Sara Songbird om mötet med superstjärnan

Sara Songbird har postat några stories om sitt och Daniel Paris möte med superstjärnan Dua Lipa. 
Hon skriver att hon tycker det är sorgligt att stjärnan inte ville eller kunde äta av den fika som fanns att tillgå mellan tagningarna eftersom hon tänkte på sin vikt. Sara skriver att hon inte minns om Dua Lipa var på en diet eller bara behövde hålla figuren.
Jag tänkte spontant att det här är mer regel än undantag i Hollywood, där all typ av fika mer eller mindre är svartlistat – särskilt för kvinnor och särskilt med tanke på den ”heroin chic-trend” som är tillbaka.

Ett sidospår:
Är det bara jag som inte förstår grejen med macarons? De är fina och jätteroliga att dekorera tårtor med, men smaken tilltalar mig inte alls. Jag tror det är mandelsmaken som gör’t. Det smakar för mycket mandelmassa, som jag således heller inte gillar. Och säger man ”mackarånn” eller ”mackaroon”?

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är ju därför hon är smal, för hon tänker på vad hon stoppar i sig och inte, smarthuvve.

      Fast alla kan inte bli så smala som dua lipa. Jag har också valt bort massa godsaker och snacks för över 10 år sen och fokusera mycket på både träning och bra mat. Ändå hade man stora armar, putmage och love handles.

        Kolla dina hormoner och lever. Bilringar och svullen mage beror inte bara på vikt. Du kan väga 50 kg till dina 170 cm och ändå ha svullen mage och fladriga armar. Finns info online om vad som orsakar just dessa fenomen. Om du vill bli av med dem dvs.

          Jag hade inte svullen mage utan att den var inte platt. Kanske har med vad för sorts träning man körde. Men jag gick på medel och intensiva pass på Friskis och Svettis på den tiden. Jag är 160 cm och vägde då 57 kg. Det var ju inget fel på min kropp. Varför ska det vara ett fel bara för att man inte har en modell kropp?

            Oftast underliggande problem som inte ger symptom, som cystor osv som ger svullen buk när man är smal. Sånt som förbises i kvinnovården som vanligt.

            Jag menade inte att klanka ned på din kropp, du fick det att låta som ett problem och jag föreslog en hälsokontroll för att hitta underliggande orsak. Smalhet är inte målet, hälsan kommer först.

              Jag reagera på js kommentar att hon kallar Sara för korkad bara för att hon inte förstår att man är slank om man tar bort godsaker. Men kroppen är mer komplicerad än så.

                För att hon tänker på vad hon stoppar i sig, skrev hon.

        Förlåt men sånt här är så mycket bullshit. Du äter absolut mer än du gör av med. Går du minst 10.000 steg per dag? Tränar styrketräning några dagar i veckan? Äter ca 1600 kcal per dag? Då går man ner i vikt 🙂
        Så länge du inte är ärlig mot dig själv och småäter och inte har full koll, så kan du inte förvänta dig att gå ner.
        Ingen är immun mot att gå ner i vikt och extremt få människor har så pass allvarliga sjukdomar att de inte KAN gå ner .

          Är inte 1600 kcal skitlite?

            Om jag ska gå ner i vikt ska jag äta ca 1600 kcal (och då såklart mer protein än kolhydrater och fett), gå 10.000 om dan och träna. Är ju såklart individuellt beroende på kroppstyp, aktivitetsnivå och sådär 🙂 men generellt sett kan man tänka att man ska minska 500 kcal om dagen utifrån sin ursprungsförbränning. Det blir 7000 kcal i veckan, vilket blir ca 1 kg viktnedgång i veckan.

              Haha älskar min uträkning. Menar
              3500 kcal i veckan, vilket blir 0,5 kg/vecka.
              Lite snurrig av all viktnedgång.
              Jag går ialla fall ner ca 1 kg i veckan eftersom att jag rör mig så pass mycket samt äter 1600 kcal om dagen.

                Vilken vikt började du på? Jag kan inte äta mer än 1250 kcal om jag vill gå ner 0,5 kg/vecka

                  Jag är 170 cm lång och väger 71 kg just nu.

                    Vad händer när du inte orkar äta 1600 kalorier om dagen och träna så mycket då?

                      Inget 🙂 Då stannar man på samma vikt så länge jag inte passerar 2100 kcal. Äter jag mer går jag upp 😊

                      Nej det gör man inte. Du går upp igen, och hamnar oftast på en vikt över den du började på.

