574 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fria Palestina!

   Från Hamas, ja.

    Åh, jag är så trött. Så trött på er propaganda. Hur kan det vara skillnad på människor och människor? Hur kan ni gå på Israels propaganda? Hur kan ni vara så blinda? Hur kan det vara så svårt att förstå? Kan vi inte bara jämföra dödsantalet genom åren Palestina vs Israel? I Västbanken dör det Palestinier men ingen Hamas där, vad beror det på tror du? Ska du inte skylla på något annat. Kan ni för en gångs skull öppna era ögon, sluta gå på Israels propaganda. Hur kommer det sig att judar talar öppet om förtrycket Palestinier går igenom? Vi har Gabor Mate som pratar om detta, han var förintelseöverlevare. Men ändå lyssnar inte omvärlden utan går på Israels lögner gång på gång.
    https://youtube.com/shorts/GkifeRYG-eA?si=P1ZE39d_MZZonNPg

    Hur ska du rättfärdiga detta beteende bland annat? Palestinier är enbart djur enligt dem, de har avhumaniserat dem. Snälla, gå ner från era höga hästar och läst på om vad som sker. Det är folkmord och etnisk rensning som pågår.

     Palestina är en satellitstat, med skillnaden att resterande arabländer egentligen inte bryr sig eller vill ha dem. En spelpjäs för att försöka bekämpa Israel.

      Det enda jag hör från er är påhittad propaganda heeeela tiden. Vad vill Israel då? I deras Talmud står det att alla andra ska dyrka dem. Alltså är alla andra mindre värda än dem. De spottar på kristna, de dödar muslimer. Deras förtryck är öppen för världen men ni försöker bara rättfärdiga det, ni har ursäkter till precis allting. Är det inte Hamas är det något annat. Det är aldrig förtryckarstaten Israels fel.

       De kommer tyvärr att inse vad Israels ”större plan” egentligen är när det är för sent.
       Det räcker med att höra hur de talar om icke-judar, hur de misshandlar kristna, hur de motiverar kallblodigt mord av barn och vad deras plan är.
       De som idag stöttar Israel kommer att betala ett stort pris när de lärt sig vad goyim betyder.
       Tänk på detta: Israel befolkas av en stor del troende judar. Judar anser att de är övermänniskor och att alla som inte är judar är djur (på riktigt!).
       De erkänner dock att Islam.är den enda religion, förutom judendomen, som faktiskt är ”ren” i sin monoteism. De kan be i en moske utan problem. De får inte ens gå in i en kyrka. De anser också att Islam uppfyller ”Noahit”-kraven och är därför precis under judendomen. Kristendomen är ren hädelse och kätteri i deras bok. De anser att kristna är djävulsdyrkande polyteister.
       Palestinier är semiter och talar ett semitiskt språk، precis som juden.

       Fråga er detta: om Israel kan mörda barn som, de själva erkänner, dyrkar YHWE judens Gud, ber i byggnader de också få be i, talar ett språk som utvecklats ur deras egna och har samma etniska rötter som de själva- vad tror ni att ”smutsiga, polyteister med barbariska förfäder”- kommer att ha för öde till mötes?
       Israel är inte västvärldens vän. De är fienden. Ni hejar på fienden. Juden är vår vän men den sionistiska juden är vår död.

        Lite daterat med Soros-hatet. Sååå 2003.

         Hat? Tortera kristna som besöker sin heliga stad Jerusalem är hat?
         Spotta på kristna för att de bär kors är hat?
         Anse att icke-judar är boskap och får slaktad på samma sätt är hat?
         Bosätta sig i ett område där det redan bor människor, utplåna dem och påstå att de är terrorister är hat?
         Anse att död på 2 miljoner civila är ett rimligt pris att betala för att det bor 1000 fiender mellan dem är hat?

         Nej, det är inte hat. De kollar hat i backspegeln.

        TACK!!

        Antisemit

         Om du hellre stöttar massmord, terrorism, ockupation, krig och etnisk rensning än att kritisera Israel för att du är rädd att klassas som en antisemit, då är du en fruktansvärt feg undermänniska utan principer eller förnuft.
         Jag är anti-Israel! Jag är pro-judar.

          ”Jag är anti-Israel! Jag är pro-judar.”

          Haha vad fint. Som att de -tillåts- existera som folkgrupp, dock inte på ett landområde. Håll er i förskingringen annars 🔪🔪🔪

          🙂

       För inga otrogna dödas med fredens religions rättfärdigande. Vantolkning eller inte. Har staten Israel begått övergrepp mot civila sedan ’48? Absolut. Men Israel är också den sista demokratiska bastionen i området, vilket är så pass stark symbol för väst att det ges sitt svängrum.

        Så är det.

        De använder verkligen rätt buzz-ord ”demokrati”, ”terrorosm”, ”fredens religon”. Västerlänningen blir våt i trosan och tappar förnuftet bara av att höra dessa ord.

        Vi tar dem en i taget:

        1. Otrogna är en term som får användas när muslimerna har en officiell stat, sk. Khalifat. Under Islams expandering så levde (och lever än idag) miljontals judar, kristna och polyteoster. Ingen av dem har utrotats trots att det hade varit enkelt. Din granne är säkert muslim, varför är inte du rädd att han ska mörda dig? För att ditt förnuft vet att det är propaganda.
        Sen ska jag tala om för dig att juden har en ännu värre syn på dig än muslimen: du klassas som ett boskapsdjur enligt judendomen. Du kan slaktas som en kossa utan att det går emot deras religion. En otrogen måste betala skatt för att skyddas av muslimer och ska inte delta i krigen. Om du tror att muslimer får mörda människor baserat på deras tro då har du verkligen blivit hjärntvättad. Koranen är gratis online, läs den.

        2. Ingen muslim påstår sig tillhöra fredens religion. Det var Bush som sa det och han är ingen representant för vår religion.
        Muslimer har regler för fredstid och för krigstid. Det är ingen passiv hippiereligion som sätter ”känslor och kärlek” först. Islam är en robust och strukturerad religion som inte kan påverkas av ditten och datten. Islam ursäktar sig aldrig och underkastar sig aldrig.

        3. Att vifta bort alla terrordåd Israel begått säger väldigt mycket om dig som person. Du gör skillnad på människor och anser att visst blod är värt mer än annat. Israel säger öppet att de vill jämna Gaza med marken, dvs mörda 2 miljoner människor. Det är ca. 100000 Palestinier per 1 sionist. Sionisten är värd 100.000 gånger mer än palestinien. Om detta är något du står för, ok, men våga inte prata om ”mänskliga rättigheter”, ”jämställdhet” och ”demokrati”. Vilket leder till:

        4. Demokrati: börja med att kolla hur många krigsregler Israel brutit mot i bara detta ”krig”. Hint: strular el, vatten, mat och medicin till ett område med 2 miljoner invånare går emot alla överenskommelser.
        – Hur kan en demokrati utesluta flera miljoner ockupanters röst och behov? Även om Gaza inte är en officiell del av Israel så är de ockuperade och har rättigheter. Något Israel struntar i.

        Du vet inte ens vad det är du stöttat, du vet bara att muslimen är fienden. Du har fel. Muslimen är inte din vän men han är inte din fiende. Zionisten är din värsta mardröm.

         Alltså TACK TILL DIG MED!!! Ni är så grymma 🥺

         Förlåt men det du skrev är inte friskt någonstans.

       Lär dig skillnaden mellan en jude och en israel.
       Judendomen är en vettig religion, till skillnad från många andra. De är också helt ointresserade av att icke-judar ska konvertera och har noll problem med andra religioner och deras utövare. Judendom är en identitet framförallt, i andra hand en religion – det viktiga är inte exakt vad du tror på utan att du identifierar dig som jude och helgar högtider. Det är också en religion i ständig utveckling där man hela tiden diskuterar hur man ska tolka skrifterna, och man får tycka olika.
       Om du har ett problem med staten Israel och deras politik så är det en sak. Men det låter som att du har ett problem med judar, lite sådär som Hamas har 🙃

        Vet inte om du svarar mig men jag är muslim och anser att juden är den närmsta religion till Islam. Om jag måste konvertera till en annan religion då väljer jag judendomen.
        Jag har sett tusentals judar stå upp för muslimerna. De står upp för sanning och rättvisa. Jag respekterar de så oerhört mycket då de visar både mod och medmänsklighet.
        Sionister har jag ingt gott att säga om…så jag låter bli.

         Judar är en folkgrupp man behöver ej vara religös för att vara jude.

          Jag vet.

     Judarna är utraderade från varenda land i hela mellanöstern idag. Klart att dom står upp för det enda som dom har. Ifall de olägger ner sina vapen så kommer dom även att bli utradera från Israel.

     Hamas är en barbarisk offerkult som finansieras, tränas och rustas av den islamiska regimen i Iran—som mördar tusentals av sina egna utan att blinka.

      Och de får hjälp av kompisen Israel med att mörda sina egna. Om jag inte sett så mycket propaganda då hade jag trott att de samarbetat.

     Vet inte om du är kapabel till att kolla på en konflikt i ett annat format än ”TikTok” eller ”Shorts”, men här har du en rätt bra början till en förståelse på hur det ser ut:

     https://www.youtube.com/watch?v=XNf40sBcvKk

     (Skriv gärna hur långt du hann se innan du bestämde dig för att stänga av)

     Puss kram

      Glöm inte den klassiska twitter forskningen där folk delar skärmavbilder på tweets med Max 140 tecken. Gud förbjude att någon läser en bok eller ser en hel dokumentär…

   Hoppas Israel gör hummus av Hamas

    De kommer att göra dig till en hamburgare. Goyim.

     Människokött är inte kosher så man kommer nog inte göra människor till hamburgare 😊 om du har klövar och idisslar så ligger du i farozonen

  Jag känner mig ofta så himla… nedstämd, otillräcklig. Trött.
  Har ett jobb just nu jag inte trivs med. Varit föräldraledig innan i flera flera år. Jobbar bara 70 procent, men känner ändå att jag inte mäktar med. Mitt jobb innefattar otroligt stort ansvar för människoliv och jag känner inte att jag vill ha det ansvaret i det här skedet i livet.
  Vill bara få vara. En mamma. En person. Inte en ”duktig”, hård arbetande person. Behöver betydligt mer återhämtning än vad jag får. Min partner försöker ge mig det, men behöver mer. Hen jobbar heltid.
  Vet inte var jag vill komma med detta meddelande. Känner någon igen sig? Vad ska jag göra?

   Vad jobbar du som?

    Inom akutsjukvården

     Okej förstår, jobbar själv inom vården och relaterar verkligen till att man inte alltid vill ha de ansvaret för människoliv. Men du kanske kan byta till ett jobb inom vården där patienterna är lite friskare? 🙂
     Finns också många yh utbildningar att gå som inte är så långa, har själv funderat på dessa ibland när jobbet blir för tufft

      Nej precis. Just nu orkar jag inte. Känner mig så stressad och har så hög arbetsbelastning.. Någon inom vården här som har tips på mindre stressiga jobb? 🙏🏼
      Var jobbar du förresten?

       I hemsjukvården just nu! Är generellt lugnare än sjukhus, problemet är att man ofta är själv med alla beslut, svårt med läkare osv , och man tar ofta med sig jobbet hem för att det finns ingen som ”tar över” dina patienter om du inte är på plats. Men! Ändå mycket bättre än sjukhus 🙂

       Jag jobbar som ssk på en elektiv ortopedavdelning, otroligt skönt arbetsklimat jämfört med akutortopedin. Väldigt kul också med snabba in/utskrivningar och se resultat på patienterna direkt efter operation (oftast!) 🙂 sen ibland får vi agera slasktratten om det är fullt på sjukhuset tyvärr, men i det stora hela väldigt lugna och behagliga arbetsdagar! Rekommenderar 😃

       Vad är din befattning då? Är du ssk eller läkare kanske telefoni kan vara nåt? 1177 i ditt län, Falck, Medhelp el dyl. Det är stressigt också, men en annan typ av stress. Kan man tänka bort köer som tickar och fokusera på ett samtal i taget så är det ganska trevligt tycker jag.
       På många ställen kan du få en hemarbetsplats och kanske spara in lite restid för att prioritera familjen.

   Hur länge har du varit tillbaka på jobbet? Kan ju ta ett tag innan man kommer in i rutinerna. Men det är ju svårt att ta på sig yrkesrollen om man egentligen verkligen vill vara någon annanstans, det blir en sån enorm kontrast i vissa yrken speciellt skulle jag tro mellan den man är och den professionella rollen. Finns det andra jobb? Sen är det ju ok att vara hemma också om man kan försörja sig ändå.

