519 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi ses vid riksdagen på lördag kl 14! Kärlek och frihet!

   Vad händer då ?

    Demonstration mot förintelsen av Gaza. 2500 barn har dött på bara några dagar. 6000 oskyldiga människor mördas för att de råkade födas i ett öppet fängelse med terrorister som cellkamrater (både Hamas och Israel).

     Vad kommer demonstrationen uppnå? Alltså vad är målet att riksdagen ska göra?

     Då avstår jag.
     Fick nog av er ”kärlek” i Västerås förra lördagen.
     100-tals freds och kärleksälskande människor som skrek -död åt Israel och hata Israel.

     Både män, kvinnor och små barn som skrek ut sitt hat.
     Så avstår
     Ps: Hamas är samma smuts som IS och dom som stödjer dessa har jag inget över för.

      Varför är det fel att önska att staten Israel dör? (Inte folket, staten)

      Om muslimerna tar över Sverige då vill jag inte höra ett pip av er som anser att Israel har rätt att ockupera Palestina. Ni har gjort det tydligt att den som är starkast är den som har rätt.

       Muslimer? Du menar islamister?

        Vem som helst. Om Ryssen tar över så gäller detsamma: vi ska bara tacka för vår tid som land och önska Ryssen lycka till med ockuperingen av Sverige.

      bra Lewis. jag är med dig❤️ så less på väldigt mkt människor som spyr hat mot Israel folk. mina vänner lever mitt i ett krig i tel Aviv.

       Min familj är snart utrotad i Gaza. Vi har inget hem. Vårt släktträd ligger under ruiner, inte ens alla mina släktingar har fått lyxen att vila i en proper grav.
       De vi bjöd in att leva bland oss av ren empati pga vad Väst gjorde mot dem visade sig vara vår mardröm. De tog våra hem. Vi lever i exil. De kallar oss för terrorister. De kallar oss för djur. De uttrycker glädje när de hör att våra barn dör. En terrorist mindre. Det är allt vi är i era ögon, en pest som måste utrotas till varje pris. Ni reducerar oss till submänniskor för att inte känna skuld när vi kräver att våra mänskliga rättigheter respekteras. Palestinier har inga rättigheter för att de inte är människor. Så enkel var den ekvationen att lösa.

       Palestinierna hade aldrig gjort så om rollerna var ombytta. Hamas är inte Palestina. Hamas är inte Gaza. Barn är inte terrorister.

        Palestinierna hade chans till en tvåstatslösning på 1990-talet. Arafat tackade nej. Folket i Gaza röstade fram Hamas 2007. Skyll er själva!

         Det är inte så där enkelt, du får läsa på lite mer. Dessutom var det Israel som hjälpte till att starta Hamas.

          och rent krasst får nog alla läsa på lite mer. Det går inte att säga att judarna inte har någon rätt att vara i området heller. De har ju funnits där i flera tusen år även om det skett folkvandringar pga exempelvis Babyloniska fångenskapen. Det var logiskt att när man ville skapa en trygg plats för judarna efter andra världskriget lägga den där. De antog tacksamt resolutionen, arabförbundet gjorde det inte utan förklarade krig istället. Alla blev nog väldigt förvånade över att Israel då vann och erövrade mer mark. Sen är det djupt djupt tragiskt alla som blev bortvingade från sin mark då. Sedan har de ju blivit anfallna ett antal gånger till under åren efter Israels skapande. Rent krasst så är det misär det som händer. Hemskt att se alla oskyldiga som dör på Gazaremsan, men det är rätt hemskt att se väninnorna som begrava sina söner bara för att de varit på en festival och dansat. Eller barn som kidnappas och göms i tunnlarna utan sina föräldrar. På något sätt måste en tvåstatslösning till – men det kommer aldrig gå så länge hamas finns kvar. Palestinierna förtjänar bättre än det Hamas ger dem också. Tänk att det blir brist på allt, mat, vatten, bränsle. Raketer däremot och byggnadsmaterial för tunnlar finns det alltid gott om.

         Så djvla trött på dessa två parters krig i all oändlighet. Det blir så oerhört kristallklart varför det aldrig kommer bli fred mellan dessa, när man läser överallt hur folk från respektive sida kastar skit en masse och utan slut på varandra. Jag lider med ALLA barn & oskyldiga som dödas, torteras, oavsett sida. För att citera ditt oerhört långsökta: ”skyll dig själv” att det aldrig kommer bli fred.

        Väldigt liten del av Sveriges befolkning skulle stämma in i att dödade barn i Gaza bara är ”en terrorist mindre”. Lewis här ovan uttryckte ju faktiskt inte alls det, utan att han inte stöttar att man propagerar för ”död åt Israel”.

        Att se en tvåstatlösning och fredliga förhandlingar som det långsiktiga mest realistiska alternativet är inte samma sak som att man tycker det är rätt vad som sker i Palestina nu.

        Israel kommer inte upphöra att existera. Krig tills antingen Israel eller Palestina är utplånat är inte värt all död på båda sidor.

        Det finns andra sätt att motverka Israels förtryck än att gasta ”död åt Israel”. Palestina behöver alla andra länders stöd och det får man inte genom att vara så mordisk som möjligt i sina uttryck, utan snarare genom att betona rätten till ett liv i fred. Och i allra första hand såklart rätten till att inte dö av brist på mat och vatten.

         Precis, hat föder bara mer hat och samma med hämnd.

     glöm inte Israels folk ❤️

   Nej, har ingen aning om vad du snackar om ens 🤔

   Demonstration för Palestina? Jag är sugen att gå isf.

    Japp, förintelsen går inte obemärkt förbi. Välkommen dit, din närvaro gör skillnad.

     Högst osmakligt att återbruka ord som ”förintelse” i sådana här sammanhang. Förintelsen skedde för ca. 80 år sedan med fruktansvärda konsekvenser, men uppenbarligen faller den i mycket stor glömska nuförtiden.

      Håller så med dig.

    Jag är för att palestinierna ska få en egen stat och leva fritt utan förtryck men skulle inte delta i någon demonstration. På den förra här i Stockholm ropades det ut en hel del antisemitsm och konspirationsteorier som jag verkligen inte vill associera mig med.

     Du har rätt i vad du skriver. Det är enormt med antisemitism hos palestinska och svenska demonstranter. Skrämmande faktiskt. Hatet mot judar och Israel är fruktansvärt.

    Är du medveten om att n*zistiska NMR dök upp sist?

   Nej, vi ses inte. Svinlångt till riksdagen.

    När är riksdagen?

     När är riksdagen? 🤔 vad är det för märklig fråga 😂

     Kl 15.37

      3.49

   Nej det gör vi verkligen inte. Jag ska fira Halloween!

    Vad är kusliga än bombning av barn? Pumpor? Ta med en pumpa och kom!

   This post is for a kid ”HE IS STILL ALIVE” from journalist and war correspondent @motaz_azaiza
   Everyone with a influencer platform – You must speak up for this kid. See and show his pic to the world. Every singel leader in the world must know his name. Tell his story. Let him lead and let him be the face of what this world needs. HUMANITY. Let him represent every child in the war REGARDLESS of origin. Please, let him show the way and bring the peace. He can not be just another kid. 💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔

  Vilken flunsa är mest rak och ärlig utan att vara otrevlig à la Katrin? Tänker typ Julia Frändfors.

   Tully och Nicole

    Fast de är kanske otrevliga ibland

    Tully är väl fett dryg

    Tully och Nicole var nog det sämsta exemplet 😂

    Bra exempel. Tully är sjukt otrevlig, fick panik av o lyssna på henne nu när hon gästade Rebecca Stellas podd

     Då var det väl inte ett bra exempel?

      Men känner någon i detta kommentarsfält till sarkasm??

       Jag och tre till. Resten har ingen aning. 😉

       Det är många som inte lyckas med sarkasm i skriftlig form, speciellt inte när målgruppen är personer man inte känner. Så du behöver inte känna dig dum ☺️

       Du får nog jobba lite på nyanserna i språket. Det var verkligen inte tydligt att du var sarkastisk.

        Hur kan man inte förstå sarkasm när jag skriver ”bra exempel” för att sen direkt skriva att Tully är sjukt otrevlig? HUR kan man tolka det som att jag på riktigt tyckte det var ett bra exempel? Måste man skriva 14 meningar för att folk ska förstå, hur torr får man va

     Tänkte exakt samma! Bara hört Hanna Friberg nämna henne men visste inte vem det var, så sjukt dryg och töntig i Rebeccas podd. Riktigt oskön!

      jag tror på riktigt det är anledningen till varför Hanna inte orkade vara vän med henne längre.

