Automatisk bildredigering av iPhone?

Jag har också en iPhone 14 pro max och den har absolut en massa hyss för sig när det kommer till bilder. 
Jag fotar ju mest hundvalpar för tillfället och har inte lagt så mycket energi på att kameran ändrar färg mm men skulle nog blivit en smula störd om jag var en influencer som primärt fotar sig själv, och som samtidigt inte står bakom redigerade bilder på mig själv.

Tyvärr tror jag att majoriteten av människor inte har någonting emot det här, eftersom vi ständigt matas med mer eller mindre uppenbart redigerade bilder på en daglig basis, och vill se så

Har du någån åsikt i frågan?

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men varför kan vi inte bara få se ut som vi är utan massa filter? Jag blir galen snart. Såg intervjuer med unga att de inte vill se sig i spegeln och aldrig tar foto utan filter för de anser sig fula utan. Om mobilerna till och med gör oss snyggare fast vi inte bett om det kommer ju snart alla tro att de är fula när de tittar sig i spegeln. Ibland önskar jag att jag levde hela livet på 1900-talet och slapp den här skiten

   Haha men vafan. Resten av världen ser ju hur man ser ut på riktigt ändå 😂

    Inte om man lever hela livet genom sociala medier 🤷🏻‍♀️

   Min mobil förfular allt 😅😅 inte kul alls m billigaste abonemanget 😇

  Jobbigare människa, finns det? Patetisk. Måste göra en grej av allt.

   Kan inte annat än att hålla med! Är så himla nyfiken på alla som följer henne och ser upp till henne. Själv tycker jag att hon är en fraud, ogillar henne starkt.

    Johanna får mig att få ångest kring amning då hon alltid gör sådan stor grej av det. Själv kunde jag aldrig amma mitt barn, har inte tänkt på det så mycket tidigare men hon har fått mig att få jobbiga tankar kring det. Känns som att henne budskap får motsatt effekt av någon anledning.

     Du ska inte ha ångest. Du är en precis lika bra mamma som vem som helst. Johanna kablar ut en verklighet som inte är relalistisk. Hon trycker upp sin förträfflighet i ansiktet på folk och det tyder mest på osäkerhet.

    Ganska ironiskt att hon tar upp massa brister och fel med hennes kropp när hon ändå är typ smalare idag än hon var innan hon blev gravid. Hon har en normativ kropp men beter sig som att hon har massa problem.

  Iphone har gjort såhär ett tag. Vissa bilder blir jättekonstigt ljussatta. Skitirriterande. Borde finnas en avstängningsknapp.

   Det finns.

    Var?! Hur?! Jag har googlat mig grå och inte hittat något?! Har iPhone 13, snälla säg att det går att stänga av på den

    ?! pga så excited om det faktiskt går

     Nej det går inte. Det ända som funkar lite är att hålla fingret på bilden innan du tar den och ”bestämmer” ljuset själv. Alternativt att du använder zoomen, välj 2x zoom och ta en bild det blir liiite bättre. Fucking hate it. Man tror att man får till en perfekt bild och så går man för att titta på den och vips iphone ändrar ljuset och fuckar upp hela bilden.

  Ja, bilder ”förbättras” i mobilerna. Ta en bild på månen och du kommer att få med alla kratrar mm som du inte ser. AI…

   Hahhh va?

    En del kamerafunktioner lägger till.

     Samsung har skitkonstiga filter som default, mina ögon ser konstgjorda ut på min kompis foton, men huden är finare… Jag googlade fram hur man stänger av men jag tror inte hon vill 😉

  Ser inte vad som skulle va redigerat?

   Inte jag heller🤔

   Förstår inte jag heller!

    Jag ser ingen skillnad.

   Nej inte jag heller, hon vill bara visa upp sin smala perfekta kropp!

    Hur menar du nu? Kroppen jag ser är varken smal eller perfekt. Helt vanlig bara.

     Inte smal?

      Inte tjock heller, men vanlig bara.

