Vardagsrasismen kritiserar vita influencers tystnad

Paula – aka Vardagsrasismen – sticker ut hakan för att kritisera de vita influencers som enligt henne ”kniper käft” totalt vad gäller det folmord som sker i Gaza. 
Hon tycker att det finns flera olika saker man kan göra i egenskap av stor profil med stor räckvidd, som inte innebär att skaffa sig en egen åsikt och deklarera den. Hon tycker att de i alla fall kan dela inlägg och information från exempelvis Amnesty, Läkare utan gränser eller FN, och att det inte är svårare än så. Man behöver inte ”välja sida” i konflikten som pågått i 75 år, men enligt henne väljer man sida med det som nu bombar familjer i bitar på löpande band.
Att vara tyst är enligt Paula att automatiskt ställa sig på förtryckarens sida, vilket i det här fallet – enligt henne – är Israel.
Vidare skriver hon att det är otroligt fegt att inte ens våga ta ställning mot ett massivt dödande av civila. Hon uppmanar alla att i alla fall slänga upp en länk eller liknande till Läkare utan gränser. Hon skriver ”våga aldrig igen hävda att du är för en kamp för alla barns frihet, feminism, för antirasism eller mänskliga rättigheter, för om du är tyst nu är allt annat bara tomma ord”.

Detta är en sammanfattning av vad som står på bilderna i Paulas inlägg, inläggets text går att läsa här inne eller under själva inlägget på Instagram. 
Vad tycker ni om det hon skriver?