602 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vill höra mer om John Lundvik.

   Vad är det med John Lundvik? Blir otroligt nyfiken 🙂

   +1

   Han går under ”undvik Lundvik” i branschen. Pascal och Johannes pratade om honom i sin podd förra veckan, hur han betedde sig under mello/esc. När han var med i lets dance så satt flickvännen hemma gravid på Lidingö medan han härjade loss på produktionen.

    Tycker det syns lite på honom att det är en idiot.

    Precis, och i Let’s dance så visste inte ens hans danspartner att hans fru var höggravid. Det kom fram precis i slutet, när han fru kom och hälsade på och var typ 37 veckor långt gången.

    Hans danspartner hade så klart inte gjort något mer än dansat med honom, men hon blev jätteobekväm kring att han (under alla dessa timmar/dagar/veckor) inte yppat ett ljud om att han skulle bli pappa till ett till barn.

    Och det ÄR wierd att inte prata om det.

     Han kanske inte ville att det skulle skvallras om det i pressen?

     Wtf!! Hur vet man detta? Vilket assh e.

   Blev chockad när jag förut hörde när han berättade att han ej sätt sitt barn på typ ett år då han inte kunde lämna sina renar…

    Fel person 🙂

    Tänker du på Jon Henrik Fjällgren nu? 😄

     Hehe oj sorry, ja det var fel person 😅

      Tunn is Hanna, de ser alla inte likadana ut 🙂

    Bästa ikväll 😂

  Hur lång tid innan vi ser ”utomjordingar” bland oss? Ni som hängt med i svängarna, 3 månader?

   Jag vet inte, men det kommer definitivt att behövas ett vaccin.

    Kollodialt guld löser upp nanochippet från ”vacinet”, upp till 6G. Varva med aktivt kol. Även Zeoliter är viktiga.
    Dock är det rätt lönlöst då nästa föreställning som tar plats på världsteatern kommer att resultera i tvångsvaccinerin av samtliga.

     Vad tror du finns på nordpolen/sydpolen?

      Is. Men vad – eller vem- som kommer när polerna skiftar är en bra intressantare diskussion.

    Vaccin för dom eller oss?

     ”Dom” kan inte smittas av oss. De har en annan verklighet.

   Va? Berätta mer

    Detta är som ett gigantiskt garnnystan som klippts med en vass sax huller om buller. Hur många ändar som helst så jag vet inte vart jag ska börja.
    De har snart lagt grunden för en invasion från utomjordingar. (De klassificering av ”hemligstämplade material”, UFOn som filmas i hög upplösning, peakar om att de kränker vår planets atmosfär, normalisering av tron på utomjordingar gemänom media osv osv.)
    Snart kommer de att landa bland oss. De är dock inte riktiga utomjordingar. Vad de än påstår så är de inte riktiga.
    Börja med Project Blue Beam. Läs sedan på om portaler som äntligen öppnats. Läs sedan på om vad som kommer igenom dessa portaler. Hint: portalen omringas av ritualer, statyer av hednisk natur, observation av stora energiska potentialen osv. Det är ett svårt att pussla ihop alla bitar om man inte har en väldigt analytisk hjärna som gärna kritiserat allt. Är man väldigt naiv så är detta fel projekt att studera och förtädjupa sig inom.

     Tror alla förstår det så kanske onödig kommentar av mig men det här är alltså en klockren knäppgökskonspiration.

      Det är det, det erkänner jag.
      Säger inte emot hur fullständigt foliehattigt det låter men om vi ser en invasion så vet du att vissa förutsåg det (inte jag, har bara läst på).
      Ser vi ingen invasion så hittar vi nästa konspiration att försöka avkoda.
      Det är kul att leka detektiv även om ledtrådarna är helt förvrängda och långsökta 🙂
      Tycker att folk som inte tror på något som inte fått en stämpel av ”studier säger” eller ”bevisats” är naiva, allt är ju obevisat tills det faktiskt bevisats. Så mycket kan ju stämma bara det att vi inte hittar tydliga bevis ännu.

       Det finns ingen konspiration att avkoda, inga ledtrådar det är personer som sitter och tror att de ser mönster men som egentligen har ramlat ner i ett kaninhål och tappat kontakten med verkligheten, fakta och logik. Det är såklart okej att tro på något som ännu inte bevisats, det gör jag med men det är skillnad att tro på saker som är rimliga och saker som bara är galna.

        Men varför tar du dig an ansvaret att tala om för människor vilka saker som är rimliga att tro på?
        Det känns som en tung börda att ta sig an med tanke på att ingen bett om din dom.
        Folk får tro på vad dom vill, även du får tycka att de/vi är ointelligent men att stå och tro att din åsikt om dem/oss på något sätt är av värde visar ju bara på din förvrängda självbild.

         Haha lugn nu, du skrev en rätt knäpp teori i ett öppet kommentarsfält, jag svarade vad jag tyckte om den och personer som lägger fram sådana. Det är inget ansvar, ingen har förbjudits att tro på knäppa saker och man får absolut slösa bort sin tid på att se konspirationer som inte finns om man vill det. En rimlig tro för mig har någon grund i verkligheten, någon form av logiskt antagande eller vetenskapen, den där teorin är lika orimlig som att jag skulle påstå att regeringen planterat en demon under min säng. (Och ja jag skulle kunna hitta ”ledtrådar” som bevis för det om jag ville)

          Jag behöver inte lugna ned. Du skriver att min teori är knäpp och ja, jag tar det som ett förolämpningsförsök. Det betyder inte att jag blir ledsen eller arg, du betyder inget för mig så din åsikt påverkar mig inte mer än att jag känner att jag vill förklara för dig att du och din åsikt är lika meningslösa som det du kritiserar.

           Jag vet det, konspirationsteoretiker tar aldrig in någon åsikt som inte passar in i konspirationen och ingen tror väl att kommentarer här betyder något oavsett vilken åsikt man har. Är ju bara lite tidsfördriv. Knäpp var inget förolämpningsförsök, det är vad det är. Skulle någon nära mig börja yra på det sättet skulle jag börja oroa mig för att personen var på g in i en psykos.

           Hellre knäpp än dum.

     Om det inte kommit några ”utomjordingar” om 5 år, kommer du börja ifrågasätta om du verkligen har haft helt rätt när du använt din analytiska hjärna? Eller hittar man helt enkelt alltid på en ny förklaring till att teorin visade sig vara fel?

      Jag är inte den som analyserat eller varit kritisk, jag återberättar bara vad andra dragit för slutsatser.
      Dessa slutsatser råkar ligga i linje med min religion och är därför inte helt orimliga i min värld. Jag skulle betta 100k på att det kommer en invasion innan 2025 och 25k på att det kommer innan 2024.
      Jag har 100k så med andra ord är det allt jag äger (bilen och lite annat).
      Kommer det inte så blir jag bara lättad för i min värld så är utomjordingar bra mycket mer välkomna än vad dessa varelser egentligen är, och vem som kommer efter dem. Helst vill jag inte ha en puls när denna figur kommer.

       Sök hjälp, på riktigt. Obehaglig.

        Är du rädd? Alta dig, snart kommer han!!!!!

         Jag är rädd för att såna som du går lösa utan psykhjälp. Och det menar jag inte nedsättande utan har man såna problem behöver man vård.

          Akta dig!!!! Han kommer snart, finns ingenstans att gömma sig. Du vet vem han är.

           Styrkekram❤️

       ANONYM 20:47//Hoppas du hinner uppleva detta i ditt huvud innan du bältas på Psykakuten. Herregud vilken dåre du är!

     Touch grass

     Är alla fulla här ikväll, eller vad är det frågan om?

      Fulla? Hade gissat på höga som höghus. Väldigt underhållande dock. 😀

   Alltså, den här tråden – vad fan läste jag precis???

    Om du inte tror dina ögon nu så vänta bara tills en liten gråman traskar runt i ditt vardagsrum en söndagmorgon.

     Ulf Kristersson?! 😳

      Du tänker i rätt banor!

     John Lundvik?

      Jon Henrik Fjällgren?

   Jag tycker det vore oerhört spännande. Därmed inte sagt att jag tror på att ”utisarna” kommer snart, eller nånsin. Men, om man följer vetenskapen lite ytligt & amatörmässigt, så håller de ju på och testar om det finns en femte kraft, sk.mörk materia. Och om den visar sig finnas, vilket mkt tyder på, så skulle ju utisarna potentiellt (min alldeles egna teori😊)kunna finnas runt omkring oss redan…Då mörk materia inte går att se, passerar igenom oss osv.

    Tänk om vi kunde se mörk materia. Tänk om det finns en slags portal som gör denna materia synlig för oss. Visst vore det spännande? Tänk om den portalen redan finns. Hur spännande det än låter så vill jag helst inte leva när portalen öppnas. Men det är för sent.

     Har sett den här tvserien. Gillade isbjörnen.

      9 8 14 32 36.
      Vi landar inte på hans ö, han kommer till oss.

   6 månader?😂
   Frågan är när de kommer med att alla länder ska bli en union för att skydda sig.

   Men ja, ett vaccin och chipning kommer behövas😄

    Dollarn kollapsar nog väldig snart. Då har vi vår gemensamma valuta redo.
    23 september verkar vara en viktig dag.

     Ja det är min födelsedag 🥳

   Blir lite nyfiken på var all information är hämtad ifrån? Källor?

    Trolig källa: en tom haschpipa kombinerat med hallucinerande medicin.

  Trea

   Det heter min kompis från Irland

   ..är en storlek på lägenhet jag vill ha

   Är vad jag kom i en tävling

  Vad är det bästa som hänt er denna vecka?
  Har haft en urusel vecka så behöver höra lite positiva saker 😅

   1. Har sökt en ny (ledar)roll på jobbet och fick massa positiv feedback från min chef
   2. Tillbaka i rutiner med träningen efter semester och känner mig stark

   Jag har fått jobb! Har varit föräldraledig i 1,5 år och studerade innan så hade inget att gå tillbaka till. Har sökt jobb länge och varit på många intervjuer. Men i tisdags hände det äntligen! Så nu kan jag slappna av och njuta av mina två sista föräldralediga veckor och sen skola in i lugn och ro.
   Så glad och lättad!

   Hm.. min chef är på semester (älskar henne, men ändå sååå skönt) jag har tränat för första gången på månader, gjorde italienskan köttbullar med tomatsås som blev amazing. Fick även se solen för första gången på kanske två veckor, samt har sånt gott glas vin framför mig just nu 🥰

    Du gjorde frikadeller

     Hur vet du det?

     Okej 🙂

   En hel vecka barnfritt, barnen åkte med mormor och morfar till stugan och vi föräldrar har varit hemma och jobbat, städat osv 👌 älskar barnen men oooj vad skönt det var att vara lite barnfri!

