Carolas inlägg – före & efter redigering

Hela Sveriges näktergal Carola Häggkvist är en av alla svenska kändisar som postat inlägg om det som sker i Israel och Palestina. Den som haft ögonen med sig – som en av mina följare – vet att det här inlägget kommit i tre olika versioner, vilket kan förklara det smått kaotiska kommentarsfältet.
Den ni ser under inlägget nu är version 3.
Förhoppningvis är det samma version när det här inlägget publiceras, för så här har det sett ut under inlägget tidigare:

Version 1:

Version 2:

Så här förklarar hon sina ändrade texter under inlägget:

Framtiden får utvisa om Carola ändrar sitt inlägg ytterligare, eller om det här är den version hon nöjer sig med. 

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Går det att göra rätt så att alla blir nöjda? Jag förstår absolut de offentliga dom inte säger något alls om Israel-Palestina för oavsett vad som sägs så är det fel i någons ögon. Och hittas verkligen inget fel så kan man alltid argt fråga varför de bryr sig om x men inte om y så får de åtminstone stå till svars för något.

   Hur är man inte på någons sida om man skriver att Hamas slaktar oskyldiga men Israel beskjuter Gaza?
   BÅDA sidor drabbar civila, om en slaktar så slaktar väl Israel och inte Palestina?

    Skillnaden är att Israel varnar civila innan, ber dom att förflytta sig för att inte skada osv osv.

     Ja, det är skillnaden. Verkligen.

     Israel ber invånarna att fly men det finns ingenstans att fly. De säger åt dem att fly och sedan bombar de vägarna och stänger gränserna. Israel varnar bara för syns skull.

     Vart ska de ta vägen? En annan skillnad är att Israel har enormt mycket mer pengar och makt.

     En kidnappad kvinna som släpptes av hamas har gått ut och sagt att hennes by blev förvarnade av hamas för attacker tre veckor innan de attackerade. Enligt din mening så är det ok då? Intressant också att jag inte har sätt någon nyhetssida ta upp just detta. Undra varför?🤡

   Så sant…Hade jag varit bland dom så hade jag varit tyst, det är omöjligt att ha åsikter överhuvudtaget. Ingen blir nöjd alla blir galna.
   Plötsligt så får ingen tycka något utan att alla ska gapa om hur fel det är. En omöjlig situation för alla.

    Men då kan du ge dig den på att du hade fått kritik för att du varit tyst om det också 😆

     Ja det är ju helt sjukt hur vissa gapar och anklagar.. säger du inget så får du skit för det och det är fel, säger du något om hur hemskt det är att oskyldiga och barn drabbas av lidande och förlorar sina föräldrar så är du antisemitit eller för terrorism.. alltså det är så obehagligt med detta hat och knäppa anklagelser. De flesta av oss svenskar tycker det är skrämmande och framförallt sorgligt och hemskt hur små barn drabbas av detta hemska OCH väljer ingen sida utan tycker att dödande, förstörelse, terror, krig och hat är hemskt oavsett vem som gör det OCH tycker att båda sidor gör fel så klart och så tycker ju även Carola som också har mycket rätt i det hon skriver i sitt långa inlägg, dessvärre. Varför visa hennes ursprungliga text här som hon ju sedan tagit bort? Varför?! För att jävlas med henne, för att piska på hatet?? Hon har ju tagit bort det för att slippa få hat och hot skriver hon ju, för att skydda sina barn och sen går du och lägger ut det HÄR, till vilken nytta? SÅ onödigt. Det är skrämmande hur hatet blossat upp även här i vårt land, hur det hatas och kastas skit. Att vissa ser ner på svenskar och kallar att personer med utländsk bakgrund blivit ”försvenskade” som om det är något dåligt. Att människor som kommit hit från andra länder och fått hjälp här ändå smutskastar Sverige och svenskar som har gett omvårdnad och värnar om små barn som far illa, både svenska barn och invandrares barn OCH ger bidrag och hjälp till ALLA oavsett härkomst. Vart är världen på väg? Hat föder hat dessvärre, så är det tyvärr. Det är en skrämmande värld vi lever i nu, ett skrämmande land. Tragiskt.

