Samir Badran om ”hatet” han fått efter att det börjat ordna upp sig för hans pappa

I det här inlägget kan du höra vad Samir har att säga om det ”hat” han börjat få i dms och kommentarer efter att det börjat lösa sig för hans pappa, som nu lyckats ta sig till Jordanien och Samir vill börja återgå till lite mer av en vardag, och det reagerar folk negativt på eftersom de tolkar detta som att han skiter i alla andra nu när hans egen pappa har sitt på det halvtorra.

Det är väl klart som korvspad att alla alltid bryr sig mest om sina nära och kära, på ett helt annat sätt än man sympatiserar med rena främlingar.
Det kallas för ”närhetsprincipen” och kan appliceras på alla trauman och katastrofer.Ju närmre det är en själv, desto mer berör/engagerad/påverkad blir man – och ja, det gäller oss alla, så även dig!

Give the guy a break!
Han kommer inte bara skita i alla andra, men är så klart han extremt lättad över att hans pappa förhoppningsvis är tillbaka i Sverige igen.

Vad tycker du?

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bara hans problem ordnar sig…

      Fast det känns som om det är vanligt. Det är väl självklart man bryr sig om sina nära och kära allra mest? Men det betyder ju inte att man skiter i andra.

        Tyvärr finns det dom som skiter helt i andra. Karma till dom.

        Ja men inte riktigt så han fick det att låta tidigare. ”Om en enda svensk dör…” osv.

          Lägg av

      Men så agerar mer eller mindre alla. Om någon av mina närstående hade suttit i knipa så hade jag ju försökt göra allt för att hjälpa dem, och självklart tycker det är synd för alla andra som sitter i samma knipa som den jag bryr mig om, men mitt prio är ju såklart att hjälpa den jag bryr mig om.

      Men om du har problem, är inte din prio att det ordnar sig eller fortsätter du efteråt att börja hjälpa andra människor i samma sits? Dessutom finns det ingenting han kan göra, oavsett om han fortsätter lägga ut massa storys så gör det ingen skillnad, tror politikerna har lite annat för sig än att sitta och läsa vad han skriver. De vet redan att detta är ett problem och något de måste försöka lösa, inte så att det var Samir som fick dom att inse det 🙈

      Och du har gjort vad i denna sak?

      Som om du sitter och oroar dig för mina problem just nu? 😂

    Inte ens pga honom Sverige skickade ett plan, I WISH! Varför bli irriterad och hatisk?

    Hahaha. Kallar han den där kommentaren för har? Men snälla. Influencers är så jävla känsliga.

      ✈️

      Gaphalsen Samir har sjunkit längst ner till botten, i mina ögon. Gapande, skrikande. svärande och sen tro att det var han och hans följare som såg till att det skickades ner plan. Jag blir helt matt. Iq vattenballong.

    Oavsett om det gäller krig, klimat eller djurens rätt så tycks ingen någonsin kunna göra rätt? Antingen måste man göra allt, annars är det mindre värt än att göra ingenting. Att inte ens förstå orimligheten i det säger allt.

    Fast kommentaren har ju rätt. Han gastade å höll på och ville bara skräna för det var hans pappa. Sen trodde han att det var hans förtjänst haha. Egooooo

      Ja men låt han tro det då 🤷‍♀️ vad gör det om han får tro det. Skadar väl ingen. Eller?

        Jag gillar Samir överlag men i detta önskar jag att han haft en mediakommunikatör eller något. Jag tror faktiskt att det skadar att han sprider sin övertygelse om att han gjort skillnad i detta fall. Förståelse och kunskap kring vårt politiska system och styre är så otroligt låg. Jag tänker mig att detta utspel påverkar en stor massa ”ungdomar” med noll koll att tro att det är en gubbe som sitter ensam på sin kammare och tycker och tänker om huruvida evakueringsplan skall skickas eller inte.

          Fast det kan ju också ha en positiv effekt att man får förtroende för att man i en demokrati kan och har rätt att försöka påverka politiken. Kanske inte det kan påverka enbart att en enda person skriker på Instagram, men om flera gör det eller om man demonstrerar och försöker använda sina demokratiska rättigheter så finns en chans.

      Men klart det blir extra viktigt för en när är ens egen pappa det det handlar om.

