Bisse får kritik för reklamresa till Turkiet

Jannike ”Bisse” Nordström är på en sponsrad semesterresa i Turkiet och får ganska mycket kritik för detta i sitt kommentarsfält. 
Anledningar att bojkotta Turkiet är bland annat landets unkna syn på HBTQ-personer och på pressfrihet, att landet blockerar Sveriges ansökan till Nato, och för att de ger en fristad till grovt kriminella personer, exempelvis Rawa Majid – mer känd som den ”kurdiska räven” är en av huvudaktörerna bakom alla skjutningar, sprängningar och annat våld som i dagsläget drabbar Sverige, så gott som dagligen.

Många kommentarer handlar om att man inte kan förstå hur någon kan vilja göra reklam för och främja turistnäringen i ett land som Turkiet. Man vill också veta om det känns okej för Bisse att göra reklam för Turkiet bara för att hon fått en gratis resa.

Jag har sökt Bisse för en kommentar, och jag kan se att hon läst mitt meddelande.Tillägg: Bisse har precis förlorat sin svärmor vilket förklarar varför hon inte svarat på mitt dm. Det är givetvis helt förståligt.

 

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gratis går före moral, det är tydligt.

   Är väl inte känd för att vara den vassaste kniven heller

    Används det uttrycket fortfarande? Trodde det dog ut med dinosaurierna.

     Mitt favorituttryck är, Hjulet snurrar men hamstern är död. Vad är era🙂

      Att man inte har alla popcorn i påsen!

  Det ser väl också värre ut än vanligt eftersom Turkiet inte vill lämna ut kriminella till Sverige. Vilket i dagens läge är högst aktuellt på agendan.

   Ja C skrev just det.

  Nej vill inte åka till Turkiet. Väljer hellre Italien eller Spanien.

   Tänk hur polisen behandlar befolkningen där. Hur illa rättsväsendet fungerar. Kvinnor våldtas men har svårt att bli trodd och allt läggs ner. Fattiga i Italien och Spanien bor i kartonger i stora områden, har de tur har de fått tag på korrugerad plåt.

   Tandläkarvården för folk finns knappt tillgängliga för alla med liten inkomst om ens någon. Så charmigt med de söta glada gummorna. Med tre stumpar i men de ser så glada ut. Man drar ut tänder på barn i stället för laga. Och så vidare.

   De slår ihjäl hundar också kan jag tala om. Katter kan de lägga ut gift till så de dör i plågor.

   Jag menar kom igen, men är man bra på blunda så kan man ju resa varsomhelst. Eller så har man öppna ögon och inser att man inte är bättre än så.

   Man vågar inte ens ge en docka till de som bor i pappkartongerna för vad som ska hända med henne och hennes familj. Innan det gått en kvart så har den omvandlats till någon annat för någon annan

    Nästan allt det där är lika illa i Sverige.

     Menar du att Sverige är lika illa som i Turkiet?

    Kvinnor våldtas men har svårt att bli tagna på allvar…. till skillnad från i Sverige menar du då? Där sisådär 4-5% av alla anmälningar resulterar i en fällande dom? Många hämndlystna kvinnor som springer runt och falskanmäler män eller hur förklarar du det?

   Grekland, så klart.

  Jag åkte ofta till Turkiet förut, jättegod mat, billigt, men nackdelen är att alla ska slita i en när man ska shoppa. Men skulle aldrig drömma om att åka dit nu.

   Jag åkte till Turkiet på 90talet och upplevde också det som väldigt jobbigt. Reste igen runt 2010 och tyckte redan då att de hade lugnat sig. Var inte alls samma ryckande i en och inte alls samma prutande heller. Väldigt skönt.

   Billigt ursäktar inte att välja Turkiet som resmål.

   Håller med dig till 100%. Dom Turkiska männen förstör verkligen för turismen.

  Att göra reklam för en resort i ett land som har något tvivelaktigt för sig vet jag inte om jag är negativ till.

