Simon Häggström om influencers och Onlyfans

Igår publicerade jag ett inlägg som egentligen skulle ha kommit här, så istället för det inlägget – som handlade om Linda Skugge och hennes karriär på Onlyfans – så kommer här ett inlägg som följer den röda tråden kan man säga.
Det är nämligen polis Simon Häggström som tagit till sitt Instagramkonto för att kommentera farorna med att influencers glamoriserar sidor som Onlyfans och framställer det som en bra plats att tjäna sina pengar på.

För er som inte kan se inlägget:
Jag har känt mig som en fucking queen där jag ägt mina val och tjänat pengar på det. Jag lovar att jag hade mått mycket sämre om jag hade gått och jobbat på typ Donken 9-17 för 15 000 i månaden.”

Citatet ovan är hämtat från en influencer aktiv på OnlyFans. På Instagram har hon tiotusentals följare varav många av dem är unga tjejer.

Efter att i 15 år ha arbetat mot prostitution och människohandel så har jag de senaste åren märkt att det allt oftare letar sig in en helt ny typ av resonemang kring dessa frågor från i synnerhet ett antal olika influencers. De menar att sälja sex eller pornografiskt material via digitala plattformar är ett sätt att som kvinna ta makten över sin egen kropp och samtidigt kunna tjäna mycket pengar. Det handlar om en ny typ av ”kvinnlig frigörelse” där unga kvinnor kan bli framgångsrika på alla plan genom att erbjuda sina olika ”tjänster” till män som är villiga att betala.

Den här typen av retorik är livsfarlig och extremt ansvarslös. Jag och mina kollegor möter varje vecka unga tjejer som har svalt den här typen av lögner eftersom ingen berättat för dem om priset de får betala. Depressioner, ångest, självmordstankar, skam, skuld, övergrepp, självskadebeteende. Listan av skadeverkningar kan göras lång.

Att som influencer basunera ut till sina följare att det här är ett bra sätt att tjäna pengar är vidrigt. Att ständigt leverera nytt content, inte tänka på konsekvenserna kring vad man lägger ut och bara tänka på sig själv och sin egen framgång verkar vara mer regel än undantag i vissa influencer-kretsar.

Jag vill påstå att som vuxen har man ett ansvar som gäller även på sociala medier. Och detta ansvar gäller i allra högsta grad även influencers. Jag kan inte annat än fundera på hur länge dessa profiler ska komma undan med att basunera ut sådant här skräp till sina följare? För sanningen är att de som ägnar sig åt detta skickar tonårstjejer raka vägen ner i fördärvet med den här typen av skitsnack. //Simon Häggström

Tankar?

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tacksam för Simon och alla andra som outtröttligt jobbar emot sådant här.

  Simon är fantastisk! Hans böcker och allt jobb han gör för att bekämpa denna sunkiga förnedring.

   Jag undrar genuint varför (innan LS stängde av sitt kommentarsfält) hur företagsledare som Michael Storåkers (f.d VD på Bukowski, Mc Cann gruppen tex.), Doreen Månsson, Carolina Gynning m.fl har HYLLAT hennes vägval med hejarop och hjärtan. Varför? Vad exakt är positivt och föredömligt (Storåkers ord) om en kvinna tvingas till att sälja sin kropp????!!?

    Ja man undrar om han skulle vilja att hans mamma, dotter, fru gjorde sådant? Eller Gynning, tycker hon det vore en bra väg för sina döttrar att gå om de vill köpa nya saker? Helt jävla obegripligt…

     Gynning skulle nog tycka det är bra för hennes döttrar iofs. Hon har ju verkligen noll gränser.

     Eller han själv?

    Möjligtvis finns det anledningar till att män tycker att det är bra att kvinnor tvingas fortsätta sälja sina kroppar men varför VARFÖR hejar man som kvinna på detta? Vill du stötta Linda men inte stötta hennes ”val” att sälja sin kropp så kan man ju skriva stöttande ord som säger nåt annat än ”heja dig”. Typ att jag förstår din kamp, ibland ställs man inför svåra val.

    Det känns som att Linda genom detta ger hela världen ett jättestort långfinger…

    Malin Wollin tipsade om Paulina Sokolows hyllningstext till Linda Skugge på sin story. Känns otroligt märkligt att se andra kändisar gilla och länka till bedrövelsen! Vill de vara snälla? Tycker de att det Skugge gör är bra? Utan att känna tex Wollin så är jag rätt övertygad om att hon googlat såpass att hon vet att det är riktigt grova och förnedrande saker Skugge håller på med!

     Hon har väl haft en del märkliga åsikter ibland, minns ja. Vissa är helt pantade och ser bara nån sorts powerkvinna som tjänar pengar

     Lyssnade på Malin Wolins ”sommar” , det var liksom inget uppmuntrande, man mådde nästan lite illa efter att lyssnat. Undrar om hon ville det?

      Först: Tack Simon och alla andra som ser att prostitution är prostitution, om än på sociala plattformar (för att travestera ett känt uttryck). En djupt förnedrande verksamhet för kvinnan som på sikt, som Simon skriver, mår extremt dåligt psykiskt. Det finns inget att diskutera där – däremot massor av forskning och erfarenhet som visar det Simon säger och skriver.

