Nu är Nessa i sitt esse

Läs ikapp här!

Igår postade Nessa först det här inlägget och sedan direkt ett om Niccis gråtvideo på Instastory.


Hon verkar verkligen sitta och mysa mitt i allt det här, där hon kallar sig själv för ”medlaren” mellan dem. 

Själv förstår jag inte hur man kan sitta och filma sig själv på det här viset och gråta, för att sedan lägga ut på Instagram. Nicci, vi fattar att du är ledsen, men berätta vad som hänt eller låt bli, men sluta upp med de här smått regisserade utspelen, för de är inte direkt till din fördel.
Andreas å andra sidan fortsätter hävda att han inte varit otrogen och att han fått sin shoppingresa till Ikea förstörd pga det här.

Snälla människor, ni ska bli föräldrar och kommer tillsammans ansvara över ett litet liv, vare sig ni vill eller inte, och det här kommer med största sannolikhet inte underlätta det samarbetet på något enda vis.
Ta hjälp av någon att komma vidare i det här, och då menar jag inte ett skvallerkonto på Instagram som delar allt ni skriver i realtid.

313 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ag har några tankar kring den SMS konvon som Nessa har lagt upp.
    Tydligen är det Andreas som har bett henne lägga upp den men jag är övertygad om att Nicci har gett henne tillåtelse.
    Tyvärr är det så att konvon ställer N i en dålig dager eftersom A vill träffas/prata och reda ut saken medan N vägrar. A är fullt medveten om detta och ev har det här varit hans ”game plan” från allra första början.
    Jag tar ingens parti så länge jag inte vet vad som har hänt. Jag är övertygad om att vi snart kommer att få veta.

      Tvivlar inte en sekund på att nicci godkänt det! Exonthe-messa har jag haft hennes rygg länge så känns orimligt att hon skulle posta utan niccis tillåtelse. Och håller med om att det får Nicci att se dålig ut.

      Fick en ny bild av andres tbh

      Jag tycker det verkar som en väldigt komplicerad situation, destruktiv och infekterad, och vi vet inte vad som har hänt. Det vi kan utläsa från konversationerna (som vi bara säkert vet att han ville dela) är att han uttryckt snarlikt att han inte vill ha barnet, att det har tagit slut mellan dem och att N vill ha space. Jag får ett sämre intryck av honom än henne. Hon verkar vara i behov av tröst samt tid och plats att läka, han däremot verkar försöka släta över sina misstag och rädda sitt anseende – och det gör han (som det ser ut) utan att ta in hennes känslor och tankar. Det räcker inte med att vilja träffas och reda ut saker om man inte är beredd att be om ursäkt och ta in hur den andra personen mår. Brukar inte kommentera här men det känns viktigt att säga. Det är skillnad på att vara sårad och att bete sig på ett sätt som kanske känns märkligt, som N gör, och att ha begått ett stort misstag och bete sig stressat på grund av det, som A. Jag har förmodligen fel om massor i den uppfattning jag har om situationen. Tror det viktigaste är att inte misstänkliggöra i onödan.

        Om han inte vill ha nåt barn – varför gjorde han ett, då??? Lite sent att börja ångra sig nu….. Och bara sticka!

          Han vill ju det?

          Inte den första snubben som gjort det isf. Och inte den sista heller. Körde de oskyddat för att hon TRODDE hon hade svårt att bli gravid eller..

          Fast det är ju precis det han inte vill, bara sticka alltså. Det är HON som inte vill att de har kontakt och att hon måste skydda barnet från honom osv.

            Fast MÅNGA män är med vid förlossningen, håller långa tal om hur nÄrVaRaNdE de ska vara som fäder, och några månader senare är det inte så kul längre. Så då dyker det upp ”annat” som tar deras tid i anspråk.

            Kan ju vara så att Nicci känner att det är lika bra att vara själv från start då hon inser att han intresse för bebisen sannolikt ändå kommer svalna, och då inte minst när han träffar någon ny och bildar ny familj.

              Man ska nog inte bryta kontakten med barnets pappa för att man antar att han ändå kommer göra det längre fram. Och hennes (och hans) fokus ska vara vad som är bäst för barnet, inte vad som är bäst och enklast för mamman eller pappan. De ska bli föräldrar och då får de nog inse att de inte är i första rummet nu.

              Haha ”du får inte ha kontakt med barnet för i framtiden kommer du säkert ändå tappa intresse för oss!”

              Fullt rimligt 😅

          Bara sticka? Det är ju hon som skriver att hon inte vill att de har kontakt.

            Ja det är ju hon, han verkar vara den vettiga i dramat. Tycker synd om honom, kan inte vara lätt för honom. N verkar ju nästan oresonlig. Han blir ju utmålad som hemsk så jag förstår att han ville folk skulle få se vad det handlar om. Tydligen handlar det om missförstånd ju, N tror att A sagt att han inte vill ha barnet, och känner sig lurad, MEN det han sagt är väl att han aldrig velat ha barn tidigare innan detta hände, inte tänkt tanken på att ha barn – tidigare alltså. Detta barn vill han ha. Bara att kolla här i tråden hur folk missförstår – några skriver att han sagt han inte vill ha barnet MEN det skrev han ju INTE, någon påstår att det skrivits att han misshandlat MEN det står det INTE, ingenstans står det. Att han är el var lite i chock över att bli pappa kan man förstå också, att tanken är/var svår att vänja sig vid liksom men han verkar ju vilja vara delaktig. Hoppas N kommer på bättre tankar än att bete sig som hon gör nu. Hon skulle definitivt må bättre om de blev sams. Jag hoppas på dem.

        Man måste ju få diskutera när nån blir gravid och säga att man inte vill. Sen är det ytterst kvinnans beslut och då får ju mannen ta det.

      Förstår att Andreas vill lägga ut det så att inte folk ska tro en massa om honom eftersom N och N får det att låta så. Men det N verkar arg för är ju tydligen för att Andreas sagt till någon, som kanske missförstått honom och snackat vidare, att han aldrig velat ha barn tidigare – då menar han ju att han aldrig känt någon barnlängtan tidigare men han har nog inte sagt att han inte vill ha detta barn med N för de var väl tokkära alldeles nyligen. Nicci är väl överkänslig med gravidhormoner som spökar. Man får hoppas att A förstår det och att N kommer till sant men risken är att hon skrämmer bort A med sitt beteende alltså inte att han skulle strunta i henne oh barnet men att han känslor för N svalnar. Hoppas hon ändrar sig och kan prata med honom för hon mår knappast bättre av tjafs och drama, hon skulle nog må bättre om de blev sams.

        Fast det var VÄLDIGT sjukt av Nicci att ställa upp mobilen och filma Andreas reaktion när hon ger honom ett positivt graviditetstest, om de inte ens diskuterat att skaffa barn tillsammans?!

        Han var ju rätt att reagera hur han vill, vi vet inte hur de lagt upp det med preventivmedel men oavsett har han ju RÄTT att känna vad han vill, men han blev ju otroligt pressad när Nicci ska göra content av hans reaktion…

        tror ärligt talat hon kommer få det svårt att hålla med någon kille alla, eftersom hon verkar prioritera content och att synas i sociala medier före faktiska relationer.

      Om han nu INTE gjort något allvarligt eller väldigt otrevligt eller väldigt sårande VARFÖR berättar inte HAN i så fall exakt vad som hänt?

    Alltså.. nu är jag 32 år och väntar mitt andra barn, men hade jag betett mig sådär så hade mina föräldrar och vänner hoppat in och sagt stop. Förstår inte vart Niccis skyddsnät är? Visserligen vet ju inte jag om dom försökt.. Hela situationen är så tragisk, och speglar verkligen en bild av vår samtid och hur reckless influencers är. Men också vi som konsumerar det!

    Vad har han gjort som är SÅ hemskt att ingen vill berätta, men ändå måste dra upp det på sociala medier. Spelberoende? Droger? Fyllekörning?

      Speciellt med tanke på att hennes mamma är socionom och jobbar som kurator dessutom. Inte ens socionomer slipper tydligen barn som ställer upp i IQbefriade program och har oskyddat sex, trodde dom var duktiga på att prata vett med folk.

        Här kommer en personlig anekdot: De mest problematiska personer jag träffat har haft socionomer som mammor. Har diskuterat detta med en vän som liksom jag är socionom, och vi är väldigt förvirrade över hur det kan vara så… Men inget yrke är fritt från knäppisar kanske.

          De jag har problem med är dessa så kallade batikhäxor🤮

            Hmm. Du får gärna utveckla? Batikhäxa är ett ganska vagt begrepp för mig, men inget jag associerat med just socionomer personligen.

          Barn till barnpsykologer är också case för sig.

          Skomakarens barn har inga skor? Eller hur ordspråket går..

            Skomakarns barn och smedens häst har de sämsta skorna.

        Inte inom egna familjen är min erfarenhet. Hört från ganska många.