                      Så har det inte varit tidigare när jag gått ner. Om jag börjat äta mer
                      än ca 2100 kcal har jag gått upp. Man måste inte äta 1600 hela livet. Det är bara under viktnedgången. Anledningen till att folk går upp är för att man slutar ha koll.

              Är så nyfiken på er som är besatta av att gå 10 000 steg per dag. Vad jobbar ni med, vart går ni? Går ni en 5 km promenad varje dag och tränar styrka utöver det också?

                Är ju inte jättemånga steg. Alla som har hund går minst det om dagen. För mig räcker det med en morgonpromenad med hunden, sedan en vid lunch och på kvällen plus eventuella kissrundor

          Anser du alltså att väga 57 kg till 160 cm är för mycket och man måste gå ner i vikt? Bara för att mina armar var lite större och jag hade putmage är man inte överviktig. Jag såg ändå normalviktig ut.
          Du kanske borde inse fakta att allas kroppar är olika. Jag brukade träna 3 gånger i veckan. Inte styrke dock. Utan passer på Friskis och Svettis som var typ som aerobics. Plus att jag mådde jättebra. Varför måste man enligt dig vara slank? Och när har jag ens skrivit att jag vill gå ner i vikt. Och nej jag räknade inte kalorier eller kollade om jag gick 10 000 steg om dagen. Jag var inte besatt.

            Men snälla människa. Jag vet absolut ingenting om DIG. Jag besvarade det du skrev att ”alla kan inte bli lika smala som Dua Lipa”. Jo absolut kan man det om man vill, var min poäng. Du hade kunnat väga 100 kg till dina cm, och jag hade inte brytt mig.
            Du låter helt hälsosam viktmässigt. OM du vill ändra kroppsform och lider av det kan du ju börja styrketräna.
            Du är absolut inte tjock på något sätt, så jag hoppas att du inte missförstod mig. Jag uttryckte mig nog klumpigt.

              Man KAN men till vilket pris?! Priset är alltså i princip svält för vissa…
              Vissa har otroligt svårt att gå ner i vikt av fysiska skäl, är det verkligen en nyhet att kroppar kommer i olika former?! Har man stora lår, stora bröst och en rejäl bakdel är det vääääldigt svårt att få till en smal kroppsform som Dua Lipa har. Särskilt kvinnor har av evolutionära skäl svårare att få till en riktit platt mage och många rekommenderas inte ens försöka då deras fettprocent blir läskigt låg.

              Precis som att alla män inte har förutsättningarna att bygga upp sig som Swartznegger på 80-talet…

                Priset får man ju avgöra själv tänker jag. För vissa är det värt det och andra inte. För mig är det absolut mer värt att vara smal, hälsosam och vältränad av en mängd olika anledningar, än att äta fika ofta 🙂 Ibland går det ju dock!

                  Problemet att priset kan vara anorexia som folk dör av, bulimi eller annan ätstörning. Att ha lite eller vanlig övervikt men samtidigt att man ändå håller igång med träning så är det verkligen att föredra framför ätstörda beteenden som förstör ens liv.

                    Ja det är ju en stor nackdel, och väldigt fruktansvärt. Fetma är dock också en form av ätstörning.

                      Nej, fetma är inte en ätstörning, det är om man har ett bmi över 30 och orsaken till det kan vara allt från genetik, biologi till livshändelser, stress och psykisk ohälsa (där ätstörningar ingår). Det är olika beroende på individ.

              Ingen fara. Sorry att jag svara för defensivt.
              För 13 år sen tyckte jag att jag var väldigt aktiv. Gick till och från till träningen som gick på 1 h om dagen. Jag såg till att träna 3 dagar i veckan.. ibland utmana jag mig med 1 hel veckas träning. Det var en stor del av mitt liv då. Idag så väger jag 11 kg mer, men jag styrketränar dock vilket jag aldrig gjorde förut.