     Är det ordet hat som fastnar, eller terrorism eller krig kanske? Eller bara för långt kanske.

      Ah det var tydligen en för lång kommentar jag skrev, som fastnade därför, men hoppas den publiceras. Tack.

       Oj förlåt den hann blir publicerad innan jag skickade, sorry och tack.

  Hon hade 100% rätt i det första inlägget.

   Hur har hon det? Känns som hon utelämnar att Israel i många år inte har tillåtit någon att lämna Gaza, och att Israel begått krigsbrott när de byggt bosättningar på ockuperad mark. Är så mycket mer än bara det som händer idag. Varför inte bara säga att man är emot all typ av våld o orättvisor, och lämna det där. Hon snärglar in sig i något som hon har svårt att hantera.

    Inte tillåtit någon att lämna Gaza? Fram till 7 oktober var det många i Gaza som jobbade i Israel och dagligen kunde lämna området. Var får du dina helt falska uppgifter ifrån? Varför ljuger du?

     Nej, palestinier är inte tillåtna att korsa gränsen om de inte fått ett tillstånd utfärdat av Israel. De är inte fria att röra sig som de vill.

      Fast du (eller annan anonym) skrev att INGEN fått lämna Gaza på många år, vilket är en lögn.

       Ja, men ett hårt reglerat arbetstillstånd kan väl inte anses som att de har tätt att gå och komma som de vill. Sluta ditt aggressiva sätt om lögner.

        Det är ju en lögn om någon skriver att ingen i Gaza fått kommit in i Israel på många år. Varför skriva så om det inte stämmer? Kanske för att det i den Propalestinska rörelsen är vanligt att ljuga och överdriva för att få det att låta på ett helt annat sätt?

        Fast varför ska de komma och gå som de vill i ett helt annat land? Många länder kräver visum som inte vem som helst kan få. Kan de komma och gå som de vill till egyptien? Varför vill inte Egyptien släppa in dem?

         Nej, det är ingen lögn om man med lämna Gaza menar att man fritt får röra sig som man vill. Du ser det bokstavligt – att vissa, med hårt stiftade regler och krav, kan gå över gränsen för att arbeta under dagen.

         Vi pratar om två olika saker. Beror på vad man lägger för betydelse i ordet. Oavsett så finns det ingen som kan bestrida det faktum att människors mänskliga rättigheter begränsas i Gaza.

         Håller helt med och är så trött på alla lögner från pro-palestinskt håll! De sprider din falska propaganda och bland det jag läst på senaste till exempel detta:
         Varje kvart mördas ett barn av israeler och har gjorts i 75 år. Källa?! Det hade de inte kommit undan med och det hade varit i nyheterna, tro mig. Sjukt påhitt.
         Att Hamas brände barn var bara ett rykte och ett påhitt av Israel. Really? Israel har släppt filmer från Hamas kroppskameror som det står om i Expressen i dag bland annat. 200 journalister var inbjudna. Det man fick se var så hemskt att det var obeskrivligt, bland annat brända bebisar, avhuggna huvuden, en man som hackas ihjäl osv.
         I ett och samma kommentarsfält på insta där pro-palestinarörelsen härjar fritt leker man hejvilt med siffrorna: en skriver att 2000 dött, en annan 5000 osv.
         Ska vi ens diskutera sjukhuset som deras egna råkade spränga där det passade deras narrativ att skylla på Israel?
         Listan kan göras lång…

          🤮 Vilket synsätt.

           Synsätt? Ren och skär fakta.

          Vi kan ju ta dagens också i svensk media, från en protest i Sverige: palestinier som gastar att socialtjänsten i Sverige kidnappar barn… ännu en lögn och något som spridits i muslimska länder ett bra tag. Fakta.

