Det här börjar bli lite av en följetong

Bildkälla: Linda Skugge Instastory

Pernilla Wahlgren anklagas för att bära runt på en över 20 år gammal oförrätt, där Linda Skugge med hårda, feministiska ordalag kritiserade henne 2001 efter att hon gjort ett utvik i herrtidningen Café. 
Hon är fortfarande mäkta upprörd över detta, vilket hon bland annat pratar om i den podd hon har tillsammans med Sofia Wistam.
Linda Skugge verkar mest mysa på sin kammare, över all uppmärksamhet hon och hennes Onlyfanskonto får, som i slutänden är det som betalar hennes hyror och andra räkningar. 
Att hon fortsätter tröska runt det här är alltså föga förvånande, jag är själv lite av en ”tröskare”, så nu har hon publicerat ett inlägg på sin story där hon skriver att hon kommer följa Expressens Anna Gullberg rekommendation och skicka Pernilla en av sina använda sexleksaker, ackompanjerat med en använd stringtrosa.
Jag tvivlar på att det här är ett skämt, så frågan är väl mest om Linda Skugge kommer skicka sitt paket med posten, använda sig av en budfirma eller om överlämnandet kommer ske personligen till Villa Wahlgren.
Jag anar att vi kommer få svaret inom en inte alltför avlägsen framtid.

Allsång på Skansens tittarsiffror för 2023.

Pernilla Wahlgren avslutade en helt fantastik säsong av Allsång på Skansen, med extremt höga tittarsiffror. 
Jag hoppas helt ärligt hon bara låter det här passera…
Hon har ingen anledning att bemöta det här, men det här verkar vara någonting som satte sig djupt i henne 2001, så vi får helt enkelt se hur den här följetongen utvecklar sig.

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy fan vad trött jag blir på det här. Jag är så trött på alla dessa ”offentliga feminister” som gör sitt levebröd på att berätta för oss andra hur vi ska leva våra liv, vad som är bra, dåligt, fel, osv. Jag skiter fullständigt i att LS gör porr, däremot bryr jag mig om hur hon och många andra läxat upp (och forf gör) oss vanlisar om vi Gud förbjude nu skulle tycka att det är lite märkligt att LS gör porr. Någon säger att hon är en frisk fläkt, en annan att man är kvinnohatare om man tycker LS porrskapande är hemskt (eller vilket ord man nu vill använda). Va i hela? Varför är inte Paow en frisk fläkt isåfall? Hur i hela jävla helv kan det vara en frisk fläkt att börja göra bdsm-porr vid 50 års ålder? Är detta den nya feminismen, där kvinnor gör allt skit kvinnor alltid gjort (tvingats till i många fall) o nu ska vi hylla dem? Isåfall är jag hellre en konservativ kvinnohatare för jag kan fan inte acceptera att det nya är att man skaffar en OF när ekonomin är lite vissen. Men mest av allt, fy fan för alla ängsliga krönikörer som alla hyllar LS och tycker att vi andra är trånsynta. Undrar fan vart världen är på väg. Inte åt rätt håll iaf.

   Med dig till 100%.

   Tycker att det är så tydligt att det handlar om VEM du är och överhuvudtaget inte vad du gör. Kulturskribenter i 50 års åldern på expressen kan relatera till andra kulturskribenter på expressen för Skugge är ju en av dem och det är inte paow eller linda rosing eller för all del pernilla wahlgren. De senare är blonda bimbos medan de tidigare tror sig ha kulturellt kapital vilket ger dem större rättigheter enligt dem själva (men det ser de inte själva). Nåt sånt gissar jag att det handlar om.

     Jag hoppas verkligen att LS har kollat av med sina barn hur de mår av allt det här. Fyf-n rent ut sagt.
     Hon verkar på riktigt bara ha sig själv i huvet.

      kh
      Det hoppas jag också. Herregud så tacksam att det inte är min mamma.

       Jag önskar hon inte fick den uppmärksamhet som hon får och vill ha. Känns bara blä. 😝

      Helt otroligt hur hela WWW engagerar sig i vad en kvinna gör för att leva. Eller för skojs skull. (Ingen aning) Spelar ingen roll varför. Det är väl hennes ensak vad hon gör? VAD har nån annan med vad hon gör att göra? HUr kan det vara allas ensak vad hon gör?? C tjänar ju pengar på henne såklart. Men alla andra? Vad har vi med det här att göra? Annat än att förstöra hennes liv.

      Obs. Vet typ ingenting om LS. Jag utgår bara från ett vanligt mänskligt uppförande.

     Håller ofta inte med Irena (ibland gör jag det men sällan) men gillar henne och respekterar att hon har principer.

      Gillar oxå Irena, hon har en stark journalistik identitet imo. Delar inte heller alltid hennes åsikter eller tycker det hon skriver stämmer till hundra. Däremot respekterar jag henne för att man vet att hon är påläst och har förankring och inte tillhör de som bara vill plocka poäng & raljera.

