Penny Parnevik hyllas för inlägg

Penny Parnevik postar ett inlägg om kroppen där hon varken försöker klämma fram valkar eller poserar på ett utstuderat sätt.
Hon bara ÄR, och både kollegor och följare är eld och lågor över hennes inlägg.

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra inlägg av Penny och rimliga kommentarer till inlägget som valts ut här på Bloggbevakning. I kommentarsfältet blir det dock uppenbart att vi har en bit kvar i hur vi ser på kroppar, att döma av alla kommentarer på temat ”vad modig du är som visar den där kroppen”.

    Gäsp!

    Nånstans önskar jag bara att man lät alla kroppar vara. Den ska inte behöva hyllas, men förstår ju såklart varför.

    Vet inte – men ibland undrar jag om inte detta typ av content liksom ger en mer komplex än annars. Alltså självklart ska alla olika kroppar synas! Men att det måste hyllas är synd, för det innebär ju att man anses modig. För vad? Visa sin kropp? Det är sååå skevt.

    Jag längtar till den dagen alla (som vill) kan lägga ut en bild på sin kropp UTAN att behöva vara modig, bli hyllad osv.

      Exakt.
      Varför denna fixering hring kroppar överhuvudtaget.
      Poner att du aldrig sett en mänsklig varelse tidigare och plötsligt ser en. Har lekt tanken flera gånger på spårvagnen och konstaterat samma sak varje gång. Nämligen att människan är en otroligt ful varelse. Kal hud, fula öron, fr att inte tala om näsan. Sedan hår mitt på huvudet.
      Men människan är inte bara ful utan även dum som försöker se snygg ut. Det hjälper liksom inte.

        Så rätt! Ful på insidan också tyvärr…

        Intressant att du ser det så -jag har alltid tänkt precis tvärt om: att det liksom är något rörande över hur vi putsar och piffar och fluffar precis som vi vore fåglar. Att vi bara vill få lite kärlek och letar sätt dit. Lilla människorna som går runt på planeten och bara vill bli lite omtyckta.

          Att piffa till sig är roligt. Alla kroppar ska accepteras.

        Jag brukar tänka hur mycket äckligt som kommer från människan egentligen.. Därför blir det nästan bara komiskt när typ Gynning mfl stoppar upp hela röven i bild och försöker så hårt vara sexig och fräsch.

          Haha sant! Kan lika gärna vara så att hon har sprutande diarré fem minuter efter att rumpbilden togs.

            Eller före.

      Tycker det är jättebra. Vi är alla fina och bra visa vanliga kroppar inte bara modellstilen. ❤

        Ja, alltså håller med! Önskar bara att det inte ”behövdes”, eller att det uppmärksammades. Dvs att hon la upp bilden men fokuset inte hamnade på att hon va modig eller så. Att hon bara är, njuter av ledig tid eller vad hon nu gör 😄

      Hoppas det inte ger folk mer komplex. Mig ger det lite mer mod att vara som jag är och inte gå och dra in magen på stranden tills jag hoppat ner i vattnet. Anledningen? Att man i princip aldrig får se olika typer av kroppar bland de stora kontona mer än de supersmala eller plus size. Man (jag) glömmer liksom bort att det är ett stort spann där imellan. Vi kanske måste hylla först för att kunna bryta normen på sociala medier. Jag tycker dock hon hade kunnat skippa texten för det är den och inte bilden i sig som visar på ett skevt samhälle.

        Om du är på en strand i verkliga livet, så garanterar jag att du ser alla kroppar som finns. Låt bara bli att jämföra dig med influenserna på sociala medier. Det trodde jag att alla visste idag.

      Ja, skulle allra helst bara se bilder helt utan att kroppen ska kommenteras alls, tyvärr blir det ju lite som ett ursäktande även om det är förklätt i kroppspositivitet och tänk sen om ingen heller kommenterar utseendet alls heller, men det är kanske ett steg i rätt riktning.

        Är född 77 och i min uppväxt och ung vuxen ålder var det en normalitet att kommentera andras utseenden.
        Jag har ändrat mig helt på den punkten och kommenterar inget alls längre och fattar inte att jag var en del i fördömanden och analyseringar av andras utseende innan. När jag i tanken fördömer någon får jag ryt till mig själv.
        Tycker att det blivit bättre än tex 90-talet och början av 2000-talet.
        Det är sådant som pedagogerna i förskolan tar upp idag så vi börjar Närma oss en bättre medvetenhet.