       Tror snarare hela uttalande kring Filippa T och hennes graviditet gjorde att Hanna fick nog av Tullt

   Julia är guds gåva till människan ❤️
   Finns INGEN rappare, mer on point eller roligare! Ge henne alla pris vi har!

    Nej fy, så otrevlig och dryg person

     Mira, du måste vara så extremt jävla tråkig

  Hur gör ni konsulter (heltid) med tidsregistrering? Skriver ni exakt 8h per dag eller sprider ni ut och flexar?

  Är ny på jobbet men känns som det finns oskrivna regler eftersom folk kommer och går lite hur som.

   Har du ingen snäll kollega du kan fråga lite fint? Tänker att det nog varierar på olika arbetsplatser.

   Är konsult och det fuskas som tusan.
   Jag slipper det problemet för att jag endast har en kund som jag sitter hos på heltid.
   Men innan jag fick denna kund så hade jag en chef som ansåg att jag skulle skriva tid på kunder för interna möten. Han ansåg att våra upprepa-samma-sak-varje-dag-möten gav mig något som kan gynna kunden och därför ska de faktureras för detta.
   Har sett chefer uppmana anställda att fakturera kund för APT, retreats, seminarier, affärsresor för att ta in andra kunder, fika, middagar etc.
   Lämnade den chefen för att det inte var hållbart att bråka om 1 h interntid och behöva motivera varför kunden inte ska betala för min internutbildning.

   Du måste kolla med din chef.

    Intressant, som jag anade.

    Chefen har ju berättat hur och när man ska registrera men jag misstänker att det finns inofficiella förhållningssätt som det inte talas högt om.

     Slutade som konsult pågrund av att min chef tyckte det var rimligt att man tog ut komp när man inte hade uppdrag som man sedan fick jobba ikapp.

     Men sen när man hade jättemycket att göra och jobbade ihop komp fick man inte ta ut den när man ville..

    Jag var på en byrå förut där de tyckte att man kunde fakturera kunden om man tänkt på den, på typ en lunchpromenad 😂

    För att svara på ts fråga brukar jag försöka komma upp i 8h/dag. Vissa veckor blir det lite färre timmar vissa dagar, och vissa fler

     Fast det finns ju faktiskt en viss poäng med det. Pengar till ATP, fika och teambuilding kommer ju någonstans ifrån. Varifrån? Jo, oavkortat från kunderna. Om du sätter dina timmar direkt på kunden eller lägger det internt som blir en overr-head-kostnad spelar i det långa loppet ingen roll (mer eller mindre).

      Ska kunden faktureras för min fika-tid?

       Vem betalar för din fika tror du? Chefen med sina barns sparbössa? Staten? Det är dina kunder ändå i slutändan så ”lika bra” att göra det direkt om man vill.

       Om det hamnar som en extra timme på fakturan eller i din höga konsultpeng i uppdraget som en overr-head-kostnad tror jag ingen bryr sig mer eller mindre om. Se till att ta många debiterbara timmar istället så slipper dina kollegor ta dina overhead-kostnader. 🙂

    Fast det finns ju faktiskt en viss poäng med det. Pengar till ATP, fika och teambuilding kommer ju någonstans ifrån. Varifrån? Jo, oavkortat från kunderna. Om du sätter dina timmar direkt på kunden eller lägger det internt som blir en overr-head-kostnad spelar i det långa loppet ingen roll (mer eller mindre).

  ”Måste” man vilja göra karriär och prestera på topp om man är utbildad typ ingenjör? Känns som arbetsgivarna tar det för givet vid sådana utbildningar.

   Är själv ingenjör och nej, jag har aktivt tackat nej till utbildningar som leder till chefspositioner. Efter många år inom branschen så har jag insett att de som tjänar allra mest är de med nischad kunskap inom ett visst område. Det är samma (män) som arbetar kortast timmar, går i förtidspension och hyrs in för 3-5000 kr/h för att företagen inte klarat sig utan dessa alls.
   Deras kunskap är så oersättlig att deras arbetsuppgifter mest går ut på att svara på frågor och det kan man göra över telefon/mail.
   Dessa har valt att bara köra på och hålla sig inom ett område. De arbetade utan en tanke på karriär men har, tack vare sin dedikation till en viss teknisk lösning, fördjupat sina kunskaper genom att bara jobba utan press och prestigesökande.
   Har följt deras exempel och kan säga att jag redan börjat se resultat. Medan kollegorna jagar positioner, fina CV och prestige så har jag valt att arbeta med praktiska lösningar, tackat nej till administrativa arbetsuppgifter och fokuserat på en teknik och nisch. Är verkligen ingen expert men idag bevisade jag (för mig själv) att jag kan mer om en viss teknisk lösning än folk som arbetat 10 år längre än mig. De har en bättre helhetsbild men jag kan en grej bättre än alla andra.

   Strunta i karriär om du inte känner att det är din grej. Släpp pressen. Var bara en anställd, herregud, varför är det så fel? Men var en smart anställd som utnyttjar kompetensen och den samlade erfarenheten av seniorerna. I en grupp på 20 pers så kan 1-3 få chefspositioner efter flera års erfarenhet, varför bråka om de begränsade platserna när arbetslivserfarenhet utan fina titlar kan generera 3000 kr/h om bara några år?
   Plus inget personalansvar. Ingen att förklara sig för. Ingen över en i hierarkin. Man är ensam inom ett visst område men den ensamheten är styrkan.

    Tack för utförligt svar!

    Vill gärna vara en ”vanlig anställd” men det pratas så mycket om att man ska tänka på sitt rykte och de första ”hundåren” då man ska etablera sig och skapa kontaktnät osv..

    Men jag tar till mig din kommentar 🙏

     Du ska absolut vara motiverad, ständigt utvecklas, vara en lagspelare, hjälpsam, ordningsam och proffsig anställd. Men du behöver inte ha som mål att klättra på chefsstegen, du kan klättra på kunskapsstegen.
     Ta större projekt. Ta svårare arbetsuppgifter. Limma dig på en senior och följ med på möten, upphandlingar, kundträffar, fält osv. Där finns guldet.
     Detta räknas som kompetensutveckling och bör absolut väga in vid löneförhandlingar.

      Karriär innebär ju inte bara att bli chef. Man kanske inte är intresserad av att dedikera sig och vara specialist utan är nöjd med att vara medioker.

       Jag tänkte mer på karriär uppåt i hierarkin. Befordran. Titlar. Personalansvar.

       Antar att ts menar detsamma, har svårt att tro att hon inte vill utvecklas rent kunskapsmässigt.

        Hon skriver t.ex. ”måste man prestera på topp” och ”jag vill vara vanlig anställd”. Jag tolkar det som att hon bara vill lunka på, göra jobbet tillfredsställande och få sin månadslön den 25e. Med tanke på att det för dig är helt otänkbart att ens ifrågasätta ständig utveckling i kunskap och lön har vi ju i alla fall fått svaret på den frågan 🙂

         Men en vanlig anställd utvecklas ju ständigt..vore omöjligt att inte utvecklas som ingenjör.
         Att inte orka prestera på topp är ju inte samma sak som att vilja stanna i utvecklingen.
         Man kan prestera helt medelmåttigt kortsiktigt men ändå utvecklas inom en viss kompetens långsiktigt.

          Ja alltså det är klart att man lär sig lite nytt hela tiden bara av att flyta med, men det var ju inte riktigt det du beskrev. Nu blev jag nyfiken, rent hypotetiskt oavsett vad ts menar med sin kommentar. Skulle du säga att det är ok och accepterat att vara ingenjör och bara flyta med, inte sträva efter att ta svårare och större projekt eller limma på en senior.

           Självklart! Jag slukar bara upp kunskap för att det leder till ekonomisk vinst. Om jag vinner 30 miljoner på lotto imorgon men med kravet att jag måste arbeta som ingenjör, då kan du ge dig tusan på att jag vägrar agera assistent åt 60 plussare med rutiga skjortor och kaffeandedräkt.
           Jag hade dock fördjupat mig inom ett jag anser är intressant för att det är sådan jag är som person, oavsett siffror på banken.
           Pengarna i kombination med friheten lockar med strategiskt vald spetskompetens.

           Nej jag fattar verkligen grejen och att du inte vill det. Tänkte mer hur kulturen är generellt. Vissa är ju nöjda med att ha ett fast jobb med okej lön och bra work/life balance och vill lägga all extra tid och energi på annat.