                Tycker inte att du ska må dåligt över din vikt bara för att du vägde mindre förut. Huvudsaken är att man trivs i sig själv, gör man inte det, så är det ju en annan sak. Ber verkligen om ursäkt själv för att jag lät så dryg. Det var dumt! ⭐️

                  Ber om ursäkt jag med för min kommentar. Blir ju lätt att man skriver dryga kommentarer härinne 🤣
                  Jag bryr mig inte så mycket om min vikt, skulle ha gjort det för många år sen. Är nästan 40 år så vet ej om det har med att jag inte har ork eller om det har med min ålder att göra. Har också levt med en smärta i mitt ben pga att jag träna fel under corona tiden. Men nu mår jag mycket bättre och kommer fokusera mycket på min styrketräning. Lyckas man gå ner i vikt så är det väl kul men om inte så blir jag iallafall ännu starkare. 😁
                  Kanske ointressant information men tänkte att man kan skriva trevliga kommentarer än att bara vara defensiv. 😅

                    Ja men så kan det ju vara också. Du rör dig säkert mindre än förr. Har man mycket smärta och stress frisätts kortisol som gör att det blir svårare att gå ner i vikt. Men är absolut inte omöjligt på något sätt! Dock rent ”bmi mässigt” så är det ju inget du är i behov av.
                    Gör sånt du mår bra av. Mår du bra av promenader? Klättra? Löpträning? Simning? All rörelse är bra.
                    Ja tyvärr skriver man ofta av bara farten. Usch måste skärpa mig och tänka på hur det kan tas emot. Jag är för rättfram ofta…

      Håller med. Själv skulle jag aldrig vilja stoppa i mig dom där socker-bomberna, skulle bli seg och energilös efteråt och få ont i tänderna typ. Fattar inte att det ska vara norm med supersött fika jämt? Är man artist på turné så lär man bli bjuden på sånt hela tiden, samtidigt som man måste hålla sig på topp energimässigt. Jag är så trött på att det ska ifrågasättas att man tackar nej till sockrat fika. Det är snarare konstigt i min värld att äta sånt flera ggr i veckan.

        Precis, det är absurt när en överviktig anser att någon är ohälsosam för att den inte vill äta vitt socker.
        Om Dua är sugen på ett äpple men oroar sig över socker då är det ätstört men att äta kakor, godis och tårta är verkligen inte nyttigt.

        Men hur skör är du att du blir helt energilös av en bulle?

          Ja du, folk är olika! Om jag äter sötsaker så höjs mitt blodsocker, så är det ju för alla människor. Beroende på hur bra ens metabolism funkar så sänks ens blodsocker igen ganska snabbt. Som du säkert vet. För mig så dippar blodsockret så att det blir lågt och jag blir lite energilös och samtidigt sugen på mer sött. Detta är jättevanligt! Det är det som skapar mer sug efter sötsaker och dippar i ens energi över dagen. Som sagt så funkar inte alls människor så här. Men väldigt, väldigt många. I USA så säger man ju att 78 % av befolkningen har en dålig metabolism. Tex. I Sverige är vi kanske något mer hälsosamma. Men för mig är det inte alls kul att äta sötsaker dagligen, jag tror inte att jag är ensam om detta. Det handlar inte alls om vikt utan om hälsa och mående!

            Jag skulle också ha tackat nej till bakelserna, då jag fastar fram till jul. Gör det nuförtiden regelbundet, alltså fastar från sötsaker, då jag lätt går överstyr med dom. Jag älskar sötsaker och ju oftare jag äter dom desto mer vill jag ha dom. Skönt att slippa sötsuget när jag har kommit några veckor in i fastan. Än är det bara att hålla ut.

              Räknas det som fasta om man avstår en sorts livsmedel?

                ”Fasta eller fastetid är en period då en person självmant eller under tvång avstår från mat och eventuellt dryck i olika utsträckning.”

                Idag avstår människor ofta från exempelvis tv eller godis under fastan.

            Inte många som har råd att äta dyra bakelser dagligen. Jag unnar mej något gott på helgen. 😊

          Och får ont i tänderna? Tandlossning?

        Men då är det ju inte på grund av att du inte vill gå upp i vikt av bullen!?

        Det finns också folk som inte har något sötsug. Inklusive mig själv. När sötsuget väl kickar in (ibland vid mens) köper jag godis men äter oftast bara någon stycken, helt enkelt för att jag inte tycker det är speciellt gott..

      Är det den magiska universallösningen? Du borde få nästa års Nobelpris i medicin! 🤩

        Svarar du denna hjärndöda kommentar till Ida? Om så, läs lite forskning, människa!

          Men snälla, ironi 🙏

          Var ju inte svar till Ida? Chilla, människa!

