Lovisa Worges svar på kritiken

Under de senaste dagarna gar det pågått en debatt kring ett väldigt komplex ämne. Jag har därför tagit mig tiden till att läsa på om alla olika infallsvinklar och vill formulera mig på ett genuint och respektfullt sätt. Jag har tagit del, läst, hört och förstår problematiken i denna debatt. Min avsikt har aldrig varit att uppmuntra eller provocera till ohälsosamma ideal. Jag förstår problematiken kring att en sådan bild sänder ut fel signaler. Jag förstår min roll i samhället och på sociala medier. Och till alla som hört av sig, tack för era fina ord. Jag mår bra. <3// Lovisa Worge

Jag skulle också vilja lyfta fram att Lovisa även har raderat den bild som startade allt det här, i alla fall det som fick mig att skriva mitt första, kritiska inlägg. 
Jag ser fram emot att se Lovisa tar mer ansvar och skänka sina bilder lite mer eftertanke innan publicering, som den inspiration hon är för många unga människor där ute.
Kanske vågar andra influencers, som hittills lyst med sin frånvaro och skrikit av tystnad, haka på när de ser att Lovisa tagit ställning utåt.

Jag vill också flika in att Lovisa var en av FÅ influencers som tog ansvar för sina offentliga misstag under pandemin. Då gick hon också ut med en offentlig ursäkt efter att ha väckt många reaktioner efter att ha haft en födelsedagsfest/middag som såg ut att gått lite vildare till än vad restriktionerna tillät.
Då lät det så här. 

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker att det är en copy paste kopia på Chloe Schutrmans ”vi äter bara 6 mandlar och två äppelbitar på vårat anorexia camp” ursäkt för några månader sen. Ett standard svar utan någon som helst djupare mening. Allt för att rädda sitt ansikte och släta över. Men då har dom i alla fall sagt NÅGOT! Så det är väl ”jättebra”.

   Jag är lite dubbel här. Vad är ett alternativt svar ? För jag kommer liksom inte på något iaf ☺️

    ”Jag har nu läst på ordentligt i ämnet, i synnerhet har jag reflekterat tillsammans med andra som är mer pålästa än mig. Nu förstår jag att det inte är min kropp, min eventuella ätstörning eller mitt instagramflöde som är problemet.
    Utan det viktiga (och det som jag kommer bära med mig framöver) är vilka ideal som jag befäster genom de kameravinklar, filter och poser jag väljer på mina bilder. Dessa val har en större betydelse än vad jag tidigare varit medveten om.
    Jag kommer framöver göra (och uppmuntra andra i min närhet till) aktiva val för att bredda idealen, istället för att göra de snävare.”

     Det viktiga är vad hon faktiskt gör framöver. Och vad hon redan gjort, dvs raderat bilden.

     Hon säger ju att hon förstår problematiken. Så bra, upp till bevis.

     Du borde bli Bianca och Co. presstalesperson 😁

   Vad tycker du hade varit ett bra svar som gjort dig nöjd? Nyfiken!

    Vad tycker ”vi” om det här svaret?

    Hej kära följare,

    Jag hoppas att ni alla mår bra. Jag vill börja med att säga att jag är så tacksam för er stöd och era tankar under denna resa som influencer. Det har varit en ögonöppnande period för mig där jag har insett att mina handlingar och ord har en betydande påverkan på er alla. Idag vill jag använda denna plattform för att göra en uppriktig och ödmjuk ursäkt.

    Jag är fullt medveten om att jag har publicerat bilder och inlägg som har varit pro-ana inspirerande. Jag inser nu att detta var ett allvarligt misstag från min sida. Min avsikt har aldrig varit att uppmuntra någon att ta skada eller sträva efter osunda mål. Jag har verkligen missbedömt situationen och förstått den skada och smärta som dessa inlägg kan orsaka.

    Jag vill be om ursäkt till er som har känt er kränkta, upprörda eller på något sätt påverkade av det jag har delat. Ni förtjänar bättre än så, och jag tar fullt ansvar för de negativa konsekvenser som mitt handlande har haft.

    Som en influencer har jag en plikt att vara en förebild och sprida positivitet och hälsa. Jag vill göra en förändring och använda min plattform på ett sätt som uppmuntrar till självkärlek, hälsosamma val och välbefinnande. Jag har lärt mig av detta misstag och kommer att arbeta hårt för att förtjäna ert förtroende tillbaka.

