Triss i Instastory


Jag måste ju ändå berömma Lucas Simonsson som är den enda medlemmen av JLC som gör det här korrekt! 👏🏻

Vad säger ni? Ska man söka eller? Allt som tar mig långt bort från snön är positivt just nu. 🥶🥶

Är den 19 oktober för tidigt för julgran? Det är definitivt inte för tidigt för lussekatter, men det är ju sedan gammalt.

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Spontant så känns det som om man börjar tidigare med julsaker för varje år som går. Snart börjar de väl att sälja julmust veckan efter midsommar.

      Påskmust

      Hos min lokala icabutik säljer de året runt-must. 🙂

      Ja, du har helt rätt i att julsakerna kommer tidigare för varje år. Och det beror på följande: man skär ner på butikspersonal men räknar ändå med en omsättningsökning på ca 2 % vilket innebär att de behöver längre tid på sig att få upp mer och mer varor. I stora butikskedjor har man därför vanligen deadline på julshoppens etapp 1 redan före halloween. För att hinna, helt enkelt.

      Om några år ser du nog första julgranen i september… 😆

    Chansar med en OT på en gång(verkar behöva bli synad för alla kommentarer) , i brist på öppet spår.
    Är en kvinna som inte har några människobarn trots att jag närmar mig 40, anledning inte relevant.
    Har dock hundar som jag anser är det närmsta barn jag kommer. Älskar dom förbehållslöst.
    Häromdagen åkte vi in till veterinären med den ena, för att vi hade märkt en svulst – eller vad vi då trodde var en böld. Det visade sig vara en tumör och dom opererade bort den samma dag.

    Idag fick vi svar att den var elakartad. Dom tror att dom fick bort hela, men vill röntga och eventuellt operera mer.
    Så länge – helt okej, hade betalat miljoner för att han ska må bra. Däremot fick jag och min man lite olika information, till mig lät det som om utgången hade framtid medan till min man pratade man månadsprognos.

    Det jag vill komma till; Har någon med hund som upplevt detta en solskenshistoria?
    Eller råd på vad jag ska ta upp med veterinären?
    Hur jag ska tänka i huvudtaget?
    Eller bara tröstande ord?
    För jag kanske mest bara behöver ventilera min sorg?

    Jag går sönder.
    Och jag behöver inget ”det är bara en hund”.

    Och ja, språkpoliserna. Jag väljer med flit att skriva dom. För att min hjärna fortfarande inte ser det så kallade logiska med de och dem; Så därför lyssnar jag på den svenskalärare som en gång sa att då är det bättre att skriva dom. Så jag lyssnar mer på henne, än er. Så det så.

    Tack

      Har inte haft hund men hoppas det ordnar sig och skickar en kram till dej. ❤️

      Jag är så ledsen för din skull och jag beklagar. Be veterinären upprepa sin information då ni upplever att ni förstått det på olika sätt

      Inte hund men katt, han blev jätte trött en dag från en annan, vi åkte till djurläkaren, de röntgade, hittade tumörer och förklarade att de kan förstås om vi vill testa operera men de skulle rekommendera att söva ner och ta farväl.. han var inte jätte gammal, 9år, men gav honom en ca 2-12 månader till med operation.. så han är nu den finaste stjärnan ❤️
      Men fråga läkaren rakt ut då ni åker in, hur prognosen ser ut, ta hundens ålder i beaktande osv ❤️
      Det är väldigt hemst och sorgligt, styrka och kramar till er ❤️

      Åh vad jobbigt ts! Det är hemskt när ens djur blir sjuka! Jag hoppas att allt går bra med vovven.

      Det viktigaste är väl dock att följa hjärnan och inte hjärtat när det gäller om djur, hade också önskat jag kunde betala miljoner när min katt blev sjuk, men att rädda honom skulle inte ha varit snällt.

      Så fatta beslut utifrån vad veterinären säger, om ni får olika bud så fråga igen vad de faktiskt menar! Hur ska ni veta vad som är bäst för vovven annars?

