Tiggeri, tiggeraaaaa…

Jag ber om ursäkt på förhand att bilderna är suddiga.

Bildkälla: Julia Franzén Instastory

Julia Franzén tar till Instatory för att försöka tigga ihop ett bohag till sin familj. Hon har lagt upp en lista på saker de behöver, och helt ärligt är det enklare att specificera vad det är för någonting som inte behövs. 
Ett badkar. De verkar inte behöva ett badkar, men fanimej om de inte behöver exakt allting utöver det.
Enligt Julia har hennes syrra med familj flyttat till en väldigt stor lägenhet och behöver följande att fylla ut den med:
Soffor
Bäddsoffor
Stolar
Fåtöljer
Speglar
Mattor
Byråer
Gardiner
Gardinstång
Lampor
Kuddar
Täcken
120 säng
Skrivbord
Piano
Rullgardiner

Men inget badkar!

Tack för tips!

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De kan väl köpa av Margaux 🙃

   5.36
   Säljer
   Marqaux möbler eller?
   Våre intressant veta vad hon håller på numera

  Har hennes syster extremt dålig ekonomi eller varför åker de inte bara och köper det de behöver? Som normala människor.

   Och varför bor de i så fall jättestort

   Och om så är fallet så väntar man väl och köper grejer efterhand. Säng är viktigt, men ett piano kan dom nog leva utan.

   Precis, och var det en oplanerad flytt så att de inte fattade att de skulle bo jättestort och möblera därefter? Märkligt att försöka tigga ihop möbler (om det nu inte är så att de är jättefattiga och behöver ekonomisk hjälp, men låter konstigt när man flyttar till nåt ”jättestort”)

   Är väl bara bra om de köper/får begagnat?

   Gissar att Julia har tänkt att skaffa sponsmöbler åt dem, för man skaffar väl inte en så stor lägenhet om man inte har råd att köpa möbler att inreda den med. Julia är nog mest ute efter nya fina sponsmöbler från företag men det låter ju bättre att säga ”har ni saker ni vill bli av med så tar vi gärna emot”. Till och med gardinstänger liksom … Hoppas inte Julia lyckas få en massa gratis sponsrade möbler nu men när möbelföretag ser detta inlägg här så får de säkert det för företag vill ju synas och få exponering.

  Herregud, måste köpa större skämskudde. Eller vill någon sponsra kanske?

   😂

  Vad jobbar syrran med, har inte Jullan och Bimbo råd att hjälpa. De kan få ett vägglösstäcke av mig, vet ett hotell där de håller lus, hus menar jag. Piano🤔

  Ska kolla om jag kan ha en gardinstång liggande.
  Har inga gardiner längre så det kan nog finnas en gardinstång i källarförrådet.
  Finns isf till avhämtning.

  Etta på tiggartoppen just nu är väl ändå Malin Skyman, som hoppas att hennes följare ska samla ihop 30 000 åt henne till advokatarvode i hennes underhållstvist.

   För en som inte är insatt, vem är hon och vad tjafsades det om. Ville någon ha barnen på heltid el..

    Misstänker att det är en mamma som verkligen inte utelämnar något. Alltså lägger upp ALLT om vårdnadstvist osv. Sorgligt att läsa/se. Följer inte, men läste om henne här en gång vid corona. Ungen va sjuk eller ”sjuk” (när det va fullständiga restriktioner), hade inte fått ledigt från skolan, så de åkte ändå till typ Sälen eller något.

    En mamma som borde stänga ner sin blogg och gå i terapi.

    hon vill ha högre underhåll för sina 3 barn som bara bor hos pappan varanna helg. hon får 1873 – det lägsta, om pappan inte vill betala mer, och då behöver han inte det.
    Det är följarnas idé att starta insamling. ändå valfritt att ge om man vill. jag backar henne, men har inte gett henne några pengar.

     När vi var skilda fick jag också det lägsta via Försäkringskassan. Visste inte man kunde kräva högre. Hade 2 vänner som fick mer, deras ex satte in högre summor på deras konton direkt. De fattade väl att det är dyrt med barn men var ju inget de var tvungna att göra. Vet inte om det var dåligt samvete då bägge varit otrogna. Jag hade lämnat.. 😉

   Blir provocerad av det. Hon verkar ha så mycket, riktigt lyxigt liv! Då kan hon väl bara skippa en resa eller två, så har hon advokatskostnaderna.