  Om man verkligen är intresserad av att lösa problem, hjälpa fattiga ekonomiskt eller på annat sätt, hjälpa kvonnors, mäns och barn problem och brist på mat så gör man det lite mer konstruktivt än att vara arg på någon som har varit i Turkiet och nu gör reklam för det. Det är löjligt. Låtsasståndpunkt helt enkelt. Som när man vill förbjuda fattiga kvinnor möjligheten att vara surrogatmödrar. Ta av dem en möjlighet att, kanske den enda möjligheten för många, att försörja sig och sina barn. Och sen kan man sitta där och vara nöjd över sin jävla empati med fattiga kvinnor.

   Surogatmödraskap är en industri, tror du att det är den fattiga kvinnan som offrar sitt liv och hälsa som får alla pengarna för att bära och föda sitt barn? Eller är det någon som står bakom en organisation som får den stora summan? Precis som inom adoption så är det en stor industri som drar in enorma summor, dessa summor hade kunna hjälpa en massa föräldrar att ta hand om sina egna barn.

    Så då får hon offra sitt liv och hälsa på något sämre då. Vem bryr sig?

     Fast där ställer du upp ett falskt val, som att det bara kan finnas två saker, antingen tvingas vara gravid och föda barn för att ställa mat på bordet eller något ännu värre. Det går faktiskt att skapa en bättre tillvaro för de kvinnorna, ge dom möjlighet att utbilda sig osv istället för att cementera deras fattigdom och acceptera att rika personer från väst exploaterar deras kroppar. Och ja, det finns många som bryr sig om det.

      Det är det jag menar, det måste finnas alternativ för dem. Skolor för alla barn. Medicinsk vård. Och jag tror att företagsutbildning för kvinnor skulle ge ett strålande resultat. Men det måste också finnas ekonomi att starta företag. Det är en hel del att göra. Det är en mängd fattiga kvinnor där ut.

      Vad jag menar med det som du ser som en falsk dikotomi är att den kvinnan som tar ett val att vara surrogatmamma rimligen bara har det valet. Annars skulle hon ju göra bättre för sig.

      Och då pratar du om andra val som utbildning. Och där ger jag dig helt rätt, det är bättre att ge en kvinna pengar till utbildning, pengar till att starta ett företag. Pengar till att utbilda sig medicinskt, kanske med förlossning och spädbarnsvård. Då har vi ett ett alternativ och gett henne ett bättre val.

      Och då kan man på längre sikt se till att surrogatmödraskap sker på extremt kontrollerade former, men god betalning till kvinnan och en försäkring bör finnas för att betala alla medicinska kostnader som uppstår även lång tid efter surrogatmödratiden.

      Men samtidigt är ju inte kvinnor änglar så de som startar vad som helst som ska hjälpa kvinnor finns risken att de inte får den rätt den har.

      Men alla måste ju försöka sträva åt rätt håll. Men den fattiga kvinnan som kan få ett val, tar det bättre valet. Och vi andra borde försöka ge det. Eller vem bryr sig?

       Och där finns det massor av projekt som går att engagera sig i om man vill istället för att engagera sig i rika pars rätt att exploatera fattiga kvinnors kroppar. Och surrogatmödraskap ska aldrig legaliseras, det går aldrig att lagstifta bort risken för utpressning, att det finns kvinnor i utsatta positioner osv och att öka den ekonomiska kompensationen tar inte bort riskerna för livslånga fysiska och psykiska men. Hade en arbetsplats haft den mängden skador här i Sverige hade skyddsombud stängt ner den för det hade inte setts som acceptabelt. Och när det händer är det ingen som gapar om att det fria valet för de som arbetar där tas bort för vi anser att folk förtjänar en säker arbetsplats.

        Jag håller med dig. Det fria valet ska ju inte vara att skada andra eller att man skadar sig själv på sin arbetsplats. Men surrogatmödraverksamheten kommer att fortsätta. Därför kan man som säger engagera sig för sånt. Man kan fråga sin bästa AI om projekt att stötta. Så kan man välja det man själv anser funkar bäst och har en bra redovisning för vad de gör. Själv gillar jag Childhood Foundation.

