  Denna häxjakt på Bianca och hennes ingrepp kommer fortsätta. Några av ryktena stämmer och andra inte skulle jag tro. Men det kanske vore dags att vid snart 30-års ålder istället söka riktig professionell hjälp en gång för alla, och sluta vara så jäkla envis. Kan förstå en ung tjej i 15 års ålder, men vid denna ålder är man tillräckligt utvecklad för att ta tag i sina utmaningar. Förlåt, men blir så otroligt frustrerad då detta beteende speglar av sig på unga tjejer i samhället mer och mer.

   Tror hon ångrar sina aborter, spec den senaste. Men frågan är klarar hon av att kroppen ändrar form och går upp i vikt då. Hur är det att ha Bulimi och vara gravid. Är Bianca i mentalt skick för att ha barn, kommer hon överföra kroppshetsen till en ev dotter..

   Jag undrar också vad hennes psykologer har hjälpt henne med, hon säger ju jämt att hon går dit typ en gång i veckan minst men vad får hon hjälp med? Hon sa senast i ”högt i tak” podde att hon älskar sig själv mer än någonsin men hur fan kan man göra det om man är så dålig i sin ätstörning

    Ja, vad är det för dassiga psykologer. Mjölkar dom bara pengar ur henne som många andra också verkar göra. Finns det inget schysst behandlingshem hon kan lägga in sig på, hon har ju råd. Om hon vill..

  Förrutom att kusinen borde få sparken så är väl brott mot sekretesslagen åtalbart och kan ge fängelse som straff om jag inte missminner mig

  Det är inte nordiska utan victoriakliniken och dr Randkvist som gjort iallafall brösten.

  Har hört detta om revbenen och fettsugning från annat håll också

  Det kommer alltid finnas snack om detta så länge dagens ”goals” för vissa är att stå med perfekt mejslad kropp (naturlig eller ej) tillsammans med sin kompis plutande med munnen och blundande ögon framför en selfiespegel för att samla bekräftelse

   Skönhetsideal har alltid funnits. Och de har alltid varit ouppnåeliga för den stora massan. Inget nytt under solen mer än att alla har en egen plattform att visa upp sig på. Förut fanns det ett porträtt på drottningen liksom, som även då målades med ”filter” enligt dåtidens ideal.

  inte bara sparken, att bryta mot tystnadsplikt kan ju ge fängelse också

  Tillämpar dom ens en tystnadsplikt om dom säger att dom inte gjort det? Det är väl att bryta tystnadsplikten med för då vet man ju vad som hänt/inte hänt?

   Det är väl inte ingreppen de kommenterar utan att en anställd sprider detta och att kliniken inte skulle ta det seriöst.

    Därför blir det ju så konstigt när de kommenterar på det här sättet. Våra anställda skulle inte bryta mot tystnadsplikten och anklagelserna är felaktiga, nej, det vet man ju faktiskt inte och måste såklart utredas och anmälas vid misstanke. Ifall det stämmer alltså. Om de INTE gjort ingreppen på nordiska kliniken så är det såklart bara bs och då kan de vara säkra på att det inte finns någon kusin som skvallrar. Men då kan det ju tolkas som att kliniken bekräftar att de inte gjort ingreppen.

  Antingen är hon väldigt naiv, eller så är hon inte så förtjust i sin kusin. Att hon lyfter dennes eventuella brott mot tystnadsplikten för att hon värnar om patienternas integritet är inget alternativ.

  Jag undrar var kliniken gjort för undersökningar för att känna att de minsann kan veta att det inte stämmer.

  Vilken blåst person! 🤭

  Tycker att läkare och sjukvårdsoersonal ska ägna sig åt att ta hand om sjuka.

  Det är så tragiskt att det idag knappt finns någon tjej som är född senare än 90-talet som inte gjort helt onödiga plastikingrepp.

   Och att de utan att blinka säger saker som ”Man ska börja med botox vid 25, sedan är det FÖR SENT, man måste förebygga!”. 🙁

   Vet inte om det där stämmer är många som inte gjort plastik ingrepp dock är det många som gör lättare grejer typ som botox

  Jag blir lite chockad att ni alla tror på detta.
  Personen som har skrivit kommentaren bluffar ju UPPENBARLIGEN för att få igång lite drev och snack om biancas operationer. Nästan så man vill försöka att slänga in nåt sjukt statement i grytan för att se vilka som nappar 😂 Det finns ingen kusin.
  Men överlag, har bianca opererat sig på tok för mycket? Gud JA

   Jag tror inte direkt på det, låter som någon barnslig historia om det verkligen var sant hade ju personen vart ganska dum. Men också nordiska kliniken satte lite eld på det hela genom att kommentera bäst är väl att bara inte säga något, finns ju alla möjliga knäppa som skriver saker

    Fast klart det kan vara sant men då är ju personen inte så smart som skvallrar i en öppen tråd 🙂

    De gick väl in och svarade för att det blev många kommenterar om hur oseriös klinik det är om personal skvallrar om sådant.

