Calle Schulman om Alexander Pärleros provokation

I podden ”Bord för tre” berättar Calle Schulman om när Alexander Pärleros kom fram till honom på en restaurang och smällde till honom bakifrån på axeln med ett ihoprullat papper.
Calle har inte. varit ndig i sin kritik mot Pärleros och syftar bland annat till när han satt i sin podd och intervjuade en vaccinmotståndare, och Pärleros inte kunde låta bli att konstant hålla med hen. Schulman tar även upp det tillfället när Pärlan satt och grät framför kameran efter att han drömt att han var en ukrainsk soldat.
Calle säger i podden att han gått ganska hårt åt Pärlan genom åren, och att han därför blev en smula förvånad när de plötsligt small till på axeln.
Calle är inte säker på vad Pärlan ville med sitt utspel, men Calle vände helt sonika sig om och sträckte fram handen för att hälsa, någonting Pärlan verkar ha varit helt oförberedd på, för han ska bara ha sagt ”eh, tjena” och gått därifrån.
Poddtrion tror att Pärlan förväntat sig någon typ av ursäkt från Schulman, eller att han i alla fall skulle få Schulman att skämmas, må dåligt eller be om ursäkt. Att Pärlan ville frammana känslan av att ”i verkliga livet är du inte så tuff” men så blev det alltså inte.

Ett ganska märkligt agerande från Pärleros, men det är ju heller inte första gången jag tycker det.
Hade det varit vinter hade Pärlan kanske legat i bakhål och kastat snöbollar i bakhuvudet på Schulman, men så här på höstkanten fick det alltså duga med en hoprullad meny eller liknande.

Tack för tips!

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pärleros är ett perfekt exempel på att man kan vara dummare än tåget och ändå vara väldigt framgångsrik, vilket känns lite inspirerande när man själv känner sig lite långsam ibland.

   Haha exakt så 🙂

   Det är ju ett sånt genidrag ändå att starta en podd som heter framgångspodden. Ens namn börjar associeras till just framgång och man får träffa en massa framgångsrika personer ”om jag vill vara med i din podd? Framgångspodden? Framgång, jag? ja men självklart, tackar!”. Folk lyssnar för att de är intresserade av den framgångsrika personen och Alexander själv kan gå under radarn trots låg intelligens och bristande bildning och utbildning.

    Pärleros är street smart, över genomsnittet faktiskt. Dessutom är han tillräckligt skolsmart för att fatta vad han borde utbilda sig i och tar sig igenom utbildningen. Visst han är ingen Einstein och han har gjort mindre lyckade utspel och när det kommer till intervjun med Gosspic så kanske han kunde varit mer neutral. Men till skillnad från så många obegåvade människor med på tok för hög svansföring så har Pärleros aldrig givit sken av att vara en Einstein. Snarare tvärtom erkänner han utan omsvep att det finns många mycket smartare människor än han.
    Han har hittat sin nisch och tjänar bra med pengar på den. Än sen då att han smackar Calle på axeln med en hoprullad meny, eller nått. Att ens ta upp det i en podd känns mer komprometterande för Calle, känns mest som hjälp idag ska jag podda och det är total nyhetstorka.

     Han ställer inte en enda vettig fråga, bara gästerna som pratar.

     Han tar även priset för att vara Sveriges minst förberedda värd och sämst på att intervjua. Den platsen knep han från Malou von Sivers för längesedan.
     Men ändå fortsätter offentliga personer att gästa hans podd märkligt nog. Tror som ”E” skrev att de har med namnet på podden att göra. Lite av ett kvitto på att man är i någon form framgångsrik och intressant eftersom man gästar en podd som heter Framgångspodden.
     Önskar dock att någon annan som är lite vassare på att ställa frågor och föra en dialog hade kommit på konceptet före Pärleros. Gillar verkligen Victor de Almeida som har kanalen Dialogisk. Han ställer intressanta frågor, har ett bra språk och verkar intelligent.

      Var tvungen att googla Victor och första träffen är en artikel på Svd där polisen kallar hans gäster för Krimfluensers. Orkar inte lyssna så kan inte uttala mig om hans vasshet.
      Intressant att du tycker Malou är kass. Hon har verkligen lyckats med att provocera en målgrupp som inte borde titta på något Malou producerar.
      Jag personligen är ingen större fan av Pärleros men framgången beror inte på tur och inte heller på att han kom på ett bra namn på sin podd.

