Morgonrutiner

Bildkälla: Elin Härkönen Instastory

Elin Härkönen delar med sig av sina morgonrutiner till följarna, och jag blev lite full i skratt när jag insåg att det var just hennes morgonrutiner på den här listan, och inte hela dagens ”to do-lista”. Det är nämligen så här många av våra kära influencers brukar beskriva en ”hektisk dag”.

En av Elins punkter är att INTE titta på mobilen det första hon gör, och det låter ju sunt om man upplever att det är ett störningsmoment.
Tyvärr skulle det vara svårt för mig att hålla eftersom telefonen innehåller så många olika funktioner jag använder på morgon, och då är det svårt att BARA göra det, men det har liksom aldrig varit ett problem för mig.
Jag brukar faktiskt kolla igenom mina kommentarsfält i sängen och med en kopp kaffe. Det har blivit lite av en mysig rutin, eftersom THK alltid kommer och kryper ner och lägger sig på magen när jag gör det. Han är toppenbra på att modda kommentarer ska ni veta.

När vi är klara med det så står jag så klart också på händer, men vem gör inte det? 😉

 

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det här påminner mig om att jag måste ta tag i mina mornar. Jag mår så mycket bättre när jag har rutiner och struktur, men har ramlat ur allt på den sista tiden. Om jag såsar omkring på morgonen, skrollar, kollar på Youtube, äter frukost i soffan osv så blir hela dagen typ förstörd. Då får jag ingenting gjort och allt blir bara dumt.

  Tar tag i mitt liv redan ikväll och gör en liten lista inför morgondagen!

   Heja dig!! 🙂
   Jag vill gärna tro att jag är ”easy breezy” men har insett att jag också funkar bättre med rutiner.

   Heja!

  Jag kunde fastna med mobilen i sängen så pass att jag blev sen till jobbet och annat. Det värsta var att jag inte ens var engagerad i vad jag läste utan kunde scrolla ett kommentarsfält om ett ämne jag inte ens var intresserad av och liknande.
  Till slut la jag mobilen i ett annat rum för natten och skaffade en analog väckarklocka. Det har fungerat så bra och har även lett till att jag använder mobilen mindre under resten av dagen också.

   Samma här! Analog väckarklocka och en läsplatta, mobilen läggs i köket vid 22-tiden. Sover så mycket bättre och är mycket lugnare!

    Åh, väckarklocka är beställd! 👏🏼👏🏼

   Önskar jag kunde göra så men vill ha mobilen vid sängen ifall något skulle hända antingen min familj eller någon släkt som behöver ha tag i mig. Pratar alltså om riktig kris eller olycka, förhoppningsvis händer det aldrig men ändå

    Går att lägga mobilen på en byrå eller nåt, bara den inte är inom armlängds avstånd 🙂

    Jag har inställt så att om nån i familjen ringer så går ringsignalen fram ändå. Vaknar även om telefonen ligger i köket.

    Om den ligger i rummet utanför, hör du inte om den ringer då? Obs, ingen kritik, jag sover med mobilen på sängbordet och en serie igång på surfplattan 😅

    Jag har mina gamla föräldrar 100 mil bort, visst att det kan hända något som gör att de där kanske 6 timmarna jag sover utan att bli nådd skulle vara avgörande. Dock så prioriterar jag fungerande nätter och morgnar över lång tid framför den lilla sannolikheten.

    Anonym 19.21. Varför inte ha ett amvändarnamn?
    Ställ in så vissa nr kommer igenom. Sen lägg den i köket 🤗

  Mobilen blir ett problem om man gör det till ett problem, precis som mycket annat.👌

  Morgonrutiner? vet knappt var jag är när jag vaknar.
  Drömde dock en hemsk mardröm om satansritualer fy Fabian och vaknade mitt i natten
  att jag satt upp i sängen och skrek: men sluta. Så strange 😯.

  Var det inte Ben Mitkus som startade varenda dag med att läsa en hel bok?

   En sammanfattning av en bok 🥸

   Pixie-bok 😄

  Min morgon är helt rutinlös och jag älskar det. Ibland på med kläderna och rask promenad till jobbet, frukost och kaffe där. Ibland lång morgon hemma med dusch, kaffe till Nyhetsmorgon osv. Ibland frukost, ibland ingenting. Allt beroende på dagens humör.

  Är det THK som korrekturläser också? 😁

  Vaknade idag 10:30 & spelade schack på mobilen 1.5h i sängen.
  Bakade baguetter.
  Frukost kl 13:30.
  Funderade på att dra till gymmet men inge kul gruppass idag.
  Suttit vid datorn istället och försökt fixa fusk till spel.

  Nu typ dags att äta lunch, dvs resten av baguetterna jag bakade. 🙂

  Man bara älskar när alla unga influencers utan barn lägger upp sina oändliga morgonlistor med citronvatten, dagbok, meditation, eller lätt promenad när solen går upp osv osv. Alla med barn, eller hundvalp eller katt för den delen 🙂 är uppe under natten eller måste prioritera nån annans behov före själva morgonyogan/morgonfriden med citronvattnet 🙂

   Vi har alla varit både unga och utan barn ☺️

   Och det är inte självförvållat menar du? Man måste inte skaffa barn vad jag vet.

  Jag orkar inte ens läsa vad de skriver längre, är så innerligt trött på filterbilder att jag skrollar vidare. Alla dessa foton på personer med helt utslätad och suddig textur, det ser förjävligt ut.

  ”Kollar inte mobilen det första jag gör
  Postar på Instagram”
  😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.