    Min partner skulle kunna försörja mig. Men vill inte få mitt SGI nollat. Började jobba för 7 månader sen. Mitt jobb är verkligen stressigt, så känner att jag får noll återhämtning hemma och på arbetet. Har 3 barn också…
    Kanske får överväga att byta jobb.

     Att må dåligt idag kommer garanterat att leda till att du mår dåligt när du är gammal. Vem bryr sig om SGI när man mår hemskt? Ta semester, gå ned i arbetstid, låt din man stötta dig ekonomiskt. Sätt hälsa först annars har du ingen hälsa kvar.

      Nej du har såklart rätt… Har bara alltid varit orolig över SGI. Att göra bra ifrån mig på alla sätt. Det förstör för mig. Måste förändra något. Tack för att du skrev 🙏🏼

       Du och jag och kanske 75% av alla andra kvinnor. Känner med dig.

      Sgi är jätteviktigt att skydda!

       Viktigare än hälsan?

        Hur många har råd att tänka bort den ekonomiska aspekten?

         Många! Man säljer inte sin hälsa för att betala sin försäkringsavgift. SGI är en försäkring. Lite som att sälja sitt hur för att betala för elen.

       Ja, det är viktigt med SGI men det är bara en aspekt av vad som är viktigt att tänka på. SGI:n får man tillbaka så fort du börjar jobba igen om arbetet förväntas pågå i minst sex månader.

       Jag avstod lönearbete i två år både för min egen hälsas skull och av familjeskäl. Nollade alltså min SGI och såg det som en kalkylerad risk jag var villig att ta då omständigheterna krävde det. Hade jag tex blivit påkörd av en bil under den tiden och skadats så svårt att jag aldrig kunnat jobba igen hade det förstås varit ett problem, men sannolikheten att det ska hända är rätt låg. Hade min partner dött under denna tid hade det varit en ekonomisk katastrof, men den sannolikheten är också rätt låg. Inte obefintlig, men inte hög.

       Nu är jag tillbaka i lönearbete sedan några år och min SGI är tryggad igen. Skulle min partner dö nu skulle jag klara mig ekonomiskt. Min pension påverkas inte heller nämnvärt av de två förlorade åren. Jag kommer att få låg pension av andra skäl men planerar för det också. SGI och pension är inte oviktiga, men man dör inte av att prioritera annorlunda.

   Flera tips kommer då jag varit i samma situation (nu känner jag så mer sällan):
   1. Vitamin B1 har gjort sån extremt stor skillnad. Även magnesium på kvällen.

   2. Accepterat att ingen ens bryr sig om vad jag gör/mina mål på jobbet. Jag är dör för att få något gjort, mina mål är mina egna. Att acceptera detta lyfte en sten från bröstkorgen. Nu jobbar jag inte ihjäl mig, är ärlig med att jag vägrar göra något som inte gynnar mig (pengar, ledighet, befordran osv), sjukskriver mig om jag är sjuk m.m. Sätt dig själv först.

   3. Satte barnen och mannen på ”min nivå”. De är lika viktiga som jag själv. Lagar bra mat, hämtar mycket tidigare, ger dem min energi. Inte telefonen. (Men när de somnat kommer den fram).

   4. Träna, ta egentid, gå en rolig kurs, köp massage, åk utomlands..vad som helst.

   5. Gå till botten med varför du känner att du måste vara duktig. En förälder som aldrig fick dig att känna dig tillräcklig? Terapi så att du förstår varför du sätter sådan press på dig själv. Du vill vara mamma, var mamma. Strunta i vad alla andra tycker. Låt mamma vara din primära roll och maka/dotter/vän/kollega under mamma. Fatta alla beslut utifrån hur detta påverkar din roll som mamma. Din chef vill att du jobbar över (du vill vara duktig och ställa upp) men dina familj vill sitta i soffan och mysa med dig (något helt ”oviktigt”), fråga dig själv vem du inte vill göra besviken, chef vs. familj? Om du svarar chef då måste du få perspektiv. Om du svarar familj, då går du hem. Din familj kommer att sakna dig men din chef kommer inte ens bry sig om du blir utmattad.

    Wow. Vet inte vad jag ska säga. Blev tårögd av det du skrev. Det träffade mitt i hjärtat… Har lite att tänka på. Tack fina människa för att du svarade mig ❤️

     LOVA att du tar hand om dig!!! Du förtjänar att må bra och din familj förtjänar att ha en glad mamma. Inget är viktigare. Kramar från en främling <3

    Screenshot tar din kommentar. Så bra.
    Är i liknande sits som ts men är tandläkare som inte orkar/vill satsa på karriär..

     Har du någon tanke om hur du ska göra?
     Känns så hemskt men just nu känns det som att jag bara vill ha ett lätt jobb som man inte behöver använda hjärnan så mycket på. Alla sömnlösa nätter som mamma gör en inte direkt sugen på all hjärngympa som jobbet innebär. Var hittar man ett hjärndött jobb inom vården? Men där man ändå gör skillnad. Någon som vet 😂?

      Hmmm kanske är lugnare inom palliativ vård? Inte så mycket akut där på samma sätt?

      Gå till omsorgen typ LSS-boende.

     Finaste komplimangen, önskar dig all lycka. Du kommer att ta dig igenom detta <3

    Kan du berätta med om hur magnesium och B1 hjälpt dig? Tack för ett underbart inlägg!

     *mer

     Självklar <3
     Såg en Youtube-shorts där en random människa sa "de som alltid är trötta och omotiverade lider nästan alltid av B1". Gjorde ingen forskning, köpte direkt från topformula. Hade inga höga förhoppningar men jag kan inte rekommendera att få i sig vitaminer och mineraler nog. Speciellt B-vitaminer. Extra speciellt B1.
     Tar bara en kapsel på morgonen. De dagar jag är utmattad har alltid varit de dagar jag glömt ta B1. (Även järn, D vitami och C vitamin måste hållas koll på men det brukar folk veta).
     Magnesium hjälper mig slappna av och sova bättre så det leder till mer energi. Jag tar en ZMA och en Magnesiumcitrat. Bäst är ju att göra en lotion/kräm då magnesium absorberas bäst genom huden men tablett har funkat. Ska göra egen kräm längre fram, väldigt enkelt.
     Massa lycka till! <3

      Jag köpte på hälsokost påse med pulver med ingefära o järn o magnesium. Känner mej piggare av det.

       Spännande, vart finns den påsen?

      B1 finns det mycket av i fläsk, inälvor och solrosfrön, bra att veta kanske särskilt för de som undviker kött och kanske just gris.

  Ni som kör på lymfmassage hemma, vad märkte ni för skillnad?

   Visste inte att man kunde göra det. Ska genast youtubea!

    Kolla han snubben som visar dessa steg: nyckelbenen först (superduperviktigt!) sen bakom öronen, sen brösten, sen magen, sen ljumskarna och sist bakom knäna. HAN ÄR BÄST!!! Finns massa på tiktok.

   Smalare hals, mindre näsblockage, mera definierade drag i ansiktet överlag. Bättre flöde i kroppen och tar bättre tillvara på vätska utan att bli svälld av vatten (dock äter jag inga kolhydrater heller, som bekant samlar på sig 3 ggr sin egen vikt med vatten)

   Jag är massör och behandlar gärna hela kroppen men mest fokus på överkroppen. Har ibga benproblem.

    Tack, låter som att det är värt 5 min/dag.

  Jag fick ett bostadserbjudande imorse till ett förstahandskontrakt i en förort till Stockholm. Det är en liten 2a och den kostar 9500 kr…

  Jag har gjort en buffert och kan leva med en sån hyra, men kommer inte kunna leva på samma sätt som nu. Så det blir ju att man begränsar sig.

  Hade ni tackat ja till lägenheten? Är så kluven

   Nej, eller hur bor du just nu?

   Beror ju på vad det är för område, lägenhetens standard, var du bor just nu…? Jag tycker det låter som en okej hyra i Stockholm.

   Hur bor du nu?

   Beror väl helt på livssituation och nuvarande boendesituation.

   Känns svårt att svara eftersom det är olika vad man prioriterar. Hade gjort en lista med fördelar nackdelar; kommer du närmare skola/jobb/annat jämfört med idag, är det är område du tycker om, har du vänner eller familj nära, väger tryggheten att ha förstahand tungt jämfört med hur din situation ser ut idag, lägger du hellre pengarna på boende jämfört med att äta ute, shoppa eller spara mer till exempel?

   Jag bor i hus i en mindre stad men med dagens ränta osv blir kostnaden hög, älskar däremot mitt hem och tycker det är värt varenda krona så det beror ju på vad man värdesätter! Hade det gett dig mycket att flytta och du klarar dig ekonomiskt så är det kanske värt att flytta, lycka till!

   Jag ska var helt ärlig: om du inte har massa familj som du inte kan leva utan i Stockholm, flytta bara till en annan stad.
   Sök nytt jobb och flytta.
   Att leva i Stockholm bara för att (om du inte har något som du känner förankrar dig i staden) är verkligen en dålig idé. Livet är dyrt och dyrare blir det. Om du inte har råd med hyra till en 2:a i en förort, så kan du nog lista ut hur svårt det kommer att bli att leva ett bra liv längre fram. Att arbeta bara för att bo kvar i Stockholm (lägga alla pengar på hyra, SL-kort, dyra omkostnader) är verkligen något man bör utvärdera om det är värt det i slutändan.
   Jag som tjänar väldigt bra, har eget hem, två barn, en man som tjänar bra, en bil osv känner ändå att det inte är värt det att bo kvar här. Vi hinner ju inte ens utnyttja staden, den slukar bara våra pengar. Att åka till jobbet kostar mig ca. 50 kr trängselskatt+35 kr bensin+ parkering ibland (ca 50 kr) + slitage + 1h av mitt och barnens liv. Dvs runt 100 kr/dag. SL kostar 38 kr enkelväg.
   Helt sjukt så oväntat egentligen. Har.räknat att vi kan spara ca. 20000 i månaden av att flytta härifrån!!
   I en annan stad kan jag cykla till jobbet.

    Bara för att? Familj är ju inte den enda anledningen, hen kanske gillar staden, allt kul man kan göra osv.

     Har man inte råd att ha kul då är det ju helt meningslöst att bo kvar.

    Bor och jobbar i Stockholm och vet många även här som cyklar till jobbet. Ta valfri imorgon och spana över liljeholmsbron så får du se 😅

     Så hemskt. Får panik av alla cyklar som väller in.

      Varför?? Är ju underbart! Bra för både folkhälsan och miljön

    Tänk så olika det kan vara. Jag är född och har bott i Stockholm hela mitt liv och jag njuter av staden varje dag, även när jag jobbar. Visst, rusningstrafik på tunnelbanan är inte skitkul, men bara en kort promenad de sista två stationerna där jag får titta ut över vattnet och folket som sitter på en uteservering någonstans gör mig glad i själen. Man måste ju inte åka bil till jobbet? Hade personligen aldrig kommit på tanken.

    Gillar man inte stan fattar jag dock att man inte tycker att det är värt det. Men för oss som gillar Stockholm är det verkligen inte bara något som sväljer pengar, det är liksom värt det.

   Beror på vilken förort men ett förstahandskontrakt i Sthlm är alltid ett förstahandskontrakt! Går ju att göra lägenhetsbyten då också

   För mig beror det helt på vad dessa begränsningar skulle innebära. Sen beror det på hur nära det är jobbet, området, osv. I mitt fall kan jag förvänta mig en ny tjänst på jobbet inom kommande året där jag går upp ungefär 7000 i lön, så vad ens privata kommande förutsättningar är spelar ju så klart också in. Då skulle jag så klart kunna begränsa mig mer då jag vet att det kommer mer på kontot framöver. Kommer du avancera på jobbet, osv osv. Mycket spelar in.

   Tacka ja, förstahands kontrakt är svårt att få. Du kan alltid byta sen.

    Tacka nej och grina sen för att det inte finns någonstans att bo. Finns folk som skulle hugga av en arm för förstahandskontrakt. Lämna kön helt förresten så näste i tur kan tacka ja. Men håller med den som skrev om att lämna Stockholm och flytta ut. Vi behöver inte fler här som driver upp priserna. Och som inte vet hur man åker tunnelbana.

  Vad tycker ni, är ÖS kvinnors motsvarighet till flas*hback?
  Jag tycker nog det. Rätt rå ton, alla är anonyma, även kontroversiella ämnen diskuteras, mycket känslor dyker upp…

   Absolut! Och det som inte får skrivas om här brukar tas på fb i stället. Så samma skrot och korn.

   Håller med i det du skriver.