         Att ett land ockuperar ett annat, och sedan begränsar befolkningens rätt att röra sig går inte att jämföra när vi söker visum för att besöka andra länder. Det är ett absurt argument att tro att det är samma sak.

         Det är ren humanitet. Jag tror att det är du, som använder starka känslomanipulativa ord, som kör med propaganda.

       Det beror på hur man ser det. Friheten att resa fritt finns inte.

     Här hittar du statistik på hur många av Gazas 1,9 miljoner som beviljats tillstånd.

     https://www.ochaopt.org/content/movement-and-out-gaza-update-covering-august-2023

     Att få ett tillstånd utfärdat är långt ifrån självklart.

     https://gisha.org/en/the-permit-regime-testimonies/#

     Är inte det sjuka att palestinierna behöver ett tillstånd från Israel för att få komma och gå som dom vill?!
     Det är så fel så man blir helt galen, kan folk sluta hålla på och rättfärdiga att Israel håller ett folk instängda och bestämmer när och om dom får lämna Gaza!

     Israel är ockupanter och deras vidriga blockad av Gaza måste upphöra NU!

      Det är ju så det fungerar med många länder. Jag kan inte komma och gå precis hur jag vill i andra länder.

       🙄

       Vilken logik… Du har verkligen varit observant på samhällskunskapslektionerna!

      Nu råkar ju Gaza ligga lite inklämt till men rent generellt är det ju inte ovanligt att det krävs tillstånd (visum) för att få komma in i ett annat land? Det finns ju även en gränsövergång till Egypten från Gaza om jag förstått rätt men den är väl inte fritt öppen heller?

       Egypterna vill inte in dem i sitt land. Man kan ju undra varför…

       Men det är ju det som är problemet. De har ockuperat ett annat lands mark och bestämt att befolkningen inom ett visst område inte får röra sig fritt. Det är inte samma sak som när vi ansöker om visa när vi ska på semester. Det går inte att jämför.

        Israel började inte med att ockupera land – de fick ett geografiskt område tilldelat till sig av FN. Därefter har det varit stökigt fram och tillbaka men t.ex. Gazaremsan som sådan var ett palestinskt/arabiskt område och t.ex. Tel Aviv ett israeliskt. Historiskt finns det knappast belägg för att den ena sidan har mer rätt till det geografiska området än den andra.

       Men det är inklämt för att Israeler ockuperar land runtomkring… Som att Ryssarna skulle ockupera delar av Sverige, stifta lagar som gör det möjligt att diskriminera svenskar och börja flytta in sin befolkning. För att sedan stänga in ett visst område, strypa folkets möjligheter till försörjning vilket leder till fattigdom, och kräva visum för att någon ska få lämna området.

       Skulle du då applicera samma logik – att det är inte ovanligt att kräva tillstånd för att komma in i ett annat land?

        Med skillnaden att Rysslands befolkning inte har sina rötter i Sverige. Judarna har bott i det området i tusentals år.

         Så det rättfärdigar allt då? 🙄

         Enligt en påhittad bok om en gubbe i himlen har de sina rötter där.

        När Israel utropade sig som stat var det, så vitt jag förstått, baserat på den tvåstatslösning som FN föreslog. Den accepterades inte av arabländerna som invaderade den nyutropade staten Israel. Israel ockuperade inga områden utan fick ett geografiskt område via FN – som innan dess annekterades av Storbritannien. Därefter har konflikten böljat fram och tillbaka och Israel har väl nu ett större geografiskt område än vad den ursprungliga tvåstatslösningen talade för. Men Gazaremsan var även i ursprungsplanen en del av det palestinska området och ja, då skulle jag applicera samma logik – Palestina en stat och Israel en stat och båda staterna har rätt att bestämma vem/vilka som får befinna sig i den andra staten.

  Varför skulle man inte få ändra texten i ett inlägg?

