Arakiis badkläder kraschade hemsidan

Hanna Schönbergs klädmärke Arakii har tagit fram en kollektion med badkläder, som följarna kunde få tillgång till om de anmälde sig till ett ”försläpp” på hemsidan. 
Dock hade man missbedömt hur många som faktiskt skulle signa upp sig på detta, så hela hemsidan kraschade, någonting det bad om ursäkt för.
Efter många om och men kom sidan upp igen, men det varnades för att den skulle vara extremt seg. I ett sista inlägg på Instastory skrev man att det höga trycket på sidan gjort att hemsidan kommer behövas göras om i natt, och man kommer även behöva byta servrar.
Poppis, poppis med andra ord!

Vad tycker ni om kollektionen?
Jag tycker den vita baddräkten här ovan med svarta kantband var jättefin, trots att jag normalt helst har en lite större tygbit över rumpan än det som erbjuds.
Men jättefin och för ett pris som känns helt rimligt med tanke på hur plaggen tas fram och sättet företaget arbetar med hållbarhet.
Här kan man läsa mer om det om man är intresserad. Jag gillar att fler företag går i Djerf Avenues fotspår istället för åt ”fast fashionhållet”.

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänker bara på Dune haha.

   Själv tänker jag på de där sanitetsskydden som bars innan det fanns bindor med klister (sånt som ens mamma/mormor använde under sin uppväxt, beroende på vilken generation man är. Tror det var först under 60-talet, bindorna kom som har klister på undersidan. Tidigare var det som på den stora bilden- ”rep” runt magen och fäst i en sladdrig ”binda”.

    Jag tror att personen syftade på namnet. I Dune heter ökenplaneten Arrakis.

     Tänkte att det fanns rum för fler associationer gällande produkten rent allmänt och inte enbart namnet. Känns inte som att det är så strikt här vad man måste hålla sig till gällande en sån kommentar.

  Förstår mig inte på det lilla ”draperiet” till bikinitrosa och dessutom en tacky blomma. Gillade det blommiga mönstret och vita baddräkten

  Så obehagligt att modet väldigt snabbt har ändrats från embrace your curves till planka med synliga revben. Helt sjukt.

   Modet har aldrig varit ”embrace your curves”

    Jodå,Anna Nicole Smith t ex gjorde reklam för HMs underkläder på 90-talet,och efter det har många kurviga modeller gjort reklam för olika klädmrken.

     Ja, representation av en viss typ av kurvor. Betyder inte att det är mode, trendigt eller ett moderiktigt ideal. 90-talet hade absolut inte ett kurvigt-ideal, snarare Heroin-chic och supermodeller.

     Hon var inte embrace your curves. Hon var en sexsymbol med stora bröst.

     Vilka kurvor är det för övrigt du menar har varit mode tills nu? Degig mage? Asymmetriska hängbröst? Gäddhäng? Stor mage och liten rumpa och små bröst? Eller är det smal tjej med fast rumpa och bröst?

      Ja, det är väl det som menas med kurvor?

      Fettvalkar och liknande är inte kurvor…

       Per definition så är en kurva en krök, en böj, en form, en rundad form (eller en graf..).

       Motsatsen till en rak linje.

       Vad det är mer specifikt relaterat i en kroppstyp är inte definierat. Min häl är liksom kurvig.

        Fast alla vet ju vad som menas med en kurvig kvinna och degiga magar har aldrig ingått i definitionen.

        Kurvor på en kvinna är rumpa och bröst.

       Så det är fortfarande en normsmal kropp men med stora fasta bröst som är ”embrace your curves”? Borde kanske kallas embrace your tits då😅

        Jag tycker väl själv att begreppet normsmal är luddigt uttryckt men kommer man upp till en viss viktnivå så är man ju inte längre bara kurvig utan direkt överviktig – fettet har lagt sig över hela kroppen – och då är det ju inte direkt sanningsenligt att säga att personen är kurvig.