    Ja det är skillnad på att adoptera barn från barnhem eller föräldrar har dött och ingen släkting finns att finna som kan träda in.

    Föräldrar som känner att de måste adoptera bort sina barn så de ska få en chans i livet att få utbildning, medicinsk tillsyn och vård, leva i ett bra område med föräldrar som kommer att älska dem får göra något nästan övermänskligt. Att som människa där träda in och säga vi tar hand om ditt barn på bästa sätt för att vi har vård är något så konstigt. Mår lite illa när jag tänker på det.

    Och i USA så ses det så fint att inte göra abort och ge barnet till någon som inte kan få barn.
    Medan de föds så många barn till en mamma som inte kan ta hand om det på ett bra sätt, olika problem. ändå inte klarar av att adoptera bort sitt barn. Det är något överjävulskt att folk försöker övertala en till det för att man har en sjukdom som astma där man har svårt att jobba, eller inte har en bostad och man få en och man kollas och minsta lilla slip så tar de barnet. Det gör ont i hjärtat.

   Nja, när det normaliseras att resa till tvivelaktiga resmål så blir det ju just normaliserat. Och för den vanlige turisten så ser man ju som regel inte det smutsiga utan har en fantastisk semester, kommer hem och berättar om den och fler blir nyfikna. Ta tex Dubai som jobbat hårt för att sälja in sig som normalt Svensson-semester alt lyxsemester, varmt men hyfsat nära, som turist ser man ju knappast slaveriet som ligger bakom. Tycker det är att gå för långt att döma vanligt folk, ex kollegan på jobbet för alla är verkligen inte speciellt insatta, jag är heller ingen expert på hur precis allt går till överallt. Men de värsta ställena bör man ju iallafall undvika att direkt göra reklam för. För det gör verkligen stor skillnad, om majoriteten bojkottar vissa resmål jämfört med om det ses som helt ok.

    Att döma folk brukar ofta bli ett mode. Ett tag så ska man inte köpa det eller inte resa dit. Folk sätter grejer över sin bild på Facebook, köper att armband och så. Och inget fel med det.

    Men att kritisera andra för att de gör något som nyss har varit på tapeten eller är nu är fjantigt. Man har själv kläder på kroppen som en kvinna suttit och sytt 10-12 timmar och så vidare.

    Så självtänker jag att jag gör allt det här och vet att andra gör det. Är jag en dålig människa. Klart jag är. Men jag gör det jag vill, reser om jag vill det, och sätter in pengar någonstans varje månad inte för att må bättre för det vore löjligt med tanke på vad som pågår men det gör det förhoppnings bättre för andra människor på något sätt. Och det känner jag mig glad för.

    Funkar inte ni så?

  Du ska nog inte störa Bisse just nu eftersom hennes svärmor dog precis…

   Å andra sidan lämnas hennes Turkietskimrande stories kvar i bruset, vilket är vad som kritiseras.

    Å första sidan kan man vara empatisk och lämna folk som sörjer en familjemedlem i fred.

   ❤️

   Jag postade mitt inlägg innan hon skrev om det men jag har gjort ett tillägg längst ner av just den anledningen.

    Jättebra att du har förståelse för hennes tystnad.

  Har en vän som var på semester i Turkiet och bevittnade hur man slog ihjäl hundar med påkar. Enligt hotellet var det regimens lösning på problemet med ökat antal gatuhundar. Börjar gråta bara jag tänker på hennes beskrivning av hur de stackars hundarna plågades ihjäl. Vidriga land.

   Det gör de även om ingen reser dit. De vill bli av med hundarna. Vem i det landet betalar för att avliva dem? Det är fruktansvärt men att man åker dit kopplar ingen ihop med hundarna och om de ändå gör det så tar de dem någon annan stans. Slänger den i en grop.

   Överallt vi reser så är det fint och välordnat kring hotellen, även på marknaderna för där är turister gärna. Och en bit utanför där. Därutanför pågår en värld som vi skulle bli djupt upprörda om vi såg.

