Barn och integritet del 45648725

Bildkälla Penny: STELLA PICTURES/Jari Kantola

Penny Parnevik har lagt upp ett foto på sin bebis blöja, i vilken det skett lite av en ….explosion.
En senapsgulgrön explosion som spridit sig lite överallt och ingenstans samtidigt. Underlaget ser smått senapsglaserat ut, lite som en julskinka inför sista griljeringen.
Okej, jag överdriver kanske en smula, men eftersom det här inlägget handlar om barn och integritet så postar jag inte Pennys inlägg utan beskriver det istället i målande ordalag, så får den som vill gå in och kika på Pennys konto. 

Samma gamla argument används som vanligt i kommentarsfältet, där ena lägret tycker att man ska avfölja Pennys konto istället för att lyfta fram barns integritet och den eventuella problematiken som finns med att posta den här typen av bilder. Det andra lägret är kraftigt emot att föräldrar postar den här typen av bilder, och använder argument som att om vuxna människor inte är okej att lägga ut bajsbilder på sig själva så borde de inte göra det på barn heller.
Penny har svarat på detta genom ett inlägg i story där hon postar en bild från förlossningen, som hon bajsade på sig under. Nu är ju inte det den aktivt påbajsade bild som kritikerna tog upp och efterfrågade i sina kommentarer, men den sänder ändå en tydlig signal om vart Penny står i frågan, kritiken till trots.

Bildkälla: Penny Parnevik Instastory

Tack för tips!

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blä för henne

  Att hon sen ska försöka göra detta ok med bilden på sig själv visar att hon inte fattar nåt alls
  Barnet är en egen person, bara för att DU inte störs av det så kommer barnet en dag ha en egen röst. Och till dess ska DU skydda
  Sen osmakligheten i det hela, orkar inte ens. Nivå som bingo å julia…

   (Hade gärna sett en granskning av deras ”relation” ur flera vinklar. Vem bor var, är de öht tillsammans, överdoseras det med ADHD-läkemedel o s v. Och får alla s k assistenter vit lön..? Finns mycket skumt där).

   PP är enormt barnslig! Otroligt att hon är en gift trebarnsmor! Eller är det två barn? Jag hinner inte följa med. Eller rättare sagt: jag vill inte. Är hennes man lika barnslig på samma nivå?

    Hela Parneviksfamiljen är väl lite så där. Springer runt halvnakna. Eller i pyjamas t.o.m. på stan.
    Säger saker innan hjärnan hinner tänka. Berättar allt, inga gränser.

  Varför känner folk ens att de vill lägga upp sånt här till alllmän beskådan. Livet som någon form av realitysåpa där man är beroende av uppmärksamhet i form av kommentarer och likes från människor man inte känner. En bild på messenger till pappan,sin syster el mormor typ med texten ”Shit happens” hade väl räckt om man nu tyckte att händelsen behövde dokumenteras och visas. Alla har visst blivir statister i Dum,dummare ,dummast när det gäller SoMe.

   Håller med helt och hållet!

   Jag kan dock skicka en sån bild på snap till familj och vänner. Tänker att alla som hade fått vara med när jag bytte blöja på honom kan också få vara med på att dela sådana ögonblick digitalt, antar jag.

   Det är skillnad på barn och vuxna. Barn går gladeligen runt nakna på stranden, tex. (Det kan dock gärna stanna på stranden och inte förevigas på instagram). Men jag hade hellre sett att min mamma delade en bild på mig när jag bajsade på mig som spädbarn än om hon delade en bild på om jag bajsade på mig idag.

   Det finns nyanser!

   Allt för att ses och då kan dessa människor fläkt ut sina barnpå alla sätt

  gillar verkligen penny, men kände också att det var too much sharing! även fast det där är verkligheten så behöver ingen se det

   Även fast

    ”Även fast”.