    För att kompensera och visa mitt åtagande att göra rätt, kommer jag att samarbeta med organisationer som kämpar mot ätstörningar och främjar mental hälsa. Jag vill vara en del av lösningen och bidra till att sprida medvetenhet om dessa viktiga ämnen.

    Jag är tacksam för era påpekanden och den kritik jag har mottagit. Det har hjälpt mig att reflektera över min roll och ansvar som influencer. Jag är fast besluten att lära mig av detta och göra en positiv skillnad framöver.

    Tack för att ni lyssnade på mig. Jag hoppas innerligt att ni kan förlåta mig och fortsätta vara en del av denna resa mot att sprida kärlek, hälsa och välbefinnande tillsammans.

     Chat-GTP? 😉

      100% 😁
      ” Jag behöver en text med en offentlig ursäkt. Ursäkten ska vara skriven från perspektivet av en influencer som fått mycket kritik över att publicera bilder som varit pro-ana inspirerande”

       Tack för att du bevisade vilken usel idé det är att använda chat-GTP för offentlig kommunikation. Texten är för lång och full av floskler och utfyllnadsord. Sedan undrar jag vilken logik som ligger bakom att erkänna att hon var medveten om att hon gjorde fel när hon la upp pro-ana bilder. Så använd inte chat-GTP, iallafall inte om du inte själv kan formulera ditt budskap.
       Texten Lovisa la upp är bra för den riktar sig långt utanför hennes målgrupp, vilket är tanken.

        Alldeles för många tyckte ju dock att det var en jättebra ursäkt

     Wow!!!!
     Sådärja 🙏

      Vem orkar ens läsa allt det där dravvlet? Jag gav upp efter några meningar.

       Hade någon postat det där så hade det absolut avfärdats som ordbajs.

        Tycker jag inte…

     Haha så ska hon skriva en hel bok som ursäkt? Hon har ju inte mördat någon direkt eller gjort något annat olagligt.

      Jag ger dig lite mindre ord:

      Jag ber innerligt om ursäkt för de problematiska inläggen jag publicerat. Jag ser nu hur skadliga de är och tar fullt ansvar. Mina avsikter har aldrig varit att främja ohälsa. Jag lovar att lära mig av detta och fokusera på att sprida positivitet och välmående. Er kritik har varit ögonöppnande och befogad, och jag är fast besluten att göra det rätt igen. Jag värdesätter ert förtroende och hoppas ni ger mig möjlighet att visa förbättring.

       Du menar att du ger Annika färre ord, inte mindre.

        Ouch

        Sluta med ordpoliseriet!

         Det här handlar inte om stavning utan om syftningsfel. Texten får en helt annan innebörd med orden mindre eller färre.

          Mindre antal? Det är väl inte fel att säga?
          Det är mindre antal på stan idag
          Jag har rensat garderober så nu har jag mindre kläder som tar plats

          Jag vet att det säkert blöder i ögonen på vissa att ”mindre” idag betraktas som korrekt även i dessa sammanhang. Precis som dom istället för de/dem 😁

         Nej, eftersom Mrs Statham själv försöker rätta andra och dessutom är allmänt dryg.

          Om du upplever att jag är allmänt dryg så beror det i huvudsak på en av tre anledningar:
          Du förtjänar det
          Du läser in en ton som inte finns
          Eller så missförstår du med flit

           TRH.

           DÄEI.

     Haha! Ett sånt svar hade jag bara garvat åt. Så överdrivet tillrättalagda ord.

     Om hon inte känner att hon gjort fel innerst inne då? Ska hon sitta och hitta på att hon tycker att hon gjort fel då?

     Hennes svar var inte innerligt och det tyder på att hon egentligen inte tycker att hon har gjort något fel eller problematiskt.