      Ännu en unge som ska födas in i nnu ett trasigt förhållande..
      Vad är det för människor?! Fläker ut allt?😵‍💫
      Iblan vill jag ge den här tramsiga generationen en socialmediaörfil å säga- väx upp!

        För att inte prata om hur dessa föräldrar är med sina barn. Går och kollar i mobilen när de går med barnvagnen eller gungar, barnet får inte någon uppmärksamhet alls. Ännu en generation som kommer bli ännu mer sabb än deras föräldrar. Om möjligt..

          Vad är fel att se på mobilen när man går med barnvagnen? Min son ser inte mig och är dessutom upptagen att titta på annat. Man måste ju inte heller ägna 100% av sin uppmärksamhet på barnet hela tiden, tror inte det är nyttigt heller. En balans mellan engagerad lek tillsammans och självständig lek är det bästa för barn. Föräldrar behöver också en paus ibland liksom.

            Nä, han har väl insett att det inte är någon idé att titta på dig. Förutom uppmärksamheten barnen inte får, läs vad forskarna skrivit om detta så går ni på folk med barnvagnen. Sett flera gånger. Och även om barnet inte tittar på dig hela tiden kan du väl skippa mobilen. Kommer du ge ditt barn fri skärmtid när han blir äldre också..

            Till Mira!

            🤣🤣🤣🤣🤣🤡🤡🤡🤡🤡

          Hellre mobilen i handen än att röka rakt ner i barnvagnen som den äldre generationen 🙂

            Så dessa föräldrar röker inte menar du. Vissa har ciggen i vänster hand och mobilen i höger. Styr väl vagnen med magen.

    Stackars, stackars barn….

    ”Vill inte ha kontakt med dig”. Tough luck, ni ska ha barn tillsammans.. Om det inte är så illa att de får en kontaktperson från soc eller så som sköter umgänget, eller hjälp från familj (att lämna/närvara när han är med barnet). Krångligt och onödigt dock, var vuxna istället.

      Så länge det inte handlar om misshandel eller så alltså, då förstår jag henne (men pappan brukar få träffa barnen ändå…)

        Källa?

          Följ exonph .

            Hon insinuerar gärna så det där kanske man ju inte ska köpa rakt av. Tror NH hade polisanmält det i så fall.

        I såna fall polisanmäler man, inte sitter och bråkar på internet.

          Det kanske är polisanmält?

      Man kan ha enbart smskontakt med pappan till ens barn. Det har jag. Vi tar upp saker kring barnet, inget annat. Hon säger inte att han inte får träffa barnet utan att hon inte vill ha kontakt med HONOM.

        Men då har man ju kontakt om man har kontakt via sms?!

          Ja och det är den enda kontakten man behöver ha. Nu är barnet inte fött än och hon behöver inte ha kontakt med honom alls.

            Blir ju svårt när barnet är ett spädbarn. Eller ska han inte få träffa barnet alls förrän barnet är stort nog att åka själv till honom (som då inte träffat barnet alls innan dess heller)?

              Vad pratar du om? Då får de väl ta hjälp av någons föräldrar. Man har absolut ingen skyldighet att träffa den andra föräldern. Jag skulle aldrig sätta en fot hemma hos barnens pappa och han är inte välkommen hem till oss. Som sagt så finns det massor av lösningar. Barnet mår inte bra av att se den typen av spänningar mellan sina föräldrar.

                Beror ju helt på vad konflikten handlar om (läs det igen) men det bästa för barnet är givetvis om föräldrarna kan lösa det utan att barnet ska behöva överlämnas av soc eller andra anhöriga. Spänningar märks givetvis av även om barnet överlämnas av en mormor eller via förskola. Obs igen, talar inte om när en förälder är uppenbart skadligt utan om när kommunikationen inte funkar och när föräldrarna låter deras egna konflikter skada relationen med barnet.

                Igen, jag vet inte vad som hänt dom två emellan och kanske finns det anledning att inte alls ha kontakt med pappan redan från första stund.

                Jag själv var ett barn som växte upp med en pappa som vägrade släppa att han blivit sviken av min mamma. Vägrade all kontakt med henne vilket så klart inte var bra för oss barn. Vi fick medla mellan föräldrarna för att han var envis och vägrade svälja stoltheten. Så jag utgår väl från min egen erfarenhet precis som att du utgår från din.

                Jag hoppas dock innerligt att detta par lyckas lösa detta på ett vis som inte skadar barnet. Ett första steg kanske vore att ta allt detta privat.

                  Barn ska aldrig behöva medla mellan sina föräldrar. Beklagar att du hamnat i den sitsen.

                  Jag tycker det är jätte viktigt att det poängteras att kvinnor har rätt att välja bort skadlig kontakt med sina barns pappor. Många utsätter sig för risker och verbala påhopp helt i onödan. Att värna sina gränser är viktigt. Med det sagt så tycker jag inte att otrohet/svek är något som ska drabba barnens välbefinnande eller en rimlig anledning att vägra kontakt under hela barnens uppväxt. Givetvis bör man hålla konflikter borta från barnen och är de pågående så är det klokt att inte vistas runt barnen tillsammans.

                    Jag håller med dig. Jag tycker det är svårt att diskutera då man inte vet något alls om vad konflikten handlar om. Och helt ärligt så ska vi som utomstående följare kanske inte veta det heller.

                    Jag vill också poängtera att jag inte har menat på något vis att förminska din personliga erfarenhet och upplevelse. Jag är säker på att du gör det du anser är bäst för dina barn. Jag är så klart färgad av den typ av konflikt jag själv växte upp i och den hade kunnat lösas på andra bättre sätt än att pappa vägrade kontakt med mamma. Med det sagt så kan så klart inte alla konflikter lösas så.

                    Nu är det dags för lunch här men tack för en saklig diskussion 😊 önskar dig en trevlig dag

                      Tack det samma! 😊

          Tror X menar att barnet inte är fött och hon inte behöver ha kontakt med honom. När barnet väl fötts behöver man enbart ha smskontakt ang saker som gäller barnet. Ingen kontakt i övrigt.

        Hur ska barnet överlämnas då tänker du? Samt att de första åren kan man inte ha uppdelat boende så han behöver träffa barnet hos henne eller ta med sig det. Det vore ju bra att kunna sköta själva.

          Vi har överlämning på förskola/skola. Barnen ska inte behöva påverkas av hur obekväm deras pappa gör mig. Det gör inte dem trygga. Sker det på lov eller liknande tar jag hjälp av mina föräldrar.

            Nu föds ju tyvärr inte barnet i förskoleålder.

              Och då tar man hjälp av föräldrar eller andra närstående. Finns massor av lösningar. Man ska inte tvingas ha kontakt med den andra föräldern om det är något man mår dåligt av.

                För barnets skull hoppas man ju ändå att de kan lösa umgänget på något bra vis när barnet är fött.

                  Varför skaffade du barn med nån som gör dig så obekväm?

                    Min exman var fantastisk innan vi fick barn. När barn kom in i bilden och hans behov inte längre stod i centrum förändrades han. Vad jag förstår är det ganska vanligt. Jag hade aldrig kunnat tro att han skulle våldta mig eller slänga ner mig i golvet när jag har vårt barn i famnen.

                    Alltid denna dumma fråga – det begriper du väl att hon sannolikt inte VISSTE detta när de beslutade sig att skaffa barn.

                    Tror du att alla som separerar med barn visste att det stod en separation i antågande på förhand?

                  Är det ett dåligt vis att ta hjälp av barnets morföräldrar?

                    Nej och det var inte vad jag sa heller. Jag hoppas att det löser det på ett bra vis. Punkt. Vad som är ett bra sätt är ju helt utifrån deras förutsättningar.

            Tror ändå att barnen tar mer skada av att ha föräldrar som inte ens kan mötas och prata 10min vid överlämnandet än att du känner dig lite obekväm.

              Nu har du ingen aning om vad som har hänt så du borde inte uttala dig. Men generellt mår barn sämre av att träffa sina föräldrar ihop när det finns en pågående konflikt.

              Återgår vi till min situation som du ville uttala dig om så har jag varit hemma hos barnens pappa en gång för att se deras nya rum. Då tryckte barnens pappa upp mig mot en vägg och antastade mig när barnen var i rummet bredvid. Så nej, vi står inte och pratar i 10 min ”för barnens skull”.

                Men det är ju inte sagt att så är fallet mellan dessa två.

                fy fan alltså.

    Låt henne sitta och gråta på insta om hon vill. Känns inte så fräscht att skamma en kvinna som uppenbarligen har det väldigt tufft. Tror sanningen kommer komma fram om inte allt för lång tid.

      Hur kommer ordet fräscht in i detta sammanhang?

      Klart hon har det tufft. Men vad hjälper det att skämma ut sig totalt genom att gråta ut offentligt? Hon är vuxen men beter sig som en fjortis.

        Hon är för tusan gravid! Har du någonsin varit det? Vet du hur känsloladdat man kan bli då? Hur irrationellt man kan agera? 😅 Give the preggo some space, seriöst.