       Snälla definiera vad du menar med ”vanlig” kropp. Alla kroppar är väl vanliga? Finns väl inga ovanligt med kroppar?

       Skämtar du eller.? Det är självklart att hon är smal. Hon har dessutom blivit ännu smalare än förut.

     Hoppas du skojar

  Ska Frida Lundh bli den tredje klonen i Elsa Billgren och Sofia Wood-klungan? Korta kjolar, samma hår, samma smink…

   Hon skulle nog gärna vilja men får nog svårt att hålla tempot i konsumtionen. Får se om hårförlängningen följs av viktnedgång nu då.

   Riktigttttt fånigt gäng. Ängsliga trendföljare med enorma bekräftelsebehov. Att ha shoppa som fritidsintresse?? Svårt att tro att de alla är runt 40

   Hon vill såååå gärna vara som dom. Blir nästan lite komiskt vilken liten copy cat hon är. Hennes IG som enbart handlade om mat är nu en ängslig sida med fult mode (som hon tror är coolt), dåligt språk och grammatik (återigen för att verka cool) och massa häng med typ elsa b, hannapee etc för att hamna i cool girl gängen.

    OCH: utfrysning / splittra-och-härska-taktik mot Sandra B – för att säkra sin egen plats..?

     Vad handlar det här om? Sett flera kommentarer om Frida Lundh och Beijer men fattar inte.

    Ja hon har ovanligt fula kläder faktiskt. Men kanske hon byter stil snart hon med, OM det är så att hon ska vara en till Elsa, som i sin tur bara vill vara som Sofia? FL verkar bara så otrevlig.

     Ja, kanske gör hon bara som Elsa B, kopierar rakt av. Elsa är snabbare dock, från en besatthet till en annan och allt byts ut helt och hållet, inklusive dig själv.

  Vad menar hon?
  Har den slätat ut hennes hud? Eller är det att den drar upp kontrasten osv så bilden blir bättre? Isf är det ju som en kamerainställning för att hjälpa folk ta bättre bilder. Ser inget fel i det. Och det går garanterat att justera

   Förmodligen är ”miljödetektering” påslaget i inställningarna. Bara att stänga av.

  Inställningar-kamera-fotografiska stilar. Säkert bara något val där som gjorts 🤷🏻‍♀️

  Hon skulle nog gärna vilja men får nog svårt att hålla tempot i konsumtionen. Får se om hårförlängningen följs av viktnedgång nu då.

  Helt åt helvete tycker jag. Tekniken ska ju jobba åt oss på sättet vi bestämmer. Den här världen är vår värld, inte AI:s. Jag ogillar starkt att våra telefoner har börjat göra saker som påverkar oss, som vi inte har bett om. Jag är helt övertygad om att Google lyssnar på vad jag pratar om, och ger mig riktad reklam därefter. Det är sjukt och borde förbjudas.

   är ingen hemlighet att google, apple och samsung lyssnar. du behöver inte vara ”övertygad”, det ÄR så.

   Det går väl att ställa in men för tillverkaren finns ju en poäng att telefonen har vissa inställningar som ny. Kameran är ju en stor del av hur vi använder telefonen och när man har en ny och tar bilder vill de ju att man ska imponeras och då underlättar det ju om det är förinställt.

   Du ger själv applikationer tillåtelse att lyssna och använda informationen för riktad reklam…

   Alla vet att mobilen lyssnar. Det är ingen hemlighet. Och du själv har godkänt det?

  Bildredigering? Den förbättrar väl bara ljuset på bilderna och det går att ändra i efterhand. Jag förstår inte riktigt vad problemet är. Känns som om det är ytterligare en chans till att gnälla över ickeproblem.

  Uppenbart att hon bara vill ha kommentarer om sitt utseende.

  Men såhär gör ju systemkameror osv också, även om man kanske ställer in mer själv iförväg där. Inget att göra en grej av 😳

   Va? Nej, ingen av mina systemkameror lägger på något typ av filter. De fotar det jag talar om för den att fota. Ljus, kontrast mm får jag själv ändra i efterhand om jag känner för det.