           Jag tycker att de är kloka som sätter familj och hälsa först. Sen har vi olika syn på vad familjen och hälsan kräver av oss för att må bra. Jag anser att allt rullar på smidigt när jag arbetar färre timmar och känner att jag har en kompass som visar vägen till ekonomisk tillväxt.

    Min svärfar är en sådan ingenjör med spetskompetens. Han drar in över 150 tuss i månaden. Svärmor har också specifik kompetens men inom annan bransch (men ändå ingenjör) och har haft ett väldigt spännande yrkesliv. Ingen av dem har haft fina titlar. Speciellt inte i början av karriären.

     Dessa gubbar och gummor är mina yrkesidoler. Tänk att vara bäst och tjäna 150 papp på att vara just bäst.

   Inte i min bransch iaf. Vanligt att inte vara intresserad av någon chefskarriär. Finns alla sorters folk, och många olika typer av arbetsplatser. De flesta ingenjörsutbildningar är ju rätt breda tror jag.

  Till alla som tror att de luftburet allergiska mot jordnötter:

  https://tv.aftonbladet.se/video/361204/haer-testar-reportern-sin-jordnoetsallergi

   IT’S HAPPENING ÄNTLIGEN 😭😭😭

    Har väl varit känt ett tag?
    Men då borde de ju ta bort jordnötsförbud på vissa flyg och sånt snart?

     Vet du vad kontamination är? Inte jättebra om nån svullnar upp och inte har tillgång till sjukvård där uppe

      Aha du tänker så.

     Tror inte de vågar göra det

   Engagerade nötallergiker är som flat earthers. De håller hårt fast vid sin luftburna story. En vän hävdade bestämt att hon riskerade att få anafylaktisk chock om hon drack loka med kokossmak, som är smaksatt enbart med aromer…

    ”Elallergiker” då? 😄

     Haha åh underbara. 😉 Aldrig träffat en irl dock.

      Jag har flera stycken i min släkt. Speciella människor.

    Fast det kan stämma, min son och dotter tål inte apelsinarom i saft och läsk och svullnar på läppar och i svalget. Du får nog lita på vad hon säger.

     Till saken hör att hon var allergisk mot jordnötter, inte kokos. Nej jag tror inte på luftburen allergi mot jordnötter och inte heller allergi mot kokosdoft för att man är allergisk mot jordnötter… Får vara någon måtta på knäppheterna…

   Tack för länken! Jag vet inte hur många gånger vi (vuxna) elever har blivit utskällda för att vi tar med oss jordnötter till skolan. Det här ska jag visa för våra lärare!

    Vill förtydliga att det inte finns någon lärare eller elev som är nötallergiker. Trots detta har vi förbud mot nötter på skolan.

     Men är det ett förbud undrar man ju varför ni tar med er nötter…

     Alla skolor har det. Men det är ju inte för att det måste vara luftburet. Blir lättast så.

      Ja exakt, jag är nötallergiker och som vuxen är det ju inga problem, jag vet vad jag kan äta och inte, vet när jag behöver vara noga med att tvätta händer innan jag gnuggar mig i ögonen eller biter på en nagel osv så för mig behövs inget förbud men barn är ju barn och beter sig som barn. Så ett nötförbud kan vara vettigt ändå.

    vem tar ens med sig jordnötter till en skola haha känns som något man gör för att vara en retsticka.

    Men det handlar ju inte bara om luftburen allergi utan att det kan bli spår av nötter i allmänna utrymmen. Tänk att någon käkar nötter vid en bänk, spiller ut alla på bänken, sopar bort och nästa person som sitter där har en allvarlig nötallergi. Det kan ju trigga igång en reaktion.

   Vill bara flika in med mitt eget perspektiv 😊

   Jag var i matsalen på jobbet en gång och köpte sallad till min medhavda lunch. Jag var där inne i kanske 7-10 minuter. När jag kom ner frågade flera personer varför jag var röd och svullen i ansiktet. Det hade då serverats jordnötter i matsalen, vilket jag inte visste om. Nej, jag fick ingen allvarlig allergisk chock som jag riskerar att få om jag själv äter jordnötter. Men jag fick ändå en mild reaktion. Dessa milda reaktioner är inte ovanliga.

   Omber dig som svarar på kommentaren att läsa ordentligt innan du svarar. Och att läsa en gång till, långsamt.

    Nä men äter man något som tillagas i samma kök där jordnötter används kan man säkert få en mild reaktion. Det som menas är väl att om någon haft jordnötter i sin medhavda lunchlåda hade du inte fått en reaktion bara genom att befinna dig i samma rum.

    Är inte allergiker själv,men efter att ha sett en kollega svullna och bli röd i ögonen av att det serverades något med nötter i matsalen, utan att hon ens ätit något, så vet jag hur potentiellt farligt det kan vara. Självklart skall inga nötter tas med till tex.skolan eller liknande(dessutom, även om ingen ÄR allergisk, så kan man bli, plötsligt, av just nötter) Det är väl små saker och ev.uppoffringar att tex. inte ha nötter i större sammanhang där man inte säkert vet om ngn är allergisk, gentemot att någon svullnar upp och dör. När det väl händer går det otroligt fort till livshotande.

     Jordnöt är ingen nöt, det är en baljväxt.

   Jag får absolut obehag i halsen när det luktar jordnötter men vet ju att det är psykiskt pga rädsla för allergisk reaktion. Däremot hade jag inte ens tänkt på att jag skulle få någon slags reaktion av att råka röra jordnötter och typ klia mig i ansiktet. Hade röda uppsvullna ögon en halv dag innan jag insåg varför.

  Tror att jag börjar bli utbränd for real. Känt symptom i något år egentligen men ignorerat. Nu har jag dock väldigt påtagliga kroppsliga symptom som läkarna inte kan förklara med något annat än stress. Ändå har jag jättesvårt att dra ner på mitt tempo och alla krav??? Någon som har tips? Och framförallt: kommer jag känna mig som jag igen? Dvs. glad och energisk? Usch, detta suger.

   Skriv ned allt du gör i vardagen på en lista och stryk allt som inte är absolut nödvändigt. Det låter som du behöver skapa mer tid för återhämtning!

   Om du är utbränd så får du till slut bara nog och stannar hemma. Är det riktigt illa kommer du inte ens upp ur sängen. Det är så olika men du verkar inte utbränd än annars säger det stopp

    Antingen är du oerhörd elak som person. Alternativt så har du ingen aning om hur farlig din kommentar var.
    Jag väljer att tro på det sistnämnda, att du inte kommenterade av illvilja.
    Tydligt är att du är extremt okunnig inom detta. Jag undrar varför man överhuvudtaget kommenterar det här, när det är så uppenbart att man inte kan något?
    Och varför reagerar ingen och säger ifrån?

   Jag har varit med om liknande och har inget tips än att du själv måste inse att du behöver som du säger dra ner på tempot och kraven. Kommer de från dig själv eller någon annan eller både och? Jag insåg till slut, tack vare en kollega, att jag faktiskt är ersättningsbar. Jag jobbade och trodde att bygget skulle stanna om inte jag dök upp nästa dag. Hon förklarade att även om jag inte ville höra det så rullar jobbet på ändå, även utan mig. När jag väl insåg det resonerade jag som så att jag ska leva länge och må bra. Och i mitt fall som jobbade skulle aldrig någonsin chefen komma fram till mig, klappa mig på axeln och säga ”tack för att du dyker upp varje dag och gör ett exemplariskt jobb trots att du knappt orkar ta dig upp ur sängen egentligen och innerst inne både är deprimerad och utmattad”. Det skulle aldrig hända. Aldrig. Så jag sjukskrev mig. Tänk på dig själv! Lyssna på kroppens alla signaler! Ta hand om dig!

   PS. Jag kom tillbaka till mig själv, som mitt jag innan sjukskrivningen och jag insåg värdet av mig själv hädanefter på arbetsplatser.