       Tycker du verkligen att han är bland de bästa intervjuare vi har? Förklara gärna varför isåfall. Vem som helst kan ju ställa lite frågor och få igång någon att prata om sig själva, speciellt folk som är vana att just prata om sig själva.

       Victor är väldigt duktig på att intervjua. Sedan får man tycka vad man vill om hans gäster men det är en annan diskussion.
       Det är mycket rappare, MMA-fighters, före detta och aktivt kriminella men även en hel del människor som inte går under ovan nämnda kategorier. Jag väljer helt enkelt att hoppa över de intervjuer som inte intresserar mig.

       Det jag ville få fram var att han är duktig på att ställa intressanta frågor man inte själv tänkt på och får gästerna att öppna upp sig på ett sätt jag saknar hos de flesta som bjuder in gäster och intervjuar dem.
       Såg att både Pärleros och Victor nyligen haft Clark Olofsson som gäst men har inte sett avsnitten. Kan vara ett bra tillfälle att jämföra deras intervjuteknik och kvalitet. Samma gäst, ungefär samma längd på avsnitten, bägge två i närtid och ingen stor tv-produktion som gör intervjun torftig och begränsad.

       Malou provocerar inte mig. Jag tycker bara hon är usel på att intervjua och kan inte förstå att hon är så pass stor och framgångsrik som hon är. Precis som med Pärleros.

       Vad skulle du ”XX” påstå att Pärleros framgång beror på?
       Jag påstår att det beror på namnet och att när han startade var det i princip ingen med liknande koncept snarare än han som värd med intressanta frågor.

      😅

     Jag kan köpa att det kan löna sig att framstå som mindre smart i vissa sammanhang men jag får verkligen inte intrycket av att så är fallet för Alexander.

     Märkligt att det skulle vara ok att smacka folk på axeln plötsligt, hade verkligen inte uppskattat om tex en kollega gjorde så mot mig pga att man har någon form av dispyt men å andra sidan så lågt att man nästan får tycka synd om personen som uppenbarligen inte kan uttrycka vad den har att säga på annat sätt.

     Hur mäter man hur Street smart någon är?

  Team calle. Pärleros är inte riktigt klok

  Tycker hela grejen att diskutera att ”han slog mig med ett hoprullat papper” känns lam..

  Känns som ett rätt svagt poddsegment att berätta om när man fick ett papper på axeln och ingenting mer hände?

  OT nu, förlåt. Men en fråga, 56 kilos senaste inlägg, https://www.56kilo.se/enkel-svamptoast/ finns massevis med länkar till olika sidor, men inlägget är inte markerat på något vis.

  Hur vet man skillnaden på när det är tips och när det är reklam?

   utgå från att allt är reklam. en bra tumregel att förhålla sig till

   Vilken vara skulle reklamen vara för? Fonden? Hon nämner inte märket i texten ens utan bara på bild. Inte ens i receptet är märkets namn med.
   Så jag skulle säga att det är ett tips.

    Tänkte mer på

    ”PS tips! Letar ni mattor!? 30-50% på mattor från Scandi Living endast idag” och en länk till sidan.

    ”Ska pausa lite nu och lägga mig på IR madrassen (länk till madrassen) där nere, rensar tankarna och gör gott samtidigt!”

    Jag har tagit fram en fläskytterfilé (köper den här (länk till mathem) – god och bra!)

  Undrar om Pärleros har haft fler extremt detaljerade drömmar som Ukrainsk soldat på sista tiden som han gråtande kan sitta och berätta om?
  Eller är det något annat som är viktigare att stå upp emot på instagram (för så gör man skillnad på riktigt) och visa sin godhet ?

  Mordförsök! Han kunde ju ha dött!