   Mina föräldrar har köpt ny sommarstuga! Så tacksam att de vill ha större för att vi alla ska få plats.

   Skaffar ett gäng nya potentiella vänner via facebook! Skam den som ger sig 🙂

   Det blev fredag

   Har fyllt år och fick ett väldigt fint firande av min sambo med god tårta och fina presenter.

   Då får vi hoppas på att helgen och nästkommande vecka blir betydligt bättre med lite ljusglimtar!

   1. Lade klart ett pussel på 1000-bitar
   2. Fyndade en fin klänning som satt perfekt på mig om jag får säga det själv, det var rea på rea under ett dygn; https://www.kappahl.com/sv-SE/dam/klanningar–kjolar/klanningar/klanning-i-linnemix/234781/?_gl=1*zcywau*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI3NLRwKHVgAMVBIVoCR2inwD1EAAYASAAEgImhPD_BwE
   3. Fick ett avslut med en gammal vän. Sorgligt, men behövligt.

   Det var de hele.

    Du är klok jämt , önskar jag var lika modig/ våga möta monstren!? Förföljer mig jämt å psykiskt misshandlad fast jag står emot , min syster !!

   Har spontant bokat en resa i höst. Gör normalt sett aldrig sådant då jag har svårt för att lägga så mycket pengar på något så onödigt som en resa, men nu är jag så taggad! Har inte varit utomlands på fem år.

    Vart?

     🇳🇴

    Men… varför bokade du en resa om du tycker det är onödigt?
    Och varför tycker du det är onödigt?

   Spelat Mass Effect & killen jag gillar bad om ursäkt för att han inte hade hört av sig. Gulligt tycker jag.

    Spelar också ME nu. Tvåan! 😄

   chefen är på sem 🤣 tyvärr tillbaka på måndag

   Bra fråga. Ingen stor grej, men helheten i livet är väl bra skulle jag säga. Fått sova ganska dåligt men mår ändå bra så det ska man väl vara tacksam för.

   Sonen fyllde 6 månader, fått iordning hemma efter flytt, har planer på att baka ikväll/imorgon och har köpt formar för att göra bakelser. Mässa på söndag brukar ofta vara glad efter det också.

   Så inget speciellt men ändå bra. Hoppas nästa veckan blir bättre för dig!

   Jag har haft en så mysig vecka med mitt yngsta barn som blir 2 i oktober.Det är en fantastisk ålder just nu! Roll-lekar, närhet, bus och bestämdhet. Är nykär i mitt eget barn haha.

   Jobbet har rullat på. Bilen fick sig en städning inuti känns alltid bra.
   Mest nöjd över att jag har kommit igång att läsa böcker igen! Muttrar på mig själv när serier och skråll tar över.

    Haha. Skrållan är väl en docka?
    Jaja, ni fattar😄

   Varför har du haft en urusel vecka? ❤️

   Fick min bästa lönsesspec någonsin idag🥳.
   Så lättad när allt har varit så sjukt dyrt på sista tiden

   Jag förlovade mig! Har gått på moln sen dess

  Bali eller Thailand till vintern?

   Thailand kryllar av ryssar. Vet ej hur Bali blivit med de nya strikta lagarna nu.

    Nej åk inte till Bali på vintern! Det är regnsäsong vilket kan innebära regn veckor i sträck, hav och strand fullt med sopor.. varför ens åka dit då?

     Nej för fan inte Bali då får du ta med Sylvester och regnkläder 😆

      Har varit på Bali vintertid flera ggr, iofs feb/mars, men det är i mina ögon helt perfekt då. Inte för smällvarmt & torrt. När det regnar, så regnar det en halvtimme (iofs skyfall) sen helt uppklarnat. Älskar Bali & dess befolkning, och skulle välja det alla dar i veckan framför Thailand.

       Va där i februari. De sög.

      Sydväst heter väl ändå hatten!

   Thailand. Bali är snabbt avklarat.

   Klimatförändringar hej hej. Håller mig i Sverige! Finns snö och annat trevligt.

    Snö, blä.

     Snö, härligt.

   Jag tycker att Bali är som vackrast under vår vinterperiod. Åk dit närmre mars så har du den bästa årstiden. Visst, det kan regna (och då regnar det mycket under någon timme, sen lättar det upp). Till skillnad för högsäsongen (sommaren) så är det otroligt grönt och en skönare temperatur.

   För information har det varit jättemkt regn där i sommar, och då är det INTE regnperiod 🙂

  Tycker det är töntigt när personer 20+ kallar sin partner för ”min man” eller ”frugan” etc utan att vara gift.

  Ville bara säga det. Dagens lilla rant.

   Haha, kan väl hålla lite med. Dock är ju man inte nödvändigtvis synonymt med make antar jag 🤔.

    ”Min man” betyder väl absolut make..? Eller?!🤔

     kanske bara är jag då. Men jag känner att om jag säger ”mannen” istället för ”maken” så skulle folk inte förstå 🤔😅

     I första hand tänker man förstås att man mer ”min man” menar den manliga motsvarigheten till ”min fru”, men man kan ju även använda det som den manliga motsvarigheten till ”min kvinna”, vilket man även kan kalla någon man inte ingått äktenskap med. 🙂

      Men min kvinna säger väl ändå ingen normal människa? 😅

       (Och då rör jag mig ändå bland medelålders och uppåt)

       Haha ja alltså jag tänker att man, som ogift då, om man använder uttrycken, använder både ”min man” och ”min kvinna” på ett lite humoristiskt men lite varmt kärleksfullt sätt, med liksom lite sådär ironisk självdistans. För att ge ett snabbt påkommet exempel, men tänk dig en person som köpt typ tre kg choklad när dennes kvinnliga partner ska få mens, kvinnan blir jätteglad och denne säger då i ett samtal med en vän något liknande typ ”jag vet vad min kvinna behöver 😎”… eller något, haha.

      Ja men så!

     Han är ju mannen i mitt liv. Min man.

    Haha, jag är lite tvärtom. Har en kollega på 45 + som benämner sin särbo (sedan typ 6 år tillbaka) som ”min kiiiiille” och i skrift som ”C” (var väl poppis att bara skriva första bokstaven i sin partners förnamn för sisådär 10 år sedan).

    Egentligen borde jag väl inte störa mig, men hon är också en sådan som skryter om hur helt random personer bara sagt till henne att hon ”minsann inte ser ut att vara en dag över 25 år” och dylikt.

    Nu senast var det någon på ett flygplan som sagt att hon var ööööövertygad om att kollegan var lika gammal som hennes son (som var 28 år), påstår kollegan.

    Det blir lite tragiskt, på något sätt.

     Var det poppis att bara använda första bokstaven i skrift, för 10 år sen? Snälla människa det användes för 50 år sen och det används idag. Istället för att skriva ut hela namnet. Hur attan han det vara något som är poppis eller inte.

   Håller med. Min sambo har gjort det i många år, kallat mig frugan, och sen ett år tillbaka har jag bett honom sluta. Just för att vi inte är gifta.

   Trist att bara vara sambo. För min sambo är ju för gammal för att vara ”min kille” och sambo låter tråkigt och partner kärlekslöst. Men ja – han är inte min man. Han är min sambo.

    I dagligt tal kallar jag som regel den man jag är sammanboende med för min sambo, min pojkvän och kallar honom nog för min kille och ibland, och i opersonlig (ofta anonym) skrift blir han ibland omnämnd som min partner, beroende på sammanhang förstås. Han blir alltså även omnämnd som de övriga tre exemplen jag gav ovan i sådan typ av skrift, igen, beroende på sammanhang då.

     Han är 35, om det är av relevans för svaret, haha.

   Värre när de kallar sin pojkvän för ”gubben” åt andra.

   ”Jag och gubben ska tapetsera i helgen.”

    Fy! 😆

    Hör dagligen på cafeet hur männen som sitter där pratar om sina kärringar.Inte frun utan alltid kärringen…

   Håller med. Är man inte gift så är man pojkvän, kille eller sambo.

   Jag skarvar ibland med detta eftersom jag tycker att sambo är en såååå fult ord. Alltså dels själva ordet i sig, ogillar ord som slutar på o på det otrevliga viset. Och sen också att det känns så extremt kliniskt att benämna ens livspartner efter en förkortning av en lagtext (visst kommer sambo från typ lagen om sammanboende eller något sådant?). Till mitt försvar är vi alla fal på gång att gifta oss…

   Dessutom vill jag hävda att svenska språket har en lucka här. Sambo/ särbo beskriver hur man ordnar sitt boende snarare än ens relationsstatus. Och pojkvän/ flickvän slutar passa när man blir vuxen, det låter barnsligt och ska inte behöva användas av vuxna människor.

   Sammanfattningsvis vill jag nog faktiskt hävda att jag tycker att det är en rätt fånig sak att störa sig på 😉

    …. Sen vill jag också slänga in en fråga om du alltså menar att det är mindre töntigt att säga ”min man” ”frugan” etc när man är yngre än 20 år gammal? Eller varför detta förbehåll om ”20 +”.

    Haha för att vara en fånig sak att störa sig på så hade du ändå väldigt många åsikter om det 😜

     Åh jag var inga problem alls med att ha åsikter om fåniga saker! Det är väl det öppet spår till 98 % består av, själva grunden i det.

      Precis som ts har åsikter ju 😉

    Tycker ”min blivande” är fint om ni ska gifta er! Men jag personligen tycker nog man borde bestämt datum för det epitetet.

     Min blivande man skulle jag i så fall benämna honom, det andra låter lite väl sådär cringeigt självromantiserande eller vad man ska kalla det, i vart fall skulle det kännas så för mig, men för någon som det känns helt naturligt för är det såklart bara fint, det är ju ändå ens personliga känsla som räknas. 🥰

    Min fästman är väl annars det korrekta begreppet i det sammanhanget men på tal om cringeiga saker att kalla sin partner, hur pretentiöst låter inte det. 😂

    Lag skapas ur verklighet, så ordet sambo kommer inte ursprungligen från sambolagen

     Okej men jag tycker ändå det är väldigt tråkigt att man refererar till en person enbart genom att benämna boendeformen. Det är ju liksom inget ord som syftar varken på kärlek eller på att dela livet, utan bara på att dela lägenhet. Order särbo för det ännu värre….

    Käresta är ett ord som används alldeles för sällan och kanske kan fylla en liten del av luckan

   Jag kan tycka att det är lite pest eller kolera. Att i vuxen ålder benämna sin mångåriga partner som pojk- eller flickvän tycker jag låter lite.. barnsligt? Jag blir hellre kallad frugan då, men med min icke-religiösa syn på giftermål är det inget ord jag ser som blodigt allvar heller. Har däremot svårt för när folk fullt seriöst kallar sin partner babe, älskling, mannen i mitt liv och sådant. Kan inte ta det på allvar.