      Men i så fall skulle hon väl kunna kosta på sig ett ärligt men välskrivet svar då? Känns ju onödigt att ljuga om hon bara kommer hoppa in med ana-bilder om en månad igen. Om hon inte håller med kritiken skulle hon kunna skriva något i stil med ”Det är beklagligt att unga kvinnor känner av pressen att se ut på ett visst sätt och jag önskar att alla kunde älska sin egen kropp som den är. Själv har jag den kroppsform jag har p.g.a. gener och vill inte bli inblandad i ett förskönande av ätstörningar – då det inte är något jag någonsin har lidit av. Precis som vi ska acceptera större kroppar och aldrig hoppa på dem för utseendet, så vill jag att min mindre kropp ska accepteras som den är i sociala medier. Jag hoppas på en framtid där ALLA kroppsformer anses accepterade och vackra!”.
      Nej jag håller inte med om ett sådant resonemang men om det är så hon ser på det så bör hon väl stå upp för sig själv? Tomma ursäkter som vi sett från typ Margaux ang. peta-på-snubben-gate är så jäkla tröttsamma.

       Saken är ju den att de kan skriva precis vad som helst. Antingen letar man fel genom att dissekera varenda mening och ord. Hittar men inget fel så säger man bara att ursäkten inte är genuin. Vad är poängen med att bemöta kritik om det antingen görs fel eller ”bara är ord”?!

        Kan hålla med där. Just vad gäller detta ämnet lär det aldrig finnas en perfekt ursäkt. Dessa influencers, som Lovisa och Bianca, är ute efter att visa upp det perfekta fantasilivet. Då ingår det att vara supersnygg = bland annat smal. De kommer aldrig sluta lägga upp snyggbilder på sig själva och därför kommer aldrig t.ex. Camilla vara nöjd med hur de agerar. Precis som med semesterflygandet, konsumtionen m.m… Can’t win?

      Ett förslag:

      Jag vill ta tillfället i akt att adressera den pågående diskussionen kring vissa av mina inlägg. Jag förstår att vissa har uttryckt oro och oenighet över viss bildmaterial, och även om jag kanske inte delar samma uppfattning, är jag medveten om att vår interaktion är en ömsesidig resa.

      Min intention har alltid varit att skapa en inkluderande och positiv miljö där vi kan utbyta idéer och skapa gemenskap. Jag hoppas att vi kan fortsätta att göra det på ett sätt som känns givande för oss alla.

      Tack för era åsikter och er passion. Låt oss fortsätta att växa och utvecklas tillsammans.

       Det där är lika mycket ett icke-svar som det hon precis skrev själv.

        Du menar icke-ursäkt?
        Vad är det för svar du skulle ha velat se då?

         För min del så får hon ge vilket svar hon vill, jag tror att oavsett så hade hon fått kritik för det. Inte nog genuint, fel ordval, tar inte nog med ansvar, ursäkten kom för sent, osv osv.

         Men oavsett så tycker jag inte att ditt förslag har mer substans än det hon själv skrev. Och jag tror aldrig att folk kommer vara nöjda.

         Är det viktiga vad hon säger eller vad hon härefter gör?

      Spelar det nån roll hur eller vad hon skriver? Hon skulle få skit vad hon än skrev!
      Tänk om alla slutade vara C:s manipulerade får istället.

     Låter som att det är kungen som har fuckat upp.
     Min plikt..
     Förtjäna ert förtroende..
     bla bla bla.

     Jag tycker att det här är ett mycket bra svar och hade visat på att influencers verkligen har förstått att det de gör påverkar. Men liksom S här ovan funderar jag på om Lovisa faktiskt inte tycker att hon har gjort något fel?

     Men herre gud jag håller inte med, var nöjda över vad hon skrev.. eller bry er inte scrolla vidare haha

     Det blir rätt knepigt att lägga ”ursäktens” vikt vid någon annans känsla. Man ber inte riktigt om ursäkt för sin handling, utan fokus ligger på om någon har känt sig felaktigt behandlad (men undertexten är att ens egen handling inte är riktigt en orsak som man ska lägga fokus på). Det är ungefär som att säga ”jag ber om ursäkt OM du tog illa vid dig”.

     Istället kan man t.ex. uttrycka något annat för att visa att man tar på sig ansvaret och förmedla att man har kommit till insikt i det felaktiga och att man ska göra bättre på det eller det där sättet. Och sedan visa att man är i medvetenheten genom att inte upprepa samma sak igen eller på ett liknande sätt (annars blir det enbart en tom ursäkt).