      Solskenshistoria!

      Det här var dock många år sen (sex, sju år kanske) så jag minns tyvärr inte helt och hållet hur allt gick till, men i alla fall så fick han en elakartad tumör som dom opererade bort omgående. Jag har för mig att dom pratade nåt om nån skala, där vår hund placerade sig ganska högt vilket tyvärr inte var bra. Efter operationen gjorde dom ingen röntgen utan undrade om dom fick operera bort nåt (som sagt, längesen 😅) för att skicka på analys för att se att alla tumörceller var borta samt att det inte fanns några rester, och allt var då tack och lov borta 👍🏼 Han lever ännu och har hittills aldrig haft nåt besvär som beror på tumören! Däremot pratade vi aldrig någon prognos utan det kändes mer rutinmässigt från deras sida liksom. Eller så förstod jag inte riktigt allvaret…

      Jag vet dock ingenting om din hund, ålder eller likande, så jag kan bara berätta hur det gick för oss med en ung och i övrigt frisk hund. Jag håller med föregående kommentar dock, be veterinären berätta igen och be hen vara tydlig! Det är ibland väldigt svårt att tolka veterinärer tyvärr 🙈

      Jag har heller inga barn och min hund är mitt allt så jag förstår hur viktigt och stort detta känns för dig ❤️ önskar er all lycka till och om du vill och orkar får du gärna uppdatera oss framöver om hur det går!

      Min hund (av ras stor) överlevde 7år från första operation av tumör. Och levde ett mkt bra och aktivt liv !
      Valde att avliva först när det va en tumör i tarmen , att operera bort därifrån har sjukt dålig prognos .
      Så röntga och ta inte ut ngt i förskott. Din hund kan faktiskt leva många år till

      Har en hund som fick cancer, som gammal. Cancern strålades och hon fick cellgifter ett tag men gick inte bort helt. Sen dess ingen behandling, inte ens underhållsbehandling (vi valde i samråd med veterinär bort kortison i hennes fall p.g.a. diverse anledningar). Trots det lever hon och mår bra nu, flera år senare! Om hon dör nu är det inte pga cancer utan ålder skulle jag säga, hon är över 14 år. Men som sagt pigg och mår bra, trots att det finns cancerceller kvar i kroppen (hon går på regelbundna kontroller). Kram!

      Skickar massor av kärlek och hoppas att det ska gå bra❤️ det är verkligen inte ”bara en hund”, en hund är en familjemedlem och man har all rätt i världen att få älska den precis hur mycket man vill!

      Jag hade ringt veterinären så snart som möjligt och förklarat att ni fått olika besked och vill veta vad som händer. Tyvärr är det ofta så veterinären. Man kan få helt olika besked av två olika veterinären på samma klinik. Är det allvarligt som det eventuellt är i ert fall så hade jag även gått till en annan klinik för en andra bedömning. Jag har hört så många fall där djurägare fått höra att det är kört men sen valt att gå till en annan klinik och där fått hjälp så att djuret klarat sig.

      Om cancern har spridit sig längre än till lymfkärtlar dör hunden oavsett, men behandling kan fördröja förloppet och lindra. Så du kan fråga veterinären om det.

      Jag skulle tänka såhär: om de behöver operera lymfkärtlar – do it. Om de försöker operera spridd cancer – gör det inte. Avliva hellre. Hunden förstår ju inte varför den måste genomgå operationen och snart kommer nya tumörer.

      Undantaget är om det kan kureras med cellgift och man vill operera innan för att sänka tumörvolymen men det är väldigt få cancertyper det är snack om

      Ofattbart jobbigt när vovvarna blir dåliga❤️
      Tyvärr ingen solskenshistoria men raka besked är det enda rätta. Alla scenarier på bordet och sen diskutera med veterinären vad som är bäst för hunden. Ring en annan veterinär också om du vill få bekräftelse.
      Jag hoppas innerligt att din vovve får många fina år till tsm med er❤️

      Fick av veterinär veta att hunden hade en infektion i benet. Visade sig vara skelettecancer och en månad efter beskedet var vi tvungna att avliva henne. Be veterinären att berätta hur läget ser ut så slipper du fundera på vad som kanske sas.

