Kristallengalan 2023 – Bianca Ingrosso Edition

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Och där tror jag tävlingen om vem som kommer vinna Kristallenpriset för årets kvinnliga programledare är avgjord…
Bianca Ingrosso uppmanar sina följare att rösta på henne, och upplyser om att man kan rösta precis hur många gånger som helst, och jag är tveksam till om någon annan ens har en chans mot det?
Det är ju inte jättespännande….🥱
Vad tror ni?

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej, sannerligen inte spännande. Frågan är varför man ens kastar en massa pengar på att anordna dessa ”tävlingar/prisceremonier”.

  Känns sjukt tråkigt att folk ber om röster. Samma med Jocke och Jonna, hur kul är det ens att vinna när man bett om röster?

   Förstår inte riktigt varför det är ”sjukt tråkigt” att be sina följare om röster. Se bara till landets folkomröstningar (t.ex. riksdagsvalet) som går ut på just det, att få sina följare att rösta och locka nya väljare.

    Ja men det är väl skillnad om alla går en röst eller om alla kan rösta obegränsat antal gånger

     Du får väl rösta hundra gånger på en annan då

      Vad hjälper det? Håller med ts om att det bara är tråkigt att det avgörs på detta sätt. Bianca har ju väldigt många fans och följare, så är säkert många, framförallt yngre tjejer, som går all in och röstar jättemånga gånger dagligen på henne. Det är ju inte rättvist någonstans.

       Ja, precis som när Jocke och Jonna vunnit tidigare , eller när ingen finne röstade på loreen i esc. Livet är inte rättvist och det är inte direkt ett presidentval vi pratar om.

        Livet är inte rättvist nej. Och trots det kan ju Jordgubben och Anonym 20:04 tycka att det är sjukt tråkigt när röstningen går till/avgörs på ett visst sätt.

         Det var en kommentar på att det inte var rättvist.

  Stackars föräldrar om barnen har kontantkort🙂

   Kostar det att rösta?

    Ja, det kostar 5,70 per samtal el SMS samt ev trafikavgift. Du kan ju tänka dig när småkidsen ska rösta på B flera gånger. Kontantkortet slukas fort då, mamma blir arg😉

     Är väl värre med de som har abonnemang då, eller tänker jag fel?!

   De kan också säga till sina barn att inte rösta en massa på saker. De kan även lära sina barn att när de har röstat upp pengarna på kontantkortet är pengarna slut. Det ingår i ett föräldraskap att kommunicera med sitt barn och att barnet även får lära sig konsekvensen av att inte ha råd. Vem tror att man inte kan säga ”nej” till sitt barn? Barnen kan inte lära sig om de inte får lite guidning.

   Ibland räcker det med få höra det en gång och så anpassar sig barnet eller så får föräldern vara konsekvent och ta det någon gång till. Det är snarare med inställningen att det är synd om föräldrar för att barnen har en egen vilja och kanske insisterar på något, när barnet är ett barn och inte bör sätta villkoren. Genom att inte sätta gränser ordentliga gränser och förklara, lär sig barnen sig inte att hantera sin ekonomi.

   Man mår inte dåligt som barn av att få lära sig att slösar man upp sina pengar får man vänta till nästa månad/vecka (eller hur upplägget är). Annars fostrar man mer än troligt barn som vid vuxen ålder ber sin omgivning om pengar innan löning och som tar snabblån och skuldsätter sig.

    Så bra skrivet!!

    Kan du inte åka till Rinkeby och föreläsa, antar att du har barn själv..

    Jag tror det hon menade bara var att göra sig rolig över att det kan bli en hög mobiltäkning om barnen (utan tillstånd får man förmoda) röstar massa på Bianca.

     Äntligen en som fattat galoppen🐎

   Den enda potentiella kostnaden är väl om barnen röstar direkt via mobilnätet och behöver köpa till extra surf?

