394 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har Oliver och Emilio någon relation? Känns väldigt off mellan dessa. Inte samma som hans yngre syskon.

   Eftersom han är äldre kanske han förstod mer hur hans pappa betedde sig

  Pizzasås på väggen

   Min son lyckades spruta ketchup på både bord, golv, vägg (Joseph Frank tapet!!) och i taket idag! Blev lite övertryck i flaskan så att säga 🙃 Vi kunde dock mest garva. Hej hopp!

   Låten är förstörd för all framtid 😂🍕

    Ja det enda man hör😂

   You can feel it in the aaaaair…

  Någon som följer förrädarna? Tycker det är väldigt spännande, vet inte riktigt vem jag ”hejar” på men tycker även om Marko och Feime är trogna så är det alldeles för mycket paktande, nästan maniskt från speciellt Marko. Skönt att Hasse går emot lite och satte han på plats.

   Jag följer, tycker Mi är lite crazy
   Och ja extremt mycket paktande av Marko och Feime

    Ja Mi överspelar så himla mycket, tycker inte hon spelar det bra och jag är förvånad att inte fler vill ha ut henne.

     Dom är tröga

    Tycker både Mi och Katja spelar över, Katjas reaktioner är så överdrivna så jag förstår inte hur hon kan va så safe. Marko vill jag gärna ha ut, han beter sig så aggressivt och är otroligt otrevlig mot folk, han tror han härskar över hela gruppen

     Jag tycker Katia är sjukt duktig jag 😅

     Oj vad olika man kan se det! Jag tycker jätte mycket om Marko och den där Feime. Jag blev irriterad inombords hur de andra inte kan se att Filip så tydligt inte kan svara på frågorna.

   Jag kollade på de avsnitten som finns ute i natt. Har läst att UK-versionen ska vara jättebra, och den kommer på Cmore om någon månad, så tänker att jag börjar med den svenska, så blir jag inte besviken sedan, haha!

   Tycker att det är lite tråkigt att två av mina favoriter – Lucas och Dominika fick lämna spelet så tidigt. Hoppades faktiskt på att Filip skulle bli hemskickad nu i senaste avsnittet för det hade stökat till det lite.
   Hejar inte riktigt på någon som det se ut just nu faktiskt.

    Man hejar ju givetvis på alla trogna!

     Nej jag hejar på förrädarna, de är ju i underläge 😁

      Plus att jag tycker synd om de som måste ljuga och förråda. Hatar själv den rollen i liknande spel så jag lider med dom 😅

       Tycker inte ett dugg synd om dom ha ha

      Hejar också på förrädarna! Vet inte varför haha men det kändes naturligt

      Absolut inte!

     Varför gör man givetvis det? Jag upplever mig själv heja på både trogna och förrädarna, det går lite fram och tillbaka, tex så klarar jag inte av Marko och typ njuter lite när nån går emot honom och han i tidigare program fått andra att rösta ut fel, men jag klarar heller inte av Mi och skulle tycka det vore skönt om hon åkte ut.

    Tack för spoiler.

     Men skyll dig själv om du läser en tråd som i trådstart inte avslöjade någonting överhuvudtaget.

    Oj vad många det verkar vara som kollar, jag har tydligen missat något så det här får jag kolla upp. Tack för tips! (även om det inte var menat så 🙂 )

    Jag har just sett klart UK-serien och det var något av det bästa jag sett i den här genren, riktigt riktigt bra.

     Vart såg du det? 🙂

   Gillar Olivia och Hasse!
   Gillar inte Mi alls, tycker bara att hon framstår som extremt otrevlig.

    Håller med, tycker inte hon spelar förrädare bra heller. Hennes ansiktsmimik och hur hon för sig är så överspelat och dåligt 😅

     Ja och katia överdriver, borde bli misstänkt snart

     För att vara skådespelerska är hon väldigt dålig på att skådespela.

   Lite segt tycker jag. Tjänar förrädarna på att förstöra i uppdragen?

    Hur skulle man göra för att det inte ska upplevas som segt då? 😊

     Jag vet inte riktigt, kanske om man som tittare inte heller fick veta vem som var förrädare. Eller om det var andra typer av uppdrag där ”vinster” var ledtrådar. Då skulle föräldrarna också ha mer anledning att förstöra.

      Förrädarna *

      Okej förstår, man tycker olika! Jag gillar konceptet att man som tittare vet, gör det spännande och kul se hur de andra tänker och kämpar, det är så psykologiskt!

      Tycker inte att de borde få veta varenda gång om det är en trogen eller förrädare de röstat ut. Vore mer spännande om de inte alltid visste efteråt. Och då skulle förrädarna nog våga anklaga andra mer också. Kanske kunde de ha tex Max tre gånger Under spelet då de får veta och då måste alla vara överens om det eller något sådant.

    Ja, så det inye finns så mycket pengar i potten efter uppdragen

   Vet någon var man kan se utländska versioner?

   mi verkar helt galen…

   Det ingår ju, hade varit tråkigt utan och aro valde fel igen

   Jag kollar via JLCs youtube-kanal, tycker det är lite kul att höra sånt man kanske inte skulle veta om man inte varit med som Lucas har varit då. Sen höra de killarnas reaktioner också är lite kul.

   Tänkte också på att Hasse kunde ha reagerat på en sak i senaste programmet, två gånger så går han förbi/ser katia ha ”hemlighetsfulla” samtal en och en med både Filip och Mi. Hon räknas ju typ in i markos lag eller vad man ska säga och inte setts ihop med dom andra förut …

    Jag gillar verkligen att Hasse inte köper Markos paktande för fem öre. Någon av Marko eller Feime kommer försvinna nästa vecka. Hoppas jag.

     Skulle va skönt om folk röstade ut nån av dom!

      De borde ju börja misstänks Marko eftersom han har drivit på att pakta ut de som varit trogna. Misstag från honom men borde se misstänksamt ut tycker jag.

       Honom skulle jag inte misstänks alls, js tönk vad olika mån tänker

        Förrädarna borde om inte annat så fröet att det är misstänksamt.

      Nää

     Tycker det var bra när Hasse sa ifrån mot Marko igår! Att han skulle sluta sitta där som en besserwisser, frustrerad över att Jenny som var trogen blev hemskickad när Marko tidigare gått först i fackeltåget när trogna blivit förvisade och varit sååå säker på att de varit förrädare.

   Jag började titta men var så jäkla fånigt så jag stängde av.

    ”Någon som följer förrädarna?” var frågan. Men kul att du berättade att du inte tittar.

  Är det en gren när man kör ivf att döpa embryot? Undrar för jag vet alltså inte, men jag förstår om det är en grej.

   Folk döper ju foster också så varför inte

   Bubblan🫠😬😮‍💨

    🫠🫠🫠

     Både Leo och S verkar som 14-åriga mean girls som gör miner bakom ryggen i klassrummet, väx upp

   Förstår att man har ett arbetsnamn till bebisen när man plussat men inte innan, men det kanske är den nya innegrejen 🐝

    Man måste inte förstå allting.

     Nej för det finns så otroligt många idioter.

   Alltså man borde väl ha ett smeknamn till bebisen i magen sen om man vill men att döpa varje embyro?! Och ta farväl och döpa på nytt varje gång det inte fäster?! Och göra världens största deal av det som om det vore annonseringen av årets nobelpristagare?! Nej det är faktiskt för överdrivet.
   Såg på FB f ö en intressant fråga – har Li vio psykologer el dyl innan IVF? Mtp att flera mår dåligt psykiskt…

    Alla får tillgång till psykolog innan, under och efter IVF-behandlingar. De flesta måste betala för detta.

     Va? Jag har varit patient hos Livio i två år och gjort tre IVF:er där – det har aldrig nämnts för mig att det finns psykologstöd.

     Nej, jag har gjort IVF och vi fick aldrig frågan om psykolog eller samtalskontakt.

   Får jag fråga vad det är som skaver så mycket med att läsa om kvinnor som delar med sig av sin IVF-resa? Har ni som kommenterar gått igenom det själva, eller har ni barn som ni kunde skaffa relativt enkelt på naturlig väg?

   Allas IVF-resor är sjukt individuella. Det är mycket fysisk, psykisk och emotionell påfrestning och jag tycker man ska få dela med sig av sin resa på vilket sätt man vill. Vill man döpa embryos får man det. Vill man inte gå ut med en graviditet förrän barnet är fött får man det. Mvh en som är inne på år 3 av IVF-behandlingar och vet vad som krävs DAGLIGEN för att ta sig igenom den största livskrisen en barnsugen kvinna kan tänkas gå igenom.

    ❤️

    Jag tycker att ivf-instagrammarna är en svår fråga. Dels tycker jag att det är jättebra att de finns för att sprida kunskap och erbjuda en slags stöttning till dem som kämpar. Det som skaver är att vissa av dessa influencers inte mår bra och deras ”kändisskap” på insta får dem att gå ännu djupare ner i ivf-depressionen, jag blir alltså lite orolig för vissa av dem. Ofrivillig barnlöshet blir lätt hela ens liv när man är mitt i det (I know firsthand), och sättet vissa av de här tjejerna grottar ner sig i det är inte hälsosamt för dem. Alla hanterar såklart svårigheter och sorg på olika sätt men det finns också ”fel” sätt att sörja på. Och samtidigt som de erbjuder en slags stöttning till andra som kämpar så finns nog också risken att stöttningen leder till ännu mer besatthet hos den som kämpar, att precis allt blir barnbarnbarn och ivfivfivf för nu är man inte ens fredad på insta.
    Så, lite kluven till ivf som content. I värsta fall kommer det en dag när någon av dem tvingas inse att det aldrig kommer att bli ett barn (det hoppas jag naturligtvis inte) och då vet jag inte hur hårt de kommer krascha när både barndrömmen och följarna på insta försvinner.