    Tack snälla för din kommentar! Framförallt för det lyckliga slutet. Jag ska verkligen försöka sänka kraven på mig själv (både jobbmässigt och privat). Livet går väl ändå ut på att må så bra som möjligt liksom, och det kan man ju själv påverka

   Va exakt samma för mig och jag vägrade bli sjukskriven.Gick från va världens gladaste positiva människa som alltid var i farten socialt eller i yrket till att inte ens klara gå utanför dörren utan att få en panik attack(som förövrigt va det värsta jag varit med om fattar nu vad alla menar att de känns som man dör) Blev tillslut sjukskriven 6 månader, sa upp mig tänkte plugga tog extra jobb allt möjligt bara för jag klarade inte av att va sjukskriven och känna mig ”misslyckad”. Men hatade livet, fick hemska självmord tankar och massa annat. Grät konstant för jag aldrig kände lycka och kände inte igen mig själv, min personlighet var som försvunnen.
   Tog sommaren och bara vilade och typ för ca en månad sen så insåg jag att jag mår bra igen.
   Trodde verkligen aldrig jag skulle bli detsamma så jag förstår verkligen din oro men det blir man 🥺 Ta din tid och läk och tillåt dig pausa och bearbeta, sjukskriv digN Jag kände mig aldrig stressad så fattade inte vart det kom ifrån men för mig var det underliggande stress med gamla trauman enligt läkaren.
   Och sök hjälp hos psykatrin! Hade aldrig klarat mig utan dom.
   Du kommer tillbaka jag lovar dig ❤️ Du ör inte ensam!

   Ska vi bli vänner? Hehe. Skämtåsido. Känner igen mig oerhört mycket. Jag har haft problem med stress och ångest många år och det har gått upp och ner i perioder. Har haft en bättre period innan sommaren men nu under hösten är ”elefanten” tillbaka på bröstkorgen igen. Sover dåligt. Tar inte hand om mig…dvs äter inte, tränar inte. Barnen är sjuka hela tiden, så mkt vabbande = stress över jobbet. Känner mig otillräcklig precis överallt och ändå stressar jag till och från allt och alla. Dåligt samvete över att jag inte hinner med vänner vilket jag grubblar över ofta.

   Lite saker som jag märkt hjälper:
   – Läsa böcker. Du tvingas rikta all fokus till boken för att hänga med, omvärlden försvinner vilket är så behövligt.
   – Tvinga dig själv att utföra saker långsamt. Lätt att gå upp i tempo vid stress, så att göra saker långsamt lurar på nåt sätt hjärnan lite tycker jag.
   – Skriva ner tankar i mobilen. Hur det känns idag, vad man tänker på, affirmationer att ta fram och försöka boosta sig med (obs! Inga trötta carpe diem-fraser som inte ger nåt – skriv ned affirmationer som känns verkliga o som du kan ta till dig på riktigt)
   – Frisk luft. För mig är det typ avgörande att få gå ut i friska luften.

    Fina du, du ör mer än tillräckligt som anstränger dig att bolla alla dessa grejer. Jag har inte barn och ör inte mamma men jag hör dig och det måste vara så tufft. Jag hoppas du får den uppskattningen du förtjänar ❤️
    Och jötte bra fina tips, jag minns tipsen jag fick av psykatrin och dom kändes så jövla meningslösa just då men sen inser man att det är dom där små sakerna som förändrar och gör nytta
    ❤️

  Hur gör ni för att överleva höstdeppen? Jag brukar inte påverkas i vanliga fall, men gode gud jag är som en vandrande zombie nu och längtar bara till helgerna😭😴 jobbar vardagar 07-16. Vad muntrar upp vardagen?!!

   Lyx i vardagen! Vin och charkbricka en vanlig tisdag typ👌🏼
   Åker även bort för jag mår bra och får energi av miljöombyte.

   Planera in någon fika med en vän mitt i veckan? Gå på någon spabehandling? Testa ny träningsform eller kanske boka in dig på ett träningspass du aldrig testat? Kanske köpa hem ny god te smak och baka scones?

   Skogsturer, teater, konserter, choklad, cannabis och mjuka klädesplagg ❤️

    Gillar blandningen! 😄

    Alltså förlåt gammal tant här nu men är vardagsknarka gräs något som folk höstmyser med nuförtiden? Både genuin och smått förundrad fråga.

     Nog inte helt ovanligt. Istället för ett glas rött typ.

      Men det är ju olagligt? Jag vet inte ens vart jag skulle gå för att köpa 🥬

       Du behöver inte gå någonstans, de kör hemleverans

      Jo, det är ovanligt.

       Upplever att det här verkligen är en generationsfråga. Jag skulle säga att de flesta under 30 känner någon som vet var man får tag på cannabis.

        Så i princip alla födda 94 eller senare vet hur och var man köper? Skulle inte tro det, dummer!!!!

         Jag tror att de som inte vet bara inte fått reda på vem av ens kompisar/släkt/kollegor som har en kontakt.

         What, alltså jag är född 93. Har ett högst respektabelt jobb och jag har kommit i kontakt med alla möjliga droger från tonåren och uppåt. Känns som att de flesta under 30 är drog-positiva (inklusive mig själv). Cannabis betraktas knappast som drog ens.

         Det är i alla fall min upplevelse. Vår marknadschef (40+, kvinna, mycket respektabel) frågade mig senast för ett par veckor sen om jag visste någon på kontoret med en bra kran 😂

          Jag är 27 och håller inte med dig. Även om jag umgåtts i kretsar där det ”partyknarkats” har jag inte träffat någon som är öppet positiv till droger.

          Din chef verkar väldigt oseriös.

           Men nog vet du vem du skulle fråga om du skulle velat köpa?

           Hon är inte min chef och jag tycker att hon är ganska rolig, och definitivt superseriös i sitt arbete. Vår VD hade förresten också en utläggning häromdagen om att vi borde legalisera allt innehav för eget bruk. Han är läkare.

           Oavsett om du tycker att det är oseriöst eller inte så har i alla fall inställningen till droger förändrats radikalt i den yngre generationen på kort tid. Jag har provat lite allt möjligt, men aldrig riktigt fastnat för något. Kan vara en kul krydda någongång ibland. Helt ärligt förstår jag inte vad som är så himla besvärligt med det så att vi måste ha det olagligt.

           Legalisering medför att substanserna blir säkrare, lättare att dosera och inte utbankat med en massa skit, missbrukare får hjälp istället för straff, gängen tappar sin största inkomstkälla och folk kommer DESSUTOM dricka mindre alkohol som triggar massa dåligt beteende och hälsoproblem. Nä. Låt mig bestämma själv vad jag vill utsätta min kropp för sålänge det inte skadar någon annan.

        Har hört från de med äldre tonårsbarn att det i många kompisgrupper anses fult att dricka alkohol men helt ok att röka på. California sober typ.

     Vardagsknarka? Många svenskar är för roliga! 😂🙄 Att röka gräs är inte att knarka. Där jag bor är det lika vanligt som att röka vanliga cigg eller ta sig en öl eller ett glas vin.

    Hört talas om våldsvågen som pågår i samhället? Känns det bra att bidra till den illegala knarkhandeln? Du vet den som den kriminella världen livnär sig på? Du vet den som folk skjuter huvudet av varandra och spränger bostäder för? Tack för ditt bidrag

     LEGALISERA. Så, löst.

      Jaha ska vi legalisera alla tyngre droger som heroin o crack också då menar du? Att bara legalisera cannabis hjälper knappast mot gängkriminaliteten. Vilket typ av samhälle skulle vi ha om allting var legalt?

       Ja vi kan gärna legalisera allt, men ha det reglerat, ungefär som Systembolaget. De som inte rör sådana droger idag skulle inte göra det trots att det var legaliserat ändå. Och de som använder skiten går genom eld för att skaffa, legalt eller ej.

       Sverige hänger inte alls med i omvärldens drogpolitik. Du tänker tex att det är befängt att legalisera, men många stater i USA samt Kanada osv har redan legaliserat innehav för personligt bruk, inkluderat heroin och crack. Återstår att se effekten.

     Skyll på regeringen. Inte enskilda människan. Att cannabis är illegalt är århundradets skämt.

   Jag är också deppig, men jag jobbar inte.
   Hade jag jobbat hade jag gått ut en liten stund varje lunch. Få lite frisk luft och sol och man har tur och det är soligt ute.

   Sedan skulle jag också försöka kolla så att jag får tillräcklig energi från maten.
   Också planera in något roligt att se fram emot på helgen och räkna ner dagarna tills dess!

   Rörelse i dagsljus (typ lunchpromenad) är det enda som hjälper för mig. Massa soffmys för det bara värre, mer klaustrofobiskt.

   Lyssna på feelgood böcker och promenera!

   Bli kär. Han vet inget men jag som inte gillar kyla går runt på rosa moln. Trevlig och kramig men sen är det tyvärr ett MEn med 😇😕

   Gillar du utefrukost och har råd kan jag rekommendera cappuccino med surdegsfralla några gånger i veckan, det piggar upp.

   Jag brukar äta D-vitamin tabletter på vintern och hoppas det gör någon skillnad 🙂

  Förklara och se om de kan hjälpa henne.