      Älskar henne. Håller i princip med om allt hon skriver, vilket är väldigt få jag gör det med.

       Håller med ”19:37”. Tycker att hon är supervettig och sätter orden på det som jag skulle ha sagt till 100. Har tom skrivit till henne och tackat.

     Wow vas bra skrivet av Irena Pozar ❤️

      Tycker jag också! Har skickat ett mejl till henne.

       💎 Irena Pozar bäst just nu🩵

       Älskar att du gjort det.👏Har hänt att jag själv gjort det nån gång, men nu var det (alltför) länge sen. Det rosas alltför lite, medans klagomål och annan skit flödar.

        Tack 💕

     Tack för tips! Äntligen en text på bra nivå som inte gottar sig i vilken typ av sex det gäller.

     Att hänvisa till denna Irena som är totalt ointressant och har så tråkiga åsikter är för mig tragiskt!

      Är det ”tragiskt” att någon länkar en tråkig / ointressant text? Snacka om urtvattning av det ordet….

     Tycker ni det är okej att Irena skriver att hon hatar allt med Linda Skugge? Hata är ett minst sagt väldigt starkt ord!

      Du läste rätt slarvigt Anonym 06:47, eller hur? Det står att hon hatar allt med ”Linda Skugge-gate”. Inte LS själv. Och läser man krönikan som är mycket välskriven blir det väldigt tydligt hur hon tänker.

       Välskriven, ha ha ha!

     Ja, jag fattar inte att inte fler ifrågasätter hennes uppgifter om att hon ”måste” göra porr för att klara räkningarna. Det skulle ju betyda att alla sjukskrivna (om hon nu är det?) bara har den möjligheten. Och att hon inte har andra möjligheter/talanger för att tjäna en normal inkomst. Men hon vill ”unna sig bättre saker som smink, gym mm” vilket är precis vad alla prostituerade och porrsäljande vill. Hennes agerande är ju inte det minsta feministiskt – snarare extremt omedvetet, naivt och egoistiskt. Dessutom, som feminist är man inte regelmässigt taskig mot andra kvinnor.
     Angående familjen Wahlström har jag inga synpunkter på deras reality-tv verksamhet (som jag inte intresserar mig för) men man får väl ändå säga att de är hårt arbetande artister överlag. Att göra porr på Onlyfans kan väl knappast anses vara ett heltidsjobb. Och, betalar man skatt på intäkterna?

    Linda Skugge är väl urtypen av bimbo,numera även blond(gråhårig).
    Hon har aldrig skrivit något litterärt mästerverk, enligt mig då.Recenserat böcker som hon inte ens läst och sågat författare som skrivit betydligt bättre än henne.
    I paneldebatter hon deltagit i så har hon mest bara verkat förvirrad,och antagligen fått vara med för att hon slänger ur sig elakheter,sådant ger högre tittarsiffror.
    Nej,jag har aldrig tyckt om Linda Skugge,men jag tycker synd om henne nu för uppenbarligen för de flesta så behöver hon vård.Så fruktansvärt osmakligt med dessa ”hejarop”från andra kvinnliga krönikörer och vissa kändisar som Ann Söderlund,Carolina Gynning,Zinat Pirzadeh m fl.

     Ja, dessa hejarop gör nog mer skada än håller LS rygg, (vilket jag iofs kan tycka är fint om det finns en mobb som fullständigt vill mosa ngn, ofta för ngt de som kör mobben, inte har någon som helst relation till.)Hon gjorde ju sig ett namn förr på att vara lite motvalls, det är för mig, precis samma nu. I en tid efter metoo och allt efterföljande gör hon en typiskt Skugge, dvs något som rör upp det som ligger i tiden.
     Kan iofs tycka det ibland är uppfriskande med människor som inte följer flocken och är politiskt korrekta på millimetern.I detta fall, not so much, det blir enbart patetiskt imo, speciellt med tanke på att hon inte verkar bry sig (eller helt enkelt inte hängt med i dagens endast ”ett klick bort”)om alla unga som påverkas och då har hon barn i den åldern själv.

     Varför beskriver du Lindas hårfärg som något negativt?!

     Provocerande att gråhåriga kvinnor kan tjäna pengar på OF?!

      Den jag svarade skrev om blonda bimbos,så mitt svar skulle vara lite ironiskt,att ven Linda numer skulle kunna gå under det epitetet.Vet att ironi kan vara svårt att få fram i text.

     Vem är du att fälla kommentarer om att LS behöver vård? För att hon horar ut sig på OF? Familjen Wahlgrens framgång bygger på att mormor Wahlgren en gång hora ut sig på film. I filmen änglar finns dom klädde hon av sig till bara skinnet och hånglade friskt med sin manliga motspelare. Detta var över 60 år sedan andra tider och något ingen gjorde. Mamma Pernilla horar ut hela sin familj när hon släppte in kamerateamet från femman.
     Låt folk fatta sina egna beslut och ta konsekvenserna av dem och lägg ner skenheligheten och dömandet. Det som är intressant är likheten mellan Skugge och inte bara Wahlgrens utan flera andra och det är gränslösheten och hur den gränslösheten får utlopp.