      Stackars din pappa om du bryr dig mer om främlingar än om honom:/

      Givetvis har Samir en del i att politikerna började agera. Hur sjutton kan man tro något annat?
      Samir, med sin enorma plattform, samt att tidningarna började skriva om honom har såklart gett effekt. Däremot vet vi inte hur mycket just hans påtryckningar har betytt.

      Politikerna hade aldrig lyft på arslet om det inte fanns ett intresse för en större allmänhet.
      De agerade utifrån att rädda sitt anseende och att ’se bra’ ut.
      Så som det brukar.

      Varför ta ifrån Samir det här? Vad får du ut av det?

      Testa att glädja dig över att planen har börjat hämta och rädda folk, och alla bäckar små (som stora).

        Fast Sverige evakuerar ju alltid i den här typen av situationer. Det är standard och sker även utan specifika påtryckningar. Och nästan alla andra länder hann fatta beslut om evakuering innan Sverige.

          Sverige är alltför ofta väldigt sent på bollen och alltför många ggr krävs det påtryckningar av befolkningen.

          Haha så lät det inte här på Bloggbevakning😂 då var man dum i huvudet och fick skylla sig själv om man åkt dit och Sverige skulle självklart inte evakuera. Men så är det ju, det brukar vi göra. Även tolkar och inhemsk ambassadpersonal ifrån Afghanistan fick ju till sist komma till Sverige efter mycket kritik,

        Nej, Samir har ingen del i att svenska medborgare har flugits hem…
        Jag arbetar på en av de inblandade myndigheterna och tro mig, arbetet var igång innan Samir började härja.

        Och det handlar inte om att han minsann inte ska tro att det är tack vare honom vi skickat plan, det handlar återigen om influencers omåttliga övertro på sin egen förmåga.

          Så med ovanstående sagt så kan sociala medier lägga ned med att göra någon form av förändring.
          För nu har någon anonym uttalat sig om att den minsann har full koll på saken med sitt samrör av politiker.

          Eller hur?

          Hur vet du det?

        NEJ men snälla 13.00 Hur kan du ens tro det? Det bestämdes tillsammans med andra nordiska länder, när det skulle evakueras. Jösses, man får inte vara så naiv.

          Senast för ett par dagar sedan förklarade Billström att det INTE fanns några planer på evakuering från Sveriges sida.

          Vilket sedan ändrades en kort tid efteråt.

          Andra (nordiska) länder hade redan påbörjat sina evakueringar.

            ”Inga planer just nu”

      ”ville bara skräna för att det var hans pappa”

      VEM i helsike skulle inte reagera mer om det gällde ens egen förälder/ barn än random person? Så jävla sjukt att tala illa om någon för att de bryr sig om sin pappa.

    Det här spektaklet är bara pinsamt. Hur kan någon ens tro att det var pga Samir som Sverige började ta hem svenskar? Vem tror han att han är?
    Att sen sitta och böla över att han inte bryr sig om att kämpa för att få hem andra blir ju ännu mer pinsamt. Vem fan tror folk att Samir är? Statsminister?

      Anonym 12.15

      Men då behöver ju INGEN någonsin göra sin röst hörd i någon situation öht, för det ger ingen effekt.
      Eller hur?

      Eller handlar det om att Samir inte ska ta åt sig någon ära?

      För att du? För att?

        Det handlar inte om att man inte ska göra sin röst hörd men han sitter å får det att låta som att han är orsaken till att Sverige tar hem folk. Det är inte pga honom och det blir bara pinsamt när han tror det. Dessutom resulterar det i att en del tror att han är någon med stor makt och inflytande över vår regering, det är ju inte skitbra.
        Protestera ska man alltid göra om man är missnöjd och ibland ger det resultat men här? Nej. Regeringen har annat att göra än följa b-kändisar på some.

          Jag har lyssnat och har följt Samir genom det här och jag tyder inte alls att han på något sätt slår sig för bröstet och menar på att han ensam står för hur politikerna har ändrat sig och skickar ned flyg..

          Han förklarar att han är oerhört tacksam för allt stöd han har fått och att politikerna ÄNTLIGEN ska börja hämta hem folk.
          Ingenstans står det att han tar åt sig hela äran.
          Däremot är det ytterst rimligt att han har varit med och påverkat genom sin stora plattform samt att media har skrivit om honom.