   Nej det tycker jag inte. Föredrar Flashback eftersom det inte censureras

   Nej det tycker jag inte. Mycket av det som skrivs på F*back skulle inte accepteras här. Då skulle man bli satt på modd och bannad. Det är ju ren rasism, kvinnohat och oacceptabla ordval i var och varannan tråd där.

    Återigen frågar jag, vart är all rasism som tydligen flödar i var och varannan tråd.
    Har frågat det tidigare men ännu inte fått något svar.
    Om det nu är så vanligt borde det inte vara något problem att visa exempel.

     Skojar du?

      Nej.
      Med tanke på din kommentar så borde det inte vara några problem att påvisar ren rasism, men vanligt lyser dom med sin frånvaro.

      Sorry jag missförstod vad du menade.
      Ja allt du nämner finns på Fb.
      Ber om ursäkt för att jag missförstod dig

     På f*back? Alltså… jag läser ofta om aktuella brott etc, testa där.

     Kan du bevisa att det inte finns rasism där?

     Börja i aktuella brott. Sen kan du läsa dig vidare mot valfri känd kvinnas tråd för kvinnohatet. Ha så kul!

      Jag missförstod inlägget helt .
      Trodde personen menade här på bloggbevakning.
      Så backar helt och hållet, jag läste för snabbt helt enkelt

       Du tror verkligen att alla är ute efter dig, eller hur

        För du har aldrig läst för snabbt?

       Härmapor det ju stå kvar tills inlägget inte är aktuellt längre och sen raderas det. Så svårt att visa bevis.

        Här får, inte härmapor 😆

   Ja vissa kommer direkt därifrån förstår man.

   Kopplat till vissa trådar så definitivt, men i det stora hela skulle jag säga absolut inte. Klimatet på Flashback är betydligt mer ocensurerat och rättfram, många saker som diskuteras där är inte ens tänkbara här. Jag kan absolut likställa ÖS med avdelning far så som kändisskvaller, men knappast avdelningarna rörande brottsfall. Det där med kvinnlig och manlig vet jag dock inte, jag är kvinna och hänger på flashback.

    Innan någon poängterar det så ja, jag förstår att det var otroligt svårt att dra slutsatsen att jag hänger på Flashback. En riktig plot twist.

   Alltså nu bor jag utomlands sen 10 år och hänger inte med i skvaller förutom här, vad är ÖS??

    Det inlägget du just kommenterade. Öppet spår.

     Oj här är det betydligt värre än FB. Ingen ber om ursäkt för missuppfattning, alla är mer eller mindre sura, ingen är läskunnig. Mer ofta än sällan läser jag trådar på FB efter jag läst här för att läsa trevligare saker men vill också läsa här för att ha koll på hur den här sfären ligger till.

      Om jag ska vara lite elak och ärlig kan jag till viss del hålla med dig. Tycker ofta kommentarer här fultolkas på ett visst sätt som inte är lika vanligt på FB. Typ ”jag och sambon funderar på att ta en weekend i Oslo utan vår 2-åring…” Svar: ”ööh hur tänker du nu? din 2-åring kommer få grava psykiska problem av att ni helt överger hen! hoppas soc ingriper!”… Eller ”Jag är sjuk och orkar inte hälsa på föräldrarna i år…” Svar: ”Wow du måste vara en hemsk besvikelse för dem, skärp dig nu och åk, de kan ju dö när som helst!”. Tycker FB kan vara lite mer nyanserat och förstående, för det mesta, vad gäller såna frågor. Mammamaffian är väldigt stark och högljudd här på ÖS…

     Haha, öppet sår (pun intended)
     Fast jag tycker det kan vara vettigare diskussioner här än under de andra där det kan dra mot mobbing lite väl ofta.

  Såg att Adoore letade fitting-modeller i storlek 44-50… midjemåttet på bilden Petra la ut så är 82-86 cm en storlek 44. Jag fattar verkligen varför folk får gå upp i storlek på deras kläder nu. Som referens kan jag säga att kjolar från Ida Sjöstedt (som ändå är en designer) är midjemått 82 cm en storlek 40.

   LOOOOOL! Jag har midjemått 78 och bär storlek 36/38 i de flesta märken. Sjukt att det skulle snudda på storlek 44! Och NEJ, det är inget fel med att vara storlek 44, men hade ni som 44:or mått kanoners av att plötsligt ”gå upp” till storlek 50 i ett märke? Kanske bara jag som bryr mig… jaja, puss puss, nu är det Bonde söker fru!

    Jag är en 40 i de flesta märken, känns skitkonstigt att jag skulle behöva köpa 44 i just Adoore. Så någon som är en 44:a på riktigt kan knappt handla där?

    Nej det gör rätt ont att gå upp i storlek. Det ska inte kännas så, jag förstår det, men det gör det.
    Beställde en blus från H&M som inte passade. Storlek XXL. Jag har inte ens XXL annars.

    Diskussionen handlar väl egentligen inte om ifall det känns ”kanoners” att gå upp i strl (det är ju eg bara fettfobi), utan om att färre och färre kan bära kedjornas kläder öht.

  Har någon av er förstört för ett par? Så det gjort slut eller liknande?
  Jag ska verkligen inte göra det men det finns ett par i min närhet där tanken ibland slår mig att jag har lust att förstöra för dem 😅 det är mitt ex och min fd bästa vän jag tänker på.
  Jag kommer dock aldrig någonsin göra det. Men ibland får jag lust bara 😅

   Skulle förstå om du gjorde det. Hoppas de blir riktigt olyckliga tillsammans.

    Hur blir man så bitter att man går runt och önskar andra olycka? Sorgligt.

     Som jag förstår det var killen otrogen med bästisen och nu är de ihop? Skit ska skit ha. Vidriga människor.

     Annan anonym här. Men att ens bästa vän och pojkvän blir ett par är inte direkt trevligt. Kan förstå om man inte önskar dom ”all lycka” direkt. Sen brukar tiden läka alla sår tillslut 🙂

      Klart man inte behöver vara lycklig över det eller lyckönska dem. Men att gå runt och önska andra olycka gör bara en själv till den sämre personen. Bitterhet och småsinthet gör en människa så ful.

       Men snälla. Man behöver inte va gullig när nån betett sig så. Gör mig absolut inget illa att i en kommentar skriva att jag hopas de inte har det bra i sin h*righet.

        Men vad är det för fel på dig? Sorglig är bara förnamnet.

         Va? Inget är fel på mig 😄 Tror du det är onormalt eller ovanligt att hoppas att ett par som gjort nåt så smutsigt och vidrigt mot nån de stod nära inte har det bra tillsammmans?

         DE är sorgliga…

   Jag berättade för mitt ex nya, att mitt ex raggat på mig och ville ligga när dom var tillsammans.

    Var det sant?

     Ja såklart, och jag hade bevis. Skulle aldrig hitta på en sån sak, det är inte friskt. Hon trodde mig först inte dock.

      Bra gjort!

   Hur skulle du förstöra menar du?

   Jag ville göra det för en kille jag dejtade när det kom fram att han hade sambo och barn. Han var skicklig på att ljuga.

   Jag berättade inget för henne och ångrar det ibland.

   Hoppas de trampar på lego resten av livet.

   Hade tidigare gärna sett att mitt ex och hans tjej gjorde slut, men nu har jag kommit över det och skiter helt i vad de gör. Han berättade för mig att han varit otrogen samtidigt som han berättade att de skulle flytta ihop.

   Men hur gärna jag än sett att deras relation förstördes så hade jag aldrig blandat mig in i något drama. Inte ens om jag hade bevis för att han varit otrogen mot henne eller liknande. Jag är för trött på drama för det. Enklare att fokusera på att gå vidare bara. För en vacker dag så bryr man sig inte längre.

   Du förstör bäst genom att acceptera vad de gjort och gå vidare. De är ändå skitmänniskor så de kommer inte bli så förstörda som du inbillar dig. Jag förstår att du gärna vill förstöra, det hade jag med velat men du är bättre än så. Att förstöra för dem kommer att kännas fantastiskt i 3 minuter, sedan inser du att din lycka kommer till det dyra priset av din självrespekt. Inget är gratis. Du kommer också att inse hur lätt det är att egentligen göra något som resulterar i att man blir en sämre människa och plötsligt är deras handlingar inte så svåra att begripa. De satte sin egen lycka först och betalade priset: en vän/flickvän, öppet deklarera sin backstabbing, öppet visa sin otrohet, sätta sin lust och begär över allt annat (likt ett djur) och verkligen visa världen hur lite respekt man förtjänar egentligen.
   Du sätter också din ”lycka” först och tappar då värdighet, förlorat lite av din fina oskyldighet, visar alla att du inte håller huvudet högt och går iväg osv.

   Men att fantisera går.

    Så bra skrivet!!

   Jag berättade också för mitt ex nya tjej att han hade bedragit henne med mig, när dom var tillsammans. Jag gjorde det för att förstöra, sket väl i hennes känslor där och då. Jag ville bara såra honom så som han hade sårat mig, när jag insåg dubbelspelet.
   Skulle aldrig göra om det. Han blev såklart sjukt arg och sa att jag ljög, hon blev också vansinnigt förbannad men köpte till slut hans historia, efter mycket bråk, och dom var ihop ett bra tag till efter dess. Jag kände mig inte gladare, inte starkare, inte som en sanningstalare. Kände mig bara mer olycklig och som the crazy ex som ville ha uppmärksamhet. Ärligt talat, det är skönare, lugnare och betydligt trevligare att existera för DIG om du låter bli. Vi skiter i vad han har gjort eller inte gjort, det är hans problem och hans karma att ta itu med. Du däremot, du kan välja att leva i frid. Han är inte värd drama.

   En sak du KAN göra utan att alls försöka få dem att breaka,
   är att fortsätta att upprätthålla en god relation med både exets familj och din exväns familj, som du säkert kände.
   Och JA, jag blinkar åt helgens ÖS.
   Men om det går! Kom ihåg deras födelsedagar, Träffa dem och var supergullig, få alla [parets] anhöriga att inse att du är den underbara förlorade pusselbiten som nu alltid saknas. Till slut kommer Exet och Vännen att få höra detta. De förtjänar inte att sluta påminnas om hur fin du är. Ja de är ihop nu, slutet gott osv. men det har ett pris.

  Brukar Blendas poddavsnitt bakom betalvägg släppas gratis efter en period?

   Ja, det har jag för mig att de gör.

  Vinterbad! Buu eller bää? Är det så kul som alla vinterbadare säger att det är?

   Tycker det är så nice! Blir så pigg och ”hög”.

   Superhärligt! Jag älskar det.

   Det är faktiskt sjukt hur skönt det ändå är. Första gången jag gjorde det så frågade jag hur den jag var med tänkte, hon sa att hon alltid kommer tillbaka till andningen och när jag gjorde det, så gick det rätt lätt. Det var så coolt att när jag fokuserade på andningen så spelade inget annat någon roll.

   Finns en bastu i närheten är det en underbar känsla att gå från kokhett till iskallt tvärt om.

   Jag skulle gärna vilja kunna vinterbada, men när jag har testat gör det så himla ont. Som när man håller is/snö i handen för länge, det värker av smärta. Känns det inte så för vinterbadare?

    Fokusera på andningen så kommer det försvinna.

     Typ samma tänk som att föda barn då, haha 😊

    Om det gäller fötterna så ha ullstrumpor på. Det kan ta av lite av den känslan.

   Aldrig i hela livet. Ä frusen och bara tanken är jobbig. Varm dusch eller bad gäller för mej. 🙂

   Inkluderar det sjö, hav eller någon annan form av naturens plaskdammar så är svaret nej oavsett årstid.

   Med bastu Ja! Finns inget som får mig må så bra som kalla bad och varm bastu. Utan bastu nja. Tyckte det var härligt fram tills för några veckor sedan att bada, men nu snöar det och då är nog lusten att bada ganska nära noll. Kanske om jag haft ett hus vid havet med en bra brygga, men att ta sig någonstans och klä av sig i kylan, nej.

   Alltså jag badar närsomhelst, så jag kallar det inte vinterbad, jag har samma baddräkt o dyker i som vanligt, om det inte är för mkt is förstås. Men just när det är is-kallt, eller runt 0, så blir man fort kall om händer & fötter. Jag simmar bara typ 3 minuter för jag tycker det är allt svårare att simma när händer/fötter domnar bort, och tänk om man inte kan klättra upp!

  Frida Lund och Klara Doktorow pratar i sin podd om två influencers som anklagat Klara för att ha betett sig otrevligt mot dem. Vilka är dessa influencers?