          Jag vet inte, jag la aldrig ut filmer på mig själv när jag grät hejdlöst eller spred löstyckta insinueringar om pappan till skvallerkonton när jag var gravid.

            Själv ville jag skiljas minst 10 ggr pga helt random anledningar innan mina hormoner lugnat ner sig 😂

            Det vs ju han som skickat in det

              Hon har ju också pratat med nessa. Och det är väl ingen hemlighet att nessa sprider skvaller som en löpeld.

          Exakt min tanke! Det finns mängder av kvinnor som inte blir påverkade av hormoner, typ varenda kotte som kommenterar här verkar det som.
          Och så finns det sådana (mig själv inräknad) som blir personlighetsförändrade. Från att ha planerat, jobbat för och önskat ett barn mest av allt i världen i 10 års tid, till att faktiskt bli gravid, få en depression och inte vilja ha barnet – eller dess pappa- som över en natt. Det värsta jag nånsin gjort, hela graviditeten blev ett mörker.
          Nu säger jag inte att hon är drabbad av något liknande men om man inte VET vad som försiggår så kan man nog chilla lite med anklagelser och förebråelser mot en gravid kvinna. Det kanske löser sig utmärkt när barnet väl är ute. Som för mig. Eller också gör det inte det. Låt människan få gråta lite i storys. Kanske känns det bättre att få höra andra med liknande erfarenheter, eller bara lite tröst.

      Man kan inte bete sig hur som helst bara för att man har det tufft. Det är heller inte ”skammande” att förvänta sig att vuxna människor ska ha pyttelite konsekvenstänk och ansvar.

        Traumatiserade människor beter sig sällan rationellt. Din hjärna går in i överlevnadsmode och du har du inte förmåga att reflektera på det sättet.

        Så folk här tycker det är en stor sak att gråta.
        Va???? det är naturligt m man inte är en sten!!

          Jaha, du tror att det är ATT hon gråter som är pinsamt?!

        +1

      Tyvärr får de ta och bete sig som vuxna NU. Barnets behov och rätt till en nära relation till båda föräldrar går först.
      Nicci borde gå till kurator alt psykolog eller prata med läkare på förlossning och få samtalsstöd den vägen. Vilket finns.
      Och de två borde gå till familjerådgivning pronto.
      Att Nicci skriver som hon gör… en dag läser barnet det och kommer se att hon inte vill att dottern får träffa pappan. Det kommer skada barnet psykiskt och definitivt relationen med mamman.

        Barnet är inte fött än. Hon behöver inte ha någon kontakt med honom alls i dagsläget. Hon är gravid, stressad, hormonell och mår uppenbarligen väldigt dåligt. Förstår inte varför han inte respekterar henne och ger henne space. Hur de ska hantera barnet kan de lösa när allt lugnat ner sig.

          Tycker han verkar respektera henne. Däremot verkar han ju ha saker att hämta i boendet och som sagt, de ska ha barn tillsammans så förståeligt att han inte vill att de klipper all kontakt. Men i de sms som visats upp så verkar han ändå förstå och vilja göra det på ett bra sätt för henne.

            Det är meddelande som HAN skickat in till en skvallersida. Givetvis skriver han saker som får honom att se bra ut. Det betyder ju inte att det är så han kommunicerar när ingen ser eller hör. Han framstår mest som manipulativ och respektlös. Är hon uppriven och vill bli lämnad ifred får han ju hämta sina saker och sen inte kontakta henne. När situationen lugnat ner sig och förlossningen närmar sig får de så klart ha någon typ av planering men det kan skötas via familjerätten. Han behöver backa och sluta stressa henne. Den typen av stress påverkar barnet. Det är där han borde ha fokus.

              Familjerätt?! Bättre att de kommunicerar via exonph tycker jag. Verkar ju funka toppen. Moget och vuxet av dom båda.

              Men vi vet ju ingenting om huruvida han ger henne space eller inte. Han säger si, hon säger så och vi vet ingenting om vad som egentligen hänt och pågår.

              Vi var bara fragment av de bådas versioner och man väljer då att gå på hennes verkar det som.

                Han skriver uppenbarligen en massa meddelande. Det vet vi eftersom HAN har läckt dessa till ett skvallerkonto på instagram. Jag tycker det framgår VÄLDIGT tydligt att han inte ger henne space 😂

                  Får han inte svara på de långa meddelanden hon skickar till honom? Då borde hon kanske inte skicka dom till att börja med. Svårt att hävda att man inte vill ha kontakt med någon som man ändå kontaktar

                  Tycker det verkar vara hon som skriver en massa. Var han letar lägenhet, hur patetisk han är osv. Han verkar ju mest vilja ta det praktiska, hans grejer, att de löser situationen med umgänge sen osv.

                  Hon beter sig mer efterhängset i meddelandena. Vilket blir lite ironiskt med tanke på att det sen är hon som vill att han ska sluta skriva till henne.

                  Ett tips är ju att bara svara på det praktiska då och lösa det och sen inte kontakta honom mer

                    Efterhängset? 😅 Problemet är väl ändå att han läcker deras meddelande till en skvallersida?

                      Nej problemet är att de två kommunicerar via sociala medier och skvallernessa. Hon delar information och ha delar screenshots

                      Du tror på fullaste allvar att Nicci inte godkände publiceringen av dessa innan Nessa publicerade dem?

                      Men X vad har inte N läckt och sagt till skvallersidan innan. Hon med hjälp av skvallersidan utmålar ju honom negativt och folk tror både det ena och det andra. Så inte särskilt konstigt att han ville att folk ska se vad det handlar om och hur N beter sig. Självklart så ställer sig skvallertjejen på tjejens sida, det verkar alltid stå högst i kurs att stå på en tjejs sida dessutom är ju Nicci den som är mer känd samt tydligen blivit kompis med Nessa. Hur vet vi att A inte lämnar N ifred? Hon har väl slängt ut honom och han verkar hålla sig därifrån sedan smsar ju hon honom. Tycker synd om honom och tycker han beter sig mest moget i det här, självklart synd om Nicci också för hon mår uppenbarligen inte bra. Hoppas de löser det.

                  Vill hon inte ha fler meddelanden från honom så kanske hon inte ska skicka noveller till honom heller.

                  ”Ok. När hämtar du grejerna?” Hade väl räckt då?

              Tycker hans sms känns fake.
              Som att han skrivit dom för att de ska se bra ut när Nessa lägger upp dom på insta.
              För det är ju HAN som skickar dom till Nessa.
              Klart som fan att han skriver så att det låter bra då..

              Han har skickat in meddelanden efter att HON suttit och pratat med den hon vet är internets största skvallerbytta. Skvallerbyttan sitter sedan och hintar om att han gjort något helt otroligt hemskt medan Nicci sitter och skriver om hur hon blivit utsatt för det värsta någonsin i princip, vem hade inte velat försvara sig i den situationen?
              Nicci skriver exakt som alla sårade ex som ”vill bli lämnade ifred” . Hade hon velat det så hade hon bara kunnat skriva ”jag ställer ut dina saker den här tiden och sedan är det upp till dig att hämta dom”. Istället ska hon mala på om både det enda och andra och det är helt uppenbart att hon söker respons av honom.

                Håller med dig A, förstår A helt. Skvallertjejen vill ju ha drama såklart, och insinuerar, det gynnar henne. Det är ju hon och Nicci som svartmålat A liksom, innan. Nicci är säkert väldigt skör, sårbar och känslig just nu och kanske inte riktigt kan tänka klart och rationellt och hon får säkert höra av andra tjejer att hon ska dumpa och inte ha kontakt etc MEN det bästa för henne är att komma till sans och sluta tjafsa och försöka prata med A face to face. Tror hon skulle må bättre av det, hon verkar vara den som tar kontakt dessutom och ber honom lämna henne ifred, så konstigt. Hoppas det löser sig till det bästa.

        Vad ska man med familjerådgivning till när man har stora skvallerkonton på Instagram?!

      Fattar inte att slutsatsen många drar av det lilla som vi vet är att Nicci beter sig konstigt? Om man nu ska lägga någon vikt vid vad den s k ”medlaren” presenterar för information så är det att a) Andreas har gjort något som ”medlaren” inte fattar att Nicci klarar av att hålla tyst om b) Andreas är den som läckt ut sms-konversationen. Så…. av detta drar en massa folk slutsatsen att Nicci är konstig i huvudet?! Känns mest som att det här bevisar exakt hur olika vi dömer kvinnor och män, och naturligtvis är allt alltid kvinnans ansvar. Hur dessa två kommer att klara av att samarbeta kring barnet när allt lugnat ner sig är inget vi vet något om i dagsläget, däremot kan man tycka att Andreas kan låta få Nicci få lugn och ro och inte kräva några besked om något just nu. Vill hon inte ha med honom på förlossningen så är det hennes val, det är inte avgörande för hur han sedan tar sig an sin papparoll. Vill han visa att han kan ta ansvar för ett barn så kan han börja med att respektera barnets mamma.