  Stackars barn, allt måste inte delas på nätet och definitivt inte förrän man kan bestämma själv om man vill lägga upp en bild på sin bajsblöja.
  Gabjossposs lägger också upp nästintill nakna bilder på barnen, då är ändå 2 av 3 barn rätt så stora. Nä fy får ont i magen bara av tanken att det finns darknet och andra sidor där bilderna lätt kan hamna.
  Tjänar dom så mycket pengar på att lägga upp såna bilder eller varför gör dom det? För att ”normalisera” mammalivet? Hade det varit mitt barn hade min första tanke inte varit ”oh jag måste ta upp mobilen, fota och dela med alla mina följare.”

   Fattar inte varför hon inte blir granskad, så mycket som hon använder sina barn i reklam 🤮

    Det är väl inte förbjudet? Hon gör väl som hon vill?

  Jag tycker det var en väldigt bra jämförelse bland kommentarerna på Instagram-posten, den som jämförde med om man hade lagt upp en bild på en åldrings blöja/”olyckor”… det hade man ju mest troligt aldrig gjort, fler hade reagerat och inte försvarat det, och jag tycker det säger ganska mycket om hur man ser på barn vs vuxna.

  Förstår inte hur så många influencers öht exponerar sina barn? Typ som Sanne Alexandra och Alexandra Bring som dagligen gör content med hjälp av sina barn

   Mimmi Kapells, Caroline Kejbert..tyvärr kan listan göras lång

    Glöm inte Linnsan👗😉

   Alexandra Brings barn har också en pappa som väldigt konsekvent håller sig undan hennes sociala medier men att hand barn exponeras på det sätt de gör verkar inte vara något större problem.

    Camilla, kan inte du fråga Alexandra om detta och göra ett inlägg om det? Väldigt intressant! Hon är mycket större som influencer än många andra du skriver om, men detta glider verkligen konsekvent under radarn.

    Hon ska ha det att även om hon delar mycket om sina barn så delar hon bara fina saker och hänger inte ut dom. Hon skulle aldrig lägga upp en översvämmad bajsblöja tex.

    Fattar verkligen inte det där. Hur kan man ens vara gift med en person som tycker det är OK att exponera och kapitalisera
    På sina barn men man själv gör ett aktivt val att inte synas. Då borde man väl tycka att barnen heller inte ska synas iom att de ej är kapabla till att göra medvetna val. Själv Skulle jag nog aldrig stå ut att ens umgås med en sån person som ska lägga ut precis allt på sociala medier och som ska hålla

    Med mobilen hela tiden. Minns att jag var på semester med en sån kompis. Det var lite tröttsamt 😩

     Lycka till med att försöka vinna den kampen mot en fru/flickvän som lever för sin sociala medier-närvaro 🙂🙂🙂

     mamman har väl alltid sista ordet?

    Hela familjen Parneviks försöker vara så där avslappnade och sköna men är bara tacky.

   Elsa brattström 😰😰😰

  Hoppas alla dessa barn växer upp och stämmer skiten ur sina blåsta flunsmorsor med offentliga redogörelser av alla kränkningar de fick utstå för att mommy dearest skulle kränga mer skit på följarna.
  Om det nu är så okej med att exponera privatlivet så kommer flunsorna såklart inte ha något emot det heller.
  Handhjärta!

  Hon fattar verkligen inte…..

  De som skriver avfölj har en poäng utan att förstå det. En massa kommentarer gör egentligen inte så stor skillnad. Men om en influencer får mååånga avföljningar efter vissa inlägg så får det större effekt. Vi behöver förstå att influencers har inte mer makt än vi ger dem.

  Vem fan vill se bajsblöjor mer än nödvändigt?

   Det är redan äckligt när man ser sina egna barns bajsblöjor- så varför se andras?🫤

   Någon med småttingar som testat dessa ryggbajsblöjjor. De fanns inte när mina barn var små men har heller inget minne av att det hamnade där, det vällde ut på sidorna. Vilken diskussion detta blev🙂

  Som om att man måste visa upp sin son nedbajsad för att ”visa att allt inte alltid är perfekt”. De flesta kan bevisa att världen inte är perfekt utan att behöva visa sitt barn i sin egen avföring. Tvätta barnet istället för att ta upp mobilen och ta en bild? Helt sinnes beteende. Sen så fattar hon inte att det är skillnad att dela med sig av sin egen erfarenhet och att exploatera sitt barn? Pantade Penny :).