      Även jag lyssnade på Malin Wollins sommarprat (en stund) och jag har en enda kommentar:

      Att när allra bästa vännen får bröstcancer börja gråta därför att ”det är min enda riktiga vän och om hon dör så är jag ensam” (fritt citerat men med korrekt innebörd) är så vidrigt självupptaget och empatilöst att jag stängde av. Fy fan, säger jag bara. Jag är läkare, tänk vilken tur att jag och de flesta av mina kollegor har en annan människosyn.

       Fast som läkare har du väl ändå ett psykologiskt perspektiv hoppas jag där man förstår att anhöriga/närstående till sjuka människor kan känna både empati för den sjuka och få dödsångest själva? En vän till mig utbrast ”men då kommer det bara vara jag och *syskon* kvar” efter att hens förälder meddelat sitt cancerbesked, det va ett uttryck för vännens sorg, och det sägs ju att efterlevande plågas när den som dött funnit frid…

       Så tolkade jag det inte alls! Jag tolkade det som en uppriktig sorg, uttryckt på Malins vis!

        Så du menar att man inte ska lyssna på vad människor säger utan ”tolka” dem och dessutom ”på deras vis”. Oj, oj, oj.

         Jag menar att vi alla uttrycker oss på olika sätt. Och att Malin Wollin utryckte sin sorg sig på ett sådant sätt som känns typiskt för henne.
         Och med ett yrke som ditt som har så mycket med människor att göra vet väl du om någon att människor måste tolkas??

          Menar du verkligen att du tycker att en läkare ska ställa diagnos baserad på hur hen tolkar det patienten säger?

          Man ska inte tolka människor. Man ska höra vad de säger.
          Människor som tolkar andra och påstå vad någon annan menar…

      Jag tyckte Malins sommarprat var bra. Och har uppfattat henne som en person med ”sunda åsikter”, därav min förvåning över hennes stöd till Skugge

       Så mycket ”sunda” åsikter, not.

    Är Storåkers, Gynning, Månsson helt sjuka i huvudet? Det är totalt omdömeslöst och missledande att hylla detta. Vill de kvinnor illa?

     Den förstnämnde är lite känd som en tok i vissa kretsar. 🙂

      Det bekräftar han tydligen själv.

    Verkligen. Hade ingen koll på att dessa personer uppmuntrat LS beteende. Patetiskt. Är överhuvudtaget så djvla trött på all denna exponering. Att allt är ”bra reklam” och säljer oavsett hur det tas emot, helt utan eftertanke huruvida unga tjejer påverkas. Eller för den delen, detta ofantliga behov av att synas, väcka uppmärksamhet, exponeras till varje pris, om det så är att ta av sig kläderna, trycka upp brösten i kameran, bresa eller annat. En sak om ngn är desperat för mat på bordet, men dessa personer behöver inte göra detta och det äcklar mig att de skiter fullkomligt i konsekvenserna av sitt handlande. Det är 2023 och en del har själva barn som växer upp. Hur fan tänker de?

     Det är väl samma personer som hyllade Katrin och Bingo när dom klädde ut sina två äldsta söner till h*ror 😖 som nu hyllar LS.

    Och Gynning gör reklam för nätspel, hon bryr sig inte om andra människor.

    Jag tror mest att man inte vågar ifrågasätta i ankdammen. Man hejar bara på (man läser nog knappt vad ens ankdamms-vänner förmedlar, utan man kör bara på med sina ❤️ och 🔥 oavsett).

    Ibland är omtanke att våga ifrågasätta och vara ”besvärlig”.

    Meeeeen eftersom ingen genuin omtanke existerar flunsor/mediapersoner emellan så… blir det hjärtan och eld oavsett innehåll.

    Han kan väl själv sälja röv till äckliga gubbar då om han tycker det är så fantastiskt.

  Den lyckliga horan existerar inte så toppen om Onlyfans å pornhub kunde läggas ner. Vidrigt att folk är så porrskadade att dom inte kan låta bli sexsajter ens för en dag.
  Sex work is not work. Tragiskt å fruktansvärt sorgligt att det numera är norm att sexjobba på nåt sätt.

   Det är inte norm.

    Jo tyvärr har det blivit det sorgligt men sant

  Simon behövs i denna sjuka värld!

  Bra! Tyvärr har ju LS visat upp sin förändring som något positivt, men det tror jag inte ett dyft på. Påminner om gräddrumpan, där alldeles för mycket handlar om män/sex.. Nåt slags missbruk och ohälsa som garanterat påverkar övrig familj.

   Hur har det gått för gräddrumpan? Bättre hoppas jag!

    Tyvärr inte. Förlorade vårdnaden och riskerar nu att bli hemlös.
    Nu senast så sa hon i en live att enda möjligheten för henne att kunna tjäna ihop pengar är att börja prostituera sig.

     Hon behöver hjälp från samhället att ta hand om sig.

