Över gränsen?

Kontot Reality Svea har postat ett inlägg på Instagram där hen radar upp trevliga kommentarer om Josephine Qvists nya pojkvän. Hen skriver bland annat att han liknar trippelmördaren Chris Watts, att paret ger en känsla av att vara syskon, samt att pojkvännen även liknar Josephines pappa.
En av mina följare reagerade på liknelsen med Chris Watts och skrev ett argt dm till Svea om att inlägget fick hen att må illa.

Jag ställde frågan till Josephine, om hon sett inlägget och om hon i så fall ville kommentera det, men hon låter hälsa att hon inte följer kontot och således inte ser någonting som postas där.

Good for her, säger jag!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men fyller det här inlägget något som helst syfte? Kontoinnehavaren bakom Reality Svea verkar må riktigt dåligt och är för mig helt okänt, varför ens dela vidare?

  Låter ju inte helt normalt att rada upp allt det den där personen gjort heller, låter som en person som gottar sig i detaljer som egentligen är onödiga för att få fram poängen = värre än att nämnda det från början.

   Lite härlig här skjuter vi budbäraren…fräscht.

    Det enda offret är hon vars upphovsrätt blev kränkt.

    Resten spela roll.

    Är det så att det är du som är budbäraren i det här fallet?
    Varför kan man inte jämföra utseende på folk?

   Men personen vill väl att den som la upp det ska fatta allvaret, skulle själv kunna nämna samma saker om någon sagt något liknande (betyder inte att jag gottar mig)

    Men är det så allvarligt då? Det är ju utseendet som påstås vara likt, inte egenskaperna.

     Ja alltså förklara gärna men vad spelar det för roll om han är lik någon mördare? Är det värre att vara lik en seriemördare, en brutal mördare eller bara en vanlig mördare? Räcker väl med att säga att det inte är så trevligt att oombett säga att folk liknar kriminella, men förklara gärna varför det är viktigt att beskriva brottet personen han begått, annat än att typ namedroppa.

      Precis. Själva ”skvallret” att han både är lik en mördare, hennes bror och pappa är ju inte snällt menat till att börja med. Men krävs ju inte att ta till detaljer om mordet för det.

  Men herregud hur orkar man. Avfölj kontot om det är så illa? Vem orkar skriva ett långt dm och tipsa Camilla

  Hahaha till personen som vill visa hur ARRRRRG den är och skickar till bloggbevakning. Vem fan bryr sig? Lättkränkt much? Och som att sen visa fröken hur duktig hen varit som minsann LÄXAT upp Svea 😂

  Känns lite överdrivet. Hade nån ens reagerat om han blev jämförd med typ Dahmer? Fattar inte riktigt vad man blir så triggad av, och då är jag verkligen en snowflake haha

  Rent spontant känner jag att, vad har hon egentligen med deras förhållande att göra? Och vad har deras relationen att göra på hennes story?

   Det är ett skvallerkonto, så allt på den storyn handlar om andra personer

    Att uttala sig kränkande om någons utseende och skvaller är inte riktigt samma sak.

    Men,…Vad är skvallret i detta?

  Men vilken störd person som kommenterade, så sjukt onödigt att beskriva sådär ingående??? Och tack Camilla för att du delar med sig så vi alla nu vet exakt vad som hände med barnen som blev mördade 👍🏻.

   Camilla är väl inte bättre än sensationalistiska konton som livnär sig på uppmärksamhet?

   Dokumentären fanns länge på Netflix att se. Kanske den finns fortfarande. Där togs detaljer upp. Det skrevs om fallet även här i svensk media. Man måste bott under sten om man inte hört om det fallet. Samma sak med 8 passengers mamman och det fallet.

    Jag har hört talas om det, ja. Däremot har jag verkligen inte läst in mig på alla vidriga detaljer. Det är rätt skruvat att du tror att alla vet de där specifika detaljerna (som personen hänvisar till obduktionsrapporten som källa dessutom).

     Förstår inte varför man skulle vilja läsa obduktionsrapporten som man får anta att den som kommenterat gjort. Så fort någon blivit mördad så verkar all dens integritet upphöra. Popcorn ska fram och varenda en ska ta gotta sig i varenda detalj i en liv och död.