    När de talar om partnern eller med partnern? ”Jag och babe ska….” Känns ju så fel, gör man ens så?

    Men däremot kallar jag min man för ”älskade” när jag pratar med honom ibland.

     Min make kallar mig babe eller hanna-babe, tönt, har gjort det i 15 år nu så han lär väl inte börja med nått nytt..
     Jag säger namn eller öh du. Vet inte om det är så mycket bättre haha

      Nej ”öh du” är väl jävligt fult? Fulare än ”babe” men du kanske vill vara lite cool. ”Haha”.

   På sambons jobb går man ibland under exflickvänen, för att man numera är sambos 😂 vet inte om det är bra eller dåligt

    Du eller flera? ”Man”?

   +1!

   Följdfråga till er som inte bryr er: OM ni gärna kallas fru/min man men inte är gifta, varför gifter ni er inte?

    Det är väl 2 väldigt olika saker?

  Jag var sen på bollen i inlägget om Isabella och tro. Jag såg att det var flera som skrev att de önskade att de hade tro och flera som hade frågor. Så jag tänkte tipsa om en svensk Discordserver för kristna och intresserade/nyfikna på kristendomen.

  Googla ”Discord Guldkorset” eller följ länken i mitt nick om ni är nyfikna!

   Så, ville vara snabb med kommentaren. Men kan skriva lite utförligare kanske!

   Jag var själv otroende fram till för typ 3-4 år sen (var väl lite kristen i tonåren och konfirmerades i svenska kyrkan), men min man blev nyfiken och började försöka förstå de olika logiska Gudsbevis som finns.

   Vi blev övertygade och började söka vilken tro som var den sanna och landade i katolska kyrkan.

   På Guldkorset finns det kristna från olika inriktningar och de svarar gärna på frågor. Tror till och med min man gärna skulle gå igenom Gudsbevisen om någon vill ge det en chans.

    Vilka logiska gudsbevis finns det?

     Jag är fruktansvärt dålig på dom, men förstår när jag får gå igenom med någon. Men du kan härleda Guds existens från simpla och uppenbara saker som att det existerar mer än två saker i universum.

     Tyvärr är jag inte rätt person att förklara då de är rätt svåra och den person som jag vet kan skulle inte vilja sitta här 😅. Han äger Guldkorset och jag fick hänvisa till honom.

      Du menar att din kunskap kommer från att din man har förstått och ”lärt” dig men du kan inte förklara vad det är du har förstått?

       Läste du matematik någon gång? Om läraren visade hur man kom fram till varför en viss typ av formel fungerar för vissa matematiska problem men det är svårt. Du förstår det. Men du är inte särskilt bra på att uttrycka dig och du kan inte riktigt minnas detaljerna heller då det var många steg och det innehåll koncept som inte är särskilt enkla att förstå och måste förklaras var för sig.

       Är det då så att du inte kan använda den matematiska formeln för att du bara minns ATT läraren bevisade det men inte hur? Och du kan ju inte heller förklara åt din kompis varför (vilket är ännu svårare och du riskerar dessutom att denne ska missförstå dig). Men du vet:
       1. Att du förstod när din lärare förklarade.
       2. Att du kan be din lärare att när som helst förklara det igen.
       3. Du vet andra som kan intyga att formeln fungerar och
       4. Du kan med lite möda läsa på om den själv och sannolikt förstå det igen då.

       Varför skulle det vara en anledning till att inte använda formeln då?

        Jag läste matematik. Om läraren gjorde en formel som jag inte förstod men kommer ihåg och kan använda så kan jag ju upprepa exemplet. Kan inte se att du upprepat något exempel? Du säger att du har lärt dig och förstått att katolicismen är det korrekta – men du inte kan ge ett enda vettigt argument eller exempel för det. Har du verkligen lärt dig? Låter snarare som att din man har berättat för dig vad du ska tycka.

         Att inte kunna förstå och bara upprepa är ju det sämsta av de alternativen? Då hade jag ju inte haft någon aning om sanningen. DÅ hade ju någon annan bestämt vad jag ska tycka.

         Om man däremot förstår men inte har skillen att återberätta så har man ju ändå förstått det en gång och kan lita på sig själv nog mycket för att veta att det är sant (och börjar man tvivla så är det ju bara att gå tillbaka och kolla igen)

         Och det är avancerade saker, inget man kan gå igenom i ett kommentarsfält. Därför hänvisar jag till en server där man kan prata.

          Jag menar inte att kunna återupprepa utan att förklara är bra – jag menar att du verkar varken kunna förklara eller ge ett återupprepande exempel. Det är jättefint att du har lärt dig att du tycker detta är korrekt, men försök inte övertyga andra om att du har någon form av sanning.

          Hade gudsbevisen varit riktiga bevis och inte filosofiska teorier (som oftast utgår från att gud finns och sen ska man bevisa det – vilket är helt fel håll vilket alla som sysslar med forskning vet) så hade hela världen lyssnat med spänning.

           Som sagt det är för långt och avancerat att ta i en kommentar här och jag skulle behöva bli påmind om allt och sen att formulera mig skulle ta jättelänge och jag skulle säkert knöla ihop något i huvudet så det blir fel när jag ska försöka skriva. Då skulle jag ju sabba mer än om jag säger ”här finns en person som är bra på att förklara och har förstått kom om ni vill”.

           Jag försöker inte övertyga någon för från min position kan jag inte. Jag säger att jag har en källa till ytterligare fördjupning om någon vill komma och se själv, speciellt för som säger ”jag önskar att jag hade tro” kanske kan få hjälp.

           Dessutom är det väldigt ensamt som kristen idag, och att ha ett community kan hjälpa.

           Jag kan inte minnas att de utgår från att gud finns. Och som jag sa till Viktor nedan: det är ganska avancerade saker och folk orkar inte ens kolla utan bara viftar bort det för att ingen annan pratar om det (när andra gör samma sak).

       Dessutom, det är inte enkelt att förklara, skulle ta länge och bli grötigt i text (speciellt i ett kommentarsfält). Därför bjuder jag in till Discord där man kan prata och ställa frågor direkt när man hör osv.

     Det mest logiska för dig bör väl vara objektiv moral?
     Eller tror du att människan är inget från inget och därför inte har något värde? Isåfall spelar det ingen roll för dig om någon mördar din hund, det är ju bara en överföring av energi. Eller våldtäkt är ju bara fel om lagan säger att det är fel, dvs, i länder där barnäktenskap är ok så ser du inget fel i detta med tanke på avsaknad av objektiv moral.
     För subjektiv moral är ju absolut inget bevis men om du påstår att något är fel rent moraliskt och att detta bör klassas som ett fel för hela mänskligheten så är ju det objektiv moral och jag undrat vad du baserar den på utan en Gud som bestämt dessa lagar.

      Du svamlar. Och förresten är väl barnäktenskap är som allra mest frekvent i religösa länder?

      Inget av det du beskrev bevisar att gud finns.

     Mina svar middag så jag maskar ord som triggar:

     Det mest logiska för dig bör väl vara objektiv moral?
     Eller tror du att människan är inget från inget och därför inte har något värde? Isåfall spelar det ingen roll för dig om någon m*rd*r din hund, det är ju bara en överföring av energi. Eller v*|dt*kt är ju bara fel om lagan säger att det är fel, dvs, i länder där bar*-ktenskap är ok så ser du inget fel i detta med tanke på avsaknad av objektiv moral.
     För subjektiv moral är ju absolut inget bevis men om du påstår att något är fel rent moraliskt och att detta bör klassas som ett fel för hela mänskligheten så är ju det objektiv moral och jag undrat vad du baserar den på utan en Gud som bestämt dessa lagar.

      Inget av detta var väl ett logiskt bevis för gud? Vi baserar jättemånga moraliska frågor på att vi på samhällsnivå kan resonera kring vad som är rätt eller fel. Allt som var rätt när bibeln skrevs anses ju inte vara rätt idag. Allt som var okej för tio år sedan är inte heller okej idag.

      Kristna verkar haka upp sig på att ingen moral hade funnits utan kristendom, vilket ju är både helt galet och direkt obehagligt. Behöver du en bok som berättar vad som är rätt eller fel för att du inte själv kan avgöra det?

       Det finns en bok: Five proofs of the existence of God av Edward Feser som ska vara bra. Har inte läst ännu men den är på min läslista. Blev rekommenderad den av min kateket, min man har börjat läsa den och säger att den är bra (det var såklart inte där han först hittade Gudsbevisen).

       Men jag rekommenderar att hoppa in och prata på Discord istället 🙂

        Så bra kan varken boken eller bevisen vara eftersom hela världen inte förändrades över en natt när boken släpptes…

        Jag tror hela världen hade suttit som på nålar om någon bara kunde frambringa en enda tillstymmelse till logisk bevisning för en enda gud, men tyvärr har detta aldrig hänt.

         Haha! Ditt agerande besvarar ju din egen fråga.

         Helt ärligt så var det så jag också trodde och tänkte, men dessa bevis är gamla och rätt så avancerade så är man inte i den smartare hälften av mänskligheten så behöver man nog hjälp att förstå dem, alternativt spendera väldigt mycket tid med dem. Och folk är precis som du avfärdande innan de ens kollat eller förstått.

       Och se mitt svar ovan (ifall du missade det ) 🙂

       Men Viktor, hur kan du ha en objektiv moral om du inte har en som bestämt vad denna objektiva moral innebör rent konkret? Denna omnipotenta varelse måste vara utanför den objektiva moralen, dvs, en Gud. Du behöver ju inte tro på den Kristna guden (som inte är logisk) men den jusdiska/muslimska Guden- kalla Honom vad du vill- är denna varelse.
       Kalla Honlm för en energi, en kraft, en gud eller vad du vill men det är fortfarande Han som bestämt den objektiva moralen.
       Utan Honom så finns det ju ingen moral. Vad baserar du din moral på? Vad du tycker är rätt, eller hur? Varför ska jag tvingas dela din moral? Om du anser att m*rd är fel men jag anser att det är helt ok, varför väger min åsikt av mindre tyngd än din?
       Om livet bara är en temporär överföring av energi, varför låsa in mig om jag väljer att ta någon annans liv?
       Med subjektiv moral- hur många miljoner som än håller med i just den frågan så är det fortfarande inte rätt om ens 1 person har invändningar. Moral är inget som baseras på demokrati, det baseras på en Gudomlig lag.
       Om moral baseras på demokrati, varför är så många emot Sha*ia i väst? Om människor, med sin röst, valt att rösta på ett sådant styre här i Sverige enligt den demokratiska modellen, varför klagas det? För att det går emot er moraliska kompass, men vänta, vad baseras denna på? Antal röster?
       Så den som har 51% av alla röster har rätt att bestämma vad som är moraliskt?
       Om 51% av världsbefolkningen anser att djurpl*geri är helt ok rent moraliskt, är det den nya sanningen?
       Om 51% anser att barn med funktionshinder ska kastas till vargarna för att de inte har rätt till behandling, är det den nya moralen?

