673 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Några skandaler den här veckan som fått dig arg?

   Tycker 40 timmars arbetsvecka är en skandal. Och den gör mig ganska arg.

    Gå ner i tid då istället för att gnälla.

     Vilka visdomsord, tack.

     Haha du är på hugget idag 😅

     Skulle lätt gjort det förut om jag kunnat försörja mig o mitt barn (bor i en dyr stad) & om det inte påverkat pensionen. Nu gör jag det inte pga pensionen & utöver det vill de flesta arbetsgivare anställa på heltid. Så är det nog för de flesta!

      Spelar ingen roll du är anställd på heltid. Man har rätt att gå ner till 75%

       Bara om man har barn under en viss ålder tror jag & tyvärr påverkar det pensionen mycket!

        Ja men nu svarade jag på rätten att jobba 75%. Inte pensionen.

         Fast man har inte rätt att gå ned i tid om man inte har barn under en viss ålder om man har en heltidstjänst.

          Nej tyvärr.

          jo man har visst rätt att gå ner i tid, problemet är bara att du inte har rätt att gå upp igen hur som helst, så som man har med barn.

    Håller med! Ingen borde behöva jobba 40 h i v. 6 h om dagen skulle vara drömmen.

     Starta eget, anställ & bli utkonkurrerad av företagen där anställda jobbar 8h per dag.

     Var ska vinstmarginalen komma ifrån för de företag som jobbar 6h per dag?

      Vet ett mindre företag som har 6h dagar. För att det är ”schysst personalpolitik”. Går svindåligt, chefen jobbar häcken av sig för att kompensera. 😂 tid är pengar.

      Enligt studier ökar produktiviteten vid kortare arbetspass så det blir inga problem.

       Om sådant vore fallet hade företagen som haft 6 timmar konkurrerat ut företagen med 8 timmar. Det är en vänstermyt.

        Nej? De flesta klarar inte av att vara produktiva och effektiva 8 timmar om dagen, man tar pauser, jobbar med nåt mindre viktigt/onödigt för att orka. Med 6 timmars arbetsdag blir återhämtningen större och man kan prestera ännu bättre på jobbet. Dessutom går sjukskrivningarna ner.

    Åh, jag är precis det omvända. Jag önskar mig ofta en extra arbetsdag, tänk varianten 8 dagar varje vecka och två tisdagar. Känner inte att jag hinner med allt kul som jag vill/borde göra. Fattar att jag är lite udda.

     Du måste ha ett ovanligt roligt jobb. 🙂

      Ja, utvecklingsingenjör. Mina bästa vänner är mina kollegor. Låter patetiskt, men jag ÄLSKAR mitt jobb, så utvecklande och roligt och skrattar en massa varje dag.

       Haha hjälp…

   Alla skjutningar och sprängningar…

    Leo
    Jag undrar på riktigt vad som gar hänt de senadte åren. Våldet har trappats upp överallt. Läser nästan alltid om något överfall eller liknande i dagstidningen nu. Det är stor skillnad nu jämfört med ett par år sedan.

     Armen tycker jag ska få hjälp att bekämpa olika farliga gäng.
     Sverige är inte som det var.

      Höger eller vänster arm?

     Massinvandring har hänt

     Importerar man Mellanöstern så får man Mellanöstern.

      Akta vad du säger, det kan finnas batikhäxor här👀

   Medias skrämselpropaganda gällande kärnvapenkrig. Känner mest ”Smäll av skiten eller håll käften”. Ja, jag har slutat läsa nyheter.

    Varför är det skrämselpropaganda? Kärnvapen finns ju och Ryssland bland annat hotar ju onekligen regelbundet med att man kan behöva använda dem. Skrämselpropaganda låter som något påhittat.

     Alla är medvetna om att kärnvapen finns. Det jag menar är att media spär på människors rädsla i onödan genom att frossa i dessa nyheter och gnida in det i folks ansikten.

   Tyckte det var skandal att tåget inte hade dörr mellan tyst avdelning och övrigt tåg så jag fick sitta i 2h och lyssna på en gallskrikande unge. Så även lite skandal att jag hade glömt mina hörlurar hemma.

   Innan påhoppen: Nej jag hatar inte barn. Men valde tyst avdelning för att jag hoppades på att det skulle vara just tyst🙂 nästa gång ska jag definitivt inte glömma hörlurarna!

    Men vad knäppt. Trodde inte det fanns tyst avdelning längre dock? Att de kallade det ”lugn avdelning”.

     Ja på SJ heter det lugn kupé eller nåt sånt, men det här var inte SJ🙂

      Ah ok!
      Tyvärr tycker såna avdelningar sällan fungerar, har t.o.m. varit små barn i såna.. 🤦🏻‍♀️ Ingen ser ju till att det efterlevs.

       Oj är det så! Jag har aldrig varit med om att barn sitter i tysta/lugna vagnar faktiskt. Åker mycket tåg och framförallt på SJ väljer jag alltid lugn kupé eller första klass för att jag har aldrig varit med om att det suttit barn där. Åker iofs ofta tider då det inte är så mycket barn på tåget överlag🙂

        Jag fick en förklaring av SJ en gång att om inte platserna i tyst/lugn vagn fylls upp så får även andra otysta köpa biljett där. Helt ologiskt men så tänker de!! Jag har åkt på den tid det var TYST vagn med en mamma med en gallskrikande 1,5 åring som ålade i hennes knä ( och typ mitt också) heeela resan.

         Ja, sjukt..

         Usch va äckligt

         Brukar släppa in min unge i tyst kupé när jag blir leds. Ibland blir det så mycket ljud så barnen blir understimulerade. Så bra, massa folk som underhåller då!

          Usch.

         Fattar inte, när man själv var liten så lyssnade man bara på sina föräldrar och var tyst. Kan inte minnas att det var skrikande ungar förr på samma sätt som nu?

          Nej och dessutom vet jag i alla fall att mina föräldrar aldrig hade gått någonstans med oss där de visste att vi kunde störa. Vi var tysta och snälla barn, men det kunde man väl aldrig veta säkert. Vet att mina föräldrar anpassade sig efter andra när vi var små. Men föräldrar idag gör inte det, känns som alla andra ska anpassa sig efter dem, eller gilla läget i alla fall. Och jag kan väl förstå det på ett sätt, men jag tycker att man kanske borde tänka ett steg till.

          Lol ja du minns säkert hur du var när du var 1-3 år

        Nice för dig! Väldigt sällan det varit tyst i en sån vagn när jag åkt tyvärr.

         Ja som sagt, oftast åker jag tåg när det inte brukar vara så mycket barn vad jag ser i alla fall. Kommer åka mycket under t.ex höstlovet, då kanske det blir annat dock (lär få ladda med peltor-kåporna😂)

       I Skåne får du en utskällning om du skriver för högljutt på ditt tangentbord. Här tas det på allvar så att säga 😅

        Nice! Så ska det va.

       Jag har varit med om att konduktörerna har frågat barnfamiljer om de vet om att de sitter i lugn/tyst vagn. Ofta har de inte varit medvetna om det och då har konduktören visat var det finns plats för dom att sitta i annan vagn. Aldrig varit något problem kring det.

        Fan va bra! Ser knappt en konduktör nu för tiden och särskilt ingen som säger till.. (vet att de dragit ner på folk).

         Vilket tågbolag?
         Jag åker tåg med västtrafik dagligen och SJ ett flertal gånger om året, det kommer konduktörer varje gång🙂

    Såklart inte någon hoppas på dig eller tror att du hatar barn för att du vill ha dörrar till tyst kupe.

    Ja, det borde självklart vara dörrar. Skriv och gnäll!

     Här inne brukar man inte få säga något negativt när det har med barn att göra😅

      På många ställen tyvärr..

      Eller hundar…

       Även katter. Mer katter än hundar vad jag sett. Eller så för att jag skojade om katter en gång, det tog hus i helvete för man fick visst inte skoja om katter😂😂

   Arbetsgivaren vill sluta med arbetsmiljökommitté.

    Är inte det lagstadgat? Eller att man har AMO iaf, det är väl ag:s skyldighet att se till så att det finns?

     Jo, vi har AMO. Men de grät efter senaste kommitté eftersom de sa saker som ”du svarar inte på frågan” och ”jag förstår inte, kan du utveckla”. Bebischefer.

      I början av juni har tyska barn pingstlov. Det kan säkert trigga upp priserna ordentligt på många charterorter. Jag skulle kolla i maj om jag vore lite mer flexibel. Är den tredje personen ett litet barn? Då skulle jag ringa till hotellet och fråga hur prissättningen ser ut. Små barn under 4 slinker oftast med gratis. Vad de äter under en buffé t.ex. är oftast försumbart. Under 6 år kan oftast få komma med till halva priset.

      Vi tycker oftast att halvpension med barn är bekvämast eftersom man vill hitta på något under dagen och att då försöka matcha en lunch varje dag är mest stressigt. Bättre att äta sen frukost och sedan vara först till middagen så räcker det med ett mellanmål under dagen (för oss).

      Bor ni i södra Sverige så kolla upp resor från Hamburg. Söker jag på 3 personer varav en är ett barn på 4 år får jag på t.ex. Lidl- Reisen så får jag upp priser runt 3.000€ för två veckor all inclusive i maj. Det är ju betydligt humanare även om euron är stark mot kronan.

      Lycka till 🙂

       Hmm, det kan inte ha hamnat rätt.

   Att jag inte redan har blivit erbjuden jobbet jag sökte i början av veckan.

    Skandal!

   Min hud rasade igår. Jag ser fan inte klok ut.

    Vad sjukt samma hände mig! Fick ett kaosutbrott från ingenstans och har panik för jag vill att det sluta nu!

   Alla dessa förbannade skjutningar och sprängningar. Är ju inte specifikt för just denna veckan men ändå. Tack alla politiker som inte förstod vad som skulle hända med er ansvarslösa politik..

  Ni som satte några mål att klara under året. Har ni lyckats med dem?
  Jag hittade min lista med mål 2023 häromdagen när jag städade och insåg att jag inte har lyckats med någonting 😅

   Ja, en sak: att arbeta med att läka såren från min barndom. Har verkligen kommit en lång bit på vägen och jag är så sjukt tacksam för det. Kan relatera till andra på mycket hälsosammare sätt nu och mina vänskapsrelationer och äktenskap har blivit starkare. 🥹

   Jag har lyckats med två mål än så länge! Springa tio mil varje månad och läsa 25 böcker. Löpning och läsning är mina favoritsysslor så det har inte varit svårt. Ett tredje mål jag hade för 2023 var att vara mer positiv på jobbet…och det har jag misslyckats med totalt. 😅

    Bra jobbat!!

   Jag hade som mål att säga upp mig och börja plugga. Nu ska jag snart ha min första tenta! 🤓👋

   Ja faktiskt. Har köpt typ allt utom livsmedel och sånt i andra hand. Det har varit ganska kul till och med

    Jag skulle så gärna vilja köpa mer kläder i andrahand,men fattar inte hur man gör utan att lägga ner jättemycket tid på att leta?