       Ha,ha,säg det till Anna book,hon framhåller alltid att hon är kurvig,,,.

        Anna är dock medveten om att hon är överviktig och har själv kallat sig själv tjock tillexempel.

         När hon var med i Biggest loser ja,då kallade hon sig en före detta tjockis som nu hade fått rätt verktyg och aldrig mer skulle bli tjock.Hon var också rätt föraktfull mot andra tjockisar när hon blivit smal.
         Men tittar man på olika intervjuer hon gjort genom åren så uttrycker hon det alltid som att hon är kurvig.

          AB är absolut inte kurvig hon har formen tunna.

     Nåja… Det var väl mest bröst på henne va?
     I så fall tycker jag snarare att det på senare år har funnits ganska många artister, modeller, skådisar med lite mer runda kroppar, och att magra kroppar inte har hyllats såsom på Kate Moss tid. Hade Barbie-filmen spelats in 1993 kan jag lova att det inte hade funnits någon överviktig Barbie med i den (Sharon Rooney).

   Jag förstår inte vad som menas med modet. Är det vad mojariteten har på sig, majoriteten av reklamen, eller vad influencers har?

   Varför ska alla vara likadana och följa ett mode?

    Mode = samhällets rådande åsikter ”l’air du temps” och ideal. Idealet har inte och är inte (tyvärr) embrace your curves.

     Nej det är inte samhällets rådande åsikter,utan bara en liten klick blåsta tjejer i stockholm som dööör för dessa plagg.Personligen hatar jag när trosor eller bikinis skär in i baken,det går fetbort.

      *Insert Meryl Streep’s cerulean blue monologue*

   Tror det är många modeller som ÄR väldigt smala nu – Covid-19 påverkar metabolismen bla. Även vanligt att tappa apptiten och smak och lukt naturligtvis. Många kändisar har också blivit smalare – och vissa tjockare …

    Haha!

    Det är nog något annat som har inverkan på deras ämnesomsättning…

     Visst, Anything But Covid. Låt oss skylla på nån spruta istället – vaccin eller Ozempic kanske.

      Eller så är hon bara smal.

    Haha nä du, den enkla går vi inte på. Men det är säkert det de kommer skylla på! 😉

    Flashback till när en av Olsen systrarna rasade i vikt och dennes talesperson till sist sa offentligt ”Det är bara så att hon har färgat håret ljusare och det får henne att se smalare ut”. Absolut ingen trodde på det.

    Ozempic 😄

    Ozempic. Så går det till.

   Nej inte min smak. Finns mycket snyggare badkläder.

  IT-driftchef här. Undrar varför de lägger allt jobb på att bygga om/ut när det så uppenbart är en engångsföreteelse som lugnar sig på ett par timmar/nåt dygn. 😅 Bara vänta ut det och bygg sen om i lugn och ro om de nu tror att det ska bli fortsatta toppar vid nya lanseringar.

   På tal om badkläder???

    Har du läst inlägget?

    På tal om att inlägget handlar om att hemsidan kraschade antagligen?

   Eller hur. I call BS.

  Vita baddräkten var snygg! Men mina förbannade röda prickar skulle definitivt spoila looken. Har någon tips på hur man rakar bikinilinjen när man tydligen har superkänslig hud och får röda prickar immediately får man gärna säga till 😂

   Ozempic har nog en del i det hela när det kommer till viktnedgång.

   Raka inte, vaxa eller laser

   Bra rakhyvel, raklödder och olja in dig efteråt. Jag får aldrig rak-prickar.

    Det handlar nog om dina hårsäckar. Gör jag samma ser jag ut som ett krigsslag.

     Raka i samma riktning som håret växer

      Men har man grova hår syns de ju fortfarande då 🙄

   Gå och få det vaxat. Jag kan inte raka vilka procedurer jag än gör. Nu har jag börjat med laser, dyrt men så värt det. Motus Ay gör inte ens lite ont 👍

  Jag har inte ett slätt barbie-underliv, så föredrar lite mer gren.

