Bloggportalens topplista

Notera att siffrorna som uppges på Bloggportalens topplista ska tas med en nypa salt, då de mäter på ett minst sagt ”generöst” sätt. 

Jag tänkte att vi skulle ta oss en titt på den gamla trotjänaren ”Bloggportalen” för att se vilka bloggar det är som faktiskt fortfarande lever. 
Många influencers har lämnat bloggformatet bakom sig, men det är några stycken som fortsätter blogga på. Jag vet inte hur det är med er, men jag uppskattar det verkligen. Det går aldrig att få samma känsla på Instagram, som i ett riktigt genomarbetat blogginlägg, så det här är ett inlägg till er, kära bloggare!

Vi börjar med ”Mest besökta privata bloggar” (och nej, jag vet inte riktigt vad skillnaden är mellan privat och proffs)

Underbara Clara är redo för en ny riktning i sitt professionella liv, och jag hoppas och tror att den inte innebär att hon kommer stänga ner sin blogg. 😉

Sara Bäckmo uppdaterar inte sin sida varje dag, men den innehåller så mycket matnyttigt om trädgårdande och liknande att siffrorna fortfarande är riktigt bra! Kanske inte en blogg i ordets rätta bemärkelse, men det finns det fler som är…i alla fall av den här listan att döma.

Inte förrän jag kom till slutet av Elsa Billgrens inlägg insåg jag att hon beskrivit två dagars göromål i ett och samma inlägg. Jag satt verkligen och funderade över hur folk kan göra så himla mycket på en enda dag, men så var alltså inte fallet här.

Sandra ingick i Elsa Billgrens inlägg, så vill man läsa det fast ur en annan vinkel så kan man läsa hennes inlägg direkt efter Elsas.

Jag vet inte om jag skulle kalla ”Swedish nomads” för en blogg, utan det är mer som en sida med researtiklar, skrivna i ett bloggformat av en och samma person. Här finns nog både ett och annat finfint tips för den resesugne.

Inne hos Paula Rosas flyttpackas det! Nästa fredag går flyttlasset till deras tillfälliga boende.

Farbror Grön är inte heller en blogg, men en fin samling artiklar för den grönsaksinspirerade.

På House of Philia kockas det olika maträtter med skogens guld – kantarellen!
Jag kan inte få nog av att både äta och plocka, och skulle gärna spendera hela dagarna i svampskogen.

Egoina har publicerat en höstlista, men jag är inte riktigt redo för höst än. Inte riktigt än.

Carola Wetterholm har skrivit ett riktigt deppigt inlägg om att bli äldre. 
Det passar väl. bra att avsluta med, eller vad säger ni? 🙂



Andra halvan kommer senare idag.

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja de där listorna ser ut som man ska ta med en nypa salt ?!
    Är verkligen Niiinis blogg så mycket större än tex Matplatsen ( ser mest Niiinis blogg som en kopia och mindre än Matplatsen )
    Och har tex Elsa och Sandra så många färre läsare än Niiinis?
    Bloggbevaknings siffror tvivlar jag inte på 😅😉

      Har i princip aldrig några kommentarer iaf. Låter dock bli att publicera en del.

      Niiinis kör ju bara copy-paste…Senaste inlägget är ju taget från Ica…

      Verkar lite märkligt för enligt en annan sajt så har t.ex. Sandra B tio ggr mer besök på sin blogg än Magdalena G men här har Graaf mer än Beijer. Elsas kan man inte se där men tvivlar på att hon har högre än Sandra som ligger väldigt högt ihop med Clara och Isabella som har överlägset fler besök än t.ex Graaf.

    Grattis till dig vill jag börja med att säga. Att Maggans blogg låg så högt trodde jag inte. Hon skriver även att hon inte tjänar några pengar på den. Förstår det eftersom hon inte hade råd med mobilräkningen.

      Men hon skarvar ju om det mesta.

      Hon använder den ju för att få ut sina piller i alla fall. Det måste väl ge pengar? Och reklam för ”Herrgården”.

        När de är tillsammans iaf. Verkar ju vara lite upp och ner det där förhållandet.

      Tjänar Graaf inga pengar på sin blogg? Trodde dom har en fast månadslön från sitt bloggande men så är det kanske inte?