        A) Om man vill hinta om att *något* har hänt men sen vara kryptisk med att inte berätta vad det är, ptja, vad är poängen med det? Få sympati? Få folk att anta något värre än vad som hänt? Om man ska rikta någon slags anklagelse mot någon säger man vad det är, inte bara hinta om något riktigt illa. Annars låter man bli helt och fokuserar bara på sig själv.

        B) Har svårt att se att ”medlaren” inte frågat Nicci om godkännande innan meddelandena publicerades iom att de två skriver med varandra och Nicci berättar saker för ”medlaren” som också publiceras.

        Sen är väl inte Andreas direkt särskilt på i dessa meddelanden? Han undrar vad som fått henne att ändra sig helt när de tydligen hade pratat igenom en plan eller dyl. innan. Han liksom insisterar inte att han ska vara på förlossningen, han uttrycker att han skulle vilja och undrar vad som fått henne att ändra sig plötsligt. Och sen svarar han på hennes påståenden om honom. Alltså det är ju rimliga saker. Inget av det han skrivit är att inte respektera barnets mamma.

          Är det rimligt att vara med på förlossningen? Hon är naken och genomgår enoem smärta. Hon ser inte honom som ett stöd utan det handlar enbart om hans egna behov. Är lika absurt som att ett ex ska vara med på ens gynbesök.

            Det är rimligt att VILJA vara med och säga att man vill det. Det är också rimligt att, som han också säger till henne, respektera hennes beslut om det. Han har inte krävt att få vara med, eller tjatat, eller hotat.. han har sagt vad han vill. Och frågat vad som fått henne att ändra sig. Det är inte orimligt tycker jag.

            Mycket sjukt att jämföra en förlossning med ett gynbesök. Kan det kanske bara så att man vill vara med på förlossningen för att det är födseln av sitt barn?……..Klart som korvspad att han har rätt att utrycka att han det är något han vill.

            Vadå rimligt? Ja det är ju hans barn. Klart han vill vara med då. Varför ska en tjej helt få bestämma vad som ska hända endast för att man bär på barnet. Båda är lika mycket föräldrar.

          Exakt, håller med. Både Nessa och Nicci vill ha drama iaf Nessa för det gynnar liksom henne. Hon sitter säkert och uppmanar Nicci att dumpa A och att de inte ska ha kontakt och en massa, eller andra tjejer (jag är själv tjej btw) säger dumpa honom, gör slut osv. Nuförtiden uppmanas ju alla alltid att dumpa partner och vänner för minsta lilla, det är så sjukt. Sedan att de sitter och hintar och får det att låta som att A gjort något jättehemskt nej alltså, förstår att han vill försvara sig och han verkar inte särskilt efterhängsen utan det är Nicci som smsar verkar det som, hon vill nog ha kontakt egentligen men hon är gravidstinn nu så det får man också förstå men det är verkligen synd att det blivit så här.

    Så fruktansvärt barnsligt beteende. Det är som att de inte förstår att de kommer behöva ha med varandra att göra i åtminstone 18 år. Det är ju uppenbart att Nicci är sårad, men herregud gråt inte ut på instagram…

    Kan inte Nicci bara berätta vad han har gjort?! Hon får det ju att låta som om han har mördat någon. Folks spekulationer om vad han har gjort börjar ju helt spåra ur.

      Ja det låter ju som han har gjort något fruktansvärt. Misshandel? Ja då förstår jag om man reagerar på det sättet såklart. Men annars får man liksom se förbi sina egna behov. Otrohet? Jättehemskt såklart men har ju inte med barnet att göra. Sätt barnets behov först!

    Men herregud. Det här bekräftar alla mina fördomar.

    Borde hon inte uppskatta att han vill ha kontakt med sitt barn? Hade varit lätt för honom att bara dra och skita o allt, det verkar vara vad hon vill. Men det är inte alltid det bästa för barnet. (Skriver ”inte alltid” då en närvarande skadlig pappa är sämre än en frånvarande såklart).

      Varför ska hon behöva uppskatta det? Det är vad en pappa ska göra. Inget man ska hurra för.

        Flög helt förbi dig.

        Uppskatta, inte vara tacksam. Alltså hon verkar motarbeta det.

          Hur motarbetar hon det. Hon vill bli lämnad ifred. Barnet är inte fött än. Han behöver ju bara respektera det.

            Hon pratar ju om sen också?

      Så kvinnor ska vara tacksamma så länge pappor vill ha kontakt med sina barn och inte drar? Verkligen låg ribba för saker att vara tacksam för.

        Vad ni fultolkar henne. Hon skrev inte ens att hon ska vara ”tacksam”, snarare se det som en positiv sak.

        Nej det sa jag inte. Men hon verkar motsatsen, irriterad eller nåt att han ens vill vara i barnets liv. Det är ju inte så det ska funka. Ja han gör det som borde förväntas, men i deras situation blir det ju ofta tvärtom tyvärr. Tro mig, jag är på er sida i detta.

          Hon är irriterad över att han inte lämnat henne ifred när hon uttryckligen bett honom om det. Barnet är inte fött. Varför kan han inte backa?

            På vilket sätt har han inte lämnat henne ifred? Vill hon inte ha kontakt kan hon ju börja med att inte skicka långa mess till honom om han inte får svara på dom.

            Hon kan ju inte heller insinuera saker åt nessa som han sen inte får försvara sig mot på det kontot.

            Hon beter sig faktiskt inte som att hon vill bli lämnad ifred. Hon beter sig som att hon vill få stå oemotsagd. Det är två olika saker.

              Gissar att hon enbart har kontakt med honom för att han ska hämta sina grejor. Själv hade jag bytt lås och ställt ut sakerna i trapphuset.

                Och hon insinuerar saker åt nessa som hon sen sprider på sitt konto. Rimligt ändå att han vill svara på det. Ganska allvarliga anklagelser som det hintas om.

                  Hade han inte skickat in alla meddelande till Nessa hade Nicki inte haft kontakt med henne från början 😂

                    Så du vet att Andreas pratade med nessa innan nicci gjorde det. På nessa har det ju låtit som att hon och nicci pratat om uppbrottet ganska länge innan detta kaos

                    Nicci o Nessa har haft kontakt tidigare, långt tidigare.

                      Det vet du inget om.

                      Anonym, följer man nessa så vet man det.

        Läs inte varenda kommentar med negativa glasögon

    Jag undrar lite hur tankarna gick när vid stylingen av senaste kampanjen för Caia gjordes (adventskalendern). Varför står Bianca i en jättestor solhatt, baraxlad mitt i alperna(?)? Ingen kritik mot Bianca personligen utan mot Caia. Jag tycker det ser lite lustigt och malplacerat ut. Jag förknippar inte solhatt och vita skira klänningar med vinter och jul. Men det kanske bara är jag.

      Sydafrika väl? Hon var där och åkte lyxtåg tidigare i år. Där ser nog jularna ut så där.

        Men det är ju snö i bakgrunden.

          Jag hade bara sett gårdagens stories när jag skrev, nu har jag också sett snön… 🙂

        Klart jul ser olika ut på olika ställen, men hade jag gjort en julkampanj hade jag fokuserat på den idylliska och mysiga känslan.

        Vad vill man helst ha på ett julkort, snötäckta granar eller grått slask?

          Jag svarar mig själv. Bilden var mycket vintrigare än jag trodde. Hela kampanjen verkar ju ha handlat om kalendern resa till Nordpolen typ. Tycker det var fina bilder.

        De pratar ju om Nordpolen i reklamen

          Har man solhatt och skira vita klänningar på nordpoolen? Jag tänker mig typ pälskappor och mössor.

            Nej jag svarade ju på att någon skrev Sydafrika

            och små sandaletter. Perfekt vintersko 🙂

      Håller med. Får noll känsla av december, jul och vinter av den där reklamen

      OBS! Jag tycker verkligen kampanjen är skitsnygg och jättehärlig. Men tycker inte den passar till ändamålet.

    Ok, det må ha hänt något mellan dom. Men nicci har i flera år skrikigt psykiskt ohälsa. Hon kommer inte greja mammarollen om hon inte tar tag i sitt psykiska mående (som hon visat gång på gång under alla år)

      Kan ju vara därför hennes ex lämnat henne.

        Har det inte varit drama kring alla hennes relationer?

          Jo det är exakt det, och hon har ”aldrig varit så sårad” för varje gång och är alltid offret och totalt oskyldig och ältar ältar och ältar. Får cassandra klatkow vibes.

    Här kanske en orosanmälan innan barnet ens är fött gjort lite nytta 🧐

      Absolut inte.
      Båda verkar ju vilja sitt barns bästa (även om det är lite cirkus just nu).

      Nej

      Vad tänker du att en orosanmälan ska leda till?

