Det händer på Instastory

Therese Lindgren verkar ha drabbats av samma dilemma som många av barndomens ungar drabbades av, i alla fall de med okastrerade möss eller kaniner. Det ynglas av sig och det i en hiskelig fart.
Jag tror inte man kan kasterar räkor, så kanske kan hon dela in dem i andan av en katolsk flickskola? Räktjejer i ett akvarium, och räksnubbar i ett annat. Det är det bästa jag kan komma på här på rak arm.
Annars kan man säkert äta upp dem, men Therese är ju vegeterian så det förslaget är nog i paritet med att föreslå att jag ska äta upp THK om jag blir trött på honom. 🙂

Bianca Ingrosso förbereder sig inför vintern, och det kan aldrig göras för tidigt. Innan man vet ordet av ska man ut och pulsa i nerpissade snövallar igen.
Det enda jag dock tänker på när jag ser den där stickade och svindyra halsduken är hur enkelt THK skulle kunna förstöra den med hjälp av en enda klo. Hade jag haft en sån hade han fått ha sockiplast på tassarna fram till påsk.

Bianca hypar även upp årets julkalender från Caia, och det ska faktiskt bli spännande att se hur utveckligen ser ut. Från en katastrof, till en uppskattad kalender, och så i år…. what can it beeeeee?

Jag hade hellre liftat hem än tagit ett flygplan som fixats med hjälp av silvertejp. The horror!!!

Samir Badran letar tung tiktokare och jag har NOLL förslag. Själv är jag en lättviktare av sällan skådat slag, jag lyfter som en Johanna Toftbysk heliumballong.

Brukar ni raka ansiktet?

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att kvinnor rakar bort varje sista fjun i ansiktet med skalpell är något av det mest dystopiska jag kan tänka mig med samtidens skönhetskultur. Det är rent skadligt för hyn och det är helt sjukt att detta lyfts fram som något positivt eller ens existerar.

      Varför skulle det vara skadligt för hyn?

        På riktigt?! Du undrar på allvar om en rakning med skalpell är mer skadligt än att låta hudens naturliga skyddsbarriär vara kvar?

          Det är inte en skalpell, inte ens i närheten

          Det är INTE EN SKALPELL 😂 Och den rakar bort FJUN! Lugna dig 😂

          Flyktingar drunknar i Medelhavet. Det finns viktigare saker att gå igång på.

            Att folk på grund av propaganda om ekonomiska drömmar väljer att sätta sig i en ranglig båt och åka över ett stort hav för att sedan drunkna hamnar långt ned på min lista över viktigare saker faktiskt. Tyvärr.

              J-vlar vilken empatistörd människa du är.

                🤷🏼‍♀️

      Precis som ovanstående frågar, varför skulle det vara skadligt för hyn? Män har i årtionden rakat sig med kniv och ingen har synpunkter på det.

      Oj med tanke på BBL, silikonbröst, fillers och botox så känner jag ändå att lite ögonbryns-rakning är rätt harmlöst…

        Skalpell är väl ändå dramatiskt? Det är ett litet, litet taggat rakblad och inte ens vasst nog att raka benen med. Jag rakar bort mina käkbensfjun för att sminket sitter så mycket bättre! (Alla gör det säkert av olika anledningar såklart).

        Män rakar bort skägg, so do I, låt mig 🤣 (kommentar sagd med lätthet, ej kränkt)

          Precis. Bladet är inte ens vasst nog att ta bort hår på andra delar av kroppen utan är speciellt för fjun i ansiktet.
          Jag skulle säga tvärtom, min hud har aldrig varit så fräsch sen jag började ta bort fjunen i ansiktet.

            Alltså på riktigt friskare hy, eller menar du att din upplevelse är att den känns fräschare? Frågar för jag fattar inte hur hyn kan må bättre av rakning.

