Inspirerad eller kopierad?

It’s funny ’cause it’s true…men omvänt.
De flesta som anställs av Bianca verkar sakta med säkert förvandlas till små mini-versioner av henne, med allt vad det innebär, så det borde varit Bianca som mimade, och inte Lovisa. 🙂

När slutar det vara ”inspirerad av” och övergår till ”kopierad av”?
Frågar åt en kompis… 😉

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad är det Lovisa kopierat då? Att de båda är smala och gillar märkesgrejer?

   Lo: Ja, tänkte lite samma! Men jag tror Lovisa var lite mer naturlig när hon först började jobba med Bianca och nu är hon både mager och utseendefixerad och har väl börjat med sina egna märken och annat iom att hon blivit känd via Bianca.

   Tycker mer att Lovisa kopierar Josefine HJ lite väl mycket (kläder, väskor, skor, bilder)

  Läser ibland på olika forum där person A har en person i sin närhet som kopierar allt från inredning till kläder. Person A gillar det inte och får ofta höra att ” Du har bra smak” ”kompisen kanske inte vet hur den ska inreda ” ”Varför tar du åt dig?”
  Det är sällan man läser att person A ska ta upp det med sin vän eller bryta.

  Jag skulle inte gilla om 80-90% av min inredning finns hos en kompis. Möbler kan man inte göra så mycket åt, men heminredning, textilier och liknande är en helt annan sak. Det finns hur mycket som helst att välja på.

  Skulle du uppskatta om ditt hem hade en kopia?

   Skulle nog inte bry mig, vad spelar det för roll? Så länge det inte blev creepy.

    Anonym 12:16
    Säg att du köper ett par bokstöd och visar för din kompis. Denna kompisen går till samma butik och köper ett par likadana bokstöd. Veckan efter köper du en ljushållare för värmeljus och visar din kompis. Denna kompisen åker till samma butik och köper samma ljushållare.

    Och så håller det på, jag skulle tröttna om det hände varje gång.

     Flundra, du tar dig själv för på stort allvar. ”Ingen vill veta var du köpt din tröja.”

      Fast den låten syftar ju mer på att ingen vill kopiera en eller tycker att man är något att inspireras av? I exemplet ville ju Flundras kompis kopiera allt 😅

     Hur mycket tid tillbringar du i dina vänners hem? Hur skulle det påverka din vardag vilka soffkuddar de har sin soffa eller vilka ljusstakar på matbordet?
     Ja, har man inte problem så skapar man dem.

      Tänker också att det inte riktigt märks eller spelar någon roll att en vän kopierar hela ens inredning. Om en kollega på jobbet ständigt köpte exakt likadana kläder som en själv kanske jag skulle känna att det kändes lite märkligt

       Är ni aldrig hemma hos era vänner?

        Precis. Dessutom, kan inte tänka mig ngt mer opersonligt än att kopiera kompisen rakt av. Inte för jag kanske har problem med att ngn köper det jag köpt, utan för att man ju köper och tex. inreder med det man själv tycker är fint och gillar att titta på, som tex.en vacker tapet eller tavla. Om man bara kopierar ngn rakt av har man ju knappast gått efter eget tycke & smak. Det är högst troligt därför flunsornas hem ser snarlika ut och att de är klädda ”uniforms likt”. Så otroligt ängsligt och trist, i min bok iaf. Jag & min bästa vän har diametralt olika stil i hemmet, däremot delar vi samma värdegrunder och tycker ofta lika i de större frågorna i livet och när man tex.pratar och uttrycker sig så blir det ju ofta att man använder samma retorik och sätt att tala.

         Det är ju uppenbart att du kopierar din väns åsikter, värdegrunder och sätt att prata på, för det är helt omöjligt att tycka så lika om så många saker, och att dessutom uttrycka sig likadant. Har du ingen egen personlighet?

      Fast det är ju märkligt om någon köper exakt samma grejer jämt. Populära saker från vissa märken kan man ju inte bry sig om men om precis allt från handdukar till billiga ljuslyktor skulle härmas skulle jag bli irriterad.