   Kunde blivit både blind, döv och stum. Vilket inte hade varit någon förlust för mänskligheten iofs 🤷🏻‍♀️

   Lite som när Åsa Vesterlund försökte dränka Gunilla Persson genom att kasta ett glas vatten på henne

  För mig som jobbar inom formgivning är utseendet på Pärleros olika inlägg om Framgångspodden-avsnitt en enda stor schizofreni kring olika typer av uttryck. Lite ClipArt-känsla från 90-talet ena stunden, brinnande bokstäver, lite rosa, lite sparsmakat, lite fading från gult till rosa. Otroligt!! https://www.instagram.com/alexanderparleros/

   För att inte nämna 3D-bokstäver eller skuggning <3

   Som student inom det känns det som ett perfekt ”gör absolut inte detta!”, behövs inte ens ett tränat öga för att se hur allt skär sig </3

  Helt plötsligt hyllas en Schulman i kommentarerna 😀 så gulligt.
  Så fort han gör något plumpt igen kommer ni alla hata honom, jag väntar med spänning 🙂

   Vem har hyllat honom här bland kommentarerna? 🤔

   Har hatat Schulmans från dag ett haha

    Starka känslor😂

   Du kanske ska läsa igenom kommentarerna först nästa gång, men gulligt försök 😃

  Vad är ens Schulman klanen kända för?

   Olika saker. Alex upptäckte jag pga hans blogg, men numera är han väl mer känd för att han poddar och skriver böcker

   De är Allan Schulmans barn. Nepobabies är knappast en ny företeelse.

    Och Allan är känd för vad?

     Det är väl bara att googla? Tv-producent bla. Har du inte hört talas om Allan Schulman är detta ett ypperligt läge att bättra på allmänbildningen.

      Med tanke på hur hans söner blev så låter det inte som en man som lyckats i livet. Och hade han varit en lyckad tv-producent hade jag hört talas om honom.

       Han producerade Hylands hörna som klassas som ett av Sveriges absolut mest älskade och sedda program genom tiderna.

       För övrigt var Alex morfar Sven Stolpe om du missat det. Alltså en mycket känd svensk författare.

       Att du inte vet vem Allan Schulman är (eller klarar av att googla) säger mer om dig än Allan, faktiskt…

  Är det inte lite cringe att Sandra Beijer hamnat på en TikTok-algoritm med tonåriga pojkar som hon tycker är såååå gulliga? Hon är ändå snart 40. Tänk en 40-årig man som satt och tittade på ”gulliga tonårstjejer” i sociala medier?

  Eller menar hon från ett moderskapsperspektiv?

   Jag såg också det. Hon är minst sagt lite speciell (men vill om möjligt verka ääääännu mer speciell) och vi får hoppas att hennes nisse inte känner någon större konkurrens med dem sjungande pojkarna.
   Många som älskar hennes stil (kläder osv osv) det förstår jag inget alls av (avklippta brallor, två råttsvansar å så, men jag är nog gammal, trettio plus) faktiskt..

   Håller egentligen med i sak, men å andra sidan, som fenomen betraktat kan jag förstå att det känns gulligt med killar som vågar/väljer att visa en sån sida? Inte så att det kryllar av just det som take bland killar så som ”gulliga tonårstjejer” i sociala medier. Fick inte alls cringe vibes (utan att vara SB-fan girl)

   Ja, det vore väl inget problem om männen ifråga inte sexualiserade tonårstjejerna och genast började fantisera om sex med dem. Men det har man ju aldrig hört hända. Nu tolkade jag Sandras inlägg som att hon just tyckte pojkarna var gulliga, inte sexiga. Precis sådär som man kan tycka att barn/ungdomar är söta, på ett helt platoniskt sätt.

  Lyssnade lite, stängde av när de sa att 9/11 (terroratacken i World Trade Center) var den 9 november 2011… 🙃

   På riktigt??!

   Det är ett internskämt som varit återkommande genom åren i två av killarnas ”main podd” -Tack för kaffet.

    ’’Kul’’ (tack för info).

  Snacka om att förminska den medicine doktorn, hjärnforskaren och författaren, Katarina Gospic genom att kort och gott kalla henne ”vaccinmotståndare”.

   Tja, är det i den rollen hon intervjuas så är det väl rätt att kalla henne för det. Man kan ju vara flerfaldig doktor i litteratur, fysik och kirurgi och ändå inte ha särskilt mycket att tillföra i frågan om vacciners vara eller icke vara.

  Shit … det är verkligen i Stockholm det stora, intellektuella utbytet händer. Tur att de kan fylla sina dagar med papper på axlar och sen berätta om det för alla oss vanlisar som inte har tillnärmelsevis SÅ spännande liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.