    Nej, både du och anonym. Det kostar 5,70 per röst. Hela din veckopeng kan gå åt. Läs på lite..

     Läs på 😅

   Kontantkort? Vad har det ens med saken att göra 😅 är väl enbart tillgång till internet som behövs för att kunna rösta

    Prova att rösta via internet, gör du det när du röstar på Mellolåtar också. Hur tror du då att dom drar in pengar..

  Kommer det något inlägg om Aisha?
  Såg vad du la upp på instagram, Camilla.

  Hennes skuld hos Klarna var på över 21 tusen, nu ca 10k kvar.
  Har för mig det var 2 dagar mellan hennes svar på det, hennes följare har verkligen hjärtan av guld.
  Bra hon har börjat jobba nu så kanske hon inte sätter sig i såna skulder igen.

  Skulden på Skatteverket lär hon väl aldrig betala av med tanke på hur hög den är, läste att den tars bort efter ett antal år men vet inte om det är sant?

   En skatteskuld försvinner inte bara, utan går vidare till kronofogden.

    Åh, vad bra! Annars kunde ju alla bli skyldiga för man inte skattar och bara vänta ut det 😅 då lär hon få betala på något sätt någon gång.

     Om hon får någon anställning kan även löneutmätning göras, det vill säga avdrag direkt från lön.

    Skatteskulder preskriberas efter 5 år, då försvinner de

     Är inte det om man har skuldsanering?

      Hur vet ni att hon hade 21k på klarna?

       Hon har sagt det flera gånger och skrivit det. Kan ju såklart vara en lögn, men hon la ut en bild där det stod ”din totala skuld: *summan*”. Behöver såklart inte vara sant bara för det.

       Skulden för all skatt hon inte betalat för alla barnvagnar hon sålde är lite högre. Eller mycket 🙃

        Oj men jösses vad oansvarigt 🙄🙈
        En riktig dårfia.

         Asså hon borde ju skaffa sig ett jobb. Hur svårt är det. Så som hon säljer och köper så borde hon ju betala av de skulderna hon har.

          Hon har börjat jobba helg nu. Trodde aldrig hon skulle börja jobba men nu när hon är skild så har hon väl inget val alls. Så bra gjort av henne att börja jobba, vilket hon såklart borde gjort innan också men bättre sent än aldrig:)

          Skatteskulden lär nog bli svår. Enligt henne ville dom att hon ska betala in allt samtidigt, vilket är svårt när det är en sån hög summa.

           Men jösses vad är skatteskulden på då? 🙈
           Asså de sitter ju i ryggmärgen att Skatteverket bråkar man inte med 🤪

           Anonym 19:34 (finns ingen svarsknapp på ditt)

           Minns inte exakt vilken summa hon sa, men runt 230-250k.
           Förstå hur mycket vagnar man sålt och inte betalat skatt för med den summan som skuld! Helt sjukt😱

           Hon har ju fått skattetillägg också vilket kan vara upp till 40% plus ränta.

           OMG?! Wtf !!!! De är ju jättemkt?!?

          Räntan tickar väl på dag efter dag?

     Om man blir delgiven igen, vilket man blir, så preskriberas det inte.

    Och hos kronofogden preskriberas den efter 5 år

     Skulder preskiberas inte efter 5 år. Skickar kronofogden, inkasso m.fl påminnelse om skulden inom dessa 5 år nollas tiden och räknas på nytt. Därför preskiberas inte skulder för det hinner alltid komma påminnelser på skulden inom dessa 5 år.

     Preskriptionstiden avbryts då det skickas ut krav/påminnelser, precis som S skrev. Oavsett, för en skuld hos Kronofogden är det inte så enkelt som att krav skickas ut och företaget håller tummarna för inbetalning inom preskriptionstiden. Olika slags utmätningar kan göras för att betala av skulden så som att man blir av med bostadsrätten, jag tror även att det tillkommer en skuldränta? Man tjänar alltså inget på att försöka vänta ut en skuld.