  Ryktet är väl egentligen startat från exonph som många gånger nu det senaste året skrivit ledtrådar om att Bianca och Alice tagit bort revben. Senast igår skrev hon ”rib” pyttelitet på en svart bild, sen att hon förmodligen snart kommer komma ut med sin sökhistorik på insta där hon har sökt på den hon menar blandat med typ kardashian familjen så man fattar hennes ledtråd. Hon gjorde häromdagen exakt samma sak med att Alice har gjort bbl

   Ja men juste, har inte tänk på det. Exonph brukar även ha rätt i obehagligt många fall.
   Vet inte om ”rib” betyder operation eller bara att hon helt enkelt fettsugit kring de området .

    Jag tror förmodligen hon menar att hon tagit bort rib. För om hon skulle fettsuga vilket hon förmodligen har så är det nog bara inte runt revbenen utan även hela magen och kanske även andra ställen typ armar.

  Jag har en fråga till dig Camilla.
  Får du betalt av din uppdragsgivare genom hur aktiva följarna är i kommentarsfältet?
  Fler kommentarer = högre omsättning?
  Om ”ja”, är det, skulle du säga, ett normalt förfarande hos bloggare, ju mer aktivitet man kan utläsa i form av interaktion av läsarnas ger ett högre utgångsläge för värdering av bloggen?
  Eller tittar man oftare på statistik hur många som enbart läser, utan att kommentera? Eller både och, kanske?
  Nåväl, grundfrågan kvarstår, betalar sig din blogg bättre om fler kommenterar?

   Hur många inlägg ska du försöka posta samma fråga i?
   Är det någon undersökning du gör eller vad är syftet?

  OT men varför vill en del influenser se ut som lyxprostituerade och ha ansikten som blänker som en nyvaxad bil?
  Man ska pluta med läpparna, läppar som ofta är så stora att det ser ut som att man har fått en käftsmäll.
  Ovanpå det så fotograferar/filmar man ofta brösten och rumpan.
  Till exempel: På BI instagram är det mycket kommentarer från män/pojkar som är mer intresserade av hennes kropp än de produkter hon vill marknadsföra.
  Vad är det för budskap men vill ge med denna typ av inlägg? Förstår inte, kan någon förklara?

  Tror inte Bianca tagit bort revben men helt klart har hon ju fettsugit sig runtom midjan (och troligtvis låren också) och då blir ju rumpan putig och snygg också av det, möjligtvis har hon fyllt på den också sedan har hon nog på senare tid fixat till magrutor på kirurgiskt vis. Alice tror jag bara gjort brösten men Bianca tror jag gjort mycket, nedtill också om man säger så, hon verkar ju mest filma och fota sig på gymmet och hon svettas inte, hennes hår ser likadant ut efter som innan träningen liksom.

  Ja garanterat. Kollar man bilder för något år sen var hon också jättesmal så revbenen syntes, men då var det ändå alltid fett på nedre delen av magen.
  Hon var fettsugit magen och runt låren. Precis under rumpan, ”banana rolls” som det kallas) har nog tagit bort o det gör att rumpan ser putig ut , hon har lagt det fettet i rumpan sen gör hon även sculptra i röv o höfter. Hon har knappt hipdips kvar vilket inte är något som kan försvinna utan kirurgi. En platt rumpa och hipdips har hon alltid haft även fast hon vägde mycket mer. Det är med träning är bullshit. Hon filmar sig lite på löpbandet. Sen är hon en där ofta heller eftersom hon filmar sig där varje gång hon väl är där vilket är då gånger. Det är en grej att kändisar börjar dokumentera videos o bilder från gym lagom till sommaren om de gjort ingrepp för att sedan styrka med ”men jag har ju visat att jag var på gymmet” när folk börjar spekulera ifall kändisen gjort ett skönhetsingrepp. Sen även om vi säger att hon skulle träna skulle hon aldrig kunna bygga en sån rumpa och höfter (speciellt inte på bara några mån) på kaloriunderskott eftersom hon knappt har fett på magen. Tveksamt att hon sköter kosten också med protein 2x hennes vikt etc, hon har ju erkänt att hon spyr upp allt. Så oavsett om hon tränade är hennes resultat inget hon skulle kan uppnå. Alice har också gjort bbl.

  Sen är hon INTE på gymmet ofta* ska det stå

  Tror inte kliniken skulle fettsugit nån med ätstörningar. Så lägg ner.

  Schysst att se till att ens kusin får sparken för att få sprida lite skvaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.