          Men den delen klarar vissa av er inte av att ta in.

          Ni läser hans inlägg som satan läser bibeln.

            Men evakueringen hade ju så klart hänt utan att Samir suttit och skrikit fuck och hotat Billström på sin plattform. Du måste förstå det. Billström är utrikesminister, det här är hans jobb. Han sitter inte och vänta på att Samir eller någon annan influenser ska bli hysterisk.

              Billström är inget geni och ingen man kan förlita sig på.
              Att du vill tro att ’de hade gjort något’ även om ingen hade reagerat, är enligt mig naivt.

                Gode gud människa, har du ens gått i skolan?

                  Vilken skola ger sunt förnuft?

                  Att du har studieskulder betyder ju inte att du är mer smart.
                  Det betyder mest att du är mer skuldsatt.

                  Min krets startade framgångsrika bolag utan studieskulder.

                  Men vissa måste få dyr vägledning innan de hanterar arbetslivet.

                  Sorry!

            We fucking did it. Vad betyder det då 14.41?

    Ojdå, han la en hel vecka på att få UD till att evakuera svenska medborgare. Vad förväntar han sig, Nobels fredspris? Snacka om uppblåst ego.

      Var har han uttryckt att han vill ha något pris?

        ?

          Du hade suttit och hållt tyst i samma situation?

      Petronella:

      Han förväntade sig att få hem sin pappa – inget annat.
      Han slet utifrån det förutsättningarna han har, han använde sig utav alla tänkbara medel han kunde komma på.

      Det hade vem som helst gjort.

      Betalningen kom i form av att få hem sin älskade far – levande.

      Vadå för j-a pris?

        Ja men exakt. Vem hade inte gjort samma sak i hans sists?

        Men är hans pappa hemma i Sverige nu?

        Tycker du verkligen att han slet? Det är exakt det jag reagerade på. Han gormade och hotade och lyckades få tabloidpressen att sprida budskapet längre än bara till sina egna följare. Men du tycker tydligen att bära sig åt offentligt är en stor bedrift? Det tycker inte jag.
        Om du tror att hans utbrott fick någon politiker att lägga sig i evakueringen så blir jag på riktigt orolig över kunskapsförfallet. Däremot förstår jag Samirs frustration för Sverige är erkänt långsamma när det kommer till att få hem sina medborgare från krisområden. Men tror inte hans utbrott kommer att göra nytta i framtiden heller. Man var lika kass att få hem tsunamioffren 2004.

          Vad annars skulle han göra? Skulle han åka dit?

          Att han visade stor frustration och oro över sin älskade far är ju helt naturligt..
          Att känna och visa ilska över hur slappt politiker fungerar är absolut inget konstigt det heller.
          Politikerna kan gott och väl få sanningar slängda i ansiktet på dem.

          Om ens närstående är i fara lär nog väldigt få ha en lugn stund, än mindre få någon sömn.
          Jo, han slet utifrån sina förutsättningar.

      Vad har du gjort?

        Inte gjort bort mig på sociala medier i alla fall, det kan jag lova dig. Och jag skulle inte sitta där nu och slå mig för bröstet och inbilla mig att det är jag som fixat evakueringen.

    Inte så svårt att räkna ut att det skulle bli både ris och ros på hans inlägg. Han är en känd person, men
    ibland kan det vara bra att ligga lite lågt. Det finns säkert många i Sverige som har anhöriga i
    området.

      Och Samir har troligtvis inte påverkat överhuvudtaget att UD organiserade flyg för svenskar. Situationen där nere är så komplex så det är inte bara att landa och lyfta. Det är människor som vill hem från israelisk mark och från Palestina. Det säger väl allt.

        Nej och det är bara naivt att tro att Samirs utspel har någon som helst verkan. Att evakuera kan vara svårt framförallt från krigszoner. Men Sverige är generellt dåliga på krishantering.

          Polen, Ungern m.fl agerade nästintill direkt.

          Men INTE Sverige, i vanlig (o)ordning.

      Bara för flera andra är i samma situation så tror jag ingen skulle ligga lågt i en sån situation om man var orolig för sin pappas liv och samtidigt hade en stor plattform

        Skulle du på riktigt bete dig som Samir?