   Så bara för att det är fint där vi är och semestrar så är inte hela landet på det sättet.

   Men marknader, i Tunisien till exempel där de drar i folk så det obehagligt kanske inser att de måste sluta. Men då är det ju vi själva som råkar ut, Inte oönskade smittspridande farliga hundar.

    Det är väl därför man (bland mycket annat) väljer att inte åka dit. För att de slår ihjäl hundar på öppen gata?

     Om tillräckligt många känner avsmak inför just detta med hundarna och väljer att inte semestra där pga just det tror jag nog de skulle hitta pengar att ordna avlivningen på ett trevligare sätt. I grunden handlar det ju bara om pengar, turismen ger pengar, inga pengar leder till förändring, folk som fortsätter åka men stannar på sitt inhägnade område – ingen förändring.

      Nja, säkert lika vidrigt men en bit bort så det inte syns och hörs.

    Isotta, nu skrev jag ingenstans att man inte borde åka dit. Men ditt påstående om att de dödar hundarna oavsett om ingen reser dit är fel i sak. Det finns goda exempel på hur minskad turism kan påverka politiska frågor i ett land, och att klubba ihjäl hundar med påkar istället för att låta veterinärer avliva dem eftersom regimen anser att hundarna utgör ett samhällsproblem är just en politisk fråga.

     Okej. Ber om ursäkt om jag framställt något som du inte sagt som du sagt det.

     Jag är nog cynisk. Jag tror inte att de kommer att skaffa fram en veterinär för vildhundar. Och de skulle alla ljuga för turisterna. Men en större kampanj där man krävde att få se när de avlivar hundarna hos en veterinär och få göra stickprov jo det klart man skulle kunna att få protester och minskad turism skulle kunna ändra på det. Och om Lisa Vanderpump säger ifrån och folk hänger på så ja det kan funka.

     Vad gäller sälklubbning så var det ju vår konung som uttalade sig om det. Full kalabalik efter det men sälklubbningen minskade.

     Jag får avsluta att med att ge dig rätt och att jag är övercyniskt och har fel när jag inte ser att något ska funka. Jag kämpar med det, cynism – förtroende för framtiden.

  Jag tror nog allt att om någon av de som kommenterat hos henne skulle få den resan gratis hade de nog också tackat ja.

   Hade definitivt inte åkt. Inte om det var gratis, inte om jag fick betalt. Hade hellre betalat för att INTE åka. Men det kräver ju att man har en etisk och moralisk kompass.

    Det var fint sagt.

    Starkt om du står på dig och du faktiskt skulle göra det. Men jag tror hur som helst att en majoritet hade åkt. Det är så lätt att snacka, sen får man chansen själv och tar den.

     Du kan åka väldigt billigt till Turkiet, så du behöver inte vänta på en gratisresa.

  Hur vågar man åka dit i dessa tider undrar jag med tanke på hatet som piskats upp där och diverse uppmaningar. Nej jag skulle inte våga åka dit och inte resa utanför Europa nu.

   Varför skulle man inte våga resa utanför Europa?

    För att i vissa delar av världen är Sverigebilden just nu katastrof.

     Om du inte planerar en resa till Irak eller Iran, iförd Sverigetröja och en bränd bok, kan du resa till ”vilket land som helst”.

     Undantaget länder med stridigheter, givetvis.

      Hahahaha ja med lite HBTQ och regnbågsflaggor i händerna. Hej Iran I love your country but I don’t know a lot of it, can you tell me …… I want to sunbad topless is thet ok?

       Vad svamlar du om? Folk badar ju inte ens topless i Sverige…

        jag är gammal.

        Har de i Sverige en svergietröja och en bränd bok i handen nu för tiden då?

         Jösses Isotta, du hänger inte riktigt med.

  Vet någon vilket hotell hon bor på? Det ser trevligt ut.

  Har inte varit i Turkiet sedan 90-talet. Det var inte ett trevligt land, men kanske om man åker till ett lyxhotell och inte lämnar hotellområdet?