      Tror att hon menade LS:s Addison sjukdom… Jeez Louise…

       Aha så 19.12 menar att hennes utvik på OF beror på att binjurebarken slutat producera ett livsviktigt hormon. Mmm….

      Har du sett filmen ”Änglar finns dom”?Du minns nog fel,för det endaste nakna man ser på Christina Schollin är hennes axlar.Reality serier är det många som gjort,och i Sverige så är det Wahlgrens som blivit mest framgångsrik.
      Jag kan inte se några likheter mellan Pernilla eller Linda över huvud taget,mer än att bägge är kända.Att jag tycker att hon behöver vård grundar jag på hennes egna utsagor om sina sjukdomar.
      Att vara emot grov porr är absolut inte samma sak som att vara skenhelig

       Har sett filmen med min morfar som också kunde berätta för mig vilken uppståndelse den väckte när den kom. Kan tillägga att morfar gillade filmen och hoppades att den skulle bana väg för kvinnlig frigörelse. Visst visar hon mer än sina axlar i filmen.
       Men det är inte viktigt utan hur den uppfattades år 1961. Varför tror du att privatpersoner, kända eller okända ställer upp på reality-TV? Jo för de vill tjäna pengar på att visa upp sig själva och sina liv. Helt ärligt så är gränsen mellan att vara mediahora och sexarbetare hårfin.

        Om du sett filmen så vet du också att du inte får se någon naken Christina Schollin – någon enda gång. Jag lyssnade för övrigt på hennes sommarprat där hon själv berättade att hon vägrade ta av sig bikinin när regissören ville att hon skulle göra det och om dina släktingar upplevde någon ”uppståndelse” så är de nog lite väl känsliga, även när filmen sätts in i sin tidskontext.

        Jag tycker att jämförelsen du gör mellan ”mediehoror” och sexarbetare är på sitt sätt intressant, det finns många sätt att sälja sig själv och sin själ. Samtidigt har graden av något betydelse, det är därför du får ett strängare straff om du snattar för tusentals kronor jämfört med om ett tuggummi slank ned i fickan och det är därför man skiljer på mord och dråp. Det finns massor av exempel att ta, ju. På samma sätt är det ju inte samma sak att ta betalt för att en tv-kanal får följa tillblivelsen av ett hus som att visa upp sig själv aktiv i extremt grov pornografi.

        Att däremot bara slänga ur sig att Linda Skugge behöver ”vård” tycker även jag är vårdslöst och oförskämt. Men att hon och framför allt hennes minderåriga barn behöver hjälp är uppenbart. Ingen ska behöva förnedra sig på det här sättet och om anledningen till att Linda Skugge gör det (vissa tror ju att det här egentligen bara är så att säga första akten i ett drama och att det egentligen handlar om att väcka en debatt) behöver hon få slippa göra det. Och hennes barn ska över huvud taget inte befinna sig ens i närheten av den miljö hon skapat åt sig själv.

      Att PWs mamma skulle ha ”horat ut sig på film”?
      En skriven kvinnoroll i en kritikerrosad kärleksfilm där båda huvudrollsinnehavarna bär badkläder (ingen är naken).
      Kom igen, snacka om moralpanik, blev det inte lite löjligt nu? 😂

   Simon Häggström sa nåt bra oxå!

    Det är jag övertygad om.

  Äh, nu ska liksom varenda halvdan ”kulturskribent” ha lite uppmärksamhet på ett känt namn (wahlgren) och ett hett ämne (skugge). Inte konstigt att pernilla kommenterar på någons hårdporr om hon någon gång fått en känga för att visa en halv rygg av samma person och tror knappast hon legat hemma och grinat i 30 år som den här kulturskribenten ”förtjust” vill få det till i förhoppningen vi ska veta vem hon är. Tycker principiellt även att skugge får göra precis som hon vill och att debatten är trist. Men detta var ett ovanligt fjantigt inlägg.

  Hur funkar det med OF? Får man ut en lön som man skattar på eller trillar pengarna bara in på kontot? Och dom som försörjer sig på detta… hoppas dom tjäna så mycket att framtiden är säkrad eller kommer dessa personer i framtiden gnälla om att pensionen inte räcker till?

   Av det jag har läst mig till så får man utbetalningar efter att OF tagit sin del, sen ansvarar man själv för att betala skatt på det man har tjänat.

  Sälja sin kropp verkar trenda!
  Skugge tar allt med ro i sin snuskbubbla. Men va f-n ska hon ge sig på Wahlgren för, det wahlgren gjorde var ju bara att svara svara på kritiken och dubbelmoralen från Linda.

   Väldigt illvilligt tolkat. Det var en krönikör som skrev (på skämt) att Pernilla borde testa en av Lindas sexleksaker. Därför svarat Linda (på skämt) med att buda över en leksak.