          Jag skulle absolut försöka göra allt jag kunde

            Lätt och säga när man inte är i situationen att man inte skulle gjort samma sak om man hade så stor plattform och var orolig för en anhörigs liv på det sättet. Kan bara tänka mig hans panik och oro

    Det mest absurda i allt detta är väl att Samir tror att det är pga. hans hotande i versaler på IG, som hans pappa fick hjälp att ta sig hem. Ha,ha hans självbild är något utöver det vanliga, hybris de luxus.

      Är hans pappa hemma?

      Ansi:

      Det mest absurda är alla ni som inte klarar av att det finns folk som gör allt i sin makt för att hjälpa sin älskade anhörig.
      Det mest absurda är att det viktigaste för er är att plocka ifrån han känslan av att hjälpa till.
      Det är så otroligt viktigt för er att trampa ner någon å det grövsta.

      Skäms!

        Hej Samir!

          Det där lät inte som Samirs sätt att utrycka sig 😂

        Anonym (en av alla)Skäms för dig själv. Och en stilla undran, var i min kommentar ifrågasätter jag hans önskan att få hem sin pappa? Du får nog läsa igen..Jag ifrågasätter det faktum att han tror att hans IG inlägg gjorde det hela möjligt..

          Ansi:

          Du är äckligt säker på att han, genom sin plattform absolut INTE har gjort den minsta skillnad i beslutet hos våra (värdelösa) politiker att sända ner flyg?

          Jag vill ha din källa på det! För hur sjutton har du koll på det om du inte har någon källa?

          Och enligt ditt (och dina gelikars) resonemang så behöver man aldrig någonsin försöka göra sin röst hörd i olika frågor, för det gör ju ingen skillnad ändå. Eller?
          Och om man nu skulle anta/tro att man har gjort skillnad, har man isf en snedvriden självbild och hybris?

          Eller sjutton menar du?

          Vad är ditt egentliga problem med att Samir har använt sin plattform för att nå ut?

            Lugn.

            Chilla Gunilla. För det första, du själv verkar ”äckligt” arg. Arg över att människor inte tycker som du. Detta verkar nästan uppröra dig mer, än det faktum att människor dör som flugor, i krigszoner. Perspektiv. För det andra, återigen, läs vad jag ifrågasätter. Du skriver: ”Vad är ditt egentliga problem med att Samir har använt sin plattform för att nå ut”. Vi tar det igen, jag ifrågasätter att han tror sig ha fixat planet hem, med sitt inlägg. Vill du ha källa på något så får du väl kontakta regeringen och fråga hur de går tillväga i sådana här frågor, men jag kan säga dig detta, de sitter inte och läser kommentarer på IG när de planerar assisterade hemresor från oroliga områden.

              Det är ju du som påstår att Samir inte har lyckats påverka öht, därmed undrar jag var du har fått den informationen?
              Finns det någon källa?

              För egen del antar (ANTAR) jag att han visst har lyckats påverka politikerna.
              Genom sin plattform och genom media.

              Det som upprör mig är att i det här kommentarsfältet fokuserar många av er enbart på hur värdelös Samir är, framför att glädjas åt det faktum att folk numer blir evakuerade.
              Det är väldigt viktigt att förtydliga hur lite han har påverkat.
              Sådant stör mig – ja.

              Politikerna lär givetvis bli informerade om hur det ser ut på sociala medier.

                På Samir Badrans instagram? Oj han är arg vi måste åka.

                Jag tror inte att någon missunnar dig att tro att Samir lyckades påverka riksdagsbeslutet om evakuering. Varför är det så svårt för dig att acceptera att alla inte delar din tilltro?

                Svenska staten har inte som de flesta länder en standardiserad evakueringsplan av sina medborgare. Det är enbart under extrema situationer som staten evakuerar svenska resenärer till en säkrare plats. En statlig evakuering sker bara vid händelser som är så stora att vanliga resurser inte räcker till och där försäkringsbolag och reseföretag inte längre kan hjälpa till. Du kan läsa om detta på RKs hemsida.
                Tjänstemän har utrett om ovan situation gäller och därefter lämnat en rekommendation som kräver beslut av våra folkvalda. Att Samirs vädjan på något vis har påverkat tjänstemännens bedömning är både långsökt och osannolikt. Politikerna fattar beslut på den rekommendation tjänstemännen lämnat.
                Däremot är det bra att folk gör sin röst hörd, vilket Samir gjort så att det verkliga problemet blir synligt, vilket är statens inställning till folk som reser. Staten anser att det är individen som själv ansvarar för sin säkerhet, vilket i sig inte är fel, men när saker som inte går att förutse inträffar kan inte staten ducka för sitt ansvar för sina egna medborgare.