    Jag tycker hon verka slita. Är kul att följa henne, inspirerande.

   Utan att hon ens har pratat med en advokat om hon har rätt till mer ersättning. Varifrån hon får beloppet från är också oklart.

   Tycker det framstår mest som att hon vill straffa sitt ex ekonomiskt för att han lämnade henne. Hon har själv sagt flera gånger att hon mår dåligt av att se honom ge så mycket till sin nya tjej, att de är i stugan och rår om varandra osv. Hon behöver verkligen jobba på att komma över honom!

  Men alltså vad har hänt med hennes läppar?😳😳

   E Allergisk reaktion

  Snacka om lat och rider på sitt namn. Vanlisar gör samma sak genom Bortskänkes på Marketplace/Fb grupper/Blocket. Går säkert utmärkt för syster Franzén om man har en såååå stoooor lya.

  Hon och bingo, sveriges mest unpleasant par..

   Addera Katrin.

    Ja, för sjutton! Glöm inte Kaos-Katrin, Sveriges mest osympatiska!

  Helt ärligt så flyttade jag precis till en jättestor lägenhet och är i samma sits. Har inte råd att köpa möbler att fylla ut all yta pga dubbel hyra ett tag. Har alltid bott jättelitet så har få möbler. Lägenheten är hyresrätt och vi fick den i knät och tackade ja när tidigare hyresgästen kolade vippen, så hann inte preppa heller.

  Inte för att försvara influencer-tiggeriet, men det är fullt möjligt att bo stort och inte ha råd med möbler direkt vid inflytt. 😅

   Kommer ni lösa det utan hjälp av Instagram tror du? Hoppas ni åtminstone har ett piano!

    Blir superhärlig och speciell akustik att spela piano i tomma rum. Just saying

   Men man behöver ju inte möblera alla rum och alla ytor direkt man flyttar in. Det är inte så att det är ett jättejobbigt problem så länge man har en säng, en soffa och matplats…

   Helt ärligt så byggde jag och min kille precis ett enormt hus i ett attraktivt område i huvudstaden som kostade många miljoner, och vi pressade budgeten till max för att ha råd med platsbygda badrumsmöbler, fiskbensparkett och designkök. Vi flyttade från en 120 kvm lägenhet så vi har inte så många möbler, saknar tex soffor till våra nya vardagsrum och TV-bänk till vår 85 tummars tv. Någon som vill donera till en som sliter?

    Hahah! Hoppas den är kommentaren är ett skämt. Om inte i klass med teppanyaki-artikeln.

     Den artikeln!! Tack för påminnelsen! Sällan skrattat så intensivt som när jag läst den. 🙂

      vart hittar man den? Vill också skratta

         😂🤣😂

     Eller Min helg med paret Kepler 🤣

     Jag vill veta, VILKEN ARTIKEL??? 😀

   Varför “måste” man fylla ut alla tomma ytor då? För mig låter det helt sjukt med såna “bara för att”-grejer men finns säkert någon normativ förklaring.

   Fast om man har råd att bo stort så HAR man råd med möbler också, kanske bara inte allt på en gång.
   Man behöver väl liksom inte fler sängar eller soffor för att man bor stort? Delade de säng innan eller?
   Provocerande med sådant tiggeri när många har svårt att få ihop ekonomin.

    Bara fint att ha det minimalistiskt och tomt. Jag hade en madrass på golvet i min första lägenhet medans jag sparade ihop pengar att köpa en begagnad soffa. Funkade alldeles utmärkt.

  Man måste ju inte ha ett fullt möblerat hem dagen man flyttar in. Funkar utmärkt att ha det viktiga och sen fylla på eftersom man hittar det man vill ha och har råd med.

  Piano? 😂

  Vem behöver ett piano?? Så jäkla låg karaktär

   De har garanterat inte vantar på vintern.

   Alltså varför hjälper inte Julia & Bingo henne att köpa det hon(iaf akut)behöver? Om det nu skulle vara så att hennes syster har det så svårt ekonomiskt?(rimmar kanske illa med att systern hyrt en jättestor lägenhet iofs🤔,kanske hon har många barn & det är en skilsmässa?)
   Julia & Bingo verkar ju ha det väldigt gott ställt ekonomiskt. Oerhört pinsamt att gå ut & tigga allt detta åt henne. 😳 Jag skulle skämmas om jag var systern oxå att inte min syster som har relativt mycket pengar hjälper mig i ett akut skede.(& då inte genom att tigga av andra) Jösses..