   Får får man väl. Men det verkar som hon tar sig vatten över huvudet när hon går in på sakfrågor. Varför inte bara göra ett antivåldsinlägg, neutralt och generellt.

    Sett många som gjort det och fått skit i sitt kommentarsfält. Många som sagt ingenting och fått skit. Damned if you do, damned if you don’t.

     Ja, man ska väl ha kunskap om det man skriver annars får man en knäpp på näsan. 🫵

   Det får man MEN det blir väldigt fel att kommentarerna som är där pga ett originalinlägg ändå är kvar då du ändrar i ursprungstexten. Då ser det ut som den som kommenterat gör det på den nya texten….kan bli riktigt illa 🤷‍♀️ Märkligt att det ens går utan att samtliga tidigare kommentarer då försvinner.
   Sett det vid massor av tillfällen att tex en text jag ”gillat” eller kommenterat sedan blivit ändrad till något jag absolut inte ”gillar” etc.

  Tycker hon säger emot sig själv med Golda Meir-citatet.
  Å ena sidan ”fred på jorden, kumbayah” å andra sidan ”vill du döda mig kommer jag döda dig tillbaka”.
  Hur ska hon ha det?

   Båda stämmer.
   Jag vill ha fred på jorden och att alla människor lever från sina hjärtan.
   Men verkligheten kan se annorlunda ut än hoppet,önskan och viljan.
   Om någon kommer in i mitt hem och försöker döda mig och min familj kommer jag givetvis döda de om jag har den möjligheten.
   Allt är inte svart eller vitt.
   Välj det ena eller det andra, så ser inte världen ut

   Känns som hon är känd för att svamla. Hon har inte riktigt kunskapen att diskutera en sådan här komplex situation.

   Ja, hon är väl inte den mest belästa person… 🫤

  Om Carola publicerade det här första inlägget och sen tog bort pga att det var kritiskt mot Hamas så har hon ju uppenbart en viktig anledning till det och hon berättar varför. Troligtvis har hon fått hot eller helt enkelt fått rådet att ta bort pga sin egen och familjens säkerhet.

  Frågan är nu varför DU klistrar in originalet här på din mycket välbesökta sida så att det får mycket större spridning?? Är det av dumhet Camilla och med dumhet menar jag att du gör detta inlägg bara för att du vet att det drar inkomstbringande trafik till din sida så du struntar i konsekvenser. Dina kronor är viktigare än Carolas familjs säkerhet och då vill du jävlas (skvallra) ändå. Det här är ingen ”bevakning” som någon av dina läsare behöver och det är en helt ny lägsta nivå.

  Man kan tycka att man får skylla sig själv när man skriver texter när man är upprörd eller är i affekt (precis som du gjort ex antal gånger när du själv raderat) på sina välbesökta plattformar men det här kan få allvarliga konsekvenser. Hon var helt enkelt övermodig.

  Så du måsta själv radera inlägg nu. Igen.

   🙄 Men snälla.

    Jag fick faktiskt samma uppfattning som Maria, i synnerhet då hon dels ändrat inlägget för sina egna barns trygghets skull.

    Det är ingen hemlighet att denna konflikt gör stora grupper människor även utanför Gaza och Israel fullkomligt förblindade, och det finns alltid galningar som är redo att stå upp för sina politiska och ideologiska sympatier till vilket pris som helst.

    Mot bakgrund av det skulle jag också ta ner den version Carola själv känt sig nödgad att ändra, helt oberoende av ens egen uppfattning om hur genuin omskrivningen är.

     Men det måste hon veta att det som skrivs och läggs ut på internet blir kvar där. Hon är ”fladdrig”…

      Det begriper hon väl med all säkerhet, men det behöver inte betyda att hon kunnat förutse vilka eventuella risker som följt därav.