     Jag hoppas och tror att de har närstående som stöttar och får den hjälp de behöver av psykologer och läkare samtidigt. Jag kan bli avundsjuk på alla hundratals peppande kommentarer och meddelanden tex FD får på Instagram. Att ha en hejaklack samtidigt som man går igenom något väldigt tufft… Det kanske är precis det hon känner att hon behöver just nu.

      Jag hejar på dig ❤️

    Det är väl grejen hur de gör content av det. ”Idag kommer jag dela med mig av vårt nya namn på embryot” stay tuuuuuned. De poserar vid sitt döda barns gravsten, använder dem i reklam för fotoböcker osv.

     Verkar ju locka intresse. Tog ju en halv sekund så diskuterades namnet under ett inlägg här inne tex.

      Så för att det lockar intresse så är det normalt?

       Nej men vilken influencer är normal med sitt content?

     Är det samma när folk med barn gör content av det?

      Man kan tycka många saker om influencers som tjänar pengar på sina barn, men att kränga rabattkoder med bild på sitt barns grav är inte riktigt samma sak nej. Det är osmakligt och helt vansinnes att tjäna pengar på sin största sorg i livet.

       Men ok att tjäna pengar på sin största glädje? Vad är skillnaden? Känslor som känslor.

    Jag har genomgått tre IVF-behandlingar som förstås varit påfrestande. Jag tycker det har varit informativt att ta del av andras historia på internet, men när det blandas med rabattkoder, konsumtion, ”klicka-dela-gilla om ni också vill att mitt embryo ska fästa” blir det ju bara konsumtion kopplat till vad de påstår är deras livs största sorg, och det blir så fejk och fult. Jag som följare är inte alls någon hejarklack eller stöd, jag är ett stycke data som ska hjälpa influencern att få mer pengar så hon slipper skaffa ett riktigt jobb.

    Jag blir också arg när de ljuger om behandlingen och får den att vara mer dramatisk än den är, bara för att få mer views och driva trafik. Har man själv gjort IVF så vet man när de kryddar, och det blir faktiskt lite äckligt när de sitter och tackar och hjärtlikear alla styrkekramar och kommentarer de får under inläggen.

     Lite nyfiken på detta. Kan du ge exempel på när dom har kryddat?

      Har kommenterat om det innan, men hamnar antingen i modd eller så raderas tråden.

    Håller helt med dej! Många av er känns som elaka mobbare. Låt de döpa sina embryo om de vill? Hur påverkar det ditt/er liv?

    Tagga ner och vara lite snällare.

   Förstår verkligen inte grejen med att döpa sina embryon. Verkar sjukt och desperat.

    Man är nog ganska desperat i sin ivf-resa, speciellt efter missfall efter missfall och inget som tar sig.

  Jag vill höra allas senaste i-landsproblem!

   Frysen var så full hos mamma så jag hittade inte glassen 😅

    Hos mamma? Har du ingen egen frys?

   Matt av tanken på att jag måste rensa bland mina jackor igen – jag vet inte hur många jag har och jag tycker inte någon av de 5-6 jag har ”uppe” nu är riktigt rätt vibe……

   Kom hem från en veckas semester och ville duscha och tvätta håret efter en dags resande. Upptäckte när jag stod i duschen med blött hår att varmvattnet var slut 😥 (det fanns alltså lite kvar först så jag märkte det inte först..)

   Jag är kissnödig men orkar inte resa på mig.

   Jag ångrar att jag slösade pengar på chips och dipp, har ingen aptit för det och var inte så gott heller så nu bara står det här typ helt orört.

   Jag förlovade mig precis och har fått fem olika flaskor champagne i present, jättekul men det tar massa plats och är svårt att hitta ett tillfälle att dricka den 😅

    Haha, angenämt problem ändå 🙂

    Man måste inte ha ett speciellt tillfälle. Går fint att dricka till tacos.

    Asgott till sushi 🥂

   Jag åkte 40 min för en annons på ett soffbord. När jag kom fram visade det sig att säljaren skrivit fel mått i annonsen. Fick åka hem igen utan bord 😟

    Vi hade ett köksbord i vår förra lägenhet som blev för stort i nästa lägenhet. Vi stod ut ett tag men sen ”näää, vi köper ett mindre av samma sort!” (IKEA). Sagt och gjort, jag svarade på en annons, men fick veta att bordet redan var sålt. Ett par timmar senare hör säljaren av sig och undrar om vi fortfarande var intresserade. Jodå! Men vi fick hämta hos den hon sålt bordet till, det hade inte passat i hans kök… Så det gjorde vi. Redan när vi baxade in det i bilen insåg jag att det var samma storlek som det vi hade och att det var den ursprungliga säljaren som helt enkelt inte skrivit rätt mått i annonsen. Då orkade jag dock inte bråka…

    Well. Vi sålde båda borden på en annons sen och köpte tillslut ett helt annat bord – på annons. Men med rätt mått…

   Anordnade en loppis i helgen. Ingen kom dit 😮‍💨

    Usch då, stackare. Var du ensam eller var det med fler personer? Kanske fler lappar i området nästa gång drar till mer folk?

   Min lägenhet är topprenoverad och supermodern med massa fjärrkontroller och skit….jag hatar den! Hur långt ska detta med öppen planlösning gå? Varför har vi ens väggar till toaletten? Varför har man dimmer (?) till takspotarna i badrummet….vad är det man inte vill se? Varför ska alla väggar ha instutionsfärg? JA jag blev tvingad att flytta hit då min förra vackra lägenhet skulle totalrenoveras och NEJ det är i stort sett omöjligt att hitta en normal lägenhet idag.

  Få bort hår från överläpp! Ge mig era bästa tips!

   Använde senast idag en sån där liten kniv för ögonbrynen till min lilla mustasch.

   Vaxa!
   I början kan man behöva göra det lite oftare, men nu när jag vaxat under en längre tid kan det ta 2-3 månader innan jag behöver göra det igen.
   Brukar använda Veet vaxremsor 😊

    Blir det inte värre av vaxning?

     Varför skulle det bli det?

     Vaxning innebär att man tar bort hår – man sätter inte dit…

     Nej absolut inte!
     Jag har haft mörkt och ganska mycket hår innan, nu är det knappt något kvar som växer ut. Små hår som inte alls är lika mörka och tydliga.

     Varför tror du att det blir värre av vaxning?

    Hur är det med rodnad osv?

     Jag har vaxat min mustasch i flera år och reagerar knappt alls. I någon timme efteråt har jag lite rodnad men sedan försvinner det. Dock kan det nog vara värre om man har känslig hy så man bör kanske testa ett lite mindre område en dag när man inte ska iväg.

      Med veet vax då eller något annat?

      Gjorde sockervax när jag var yngre för benen var stor skillnad i smärta, men det orkar jag inte numera😅

       Japp, Veet tycker jag är bäst. Testade någon billig sort men drog knappt bort några hårstrån. 😛

   Vax! Snyggt och långvarigt resultat.

   Veet Hårborttagningskräm Silky Fresh. Badda på lite kräm, låt verka i ca 3 minuter. Funkar galant för mig. 🙂

   Men herre gud människa, raka bort det helt enkelt.
   Och nej, hårstråna blir inte tjockare eller växer snabbare pga av rakning .

    Jo de blir dom visste, jag hade ljusa långa hårbandet hakan. Började ta bort dom. Först noppra. Då blev dom tjockare och svarta. Rakade, då började jag få inåtväxta knölar. Nu blir jag inte av med varken röda knölar eller mörka tjocka hårstrån som syns väldigt tydligt. Samma på min mage. Hade ljusa hår sen råkade jag en gång och fick svarta mycket tjockare och inåtväxta hår. Försöker vaxa men de hjälper inte. Ska börja bleka dom istället 😭

    Kunde du inte tipsa om rakning på ett vänligare sätt? Ts påstod aldrig att hon inte rakade pga hur håret sen skulle växa ut. Hon påstod inte ens att rakning var uteslutet. Tagga ner lite.

     Sluta var så känslig.

   Tråda.

   Jag klipper med en liten sax.

  Vad är era bästa tips på lättgjorda såser?

   Beror kanske på vad du gillar men ibland så gör jag fetaostsås, då är det creme fraiche och smulad fetaost i och kanske lite peppar, blir väldigt gott, tycker jag 😊

    Jättegott att ha i lite honung också!!

     Ja det tror jag skulle passa att ha i, lite söttma, får testa det nästa gång jag gör den såsen, tack för tipset 😊

   En burk creme fraiche, 2-2 vitlöksklyfta och en grönsaksbuljongtärning (smulad) eller vegeta/liknande 😋

    *1-2 st vitlöksklyftor😅

   Koka ihop matlagningsgrädde, kalvfond, soya, svartvinbärsgelé, krydda med lökpulver och vitpeppar (mått efter behag) samt toppred med maizena. Voilá – världens godaste sås som passar till typ allt.

    Lättlagat?

     Det är väl i allra högsta grad ingen avancerad sås?

     Att koka ihop lite grejer är väl lätt?

    En brunsås alltså? Vet inte om jag tycker att det passar till allt. Men till köttbullar och färsbiffar, absolut!

     Mja, jag gör den snarare som gräddsås än standard brunsås, och skulle säga att den passar till mer än bara köttbullar och färsbiffar. Brukar ha den till söndagssteken, ugnskyckling eller kycklingfilé, kålpudding, fläskfilé o.s.v. Gott till både potatis som ris.

   Creme fraiche och valfritt dippulver efter behag 😅.

   2 dl matyoghurt
   2 msk skånsk senap
   Dragon (färsk eller torkad)

   Såå gott till typ korv och grönsaker/rotfrukter!

   Mixa fetaost, vitlök och färsk basilika, blanda med creme fraiche eller gräddfil. Om det blir för tjockt kan man blanda i en skvätt mjölk. Salt och peppar. Gott till det mesta.

    Att riva i limeskal i stället för basilika kan också vara gott. Fetasås går att variera mycket med kryddningen. Toppensås

   Till typ kycklingkebab/falafel blandar jag en sås på majjo, gräddfil, Sriracha, lime, smakar av med salt, peppar och en nypa socker.

   Till rotfrukter är det jättegott att göra en sås på creme fraiche, rivet äpple och grov senap. Smaka av med salt och peppar!

    Juste, vitlök också i såsen jag har till kebab!

     Juste?

      Jag kompletterade receptet? Frågor på det?

    Creme fraiche med riven pepparrot är också jättegott till rotfrukter. Vill även slå ett slag för en hederlig tzatziki.

  Jag flyttade för snart ett år sedan till andra sidan stan, i och med detta så har jag typ tappat kontakten med min bästa vän. Det låter väldigt konstigt, jag förstår det, men våran vänskap ändrades efter detta och jag känner både irritation och ledsamhet över det. Jag tycker jag är mer drivande i att ses och försöker men hon avbokar ofta eller kan inte, och jag kan inte alltid heller såklart men upplever att jag försöker mer. Så himla trist. Känner mig ensam och lite vilsen då jag i hela mitt liv bott på en sida av stan och nu helt motsatta och ganska långt ut, kunde inget om det här området innan och känner ingen här.

   Jag flyttade från Stockholm till en annan stad och för mina vänner är det precis som om jag flyttat till andra sidan av Stockholm jämfört med den de bor på – alldeles för långt bort och alldeles för svårt att hitta till… 🙂

   Folk vill inte umgås längre…

   Tycker hon det är jobbigt att åka ut till dig? Kanske föreslå att ni träffas hos henne eller nära henne. Om hon har mycket annat i livet just nu (det vet ju inte jag men tar det bara som ett exempel) kanske det känns övermäktigt att behöva åka, säg en timme, bara för att umgås..

   Svårt att svara utan att dra in sina egna erfarenheter. Men när jag flyttade (pga studier) från min bästa vän så var det verkligen fyra års ”kamp” för att ens se människan.

   Telefonkontakt, chatt, SMS osv flöt på smärtfritt, men så fort vi skulle ses (oavsett om hon skulle resa till mig eller jag till henne) så tog det stopp från hennes sida.

   Det var ångestattacker, allmänt dåligt mående, depression osv. Vilket jag absolut hade respekterat OM det inte hade varit så att det minsann gick alldeles utmärkt att åka samma antal mil till en ANNAN kompis samma helg under nämnda depression/ångestattack, yada yada.

   Det blev till slut ganska uppenbart för mig att jag bara var ett andrahandsval som dög om inget roligare dök upp, och jag och denna tidigare kamrat är inte vänner idag.

   Ses inne i stan är mitt tips. En av mina bästa vänner bor i förorten och ärligt talat drar jag mig för att hälsa på. T-bana och sen buss för att komma fram, de båda färdmedlen ska tajma osv. När man bor nära är det lätt att hålla daglig/veckovis kontakt via typ promenader och en snabb kaffe efter jobbet.

   Känner igen mig. Flyttade till en annan stadsdel i Stockholm och fick aldrig besök. Jag bodde på ”fel” sida trots att vi hade lika långt in till stan. Det var alltid jag som fick åka till henne när vi skulle ses för jag bodde ju såå långt bort.

   Kan du inte bara säga det pt henne, att du saknar att ses och fråga hur hon skulle vilja att ni träffades nu när du flyttat?

   Hoppas det ordnar sig, men tyvärr överlever inte all vänskap ens små förändringar, alltså att man umgåtts på ett visst sätt och sedan förändras något och helt plötsligt flyter det inte längre, det blir svårare att få till träffar och man glider ifrån. Massa bra tips här och du ska såklart ge det ett försök, och två, och tre men om det inte funkar så bättre att satsa på andra och nya vänner.

    Håller med, jag har en kompis som flyttade en mil bort, tio minuter med bil, och jag vet att en annan vän som hon umgicks mycket med innan saknar henne och att de inte umgås längre. Kittet som höll dem samman, att de bodde grannar, försvann. En mil räckte för att skilja dem åt.

   Har också varit med om det där.
   De få ggr som blev av så sågs vi i stan.
   Men liksom … det är lika långt ut till mig som jag har t dig. Sa jag när kompisen tyckte jag skulle åka till henne. Varför ska det liksom bara gälla åt ett håll?
   Men Hursom.. Kolla av hur hon verkligen mår. Annars så, är vänskapen värd nått när det bara är du som försöker seS 💕

  Jag har korta, raka och tunna ögonfransar. Hur mycket jag än tar bort från mascara-borsten klumpar fransarna gärna ihop sig. Testat många typer av mascara och borstar och senseis 38-gradiga till inget nytta. Nån som har ett bra tips?

   Efterborsta med en ren mascaraborste eller skaffa en franskam. Man kan separera fransarna med en nål också, men jag tycker det verkar läskigt att ha en nål så nära ögat.

   Använd en ögonfransböjar, Shu Uemura har bästa. När du målar fransarna, titta ner i en spegel (inte rakt fram) applicera med en zig-zag rörelse från roten ut mot toppen på fransarna. Använd en liten metall-kam för ögonfransar för att att kamma loss fransar som klibbat ihop. Sen, sense 38° är en volym mascara, du vill ha en mascara som separerar fransarna och gör dem längre (inte fylligare=volym). Testa Sisley ”so intense”, eller en med liknande formula/borste.

    Ögonfransböjare * Sensai 38° * sorry

    Oh lordy, visste inte ens mascara kunde kosta 600 spänn! Men bra tips, tack! ♥️

   Testa Clinique Lash Power. 😊

   Använd fransserum tex xlash för att få tjockare och längre fransar ifall du vill ha ett bättre utgångsläge! Funkar kanon faktiskt 😍

    Använder också Xlash. Har fått jättefina fransar, kan rekommendera det.

   Du måste ha en vattenfast iaf kommer aldrig bli lika bra med vanlig!

  Ni som reser med bil över jul, vilken dag efter julafton brukar vara värst trafik att köra i? Juldagen eller annandagen eller ingen skillnad?

   Tidigt den 25 brukar det vara rätt tomt på vägarna, tycker jag.

    Tack, känns som att många kanske stannar till annandagen då eller längre när de firar. Jag har aldrig hittills rest vid jul förrän förra året och trots att jag vet att det är mkt trafik fick jag nästan en chock.

   Brukar åka hem eftermiddagen den 25e och det brukar inte vara några större trafikproblem då. Värst är det den 23e och då spelar det ingen roll när jag åker. Jag åker inte särskilt långt egentligen, ca 40min bara, men det räcker för att känna av kaoset på vägen. Men har hittills aldrig kört i kaos när jag åker hem.

  Vilken ny podd pratar dom om o fredagens sanning och konsekvens?

   Jag undrar också!

   Har inte hört avsnittet men tror Hanna F och hennes kompis Stella ska släppa en ny podd. Så gör en killgissning helt enkelt

    Verkade vara 3 personer och blivit ramaskri pga att en var misstänkt för brott eller liknande?

     Det är inte den nya tankesmedjan-podden fas 3? Gissar utan att ha lyssnat på sanning & konsekvens-avsnittet

   Fas 3, p3s nya humorpodd

    Vill du förklara varför är det problematiskt att just denna trio startat en podd?

     Den äldre mannen är utpekad kvinnomisshandlare. Inte dömd dock!
     Lyssna på senaste avsnittet av ”Rullar vi” på Spotify…

      Utpekad av Julia Frändfors väl? Tror hon har pratat om det i ett tidigt avsnitt av podden

       Ja och även i det senaste avsnittet o så nämnde hon det i senaste Daddy issues lite

       Det var vad det verkar även många vänner till Julia som såg hennes skador som åsamkades av Olle.

        Däribland tjejen i denna nya poddtrio, enligt Julia, vilket gör det lite extra skevt.

     Jaaa det vill jag också veta!

  Jag har hamnat i ett sådant mentalt hål på sistone. I vanliga fall har jag massor av energi, tränar mycket och gillar att laga mat.

  På senaste tiden har jag bara velat ligga i soffan och äta godis. Ingenting känns kul och jag har noll motivation. Jag sover flera timmar mitt på dagen, ingentingr gott att äta och jag har noll rutiner kvar.

  Hur kommer jag tillbaka? Har försökt göra saker som i vanliga fall för mig att må bra. Gick på en promenad, men det var så dödligt träligt att jag vände hem igen. Släpade mig till gymmet. Var där i tio minuter sen gick jag hem och sov på soffan.

  Vad händer?! Är jag dömd att från och med nu vara förevigt lat och oengagerad?

   Inte så att du är påväg att få en utmattning? Bara en gissning men kanske bra att kolla upp hos läkare isåfall!

    Nej, det tror jag inte. Har ett väldigt ostressigt och trevligt liv egentligen.

   +1

   Testa att bryta dina invanda cirklar och överraska kroppen och hjärnan? Jag tror verkligen på frisk luft och fysisk aktivitet. Kör någon sport du inte testat förut, ta en promenad tidigt på morgonen/någon helt annanstans. Promenera med en vän, granne, låna en hund.

   Mitt bästa tips; ta dig till en crossfit box.

    Bra tips. Kanske ska våga mig på det där danspasset som jag har varit sugen på länge.

   Åh. Det här funderade jag på så sent som i eftermiddags. Var likadan förut, nu har jag tappat exakt allt. Har anmält mig till marathon nästa år dock, i hopp om att det ska vara en morot att komma ur soffan..

   Är också rädd att det är för evigt…men man kanske måste tvinga sig tillbaka till gamla rutiner helt enkelt🤔

    Häftigt med maraton! 💪🏻

   Låtsas att du är din favoritkaraktär från en film eller serie eller någon artist du gillar. Vad skulle den personen göra för en dag? Bara din egen fantasi kan sätta gränser!

    Haha, vilket skojigt tips! Tänker spontant på Legally Blonde, Laura Croft och andra bad ass kvinnor.

     Elle Woods är ju queen of self care! Kolla på filmerna och lev ut till fullo, pluggar du själv är det ju studiemotivation på högsta nivå 🙂 Lars Croft har jag inte så stor koll på men vet hon är sjukt vältränad, så sätt på soundtrack och gör ett riktigt härligt träningspass, googla lite på vad hon skulle kunna käka och laga den maten!

      Haha, Lars Croft! Man måste ju älska autocorrect!

       HAHA, märkte ingenting! Laura Croft såklart 😂😂

        Lara 😀

   Du ska tänka på hur du vill ha ditt liv och din framtid om 10, 20, 30 år, fram tills graven egentligen. Vill du vara frisk, stark, kunna göra aktiviteter, inte ha ont, inte vara svag, inte överviktig….
   Ingenting gör i alla fall mig mer peppad på att träna och vara aktiv i vardagen än att se på hur dom som släppt allt har det, och jämföra med dom som är aktiva. Men alla har sina egna knep att hitta motivation. Ibland är det enda sättet att faktiskt tvinga sig, tills det lossnar och blir en vana.

    Det är egentligen inte träningen som oroar mig mest. Det är mer bristen på livslust typ. Att ingenting lockar. Allt är tråkigt och jag kan absolut tänka mig att sova bort hela dagen bara för att slippa den. Det känns ju inte så bra liksom.

     Kanske kan du titta på de basala behoven för att se om det bidrar till ditt mående. Får du maten du behöver? Får du tryggheten du behöver? Får du kärleken du behöver? Har du en tillräcklig inkomst som passar dig?

      Det ska jag absolut se över. Blir lätt skräpmat och dåliga sömnrutiner när jag mår dåligt. Det hjälper ju inte.

     Jag gick ett program via ”prata mera” som var online med föreläsningar och övningar om man är nedstämd/deprimerad. Tips.

     Har du lågt blodvärde?

      Ingen aning. Hur vet man det?

     Låter som depression, kan ju hända en utan större anledningar också behöver inte alltid finnas så stora anledningar.

    Hur kan du säga att du gillar att se ner på de som har släppt allt när TS uppenbarligen mår dåligt?

     Gillar? Det är inte vad jag sa eller vad jag menade. Jag har en överviktig mamma som behövt byta ut båda sina knän. Jag tänker på henne och får motivation till att träna och vara aktiv varje dag, för att inte hamna där. Att man har en svacka betyder inte att man har ”tappat allt” och det är för sent och nu går allt åt helvete. Jag trodde att personen ville ha tips på hur man hittar motivationen tillbaka.

  Funderar seriöst på att kontakta VC för att få hjälp (medic. alltså för har redan terapi) med depression. Men är så osäker… Ni som gjort det, hur går man tillväga? Får man träffa en läkare direkt eller hamnar man först hos sköterska? Vad säger man ens när man ringer?

   forts. Och behöver man kunna intyga de diagnoser som psykologen satt (privat mottagning) eller litar läkaren på mig när jag säger att jag har dem??

    Jag är läkare och skulle alltid göra min egen bedömning, men alltså om du är deprimerad och går till psykolog och önskar antidepressiva så har du inget att oroa dig över. Väldigt standard, utgör säkert 10% av alla konsultationer om inte mer.

     Ok tack! Ja alltså det är legitimerad psykolog (så ingen ”terapeut”) men jag förstår att läkarna gör egna bedömningar ändå. Men det blir en väldigt omfattande ny utredning att komma fram till det som psykologen utrett under ett par år hittills, så tänkte att det kan ju underlättas genom att meddela att det redan är gjort liksom.

   Undrar samma! Jobbar själv inom sjukvården vilket gör att det känns extra jobbigt, känner ju flera på min vårdcentral och vill inte råka springa på nån…

    Jag (som frågade) är i ungefär samma sits också faktiskt. Därför jag är så nervös. Har dock bestämt mig för att göra det ändå, det är inte värt att må såhär dåligt.

   Bara att ringa! Du kommer inte få träffa sköterska. Kommer säkert föreslå psykolog om det finns på vårdcentralen men säg bara att du redan går hos en psykolog och att du vill träffa läkare för att diskutera medicinering så bör du få läkartid. Diagnoser syns i journalen 🙂

    Tack för svaret! Nej diagnoserna syns inte i journalen eftersom jag går hos en privat psykolog…..

     Beror lite på vilket journalsystem som din vc har, och var din psykolog dokumenterar. Det finns även andra system som man med ditt godkännande kan gå in i. Sen kanske det inte går att se, då är det så.
     Men, är det en depression du blivit diagnostiserad och vill medicinera för brukar man inte behöva något ”bevis” för det.

      Ok. Jag har frågat min psykolog som har förklarat att andra vårdgivare inte kan komma åt dessa journaler, så det vet jag med säkerhet. Men bra, då behövs inget intyg från psykologen alltså? (Har fler diagnoser än depression som jag behandlas för, och som eventuellt också kan lindras med medicinering)

       Kan en psykolog ställa diagnoser? Trodde att det bara var läkare.

       Tvivlar inte på dig alltså, bara frågar.

        Ja såklart. I mitt fall t ex OCD och PTSD. Men säkert många fler.

         Alltså de kan säkert sätta fler diagnoser än bara dessa (inte att jag skulle ha många fler 😅)

       Okej!
       Nej inte initialt. Läkaren kommer ju också prata med dig och ställa frågor + göra lite kontroller. Ibland vill de se psykologens anteckningar för att de brukar vara mer omfattande, så de kan luta sig lite mot det i sin bedömning men medicinering brukar oftast kunna påbörjas ändå!

       Så ring och be om en tid!

        Tack 😊

     När du träffar läkare kommer ni att prata och du får förmodligen fylla i självskattningsformulär. Kanske blir det lite tester också för att se att det inte är något fel på kroppen. Typ blodprov, blodtryck och så.

     Bara ring. Det är inte farligt. Har själv gjort det flera gånger och fått fint bemötande.

   Trådning

  Inte så att du är påväg att få en utmattning? Bara en gissning men kanske bra att kolla upp hos läkare isåfall!

   Varför kallad depression för utmattning nuförtiden? Är det ”finare” att vara utmattad än deprimerad?

    Depression och utmattning är två helt olika saker. Och nej, det ena är inte finare

  Känner mig vilsen och deppig, tror jag har en livskris. Hur gör man för att reda ut vad man vill göra? Hur tar man tag i det och skapar en förändring? Hur gör man för att våga?

   Vad är du bra på? Vad tycker du är roligt? Vad skulle du vilja bidra med till världen och hur? Kanske kan vara en ledtråd.

   Lite samma problem. Skolade om mig efter en massa år i samma yrke och trivs bättre med nuvarande. Men tycker heltidsjobb tär för mycket. Orkar inget vettigt när jag är ledig och undraR om det ska vara så här fram till pension.
   Så meningslöst. Blir det inget mer av detta liv?
   Men vad göra istället? Gå ner i tid har jag inte råd med. Plugga igen har jag vare sig råd eller tid med. Så vad göra?
   Fastnar där.

  Skaftdammsugare eller robotdammsugare? Tipsa isåfall om vilket märke ni har och om ni är nöjda.

   Oj, svårt att välja.. vi har båda 😅 vi skulle inte klara oss med ”bara” en robot, behöver dammsuga för ofta på vissa ställen och har barn som lämnar leksaker överallt så kan inte ha den på fast schema. Men är väldigt nöjda med Roomba i7 (tror jag den heter), den har ingen mopp tyvärr. Skaftdammsugare har vi en Dyson, den är typ det bästa jag köpt 😅

    Tack snälla för svar! Vi har en vanlig dammsugare men tycker att det är så bökigt att ta ut den varje gång, tänkte därför komplettera med någon av ovannämnda. Har kikat på dyson och har förstått att den är hållbar jämfört med de billigare märkena. Vet du vilken modell på dyson ni har?

     Ja det är så smidigt! Skulle aldrig gå tillbaka till vanlig dammsugare. 😄 Vi har en V11 som är en av de nyare varianterna. Men även de lite billigare varianterna är superbra! Skillnaderna är typ storlek på dammbehållaren, längre batteritid, lite kraftigare sug tex. 😊 skulle hålla utkik efter någon bra rabatt på Elgiganten eller liknande! Kanske på black Friday nu i november 😊

      Du kommer nog inte känna att skaftdammsugaren är ett komplement till den vanliga! Vår vanliga har stått i källaren i flera år nu, räcker gott och väl med en Dyson 😁

       Hahah! Dåså, då lär jag hålla koll efter en dyson! Tack snälla för dina svar 😍

        Det var så lite 😄 lycka till! 😊

     Jag har en billigare skaftdammsugare (elektrolux) och kan absolut inte rekommendera att byta ut den vanliga helt mot en sådan. Den har för slappt sug.

     Jag skulle köpt en dyrare, om du inte kan nöja dig med att ha skaftdammsugaren som komplement att ta lite grus i hallen typ.

     Jag använder nästan alltid den vanliga dammsugaren tyvärr, trots att det är bökigare.

     Dvs köp en dyr eller skit i det.

   Xiaomi Roborock S6. Vi är fruktansvärt nöjda!

   Dyson är hur bra så helst, sjukt smidigt att slippa dra runt på slang och sladd

   Båda! Har en Roborock Q7 med självtömning som är guld värd! Kompenserar med en Dyson v12(?) för att städa svåråtkomliga utrymmen samt badrummet. Har den ”ergonomiska” varianten som är lättare/enklare än dom tidigare modellerna, perfekt för att dammsuga soffan, kontorsstolarna osv, älskar den!

  Är det någon som testat press on naglar från Switch on? Fungerar det? Saknar så mycket att fixa naglarna på salong men har varken tid, ork eller ekonomi att gå dit regelbundet så tänker ifall det kan vara ett alternativ

   Åh, jag har också undrat över detta!
   Hoppas någon har svar.

   Funkar! Satt mycket bättre än jag trodde. Däremot föredrar jag Love n layer, blir inte lika mycket ”material” ovanpå min egen nagel och sitter som berget i 2 veckor.

    Tack för svar! Hur länge satt de från Switch on? Har kollat in Love n layer också men tyvärr växer flera av mina naglar ”skruvat” så är rädd det inte kommer se bra ut. Får testa både och kanske 🙌🏼

   Jag! Älskar dom. Sitter jättebra i cirka en vecka, sen så får man börja byta ut klistret under en efter en. Väldigt lätt att byta, limmet/klistret är lätt att få bort också. Lätt värt ett köp faktiskt

   Kan inte ha långa naglar på jobbet så har testat dessa på helgen och de sitter som berget. Superfina! Nästan lite svåra att få bort efter en helg bara 😅

  Någon vecka efter mens och runt ägglossning blir jag helt sjukt k-t, jag är 36 och har aldrig upplevt detta förut, utan det här började för några år sedan. Varför har det blivit såhär? Inte för att det gör något för jag ÄLSKAR den här perioden i min cykel. Problemet är bara att jag blir helt förtvivlad när ägglossningen är över och ALL k-thet är som bortblåst. Wtf! Som att bli snuvad på konfekten. Finns det något mirakelpiller för att allt va såhär glad i 6?

   För att kroppen vill avla sig 😅

    Jomen det fattar jag ju med. Men samtidigt, varför nu och inte tidigare när jag var yngre? Har inte ätit p-piller på säkert 17 år.

     Du kanske har ”bättre” hormonhälsa nu? 😊 alltså mer östrogen vilket gör dig mer sugen.

   Jag vet inte om det finns bevis för detta men jag har fått uppfattningen att kvinnor över 30 ofta känner av sin ägglossning (både värk och ökad libido) mer än yngre kvinnor. Har själv känt så. Kanske är det för att många yngre går på p-piller och inte har någon ägglossning medan många över 30 slutar med p-medel?
   Tror dock inte detta är något du kan locka fram via mediciner eller annat. Njut av den roliga tiden i månaden och fokusera på annat resten av tiden? 🙂

   Japp! Tur att P*rnhub finns haha

    Pornhub, ingen mening att maska namnet.

     Brukar hamna i mod ibland. Ja heja Pornhub!

      Det skulle jag verkligen inte påstå.

  Jag har en konstig smärta i kroppen och undrar om någon annan haft något liknande för jag känner att jag börjar bli galen. Den kommer när jag är sittande/liggandes/vilandes och varar bara i en sekund (typ en puls av smärta). Det märkligaste är att det alltid är på olika ställen. Kan först komma en puls på låret, en stund senare på tån, sedan på smalbenet, sedan handen, hälen, fingret etc. Smärtan liksom vandrar genom kroppen utan att tillsynes triggas av något eftersom jag är helt stilla. Smärtskalan är oftas på en trea men kan ibland vara en åtta.

  Jag har varit hos läkare som tagit blodprov (allt visade sig vara fint). Väntar på att bli kallad till neurofys. Läkaren tror att det är en stressreaktion men grejen är den att jag inte upplever mig speciellt stressad. Jag var utbränd 2016 och 2020 men är frisk idag.

   Jag har tyvärr inga bra råd att dela med mig av men jag brukar uppleva något liknande. Som en plötslig, smärtsam, pulserande känsla som kan uppstå lite varsomhelst i kroppen. Det kommer ofta helt oprovocerat i viloläge och varar inte längre än några sekunder innan det mystiskt försvinner igen. Är inte stressad och blodproverna har inte visat något avvikande.

   Hur ofta får du dessa smärtanfall? Oavsett så hoppas jag att du (vi) blir av med eländet snart eller åtminstone får svar på vad fasen det är.

   Kan vara fibromyalgi. Låter lite som mina symptom som jag kan ha. Är det bara smärta
   eller är det trötthet, muskelsvaghet också?
   Fick diagnos för snart 8 år och mår mycket bättre idag men hjälp av kosten och träning.

    Vilken kost och träning använder du dig av? 🙂

  Förväntar mig inte att någon ska ha nåt bra svar på det här, haha! Men jag chansar 😂

  Är det någon som har tips/knep hur man kan ”förklara” för ett litet barn (2-3 år) konceptet att spänna kroppen? Min unge är skitstark och älskar gymnastik och att klättra och klänga. Gör inget annat än kullerbyttor och försöker stå på händer och greja. Häromdagen skulle jag försöka hjälpa henne att stå på händer ”på riktigt” men insåg att hon inte förstår vad ”spänn dig” betyder. Hela hon var ju som en spaghetti. Säger man liksom ”spänn magen!” till en fem-/sexåring så fattar de ju vad ordet betyder men hur lär de sig det? Det är ju en känsla i kroppen så det är också svårt att visa tänker jag?

  Obs att det naturligtvis inte är viktigt att hon lär sig det här och vi kan såklart bara leka och låtsas men OM någon kanske av någon anledning råkar sitta på någon kodknäckargrej så vore det ju skoj!

   ”Spänn kroppen, gör så att kroppen känns hård, känn på min arm och försök göra likadant” typ? 😃

    Ska prova i morgon! Haha! Så himla komplext ord att förklara när man tänker på det – men så självklart för en själv när man liksom redan kan det

     Förklara inte med ord så mycket utan prova med kroppen istället. Förstår hen vad ”trycka” betyder? Testa att hålla på fötterna och be barnet att trycka emot med benen. Och gör samma sak med händerna/armarna. Då spänner man ju sig. Om du förstår vad jag menar 😀

   När jag var barngymnastikledare brukade vi köra att barnen fick ligga på golvet och så sa vi att de skulle göra sina kroppar hårda som ett järnspett, eller hårda som okokt spaghetti, och sen mjuka som kokt spaghetti osv. Vi försökte helt enkelt konkretisera ett för dem abstrakt koncept genom att koppla det till sånt som de visste var hårt eller mjukt i deras omgivning, samt visa på skillnaden mellan hårt (spända muskler) och mjukt (avslappnade muskler)

    Vi brukade också lyfta dem i fotlederna, först när de är som någonting mjukt, tex kokt spaghetti, och visa att bara benen följer med och rumpan och ryggen stannar i golvet, och sen be dem vara som det hårda, tex okokt spaghetti, och lyfta dem i fotlederna och visa att då hänger hela kroppen med. Då fattade de skillnaden ganska bra! Hoppas du förstår vad jag menar

     Jaa jag förstår och den övningen är superbra! Har själv varit gymnastiktränare men mina yngsta har varit fem år så de har ju en helt annan förståelse och kan koppa beskrivning till känsla på ett helt annat sätt. Men tvååringen känns liksom för liten för att förstå 😂 även om hon förstår skillnaden på en mjuk och hård spaghetti så tror jag inte hon kommer förstå kopplingen till sin egen kropp. Men jag ska absolut prova med spaghettimetaforen!!

    Så gjorde jag också när jag ledde barngympa. Först är man hård och stel som okokt spaghetti, sen brukade vi ”koka” dvs, skaka på hela kroppen och sen slappna av och bli slappa och mjuka.

   Testa med att trycka handen mot en vägg eller mot din hand när du håller emot. Då spänner man ju armen. Om du sätter en röd papperscirkel på din handflata som hon ska trycka på? Sedan lägger du den på golvet så står ni på knä och trycker på den så armen spänns. Avancera till stå upp och böja er ner och trycka och sista två pluttar på golvet där hon sätter händerna vid handstående. Kan kanske hjälpa?

    Vilket fantastisk tips! Wow! Detta ska jag testa!!

   Jag skulle förklarat det som att hen ska bajsa som att hen måste få ut en hård bajs 😅💩

    Haha!

  SEX EFTER FÖRLOSSNING!

  Ni som tycker det är löjligt/märkligt behöver inte ens kommentera.

  Okej, behöver lite pepp/stöd. Efter förlossningen känner jag att närhet liksom inte behövs. Tanken på sex känns bara äckligt (dvs inte min sambo, men själva akten). Ni som känt likadant, sökte ni nån hjälp för det innan ni gjorde det igen – eller ni bara gjorde det? Det har gått väldigt lång tid nu, det är lugnt för min del men sambon vill ju såklart jättegärna komma igång igen. Tycker det känns jobbigt åt alla håll och kanter. Behöver nog lite igenkänning och pepp 😅 Det är 7+ månader sen barnet kom.

   Förlåt men…. Gör det bara.
   Självklart ska du inte göra något du inte vill, men om ni bara kör igång och har ett nice förspel så kanske lusten väcks hos dig och ni kan ta det hela in i mål hehe

   Det tog 9 månader innan jag var redo för sex igen efter min första (kejsarsnitt), men jag var så torr pga amning och jag ville fan inte göra någonting i närheten av sex. Sedan blev det gradvis bättre – det viktiga är att inte bli pressad! Då tappar man ju suget mer.

   Med min andra (vaginal förlossning) tog det kanske… 4-5 månader? Men då kände jag mig lite mer sugen, kanske för jag visste att det inte är någon press och att sexlusten kommer tillbaka tillslut.

   Försök att inte känna någon stress att ligga. Vill man inte så vill man inte. Ibland går det heller inte pga man är torr i slemhinnorna. Då ska man INTE pressa kroppen för då kan man få större fysiska problem.

    TACK! Åh alltså skäms typ för hur det är. Men tycker det är så skönt att höra fler ha samma ”problem” 😭 Ammar också och känner att allt tillhör barnet typ. Vi kommer inte ligga förrän jag är redo, men känner att så mycket runtom måste funka med. Tack ❤️

     Jag kände precis likadant. Att ha ett nytt litet barn, amma och hormoner som ska återställa sig är krävande för kroppen. Lusten kommer komma tillbaka så fort kroppen vant sig och landat i allt det nya. För mig tog det över ett år.

   Men vill du ligga – kör mängder med glidmedel! 🙂

   HÖG igenkänningsfaktor här 🙈 men kan tipsa om att börja lite lätt, alltså inte gå hela vägen direkt om det känns läskigt med penetrationssex. Det tyckte jag kändes bra iallafall😊

    Tror det är vanligare än man tror. Men som jag, vågar inte prata om det typ. Hur länge väntade ni? 😬 Hur kom ni liksom igång igen? Känner typ att när man väl sätter sig i soffan på kvällen så vill jag bara få vara. Ifred, ensam 😅

     Väntade nog minst 7 månader med båda barnen. Tyvärr har det väl inte riktigt kommit igång helt än 😅(yngsta är snart ett år). Väldigt sporadiskt sex med några veckor emellan. Ammar fortfarande och känner ca 0 lust 🙈 vill också bara ha min kropp ifred när jag får chansen 😬

      Är det amningen som är ”boven”? För min del är det typ lugnt, skulle klara mig länge utan. Men förstår honom som är i ”normalläge” kroppsligt 😅 Men vill ju det ska vara på mitt initiativ. Upplever att tuffa dagar gör mig ännu mer osugen.

       Ja amningen kan ställa till det. Det är så mycket hormoner och man är ofta torr 😥 Sen hjälper det ju inte heller att ha en unge klistrad på en 😅 Det är ju inte konstigt att man inte är sugen.. Med små bebisar är ju mamman ibland överbelastad pga dålig sömn, krävande bebis, jobbiga känslor, hormoner osv osv. Men klart det är jobbigt att vara osynkade i sexlusten 🙁

        Ja! Och min sambo kan ta upp det ibland. Han fattar liksom inte. Då blir det osynk deluxe. Men blir så lugnare nu när jag läser om fler som känner likadant. TACK 🙏🏽❤️

         Nä många män verkar ha svårt att förstå, men det är ju så extremt olika för kvinnor och män när man får barn. Kvinnan ska gå igenom graviditet och förlossning och sen (oftast) ta störst ansvar när bebisen är liten. Hoppas du inte känner dig pressad iallafall, det ska man aldrig behöva göra!! ❤️

         Men snälla såg åt honom att den dagen du vill ha sex kommer han märka det så han kan sluta fråga och gå och dra en handtralla så länge. Så avtändande med killar som inte bara kan ta ett steg tillbaka och vänta.

          Vi har pratat, så det är lugnt☺️

   Vi hade inte sex på över ett år efter förlossningen pga jag kände inte för det. Min sambo sa inte ett knyst om att han var sugen eller något utan lät det ta den tid det tog. Om du tycker det är viktigt att ni ska ha sex nu men tycker det är äckligt får du väl prata med någon. Annars vänta tills du inte känner att det skulle vara äckligt. Hoppas din sambo stöttar dig och inte är nån barnslig tjatmoster om att han vill ha sex.

   Har inte haft sex sen min andra dotter blev till augusti 2021. Visst jag har supermycket lust ibland, han med. Men vi båda är för trötta, inte sugna samtidigt mm mm. Allt har sin tid, vi lider inte av det, så det gör oss inget. Allt går i perioder. ✌️

   Man ska ha sex när man är redo. Och använd glidmedel om du känner dig torr! Kanske tänds gnistan igen för lite samlag.

   Kan dock nämna att för mig har sex blivit bättre efter varje barn! Vi har tre barn och sexlivet är bättre nu än innan barn! Mycket skönare och har konstigt nog oftare sex. Yngsta är född maj 2022.

    Efter min första förlossning fick jag flera skador i underlivet. Dom läkte fint. Och penitrerande sex har blivit sååå mycket skönare någon anledning. 🌻🌻

     Jag blev klippt pga sugklocka med första, men ja bättre har det blivit 😃😃 kanske att man var extra mån med knipövningar efter det😅

   Har 3 barn och inte alls varit intresserad av sex så länge jag ammat. Inte särskilt intresserad första året alls. Eller mer. Men till slut har vi bara fått det överstökat. Första ligget efter förlossning har aldrig riktigt baserats på 100% lust, utan mest en tröskel som man (jag) bara måste över. Det blir gradvis bättre. Och sämre, ju äldre och fler barnen är, desto mer tid och energi tar de. Hämtningar, vab, fiskpinnar, fotbollsträningar och föräldramöten…. Haha.

   Gör absolut ingenting du inte vill. Ignorera alla dessa ”kör bara!”-kommentarer. Vet inte hur man ska övertyga dessa stolpskott, men VILL MAN INTE SÅ SKA MAN INTE!

   Respektera din egen kropp, ditt eget sinne och din nya roll som mamma.

   Nu menar inte jag att min erfarenhet är allas, men mina bebisar har alltid velat vara nära (upp till 4-5 år, dock inte amning i den åldern) så de korta stunder jag satt utan någon annan människa fastklistrad vid kroppen blev väldigt värdefulla.

   Att bara vara. Kunna resa sig för att hämta ett glas vatten, utan risk att någon som sov på en skulle vakna osv.

   Jag älskar min man, men det sista jag ville var verkligen att ha ytterligare en persons händer överallt på kroppen och kyssar och gud vet allt.
   Låt mig få ha min kropp i fred i två sekunder, kände jag i flera, flera månader och det skäms jag inte en sekund över.

  Tips på jobb där man kan ta med sig hund? 😊 Utbildad medicinsk sekreterare men inom vården går det tyvärr inte..

   Vilket kontorsjobb som helst där det är tillåtet av hyresvärden och arbetsgivaren att ta med hund….. går inte att tipsa om ett visst jobb. Möjligtvis ett där du kör budbil eller liknande och du har din egen arbetsbil.
   Skulle iallfall tippa på att det är lättare på ett litet företag än ett stort.

   Vissa arbetsplatser har ju specialregler att de tillåter hund, iallafall mindre företag kan ha det, annars finns det nog inget speciellt jobb. Min kompis har fått ta med sin hund till jobbet (väldigt litet företag) men nu har en pälsallergiker blivit anställd så det går inte längre. Kan nog vara att vara beredd på att situationen kan ändras. Annars funkar ju hybrid jobb bra med djur överlag.

  Less på mitt jobb och har börjat söka nya, inte bestämt mig helt för att byta men vill se mig om efter alternativ. Mitt nuvarande jobb är min enda arbetslivserfarenhet och jag trivs bra med kollegor, chef osv. Hur ska man tänka när de ber om referenser? Jag har ju inte sagt åt någon på jobbet att jag söker nytt. Jag har just nu ingen tillsvidareanställning men chefen har pratat om att min nuvarande tjänst ska övergå till en sådan runt årsskiftet. Känns ju lite som att jag bränner den bron om jag ber om referens. Eller?

   Be en kollega du litar på vara referens. Måste inte vara en chef som är referens om inte det nya potentiella jobbet specifikt ber om det.

    Tack! Det ska jag göra 😊👍

   Var öppen på intervjun med hur din situation ser ut.

    Ja, blir det intervju så tänker jag vara ärlig med hur min nuvarande arbetssituation ser ut. Har ju även skrivit i mitt cv att jag har en pågående/nuvarande tjänst.

  Jag har blivit utmattad till följd av att jag funnits där 24/7 för flera vänner som senaste åren haft det tufft pga olika skäl, jag har varit den som peppat, lyssnat och gett råd, t.o.m. prioriterat bort min egna familj till viss del för att hjälpa till. Vänner trodde jag men där det visat sig nu att jag inte betyder något mer än när det behövs hjälp med problem, att ringa för att höra hur jag mår eller hur saker är i mitt liv, har det inte funnits varken tid eller intresset för men jag ska lyssna på deras relationsproblem, ekonomiproblem, kriser osv.

  Jag har gett allt av mig och min energi är slut, jag har sista tiden känt mig nedstämt och ledsen. Orkeslös. Är irriterad på min familj, har huvudvärk dygnet runt och orkar knappt göra basic saker som är ett måste i en familj. Jag är så trött och det känns som jag kraschat totalt efter att ha burit så många andra utan att få det minsta tillbaka. Till saken hör att jag mått bra, har det bra men att bära andras börda under en längre period (år) kväver än långsamt.

  På jobbet har jag alltid varit den med energi, som bidrar mycket men känner mig även där bara låg. Jag vill inte må såhär, jag vill inte lämna såhär och framförallt har jag börjat inse att jag ska ”göra slut” med dessa energitjuvar till ”vänner” men just nu känner jag mig så besviken, trött och ledsen. Borde aldrig ha gett så mycket av mig själv, för nu brabbar det min familj att jag mår såhär…

  Hur kommer jag ut det här? Är frustrerande att känna såhär och vill bara få tillbaka min energi igen.

   Vila kommer att göra en hel del, även om det tar tid. Du kan säkert också ha en del nytta av att tala med en terapeut för att få bli lyssnad på och gör att träna gränssättning mot andra. Men det kanske känns övermäktigt för dig i just det här stadiet, då ska du börja med att bara vila.

   Finns det någon av dina vänner som du skulle tycka vore roligt att göra något tillsammans med? Typ gå en kvällskurs eller något, där ni kan träffas utan att allt handlar om att prata, så att du lättare kan undvika den lyssnande rollen. Att ha roligt och göra sådant som du mår bra av ska du unna dig i den mån du orkar. Det är värt att ta två dagars extra vila för att orka med ett par timmars kul.

   När dina förråd har blivit påfyllda igen kommer du att bli gladare och kanske t.o.m. tycka att det känns givande att stötta någon annan igen. Det ska du inte vara rädd för, men du måste vara uppmärksam på dina gränser och gärna lyssna lite mindre än du egentligen skulle orka.

    Håller med ovanstående, men de ”vänner” som inte finns där när du har det som tuffast tycker jag att du gör rätt i att dumpa. Jag var med om samma sak under min utmattning, det var när jag kraschade som jag fick se vilka som var sanna och inte.

    Kram 💕

     Kommer verkligen göra en utrensning bland vänner, alla har problem och tuffa perioder men det ska inte bara vara åt ena hållet. När jag verkligen behövde stöd i en grej som var jobbig för mig då kunde inte ens vännen jag lyssnat på konstant i 3 år (om samma problem) ens ta sig 10 minuter att lyssna och stötta mig. Det blev så tydligt vad för relation vi faktiskt har …

      Vet hur ont det gör 😕

      Känner igen det där. Men en sådan vän kan man vara utan. Nej tack till egovänner.

    Tack för svar, jag försöker vila men har som sagt familj som kräver sitt och det är många gånger lättare sagt än gjort. Jag har alltid varit den stöttande och peppande vännen med energi, folk har lätt att komma till mig, oavsett sammanhang vilket jag tyckt varit fint. Nu känner jag mest att jag bara vill stänga av, orkar inte med någon annans problem alls längre. Ändå så kommer det någon och jag ger ändå det lilla lilla jag har kvar av mig själv. Måste sluta med det!

    Jag har två vänner som ger energi, trots problem vi flesta har så ska försöka göra något roligt med dom två, tack.

    Om jag återgår min energi igen ska jag lägga den på min familj och det som får mig att må bra, hålla mig långt borta från andra problem. Aldrig mer vara dygnet runt psykolog. Är inte värt det!

   Det låter även som att du skulle må bra av att börja sätta lite gränser gentemot andra. Att hjälpa och stötta andra är beundransvärt, men inte på bekostnad av din egen hälsa. Låt det bli en lärdom.

  Är det kul att jobba som jurist?

   Både och skulle jag säga, precis som vilket annat jobb som helst. Vissa arbetsuppgifter är roliga, vissa mindre roliga. Det som är mest tråkigt/jobbigt är kulturen inom juristbranschen.

    Hur är kulturen inom branschen?

    Intressant, hur är kulturen? Berätta gärna

   Ja. Du ska gilla att vara expert och att folk frågar dig för svar. Har du svårt att ta beslut eller diskutera är det inget för dig.

    Det beror ju på vilket yrke man har. Alla juristyrken kräver inte att man fattar beslut. Själv har jag i princip aldrig fattat beslut varken som advokat eller på bolag. Jag utreder riskerna och ger rekommendationer, men det är upp till klienten eller ledningen att fatta beslutet.

   Japp

   NEJ.

  Behöver tips på svarta tights som passar en som är ca 160 cm! Vill ha tights som går till anklarna men alla blir för långa. Aimn, stronger, lululemon eller typ HM??

   Älskar Gymsharks! 😍

   Lululemon i längd 25’

   RX Performance i modell Isabell eller Relodes mercy tights. Sååå sköna och perfekt långa! 🤩

   Ninepine asana, de ”vanliga” passar mig som är 162 perfekt.

   Jag har ett par från Under Armour som heter ankle någonting. De är perfekt längd för mig som är 158 cm. Inget tyg som rynkar sig och blir över ner vid anklarna, men heller inte för korta så att det blir någon capri-feeling. Ska nog snart köpa ett par precis likadana, för de jag har har jag använt nästan dagligen i två år snart.

  Ser om säsong 9 i Vänner och inser nu hur arg jag är över att de inte lät Phoebe och David förbli ett par.

   Haha kul! Jag tycker bara han kommer in och förstör😄

   Näää! Mike <33333

  Jag har väldigt stor byst och när jag har BH på mig får jag förbannat ont i bröstbenet. Kan det bero på att bygeln trycker åt? Jag är alldeles öm när jag tar av mig den efter jobbet. Att det ska vara så svårt att hitta rätt BH.

   Prova bygellösa istället

    Då kommer väl brösten hamna på golvet? De har väl inget direkt stöd?

     Miss mary har bra stöd i sina bygellösa tycker jag. Och jag har stora och ganska ”tunga” bröst.

   Gå till en riktigt underklädesbutik och be om hjälp med att prova ut en bh

    Jag gjorde det (gick till Evanette) och köpte en BH från Triumph som heter Minimizer. Den har breda band och är bred över ryggen men tror den går ned för långt som gör att bygeln trycker på.

  Är Angelica Lagergren singel igen?

   Åh, nu när du skrev det så var jag tvungen att skola på hennes insta och ja, man får ju den känslan. Tråkigt, trodde på dom två!

    Snoka… inte skola

   Jag tolkar det så då dom inte följer varandra på instagram längre.. väldigt synd!

  Är det någon som varit på Surrets Livepod? Om ja – recension??

   Jag var där igår! Helt ärligt rätt besviken. Hade högre förväntningar.. tycker dom pratade om varje ämne så otroligt snabbt och att det kändes rätt ytligt och många gånger som att de bara läste från manus.
   Vad tyckte du?

    Åh va tråkigt! Jag var inte där men vill gärna höra vad fler tycker

   Jag var där, var väl typ vad jag förväntade mig men var som att lyssna på ett avsnitt och jag gillar dom så var värt att gå dit men ingen show eller det där lilla extra. Var ändå bara livepodd lördag och söndagen i Stockholm, de hade kunnat bjuda till lite mer, kanske en goodie bag eller bjudit lite mer på sig själva

  Söker tips på vattentät/tålig ryggsäck som ska användas i vardagen. Dvs rymma typ dator, träningsskor och träningskläder, en matlåda, lite övriga smågrejer. Har kommit på att jag inte gillar toppmatad ryggsäck utan vill kunna öppna upp hela. Kollat lite på Douchebag – någon här som har en sådan, för-/nackdelar?

  Jag har ett ex som verkligen inte vill släppa taget av mig. Vi gjorde slut för fem år sedan och jag är dessutom tillsammans med en annan kille sedan fyra och ett halvt år tillbaka som jag också är förlovad med. Han har i perioder fram och tillbaka under dessa fem år försökt kontakta mig med olika telefonnummer, fejk konton osv. Han skriver dessutom till anhöriga till mig och ljuger ihop historier om sjuka saker jag ska ha gjort mot honom och saker som att jag skulle vara schizofren och mentalt störd. Han skriver även och vill få ut information om mig och min fästman.

  Nu är det ingen som trott på något av det här men det känns ändå sjukt förnedrande och obehagligt. Han har även spridit nakenbilder på mig under vår relation och skapat fejk tinder konton med mina bilder. Det som nu blivit obehagligt är att han dök upp precis utanför vår lägenhet, det kan ju vara ett sammanträffande men jag har svårt att tro det då han i samma veva börjat skriva igen. Det känns som svårt är att jag inte riktigt vet hur jag ska agera för vad jag vet har han inte begått något direkt brott? Jag har varit extremt tydlig med att jag inte vill ha kontakt men han ger sig inte.

   Jag tycker du ska anmäla! Åtminstone spridningen av nakenbilder är olagligt, sen vet jag inte om man kan få igenom nån form av kontaktförbud?

   Det låter sjukt obehagligt att ha ett sånt spån efter sig. Hoppas du blir av med honom på nåt sätt 💕

    Jag funderar på att göra det, jag var dessutom minderårig på dessa bilder (vi var ihop när vi var 17 & 19). Tror tyvärr inte det kommer leda någonstans men det kan vara värt ett försök.

   Polisanmäl, stalking ju?

   Du upplever obehag, det låter som ett brott enligt mig. Trakasserier och stalking. Dessutom låter det som att han skulle behöva någon form av hjälp. Om jag vore du skulle jag ta kontakt med polisen så får de ta ett snack med honom. Jag blev själv av med en stalker på det sättet. Du kan ju be honom lägga av och hota med polisen först och se om det får någon effekt, om inte – kontakta dem.