  1. Det är verkligen inte samma sak att visa sig själv i en blöja som sitter på.
  2. Även om hon väljer att lägga ut en bild på sig själv i blöja så är det hennes aktiva val, barnet har inte en chans att bestämma själv.
  3. Tror ingen vill se en sån bild…

  Oavsett vad jag tycker är rätt och fel här så är det en frisk fläkt med folk som inte lägger sig platt och ber om ursäkt så fort de får kritik. Speciellt när de som jag tolkar det här inte ens tycker att de själva gjorde fel. Vad är en ursäkt värd om man slentrianmässigt slänger ur sig den?

   Va?? Det är ju bara skrämmande att hon och hennes klan inget fattar

    Så vad ska hon be om ursäkt och pudla för om hon inte förstår/tycker att hon har gjort fel?

     Det roliga är att dom som borde rannsaka sig aldrig förstår det själva…

  Så om sonen i framtiden lägger ut en sån bild på Penny när hon bor på äldre boende och efter publicerar en bild på sig själv i blöja (där han kan välja hur han ser ut) så är det heeeelt okej och bara visar en vardag? Mmhhhm

  Fruktansvärt att man kan leva på att göra content av sina barn. Dags för Sverige att ta efter andra länder och reglera barns rättigheter i sociala medier och skydda dem från föräldrars exploatering. Tänk så många ”influencers” som skulle försvinna om de inte länge kunde leva på att exponera sina barn. Pappapappadotter, Jocke och Jonna, Mybabydolls, Tingelinn, Sanna Bråding mfl måste vara några av de värsta. Stackars barn som inte har något privatliv utan allt är content och ska delas med hundratusentals främlingar på nätet.

   Jag kollade Joakim Lundells ”Min sanning” och hans försvar av att exponera sina barn var att om de hade hållt dom hemliga skulle det bli ett ”värde” av att fånga dem på bild och att folk då skulle fota i smyg och lägga upp på insta. Jag tyckte det argumentet kändes lite långsökt och mest som en dålig bortförklaring så att de kan fortsätta tjäna pengar på sina barn. De är liksom inga brittiska kungligheter, skulle de verkligen bli förföljda av paparazzis
   Om de blurrade sina barn och höll dom utanför sina sociala medier?

  Nä nu är jag trött på att vara i modd. Lovar att aldrig skriva ett ord om ivf-flunsorna mer om det är problemet

  Är så less på hur morsor kan komma undan med detta beteende. Kolla bara på Patricia Vide som la upp bild efter bild på sitt DÖDA barn, Jane Marina som gjorde kontent på sitt CANCERSJUKA barn.. listan kan göras lång. Väntar på en lag som kan förbjuda detta..

   Vidan är vidrig

   TACK FÖR DU NÄMNER JANE. Jag har tänkt på det etiska (icke-etiska) i hennes beteende så många många gånger!! Behövs verkligen diskuteras.

  Barnkonventionen blev svensk lag 2020. Kan inte förstå hur SVÅRT DET SKA VA att låta barn vara barn. Utan att exponeras. Utan att ha något inflytande i sitt eget liv och vad som ska ska delas med utav, berättas om, visas om. Fattar inte. Jag fattar inte.

   Som den första kommentaren säger så står barnets integritet ENLIGT LAG över hennes vilja & anledning att publicera bilden på internet så hela världen kan se den.

   Tänker alltid på denna med. Kan inte säga att jag märkt någon skillnad före och efter den blev lag.

   Den är ju bra. Nu ska den bara följas också.

  Den influencer jag tycker förtjänar mest kritik vad det gäller over-sharing-innehåll är malinshusochhem, Malin Skyman.
  Hon påstår att hennes ex utövar eftervård och att han inte vill betala för ”vad det kostar att ha barn”. Hennes uträkning är att det t.ex . går åt 1000:-/barn och månad för smink och bomullstops.
  Skulle snarare säga att det är hon som utövar eftervåld genom att konstant förtala, förminska och baktala mannen offentligt. Fattar att det gör ont att bli lämnad men bit ihop och tänk på vad barnen mår bäst av i längden.