      Sedan kan man tycka vad man vill om så väl hennes politiska hållning som hennes förmåga till konsekvensanalys men i en rimlig värld ska man inte behöva frukta för sitt eller sina anhörigas säkerhet och/eller liv för att man delar sina tankar på nätet, hur osympatiska eller orättvisa de än kan uppfattas av allmänheten och/eller meningsmotståndare.

      Jag ser inte varför hennes, ur viss synpunkt (dvs med världsläget i beaktande), tveksamma omdöme berättigar vidarespridning av något som potentiellt försätter henne och hennes barn i skottgluggen för blodtörtstiga Hamassympatisörer. Bara för att allt man skriver de facto KAN bli kvar på internet (och om man är en känd person, så lär bli i viss utsträckning) fråntar det inte varje enskild individ möjligheten att göra en riskbedömning av materialet och den fakta som därefter framkommit (i detta fall, om de hot det föranlett) i syfte att avgöra huruvida vidarespridning skulle kunna vara olämpligt, eller om man bedömer syftet med spridningen vara viktigare än hänsyn för de risker det utsätter den enskilde och dennes familj för.

      I detta fall är min uppfattning att det en ”fladdrig” artist utan nämnvärd politisk påverkan uttrycker på sin instagram inte är av sådan betydelse att det påkallar ett åsidosättande av säkerhetsintressen för sakens skull. Naturligtvis med Carolas eget liv och hälsa i åtanke men i synnerhet hennes barns vilka hot uppenbarligen riktats mot. Helt oberoende av vem som postat vad först.

      Men man kan givetvis ha olika uppfattningar om saken i fråga och Camilla är förstås fri att posta vad hon vill om saken, min poäng är bara att var och en själv ansvarar för det man sprider, även om man inte bär ett juridiskt ansvar, så har man precis som i alla andra situationer i livet valfrihet att vikta sina val mot dess potentiella konsekvenser, och var och en gör ju sin egen lämplighetsbedömning.

       Jo, det borde hon göra. Hon är vuxen.

        Men va? Läste du ens vad jag skrev?

        Huruvida man tycker att Carola borde kunnat förutse konsekvenserna eller redan initialt borde ha agerat annorlunda (vet inte vad exakt du menar) har i stort sett ingenting alls med det jag skrivit att göra.

  ”Judarnas rätt till land”…det är ju det som är själva kärnfrågan, inte någon ideologi som vill ta över världen. Trots allt hon fördjupat sig i missar hon själva poängen.

   Jag undrar ibland hur västvärlden kunde erbjuda Judarna ett land som inte var Britternas att ge bort från början. Palestina skall betala väst skuld efter AVK

    Lite som att rätt stor del av världens befolkning lever på land stulen från urfolk.

    Men egentligen, är det inte rätt skevt att man ens äger land? Inte för att vara värsta hippie-fredstomten, men borde inte de allra mest grundläggande vara att man bara fördelar resurserna som jorden erbjuder så att alla får ett drägligt liv och någonstans att bo, och att man inte slår ihjäl varandra när man hamnar i konflikt utan satsar på lite fredligare metoder?

    Om vi ska skjuta varandra över alla gamla oförrätter så blir vi inga människor kvar. Låt oss fokusera på att fördela resurserna och leva i fred idag, med respekt för varje enskilt människoliv.

    Fast det är ju platsen judarna levde på redan för tusentals år sedan, så de fick inte precis ett random land!

     Med det synsättet skulle många ländet, och folkgrupper, kunna ha anse sig ha rätt till en hel del grymheter.

     Det fungerar inte att ockupera land som tillhör ett annat folk, stifta lagar och diskriminera och peka på bibeln…

      Bibeln? Det är ju judarnas mark i verkligheten, vad har Bibeln med saken att göra? Jag pratar om historia. Den historiska personen Jesus var jude och hans familj var från marken där Israel idag ligger. Man behöver inte tro på Bibeln för att veta fakta.

       Men palestinierna kom dit 3000 fKr. Judarnas historia går bak till år 2000 fKr.