     Min tips för att hitta grejer man gillar utan att känna att det tar massa tid är att gå med i några facebook-grupper med kläder som matchar din stil (t.ex labels we love om du gillar märken, marimekko köp o sälj osv). Då kan du antingen söka efter grejer i gruppen eller så kommer kläder du förhoppningsvis gillar börja dyka upp i ditt flöde när du ändå scrollar

     Sellpy? Har ju typ allt i klädväg

      Ja….jag upplever att det finns massor att välja mellan i LWL till exempel om man är en S eller M,men mindre om man är en XL (framför allt LWLs plagg där många XL är mindre än andra märkens XL) och att det finns ett lite mindre utbud på större kläder som också är snygga, samt att de försvinner fort om de väl finns. Kanske det som är mitt största problem inser jag nu och varför det tar sån tid, för jag kan inte ha vad som helst, förutom en större storlek så har jag dessutom en stor byst som …plagg sällan är anpassade för trots att plaggen går upp i storlek. Stickade tröjor funkar bra,men inte vilka klänningar som helst, sällan skjortor och blusar och så vidare. Sellpy har jag försökt några gånger, där finns ju verkligen allt men det gör också att man måste leta lite längre för det är mycket att gå igenom (man måste ju vara så noga när man går igenom deras foton och beskrivningar – har hittat mer än ett plagg där man på bilden ser en pälsänger, spår av en pälsänger eller en defekt som de ”missat’ 😅)

   Jag har inte suttit så många specifika mål, mer än att jag vill tänka mer på vad jag äter och äta hälsosammare. Jag ville också gå promenader och åka på utflykter.

   Jag skrev att jag ville springa ett lopp, det gjorde jag inte.
   De andra målen jag satte kan jag inte komma ihåg nu, det verkar tyvärr som att jag slängde det papperet. 🙂 haha.

   Jag hade en lista på 29 mål 😂 klarat två! Lärt mig sticka mönster och struktur

   Verkligen de minst viktiga målen

    Men kanske de roligaste och ger avkoppling 😊

   Jag hade en tanke om att ta mig ur min destruktiva nedbrytande relation och nu händer det. Huset är till salu och jag är så mycket lättare till sinnes. Vad jag ska ta vägen? No clue and I dont care men nu ligger framtiden öppen framför mig!

   Nej, men å andra sidan är året inte slut än. Mitt nyårslöfte för 2023 var att bli en hälsomänniska. Har aldrig levt så destruktivt som nu med sockermissbruk, sömnlösa nätter och noll motion. 😬 Är dock jävligt optimistisk inför kommande tre månader, behövde grotta ner mig i skiten för att ”get it out of my system”.

  Skrev samma i helgen men lite sent kanske och testar igen för fler svar (tack ni som svarade!)
  Har ett lite konstigt problem kanske men undrar om nån upplevt liknande och har nån lösning.
  Jag var kär i en kille (kompis, inte kollega och inte gift! 😄) Han var inte intresserad tillbaka, träffade en annan och flyttade till en annan stad. Nu när jag inte träffar honom på nästan ett år känner jag att jag är ganska över honom. Har raderat texter jag skrev om detta, vissa bilder på honom och slängt en parfym jag ofta hade under denna tid. För att släppa allt och gå vidare. Nu till problemet. Jag lyssnade massor på vissa låtar som påminde om honom och min situation (olycklig kärlek mm) under denna tid. Flera av dessa är av min favoritartist. Skulle så gärna vilja lyssna på dessa men utan att koppla det till honom och den olyckliga tiden. Går det? Kan man ”avprogrammera” sig själv? Vet inte om alla har samma starka minnen till ljud/musik eller om nån har erfarenhet av detta eller nåt liknande? Tacksam för tips och input!

   Ja, jag tror det.
   Jag hade en del låtar som var kopplade till negativa känslor förut, som jag sedan kom över och började kunna lyssna på de låtarna igen.

   Det går över! Jag lovar! Jag kunde exempelvis inte lyssna på Bob Dylan på längeee efter ett smärtsamt break up. Trots att det var musik jag älskade långt innan snubben som krossade mitt hjärta. Fick typ andnöd om jag hörde Dylans röst, eller ett munspel. Då fick den musiken vila ett tag. Sen gick det över. Och nu kan jag inte ens minnas vilka låtar som gjorde så satans ont.

    Åh vad bra!

   Det går så klart att omprogrammera sig själv på många sätt. Istället för att tänka på hur trevligt man skulle ha så kan man ju tänka på personen i fråga som utråkig, fisande och en som börjat med både tevespel och spel om pengar och andra värden. Och aldrig vill göra något med dig – överhuvudtaget och du då i stället skulle ha varit olyckligt kär i nån annan. Jag menar livet hade kanske inte alls varit bra med just den personen.

    Det var ju inte frågan dock…

     Jo frågan var om det gick att avprogrammera. Vad annat kan man göra än att tänka rätt?

      Nja.. Frågan var dessutom om musik, inte killen.

    Isotta svarar fanimej aldrig relevant? Är du ett troll?

     Ja allt man inte förstår är troollollol. Men alla kan inte förstå allt förstår du lilla krumelur!

     Det kan ju vara så att det är frågorna som är irrelevanta.

      Hahaha frågan är irrelevant så du tänker att det är bäst att svara på något helt annat?

       Gäller att visa sin ståndpunkt!

  Ligga på första dejten – ja eller nej? Jag är 100% FÖR!

   Om man vill?

   Fråga din dejt 😉 jag har inga åsikter om vad du gör på första dejten eller inte

   Nej helt kommit över den tiden.
   Sex för mej ska även vara med någon jag älskar.

    Vet ej varför jag skrev även.
    Utan ska vara med någon jag älskar.
    Är romantiker.

   beror på vem jag dejtar

   Nja, nej tror inte jag skulle göra det idag. Inte så att jag behöver vänta jättelänge men alltså, skulle ta första dejten ute och sen avsluta, sen kan man ses hemma nästa gång och eventuellt ligga.

    Om det är en tidigare helt okänd person då.

   Har definitivt hänt, fler än en gång, så, ja. Om man vill.

   Var väl det enklaste att svara på. Om båda vill så ligg på. Vill en eller båda vänta så vänta.

   Jag alltid varit för och gjort det om han också velat. Nu vet jag inte längre. Dejtar (nästan för) seriöst nu. Vill hitta min livspartner, om han verkligen gillar mig kan han vänta några dejter med att ha sex. Känner liksom inget behov av sex heller? Vill mest tillfredsställa mig själv ensam. 😝😅

   Haha jag gjorde det ofta förut, för why not. Men det blev aldrig något längre förhållande av dessa dejter. Men den enda mannen jag inte låg med på första dejten med flit, och höll ut några dejter innan det hände, gifte jag mig med.

    Är det rätt person så är det rätt person även om man ligger på första dejten eller inte.

     Det hade absolut blivit vi även om vi legat på första dejten, är jag helt övertygad om. Men det förändrar inte det jag skrev 🙂

     Även om det skulle vara rätt kan det ju vara så att man inte fortsätter träffas för att det känns oseriöst?

      Varför? Om båda gillar varandra och tycker att man klickar? Man kan ju ha pratat om att man är ute efter något seriöst under dejten också. Jag vet inte. Jag menar bara att det inte är kört för att man ligger på första dejten 😁 gillar man varandra så gör man väl

       Jag själv skulle avfärda det som att hen bara vill ligga och inte ge det en seriös chans men det är jag.

     Det finns intressanta studier (jag själv ”lärde” mig om det pga ett Ted talk) där de berättade om hur kvinnor och män blir kära som regel på olika sätt. Män behöver tydligen (oftast) bli kära innan man ligger, tex. Medan kvinnor kan ligga och bli kära först efteråt. Det är såklart att dra alla över en kam, men det finns mycket intressant att läsa om just det ämnet och hur olika hjärnorna fungerar. På gott och ont 👍
     Jag själv som ung skulle säga LIGG PÅ, medan en lite mer vuxnare version av mig numera efter allt man lärt sig, nog tänker lite annorlunda. Man får helt enkelt bestämma själv, kanske också utefter vilket utfall man vill ha.

     Absolut, men tänker att om det är fel person, då är det kanske bättre att avstå första dejten? En person som inte är ute efter nåt seriöst och kanske inte ens gillar en nämnvärt men som får ligga direkt kanske fortsätter vara charmig för att få ligga ett tag = bortslösad tid där man hade kunnat träffa den rätta.

   Vill båda så såklart ja. Men alltså, det är så nice att ses flera gånger, känna pirret i magen och liksom känna varje nytt fysiskt steg. Jag tycker att man slösar bort den där pirriga väntan om man ligger på första dejten. (Alltså om det är någon man vill lära känna.) Också så fint att prata om senare om vad man tänkte och kände under de där första träffarna. Det är kanske inte så många gånger i livet man får ha den där på väg att bli förälskad-känslan, så varför gå fort fram.

    Fattar inte hur man kan ligga med någon man inte känner. Det kan ju vara en hemsk person som gjort brott etc.

     Jo men är du säkert på att du vet det om en person efter 10 dejter då?

   Ja

   Har legat på väldigt många förstadejter men gör det inte längre. Har inget behov av engångsligg längre om det inte är någon speciell situation där man får ut något av upplevelsen liksom.

   Om han har skägg.

  Är det inte lite cringe att Sandra Beijer hamnat på en TikTok-algoritm med tonåriga pojkar som hon tycker är såååå gulliga? Hon är ändå snart 40. Tänk en 40-årig man som satt och tittade på ”gulliga tonårstjejer” i sociala medier?

  Eller menar hon från ett moderskapsperspektiv?

   Ja det är cringe. Var ett tag sen hon slutade med fredagspojkar på bloggen, och det var ju också ganska cringe.

   Men vad trevlig hon är. Kollade när hon visade sitt smink m m.
   Jättekul att få se. Fick en bra känsla av henne. 😊

    Håller med, hon verkar vara väldigt trevlig och gullig!

   Jo men jag tror hon ser på dem som typ gulliga hundvalpar

    Ja, hon får väl bjuda hem dem på saft och bullar och locka håret på dem. Det hade ju vart gulligt!

   Hon menar nog gulliga som i att hon får moderskänslor. Tycker hon verkar ha kommit över sin grej för unga män/ ”killar”. Björn har ju mer en manlig än pojkig utstrålning, men även baserat på vad hon brukar beskriva som sensuellt nu för tiden.

  Någon som såg Molly Rs pik om solo-parenting på hennes Q/A?! Heja Molly!! <3

   Var ett inlägg om det tidigare idag!

    Haha oj! Missade det!

   Solo låter ju dock som hon ska va helt själv? Har killen helt övergett familjen?

    Barnet ska ju bo med henne på heltid, även om han hälsar på så är det ju inte samma sak

     Oj, vad konstigt då de har ett sen innan och levt ihop??

