En intressant analys av Hanna Schönbergs födelsedagsvideo

What she said!
Hon formulerar mitt ”VEM ÄR DET SOM FILMAR??” på ett lite mer raffinerat sätt, och hon har så rätt.
När man tänker på att den här ”spontana” födelsedagsfirandet planerats, regisserats och redigerats, och att alltsammans föregått av att det sätts upp en kamera i sovrummet, på en tripod, med någonting som bara kan liknas vid en ”tystnad, tagning” så blir det ju bara så cringe!!!
Huuu!

Tack för tips!

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kan inte se analysen.

  såg ut som hennes mamma som filmar (annan vinkel i annan video från samma tillfälle), hennes familj var på besök den helgen.

   Nejmen gud då skäms jag så mycket att jag mår illa 😂 Stackars mamman som isåfall står där och måste filma när hon och Eric låtsas myser och skrattar och kramas

  Kan inte se tyvärr

   Kopiera länk och öppna i webbläsaren

  Vilken video?

  Jag fyller i augusti och har nyligen firat min födelsedag.
  Det var sån fart på mitt firande så jag hade inte tid eller en tanke på att filma, ta bilder, dokumentera händelsen.
  Tråkigt för omvärlden som missade alltiohop

   Men du kanske inte är influencer heller med en följarskara på 899000?

    Men Inge Kuhl hade nog en roligare födelsedag där focus låg på att personen/familjen skulle ha roligt, inte följarna.

     Kanske inte är konstigare för dom än att ha en fotograf på sitt bröllop. Ingen tycker ju att en bröllopsfotograf stjäl fokus på ett bröllop.

    Lewis var lite smart och uppfattade min poäng 🙂

   Ditt jobb kanske inte är att dela med dig av ditt liv till dina följare?

  Undra hur många omtagningar som krävdes innan detta publicerades.
  Tror det finns en anledning till influensers oftast blir tillsammans med en annan influenser, för en normal människa skulle inte orka med allt filmande, omtagningar och set-up.

  När hela ens tillvaro kretsar bara kring sig själv. Bara lägga upp perfekta bilder och content på sig själv. Kan inte vara hälsosamt med så stort bekräftelsebehov.

  Är 49.kvadratmeter på instagram ett ironiskt konto? Har kikat lite på det då och då under en period och jag kommer aldrig fram till om det är seriöst eller inte? Han har ett av de mest intetsägande hemmen jag sett samtidigt som han gör innehåll där han sågar inredning som är för ”vanlig”.

   Jag har frågat mig själv samma sak!

   Instämmer!

   Ja och varför köper han så dyra möbler när de ändå ser så tråkiga ut. Soffbord för 13 000 liksom…

   Har alltid tagit förgivet att det är ironi, det kan väl inte vara så att han är allvarlig, den tanken har inte ens slagit mig tidigare.

    Ja men samtidigt är det ju hans stil. Och om man inte bryr sig så mycket om inredning så kan jag köpa att man bjuder på sig själv men han verkar ju väldigt intresserad av inredning?

   Tror inte det är ironiskt? Fast skitsvårt att avgöra.

   Har också fått upp honom i flödet det senaste och tänkt att han låter så.. icke-ödmjuk.
   Har inte tänkt att han är ironisk, snarare att han försöker vara lite rolig/edgy men att det inte kommer fram rätt utan istället framstår han som dryg. Samtidigt som han har ett totalt personlighetslöst hem? Bättre att lyfta saker man gillar än saker man ***hatarrrrr***

   Haha har tänkt på samma! Men jag tror han är allvarlig! Han sågade en HM home vas men har 40 andra såna meningslösa HM home grejor själv. Plus att hans hem går i 3 nyanser av beige, en kopia av alla andra stockholmslägenheter- Fullkomligt ounik.

  Skrattade högt åt Nicoles efterlysning av lägenhet i Italien. Möblerad går bra men då måste det vara inrett minimalistiskt/skandinaviskt 😂😂

   Haha! Så kul. Vilka krav dessa människor har på sina boenden utomlands. Samtidigt som de söker boendet på sina egna Instagram med gissningsvis mest följare som bor i Sverige. Samma sak med Hanna Friberg som sökt boende i NY flera gånger. Intressant också att hon vill/ska bo i NY tre månader i höst, när hon tidigare skrev att hon skulle tillbringa tid med sin hund eftersom den bott hos hennes föräldrar hela sommaren. Lär ju inte dröja länge innan hunden bor på heltid hos föräldrarna och man enbart kommer se hunden vid tillfällen då hon träffars sina föräldrar.

    Så lär det bli, min bror gjorde likadant 😁😬

    Jag förstår helt ärligt inte varför hon inte bara kan kolla på airbnb eller liknande sidor? Så är det löst?