     Och ja, offentlighetsprincipen i Sverige är jag medveten om. Men jag(!) tycker att det är illa när det blir underhållning av det.

      Jag håller med. Jag jobbar själv med brottsutredning och häpnar över att hemska mord och andra brott är underhållning för så många.

      Jag tror inte dom flesta gottar sig i det utan tycker det är fruktansvärt.

       Men vad är true crime om inte underhållning?

        Att vara med i vad som hände och leva i verkligheten.

         Visst visst…

        Det är väl lika mycket ”underhållning” som andra dokumentärer? Dokumentärer om t.ex Andra världskriget är det också ”fel” att titta på då? Estoniakatastrofen? Osv.

       Ja, men man konsumerar det som underhållning. Man låter andras fruktansvärda lidande bli ens egna hobby.

        Man konsumerar rättegångar och obduktionsrapporter under förevändningen att man ”är intresserad av rättsprocesser”. Pyttsan. Då kan man bänka sig i valfri tingsrätt när ”Börje” står inför skranket för att ha bränt hemma eller ”Pyttan” körde 70 på 30-väg. Det är i sig inget onaturligt, även hängningar skedde inför stora folkmassor förr, men jag tycker att de som lusläser hemska detaljer och tittar på slaktbilder av vuxna och barn åtminstone kan stå för att man tyvärr det är …kul? Fränt? Vad det nu är, med blod och mord. Skattefifflare not so much.

      Personen uppmanade ju till och med att läsa rapporten för att veeerkligen förstå hur brutalt det var, alltså – ser verkligen ingen anledning för en normal människa att läsa en rapport sådär bara för nöjes skull.

       Och en normal människa kan förstå hur fruktansvärt ett brott är utan att ta del av varenda detalj av mordet. Det är något extremt stört över att läsa obduktionsrapporter som om det vore en roman typ. Känns precis som den typen av äckliga människor som hänger på Gore-sidor och ser folk avrättas osv. ”Man måste kunna se sanningen!” Osv osv

    Har aldrig hört talas om det, var det länge sen. Läser Omni nästan varje dag.

    Visste inte dom detaljerna hur hon miste barnet och det han gjorde med dom andra barnen. Hur kunde han.
    Fy satan vilken hemsk människa. 😢

    Jag har aldrig hört talas om det. Tack så mycket för alla vidriga detaljer☹️ Varför publicera detta? Jag ser ingen som helst anledning. Ge inte sådana troll nån uppmärksamhet!

   Det störde är inte enbart kommentaren utan att personen i fråga kontaktar Camilla och att Camilla gör content på detta.

  Men, likheten är ju faktiskt slående?
  Utseendemässigt då alltså. Det är väl nästan tvunget att tillägga så att ingen läsare här blir sekundärkränkt igen.

   Håller med. Självklart kan man likna någon trots att personen begått vidriga brott.

    Ja det var ju inte personligheten hon såg likheter i. Då hade jag förstått om man hade reagerat.

  Tycker det är så konstigt med tjejer som har en överdriven fascination för kriminalfall och utan tvekan kan rada upp exakt vad olika offer har utsatts för. 🥴

   Inte lika skruvat med män som kan det.

    Haha men gud. Jag har själv aldrig mött någon man som har den fascinationen, och det är ju knappast en ny spaning att tjejer ofta är väldigt intresserade av true crime. Men absolut, en man med överdrivet intresse i sådant är ju precis lika konstig.

     Jag vet att kvinnor är största målgruppen för true crime. Senaste två åren har jag varit på ungefär 10 dejter. Jag tror minst fem av de männen var precis sådana true crime-nördar som kunde varenda detalj om fall. Precis lika obehagligt och det får mig att undra om genren börjar växa bland män eller om jag bara har haft oturen att råka på en specifik grupp män.