    F-1 bloggen på topp tio 🏎️🏎️
    Äntligen race till helgen igen, denna gång i Nederländerna 😀
    Ska bli spännande och se om Mclaren fortsätter leverera bra resultat.

      https://www.tiktok.com/@liamkalevi
      Älskar den här killens F1-sketcher. Man får scrolla lite bland klippen då han mixar upp det med annat innehåll.

    Jag gillar att läsa bloggar, men många bloggare har en tendens att upprepa sig och kännas tjatiga.
    Nya soffan ska visas med olika kuddar, vardagsrummet ur olika vinklar, huset i alla möjliga väder, samma semestermål men olika år, kroppen i samarbeten med olika budgetkedjor,samma ansikte med nya fantastiska krämer, barnen i uttråkade miner, närbilder på ”spännande” maträtter mm

      Sånt är väl livet.

        ja, så är det väl.
        Så då är det väl det jag tycker är sömnigt. Att läsa om andras ekorrhjul och vardagstristess.
        Jag har fullt upp med mitt egna.

    Bianca är verkligen besatt av Bloggbevakning. Nämner i varje podd och video.

      Verkar vara en ömsesidig besatthet med tanke på att hon nämns här dagligen.

        Hon är Sveriges största influenser och en av våra största kändisar. Hade varit konstigt om hon inte nämndes?

        Eftersom det skrivs här, när bloggaren sagt eller gjort något speciellt, så är det väl inte konstigt? Dessutom så hoppar det grodor ur Biancas mun så fort hon öppnar den. Och bilderna hon lägger ut….
        Då blir det inlägg och kommentarer här.

      Vart har hon nämnt det nu? Har nån orkat lyssna på podd avsnittet med henne och Alice? Det nya

        I avsnittet med Alice.

      De lever i en vacker symbios.

      Notera att det hon nämner är hur hon benämns och att hon inte uppskattar det. Du får det att låta som att Bianca intresserar sig för Bloggbevakning/Camillas liv och följer och diskuterar henne.

      Detta är en ensidig följetong och ej ömsesidigt!

        Hon är som sagt Sveriges största influenser. Att en nyhetssida, blogg, eller podd nämner och diskuterar det liv hon delar och tjänar pengar på helt öppet är inte konstigt.

    Carola Wetterholms ROMAN om hur det känns för henne att barnen flyttar hemifrån var verkligen ingen humörhöjare om en säger så.
    Vilket pity party!

    Jag hade iallafall inte velat läsa den utläggningen om jag var något av hennes barn. Hon skambelägger sin dotter som väljer att flytta till Skåne för kärlekens skull, och skriver att hon inte vill att kommande eventuella barnbarn ska ”bräka” på olika dialekter. Fräscht, verkligen.

    Det är sådana här inlägg (som jag lyckligtvis sälkan läser numer p.g.a. avföljde för typ ett år sedan) som gör att det vettiga, om än lite, hon får ur sig – försvinner i bruset av allt skit.

      Bräka, otroligt att hon säger så. En del människor borde verkligen inte skaffa barn överhuvudtaget. Vad jobbar människan med. Och så har vi Mirka som börjat med OF. För att ha råd. Med sjuttielva barn, varför skaffa så många barn. Såg henne i Efter fem, jag visar bara mig i underkläder, nu tydligen utökat till naket. Snart är det väl a la Skugge, stackars barn..

        CW jobbar inte om du inte räknar blogginlägg som jobb. Löst diverse kurser som inte verkar leda till ngt jobb men det var nog inte tanken heller.

        Kan bero på utmattningen hon har…….

          Nej förlåt, nu pratade jag om Mirka.

      Usch, hade verkligen inte velat läsa det för om det var min mamma som skrev. Bara för att texten är fullspäckad med kärlek så är det inte ok, tänk den pressen och att verkligen slitas mellan att man i princip MÅSTE flytta tillbaka om några år samtidigt som man försöker bygga upp sitt liv. Även om man såklart inte måste någonting så kommer ju det där dåliga samvetet gnaga i en konstant. Hade inte heller velat höra om hur sorgligt det är, ja det kanske det är, men lite kan man väl lägga band på sig, det är ju dotterns stora steg och roligt, nervöst och lite ledsamt samtidigt men inte veckolång gråtfest direkt.

        Niinis kör exakt samma.