    Nej systern är gift med sin gubbe och ser har två barn. Hade skämts ihjäl om min man annonserade ut att vi tiggde möbler. De får väl fan betala som alla andra? Så osmakligt. Finns ju de som VERKLIGEN kämpar som behöver hjälpen.

     Syrran jobbar som förskollärare och är även konstnär. Kanske går dåligt med tavelförsäljningen och vill försöka sig på en pianokarriär. Ta det piano🎹

      Meddelade hon inte för ett tag sen att hon sagt upp sig som förskolelärare för att leva på sin konst. Kanske hon skulle ta ett vikariat istället för att tigga.

  120 sängar herre min gud vad många…sängar

   🤭🤭🤭

   Står 120 säng… inte sängar 😉

    Det var ett skämt Jullan🙂 Jag har några Nudelpåsar hemma, kan skicka dessa till den ekande lägenheten i Lerum.

     Jag är verkligen inte Jullan 😂😂

  ALLTSÅ JAG SKÄMS Å DERAS VÄGNAR!!!!

  Man bör inte flytta till större än man har råd om man inte kan vänta med inventarierna.

  Som om de sen skulle vara villiga att ta emot vad begagnat som helst som folk förväntas ge bort gratis… Vem skänker bort en snygg fräsch soffgrupp? Som man kunnat få pengar för. Osv. Kuddar och täcken?!??? Har de inte ens råd att köpa nya sängkläder??

  Eller fiskar de efter spons från företag…?

   Fiskar nog efter spons ja. Komiskt det vore om folk åker dit och dumpar av en massa gammalt bråte typ vingliga stolar, slitna soffor och smutsiga mattor hehehe. Nu kom jag att tänka på Jullans fnitter hela tiden, så ofta hehe, hihi och överdrivet smilande.

  Är hennes syster omyndig/har svåra ekonomiska problem/kan inte ta hand om sig själv? Eller vad exakt är det som hindrar henne att gå och köpa det hon behöver?

  Nivån är extremt låg när man måste tigga rullgardiner och gardinstänger. Och kuddar 😂 Eller ja hela listan.

  Ena stunden skammar vi konsumtion för att i nästa stund skamma dom som vill få saker ingen använder istället för att köpa nytt.
  Man kan aldrig göra rätt i andras ögon, därför ska man fullkomligt skita i vad andra tycker och göra vad som känns rätt för en själv

   Steget att kritisera överdriven konsumtion till att tigga basvaror på instagram är ändå stort…

   Tror du verkligen de är ute efter folks nedsuttna soffor och gardiner från 90-talet? De vill bli sponsrade med grejer.

    Sorry, tänkte inte så långt.
    Men det har du troligen helt rätt i.

  OT med ”drömmen om 1 barn” är nu gravid med sitt 12:e barn. Lagom till hon är färdig med förskollärarutbildningen och skulle kunna börja jobba med det.

  Är det en diagnos att inte kunna sluta skaffa barn? Något behov av konstant bekräftelse som gravid? Så nyfiken på vad som driver dom.

   *11 barn

   Hon valde dessutom att inte jobba som lärare. Helt ärligt tycker jag att det låter rimligt. Är själv snart förskollärare och allt hon gör går typ emot de vi lär oss.

    Vad jobbar hon med som inte innefattar ett lärarjobb?

     Kriminalvården. Jobbet kräver ingen utbildning utöver eventuella interna.

  Hur har systern bott förut?! Haft en madrass att sova på men ingenting mer? Förstår att man kan behöva någon extra fåtölj, avlastningsbord, och så men har hon levt utan KUDDAR?

  Så många frågor.

  Går det bra med begagnat? Finns säkert en del möbler därute där det dessutom ingår vägglöss på köpet! 👍🏻

  Melinda Criborn efterlyste tips från följarna om bästa kodlåset till ytterdörr till deras nya hus. Hon taggade några företag och bad om input kring vilket som är bäst. Väntar med spänning på om det kommer något samarbete från något av företagen. Så skönt det vore att kunna leva sitt liv på det sättet! Japp, jag är avis!

   TanbyKlara gör samma sak, hon har taggat företaget jag jobbar på flera gånger när hon lagt upp på storyn att hon letar efter en matta till vardagsrummet och vill ha tips på vilken som skulle passa. Däremot ser andra inte att vårt företag är taggat för hon gör texten så liten, men vårt företag får en notis att vi är taggade och går då in och kollar vad vi blivit taggade i. Så fult knep för att fiska spons..