              Det funkar ofta som en slags peeling samtidigt. Förutom fjuna får man ofta med död hud som ligger ovanpå, vilket kan underlätta för folk som lätt får t.ex. tilltäppta porer då man tar bort död hud som annars skulle ligga kvar längre och bidra till att porer täppts till.

              Som ett tillägg på mitt svar ovan angående peeling. Du kan jämföra det med t.ex. om du gått på hammam eller dyl. någon gång. Då skrubbar du bort död hud på din kropp, och det gör att huden ofta känns bättre (friskare, mjukare, lystrande) efter. Men ansiktet är känsligare, så skrubba är inte bra – men att köra med en sådanhär ansiktsrakhyvel är mer skonsamt och ger likande effekt.

              På riktigt friskare och fräschare hy. Precis som flera andra redan har skrivit så har det en exfolierande effekt och tar bort döda hudceller och förhindrar att man får tilltäppta porer som kan leda till bla finnar.

          Jaså, händer det ofta att män rakar bort persikofjun i pannan? Har gått mig helt förbi.

            Nej, men de har väl inte smink på sig så ofta heller. Måste faktiskt instämma att smink sitter mycket bättre efter att rakat bort fjun.

      Blev rakad i ansiktet en gång. Kändes som att jag va man med skäggstubb när håret växte ut. Gör aldrig om det.

        Märkligt! Jag får bara tillbaka samma mjuka fjun som innan. Men man ska då använda en riktig ansiktshyvel då såklart, och inte en vanlig rakhyvel för tex benen eller något ☺️

          Fast raka som raka?

            Nej, det är inte ”raka som raka” då rakbladen är totalt olika, du kan inte använda ansiktshyvlar som dessa på bild till att tex raka benen eller ett grovt skägg ☺️ De klarar endast fjun!

              Resultatet blir väl ändå det samma, att hårstråna kapas?

              Men varför skulle håret i ansiktet växa ut annorlunda beroende på vilken kniv som rakat av det?

                Det är inte att håret växer ut annorlunda beroende på kniv. De menar bara att du bör hellre använda en sådan här till ansiktet än en vanlig rakhyvel. Du kan använda en vanlig rakhyvel om du vill, men större risk att du skär dig då de är mycket vassare och svårare att komma åt överallt om det är en vanlig rakhyvel. Den här hyveln är liksom liten och taggad, och man rör den i små ”hackigare” rörelser istället för mer långa rörelser som med en vanlig hyvel. Det gör att man fångar upp små, små fjun och död hud bättre.

                  Ja fast det var ju en fråga om huruvida håren växer som stubb eller inte varpå någon svarar att man ska använda en speciell hyvel.

        Detta var precis min tanke, om man rakar bort fjun blir de väl grövre och kommer tillbaka som vass stubb? Då kan man ju likagärna börja använda rakapparat som tjej också, eller? Kan någon med erfarenhet bekräfta/dementera? Tycker nämligen det låter helt vansinnigt att börja raka sig i ansiktet som tjej.

          Fjuna upplevs som grövre just när de är i en viss utväxtfas, för att de är korta och stubbiga. Samma gäller benen. Man rakar dem när de är helt utväxta, mjuka och liksom luddiga – och de är direkt efter helt släta och ”hårfria”. Efter x dagar börjar stubben komma ut, som upplevs lite mer vass och hård. Efter x veckor har håret växt ut och är åter mjukt och luddigt. Finns en gammal myt om att rakning skulle orsaka grövre och mer hår men det är 100% osant. Det är i en viss fas som vi upplever det som grövre och vassare.

          @Harry Styles Att hår som rakas bort blir grövre är en myt. Oavsett om det är på benen, i ansiktet eller någon annanstans på kroppen.

            Upplever dock inte att fjuna känns grövre alls när de växer ut? Lika fjuniga (och irriterande) som innan 🥹

          Jag skulle aldrig göra det, men så har jag anlag för att bli hårig som en karl. Finfjuniga tjejer kanske klarar sig.

      Män rakar sig ju? Deras hy är ju inte förstörd?