     Sådana ”ursäkter” blir lite som när man var liten och någon lärare på lågstadiet sa att man skulle kramas och säga förlåt till varandra. Sedan kunde en del trycka ihop ens kroppar om man inte gjorde en ansats att frivilligt kramas. Väldigt speciellt och jag hoppas att yngre barn nuförtidenslipper en sådan icke-försoning.

   Jag vill veta varför visa en sådan bild. Vad var meningen. Fattar det inte?

   Det är väl skillnad. Lovisa ser ju ut som hon gör.

  Jag tänkte först att det var skrivet av någon som hanterar kriser på hennes agentur men sen såg jag meddelandet hon skrev under pandemin och de känns ungefär liknande i stil. Om hon inte hade en agent då så kanske det är hennes ord.

  Jag tyckte det var bra skrivet. Hon kan inte heller ta på sig hela ansvaret för det som sker men här säger hon att hon fattar och inser sin roll i det hela utan att kommentera sin kropp över huvud taget.

  Inte helt enkelt att inte säga ”jag ser ut såhär, låt mig existera utan kritik” men nu stod hon över det och det får nog anses som positivt.

  Finns inget i det som visar att hon faktiskt förstår. Skulle vara intressant att få veta vad som gjorde att hon plötsligt nu förstår. F ö är det inte helt tydligt om hon inte förstod då men förstår nu.

   Om hon förstår eller inte kan hon ju inte säga mer än med just de orden. Det är handlingar som visar det, och det får ju framtiden visa. Om hon aldrig mer lägger upp sådana bilder har hon ju förstått att sådana bilder inte bör läggas upp i alla fall.

  Hanna och Bianca använder sig väl av försvarsmekanismer som ”spela död”, eller ”spela dum”.
  – Om jag inte fattar eller låtsas om så försvinner kritiken och jag slipper känna skuld och skam, ta något ansvar.

  Lovisa är och har alltid varit väldigt smal. Vad är skillnaden att denne lägger ut en bild på en kroppsdel som är smal och det blir hysteri.
  Om en överviktig lagt ut samma bild på sin rygg hade den hyllats enormt. Övervikt är inte sunt. Det finns inget som säger Lovisa har ätstörningar och är onormalt smal. Men bara för att hon är smal ska det kritiseras. En överviktig kropp kan också trigga någon annan att bli osund och sjuk av fetma.

   Verkligen!
   Är inte du också så jäkla trött på alla löpsedlar med tips på hur man snabbast går upp fem kilo till midsommar mm?
   Så triggande!

    😂
    Blir också stressad av
    – så ökar du volymen på dina valkar
    – jobba bort dina slanka låt
    – så får du uppsvälld mage i raketfart

     – Skaffa celluliter på 30 dagar!
     – Så får du bilringarna du alltid drömt om
     – Superknepet för att försämra din kondition

    Ja fast även fast det inte är information hur man går upp i vikt på samma sätt så är det också för övervikt är ett problem i samhället och dagsläget större än exempelvis anorexia. Många dör av hälsoproblem relaterade till fetma, därav ska information finnas hur man går ner.

     Men är det på grund av att influencers har uppmuntrat till fetma? Eller beror det på något annat? Ja, övervikt är ett problem men inte för att unga tjejer vill vara feta, för att normen är att vara fet eller för att man har satt likamedtecken mellan fet och lycklig/vacker/duktig/osv.

     Tror du någon enda ung tjej ser Stina Wollter och tänker ”så där fet vill jag också bli😍” och sen äter 2000 kcal till varje måltid?!

     Absolut, men hur är det relevant här?

    Apropå att bemöta kritik…

    Nej. Men jag tycker inte Lovisa är sämre än någon annan bara för att hon är riktigt smal.

    Det här landar i att bara för att hon är smal så får hon inte lägga upp bilder på sig själv, oavsett om hennes kropp är skapad av svält eller naturlig.
    Det har jag ingen aning om. Alla människor väljer inte självmant att vara smala.

   Fetma är inget någon kan inspireras till. Det är ett sjukdomstillstånd! En person får fetma antingen av en ätstörning och/eller pga. en medicinsk bakomliggande orsak.

   Av samma orsak (sjukdomstillståndet) kan en frisk människa inte svälta sig av ren och skär vilja. Hjärnan kommer tvinga personen att ge upp och det tenderar att resultera i hetsätning för att kompensera för svältperioden.