   Jag hade inte sagt nej tack till den sminkbudgeten.

    Nä…när man var 13 år när jag var liten var det ngt clerasil-stick, kajal och mascara från Isadora som fick räcka i ett halvår.

     Här läst lite på hennes blogg nu. Stackars barn….

   Ja, jag köper inte riktigt hennes argument. Hon får lite mer än 9000:- för alla tre barnen, pengar från försäkringskassan samt barnbidraget. Visst att allt är mycket dyrare nu men 9000 borde täcka ganska bra för tre barnen. Men hennes argument är att exmaken har så mycket mer pengar och borde betala mer, vilket man kanske kan köpa. Yngste sonen fick ju dock nyligen en cross av pappan, men det var inte bra det heller enligt Malin. Gillade henne i början men nu känns det bara som hon blivit bitter och detta sköts inte snyggt – snacka om att exponera allt på sociala medier

    Eller hur?! Kan sonen få vara glad för en present, tjejerna får säkert ngt annat i framtiden.
    Att öppet skriva ner barnens pappa skadar barnen.

   Malinhusochhem är så svartvit som något kan bli. Hon är jätteduktig på att göra en pool, altan och annat bygg och på att resa med sina barn. Men så kommer de här rapporterna kring hur fruktansvärd exmaken är med detaljer som man känner är så integritetskränkande kring exmaken och framför allt kring barnen, vad de heter, när de är ledsna, och inte vill fara till pappa eller precis allt de tycker under sin uppväxt som inte andra ska veta om dem. Och när man läst klart om det i varje inlägg så försvinner den ljuvliga altanmiljön med blommor och sitt och liggplatser för att relaxa i trädgården, eller allt det fina i julpyntningen. Plötsligt har man ont i magen i stället.

  Är det något jag stör mig på så är de influensers inlägg om barn. Jag är själv förälder och jag läser väldigt gärna bloggar samt tittar på konton som handlar om föräldraskap, MEN jag ställer mig starkt emot delandet av bilder hur som helst. Jag förstår att föräldrar vill dela både gulliga och dråpliga bilder på sina barn, men ibland får jag känslan av att vissa glömmer bort att barn också är individer! Det är som att barnen är accessoarer som ska visas upp på alla möjliga olika sätt.

   Håller med. Glömmer vissa föräldrar bort att barn ska växa upp och bli vuxna människor. Förstår inte det?

  Hennes mamma skriver en kommentar till en person:
  ”Jag skickar dig en kram du verkar behöva det. Tycker det är fantastiskt att min dotter delar med sig av vardagen, det behövs oxå. Kram Mamma/Mormor Mia”.

  En liten fundering: Om man tycker att det är ok att posta bilder på sina nedbajsade barn så måste det väl vara ok att posta bilder på nedbajsade vuxna också, eller?
  Ska man tolka att både P och M anser att det är ok att deras barn/barnbarn/barnbarnsbarn publicerar bilder på P och M när de har blivit så gamla och behöver blöjor + bilder där de bajsat ner sig…

   Margaux provade att publicera bilder/film på utslagen vuxen. Det gick sådär…

   Bukar jag tänka på även när det gäller de som gör content av svårt sjuka barn, i vissa fall till och med döende. Skulle jag som vuxen vara lika okej med att min mamma/sambo/syster gjorde liknande konton och content om det var jag som var svårt sjuk och inte kunde ge samtycke till det.

    Eller till och med de där barnet är dött. Fota och ha kvar – för dig själv eller ett möjligtvis låst konto med de absolut närmsta. Men öppet för alla? Nej respekt gör individen 🥺

   Ja jag tänker detsamma? Kan man fota en bebis i den situationen kan man väl fota en gammal person/person med alzheimers som bajsat på sig? Tror de flesta nog inte tyckt situation 2 var ok. Men varför?

   Lol så fort man kritiserat något så innebär det att man behöver en kram. Otroligt tröttsamt.