        Män har mycket tjockare och fetare hy än kvinnor,så den klarar rakningen mycket bättre.

          Det är inte farligt och det förstör inte hyn, bara att googla – eller testa själva

          Precis som kvinnor har män olika typer av hud. En del har torr, känslig, yttorr, blandad eller fet. Att alla män skulle ha en viss hudtyp är ju rent ut sagt bullshit.

            Nej det stämmer.

            Mäns hy är i genomsnitt 25% tjockare än kvinnors hy,beroende på att de har mer testosteron som ger dem mer mer kollagen.Lite orättvist mot kvinnor,men mäns hy åldras långsammare pg a kollagenet.

              Meh! Fan vad orättvist.

      Jag rakar mitt ansikte 1-2 ggr i månaden. Det blir en så skön känsla efteråt och foundation sitter bättre. Har en ljus ”mustasch” och det är så mycket mer smärtsamt att vaxa. Sen är det som med allt annat, valfritt!

        Samma här! Ibland går det längre tid emellan men sataaan vilken skillnad det är på sminket. Jag är en blondie och min brunetta kompis rakar också – man får INGA mörka hårstrån. Det är ett av de bättre sakerna jag börjat göra i skönhetsväg. Tar ingen tid alls och känner mig så len och fräsch, skrapas ju bort döda hudceller också. Rekommenderar verkligen till er som funderat på att göra det🤗

      Kul att du tror att det är något nytt…

        Har ju inte sagt att jag tror det är nytt.
        Allt som ingår i samtiden är inte nytt om du nu trodde det.

          Nej, men då säger det ju kanske inte heller något specifikt om just ”samtidens skönhetskultur” om det är något som gjorts länge. Utan bara skönhetskultur överlag.

      Nej det är inte skadligt. Och alla har inte ”fjun”. Jag har tagit bort ansiktshår med kniv i säkert 15 år och min hy mår lika bra som min man som gör exakt samma sak😜

    vad är det med dessa influencers och deras användande av ”direkt”? säger man inte direkt följt av när eller då? som tex ”..men direkt när de vuxit på sig lite”. har sett många som skriver bara som therese nu, det låter ju jättekonstigt eller är det normalt? gabjoss och paula gör också så hela tiden

      Ibland går det trender i felstavning och dålig grammatik har jag märkt. Sett många skriva ”i överlag” på sistone och funderat på om det är en sådan grej…

        Tycker ”därav” används på ett sätt som nästan alltid blir löjligt

          Har också sett flera skriva ”in princip” på senaste tiden, stör mig såååå mycket på det

        En trend som varenda influencer, poddare, YouTuber har lagt sig till med är att säga ”med det sagt” i tid och otid.

        Livets liv……tönt.

      Tyvärr är det för många som inte kan stava och så läser de mest texter från andra som inte kan stava…

        Eller menade inte stava utan grammatik över lag

      Gabjoss mest störande uttryck tycker jag är hennes ”Hur fin??” så fort hon köpt nåt nytt…. 🙄

        Eller «tips tips» två gånger😅

          ”Jobbelijobb” retar mig betydligt mer

    https://vm.tiktok.com/ZGJn8kwG6/

    Lovisa barkman köpte också den halsduken och mössan 😂 så klart cc loggan ska synas

      Är inte hon från Småland? Pratar man inte småländska där? På TikTok pratar hon mer stockholmska än kungafamiljen

        hon har jobbat hårt för att få bort den 😂 /mvh tjej från grannstaden 😂

      Hon är så materialistisk och nyrik så det finns inte hahaha. Den där mössan och halsduken som visades upp hade ju ALDRIG köpts om chanel loggan inte var markerad större än hennes kropp på det

        Hahaa så sant men Camilla får absolut inte skriva om ta Lovisa barkman 😂 så uppenbart och löjligt av camilla

          Vadå får inte?