       Dumade ned frågorna så att du ser logiken bakom. En objektiv moral kommer från någon utanför skapelsen. Skaparen.
       Subjektiv moral kommer från skapelsen och är därför inte mer än en åsikt och väger inte mer än någon annans subjektiva moral.

        Vad gör muslimernas och judarnas tolkning av Gud till logisk till skillnad från kristnas? Eller missförstår jag?

         Förlåt, jag vill inte låta respektlös. Jag älskar kristendomen och respekterar den så vill inte trampa någon på tårna.
         Jag skulle förtydligat att synen på Gud inte är exakt samma inom alla selter av kristendomen.
         Inom IsIam/Jusendomen så ser alla sekter på Gud på samma sätt även om skrifterna kan tolkas olika.
         Inom kristendomen tolkas självaste Gud på olika sätt. Ortodoxa anser att Fadern skickade sonen. Fadern skickade också den heliga anden.
         Katolikerna ser de alla som likar, Fadern är inte ”större” än övriga 2.
         Protestanterna verkar hålla med katolikerna men använder ordet 3 huvuden med 1 essenss.

         Jag tror att ni tror på 1 Gud men jag hat svårt att se hur 3 = 1 och tro mig, jag har sett säkert 100 förklaringar. Som sagt, jag anser inte att ni är polyteister men jag får inte ihop ekvationen så jag anser då att min Gud är mer logiskt då 1= 1. Men det är min logik och jag respekterar att nis er på detta annorlunda.

          Tack för att du svarar, det är svårt man måste ju få kunna säga saker utan att såra andra men det är klart det kan vara känsligt.

          Hehe det var typ det min man sa att svaret skulle vara.

          Men jag tror du missförstått konflikten och vad kristna tror.

          Sen stämmer det att siffran 3 är inte = siffran 1. Men då måste man fråga ”3 vadå för något påstås vara 1 vadå för något”?

           Hänvisar dig till Nabell Qureshi, hans vittnesbörd Seeking Allah, finding Jesus är väl bästa början, sen kolla på hans föreläsningar om kristendomen och islam.

           Fantastisk människa♥️

           1, svar till fel person.
           2, nabeel qureshi

           Tack för förståelse! Vissa vill missförstå allt och andra vill försöka förstå allt.
           Just Nabeel har jag följt (tills han gick bort) men han var tyvärr inte muslim (Ahmediya är inte muslimer) så hans resonemang är svårt att ta in.
           Uppskattar James White och det är tack vare JW som jag fått en tydligare bild av treenigheten.

           Jag förstår att ni ser något som jag själv inte riktigt kan pussla ihop till en logisk bild av den kristan guden.
           För mig är tydlighet viktigt och ”vår” Gud är extremt tydlig med att upprepa att Han är 1. Han är en avundsjuk Gud (enligt GT) som inte vill se något dyrkas i Hans plats. Han har inga barn. Han har inga föräldrar.
           Blir svårt att få in Jesus i den ekvationen. Varför är inte Adam också Gud? Han hade inte ens en mänsklig mor.
           Varför talar ingen av de 140000+ profeterna innan Messias om treenigheten? Är Jesus 100% Gud och 100% människa även nu efter döden?
           Det talas om 13 ”andar” i NT, varför är inte de en del av Gud? Varför bara 1 ande? Vad händer om Jesus vilja går emot Faderns?

           Bara lite frågor som jag känner behöver väldigt tydliga svar men istället får man svar som ”det bara är så” eller ”de är samma person”.
           Menar inte att du ska förklara, lyfter bara hur konceptet känns svårt att navigera när man kommer från absolut monoteism.

           @Anonym / 23:15

           Det är sent, ska läsa allt imorgon men av vad jag skummade så tror jag ändå att det går att få svar på dina frågor. Du är jättevälkommen till Guldkorset och fråga.

           Jag tror helt ärligt inte att mitt kall i världen är att övertyga andra med förklaringar och resonemang. Men jag kan åtminstone försöka peka på dem som kan göra det och försöka lära mig.

           Men ska läsa och se vad jag får för tankar kring din text.

           Hej helknas, känn inte att du behöver svara. Din tro är din och den ska du hålla fast vid, finaste som finns!
           Jag lyfte bara några frågor men det krävs en låååång diskussion för att vi ska förstå varandra.
           Det fina är att vi båda tror på Gud och det i sig är, enligt mig, det viktigaste vi kan hålla med om.
           De som inte tror vet inte vad de förlorar och hur förvirrade de är. Hoppas alla kan komma under tron om En Gud, det hade varit fantastiskt!
           Jag råder dig att försöka kolla vad Christodelphianerna (?) tror och varför de tror på Fadern = Gud och Jesus = sändebud/son. De samt Messianic Jews verkar se på Jesus lite mer i enlighet med er egen Bibel.

           @Anonym / 2023-08-11 23:15

           ”Det talas om 13 ”andar” i NT, varför är inte de en del av Gud?”

           Har aldrig hört om 13 andar och hittar inte heller när jag googlar 😯.

           Anonym / 2023-08-11 23:15
           Treenigheten är lite svår.

           Men det är en enda Gud. Tre personer i en Gud. Inte tre personer i en person.

           1 Mosebok 1:1-1:2:
           ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet. Och Guds Ande svävade över vattnet.”
           Där omnämns ju Anden. Men det kanske är lite som Jehovas vittnen säger ”helvetet finns inte för att det inte nämns i bibeln”. När helvetet nämns ofta i bibeln men aldrig med det namnet?

           En annan tanke jag har är att det i gamla testamentet talas om Emanuel (Gud med oss) som ska komma. Och Jesus säger själv ”jag är Gud” det gör inte Adam och vi läser också att Adam skapas.

           Nå jag är inte så bra på att uttrycka mig! Det var lite snabba tankar i alla fall. Som sagt du är välkommen till Discord om du vill försöka diskutera frågorna.

        Varför håller du på och dillar om objektiv moral? Det finns ingen objektiv moral, den är annorlunda över hela världen, vilket synts väldigt tydligt de senaste veckorna. Den moral som finns i bibeln kommer ju även den bara från författarna, som precis som vi gör idag resonerade sig fram till vad som är okej att göra i samhället.

        Att du tycker det känns rimligt att moralen ständigt ska vara exakt likadan genom alla tider är ju helt befängt. Tycker du själv att exakt samma saker är moraliskt okej idag som ansågs vara okej för 100 år sedan? I så fall skulle ju barnaga vara helt fritt fram till exempel.

        Ditt resonemang är tyvärr helt ologiskt, och således om något bara ytterligare ett helt ologiskt resonemang om varför det skulle finnas en gud.

         Du verkar inte veta vad objektiv moral innebär så diskussionen är meningslös. Råder dig att kolla på debatten mellan The Cosmic Sceptic och Mohammed Hijab. Bra argument från ateister men ännu bättre av monoteister. Om du vill lära dig dvs. Inte alla som är villiga att faktiskt försöka förstå Gud, de mår ”bättre” av att förneka Honom.

          Man kan inte debattera sig fram till att nån ska tro 😄 Finns inga bevis eller argument för religiös tro, det är en känsla.

          Vilken fantastisk tråd! Tack ni som skrivit. Jag är sökande och vill så gärna läsa mer. Vad menas med ”discord”? Hoppas du ser detta ”anonym” 🙏

  Jag hurrade för tidigt. Daxxin får min hårbotten att klia så nu behöver jag andra tips!

  Skandinaviskt, tunt flygigt rakt hår. Fick problem med ”vanliga” schampon, testade Urtekrams sensitive scalp. Jättebra för hårbotten, håret blev hemskt.
  Daxxin Normal-Dry hair, bra för håret, inte hårbotten.
  Ge mig tips snälla!
  Funderar på att testa No poo, water only men lär gå åt massa vatten antar jag?

   Bruns schampo & balsam N°01 300

   Det går åt mer vatten och resurser till att tillverka och frakta schampoo så om det endast är det du är orolig för så gör det nog inte speciellt mycket om du testar no poo och använder lite extra vatten i duschen. 🙂 Eller är det för du har egen brunn eller dylikt?

   Är du säker på att det är schampo och inte eksem/svamp? Inte sett din tidigare post men är nyfiken. 🙂

    Nej säker är jag inte, jag bara märkte skillnad. Hur vet man om det är svamp?

    Vad gäller vattnet så är det det att det känns lite slösigt men också att vi tydligen ska börja betala för vår individuella vattenförbrukning i huset så det kanske blir dyrt då, har ingen aning.

     Varför använder man mer vatten om man inte tvättat håret på vanligt sätt? Min svåger tvättar inte håret längre men sköljer då och med vinäger. Funkar toppen och luktar verkligen bara ibland när det är helt nyduschat och han råkat ha i för mycket. Ser fräscht ut och han har ganska tjockt hår.

      Vet inte, var en tanke jag hade att det skulle gå åt mer vatten för att skölja håret rent men av det lilla jag läst ska man massera hårbotten också så kanske där man lägger fokuset? Jag får läsa på mer.

   Fungobase Dry & Sensitive Scalp tycker många är bra. Har du testat att kombinera med en hårbottengel eller hårbottenkur?

    Tack för tipset! Nej, har inte testat något annat, vill egentligen ha så lite produkter som möjligt.

     Skulle nog ändå testa att ha något i efter för hårbotten. Lotion eller vad som. Jag tycker att det hjälper.

   Det enda som fungerar för mitt skandinaviska hår är Grazette neccin No.1 Anti-Dandruff Shampoo. Det lugnar även min hårbotten.

   Jag har inte skandinaviskt hår men har oerhörda problem med kliande hårbotten. Det enda som funkar för mig är davnies oi schampo

   Eline och chris de blåa, bästa någonsin har provat ALLT.

   Sebamed!!!!!

   Body shops ingefärs schampoo och elevens röda hårmask

   https://www.butik.kalvsved.se/hudvard/handgjord-tval/trevligteatree löste min kliiga och torra hårbotten på ett par tvättar! Tvättar bara hårbotten, löddrar alltså inte upp det i längderna utan sköljer bara ur, och sen balsam efteråt.

   Björks schampo Renat 😊

   Aleppotvål

   Kanske testa och raka bort håret och lufta hårbotten låta den vila. Sen börja om. Min kille hade jätte problem så till sist var de vara att raka av de

   Decubal dry scalp treatment (tar bort värsta klådan) och Aussie miracle moist (återfuktar) om vartannat.