      Vi på socialtjänsten vill gärna ha vetskap om blivande föräldrar med missbruk eller där det förekommer våld eller liknande.

      Att vara separerade och ha en infekterad konflikt sinsemellan är inte av socialtjänstens intresse, speciellt inte nu när barnet är ofött.

        Skulle det föreligga en konflikt mellan N och A när barnet är fött och det påverkar deras förmåga att samarbeta kring barnet, kan en orosanmälan bli aktuell. Det är dock inte säkert att det leder till utredning. Om utredning inleds kommer bedömningen säkert bli familjebehandling eller samarbetssamtal.

        Eh? En infekterad konflikt är skadligt för barnet och definitivt något soc tar på allvar. Visserligen frivilligt med insatser men familjesamtal kommer rekommenderas.
        Om Nicci fortsätter och A går till Tingsrätten lär Andreas få vårdnaden eftersom Nicci uppenbarligen går åt hållet umgängessabotage och beter sig högt olämpligt. Att inte prata illa om varandra som föräldrar är A och O för att barnet alls ska må bra.

          Personen ovanför dig jobbar uppenbarligen på socialtjänsten. Tycker den personen svarade väldigt bra på vad som gäller.

            Och jag är astronaut, kärnfysiker och usas president. Vad någon anonym påstår sig ha expertis inom eller arbeta med ska man nog vara smått kritisk till här inne.

              Jag ärCleopatra uppstigen från dom döda 😂

              Okej då föreslår jag att du ringer till socialtjänsten i din kommun imorgon och frågar eftersom du misstror anonym bara av den anledningen att den är anonym. Du verkar inte förstå att vi har ett yrke som gör det knepigt om vi sitter och skriver saker i ett kommentarsfält i vårt riktiga namn. Det betyder inte för den sakens skull att vi inte vet vad vi pratar om.

                Och jag vet vad jag pratar om.
                Om du nu jobbar på soc barn och familj vet du att konflikter mellan föräldrar är en stor riskfaktor för barn.

          Barnet är inte fött än. Därför kommer en orosanmälan inte leda någonvart. Det finns ingenting för socialtjänsten att agera på. Socialtjänsten ingriper enbart när ett barn är ofött OCH det föreligger missbruksproblematik alternativt våld.

          N och A har givetvis möjlighet att söka stöd hos socialtjänsten kring deras relation och samarbetssvårigheter redan nu, men det har inget med en orosanmälan att göra. Det är frivilliga insatser som kan sökas under förutsättning att båda är intresserade av den typen av stöd.

            Sista du gör är nog att jobba på socialtjänsten för det där stämmer verkligen inte. Socialtjänsten ingriper i betydligt fler fall än där det förekommer missbruk och våld. Det finns bokstavligen barn som får LVU för att föräldrarna har en väldigt infekterad konflikt. Något av det vanligaste man gör på socialtjänsten är att medla mellan föräldrar som inte kommer överens. Varför ens sitta och ljuga om en sån här sak? fattar inte.

              Personen jobbar nog visst på socialtjänsten, liksom jag, eftersom den har helt rätt i sina påståenden. Men personer som du lär väl inte tro på det även om vi alla radade upp oss.

              Vad gäller tvångslagstiftningen (LVU) så är det tydligt i lagen när det får tillämpas.
              Enligt 2 § LVU ska vård beslutas om det på grund av fysisk eller psykisk misshandel, otillbörligt utnyttjande, brister i omsorgen eller något annat förhållande i hemmet finns en påtaglig risk för att den unges hälsa eller utveckling skadas. Paragrafen kan sägas innehålla fyra miljörekvisit och ett prognosrekvisit.

              De fyra miljörekvisiten är:
              1. Fysisk eller psykisk misshandel.
              2. Otillbörligt utnyttjande.
              3. Brister i omsorgen.
              4. Något annat förhållande i hemmet.

              VART lägger du in en infekterad konflikt? För så vitt jag vet är det tydligt i handboken att en infekterad konflikt inte är skäl nog för LVU. Det måste finnas mer bakom. Och du får hemskt gärna hänvisa till en dom eller ett rättsfall där det i något UNDANTAGSFALL kan ha skett.

                Mycket obehagligt att ni sitter på sådan okunskap om ni faktiskt jobbar inom socialtjänsten. För det första skriver Ack att socialtjänsten ingriper endast när det föreligger våld och missbruk vilket är en ren lögn. Socialtjänsten ingriper i massvis med olika situationer där barn riskerar att fara illa på olika sätt och en av dessa situationer kan vara att föräldrar inte kommer överens och bråkar om barnet och omsorgen på ett sätt som riskerar att skada barnet. Det kan då handla om möten där man medlar mellan föräldrarna eller där man behöver gå in och hjälpa till med kontakt och överlämning.
                Att LVU sker pga konflikt mellan föräldrar är ovanligt men det betyder heller inte att det aldrig sker. Kamarätten uttalade sig bland annat i mål nr 4460-21 kamarätten Jönköping att ”en djupgående konflikt mellan föräldrar i vissa fall kan vara en sån omsorgsbrist som kan ligga till grund för ett beslut enligt LVU”. I Mål nr 3928-20 Stockholm förvaltningsrätt bedöms i första hand föräldrarnas konflikt innebära sådana omsorgsbrister enligt 2 § LVU.
                Så antingen 1. ljuger ni av någon anledning och arbetar inte alls på socialtjänsten.
                2. Arbetar på socialtjänsten men besitter stor okunskap.
                Nummer 2 är nog ändå värst men jag både hoppas och tror att nummer 1 är närmare sanningen.

                  Du missar ju precis allt? Ack’S påstående handlar om OFÖDDA barn som ett svar till den som tyckte att en orosanmälan skulle göras. Det är DÄR jag bekräftar hennes påstående. Vad som händer sen när barnet växer upp är en annan sak. Du behöver inte tala om för oss hur vi jobbar, vi är mycket väl medvetna om det. Men återigen nu diskuteras ett OFÖTT barn och våra möjligheter då. Sen så finns givetvis möjligheter att medla när barnet är fött förutsatt att båda samtycker till det.

                  Ingen har heller förnekat att det är en riskfaktor att föräldrarna är i en konflikt. Tvärtom är det precis vad vi också tycker. Däremot har vi varit med om otaliga rättegångar där Förvaltningsrätten avslagit våra ansökningar om LVU vård med anledning av det. Det är intressant att det finns rättsfall i andra län och jag tackar för att du delade med dig av dem. Men det är ändå inte det vanligaste och det säger även du. Jag säger också att det kan vara så i UNDANTAGSFALL och dvs inte något som sker i den grad som du påstår.

          Herregud vad många fel du har i en enda liten kommentar. Sluta låtsas som om du vet vad du pratar om!

          Anno, jag hör vad du säger. Jag är medveten om att en infekterad konflikt föräldrar emellan är skadligt för deras barn. Det jag ifrågasätter är personerna som föreslår att en orosanmälan är på plats i detta nu. Det finns inget barn att göra en orosanmälan kring, för barnet är inte fött. Däremot kan A och N söka frivilliga insatser redan nu för att förbättra sitt samarbete kring det kommande barnet.

          Det är viktigt att skilja på äpplen och päron.

        Fast det verkar ni inte heller bry er om, hur många män som misshandlat sina ex o barnen och pappan får fortf träffa barnen el tom vårdnaden!

      Utveckla gärna, varför skulle det vara bra menar du?

    Varför ge detta mer uppmärksamhet? Känns ju bara tragiskt alltihop.

      För att dom väjer att dela (fläka ut skulle jag säga) sitt liv och konflikter på sociala medier för alla att beskåda.
      Då är det inte konstigt att det tas upp på en blogg där användarna älskar skvaller.

      Jag håller faktiskt med. Finns det någon som har en minsta lilla tanke på det stackars barnet som är i mitten av allt offentligt bråkande?!

    När barn får barn.

    Har hon en psykos!? Känns inte normalt beteende

      Tänkte just skriva det. Något är fel med människan. Dessutom låter hon som om hon vore 12 år.

    Hon vill inte gå ut med vad han gjort, men hon har uppenbart inte anmält honom för något, men han får absolut inte att träffa henne eller barnet? I sms-konversationerna tycker jag det verkar som att han kanske uttryckt något kring att han inte vill ha barnet eller inte är redo för barn, men att han tänkt till och förstår att det är klumpigt uttryckt och att han vill vara delaktig bara han fått smälta det. Det skulle väl i så fall verkligen inte vara en anledning till att inte få träffa sitt barn. Att hon blir sårad absolut. Men de får ju faktiskt ställa sina egon åt sidan nu. Rätt övertygad om att de kommer få x antal socanmälningar efter barnet är ute. Vilket är så jäkla onödigt. Men folk reagerar när de lägger ut det så öppet.

      Hon har inte sagt att han inte får träffa barnet.. Hur vet du om en polisanmälan är gjord?

