Fint inlägg av ”Trubbel-Tanja”

När Tanja Ingebretsen, idag känd från bland annat Paradise Hotel och Big Brother, var 16 år fick hon 16 000 volt genom kroppen. Hon och en vän hade firat att sommarlovet börjat och satte sig på en tågbro för att prata – men på vägen tillbaka skedde det här. Mirakulöst nog överlevde hon, och två månader efter olyckan berättade hon för GT om det hon kallar för den värsta natten i sitt liv.

Jag sa till min kompis att jag dör nu, och att hon skulle hälsa min mamma att jag älskar henne.

Till Aftonbladet berättade Tanja om de fysiska men hon lever med idag:

Det är en 50-procentig brännskada. Trynet klarade sig, händerna klarade sig, knäna och nedåt och ryggen och lite så där, säger hon med ett skratt. Hon får ofta frågor om vad hon råkat ut för.
Det är bara att svara att det är en brännskada. Jag tycker att det är viktigt att skitsamma hur du ser ut, bara du är trevlig. Man får mycket självinsikt efter en sån här grej. Jag är så bekväm i mig själv, jag ser ut så här. Det spelar ingen roll.

Hennes Instagraminlägg är så viktigt, och riktar sig till alla som känner att de inte passar in i normen, på ett eller annat vis.
Så här skriver hon, för er som inte kan se inlägget:

En påminnelse till dig:
Det finns 7,8 miljarder människor på denhär planeten och INGEN ser ut eller är som dig. Du är UNIK! Lär dig älska dig själv, för din kropp ska du ha hela livet & den behöver massvis med kärlek. Alla tycks ha sina brister, men vem bedömer vad som är brister? Jag tycker du som läser detta ska se sig själv i spegeln och ge dig själv en komplimang, för du är värd det.

Jag önskar att ideal försvann, jag önskar att känslan av att inte vara perfekt försvann, jag önskar att osäkerhet försvann. Men det gör det tyvärr inte med ett fingerknäpp, men låt oss börja ta ett steg med att försöka älska oss själva precis som vi är.
Du är allt och lite till💕

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kroppbevakning…

  Vad lite kroppsuppdateringar det är här nuförtiden

  Kroppar kroppar kroppar!! Mer kroppar åt folket tack!!

  Men gud finns det nåt annat än ”Det här är min kropp”

  Förstår att du brinner för detta ämne och att det är viktigt, men det kanske går att skapa en ytterligare blogg med fokus på kroppsaktivism? Vi är nog fler som saknar en lite mer lättsam skvallerblogg!

  Jag får typ mer ångest av dessa inlägg konstant än vad jag fick innan. Det ska absolut belysas och pratas om. Men det får inte gå till en överdrift.

   Kanske ska nämna att det inte är något emot Tanja då inlägget handlar om hennes brännskador vilket är en annan sak. Jag har själv valt att avfölja flera influencers som skrivit om kroppshetsen som pågår nu och jag mår sämre än innan då jag inte sett kroppar ur ”idealets perspektiv” tidigare (dvs jag sket i hur folk såg ut tills det började skrivas om så här mycket och har nu fått kroppsångest).

    Håller med, känner likadant!

    Samma här

   Teknikfik…

  Jag blir så glad när jag ser Trubbeltanjas bilder. Jag minns när det stod i tidningen om hennes olycka och jag tänkte stackars flicka att behöva gå genom livet med dessa ärr, så ung och råka ut för detta.

  Hon är stark och en så bra förebild som inte gömmer ärren, som visar att man inte behöver gömma sig!

  Jag var ca 12-13 år när jag råkade ut för 2 olyckor/sjukdomar som förändrade delar av mitt utseende och jag har mått så otroligt dåligt av det och gömt mig. Var i en känslig ålder och ingen annan hade ärr/skavanker enligt mig. Det har varit ett trauma som jag fortfarande lever i lite, känner mig ful och vill inte visa min kropp. Och då är det jag har INGENTING jämfört med hennes.

   ❤️

  Måste vi fortsätta tjata om kroppar?

   Och att vi måste äääääälska våra kroppar. Kan de inte bara få vara kroppar, oälskade eller inte!?

   Tänk hur sjukt det vore om vi pratade om alla våra kroppsdelar likadant. ”vi måste lära oss att älska hur våra njurar ser ut!”, ”alla hälar är fina!”, ”älska din tunga!”

   Låt kroppen vara och var nöjd om den fungerar som den ska. Kan inte det få räcka!?

   Bra att ha en dialog om känslor och fördomar många tyvärr får uppleva pga sina kroppar.

    Nej, det är faktiskt inte särskilt bra att vi fokuserar så oerhört mycket på hur våra kroppar ser ut. Vi måste inte prata om det, eller läsa om det, varje dag.