  Inställningar, inställningar, inställningar.
  Hur svårt ska det vara?

   Svårt tydligen.

   Lite låst artikel.
   Vill du berätta vad de skrev ?

    Här är texten:
    ”Hanna Fahl: Är dina mobilbilder på månen fejk – och spelar det någon roll?
    Uppdaterad 2023-04-01 Publicerad 2023-04-01
    Varför tar vissa mobiltelefoner så otroligt – orimligt – bra bilder på månen? Svaret är att kamerans AI lägger till detaljer där det inte fanns några. Det väcker fantasieggande frågor om gränsen mellan äkta och fejk, skriver DN:s Hanna Fahl.
    Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
    Månen är omöjlig att fånga på amatörbild, det mest flyktiga och undanglidande som finns. Hur många gånger har man inte vandrat hem en sen natt och sett en tung orange fullmåne hänga över hustaken, mättad och perfekt, stor, symbolisk, ett järtecken. Vetat att det är meningslöst men ändå försökt föreviga med mobilkameran och förutsägbart fått en suddig liten fläck mot grådaskig himmel som resultat. Man gör det varje gång trots att man inte borde; det förtar själva månupplevelsen att se den i så sorgligt skick på skärmen.
    Förutom om man har en Samsung Galaxy med space zoom för då blir ens bilder på månen fantastiska! Man kan se detaljerna, kratrarna, i krispig upplösning. Månen i sin fulla prakt, just som den ser ut med blotta ögat de där magiska nätterna.
    Eller? Är det möjligen så att space zoom-bilderna är lite för bra? En användare på Reddit postade för några veckor sedan en tråd med titeln ”Samsung ’space zoom’ moon shots are fake, and here is the proof”. Personen laddade ner en vanlig bild på månen, redigerade bort alla detaljer och gjorde månens yta medvetet suddig, fotograferade sedan av bilden med sin Samsungmobil som tolkade den som en riktig måne och gjorde sin grej: den adderade kratrar och texturer som inte existerade från början. Vill man förenkla grovt kan man säga att telefonen ritade dit en måne där det inte fanns någon.
    Alla våra mobilbilder är i någon bemärkelse en AI-approximation av verkligheten
    Nu är detta kanske inte ett riktigt så häpnadsväckande avslöjande som man först tror. Alla mobilkameror använder AI för att förbättra bilder – linserna är alldeles för små för att kunna producera den bildkvalitet vi snabbt vant oss vid att få. Mobilkamerorna tar också i själva verket många bilder på kort tid och skapar en enda högupplöst bild av dem. Alla våra mobilbilder är i någon bemärkelse en AI-approximation av verkligheten. Det finns dock en nyansskillnad mellan hur mobilkameror fungerar i allmänhet, och hur Samsungs månalgoritm fungerar i synnerhet. Det Redditanvändaren visade i sina fejkmånfotografier är att kameran kan addera detaljer som inte var där.
    Men spelar det då någon roll? Om jag lurar kameran, som i Redditexperimentet, kommer den att ljuga. (Efter att Reddittråden fick stor spridning har Samsung publicerat en förklaring av hur månbilderna fungerar, där det bland annat står att man ska arbeta på att förbättra funktionen för att ”reducera potentiell förvirring som uppstår i skillnaden mellan att ta en bild på den riktiga månen, och på en bild på månen”.)
    Men om jag riktar mobilen mot den verkliga månen och zoomar in, och min bild blir bättre och mer detaljerad än vad som kanske är rimligt, är den då nödvändigtvis falsk bara för det? Den visar ju trots allt något sant. Månen vänder alltid samma sida mot jorden, är permanent. Vi vet hur den ser ut. Den ser ut som på bilden jag just tog.
    Det hela blir en filosofisk fråga mer än något annat.
    Snart känner kanske mobilen igen ens bästa kompis tillräckligt väl för att lägga till ett acne-ärr i pannan
    Månbildsavslöjandet är fantasieggande, för det väcker frågor om fotografier generellt. Månens unika statiska tillstånd gör det möjligt för Samsung att låta AI:n gå längre än den än så länge gör med andra motiv, men det är inte orimligt att tänka sig att ens mobil snart känner igen ens bästa kompis tillräckligt väl för att veta att det finns, säg, ett acne-ärr (ansiktets motsvarighet till månkratrar!) i pannan som kan adderas, eller vet att en byggnads ytstruktur ser ut på ett visst sätt även om kameralinsen är för liten för att fånga det. Gränsen mellan en AI-bildgenerator som Dall-E och en vanlig mobilbild är inte knivskarp, och kommer att bli allt suddigare framöver.”