    Men hur opåläst är du människa? En människa är nödvändigtvis inte sjuk när hen börjar äta mindre och mindre utan sjukdomen kommer ju på vägen. Sen kan en ätstörning också såklart vara ett symptom på annan sjukdom, t.ex odiagnostiserad ADHD hos flickor.

     Är ADHD en sjukdom?

     Fel!

  Det fattas alltid stora tårtbitar i såna här så kallade ursäkter. Ansvarstagande kanske? Kanske är det normkritiken som fattas? Resonemang kring makt och privilegier?
  Hur ytligt det blir när alla bara vill sopa undan anklagelser utanför sin egen lilla dörr och därigenom kallas god. Istället för att uppringa en verklig vilja att reflektera kring sig själv, makten man besitter, sina sociala medier och de skadliga normer som man upprätthåller och tjänar pengar på.

  Hur kommer hennes mående in i bilden? (Slutet på hennes inlägg)

   Gissar att folk frågat hur hon mår iom bilden.

   Skulle tro att folk sänt massa kommentarer/frågor/antaganden till henne om att hon skulle vara sjuk, ha ätstörningar osv med tanke på ryggbilden

   Jaa, hon har nog fått frågan hur hon mår löpande under tiden dialogen om ätstörningar har pågått parallellt, både i relation till att bli föremål för ”granskningen” och om hon de facto har en ätstörning. Ren gissning från min sida, men ändå rimligt antagande?

   Själv skulle jag bli glad om man flyttade fokus från individen (enskilda influensers) till de mer omfattande mekanismer som bidrar till smalhets och för vissa leder till en ätstörning. OCH att ätstörningar inte är bara en sak, utan oftast symptom på något annat, t ex ångest, krav från omgivningen (bl a är modevärlden är vidrig), psykisk ohälsa, ha kontroll över något i en övrigt kaotiskt liv….

   M a o, fokus på bakomliggande faktorer till varför en ätstörning uppstår som är betydligt mer komplex än en bild på en enstaka influenser.

   Eller hur, skönt att veta att hon mår bra😅 Det handlar ju inte direkt om henne🙃

  Tycker ni ställer för mycket krav på LW, klart hon skulle kunna lägga ut texten mer om vad det är hon förstått och vad hon ska göra annorlunda men alla har faktiskt inte den förmågan.
  Hon skriver att hon läst och förstått, att hon tar det på allvar och tagit bort bilden det startade diskussionen. Det finns gott om andra influensers som frånsagt sig förebildsansvar, varför måste då Worge förklara det nu?

   Oj, här är någon som gärna vill försvara LW/Influencers!

    Men låt folk ha sina åsikter?

     Den uttrycker förvisso sin egen åsikt här ackompanjerad med en frågeställning. Vad är skillnaden?

    Denise man får väl tycka precis vad man vill jag tycker inte heller Lovisa kan säga mer och om hon gjort det hade ni funnit fel i den texten med

    Eller så är det någon som har en annan åsikt än dig bara.

  Ni är arga oavsett lol. Om Lovisa ber om ursäkt eller inte. Ni vill ju bara tjafsa

   Håller med.
   Hon skriver en ursäkt där hon tar sitt ansvar. Tar bort den mest kritiserade bilden och ändrar hur flödet ser ut från och med det.
   Ändå får hon kritik om att det är falskt.

  Jag tycker ändå att det var ett ganska bra svar.

  Alla kan göra fel och det betyder inte att man ska behöva krypa för alla eller gå naken genom stan där folk skriker Shame! Shame! Shame! efter en (även om i det fallet var det rätt åt Cersei)

  Det som är viktigt dock är ju att sedan faktiskt göra förändring, inte bara säga att man fattat, utan att inte göra om det. Och det kommer ju enbart tiden att utvisa.

  Kommer få folk som bråkar med mig nu i kommentarerna men egentligen lite samma nu med kulturen av väldigt överviktiga människor som antingen överäter på youtube mukbangs eller lägger upp bilder på väldigr överviktiga kroppar och inte säger dom behöver gå ner, det är en hjärtattack iväg precis som för smal kan vara en hjärtattack iväg. Vi MÅSTE börja förstå att båda är ätstörningar, ätstörda kroppar

  Med det sagt mitt bmi ligger på övervikt så jag sitter inte här utan att vara införstådd med övervikt utan jag är bara realistisk.