     Flundra, hade inte brytt mig. Mina vänner får köpa vad de vill. Varför skulle det påverka mig ifall de gillar min stil och köper likadana ljuslyktor och bokstöd?

      Visar att de inte har något eget go såklart.

       Och vad har det för betydelse egentligen?

      Om det inte stannar vid de två sakerna utan gäller allt är det ju creepy.

     Det beror helt på vilken vän det är. Vissa av mina vänner älskar jag att tipsa om saker för de brukar tipsa mig, vi har helt enkelt samma smak och då är det bara kul att vi köper samma. Andra vänner som mer ändrar sin stil efter ens egen stil utan att direkt säga något kan jag irritera mig lite på.

   Vill man ha ett helt unikt hem får man nog ha en väldigt unik smak. Men man kan ju inte följa alla trender och sen bli grinig över att andra har samma saker hemma…

   Fast vad ska du ta upp? Vilka prylar din vän köper för sina egna pengar? En sån konversation låter som den skulle bli av den typ min fyraåring har med sina kompisar: jag hade den först, släpp!!

    Nu funderar jag mest på hur herrans mycket inredning och prylar folk köper? Vi har våra grejer och ytterst sällan det kommer något nytt, kanske typ en lampa år barnet då som vuxit ur sin gamla nallelampa. En sak har vi köpt i år, en tavla. Men den var på loppis så svårt att hitta en likadan till.

     Eller hur, finns behovet av att köpa ny inredning/kläder hela tiden verkligen?

     Håller med dig Patricia. Det måste finns ngn oro i kroppen på människor som tapetserar om var sjätte månad och inredning åker ut varje år. Sen trivs de inte i det vackra hemmet, så de måste fly det för semester flera ggr per år.
     Samtidigt gör de reklam för att vi ska värna om miljön?!

      Tror att de människor som gör så, helt enkelt inte, tex. har inrett sitt hem efter sitt eget hjärta, utan bara tänkt vad som är ”rätt” för tillfället. Helt opersonligt och då blir det nog ett jagande mest hela tiden. Tycker personligen det låter sjukt jobbigt och fruktansvärt ängsligt. Och givetvis totalt förkastligt ur miljösynpunkt.

   Hade inte brytt mig det minsta om någon inredde precis som mig. Är väl inget jag påverkas av eller som gör mig något ont 😅

   tar det alltid som en komplimang när någon kopierar mig hur kan man ens grina över det? 😂

   Herregud vad folk gör en gåva av en fjäder här? Flundra konstaterade att hon inte skulle uppskatta om en vän. kopierade i princip allt hon köpte. Då ska folk flika in med att hon tar sig själv på för stort allvar, påstå att hon gråter över det och jämföra bråk mellan fyraåringar?

   Flundra, som svar på din fråga så hade jag nog också tyckt att det var lite märkligt. Absolut att man då och då kan gilla något som någon annan äger och önska samma, det ser jag främst som en komplimang. Under min uppväxt hade vi dock en familj i kvarteret som var sådär. Det var verkligen lika inredning, lika semestrar, lika kläder, lika allt. Minns att många reagerade på det och tyckte det var märkligt. Dock var det inte oss dom kopierade (i så fall hade det blivit ett gult kök och resor till den lokala macken).

    En höna. Men gåvor är också trevliga. Tack autocorrect.

    Enbart Flundra (och nu du) som gör en höna av en fjäder.

     För att jag reagerar när folk inte kan bete sig? Mycket möjligt, men i sådana fall är det en höna av rang.

      Tycker inte någon var otrevlig eller betedde sig illa i sina svar. Hon skrev en kommentar samt ställde en fråga och fick våra åsikter som svar 🙂

    Man ska nog inte fråga vad andra tycker om man bara vill ha svar från de som håller med en.
    Jag skulle inte alls bry mig om en kompis köpte likadan inredning som mig. Kul att de tycker mitt hem är snyggt och jag trivs lika bra i mitt hem oavsett hur någon annans hem ser ut.