      Blir väl så när man lever genom sina barn och därmed saknar en egen identitet som är frikopplad från ens övriga relationer. Det finns en person som med all säkerhet aldrig kommer lämna en och det är en själv. Att försöka ha en bra relation med sig själv är livsviktigt.

        Jag hade en grannfrun som fick 7 barn. Hon sa att hon inte ville börja jobba men hur tänker man då. Barnen flyttar hemifrån till slut, blir ingen pensionsgrundande inkomst mm. Dessutom klagade mannen på att han inte ville ha så många barn, han glömde nog regnrock på eller sov på biologilektionerna🙂

      Hon lyckades dessutom skuldbelägga (som vanligt) oss mammor som har jobbat trots att vi har barn. Karriärister är vi allihopa. Väldigt märkligt att hennes egna barnbarn fick börja på förskola i 1-årsåldern. Men det var för att föräldrarna behövde jobba. Vi andra gör det tydligen för att göra karriär/vill ha egentid/inbillar oss att barnen behöver förskola. Hon har väl panik nu när det som varit hennes liv försvinner.

        Märkligt att hon inte själv erbjudit sig att vara barnvakt åt sitt barnbarn, eftersom hon ser förskola som enbart negativt för barnen. Men det tar visst 40 minuter att åka till dottern, och det kan vara svårt att kombinera med att sova halva dagen och sedan ägna den vakna tiden åt att åka på Friskis-pass.

          Med bil. Ta pendeln.

            Nej, det är jättejobbigt, skriver hon. Därför träffar hon inte sitt barnbarn så ofta som hon skulle vilja.
            Inte konstigt att hon är rädd att få barnbarn på den skånska landsbygden då.

      Skulle du kritisera det hon skrivit, skulle det komma ett försvarstal om att hon bara skämtar och är ironisk. Något som hon aldrig lyckas få fram i sina blogginlägg och som troligtvis är en efterkonstruktion.
      Nu har hon fått för sig att hon är högkänslig också. Ja, mot avvikande åsikter än hennes egna, möjligen.

        Hahaha, nu kom det – försvarstalet! 😂😂
        ”Jag skojade ju bara”. Jo hej du!
        För att stoltsera med en färsk masterexamen i ”kreativt skrivande”, så är Carola inte något vidare på att uttrycka vad hon menar i så fall. Dessutom resulterar alltid försvarstalen i att hon snärjer in sig ännu mer i märkliga resonemang.

      Det är lite tabu i samhället att en förälder pratar högt om att den inte ser fram emot separationen från sina barn, när de blir vuxna och flyttar ut. I sak är det inte egentligen fel att nämna att någon man har haft nära och älskat i ca. 2 decennier ska flytta bort från en och leva sitt eget liv på ett självständigt sätt. Det blir en omställning för många föräldrar, särskilt de som har knutit barnen extra nära och sett till att ha koll/kontroll över barnen och deras liv (val och umgänge och uppmuntrat barnen att vara hemma med familjen). Det blir ett annorlunda liv helt klart och vissa fixar inte separationer och blir elaka och uttrycker förakt istället för att uppskatta allt fint de har fått uppleva med barnen. Min egen mamma var faktiskt rätt jobbig, när jag som yngre slängde mig iväg till London och levde lopppan med vänner och ”pluggade” och tog ströjobb. Hon ringde lite för ofta och ville höra att jag åt ordentligt och flikade också in att det hade varit sååå mysigt om jag kom hem till Sverige igen inom kort. För barnen är det kul och härligt med total frihet och äventyr, men förälderns vardag tenderar att inte att ändras på ett lika drastiskt sätt (utöver separationen).

      Förhoppningsvis landar även den där mamman (C.W.) och kommer till en acceptans och även ber barnen om ursäkt och visar på bättring). Det där beteendet kommer enbart skjuta barnen längre bort från henne, även emotionellt och inte enbart rent fysiskt! Personligen kommer jag aldrig förstå de som gör barnen till sin främsta/enda identitet, för det blir inte bra när barnen flyttar för då framkommer den emotionella omognaden. Har hon inte vänner eller intressen utanför barnen?