      Idk, baserat på vad han själv lägger upp på IG konstant så verkar han ju spendera 95% av sina dagar utanför Sverige sedan iallafall ca 5 månader tillbaka. Så sonen kär ju redan vara rätt van med att pappa inte är där.

       Ja då ja, men innan? Alltså varför skulle han helt strunta i andra barnet om han fanns i första barnets liv?

        Vad spelar det för roll om innan om sedan nästan ett halvår tillbaka och fortfarande spenderar extremt lite tid med det barn han har? Varför skulle han då plötsligt komma tillbaka när nya barnet föds? Spelar ju ingen roll om han nu var där mer när första barnet var yngre, han är inte det längre.

  Nån som vet hur det här med låg/hög normaltemp egentligen funkar? Vissa säger ju att feber är från 38 grader och sjukvården verkar ju också se det som en hård gräns för vad som är feber.

  De flesta jag frågat säger att de har en temp på typ 37,4 när de är friska men jag brukar ha 36,5. Om jag har 36,5 normalt och sen plötsligt har 37,5 så är jag ju en hel grad varmare. Om någon som normalt har 37,4 får 38 så har de feber men är bara ca en halv grad varmare. Har detta verkligen ingen betydelse?

  Tilläggas bör att jag just nu mår skit, har ont i hela kroppen och är helt sänkt men har ”bara” 37,6. Har jag feber?? (Haha förstår att det i praktiken saknar betydelse men tycker bara det är lite intressant och är nyfiken).

   Jag har som dig. Mår inte jättebra om jag ligger på 37,5 och har definitivt feber då (oavsett vad sjukvården säger…)

    Antagligen har du rätt ofta 37.5 graders temperatur, men du mäter inte för att du inte känner dig sjuk. Därför uppstår en bias.

    Sjukdom gör också att man mår dåligt. Det betyder inte att du har feber. Feber har en definierad gräns

     Nej enligt nya studier finns det INTE en definierad viss grad för feber, eftersom människor har olika kroppstemperatur. Så irriterande med tvärsäkra uttalanden som är helt fel!

      Länka

     Nej, jag mäter även ofta när jag är frisk. Då är det alltid under 37.

   Ja, det måste vara något fel med att dra gränsen vid 38. En förhöjd kroppstemperatur torde ju vara individuell.
   Min normaltemperatur ligger någonstans runt 36 grader också. Vid 37 brukar jag må väldigt dåligt.

    Jag har mellan 36 – 37,5.
    Tror hormoner spelar roll om man känner sig varm.

   Jag jobbar inte inom sjukvården själv men har hört från vänner som gör det att 37 grader snart är förlegat typ, att det är allmänt känt att människor har olika temp. Men huruvida det bara är deras åsikter vet jag inte.

   Besök en vårdcentral och be dem ta inflammationsvärden i och med att du har värk också.

    Men det känns lite överdrivet att gå till VC för att man är lite sjuk? Alltså jag känner mig inte döende utan som att jag åkt på en influensa typ,

     Ja vad ska man göra där då liksom?

     Ja speciellt eftersom du inte ens har feber haha

     Vänta lite, drick mycket vatten, ät en glass

      Asså ja vet inte om du missa originalinlägget men jag tror alltså inte att jag behöver vård, det var inte det min fråga rörde 😜

    Gör folk sånt? Går till vc vid lite feber och värk?

     Jättesvårt att få tid ju så förhoppningsvis kommer de inte in 😄

   Japp du har feber hälsningar undersköterska

   Man brukar säga att mellan sin normala kroppstemperatur och 38 grader så har man förhöjd temp, över 38 är feber.

    Så vissa har ett spann på bara tex 0,5 grader innan de går från förhöjd till feber, och andra kan ha över en hel grad i spann? Låter så ologiskt men kanske är så då 🤷🏼‍♀️ undra om det finns något samband att de som har lägre normaltemp känner sig sjuka oftare? Vore ju intressant om det fanns studier på det!

     De som har 37.5 i normaltemp har antagligen någon slags underliggande inflammation/immunaktivering. De har också feber när den passerar 38 ja.

      Vadå så du menar att de som ligger runt 37,4 i temp jämt när de är friska och mår tipp-topp är egentligen sjuka?

       Nej inte sjuka. Men det är antagligen något som händer i deras kropp.

   Japp du har feber. Jag börjar själv må dåligt vid 37.7. Min dotter fick feberkramp när hon var liten vid 37.8 Hälsar en undersköterska

    Nej du har inte feber. Man behöver inte feber för att ha feberkramper.

    Du är subfebril.

    Mvh läkare

     Förlegat. Pluggat i Polen?

     Hoppsan, hur tänkte du nu, läkare? Fellow läkare här. När jag pluggade för tio år sedan lärdes det ut att feber började vid den magiska gränsen 38. Idag vet vi att de flestas kroppstemperaturer varierar i så hög grad att det behöver räknas om (kommer från en doktor på 1800-talet). Nya rekommendationer är på väg i USA och snart också Europa.

      Jag är reumatolog och ganska bevandrad inom feber. Länka källor på att gränsen för febern kommer ändras tack

   Jag har också låg normaltemp och har mirakulöst nog i princip aldrig haft feber😏 om man går efter gränsen för feber, så. Går man på det så har jag typ aldrig varit sjuk. Fantastiskt! När jag väl haft ”godkänd”feber enligt vården så har jag känt mig döende och tar mig inte ur sängen. Tror jag träffat på 1 eller 2 inom vården som har sagt att man visst kan ha feber även om man inte går över 38 om man i vanliga fall ligger lågt. Tycker det är jättemärkligt att 38 grader skulle kännas lika för alla oberoende av ”start”temperatur?

    Fast sjuk kan man ju va ändå.

     Men det är skillnad på hur man blir bemött i vården om man är sjuk en längre tid och söker hjälp. Har man inte haft feber så är det inget liksom. Och eftersom jag ”aldrig har feber” så blir det svårare att bli tagen på allvar= ta andra prover.

      Trams. Ingen har frågat när jag sökt på vårdcentral om feber. Däremot akut är en annan sak.

       Så om det inte hänt dig så har det aldrig hänt och är trams?

        Hahaha tänkte precis skriva det. Snacka om att bara ha ett jag-perspektiv 😂

    Många vuxna får sällan feber när de blir sjuka.

    Många äldre får aldrig feber. Det är inte så att vi låtsas som att de har feber när de har lätt förhöjd temperatur så att de ska känna sig mer sjuka när de kommer på sjukhus. Då ser man hellre på andra parametrar.

     Såhär står det dock på 1177:

     ” Hur hög din kroppstemperatur blir vid feber kan variera beroende på vilken kroppstemperatur du har när du är frisk. Ett tydligt mått för feber är att du känner dig sjuk i kombination med att din kroppstemperatur ökar minst en grad från din normala kroppstemperatur.”

   Samma här. Jag skiter I vad som sägs, om jag ligger och svettas och fryser på samma gång så har jag väl feber😂

    Nej, det kan betyda att din kroppstemperatur är på väg att förhöjas, men det betyder inte att du HAR feber.

     Men jag bryr mig inte. Precis som de andra i tråden som mår skit vid en hel grad över så tänker jag också kalla det för feber.

   Grejen är väl att exakta siffror på tempen är ganska ointressant (så länge man inte behöver sjukvård kanske, men vid det laget ligger man förmodligen över 38 eller så visar andra prover att nåt är fel) utan känner du dig sjuk så är du sjuk.

    Ja. samtidigt upplever jag att vården inte tar en på allvar om man har under 38, oavsett om man kommer in som barn eller vuxen. Det blir lite direkt ”ja du har ju ingen feber så…” oavsett vad man söker för.

     Ja men eller hur? Samma med min chef och kollegor, besatta av feber. ”Hade du feber?” Nej, det har jag otroligt sällan..

     Yes, som när jag sökte för magont jag inte kände igen och läkaren på VC sa: ”det är förmodligen blindtarmen men eftersom du inte har feber får du åka hem och komma tillbaka om det blir värre” klipp till: brusten blindtarm på akuten kvällen dagen efter 👍

    Ja men självklart, är oftast sjuk utan att ha feber.

    Eller hur. Allmäntillståndet säger i princip alltid vad man behöver veta. Termometer är bra för spädbarn.

   Det kallas subfebrilia och betyder att du har ökad kroppstemperatur men inte feber.

   Tänk på det som tex blodtryck. En som har 90/50 i blodtryck som plötsligt har 115/65 har fortfarande lågt/bra blodtryck men det kan betyda att den är stressad, om man är gravid kan det trycket vara orsak att lägga in personen på sjukhus.

   Alla helt friska har en normal temp på ca 36, så 37 är inte ”feber för dig” (som många säger, all vårdpersonals pet peeve). 37 graders normaltemp är utdaterat och baserar sig på väldigt gamla tal där hela befolkningen antagligen var lite sjukare förr.

   ”Vad som helst” kan ge 37.4 i temp. Hård träning, ett virus (tex en förkylning), skador, inflammation osvosvosv

    Förstått att de inte gillar det uttrycket men det känns ju verkligen så. Mår inte alls bra vid 37,5 ju, närmare 38 brinner jag ju fan upp.

     Ja, och vi i vården är generellt ganska ointresserade i milda förkylningar men väldigt intresserade i tex. blodförgiftning eller allvarliga bakteriella infektioner. Om alla dina vitala parametrar är bra, och du har låga inflammationsvärden, och du har 37.5

     Så kan du åka hem 😆 och det bryr vi oss om haha. Skiter i om du känner att du brinner upp. Ta en paracetamol och lägg dig på soffan

      Ja men gud, skulle ju aldrig söka vård när jag bara är vanligt sjuk! 😄
      Varför så dryg?

      Sjukt dryg kommentar… har du ens läst tråden?

       Vi kan ju hoppas att det bara är en person som låtsas att hen jobbar inom vården. ”Skiter i om du känner att du brinner upp” hoppas man ju verkligen inte att man blir bemött med om man söker hjälp för att man mår riktigt dåligt 🫣

        Nån med behov av att hävda sig som fuskade på högstadieprovet och utbildade sig i Polen, som sagt.

        Ja för annan är personen sjuk. Usch.

        Man söker ju inte hjälp dock om man bara mår dåligt och inte har feber (jag som blev drygt svarad). Menade bara att man kan va sjuk och känna sig febrig utan hög temperatur. Dock så stannar man hemma och tar hand om sig själv som alla andra.

        Ja hoppas. Men det bemötandet i vården är inte ovanligt. Jag har inte fått ”jag skiter I hur du mår”, men däremot jäkligt dryga bemötanden.

      Oj, du vet om att man kan ha sepsis utan att ha feber hoppas jag? Att man inte har över en viss temp betyder inte automatiskt att man kan åka hem.

       Nej, det kan du i princip inte ha förutom i väldigt isolerade fall. Sepsis märker man tydligt av, sluta skrämma upp folk.

     Hur ofta har du feber?😅 jag har haft det 2 gånger i mitt vuxna liv (är 30). En gång vid en infektion i Asien och den andra när jag fick zika-viruset. Dock mäter jag bara när jag känner mig väldigt sjuk och aldrig när jag är lite hängig.