   Hmmm men det skrevs ju om detta i ÖS nyligen, och de kunde inte lista ut vem som menades… minns nån vilka det var som hade pratat om det?

   Natali fikas och vem var det mer nu, gud står helt still!!!! När det kommer till mig så skriver jag igen hahah

    Henrietta fromholtz!!!!!! Tog bara 10 min🤣

     Haha!! Tack för svar!!!

   Fridas podd med de där andra två, Therese och Sofia blev ju nerlagd.
   startade Frida en ny podd då eller?

   Har alltid funderat på Doktorow och Norström (Tove) som har podden ”Trettio Plus Trevar” ihop med Sofi Fahrman och om dom kommer från gamla pengar, jobbat hårt eller gift sig rikt? Att S.F gift sig extremt rik vet jag men de andra två. Känns som alla har så mycket pengar hela tiden när man ser hur de bor, reser osv, men kan ha missförstått 😅

    Tycker inte att det låter som att någon annan än Sofie har jättemycket pengar. När jag lyssnar på podden. Klara verkar bo i något hus i Huddinge för 7 milj. Med Sthlms-mått är det inte en jättestor summa för två 40-åringar som jobbar heltid. Mycket pengar förstås! Men inget som sticker ut på något galet sätt. Sofie däremot! Verkar leva ett mer fartfyllt och lyxigt liv.

   Blev så ledsen när de berättade i podden. Vidrigt att få såna mobbarkänslor i vuxen ålder (och som barn också såklart, men när man är vuxen borde man tänka ett steg längre). Klara är en av få influencers jag känner att jag kan relatera lite till och tycker hon verkar skön och rolig. Uppskattar även att hon inte är häääär uppe som de verkade störa sig på utan att hon är lite mer lågintensiv. De där två tjejerna är ju däremot väldigt högintensiva…

    Håller med!!

  Jag har aldrig haft någon direkt hobby, aldrig spelat fotboll eller något och tillhört något, eller hur man ska förklara.

  Skulle verkligen vilja testa på någonting. Vill göra någonting en gång i veckan utanför hemmet, träffa lite nya människor och kanske känna lite mening.

  Men jag vet verkligen inte vad. Tankarna har gått från kör, någon bokcirkel, något volontärarbete, någon kvällskurs till hembygdsförening 😅 men känner inte att någonting direkt passar mig (eller om det mest är nervositet som tar över som gör att jag känner att det inte hade varit något för mig, jag vet inte), har inget jag är intresserad av som jag känner för att testa.
  Antar att jag bara borde kasta mig ut och testa något, men har mycket ångest och är lite tillbakadragen så känner mig lite rädd typ😂

  Har ni några kloka tips och råd?
  Kanske någon här som testat på något den aldrig trodde den skulle gilla men nu ser fram emot? Någon som började på något och fann en vän för livet?

  Har gråtit så mycket ikväll och känner bara att jag måste hitta något, måste ha något att se fram emot, utmana mig själv och bli mindre ensam. Måste komma ifrån att jag ofta stänger in mig, knappt umgås med någon. Känner mig så trasig, vill hitta lite glädje och bli lite mer hel.

   Jag hoppade på en akvarellkurs i våras. En kompis sa ”jag visste inte om att du målade” och jag sa att det har jag aldrig gjort heller, men hur ska jag veta om det är något för mig om jag inte testar? Så i helgen ska jag på en fortsättningskurs, även nu är jag livrädd för att ”jag inte ska vara tillräckligt bra”, samtidigt intalar jag mig själv att något kommer jag troligtvis få med mig hem och nej, en del på den kursen är nog långt före mig men försöker landa i att det är okej, att jämföra med mig själv bara och se det som en erfarenhet till. Jag har alltid varit så tillbakadragen och haft sån sjuk ångest och inte vågat saker på tu man hand men försöker utmana mig i det, för ångesten blir bara större om man aldrig utmanar den. Så se det som det, en erfarenhet rikare och du, du kommer växa så mycket på det.

    Vilket fin inlägg! Heja dig!

     Tack! <3

    Vilken bra inställning du har till att inte jämföra dig och så. Roligt att du ska gå fortsättningskurs också!
    Måla låter roligt, jag får så mycket prestationsångest dock. Alltid känt att om det inte blir perfekt med en gång, vad är det för mening då? 😅 är ju en självklarhet att man inte kan något första gången, man måste öva osv. Vet inte hur jag ska komma ifrån det tänket riktigt.

    Du har så rätt i det du skriver. Stängt inne mig länge så jag har verkligen gått bakåt i mitt mående och självständighet. Missar mycket för att jag inte vågar, låter ångesten bestämma.
    Borde försöka göra något utmanande varje vecka. Tack så mycket för ditt fina svar💕

     Första kursen så tittade jag på mina målningar och bara ”vafan är det här?” och nedvärderade dem som tusan, jämförde mig med läraren som målat i 6 år men så kom jag hem och såg mina målningar med andra ögon och bara ”wow, har jag målat de här?” Så det är inte lätt när ångesten och prestationsångesten sätter igång men när jag landade i att se dem med andra ögon, så blev det lite lättare. Sedan är jag ju på kursen för att lära mig, det är ingen idé att gå dit om jag redan kan det?

     Försök vara snäll i dina tankar om dig själv och vad du kan. Såg att du funderat på att dreja, våga ta en kurs. En del kurser är bara endagskurser, där kan man testa om det är något för en. Du vågar, jag tror på dig!

      Lät så fint att du kunde gå från att ogilla det till att se det med andra ögon. Det är så sjukt att man jämför sig med någon, som läraren i ditt fall. Man lägger verkligen grunden till att känna sig kass när man gör så, och ändå har jag gjort så hela mitt liv.
      Och som du säger är det ju ingen mening att gå dit om man redan kan det. Ska verkligen ta med mig det, är inte rimligt att bli frustrerad för att man inte kan rita ett öga tex som ser ut som ett fotografi första gången man plockar upp pennan. Men ändå blir jag arg för jag är så sämst 🙃😅

      En endagskurs hade nog varit toppen. En bra mjukstart och så känner jag om det är något jag vill fortsätta med. Ska kolla efter det, tack:)

      Började gråta när jag läste, tack för du tror på mig. Jag ska våga, kommer vara nervöst men kommer kännas bra efteråt. Skulle vara underbart att hitta något som man älskar, get ett lugn och kanske läker mig lite.

      Ni är så kloka här inne, fått så fina svar och är så tacksam!

       Jag känner igen mig i så mycket som du skriver. Jag är min värsta fiende, jag har alltid varit det och till vilken nytta då? Vad ger det mig rätten att klanka ner på mig själv när jag bara försöker göra mitt bästa? T.ex. en bergsklättrare börjar inte att klättra i berg det första hen gör utan börjar med att gå till affären och köpa ett par skor.

       Det kommer vara jättenervöst men tänk vad du kommer växa när du väl har gjort det. Det kommer vara SÅ värt det, så kommer du kunna säga ”f_uc_k you” till ångesten också och det är den skönaste känslan i hela vida världen.

       Jag har också tänkt att jag vill lära mig att dreja och en dag ska jag gå på drejkurs, då ska jag tänka på vårt samtal och känna att jag klarade det. Tack till dig!

   Jag har precis testat på att dreja, anmälde mig till en kurs. Det är bara fem deltagare och ingen känner varann sen innan. Så mysigt och känns tryggt, alla är ju där för att lära sig om något nytt och det spelar ingen roll med man är.

    Åh, det låter ju som en perfekt grej! Börja på något där det är många människor känns så jobbigt, men en kurs med så få hade varit en bra start.
    Har funderat på dreja flera gånger, alltid velat prova men ser så svårt ut 😅
    Tack för ditt svar💕

     Ja,testa dreja! Är skitsvårt i början,men ändå kul,men du kommer att får till nåt, och att glasera och bränna ditt verk,och veta att detta har jag skapat,så roligt! På nybörjarkurs är alla på ungefär samma nivå,så var inte rädd för att ”vara sämst” Lycka till!

   Jag är lite av en hobbysamlare, haha. Har gått kvällskurs i arabiska, kreativt skrivande, oljemålning och drejning. Har provat nybörjarkurser för vuxna i thaiboxning, konståkning, balett och bugg. Konståkning var FANTASTISKT! Tyvärr pausades kursen pga corona och kom sedan Inte tillbaka. Älskade det!

   Till våren ska jag börja crawla och prova växtfärgning 🙂

   Våga prova! Man känner sig så rik, modig och uppfylld.

    Du låter lite som hon som snodde Monicas kreditkort i Vänner och gjorde en massa kul för pengarna, typ stepplektioner och köpte konstredskap. OBS, menar alltså att du låter levande och livsbejakande, inte som en korttjuv 😄

     Haha, jag lovar att jag har betalat för allt med mitt eget kort!

     Det var som att när jag vågade prova den första grejen så kändes det som att jag hade knäckt koden. Jag upptäckte hur roligt det är att vara nybörjare och lära sig något nytt. Hur mycket kul man kan få plats med i sitt liv. Jag upptäckte också att om man märker att en kurs eller hobby inte passar så kan man bara sluta. Låter uppenbart så här i efterhand.

     Men ja! Blir avis, vill också vara sån😍

      Det är inte medfött alls. Jag har övat i många år. Ni kan också 🙂

    Alltså fan vad häftig du är! Låter så underbart och roligt att du testat så mycket olika.
    Hur långa har dina kurser varit? Är dom flesta bara 10 tillfällen typ eller 1 år? Har verkligen noll koll. Fegar ibland ur när jag tänkt anmäla mig till något för det kostar pengar och rädd att jag inte fullföljer det, känns som man kastar pengar i sjön då. Fast är inte världens undergång, så får försöka släppa det.

    Synd att konståkningen inte kom tillbaka. Ser alltid så mysigt ut i filmer och om man ser något på youtube. Det är en sån sak jag önskar mamma hade tvingat mig till när jag var liten, fan vad häftigt att vara bra på det liksom 😂

    Växtfärgning låter väldigt intressant:)

    Vill vara som dig, låter så roligt och hade älskat mig själv om jag var mer sån😭😍
    Tack för ditt svar💕

     Kurserna har varit lite olika långa, men mitt tips är att ta något lite kortare rata gången. Ofta finns det gratis provapå-tillfällen.
     Det är verkligen inte bortkastat att prova något man inte gillar! Då vet man ju det! Så var det för mig och thaiboxning. Skitkul i början, men jag lärde mig fort att jag absolut inte kan slå andra människor och verkligen inte tycker om att bli slagen, haha. En bra upplevelse och nu vet jag att kampsport inte är något för mig.

     Skrolla runt lite bland Folkuniversitetets kurser och se vad som lockar. Det är så himla fritt och roligt här utanför bekvämlighetszonen! Våga våga!

      Låter ju som en självklarhet att man måste testa för att veta om man gillar det eller ej, men svårt ändå att få in i huvudet. Och är ju superbra att testa saker även om det visar sig att man inte gillar det, precis som du säger liksom. Men ändå har jag alltid tänkt att jag måste ha ett intresse och känna att jag gillar något för att testa.

      Och alltid tyckt det är så tråkigt att jag inte har någon hobby, jag är inte bra på något och tycker ingenting är kul. Men tro fan det när jag aldrig någonsin vågat testa.

      Ska titta Imorgon vad det finns för utbud i närheten där jag bor. Ska bli spännande att bara leta😅

      ”Det är så himla fritt och roligt här utanför bekvämlighetszonen! Våga våga!” Detta sparar jag i mina anteckningar och tar med mig💕

    Samma här. Så roligt att prova på. Har gått olika matlagningskurser, skiss/akvarell/oljekurser, glasblåsning, vinprovningar, dans, språk, drejning och smide. Och kanske något jag glömt. En del dagskurser och andra kvällskurser under olika långa perioder. Himla kul att lära sig något nytt.

   Jag har sjungit i kör i två omgångar. Rätt roligt faktiskt!
   Sedan gick jag en kurs i franska en gång också. Det var rätt roligt, men inte lika kul som körerna.

   Tyvärr var det svårt att lära känna människor där…

    Vad var det för typ av kör? Låter väldigt trevligt, ryser nästan alltid när jag hör en kör i någon film, serie eller ser något klipp på internet.

    Är nog rätt svårt att lära känna människor, känns det som. Som vuxen är det svårt att hitta vänner, man kan liksom inte bara fråga någon om man ska träffas och fika. När man var barn kunde man träffa någon på en lekplats, prata en stund och sen vara kompisar och umgås 😅

     Finns kurser i allt möjligt…Jag har dansat argentinsk tango,läst japanska,arkeologi och tecknat kroki.ABF brukar ha kurser till bra priser.(Om man inte gillar kursen kan man ju bara hoppa av ,även om man förlorar pengarna dock..)