   Det såg jättefint ut. Såna där ställen är så mysiga.

   Var också där på nittiotalet. Aldrig mer. Bodde på lyxhotell tillsammans med min vän och hennes föräldrar. Vi blev antastade hela tiden, manlig personal rotade igenom vårt rum och la lappar på sängen om att de var intresserade av mer… (vad det nog innebar). Det var vidrigt! Hatade allt och längtade hem. Sätter inte min fot i detta vidriga land någonsin mer. Skulle inte åka dit ens om jag fick bra betalt. Taxichaufförer låtsades inte förstå vart vi skulle, trots att vi fått nedskrivet hotellets namn och adress, utan började åka ut på vischan. Vi började slåss för våra liv när han försökte våldta etc. USCH!

  Apropå ingenting men hur känner folk över att statsministern är på Etypes bröllop just nu?

   Känner ingenting alls över det.

   Ingenting alls? Får man som statsminister inte ha vänner och gå på bröllop? Det enda jag undrar är om han inte är trött efter gårdagens middag med kungen.

   Vad menar du att folk ska känna? Jag är folk och känner ingenting. Inte mer än att jag tycker det är kul att dom gifter sig.

   Jag är sååååå nyfiken på vad du menar att man ska känna? Varför skulle någon öht tycka något om det?

   Vilka pratar du med i din vardag om ni på riktigt undrar hur folk känner för att någon går på ett bröllop?

   Skulle vilja tjuvlyssna på eran diskussion

   ”Hur kan Ulf Kristersson gå på ett bröllop?! Det hade aldrig Dadgostar eller Andersson gjort! Men Jimmie Åkesson skulle säkert göra det, fy fan va dåligt!”

   🤣

   Undra vrf inte my o jonas är där ?

    Skönt för statsministern att slippa ta en selfie tillsammans med My som inte skulle tveka att hoppa, tränga sig fram , värsta scoopet för My.

   Jag känner ingenting. Kul för honom och trevligt med bröllop. Får man inte gå på bröllop som statsminister?

   Om han inte är inbjuden på dagens firande, varför skulle han vara där?

   Kanske kommer ett inlägg om bröllopet kl 18.00 ?

   Får en statsminister inte gå på vänners bröllop?

  Jag skulle aldrig någonsin sätta min fot i Turkiet.

   fast alla kändisar som åker till Maldiverna… olagligt att vara Hbt där.. dom, pratar inte ens om Q.

    Det är som mycket annat relativt enligt ett ”de borde veta bättre”-index, inte sällan kopplat till avståndet. Bryr vi oss mer om policy som genomförs i Stavanger än i Dhaka? Garanterat.

    Det gör mig ingenting, jag sätter inte min fot på Maldiverna heller, alldeles för lång resa!

  Undra vrf inte my o jonas är på etypes o melindas bröllop ? ☺️

   Är det verkligen så jävla jobbigt att skriva varför att du måste förkorta det till vrf? 😂🙄

   Dom är väl inte nära vänner, då bjuds man ju inte.

  Undra mer var alla artister är för gratis konserten för kungen och Stockholm? 😬

   Björn Skifs, Lill Lindfors, Daniel Adams-Ray, Tomas Ledin, Molly Hammar, Loreen och Peter Jöback är inte nog?

    Dom kommer till slut ja….

     Vadå ”till slut”? Vilka kändisar ville du ha med i stället? Och, det är alltså du som ifrågasätter, inte någon annan.

  Influensers ÄR verkligen dumma i huvudet.

  Är det inte dags att vi tar bojkottar vissa människor? Inte så konstigt att de beter sig hur som helst så länge saker och ting är gratis och skattefritt(det vill säga på skattebetalarnas bekostnad).

  Finns det någon influenser idag som har någon moral?

  Hon har ju gjort ca 17 inlägg utan reklam innan inlägget ned reklam kom ut… allt ska vara såååå genuint. Men att åka på pr-resa när ens svärmor är dörnde är bara smaklöst. Punkt slut .