  Lite off topic men..
  Cam är ganska speciell dock haha jag råka gå på ett gammalt inlägg av Samir badran och där låter hon en kommentar va kvar där någon säger att Samir är ett misslyckande som aldrig kommer lyckas, skulle det vara något sånt till typ a.Englund då hade det blivit eld och lågor och kommentarsfältet stängs lol.

   Jag tycker inte att man kan jämföra influencers med övervikt med detta pro-ana-fenomen. Det finns ingen som hyllar fetma, som uppmanar unga att vräka i sig 10 000 kcal/dag, och som säger att det enda vackra är en fet kropp. Men i årtionden har vi matats med att smal = vacker. Överallt ser man tips på hur man får en platt mage, hur man minskar på dagliga kalorierna för att gå ner i vikt, och hur vackra människor alltid är smala. Det är irrelevant om Tess Holliday har någon slags ätstörning som gör henne så stor som hon är, när ingen glorifierar hennes ätstörning och försöker ta efter. Ingen tittar på mukbang-videos och tänker ”åååh jag vill också väga 180 kg!”, utan tyvärr är det ofta ”freak show” när det just är större personer som gör dessa videos, folk tittar för att förfäras.

    Jasmin det kanske inte finns någon som uppmuntrar till det men mukbangs med extrema mängder mat har exempelvis uppmuntrat andra med matmissbruk att bli ännu fetare. Och att lägga upp bilder Som en tjock människa och säga att bantning är onödigt är också fel därför vi som är överviktiga behöver faktiskt gå ner

     Det är extremt få personer som satsar på att bli feta mukbang-kändisar på youtube, det är vi väl ändå överens om? Medan det finns horder av unga kvinnor som vill bli snygga (därmed smala) influencers. Det är två HELT olika saker – sorry men kan inte förstå varför man ska jämföra när problematiken är så olika.

   Va?

    Om du säger va så
    Får du också förklara vad du säger va åt 🙂

     Åt din kommentar givetvis. Vad menar du egentligen? Vad är din poäng?

      Ja poängen förstår du väl. Jag ville skriva att fetma är samma problematik borde också tas upp

       Nej det är inte samma problematik. Det är problematiskt men inte samma.

       Och du låter helt ärligt bara som någon som vill flytta fokus. Som alla ”schyssta män” som bara mååååste peka på Johanna Möller och Schurrer när man pratar om mäns våld. ”Inte alla män och kvinnor då?!??”

       MeN tJoCkA dÅåÅ?!?!?

        Jo det är samma problematik antingen vara för fet eller för smal.

   Om du nu är påläst så skulle du ju veta att all övervikt INTE beror på ätstörningar.

    Jesse om du är påläst så borde du väl veta att övervikt absolut kan bero på ätstörningar! Finns exempelvis binge eating disorder.

     Jag menade inte all övervikt heller jag sa det är ofta ett ätstört beteende, annars klarar man av att hålla ner sitt ätande även om det finns några få fall folk inte kan hjälpa det så är det ofta deras ansvar det gått över gränsen. Jag själv är övervikt kitig. Finns ingen annan att skylla än mig själv?

  Någon som såg Theres Lindgrens live igår? Drack vin och vapade för glatta livet. Kändes, jag vet inte, men aningen… out of character.

   Aha trodde hon var nykterist? Eftersom hon typ va alkoholist innan?

   Ja, jag såg en stund av den igår. Hon har väl haft flera live där hon druckit alkohol sista tiden. Av nyfikenhet (samt att jag inte hade något bättre för mig) följde jag hennes live förra veckan som var flera timmar. Hon drack under typ två timmar kanske två tre glas, så det verkar ju inte vara några mängder. Men jag har aldrig sett henne med vape förrän igår… Undrar om hon inte gör det för att få uppmärksamhet/mer trafik till hennes youtube mm?