   Kram till dej fröken höst. 😇

    Kram till dig ❤️❤️

   Var bor du, höstis?

    Jag bor i Småland, någon mil ifrån Växjö.

     Synd att det inte var Skåne, då hade vi kunnat göra nåt ihop! Men ta till dig av alla goda råd här ovan, det gör jag 🌸

      Vad fin du är! Väldigt mycket bra råd och pepp, verkligen underbart vad fina främlingar kan vara.
      Känns som ni alla lyft mig, tårarna har gått från nedstämdhet till en slags lättnad och tacksamhet.

   Något jag personligen gärna skulle göra är att lära mig ett nytt språk. Jag vet inte hur enkelt det är att söka in till komvux på rent intresse, men gissar att det även finns en del privata kursarrangörer att välja bland.

   Då kan jag rekommendera dig att börja dansa square dance. Du träffar trevliga och sociala människor, tränar både kropp och knopp och dansar till blandade musikstilar. Det finns en ungdomsklub(Buffalo) som ordnar egna danser och träffar. Här kan du hitta vilka olika klubbar det finns i Sverige och förhoppningsvis hitta någon nära dig. Yellow Rock(det betyder kram på squardanciska 🤗). https://squaredans.se/

   Blev inspirerad av tråden och gick in på folkuniversitetet för att kolla runt lite, det här var det första som dök upp! I Växjö, rätt bra pris och bara 6 tillfällen: https://www.folkuniversitetet.se/kurser-utbildningar/konst/akvarell/vaxjo/10144/

   Lycka till och uppdatera i ÖS med vad du väljer sen!

  Jag skrev i helgen om min fyraåring som hade en hemsk natt med hög feber och kräkningar vilket resulterade i att grannen kom upp och var otrevlig dagen efter…. I måndags mötte jag hennes man vid porten som bad om ursäkt för vad hon gjort och betonade att han inte höll med, samt frågade hur barnen och jag mådde. Det kändes så fint! Och tack även till er som skrev så fint här! Känns bra när det tyvärr alltid kommer finnas otrevliga typer, att den andra sidan väger upp! ❤️

   Fint 😊❤️

   Här har du en perfekt öppning för att gå över till henne med ett par bullar. Tänker att det bygga något fint ❤️

    Nej, man ska hålla sig borta från folk som är crazy!

   Inte höll med om vad? Att hans fru inte kunde sova? 😅

    Inte höll med om att det var rätt att komma upp till mig och vara otrevlig. Det fanns ju liksom inte något jag kunde gjort åt situationen där och då på natten med ett ledset barn. Så hennes agerande hade noll poäng.

     Hur visste han att frun hade varit ”otrevlig” då?

      Ja du, jag frågade inte. Men gissningsvis har hon väl beklagat sig till honom först och sen gått upp till mig. Sen vet jag inte varför du skriver ”otrevlig”. Men du kanske är en som skulle bete dig likadant mot nån som varit uppe en hel natt med sjukt barn?

       Låter väldigt osannolikt att han skulle springa upp till dig efter att hans fru berättat för honom 😅

        Gjorde han inte heller. Vi möttes i porten som jag skrev.

      Nu ska jag killgissa – hon berättade vad hon hade sagt?

       asså jag tänker att det är otrevligt nog att gå upp och plinga hos ngn som uppenbarligen har ett ledset barn.
       Vad förväntar man sig att uppnå med det? Extremt märkligt beteende. Varför liksom.

   Hur gamla är dom? Hade en mycket otrevlig granne, kom fram senare när jag träffade ett barn att han hade begynnande demens och att de inte heller kände igen honom.

    Strax över 60

  Vad jag irriterar mig på hur hela Sandra Beijers kommentarsfält hänger på varandra i hur duktiga de är som delar upp tiden med barnen mellan sig trots att barnet visar tydligt att den vill vara med den ena föräldern. När någon säger emot och tycker att man ska se till barnbehov före vuxenbehov så möts den av en som vanligt hånfull kommentar av Sandra. Får väl vara tydlig med att jag inte tycker att vuxna aldrig får vara ifrån sina barn men att de i kommentarsfältet mer verkar bry sig om att få sin egna tid regelbundet. Och självklart är det svårt att möta barns behov hela tiden men min poäng är att föräldrar utgår först och främst från sina egna i väldigt stor utsträckning. Föräldrar kan aldrig göra fel enligt dem och de som säger emot skammar föräldrarna. Inte konstigt att barn mår så dåligt idag.

   Det är väl bra för barnet att få vänja sig vid båda föräldrarna. Vissa människor har dessutom inte möjlighet att välja att dela upp tiden mellan varandra. 🙄

    ”Vänja sig vid båda föräldrarna”. Man får väl ändå hoppas att barnet får göra det i sin vardag. Varför behöver man dela upp barnet emellan sig hela tiden? Vad sägs om att tillbringa tiden tillsammans med barnet? Är det så märkligt i dagens föräldraskap? Självklart behöver man ibland göra det men många föräldrar verkar ju utgå från att deras vuxentid är viktigare än att vara med barnet. ”Om jag är trött så är jag en dålig förälder och det märker X av så jag MÅSTE få några timmar för mig själv, buhu”.

     Men orka… Känns som om alla här vill hacka på Sandra Beijer och hennes föräldraskap, medan de själv ger obegränsad skärmtid åt sina barn och matar i dem socker och skräpmat.

      Förstår inte heller varför Sandra väcker sånt behov att kritisera hennes föräldraskap.
      Det letas fel konstant av vissa. Tycker hon verkar ha ett fint och harmoniskt familjeliv som hon trivs med.

       Jag har inte kritiserat Sandras föräldraskap specifikt utan poängterade att det ofta finns en anledning till att barn tyr sig särskilt till en förälder en eller flera perioder, då flera i kommentarsfältet fyllde i hur de brukar göra. Sandra har heller inte godkänt en kommentar som jag skrev angående A:s märkliga kommentar om barnvakter, så det är ju tydligt hur hon vill vinkla saker och ting.

     Har också tänkt på att de delar upp sig mesta delen av tiden, tycker också att det är lite speciellt. Såvitt jag har förstått sover han ju hela nätter nu så de borde ju inte vara så utmattade att en måste vila och en ta barnet om vartannat. Och varför måste de gå ut med barnet så tidigt? En tvååring kan väl leka hemma också, hänga runt en när man pysslar med saker själv. (Ja jag har två barn själv)

      Dom vill väl ha det så? Räcker inte det?

      Från Sandras blogg:

      ”Vi pysslade med play-doh. Gjorde bilar, en orm, en klocka, en tärning. Bra sätt att öva sig på ord.”

      Verkar som han får leka hemma, puh!

   Du överdriver

   Vad du överdriver! De bor tillsammans och båda föräldrarna jobbar i stor utsträckning hemifrån, så vad är problemet med att Sandra spenderar en dag utan sonen? D har det ändå 100 ggr bättre än stackars skilsmässobarn som måste spendera 10 timmar per dygn på förskola och fraktas mellan olika hem…

    Sandra har själv sagt att hon/de inte behövde låta D komma tillbaka till förskola. från sommarledigheten men att de ändå lät honom börja för att ”hon drömmer om att sitta på kontoret och lyssna på musik”. Vad har skilsmässobarn med saken att göra?

     MEN VARFÖR BRYR DU DIG. Jag blir tokig. Låt dem vara! D verkar vara ett fantastiskt välmående barn så jag tror både S och B har rätt prioriteringar kring honom.
     Om du inte förstår referensen till skilsmässobarn måste du vara helt trög i kolan?

      ”Jag vill lyssna på musik istället för att få ett par extra veckor med mitt barn”. Ja, sannerligen rätt prioriteringar, må jag säga! Vad gäller skilsmässobarn så är det väl olika precis som för alla barn.

       Sätt inte citationstecken på något som Sandra aldrig har yppat.

        Du har uppenbarligen inte läst blogginlägget.

   Vi jobbar skift så barnen har ju fått vara med den som kan och såklart vant sig vid det. Tycker dock det är lite konstigt att dela upp barnet så mycket mellan sig när man är lediga, men då gillar jag verkligen att vara tillsammans hela familjen när vi kan, för vissa kanske egentiden är viktigare men brukar ha tid för mig själv på kvällen istället.

   Du kommer inte att hitta medhåll här. Detta är människor som har ”egentid” och ”mina behov dååå” i sitt DNA.

    Hur hälsosamt är det att sitta ihop med sin unge och ha ”mamma” som enda identitet då?

     Och där kom den. Så överraskande! Den självgoda föräldraklanen kan verkligen inte se föräldraskapet i nyanser.

     Det är DET ENDA som är hälsosamt. Du har missförstått livet.

      Hahaha vilken sjuk syn du har! För en nyfödd ja, då lever de flesta i symbios med sin mamma. Men inte en tvååring. De familjer som lever så verkar mest ha en neurotisk mamma som inte kan släppa taget.

      Stackars unge, måste känna ett stort ansvar för sin mamma:/

    Jag är lite förvånad över att när föräldraskap diskuteras handlar det oftast om att få tid iväg från sina barn, men aldrig om hur båda föräldrarna ska få rättvist mycket tid tillsammans med barnen.

     Men det var väl det som diskuterades också? Det samt få egentid ibland, om så bara få ligga i sängen och läsa bok i 30 min, gå och träna eller träffa en vän.

     Om ett barn har t ex mammapreferens och mamman alltid är hemma/tillgänglig, så är det ibland svårt för den andra föräldern att få bygga en relation. Men bara för att en delar upp tiden innebär det ju inte att de inte tillbringar tid tillsammans också eller att båda är där men en har huvudansvar för typ fixa inför läggdags osv.

     Jag har själv svårt att få egentid när jag är hemma just pga mitt barn har mammapreferens (2,5 år och alltid haft det). Det betyder inte att hon inte har det bra/är otrygg med sin pappa eller att vi alla tre mår bra av att hon är med pappa ensam ibland.

     Tror många här med åsikter inte ens har barn själva.

     Det får man ju jättemycket av naturligt iaf?

     Men hur ofta, i en vanlig familj, säger den ena föräldern ”idag ska vi till Skansen men du får inte följa med”? Tror inte det är speciellt ofta den ena nekas att vara med sitt barn direkt. Men ja speciellt när barnen är i förskola och skola, tiden man har att umgås är ju rätt begränsad.

     Haha, eller hur. Jag läste en artikel där ett gäng föräldralediga mammor i Solna förfasats över att det var minskad förskoletid för deras barn. För då kunde inte papporna varken hämta eller hämta för då var de ju på jobbet. Jämställdhetstänk ÄR bra men när det blir ett problem att barnen inte får vara 40 timmar i förskolan under veckorna för att papporna varken kan lämna eller hämta för då kunde inte föräldrarna vara jämställda. Fick också uppfattningen av att det var viktigt att visa för andra hur jämställda de var. Ingen verkade direkt bry sig om att det kunde vara rätt skönt för barnet med kortare förskolevistelse en tid.

    Du har verkligen rätt. Allt man säger för barns behov och rättigheter, kan vändas till vad föräldern ”behöver”.

  Kan ni rekommendera trosor som inte känns av. Det kan väl inte bara vara stringtrosor, eller?

   Använder själv endast stringtrosor på dagarna, tycker de är bekvämaste samt syns minst med kläder, har sedan trosor till natten, då är dem skönare!

    Hur kan man tycka att stringtrosor är bekväma? Störs du inte av det där jäkla snöret i skåran? Jag har försökt med string, men de bara irriterar mig hela tiden 😄 Folk har sagt att jag kanske har fel storlek, men trosorna ska väl inte sitta löst heller?

     Du har helt klart fel storlek om du märker av dem.

    Varför låter du inte snippan andas på natten? Får panik bara av att läsa string på dagen, trosa på natten 😆

     Du behöver nog inte få panik för att någon anonym sover med trosor😊

    Alltid tyckt det är så otroligt fint, vackert, snyggt, sexigt och feminint med string! Ni som använder det har mig helt lindad runt lillfingret… Du är inte singel och sökande möjligen, Olivia? Skulle gärna bjuda ut dig. 😉

   Skönast är ändå tighta boxerkalsonger, om man inte har tighta byxor över

    Varför är boxerkalsonger skönare än boxertrosor? Menar inget drygt utan uppriktigt. Samma längd på benen så enda skillnaden är väl platsen för snoppen?

     Ens muttis kanske är stor som en pestmasknäbb!

     Har testat flera boxertrosor men de har varit för korta i benen eller låga i midjan eller av material jag inte tycker känns skönt så jag har landat i att det är skönast med kalsonger.