  Lite extra uppmärksamhet till familjen Wahlgren. Det uppskattas säkert.

  Kvinnor gör alltid fel enligt andra kvinnor.

   Finns några miljarder kvinnor på jorden som tycker olika saker, ja

    Eller hur. De allra flesta av oss tycker väl att det finns både män och kvinnor som gör fel. Och som gör rätt.

    Bara i den här debatten finns ju kvinnor på båda sidor. Irena Pozars krönika hyllas här ovan exempelvis.

   Måste man hålla med varenda kvinna bara för man är kvinna. Kan hålla med att kvinnor döms hårdare av samhället men kom igen vi behöver inte gå full libtard.

    Libtard?

  Flera av tyckarna på kultursidorna verkar inte ha sett vad Skugge gör på DS (googla) (Linderborg i AB tror nog naivt att OF är vad som bjuds)det innehållet är helt förfärligt och ingenting annat än kvinnoskändning, de männen är inte rediga i huvet – oavsett av Skugge själv tror/känner. Det är det materialet hon säljer vidare till prenumeranterna på OF. Förr lr senare måste hon bli ännu mer extrem (hur nu det ska gå till, redan nu spekulum, ärligt? ATM och ”spelade” våldtäkter) och även helt enkelt prostituera sig eftersom sjukskallar är beredda att betala för det utanför internet. Jag är rätt övertygad om att hon inte är helt i form, mentalt sett.
  En av krönikörerna menade att vi har väl alla legat runt, fria och lite wild and crazy efter en skilsmässa. Helt irrelevant, Skugge skiljde sig år 2009 och detta handlar inte om att köra knapplösa k-ull.
  Det är en kvinna som jag önskade fler ville rädda från sig själv, från självskadebeteendet – hon har varit en viktig del i svenska feminism och säkert betytt något för många yngre kvinnor. Vilken samtid som hyllar det här läskiga. Herregud

   nån borde isf upplysa dem.

    Cissi Wallin skrev och försvarade henne. Undrar om hon sett att det är våldtäktsporr och sönderpiskade kroppar Linda säljer.

   Flera som kommenterat har bara tittat på hennes instagram-bilder, och därifrån dragit slutsatsen att det inte är så farligt.

   Jag såg dock en bild ifrån DS som var något utan det absolut grövsta jag sett i porr-väg. Tror inte dessa medelklasskrönikörer sett det…

   Du är inte så insatt inom BDSM va?
   Och aldrig till Berlin, du kommer tappa håret över vad folk uppskattar och tänder på. 😉

  Att sälja sin kropp är inte befriande.
  Att sälja sin kropp är inte befriande.
  Att sälja sin kropp är inte befriande.
  Att sälja sin kropp är inte befriande
  Att sälja sin kropp är inte befriande.

   Kan du inte berätta för Linda hur hon ska försörja sig då? När hon inte får sjukpenning och inte kan jobba.

    Försörjningsstöd, som vi andra sjuka som inte kan jobba.

     Men hon säger ju att hon inte kan få något ekonomiskt stöd.

      Hon säger det ja…

      Troligtvis för att hon har en inkomst!

       Förmodligen har hon bil hus mm då får.man sälja sånt!

      Hon har väl i alla år innan försörjt sig på att sitta hemma och skriva texter? En syssla hon uppenbarligen fortfarande klarar av med tanke på att hon sitter och skriver texter om att hon har rännskita och att hon ska skicka en sexleksak till Pernilla.
      Finns massor av människor som i olika lägen i livet har det tufft pga ekonomi och hälsan. Tror väldigt få av dem skulle påstå att det enda val de har är att sälja sin kropp.

       Tidningar vill inte ha hennes krönikor. Hennes böcker säljer inte.

    Så du menar att allt som återstår är att sälja sin kropp?
    Det där känns lite i likhet med dem som propagerar för surrogatmödrarskap. ”Vadå, hur ska två män få barn då? De måste ju betala för en fattig kvinnas kropp förstår du väl”.

     Det är absolut inte samma sak och; nej, det säger jag inte. Jag frågar hur ni tycker att hon ska försörja sig när hon inte får stöd och inte kan jobba.

      Kan inte jobba men kan bli piskad.. ok

     Men intressant att se alla PK-tjejer sparka på någon som ligger ned. Det finns miljontals kvinnor som säljer sex och det är hemskt att människor känner sig tvungna till det. Men det är inte kvinnorna som förtjänar att kritiseras. Men det här kommentarsfältet är fyllt med föraktfulla kommentarer.

      Söka jobb tadaaa

      Hon är en offentlig person som skriver krönikor om hur bra sätt OF är att försörja sig. Folk måste kunna bemöta det. Även om hon är en kvinna som säljer sex måste hennes röst i den allmänna debatten kunna bemötas.

    Söka jobb tadaaa

    Hon kan bli gyminstruktör?