    Precis.. samma här med gottigheter som är ett matkontot, taggade köksföretaget jag jobbade på pyttttelitet så ingen annan ser förutom företaget som blir taggat.

  Men det blir väl ett gulligt knytkalas. Några tar med ett par soffor och cirka tio fåtöljer. Silverbestick är viktigt så barn lär sig äta med de yttre besticken först och att man inte stoppar dem i jackfickan när man går hem. Sånt är ju så vanligt nuförtiden. Skeden till citronsufflén kan ligga ovan tallriken klockan tolv men den kan också ligga längst in på höger sida av maträttsbesticken, fiskbesticken, soppskeden, första förrättsbestick för kött och de andra för patén.

  Glöm inte ta med bord 4 stycken, + 1 soffbord, 4 bokhyllor, persiska mattor och absolut behöver de inte vara äkta, nya sängkläder, frotté, badrockar och en spark till vintern, en yogamatta, åtta flaskor vitt vin, åtta flaskor rött vin och åtta kartonger vin för månaden har just börjat. lämna era kappor här för dem kan jag sälja och köpa nya skor för
  det är väl inte för mycket begärt jag är ensamstående

  Åh nej, nu kom jag ihåg Rolf. jag är ju inte singel längre. Så skit i det där, Rolf ska jobba över ioktober och november. För vi ska ha julsemester från nobeldagen och fram till iranska nyåret och 14 februari. Jag har sagt till Rolf att han kan panta några av sina förskräckliga bilar till 14 februari , så blir vi av med dem. De är ju så onödiga. Rolf ha insett det nu också.

   Fint att ni har kunnat nå varandra. ❤️❤️

    jag hade nog inte tänkt släppa till förrän efter 17 år som är min standard. Men Rolf är så mysigt så jag släppte, oj vad jag släppte.

    Rolf, ja oj vad han jobbar nu. Perfekt inför jul då jag gärna vill ha fina julklappar. Jag tycker att de ska betyda något och inte vara vad skit som helst. Ett år fick jag en persienn till bilen och swisssch fort han åkte ut, vad han nu hette. Joe?

    Men om nu Rolf råkar komma bort någonstans så kommer jag att lägga ut lite nummer här. Om det är okej med er.

   Va 😂😂😂

  Klarar inte av henne, men står dock inte att hon/dom vill ha det gratis.

   Fattar att hon mellan raderna tigger spons möbler. Är trött och glömde hur influencers fungerar.

  Oj, jag trodde det var att hon hjälpte syrran att komma i kontakt med folk som SÄLJER dessa saker, inte att de vill ha gratis…

  Jullan och hennes familj är som parasiter. Vill leva på andra. Familjen gör allt för att synas och höras. Jullan själv kan knappt torka sig i rumpan utan en assistent.

   Haha hade aldrig velat ha ett rykte om mig som parasit

  Man skulle dumpat av en hög med gamla möbler på deras tomt🤣

  Vore väl underbart om hon fick mängder med meddelande och bilder på möbler som folk vill sälja till överpriser…
  ”Jag har en 17 år gammal säng, endast 35.000 kr” eller ”Jag har en gammal gardinstång från Ikea, endast 5.600 kr”…

   Pinsamt är ordet kort och gott. Varför exakt skulle folk skänka bohag till Julias familj? Herregud världen har blivit galen

  Piano wtf? Nu får de väl ändå lugna sig.

  Så ska de ha bild på allt innan med.

  Vore ju UNDERBART om människor från hela Sverige fotade sina gamla madrasser toaborstar tallrikar pianon våningsängar osv, givetvis till salu och avhämtning 4 trappor upp utan hiss.

  Lika skevt som ”jag har fått en ny garderob så nu efterlyser jag snabbt massor av nya kläder att fylla denna med”!

  De allra flesta vill slipp att bo för trångt, men denna familj har fått större bostadsyta – och behöver omedelbar hjälp med att fylla ut den så att det BLIR trångt ändå!
  Om inte antalet medlemmar i familjen förändrats så finns det nog en säng samt en stol vid matbordet till var och en.

  Det enda som kan behövas akut vid ett större boende är faktiskt rullgardiner/gardiner (om man är ljuskänslig vid sömn, efter som det är stor chans att det finns fler fönster i den större bostaden) och taklampor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.