    Fjärilen på Ainas inlägg känns ju väldigt PH.

      Antar att det är ett nytt IQbefriat program med 6, supa och visa tatueringar, sillisar , läppar samt stringbikinis. Samt lite bråk och drama på det. Inte Postkodmiljonären direkt..

    Pontus Rasmusson har gjort en video där han pratar om sin psykiska ohälsa. Sedan har han gjort ytterligare en video där han reagerar på den

      Smart att göra video om psykisk ohälsa om han vill bli polis, bye bye till den utbildningen!
      Fast han hade såklart inte kommit in ändå.

      Som sagt, psykisk ohälsa/störning.

      Tycka vad man vill om honom, men tror inte han mår bra

      Reagerar på sin egen video? Splittrad personlighet kanske?

    Varje år tycker vissa att vi varje år börjar ta fram julsaker än tidigare än föregående år.

    Samtidigt hävdar vissa varje år att det inte alls är för tidigt att ta fram någonting alls juldedikerat och att alla som tycker annat har fel.

    Som bonus finns de som hävdar det orimliga påståendet att alla får välja själva hur de vill ha det- huvaligen – hur skulle det se ut 😉

    Kör någon här Novent? Jag gillar verkligen tanken på att bedriva visuellt vackert mys under mörka november, men definitivt inte julmys (för min del).

      Jag noventade lite förra året.
      Köpte hem hyacinter tidigt och satsade på mycket tända ljus. Läste jultidningar för att komma i stämning, griljerade första skinkan i mitten av november och satte även upp lite av adventsljusen ca 2 veckor tidigare.

      Jag älskar tiden innan jul mer än själva julen, så njuter gärna av det så mycket det går!

    Drack julmust idag, otroligt sen premiär för mig.

      Min sambo blev sur när jag igår i affären utbrast; ”Åh lussekatter!”. Kan vi bli sambos istället? <3

        Sur för det?? Ja, leta ny sambo! 😄

        Jaa, min sambo är också tråkig på det viset!

        /ts

      Skulle kunna dricka julmust året runt, Apotekarnes light. Den smakar som originalet till skillnad mot nya Cola zero, går ju inte att dricka längre🤮

    Man kan inte börja fira jul i oktober, sen städa bort julen för att fira halloween, och sen ta fram julgrejer igen. Före halloween vill jag inte se något som har med julen att gör! Efter halloween får människor börja då dom har lust 🙈

      Kan man inte?

      Lösningen är att börja fira jul i oktober, och skippa Halloween!

        Nej, lösningen är att fira halloween i augusti.

      Du vet alla människor gillar inte Halloween. Sen kan man faktiskt fira vad som helst när som helst utan att nån får ha nån åsikt om det.

        Vem kommer ens våga öppna dörren nuförtiden när folk ringer på för bus el godis, kan ju vara någon analfabet med skjutvapen som tagit fel på gatunummer…

      Attans att så många har missat att det är just dig man ska fråga om när man får börja med julpynt och liknande. Ska hälsa det idag till min närmsta Ica, där de säljer både lussebullar och julmust nu. Hoppas de tar med sig det till nästa år, att kolla med dig först.

    Satt idag och funderade när man kan börja med lussekatterna! Hela advents höjdpunkt!

      Du har svaret i din sista mening.

        Det var inte en fråga

    En tropisk plats – Skåne

      Nja just nu stormar det här (Helsingborg)

        Storm känns ju tropiskt dock! 😄

    Isabella Jedler/Meisner hade tydligen kört 12 timmar idag (och BARA sovit sex timmar natten innan, hehe) och skulle alltså ta sig till Norrland (vet ej vart mer exakt). Hon berättade i stories att hon höll på att sladda av vägen flera gånger i sina sommardäck, och att det bara var hon och en massa lastbilar på motorvägen. Hon hade sina två små barn i bilen också. Jag blev så upprörd att jag ville skriva av mig 😅 Jag vågade knappt cykla idag, för det var så halt.