    Camilla, kan du inte uppmärksamma i ett inlägg hur Wahlgrens värld porträtterade Bauers frieri? Var det bara jag som tyckte att Pernilla betedde sig extremt märkligt under frieriets gång? Till och med skrattade bort att Bauer låtit gravera in en ananas på ringen. Jag har själv blivit friad till och vet att man kan hamna i ett chocktillstånd. Men det där var det märkligaste frieriet jag bevittnat.

      Pernilla har redan sagt att hon trodde att han skojade/att frieriet var ett skämt. Vad mer kan tas upp?

      Jag tycker att hon alltid beter sig märkligt. Hörde att Theo bor mest hos pappan nu, Bauer har alltså fått som han velat. Hoppas hon har bra rådgivare vid ett ev bröllop..

        Varför skulle C vilja att Theo mest bor hos sin pappa? Så konstig kommentar, du vet ju ingenting.

          För att denne herre inte är känd för att tycka om barn. Han struntade ju helt i sina egna, betalade inte ens underhållet som fick gå till Kronofogden. Först när han klev in, och tog över WV började han träffa barnen några ggr. Han verkar inte ha några vänner heller, blir intressant och se om några kommer på bröllopet förutom mamsen

            Oj

      Jag hade också skrattat om min kille graverade in en ananas i ringen. Allt behöver inte tas superallvarligt hela tiden.

      Pernilla är ju inte romantisk och det har hon sagt flera ggr

      Är du medveten om att det är en TV serie? Lite teater är det ju så klart, allt är inte ”saker som bara händer”.

    Nej men alltså detta är inte friskt från kvinnans sida.

    Frågor om klamydia under graviditet kan man ju ta med barnmorskan eller vårdcentralen… Eller ring 1177 herregud. Patetiskt att lägga ut.

    Ang Nessa, med såna ”vänner” behöver man inga ovänner :))))

      Det är ju inte Nicci som lagt upp frågan om klamydia

        Precis det var ju Nessa som la ut det.
        Vem det gäller ska ju vara hemligt, en hint liksom….suck
        Tycker hon lägger upp massa hintar den där Nessa men aldrig något som är i klartext

    Men vem fan tar en medlare i form av ett äckligt skvallerkonto?! Allvarligt det är ett litet barn vi pratar om. Väx upp alla människor i sammanhanget man tappar ju tron på mänskligheten. Vidrigt!!!!! Och den där Nessa verkar ju totalt rubbad som njuter av att var spindeln i nätet!!!

      Och du behöver andas.

    Asså vad är detta? Allt känns så, jag vet inte…är detta ett påhitt? Tycker det är så mycket i denna historia som är såååå sjukt.

    Det vi vet än tycker inte jag Andreas gjort något fel. Men Nicci, hon är inte lite drama hon. Så många redflags.

    Hon har hittat på historier om sin ex tidigare. Hon dateade en kille innan LI, samma sak där. När han fick upp ögonen, då kom skitsnacket och historierna.

    Det är synd om henne, hon behöver hjälp NU!

      Hur vet du att hon har hittat på?

        Så det är fel på alla hennes killar hon har haft då?

          Enligt henne är det ju så, hon gör ju ALDRIG fel..

          Det skulle ju kunna varit så. Destruktiva och manipulerande män brukar flockas till naiva och godtrogna tjejer.

        Man kanske ska reda ut sina destruktiva relationsmönster då i stället för att skaffa barn med ännu en usel man. Om nu alla män man träffar är usla alltså.

        Det kan jag tyvärr inte skriva då folk kommer fatta vem killen är. Men jag är säker på att det stämmer.

    Det är rätt fascinerande att när man är hjärtekrossad och så ledsen tänker ”nu jäklar ska jag ta en bild när jag gråter hysteriskt och lägga ut det för allmän beskådan”
    Var ledsen, var hjärtekrossad, livet blev inte som planerat men man måste försöka göra det bästa av situationen.
    Att först lägga ut en massa o hinta för att locka följare att se hennes stories o sen ba nej tyvärr kan inte berätta va som hänt

      han lägger ju också ut text
      Är det ok då?

        Det är väl ändå en stor skillnad på att filma sig själv gråtandes för att posta, än att skriva en text. Förstnämnda kräver ju flera moment, och då borde man ju under den tiden hinna tänka till att okej, detta kanske inte bör visas upp offentligt.

        Handlar inte om att nicci är en tjej.

        Ja men det är väl lite skillnad på att lägga ut en text och att lägga ut när man grinar eller?

          Att han delar sms med ett skvallerkonto är precis lika hemskt i så fall som att hon gråter offentligt… hur många influenser gör inte det över saker…
          Finns ju konto som enbart består av gråtande……..

            Du tror inte att det kan bero på att Nicci är i kontakt med sagda skvallerkonto och redan matar ”information” om Andreas som skvallerkontot sen kryptiskt postar om? Att han liksom försöker visa sin sida av det eller skickat för att visa att något Nicci sagt om honom inte stämmer?

      Viktigast är att ALLA ser hur förkrossad man är. Kan inte riktigt se hur det går till när man mitt i gråten börjar rigga upp kamera, välja filter, skriva en gripande text osv mitt i allt. Främmande för mig men så är jag inte flunsa heller.

        Det är bland annat det som är så otroligt patetiskt. Att se hennes gråtande ansikte blir bara provocerande för mig. Fyfan för denna samtid.

    Förlåt för OT – men en liten reflektion kring Caia’s julkalender som släpptes idag (26/9). Den verkar kanonfin och dom har verkligen lyft sig – men huuur kan det vara så många amazing reviews på deras hemsida redan (per 25/9)? Blandade åldrar från 12-40, varför reviewar man en produkt man inte ens hunnit köpa eftersom den inte ens släppts?

      Fyfan vad töntigt, undra om det är anställda som blivit ombedda? Det är ju recensioner som skrivits innan man ens kunnat köpa den.

      Man kan se på deras hemsida vilka produkter (samt hur stora de är) som man får i kalendern. De som har skickat reviews kanske baserar på det eller nåt.

        Jo det förstår jag ju – men såååå många? Känns mer som anställda blivit ombedda att ”hype’a” upp den med tanke på det tidigare fiaskot med kalendern

      Produkterna är ju sådant de redan säljer, såklart man blir glad över att man får bra produkter!

    Andra gråter ju ut i sociala medier om både det ena och det andra.
    Och det är ju så mkt snack om att normalisera och visa upp hur det EGENTLIGEN är.

    Jag tar ingens parti men tycker hon får onödigt mkt skit.
    Hon kanske inte har någon hon känner att hon vill/kan prata med.

    Hon är gravid, man har extremt mycket hormoner då och är extremt känslig ( de flesta, finns säkert undantag som läser just detta).

    Det är han som av någon anöedning delar med Nessa, när flk trodde att det var hon var det ett jäkla liv, men nu när det är han verkar det helt ok????

    Och börja snacka om att anmäla till soc, kom igen ge er.
    Vill ni inte göra hennes graviditet än mer riskfylld så ska ni sluta babbla om soc.anmälningar.

      Ska man alltid skylla på sina hormoner? Vuxna människor kan ta ansvar oavsett om man är gravid eller inte.

        Du har aldrig varit gravid va? 😂

          Hur illa får man bete sig när man är gravid?

          Såvida ens graviditetshormoner börjar orsaka på snudden en psykos så har man fortfarande absolut ansvar för hur man beter sig. Är det så illa och jobbigt att man får svårt att kontrollera sig så söker man hjälp för det. Det är aldrig någons fel att den drabbas så av hormoner, men det är alltid ens ansvar att se till att man får hjälp att hantera det.

            Vilken hjälper tänker du man får som tar bort problemen? 😅

      Det finns samtalsterapi att ta till om hon inte har någon i sin närhet att prata med. Alla alternativ är bättre än att ta det med nessa som i sin tur pumpar ut allt som underhållande gozzip.

        A tar ju det med Nessa
        det är många som inte mår bra som inte klarar av att ta kontakt med proffisionella
        och det är långa väntetider även för självmordsbenägna

          N har ju också diskuterat detta med nessa. Nessa säger själv att hon medlar och visar hur både A och N skriver till henne. För övrigt är jag hundra procent säker på att N har okejat att nessa lägger upp de meddelanden A skickat till nessa.

            Hur kan du vara det? Du har uppenbarligen inga högskolepoäng i statistik 🤣

              🙄

          N mamma är socionom hon kan nog hjälpa sin dotter för att få hjälp

            Ja…. det verkar ju ha gått jättebra hittills.

          Absolut så är det, att vissa har svårt att ta kontakt. Men hennes egna mamma jobbar ju som socionom så någon form av stöd där finns ju.

            Verkar hon ha hjälp av sin mamma tycker du?

      Vadå folk som anmälde ben då för mindre!

    För barnets skull bör inte inlägg som detta publiceras. Att tusentals människor spekulerar om ens föräldrar, könssjukdomar och otroheter INNAN MAN ENS ÄR FÖDD förstår ni hur mycket det kan skada barnet i framtiden. Och tänk på vilken stress mamman går igenom som bär barnet och hur den i värsta fall kan vara skadlig för graviditeten samt mammans chans att bonda med sitt barn samt få ihop livet när barnet väl kommer.