   Inte no poo. DU får met problem. Detta är det enda som funkar för mig. Bonus att man får väldigt mjukt hår. Sen inget balsam i hårbotten.
   https://www.apotea.se/kerium-extra-gentle-physiological-gel-shampoo-400-ml?gclid=CjwKCAjw29ymBhAKEiwAHJbJ8q2I2rog11EDeq1lOvrpTn8uPAdwh504inO86uF-UHQbGDKENxLrhRoCsUEQAvD_BwE

    Fast det vet man ju inte förrän man testat. Verkar ju funka för en del, sånt är nog individiuellt som mycket annat. Många tyckte ju Daxxin var jättebra, men (eventuellt då) ger det mig klåda.
    Men tack för ditt tips!

   Aleppotvål fungerade super för mig! Har du testat det?
   https://www.greenbalance.se/produkt-kategori/aleppotval/
   Jag använder deras 40%

  Att carbonarasexparet från gvfö ville att dottern skulle heta Rakel Spektakel Mirakel.

  Tur att skatteverket var vettigt och nekade Spektakel åtminstone. Så ungen heter Rakel Mirakel…. fint :)….

   Spektakel är ju bara galet.

    Tycker de hade kunnat välja namnen Mi Rakel istället 🙂 med Rakel som tilltalsnamn

   Rakel Mirakel.

   Lite som att kalla ungen Ulla Bulla.

    Ganska förskräckligt. MEN ändå otroligt mycket bättre än Rakel Spektakel Mirakel.

    Tack skatteverket!

    Haha skrattade högt – Ulla Bulla 😀

   De kan ju döpa sig själva till spektakel om de tycker att det är så roligt.

    Och ja, jag vet att man inte döper sig till ett namn osv osv.

    😂😂😂

   Dom gör vad som helst för att klamra sig kvar i rampljuset. Tycker Arvid är fruktansvärt obehaglig men kan inte sätta fingret på vad det är 😅

    Tror du på riktigt att dom ville döpa sin dotter till det för uppmärksamhet? Du är ju fan dum i så fall.

     Nej men prata ut i alla tidningar om att de inte fick döpa henne till det är för uppmärksamhet.

      Iofs verkar de tagit Skatteverkets nekande med en klackspark.

      Tror du att det är så det fungerar? Knappast. Tidningar skriver utan att någon behöver rapportera.

       Ja men de vill ju att tidningarna ska skriva om dom.

     Det tror jag. De verkar se hela livet som en enda utmaning som de ska vinna. På alla sätt. Lustigaste namnet är också en tävling. De såg nog fram emot att få berätta sin historia varenda gång någon frågade om barnets namn.

      100%! 😬

     Vad trevlig du verkar 👍🏼

    Pinsamt hur mycket intervjuer de ställer upp på..
    Tycker också att han är obehaglig, av flera anledningar. Han stirrar, visar 0 känslor, pratar monotont och sa åt Ida att kasta sina ppiller när de träffats in 2 veckor. I en intervju typ igår sa han att de ska försöka få fler barn direkt.

     Ja läste också det att de ville försöka igen direkt och hade pratat med barnmorskan om det. Mig veterligen behöver man väl vänta 1 år innan man blir gravid igen när man förlöst med kejsarsnitt? För att det ska ha läkt ordentligt. Så det verkar ju helt galet att ens tänka tanken i sånt fall. Ta det lugnt!

      Va? Nej? Jag blev med barn mindre än 3mån efter kejsarsnitt och det var ingen som sa att det var något problem när kav frågade…?

       Det är inget krav men en rekommendation

    Håller med. Han känns AI-genererad, typ. Åt det perfekta hållet men någonting är glappt.

     Exakt. Som om han är AI-genererad men har sex fingrar på varje hand, eller är typ en trappa som inte leder någonvart.

    Håller med! Obehaglig…

    Tycker att hon, vad hon nu heter är oerhört obehaglig.

   Så desperata efter uppmärksamhet och att klamra sig fast i rampljuset att de är redo att göra vad som helst, till och med döpa sin nyfödda dotter till Spektakel. Har en stark känsla av att detta par kommer göra ALLT för att fortsätta få uppmärksamhet, de kommer att ta varje chans de får att tala ut i pressen om typ sitt sexliv för att folk ska fortsätta bry sig.

   Mer uppmärksamhetskåta personer får man fan leta efter. Vilken frisk människa väljer att döpa sitt barn till ”spektakel”?! Namnet Rakel är illa nog.

   De satt o åt pasta i publiken på Allsången 🤮

  Har någon av er blivit drabbade av ovädret Hans?

   Kunde inte grilla och bada. Har varit en tung sommar…

    Tydligen kom inte Hans hit, men vi har haft spöregn och rejält blåsväder hela veckan. Regnar fortfarande. Åskat till och från också.

    Ser man vädret väntar ännu en vecka med regn här. Hade hoppats på bättre sommar eftersom vi här hade en så kall sommar ifjol. Men icke det.

   Ja, tågförseningar.

   Vem har inte blivit drabbad. Åska o regn o blåst. Men nu ska det vända och äntligen sol. Hurra.

    Inte vi i nord.
    Sol sedan midsommar.

    Norrbotten slapp Hans.

   Regn men inte de mängder som hade förutspåtts.

    Min hatt flög iväg!

   Inställda tåg som SJ inte kunde hjälpa till med. 🙃 Glad att jag hade boende ordnat för natten och pengar att lägga ut för bussbiljett dagen därpå. Får ångest av tanken vad jag hade gjort som typ 18-åring om jag suttit fast på en station i intet utan pengar för boende? Uhhh. Hoppas ni alla som drabbades av tågkaoset kunde reda ut det osv!

    S, Glöm inte att anmäla till SJ för ersättning!

     Tack, jag sökte tidigare idag så hoppas jag får allt ersatt! ☀️

    Kan säga att personalen på tågen inte var förberedda på att Hasse skulle göra kaos 😞

     Förstår det! Har inte haft någon kontakt med personal på tågen utan bara kundtjänst (där 1 var helt fantastisk, och 2 helt förvirrade och sa olika saker)

   Åreresa inställd pga Åre bortsköljt ☹️

    Åre är inte bortsköljt. Jag bor här och det är en liten gata som har gått sönder 😂 Media har förstorat allt

     Som vanligt.

   Drabbad och drabbad. Stora översvämningar, massiva grenar på cykelbanan och lite sånt. Men inte typ vattenfylld källare eller något som är liksom farligt. Bor i Skåne.

    Märkte knappt av stormen, bor i Stockholm. Regnade lite till och från. Blixtrade lite en kväll. Typ så

    Skåne är stort 😅

   Näe, bara av en vanlig Hans…

  Är 30 år och har precis insett att jag tröstäter och gjort det i halva livet. Har pendlat upp o ner i vikt så länge jag kan minnas, men har tänkt att jag bara ”älskar mat” och har lätt att gå upp i vikt. Låter kanske dumt men inser nu att det handlar om känslomässigt ätande, att jag tröstar/lugnar/unnar mig genom att äta. Hur bryter man detta beteende? Var kan man få hjälp?

   Det bästa är nog att söka samtalshjälp. Jag tror att det är rätt mänskligt att tröstäta, jag gör det själv i kortare perioder, men jag kommer ur dem. Jag märker att jag mår bäst när jag pysslar på kvällarna, då småäter jag inte och så känner jag mig harmonisk av att tillverka något, handarbeta, eller pyssla. Det blir lite meditativt för mig.

   Om du vill gå privat (och betala själv) så går det nog att googla fram bra personer/mottagningar som kan hjälpa dig. Söker du via vårdcentral så är det kanske lite mer ”uppförsbacke” d v s att det krävs en grad av problematik för att få remiss till specialist/mott. Det låter kanske inte som en ätstörning (?) utan mer beteende/ngt som orsakat tröstätandet. Vad tror du att det är? Ett ”hemskt” tips: går du via VC så underdriv inte problemet utan snarare tvärtom – tröstätandet och vikten är inte ditt problem utan det är orsaken vilken du vill ha hjälp med. Det är inte alltid lätt att stå på sig när det gäller psykiskt mående just för att man känner sig svag i situationen men det krävs precis som andra delar i vården. Lycka till!

   Jag har haft samma problem så kontaktade vickans wellness som haft samma problem och fick väldigt bra hjälp av henne och har både kunnat gå ner i vikt och slutat äta mina känslor och mår bättre än nånsin! Är verkligen nöjd och kan varmt rekommendera 👍🏻

   Att förstå anledningen till ätandet är steg 1.
   Nu måste du försöka förstå vilka könslotillstånd som triggar ätandet.
   Det som triggar mig är när jag känner mig ensam och övergiven. Därför arbetar jag på att förstå att jag inte är ensam och övergiven bara för att min familj gör något utan mig. Eller min man går ut utan mig.
   De lever sina liv precis som jag själv gör och de kommer alltid tillbaka. Påminner mig själv om att de inte övergett mig så fort de gör saker på eget håll och då försvinner behovet av tröstätning.

   Kartlägg vad som utlöser behovet av tröstmat. Försök också hitta de personer som har stört inflytande på de känslorna. Tex. Du äter alltid när du känner dig oälskad. Vem triggar den känslan? Din pappa när han försvarar sin nya fru trots att hon gjort fel.
   Ok, nu vet du vad + vem. Hitta en strategi som ger dig en känsla av kontroll över situationen. Tex. Du påminner dig själv om hur din pappa gick ut i 30 cm snö för att hämta din snuttefilt. Han.älskar dig. Du blandar ihop hans rädsla för sin fru med hans kärlek till dig. Han älskar dig. Ingen anledning att tröstäta.
   Dåligt exempel men du hajar.

   Jag fick hjälp via VC för ca 10 år sedan. Dock inte med tröstätning på det sättet men förstod inte basal näringslära och var överviktig. Samt lätt tröstätning. Pratade om mat och förhållandet till det och vad en kalori är. Om problemet är än mer psykologiskt djupt kanske VC och kurator/psykolog är en bra kombo. Kurator borde man väl också kunna få via VC..?

   Oft när man tröstäter väljer man ”carbs”. Kolhydrater höjer serotoninnivån, så tröstätandet kan bero på låga nivåer av serotonin. Försök äta mat med tryptofan, köp 5-htp. Djupandas och försök förstå vad som triggar. Det kan vara situationer eller vissa livsmedel.
   Fungerar inte det så kan ssri vara ett alternativ.
   Lycka till och kram.

  Vad tycker ni om filmen Interstellar? Kollar just nu.

   De är min favoritfilm och jag kollade på sista 27 minuterna (ish) senast igår 😜… pytteskinn på hela kröppa!

    Pytteskinn? Blev ditt skinn väldigt litet?

    Haha säger man så? 😄 har hittills bara hört ”tuppskinn” och ”gåshud” (det vanligaste?) 😊

     Ståpäls.

      Ja just det, det också! 😄

    Hahaha pytteskinn!! Aldrig hört det uttrycket, låter otroligt gulligt.