     Rolig kommentar!🧘🏼🤸🏼‍♀️🏋🏻

    Fast det borde finnas många jobb som medger träning två gånger per dag. Tidig morgon, lunch och/eller kväll.

     Håller med. Många som tränar innan jobb o efter . Det är väl ett val som allt annat vad/hur man prioriterar sitt liv/vad man vill göra.

  Smart av Linda att använda Pernilla Wahlgrens namn – det ger ju uppmärksamhet och det är hon så väl medveten om.

   Ja,fast nu fick Linda S uppslaget av kollegan Anna Gullberg på Expressen som verkar ha en personlig avoghet och avundsjuka mot Pernilla.Anna Gullberg har varit i blåsvädret förr om man googlar henne,hon tycks vara en människa som till varje pris vill fram i rampljuset.

   Det var Pernilla som tog upp detta i sin podd förra veckan. Sen hörde media av sig till henne och så var karusellen igång.

  Bro … jag har varit fattig hela mitt liv. Är det dags att börja med OF eller ska jag fortsätta med mitt 9-5 jobb med slavlön?

   Jag är inte heller rik. Men hellre slavlön än sexslav. Vi fortsätter så tycker jag.

  Om man ska hylla kvinnor som säljer porr för att det är så bra och frigörande och smart sätt att få lite cash att betala hyra, räkningar, mat och smink…

  Så blir det ju väldigt knas när man i samma andetag föraktar de män som utnyttjar och köper så att kvinnorna kan vara så frigjorda och casha in för att betala hyra, räkningar, mat och smink…

   Exakt. Vilka är det som köper och konsumerar mest porr? Män! Det är bara så j*vla konstigt att påstå att porr är befriande för kvinnor. Porrbranschen borde inte ens finnas, gateway till pedofili.

    vad ska annars vara då? Då kommer det bli som i sydkora där dom sätter upp kameror i toaletter, på hotell osv.

     Menar du att om porren försvinner dyker övervakningskameror på toaletten upp?

     Att titta på människor som gökar är ingen rättighet. Att göka över huvud taget är ingen rättighet. Så mycket skada som porren gör borde det enda anständiga vara att förbjuda den. Gud så less jag är på folks (mäns) besatthet av sex, blir äcklad.

   Tänk om Paulo Roberto skulle sätta på Linda Skugge mot betalning.

   Syntax error i huvudet på kultureliten i så fall.

    🤣

    Hahahaha! Det var ju faktiskt jätteroligt! 🤣🤣🤣

    Hemskt lågt av dig!

     Varför?

     Är det värre att sälja sitt kön virtuellt till hundratals män än till en enda i tysthet?

      *bättre

  Varför skall alltid baaaaaaarnen kopplas in?
  Det verkar vara en reptilhjärnekommentar. Men tänk på baaaaaaarnen…

  Tänk på baaaaarnen när du röstar, hur vet du vilket parti de tycker är ok?
  Tänk på baaaaarnen när du handlar?
  Tänk på baaaaarnen när du gör vad som helst?
  och
  Herregud, tänkte Alex Schulman på baaaaarnen när han skriver om sina föräldrar?
  Tänker vilken krönikör som helst på baaaaarnen när de skriver?
  Tänk på baaaaaarnen är sååååå feeeeegt!

   Hur skulle du upplevt det om du vore tonåring och din redan kända mamma sålde grovporr och det skrevs om det i varje kvällstidning och överallt på SoMe?

    Tänka på barnen används i allt där man som egen person inte känner att man räcker till i argumentation eller känner sin moraliska överhöghet kränkt. Det gäller män som inte är tillräckligt babypassande eller lämnar ett förhållande, det gäller mammor som tar en festkväll.
    Det som är intressant är att du menar att det är uppmärksamheten som är besvärlig, inte handlingen som sådan. Tänk på baaaarnen…

     Självklart är handlingen också problematisk. Jag förstår fortfarande inte ditt argument, varför barnens perspektiv inte ska räknas i en persons handlingar, i de fall där det finns barn nära. Hört talas om barnkonsekvensanalys? Barnfridsbrott?

      Ok, nu tänker vi på Paolo Roberto.
      Hur mycket tänk på baaaarnen har hörts härifrån?
      För att inte tala om den som han köpte sex från? Ingen som tycker att hon borde tänka på barnen?

       Skillnaden är ju att Linda skriver om sina barn i sin krönika och hur Of-pengarna har uppskattats av dem..

        Även sexarbetare har barn! Ska enbart helgon få skaffa barn?! Vad är det ni skriver?!

         Sexarbete finns det inget som heter ditt spån.

       Värdelös jämförelse eftersom Paolo inte hade räknat med att det skulle komma ut offentligt. LS sätter i princip upp skyltar med det hon gör just nu.

        Paolo gick väl själv ut ned det?

         Eller ok jag fattar..