   Alltså, jag har jobbat i vården i flera år och har tagit oooootaliga tempar på patienter och jag kan inte minnas att någon haft över 37 grader som normal temp. I princip alla ligger typ på 36-36,8.
   Skulle jag ta en temp som visar 37,4 skulle jag absolut vara uppmärksam om det är en patient som ligger inne för någon typ av infektion eller har opererats, men säger inte att patienten är febril utan subfebril. Och jag fattar att vissa kan känna av den temphöjningen, liksom att vissa har 39,5 i temp och knappt är påverkade. Alla reagerar olika på feber.

    Men va? Min man har typ aldrig under 37,2 (vi tar tempen ibland fast vi är friska bara för att typ jämföra när vi tar på våra småbarn) och han är i princip aldrig sjuk och mår jättebra. Är han egentligen konstant sjuk året runt då menar du?

     Haha nej absolut inte, det är långt ifrån det jag skrev utan du har tolkat in väldigt mycket i mitt svar.
     ”I princip alla” = sjävklart finns det dom som har 37 och ner i normaltemperatur, men det är vanligare att ligga under det
     Att ha 37,2 i temp är absolut inte lika med att vara sjuk, du kan få temphöjning av olika anledningar som inte innebär sjukdom och har man det som normaltemperatur är man ju självklart inte sjuk då? Förstår inte hur ditt resonemang går där riktigt.

     Folk är för besatta av sin temperatur alltså, jag har nog aldrig tagit min temperatur när jag är frisk bara för att

    Hur många friska personer tar man tempen på i sin yrkesutövning som vårdpersonal?

     En hel del eftersom man kollar vitala parametrar flera ggr om dagen på alla som ligger inne, även om de brutit en arm eller vad det nu kan va.

      Men då har de ju kanske förhöjd temperatur av olika orsaker tex stress eller annat, eftersom de är på sjukhus. Är ju jättevanligt att ha temp över 37,0 utan att vara sjuk .

     Väldigt många! Till exempel inför en operation.

     Men ändå om jag tar temp på sjuka personer och säger att det är ovanligt att de ligger över 37 så vore väl det konstigt? Då är det nog något fel på våra tempar.

  Kanske lite tidigt ute men vi är ett sällskap på 6-8 personer som vill äta julbord på något trevligt ställe i Stockholm i december. Någon som har tips?

   Det är absolut inte tidigt ute 🙂 Många populära julbord bokas nästan ett år innan. Gamla Riksarkivet är fint.

    Säger också Gamla Riksarkivet (helt otroligt) men finns bara udda tider kvar nu, eller i november. Nygårds värdshus i Täby är också väldigt mysigt, eller Ulla Winbladh.

   Donken

    Har dom julbord? Det var nämligen det som efterfrågades.

   Du är snarare lite sent ute 😅 vi bokade innan sommaren

  Någon fler här som besväras av bukmigrän?

  Vad triggar igång den för dig? Märker du när det är på gång att bryta ut? Hur länge brukar det hålla u sig för dig? Har du hittat någon medicin som fungerar?

  Tacksam för svar 😊

   Ja! Min förmodade bukmigrän bryter ut oväntat utan förvarning och håller i sig en-två veckor. Ingen medicin har hjälpt hittills 😫 vad triggar din och hur är ditt sjukdomsförlopp?

  Jag såg Maggan Grääs kvällsrutin och blir lika chockad varje gång jag ser såna videos för själv använder jag bara ansiktsvatten och på vintern en nattkräm. Det här är absolut inte nåt skrytinlägg om min fantastiska hy utan jag bara undrar till de som använder massvis av produkter både natt och dag, märker ni stor skillnad om ni inte använder det? Hur har det blivit så att man har typ 4 produkter igång innan man går till sängen för att ens hy ska kännas ung och fräsch? Jag tycker det känns läskigt med alla syror och grejer man ser reklam för och tänker att hyn och kroppen. ändå tar upp av alla kemikalier vi tar på oss (gäller även smink).

   Undrar också, mvh orkar inte ens tvätta ansiktet alla dagar med något särskilt utan drar av det i duschen….

    Tvättar endast ansiktet de dagar jag duschar vilket är varannan/tredje dag beroende på vad jag gör 🙈🙈

    Samma här ofta o körde så tills jag var 47, är 48 nu. Började med många produkter (har dåligt tålamod & kladdar på allt nästan på en gång) o missköter mig ”bara” ca 4-5 ggr av 14 på en vecka nu. Upplevt en magisk skillnad med förminskade porer & alla pigmentförändringar är borta. Blev knallbrun i hela ansiktet trots Spf i somras. Brukar bli typ svartbrun med vita fläckar & gråsvart mustasch 🤪. Jag trodde att det var något fel!

     Vilka produkter har du börjat med?

   Ja jag märker definitivt skillnad. Har inte kört någon hudvård alls förrän i somras och fortsatt, har aldrig haft så fin hy som nu. Väntar bara på att min hy ska reagera som jag läst att den kan göra efter ett tag (minns ej källan).

   Kan bara tala utifrån mig själv. Har historiskt sett varit väldigt låst vid vissa produkter, både vad gäller märke och typ (menar typ av produkt som t.ex. ansiktsmask, ansiktsvatten osv). Så småningom fick jag nog av hur mycket pengar som läggs på dessa grejer (både på individnivå och på samhällsnivå). Så kapade vissa grejer i rutinen (ska tilläggas att jag aldrig har fallit för dessa 14 stegs-rutiner för det har jag alltid tyckt varit sjukt. samma sak med personer som egentligen aldrig haft några problem med sin hy, men har köpt in sig på nån rutin ”bara för att”/”selfcare”/”feminism” lol), t.ex. slutade jag köpa ansiktsvatten och det visade sig att…….. det gjorde absolut ingen skillnad. Ja, det var lite ovant i början att gå på med ansiktskräm direkt efter rengöring, det kändes ”fel”, men, gjorde som sagt ingen skillnad åt vare sig det ena eller det andra hållet för min hy. Sen bytte jag ut mina svindyra produkter mot betydligt billigare (men ändå väl utvalda pga har finn- och porbenägen hy). Det hade inte heller någon negativ påverkan på min hy. Och sådär har jag väl hållt på och försökt banta ned och hitta rätt produkter snarare än att hänga upp mig på hur man ska göra/att man ska ha vissa steg i sin rutin. Tex tvättar jag endast ansikte i samband med dusch, tvättar inte varje morgon och kväll eller så.

   Nej, har man inte väldigt mycket problem med sin hy kommer man inte märka särskilt stor skillnad. Det här är ju nått skönhetsindustrin fått kvinnor att tro och medan man lägger tusentals kronor på hudvård så sparar männen pengarna. Tycker faktiskt bara det känns sorgligt. Men jag vägrar gå på den skiten längre.

   Jag rengör med någon slags rengöringskräm, kör nivea till allt nu, det luktar så gott. Sen lite nivea dagkräm på det och jag känner jag blir ren och mjuk. Använder aldrig dyra idiotgrejer men jag sminkar mig inte så ofta eller mycket heller. Det kan ju spela in för hur mycket idiotgrejer man måra bra av.

   Passa på att ställa en fråga om nagelolja av IDUN eller ren arganolja eller något förändrar det något för skivnaglar?

   Och passar på att säga att jag gillar Maggan Gräs så mycket.

    Ts här och jag gillar också Maggan

   Har själv funderat över detta så många gånger! Att jag borde köpa det ena och det andra (typ minst 10 olika produkter enligt en skönhetsblogg), samt börja med syror som alla andra verkar pyssla med. Då har jag ändå rätt fin hy som verkar må bra av ACO ansiktsrengöring och nivea hudkräm. Men har fått för mig att jag kommer få massa rynkor om 5-10 år (är 30+) jämfört med dessa personer som har en avancerad och dyr hudrutin nu, stämmer det??

    Är 37 och har inga rynkor och har aldrig haft någon hudvårdsrutin.

    Vill du ha rynkfri hud långt upp i åldern är det betydligt viktigare att du tänker på vad du äter och dricker än vad du applicerar på huden. Ät citrusfrukter om möjligt och undvik både alkohol och rökning! Har sällan sminkat mig i mitt liv och även om alla säger annorlunda så tror jag även att detta spelat in. Vem vet egentligen hur alla kemikalier interagerar med vår hud.

     Jag är 42 och har inga problem med min hy, inga direkta rynkor och blir ofta misstagen för att vara mycket yngre. Har varit noga med att tvätta av smink men aldrig haft en överdriven hudvårdsrutin. Har sminkat mig så gott som dagligen , tror snarare att kemikalierna i sminket isf konserverat min hy 😅

   Jag har med åren blivit väldigt intresserad av hudvård och lägger gärna tid och pengar på vad jag anser är bra produkter. 🙂 Min mamma lärde mig att smörja ansiktet redan nät jag var typ 12 och blev fnasig på vintern. Jag tycker mig märka skillnad om jag slarvar med hudvården. Jag har inga större hudproblem men det är som skillnaden mellan bra och wow? 😛 Kan verkligen känna mig så nöjd när jag känner på ansiktet efter en bra exfoliering och kräm/mask. Känns lite som när man varit hos frisören och klippt sig istället för när man har slitet otvättat hår? 🙂
   Och vill inte heller skryta men får ofta komplimanger om min hy både från män och kvinnor, och att jag ser ut att vara 10 år yngre än vad jag är. Kan så klart inte bevisa att det är tack vare mina produkter men kanske… 🙂

   Ja jag är så torr. Fick även torrfläckar i ansiktet innan jag började med hudvård. Använder aha cleansing gel. Sen e vitamin toner för att serum och kräm ens ska kunna gå in i min hud. Använder jag rengöring och försöker med kräm så blir de som att krämen bara ligger där uppepå. Använder mandelic acid ibland när jag är extra torr.

   Men jösses vad Maggan hetsar till att köpa kalendrar alltså. ”Sååå bra. Kommer ta slut på sekunder så skynda skynda. Här har ni adlink!”

   Till och med jag som knappt använder mascara känner att jag behöver köpa smink varenda gång jag är på hennes konto typ 😆 konstigt att hon inte får mer kritik för hennes helt orimliga konsumtion och hets till köp köp köp.

    men du vet hon informeeeerar ju bara, berättar bara om alla hundratals kalendrar så att alla andra kan göra ett bra val och bara köpa de 14 stycken de verkligen vill ha. Hon är inte som andra influencers faktiskt!!

     Finns fler med kalendrar

    Fattar inte heller…

   Jag märker nog skillnad, inte något som nån annan skulle lägga märke till dock. Men använder mina favoritprodukter så har min hy mera lyster och känns fräschare. Använder dock inga jättedyra produkter, men inte heller billigaste från typ Nivea. Sedan tror jag inte alla steg i en jättelång hudvårdrutin är så viktiga, det hade jag aldrig orkat med.