            Får får hon, men hon beter sig som att hon inte får för hon undviker allt som har med Lovisa barkman att göra och har ursäkter när folk frågar efter inlägg om Lovisa haha

    Det är nog inte hål i kabindörren. Det ser mer ut som att varningslampan är övertejpad.

    Då har det födds en ny liten människa i Fam Ingrosso/Brown🎈
    Hoppas att dom håller denna lilla utanför Cirkus Wahlgren.

      Namn Kali. Visst är det en dödsgudinna…?

        Ja 🤣

        Japp! Intressant namnval. Lite som att döpa barnet till Lucifer.

        Dock tycker jag att Kali är ett snyggt namn i sig

          Ni vet att satan/lucifer samt nån dödsgudinna inte existerar va? Hittepå liksom. Så kali är bara ett helt vanligt namn. Fyra bokstäver ihop som blev fint. Herregud hur orkar fölk!! 😂😂

          Lucifer är också snyggt tycker jag 🤷‍♀️Om man inte följer den hinduistiska eller kristna tron så spelar det ju ingen större roll egentligen, då har det ju inte någon särskild mening. Sen kanske det inte passar sig att välja sådana namn om man bor i ett land som är mer religiöst och namnet skulle innebära problem. Men tror vi kan strunta i det i Sverige ändå.

        Hoppas att de uttalar det med kakuminalt L!

        Kali är inte enbart en dödsgudinna utan även den ”stora modern” & är väldigt beskyddande & ömsint.
        Hon är en mångfacetterad gud minst sagt!

          Det känns också lite nytt, en pojke får ett namn som betyder den stora modern. Men, å andra sidan, genus är faktiskt inte så himla viktigt när det gäller namn. Och hur många flickor heter inte Indra?

            Det är väldigt väldigt väldigt många flickor som inte heter Indra.

    Jag hade velat ta bort håret på min överläpp. Någon som gjort det? Är laser det bästa?

      Laser är det bästa

        Laser funkar inte på ljusa hårstrån på ljus hy, vilket är bra att komma ihåg.

          kan man färga håret först?
          Alltså seriös undran.

          Alltså bara engångsfärg varje gång man ska lasra

            Men gud…

            Nej. Det är mörka hårstrån från rot som räknas.
            Du är ju inte en äkta blondin bara för att du blonderar dig, samma åt andra hållet.;)

              utgick från att lasern hade svårt att identifiera hårstråna om de inte hade någon färg att reflektera mot.
              Har inte koll på hur laser fungerar och bjuder på min korkighet så att du samt fler kan känna er smarta.

            Förmodligen inte, för färgen når generellt inte in i hårsäcken och det är hårsäcken som lasern går på.

          Jag har mörkt hår och fjunet har börjat synas mer och mer. Har aldrig testat laser men får nog bli det.

      Yes jag kör hårborttagning på överläppen 1-2 gånger i månaden. Tar 5 min och blir jätteslät. Jag har ljusa fjun.

        Använder du också laser?

    Nej, plockar ögonbrynen lite, tror att fjunen i ansiktet behöver vara där.
    Funderar på hur mycket jobb och tid folk generellt lägger på sitt utseende. Kanske kan vi ha en liten omröstning här

      För mig tar det ca 10-15 min en gång i månaden så nån större tidsåtgång är det inte frågan om.

      Jag tycker att dessa ”fjun” är fina. För mig hör det samman med ”persikohy” vilket alltid varit #goals i min värld.

        Jag tycker också att fjun i ansiktet är fint, har aldrig tänkt att det skulle vara något fult som måste rakas bort? Tycker fjunen får huden att se mjuk och lek ut.

          Det är inte att det är något fult, men beroende på ens hy så kan en rakning som detta göra att man får bättre hy då det fungerar som en slags peeling och kan minska tilltäppta porer för en del som har problem med det. Och om man använder smink så kan en rakning som detta göra att sminket sitter bättre, beroende på ens hy och hur mycket fjun man har.