       Var tror du palestinierna var när judarna bodde där? Varför skulle judar ha rätt att fördriva och diskriminera palestinier? Vad ger dem den rätten? Att säga att de bott där för tusentals år sedan duger liksom inte för det gjorde palestinierna också!

        Så med den logiken, vad ger palestinierna isf rätten till landet?

     De levde som bosättare i små delar ja, med hänvisning till bibeln. Inte till att landet tillhört dem.

     Det tar ju inte bort faktan att det var väst (som inte har där att göra) som beslutade.

   Är de det, dock? Tror inte Hamas lägger ner även om hela Israel skulle flyttas. De förtycker sitt eget folk, och får hjälp av Irans inte jättemysiga regim, som kappast visar sig värna särskilt mycket om människoliv under t ex kriget i Syrien (men det passar ju inte lika bra att ta ställning i som detta krig….).

   Och det finns ju rätt gott om den här typen av konflikter mellan folkslag med lång och sårig historia som fortsätter och fortsätter, trots att det inte direkt finns någon landfråga. Svårt när man begått såna illgärningar mot varandra att hitta fram till fred.

   Och från andra hållet också: det omedelbara problemet i Palestina idag är ju att man för utan tillgång på mat och vatten samt för att bomer faller. Man kan uppmana till att stoppa våldet och likgiltigheten inför människoliv utan att direkt gå på frågan om att Palestina borde få tillbaka den mark Israel ockuperat.

   Tycker inte snacket om ”kärnfrågan” är särskilt relevant just nu, utan att börja släppa in mat och förnödenheter. Vill man bråka om kärnfrågan kan ju förslagsvis alla människor som stöttar Palestina nu engagera sig i att få sina egna regimer att bojkotta Israel och alla som stöttar dem (typ USA). Skulle nog minska Israels stridskraft rätt snabbt om typ alla muslimska länder bojkottade USA. Men de vill man ju inte för de egna regeringarna vill mest bli rika och få makt själva.

   Därför avskyr jag organiserad religion. Gift.

    Ja, religion är orsaken till mycket lidande…

  Spelar ju noll roll vad Carola tycker.

  Människor dör där, något fruktansvärt pågår och i Sverige bråkar människor på sociala medier om vem som skriver vad eller vem som skriver ingenting. Vad hoppfullt allt känns. Som att vi människor verkligen har en förmåga att skapa fred.

   Ja helt sjut!!

   Amen på det. Totalt fel fokus.

  Varför är dessa människor helt tysta om det våld, och avskyvärda handlingar som sker i Sverige??

   Och varför skriver de inget om hemlösa hundar i Turkiet? Svensk förlossningsvård? Wolts usla arbetsvillkor? Osv osv osv. Du följer nog fel konton om du vill ha politiska analyser om världsläget.

    Lika dumt som att tvärtom kräva att Hasse Aro ska skriva något om caias julkalender ungefär.

     Det vill jag se! Och Sverker Olofsson!

    Hen efterfrågar ju inte politiska analyser av världsläget utan undrar varför det är så tyst från många håll kring situationen i Sverige. Det undrar jag också. Det är väldigt tyst. Bara Diamant som kämpar på.

     Följ konton som inte är tyst om det då🤷‍♀️ i mitt flöde är det inte tyst om det men så följer inte jag Carola och Ingrosso-gänget typ. Man själv väljer ju vad man följer och ser.

      Tipsa mig gärna om konton! Jag följer knappast Ingrosso osv utan är på insta för konst och samhällsfrågor. Har haft svårt att hitta seriösa konton som skriver om situationen i Sverige.

       Börja med de som är politisk aktiva, där kan man leta sig vidare till de som skriver om det man är intresserad av att läsa om. Både på nationell och lokal nivå.

        Tack ❤️

       Amilia stapelfeldt är GRYM!

        Hon är en propagandamaskin för högern… Hade definitivt inte vänt mig dit för vettiga analyser.