            Problemet är väl att han som vuxen person, tror att det funkar så. ”Nu är jag hysterisk ni måste åka ner till kriget och hämta min pappa” Då skickas ett plan för evakuering, och han tror att det är tack vare honom.
            Han har väl både en snedvriden bild av sig själv och hur allt fungerar.

        Han måste ju leva i verkligheten. Ett politiskt beslut, att evakuera med flyg, från ett krigsdrabbat område, har inte skett tack vare Samir.

        Så ofattbart att det finns folk som på riktigt tror att några instagrampajasar påverkar hur UD fokuserar sitt arbete. Skulle skratta ihjäl mig om det inte vore så sorgligt.

      Haha ”we fucking did it!” Nej du gjorde inget Samir.

    Flera har skrivit de, men nämner det också. En influensers definition av vad hat betyder är enligt mig skrämmande långt ifrån verkligheten och vad riktigt hat är. Problematiken blir att dom som faktiskt utsätts för riktigt hat, dom influenserna kommer inte tas på riktigt. Ordspråket ropa efter varg har aldrig varit mer passande!

    Jag håller dock med kommentaren, att bara för hans pappa kommit hem, så slutar han bry sig. Samir har rätt man bryr sig kanske mest om familjen i slutändan MEN han hade kunnat ta många enkla poäng genom att fortsätta skriva om konflikten och kriget där nere. Nu när han ändå lagt tid och energi på de. Minimalt med arbete, maximalt med bra karma poäng eftersom han redan dragit igång de!

      Hur mycket har du själv skrivit om konflikten och kriget?

        Absolut inget, då jag är för dåligt insatt i hela den här konflikten. Jag står fast i att han kan fortsätta att skriva om det, i och med att han redan dragit i gång en process. Det blir extremt genomskinligt att han faktiskt bara bryr sig om sitt eget och inte om det som är drabbade!

          Varför ska han sitta och skriva om det? Han är nog bara väldigt lättad att hans pappa är säker. Han måste inte bli en reporter som sitter och rapporterar en massa hela dagarna. Tror dessutom han har tillräckligt med kunskap om konflikten för att göra detta, så det hade nog bara kunnat bli riktigt fel.

            Tror INTE han har tillräckligt med kunskap* skulle det såklart stå

          Vad är det mer han ska dra igång? det blev ju som han ville, är ju knappast bara samirs pappa som gynnades av detta

            Och det var inte på grund av Samir så klart. Det hoppas jag att alla förstår.

              Nej, det vet vi. Menade bara att det blev som han ville och det är ju knappast bara Samirs pappa som kommer få hjälp. Så han behöver liksom inte fortsätta tjata om det på sin story. Finns noll poäng med det.

      Jepp. Vet journaliser/influencers som fått handskrivna brev ofrankerade och utan adress i brevlådan (alltså att den som hotar varit där själv och lämnat brevet) där det stått unspeakable hot. Att de ska v*ldtas i alla h*l av flera män och m*rdas på de mest grymma sätt. Där snackar vi hat och reella hot.

        Exakt, lyssnade på radio i veckan och då sa Laila Bagge att hon inte öppnar sin post (högst troligt trauma trodde hon) det är för mig helt galet att människor skall behöva leva i rädsla. Därför rimmar det ganska illa när Samir uttrycker att han fått hot, publicerar en kommentar som är riktigt långt ifrån vad man tycker hot är. Han och många med honom får säkerligen ta emot riktiga hot, men det tappar din betydelse när man skriker hot och hat om allt bara för att det är en gnutta kritiskt

    Låt oss vara ärliga istället för PK. ALLA människor bryr sig bara om sig själva i första hand och sin absolut närmaste familj i andra hand. De flesta bryr sig inte ens om sina vänner. Folk bryr sig absolut inte om främlingar.