  Vi flyttade för ett par veckor sedan och min femåring fick byta förskola och sexåring byta skola. Båda känner sig fortfarande ensamma, säger att de inte har vänner och är ofta ledsna och vill flytta ”hem” igen. Det var inte alls så här det skulle bli och jag är så ledsen och har så dåligt samvete. Finns det något jag skulle kunna göra för att hjälpa dem att hitta vänner? Det är en väldigt liten ort så det går inte egentligen att börja på fritidsaktiviteter och lära känna barn från andra skolor då det bara finns en. Ska man bjuda hem nån från klassen efter skolan eller vad gör man?

   Det är ju jättebra idé att börja bjuda hem kompisar! Gör det! 🙂

    Tack, ska fundera mer på det då 😊

   Halloweendisco?

    Skulle just föreslå samma🎃🎃

    Bra idé, ska fundera på det 😃

   Hej!
   Finns det bara en enda förskola på orten? Annars, kan ni kolla om det finns någon på en annan ort och skjutsa dit istället?

    Nja det finns ett par förskolor men de samlar alla femåringar i samma grupp. Och sexåringen går ju i förskoleklass och där finns det bara en.

   Du kan ju anordna en liten fest och bjuda hem alla i klassen tillexempel. Eller hyra gympasal.

   Det har ju inte gått så lång tid än, de hittar säkert kompisar. Flyttade ni långt bort?

    Jo jag förstår ju att det måste få ta lite tid också men tankarna kommer ju på om vi verkligen gjorde rätt. Ja vi flyttade 30 mil ungefär.

   Blotta er! Alltså er ensamhet. Lägg undan skammen och säg till folk att ni är nyinflyttade och känner er lite ensamma. Alternativt gör ett inlägg i den lokala facebookgruppen.

   Det är så himla dum idé att man ska skämmas för ensamhet.

   Vågar ni bara öppna med att ni söker kontakt kommer folk som vill ha fler vänner våga närma sig er.

   Snart är de halloween bjud in till en sån pyssel träff.

   Sen kommer julen då kan ni bjuda in till j pyssel, pepparkaksbakning?

   Börja på någon sport dans för barn osv

   Förstår att du blir ledsen att höra det – min sexåring började helt ny klass utan kompisar från förskolan nu efter sommaren och han var ensam och blyg inför klasskompisarna ett tag. Krossade mitt hjärta när han var ledsen över att inte ha någon att leka med. Men vi var öppna om det med hans pedagoger som är fantastiska på att hjälpa barnen komma in i grupper och leken. Nu har han två bästa vänner och leker jättefint med andra också. Det kommer ge med sig! Några veckor är inte alls lång tid ❤️

   Men prata med pedagogerna kanske så kan de uppmuntra barn att bjuda in i leken extra mycket?

   Båda dina barn är ju fortfarande så små att det är naturligt att det är föräldrarna som styr upp lekdejter osv. Kolla dina barns klasslistor och ta reda på vilka barn som bor närmast och sen kontaktar du dessa barns föräldrar, säger att ni är nyinflyttade och frågar om en lekdejt. Det kommer gå fint ska du se!

   Vi flyttade när min son var 4, jag upplevde att han tyckte det var tufft de första månaderna, pga att han inte kände de andra barnen på förskolan, han visste ju inte ens vad alla hette, och nog kände signaler ensamt. Dvs helt naturliga känslor men efter ett par månader så hade han hittat några att leka med och nu ett drygt år senare går det jättebra. Hoppas att ni får samma fina utveckling.

  Kanske är svamp eller något. Hör med sjukvården istllet.

   Absolut, även om man delar detta som ”Anonym” så undrar jag varför i hela friden man väljer att uppge dessa högst intima uppgifter (kring ett barn) i ett Öppet spår på Bloggbevakning.

   Jag får en dålig känsla kring detta och undrar om Camilla verkligen bör låta detta vara kvar faktiskt.

    Sluta, jag ställer frågan här för att jag inte vill ställa frågan till folk som känner oss på riktigt. Men camilla får gärna radera tråden, jag har landat i vad det kan bero på.

  Kontakta bvc. Låter inte alls bra, vare sig att det luktar eller att du tvättar med tvål. Kolla upp så hon inte har fått en infektion.
  Om hon inte är blöjbarn utan kissar på pottan så är det väl helt normalt att de torkar med papper och inte tvättar med vatten.

  Ska du verkligen hålla på o tvätta med massa olika medel? Vatten och sen lufta så mycket som möjligt. Annars rycker jag du ska prata med läkare om det luktar så mycket

  Hur gammal är hon? Lukten du beskriver känns ju mer som tex svampinfektion och inte som smuts.

  Men annars så prata med personalen. Att tvätta barn som går på toaletten med vatten är ju inte standard, men det går säkert att lösa med kommunikation.

  Lyssnar ni på Stella och Hannas podd? Är en rätt härlig podd med mycket roliga detaljer. Speciellt om mr birthday killen.

   Jag lyssnar men inte hört dagens avsnitt. Birthday killen är sååå skum, bor 100% hos sina föräldrar och har säkert nyligen kommit ut ur fängelset eller nått haha

    Ja, man är nyfiken på honom. Vem är han, vad jobbar han med och vad är hans intention?

     Han säljer säkert droger eller något annat skumt, annars hade han väl sagt vad han jobbar med tänker jag

   Jag gillar Hanna men tycker hon förminskar Stellas känslor väldigt mycket, även i sin andra podd. Hon beter sig som att hon är störst bäst och vackrast just mot henne. Och hon har väldigt höga krav på hennes dejter. Och att hon blir arg på riktigt för att hennes dejt har valt att ha en sober october.

  Vem hade ni velat se som julvärd? Jag satt precis och tänkte vilken bra julvärd Lasse Berghagen hade varit…

   Håkan Hellström hade varit mysigt.

    Eller ola salo

    Neeeej inte Håkan Hellström…

   Vet inte varför men skulle gärna se Björn Skifs.

   Ulf Brunnberg så det blir lite liv i luckan jag menar rutan

   Carina Berg ploppade upp i huvudet

    Åh Herregud nej inte Carina Berg. Den mest okarismatiska och bleka personen som någonsin synts på tv.

     Sandra beijer. Hon är gullig.

      Förutom att 90% som tittar på TV på julafton inte har en aning om vem hon är.

     Nej men va? Är hon det? Det är inget jag har tänkt på utan tycker hon mest känns gullig och rolig typ 😅

    nej usch. så osympatisk människa.

   Jag hoppas varje år på Edward Blom – men han är sagt att hans inte kommer göra det av hänsyn till sina barn, som han vill fira sin julafton med.

   Skulle kunna tänka mig att David Sundin är en stark kandidat, eller Kristan Luuk.

   Så länge det inte är någon i klanen Wahlgren/Ingrosso är jag nöjd!

    Jag tänkte också på David Sundin

    Hade för mig att det spelas in i förväg? Har jag fel? (Hoppas!)

     Normalt är det live, men av någon orsak fick Lotta Lundgren och Erik Haag spela in i förväg (vad jag minns….).

    Inte Kristian Luuk! Finns bara en mer beige person och det är hans ex Carina Berg. De var perfekta ihop, varför gjorde de ens slut??

   Hanna Hellqvist eller vad hon heter.

   Hon är absolut självupptagen och så vidare, men samtidigt förstår hon mycket om människor och utstrålar värme.

    Nej, hon är så skum!

     Vadå skum?

      Konstig.

    Hanna, garpen och ines som julvärdar! Vilken dröm!!! Såklart ahmet i bakgrunden också!!

     Hahaha bästa!

    hon verkar berusad.
    fast hon har är det..

   Blondinbella. Nej herregud skojar bara. Men hon hade nog älskat det.

   Johar och Josefin som tävlade med varandra i På Spåret!

   kungen!!

  Kolla upp det där.

  Sök vård. Det är inte ”smuts”.

  Ni som är gifta, ger ni er partner en riktig bröllopspresent varje bröllopsdag? Alltså blommor och ut och äta (alltså inte att någon bjuder utan man betalar gemensamt) tycker jag är lagom men att köpa present för typ 1000kr? Är det bara jag som inte tycker att det är ”present-dag”? 😅

   Är inte gift utan sambo. Ger ändå present på vår årsdag. Inte lika dyr som pp födelsedag och jul men ngt i typ 1000 krs klassen.

   Nej det gör jag inte (inte han heller). Vi firar genom att gå ut och äta eller så (både på årsdagen och bröllopsdagen). Inget fel med presenter men inte blivit så.