   Jag har en väldigt problematisk hy som jag gjort allt för att få ordning på i hela mitt liv. Framförallt akne, värst i tonåren förstås men följt med hela livet.

   Min hy har aldrig mått så bra som när jag nu låter den vara ifred. När jag håller mig till det försvinner nästan alla mina problem. Tvättar bara med vatten + använder sminkborttagning om jag har smink och inte ska duscha. Ska jag duscha försvinner sminket i duschen. Har en mild ansiktskräm, det är allt.

   Förstår inte poängen med att tvätta bort hudens naturliga oljor med rengöringsprodukter och sedan tillsätta fukt igen. Varför? Makes no sense.

   Jag använder ansiktskräm för att inte bli torr och för att jag hoppas att det kan förebygga en del fina linjer, men såvitt jag har förstått gör ansiktsprodukter i stort sett ingen skillnad för åldrande. Det som påverkar hudens åldrande:
   1. Gener
   2. Rökning
   3. Sol
   4. Droger/missbruk
   5. Botox och andra skönhetsingrepp

   För eksem och andra liknande åkommor kan jag förstå om man behöver/vill tänka steget längre.

   Skulle önska att vi alla kunde sluta lägga pengar på skit som bara gynnar aktieägare och ingen annan. 🙁

    Jag tänker som du. Har massor av atopiska eksem i ansiktet (runt mun, runt ögon och längst käke, oftast) och min hud mår allra bäst av att jag inte håller på för mycket. Jag använder inte särskilt mycket smink (lite conceiler vid behov typ) och använder bara ren havreolja och Maria Åkerbergs mjukgörande kräm för torr/åldrande hud. Funkar bra för min jättetorra hud. Blöter bara ansiktet vid dusch (vatten är inte bra för eksem) och använder en bomullstuss med havreolja om jag vill få bort lite conceiler exempelvis.

   Jag blev intresserad av hudvård för något år sedan och har nu cirka 3-4 produkter i min rutin. Morgon: micellärt vatten, toner, serum, spf 50. Kväll: rengöring, toner, retinol, mjukgörande kräm. Min hud är sååååå bra nu: smink sitter bättre, mindre fina linjer, mer lyster och ser allmänt fräschare ut. Kan faktiskt inte förstå att jag gick så länge utan att förstå husvårdens magi 😅

   Tyckte också jag hade bra hur tills jag började använda aha, bha samt serum+ kräm.
   Sådan skillnad tycker jag, hyn känns helt mjuk och ny och mycket mer glow i den

  Hur har familjer råd??? Vi vill åka till typ mallorca i juni, dvs väldigt långt bort i tiden och även i början innan högsäsongen drar igång. All inclusive är ett måste då vi har små barn. Men 2v blir ca 70.000 för en familj på 3 personer?! Jag kan inte förstå hur barnfamiljer har möjlighet? Tar de lån? Bor de på gatan? Äter de nudlar resten av året? Nu ska vi sälja av onödigt skit här hemma så vi kan åka med lite godare samvete. Tror ni det är smart att boka redan nu (med avbokningskydd såklart), eller kan priserna sänkas något?

   Vi sparar pengar och när vi har lust att resa så finns det ett sparande att ta av. Om man kan undvika att resa på loven blir det ju ganska mycket billigare också.

   70 000 för tre personer?? Inser att det nog är väldigt länge sedan jag själv reste all inclusive men det är så dyrt nu alltså?

    Fast det är ju två veckor så det låter rimligt.

     Missade att det var två veckor.

   Låter orimligt, åkte med kompisar till Gran Canaria på sportlovet. De har ett barn och deras del kostade typ 35-40 tusen, all inclusive.
   Sen finns det ju många som har råd med 60 tusen? Man har ok jobb och sparar tex.

    Okej, absolut går det att komma billigare undan om man tar tex ett 3-stjärnigt hotell och inte vill bo nära havet, m.m. Sen har vi råd, men det slog mig bara att det är så mycket pengar. Speciellt nu när jag varit mammaledig i 2år.

     Var inte mammaledig i två år då

      Ät du inte klok? Man har ju inte bättre råd om man har en barnflicka i två år.

       Barnflicka? Väldigt ovanligt.

        Ja men om ingen om föräldrarna är hemma så att man kan jobba hela tiden för att man vill åka till Majårka så måste ju någon ta hand om barnet, eller hur?

         Hon pratar om föräldraledighet. Är man inte det så brukar man ha förskola. Pratades om de två åren här, inte två veckors semestern.

      Vaknade du på fel sida i morse (eller inte i sängen överhuvudtaget) eller hut är det med dig

       Hur vare med dig!

     Vi bodde nära havet och fyrstjärnigt. Men man får väl också rätta mun efter matsäcken…

     Varför åka nånstans med en tvååring? Vänta lite också spara pengar.

      Såklart kom denna kommentar 🤦🏼‍♀️ ”varför ska ni ens resa med barn alls?” Ja nu ska de det. Scrolla vidare.

     Alltsåååå vi hade nog inte heller haft råd eller prioriterat en sån resa när jag precis varit mammaledig/hade små barn. Nu är våra barn 6 och 8 och vi har mycket bättre ekonomi och prioriterar härliga resor. Vet inte så många som åker med så små barn som två år haha, det är inte mycket semester då.

      Haha vad olika man ser i sin omkrets. Vet flera stycken som var med sina 1-3 åringar i somras utomlands! Menar inget illa mot dig, bara ett konstanterande hur olika det kan vara 🙂 Vi har åkt utomlands en gång om året oavsett ålder, vill gärna fortsätta med det 🙂

       Usch.

       Håller med! Vet många som ”passar på” innan barn fyllt typ 2, då flygresor och boendet oftast är gratis för dem eller väldigt billig.

        😮😩

        Haha men det är ju inte semester med en tvååring!

         Jo, men en annan sorts semester.

    Ah, läste att du skrev två veckor nu, vi hade en vecka. Så låter rimligt då.

    Men sportlovet är väl 1 vecka.

    Om 1 vecka kostar 35-40 K är det ändå ganska lika med 70 K för två veckor (förutsatt att själva flygresan inte rätt billig då).

     Oups missade kommentaren ovan.

   Samtidigt kan man tänka att det är 1600 kr per person och dag för boende på hotellet och obegränsat mat och dryck. Och så gissar jag att flyg är inkluderat i totalsumman?

    Ja det har du rätt i! Såg bara hela klumpsumman och blev chockad haha

     Ja det är ju massa pengar att spara ihop till för två veckors nöje, det förnekar jag inte 😊

   Håller med. Vi åkte för den summan förra året över jul/nyår förvisso. Vi reser extremt sällan och har inga dyra hobbys osv, Så vi resonerade att vi hellre ville lägga extra pengar på att få det extra bekvämt och ett fräscht boende nu när vi väl skulle åka iväg istället för att tumma på det bara för att komma ned några tusen.
   Det svider såklart när man ser en så stor klumpsumma dras på ett köp, men om man slår ut det per person och antal dagar med måltider och för oss som kanske reser var 5e år så är det lättare att acceptera (:

   Jag förstår inte riktigt heller,men så är jag själv med mitt barn. Skulle jag under ett år lägga undan pengar till en resa som kostar 30 000 så skulle jag inte ha så mycket över att lägga undan till något annat. Alltså jag kan fortfarande månadsspara till pension och min son, men tänker mer buffertsparande till säg..tvättmaskin, inköp av nya möbler till växande barn och så vidare. Inga andra resor. Och då har jag en normal lön med normala utgifter, ingen bil, inga stora lån. Jag förstår inte hur människor har råd med bil, utlandsresa och fjällen, flera aktiviteter till sina barn, städhjälp..stuga…nämen alltså fattar ej vad folk med helt vanliga jobb får sina pengar ifrån?

    Det låter ju som folk med rätt bra jobb helt enkelt, så är det för de jag känner till iaf. Vad menar du är ett vanligt jobb?

    Tror väldigt många lever över sina tillgångar och inte sparar. Andra ärver pengar. Andra har passiva inkomster.

    Vi har råd med mycket men vi har bra betalda jobb båda två, plus arv, plus bostadskarriär. Mycket är tur helt enkelt.

   2 veckor?? Är ju ganska mkt så klart det blir dyrt.

   De flesta är väl bara borta en vecka? Låter som ett rimligt pris då tycker jag.

   I år har nästan alla jag känner varit i Italien och jag är lite chockad…
   Känner ingen annan av lågkonjuktur med höga räntor och matpriser?! Jag och min man tjänar båda okej och har inga barn men ändå har vi stramat åt budgeten ordentligt senaste året. Så nej jag vet inte hur folk har råd! Men vissa tror jag faktiskt tar lån till ”lyx”..

    Visst märks det lite men snålar inte än, särskilt inte på resor och sånt. Har inga skyhöga löner heller men många har det ändå bra. Skulle aldrig ta lån till sånt.

     Jag snålar absolut, men mest för att jag är rädd att det ska bli ännu värre. Räntan nu på 4% går väl, men går den upp till 8% börjar jag svettas och vill gärna ha rejäl buffert då…

    Chockad? Inte så dyrt att åka dit? Ser massa folk som reser, alla har det inte så att de måste dra ner på allt kul liksom.

     Fast Italien är väl ändå en ganska dyr destination, särskilt de mest turistiga ställena som Rom, Florens, Venedig?
     Nej uppenbarligen måste inte alla dra ner på utgifter men det förvånar mig eftersom jag absolut märkt av höjda matpriser och räntor, trots att jag och min man har rätt bra inkomster.

   Varför är all inclusive ett måste? Kan ju bli billigare att hyra ett litet hus eller lägenhet och fixa mat själva?

    Mest för att vi ska slippa tänka på att laga mat och allt vad det innebär, endast för bekvämlighet och kunna fokusera på vårat barn till 100% utan måsten att laga mat, inhandla den, diska osv 🙂

     Okej. Men all inclusive är ju alltid dyrt. Tänker att de flesta barnfamiljer INTE tar all inclusive.

     Såg mig en situation ett barn inte förstör? Hahahaha
     Till å med betala för semester blir ett OK

      Det är väl inte barnens fel om semesterresor är dyra? De kräver inte att få åka någonstans, de är ju oftast glada nara av att man ägnar tid åt dem.

   Mallis är ganska dyrt. Vi åkte visserligen i slutet av augusti två vuxna och ett barn all inklusive till Gran Canaria för 30 i en vecka. Men klart, samma hotell hade blivit runt 50 för två veckor. All inclusive är för övrigt inget måste med barn. Men kolla på andra resmål. Grekland är mycket billigare än Spanien exempelvis. Och Kanarieöarna billigare än Mallis.

   Brukar inte sänkas, svindyrt att resa med barn och all in.

    Håller med, det blir oftast dyrare. TUI hade att man fick tillbaka mellanskillnaden om priset sänktes fram till och med tre månader innan avfärd, så vi bokade ett år innan och det var vi sjukt glada för. Priserna gick upp med 15000 när 8 månader hade gått 🙈

   Lämna barnen hemma! Mina föräldrar reste mycket när jag var liten, men de tog inte med mig innan jag var i 7-årsåldern. Blir billigare och roligare resor.