     Helt sant. Men man kan ju faktiskt skriva att man inte skulle bry sig utan att dra liknelser till bråk bland 4-åringar.

      Men det känns väldigt mycket ”men hon härmaaas! Jag hade den först faktiskt!”

      Slappna av och fokusera på er själva i stället på vad alla andra har och köper.

       Håller dock med Belle att kopiera allt så man tror man går in i sitt eget hem hos nån annan 😅 det är liksom inte på en sund nivå. Enstaka saker är inte en grej men hela tiden…nja

     Det är ju dock skillnad på att inte hålla med och att försöka förminska den som ställde frågan.

     Som svar, att någon har liknande stil eller köper enstaka likadana saker är för mig en sak. Jag hade dock en vän en gång som kopierade hela mitt liv och det var mycket obehagligt. Framför allt för att det inte går att komma någon nära som inte har en egen åsikt utan behöver höra min före hon själv har en (utöver alla ytligheter som likadana saker).

      Spegling i det avseendet är en manipulation, självklart känns det obehagligt!

    I slutändan är alla kopior av alla.
    Beige, vitt och grått. Hem som liknar hotell istället för ombonade, varma hem.

   Ja men gud, vad ska man göra åt det?! Jag har en vän som kopierar min klädstil extremt mycket. En ska att göra det med fast fashion kläder, men när man köper plagg i 300-500€ klassen är det inte jättekul att sitta på samma babyshower och behöver börja fråga vad vännen ska ha på sig så att man inte ser ut som bästa kompisar på förskolan… Vill helst inte längre berätta varifrån mina grejer är längre 🙁

    Hahhaaa dagens I-landsproblem

    Alltså förlåt men nu skrattar jag högt! Ser framför mig att du sitter där på babyshower i din dyra fina klänning och mår så dåligt…. 😂

    Haha ja när man inte har några större problem så kan man alltid fokusera på de små. Skatta dig lycklig om det är sådana saker som skaver i livet.

     Den svarar kopplat till inlägget, så är inte riktigt med på varför du har fått för dig att det här är det enda den känner eller har känt är motigt i livet. Larvig föreställning av dig. Ingens liv bara flyter på utan friktion och jobbigheter!

    Öppen kommunikation är bra här! Det finns inget som hindrar att du ställer frågan till din vän, hur det kommer sig att den följer dig så tätt i många av klädvalen. Man kan ju beundra någons klädesplagg utan för den delen vilja ha ett likadant plagg. Det ligger mer bakom och det kan vara bra med smidighet om du ställer frågan till henne!

    Du behöver ju inte berätta vart du köpt dina kläder. Säg bara tack om hon säger att något är snyggt. Frågar hon vart den är ifrån säger du bara att den är gammal eller köpt secondhand. Eller säger du ett helt annat märke.

     Det kan räcka med en gränssättning, utan att dra en lögn. Vänskaper blir inge bra om det ska ljugas på det sättet.

   Min fd svärmor var så där. Så fort vi hade köpt något nytt som till exempel soffa och soffbord så åkte hon och köpte exakt samma.
   Det kändes absolut lite märkligt.

   Haha Elsa B!

   Det är meningen att andra ska ska inspireras och vilja köpa samma kläder och saker som dig. Du gör reklam för det du har på dig och saker som du har i ditt hem.

   Handla på loppis så blir det ett icke-problem. Återbruk är grejen.

  Har en sån i min närhet, hon kryper in under min hud. Saker jag köper, köper hon. Vi har olika åsikter om massor, vi diskuterar och vips, nästa gång vi ses, har hon tagit min åsikt och låtsas som ingenting. Man kan absolut ändra åsikt efter en diskussion, men att sedan lalla vidare med ändrad åsikt och låtsas att hon tyckt så hela tiden är creepy. Mina vänner känner likadant om henne, att hon är fööör härmig och oskön. Har slutat att umgås med henne, men tyvärr släkt så ses ändå.