    Säger också pytteskinn ibland, var i sverige är du uppväxt? Förvånad att det finns folk som inte hört det 😂

     Aldrig hört och man hör ju inte vad det står för?

   Början är seg men sen bättre.
   Tittade igen på Dallas byer club. Så bra film.

   Rätt bra. Blir nog ännu bättre om man faktiskt kollar på filmen istället för att fippla med telefonen samtidigt.

    Henrietta – vi hade en kort paus 😮

   Jättebra men brukar få nån weird ångestkänsla av den😅

   Tycker inte om den på flera sätt: Slutna paradoxer utan entry point. Hur den presenterar människan i slutet & liksom försöker circlejerka tittarnas människo-egon så att de ska gå hem belåtna.

   Det är som med det omregisserade slutet i The butterfly effect.

    Vilket är det första slutet och vilket kom sen? Jag minns en där tiden spelades tillbaka baklänges typ till ett foster och spermie så hade ingen av dem funnits? Sen ett slut när det är något som gjorde att de blev vänner inte händer, så är de vuxna och går förbi varandra på gatan. Känner inte varandra men typ vänder sig om och kollar som om det är något de känner igen med personerna. Var väldigt länge sen jag såg dem så kanske inte ens minns rätt men minns att jag blev jätteförvånad för att slutet var annorlunda andra gången jag såg filmen

  Schamponerar ni håret två gånger per tvätt eller en gång?

   Alltid 2 ggr för att få bort alla produkter, masserar hårbotten väldigt noga under andra schamponeringen. Tvättar håret 1-2 ggr i veckan.

   Beror på om jag har haft mycket produkter i håret tex hårspray osv, eller om det var längesen då jag tvättade håret isf blir det två gånger. Annars om håret är relativt ”rent” så en gång

   Hörde först för två år sedan att man tydligen ”ska” schamponera två ggrt/tvätt. Jag testade i några månader men upplevde helt ärligt ingen skillnad mot att schamponera en gång, så jag har gått tillbaka till det.

    Det enda resultatet är att det går åt mer schampo. Vilket de som hävdar att man ska schamponera dubbelt så klart vill.

     Mitt håller sig renare längre.

   Nej herregud, det är tillräckligt jobbigt och tråkigt att tvätta håret som det är!

   En gång om det inte känns som att håret är jätteäckligt samt att med vissa schampon verkar man vara tvungen att schamponera två gånger.

   Två gånger, alltid gjort, pga tjockt hår. Blir inte rent efter första.

   Jag Måste. Har så mycket hår så schampoot kommer inte in första tvätten. Mitt hår blir mjukare och luftigare med dubbeltvätt 🥰

   Två när jag orkar, annars en.

   Inte no poo. DU får met problem. Detta är det enda som funkar för mig. Bonus att man får väldigt mjukt hår. Sen inget balsam i hårbotten.
   https://www.apotea.se/kerium-extra-gentle-physiological-gel-shampoo-400-ml?gclid=CjwKCAjw29ymBhAKEiwAHJbJ8q2I2rog11EDeq1lOvrpTn8uPAdwh504inO86uF-UHQbGDKENxLrhRoCsUEQAvD_BwE

   Alltid 3. Mitt blir inte rent annars.

   2 gånger. Det blir stor skillnad.

  Jag är helt chockad över Linda Skugges nya karriär. Det är inte så att jag någonsin var ett fan av Skugge, inte ens under hennes storhetstid, men denna kovändning hon gjort känns helt absurd. Vad kan ha hänt? Det måste ligga mer bakom än bara en ålderskris?

   Pengar?

   Pengar, wallraffande eller konstinstallation. Bisarrt är det och har bara sett i text vad hennes bilder/filmer visar. Koko.

   Verkar ha fått någon ätstörning och ortorexi också, otroligt kroppsfixerad.

   Hon har ju alltid varit lite speciell. Borderline?

   För ganska många år sedan började hon skriva om att hennes familj hade det väldigt kämpigt ekonomiskt. Hennes storhetstid var ju som sagt ett tag sedan och hon försörjer väl familjen och maken som är någon slags arbetslös musiker?

   Kan det vara ekonomisk desperation i kombination med längtan att få uppmärksamhet och bekräftelse?

    Är de hon som hänger med Malou von siwers?

    Hon är väl skild?

   Hon har själv uppgett att hon pga Graves sjukdom fick en psykos (krönika november 2022!). Så det verkar väl inte otroligt att det är något sådant som pågår igen? 🙁 Jag tror inte att alla kvinnor som sysslar med OF eller liknande måste vara psykiskt sjuka, men hon har tvärvänt så fort att något är fel… Det finns klipp som bara är 1-2 år där hon blir generad när Malou snackar porr och sex. Och nu säljer hon alltså hardc0re videos på nätet?! Nej det går inte ihop. Jag tror tyvärr hon är väldigt sjuk. 🙁

    Tror oxå det. Eller så är det en smart (i hennes ögon) strategi att få in stålar, helt enkelt. Nåt är det som inte stämmer. Visste inte hon haft Graves, däremot Addisons, vilket man iofs kan bli väldigt tunn av och kortisonet man måste äta kan ju speeda upp en rejält.

    Det man inte fattar är varför Expressen öht publicerar hennes krönikor om sitt sexliv?

   komiskt att hon gått åt så hårt åt Wahlgren tidigare o så är hon själv med i Only fans nu.. 😏

   Tror inte hon mår bra. Hopps hon får hjälp. Vad står hennes make i allt detta?

    Hon är väl inte gift längre. Skriver ju att hon har flera män, som tillfredsställer henne på olika vis…

  Jag har nån typ av tvångstankar där jag tex kan behöva känna på ytterdörren hemma flera gånger för att se så jag verkligen låst den. När jag går hem sist kan jag behöva larma av och på larmet på jobbet ett par gånger för att se att det VERKLIGEN är larmat. Kan sitta på helgen och fundera över om jag kanske ändå lämnade nåt olåst så det blir inbrott osv. Tips mot detta?

   Svårt! Jag kollar spisen flera gånger innan jag går hemifrån och om jag låst dörren. Har börjat att antingen skriva upp att jag kollat på mobilen, säga det högt om någon är i närheten och bara tvinga mig själv att inte kolla mer än 2 gånger. Var rätt länge sen jag skrev upp det faktiskt nu när jag tänker efter, typ om jag vet att jag kommer vara stressad.

   Känner också på låset till ytterdörren flera gånger innan jag ska sova bara för att vara säker på att det verkligen är låst..vilket det såklart oftast är.

   Det tyvärr enda som brukar hjälpa i längden är att gå emot sin ångest. Alltså bara låsa dörren och gå även om det känns jättejobbigt, märka att inget händer och sedan repetera tills det släppt. Men det är ofta folk behöver hjälp av en psykolog med det så känner du att det påverkar ditt liv negativt och att du inte kan bryta det själv är det nog ett bra nästa steg.

    yes, det är det enda . mvh diagnos ocd hälsoångest och gad.

   Det är ett slags tvångssyndrom och om du hela tiden fortsätter att ”lyssna” på känslan (dvs kolla att dörren är låst en gång till trots att du egentligen vet om att det är låst) så kommer det bara bli värre. Det du måste göra, vilket är SVÅRT, är att stå emot impulsen. När du känner att du vill kolla dörren igen eller vill larma på igen så måste du stå emot. Ett tips är att skriva ner hur jobbigt det känns att stå emot impulsen från 1-10, precis när du gör det. Sen skriver du ner igen efter en halvtimme, hur jobbigt det känns 1-10. Sen en gång till igen en timme senare osv. Då kommer du märka att det blir lite bättre hela tiden. Lycka till! Det är skitjobbigt med tvång! Talar av egen erfarenhet, och det är lätt att det spårar iväg om man inte tar kontroll.

   Testa att t ex ta en gummisnodd och vira runt ett finger när du kollat stängd dörr, larm eller annat som framkallar det osäkra hjärnspöket. Kolla och vira och gå därifrån. Var snäll mot dig själv och tillåt dig att testa t ex handtaget två gånger innan du kör snodden så har du dubbelcheck plus bevis. När tankarna kommer kollat du på ditt finger och det kommer att hjälpa dig.

   Filma när du låser tex och känn handtaget så ser du att de är låst 🙂

    Känn på handtaget*

   Testa att säg det högt. Nu låste jag ytterdörren. Nu larmade jag.

   Jag har inte haft riktigt den typen av tvångstankar men absolut tänkt på om jag släckte ljusen eller om jag låste bilen. Jag läste nånstans att om man säger det högt så kommer man ihåg det/blir lugnare.

    Håller med, gör alltid så ochmsn kommer definitivt ihåg lättare

   Filma när du gör det. Då har du bevis för dig själv. Filma och säg på filmen att du gör vad du gör. ”Nu larmar jag.” osv.

    det hjälper inte mot att få bort ocd tvångstankar. det är kontroll beteende som bara ökar ocd att kolla & kolla och ta kort och ha bevis.

   kognitiv beteendeterapi/exponering med ritualprevention.

    Detta! ERP är det som bevisligen fungerar bäst mot OCD/tvångstankar. Ta tag i det innan det blir värre (talar av erfarenhet och har exakt samma som dig, fast värre. Lovar dig att det blir värre om du inte gör något åt det nu, och när du väl utvecklat OCD så behöver du få hjälp, det går inte att komma ur det på egen hand).

   Jag höll på så för längesen. Blev en vana att dubbelkolla om jag hade låst, så att dubbelkolla om det var låst räknades inte eftersom det alltid gjordes så helt plötsligt kollade jag tre gånger ibland.
   Och om jag efteråt satt och funderade på om jag låst eller stängt av spisen så blev jag osäker på om jag hade gjort det just den här gången eller var det igår.
   Fick då tipset av en terapeut att säga högt när jag te.x. låste ”idag är det tisdag och det regnar och jag låste dörren”. Att lägga till något mer som gjorde att jag kom ihåg att det var just den dagen. Kan ju vara något helt annat man säger, typ nu ska jag på kalas för X och nu låste jag.

   Sätt upp en post it lapp efter du larmat där de står larmat på? Sen går du så ser du lappen i huvudet om du skulle tro att du glömt 😊

   Alla som skriver tips om att sätta lappar, filma osv för att ”spara” ritualen: det kommer bara att göra allt värre! Tvångssyndrom funkar så att när man bekräftar ritualen så förstärks den och utvidgas bara till fler saker. Man kommer ur det genom att LÅTA BLI att lyssna på impulserna och att INTE utföra ritualen (t.ex. extrakolla saker, be om eller göra försäkringar). Det är det enda sättet.

    precis. har gått i terapi för det flera ggr och det är det enda som vården rekommenderar och behandlar på så sätt.

  Ni som tycker att någon äääntligen pratar om Pro-ana, har ni sovit under en sten eller vad?