     Tackar så mycket 👍

  Att en kamera har vissa grundinställningar gällande ljusintensitet, svärta och liknande är ju knappast något nytt. Bilden är inte redigerad utan fotad med en viss grundinställning. Att bilderna ser annorlunda ut när man skaffar en ny mobil beror rimligen på att kameran är uppdaterad från tidigare modell. Redigerad blir en bild först när man redigerar den. Allt

  FÖRLÅT!! Jag klarar inte av rosanna och Sanna.

   Finns det nån mer överskattad än Sanna? Vad är hon känd för?

   Nej men vad hände med sanna egentligen? Tyckte hon verkade härlig när hon bodde utomlands men så flyter hon hem till sverige och blir så oskön? Är ute och festar hela tiden, umgås knappt med barnen, hänger med massa osköna flunsor som vill kyssa hennes och johns rövar

   Jag gillade faktiskt henne förut men nu – nej jag klarar inte av henne. Så fruktansvärt ocharmig och dryg.

  Förstår inte varför man måste lägga upp 50000000000 bilder/dag med barnet ätande. Vi fattar att det är normalt att amma , överallt o närsomhelst. Fan det enda man ser i det flödet. Fattar att det är normalisering. Men vet liksom inte varför man hela tiden ska upp med kameran när det ska matas? Eller barnet kanske hänger i bröstvårtan dygnet runt?
  Snart ”glömmer” man att man är naken o går o handlar:” Har ni varit med om samma?”

   Det amning hon visar känns sorglig emellanåt, skrollandes på mobilen, barnet hänger från brösten, poserande … Om hon skulle ta och söka ögonkontakt med sitt barn och låta det vara en fin stund mellan de två istället för att göra content av det.

    Är inget fan av JB, men såna här kommentarer är så dumma. Även om hon skulle lägga upp en bild VARJE GÅNG hon ammade, så tar det 4 sekunder att fota. Resterande 5-45 minuter har du ingen aning om vad som händer, och kan inte uttala dig om huruvida hon har ögonkontakt med sitt barn eller inte.

  Insåg precis att Johanna Bladh är väldigt lik Pontus Rasmusson.

   Snacka om redigering av bild… 😂😂

  Hon har ju en perfekt kropp som en fotomodell (förutom LITE skavanker på magen), och detta visar hon upp som ”en vanlig kropp med skavanker”. Okej. Trött överhuvudtaget på att kvinnor visar upp sina kroppar, oavsett anledning. Man gör som man vill såklart och visar upp vad man vill, men ändå lite tröttsamt och kroppar ser ju ungefär likadana ut, det blir ju ingen större variation.

  Färgen mellan haka och bröst är det första jag tänker på.

  Det är ju en gåva till henne, en chans att få starta sin egen hashtag och kanske bli inbjuden till Nyhetsmorgon.

  Men snälla, det är så genomskinligt. Hon vill bara skylta med sin smala kropp. Annars hade hon väl inte behövt lägga upp så lättklädda bilder från alla möjliga vinklar på sig själv i bikini…

  Min förra samsung hade någon förinställd försköningsinställning på. Förstorade ögonen lite och smalnade av hakan typ. Blev fan mörkrädd när jag märkte det och tog bort de inställningarna direkt. Vill fan inte ha en skev bild över hur jag ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.