      Det är skillnad på statliga skulder och enskilda mål. Statliga skulder går aldrig via inkasso. Dom går direkt till kronofogden och på dessa går det heller inte göra preskribtionsavbrott. Skatteskulden kommer alltså mest troligt preskriberas efter 5 år om den inte blir betald.

       Nej är ganska säker på att du har fel där. Ny delgivning vilket brukar komma varje år, så blir det avbrott i dom 5 åren.

        För det första så sker det endast en delgivning per skuld och för det andra så sker det ingen delgivning på statliga skulder, det är endast skulder som tex går via inkasso eller privatpersoner/företag som det är delgivning på. En statlig skuld är redan fastställd så därav krävs ingen delgivning. Skatteskulder finns i 5 år sen preskriberas dom. I vissa särskilda fall kan Skatteverket förlänga ytterligare 5 år så Max 10 år finns dom. 110% säker.

         Menar ni alltså att man helt enkelt kan skita i att betala skatt, vänta i 5 år, och sen bli av med hela skulden? Även om det är flera 100 tusen? Varför betalar ens någon skatt i så fall, det låter helt sjukt?

          Sjukt lifehack ändå.

         Från kronofogdens hemsida ang skatteskulder. De flesta skulder till staten preskriberas efter fem år. Men Skatteverket kan begära att preskriptionstiden ska förlängas när det gäller skatteskulder.

         Dessutom kan man visst bryta tiden om ny påminnelse skickas ut av skatteverket för att driva in skulden.

          Dessutom kan preskriptionstiden brytas när skatteverket skickar skulden till kronofogden. Sen kan skatteverket ta tillbaka skulden och på nytt senare skicka den till kronofogden igen.

          En ny preskriptionstid börjar löpa om det blir ett avbrott i preskriptionstiden, till exempel om den som vill ha betalt (borgenären) skickar ett kravbrev. Det innebär att sökanden förlänger tiden att begära betalt.

          Preskriptionsavbrott kan ske på flera olika sätt. Till exempel genom att

          du eller ditt företag erkänner skulden genom att betala ränta eller amortering, ber om en avbetalningsplan eller lovar att betala
          du eller ditt företag får ett skriftligt krav eller en påminnelse om skulden från borgenären
          sökanden ansöker hos oss om indrivning och hänvisar till skulden.

           Nej det är helt fel… det första du skriver är helt korrekt att det är fem år men Skatteverket kan begära förlängning, men vart får du det andra ifrån? Det gäller som som sagt inte statliga skulder. Du kan inte läsa på om vad som gäller för enskilda mål och skulder mellan företag och privatpersoner för det gäller endast dom skulderna, inte skatteskulder!

      Det är skillnad på statliga skulder och enskilda mål. Statliga skulder går aldrig via inkasso. Dom går direkt till kronofogden och dom har preskriptionstid oavsett hur många gånger man får påminnelse . Skatteskulden kommer alltså mest troligt preskriberas efter 5 år om den inte blir betald

       Finns det ingen här inne som jobbar med det här på Skatteverket?

    Den preskriberas och försvinner normalt efter några år.

   Så jävla sjukt att sitta och tigga och glatt ta emot pengar av sina följare när man själv satt sig i en situation med skulder…. Är mållös… Jobba ihop dina pengar som alla andra!

    Håller helt med. Skulden hos Klarna säger hon är typ willys och lite annat, men mest mat.

    ”Vågar inte starta en insamling men ni som vill får skicka dm. Kommer inte neka liksom men kommer inte göra en insamling”.. Säga det varje dag typ, allt för att locka att folk ska skänka.
    Sen har folk i hennes live velat ge när hon haft säljlive, fast dom inte köpt något. Förstår inte vem som vill ge henne pengar eftersom hon gjort detta själv,hon var varit slösig och shoppat massa. Och all energidryck hon köper tex, Redbull är inte speciellt billigt. Har man inte råd får man ta bort såna lyxsaker.