   Vi har kanske inte samma algoritm som du 🙂

    Är ju ett par år sedan tex frankrike införde lagar för modebranschen. Behöver man inte ens ha instagram för att veta. Stora nyhetsplattformer som New york times har tagit upp problematiken länge osv. Men folk verkar tro att det är ett isolerat problem till svenska influencers och att detta kommer att ändra allt. Äntligen!!!

     Har inte koll på modebranschen i Frankrike, ingenting jag intresserar mig av eller läser om 🙂

      Det var ju överallt på nyheterna när det hände🙄 Inget som bara nådde franska modekännare. Men som sagt, under en sten…

       Man behöver inte ha bott under en sten för att man inte har lagt det på minnet. Jag känner igen det, men det har aldrig intresserat mig så jag har inte direkt lagt detaljerna på minnet, endast ämnet som helhet ligger där djupt nånstans i minnet.

        Det var ju bara ett exempel. Många verkar tro att det är först nu som detta tas upp öht. Och att det kommer leda till stora förändringar äntligen.

       Jag läser nyheterna dagligen, så nej jag bor inte under en sten 🙂 varför försöker du vara så nedlåtande?

   Att sova under en sten låter ändå betydligt trevligare än att hänga i pro ana-kretsar.

    Va?

    Tycker det låter mysigast att inte göra något av det.

    Är det dom två alternativ som finns?😅

     Det beror på om Saturnus står i retrograd eller inte

   Det känns som om alla hela tiden pratar om att nu är det inne att vara smal igen kanske kan trigga istället, att det blir mer upphåsat och späder på idealet om folk läser att det är inne igen ( om det nu är det)

  Har fått en böld. Någon som vet om jag kan badda på alsolsprit eller alsollösning. ?Den bara kom.
  Skriv ej ring vårdupplysning. Kommer ej fram o gillar du inte frågan bara hoppa över den. Tack.

   Att badda med klorhexidin kan hjälpa läkningen av mindre bölder. Alla bölder går dock inte att behandla själv, du kan behöva antibiotika eller tömning.

   Tvätta först noggrant med tvål och vatten i duschen. Spola ordentligt. Torka dig med en helt ren handduk. Tvätta med alsollösning. Torka sedan torrt med höggradigt rena kompresser runt bölden. Sätt sedan på ett sorbactplåster. Byt enbart om det läcker igenom vätska från bölden. Byt lakanen i sängen ofta, ha rena kläder och underkläder varje dag. Var noga med att tvätta och sprita händerna, särskilt innan och efter hantering av bölden.
   Bölden kan behöva behandlas med antibiotika. Var vaksam på om den blir kraftigt rodnad och öm, om du får feber eller försämrat allmäntillstånd. Som förvirring. Sök då genast sjukvård.
   Jag hade bokat tid på vårdcentral för påtitt om den inte försvinner eller minskar och att du känner att den är påväg åt rätt håll.
   Försök absolut inte att spräcka hål på bölden själv. Risken är att bakterier tar sig in i bölden.
   Lycka till 🌸

    Tack för svar. Den är röd och gör bara ont om jag tar på den. Har inte feber. Vågar inte sticka hål. Men hoppas den försvinner.

     Om du gör som mitt förslag tror jag att du har goda chanser att slippa tömma den! Hoppas att du snart blir av med den 🌸 Har själv haft några bölder, så vet hur det är.
     Stick absolut inte hål på den under några som helst omständigheter. Kan faktiskt leda till sepsis (blodförgiftning). Det behöver göras i ren miljö av vårdpersonal, och helst odlas från också…
     Ta hand om dig!

     Du har fått väldigt bra råd ovan. Ha tålamod, badda med alsolsprit och skydda med ”Cosmopor E” sterila självhäftande kompresser/plåster. Byt varje dag när bölden väl har spruckit och skydda tills den läkt ut.

   Jag har bokat tid på vårdcentralen för detta. Har själv haft en böld på ryggen som visade sig vara en pilonidalcysta. Jag skickades tillslut akut för att den behövdes tömmas.

   Tvätta o lägg på ett groddblad som du tejpar fast med plåster. Då öppnar den sig, men du kan behöva hjälp av vården med att dränera den o få penicillin om den är stor.

    Det heter grodblad, och ditt råd är ganska dumt när det finns bättre saker som inte innehåller bakterier.

     Kallas också groblad.

  Ni som rekryterar .. Jag har sökt min DRÖMTJÄNST , som även över 500 andra har gjort. Rekryteraren besökte min LinkedIn efter jag skickat in ansökan. Är det ett gott tecken på att de KAN vankas intervju? Eller går hen in på typ allas LinkedIn?

  Haha känner mig som en tonårstjej som överanalyserar ett meddelande från en kille haha.

   Är rekryterare och arbetar främst på LinkedIn som verktyg. Skulle säga att det är ett gott tecken men behöver dessvärre inte betyda mer än så heller 🙂 Håller tummarna för dig!

    Om man inte har LinkedIn då (jag har det, mer en tanke bara), ligger man på minus då?

     Undrar också! Är det värt att ha Linkedin om man har ett ”vanligt jobb” (är sjuksköterska) men alltid öppen för nya jobbmöjligheter.

     Inte nödvändigtvis!
     Men är absolut min rekommendation att ha en väl uppdaterad LinkedIn-profil då det är som dagens digitala CV.

     Obs! Beror såklart på vilken bransch man är verksam inom men t ex IT/tech där jag fokuserar på ser jag det som väldigt relevant att ha LinkedIn.

  Nyfiken på Egoina och hennes mamma.

   Let it go

   Förstår att man kan vara nyfiken, men det är verkligen ingenting vi har att göra med.

   Jag med och sörjer lite att vi aldrig kommer få reda på vad som har hänt

   Jag känner exakt samma, det kom så plötsligt att hon bara försvann, de hade ju världens bästa relation upplevdes det som iallafall.
   Till en början var jag orolig att mamman blivit svårt sjuk i sin cancer igen och det var därför det ej skrevs om henne längre.

   En bild i stories hon lade upp för några månader sen så såg man F:s tidigare sökningar och en var typ ”hur pratar man med en narcissist”, inte exakt så men nåt i den stilen. Kanske inte har med saken att göra men men.

    Snygg spaning. Där har ni en hint…

     Kanske men å andra sidan flödar ju det av sådana artiklar nuförtiden och intressen för narcissism verkar vara ganska stort. Kan lika gärna vara allmänt intresse.

      Jag tycker det är lite märkligt att man tar ett barn och flyttar till ett annat land. E har haft mycket kontakt med kusinerna och är enligt egen utsago väldigt nära dem, dock verkar hon inte ha mycket kontakt med pappan och har skrivit att det är komplicerat. E skrivit att när hon fick H så kom det en massa obearbetade känslor kring sin egen uppväxt (helt normalt förstås). Jag tror att det var startskottet. Kanske en berövad uppväxt utan pappan och mammans reaktioner på det hela?

  Och när hon vilar så härjar ni om att hon överdriver. Vad ska hon göra för att göra den här bloggens läsare nöjda?

  & där fick en av de mer argsinta bloggarna från familjen annorlunda tuppjuck i kommentarsfältet på en som inte höll med henne 😆. Om man nu alltid ska ha pekpinnar framme om andras sätt skriva/handla/lägga upp familjeliv osv kanske man inte skulle vara så snarsrucken & motsäga sig själv genom skriva en sak i sina blogginlägg & kommentarsfält så fort någon påpekar hennes brist på logik

   Vem?

    Vet ej, men låter som Carola Wetterholm.

  Någon som har bra tips på sällskapsspel som är kul på två spelare?
  Jag kan tipsa om Touche, ett spel med kortlekar där man ska hitta mönster med hjälp av korten. Superkul! Klurigt, spännande och underhållande.
  Tycker även att Exit-spelen är kul på två! Men man måste ha lång tid på sig eller kunna pausa o spela en annan kväll. Finns olika svårighetsgrader, där 1 är superlätt och 4 nästan omöjliga att lösa haha.
  Finans och Wall Street (liknande Monopol men roligare) är också kul på två spelare.
  Kom gärna med fler tips! 🤩

   Codenames

   Låter tråkigt på beskrivningen men riktigt roligt.

    Sorry, missade att det skulle vara på två.

    Det har vi hemma! Men det är väl för 3 spelare? Eller finns det ett sätt att spela två personer?

     Nej jag missade att det skulle vara för två. Mitt misstag.

    Men Codenames går ju absolut inte på två som frågan var (men jag håller med om att det är väldigt kul)

     För tredje gången så missade jag den infon 😅

     Jo det går på två, hittade en video på youtube med förslag på regler när man var två. Var oväntat kul faktiskt.

   Schack, kortspel. Men får ni ihop en till spelare är Rappakalja det ultimata spelet, så himla kul🙂

    Vänta… spelar folk seriöst schack som sällskapsspel 2023? 😆

     Ja, mest folk som har hjärnceller..

     Ja, vad är så kul med det? Tror du det är nåt man slutat med helt eller? Ganska vanligt, många barn kan schack till och med.

   Dominion!

   Sequence! 🙌 går att spela på fler än 2 pers dessutom

   Jag är väldigt lättroad av mig när det kommer till spel men Den förbjudna ön är ett tips! :https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/familjespel/forbjudna-on.html

   Man spelar mot själv spelet och samarbetar med varandra innan ön man är på går under vattenytan.

   Samma skapar/tillverkare har gett ut detta spel som jag ej hunnit testat än, The forbidden desert:
   https://boardgamegeek.com/boardgame/136063/forbidden-desert
   Samma koncept men lite svårare.

   Håller med om Exit! Bara kört själv.

   Skrev en kommentar med länkar som är i modd. Två tips;
   Den förbjudna ön
   The forbidden desert

   Sequence!

   The seventh continent, Arkham Horror The card game, Aeons End, Ascension osv. Vi har dem hemma, men de lite mer ”seriösa” brädspel liksom. Kanske inget för den som bara har spelat typ Monopol innan.

   Tror att en av expansionerna till Ticket to Ride finns för två också. Kan vara Norden möjligtvis…

   Catan (hette Settlers förr i tiden) duell är för två. Riktigt roligt!
   Annars, som lite snabbare spel, fluxx.

  Sjukt och mörkt

  Jag har börjat planera min födelsedag och är lite sugen på att köra en LUS (lunch utan slut). Konceptet av en LUS känns kul, men jag har aldrig varit på en själv 😂 är det någon av er som har varit på en riktigt rolig LUS? Eller bara har tips på någon rolig aktivitet?

   Nu känner jag mig gammal på riktigt. LUS?