     Då kanske hon måste betala samma pris som vi andra?!?!?!?

  HS är en av de modeinfluensers som jag ibland får upp, som objektiviserar och sexualiserar (väldigt smala) kroppar mest. Närbilder på rumpa, kön, mage osv

  Jag upplever det som problematiskt och vill väldigt gärna veta hennes take på det hela. Men hon undviker ju alltid frågor som inte har med sponssaker och hennes *psykiska ohälsa * som hon hanterar med tacksamhetsdagböcker osv

  Hon är också jävligt dålig på att reklammarkera

   Åh vad störigt! Själv stör jag mig på AM! Och FM och PM. Riktigt jobbiga! Men värst är nog HQ.

    För att inte tala om AD!!???

    Du tyckte att HS var otydligt i ett inlägg om Hanna Schönberg..?

   Tanken är väl att det är det som ger flest visningar, och därmed i förlängningen mest pengar. Influensers styrs väl knappast i regel av någon moralisk kompass, utan deras jobb är att synas så mycket som möjligt. Det kan kosta en onlyfans light, en ren provokationskanal eller att man får iscensätta sin egen födelsedagsfrukost.

  Någon som orkat lyssna på det skaver, försökte men de pratar i mun på varandra hela tiden….tänkte om det kom fram något nytt om nadias kille eller cass? Nadia verkar dock dejta cass ex… vem det nu är

   Nej inget nytt om cass kille. Det enda de sa var att cass var fine med att Nadia dejtade hennes ex, och att för några år sen var hon jätte principfast med att ingen fick röra nån av de som hon ens haft en liten liten grej med, eller kanske bara legat med. Men att hon nu med ålder och blabla inte bryr sig, säkert för att hon själv har kille också. Och att de andra ej visste om att han var ett ”ex”.

  Jag har en kompis som jag rest mycket med och hon är superrar och jättefin men besatt av att ta fina bilder till Instagram. Och det blir så satans tråkigt. Jag fattar att man vill ta lite bilder men hon lägger SÅ mycket tid och energi och fokus på det och det liksom stjäl från det vi GÖR för hon är så fokuserad på att presentera det så fint som möjligt. Man kan sitta och äta en fantastisk middag på en fantastiskt vacker plats och hon sitter med telefonen uppe och suckar över att bilderna inte blir bra.

  Vi reser sällan tillsammans längre 😅.

   Det värsta är folk som tror att man själv ska vänta på att börja äta sin mat för att båda tallrikarna ska vara med på bild? Nej, tack.

   Eller de som tycker att hela Stockholm ska stanna upp för att de ska ha en fotosession mitt i stan. Fått många suckar och irriterade blickar när jag passerat ett gäng tjejer som tycker att ett övergångställe, gatuhörn etc. är deras fotostudio och inte en del av det allmänna utrymmet.

  OT men har det hänt ngt mellan Rebecca Stella och Vanessa Falk? Vanessa åkte till LA för att överraska Rebecca men de verkar inte ens ha träffats?

   Hon är med i ett poddavsnitt ialf

    Jaha det hade jag missat. Tyckte bara det var så konstigt att ingen av dem postat något på Instagram.

  Någon som följer Annica Englund? Det står på hennes instagram att den ska handla om workout & healthy lifestyle. Samtidigt, nu går jag säkert över en gräns, så tog hon hjälp med kosten när hon inte blev gravid. Och efter att ha tagit hjälp med kosten och lagt om den så blev hon gravid som jag förstår det?
  Är det inte farligt att säga att ens konto har en ”healthy lifestyle” där man tipsar om träning och kost när just denna gjorde att hon inte blev gravid? Och när hon tog hjälp av ett riktigt proffs så blev hon gravid?

   Förmodligen var det inte kosten som hjälpte till med graviditeten, utan tiden, då sannolikheten till levande graviditet ökar ju fler gånger du försöker. Det finns väldigt få belägg för att kost och kosttillskott har en avgörande roll där. Men det finns ju då personer som cashar in på att hävda att du lättare blir gravid av att äta på ett specifikt sätt, och det brukar fokusera på att överdosera vissa vitaminer eller antioxidanter. Dvs inte en ”vanlig” kostrådgivning där man lär sig räkna makros och göra proteinpudding.
   Har själv varit i barnlöshetskarusellen och köpt tillskott för tusentals kronor innan poletten ramlade ner, och bebisen kom senare helt av sig själv. Eller ja med hjälp av några ligg.

  Är det bara jag som SKÄMS när jag ser detta och liknande? DET ÄR JU INTE PÅ RIKTIGT!?!

  Mvh 34 år

  Asså Hanna.. vilken totalt KONSTIG och cringe människa? Hon bara ålar och åmar runt? Fjantar sig? Vad gör hon??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.