          Håller med om att det verkligen blivit bättre! Men bilden i sig är ju så härligt, kvällsbad där solen går ner bakom en liten udde, kroppen i sig borde inte väcka så mycket uppmärksamhet men det är väl sociala medier = risk att allt arbete med barnen idag och till stor del även oss vuxna, att det inte blir något av det egentligen även om vi inte kommenterar folk irl.

    Har sett ut sådär hela mitt liv men aldrig blivit hyllad 🙁

      Finns<3

    Alla har en kropp, de ser olika ut. Bra där, tack det räcker nu med hyllningar och dissningar beroende på storlek.

    Fina bilder, gör mig glad

    Det bästa vore om bilderna hamnade i hennes fotoalbum, varför ska hon hyllas för att hon visar upp sig för alla?

      Varför inte?

    Be någon lägga upp en pappakropp 🙂

      Det görs ju hela tiden, #dadbod

    Lägg ut ett sånt här inlägg, såna bilder, UTAN att nämna något om kroppen. Först då, när vi kan se bilder på alla möjliga kroppar utan att de ska kommenteras, närmar vi oss målet. Det här gör absolut noll.

    Inget fel med att hon hyllas för att våga visa en normal kropp när kroppshetsen är så stor.

    Samtidigt kan jag känna mig frågande till varför man lägger ut bilder på sina halvnakna kroppar? Är det bara jag som tycker det är fint att ha integritet mot dig själv och sin kropp och inte låta andra ta del av den på Instagram?

    Skrattar ihjäl mig åt vissa i kommentarsfältet som skriver hyllningar men som själva aldrig skulle äta en bulle eller tillåta en valk.
    Ser dem irl och alla kan se att de svälter sig.
    Varför hyllar ni då henne ? Jo för hon är inget hot, hon får er att framstå som vackrare.

      detta!!

    Nej, hon inte ”bara ÄR” eftersom hon också skriver att hon försöker acceptera sin kropp. Alltså lägger hon en värdering i detta, en värdering som överförs till läsare och som bara upprätthåller rådande norm, att man SKA reagera (negativt) på en kropp som inte är insta-fixad. Hade hon lagt upp samma bild men med annan text, t.ex. ”Härligt på stranden!”, då kan normer förändras, när man INTE reagerar på helt vanliga bilder.

      Där har hon väl precis fött sitt senaste barn?

        Vad spelar det för roll utifrån min kommentar?

    Tänk att jag som hade extremt håriga ben på 80-talet inte alls blev uttittad eller kommenterad. Där gick man i kortkort och pumps, inga konstigheter. Det hade varit otänkbart nu.

      Det var lika otänkbart då som nu. Hur du väljer att göra är upp till dig så klart.

    Att vi måste älska våra kroppar är en sån trött klyscha. Jag är övertygad om att man kan klara sig utmärkt genom livet utan att avguda sin egen kropp. Jag är tacksam över att min fungerar som den ska och skulle gärna droppa ett par kilo, men det är typ det. Jag tänker inte så mycket på det. Det som Instagram-människorna håller på med känns som en nästintill sjuklig fixering oavsett åt vilket håll det går (smalhets eller ”body positivity”). Och jag kunde inte vara mer ointresserad av att se andras små valkar på internet. Det ger mig absolut ingenting.

      Håller med dig 100%.

    Jag hade uppskattat om dessa typer av bilder hade lagts upp okommenterat. Alltså inte en caption med fokus på kroppen. Kan inte en kropp bara få vara en kropp? Och varför måste man ”försvara” sig när man lägger upp den här typ av bilder? Kan

    Jag tycker det är såå bra att visa upp olika typer av kroppar, men skulle önska att det gjordes utan fokus på just kroppen, om någon förstår vad jag menar. 😆

    Låg nivå för att bli hyllad på instagram

    Hatar att det ska ”bli en grej” av det. Det ska det inte behöva bli. På samma sätt som man inte ska behöva ”komma ut” som gay. Man är det man är. Punkt slut. När man kommer ut som gay/bi/trans etc så blir det ju en grej av det. Vem bryr sig liksom?

    Jag älskar inte min kropp men jag accepterar den som den ser ut just nu. Den enda som kan göra någonting åt min övervikt är jag själv och andra kan skita i hur jag ser ut. En kropp är en kropp oavsett hur den ser ut.

    Denna typ av inlägg verkar göras för att få mer engagemang på sociala medier. Sen kommer ”beundrarkåren” bl.a. kändisar som vill synas och bli beundrade för sina underbara kommentarer (och få mer följare)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.