     Förlåt med i detta sammanhang har man all rätt att säga ”tääääänk på barnen”

      Kanske menar personen att kvinnor har ett egenvärde och det hamnar i skymundan, när det främsta/enda argument som läggs fram till varför något inte ska göras är det pga. En yttre faktor, som barn i detta fall.

      Barnperspektivet är så klart jätteviktigt! Nu vet jag inte hur den specifika situationen ser ut, men det kan eventuellt även röra sig om barnfridsbrott.

      Mångas argument tar slut utöver det som rör barnen, vilket är lite ledsamt. Men det är lite av en klassiker ”tänk på barnen” eller ”tänk om det hade varit din mamma/syster/fru/flickvän/tjejkompis/moster/faster/mormor/farmor osv.” Vad hände med en kvinnas värde fritt stående från alla människor runt omkring henne? Existerar det inte för personer som inte nämner det, utan som enbart nämner ”tänk på barnen”?

      Hur kommer det vara för den här kvinnan att leva med sina handlingar om 1-10 år? Hade hon kanske kunnat få stöd nu när hon är mitt i det, i en förhoppning att hjälpa henne nu och även hennes framtida jag?

       Du har så rätt!
       Men det är så typiskt med kvinnor.

     Det hade så klart varit skillnad om ingen visste nåt förutom hon själv, illa och ledsamt ändå förstås då det verkar handla om nåt slags självplågeri, men bättre i det stora hela. Du jämför väl inte på riktigt detta med en festkväll..?
     Mammas väldigt grova bilder/videos kan vem som helst ha tittat på nu, kompisar, pojkvänner, lärare, kollegor. Inte ”bara” de som har sajterna. Tror du på riktigt man går runt och mår gott då?
     Där har du barnperspektivet. Och föräldraansvaret

      Hur gjorde Pernilla 2001?
      Tänkte hon på barnen? Även om de idag säger att hon var snygg, då.
      Betydde pengarna något för henne då?

       Men Herregud,man såg baksidan på halva hennes rygg,det går ju inte att jämföra med Lindas hårdpornografiska bilder.

        Kan du se dessa hårdpornografiska bilder bland de vanliga omslagen på tidningar hos ICA/COOP och på löpsedlar? Nej.
        Kunde Pernillas barn se Pernilla Wahlgrens mjukporrbilder hos ICA/COOP. Ja.

        Det var ok då.

         Pernillas ”mjuk porr” kanske inte ska jämföras men när Linda gör våldtäktsporr, onanerar med grönsaker i offentliga rabatter, har sex på smutsiga toaletter och publicerar bilder med sperma i ansiktet och sönderpiskad kropp… Just sayin.

        Helt enig med dig, vad är det för jämförelse?

        Och varför håna Pernilla att hon är ”mäkta upprörd”? Hon har väl bara ifrågasatt att Linda skällde ut henne när det begav sig, och nu gör betydligt grövre saker själv?

        Jag tror ju inte direkt att Pernilla sitter hemma och kokar och att detta hsr vänt upp och ned på hela hennes värld.

        Tycker faktiskt att Pernilla ofta får oförtjänt mycket skit. Vem minns inte julgranarna där någon annan lade ut Pernilla som någon slags referens, och när Pernilla dementerade så rantade denna människa om att ”Pernilla minsann borde skämmas” för att hon ”inte stod vid sitt ord”.

        Storyn var typ;

        Pernilla skrev: ”Det här var en fin julgran” år 2014.

        År 2020: Julgrans-Anna använder Pernillas foto på hemsidan med citat: ”Det här är världens bästa granar, ingen annan gran är värd att köpa”.

       Tycker det är värre att biancas föräldrar grälade så saker flög, hur bianca minns att hon kom till förskolan och förstod att det inte var normalt hemma.
       Bilderna var i detta fall uppenbarligen ett mindre problem för barnen.

       Herregud folk tar gravid bilder mer nakna än vad PW var på bilderna och folk tycker det är ok

       Det går inte alls att jämföra med skugges porr

    Det är väl inte konstigt då barn är beroende av vuxna, har väl noll med reptilhjärnan att göra utan tvärtom. Trevligt om man kan lita på dem som har ens omvårdnad i sina händer

    Alex haha? Han har väl ändå skyddat sina barn rätt bra.
    Du verkar i lite obalans.. men det är på modet nu.

     Hur har Alex skyddat sina barn från det han skriver ?

    Skulle själv förklarar ju sitt beteende med att hon vill ha råd att köpa kläder och smink till sina tonårsbarn.

     och hyra och mat, glöm inte det…

      Jo men just kläder och smink var väl det som var till barnen.

     och hyra och mat, glöm inte det…

   Tror du missuppfattat det konceptet något.

   Du har inte egna barn va?

    Gulle dig för lite härskartekiner!

   Till ”en annan” jag tycker barn ska komma först om man är förälder speciellt till ett litet barn

   Men Linda Skugges barn är alltså vuxna och ett barn är 16 inte långt från 18, jag håller med om att det är bekymrande men när ska en mamma få göra egna beslut om sitt liv när barnen är gamla nog, så jag förstår delvis ditt tänk nu tycker jag att Linda i sig spårat lite.