   Nä, alltså vi firar inte årsdagar på det sättet. Har egentligen aldrig gjort men är inte heller något vi saknar. Vi brukar försöka göra något roligt tillsammans istället, äta något extra gott och se till att måna om varann lite extra.

   Det galnaste i detta är väl att vara gifta men dela på notan.

    Jag menar ju såklart att man betalar med gemensamma pengar. Inte att en ska ”bjuda” den andre

     Tycker att mannen kan bjuda.

      Mannenbjuda med de gemensamma pengarna? Haha

   Ja, en liten present brukar det bli, plus någon extra mysig aktivitet. Vår bröllopsdag är mitt i sommaren så vi kan unna oss heldagsaktiviteter, övernattningar eller utflykter. Tyvärr har vår favoritrestaurang alltid semesterstängt, haha.

   Vi ger inte varandra presenter på bröllopsdagen, men lägger kanske pengar på att göra något kul ihop de år våra jobbscheman medger det. Tycker inte heller att det är en presentdag utan mer en tacksamhetsdag. Vi är tacksamma att vi har varandra bara helt enkelt.

   Är inte gift själv men ett kompispar till mig ger presenter med tema på materialet som är för den årsdagen. Papper, tenn, läder osv. Har varit smågrejer men fina tolkningar. Typ en fin ny kalender till papper och ett fint kortfodral i läder osv.

    Åh, hade den ambitionen men det sket sig. 😄

    Jag och min man tänkte också göra det först men kollade i förväg och kände redan vid 14 år (elfenben) att det började bli krångligt, haha.

   Har bara varit gifta drygt två år och på de båda bröllopsdagarna har vi firat med uteaktiviteter. Första gången blev den en heldag med kanot och matsäck, andra gången vandrade vi en led och tältade. ☺️ Väldigt mysig att minnas tillbaka och prata om bröllopsdagen, typ ”beskriv tre starka minnen” eller liknande.

   Vi har bara haft en bröllopsdag hittills 🙈 men vi bestämde att vi istället köper något till oss gemensamt, till hemmet eller åker bort i samband med bröllopsdagen. Det känns mer rimligt och kul!

  Nu har det snart gått 9 månaders sedan jag vaknade en morgon med tinnitus, som jag hört varje vaken sekund sedan dess.
  Då var jag en våt fläck av ångest, och ville inte leva mer – nu är det mycket, mycket bättre men jag saknar den där totala tystnaden som jag kanske aldrig mer får uppleva.

  Är det någon härinnne vars tinnitus (som ej berott på aukustiskt trauma, utan av oförklarlig anledning) försvunnit efter lång tid? Finns det öht hopp om att någon gång kanske få slippa detta?

   Jag har tinnitus och den har tyvärr inte försvunnit, tvärt om så blir det lite värre när jag är minsta förkyld eller liknande. Men, jag har blivit bättre på att inte höra ljudet. Det finns där hela tiden men väldigt ofta kommer jag på mig själv med att tycka att det är tyst och först då upptäcker jag att ljudet är kvar. Nu är ju inte jag en medicinsk solskenshistoria men det finns också de som blivit bättre efter lång tid, vi får hoppas att du är en av dem! Jag antar att du varit till en läkare, annars kan det finnas hjälp att få.

   Jag är i samma situation. Fick från ingenstans tinnitus för ca ett år sedan. Var helt förstörd, grät och hade ångest hela tiden och sov inte på flera veckor. Jag hör fortfarande ljudet men kan knappt tro att det blev som läkaren sa, att hjärnan vänjer sig till slut. Men saknar också att uppleva totalt tystnad. Hoppas fortfarande på att det ska försvinna en vacker dag dock.

   Jag har! Jag fick tryck i örat och tinnitus,fick samtidigt problem med min visdomstand som växte snett. Gick till min vanliga tandläkaren som inte ville dra ut tanden . Men efter värk och ökad tinnitus sökte jag till en privat specialist som tog bort visdomstanden och då försvann både tandproblem,tryck i örat och min tinnitus!

    Vad härligt att höra, måste varit så himla skönt att slippa oljudet!

   Finns ju i icakuriren reklam om hjälpmedel. Jag har nu i höger öra men den kommer och går.

    Jag har läst på massvis om Tinearity sedan du(?) tipsade om den reklamen här i våras, och har beslutat mig för att det inte är rätt väg att gå. Deras produkt är bara en jättedyr vidareutveckling av den TRT-behandling som redan erbjuds, som man själv får bekosta privat.

     Men finns kanske någon annan som vill prova den metoden. ok.

   Jag har det på ett öra och i mitt fall är det pga nackproblematik och är således kronisk och har inte ändrats/minskat sen det dök upp. Har du prövat akupunktur? Testade själv och det hjälpte mig lite, men kommer ju tyvärr tillbaka i full styrka efter ett tag. Jag tycker även det hjälper lite att regelbundet massera området kring käke/nacke, men det hjälper ju förvisso bara om det är spänningar som ger dig din typ av tinnitus. Jag berörs eg. bara av det när det är helt tyst och man skall sova. Har ibland på ”white noise” när det är för överväldigande, det filtrerar bort tjutet upplever jag. Man, eller rättare sagt hjärnan, vänjer sig helt enkelt.

   Min pappa var med om en explosion när han var 20 år och fick tinnitus, alltså av ett trauma. Så för honom har de inte försvunnit, men kan trösta dig med att han (50år) numera inte hör sin Tinnitus och inte tänker på den, såvida han inte väljer att ”försöka” tänka på den <3

   Hej! Jag fick tinnitus som 17-åring och det gjorde att jag gick in i en depression. Hörde det som du hela tiden. Kunde inte se på TV för att jag irriterade mig på ljudet. Värst var att försöka sova. Tyckte verkligen det förstörde mitt liv och ville hellre få cancer, med 50% risk att dö då jag tänkte att jag hade någon chans att bli bra.

   Det tog en stund före allt hopp var ute, men när jag insåg att detta är permanent och jag gav upp blev det lite lättare. Sen blev det lättare och lättare.
   Jag ligger just nu och har hög tinnitus med flera ljud i båda öronen men det är första gången jag har lyssnat på evigheter. Filtrerar bort det annars och det gör mig verkligen ingenting. Om någon hade erbjudit mig att bli tinnitusfri för 20 000 kr hade jag inte säkert tackat ja, fast jag för 13 år sedan skulle sparat ihop en miljon om det hade hjälpt.

   Så ja, det är en solskenshistoria. Vet många som har upplevt liknande saker, så hoppas att du också kan känna att det är OK att sluta längta efter tystnad och efter en stund sluta bry sig. Då slutar det också påverka dig negativt ❤️

    Tack för ditt svar, och så fint att höra att du inte längre påverkas negativt att din tinnitus!
    Ungefär hur lång tid skulle du säga att de tog för dig att hamna där du är nu, att du aktivt måste lyssna för att höra dina ljud?

     Det gick ganska fort efter att jag accepterade situationen. Kanske inom 2 år efter debut av tinnitus, att det var helt bra?

     Och jag upplever ofta tystnad, bara att ljuden finns om jag börjar tänka på dem. Så det finns en slags tystnad i livet

      Alltså det låter så flummigt att acceptans ska göra det bättre, men tror att när jag fortfarande gick runt och hoppades så lyssnade jag efter ljudet heeeela tiden för att se om det hade blivit bättre/värre osv.

      Efter en stund började jag sluta tänka så mycket på det, blev inte ledsen när jag hörde det och liksom bestämde mig för att tänka på något annat. Så blev ljudet gradvis längre bort från medvetandet

   Jag skulle absolut oavsett tipsa dig om att besöka din husläkare för att få en remiss till en ÖNH-specialist (öra näsa hals). Jag jobbar på en sådan privat mottagning i Stockholm och jag kan helt ärligt säga att patienter dagligen går in med problem och kommer ut med ett leende och är så tacksamma. Livet är för kort för att gå runt och känna obehagliga saker! You go girl och hojta till om du vill komma till mig 🙂

   Jag har några bekanta som är döva som lider av hög tinnitus. Så det är det enda de ”hör”…. 😩

   Vaknade också en morgon för 4 år sedan när jag var 25 med pulserande tinnitus, 24/7. Frågade en läkare men det fanns inget att göra.