  Folk är lite knepiga med sin selektiva och godtyckliga bojkott. Jag kan förstå att detta är kontroversiellt, men vid närmre eftertanke: varför är Turkiet så mycket värre att åka till än låt oss säga Polen? USA? Frankrike?

   Är Frankrike i princip en diktatur som Turkiet? Polen och USA skulle jag aldrig åka till så som det ser ut i de länderna just nu

  Vill även tillägga att Turkiet är ett väldigt vackert land med många jättefina invånare. Många av dem som stöttar Erdogan är bosatta i Tyskland. Betyder det att vi ska börja bojkotta även Tyskland?

   Tysklan är en fungerande demokrati fortfarande, är folk så här korkade på riktigt?

  Jag förstår bara inte hur man tänker, och resten av alla inblandade? Bollar de inte saker med vänner eller familj? Eller iaf nämner ”Åh jag ska till Turkiet”

  Men hela hon är lågvattenmärke. Kopierar allt hon lägger upp och tar cred för allas kreation daaaagligen. Står inte ut med hennes ständiga dubbelmoral. Som förra sommaren när hon grät ut på Instagram över hur hon inte orka fejka mer, att alla hade det så bra och hon hade sin värsta sommar så hon skulle sluta upp med allt ytligt 🙂 går 2 sekunder så lägger hon upp stories igen med 500 filter på, men har mage att sitta och beklaga sig för hur andra målar upp sitt liv på Instagram och att det är andras fel att hon har en dålig sommar när hon är endel av problemet själv?

   Håller helt med… hela det kontot känns väldigt fejk. Tråkigt egentligen hur en ändå smart tjej kan traska så vilse.

    Ja verkligen, fattar inte hur hon inte kan bli ifrågasatt mer för allt hon tar och låtsas ha hittat på själv? Hon kändes smart till en början när hon bodde i Skåne, var mäklare o hela den biten. Hon tappa nog sig heeeelt när hon flytta till Sthlm trots att hon säger att hon hitta sig själv här. Extremt fejk människa som alltid går emot sig sjölv

  Bisse är ju dubbelmoralens ansikte!
  För några år sedan skulle hon sälja sina märkesgrejer för att det kändes ytligt. Men vips var där Chanel och annat så långt ögat kunde nå igen. För några år sedan la hon även ut inlägg/stories om att hon inte skulle visa alkohol på sitt konto. Men vips, så var alkoholen tillbaka.
  Samma visa nyligen om att hon var SÅ duktig som inte drack alkohol. Men, på en gratisresa till Turkiet visar man upp att man är på vinprovning.
  Snyftandet förra året om att allt på SoMe är så fejkat, sen dröjer det inte länge förrän hon slänger ut filter-bilder på sitt allt för fixade och fejkade utseende.
  Nej, den här människan är allt från genuin. Har gjort och gör allt för att bli känd och leva som influencer.

  Bisses svärmor dog i somras. Inte nu.

   Hon dog 13 september.

  Vad tycker du om reklammarkeringen Camilla?
  Är det inte lite sent att skriva att det är reklam dag 5?

   Det ska framgå från start.

  Hon är så korkad att klockorna stannar, går runt på reklaminlägg och bjudresor men det är ju tamefan ingen hemma. Så ängslig får noll grepp om nåt hon gör.

  Turkiet är fint. Snygga män och snygg natur 😀

   Hahahahahahaha.

  Jag skulle önska att du ville granska och skriva mer om bloggares jobbresor som ofta känns som rena nöjesresor och utan reklamsamarbeten tydligt utmärkta. Häromveckan var Victoria ’Matplatsen’ Riis, Åse ’56kilo’ Falkman Fredrikson och ’Fnulan’ på arbetsresa i Sthlm med hotellvistelse, restaurangbesök och barrundor. Nu aviserar 56kilo en ny jobbresa i höst. Jag tycker inte alls det är tydligt om de gör reklam eller inte eftersom det saknas annonslänkar men texten ger intryck av att vara reklam. Granska gärna några kommande resor här i bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.