    Haha det är så jäkla töntigt med vape, folk som använder såna måste förstå att de ser ut som dumma skorstenar som luktar rökt äpple

    Hon är rökare, vilket hon har pratat om i någon video/några videor. Jag var mest förvånad över hur extremt mycket tid hon hade lagt på att dölja sitt missbruk under alla år. Det kom inte ens ut bilder på henne från följare, som hade sett henne röka på stan. Det måste vara någon här som blev minst sagt förvånad när hon gick ut med att hon var rökare sedan flera år tillbaka. Jag tyckte alltid att hon höll på med fingrarna som en del rökare gör och att det syntes på håret vid ansiktet, men inget jag ägnade någon tid åt när jag tittade på hennes videor för några år sedan.

    Med andra ord tycker jag inte att vape går utanför hennes vanliga beteende. Har hon haft ett alkoholmissbruk får hon se upp med att inte successivt trappa upp. Däremot kan jag inte reagera på att en vuxen individ dricka 1-3 glas vin under några timmar (men vad hon eventuellt har druckit innan eller dricker efter en video, vet självklart bara hon…och kanske Anders och de alla djuren).

  Förstår verkligen hur bilder på (enligt min uppfattning) utmärglade kroppar bidrar till ett skevt kroppsideal, särskilt bland tjejer och yngre kvinnor.

  Tycker dock det är absurt att mycket överviktiga influencers hyllas för att de bryter mot ”smal-idealet”. Det är precis som att man inte vågar tala om alla hälsoproblem fetma faktiskt ofta leder till och vilka kostnader det innebär för samhället.

  Efterfrågar ett hälsosamt ideal som inte är sjukligt, punkt!

   Kan vi inte bara lägga ner hela grejen att ha IDEAL? Och acceptera att folk är olika? Vissa har genetiska förutsättningar för att vara Lovisa-smala, medan andra måste ägna sig åt ätstörda metoder för att gå från övervikt till ”normalvikt”. Det är så många faktorer som styr över en persons vikt, och jag önskar att den faktan spreds! Genetik, tarmflora, medicinering, sjukdomar, hormonell obalans, funktionshinder… Allt det och mer påverkar ens vikt och kroppsform. Det är meningslöst att alla ska sträva efter ETT enda ideal!

   Har en överviktig vän som genom alla år haft fantastiska värden. Man kan ha det även som ”större”🥰

    Just nu ja… Har en släkting som alltid varit stor och som också alltid haft bra värden. Men så helt plötsligt efter att ha passerat 50 så ser det inte lika bra ut längre med socker, blodtryck osv. Hennes knän börjar även dom krångla pga all belastning🙁

     Det där med knän är komplext. Även normviktiga och underviktiga får problem med knäna även relativt tidigt (40-50-åringar). Skillnaden är att de inte blir slammade som överviktiga, som får höra att de får skylla sig själv pga. all extra belastning. Hur förklarar man att kroppen inte håller när det är människor som är normviktiga!? Det blir väldigt skevt.

     Om en överviktig sätter sig på knä och det knakar så ska det nästan alltid nämnas av någon att ”du kanske ska gå ner lite”. Men om en normviktig/underviktig sätter sig på knä och det knakar säger folk glatt ”mina knän knakar också haha vi börjar bli gamla”. Trots att alla kanske är i 20-årsåldern.

     Det måste vara fullkomligt vidrigt att vara överviktig! Aldrig veta när en ska bli påhoppad med folks kommentarer och ”goda råd/uppmaningar”.

      *skammade

      Synen på hälsa är tyvärr såhär bland väldigt många: En överviktig person får skylla sig själv och ska skämmas över sin ohälsa om denne blir sjuk, oavsett sjukdom. En smal eller normalviktig person som blir sjuk har haft otur och det är väldigt synd om denna person.

       Beror väl på typ av sjukdom

        Jämförelsen gjordes av saker som även drabbade normviktiga/underviktiga, men där överviktiga får en helt annan behandling/bemötande.

         Självklart ska inte överviktiga bli scammade av vare sig samhället eller läkare. Men doktorer måste väl ändå få säga som det är och vad forskning visar vad gäller övervikt och livsstilssjukdomar.

         Högt blodtryck kan tex vara genetiskt men som man också vet kan orsakas av övervikt. Ska läkaren strunta i att nämna detta för en överviktig patient och att som ett komplement till medicin så borde patienten försöka gå ner i vikt? Och med knäna, det blir väl knappast bättre eller lättare om man ska dra runt på 20-30kg extra. Läkare ska knappast låta bli att nämna detta bara för att överviktiga kommer känna sig kränkta.