      Ok 😊👍

    Nej, hu. Avskyr att ha något runt benen och massa överflödigt typ som korvar och flyttar sig. Mardröm.

   Jag känner aldrig av mina trosor. Använder inte string. Mina favoriter är någon slags sporttrosa från Rönish i supermjuk material med laserskurna kanter.

   Använder Lindex brasilian modell på trosor, tycker de är väldigt sköna och de syns inte under tighta byxor. 💃

    Bästa! Mjuka & sköna och smiter inte åt, men sitter ändå där de skall. Hoppas de aldrig slutar sälja dessa alltså. Håller hur många tvättar som helst gör de oxå.

   Använder bomullstrosor från Kappahl. Tror de säljs i 3-pack. Känner aldrig av dom trots att jag har de med spetsdel vid rumpan.

   Lace labratory är guld

   Gillar twilfits i högre modell i bomull. Jättesköna.

   Seamless är bäst

    Jaa Lindex har svinbra i nåt lite glansigt stretchigt material i massa modeller som är seamless, min favorit är den med bred platt spets i midjan klämmer inte åt nånstans och syns inte under klädernas

    Under armour har ett tre-pack hipster som inte känns öht. Finns på Zalando bla.

   Dolly boxer trosor från Twilfit så mjuka och sköna

   Lace Laboratory är grymt sköna! Annars Brazilian Model från hm eller Lindex!

  Påväg nästa vecka till Stockholm på resa, men nu blir jag orolig på att är det okej.. men har familjen där, bor själv i Köpenhamn och inte sett dem sedan juli.. barnen väntar på att få se farmor, farfar och morfar nästa vecka då vi ska åka till Stockholm!
  Ooh med alla dessa oroligheter! Saknar min trygga hemstad!

  Någon som har lyssnat på SvD Blenda om YogaGirls vilda graviditet? Ändrade det din syn på saken? Tror du det finns nåt i hennes förhållningssätt under förlossningen som andra kvinnor kan dra nytta av under sina födslar? Då syftar jag inte på delen att skippa all mödravård:)

   Har bara hört första avsnittet och blev provocerad av att hon kunde känna i magen att barnet inte var en tvilling då den var mer introvert osv. Loooool

    Haha ja vissa hippieaspekter förstärktes oerhört i senare avsnitt… Spoiler alert: deras hund åt upp slemproppen som en *kul grej*. Men! Imponeras av hur otroligt mycket hon litar på sig själv och sin egen förmåga. Har alltid tänkt att jag aldrig skulle klara av att föda utan hjälp från vården, och fast jag fortfarande tänker föda på sjukhus fick jag mig en tankeställare om huruvida bristen på tillit till mig själv kan ha negativa konsekvenser.

    Barnet visade sig vara tvilling, på tre astrologiska sätt dessutom!

   Jag tror att många skulle gynnas av att ”känna in sin graviditet” på ett annat sätt än väldigt medicinskt. Men just Yoga girls perspektiv känns, iaf enligt mig, alldeles för flummigt. Jag lyssnade istället mycket på Asabeas och Opokuas podd under graviditet och jag kände att deras förhållningssätt hjälpte mig.

   nej det är bara urbota dumt gjort att ha en vild graviditet.

    She didn’t…

  Jag hatar ny mascara! Tycker mascaran är som bäst när den är på väg att ta slut, alltså lite torrare. Har provat massor olika som skryter om att vara klumpfria men ingen är det som ny. Jag vill inte att fransar ska klibba ihop utan vill att de ska se ut som mina gör naturligt men med mörkare färg då. Vilken ska jag då köpa?

   Lancome hypnose!

    Tack, ska kolla upp 😊

   Vet folk som pumpar luft i maskaran genom att pumpa borsten in-ut-in-ut. Detta gör de innan den de använder tar slut, då hinner den nya bli lite torr. Inget slår Telescopic (men de testar på djur så nej tack).

    Min svägerska torkar av mascaraborsten mot hushållspapper innan hon drar den över fransarna, voilá – inga klumpar, bara färg. Ser ut som hennes fransar men mörkare.

  Kan alla föräldrar bara ta sitt ansvar i dessa smittotider och hålla barnen hemma när de är sjuka! 48 timmar efter senaste kräkning och en feberfri dag. Lite snorig okej, men inte om det konstant rinner tjockt gult snor. Hur svårt ska det vara? Blir galen på alla smittor som bara går runt runt.

   Håller med. Så tröttsamt med allt som bara går runt 😑

   Många har fått det tuffare ekonomiskt så man har mindre ekonomiskt utrymme att vabba en ”extra” dag tror jag.

    Att tänka så är ju extremt korkat och kortsiktigt. Lämnas barnen tillbaka går tidigt är risken väldigt stor att smittan kommer i retur typ 2 dagar senare. Istället för att få bli ordentligt frisk.
    Och har man inte råd att vabba och ge sitt barn den självklara återhämtning de har rätt till och behöver så borde man nog tänkt till lite innan. Himla märkligt inställning annars ”jag vill ha barn men har inte råd att ta hand om dem på bästa sätt”.

     Jag håller med om att man inte ska lämna sjuka barn. Däremot tycker jag att det är ett ojuste argument att man borde kunna ta hand om sina barn innan man skaffar dem. Det ekonomiska läget har ändrats rejält den senaste tiden. Man kan bli sjukskriven. Livet kan hända, helt enkelt.

     Men hur tänker du nu?
     Barnet är här och har behov. För att en förälder ska kunna tillmötesgå dessa behov så behövs en inkomst. Att vabba när räntor är rekordhöga, en matkasse snittat 500 kr, blöjor nu kostar 149!!!kr, bensin blir dyrare, elkostnaden chockhöjs osv. är inte alltid ett alternativ. I vissa fall ”kostr” vabb flera tusen kr, alla har inte råd. Eftersom man inte kan abortera bort en 3 åring så är alternativet att lämna på förskolan för att kunna överleva. Det är inte rätt att lämna men herregud, de är sjuka hela tiden. Hur ska man lita på att alla andra också håller barnen hemma när risken innebär flera tusen kr POFF borta? Det räcker med EN girig förälder och barnen bli sjuka ändå.
     Jag lämnar när de är pigga och pedagogerna är noga med att skicka hem ungen om den är sjuk..ändå är de sjuka 293938 gånger per månad. Då får det vara så. Ha barnen hemma om du inte klarar av denna verklighet.

      Var är din partner? Byt jobb och vabba/jobba på distans?

      ”Alla har inte råd att vabba” Nähä, så då är alternativet att lämna sjuka barn på förskolan? Som både smittar ner andra barn samt mår dåligt själva eftersom de hade behövt vara hemma och vila. Det FÅR helt enkelt vara ett alternativ. Jag är ensamstående på heltid, har två barn och jobbar själv i skola (alltså inget högavlönat yrke). Har aldrig tänkt tanken att jag inte skulle ”ha råd” att vabba. Är barnen sjuka så är jag hemma med dem, något annat alternativ finns inte och ska inte finnas för någon.

       ja då får dom va på dagis helt enkelt.

        Barn som är sjuka har inget på förskola och skola att göra. Hur kan man inte fatta en så enkel sak?

      Trodde du att det var billigt att skaffa barn? Blir så förvånad varje gång folk säger att de inte har råd att vabba. Hur kunde du komma på idén att skaffa barn vid första början isf?

       Snark

   Förkylningsvirus, covid och liknande smittar allra mest INNAN symtom börjar bryta ut. Förkylning, influensa, magsjuka är något vi inte kommer undan det är bara att inse. Sedan ska man ju inte skicka barn till skola och förskola som är sjuka och inte orkar såklart.

    Klart man inte kommer undan smittor när man har förskolebarn. Men det är ju knappast en anledning till att inte hålla sina barn hemma när de är sjuka, för både deras och andras skull. Herregud det är ju vanligt sunt förnuft.

   Ja men exakt! Så jäkla irriterande, och föräldrar som inte har syskon hemma.. som drar med det sjuka barnet till hämtning/lämning av det friska. Fantastiskt irriterande !!

    Man kan iofs se till att lämna och hämta åå gården. Då gör det ju typ absolut inget pm man tar med ett sjukt barn i vagnen och inte ens går in bland de andra barnen.
    Vet du hur jobbigt det kan va att ha ett sjukt barn och ett friskt och superpiggt barn hemma? Helt olika behov. Och det pigga barnet behöver få komma ut och leka vilket inte är möjligt med syskon med feber typ.

    hur tänkte du att jag som ensamstående skulle göra…

  Vad tycker ni om senaste avsnittet av Bachelor in Paradise? 😅 annorlunda upplägg på slutet att inte Zimon o Matilda fick ”gå vidare” fast de själva ville det.

   Ja, men det kändes inte så äkta.

    Ja de är ju omaka men tyckte ändå det blev så märkligt slut. Inga av paren lär väl hålla ändå kanske..

   Håller med! Lite konstigt upplägg. Känns ju som Emelie och Carl är lite på samma nivå som zimon och Matilda också och att Nisse likagärna kunde sagt nej till dem också.

   Tycker för övrigt att bachelor in paradise varit en ganska stor besvikelse? Så tråkigt att alla blev ”par” på en gång. De skulle ha tvingat dem att inte vara i par hela tiden på något sätt, typ att olika personer är tvingade att gå på dejt med varandra så det rörs om i grytan lite

    Ja precis, håller med!
    Ja men verkligen, det var ju knappt några dejter, bara Zama supé heeela tiden för att röra om i grytan. Nä verkligen en besvikelse, de hade kunnat göra programmet mkt roligare

     Verkligen! Byt ut några Zama supé mot dejter så hade det blivit bättre tv

   Jag förväntade mig att flera skulle åka hem istället för att dela ut en sista ros avsnittet innan eftersom att de tryckte på att rosen skulle symbolisera att man ser en framtid tillsammans så tyckte faktiskt om konceptet med relationsexperten och att inte alla fick ”gå vidare” faktiskt haha.. De paren som inte känns genuina (har förståelse för att vi får se en liten del av allt och att det klippa mycket) tycker jag är tråkiga att följa 🙂

    Förresten någon som har lyssnat på relationsexpertens podd någon gång?

   Haha ja så väldigt knasigt att Nisses dom va det som gällde. Men trodde ju inte på dom ändå 🙈 Tror iofs inte på nåt av paren 😅

    Relationsexperten 🫠

   Håller med angående att alla blev par så fort. Cale och Michelle samt typ René och Simon har varit så tråkiga att kolla på. Den enda som gjorde som man ”ska” var väl kanske Angelo, lite tråkigt tråkigt han fick så mycket kritik för det bara.

    Ja och inte var de ens på några dater så att man lärde känna de mer, alltså Cale o Michelle var väl aldrig på nån date ens

     Nä precis. Förstår dock att dom aldrig fick några dejter då det verkligen inte hade varit speciellt underhållande att se på. Tror inte något av dom fast paren fick någon dejt väl?

  Jag gillar att det blir mer allvar, annars känns det som att alla hade vart kvar och inte tagit det lika seriöst.

   Svar på bachelorkommentaren ovan

   Jo men då hade det varit bättre Malin hade valt ut det, som ändå känner paren tycker jag

  Hur balanserar man mellan att (fortsätta) ha kontakt med en obotligt sjuk familjemedlem och att ta hand om sig själv? Jag har en nära anhörig som har en allvarlig och dödlig sjukdom som bara kommer bli sämre och tillslut leda till döden. Hon är deprimerad och får mig tyvärr att må väldigt dåligt psykiskt när jag har varit och hälsat på henne, och stämningen hemma hos henne är väldigt tung och deprimerande. Det är alltså på nivån att jag blir suicidal efter varje gång jag har varit där och inte lite ”vanlig depp”. Det kommer att vara såhär i kanske 5-6 år till tills hon går bort och jag fattar inte hur jag ska orka. Sorgen jag känner är överväldigande och gör att jag har haft ständiga självmordstankar sedan sist jag var där, och mitt liv är redan tufft då jag är sjukskriven för utmattning, ptsd och depression för andra saker. Är det egoistiskt att hålla lite avstånd till en dödssjuk familjemedlem för att tänka på sitt eget mående? Kan tillägga att hon har många andra omkring sig som stöttar henne och hjälper till med olika saker. Om jag inte har hört av mig på ett tag så är hon och en annan bekant duktig på att ge mig skuldkänslor och vår relation har alltid varit ganska ansträngd.