   Det ser verkligen ut som ett missbruk. Och det brukar komma ur känslor som är jobbiga smärstsamma psykiskt

   Gräddrumpan? Va? Vem? Vad?
   Kan någon berätta, tack? Hänger inte alls med. Är det någon som kallar sig själv så eller är det ett ”öknamn” som uppstått här inne?

  Han och det jobb han gör så outtröttligt är fantastiskt, och såklart är det helt sant det han skriver. Att glorifiera att sälja sig själv och sin kropp på det sättet och även som i Linda Skugges fall för att hantera smärta är så totalt ansvarlöst. Såklart får dem göra det, men jag personligen tycker det är omdömeslöst och omoraliskt, och faktiskt så jädrans sorgligt – nej, det är inte normalt eller något som är en lösning för/i en penga tight situation, det är djupt olyckligt för varje kvinna som gör det. Nej, jag tror inte på den lyckliga horan – kanske där och då tror personen att det är lyckan, men jag tror också att priset betalas senare genom missbruk (om man inte redan är i det) eller med psykiska problem.

   Simon är verkligen en hjälte. Att orka göra det han gör är bortom mig. Jag är volontär åt en organisation där jag chattar i en anonym chatt med människor som blivit utsatta för sexuella övergrepp (många som vänder sig dit är i prostitution) och jag är helt dränerad psykiskt efter varje session. Och jag sitter i en chatt. Att han jobbar med det och ser det med egna ögon och möter dessa utsatta människor och förövare i princip dagligen, det är verkligen så hedersvärt och starkt.

    ❤️

    Tack för att du gör det volontärarbetet!❤️

    Vad är det för organisation? Jag har själv varit utsatt och skulle gärna också vilja hjälpa andra på det sättet.

     Den heter Storasyster. De söker nya volontärer just nu faktiskt. Gå in på deras sajt så kan du läsa om hur du ansöker. Vad fint av dig!

  Önskar att gymnasieskolor fick läsa hans böcker!

  Han har naturligtvis rätt.
  Det ALLTID unga kvinnor/unga tjejer/ kvinnor som är förlorare när unga tjejer/ kvinnor görs/ gör sig tillgängliga för män. Allt handlar om att männen ska ha det så lätt som möjligt.

   Det bästa för tjejer hade varit om dom avstod sex överhuvudtaget tills dom gifter sig. På riktigt.

  Det ska tilläggas att de allra flesta inte blir rika på OF. Den genomsnittliga intäkten är mellan 150-200 dollar i månaden enligt de olika sajter som gjort uträkningar. Nu är prostitution aldrig ett bra val men att förnedra sig själv för det som i praktiken är fickpengar är extra tragiskt, och någonting som alla dessa ”empowered” flunsor håller tyst om.

   THIS! Det framställs som att du kommer att vakna rik imorgon om du startar ett konto idag. Som på alla sajter finns det ”stora konton” som absolut säkert drar in mycket pengar, men det kostar också deras kropp och tid och för att tjäna ens i närheten av vad dom tjänar måste du sitta och chatta med tuppruskare hela dagarna och erbjuda samma tjänster som LS.
   Det är så fruktansvärt romantiserat och många börjar med tankegången ”jag skulle aldrig göra si eller så, jag ska ”bara” göra si” men blir sen mer och mer desperata att tjäna mer och tänjer sakta men säkert på sina egna gränser och plötsligt är du fast i nätet.

   Det MÅSTE sluta glamouriseras! Ska det pratas och promotas så ska det banne mig talas om hur mycket SKIT som ligger bakom dom summorna dessa idioter promotar!

   Undrar hur mycket ägarna som självklart är män tjänar?

    bolaget tar ju 20% av intäkterna så med en ungefärlig omsättning på mer än 300 miljarder kronor varje år så lär ju ägarna skratta precis hela vägen till banken.

  Minns den gamla goda tiden när jag själv började, året var 2005 och då klädde man av sig på MSN i webcam. Utvecklingen genom åren har varit enorm och om jag jämför då och nu så är det så mycket tryggare för oss avklädda idag än det någonsin varit. Nu har vi varandra på ett nytt sätt, vi är kollegor och vi känner oss inte ensamma eller isolerade längre. Vi har den trygghet som alla borde få ha på sin arbetsplats.

   Eh?

   Smaklösheten i att du gör reklam för OF under detta inlägg…

    Hen berättar sitt perspektiv inom ett ämne som hen verkar ha massvis av erfarenhet av, snart 20 år. Under vilket inlägg tycker du att det passar bättre in? Snarare smaklöst att du negligerar de människor som vill komma till tals och faktiskt är verksamma inom en i många fall tuff bransch.

     Det är inte ett yrke och en bransch

     Vi blir ofta talade till nedsättande, (eller inte får komma till tals alls eftersom vi ”inte finns”, vi som trivs med vårt yrkesval), men det beror ju på den enkla anledningen att de som inte är verksamma inom det här inte vet vad de pratar om, vilket är naturligt utan egen erfarenhet.