    Och hyran på lägenheten, vem flyttar till en sån dyr lägenhet när bara hennes exman hade jobb och hon bara var hemma?

     Fattar inte vad det är för människor som skänker alla dessa pengar. Obegripligt.

      Är det inte lite så att dom tänker att dom blir lite vänner, om dom hjälper till och betalar?

     Att man inte skäms när man sitter och TIGGER? Hon kunde lika gärna sätta sig utanför en butik med en gammal kaffemugg… Lika ovärdigt.

      Okej om man nu har skulder på ex klarna. Då försöker man ju jobba så man får bort dem, de kan ju hända saker i livet som gör att de blir så. Men hon verkar ju helt jävla gränslös.

     Haha ja folk swishade pengar åt henne för att hon ska klara av räkningarna. Dagen efter skuttade hon runt på Ica med läsk och redbull i handen och hade live😂

      Nu skall hon behålla pengarna och de skall gå till hyra, mat och grejer till barnen – de pengarna folk swishade för att hon skulle slippa kronofogden. Istället struntar hon i klarnaräkningen och låter den gå till kronofogden.

  Jag önskar så att ngn ”otippad” kunde få priset. Det känns som det redan är avgjort.

   Hoppas Keyyo vinner som bästa programledare, hellre än Bianca.

    +1

    Hon är väl inte ens nominerad?

     Det är ingen ännu, eller alla är det. Keyyo bör finnas med hos SVT att rösta på.

      När hon ska leda galan? Really?

       Precis! ”Och priset går till…mig!”

    Bästa Keyyo.

  Är inte Kristallen en väldigt ointressant tävling?

   Känns som en direktsänd branchmiddag

    Branschmiddag för influensers numera.

   Jo, totalt. Bara booring.

  Det är väl bara nominering, inte slutgiltiga röstningen

   Som vanligt vet i C vad hon pratar om.

    C har förklarat det här förut.

   Jag tror att ett antal av dom man nu kan rösta på går vidare till själva galan som nominerade, och där väljs en vinnare av själva kristallen i den kategorin. Discovery själva har dock myntat med beskrivningen ”Rösta hur många gånger du vill innan 8 augusti och säkra att just dina favoriter går hem med statuetten”, vilket snarare indikerar att flest röster vinner.

    Lägg märke till också hur kanal5/Discovery mest visar upp Bianca i klippet om röstningen – troligtvis för att det ska generera mer röster till henne, de vill ju ha henne till vinnare. Hoppas verkligen inte hon vinner men det blir nog så, lär väl bli den nominerade från kanalen i alla fall.

    Men är det inte lite konstigt?
    Hos SVT får man rösta en gång per kategori

     Spelar väl ingen roll eftersom det är kanalens egna sätt att ta fram den de vill nominera.

    Ja men det är fortfarande inte riktiga kristallen utan vilka kanalen vill skicka dit – alltså nominering som jag skrev och som Bianca skrivit på sin story

  Ett skämt. Det måste ju de som ev. gått Journalisthögskolan eller på annat sätt, under många år jobbat sig till att bli duktiga på att låta andra människor prata, berätta och öppna sig, känna. Ungefär som Peppe Eng skulle vunnit Lets dance..

  Åh skräll ett nytt inlägg om Bianca!

   Bara ignorera inlägget då, är flera jag inte känner till/inte bryr mig om jag bara ignorerar det då 😉

    Ja det är väl lite så den här bloggen fungerar?

   Någon som bevakar influensers skriver flest inlägg om influenser med 1,3 miljoner följare. Skräll? Nej. Skräll att vissa inte förstår den rimliga kopplingen och fortsätter gnälla varje gång det skrivs om 1,3 miljoner-influensern? Nej. Tyvärr inte.