   Om det handlar om ditt eget liv och hälsa, absolut inte egoistiskt tycker jag. Men oerhört tufft läge, lider med dig ❤️

    Tack för ditt svar ❤️

   Du behöver nog hjälp, detta är inte ok! Jag brukar skrika ”plikt att ta hand om familj” men om ditt eget liv är priset, då får du nog söka hjälp. På riktigt. Även medlemmen behöver komma till insikt med sin död, kanske den också ska få stödsamtal?

    Jag går redan hos psykiatrin sedan barndomen och det enda de gör är att råda mig till att söka hjälp på akutpsyk om suicidtankarna blir ”för akuta”. Hon har alzheimer och är väldigt virrig sedan innan så insikt osv ligger över hennes nivå.

     Själviskt av henne att vara deprimerad efter att ha fått en dödsdom. Hon borde ju faktiskt beakta omgivningens känslor också, även om hon har en kognitiv sjukdom och saknar självinsikt *ironi*

      Ta din ironi och kör upp den någonstans tack.

   Egoist samhället vi lever i är skrämmande. Din familjemedlem är döende och på något sätt så behöver du ”skydda dig själv” för att DU inte mår bra av att besöka hen? Förlåt men låter helgalet och förstår att man desperat söker bekräftelse på att det är ”OK att tänka på sin egen hälsa först” men innerst inne vet du själv att det inte är rätt. Att bli suicidal av besök hos en sjuk familjemedlem är något du behöver ta ansvar över att hitta verktyg att hantera för det låter inte normalt men låt inte din familjemedlem betala priset för din egoism. Ditt dåliga samvete kommer kanske inte kännas värt det den dagen hem går bort.

    Håller med, hemskt att bli lämnad ensam sjuk i väntan på döden.

     Hon är inte ensam utan hon har många andra som hjälper henne med allt möjligt. Hade hon inte haft det hade det varit skillnad.

      Men demens är jobbigt även för anhöriga. Jag fick hjälpa mamma mest men hoppas andra familjer kan dela upp besöken. Sedan om man själv har tex ångest såklart det blir jobbigare då.

     Man är inte familj bara när det passar en själv.

      Och vad vet du om hur vår familjekonstellation ser ut?

    Måste man låta så otrevlig? Så vad är alternativet menar du? Att jag ska fortsätta stötta henne och tillslut ta livet av mig?

     Du behöver nog hjälp om du mår så dåligt av att träffa en familjemedlem som är svårt sjuk. Särskilt när personen själv inte har insikt eller möjlighet att ”gör det lättare för dig”.

     Bry dej inte om hårda svar. Du ska ta hand om dej. Och orkar du inte besöka är det ok.

      ❤️

     Om du inte kan stötta en familjemedlem som är svårt sjuk utan att få det att handla om dig själv och ditt mående så låter du rejält empatistörd.

      Är du helt dum i huvudet?

    Håll bara käft! Vet ni vad PTSD innebär? Puckon. Hon skriver ju inte att den anhöriga kommer att dö i nutid. Det är såna åsikter som ni har som gör psykisk sjukdom/ohälsa ännu svårare att uthärda.

     ❤️

    Fruktansvärd kommentar till någon med PTSD, depression och utmattning. Att håna en person med suicidtankar och förminska en människas mående. Nä, det är inte ok någonstans.

     Vet inte vart TS hånats? Bara för att man mår psykiskt dåligt saknar man väl inte lite eget ansvar.

      Om du inte själv inser det så blir du inte klokare av ett svar.

     ❤️

    Du själv ska nog uppgradera verktygslådan. Fattar du inte att personen redan hade psykiatriska diagnoser.när den anhöriga blev sjuk.? Att psykiatrin inte har mer att erbjuda än besök på akuten. Inse att psykiatrin är begränsad både gällande behandling, ekonomi, personal…… Det är inget drop-in med universallösningar för trasiga själar.

     * Till Amelie och likasinnade

    Här har vi en TYPISK kommentar på ÖS! Totalt dömande och noll förståelse och empati för en annan persons livssituation.

     ❤️

   Dina egna diagnoser är tunga, har flera av dem själv. Eftersom det finns andra människor i din anhörigas omgivning ska du inte känna skuld över att ta hand om dig själv. Du är ju också dödligt sjuk även om det är på ett annat sätt. Du måste prioritera dig själv nu. Jag håller mig aningen över ytan och kan inte få fram nån reservkraft. Du lever likadant, men med ytterligare tyngd utifrån. Din hälsa kan inte läggas åt sidan tills andra omständigheter gäller. Här och nu SKA DU ta hand om dig på det sätt som du anser vara bäst. Skriv mer om du vill, jag är vaken några timmar till och håller koll ❤️

    Tack för ditt svar, uppskattar det ❤️ Ska försöka hitta någon slags balans i det här och se om jag kan ”stänga om mig” känslomässigt när jag träffar henne så att jag inte blir lika påverkad.

     När det är svårt att hitta något ljust får du mer förlita dig på att inte låta det mörka bli svart. För mig är det iallafall något lättare att ta mig igenom dagen utan att nollan hamnar på minus.

   Du behöver ta hand om dig själv i första hand. Du är den viktigaste personen i ditt liv och du behöver fatta beslut som gör dig friskare. Du lever själv med sjukdomar som är oerhört jobbiga att leva med. Det är inte värt att riskera ditt eget liv för att någon annan ska bli nöjd, oavsett orsak.
   Värdera dig själv högre, ta hand om dig och skit i de som vill få dig att känna skuldkänslor.

    Tack för ditt svar, ska försöka göra det. ❤️

   Med tanke på din egen problematik så tror jag att du behöver stöttning i att hantera denna hemska situation. Handlar det verkligen om att du vill ta avstånd från personen, eller handlar det snarare om att du vill fly från situationen? I all välmening, för sistnämnd aspekt är ingen konstig reaktion på trauma. Ta hand om dig, kram.

    Tack för ditt svar, jag vill nog egentligen inte ta avstånd från personen utan det handlar nog mer om att sorgen jag känner inför att allt är förändrat/förlorat är överväldigande och att jag just nu inte klarar av att hantera det faktum att ingenting kommer bli som förr. Tyvärr har personen fått mig att må dåligt även innan hon blev sjuk och då valde jag att ta avstånd, men nu när hon är sjuk så känns det som sagt egoistiskt av mig att göra det. Egentligen tycker jag så himla synd om henne vilket också är en del av sorgen, hon känns så ”liten” och hjälplös på något sätt och det gör att mitt hjärta går sönder. Tack, kram.

  En familj fick ju söka akut vård för några dagar sen och en av dem dog och de tre är mycket svårt sjuka. Och nu så kan de inte hitta vad det beror på. Det är ett mysterium, enligt alla, även för sjukvården. Sjukvården säger att matförgiftning eller svampförgiftning är helt osannolikt. Även strålning är helt uteslutet, då proverna inte visade det heller. Och sjukvården vet naturligtvis vad de pratar om. De tror att det kan vara gift, men de verkar inte ha hittat något som tyder på det heller och jag tycker att det lät väldigt tveksamt när de sa det. Sjukvården förstår vad det är, och inget syns i proverna.

  Varför tänker ingen; VIRUS. Ingen vekar tänka att det är ett nytt virus. Trots att ALLT tyder på att det är just ett virus.

  Familjen bor på en gård. = Grisar på gården kanske? Och även om de inte har grisar på gården så finns det ju vildsvin ute på landet när man bor på en gård.

  Svinpesten! Virus ändrar ju på sig. Virus kan ”hoppa” mellan djur och människor, först så går det från djur till djur, sen ändrar det på sig och börjar gå från djur till människor istället, många virus har ju gjort så, börjat mellan djur från djur till djur, kycklingar, fladdermöss osv och sen så gått vidare till människor. Virus ändrar ju på sig, Covid har ju ändrat på sig hur många gånger som helst, och virus kan gå från djur till människor.

  De hittar ingenting i proverna. Det betyder ju att det är någonting helt nytt, som aldrig har drabbat människor tidigare och därför så syns det inte i proverna. Svinpesten skulle ju förmodligen inte synas i provsvaren, eftersom det aldrig har drabbat människor tidigare.

  Det har slagit otroligt hårt. En av dem dog, de andra är extremt allvarligt sjuka (ligger på intensiven och i ECMO). Det tyder ju också på att det är någonting helt nytt, eftersom de blev så svårt sjuka, när det ett nytt virus så blir människor alltid extremt sjuka, och jag kan tänka mig att svinpesten skulle slå otroligt hårt mot människor, det är ju bokstavligen en PEST.

  Det är lungorna och magen som har skadats värst på familjen. Magen och lungorna är = Virus, virus sätter ju sig på lungorna. Förgiftning sätter ju inte sig på lungorna väl på det viset? Det är ju virus som sätter sig på lungor och mage.

  Inga andra människor har smittats, och därför så utesluter de virus, MEN det kanske bara smittar från djur till människa? Och sen så tar det stopp där? Det smittar kanske inte mellan människa och människa, utan det smittar kanske enbart från djur till människa. Familjen har kanske inte smittat varandra, utan allihopa blev smittade direkt från djuret. Det är därför inga andra människor blivit smittade, för det smittar bara från djur till människa, och inte från människa till människa. Eller så har andra människor blivit smittade men att det inte har märkts ännu, inkubationstiden kanske är lång,

   Sjukvården förstår INTE vad det är, skulle det stå.

   Det är säkert ett UFO-virus. Det vet man ju, att rymdvarelserna drar med sig litet av varje.

   Har de uteslutit virus?

   Hur vet du att de inte tänkt på virus?

   Pappan är utskriven från sjukhuset.
   Skulle personligen gissa på någon typ av förgiftning då alla drabbades samtidigt.

    De har du också en tråd du kan läsa i för lite bevis 😊

   Säkert 5G-strålningsförgiftning orsakad av vaccin, chemtrails och för hög dos av fake News. Väldigt vanligt nu för tiden! Botas bäst med kollodialt silver och oljor.

    Skämta hur mycket du vill men att förneka chemttails och att vaccin kan ha bieffekter visar bara hur dum du är. Det finns enormt mycket forskning och bevis på båda dessa men så länge ni är i majoritet då tror ni att ni har rätt.
    5g kan jag inte uttala mig om men ingen rök utan eld.

     Skämtar du?
     Chemtrails är en konspirationsteori och inget annat, men med foliehatten på är du säkert säker.
     Sjävklart finns det bieffekter av vaccin, det finns bieffekter av Alvedon, så ser inte din poäng.

      Det finns VIDEOR på planen när de sprutar saker. Det finns deklassifierade dokument som talar om vad chemtrails innehåller. Det finns piloter som erkänt att det är sant. Visst kanske det är hittepå men jag tror att det är sant och jag har lika mycket bevis som du.

       Kan jag få ta del av de här filmerna som är bevisen?

     Var kan jag läsa forskningen på detta?

    Och te, för kaffe är ETT GIFT!!!

     Hur var det nu, är det kaffe och tänd lampa som man får missfall av?

      Hahahahah, ja just det.

   Orkade inte läsa, väntar tills kommentaren kommer ut som ljudbok.

    Hahaha! Jag kan sammanfatta: hela familjen blev svårt sjuk. Sjukvården vet inte orsak. Kan det va ett nytt virus ex svinpest?

   Varför hittar du på? Dom bor inte alls på en gård

   Nja. Du har helt rätt i att läget var och är allvarligt, men i dagsläget tycks samtliga familjemedlemmar vara tillbaka på sjukhuset i Hudiksvall. Pappan ska idag ha flyttats från IVA till en, hur man nu ska uttrycka det, mindre allvarlig avdelning. Hade ingen förbättring setts så hade man inte flyttat tillbaka dom, och jag har otroligt svårt att se att man skulle frakta tillbaka en patient i ECMO. Jag tror inte att någon aktivt uteslutit din teori, men det finns betydligt mer rimliga teorier att undersöka innan man når dit. Sedan tror jag att mycket av vad man vet undanhålls från media i och med att det rör en aktiv mordutredning.

    Geniet har talat 🙏 men ”nja”.

    Lite faktakontroll

    ”samtliga familjemedlemmar tillbaka på sjukhuset i Hudiksvall”

    – En död, två kvar på IVA. Pappan har blivit förflyttad från IVA

     Nej, den familjemedlem som tragiskt nog dött vårdas såklar inte på IVA, men det trodde jag inte att jag skulle behöva förtydliga. Tydligen hade jag fel, så här kommer ett förtydligade just for you:

     1. Tragiskt nog avliden. Vårdas inte på någon avdelning.
     2. Vårdas på IVA i Hudiksvall
     3. Vårdas på IVA i Hudiksvall
     4. Utskriven från IVA i Hudiksvall, vårdas på någon mindre allvarlig avdelning i Hudiksvall

     Blev det tydligt nog nu?