    Okej att din överviktiga vän har fantastiska värden betyder inte att hon/han kommer få en hjärtattack en ”vacker” dag man måste ta sin övervikt /fetma seriöst mvh är överviktig jag med!

   Nä för överviktiga får ju aldrig kommentarer om hur ohälsosamma de är..

   Haha nä det är verkligen ”ingen” som vågar tala om det.

  Tyckte också det var en dålig text.
  Hade velat se ”det är min Instagram, jag lägger ut vad jag vill, gillar man inte det kan man avfölja”.

   Eller hur?!? Finns inget mer tröttsamt än folk som ska lägga sig platt så fort de får kritik.

  Om hon nu verkligen ”förstår” så undrar jag varför hon fortfarande har kvar bilder som visar revben och liknande? Ja, herregud vad hon har förstått läget…….

  Hon har raderat just den bilden med sin rygg, men det finns ju andra bilder kvar på hennes Instagram.

  I call bullshit.

   Hon är ju smal, och har alltid varit. Även smala måste få existera och visa bilder på sig själva utan att det skriks ”pro ana” efter dem. En bild där revbenen syns är inte per automatik problematisk.

  Kommentarer här visar med all tydlighet varför man inte ska backa eller be om ursäkt för att andra personer tycker/känner att du gör något fel.

  För när du väl gör det som kommer kritik mot hur du bad om ursäkt.
  Låt det bara vara istället, för dessa människor kommer snart skifta focus mot nästa påhittade oförätt.

   De hänger på en blogg där hen som driver den inte ber om ursäkt. Bara någon enstaka gång kommer det en fattig icke-ursäkt.

   Så vad trodde du? 🤷

    Att Camilla var en hon och inte en hen 🤷🏼‍♂️

     Har du sett Camillas inlägg om trans? Har du efter dem sett henne annonsera sina valda pronomen?

     Oförskämt att anta. 😉

      😉😂🍻

    Ja precis. Här ställs ju som bäst en dryg motfråga när kritik kommer. Så Camilla kanske inte är rätt person att peka på hur andra borde bemöta kritik eller be om ursäkt.

     Ja haha Camilla är faktiskt usel på att ta kritik, man kan ju bara säga ”då förstår jag din åsikt och tar till mig det” men istället sopar hon under mattan eller bemöter mer ilsket.

     Som när hon för ett – två år sedan la upp massa bilder på kissande tjejer (ja det är sant!!) där hon knappt blurrade deras identitet och man inte visste deras åldrar eller något. Alla i kommentarsfältet blev arga och hon tog till slut bort det men bemötte inget 🙂

  I efter 5 var Alexandra Nilsson med i studion.
  Men Camilla, som också bor i huvudstan, fick bara ett kort ögonblick vara med via link på en skärm.

  Ska vi slå vad om att Alexandra satt villkoret för att ställa i upp i programmet så fick inte Camilla vara med i studion? 🤭

  Men hon lever och existerar samt att hon är och har varit smal långt innan denna smalhets startade.

   Det är inte det diskussionen handlar om. Hon lägger ut bilder på sina revben, utstickande ryggrad och såna bilder är pro ana vilket är triggande och problematiskt. Ingen säger att smala människor inte får existera?

    Detta svar var till en kommentar om att Lovisa har andra bilder där man ser hur smal hon är.

  Camilla, om hon har tagit bort bilden med ryggraden pga hur den kan påverka andra, varför gör inte du det samma? Annars är det ju du som sprider pro ana.

  Jag är lika smal som Lovisa. Naturligt!!! Sjukt att hon ska behöva försvara sig.

   Men snark. Det handlar ju inte om att hon är smal utan att hon publicerar inzoomade bilder som fokuserar på hennes kotor.

  Ingen som lagt en tanke på att rikta lite kritik till Hanna Friberg? Hon försöker ju att efterlikna dessa människor genom att dra in magen för glatta livet för att revbenen ska synas. Hon som alltid snackar om att hon är ”såå bekväm” med sin kropp i podden men ändå känner ett behov att suga in magen för att framstå som smalare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *