Ben Mitkus ”bebisprank”

Bildkälla: Ben Mitkus Instastory

Ben Mitkus har postat en video på Youtube som heter ”Tappar barnet på marken prank” och undrar på Instastory om hans prank gick överstyr. 
Jag känner spontant att det kanske vore en god idé att ligga lite lågt med den här typen av innehåll, med tanke på hur benägna folk verkar vara på att orosanmäla Bens och Carolines föräldraskap.
Det är ju dumt att mer eller mindre ge dem saker att anmäla dem för, serverat på ett sociala mediersilverfat.

Just my two cents…

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har Linn Herbertsson gift sig?
  Hon har bytt namn på Instagram

   Det förekommer inte att hon är gift eller bytt efternamn om man söker på det, om hon skulle ha gift sig nu tex i helgen så tar det nog en vecka eller så för alla papper att landa och registrera det kanske? Jag blev mer förvirrad över att det bor en tredje person i deras lägenhet (en annan kvinna) men efter lite googling så verkar det som att det kan vara grannen som är skriven på fel dörr, konstigt att dom inte påtalat detta för henne isåfall…

    Det är inte grannen, det är hans förra tjej!

     *förra fru 🙂

  Tankar om Bisses reklam för Turkiet i dessa tider?

   Jag skrev om det häromdagen. Vad tänker du själv?

   ja helt ok. finns skit i alla länder som folk reser till!

    Ja, sant. Men med tanke på hur Räven styr de flesta gängskjutningar här i Sverige just nu och Erdogan vägrar lämna ut honom el lagföra honom där bör vi bojkotta landet som markering.

  Ja, han gick för långt. Var ju inte roligt ens. Ännu en omogen som skaffat barn.

  Kan vi inte bara kollektivt bestämma att vi är klara med pranks nu.

  Han är en sån idiot, så han tror bebisen är en leksak.
  Vissa människor bevis det gång på gång.

  Äh, var väl inte så farligt? Barnsligt ja men knappast som att bebisen kom till skada.

   Det Ben gör här är ju dock att bekräfta sitt bristande föräldraansvar, med andra ord ge grund till dom orosanmälningar som inkommit till socialtjänsten. Man skämtar inte om att skada sitt barn, vilket faktiskt är precis vad han gör här. Att tappa sitt barn på riktigt behöver såklart inte vara panerat, men faktum kvarstår att skämtet och därmed handlingen i fråga är det. Att han vidare spelar in det hela och publicerar det offentligt i syfte att tjäna pengar är absurt. Detta går knappast hand i hand med barnkonventionen som numera är lag i Sverige.

    Finns ett klipp på Tiktok där han frågar sin sambo när han får börja slå honom (sonen alltså) i syfte att ”leka” gul bil.
    Man hör på hennes röst hur otroligt besvärad hon blir och det enda hon säger är nej upprepade gånger.

     Jag såg det klippet faktiskt, och det gläder mig att sambon tydligt säger ifrån. Jag förstår att det är ett skämt från Bens sida, men det är inte en ursäkt. Att ens första tanke när man ser en gul bil är ”när får jag slå mitt barn” är.. anmärkningsvärt. Jag vet att det förr varit en grej att slå till någon när man ser en gul bil, men under min uppväxt har det aldrig varit något etablerat. Och då är jag ändå 25 år, inte så mycket yngre än Ben.

     Vad f*n läste jag precis!?

  Gjorde inte Jackass detta typ….2002? Så nyskapande. Gäsp.

   Jaha.. det var visst inte en docka.

   Detta åtanke va stort på youtube å TikTok osv gör 4-5 år sen. Varendaen jag vet dom gjorde det gick Massiv kritik just för att det är helt jävla idiotiskt.
   En av dom jag såg då trodde mamman på riktigt(i några sekunder) att hennes barn flugit ner för trappen å dött. Man såg det då tydligt i hennes ögon. FÖRTVIVLAN
   och killen(typ 22år) bara garvade å kamerakillrn också. Hon bröt ihop efteråt å båda killarna fortsatte asgarva

   Tror man som omogen pojkspoling till pappa inte förstår vad man gör för fel. Men man gör verkligen fel. Ingen mogen man hade gjort så mot sin fru. Och hade inte skrattat åt att låtsas döda ditt barn

    Precis lika idiotiskt som de som tycker att det är ett roligt aprilskämt att lura någon nära att man har krockat med bilen eller så. Att skratta åt någons uppriktiga oro eller förtvivlan är inte det minsta roligt.

  Att lägga ut en video där man ”tappar” sin bebis för allmän beskådan är nog inte det första jag skulle ha gjort om jag hade flertalet orosanmälningar på mig. Men vad gör man inte för content.

  IQ-befriad

  Väldigt tråkigt prank och konstig timing när man precis orosanmälts kan jag nog tycka.

  Är pranks ens kul?

   De håller i en ihoprullad filt i famnen och lådsas ramla, medan bebisen ligger tryggt och sover i vagnen. Nja, jag förstår inte vad detta har med orosanmälan att göra eller varför det skulle vara att ”ge folk saker att anmäla om”?

   Elakt mot mormorn (?) som hade kunnat bli rädd, dåligt skämt osv, men det är klart det inte spelar någon roll för soc sålänge bebsien inte utsätts för någon risk.

    Förlåt det skulle ej vara ett svar.

    Som socialsekreterare håller jag med dig. Ibland får vi in orosanmälningar baserade på vad som lagts ut i sociala medier. Även om Bens prank är infantilt och jag inte kan se vitsen med det, lär det inte vara något som gör att socialtjänsten känner oro för hans bebis.

    Ett exempel på en orosanmälan gällande innehåll sociala mediersom ledde till utredningvar utifrån en vårdnadshavare som visade hur hen söp med sitt barn i yngre tonåren. Vårdnadshavaren gjorde en massa olämpliga saker vid detta tillfälle (även det utlagt på hens sociala medier).

    Vid samtal med vårdnadshavaren såg hen inget fel i det utan kallade oss humorbefriade. Vi inledde utredning efter detta, då det inkommit flera olika orosanmälningar gällande ungdomen veckorna innan. Den här anmälan (i kombination med vårdnadshavarens brist på insikt) blev dock droppen som fick bägaren att rinna över.

     var det Katrin och bingo fest du menar?

   Känns väldigt 2015 och va inte kul då heller

  Camilla, önskar ett inlägg om att Saskia Corts helt sjuka upptäckt från typ förra året (att alla killar verkar tänka på romarriket??) nu blivit vitalt och är över alla sociala medier och tidningar i USA!

   Nej tack

   Jaaa 😅😅😅😅

   +1!

   Så konstigt, varför skulle man göra det? Känner inte igen.

  Hur kan man ens komma på tanken att göra denna typ av prank? En intelligensbefriad person som har ett sjukligt behov av att synas i sociala medier?

  Ja inte som att ropa vargen kommer då den redan är där… väldigt onödigt men nu har han fått den uppmärksamhet han var ute efter. Content och likes är väl det enda han lever på.

  Väldigt osmidigt med tanke på deras orosanmälningar. Absolut att det är på skoj, men snälla ha lite fingertoppskänsla! Inte särskilt roligt skoj heller :))
  Tycker Caroline verkar vara för bra för honom!

  Maggan tillbaka på tinder enligt Fb-tråden. Så bra gick det med den återföreningen.

   Den tråden skriver ju så mycket mer oroande saker än att hon är på Tinder.

  Och sen undrar man varför man blir socanmäld…bete dig kanske. 🙄

  Mycket nyskapande. Om 100 år kommer folk blicka tillbaka på detta som starten av post-informations-åldern. En ny era, vilket det kommer byggas ett museum för på Gottland. Med fest i dagarna 3.

  Nej jag har inte tråkigt.

  Jag kan förstå att han vill försöka visa att han har självdistans, och kanske samtidigt avdramatisera det hela för sig själv genom att göra prank av ”dåligt föräldraskap”. Men det är ju helt fel sak att skämta om! Förstår han inte allvaret i den roll som samhället tar för att våra barn ska kunna känna sig trygga? Det är inte särskilt seriöst att i princip håna de som kritiserat och anmält honom. Snarare blir det ju en bekräftelse; han borde bry sig mer om sitt barn än om att få views och likes. Uppenbart det han vill ha, i och med att han lägger upp den frågan också.

  Blev besviken, har precis fått barn själv och har tyckt att deras senaste vloggar varit så mysiga just för att de visat den första tiden med deras första bebis på ett fint sätt. Såg thumbnailen efter att jag läst om soc-anmälan här på bloggbevakning och tänkte näe en sån video vill jag faktiskt inte ens se. På samma sätt som att år 2023 är en graviditet inte ett aprilskämt. Synd :/

  Då får man ju faktiskt skylla sig själv att man får orosanmälningar på sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.