   Word!

  Vaxa!

  Jävlar vilka långa snören på de randiga och blommiga topparna.

  För smala människor aka Barbie

  Kul att du nämner att det går åt Djerf Avenue när Hanna oh Matilda gått på samma gymnasium (Matilda 2 år före) och Hanna byggt halva sin karriär på att kopiera Matilda tidigare och de avföljt varandra på insta

   Är du typ 12 eller 😅

   Så om två personer gått naturlinjen på gymnasiet så kopierar den yngre den äldre om båda kommer in på läkarlinjen och blir läkare efter studenten?

    Nu är det ju inte direkt läkare vi pratar om här 😂 Tror knappast att det är aktuellt…

  Oj vad unika badkläder 🤪

  Tragiskt att en kvinna inte ska kunna visa sig i badkläder utan att få sin kropp kommenterad. Jag tycker att Hanna är väldigt vacker och älskar dessa badkläder, i synnerhet baddräkten hon själv bär!

   Oj vad tragiskt att influencers får kommentarer om sina kroppar när typ 90% av bilderna de lägger ut på sina IG är just poser på sina kroppar.Tror både influencers och deras följare blivit galna,så snygg,så fin,var är din klänning ifrån,dööör för dig,,,bla,bla,,,och så enstaka som faktiskt inte dööör för en rumpbild,pussmun,indragen mage,sprättben eller vad det nu är.Glömde kanske den lilla detaljen att ni influencers är så egotrippade och självcentrerade som vilken fjortis som helst och att ni är helt beroende av dessa unga tjejer för att kunna tjäna pengar och få likes.
   Det är lätt att lösa problemet,stäng av kommentarsfältet så slipper ni både ris och ros.

    Du verkar ha vaknat på rätt sida imorse.

    Ta det lite lugnare.

    Så arg. Bara du som gör rätt. Alla kvinnor och tjejer gör feeel. De är idioter, blåsta fjortisar och ego.

     Alla tjejer gör absolut inte fel,de flesta är faktiskt riktigt vettiga och skiter i alla influencer och fjortisar som som lägger ut meningslösa bilder där de poserar.

  Så uppenbar gimick att siten”kraschar”. Måste vara site byggd a la Nisses hemsida 2003 om den inte klarar mängden besökare.

  Driver hon med de satta priserna? Hur hållbart det än är så kan väl inte ett okänt märke sälja en randig bikinitrosa för 80 euro?! Sinnes.

   Bikinis är ju svindyrt om man inte vill ha hms trådar till triangelbhar.

   De vet nog att folk betalar såna priser med tanke på att det inte är första gången de släpper en kollektion.

    Bara idioter betalar sådana priser för bikinis.

     Fast det är vadkvakitetsbadklöder kostar om du inte handlar på hm eller lindex.. Lite magstarkt att kalla någon idiot för vilka badkläder de köper.

      Är det här kvalitet dock?

      Lindex är knappast dålig kvalite. Konstigt att jämföra det med h&m.
      Dessutom kläder på Lindex är inte alls billigt. Tragiskt att vissa av er här inne beter er som snobbar och ser ner på folk som handlar på Lindex, veromoda etc.

    De har endast släppt en tidigare kollektion och den gick ju absolut inte bra, det sålde aldrig slut och typ 2 år senare försökte de fortfarande rea ut kläderna.

  De där små polyester lapparna är bara snygga på bild på extremt smala människor. Sätt dem på någon med 10% kroppsfett eller mer och de kommer skära in på osmickrande ställen. Börjar personen sedan röra på sig kan den nog snart anklagas för förargelseväckande beteende.

   Vill nog påstå att det inte finns så mycket att skära in i på en kvinna med 10% kroppsfett.