    Roligare för vem? Jag fick följa med och jag hade hur roligt som helst. Mina barn får följa med och de har hur roligt som helst (vi också. Gillar att vara med mina barn 🙃 )

    Personligen så tycker jag att det är roligare att vara med barnen än utan dem. Speciellt när man äntligen har semester och är ledig, då vill jag vara med mina barn så mycket som möjligt eftersom vardagen tar så mycket tid ifrån oss.

   I början av juni har tyska barn pingstlov. Det kan säkert trigga upp priserna ordentligt på många charterorter. Jag skulle kolla i maj om jag vore lite mer flexibel. Är den tredje personen ett litet barn? Då skulle jag ringa till hotellet och fråga hur prissättningen ser ut. Små barn under 4 slinker oftast med gratis. Vad de äter under en buffé t.ex. är oftast försumbart. Under 6 år kan oftast få komma med till halva priset.

   Vi tycker oftast att halvpension med barn är bekvämast eftersom man vill hitta på något under dagen och att då försöka matcha en lunch varje dag är mest stressigt. Bättre att äta sen frukost och sedan vara först till middagen så räcker det med ett mellanmål under dagen (för oss).

   Bor ni i södra Sverige så kolla upp resor från Hamburg. Söker jag på 3 personer varav en är ett barn på 4 år får jag på t.ex. Lidl- Reisen så får jag upp priser runt 3.000€ för två veckor all inclusive i maj. Det är ju betydligt humanare även om euron är stark mot kronan.

   Lycka till 🙂

  Jag har hamnat i en period i livet där allting känns så TRÅKIGT. Tråkigt jobb, tråkig lägenhet, tråkiga onödiga tjafs i relationen, tråkigt umgänge där alla gått in i ny relation samtidigt och inte vill gå ut och roa sig lika mycket 😅 Jag söker nya jobb just nu men marknaden är ganska still, ny lägenhet inget alternativ med tanke på ekonomin, försöker prata med partnern, försöker umgås med vänner men det bara är så tråkigt allting. Mår egentligen inte dåligt. Vad gör man när man är i en sån här period där allt bara är tråktråktråk? Tips? 😅

   Skulle kunna vara jag som.m skrivit texten. Känner igen mig på pricken med allt!! Allt är så jääääävla tråkigt. Inte så jag mår dåligt, men känner bara mjäh inför allt

   Så brukar jag alltid känna på hösten. Kan det vara höstdeppen?

    Haha jag med, typisk höst var min första tanke.

   Jag brukar se till att träna lite extra när allt blivit tråkigt. Dels så gillar jag att träna men jag tror att det faktiskt gör så att man känner sig lite gladare.

  Måste verkligen flygvärdinnor ha pennkjol, nylonstrumpor, klackar och scarf numer? Och deras manliga kollegor kostym? Förstår att det på kläderna tydligt behöver framgå att de är personal, i nödläge/för säkerhet och så….. finns det något annat yrke där kvinnorna har den typen av arbetsuniform?

   Det är väl ganska vanligt med uniform/arbetskläder i olika yrken?

   Hej från fd flygvärdinna (SAS 2019).
   Absolut måste man ha det och täcka eventuella tatueringar och piercingar. Men det är även ok att ha långa byxor alt klänning, men klack är ett måste!

   Du får inte heller ha vilken hårfärg som helst.

   Kabinskon behöver dock inte vara klack.

    Det ska även vara specifika strumpbyxor från Twilfit 😂

    Med hårfärg, menar du extrema färger som typ knallgrön?

     Precis, det ska vara ”naturliga färger”

   Beror på vilket bolag det är. Jobbade för ett där du alltid var tvungen att ha scarfs och sedan för ett annat där det var valfritt.

   Finns väl flera bolag där flygvärdinnor kan ha byxor? 🤔 Har också sett flera som har andra skor än klackar nuförtiden. Men sen finns det iofs andra bolag där man tom har bestämt vilken färg man ska ha på läpparna, så det skiljer sig nog en del mellan bolagen. På många hotell har man fortfarande liknande uniformer. Tågvärdar. Vissa restauranger har värdinnor som har klänning, herrarna byxor. Osv

    Och den lite skrattretande tanken kommer då att en del kanske beställer plan efter vad donnorna har på sig. Men i Asien är de ju otroligt tjusiga, så jag skulle nästan kunnat åka till Asien för att de har så fina värdinnor. Så jag är ju tydligen en sån själv då haha.
    Ryanair har ju åtminstone haft en årskalender med olika team på.

     Men det finns det ju ingen som gör.

      Nä flygbolagen har alla dessa krav på klädsel för att de har lite att göra.

   I mitt (skandinaviska) bolag får den kvinnliga kabinpersonalen välja mellan byxor, kjol eller klänning. Männen har byxor. På överkroppen kan de välja mellan en jerseytopp eller skjorta/blus och kavaj. Scarf/slips är obligatoriskt. Skoreglementet har faktiskt börjat luckras upp lite och kravet är svarta skor, tom svarta sneakers är tillåtet sen en kort tid tillbaka. Tatueringarna som är hyfsat diskreta och ej kränkande för andra har också börjat tillåtas så smått. I de utländska bolagen är det såklart betydligt striktare fortfarande, speciellt i mellanöstern.

  Någon som erfarenhet av magkatarr? Hur yttrade sig magkatarr för dig? Bästa sätt att lindra smärtan? Hur ofta kom magkatarr?

   Jag har! Vet inte hur jag ska beskriva hur det yttrade sig exakt. Men tänk dig när man är riktigt hungrig och det liksom suger mitt i magen. Fast du är proppmätt. Och så lite illamående/yrsel på det.
   För mig hjälpte det att äta snäll mat, typ kokt potatis och kokt fisk. Mycket bananer och digestivekex mellan måltiderna. Men framförallt så har det hjälpt jättemycket att stressa ner.
   Hoppas det går över för dig!

   Symptom: Blev mätt snabbt. Öm när jag tryckte mellan revbenen (matstrupen?). Halsbränna.
   Lösning: omeprazol, mindre stress, äta ”snäll” mat (inget starkt osv)

    För mig kommer det alltid i samband med stress och tyvärr ”bromsar” jag in när det är försent och smärtan redan påtaglig. Så håller med ovan – stressa mindre! Brukar ta novalucol och Alvedon Novum. Använda varm vetekudde och typ sätta på någon meditationsmusik för att få fokus på avslappning och sova bort skiten…

   Jag har det då och då. För mig är det mer obehag än ont, det sitter under solar plexus. Får oftast ont under natten och ibland kan jag då inte somna. Rapar äckliga äggrapar och mår ibland illa. För mig hjälper det ibland att äta två bananer på raken, det kan ta udden av det värsta obehaget. Äter omeprazol dagligen pga bråck på magmunnen så har redan läkemedel i systemet så att säga.

   ONT i magen, hungerkänsla utan att kunna äta. Knappt ens kunna dricka vatten (det enda jag kunde ”få i mig” var att suga på formfranska och halstabletter med isbjörnen på under första dygnet). Illamående men kunde inte spy, kände mig förstoppad och motsatsen på samma gång. Kunde bara ligga på ett och samma sätt i sängen.
   Kände ett sug i magen hela tiden, det var det mest obehagliga. Sen _vet_ jag iofs inte om det var det, har haft det två gånger under tre år och det har känts likadant, kom smygandes för att sen hålla i sig intensivt i en dag, bli betydligt lindrigare dag 2 och dag 3 nästan borta. Jag vet inte om magkatarr försvinner så snabbt? Men jag minns att jag skrev i ett ÖS om det samt frågade min pappa som hade det mycket förr, och både han och de svar jag fick här sa att det var det.
   Tror jag körde på Lozec (stavning?) då omeprazol inte fanns på apoteket vid tillfället.

   Sen åt jag yoghurt med snälla bakterier i nån vecka efteråt. Vet inte om det hjälpte men gott i alla fall😇

   Ont i magsäcken liksom. Som ett sug och ibland hugg. Kom pga mycket festande och samtidigt stress.

   Min mamma gick länge och trodde att hon hade magkatarr. Visade sig vara en tumör på magmunnen och hon dog två månader efter diagnosen. Vill inte skrämma upp dig men ta det på allvar och sök vård!❤️

  Alltså killar…. En dejt har tjatat på mig tre dagar i rad att ses och idag när vi vill bestämt ställer han in för han behövde jobba över lite och vill till gymmet också… Är jag rimlig som blir sur när han skriver 17.30 att ”han kanske måste omboka” och sen 19.20 de facto ställer in? Hur ska jag svara utan att vara en surf*tta men ändå markera att det inte är okej?

   Var en surfitta. Svara inte alls. 😄
   Skulle bli riktigt sur, gym kan man väl ta en annan dag, sånt kan man påverka!

   Fastnade i modd..
   Var en surf*tta! Svara inte alls 😄
   Skulle bli väldigt irriterad, vem ställer in pga gym?? Ta det en annan dag för fan, planera bättre!

   Skriv att ni inte verkar passa ihop och önska honom fortsatt trevlig vecka. Börjar folk redan med sånt där i samband med första dejten kan man ju gissa hur han är att vara tillsammans med senare…

   Hmm… om du inte har några starkare känslor/intresse för honom och känner dig OK med att ni inte fortsätter ses så skulle jag bara svara neutralt att: ”OK, ingen fara, planer ändras ju ibland. Hoppas att du får en bra kväll 😊” och om han hör av sig vidare så låt bara bli att svara.

    Måste säga jag blev ganska upprörd av en kompis som ghostade mig på ett liknande sätt som svarade att allt var ok & en smiley. Och sedan visa det sig handlade om ett missförstånd. Utan uppriktig kommunikation går det liksom inte att lösa problem.

    Så hade tipsat ts om att bara säga att det inte är okej.

   Ja var en surfit*ta som någon skrev ovan. Eller svara inte alls. Låter som en jättejobbig människa. Och var glad att du upptänkte detta nu.

   100% röd flagg. Skulle hellre dö än att dejta en med så osmaklig priolista. Hoppas du med.

   Ge honom inte nöjet! Om han inte kan bete sig rimligt och enligt sunt förnuft så ba-bye. Han kommer inte förändras, och det är inte ditt jobb att uppfostra honom. Talar från egen erfarenhet, obvi. 😅😁

   Svara inte skulle jag säga. Om han tjatar och sedan ställer in så ligger det på honom. Ville han verkligen träffa dig så hade han hellre gjort det än att gå till gymmet. Helt ok att bli sur.
   Vill du svara något så skriv typ ”Okej, trodde du ville ses. Du behöver inte höra av dig igen om du inte vet med dig att du verkligen vill ses”

  Jag fick en lite dyrare present, från en känd butik, av mitt ex när jag fyllde jämnt. Vi hade en väldigt destruktiv relation där han svek mig genom otrohet och andra grejer flera gånger och jag svek honom med mitt beteende många gånger. Han dumpade mig för sista gången, nu har han blockat mig efter att ha kallat mig för att ha psykiskt misshandlat honom. Är det fel av mig att lämna in presenten på auktion och få ut cash för den? 💰 är jag HEMSK eller UNDERBAR? (Kan fortfarande ändra mig liksom, men säg gärna vad ni tycker!!) 🙈

   Är väl inget fel med det?