  Kan förstå det här med kroppen kan kännas rätt viktigt men vi är liksom på jorden en millisekund av av all tid.. Nånstans måste man ju ändå fatta hur betydelselöst det är i det stora hela.

  Följer just nu en kvinna som har fått ALS som 39 åring, kan inte göra nåt med sin kropp i princip.. inte gå ut och slänga soporna, inte resa sig upp från en soffa.
  Perpektiv..

  Modigt och viktigt av Tanja att dela detta inlägg, men jag tror inte att det bidrar till något sunt att ställ kroppar mot kroppar som det gjorts här på senaste. När Tanja delar lättklädda bilder är hon inspirerande, när Lovisa gör detsamma uppmanar om till ätstörningar. Uppmuntring till ätstörningar är inte okej, men folk måste lära sig skillnaden på kropp och sjukdom. En smal kropp kan vara frisk och en större kropp kan vara resultatet av en ätstörning.

  Måste vi fokusera på kroppar över huvud taget? Kan vi inte bara få vara utan att varje dag få en massa bilder upptryckta i ansiktet med antingen texten ”PRO ANA – FY SKÄMS PÅ DIG!” Eller ”älska dig dig själv, alla kroppar är fantastiska!”

  Det här konstanta fokuset på kroppars utseende, även om syftet ska vara bra, är inte positivt. Jag har på riktigt aldrig brytt mig om hur min kropp ser ut, men jag börjar bli medveten om att jag borde vara medveten och att jag borde älska hur den ser ut. Jag älskar att den fungerar, men thats it.

   Jag med. Min kropp har blivit förstörd av hormonbehandlingar men försöker acceptera den ändå. Sådana här poster hjälper inte mig i alla fall

  Alla som tycker att det här inte är värt att belysa… har nog aldrig varit den där personen som ungefär varje vecka får sitt utseende kommenterat av okända personer på ett negativt sätt… Som att folk inte kan hejda sig. Undrar vad dom tror att deras kommentarer bidrar till?

   Det är ingen här inne som påstår att det inte är värt att belysa. De påstår att det inte är bra att belysa till en överdrift då vi nu också jämför kroppar på ett otroligt inte bra sätt. Jag har som sagt aldrig haft kroppsångest. Men nu har jag det.

  OT – Breaking news
  Pontus Rasmusson har gått ut o sagt att han ska bli ”uninfluencer” och istället utbilda sig till polis!

   Polis!?!? 😅😂😂

    Yes, visst längtar vi? Men han skriver samtidigt i kommentarer att han inte ska sluta med sociala medier förrän år 2053🤨

   Pontus som polis är nog inget vi behöver oroa oss för. 🤦🏻‍♀️

   🤣Jamen då så, kan kanske Leif GW bli balettdansör oxå..

   Sannolikheten att han kommer in på utbildningen hoppas jag är försvinnande liten…

   Oj oj oj, det går snabbt i svängarna hos herr Rasmusson idag! Det är lite oklart vad han faktiskt vill, men genom kommentarer har han kanske fått en tankeställare. Kanske är det inte så att man är kvalificerad till ett jobb som polis bara för att man gjort en 24h challenge i en hemmagjord playwoodskive-cell eller en video där man fängslat sin egen mamma och gett henne mat i form av avföring (Nutella). Han ska enligt svar på kommentar börja sälja kepsar i sitt företag, jag tycker det är ett bättre första steg.

  Du duger som du är. Säger någon som opererat sig och använder sig av fillers…

   Tänkte samma… Hycklare.

  Jag har också börjat tänka mer på min kropp när jag matas av den här typen av inlägg, ingen risk att jag triggas till ätstörning och man kan såklart sluta läsa. Men jag vet inte om den här typen av ”uppror” verkligen gör så mycket? Tänker själv, som förälder framförallt, att man helt enkelt fokuserar mer på andra saker att uppleva och uppnå i livet, självklart prata om det om det behövs men mer från en ”klart man kan lägga sitt liv och sina pengar på utseende men det finns mycket annat också och ingen kommer tacka dig för ett snyggt utseende”. Men js, visst har hon rätt i sak.

  Bästa Tanja! Älskar henne! Hon är en sån genom go och snäll person! 😍💕

  Hon är supersnygg, helt galet snygg kropp men ja, hennes inlägg är ”såååå viktigt”.

  Om man nu ska duga som man är, varför börjar hon inte med att ta ur bröstimplantaten samt fillersen i ansiktet?
  För övrigt är hon den mest otrevliga & blåsta människan jag pratat med. Dock duktig att skådespela härlig & go!

  Det hade kanske varit bättre om han börjar med att själv följa lagen … Låter för övrigt som ett (uniforms-)yrke som passar rätt bra in i hans sliskiga image 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.