      Haha bara 6 timmar

    Min granne har haft sin julgran på altanen sen i julas så har sett en julgran varje dag sen dess 🤷🏽‍♀️

      Har vi samma granne? 🎄
      Själv hade jag fått spunk av att se en gran på min balkong, varje dag.

    Är verkligen inte moderat lagd, men skulle kunna rösta på Gustav Reinfeldt enbart p.g.a hans idé om julkvartal. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8mzwqx/dags-for-julmat-och-klappar–nu-borjar-julen

    Känns lite förvirrande att det nu är vår här i Australien, halloweenpynt överallt, samtidigt som de satt upp en julgran i shoppingcentret, och i tillägg är det 30 grader varmt 😅

    Jag är så jävla, JÄVLA trött på alla som tjatar om jul redan i september. Julen blir ju knappast speciell när man tydligen ska fira månader i förväg. Jag är född -84 och aldrig någonsin under min uppväxt höll folk på såhär?! O att handeln började sälja must i oktober eller ställa fram julpynt. Vad är det folk numera har så jävla bråttom till?? Samma personer som också börja yra om vår i januari o köper tulpaner o ältar om dess krispighet. Finns ju massa flunsor som håller på såhär, som den där ”Betonghuset”, människan framstår nästan manisk i sitt julältande 😤😤

      Hahaha ja de där förbannade krispiga tulpanerna fjärde januari och yrandet om vÅrEn fastän det är i januari som vinterhelvetet börjar på riktigt

      Men tulpaner är ju krispiga 🫣 det är det som är så härligt med dom. 😅 Jag ser dom iofs mer som en vinter komma än vår blomma, har blivit så med åren.

      September!? Dollarstore började ställa fram julsaker 17 augusti. Samma dag som skolan började efter sommarlovet. Har inte gått in i den butiken sen dess o tänker inte göra förens jag tycker det är dax för julsaker i butik. Dvs mitten på november, när halloween är avklarat. Men nu har ju övriga butiker börjat med julsaker också. Stress stress stress. Vi kör väl midsommarstång på nyårsafton då. 🤪

      ÄLSKAR julen och blir genuint lycklig varje gång jag ser julsaker i butikerna 🥰

      Ä L S K A R alla som tjatar om jul i september! Det är det mysigaste som finns, fram med allt bara!
      Julmust och lussekatter ska säljas fr o m oktober, ljusstakarna tar man fram SENAST 1 november osv osv. Julmusik så mycket som möjligt.
      Jag är född -79 och jo nog höll de på så då också vill jag minnas. Hur fantastiskt som helst.

        Så knäppt. Ta o fira alla högtider på samma helg vetja. Skyyynda dig!!!!

      Haha för att inte prata om folk som 31 Juli ba : NU ERE HÖST ÅH VAD MYSIGT FRAM MED TE OCH HÖSTKAPPOR HÄR SKA MYSAS GOD JUL! fan man får ju stresspåslag på stressen kring varje högtid och årstid.

      Men lugna dig, så här mycket behöver man inte låta en liten grej, som ANDRA gör, störa och påverka en.

        Liten grej? När det är överallt? När det hetsas om jul på sociala medier samt att allt fler butiker drar fram hela julsortimentet ? Då är det ingen liten grej längre.

          För mig är det fullkomligt obegripligt hur man kan uppröras så mycket över att butiker ställer fram julsaker/man får reklam i sociala medier. Det är JUL det talas om – inte t.ex. ”Nu går vi man ur huse och förgör alla i Östergötland!”. Det är inte hatpropaganda.

          Scrolla förbi och undvik butiker om det är så hemskt för er att det påverkar ert vardagliga mående och ni går runt och stör er i flera månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.