   När man läser det här kan väl inte en jävel tycka det är en bra idé att sälja sin kropp på onlyfans?

    Nej verkligen inte! Hoppas att många läser.

   Mycket bra och informativt!

  Vad har hänt med den här kvinnan??

  Hur länge kan man leva stort på Onlyfans? 45? 55? 75? 90??? Ålder, alltså. När övergår man till att isåfall bli en fetisch för män som vill ha åldringar? Känns det också ok och som kvinnlig empowerment? Och tjänar man lika mycket?

   Jag tänker också att det måste vara svårt att hålla materialet på den plattformen, dvs ”marknaden” (seriöst vet inget bättre ord här” blir mättad / kräver mer extrema saker. Lider så fruktansvärt med de som hamnat i den här situationen.

   Fortfarande förkastligt att LS planerar att skicka sånt till PW ändå. Hon är skyldig henne en ursäkt för tidigare påhopp och detta.

   Det mesta på of är väl en fetisch för män.

   Ja tänk om en massa åldringar sitter och tittar på en massa andra åldringar på OF… vilken fetisch

   Alltså det är väl ingen skillnad alls. En fetisch för män är du på Onlyfans oavsett ålder. Eller finns det någon oskriven regel om att antingen är man för ung eller för gammal? Hur gammal får man vara då, så det ska vara ok? 29 exakt?

   Onlyfans är skit, helt sjukt på alla sätt. Oavsett ålder på den som säljer sig där.

  Och så har Bingo Rimér skrivit på sin Instagram om att: ”ingen har skrivit att det var han som upptäckte Linda Skugges otroliga potential framför kameran”

   Alla vill ha sin del av uppmärksamheten kring detta. Det börjar nästan bli obehagligt.

    19:56
    Du kan stryka nästan. Håller med, det känns väldigt obehagligt.

   Är det sant?? Herregud så sjukt!

   Jag har sett bilderna. Det är inget att vara stolt över…

   Han Sveriges största Pimp, kan hålla k…..ten

  Fattar inte riktigt hur man kan tycka att det är konstigt att Skugge gör tvärtemot något hon tyckte var fel för TJUGO år sedan. Hade väl förstått just den kritiken om hon hade gått ut och fördömt Paows beteende typ förra veckan och sen nu själv gjort porr på OF. För tjugo år sedan tyckte hon att det var förkastligt att kvinnor viker ut sig, idag tycker hon uppenbarligen inte det. Människor förändras, tider förändras.

   Det var väl mest Pernilla W som lyfte detta eftersom det rörde henne. De flesta andra förstår nog vid detta laget att LS har helt andra åsikter nuförtiden, och har haft ganska länge.

   Definierar influencers nästan halvnakna bilder som mjukporr.

   Vad vill de förmedla halvnakna med putande och halvöppen mun? Tänk efter noga!

  Tanbyklaras redigering till en mer symmetrisk rumpa på hennes senaste bild🙄högra rumphalvan är jääätte suddig och diffus när man zoomar in🤣

   Är inte det för att den är i vattnet?

    Ingen annanstans på kroppen är just så, så borde inte vara det

   Men herregud tror du på dig själv? Bilden är tagen på långt håll i en pool…

   Inget ramaskri på den. Fattar inte ens vad du syftar på i bilden. Sluta överanalysera

    Överanalysera? Zoomade in & konstanterade att det var suddigt BARA på ena skinkan.

     Well thats weird. Sluta zooma in på folks rövar 😵

      Men tanken är ju att man SKA zoooma in på rövar och SE rövar och bli … ja, på rövar! Det är ju hela tanken bakom stora klotrunda RÖVAR!! Ju!!! Rövar – stora, runda, exponerade, tillgängliga (?) är hela meningen!

       Men ska de inte tänka på barnen då?

        Men ge dig nu

       Okej det är ju vad du tycker. Och tydligen gör. Jag med flera gör det aldrig – problem solved.

       Din kommentar är bara märklig. (Eller kommentarer..)

   Jag ser det också. Trosan har blivit sned av hennes suddande haha!

  Om hon verkligen skickar det till Pernilla hoppas jag Pernilla anmäler henne.

  Saknar denna Linda! https://bon.se/magazine/bon-20/linda-klar-av-sig/
  Hur det än är nu så kan ingen ändra på att hon stod för en enorm mängd tonårstjejers feministiska uppvaknande sent 90-/tidigt 2000-tal. Det fanns liksom ingen som hon, iaf ingen mer tillgänglig för den stora massan och jag är henne för evigt tacksam för att hon var en del av min tonårstid.

  Vi matades med Bingos utvikningsbrudar, tjejtidningarnas utseende-, smal, och killhets. Linda var en motvikt mot allt detta och stod på fronten på ett sätt som för den tiden kändes helt nytt (nu utgår jag bara från mig själv och mina känslor givetvis).
  Kan liknas lite med Bloggbevakning idag tycker jag, då Camilla representerar en motvikt mot influencervärlden och all skit det innebär som annars skulle stått oemotsagt.