    Det är precis det som är poängen.

     Vad jag menar är att 10% kroppsfett eller lägre på en kvinna är extremt lite, det finner du i princip bara på elitidrottare. Att ha över 10% är knappast synonymt med att saker och ting börjar skära in. Möjligen om du tredubblar siffran.

      Det är precis det som är poängen. Kläderna ser helt enkelt inte ut att kunna bäras på ett smickrande vis av människor som inte är extremt smala. De ser ut att vara undermåligt konstruerade helt enkelt. Utan hänsyn till mänsklig anatomi.

       Okej, jag trodde bokstavligen du menade att badkläderna skulle skära in på allt över 10%. Men då förstår jag, tack för förtydligande.

      Exakt det som menas här ju, det är skrivet sarkastiskt?

      Ursäkta, jag har inte lekt i det här kommentarsfältet på länge så jag har ingen aning om vem som kan tänkas behöva en mer detaljerad förklaring.

      Fö tycker jag att badkläderna är fula oaktat kroppsfett.😊

    Läste du ens kommentaren du svarar på?

  Det är hennes bild i sitt inlägg som gör mig matt. Typ ”visa snippan så långt det går”.

   Min snippa hade inte ens fått plats i den bininitrosan 😂

  Ärligt talat – är inte ”kraschen” a joke egentligen för att locka idioter att köpa bikinis pga ingen köper? Dvs om jag låtsas att det går så bra kanske den änglisga idioten köper en aliexpress liknande kopia?

  Hållbarhet i all ära men priset är inte rimligt tycker jag, över 800 kr för en helt vanlig bikiniunderdel samt nästan 2000 kr för den där baddräkten. Om det är ett bra pris för hållbara badkläder så undrar jag vem som har råd med detta.

   Eller hur, det måste väl gå att köpa hållbara badkläder för mindre

  Varför är det nya modet att visa halva snippan och typ hela rumpan. Det är så svårt att hitta badkläder som man kan känna sig anständig i. Jag känner liksom att det vore snudd på förargelseväckande beteende om jag skulle dyka upp med halva snippan synlig i badhuset eller på stranden. Fick slutligen köpa mig en simträningsbadräkt på sportaffär för att inte känna mig en som blottare. Missförstå mig rätt, folk får gärna gå runt med synliga blygisar och string i baken, men jag kan väll inte vara den enda kvinna som känner att det är lite för mycket att exponera min kropp på det sättet. Framförallt för andra människors trevnads skull.

   Tycker att Lindex, Kappahl, ellos etc har mycket bikinis som täcker lite mer nedtill. Du får ju tänka att dessa kollektioner som Hanna och co släpper inte vänder sig till den alldagliga människan. Dessa bikinis ska inte vara funktionella eller ens användas när man badar på solsemester. De är mer rekvisita.

   Troligtvis är du inte målgruppen och du behöver inte känna behov av att springa runt i dessa bikinis. Målgruppen är snarare ”influencers som jobbar med att fotas i bikini och posta på instagram, mellan 16-25 och som väger Max 60 kg”. Inte för alla med andra ord.

    Precis, målgruppen är väldigt snäv med andra ord. Väl genomtänkt varumärkesarbete, både målgrupp, priser osv:) bra jobbat, kommer gå toppen!

  Jag funderar mest över timingen… att lansera en badkollektion i augusti, är inte säsongen i princip slut då?
  Majoriteten av bikinis & baddräkter säljs väl på våren i vår del av världen?

   Influencers reser utomlands året runt och det är dom som ska köpa kläderna. Dom och andra rika tjejer som också spenderar tid i Dubai och Maldiverna.

    Ah, ok. Fashion by flunsa for andra flunsor, not for oss andra med vanliga jobb? Det förklarar saken.

  Vad originell design. Dyker upp hur många som helst när man bildgooglar. https://blckvanilla.com/products/portofino-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.