      Att sälja sig är inget yrke. Det gör man om man måste klara livhanken på sig och sina barn.
      Är pantletare också ett yrke? Man kan ju ha pantletarkollegor då tänker jag.

      Jag är ledsen men att kalla det för yrke normaliserar och detta är inget att sträva efter.

       Fortsätter på min egna kommentar.
       Organ som säljs. Är det ett yrke?

       För det är ungefär så jag ser på det. Kropp som kropp. Förutom att organsäljarna i alla fall inte säljer sin själ.

        Fast jämförelsen är kanske inte på topp där. Organsäljare kanske inte vaknar varje morgon år efter år med glädje inför att få starta ännu en arbetsdag.

         Varför skulle de inte det? Finns det lyckliga horor finns det väl lyckliga organförsäljare? Vet du hur mycket stålar man kan tjäna på den oreglerade marknaden för organ?

       Att det är din anledning till att göra det, innebär inte att alla har den anledningen. Jag utgår från att du talar av din erfarenhet och jag beklagar att du känner så.

        Nej jag har noll erfarenhet av att sälja mig själv vilket du förmodligen redan visste. Du har bara inget bättre svar. Jag beklagar det.

       Skulle vara intressant att höra vad du själv gör för att försörja dig.

      Gör som du vill, men jag tycker personligen att det är smaklöst ja.

      Tycker även det är sorgligt att försöka normalisera prostitution och dra in nya ”kollegor” i det.

      Jag skiter fullständigt i ’er som trivs med ert yrkesval’. Ni är en på miljonen och alla utsatta kvinnor och barn är bra mycket viktigare än någon lat brud som bara inte ids skaffa ett riktigt jobb.

     Känns bara irrelevant när Simon under sina många år i polisyrket sett hur fruktansvärt fel det går för tjejer som går in i den ”branschen”. Om du läste vad han skrev hade du nog fattat.

  Någon som har en bra comeback till argumentet att man får göra vad man vill med sin kropp? Ofta hamnat i den här diskussionen med män i medelåldern och yngre (fråga inte varför..) och de hänvisar alltid till den fria viljan samt att man bör satsa på att skapa trygga arbetsvillkor istället för att försöka avskaffa verksamhet.

   Att ha friheten att göra vad man vill med sin kropp är ju inte samma sak som att alla val man gör är lika bra. Man kan välja att göra hemska saker med sin kropp, så även om valfriheten ska värnas bör man ändå uppmuntra till sunda val. Ingen av de som förespråkar prostitution vill att deras dotter ska bli sexarbetare.

   Dels det Simon säger av erfarenhet, och så finns det forskning som visar att dessa tjejer ofta mår dåligt och hanterar tidigare trauma genom att sälja sexuella tjänster, det är en typ av självskadebeteende. Eller så dras de med och gör grövre och grövre grejer på OF och tappar helt kontrollen över vad som började med nakenbilder.
   Sen kan du fråga dessa män varför de tror att det är just tjejer som säljer sig – varför gör inte heterokillar det i närheten av samma utsträckning? Och skulle de bara rycka på axlarna om deras mamma/syster/dotter gjorde det? Eller är det okej bara så länge det är någon de kan objektifiera och avhumanisera?
   Vidare finns det ett utbrett problem med traficking där tjejer tvingas in i sexbranschen. Man kan aldrig garantera att det inte handlar om tvång.

   Är det verkligen den fria viljan? Varför skapar nästan bara fattiga personer of? Många kändisar/influenser som skaffar of, skaffar det när de inte längre har en inkomst, när pengarna är slut.

   De kunde börja med att ställa sig själva frågan varför det till största del är kvinnor som ”gör vad de vill med sin kropp”.

    ”I wish that all men are reincarnated as their favorite porn star”.

     Eller varför inte en gatu-prostituerad?

   De du pratat med dessa medelålders och unga män är patetiska och saknar empati.

   Seglivad myt att man får göra vad man vill med sin kropp! I Sverige har vi bestämt att man inte får sälja ett organ, man får inte vara surrogatmamma, man får inte skada sig själv med vapen, droger eller alkohol (då tvångsvårdas man), svälta sig själv, ta sitt liv m.m. Så nej, det är inte sant att man får göra vad man vill med sin kropp. Kollektivet är överens om att vi hjälper de individer som behöver ta sig ur problem som gör att de skadar sin kropp.

    Men man får sälja sex.

   Du kan ju fråga varför de är så måna om att hålla kvar kvinnor i prostitution? Ska vi tänka så om självmord också? Där går ju många män ofta igång och vill gärna hänvisa till de faktum att män oftare begår självmord än kvinnor som ett argument till varför män är så förtvivlat förtryckta. Om man ska få göra vad man vill med sin kropp finns ju ingen anledning att förebygga självmord eller drogmissbruk heller tex.

   Jag tänker att männen har svårt att förstå hur det är att leva som kvinna. Då blir nästa debatt nivån svårare.

   En gång sa jag till min man att jag höll i nycklarna i fickan när jag gick hem. Han fattade absolut inte vad jag menade. Han förstod inte samtidigt som jag tror de flesta kvinnor förstår.