        Carola har en rejält jobbig tid framför sig när hon reagerar så här redan vid tredje barnets flytt. Tänk när nionde och sista lämnar, då blir det väl totalt psykbryt
        En del i det är nog att hon har en hel del hjälp av de äldre barnen med att ta hand om de yngre.
        Som svar på din fråga så verkar hon inte ha så mycket umgänge. Mamman, systern, en alltiallo-kille som kallas Jimpa, några ytliga träningskompisar och några hon går ut och ölar och tittar på fotboll med. Väldigt få nära vänner, upplever jag.

          Funderar på om inte fd mannen då kommer att vilja bodela. Få ut sin del av huset när inga barn finns kvar.

            Då kan hon ju flytta till Bromölla! 😄 Är nog betydligt humanare bostadspriser där än i Uppsala, kan jag tänka mig.

              Säkert mindre kriminalitet där också😉 Någon som vet om exmannen har barn med sin Thailändska fru.

                Det har han tydligen, trots att han angav som ett skäl till skilsmässan att han inte varit med på att skaffa så många barn med Carola (enligt Carola). Å andra sidan har han ingen kontakt med de flesta av barnen i den gamla kullen, så då kanske det inte är så jobbigt att fortsätta barnalstrandet på annat håll.

                  Han kanske inte hade lust med fler barn med just Carola. Skulle vara intressant att höra hans version om förhållandet, hur hon var osv. Måste varit dyrt med underhållet för alla barnen.

          Till hennes försvar här så är det inte alla förunnat att ha många vänner.
          Jag har själv tre vänner utöver sambo/familj/sambos familj och upplever att det är svårt att hitta nya vänner, kanske samma sak för Carola?

          Fast nej, när jag tänker efter handlar det nog mest om att hon nog inte anser sig att ha något större behov av att umgås med folk utanför den innersta familjekretsen.
          Hon beskrev ju t.ex. näst äldsta dottern Patricia som sin typ närmsta vän, vilket hon även nämnt tidigare. Vet inte om jag tycker att det är speciellt hälsosamt att vara ”bästis” med sin egen dotter, eller sin mamma för den delen?

      Det där är ett hemskt inlägg. Snacka om att skuldbelägga sina barn. Dessutom skriver hon skit om en ort (Bromölla) som hon knappt ens vet var den ligger. Det är ”hennes största fasa” att dottern skaffar hus och barn och stannar kvar i denna hemska ort långt från mamsen.
      Otroligt osunt sätt att resonera. Skaffar man barn så måste man väl vara beredd på att de växer upp och skaffar sina egna liv, annars är man ju som Josef Fritzl. Sök hjälp!

      CW skulle behöva komma ur sin mammablogg bubbla där hon alltid ska veta bäst och gud nåde om nån säger emot henne och komma ut i verkligheten. Och där börja agera med människor som inte lever i bloggbubblor det skulle göra henne jävligt gott. Hon är för stöddig för sitt eget bästa. Förr blev hon förbannad och gick totalt bananas när läsare frågade varför hon inte drack alkohol, nu däremot dricks det en hel del när hon gör Uppsala by night och låter sig bjudas av unga killar på alkohol.

    Varför tar man inte reda på hur de definierar privat- vs. proffsblogg innan inlägget skrivs? Känns ju halvfärdigt nu.

      För det går inte för det finns ingen logik i vilka listats. Det finns de som ligger på samma bloggportal och är med på båda listorna.

    Var är Isabella Löwengrip på listan?

      hennes blogg dog ju lite när det enda hon redogör för är vad barnen gör med sina kompisar

        Haha, ja det är verkligen sant. Hennes blogg är verkligen knastertorrt astråkig nuförtiden. Jag totalt ointresserad av hennes barn och deras aktiviteter och kompisar och yadayada… Och ja, jag har barn själv.

      Bella tog bort sin blogg från listan flera år sedan när hennes besökssiffror började dala. Det var också innan hon plötsligt började påstå att hon hade 1.5m bloggläsare i veckan.

      ”Enligt pressmeddelandet kommer serien fungera som en förlängning av Isabella Löwengrips Instastories. Idag har hon 425 000 följare på Instagram och 1,5 miljoner personer, enligt pressmeddelandet, läser hennes blogg varje vecka”.
      (Källa: dagensmedia.se/medier/rorligt/isabella-lowengrip-gor-realityserie)

      Enligt pressmeddelandet slog alltså inte Bella ihop följare från sociala medier för att få 1.5m – ursäkten hon kör med när folk ifrågasätter hennes tidigare siffror 😂

      Alla finns inte med på denna lista, kostar väl en avgift tror jag och när någon byter bloggplats/portal så måste de ju registrera sig på nytt annars syns dom inte längre där, finns andra sajter där hon kan ses men där inte alla andra finns med. Hon är just nu tredje största lifestyleblogg efter Clara och Beijer enligt en annan sajt såg jag, dom tre är överlägset störst bland vanliga bloggar.