    Det är en grej, tydligen. I sthlm har jag träffat på det en gång, andra städer har jag sett der 0ggr. I sthlm körde restaurangen i närheten LUS=de serverade lunch, men lite längre. Sen gick de över till middagsservering. Va? 😂 Fattar om det är ett koncept för den som äter, typ ”vi träffades för att äta lunch och kom hem 03 på morgonen” men ska man vara petig så… Har ju allt ett slut? Samma för restaurangen, även om tanken är att folk ska stanna kvar och äta middag efter lunchen, så tar ju lunchen slut. Varför har de annars en middagsmeny? Vet inte, kommer nog aldrig använda mig av uttrycket 😬😬😬

    Hahaha min mamma använder det uttrycket. Det är snarare 50+arnas grej 😅

     Fast nej. Grannens dotter hade till studenten.

   Va? Vad är skillnaden mot att ha en fest bara mitt på dagen?

  Ja men exakt… ”har sååå dåligt samvete över att jag inte vilade som barnmorskan sagt” eh… hon har ju fått de restriktionerna i tio veckor nu

   Tror det är mkt psykiskt.

  Emeliebergstöm ska nu flytta ihop med sitt ex. Hon som precis renoverade sin hyreslägenhet(!). Undrar hur trött hennes mamma är efter alla turer fram och tillbaka till rusta och ikea 😂 nu ska ju killens lägenhet inredas också! Denna konsumtion (gäller även syrran) är ju på en helt annan nivå, eller är det bara jag?

   Konsumtion? Hon hade ju en etta på 12 kvadrat och fick ju inte plats med någonting så vad konsumerade hon menar du?

   Konsumtionen hos hennes syster absolut men henne själv nja.

  Somliga kan behöva vila mer än så, faktiskt.

  Sen är det väl inte konstigt att hon har extrem oro?

   Ja. Alla människor som inte är en kall sten inuti får väl ”spår” efter att ha förlorat ett barn.

  Jag vill bleka tänderna och har tidigare använt crest whitestrips och varit väldigt nöjd! Jag har för mig att jag sett några kommentarer här på bloggen om var man kan beställa dessa. Någon som känner till någon bra tillförlitlig webbshop? 😊

   Tradera

   Fyndiq ☺️

  Men sluta sprida sådan här skit. Att du tror på konspirationsteorier gör dig inte mer intressant.

   Finns video+bilder. Du kanske inte tror dina egna ögon men så hjärntvättad är inte jag. Kanske inte är HC men någon var det då videon är en riktig inspelning.

    I dagens samhälle är det bra att inte ta allt man ser på internet för sanning, även om det finns bilder och videor. Det här har debunkats flera gånger, både av stora medieföretag och mindre aktörer.

    https://www.washingtonpost.com/business/technology/hateful-conspiracies-thrive-on-youtube-despite-pledge-to-clean-up-problematic-videos/2018/12/10/625730a8-f3f8-11e8-9240-e8028a62c722_story.html

  Vad tycker ni om SatC -and just like that?

   Orkar inte diskutera hur dåligt ajlt är och hur amazing satc är. Men tipsar om podden shortcomings!! Ett poddavsnitt om varje satc-avsnitt, bägge filmer och avsnitten av ajlk. Riktig rolig också.

   Älskar det! Kommer aldrig tröttna. 🥰

   Någon slags existentiell kris när jag började se om från första avsnittet och insåg hur katastrofalt dåligt den åldrats…

    Men man måste väl se den i dåtidens kontext?!

  Har någon haft Perioral Dermatit?
  Hur lång tid tog det för er att bli av med det och vad gjorde ni för att få bra hud igen?

   Lisamariajonsson på Instagram håller på med någon behandling mot det

   Japp!
   Käkade tetralysal i några månader. Sen blev huden bättre än någonsin i 1,5 år (har DLE) men nu är den tyvärr värre igen. Troligen pga adhd medicinen som triggat nått 🤣

   Salvan svavel i essex!!!! Enda som funkat förutom antibiotika

   Ja, jag fick för mig att jag skulle ha en snoffsig hudvårdsrutin med massor med steg och en massa fina produkter från The Ordinary. Fick röda utslag runt munnen. Gick tillbaka till min gamla rutin med tvål och vatten och billig fuktkräm från Olay. Tog kanske ett halvår? och nu är PD:n borta och jag ser ut som vanligt igen.

    Fick PD när jag började med hudvårdsrutin. Har alltid tvättat ansiktet med tvål och vatten (skäms). När jag gick tillbaka till tvål och vatten samt NIVEAS blåa burk så försvann allt. Nu använder jag iallafall en ansiktstvätt men börjar jag med krämer och sånt så blossar det upp igen, förutom när jag använder Niveas blåa burk 😄

   Ja, i två omgångar. Fick nån antibiotika första gången till slut och andra gången räckte det med finacea. Innan jag sökte vård blev det värre o värre.

  har tilde talkshow på.. men gud så klämcheck hon är… men mysiga gäster 💗

  Vad får man ut av att dela med sig av att man gillar att bli k*ssad på (Cass K i sin podd)?

   KAN NÅGON BARA SÄGA VEM HENNES POJKVÄN ÄR

    Signaturen ”M” här påstår ju att han sitter inne. Men har ändå svårt att tro det. Skulle väl vara otur med droger isf

     Kolla hennes namn halsband, det är första bokstaven på hans namn 😉

    Hade varit lite sjukt outa någons för och efternamn bara sådär som inte är offentlig? Liten ledråd dock är att kolla på hennes halsband som hon bär där är hans första bokstav ;). Som sagt han är en tre barnsfar skriven i hagsätra och har suttit inne i några år nu :)..Dom har gemensamma kompisar sedan bland annat Janice och hennes man

     Men hur har de träffats om han sitter inne? Allt känns så destruktivt med henne.

      Dom har varit bekanta innan & haft gemensamma vänner..du får ju fortfarande ha kontakt och besök samt har du ju permis 😊 men som sagt han släpps snart så då kommer man säkert få se han mer

      Hon känns faktiskt destruktiv, tänker med alla trauman och övergrepp hon vart med om. Men varför väljer man en relation med någon som sitter inne? Hur träffades de ens om han sitter inne?

     jag dö, tack för dessa ledtrådar lyckades äntligen lista ut ha ha

    Hon har ett halsband med berlock med bokstaven R 🙂

   En alternativ cool girl.

   VEM vill bli kissad på av dom 3 tjejerna?

   Jag KAN inte lyssna på den podden, tycker dom
   Är såååååå jobbiga och världsfrånvända

   Sa hon det??

    Ja, hennes podd, avsnittet ”Smalhets, analsex och pojkvänner med tjejkompisar” typ 20 minuter in

  Det där är ju en konspirationsteori som är rätt känd.

   Såg den för några dagar sedan tack vare PBD.

    Vad är PBD? Och hur kunde du kolla på något sånt? Det är ju snuff…tycker ni som tittar på sånt nästan är lika otäcka som de som gör det.

     Patrick Bet David.
     Såg bara bilder och en gif.
     Kommer inte över det, kan inte ens ta in att det jag såg kan hända. Det finns människor som gör sånt mot barn. Gör ont att tänka på…

  Blev blåst på Marketplace igår. En påse med skitkläder för 900kr. Det fanns en bild men det var inte alls det jag fick. Fick typ bara urtvättat skit. Får skylla mig själv som inte kollade igenom, men tycker man ska kunna lita på folk. Uppenbarligen inte. Säljaren anser inte att den gjort något fel.

   Har tyvärr också lärt mig den hårda vägen att man måste dubbelgranska allt…

    Så trött på att försöka vara en miljöhjälte och köpa begagnat..

     Miljömedveten absolut. Men just hjälte tycker jag inte att man är för att man handlar på marketplace.

      Nä, nä. Men nu skiterjagi och unnar mig nytt i framtiden 🙌🏻 🔥👩‍🚒

       Smart

  Wtf läste jag precis 🙈

   Sök på ordet på Google, finns bilder.

    Haha jo klart jag gjorde , det hela lät bara så galet! Som att dyka in i någons dåliga tripp..

     Detta är en av typ 5 saker jag önskar att jag aldrig såg. Helt otroligt sjukt.

  kan man radera specifika ordförslag i iphone?

   Tog ca 1,18 sekunder att Googla.

   Hantera textersättning genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Tangentbord> Textersättning.
   Så här lägger du till en textersättning: Tryck på knappen Lägg till. . Ange frasen och genvägen. …
   Så här tar du bort en textersättning: Tryck på Redigera. Tryck på knappen Ta bort och tryck sedan på Radera. Tryck på Klar.

    Nä det där är textersättning, inte ordförslag! Textersättning är utbyte av tex förkortningar till hela meningar.

     My bad! Tog ca 0,77 sekunder att googla ordförslag till iPhone.

      Okej, vill du länka? Hittar nämligen bara att nollställa hela tangentbordet, inte att ta bort specifika ord som dyker upp som förslag.

       Du kan välja vilka typer av förslag som ska visas, som nästa ord eller emojier.

       Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en iPhone eller iPad.
       Tryck någonstans där det går att skriva.
       Tryck länge på jordgloben Jordglob längst ned på tangentbordet.
       Tryck på Inställningar Inställningar följt av Tangentbordsinställningar.
       Välj bland alternativen.

        Finns tyvärr ingen sådan möjlighet inne i tangentbordsinställningar 😅 Tack ändå

  Deep fake..?

   Från 1997?

  Jag är så ledsen och besviken på VGR (som vanligt). Har fått sådan fantastisk hjälp för min endometrios på en smärtklinik men nu tänker de inte förnya kontraktet igen så i årskiftet skickas alla patienter som inte har långvarig smärta pga cancer tillbaka till vårdcentralen igen. Stället där jag och alla andra med samma problem blir kallade narkomaner och missbrukare. Har sådan ångest och vet inte vad jag ska göra nu.

   Endometrios verkar verkligen vara ett helvete 💔

    Det är det 🥺 och speciellt när ingen tror dig utan sätter stämpeln ”narkoman” bara för att en del inte tål hormonella preparat.

     Har gjort ivf och mått jättejättedåligt av alla hormoner medan många andra verkar må bra, så förstår verkligen att alla inte mår lika. Synd att inte vården förstår det 💔

      Ja 😔 Vet inte vart jag ska ta vägen nu. Jag kanske borde lugna mig och andas och ringa på måndag men får alltid sådan panik på grund av vad jag har varit med om. Får alltid min medicin utskriven 8 uttag a 100 tabletter med 2 veckors intervall så jag kan inte överdosera (nu gör jag inte det) hur mycket de än skulle försöka ljuga om det och påstå det.

      Jag hoppas du mår bättre nu ❤️❤️❤️

       800 tabletter på 14 dagar?! Blir 54 tabl/dag…

        Nej haha 🙂 6 tabletter om dagen men fick 8 uttag med två veckors intervall sedan Mars så nu har de tagit slut. Hade jag ätit så många hade jag varit död nu!