   ”Hur mycket tid tillbringar du i dina vänners hem? Hur skulle det påverka din vardag vilka soffkuddar de har sin soffa eller vilka ljusstakar på matbordet?
   Ja, har man inte problem så skapar man dem.”

    Haha, har också funderat på M. Antingen är det två personer med samma nick. Samma person med flera personligheter eller någon som gillar att driva.

     Vi är två olika. Jag har inte skrivit denna kommentar som ni svarar på här. Utan de två ovanför.
     Knappast första gången flera har samma bokstav som nick.

      Förstod att det måste vara två olika. Hoppas att du inte tog åt dig av min kommentar. Försökte skriva med glimten i ögat.

      Då ber jag om ursäkt, mitt missförstånd.

   Låter som du beskriver en i min närhet, hon är exakt likadan.

   Har också en sådan kompis. Hen har till och med gjort en likadan tatuering i udda motiv och färg.

  Det enda jag kan tänka på är hur svårt det verkar vara för Lovisa att röra på munnen? Eller ja.. ansiktet överlag

  Att bli influerad av en influencer är väl själva poängen?

  realises*

  När det går över en viss gräns skulle jag sluta vara konfunderad och inse att jag har en stalker. Och jag skulle hoppas att det inte gå så långt som att hon vill flytta in i mitt hus och att jag får bo i frysen. Sen ringer hon jobbet och säger med min röst att jag slutat. Sen går hon långsamt runt i huset i mina finaste underkläder med tillhörande negligé och smeker på mina krukväxter och talar med dem med en viskande hes röst. Sen går hon runt och dammtorkar allt varje dag, lyfter på saker och tittar under dem. Och jag, jag ligger bara där och fryser.

   Vad yrar du om?

   Filmen, Ensam kvinna söker

    Det är en moderna klassiker.

     Finns en från 92 och en från 2005.

   Vad du en har tagit så var det lite för mycket.

    Det var din stavning också, Lewis. Förstod du inte filmreferensen?

   Man är inte en stalker för att man har samma saker.

   Vad är det för svampar du kör med🍄Eller är det rolig tobak🤔

    Jag mixar mest. Man tar vad man haver typ.

  Låter som ett problem som kvinnor upplever i större utsträckning än män.
  Bland män är det mer, åh har du typ samma prylar som mig, härligt , då kan jag lika gärna bo här 🍻🍻.
  För när det kommer till inredning så bryr vi oss faktiskt inte och om din man säger nått annat så är det av samma anledning som jag gör det till min partner, det blir lugnast så😀.

  Äh nu är det fredag, önskar alla en underbar helg och missa inte Singapor’s F1 i helgen 🏎️🍺

   Må så vara. Men jag kan inte komma på mycket som är mer avtändande än en stor USA-tavla på väggen och en head and shoulders 7-in-1 i badrummet. Det finns killar som både är duktiga på inredning och kollar på F1.

    Förstår att det är avtändande med 7-1 schampoo när man är van med sitt superduperspecialframtagna lyxshampoo som är till för vänster ögonbryn.

    Visst finns det män som bryr sig om inredning, men dom bryr sig inte om andra män har precis samma.

    Varför i hela fridens namn skulle ett schampo vara avtändande? Så mycket hår har de flesta men inte, att de ska behöva fundera på m deras schampo är sexigt.

   Jajjemän, alla karlar är likadana. Alla män.

    Men bara när det gäller inredning, annars är det ”inte alla män” som gäller.

    Alltid finns ju undantaget som bekräftar regeln.
    På samma sätt finns det ju kvinnor som faktiskt har humor och inte tar allt gravallvarligt, dom är inte vanlig (speciellt inte här inne) men dom finns 😉

     Humor är inte din starka gren, Lewis. I det här forumet sitter du mest och knapprar om hur ohumoristiska/ologiska/dömande/elaka/okunniga kvinnor är. Givetvis förtäckt. Fattar inte vad du vill uppnå.