        Tycker inte heller fjun stör så mycket. Däremot vaxar jag min mustasch emellanåt, för det ser lite sådär ut tycker jag…

      Kan erkänna att jag lägger relativt mycket tid på mitt utseende. Om jag ska till jobbet eller iväg på fika/drink/middag så lägger jag 40 min på smink + hår. Målar naglar 2 gånger per vecka. Lägger ansiktsmask 2 ggr per vecka. Rakar mig under armarna och bikiniområdet 1 gång per vecka, men enbart bara på sommaren 1 gång per vecka.

      Om vi tar en genomsnittsvecka så tror jag att jag hamnar på sammanlagt: 200 minuter.

      För mig är det dock ingenting ”jobbigt”, utan jag tycker om att sminka mig (älskar ögonskugga) och måla naglarna. Locka/platta håret känns i så fall som ett nödvändigt ont, för det är trist men känner mig så ful annars. Men resten tycker jag är trevligt och ibland nästan lite meditativt på morgonen. 🙂

        *Enbart benen ska det stå, inte ” enbart bara”…
        Tillägg: Jag jobbar hemifrån 2-3 dagar varje vecka och då har jag inget smink eller hår fixat.

        Målar du naglarna två gånger i veckan?? Låter mycket i mina öron men du kanske har ett arbete där lacket slits bort snabbare?

          Japp, två anledningar! 🙂 1. Lack håller dåligt på mig. Jag tror det beror på att jag har lite ”oljigare” naglar än många andra. 2. Jag är perfektionist och om en lite bit har skavts av på en nagel så känner jag direkt att jag vill måla om allting. 😉 Jag gillar dessutom mörka nagellack, mörkrött och svart, och då syns små avskavda bitar mycket tydligare än om man gillar ljusrosa lack.

      Jag provade att ta bort fjunen en gång, men glömde att tänka på att min hy är världens känsligaste bråkstake, så fick utslag och finnar direkt.

      Fjun>irriterat jävla fejs.
      För mig personligen alltså.

    Sofia Ståhls och Tareq Taylors föreläsningar med rubriken ”Lämna disken och hångla i stället” verkar vara inställda.
    https://entresundsvall.se/arrangemang/lamna-disken-hangla-istallet/
    https://visitostersund.se/evenemang/installt-lamna-disken-hangla-istallet-tareq-sofia/

    Det verkar vara likadant överallt. Biljettlänken i det här blogginlägget funkar inte.
    https://sofiastahl.femina.se/forelasningar/valkomna-forelasningsturne-lamna-disken-hangla-istallet/

      Tråkigt! De kanske inte är lika nykära längre? Vågad titel på en bok…tycker absolut man ska hångla mer i en relation men det är väldigt lätt att säga det när man bara varit tsm några månader. 😅

    Jag tycker det är lite gulligt med fjun i ansiktet 😍 Men jag är ju verkligen inte så väldigt intresserad av skönhet och smink osv, så jag ska nog inte uttala mig.

    Det kallas speed tape och är fullt godkänt för temporära lagningar på flygplan.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Speed_tape

    Får hoppas för Biancas skull att det blir en varm vinter så hon kan fortsätta gå i bara bikini/magtröja/sporttop.

    Mössan och halsduken hade varit helt okey utan det blaffiga fula märket

    Det börjar lukta galenskap där på Kungsholmen…

      ?

    Snälla snälla snälla ge inte Vanja Wikström mer plats eller uppmärksamhet. Hon är en vidrig hemsk människa som inte ska få vara med här.

      Förstår inte heller hur hon och Niklas faktiskt verkar komma undan med den röra de ställt till med. Man tycker ju att det borde få större konsekvenser.

        Tror konsekvensen är/blir att det är få som kommer ha förtroende för dem framöver. Någon annan konsekvens tror jag inte det blir, tror de faktiskt inte gjort något olagligt, bara fult och möjligen extremt naivt. Men inte något som egentligen kan ge några andra konsekvenser än smällen deras rykte tar. Och det är nog ändå inte så lite. De livnär sig ju ändå på Vanjas influencer och grejer och olika projekt/förerag. Om man kör sitt rykte i botten och framstår som antingen inkompetent eller en lögnare så är ju det väldigt svårt att få folks tillit därefter. Så de har nog bränt en hel del broar ändå och potentiella inkomstkällor.