    Inte bara förstår utan jag tror vi alla får flashbacks till tillfällen då vi hållt extra hårt i nycklarna pga fotsteg bakom oss

    Fick du förklara😉

   Fria viljan? De som säljer sin kropp gör det inte av fri vilja, de gör det, för att de inte har ett uns av respekt för sig själva. Deras fria vilja existerar inte, det är andras viljor som tagit över deras liv.

    Eller för att de lever i desperat fattigdom. De behöver ofta välja på prostitution eller att se sina barn gå hungriga.

   Bara för att man kan göra något betyder det inte att man borde.

   Det passar dem att hänvisa till ”fria viljan”, för den sammanfaller med deras vilja.

    Eeexakt! OF är okej, skönhetsingrepp är okej – för tjejer bestämmer faktiskt över sin kropp!! Men om du är en tjock tjej och lägger ut bild på dig själv i bikini på insta – då är du ett dåligt föredöme, du förespråkar fetma, ingen vill se det där, du är en hälsofara, du borde banta.
    Män ursäktar sitt porrskadade beteende med modernt feministiskt dravel om att OF är kvinnlig frigörelse. Märkligt att en cellulitig röv enligt ofta samma snubbar inte är det, utan något man ska gömma och skämmas för.

  Väl rutet av Simon Häggström. Vi behöver verkligen få höra dom här nyanserade och kloka reflektionerna. Det är ju så sjukt undfallande att ”vi” är så många som bara står och ser på det här spektaklet med exempelvis Only fans.
  Jag hoppas att vi är många som kan att lyfta frågan vidare i alla rum där det fortfarande finns människor med mänskliga sunda värderingar och som har förmåga att tänka, förstå och se. Både i mänskliga möten och i våra medier.
  Vi alla behövs som motvikt för att kunna stå upp och visa andra sundare värderingar där vi lär våra unga att värdera sig själva högt och få en tilltro till sin egen förmåga att skapa sina liv utifrån det.

  Alternativet att de unga blir influerade och ser till upp till jagsvaga influensers som säljer ut sin själ är så oerhört mörkt och tragiskt.

  Önskar att sociala medier bara la ner

   Ja, tror det var bättre innan internet kom, mycket skit nu..

  Camilla, kan du inte skriva om Vanja Vikström och WoA? Det går inte längre att hitta ett spår av projektet på hennes instagram och hon har svarat en bloggläsares kommentar, på ett flera månader gammalt blogginlägg, att projeketet har dött ut. Vanja skriver även att samtliga inblandade har arbetat utan ersättning, men skickade 350 000 som koncernbidrag till ett av hennes andra bolag som hon sedan tog utdelning från.

   Hade också önskat ett inlägg om detta. Speciellt med tanke på Gotlandshuset…

   Efterfrågar också detta (igen). WoA är ju faktiskt en av de sjukaste scams på länge- nu när det mörkas och gått i graven är det dags att gräva och tvinga fram svar. Vanjas blogg är den enda jag besöker, gör det enbart när jag är sugen på att bli upprörd och irriterad (stört beteende jag vet😅)

    Samma här!

   Följer inte henne men efter att ha kollat i 20 sekunder på hennes Instagram så hittar jag iallafall 4 inlägg där hon gör reklam för projektet.

   Helt borta från Niklas profil också. Jag gissar att de har lagt locket på och hoppats att alla ska glömma den där floppen. Jag vet att jag skrev en kommentar på hennes blogg innan mint om att vara vaksam och försiktig som potentiell ”investerare” blev ordentligt utskälld av Vanja och kallad för diverse otrevligheter. Nu kan jag inte låta bli att tänka ” vad var det jag sa”. De hade förvisso räknat med att casha 30 millar och fick nu bara 3 men det är ändå vansinnigt mycket pengar och det borde granskas. Att Vänja och Niklas valsar runt som att inget har hänt är än mer provocerande, att han också hux flux tänkt sig frisk från ME känns än mer osannolikt, det osar så himla mycket katt om dom två.

    Eller hur! Visst, härligt att han mår bättre, men de känns verkligen luriga i allt! Såg nu att nån föreslagit på bloggen att en barnbok om att leva med ME sjuk förälder vore bra- Vanja nappade direkt. De har ju mjölkat ME grejen rätt rejält för sympati och ”health washing” i WoA, där ME skulle få forskningspengar (kom ev på det begreppet nu men ni fattar…), men det finns alltid möjlighet till att tjäna mer på eländet, visst? Nä ruggiga människor domdär, har noll förtroende för allt de gör och säger.

   Önskar också det. Är förvånad över att ingen journalist har grävt i allt detta.