    Det spelar ingen roll hur föräldrarna beter sig, tänk på barnet.

      Jag är enig, önskar att Camilla tog bort bilderna ur inlägget i alla fall

        Precis. Stories försvinner men detta ligger kvar och är dessutom sökbart.

    Det här har ju eskalerat totalt. Allt jag ser är två egoistiskt lagda individer som absolut inte är redo för föräldrarollen än. Ibland spricker förhållanden och det är mycket möjligt att någon part betett sig illa. Men nu har dom valt att skaffa barn tillsammans och då behöver dom förstå att allt inte kretsar kring dom. Jag säger inte att Nicci och Andreas behöver vara nära vänner, men för barnets bästa behöver dom kunna en civiliserad relation. Ett barn har rätt till båda sina föräldrar förutsatt att det är möjligt. Här verkar båda föräldrar vilja vara delaktiga, och förutsatt att båda är lämpliga som föräldrar bör vårdnaden vara gemensam.

    Det känns som att Nicci griper efter halmstrån här. Hon påstår sig vilja hålla detta privat, men hintar dagligen om vilken skithög barnets pappa är. Stackars barn att födas in i e offentlig fejd på högstadienivå. Väx upp, ta tag i era problem och värna om barnets bästa.

      Exakt så

    Om det där ordet som är överstruket är vad jag tycker det ser ut som det är så förstår jag dock Nicci till 100%. Dock förstår jag inte varför man tar detta offentligt och via ett skvallerkonto dessutom. 😳

      Och vilket är det ordet?

        Det vill jag inte skriva här, vet inte ens om man får

          Vadå inte får, du kan använda andra ord. Skriv ingenting om du inte vågar säga allt

          Gud vad löjlig du är.

            Du får tycka att jag är löjlig 🙂 men är en ganska allvarlig anklagelse om det verkligen stämmer att det är det ordet. Ni får tänka själva 🙂

              Och jag är som sagt inte säker, bara tycker det ser ut så.

              Inte nog allvarligt för att inte sprida vidare den spekulationen verkar det som.

        Obs jag vet inte om det faktiskt står så, återciterar bara vad någon skrev längre uppe 😅 Kan inte skapa mig en uppfattning alls från den strukna texten, men hon borde polisanmäla om så faktiskt är fallet.

      Det som är överstruket ser väl ut som om det är namnet som barnet ska ha?

      Det är ju barnets namn de strukit över

    Jag är så glad att mina föräldrars infekterade skilsmässa inte låg offentlig på ett skvallerkonto. Thank god att de skilde sig långt innan sociala medier. Var nog jobbigt att vara barn med två omogna vuxna som inte klarade av att kommunicera som normala människor.

    Jag har missat varför det är så få inlägg på BB, sista 18 igår och första 8 imorse?

      Det är mycket jobb med boken nu inför bokmässan på fredag

      Bokutgivning på gång? Nämndes i nåt inlägg att set blir färre inlägg den här veckan

    Det borde fan vara körkort på att få skaffa barn…

    Det här är bland det konstigaste jag sett. Varför print screenar någon av dem detta och sänder iväg till en tredjepart över huvudtaget? Och speciellt till en tredjepart som delar det med Sverige?

    Egentligen kan jag tycka att du kan skriva OM saken Camilla, men att print screena och dela vidare detaljerna om deras privata konflikt är ganska.. lågt? Man borde kunna kommentera kring fenomenet och vad de gör utan att föreviga det ännu mer i min mening, det här känns som något extremt privat som människor som mår väldigt dåligt delar, och inget som borde delas vidare på det här viset

      Ja på vilket sätt är Camilla bättre som sprider vidare dessa meddelanden? En som inte följer nessa får ju ta del av det här i stället då.

      Någon borde vara den vuxna här och inte dela vidare den här barnsliga konflikthanteringen.

    Det är verkligen många som inte borde skaffa barn. Otroligt många. Herregud.

    Vad händer hos MM? Blombutiken till salu också?

      Säkert en utlandflytt.

      Ja hälsoinspiratören säljer lägenhet och butiken efter några månader, luktar fiffel och tvätt… hjälp av exet också som köper upp och säljer… Flera gym som sålts, radhus plus lägenheter och nu butiken…. say no more.

        Hur tänker du nu? ”Fiffel och tvätt” för att man säljer sin butik, och flyttar från sin lägenhet? Någon måtta får det väl vara på hitte påt?

    vem vill visa privata sms…. 🙄
    Andreas svar var ändå väldigt fint. tänk om man fått sånt svar fr barnafadern som, stack 😜🤣

    Och så gnäller folk på oss som skaffar barn på egen hand….. Ja mina barn har iaf en uppväxt med en mamma som trivs med sitt singelliv, har fast jobb, bra bostad och ett tryggt nätverk. Och inga bråk eller vårdnadstvister så långt ögat når.
    Knappast samma förutsättningar för detta stackars barn.

      Eller att man ifrågasätts för att man inte vill ha barn. ”Men vaaarföööör inte?!??” Samtidigt som man gång efter gång efter gång ser par som skaffar barn där de verkligen borde ha frågat sig varför de skaffade barnet.

    En fråga Camilla. Varför kan du ta upp saker som exonph skriver om, både som content till podden men även bloggen, men om man skriver en kommentar eller diskuterar saker som nessa mfl konton skrivit om så raderas det ofta. Förstår inte skillnaden?

      Det beror helt på vad det handlar om.

        Och vad är skillnaden på ämnena?

    Att ni orkar läsa det här. Och engagera er. De skriver som ett gäng tonåringar och agerar som det också.

      Om du vet att de skriver som tonåringar så måste du ju ha läst själv. Du orkade dessutom skriva en kommentar bland andra engagerade komentarer

      WT-drama på bästa sändningstid. Svårt att inte engagera sig.

    Så ledsam situation, tycker synd om alla inblandade. Inte minst barnet. Kan dock inte låta bli att känna att det här är varför man inte ska skaffa barn med någon man bara känt i några månader

      Vad är alternativet menar du? Tvingas gå igenom en abort mot sin vilja?

        Varenda vuxen människa vet hur barn blir till och hur man undviker att få några. Skulle man ändå bli oplanerat gravid så ja, då har man en skyldighet att ta ett vuxet beslut. Inte svårare än så.

          👏

          De blev ju oplanerat gravida. Alla vuxna vet att preventivmedel inte skyddar till 100%. Men frågan kvarstår, vad händer om man blir oplanerat gravid efter 3 månader. Ska man tvingas genomgå en abort då enligt dig?

            Det var väl inte överhuvudtaget vad de skrev? Hur får du ”det här är varför man inte ska skaffa barn med någon man bara känt i några månader” till ”Ska man tvingas genomgå en abort då enligt dig?”

            Nej, uppenbarligen inte. Uppenbarligen ska ingen tvingas till att genomgå abort. Men man kan ju tycka att någon självmant ska ta lite ansvar för situationen man sätter sig i. Har full empati och förståelse för att en abort vissa aldrig vill gå igenom. Men det är ändå ett alternativ man har att välja. Vill man inte välja det så är det också ett val man gör då att skaffa barn med någon man bara känt i några månader.

            Så som sagt, ingen som ska tvingas, chilla. Men _varför_ man inte bör skaffa barn med någon man bara känt i några månader.

              Och innan någon ska komma med ”man vet aldrig, någon du känt i flera år kan bli en idiot efter barn” eller ”men för mig gick det jättebra, vi är gifta och kära 20 år senare”.

              Ja, absolut. Men det senare tillhör ändå inte det vanliga, det är bara att gratulera att det gick bra. Och när det går illa trots lång relation, bara att beklaga. Det finns aldrig några garantier, men man kan göra saker för att skaffa mer information att ta beslut på. Att lära känna en partner väl är en sådan sak.

              På samma sätt som en del utan bilbälte överlever en krock och en del med bilbälte avlider i en krock, så är ändå det bästa att ha bilbälte på sig för statistiskt ger det en bättre chans att klara sig.

            Nej men förhoppningsvis har man lite hjärna i skallen.

            Är båda två gravida? En sensation i så fall. Det måste vara första gången en man är gravid! Då kanske även han har hormonet som löper amok…

        Det finns preventivmedel. Om man använder det så slipper man göra en abort eller hamna i en situation likt denna. Fler borde testa!

          Väldigt många barn blir till trotts preventivmedel..

            Förvisso

            definiera ”väldigt många”. Att använda preventivmedel är heller inte samma sak som att använda preventivmedel på rätt sätt

              Det är ju bara titta på bipacksedeln. Det finns inga preventivmedel som är 100% trotts perfekt användning.

            Nej. Låt mig rätta dig: ”Väldigt många barn blir till p.g.a. slarv med preventivmedel”.