            Det var ju därför jag frågade. Iom att den ligger under Idas kommentar.

              Det gör den ju inte och du var sjukt otrevlig.

      Du borde uppriktigt sagt skita i det. Inte ditt problem.

        Fast hon själv skriver ju ”oavsett är det synd att en person som är så smal ska tänka på sin vikt”. Är det då fel att skriva att en person som är så överviktig inte tänker på sin vikt?
        Hon ska väl skita i vad Dua Lipa vill äta. Sjukt att hon baserar det på om hon är smal eller inte också. Hon kanske mår dåligt av att äta för mycket socker eller har diabetes.

          Sara hade ju inte velat att någon kommenterar så om henne. Så förstår inte varför hon tror att det är okej att hon kommenterar så om någon som är smal..

          Du kan överhuvudtaget inte jämföra dessa två uttalanden. Det vet du också.

      Men lägg ner. Den som vill äta en bulle får äta en bulle, den som inte vill äta en bulle behöver inte äta en bulle. Oavsett kroppshydda.
      Men du kanske mår bra av att vara taskig? Varför är det så? Känner du dig bättre då? Av att trycka till andra? Du kanske skulle gå och prata med någon om det här så du kan må bra i dig själv utan att hugga ner på andra? Eller är du taskig av någon annan anledning? Söker du bekräftelse i form av skratt från din omgivning? Det kan man också prata om hos en psykolog. Lycka till.

        Är ju tyvärr så i det här kommentarsfältet. Varje inlägg om kroppar, vikt eller utseende så ser man flera kommentarer där folk hånar och ska trycka ner folk.

      Jag tänker på vad jag stoppar i mig och jag har – som nedan – en svullen mage med love handles och fladdriga armar. Mina problem stavas hormoner.

      Jag tycker att det ser sockrigt,torrt och smaklöst ut, varför inte bara servera ett gott fruktfat med ”dip” så kan folk välja??

        Hahaha

        Eller hur! Ser äckligt ut. Får kvällningar när jag tänker på att få in detta sockerstinna i munnen. Nä, godare med frukt ju!

          Hjälp, alla ätstörda morsor är här 🙃

      Vem f-n vill ens äta kakor på beatällning?
      Bjud på en variation av grönsaker med dippa, fräsch frukt, goda ostar och något läskande eller vadsomhelst, att ens förutse att alla ens tycker om kakor och bakverk för att man själv är sockerberoende är befängt, själv blir jag illamående av tanken på kakor om jag inte är riktigt riktigt sugen, vilket händer men det är väldigt sällan.

    Skönt att vara vuxen och kunna bestämma själv vad man vill äta…

      Håller med. Så osmakligt av Sara att kommentera vuxna människors matvanor och kroppar såhär.

    Stort för Dua att få träffa Sara och Daniel.

    Håller med om macarons! Tycker det både smakar och att konsistensen påminner om papper/kartong typ men då har jag kanske inte ätit de bästa?! 🙈

      De är SÅ goda. Även de från Lidl är goda. Speciellt pistage, smörkola och choklad.

        Smörkola lät gott! Det får jag testa då 😂😍

    Varför träffades dom?

    Sträcker Sara ut tungan på bilden? I så fall, varför?
    (Man är ju van vid alla dessa plutande munnar så kul med nåt nytt)

      Så gjorde alla på mina sociala medier för typ tio år sen. Lika fult då som nu, varför inte bara le?!

        Så skitäckligt med folk som sträcker ut tungan på bild. Vem vill se din tunga liksom?

    Låt folk tacka nej till fika 🤦🏻‍♀️

      Exakt. Vuxna kan väl få bestämma själva om de vill äta något eller inte? Tycker vi kan slänga in ”låt folk tacka nej till alkohol” också. det är FÖR jävla irriterande att som kvinna +30 alltid få kommentarer och menande leenden om man skippar alkohol på ett evenemang. Ibland kan man väl helt enkelt vara mer sugen på mineralvatten/läsk/kaffe än vin?

        Inte bara vuxna väl?

          Tja jo? Mindre barns kosthållning brukar kontrolleras rätt mycket av föräldrarna väl? Många barn hade enbart ätit pommes om de fick välja fritt och det är knappast så sunt när man växer och inte har ett utvecklat konsekvenstänk.

    Macarons är jättegoda om de kommer från Frankrike, men i Sverige är de inte alls lika goda! Åt äkta macarons i olika smaker när jag var i Paris för 10 år sedan, lätt bland det godaste jag smakat.