    Okej vart är logiken med Anna book och my då? Där skrivs de ocksp Mkt om. Snälla upplys mig Gärna! Jag tycker då Bianca är Nya IL på denna bloggen. Skrivs om samma hela tiden.

     Nu upplever väl iofs jag att det skrivs mer om B än om AB och My, vilken jag menar är helt i sin ordning med tanke på hur stor influenser B är. Men om det skrivs, eller har skrivits, för mycket om AB eller My i relation till deras respektive influerande så är det väl snarare det som du borde reagera på. Inte att det skrivs mest om den (typ) största.

     Det är väl troligtvis så för att Bianca beter sig/säger så märkligt/dumt/idiotoskt, då blir det inlägg på BB.

  Absolut OT men chansar – finns det nån som har svinbra tips på sånt ”klister” till håret? Vill få ner stubbet jag fått efter håret växt ut igen efter förlossning 🙃

   Prova gorilla glue.

    Instämmer! Gorilla Glue är riktigt bra. Dessutom håller det hela dagen. Brukar ta en klick stor som en gammal femkrona och fördela över flyghåren.

     Åh hatar min stubb-gloria jag har just nu 😅 Ska testa alla tips, tack!!

      Hoppas verkligen du fattar att de driver med dig

       Aha 😅 Det gjorde jag icke 🤣

    Fastnar inte både det ena & det andra i håret på köpet? Kanske bonus iofs, tjockare kalufs liksom. Skitsamma om det är hår, klister eller damm & annat-man får ju tjockt och permanent ”liggande hår”💡

     Tjockt hår har jag redan 😂 Men denna hårkrans är svinful haha!

   Det bästa du någonsin kommer testa; Eco Styler. Sån jävla bra skit!

    Ser inte fett ut och har typ gått ur håret på kvällen?!

     LÅTER MAGI! Tack!! Min stubb-gloria behöver fan snart silvertejpas 😂

   Björk tämja!

    Tycker den smular sig efter ett tag så det ser ut som mjäll 🙈 jag hittade got2b glued för 49kr på rusta och den funkar kanon!

    Jättebra en dag, dagen efter är håret fett (vilket inte är så konstigt iofs)

   Normal säljer nåt hår klister i mascara form från the hair project som jag använder till att kamma ner hår som växer ut efter att jag blev rakad vid en hjärnoperation, det håller helt hyfsat och kostar runt 60kr

  En av dom största lögnen som influencer drar är: ni är många som frågat om var jag köpt den, väldigt många undrar var jag köpt dessa, fått så många DM om var jag köpt detta osv. Allt för att det ska låta bra och göra mer reklam.

   Jag älskar att följarna nio av tio gånger dessutom lyckas fråga om en produkt vars företag influencern bara råkar ha ett samarbete med. Gärna en riktig toppenprodukt som den där raka-benen-stenen från alibaba.

   Eller hur! Det kan låta: ”har fått såå många frågor på min (helt vanliga basic) vita t-shirt jag hade på mig härom dagen”….Säkert. Ibland verkar det ju inte ens vara samarbeten, så antigen vet influencerns följare inte var man köper en helt vanlig vit tisha, eller så försöker flunsan på något mkt märkligt sätt verka poppis & hipp el något. Tror faktiskt mer på det senare.

   En av mina bästa vänner är en mindre influencer. Hennes DM är seriöst proppfylld av ”var har du köpt…?” så fort hon har nåt fint på sig/väska/inredning osv.

   Dock har hon aldrig ”adlänk” osv, hon svarar genuint. Men folk är giriga 😅

  Jag tycker hon förtjänar vinsten 💖

   Jag med. Blir man så pass utnyttjad som B blir av Vanessa så förtjänar man allt gott i livet. Inser iofs att giriga Vanessa också tjänar på en vinst. Nedrans. 🤔😲😁

   Tror faktiskt också folk är helt besatta av att ta reda på var influencers har köpt sina grejer. Och det är sorgligt på ett annat vis.