   Jag sätter hoppet till forskningen istället. Säg det blir billigt med magnetröntgen eller dylikt, att man skannar de med tinnitus & de förskonade och sedan stoppar in all data i en AI som letar efter gemensamma nämnare. Jag hade givit många årslöner för att bli av med min tinnitus 🙂

    Är inte nötallergiker själv,men efter att ha sett en kollega svullna lite och bli röd i ögonen av att det serverades något med nötter i matsalen, utan att hon ens ätit något, så vet jag hur potentiellt farligt det kan vara. Det är väl små saker och ev.uppoffringar att tex. inte ha nötter i större sammanhang där man inte säkert vet om ngn är allergisk, gentemot att någon svullnar upp och dör. När det väl händer går det otroligt fort till livshotande.

     Hamnade fel..

    Samma hät.
    Men det pågår ju forskning, och det är en kvinnlig forskare i USA som kommit ganska långt, där man tror att en ny produkt,som skulle kunna avhjälpa många med besvär, kan finnas på marknaden inom ett par år. Vi får hoppas på forsknnigen helt enkelt!

   Har du kollat upp så du inte fått tinnitus av någon medicin? Jag fick det när jag gick upp i dos med voxra, läste att det var en vanlig biverkning. Tog någon månad efter jag gick ner i dos innan det försvann.

   har läst att en bra massör kan massera bort viss sorts tinnitus, genom att massera på rätt punkter.

  Gud stackars din dotter! Vilken skam du lägger grunden för! Sluta ta på dig att tvätta henne så fort hon kommer innanför dörren ( !?!?! )
  Och kontakta en vårdcentral omgående 🙏🏼

   Håller med, wtf?? Är ju säkert du som orsakat det så mycket som du är där och grejar. Intorkat kiss luktar inte fisk. Och ja, man kan tvätta med olja, det gör jag. Blöter en tvättlapp och häller på ekologisk kallpressad mandelolja.

    Men är du dum i huvudet eller bara en idiot som inte kan läsa?

    ”Jag har aldrig använt tvål på henne (men hon var ändå alltid röd och öm) men nu har det börjat stinka något fruktansvärt så jag blev tvungen att verkligen få bort smutset.”

     Hur kan urin torka in till ”smuts”?

      Men vart skrev jag urin!? Det är bajs-gryn och toapappersrresrer som är ”smuts”. Urin orsakar bara irritation och klåda.
      De använder billigt toapper som smular och korvar sig. Tänk dig ett barn som bajsat, kissat och har rester av detta och toapapper i 6 timmar. Är inte det smuts?

       ”Stackarn blir röd, irriterad, kliar och gråter för att urin inte blir borttorkat och fräter på hennes eksemhud.”

       Detta får det att låta som att det är urin som orsakat allt detta, vilket låter ganska märkligt.

       Om du vill att folk ska förstå hade du nog behövt förklara det smulig toapappret. Varför skulle det va självklart?

   Låt ditt barn gå runt med bajs och urin mellan benen så får jag sköta mitt barns hygien. Det är folk som du som gör så att mitt barn får infektioner. Ni vars hygien inte hängt med i utvecklingen av rinnande kranvatten, mjukt toapapper och desinfeltering av toastolar. Urinvägsinfektion smittar så snälla, var inte så avslappnad med bajs i trosan. Det är vidrigt.

    Urinvägsinfektion smittar inte.

    ”Stinka något fruktansvärt”

    ”Luktar rutten fisk”

    ”Verkligen få bort smutset”

    Ja du verkar sköta det utmärkt 🙄

  Tips på rolig aktivitet i Stockholm efter en middag med bästa vännen?

   Escape room? Bowling? Shuffleboard? Bio? Spökvandring? Gokart? 🙂

   Dagspa? Typ element spa? Finns både med yoga paket och utan även kvällstid.

   EFTER en middag? Då är det ju typ bara nattklubbar som är öppna. Eller hur tidigt hade ni tänkt att käka?

   ROQ på odenplan, finns ett gamingroom med sånna regro spelmaskiner. SÅ HIMLA KUL

   Arkadhall? 😁

  Intorkat kiss är inte smuts som inte skulle gå bort med vatten. Gå till en läkare och kolla upp vad det handlar om.

   Intorkat kiss luktar dessutom bara urin, inte fisk.

  Vad fint med privatisering av skolan ändå – kunskapsskolan i Mellanöstern som finansieras av skattepengar!

   Jag fattar inte problemet. Det är en skola i ett muslimskt land, ska de inte få ha skolor eller?
   Huvudsaken är väl att utbildningen är bra.

    Du ser inte problemet med att skattepengar, som borde gå till skolor i Sverige istället plockas ut som vinst av riskkapitalister och investeras i skolor i Mellanöstern skola där barn studerar Koranen dagligen, som separerar pojkar och flickor, där det är förbjudet att kritisera regimen?

     Det bara ett problem att en rättighet finns när ”fel” personer gynnas av att ta del av den.
     Vi vill ha frihet, rättigheter, normer, demokratiska system, rutiner, ekonomiska möjligheter och jämställdhet -men ”dom andra” ska inte få utnyttja dessa. Denna typ av hyckleri har blivit vardag.

     Vi skickar ju bistånd till alla möjliga länder oavsett regim, det är skattepengar som går till allt möjligt skumt. Det du nämner är ändå skolor och utbildning är bra.

      Förenade Arabemiraten är ett rikt land, de har råd med sina egna skolor och bistånd fungerar inte så att det skickas direkt till regimer utan det går via t ex FN in i projekt för att t ex bygga skolor. Här är ett exempel på hur SIDA jobbar med bistånd i Irak, ett land helt utan fungerande ledning.

      https://www.sida.se/sida-i-varlden/lander-och-regioner/irak

       Nu var det ju i Saudi och inte UAE skolan ligger.,

     Tycker det är helt fel. Varför tycker våra politiker att vi nästan ska försörja hela världen?

      Men alltså nu är det ju inte Sverige som investerar i skolan utan en företagskoncern.

       …som finansieras av skattepengar tack vare privatiseringen av skolan.

     Studera koranen – om de vill göra det, vad är problemet?
     Separera pojkar och flickor i skolan – om de vill göra det, vad är problemet?

     Kritisera regimen är förbjudet – om barnen inte får gå i bra skolor, vem ska då kunna utmana regimen?

      Jag har svenska värderingar så jag är emot att barn indoktrineras in i en religion, jag är emot förlegade könsroller som förtrycker kvinnor och en skola som förbjuder barn att kritisera regimen fostrar inte medborgare som kommer bli en ledare som förändrar, de uppfostrar de som kommer fortsätta förtrycket.

       Men du trycker ju själv på dina åsikter om hur världen ska se ut och vilka livsåskådningar som är ok att ha. Skillnaden är att dina åsikter och principer inte inte representeras av en viss religion. Du gör samma sak men under en annan täckmantel. Precis lika övertygad som du är om att du har rätt, lika starkt, om inte ännu starkare, känner religiösa människor att deras religiösa fundament är.

        Det är inte endast anonyms åsikter utan vad Sverige som land står för. Sverige är sekulariserat.

         Då skulle ju inget bistånd få gå till något land utom Kina och Nordkorea?

          Tror du missuppfattat hur bistånd fördelas? Det är inte så att man sätter in 20 miljoner på Demokratiska republiken Kongos konto för då skulle de såklart gå till massor av saker som strider mot våra värderingar. Istället går de t ex via FN som har folk på plats som arbetar med eldsjälar lokalt in i projekt som t ex arbetar för kvinnors rättigheter, bygger skolor för alla barn osv.

      Varför ska svenskar sponsra koranstudier, förbud att kritisera regimen och könsuppdelning?

       Varför inte? Är det olagligt att dela upp människor? Varför har vi separata omklädningsrum, toaletter, fängelsen, mottagningar, gym, klubbat osv? De har alla dessa + en till, skolan. Det är ok att dela upp efter kön i 39 olika fall men om ett land delar upp i 40 olika fall då är de ”konstiga”.

        Vi är ett sekulariserat och demokratiskt land, vi medborgare ska inte behöva stötta diktatur och koranstudier.

         Vi ger ju massor av skattepengar till muslimska föreningar i Sverige!

         Vi stöttar ju en massa moskeer och muslimska föreningar inom Sverige.

          Den 1 januari skulle Socialdemokraternas förslag som hade sett till att statliga pengar inte går till odemokratiska verksamheter och extremism börjat gälla, men högerregeringen har tillsammans med SD valt att skrota förslaget. Tidöpartierna har i stället för att stoppa svenska pengar till radikalisering och antidemokratiska aktiviteter suttit på händerna.

           Bra! Man vet aldrig vad som hade kunnat kategoriserats som odemokratiskt om några år.