    Fast är det SORGLIGT att inte vilja äta fika i form av bakelser/kakor? Vissa har svårt för socker då man kan bli seg och trött i huvudet av det, andra får ont i magen av sötsaker o.s.v. Visst kan det vara så att hon försöker hålla formen, men varför anta att det är någon diet bakom? Hade varit oroväckande om de spenderade 12 timmar ihop och kvinnan enbart drack vatten, men att tacka nej till en jäkla kaka bör man väl få göra utan att anklagas för smalhets?

      Men ellerhur. Själv är jag inte ens förtjust i fika och bakverk, bullar osv. Man ska man trycka i sig det fast man inte är sugen liksom

      Alla som själva trycker bakverk vill att alla ska göra det. Samma som alkisar med alkohol. Gillar inte att äta ensamma. Sjukt men sant.

        Detta är så sant.

        Alkisar äter visst ensamma

          😂 Förstod du inte eller spelar du dum?

      Tänkte precis så, hon kanske hade en massa möten/intervjuer etc och blir erbjuden fika vid vartenda jävla möte.

    Det var i alla fall uppfriskande ärligt att tacka nej till fikat med hänvisning till figuren. Många döljer sina ätstörningar/dieter och ”teateräter” när andra ser på. Sedan är det till att kompensera genom svält eller toaletten resten av veckan.

      Eller skylla på överkänslighet mot något i kakorna. Eller säga att man inte gillar. Hon blir säkert bjuden på hur mycket som helst så klart hon måste sålla lite för att inte bli ohälsosam. Själv hade jag lätt ätit om det här bjöds på jobbet men eftersom det aldrig finns så blir det ju inte heller något problem om det någon enstaka gång finns gott fika.

        Skylla på? Ursäkta att man får ont i magen av mjöl. Ber så hemskt mycket om ursäkt.

          Tror inte att det syftas på äkta allergi och intolerans, men en del ätstörda använder tyvärr det som svepskäl för att kunna avstå. Eller att man är vegan…

          Haha ok förlåt man måste visst vara väldigt övertydlig här. Om man faktiskt är allergisk eller intolerant så ”skyller” man väl knappast, trodde det framgick. Men alla har vi väl sett folk i vår närhet och influensers som plötsligt inte kan äta ex gluten pga extrem magsmärta och uppblåsthet eller nåt för att sedan inte ha några större problem.

    Skönt att alla får bestämma själv vad dom skall äta och inte.

    Fast det var ju knappast några revolutionerade kakor de bjöd på, kolasnitt och macarons? Och vad vet hon, Dua kanske inte gillar sötsaker? Som artist är det en del av hennes jobb att hålla kroppen hälsosam för att orka uppträda så varför skulle hon slösa en eventuell cheat-day på några torra kakor? Löjlig kommentar av Sara.

      Hon kunde vart artig och tagit en halv. Lite divigt tycker jag.

        Resonerar du likadant med alkohol? Sjukaste jag hört att man ska tvångsäta för att tillfredsställa andra

        Nej, så himla irriterande. Varför ska man ta en halv, om man inte vill ha? Divigt?

        Haha så typsik svensk kommentar på något sätt. Att någon är divig för att de tacka nej till något de inte har någon som helst skyldighet att äta. Kakorna var ju inte ens hembakata.

    Tänk att vara världsstjärna ute på någon slags pressträff och tvingas hänga med massa randoms, ta pinsamma bilder och svara på trötta frågor. Och så är allt folk tar med sig att man inte ville smaka deras torra fika.

      😂 Så klockren kommentar!

    Jag hade bjudit på nåt svenskt och lite mindre sött kanske. Gillar inte m

      Rotmos kanske

    Mackroner säger man.
    Har gjort såna många gånger och då minskat lite på sockret. Men det är gott och lätt att äta och man kan göra mindre söta fyllningar om man vill..
    Men många nuförtiden vill ju inte ha nåt sött till kaffet så kanske borde det finnas nåt torrt sockerfritt alternativ.

      Nej man säger inte mackroner. Mackarån skulle jag säga som bott i Frankrike. Det är skillnad på bakverket och presidenten 😏

        Och i Sverige säger många ”makron”.