      Är jätteförvånad av detta. Jag har alltid antagit att det är män som är de stora konsumenterna av true crime. Känner inga kvinnor som är intresserade utan är enbart män jag känner som verkar lyssna på sådana poddar och pratar om det. Så min egna lilla bubbla påverkar såklart, men då har jag tydligen också ha fördomar om att män måste vara lite mer intresserade av våldsamheter. Men kanske är så att män oftast föredrar att utföra våldsamheterna och kvinnor att gotta sig i dem…

   Det är ganska vanligt att man fascineras över kriminalfall, finns nog en miljon poddar och dokumentärer/filmer om just det. Fascinationen över mord har funnits i århundraden.

  Tycker människor som kollar på alla dokumentärer om mördare och mordfall, mordpoddar och vill veta detaljer är skruvade. Märks att det är en stor marknad på sådant. Släpps konstant dokumentärer på alla möjliga mordfall, seriemördare etc. Vem fan ser sådant. Sjukt.

   De där detaljerna framgår INTE i dokumentären om dom. Så alla vi som gillar dokumentärer är INTE sådär sjuka, jag lovar.

   Håller med. Kan inte förstå varför man vill veta varenda detalj i en mordhistoria. Att fascineras av vad som får människor att mörda, särskilt seriemördare, ja okej, det faller mer under psykologi. Men att veta hur de mördade barnen behandlades när de dödats, hur de såg ut, hur de ruttnade…? Nej fy…. :/

    Men de detaljerna är ju aldrig med i poddar eller liknande.

   Hahaha, jag kollar & lyssnar inte på något annat än mordfall. Helst amerikanska dokumentärer.

   Då är jag skruvad. 😂

  Så fort någon använder ordet ”tvi” kan jag inte ta det seriöst. Det är ett så otroligt löjligt ord😂

   Haha men lite härligt och gammaldags med!

    Tvi vale!!! 😂😂

  Atg hemsida har kraschat och 99 % av dom som skriver svordomar och vidrigheter, och fruktansvärda saker till Atg på sociala medier, trav365 .. är MÄN. Det kan män bli jävligt arga på. Trav, fotboll m.m. Men barn och kvinnors rättigheter och värde, lika värda, jämställdhet ja då lyser män med sin frånvaro.

   Män på fotbollsmatch…. Just saying.

    Ja fy fan alltså. Dessutom ökar våldet (psykiskt och fysiskt) mot barn och kvinnor när männen kommer hem och fotbollslaget förlorat. Skulle aldrig gå på en fotbollsmatch.

    Idioterna i detta kommentarsfältet är många.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02a27ZcfBGnTrZB9QXucLK5x949Zth8F3CiK9xH4gtJWm7Gr7QtZ3xvbAcPJZGP4TDl&id=100063640415174

  Var tvungen att läsa om det där fallet nu, fy vad hemskt. Men VARFÖR gjorde han det? Måste vara en psykopat? Så fruktansvärt.

   Var du verkligen tvungen? Varför var du isf tvungen? Räckte det inte det inte med detaljerna i kommentaren?

    Jag vill inte läsa detaljer om hur morden gick till, men det är ju fruktansvärt att en familjefar tar livet av hela sin familj. Ville se om det fanns någon förklaring men kunde inte hitta det.

     Han inledde en relation med en annan kvinna och ville radera sitt tidigare liv, milt sagt. Knyter sig i magen varje gång jag ser eller hör talas om fallet. Går inte att ta in…

   Jo det har Dr Phil tagit upp. Han är både psykopat och narcissist. Hua.

  Men så onödigt av dig att göra detta inlägg! Ta bort!

   Ta bort varför? Låt bli o läsa då.

  såg någon annan sveas story om C*ssandra ?? och hennes kriminella kille. svea har skrivit ut att han va otrogen och lämnade sin baby mama för C. och att han även tjallade på sin baby mama så hon åkte in hon med.

   Vilken man! 🤮

  Kvinnor är intresserade av True Crime för att de innerst inne är kriminalutredare. Inget annat!

  Låg redan med grov ångest och ville ha lite lättsamt skvaller. Gick in här och läser detta. Fyfan vad dåligt jag mår nu 🙁

   Ja ville inte ha de där bilderna på näthinnan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.