    Nej hon ska inte ha någon kontakt alls med honon! Då får han vad han vill och han har redan gått över gränsen för hur man beter sig mot ett ex! Prata med polisen först och fråga dem hur hon ska göra

   Spara alla bevis, att läcka ut nakenbilder är olagligt. Blockera honom på alla plattformar. Skaffa ny mail, vad väldigt selektiv med vem du ger ut den till. Prata med dina närmsta och be de spara ner alla bevis. Polisanmäl.

   Anmäl så kan du inte ha det!

   polisanmälan +ansök om kontaktförbud!

  Otroligt tråkig fråga men är det nån som har nåt tips på hur man ska tänka för att klara spindelharpan med 4 färger? 😅

   Underbar fråga 😊 Dessvärre har jag inget tips.

    Älskar att nån tyckte den var intressant 😂

   Jag har nog aldrig kört med färre än fyra färger (om det är klöver, ruter osv du menar) och vet inte om man kan tänka på nåt annat vis än bara köra 😅 ibland går den ut och ibland inte. Alltid trott att det beror på vilka kort du får i kortleken eller i de olika högarna, inte strategi. Men jag kanske har fel 😂

    Jag har också tänkt att det mest beror på hur korten är blandade men när jag kört med två färger har jag ändå haft lite strategiskt tänk. Gick precis över på 4 färger för har klarat 2 så många gånger nu men jösses vad svårt 😬

    Känner nu att jag måste googla om spindelharpan ens är den patiens jag tror 😂

     Spindelharpan är ju klassikern från när man hade tjockdator och inget internet 😄

     Du kanske tänker på ”idioten” eller nått? 😄 Den går ju inte att påverka direkt 😊

    Tycker det handlar ganska mycket om strategi! Eller kanske mest hur mycket tålamod och engagemang det finns, för min del, men det spelar absolut roll hur man tänker 😄

     Eller hur! Jag har haft lite strategier när jag kört med 2 färger men det blir så mycket mer komplicerat med 4 😊 Men jag märker också att det direkt går dåligt om man är otålig och inte tar sin tid 😅

   Älskar spindelharpan, har spelat pinsamt många omgångar 🙈😅 vet dock inte riktigt hur jag ska förklara hur jag tänker. Men jag börjar ofta om ifall jag känner att omgången startar dåligt. Viktigt att inte lägga ut för få kort men inte heller för många innan du kör en ny ”runda”. Antar att du inte bara lägger hjärter på hjärter utan lägger på olika valörer för att få ut kort? 😊 jag gillar att lägga svart på rött och tvärtom ifall det inte är samma valör, då syns det tydligt var ”felen” är. Jag tror det handlar mest om övning och tålamod 😄 rörigt svar, förlåt 😅

    Menar färg såklart, inte valör 🙈

    Älskar att nån mer än jag älskar det här spelet 😄 Jag börjar också om när omgången börjar dåligt nu när jag gått över till 4 färger.

    Smart det där med färgerna och att se var det är ”fel”. Måste prova det, tack! 😊🙏🏻

     Hahah 😂 Har så svårt att sluta när jag väl börjat. Kämpa på 😄

     Och nu kan jag sova gott efter att ha läst denna rara tråd som gjorde mig glad. 😍

      Kul att du kände så haha! 😄

  Funkar det att plantera en liten vipphortensia i vanlig blomjord (i kruka) eller måste det vara specialgjord?

  Någon som lyckats övervintra ett fikonträd i garaget? Bör jag plantera om till större kruka innan övervintring eller ska jag vänta till våren?

  Nybörjaren

   Var bor du? Alltså i vilken zon i Sverige? (Antar inte i Skåne för här övervintrar fikonträden fint i trädgården.)

    Södra Halland. Fikonträdet står alltså i krukan den köptes i.

  Ni som har koll på Mikael Persbrandt och Lena Endre. Kvällens program, hjälp så närgångna de är, de verkar ju vara varandras själsfränder på något sätt? Den där kyssen var väl överdrivet.. tror ni Sanna tycker det är okej? Haha

   Jag tror att dom bara är väldigt väldigt goda vänner och känner varandra mycket bra. Så många gånger dom kysst varandra på teatern och i alla filmproduktioner dom spelat mot varandra så va det där nog ingenting 😄

   Typiskt Lena Endre tänker jag. ”I`m so special”…….

  Känner mig lost I livet.
  Avundsjuk på alla de som hittat sin plats och har ett jobb de trivs med och är bra på det. Jag vill också känna så, nån gång kanske det kommer till mig men jag hade gärna känt så nu. Är så innerligt trött på att vara förskollärare.

   Kanske jobba 80% VT24 och göra något helt annat en dag i veckan? Om ekonomin tillåter, bara för att fokusera på något annat i livet än jobb, vardag, avundsjuka.

   Hitta tillbaka till något fritidsintresse du hade som barn men inte ägnat dig åt på många år? Eller lära dig något nytt, jonglera, spela munspel, tyska?

   Du är säkert en jättebra förskollärare, åtminstone har du ett meningsfullt jobb för andra och är viktig på din arbetsplats.

   Hoppas du gör något oväntat en kväll i september för att ”chocka systemet”, imorgon t ex. Eller prova-på salsa på måndag🕺

  Vad är erat good-to-go program? Nåt ni alltid tittar på när ni inte hittar något att se? Typ efter X antal minuter scrollande?
  Mitt är Alla mot alla. Har sett alla säsonger, alla avsnitt haha. Älskar Filip och Fredrik, gillar många av deltagarna och älskar att lära mig saker så det passar perfekt. Kan tillägga att jag är sån som gillar spela TP, och det är alltid bra att kunna lite otippade saker då.
  Favoriterna är Hanna och Jonatan Unge, Ebba och Olof och Annika Lantz och Johan (han är ju snyggast på tv enligt mig)

   * Johar Bendjelloul

   Jag gillar också Alla mot alla, men jag tycker Johar är så tråkig.

   Gossip Girl. Alltid. Förut var det Vänner men den togs bort från Netflix😢

   Mitt är catfish.

   Älskar Alla mot alla, har sett alla program. Gillar inte alls Olof och Ebba dock, hoppas alltid det ska komma en säsong där de inte är med, men tydligen inte. Alla andra par skippar ju någon säsong då och då. Även om det finns många deltagare jag gillar hade jag gärna sett en säsong med endast nya deltagare.

    Kan. Inte. Med. Lotta. Lund…gren.
    (Läs med hennes stolpiller knarriga röst)

     Erik och Lotta – det oskönaste paret i Tv-historien.

   Roligaste paret var väl ändå Claes Malmberg och Marianne Mörck? Tror Claes Malmberg hade kunnat vara bra tillsammans med någon annan faktiskt. Tror han kan mer än vad som kom fram när han var med Mörck för de var ju bara så fnissiga hela tiden.

   Hanna och Jonatan är ju så roliga!

  Brun, kall toning/hårfärg sökes!

  Har naturligt ganska mörkt brunt hår men utväxten är lite blekt och röd i tonen. Vill ha allt i en jämn mellanbrun, helt kall ton.

  Har stirrat på varenda box färg som finns men blir inte klok på det. Några tips?

    Har du kollar recensionerna? Färgen håller ju tydligen inte länge..

     Jag tyckte den satt lika bra som vilken färg som helst de gånger jag använde den. Aja, var ett tips bara 😊 ts måste givetvis inte använda den.

    Jaaa 😍 precis vad jag var ute efter. Har letat och letat men inte sett denna. Det gör mig inget om den inte håller superlänge. Ska bara bestämma hur mörk jag vill testa så beställer jag direkt.

    Tack!! ❤️

     Lycka till! 😊

  Wow!! Vilket hopp av duplantis!!!

  I vilket avsnitt av ”Det skaver”, var det som Cassandra (?) skällde ut sina två poddkollegor?

  Jag sörjer ett ex jag lämnade för drygt ett år sedan. Allt gick så snabbt och en ny kille kom in i mitt liv. Konflikt mellan hjärta och hjärna där hjärnan vann. Agerade mot hjärtat men med logiska mål som hur jag vill leva som horisont. Det är så svårt ibland, vill höra av mig till exet men vågar inte. Vill inte röra upp något för honom men saknar honom så förbannat. Jag vet inte hur man gör och är trött på att vara rotlös.

   Följ alltid hjärtat så länge du mår bra av ditt ex och han är snäll mot dig! Livet är för kort för logiskt tänkande

   Man går i terapi ❤️

  Det tog precis slut med min kille efter flera år. Det känns helt omöjligt att ta sig igenom. Jag skulle bara behöva lite peppande ord eller höra någon annans erfarenhet för jag vet ju att man egentligen tar sig igenom det. Men detta är första gången för mig och jag känner mig så ensam.

   Du kommer komma igenom! Låt det ta tid och känn alla känslor som kommer. Sörj och distrahera dig om vartannat (tex göra saker). Det kommer en ny soligare dag med nya möjligheter och vägar. Kram!

  Verkar vara slut emellan Magdalena Graaf och Louie? och någon som vet vad som hänt emellan Booken och My Martyr?

  Hej alla här!

  Jag ska vara Toaste Madame på en av mina bästa tjejkompisars bröllop! Skitkul men nervigt. Har inte varit på så många bröllop själv ens för att känna mig ruttad på detta!! Vill självklart göra detta till en lyckad dag för de. Sååå tacksam för era tankar

  Kan ni ge några tips från de som har erfarenhet?

  Eller ni som har varit på lyckade bröllop: vad gjorde de bra?

  Har ni några roliga tips på lekar eller mingellekar som gör att det inte blir grupperingar av folk som bara känner varandra?

  Tack

  Vem är den otrevliga influencern dom pratar om i senaste avsnittet av podden ”vägen till himlen”?

   Linn Ahlborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.