      14:14 det var bloggportalen som mätte Isabellas till 1.5 mil en gång i tiden, kunde man se där då och sedan så har väl det talet hängt med vilket inte är särskilt konstigt egentligen, och det betyder inte att hon sagt det i ett visst pressmeddelande. Hennes totala kanaler hade dessutom ihop ungefär 1.5 mil tidigare men hur det är just nu vet jag inte fast många andra har också lagt ihop kanaler så och kallat det följare, det var vanligt tidigare och ansågs vara okej dock inte numera men det förekommer ibland ändå.

        Hon hade den siffran på Bloggportalen i några månader efter sin första graviditet men använde den siffran i flera år. Hennes pressmeddelande är godkänt av henne så att siffran motsvarar hennes ihopslagna sociala medier är mest en efterhandskonstruktion. Till och med vissa anställda som intervjuades av tidningar under/efter hennes krasch erkände att de var obekväma med att använda den siffran.

    Det skulle vara intressant att veta på vilken plats Vanja Wikström ligger med tanke på att hon är en aning aktuell, samt hur hennes följare/visningar påverkats

    Gabriella Possler kan då tydligen ta bort ”driver en av Sveriges största bloggar” från sin profil

      Helt klart falsk marknadsföring att påstå det man är på plats 11 på topp 50 listan. 😤 Ring polisen!

      Hennes blogg är ju också rätt tråkig. Så enahanda innehåll.Vem orkar kolla på femitielva miljarder bilder på bebisar/smoothies/sushi/gym etc som många inlägg består mest av.

      Är väl flera som använder ”driver en av Sveriges största bloggar” i sin profilbio. Det beror ju också på hur man ser det, jag menar plats 30 är ju också en av de största, en av de trettio största. Sett andra som varit på kanske plats 20-25 som frekvent kallat sig en av de största i Sverige ja även några som varit betydligt längre ner på listor.

    Kul att Underbara Claras bild typ ser ut att vara en tecknad versionav Bloggbevaknings bild (*, **), haha.

    * Om än inte som ett försök till en identisk avbildning förstås.
    ** Och oberoende av vilken som kom först.

    Är det fler än jag som blir lite illa till mods av hur Farbror Grön använder sin gamla pappa som content?
    Jag följer honom inte och har inte alls koll på personen i fråga men jag får hela tiden upp honom i flödet på Facebook om jag inte klickar bort det.
    Är precis som det var med Gunilla Persson och hennes gamla mamma.Oavsett om de gett tillåtelse el inte så tycker jag att det är etiskt och moraliskt förkastligt att exponera barn,gamla,utsatta,fattiga och sjuka människor.

      Det är bara osmakligt och ja knappast okej heller. Pappan är inte i skick ens att förstå vad som sker ju.

      Jag skrev en kommentar om ett inlägg på Instagram där de använt häst vid skogs arbete och vips var hela feeden fylld av inlägg med pappan…

      Frågan är när det blir exploatering. Pappan är väl inte dement, bara gammal och skröplig. Det blir ju lite konstigt om ”vi” bestämmer att barn, gamla, handikappade och andra vi ser som ”svaga” inte ska synas på sociala medier. Även personer från ”svaga” grupper kan ju vilja vara på sociala medier.

      Gunillas mamma var dement, då blir det lite annorlunda.

    jag har aldrig fattat hur bloggportalen räknar besökare. Känns som glädjesiffror men kul om det stämmer. Tror inte att Claras nya riktning innebär att hon kommer sluta blogga.

    Jag kämpar på med min blogg och ser att jag är på 10.e plats på listan över inredningsbloggare. https://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=332 Det ska banne mig firas!!!
    Och: länge leve bloggen. Älskar att blogga och att läsa bloggar. Det tempo jag upplever när jag väljer läsa blogg mot scrolla insta är bättre för själen…

    Länge leve bloggen! Jag föredrar blogg istället för de andra typ: youtube, inte min grej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.