          Men det är ju helt fel? Det stavas inte ens så 😅

            Brukar du säga att du äter meatballs också? Eller äter du köttbullar?
            Makron är det svenska ordet för bakverket.
            Precis som att vi säger Frankrike och inte France. Vi säger Finland och inte Soumi osv

        ”det är skillnad på bakverket och presidenten”

        Haha! Är du säker?

          Inte helt! Lika söta båda två.

        De som bor i Frankrike uttalar dock inte n’et.
        Varken för bakverket eller presidenten.

          Nej det är ju inte ett tydligt n på det sättet. Men de säger inte mackarå, i alla fall inte där jag bor.

      Kan hålla med om att det beror lite på vilken fyllning. Då själva kakan är rätt söt så är det gott med en syrligare fyllning som bryter av

    Så otroligt tröttsamt att folk ska ha åsikter om vad man äter och inte äter. Varför skulle det vara synd om en person som gör ett hälsosamt val och avstår från fika? En smal person som väljer bort onyttigheter har alltså per automatik en skev inställning till sin kropp och ”borde unna sig” för att man ”är så smal”? Det kanske är så att personen faktiskt VILL vara smal och har en kost därefter? Varför känns det som att folk som ständigt unnar sig (och har ett par extrakilon, som de för övrigt gärna vill bli av med) är snabba med att se ner på de som tackar nej? För att jag är på diet? Låt mig!! För att jag vill behålla min vikt? Låt mig!! För att jag hellre intar kalorier på saker jag faktiskt tycker om? Låt mig!! Tycker för övrigt att Sara Songbird borde reflektera över hur mycket fika en artist som Dua Lipa blir erbjuden på en dag. Det var knappast den sista bullen under solen.

      Folk har ofta den inställningen men pengar också – men du har ju mycket pengar, varför köper du inte… ja, för den som inte har obegränsat med enorma summor (eller i det här fallet, extrem metabolism) så är det just de små och stora valen i vardagen som gör skillnaden. Sen tror jag de kanske gör tankefelet att hon liksom ”har lite att ta av”, alltså att hon gott kan gå upp några kilon och det är ingen fara och visst, hon kommer såklart inte drabbas av fetma pga den här kakan, men det är betydligt lättare att hålla hälsosam vikt än att gå ner senare.

      Det där med den fria viljan när det gäller artister, kan du glömma! Många artister har tyvärr i sitt kontrakt att de *inte* får gå upp i vikt. Detsamma gäller många skådespelare (nu pratar jag om kontrakt i U.S.A.)!

      De flesta har säkert noterat att många artister och skådespelare ofta går ner väldigt mycket i vikt. Oftast förklaras viktnedgången med bl.a. sjukdom, godare vanor och självkärlek.

      Så spot on. Alltid de med extrakilon som är på en om att äta mer. Låt en kvinna leva! Tvek på att hon skrivit det samma om en man!

    Hon går antagligen på fler pressträffar där hon blir bjuden på fika, förstår verkligen att man inte tackar ja till att äta allt då!

    Älskar macarons
    Hade aldrig tackat nej till det hon bjöds på men många kändisar går nog på stenhård diet.

    Lapeep??

      Det är referens till en meme, där talkshowhosten Wendy Williams säger ”dula peep” istället för Dua Lipa 🤓

        Tack!

    Ingedera, det heter makron på svenska 🤩

      Det gör det inte alls! På svenska heter det faktiskt makarong.

        Makaronilåda för fan.

          skrattade högt, tack

    Hon har ju ett väldigt fysiskt krävande yrke/liv och vill väl tänka på sin vikt på grund av att man orkar mer med en lite lättare vikt, att vara artist och sjunga och dansa och stå på scenen i timmar är väldigt krävande fysiskt. Även manliga artister är noga med maten har jag läst, Bruce Springsteen t ex, så det är inte bara kvinnor. Tror det har mycket med orken att göra. Det funkar nog inte att vara tjock som artist skulle jag tro, rent fysiskt, man måste vara i toppform och få väldigt bra näring i kroppen för att orka det tempot. Det är ett rent helvete fysiskt att vara tjock (enligt mig, för mig när jag var det, är det inte längre eftersom jag blev så trött fysiskt av att vara tjock), man flåsar, ingen ork, blir trött snabbt, blodsockret pendlar upp och ner, lättirriterad, deppig, osv. Nu när jag är smalare orkar jag jobba bättre och mer och är piggare.