  Lovisa är ju så snygg

  Varför skulle det vara tvärtom? Du verkar ju helt ha missat varje gång Bianca säger hur besatt hon är av Lovisa och hur hon hela tiden kollar på på andra på Instagram för att veta vilken trend hon ska kopiera. Eller i avsnittet med Alice där hon säger att nu vill hon bli henne för att hon är så lugn och är ”psykologiskt smart” 😂

  Jag tänker att det är inspiration mer än att man härmas direkt. Det är sån djungel av grejor och kläder och prylar där ute så har ens polare nåt snyggt så inspireras man. Man ser det på och marinerar det och sen när man ser plagget eller vad det är där ute så känner man igen något och tycker det är snyggare än allt det andra. Jag och mina två polare hade exakt likadan blus (mönstrad i starka färger) av en händelse på restaurang. Det kändes riktigt töntigt dock.

  Ingen som har kommenterat att detta klippet var extremt pinsamt? Jag fick ha kudde framför mig. Varför ens lägga upp detta?

  Kollade lite på länken till Biancas TikTok och bland annat en video där hon äter (på Mallis eller)? Rekommenderar restauranger, ”äter” varmt bröd och drinkar osv. Är det bara jag som tycker det är sjukt jobbigt och sorgligt varje gång man ser henne och allt hennes fokus på mat, och man bara tänker att hon har bulimi och att hon inte kommer behålla någon mat ändå (baserat på wahlgrens värld och hennes uttalanden osv – jag vet ju inte själv att hon har bulimi utan det är utifrån vad jag sett/läst). tycker så sjukt synd om henne och det blir liksom så märkligt, eller hur? Och det är ofta som det är foto på mat, brunch, drinkar osv det är synd tycker jag och undrar ju hur hon mår.

   De flesta uppskattar inte det du uttryckte. En drös negativa saker omlindade av låtsad oro, men mest en förhoppning om att få prata om sånt som är jobbigt för någon. Dra ut dina egna problem inför öppen ridå istället (du kanske har hört ”Och hur kan du säga till din broder: ’Låt mig ta bort flisan ur ditt öga’, när du inte kan se bjälken du har i ditt eget öga?” Hmm, skvaller tror jag minsann att det kallas!? Din kommentar bidrar inte till någonting. Ingen blir mer frisk av att andra ska iaktta dem på det där sättet och sedan inför andra dra upp en massa negativt om personen. Om du hade känsliga saker du kämpar med, hade du mått bättre av att veta att andra pratar om dig utan din närvaro? Man har rätt till sin integritet även om man fotografera sin mat eller sin drink och lägger upp på sm! Genuin omtanke visar man till de man har nära och kan nå fram till (oftast genom att inte ens gå på symptomet- sjukdomen/självdestruktiva eller annat som du ser, men mer fråga individen om måendet och långsamt närma sig. Det kan också fungera att inte låta den man märker ha det kämpigt stå ensam i fokus och öppna upp om någon liknande känsla som tar emot). I en privat relation kan det kännas mer tryggt att inte behöva känna sig för blottad innan det öppnas upp (du har noll tillit här gällande det du kommenterar). Om du genuint bryr dig är det du skrev inte ett sätt att skapa förbättring vare sig du känner personen eller inte.

   Vad är ditt syfte egentligen mer än skvaller och tror du på fullt allvar att hennes psykiska ohälsa förbättras av din ”oro”?

   Nej, jag är *inte* kristen, men minns en del Matteus från konfirmationslägret!

    ja, kanske det, eller så ventilerar man bara sina tankar.

     ”Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people”- E.D.R.

     Det tillför ingenting och måste man ventilera tankar om andra inför andra? Bättre att investera tid i behovet att dissikera andra!

      Men gud vilka höga hästar för någon som hänger här, på en blogg där man diskuterar människor…

  Off topic, men kan någon förklara om Lovisa Barkman kommer från pengar eller om är det hennes kille som gör det? Får inte riktigt ihop hennes shopping och livsstil..? Boende i Sthlm, Paris och Monaco?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.