   Vad skulle du annars göra med den???

   Kör!

   Nej då! Jag pantade just in ett halsband som mitt ex gav mig samma dag som han sa att han skulle flytta ihop med en tjej han hade träffat bakom min rygg. Först fick jag halsbandet sen släppte han bomben. Var en egoist nu och gör det du vill göra med presenten. Den är din och du gör vad du vill med den!

    Menar alltså egoist som k att du ska tänka på dig själv enbart.

    Då hoppas vi den ropas ut för ett högt pris nästa vecka då! 😉 tack för pepp!

   Gud – skulle sälja utan tvekan. Påminnas om honom? Nej tack.

   Sälj den och gör något kul för pengarna för att fira att du slipper honom.

   Jag tycker det är rätt att omsätta den och göra något kul för dig själv.

  Hårhjälp sökes!
  Jag har tunnt skandinaviskt hår som är ganska lent. Lite lockigt fram i underhåret, men annars bara lite självfall. Det känns inte alls torrt. Men! När det är fuktigt ute ser den jättefrissigt ut, små hår som sticker ut överallt. Finns det något som kan lösa detta? Har testat WOW dreamcoat men det hjälpte inte alls.

   Man kan ju gå till en frissa eller frisör som klarar av att bränna av sånt hår utan att det blir stora flammor.

    Frissa ocg frisör är samma sak, frissa är ju slang.

    Det låter helt galet! Spontant känns det som att det bara kommer komma nya sånna hårstrån då?

    Vad är skillnaden mellan en frissa och en frisör tänker du?

     Om du svarar på min kommentar så menade jag att det lät galet att bränna bort hårstråna

      jo det gör det ju, tänkte om du ändå gick och klippte dig regelbundet. Om man har en hård hårspray och har en mjuk tandborste kan man spreja håret och så borsta snabbt på det.

      Nej jag svarade inte på din kommentar utan på den kommenatr som jag svarade på…

   Maria nilas leave in balsamspray 😊

   Testa lite olika håroljor. Jag har Kicks egen som ligger rätt lågt i pris och tycker att den är suverän. Har provat en svindyr som ”alla” sa var den bästa. Funkade inte alls på mitt hår. Såg bara flottigt ut trots att frisset var kvar.

   Undvik produkt med glycerin i, det drar till sig det fuktiga i luften som i sin tur ger friss. En leave in-kräm eller spray som hjälper mot friss skulle jag satsa på. Finns billiga som är bra så det behöver inte bli snordyrt 🙂

  TIPS på fantastiska hotellupplevelser i Sverige som passar för att fira bröllopsdag (och som är lämpligt att besöka med en bebis)?
  Uppskattar god mat, hög standard och härlig lugn miljö framför citypuls… Vilka guldkorn kan ni rekommendera där ute?

   När på året?

    I vinter 🙂

    Tack för tips men inte riktigt det jag söker. Vi är bekväma av oss haha, och vill helst slippa både frysa och laga maten själva 🙂
    Är mer ute efter något ställe som kanske har avsmakningsmeny/fine dining i en trevlig miljö

     Ah ok😁 jag fastnade på det där med lugn mysig miljö men detta var kanske lite väl då 😅

      Tacksam för tipset iallafall! Vem vet, när det är varmare årstid så kanske vi vågar oss på den typen av utflykt 🙂

       Jag skulle nog själv också satsa på sommaren om jag ska tillbaka.

   Ingen.
   Hög standard och bebislämpligt? Nej.

    Tycker det funkar utmärkt att ta med en bebis som sover i vagn och ammas på fina restauranger eller resa, om man dessutom betalar för större familjerum/sviter att bo i.

     Och skriker och bajsar…

      Vad tråkigt att någon inte ens kan be om tips på hotell utan att någon annan måste komma in och pissa på hela tråden. Vad du ska vara härlig att ha runt sig irl alltså.

       Jodå det är jag. Men vi vill inte ha en massa bebisar på våra trevliga ställen??

        Barnlösa människor är ofta såhär. Intoleranta och lite halvbittra.

         BarnFRI. Och inget bittert med att vilja slippa skrik och bajslukt på fina ställen. Barn passar inte överallt.

          Igen, så jäkla tråkigt att man inte ens kan be om tips på hotell utan att någon ska komma in och bråka om det. Tipsa om hotell eller scrolla vidare. Din lilla jäkla surpuppa.

           Bråka? Det är väl bara ett faktum att bebisar och finrestaruanger inte går hand i hand? Vem vill ha ungar på sända ställen?? (Och ja, jag har barn själv).
           Känns som bara vissa (och särskilt gulligull) åsikter får uttryckas här ikväll…

           Ingen har hindrat dig att uttrycka din åsikt. Däremot måste du tåla att folk tycker du är sur och grinig. Eller ska alla stryka dig medhårs för att du ska vara nöjd?

           Är verkligen inte sur. Folk är så himla känsliga… Vill inte ha katter på bordet när jag äter heller, är det ok eller? Det är en ÅSIKT.

           Oj moget att slänga såna ord på folk. Tönt (varsågod!)

           Och det är MIN åsikt att du framstår som sur och ute efter bråk. Hoppas du hade en god natts sömn och vaknade på rätt sida idag.

           Du har fel, är inte sur. Sov gott som alltid!

        Men tipsa om ställen du inte är på då så åker de kanske dit i stället.

         Ok! McDonalds i Åkersberga!

          Bra. Se vad du också kunde bidra till frågan (även om ts frågade om hotell men man kan inte få allt här i livet).

           Bertils motell ligger i närheten.

        Du vet att det flesta restauranger erbjuder tidiga sittningar vilket lämpar sig utmärkt för småbarnsföräldrar?

   Hotell Knaust Sundsvall. Ästad vingård Tvååker. Hotell Gästis Varberg. Selma spa Sunne. Steam Hotel Västerås.

    Tack för tipsen! Ska titta närmare på dessa 🙂

   Steam hotel, helt klart! Har varit där säkert 10 gånger och firade bland annat jul där med mitt ex, så mycket gillar vi det 😂 såå värt alla pengar med deras fantastiska miljö, otroligt mysiga rum (tips, välj det rummet med två våningar, med säng där uppe. Det är riktigt drömmigt! 😍 sen är deras spa heeelt magiskt. För att inte tala om kvällsdrinken i skybaren 🙈 jag röstar på STEAM! 🙋🏼‍♀️

    Och tappa barnet i poolen?

    Tack för tips! Jag håller med – Steam är trevligt 🙂 Vi båda har dock varit där – men inte med varandra än haha. Kul att höra att din upplevelse är lika bra efter så många besök – det känns tryggt!

   Inte varit där själv men folk talar gott om Ästad Vingård

   Ästad vingård!

    Ja, tack! Har haft ögonen på detta tidigare. Ser verkligen magiskt ut!

   Loka brunn!

  Tycker verkligen att du borde börja granska/skriva mer om profiler på tiktok. Jag vet att en hel del här tycker att det är tråkigt att läsa om för att de inte följer personen/har tiktok men det är liksom dessa personer som har makt på sociala medier nu och påverkar våra unga, inte någon 35-årig bloggare. En hel del jag ser på tiktok gör mig bokstavligen mörkrädd, moralen har verkligen flugit ut ur fönstret.
  typ dom här…

  Nenne Frisk med 250 000 följare och som livnär sig på OF säger i olika intervjuer och på tiktok att hon tjänar runt 30-50 000 i månaden. Enligt hennes deklaration tjänade hon under 2022 6 800 kr i månaden.
  Se mer här https://www.youtube.com/watch?v=SoPPYyhUgjc
  Liknande gäller flera andra större profiler på tiktok…

  Ram hudfixaren som gjort sig känd för att plugga till läkare och sin kunskap om hudvård. Har under flera år kritiserat andra märken hårt både pga ingredienser och onödigt dyra priser. Har bland annat specifikt kritiserat dyra rengöringar då de endast är till för att ha på ansiktet en kort stund. Släppte precis ett nytt hudvårdsmärke som han säljer in som en galning till sina unga följare där den billigaste är en rengöring, den kostar 700 kr…Uttalar sig tvärsäkert om hur dyra ingredienserna är och hur de lagt ner miljoner för det här projektet.

  Tilda Törn med nästan en halv miljon följare och kanske den tiktokprofil med absolut störst makt som brinner för allt som har med girl power att göra, gör reklam för en skönhetsklinik där hon gör fillers. Tycker detta är extra anmärkningsvärt då det märks att hon har väldigt unga följare.

   Tilda Törnqvist

   Håller med! Finns mycket att granska där

    Skönt att någon håller med! Känner att det är i nivå med dåtidens barnmatsdiet typ…Ser så mycket skit och tänker varje gång hur de kommer undan med så mycket trots att de har jättestor makt över dagens unga.

     Jag vet!! De har helt fritt spelrum, förstår inte varför. Förutom det som nämnts tänker jag också på alla vuxna människor som håller igång en massa drama, eller som drar ihop lynchmobbar och beter sig som .. jag vet inte vad. Vuxna människor som piskar upp stämningen och jagar andra vuxna människor som man vet är psykiskt sjuka, som använder andra människors ohälsa för att få sin profil att växa. Bra förebilder, verkligen 🤦‍♀️ Och då tänker jag inte bara på kända profiler eller att de är förebilder för yngre, tänker att de här mer kända profilerna även gör det legitimt för andra vuxna människor att bete sig på ett visst sätt.

      Vet precis vad du pratar om och håller verkligen med, så mycket smutsigt beteende som behöver komma till ytan på den appen.

   Om man inte deklarerat för mer än 6800 kanske man ska vara tyst om vad man egentligen tjänar. Smart brud.

    Inte särskilt. Nu gör hon videos om hur hon menat att man KAN tjäna så mycket trots att det finns flertal inspelningar där hon klart och tydligt svarar på frågan om VAD hon tjänar. Sorgliga är att många följare tror henne och tycker att det är så fel att någon tar reda på hennes privata ekonomi.
    Finns som sagt också flertal andra på tiktok som lever en ganska dyr livsstil och tittar man sedan på deras deklaration så handlar det om väldigt låga inkomster som mellan 0-10 000 om året…

     Tipsa Skatteverket.

   Lägger också till en vuxen människa som jag tycker gör så mycket hjärndöda inlägg. Celina Blance, en 33 årig kvinna som mer än sällan snarare beter sig som en trettonåring. Senaste inlägget jag såg handlade om hur hon skulle lacka på hennes pojkvän om han skjutsade hem en tjej eller överhuvudtaget hjälpte en tjej med något. Tycker överhuvudtaget att det är sjukt att vara så osäker på sig själv när man är 33 år gammal, men att inte ha hjärnkapacitet att fatta att sådana här tankar kanske inte är vettigt att dela med en mycket ung följarskara som ser upp till en.
   Själv hoppas jag verkligen att min partner skjutsar hem alla kvinnor som någonsin skulle behöva skjuts.