          Jag tror dessvärre inte dom bränt några broar. Det är ju tydligt vilken taktik dom valt nu. Säg förlåt men slingra sig, locket på. Låt det dö ut. Låtsas det regnar

          Läser man hennes kommentarsfält är det som en sekt, om det inte är nått skumt med kommentarerna… jag är ändå runt väldigt mkt i soc med och följer stora influencers från olika länder. Men hennes kommentarer är det galnaste jag läst!!!
          Tror det kan va en av anledningarna (om dom nu är på riktigt) till att allt har hänt. Vanja har nog känt sig som en ofelbar kung i sin bubbla och då slutar det alltid med magplask.

            Jag tror det. Att diskussionen om WoA dör ut är ändå naturligt. Det finns tillslut inte mer att gräva i än att det var kasst rakt igenom. Men annars blir det ju bara att stöta och blöta samma saker.

            Tror inte effekten kommer märkas av förrän de försöker göra nya satsningar (vilket de kommer försöka göra förmodligen, tror ingen av de är intresserade av ett vanligt 9-5 jobb). Vem ska vilja investera i något av deras projekt framöver när de så kolossalt missbedömde marknad, budget, risker m.m. vid WoA? Vem ska vilja köpa deras tjänster/produkter när de underlevererat så enormt i Woa?

            Vad gäller hennes kommentarsfält, visst, kanske är några som håller sig kvar och följer. Det är också väntat. Men det är ändå inte särskilt mycket engagemang i kommentarsfältet. Hon får inte jättemycket kommentarer, hon svarar dessutom på i princip alla kommentarer. Så har hon 35 kommentarer på en post är ofta minst hälften från henne själv.

          Hade varit kul om nån av alla dom idioter som var med på detta från början å satt å LOVORDADE detta i sina soc medier tog å sa nått i sina kanaler nu. Dom var ju, även om dom nog inte fattade det, med och bidrog till att detta kändes legit för många.
          Josefin Dahlberg, Dasha, Ellinor Löfgren, Claudia Galli mfl

          Snubblade över detta på Vanjas blogg
          ”Alla kommer ju bli superfina och vara värdefulla, men vissa blir lite extra värdefulla. Och några kommer bli väldigt, väldigt värdefulla. De som får dem har kammat hem högsta vinsten i NFT-lotteriet. Ska berätta mer om vad som gör olika WoA NFT:er olika värdefulla lite längre ner i inlägget.”

          Vem är såhär dum? Såhär kan man inte skriva. Det är så djupt oetiskt att det inte är klokt

            Vilket bondfångeri.

            Kan inte låta bli att tycka att de som gick på det borde ta sig en ordentlig funderare.

    Måste ni med akvarium hjälpa mig? 😂🤦🏼‍♀️ Vadå måste? Måste inte alls. Det är Therese som tar på sig mer och mer jobb med att rädda alla djur t.om råttan och musen hon hitta utomhus.

      Det är ju lite hoardervarning

      Det var ju dock en tamråtta som rymt. Den hade aldrig klarat sig på egen hand. Du får det att låta som att hon plockat upp en random råtta i Kungsträdgården.

        Med Therese vet man aldrig.

    Vad tycker ni om Egoinas klänning i det senaste inlägget?

      Jag blev typ glad av den! Tycker den är fin men hade aldrig velat ha den själv. Vad tycker du?😊

        Gräslig!

          Håller med, den var inte fin! Satt inget vidare heller, märklig modell

    Kan man verkligen direktöversatta det svenska uttrycket ”Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge” till engelska som i inlägget? Det verkar så … influrncerkonstruerat och … hemsnickrat. Men kanske jag bara har missat att ordspråket också finns på engelska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.