   Håller med! Tråden på fb är väldigt intressant, tipsar om den. Det känns ruttet att de kommer undan med det. De flesta av hennes följare var väl inte så intresserade av WoA och tänker väl inte på att det tystnat. Men om man läser på fb om var alla pengar tagit vägen så får man helt klart en helt annan syn på hela familjen…

  Tycker Storåkers, som bl a äger ett galleri, ska ge Skugge lite festliga uppdrag istället – hon kan t ex hänga naken i selar där man hänger sina kläder, köra ATM med någon av oss konstköpare, bli piskad av Storåkers själv som happening i stora salen. Det vore avantgarde – och eftersom han verkar tycka det Skugge gör på OF i den virtuella världen är okay förstår jag inte vad han skulle kunna ha emot det i verkliga livet.
  Orimligt dumt av honom att kommentera uppskattande på hennes ig, där visade han sina kort. Vi är en del som häckar på hans vernissager som nog tycker det är sjukt. (Och även om vissa av oss säkert är perversa så föredrar vi att leva ut det i hemlighet. Annars försvinner spänningen.)
  Köper nog inget därifrån. Mer.

  Bra skrivet och det behövs att fler reagerar, både män och kvinnor. Medierna ska inte ge de här människorna om glorifierar sexhandel en röst.
  Jag vill inte se el höra LS ursäkta ,försvara el hylla sitt gränslösa beteende lika lite som jag vill se Paulo Roberto gråta ut i någon tv soffa.
  Det här handlar absolut inte om kvinnlig frigörelse el girlpower lika lite som alla skönhetsoperationer kvinnor gör och alla avklädda sexiga bilder som tjejer lägger upp på SoMe.

  Simon är toppen – på alla sätt. Så glad över alla som kämpar som han gör.

  Jag brukar tänka (när somliga argumenterar att prostitution, onlyfans etc är som vilket jobb som helst) – låt säga att du (som argumenterar) blivit arbetslös. Går till Arbetsförmedlingen, som glatt visar hur du kan bli prostituerad eller starta ett pornografiskt Onlyfanskonto! Varför inte? Vad är dina invändningar? Tacka inte nej till fina jobb som erbjuds! Vi hjälper dig komma igång, vi har arbetsgivare (hallickar) här som gärna tar emot dig. Vill du inte ha homosexuellt sex? Jamen, det är bara ett jobb, du behöver inte engagera dig känslomässigt! Varför vill du inte??

   Eller hur?

   Sen kan man ju lägga till att köpa tjänsten är olagligt. Så är det inte för de flesta andra jobb…

  Hans sa det med ett ord – “skitsnack”!

   *Han

  Läs även Vesna Prekopics kommentar i DN.

   Läst den mycket bra.

  Porr och onlyfans är inget annat än prostitution och betalda våldtäkter. Punkt. Kommer alltid vara. Ingen kvinna NÅGONSIN skulle välja att arbeta med detta , om män inte vore män hade vi inte haft prostitution och män hade inte kunnat betala pengar för att våldta en kvinna. OF borde vara illegalt

   Det finns många som väljer frivilligt att arbeta med porr och mår bra av det. Du kan inte koppla porr med betalda våldtäkter. HAHAHAH!

   Det är många tjejer och män som tjänar massor med pengar genom porr utan att vara i närheten av någon.
   Du måste nog lära dig lite mer om vad porr erbjuder. Det är så mycket större än vad du tror.

  Detta kommer bli en ond cirkel !
  Att glorifera OF och lättförtjänta pengar kommer göra att unga kvinnor skaffar OF för att kunna finansiera sina skönhetsingrepp ..eftersom dessa har normaliserats.
  Sjukt !

  Det enda sättet att få slut på sexarbete är att faktiskt fråga kvinnor som sexarbetar vad det är dom behöver för att sluta, och bistå dom det.

   Svaret är pengar.

    Ja, oftast det, och eventuellt mycket hjälp med att hitta ett alternativt arbete. Det räcker liksom inte att säga ” ta ett annat jobb bara”, ” skaffa billigare bostad bara”, ” gå i terapi istället”. För det är aldrig BARA. Sexarbete är en reflektion för vad samhället gör för att hjälpa individer i behov av hjälp.

    Jag följer Gabriella Wolfe på SoMe (rekommenderar) och hon verkar ha tagit sig ur prostitutionen efter att hon fick ett stort skadestånd. Kunde skaffa en fin lägenhet, en liten hund, börja plugga… fick ett alternativ till prostitutionen.

   Nja så enkelt är det inte,ofta är det ett självskadebeteende ofta kopplat till snabba cash.
   Skulle du fråga Paow så skulle hon förmodligen vilja ha obegränsat med slantar att shoppa märkesvaror för. Linda Skugge gör det tydligen för att hon inte vill sänka sin levnadsstandard för på gatan hamnar hon garanterat inte eftersom hennes ekonomi inte är så dålig. Hon bör ju även kunna få sjukpeng/vara sjukskriven.

    Allt bottnar i pengar. Jag säger inte att det inte i många fall finns en självskadeproblematik för det gör det i många fall. Oavsett om det är en utländsk kvinna som fraktas till Sverige för att sälja sex för att på något sätt kunna försörja sig själv och eventuellt sina barn till Paow som vill resa och lyxkonsumera till LS som vill höja sin levnadsstandard så bottnar att i att dom tjänar pengar på det.
    Ingen av dom skulle börja sälja sex om det inte gick att tjäna pengar, självskadebeteende eller inte.