              Fast nej.. Se tabellen nedan. Det är betydligt vanligare än man tror.
              https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/gynekologi-obstetrik/antikonception/

    Spontana tanken blir lätt att det är bäst för honom att ge henne space nu innan barnet är här, låta henne landa, låta henne sörja och bearbeta en den ilska och frustration. Så kanske läget är lugnare när barnet väl är på väg och hon känner sig lite mer respekterad.
    Men tyvärr kan det i stället göra hans möjligheter ännu mindre att få vara delaktig runt förlossningen och när barnet kommit, då kan mycket väl det faktum att han varit frånvarande under graviditeten hållas emot honom.
    Så för hans del tror jag inte han kan göra rätt här utan är utlämnad helt till hennes känslor och tycke.

    Vad båda borde göra är såklart att hålla detta utanför sina sociala medier då ingen av dem kan hantera det snyggt. Men det lär ju inte hända … så denna härva lär inte sluta väl. Och i mitten är den stora förloraren, barnet.

      Det bästa han kan göra är att ta kontakt med familjerätten redan nu och ta hjälp av dom att lösa situationen med kommande umgänge och kommunikation med mamman. Inte ta det med Exonph. Men han verkar ha loggat ut ett tag nu så förhoppningsvis kan han få lite distans och reda ut vad han behöver göra nu för att kunna vara en närvarande pappa.

        Verkligen! Att hålla på med långa sms fram och tillbaka, prata om att hitta boende precis i närheten av henne, inte hämta sina saker och hänga ut deras meddelande på skvallerkonto är inte rätt väg att gå. Ge henne space och ta det praktiska via familjerätten.

          Fast att han vill bo nära barnet är väl inget konstigt? Speciellt första tiden när barnet är litet så underlättar det ju om man inte bor så långt bort.

            Det är väl skillnad på att bo inom rimligt avstånd och i samma område? Jag hade aldrig velat bo så nära mina barns pappa.

              Då får du väl flytta då.

              Hon sökte boende i Bromma och han i Bromma, Sumpan eller Solna om jag inte minns fel. Du förstår att det är ganska stora avstånd här? Jag har legat med två killar i betydligt mycket snävare område (men i de områden Andreas söker boende) och har ALDRIG sprungit på dem trots att jag rör mig dagligen nära där de bor. Det är ingen småstad med 3000 personer.

          Hon får nog ansöka om ett rejält besöksförbud om han inte ska få bosätta sig i närområdet. Bra för kommande umgänge med ett litet barn att bo nära.

      Att vara delaktig i förlossningen är helt irrelevant. Det är inget jippo. Såklart ska inte en man man inte har en relation till stå och se på när man är naken och i en fruktansvärt smärtsam och utlämnande situation. Det kan han ju bara släppa. Det påverkar inte hans relation med barnet alls.

        Stod ”runt förlossningen” vilket inte är samma som att stå och se på när barnet föds ut. Kan innebära att tex få träffa barnet när det fötts, vara delaktig första tiden osv.

          Nej han skriver att han vill vara med PÅ förlossningen.

    Den enda förloraren i detta är barnet. Och det är så jäkla sorgligt. De andra två är inga offer, bara två omogna och ansvarslösa individer som verkligen inte borde bli föräldrar. Lär bli ett gäng orosanmälningar när barnet är fött.

    Det är så oansvarigt att sätta ett oskyldigt litet barn till världen när man uppenbarligen inte är stabil psykiskt eller ens är lämplig att vara förälder. Stackars barn.

    Bara att googla… 🤦

    ”Klamydia under graviditet kan ge upphov till för tidig vattenavgång och för tidig förlossning. Om barnet smittas av klamydia i samband med födelsen kan det drabbas av lunginflammation eller ögoninflammation. Klamydia ger inte fosterskador. Denna sjukdom orsakas av en bakterie som överförs sexuellt”

    I mina ögon är det fruktansvärt oansvarigt att få det under en graviditet…
    Har han varit otrogen och gett henne det så är han korkad.
    Om hon varit otrogen och fått det så är hon korkad…

    Men killen ska ju iaf ha lite credd, han vill ju iaf vara en delaktig pappa. Även om hon är sur, arg och bitter så måste hon lägga det åt sidan och låta pappan få kontakt med sitt barn. Annars är hon korkad.

      De flesta har inga symptom alls så att det har testats och upptäckts under graviditeten betyder inte att hon smittades under graviditeten. Vanligt att man testas för det som gravid.

        De testades inför tvproduktionen så någon har blivit smittad efter det.

          Av egen erfarenhet vet jag att det inte är alltid det visar positivt fast man har det. Ibland krävs många tester.

          Och vi vet ju fortfarande inte om det handlar om ni och a

            Nä kan va Malin Rosas, Petra Tungården….kommer inte på fler gravida.

      Varför ska man få credd för att man vill ta hand om sitt barn? 🤔

    Förhoppningsvis är barnet mer vuxet när det föds än hens föräldrar…

      Barnet är mer vuxet redan nu. Det säger en hel del.

    Hur kan ett sånt här inlägg generera så mycket intresse och så många kommentarer???
    Varför publicera och elda på något sånt här ens Camilla? Skaffa er ett eget liv folks ,sluta ge såna här IQ befriade människor uppmärksamhet och låt de hantera sina liv bäst de vill . Det handlar för fan inte om engelska kungahuset direkt utan är bara drama på WT nivå…..

      Varför skulle engelska kungahuset vara mer intressant? Kliv ner från din höga häst.

    Tycker hans sms känns fake.
    Som att han skrivit dom för att de ska se bra ut när Nessa lägger upp dom på insta.
    För det är ju HAN som skickar dom till Nessa.
    Klart som fan att han skriver så att det låter bra då..

      Du menar att sms som är skrivna flera veckor tillbaka hade han planer på att skicka till Nessa? Ja. Väldigt troligt. Vääääääääääääääääldigt. 😂😂

    Tänker, Nessa säger att det är Andreas som skickar konversationerna.. men de är ju från Niccis telefon med tanke på att hennes är grått och hans blått.. 🤔

      du tänker fel

      Det här var en intressant tanke…! Kanske något Camilla att kika över noggrannare?

      Det är hans telefon om det han skriver är blått

    Säger samma sak som jag sa i tidigare inlägg.

    Man får ligga som man bäddar osv. Väljer man att ha oskyddat sex och bli gravid med en person man man inte känner. Ja, då kan det sluta såhär.

      Hur vet du att de har haft oskyddat sex.

        För att hon är gravid kanske? 😂

      Troligtvis har hon sagt att hon inte kan bli gravif och inte äter ppiller pga hormoner.

    Djävlarns barnungar.
    Väx upp! Ni ska bli föräldrar.
    Och måste kunna samarbeta i åtminstone 18 år framåt.

    Alltså, har börjar fundera över en sak (japp den tiden har jag över till det så) och det Nicci skriver flera gånger är saker hon fått reda på, kan det vara så att det handlar om tidigare flickvänner som varit med om saker? Som hon nu fått reda på.

    Ex så har någon här skrivit att det ser ut som att det stod något med att han tagit stryptag på sin flickvän, och det behöver ju inte betyda att Nicci var flickvännen som det gällde.

    Jag vet inte, bara spekulerar lite, vilket känns helt ok med tanke på allt hon och nessa publicerar.

    Om han nu inte gjort något allvarligt eller väldigt otrevligt eller väldigt sårande VARFÖR berättar inte HAN i så fall exakt vad som hänt?

    Tycker inte man ska vara allt för hård mot N som sitter höggravid och är fullständigt förstörd. Hon må agera osmart och orätt i denna situation när det kommer till att säga att han inte ska få träffa sitt barn (går att tolka lite olika) men tänk om det nu är så att han har varit otrogen, smittat henne med en könssjukdom och dessutom av någon anledning har tagit stryptag på henne, alltså utövat fysiskt våld..
    Säg mig då, om du var kvinna, höggravid och hade planerat en framtid med denna man, hade inte du blivit fullständigt galen och koko då? Och kanske agerat utan att faktiskt tänka på konsekvenserna i affekt? Allt hon isåfall känner nu är ju ENBART ilska, sorg, hat, besvikelse och svek mot denna kille.
    Kan också säga att oddsen för att A faktiskt har varit otrogen är nog ganska höga med tanke på att det är just så han har förstört båda sina senaste förhållanden innan N. I båda fallen satte han sig själv som ”offer” och kunde inte ta på sig att han hade gjort fel. Ser väldigt mkt offer i hans texter nu också.
    /En som sett honom agera i sånna här situationer tidigare

    Känns som att fler behöver höra detta: Bebisar känner inte av ”negativ energi” i magen. Om mamman är utsatt för extrem stress, alltså brinnande krig, fallande bomber, då kan graviditeten påverkas eftersom hälsan påverkas. Men nej. Att mamma är ledsen och stressad är ingentinge bebisen ”känner av”. Herregud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.