  Har hon spärrat kommentarer, kan inte läsa alla?

  Intressant ändå att hon skriver i sin bio att man ska fråga innan man använder hennes bilder, och så lägger hon samtidigt upp bilder på barn som inte kan ge samtycke 🤷‍♀️

   Tänk dem som då svarar i Maragaux-style: ”Men han/hon har inget emot det!” ”Han/hon säger att det är kul”. Som om ett barn kan ge samtycke. Så oansvarigt.

  Alltså, jag förstår mig inte på de människor som försvarar henne i kommentarsfältet med att säga att det är naturligt och vardag för småbarnsföräldrar. Ja, klart att det är naturligt men behöver man berätta om det eller visa det för allmän beskådan då? Jag tycker att det är över gränsen när influencers ska prata om privata saker som avföring, kiss och sex offentligt för att verka ”härliga och befriande.” Värst är nog mammaflunsorna som ska visa att det minsann inte är en dans på rosor att ha barn, som att någon någonsin har trott det. Sälj inte ut er själva eller era barns privatliv online. Jag tror att alla tjänar på att ha lite integritet. Folk saknar klass idag.

   jag håller med dig i det mesta men detta eviga tjat om klass här inne…

    Vadå, sitter du inte med monokel och äter vaktelägg just precis i detta nu så får du fan gå härifrån!!! Lite klass snälla

     haha nej jag dricker tre apor ur mina iittalaglas givetvis. Begår dödssynd as we speak.

      Alltså näe, kom inte och säg att du är sån som inte har vantar också.

       oops

      Men frågan är om du har klisterlapparna kvar på glasen eller inte

     Snark… snacka om att tolka allt svartvitt. Klass handlar ju inte om överklass eller rikedom utan om att bete sig på ett visst sätt.

    Vad tycker du är fel med det ordet? Jag tycker att klass signalerar att man kan föra sig i alla rum utan att oversharea eller vara för privat eller vulgär. Någon med klass har integritet och vet i vilka situationer som man bör säga privata saker, och inte. Är det så fel?

     Kan hålla med om att folk (influencers) saknar integritet idag. Men det skulle jag inte säga är synonymt med att sakna klass. Men klass verkar vara av högsta vikt här inne. Kanske är man till och med lite wt om man börjar bli less på det.

      Du verkar inte förstå vad det menas med att ha klass.

   Jag tycker det är elakt och verkligen dålig stil. Hoppas hon får mycket kritik.

  Tycker inte det är så farligt däremot så var ju bilden äcklig men hon ville väl visa hur det kan se ut och bli, avföring helt på tvären liksom… stackars barn han hade nog haft ont i magen tänkte jag.

   Jag tycker inte heller att bilden är ”farlig” men grejen är ju att det inte är en bild på mig så det är inte upp till mig att bestämma. Barn är ju fortfarande egna människor med en egen integritet.

   De flesta personer är medvetna om att bebisar både kissar och bajsar utanför blöjan ibland. Jag tycker det är positivt att kunna tala om jobbiga och svåra delar av föräldraskapet. Sådant som inte alla vågar lyfta av rädsla att bli stämplade som otacksamma eller dåliga föräldrar. Däremot anser jag att man kan visa en vardag som inte är perfekt på andra sätt än att lämna ut sina barn.

   Det är viktigt att ha i åtanke att barn är egna person med sina egna integriteter. De är inte förlängningar av sina föräldrar. Det är lätt att säga att man inte kommer lägga ut bilder på sina barn när de är äldre, men varför gäller inte samma respekt för bebisar och yngre barn?

  Handlar inte om det är naturligt, vardag, vanligt etc. Det handlar om att visa barnet respekt och integritet. Är så jävla less på dessa föräldrar som lägger upp bilder på deras barn med bara rumpan, blöjan m.m och är så jävla respektlösa. Dessa bilder finns för alltid att se. Sen är jag less på skit som alla får för att man står upp för barnen och deras gränser och integritet. Barnen har blivit så mycket mer utsatta sedan sociala medier. Har noll respekt för föräldrar som inte värnar om sina barn, deras gränser och integritet.