      Det är inte sant. Röstar du enbart för din egen vinning? Tänker du inte på andra människor då? Vad jobbar du med? Gynnar det ingen annan? Alla som riskerar sina liv i arbetet för att hjälpa andra, de som missar sina barns grejer för att de måste operera en akut sjuk person. Hela mitt yrkesliv går ut på att hjälpa främlingar och många med mig lever så. Alla hjälparbetare runt om i världen, alla journalister som rapporterar från krigsdrabbade områden. Läkare utan gränser osv. Vissa människor är absolut helt dumma i huvudet och själviska men långt ifrån alla.

        Håller helt med dig. Som tur är finns det massor med människor som brinner för att hjälpa utsatta oavsett familj eller främling. Kriser, katastrofer, olyckor etc. påvisar att de allra flesta bryr sig om även främlingars ve & vä och vill hjälpa till så gott de kan. Om man verkligen känner så som ”Lina” uttrycker det, så är det nog läge att ta en reality check utanför sin sfär, åka som volontär kanske, och väcka de känsloregister och instinkter som finns i de allra flesta av oss faktiskt.

      Det där stämmer inte, låter mer som att du försöker rättfärdiga din egen själviskhet genom att påstå att alla tänker som du. Såklart de närhetsprincipen gäller men det finns gott om personer som sätter sin familj, speciellt sina barn, framför sig själv, som bryr sig om sina vänner och som bryr sig om främlingar. Folk väljer jobb för att de vill hjälpa, engagerar sig i föreningar, volontärarbetar osv osv.

      Det är som tur var inte sant. Däremot sant att alla bryr sig mest om sina närmaste.

      Lina din kommentar skriker hur omogen du är.

    Är kritik och hat samma sak i dagens värld?

      I influenservärlden är det i alla fall så.

    Användande av ordet hat är så barnsligt/löjligt, speciellt när det egentligen handlar om att få kritik eller ett påpekande.

    Hat: Fiendeskap, fientligt sinnelag, ovänskap, stark motvilja, avsky, agg etc.
    Källa: Synonymer.se

    Preach what you teach? Så roligt när någon så gärna vill slänga sig med uttryck och det blir helt fel.

    Nu var det ju knappast Samirs stories som var orsaken till beslutet om att evakuera svenskar. Jag skulle dock vilja veta hur många av kritikerna som aktivt kämpat för att få hem svenska medborgare?

    Gud vilket ”hat” 😂 Tror inte att han har fått någon värre kommentar än den där heller för då hade han absolut valt att screenshotta den istället.

    Camilla, jag tror du behöver googla vad närhetsprincipen faktiskt betyder.

      Vad är det för ord jag menar? Att närheten till saker avgör hur mycket eller länge man bryr sig.

    Han har väl gjort allt i sin makt, dom som klagar kan väl ta över nu då om det stör dom så mkt.

    Han var desperat och rädd för sin pappas liv, och är väl bara lättad nu. Men tycker han gör helt rätt i att inte sitta och rapportera en massa och fortsätta bomba sin story, tror det kan bli väldigt fel och tror inte han är tillräckligt insatt/påläst för att göra en sån grej.

    Camcam skulle vara intressant hur mycket pengar caia drog inn ang popupbutiken?

      Men redovisar dom sånt dagvis? Igår var ju bara första dagen

    Jag kanske tänker helt åt h-e nu, men OM man väljer att åka utomlands, får man inte ta sitt ansvar och ta konsekvenserna då? Är det nödvändigt att åka när man vet hur situationen ser ut? Är det andras ansvar att lösa situationen? Halshugg mig inte – jag bara funderar…. 😉🙊🙉🙈

      Men situationen var ju verkligen inte såhär illa när han åkte. Det där eskalerade ju jäkligt fort.

        Inte så illa? Det var konflikt på gång och har varit under många år, det är därför folk fortfarande flyr därifrån.

      Fine att vi rycker ut o hämtar hem.
      Men man ska fan betala för det själv

    Hur kan folk döma honom så hårt nu efter att de kritiserat hur han uttryckte sig i sina tidigare storys? 😂 han uttryckte sig på samma sätt nu ”jag har inte sovit eller ätit på en vecka, ska hem och återgå till mer vardag” jag uppfattade det mer som att han menade att han äntligen kunde försöka vila och sova samt äta. Inte att han slutar bry sig utan bara inte lägger 24h om dygnet att inte ta hand om sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.