    Haha såg henne igår. Bjuda en tjej på en cigarett räknas som otrohet för henne. Lägsta nivå för otrohet verkligen 😂😂

     Eller hur…män som visar lite mänsklighet = svin till män!!!!

    Vart berätta hon detta?? Så tragiskt att hon är så osäker?

     På tiktok

    TACK. Jag fick kämpa hårt för att inte kommentera på den videon.
    Gillade henne i början men fan vad hon blivit besserwissrig och oskön sen hon flyttade till Frankrike. Det visade hon som tydligast efter en video i somras där det var något med att killar ska minsann betala på första dejten för att tjejer har lagt ner så mycket pengar PÅ SITT UTSEENDE????? – inför dejten! Asså vafan har det ens med saken att göra, tjejer MÅSTE inte göra det..!!
    Och att killar som betalar på en dejt förväntar sig sex.

    Jag tål inte att hon sitter och lurar i små tjejer detta, det KAN vara så, absolut, men det finns inget ”det ÄR så”. Men hennes ord är lag typ och allt hon säger är precis som ”såhär ÄR det”.
    I den om vad som är otrohet skriver hon att det är skämt, men hon låter inte ironisk för fem öre så jag fattar att folk reagerar.
    Gillar din formulering ”hjärnkapacitet att fatta att sådana här tankar kanske inte är vettigt att dela med en mycket ung följarskara”, för jag får numera också intrycket av att hon tror sig vara mycket smartare än alla andra. Jag tyckte som sagt hon var bra förut, men nej, något har hänt.

    Gah. Ursäkta en novell som svar, men jag känner ingen som följer henne så har liksom inte kunnat ta upp det här med någon.
    Jag har absolut slutat följa henne, men hon dyker upp på fyp ibland.

  Tips på någon bra varmluftsborste som inte innehåller svinborst?

   Jag älskar min Babyliss Airstyle. Billigare variant men gör jobbet. Utbytbara munstycken, borste för rakföning, vanligt fönmunstycke och en för att locka håret, dock aldrig fått lockmunstycket att funka för mig haha.

  Vilket är det bästa proteinpulvret? Menar smakmässigt. Vill gärna ha något som smakar vanilj och något som smakar choklad, tänker att det är bra smaker att ha I typ gröt osv.

   Jag gillar Star Nutrition. Köper det på Gymgrossisten

   Då hade jag valt proteinpulver från antingen Tyngre eller BSN. Båda smakar mycket bra! 👌🏻

    Tack! 🥰

   Jag tycker om Tyngre kasein. 🙂

    Tack, ska testa! 😃

   Tyngre! Men beroende på vad du ska ha det till (tex göra shakes, röra ner i gröt, använda det i bakning mm) får du kolla om du ska ha vassle eller kasein. kasein är bra för att göra fasta saker och vassle är bra för sånt som ska vara mer rinnande 🙂

    Åh bra input! Tänkt använda i bakning också. Vilken av sorterna gäller då? 🙈

   Vet inte vilket som är bäst, men har mycket erfarenhet av vilka som är sämst. Jag tål inte mjölk eller soja, så har provat ärtprotein, risprotein osv. Rekommenderar verkligen inte! Tjockt, grynig och rent av osmakligt.

   Finns ett veganskt på MM Sport eller vad det heter, äppelpajsmak. Den har jag till gröt, overnight oats, shake och bananplättar. Rekommenderas varmt!

   Jag älskar bodylabs produkter!

  Ska ni köpa någon kalender i år?
  Jag tycker många inte är värda priset.
  Om du fick välja vilken skulle du vilja ha! 😊

   Nej, har en i mobilen.

   Nej. Onödig överkonsumtion känns så 2010

   Ska köpa till mannen (en egengjord öl-kalender) och till barnen (paket på advent och uppdrag andra dagar) och jag själv önskar mig en från Rituals eller Nivea…Får se om mannen överraskar med en annars köper jag en till mlg själv 🙂

   Caia! 😍

   Yes! Katten får en som vanligt. Med smaskigt frystorkat kött!

   Jaha menade du julkalender?? 🤦🏻‍♀️😄

   Funderar på möjligtvis en whisky-kalender till min man som sliter med sin master nu hela hösten.

   Ska köpa en Kinder-kalender /Mvh 34-åringen

    Åh visste inte att det fanns! Vill också ha haha Med vänlig hälsning, annan 34-åring

     Haha jag vill också ha en
     Är också 34 😂

  Har KUB på fredag och dör av stress.

   Det kommer troligtvis gå super, man får inte glömma bort att de flesta barn är fria från de kromosomavvikelserna 🙂

    Tack 😊

    den kan vara död också.

    En jag följer på instagram la upp om sitt andra missed abortion i rad. Inte alls vad jag ville se den här veckan. Försökte även googla mina provresultat men begrep noll.

     Statistik lugnar mig, om det kan lugna dig med, spana in här isåfall:
     https://datayze.com/miscarriage-chart

     Oönskat tips men – du vet om att såna ”influenser” finns. Men följ inte under graviditet, det ger en bara stress.

      Ah, ”tyvärr” en vän så avfölja känns dramatiskt… Även om det var min reaktion haha

       Du kan ju begränsa så du slipper se varken storys eller inlägg, men att du fortfarande följer. Tips!

     Man får försöka att komma ihåg att andras situationer inte speglar ens egen. När jag gick igenom flera missfall i rad såg jag horder av vänner och bekanta föda friska fina bebisar, men ändå hände inte det mig… Varken missfall eller lyckad graviditet smittar av sig.

   Har kub imorgon, förstår dig helt!!

   Var också galet nervös inför vårt KUB då jag är en ”äldre” blivande mamma och läste så många skrämmande historier om det innan. Men bebis levde, resultatet kom tillbaka med risk 1:3000 och de sa att det är ett bra resultat. Fick även veta på plats att det är tämligen ovanligt att de inte ser ett hjärta slå på KUB. Så försök att ta det lugnt, oddsen är på din sida <3

   Kubb är kul. På högskolan brukar vi spela ölkubb.

    Pappaskämten har inte dött ut. Synd.

   Fick dåligt resultat på kub, gjorde nipt helt utan avvikelse. Sen kom en ljuvlig, helt frisk liten tjej i somras. Även vid dåliga siffror på kub kan allt gå toppen!

    Är antingen trött eller hormonell men gråter av typ lättnad över era kommentarer 😂 skriver på fredag hur det gick 😊

     ♥️

   Och mitt KUB visade jättebra och ut kom en tjej som saknade en bit av kromosom 2. Men oj vad glada vi är över att KUBen inte visade det, för nu fick hon finnas och hon är världens underbaraste

  Absolut bästa ansiktskrämen eller serum för torr hy? Som helst inte kostar skjortan men kan ändå lägga lite på det.
  Alla foundations jag provar (billiga som svindyra) lägger sig inte bra och kakar sig i min torra hy. Nu användar jag ansiktsprodukter från aco (serum och krämer) men det är liksom inte tillräckligt. Känner mig återfuktad i typ 30-40 min efter sedan helt torr igen.

   La roche possay eller hur det nu stavas. Räddar min vintereksemiga hy varje år.

   Apoteket Hjärtats egna märke Apolosophy har en hel uppsättning med hudvårdsprodukter, däribland serum, som är riktigt bra. Och väldigt billiga dessutom! Jag som har torr hy upplever stor förbättring med deras hyaluronsyraserum följt av en återfuktande mild ansiktskräm. Kan varmt rekommendera Avenés gellotion, den återfuktar massor utan att kännas klibbig och går in snabbt huden.

   Använder ibland också Nivea Face Cleansing MagicBAR som får huden att vara fräsch och inte alls uttorkad. Den är toppen. Den har jag hittat på ICA.

   Jag använder sen Nivea Q10 som passar min äldre och därför torrare hud.

   Body shops e vitamin toner. Ha på lite, låt torka och ha på lite till. Sen använd GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Face Cream with Ginseng & Coffee
   Efter. Kanske prova mandelic acid från by wishtrend också. Den hjälper verkligen mot den där torra strama känslan 😊

   Det som gjort underverk för min torra hy: tvätta kort smink med Cerave hydrating cleanser, smörja in hud med serum från Kronans apoteks eget märke (som någon annan tipsat om) och ansiktskräm från Decubal (samma serie som jordens bästa lypsyl), ansiktsvatten ibland från Cerave eller kronans eget märke. Tadaaaa, återfuktad hud✨

   Jag är megatorr jämt året runt och testat massor, använder Kiehls Ultra Facial moisturizer. Inte så dyr samt funkar. Har köpt den flera ggr om nu vilket aldrig händer. Den har också lite ”glow” i sig vilket är trevligt när man är av den torrare sorten. Foundation som funkar för min torra hy är Lumene Blur.

   Jag brukar komplettera med en ansiktsolja när ansiktskrämen inte riktigt räcker till, som på vintern. I budgetklassen så finns ACOs som är himla trevlig.

   Beaute Pacifique Serum.
   Finns inget bättre för torr hud. Har provat det mesta.
   Alla med torr hud borde köpa denna, ni kommer inte ångra er.

   Khiels overnight rehydrating mask med squalane är underbar! Använder den som nattkräm :).

  Duscha innan sex?? Sedan en tid tillbaka kan jag inte ligga med min sambo om han inte är nyduschad, alltså jag vet inte varför men har typ börja tycka det är ofräscht. Vill själv alltid vara nyduschad innan sex men känns som han inte bryr sig på samma sätt, en annan känner sig liksom äcklig för sex om man inte är nyduschad. Är det jag som blivit extrem eller vad säger ni andra? Duschar ni alltid innan / samma dag eller spelar det ingen roll?

   Jag duschar varje morgon oavsett, så det är en icke-fråga. Att tvångsmässigt springa och duscha innan sex skulle döda lusten för mig. Ska man bara ha schemalagt sex då? Så båda kan duscha och sen dyka upp i tid?

   Nej gud verkligen inte. Inte tänkt på det. Vi är hyfsat rena hela tiden och sex är ändå smutsig business liksom. 😄

   Jag skulle nog hinna tappa lusten om vi båda ska ta en dusch innan sex. Och som någon säger, sex är ju ändå dirty så spela roll

   Brukar tvätta mig lite mellan benen innan och tycker det är fräscht om han gör så också. Jag vill inte ha någons ansikte mellan mina ben efter jobb en hel dag iallafall.

    ”F*tta ska ju smaka f*tta!”

     Vet inte vad du jobbar med men jag blir svettig i ljumskarna osv efter en dag på jobb, inte heller så kul lukt (och smak) kan jag tänka mig.

      Jag med men vem bryr sig. Antar att du är för ung för referensen..