    Jag tänker att hon kanske inte bantar utan helt enkelt inte vill äta allt hon bjuds av, hur gott det än är. Hon lär ju träffa sååå mycket folk och alla lär ju vilja bjuda henne på saker; efter ett tag blir det liksom inte lockande längre 🤷‍♀️

    Är ju bara att kolla på livsmedelsverkets hemsida om sockerintag för att förstå varför hon tackar nej till socker: socker är inte bra för oss. Som många redan påpekat så blir hon säkert bjuden på sötsaker flera gånger om dagen så det är helt rimligt att hon tackar nej till det. Gissar att hon gör som många andra, äter sötsaker på vänner kalas m.m, men skippar sockret på jobbet.

    Förutom att man inte är sugen kan det ju finnas cirka tusen andra anledningar till att man inte vill ha kakor från främlingar. Allergier, bacillskräck, risk för förgiftning eller vad tusan som helst. Jag skulle inte heller äta grejer från fans om jag var känd.

    Du vad sorlig läsning, precis klämt en chokladkaka! 😊

    Det är helt ok att tacka nej till mat.
    Utan att för den sakens skull banta.

    Konstigt att hänga upp sig på en sån sak. Tänk vad mycket som bjuds på i olika sammanhang som kändisar är på.
    Hur gott det än är så blir det tillslut bara blaha om du får det jämt.

    Om jag hade tackat ja till fika varje gång någon frågade hade jag varit svårt överviktig. Jobbar i vården och ffa när jag jobbade i hemtjänsten för många år sedan ville ALLA vårdtagare bjuda på fika. 10 pers varje dag. Fick säga nej tack jag har diabetes men jag sitter gärna och pratar en stund! På sjukhusen är det samma. Fika, godis, bullar och kakor i överflöd. Man får tacka nej. Värsta jag vet när folk kommenterar vad man stoppar i sig. Mind your own business tack!

    Man måste få fatt i goda macarons annars blir det inte bra 😊

    Tycker du är vansinnigt att hänga ut någon för att den inte fikar! sinnes.

      Hänger ut?

    Älskar Macarons, men inte alla smaker!
    Grön (pistage) är min favorit.:)

    Sen är det ett så konstigt resonemang. Att ngn som är så smal inte kan unna sig, just för att hon är smal. Det är väl just därför människa ÄR smal, för att hon inte käkar allt det som bjuds på mellan alla intervjuer.

    ”Dua lapeep”
    KORRLÄS FÖR FAN ERA JÄVLA SPÅN

      Det är en referens till Wendy Williams. På tal om spån….

    Fy fan vad korkat och elakt att skriva en sån sak och förlöjliga henne på det där sättet. Sara har ingen aning om hur Dua Lipa mådde under tillfället dem sågs, vilka eventuella hjärnspöken eller kanske t.om ätstörningar hon drogs med då. Så att sen i efterhand lägga ut vad hon sa – som förmodligen inte alls var tänkt att läggas ut eller delas någonstans – är så jävla osmakligt. Hon hade ju förmodligen inte skrivit så om någon svensktalande kändis i hennes egen låda hade sagt samma sak, så varför nu? Skitdumt, skitonödigt och t.om skitkonstigt.

      Håller med, sjukt onödigt. Hon kan väl ha massa bra anledningar till att inte vilja ha sötsaker – hon kanske precis hade borstat tänderna? Ätit pannkakor till frukost? Mådde illa? Inte gillar sött? Orolig för basilusker? Och om det VAR smalhets som var anledningen så är det ganska okänsligt att kommentera på offentligt.

    Jag skulle ha ätit hallonet. Resten ser inte så gott ut.

    Vilket j-a hyckleri och dubbelmoral! Skulle det vara okej att säga motsatsen? Att det var synd att en överviktig person åt fast hem redan är tjock? Att inte kommentera vad folk äter borde gälla alltid och för alla. Det finns tusen förklaringar till varför men inte tar fika och ingen ska behöva motivera sina matval eller få det outat på sociala medier på det här sättet. Tänk om hon har en sjukdom som gör att hon inte kan äta? Tänk om hon är allergisk? Tänk om hon inte tycker om bakverk men är får artig för att säga det? Tänk om hon helt enkelt tröttnat för att alla bjuder? Den som skrev det här inlägget borde låta andra äta vad de vill utan att kommentera eller värsta. Var och en sköter sitt!

      Eller värdera skulle det stå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.