      Nästan rätt, IVA i Uppsala och Solna!

   De bor inte alls på någon gård, var har du fått det ifrån? De sa på nyheterna igår att de bor i lägenhet.

   Jag kommer från staden där detta hände, och de handlat om toxiner, gifter/kemikalier. Fynd har även gjorts i parets bostad. Så nej det handlar inte om något konstigt jäkla virus, dom har blivit förgiftad helt enkelt.

  Jag har varit sådär lite halvvissen nu i veckan. Inte sjuk, men inte heller helt frisk. Som en förkylning som ligger och lurar men aldrig bryter ut. Jag har givetvis vilat och passat på att ta lite extra l hand om mig själv, men nu håller jag på att bli lite galen av att inte träna och mest skrota runt hemma.

  Jag fattar såklart att jag inte ska springa ett maraton, men hur farligt är det egentligen att träna lite lagom? Rask promenad och ett yogapass kan väl inte påfresta hjärtat/kroppen så värst, eller?

   Jag har känt mig likadan och tycker också det är jobbigt att inte kunna träna som jag brukar. Har dock gjort lugn yoga och tagit promenader med ugnarna i vagnen och det har inte känts dåligt eller så. Jag skulle säga att lugn rörelse är helt ok, så länge inte kroppen säger ifrån på något sätt såklart.

    Herregud vad tungt att promenera med ugnarna i vagnen. Kan inte vara bra om man känner sig krasslig.
    😆😆😆 Sorry var bara tvungen, har inte druckit kaffe än

     😂

   Man ska inte träna om man har feber eller ont i halsen men annars är det fritt fram om man har orken.

   Är det inte om man har ont i halsen det kan bli så farligt? Då skulle man inte ens promenera.

  Kollega eller chef på jobbet som tycker att hens tid är så mycket viktigare än min. Svarade inte på mail, säger att hen har viktigare saker och att man för gå ur hens rum när man försöker ställa frågor som man behöver ha svar på för att själv ta sig framåt i arbetet. Hur bemöter man ens en sån person?

   Är det en kollega, prata med din chef. Är det din chef, prata med dens chef eller HR.

   Har du provat ta upp det med personen?

   Har du reflekterat över att problemet kan ligga hos dig? Jag har kolleger som ställer samma frågor om och om igen trots att tydliga svar ges från mig och andra kolleger i tal- och textform.

   Till slut lessnar man och prioriterar ned dessa. Och ursäktar sig för att komma vidare med sitt arbete.

   Ställer du ofta frågor via mejl eller genom att gå in på hens kontor? Jag hade blivit väldigt störd om det hackade upp mitt fokus och min arbetstid, även om man är en hjälpsam person som gärna vill svara. Kan du samla ihop dina frågor under dagen eller veckan till ett enda mejl eller tillfälle? Så du får svar på alla frågor men kollegan blir störd mer sällan?

  Jag tänkte måla naglarna. Ska jag välja något mörkt, murrigt och höstigt eller nåt mer neutralt? Kan inte bestämma mig 😛

   Vinrött är så fint! Eller mossgrönt, eller typ orange/rost.

   Nåt murrigt höstigt 🍂 💅🏼

   Ta det med mest färg. Om jag hade haft naglar värda att lacka så hade jag kört på rött eller någon typ av mellangrönt.

   Kör på neutralt. Flagnar ändå så snabbt och då ser det inte fint ut med mörka färger. Men vill du måla om ofta så kör färg 😊

   Brunt eller grönt, som den färgen nån ovan länkade, gärna lite mörkare ändå kanske. Det är fint.

  Härligt att se THK med en ny kompis ❤️

  Jag var på matchen i måndags och har väldigt svårt att hantera mina känslor. För er som varit i liknande situationer, vart har ni vänt er för hjälp? Det är inte synd om mig och jag var väl aldrig i någon egentlig fara på arenan, så kommer komma på fötter igen men dagarna känns väldigt tunga.

   Jourhavande präst i din kommun, man kan ringa och prata av sig. Behöver inte vara ett religiöst samtal.

   Stackare ❤️ du gör rätt i att prata med nån. Ring kry och be om att få några psykologsamtal (gärna remiss för psykolog IRL då det har bättre effekt)

    Då är det bättre att kontakta vc än kry.

     Inte om man vill ha hjälp.

   Kolla om din hemförsäkring har kris stöd!

  Är det någon som har bra eller dåliga erfarenheter av periodisk fasta 16:8 att dela med sig av? Jag började här om dagen o det känns just nu kanon. Målet är att gå ner i vikt o än så länge känns det lovande. Hur länge har ni hållit på? Viktnedgång? Kör ni alla dagar i veckan eller paus ibland?

   Jag har bra erfarenhet! Inte kört stenhårt men fasta 19-11 dvs skippa frukost, tidigt lunch mellanmål och middag. Kör så mån-fre och mer fritt på helgen tex frukost med familjen kl 09. Började promenera lite mer och gick ner ca 5 kg på 5-6 månader. Kändes inte alls som en stor eller jobbig förändring. Har nu behövt sluta pga gravid men tänker plocka upp igen efter avslutad amning.

   Körde hösten 2020 + daglig motion (promenader och löpning). Åt mer riktig mat på fredag+lördag. Höll på augusti-början av januari och rasade i vikt.

   Ska börja igen tänkte jag.

   Jag har insett att jag ”råkar” leva så, men inte med flit. Jag har sällan aptit på morgonen så jag äter sällan innan lunch, ibland något mindre vid 10 kanske. Men oftast käkar jag alltså första målet vid 10-12 och sista vid 18-19. Jag mår bra så iallafall! 😊

   Jag kör det åtminstone måndag-fredag ätmönster mellan 12-20, kan bli lite mer fritt på helgen (främst med alkoholintag som kan pågå till efter midnatt ibland). Det är det enda som fungerat för mig när jag vill gå ner i vikt, är dock redan ”smal” men ja ibland går man ju upp lite och då är det periodisk fasta som löser det för min del (tränar/rör knappt på mig). Tycker heller inte det är det minsta jobbigt faktiskt, men har heller ingen matlust tidigt på morgonen så det passar mig bra. Jag har hållit igång med periodisk fasta nu i ett år åtminstone med undantag från semester/speciella tillfällen/helger ibland då.

   Kör 15:9 minst men mest 17:7, har gått ned 15 kg på 4 månader. Aldrig mått så bra. Blir inte ens hungrig längre.

   Men jag som älskar kaffe med mjölk på morgonen.. hur kan jag göra då?

    Dricker kaffe utan mjölk eller har ditt ätfönster på morgonen istället antar jag…

  Returnera kläder

  Måste plaggen ligga i exakt rätt plastpåse? Har blandat ihop påsarna med påsarna till plaggen jag ska behålla! Koden på påsarna stämmer ej med koderna i kvittot, hur gör jag?

   Hade samma problem en gång och det slutade med att jag skickade med alla små påsar i returordern just in case. Av alla online-klädföretag jag jobbat på så har de små plastpåsarna inte spelat någon roll egentligen. Klädesplaggen får nya plastpåsar när de behandlas i returen. Kan tänka mig att det mest handlar om att skydda plaggen lite extra när du skickar tillbaka dem. Finns ju alltid en risk att det går hål på den stora returpåsen, så därför är det säkrare att be kunderna skicka tillbaka kläderna i de små påsarna de får med som extra skydd.

   Jag har en annan fundering kring att skicka tillbaka, lånar tråden… om man har två paket från samma ställe, kan man skicka allt i samma bara man tar med alla papper som behövs?
   Kan hända att jag råkat slänga ena påsen nämligen.

    Det brukar vara lite olika på olika företag, vet att det funkar på tex Zalando men då står det också klart och tydligt att man kan göra så. Testa maila företagets kundtjänst och fråga ☺️

    På Zalando har det funkat iallafall, vet inte om det gör det överallt dock 😊

  Tillåt dig att känna det du känner ♥️ Hände ju bara för något dygn sen, inte alls konstigt att du mår dåligt.

  Min kompis har en kompis som även jag känner ytligt som uteslutande är ihop med upptagna män. Nu senast en gift kollega hon varit älskarinna till under ca ett år. Är så sugen på att avslöja för frun vad som pågår. Mannen har ett ovanligt namn så jag kan förmodligen leta upp kontaktuppgifter. Men samtidigt är det ju verkligen inte min business och frun kanske är lyckligt ovetande. Vad hade ni gjort?

   Nej, det hade jag inte lagt mig i. Du känner ju inte dessa människor personligen.

    Är det inte en typ human sak att göra då? Man ser något som är fel, ska man verkligen låta det fortgå. Vet utifrån vad kompisen berättat att det är otrohet ej öppet förhållande etc.

     Men gör det då. Varför frågar du om du redan har bestämt dig?

      Har inte bestämt något, funderar över vad som egentligen är rätt att göra.

       Det enda rätta är att inte lägga sig i.

   Varför skulle du lägga dig i det? Fokusera på dig själv.

    När jag tänker på svinigheten och att man ska göra det som är rätt så vill jag göra det. Men hon kanske inte alls vill veta och så kommer jag och släpper en fruktansvärd bomb.

    Sen är det en sak att tänka på att göra det och en annan sak att aktivt lägga tid och energi på ett sånt här ”projekt”…

   Jag hade inte lagt mig i. Som jag skrev under en annan kommentar, är för trött på drama för att ge mig in hos andra och skapa drama.

    Jag har varken tid eller lust egentligen men har blivit bedragen själv och önskar verkligen att någon berättat för mig. Så tänker att man kanske ”måste” på ett moraliskt plan. Men så kanske inte alla känner så klart, vissa kanske verkligen hellre vill vara ovetande.

   Jag hade velat veta om det var min man så jag röstar för att du berättar.

    Så om du blev kontaktad av en person som sa att en kompis kompis nog hade ihop det med din man så skulle du lita på det?

     Nej, men jag hade garanterat tagit reda på om det var sant eller inte.

   Ett tillägg: Om du röster nej, ange om du själv varit otrogen någon gång och ville vara det ostört… 😅

    Jag röstade nej och har aldrig varit otrogen eller varit med en man jag vet har varit upptagen. Däremot har en man varit otrogen mot mig.

     Hade du inte velat få redan på otroheten tidigare än du fick? Hur fick du reda på det, om man får fråga, förstår om det är privat.

      Jag fick reda på det genom att jag la ihop ett och ett och konfronterade honom. Hade nog inte uppskattat att någon helt okänd kom och la sig i faktiskt. Vår relation var mellan oss två. Men jag kan inte tala för henne så klart, vi är alla olika.

   Do it! Din kompis mår antagligen väldigt dåligt innerst inne och det här kan vara ett bra läge för henne att vakna upp

    Ja absolut bra läge att slå sönder den ovetande fruns liv. Hon blir nog jätteglad!

     Säkert jätteroligt att folk går bakom ryggen på en. Inte.

     Ögonöppnande > ett förhållande i lögn. Hon kommer över det och hittar en bättre man. Fint att du skyddar den otrogne mannen och älskarinnan. Grattis till bristande moral och socialt patos!

      Är du en del av deras förhållande? Nej.

     Det kanske hon visst blir så hon slipper leva tillsammans kanske i massa år med en falsk man.

      Eller så lever de ihop av andra skäl? Hon LEVER IHOP med honom, hon fattar förmodligen mer än du tror.

      Men när någon okänd människa lägger sig i så måste hon aktivt ta ställning. Hon kanske inte orkar eller vill det? Har hon råd att separera? Mycket du inte vet.

    Tror inte det ärligt talat, hon är lite annorlunda. Jag skulle inte låta henne få veta. Bryr mig ärligt talat inte direkt om henne, förstår inte hur hon kan bete sig såhär och har gjort det i många år med olika upptagna män.

     Gör det för kvinnan som blir känslomässigt våldtagen bakom ryggen åtminstone

      Ja det är så jag resonerar, att man nästan måste berätta för det är ju skittaskigt mot en medmänniska att sitta inne på sån här info utan att göra nåt.

      Men jag ställer frågan här för det är ju möjligt att de flesta kanske inte alls vill veta. Kanske mer värt att ha ett lugnt stabilt liv även om det är på falska premisser.

   Jag hade också velat veta.

   Hon kanske vill veta, men samtidigt kommer hon nog inte att gilla den okända personen som kommer med den här informationen.

   om du var den som, var med mannen som älskarinna utan att veta om det och att det den uppdagats att han va, otrogen DÅ har jag gjort det
   inte annars.
   den tjejen jag, kontaktade fortsatte va i, hop med svinet.