  Jag hade inte ens tagit ett foto av min bebis bajsblöja. Överhuvudtaget. Alla som har/har haft småbarn vet dessutom hur sånt blöjinnehåll ser ut. Kanske det är för att ”chockera” de ovetande?

  Ibland känns det som om vissa använder sociala media som kontakt med kompisarna, fastän det handlar om hundratusentals ”följare” som man inte känner eller nånsin kommer att träffa. Dvs främlingar. Ändå ses dessa som ”vänner” och nästan närstående, som man vill kunna småprata med om precis allt. Som en kompis man träffar till vardags. Gränserna har suddats ut på nåt vis. För somliga verkar instagram”vännerna” vara deras enda umgänge?

  Det känns rätt självklart att vara respektfull över sitt barns integritet. Logiken att ”det är lugnt för mig” innebär inte att det är lugnt för en annan – typ ens eget barn.. Som är den som porträtteras.

  När vi fick vårt barn satte jag en regel på att de enda som får publicera bilder på våra barn är vi som föräldrar, alla andra får snällt fråga om lov först. Regeln gäller för alla men egentligen är det svärmor som jag vill begränsa, då hon saknar respekt för personlig integritet. Hon har lagt upp halvklädda bilder på mig på nätet trots att jag sagt nej, så har fått kräva borttag och hon har ändå bortförklarat varför bilden ska vara kvar?! Hon ”råkade” lägga upp en bild på vårt barn och när jag bad henne ta ner den nekade hon till att bilden ens låg uppe. Jag fick skärmfilma min skärm och visa henne, då ringde hon upp och sa att jag falskt anklagade henne för något som hänt utan hennes vetskap och hon accepterade inte alls att jag påstod att hon lagt upp bilden medvetet.. Om du inte kan hantera teknik kanske du inte ska använda det?
  Hon passade även på att skylla på att hon fått bilden skickad till sig av sin syster så efteråt har jag fått fråga sambons familj om de frågat om lov innan de skickat bilder/filmer samt då också till vilka de skickat. Alla har respektfullt frågat pappan/sambon innan. Barnet är 10 månader och jag kommer få hålla på så här tills barnet själv kan bestämma… För att EN vuxen person inte kan ta ansvar och respektera regler.

  Jag tror folk fattar att bebisar bajsar? Typ det mest naturliga… en nerbajsad bebis är också perfekt…

  Vad är det för skit Cissi dragit igång? Nån onlinekurs ?!

  En del vet inte var gränserna går. Det går bra att skildra småbarnsliv utan att skriva om bajs. Jag har slutat följa en del pga mkt bajssnack. D

  Nån som minns när Tiingelinn la ut när hennes äldsta badade i sitt eget bajs i badkaret? 🫠

  I en Facebook grupp för barn födda i maj 2022 visade en mamma i en kommentar till ett inlägg ett kort när hennes barn hade ätit bajs och var bajs över hela barnet! Kände bara ”nej inte okej!” Att ens ta kort när ens 1 åring kladdat ner sig i bajs som de även ätit är helt sjukt! Ta barnet direkt och gör rent ungen. Lägg för fan inte ut det i en grupp med några tusen främlingar 🤬🤬

   Så jäkla sjukt att man halar fram en kamera när den första tanken borde vara att hjälpa barnet.
   Herregud.
   Gällande Penny peg eller va hon heter.. är hon ung och dum eller bara ung

   G

  Folk har alltså drabbats av ett så stort storhetsvansinne att de på fullaste allvar tror att ens barns sk*t är intressant för främlingar? Tillåt mig häpna. Människor är inte riktigt riktiga.

  Känns som en impopulär åsikt men jag tycker inte det är integritetskränkande…Snarare att det är skönt att se folk som inte romantiserar barnlivet och faktiskt visar vad det innebär. Jag fattar om barnet är lite äldre när hen har fått sitt ”permanenta utseende” att man inte publicerar en nedbajsad bild på sitt barn…men en nyfödd bebis, sorry men alla ser ju typ likadana ut…Det visar bara en mer realistisk bild på mammalivet än de flesta bilderna som delas. Jag förstår kritiken men tycker inte att den är så befogad.