  Förresten lite funfact som kanske inte många minns eller har koll på: Linda var den som först uppmärksammade Tramsfrans. Han var ett fan av Linda och hon tyckte han var så gullig och skrev roligt. Hans blogg hette något i stil med Radhuslovern och han var typ 13 år. Internet var verkligen litet back then 🙂

   Minns också detta med Tramsfrans när han gick i högstadiet och mejlade med Linda Skugge om sina känslor och ångest! Men jag tror hans blogg hette något i stil med ”bloggpojken”? Han låtsades vara lite lätt förälskad i Mat-Tina för att dölja sin läggning innan han kom ut.

  Skugge skriver (skrev?) ju även barn/ungdomsböcker. Hoppas att ingen 12-13 åring som läser tex Junos vlogg, eller 8 åring som läser bokserien iskompisar googlar författaren.

   Då är det väl delvis föräldrarnas ansvar att ha mer koll på sånt hennes värsta bilder måste man söka mer för att hitta

    Brukar väl iofs inte bakgrundskolla författarna till barnböcker mina barn läser.

    Frågan är vad man som förälder ska säga/göra. Skulle aldrig förbjuda mitt barn att läsa böcker hen gillar pga författarens liv/personlighet ( om jag inte bedömde att innehållet i böckerna var skadligt, men det är ju en helt annan sak och är inte fallet här)

    Men att säga ”du får inte googla författaren” är ju som att be om att de ska göra det. Dessutom så kan det ju hända i skolan om de ska skriva något arbete om böcker de läst osv.
    Men det är ju bra om det inte är så lättgooglat att hitta bilder.

    Självklart måste man som vuxen prata med barnen och ha en dialog om vad som kan finnas på nätet osv och försöka ha koll. Men det är inte alltid så lätt.

    Jag hoppas att Skugge hittar andra sätt att tjäna pengar på, blir smärtfri och att OF upphör att existera.

  Nej jag kommer inte normalisera detta som feminism! Aldrig i helvetet!!!!!!!!

  Handlar ju inte bara om sexet utan finns ju en säkerhetsrisk inblandad med de här männen…

  Mirka Norrström försörjer sig oxå på OF. Vad rycker hennes barn om det? Förstår inte!

   Fast hon nämner ju inte of i samma mening som barnen antar jag? Typ jag måste ha of annars får baaarnen ingen mat

  Som ngn skrivit är det ju i DS sammanhang hon tar sina bilder och sedan säljer vidare på OF. Och som flera påpekat har nog inte de krönikörer som tycker detta är befriande och en form av feminism inte sett de bilderna. Grov porr, absolut. Men på flertalet bilder är det ju tydligt att det utövas våld som inte är säkert . Exempelvis piskning av mage finns på flertalet bilder. Alla BDSM-utövare vet egentligen att man inte ska slå mot mage därför att inre organ som njurar kan skadas. DS brukar definiera sig som frisinnat och respekt för andras kinks, det finns många feminister på DS men jag tror till och med DS är lite av i chock. Och sorry det kan aldrig vara feminism att slå mot ngns njurar/ta emot slag mot njurar.

  En annan sak som blir tydligt är ett många sex/flasha könet/onanera med dildo bilder är tagna utomhus och i miljöer där det är tydligt att det skulle kunna dyka upp människor (tätbebyggelse dagtid) . Det är ju också big no no, inte ur ett feministiskt perspektiv utan man flashar inte sin sexualitet för andra människor om det inte är samtyckt.

  det är så mycket i detta som gör det så…sorgligt.

   Jag såg några av bilderna på fb precis i början när det kom ut att hon börjat göra porr. Mest för att jag inte trodde på det och tänkte att det måste vara fake, vilket tyvärr inte var fallet.

   Bilderna är obehagliga och där hon piskats över hela kroppen har tyvärr fastnat på näthinnan. Det jag däremot har funderat på är att de foton hon lägger upp på insta inte syns ett spår av piskrapp.

  Var skriver Skugge att hon ska ge bort en använd sexleksak?

   På hennes Instagram.

  Vadå ”extremt höga tittarsiffror”??
  De är oftast något högre än förra året. Första var mycket högre, men så är det när det byts programledare, inget ovanligt. Avsnitt 6 hade högre siffror förra året.

  I allt detta är jag mest förvånad över att folk tror att detta är något nytt för Skugge? Hon har alltid rört sig intill alternativa kretsar och personer runt henne hade en bdsm estetik redan då i slutet 1990-tal början 2000-tal. Hon har inte helt bytt åsikter/preferenser, hennes helylle attityd var bara en fasad. Fasader brister…

  Sen tycker jag absolut inte att det är okej med våldet och porren och jag tycker nog också att hon borde få vård istället för hurrarrop. Jag är bara inte så förvånad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.