    Paow skulle kanske behöva terapi, och någon som faktiskt styr upp det så att tröskeln dit blir låg. Samtidigt behövs en ekonomisk trygghet så att man inte riskerar att bli hemlös och skuldsatt, när man fokuserar på sin mentala hälsa.
    Alltså, när man mår dåligt så orkar man inte kämpa för att få hjälp, och rodda med allt, vilket är det som samhället idag kräver. Man måste fylla i blanketter, hoppas på att kunna kvala sig in. Ingen står där och säger ” ta det lugnt, vi tar över nu och styr upp för dig” när man håller på eller t.o.m. har redan tappat allt.

    Har du levt under en sten de senaste tjugo åren? Om du blir sjuk i dagens samhälle får du hoppas att du har en rik familj, för du kommer inte att få sjukersättning. Och det där om att Linda Skugge är välbärgad är bara spekulationer från stollar på Flashback. Det kan man inte ta som en pålitlig källa. Skugge har försörjt tre barn på en frilanslön. Samtidigt som hon fått färre och färre uppdrag och hennes böcker inte har sålt. Det blir man inte fet på.

  Jag får sådana dåliga vibbar av Paul Sundvik. Så många red flags. Han ska jämt rätta henne och allt hon säger. Han är obehaglig, ska alltid ha sista ordet när han pratar med Isabella, översittare och en hel del härskartekniker. Han upprepar vad hon säger, ska alltid göra narr av henne och rätta henne. Hela han är en stor röd flagga.

   Hon har daddy issues , gillar överklass och pengar därför gillar hon honom helt enkelt.

   Vad baserar du det på? Lyssnade på podd nån gång och minns att jag reagerade på något men utifrån bloggen framstår han ju som sådär lite rolig, retfull på ett kul sätt och omtänksam.

  Enligt of regler får man ju inte ha sex, samlag tex. Verkar ju skötas så där . Yoga Girls mamma är oxå med på of, mirka, gräddrumpan och gud vet vilka fler

   Vem faan är ”gräddrumpan”?

    Pia Nyberg.

     Aha, tack för svar.

   Yoga girls mamma?!? Hon gör iofs reklam för underkläder hos Understatement Underwear. Sexiga bilder med ganska genomskinliga spetsbehåar etc. Vilket väl är ok (väldigt fina saker!! Kan dock inte ha dem pga att mina bröst skulle krypa ut på trettio sekunder…) men Onlyfans…? Hm….

  Förklarar att yogagirl brutit med sin mamma.

   Jag trodde de hade kontakt igen…?

    Kanske de har, men man kan ana att funnits märkligheter som gjorde att yogagirl en gång bröt med sin mamma och vad jag förstått under en lång tid.

  Om LS har diarré hela dagarna pga sin sjukdom borde hon inte kunna bli sjukpensionär då eller. Hade en diskussion med en vän om inte Sverige borde ha statliga bordeller. Behovet kommer alltid finnas även om vi inte pratar om det. En del män får inte tag på någon kvinna att ha sex med. Det blir kontrollerat, kvinnorna riskerar inte misshandel då det finns personal, kan kontrolleras för sjukdomar osv. Och ja, finns ju tydligen kvinnor som kan jobba med detta..

   Jag bara måste svara på detta också:

   Du anser alltså att det skulle finnas någon slags rätt att få tillfredsställa sina sexuella behov hos en annan människa? Och inte bara det, staten ska garantera tillgången också? Vem vet, kanske borde vi även avkriminalisera våldtäkt när stackars män inte kan kontrollera sina naturkrafter? Om det inte vore så absurt och dumt skulle jag skratta och tro att du skojar.

    Det är väl bättre att ha en bordell än att de prostituerade är på gatan helt själva. Kommer alltid finnas kvinnor som säljer sina kroppar. Ja, personalen kanske kan höra om någon blir misshandlad. Har jag sagt det ska vara ok att våldta. Finns många, t ex handikappade män som inte kan få sex. Vet inte om du är manshatare men de flesta vill ha sex, både män och kvinnor.

     Nej, du har inte skrivit att det är okej att våldta – och det påstår jag inte heller. Det var ett försök att få dig att förstå hur avigt ditt resonemang, som förutsätter att människor inte skulle behöva acceptera eller kunna kontrollera ett liv utan sex, är.

     Vi tar det igen: Att få ha sex är alltså ingen mänsklig rättighet, handikappad eller ej. Det finns många människor som sällan eller aldrig får ha sex fastän de vill och då får de leva med det helt enkelt. Det är inte svårare än så. Det vi ska jobba mot är inte att underlätta att kvinnor prostituerar sig och därmed förstör sina liv, vi ska göra allt för att ingen kvinna (eller man, men de är få) behöver förnedra sig så. Sexköp är för övrigt redan kriminaliserat så några statliga bordeller lär det dessbättre inte bli.