   Om det är Bianca du menar så, aldrig i livet.

  Igen!? Vilket tjat om detta haha. Hörde henne och vännerna säga i en podd typ ”Åh du är ju nominerad till Kristallen wow det är ju jättestort” MEN bara det att Nej hon var inte nominerad då hehe eller ja alltså alla är nominerade som programlett något på kanalen under året och man röstar fram dem som blir nominerade. Bianca är/var inte nominerad ännu fast går att rösta på, som så många flera . Det verkar dock inte gå att rösta så många ggr man vill längre vilket är bra annars blir det lätt lite skevt och fel. Stor risk att Bianca vinner men hoppas inte, finns bättre programledare liksom som är mer värda att vinna tycker jag.

  Varför känns det som Ribecka leker så mycket mer hippie än hon är?

   Hennes reklam för under your skin är ju rätt märklig med. Många får sjuk hårväxt/tjocklek osv under graviditeten. Blir jäkligt missvisande 😅

    Och jag vet inte hur bra reklam det är? Tycker hennes hår ser extremt slitet ut. Ser ut som att det skulle behöva kapas en bra bit 😅

     Hållarens, luggen är ju bara ett friss liksom

      *håller med

      Klippte precis luggen och frissigt blir det lätt när man har lockigt hår

       Ja det vet jag, men det är skillnad på frissigt och slitet..

       Eller du kanske svarade anonym kom jag på nu 😂

     Gud det behöver hon verkligen göra…

    Verkligen! Man tappar inte lika mycket hår under graviditeten sen efter brukar man tappa allt man skulle ha tappat. Sen är det samma sak med alla influenser. Under graviditet tipsar de om något som gjort deras hår sååå tjockt. Sen efter graviditet berättar de att hen har tappat massor men det har börjat komma tillbaka av en annan produkt.

     Eh ja haha! Jag har tappat allt framtill typ, set ut som en jädra igelkott 😂

     Tror inte du behöver skriva hen där.

   och Martin med.

   Någon som testat under your skin produkter?

  Lite off topic, är det någon som har en ticketmaster kod till Taylor Swift som dom inte skall använda? 🤞

  Alla vet ju att Bianca inte är bästa programledaren, punkt!
  Om hon ändå vinner är ju enbart på hysterin kring henne och alla hennes unga fans.

  Apropå lady dahmers dravlande om Pride .
  Hon anser att alla som inte gillar Pride är homofober .
  Suck, som vanligt om man inte tycker som henne så har man fel liksom.
  Jag gillar inte Pride, just för att folk klär sig typ bdsm offentligt, med barn , och tycker det är helt ok.
  Hade folk klätt sig så jämnt hade det nog blivit soc anmälan.
  Fira att ni är gay hur mkt ni vill! Men varför inte klä sig anständigt?
  Jag bryr mig verkligen noll om folks sexuella läggning, men för fan bete er

   Håller med till 100% Så fort man inte håller med någon om något numera el kommer med kritik så blir man föraktfullt inskuffad i ett fack. Rasist,sosse,foliehatt,SD,boomer,homofob,miljömupp osv osv

   Då borde man kritisera specifikt det, istället för att säga att man ”inte gillar Pride” i stort.

   Om man faktiskt värnar hbtqi personers rättigheter och tycker de är viktiga och att frågan bör uppmärksammas, det vill säga.

    Nu vet ja inte vem du svarar, för jag skrev specifikt varför jag inte gillar Pride

     Men det var ju det hen menade? Det är väl inte Pride du inte gillar (Pride är en rörelse) utan att vissa som deltar i Prideparaden klär sig utmanande när barn finns med enligt dig?

      Kolla bara LD snälla, bete dig.

  Det är ju inte Biancas fel att de som planerar Kristallen tillåter folk att rösta så många gånger man vill?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.