   Carola har väl inte varit helt tyst om det?

  Alltså vem bryr sig om vad Carola tycker?
  Hon är så lost tyvärr.

  Såklart det är jättebra att sprida kärleksfulla och fredliga budskap.
  Men terrorismen måste bekämpas. Så att leva i verkligheten är tufft men viktigt att se vad som händer. Se bara på Sverige. Politiker har inte sett verkligheten och gängbrott har blivit ett stort problem. Pga det har vi fått ett sämre samhälle.

  Jag orkar ärligt talat inte bry mig om allt elände längre. Vem bryr sig om det är Mustafa eller David som började? Lägg av bara.

   Så om ett annat land skulle bli tilldelad marken där du bor, och göra dig till andra klassens medborgare skulle du bara finna dig i det. Tänk dig dessutom in i situationen att du livnär dig på jordbruk som hindras på grund av de som nu ockuperar marken. Du är fattig och har inte möjlighet till annat arbete.

   Många palestinier har uttryckt en vilja att vilja bli Israeler pga att deras möjligheter i livet då skulle öka. Men Israel vill inte det.

   Historiskt sett har det också funnits tillfällen då överenskommelser inte följts. Exempelvis då Israel skulle lämna över områden till Palestina för självstyre. Vilket ledde till ökad konflikt, och till att Gazas befolkning har hindrats i många år från att lämna Gaza.

   Så din kommentar är inte verklighetsförankrad.

    Varför vill inte Palestina släppa flyktingstatusen?

    Varför vill Hamas utrota alla Judar?

     Känns som du verkligen är beläst. 🙄

    Finns ju massor av palestinier som är israeler. Har israeliskt pass alltså.
    Och marken har ju judar levt på ända sedan långt före Jesus tid.

     Det är omöjligt att diskutera när någon hänvisar till bibeln. I modern tid bodde de inte där. Och varför ska de exkludera och begränsa palestiniernas rättigheter. Varför så aggresivt beteende som att bosätta ockuperad mark. Känns inte som de varit villiga att kompromissa…

      Det har bott judar där sedan före Jesus tid och ända fram till modern tid, absolut har de alltid varit utsatta för hat och utdrivning men alla lämnade inte området.

       Men palestinierna bosatte sig där ca 1000 år före judarna. Så det argumentet håller inte.

      Vilken tid är modern tid för dig?

   Du ja men andra bryr sig och agerar. Att tystna ner det är det värsta som finns. Fortsätt du att gå runt och blunda.

  Katrin döms!

   👍

  Katrin Zytomierska döms att betala 1250000 kr I vite.

  Jag bryr mig endast om oskyldiga människor som drabbas av det här. Länderna Israel och Palestina borde bara sluta existera.

   Så om danskarna kom och ville återta Skåne, ockuperade och diskriminerade befolkningen där. Skulle lösningen då vara att Sverige och Danmark som länder skulle upplösas? 🙄

    Skillnaden är att danskarna har Danmark att leva i även om de inte återtar Skåne. Judarna hade området där Israel ligger att leva i och har levt där i årtusenden. De har alltid varit hatade och utsatta för förföljelse av de arabiska folkslagen i medelhavsområdet, men det har alltid funnits judar som stannat kvar i området.

     Så att palestinierna bosatte sig där 1000 år före judar har ingen betydelse?

     Och det är ju det som är det sjuka – att judar nu behandlar folk precis som de själva blivit behandlade. Fascismen är på framfart i Israel…

     Du missförstod. Det är den skånska befolkningen som exemplet avser. Tänk igen!

      De är ju, till skillnad från judarna, välkomna i alla andra arabiska pissländer runtomkring, pick and choose! Iran, Syrien eller dylikt. Israel är den enda demokratin i regionen med ett modernt samhälle, t ex får homosexuella gifta sig i Israel, medan de kastas från tak i Palestina. Men sure, free Palestine?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.