      Ändå har Skatteverket bestämt att prostituerade ska börja betala skatt. Ska de springa ut på gatan och dela ut deklarationsblanketter då el. Eftersom du verkar brinna för detta ämne hoppas jag du hjälper LS också och inte bara sitter och förfasar dig på nätet. Hade kanske varit bättre hon jobbade på en bordell ist för att hennes barn och alla andra ser henne ha sex på nätet för allmän beskådan..

   Hela dagarna har hon nog inte diarré då många av bilderna och videoklippen är när hon har analsex.

   Så kvinnorna kan inte bli misshandlade för att det finns personal i ett annat rum?

   Skulle du själv vilja bli sexuellt nyttjad av män på en bordell? Om inte så kan du inte begära att någon annan ska utsättas för det heller.

    Håller med helt. Idioter som är för lagliga bordeller, tänker de jobba där själva? Eller hoppas de att deras mamma/ dotter/ syster tänker jobba där?

    Läste lika dum kommentar på Facebook från en kvinna i 50-årsåldern. Under ett inlägg om en våldtäkt i en kvällstidning. Hon skrev att det var bättre med lagliga bordeller så mannen kunde ta ut sin frustration där än överfalla kvinnor. Ville bara spy på människan. Varför i helvete ska en man ha rätt att ta ut sin äckliga frustration på någon?

     Tar man ut sin frustration när man har sex, är du oskuld eller. Bor du på kloster. Händerna på täcket..

   Så vi ska offra kvinnor för att män inte har någon att ligga med. Hur gamla är ni som inte förstår bättre?

   Det finns en bättre lösning, män som måste våldta kvinnor eller som har lust att göra det kan få en kemisk kastrering.

    Blanda inte ihop våldtäkter med kvinnor som frivilligt säljer sina kroppar som LS t ex. Respektlöst mot de våldtagna.

  Det handlar inte om kvinnors fria vilja det handlar om det som män vill. Och kvinnor låter sig luras, att det handlar om deras frigörelse, sluta gå på det.

  OMG var inne på LS Flashbacktråd och har inte återhämtat mig än.
  Trodde aldrig att det hade gått så långt.

   Eller hur. Man blir helt chockad.

   Det är helt vidrigt. Folk verkar tro att det är lite nakenbilder men det är tortyr och våldtäktsfantasier.

   Kan inte, och vill inte, gå in på dessa sidor. Men efter alla kommentarer så inser jag nog att det är ganska grovt. Riktigt grov porr eller?

    Japp. Det är inte vaniljsex direkt. Hon är bla helt förstörd av smisk, alltså riktigt spöad. Måste gjort vansinnigt ont och min tanke går direkt till dessa flickor jag ser med armarna fulla av ärr de tillfogat sig för att dämpa ångest.
    Min tanke är att hon tappat det totalt. För det här har inte att göra med att hon inte kan försörja sig.

  Fegt också av Linda Skugge att jämföra med ett Donken-jobb. Hon är en allmänbildad och beläst person, hon kan utan problem få ett heltidsjobb som receptionist eller administrativ assistent och tjäna 32000 före skatt. Att hitta en arbetsgivare där man kan få förlängd lunch för att hinna träna är inte heller ett problem. Hon vill vara ball författartyp men skriver för dåligt för det, det är bara att inse och skaffa ett Svensson-jobb, OF är inte det enda alternativet.

   Jag tror det var Paow som gjorde jämförelsen, inte Linda.

  Avslutar för egen del det här med att konstatera att social masshysteri brutit ut kring Linda Skugge. Senast att veva är Åsa Linderborg, känd bland annat från uthängningen av Benny Fredriksson, som saknade bevisad grund och ledde till hans självmord, under den mest masshysteriska fasen av metoo, när folk helt hade slutat tänka själva. (Om jag ogillade metoo? Tvärtom hoppades jag mycket på det och om kvinnor bara hade fortsatt att berätta anonymt, det var liksom det som var tanken från början och slutat hänga ut med namn, dessutom många gånger helt felaktigt, hade det verkligen kunnat göra skillnad – nu blev det bara en uppvisning i dumhet.)

  Det är som att folk i upphetsade situationer tappar allt omdöme – precis som under metoo. Man rycks med och slutar tänka själv. Linda Skugges sexförsäljning har nu fått så många idiotförklaringar att det känns som om man drömmer – än är hon ”feminist”, än ska ”ingen lägga sig i hur hon försörjer sig” och ”fördöma” henne, än är de som jag förstått det mycket grova bilderna på henne i själva verket en ”manifestation” för att ”kvinnor ska få ta för sig sexuellt” och sist men inte minst ”kan det ju mycket väl vara så att hon verkligen vill göra det här”.

  Det är ingen som fördömer Linda Skugge. Det handlar om att prostitution skadar kvinnor, både fysiskt och psykiskt och att det är viktigt att få fram det budskapet. Läs igen vad Simon Häggström skriver. Lyssna på honom.

  Punkt.

  Snälla alla, läs eller lyssna på Simon Häggströms böcker.
  Han bord hyllas på något vis!

   Han är fantastisk 🙏 Har lyssnat på alla hans böcker. Så viktigt ämne.

  Jättebra att du lyfter fram Häggström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.