   Det enda folk GÖR är ju att dela realistiska bilder från mammalivet? Det är nedkladdade ungar, kritor på väggarna, bajs i mängder och ”allt är inte perfekt tihi”. Ärligt talat ser jag mer content som fokuserar på att det är ett rent helvete att vara mamma (glöm inte att du aldrig kommer få sova igen!!!) än de här ”perfekta” bilderna folk snackar om.

   Fast barnet kommer ju att växa upp så småningom🙄

   Men alla med en fungerande hjärna vet väl vad blöjbyten innebär?? Varför skulle man behöva visa upp det, för att inte romantisera?

  En av de faktorer som egentligen gör mig mest arg är att jag uppmärksammades på detta för att Pennys syster Peg (som är den enda jag följer pga gillar ändå hennes musik) delade inlägget och skrev något i stil med att det är sjukt att folk skammar mammor och att det inte finns någon solidaritet mellan kvinnor.

  Förstår inte hur mammorna är viktigare än oro för barnet? Om det är rent hat i kommentarsfältet kan jag absolut förstå poängen men jag vet inte om jag tycker det är ~solidaritet mellan kvinnor~ att skita i barns integritet för herregud täääänk om mamman skulle ta illa upp. ”Men alla får bestämma över sina barn!” Ja jo fast vi kanske vill att barnen ska må bra och ha rättigheter osv också.

  Med det sagt fattar jag att folk är onödigt otrevliga, men det är ett så jävla konstigt sätt att undvika att besvara legitim kritik, haha.

  Tror alla fattar att det blir bajsblöjor med barn, men varför i h-e måste man lägga upp bilder! 🤮

   ja! Vill lägga till folk är knäppa som står och pekar på ett barn som just har börjat stå som står och bajsar. HAHAHA TITTA NU BAJSAR HAN!!! HAHA ÅH SÅ RÖD OM KINDERNA HAHAHA!! Vafan är det för jävla stil. Ungen fattar ju inte riktigt vad som händer och ser ofta oroliga ut. Och då ska man ju PEKA och skratta. Vafan är det för fel på folk. Nä skärpning!

   Om ingen person drabbas kan det väl vara okej. Så mitt tips till Penny är att lägga ut anonymt bajs. Fyll gärna en burk med urin om du känner att du vill visa att det finns folk som faktiskt kissar. Men låt folk vara i fred.
   PS Ditt barn räknas in i folk DS.

  Det är en jäkla bebis så vad spelar det för roll om det visas upp bajsbilder? Bebisar gör ju inget annat än äter och skiter. Big fucking deal! 🙄

  Men blä, håll allt sånt för er själva, vem fan vill se?! Gäller både barn- och vuxenblöjor samt information om bådas bajs.

  Har själv små barn och har lagt upp lite på Instagram. Har dock väldigt få följare kanske 45 stycken bara, vänner och kollegor. Det som kan vara problematiskt med att exponera barn på sina sociala medier är när man har tusentals följare, för du vet inte vilka dessa människor är. Vill du verkligen att tusentals människor ska kunna få reda på information om ditt barn? Jag är inte bekväm med det. Det jag inte förstår är hur orädda dessa influenser mammor är, det är inte bara gulliga tjejer som följer er de finns alla möjliga människor och då är barnens integritet så mycket viktigare än uppmärksamhet och lite pengar!

  Fruktansvärt!!!

  Avskyvärt att slänga ut en sådan privat bild i cybervärlden!!! För kännedom finns det faktiskt sjuka pedofiler som gillar denna typen av bilder! Va f..n tänker ni på? Så sinnessjukt att exploatera ett barns allra personligaste integritet. Hur skulle det vara om dagens influencer gick en föräldrarkurs hos socialen!!!! En anmälan till soc i detta fall vore verkligen på sin plats. Så fruktansvärt omdömeslöst att man vill spy o noll respekt för ett litet barns utsatta integritet. Usch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.