    Och vem tror du står för skattepengarna?

    Intressant att du inte ser något problem med att svenska skattebetalare finansierar koranstudier och skolkoncerner inblandade i vapenindustrin!

     Vännen, Sverige är en världsledande vapentillverkare. Sitt ner och var tyst.

      Vännen, skolor och utbildning har ingenting med vapenaffärer att göra. Sitt ner och var tyst.

       Det har det visst. Läs på om korruption.

        Eh. Läs igen och försök att förstå.

        Att skolor och utbildning blandas in i vapenaffärer är OLÄMPLIGT och BÖR INTE förekomma (trots att det tydligen gör det).

       Haha. Det är bara ok när VI gör det!!! Pick-me land.

        Vilka skolor i Sverige är inblandade i vapenaffärer?? 😱

         Vinst från vapenindustrin går inte till statskassan? Har Sveroge ett ”vitt” konto och ett ”svart”.

          Utbildnings-”kontot” delas inte med vapenindustrin nej. Ganska rimligt.

           Okej. Visst, vi tillverkar vapen och säljer dessa till folk som vill använda dem för att mörda. Men vi drar gränsen vid att använda vinsten till utbildning!

           Tvärtom. De använder skolan som ett sätt att få in pengar i vapenindustrin.

           Det är inte vinsten från vapenaffärer som så generöst puttas in i skolan 😅

        Andra länder kan göra vad de vill. Med sina egna pengar.

         Eller så slutar du tro att du bestämmer vilka som ska få ta del av den gemensamma skattepotten.

     Så vad tror ni allt bistånd via Sida går till? Rakt in i regimernas plånbok. Vad är skillnaden?

   Skattepengar går ju till jättemånga moskéer över hela Sverige, ingen har väl någonsin sagt att svenska skattepengar inte får gå till muslimska organisationer?

    Jo, sossarna tex har sagt att skattepengar endast ska gå till demokratiska verksamheter.

     Så inga moskéer får bidrag i sossarnas Sverige?

     Hahahahaha

      ?

      Den 1 januari skulle Socialdemokraternas förslag som hade sett till att statliga pengar inte går till odemokratiska verksamheter och extremism börjat gälla, men högerregeringen har tillsammans med SD valt att skrota förslaget.

  Låter som någon form av infektion. Det ska inte lukta illa om snippis. Då är det något fel.

  Ring VC imorgon. Låter som att det behöver behandlas och tittas på av en läkare. Då dottern inte är blöjbarn så tvättar inte personalen rent hennes underliv vid toalettbesök men kan vara behjälplig med blöta papperservetter kanske? Det bästa är att en läkare ger er råd i denna situationen.

  Vad håller Israel på med, de har ju gått över alla rimliga gränser.

   Det går enligt plan.
   Detta har varit på agendan i snart 100 år. Den som tror annat är blind.
   Deras (makthungriga zionister som ser icke-judar som odjur) glädje är kortlivad, det är den alltid.

   Det låter som att du ägnar dig åt apologetik likt Münchenmassakern 1972. Tror du att Israel tålmodigt skulle se på efter terrorattentaten av Hamas? Vänta du till det amerikanska luftvärnsartilleriet är på plats så lär anfallet bli något ordentligt.

    Är Israel så inkompetenta, uppblåsta och svaga att de behöver backas upp av jänkarna för att slå ut en grupp som gömmer sig bland civila på en yta stor som Växjö? Som dessutom är lika övervakat som ett högsäkerhetsfängelse? Och som befolkas av barn, unga, kvinnor och sjuka?
    Hur man än vänder på det så är Israel patetiska jökar som behöver sin mentalt efterblivna storebror som bodyguard för att ”det gjorde ont när myran gick på min lilltå”. Patetiskt.

     Myran gick på min lilltå?
     Hamas genomförde den värsta massakern på judar sedan Förintelsen, ditt jävla vider
     Palestina ska jämnas med marken.

   FN:s generalsekreterare talade i går om Israels brott mot mänskliga rättigheter och krigsbrott då de stoppar humanitär hjälp, sa åt alla civila att fly till södra Gaza sen bombade södra Gaza osv och så nu kräver Israel att han avgår… Antar att sanningen sved. Israel vill utrota Palestina en gång för andra med folkmord och jämna Gaza med marken och ta allt land på Västbanken, det är deras plan. Misstänker att världens eller snarare västvärldens syn på Israel kommer vara förändrad när det här kriget är slut och det kommer inte vara till Israels fördel.

    Det är så sjukt, ja det hoppas jag verkligen. Hoppas att alla länder inser hur fel det här är.

  Ja! Men vet man om det är sant?

   I guess.. hade de vågat säga så annars? De rör sig ju i såna kretsar

  Är det roligt det? Vilken Busch?

   KD värnar om ”kärnfamiljen” du vet..lite komiskt

    Varför är det komiskt? Säger KD att kärnfamiljen inte kan vara två pappor?

     Japp, Ebba Busch 2018:

     ”det bästa för ett barn är att växa upp med en mamma och en pappa”

    Ja men det är väl hennes åsikt i så fall, eller var han också KD?

     Ja uppenbarligen delade inte han åsikt därav det lustiga!

      Jätteskojigt.

       Det är hysteriskt hur karma alltid biter dig i röven. Det Ebba hatar mest? Homo par som adopterar. Vad får hon i tillbaka kaka? En äkta man som visar sig vara homo och ska adoptera med sin partner. Höjden av komik ❤️

   Hur många Busch finns det? KD värnar om att ett barn ska ha båda en mamma och en pappa. De är även emot adoption. I podden sa de att exet skulle adoptera barn med sin nya man

  Nyfiken på om Lasse Berghagen får en spons begravning, om Malin Berghagen kommer gå till ignis som hon samarbetat med tidigare eller om det blir Frid begravningsbyrå?

   Men lägg av, hon mår nog dåligt som det är redan.

  stämmer det på riktigt eller försöker de vara roliga?

   Det stämmer till 100%. Journalistbranschen har vetat det länge nu. Bara en tidsfråga innan det kommer ut från Niklas själv.

    Är det Ebba som kämpar med allt hon har för att det inte ska komma ut? Det var ju ändå flera år sen nu de skildes

  Min kille är otroligt gullig och snäll. Han är kärleksfull, omhändertagande, mån om mina känslor, ärlig, inkännande osv MEN jag börjar märka av en sak som jag inte vet hur jag ska förhålla mig till. Vissa saker vill han på sitt sätt, och enbart så, och görs det på annat sätt ska det påpekas på en gång. Inga stora saker egentligen, exempel var man ställer en viss sak. Min fråga är om detta är något som jag borde se upp för? Jag gillar honom och allt annat är annars perfekt

   Det är väl inget att se upp med så länge du också är tydlig med ditt?

    Jag förstår vad du menar och det är vad jag också hoppas på men man hört historier om folk vars partner visat lite kontrollbehov i början för att sedan eskalera.
    Jag kanske överreagerar men vill gärna höra andras syn på saken

   Säg till honom att det är onödigt innan du stör dig för mkt.

   Du kan ju prata med honom. Det är lätt att man inte märker det själv. Jag har också vissa grejer som måste göras på mitt sätt, annars tycker jag att det är fel och blir irriterad. Vi har pratat om det här hemma och då sköter jag de specifika grejerna helt enkelt.
   Så länge han inte blir otrevlig eller agresssiv går det säkert att lösa. Alla har ju sina små quirks och sitt bagage.

    Vi har pratat om det och det faktiskt kan kännas lite som att bli dumförklarad när det enda man vill är att hjälpa. Svaret blir då oftast att det absolut inte är meningen och jag får en ursäkt men i samma veva får jag också höra att x är det rätta sättet och att det är bra att jag lär mig

     Ooh, det lät illa… Hans sätt är inte automatiskt rätta sättet.. Förhållanden handlar en hel del om att kompromissa. Sätt honom på plats.

      Eller så kan ts kompromissa och göra det på hans sätt om det nu är så viktigt för honom.

       Nej, med tanke på hans attityd är det en risk att det bekräftar och eskalerar till fler saker. Om man känner att man har rätt att gå in och diktera hur ens partner dammsuger (bara ett random exempel) för att hen måste göra det som man själv vill, även om resultatet blir bra, så har man ett behov av att bestämma som inte ska matas.

        Eller så är det här hans lite ocd:iga sida och det är en ganska liten uppoffring att ställa mjölken med etiketten utåt om han mår bra av det.

   Tycker du ska prata med honom om det så han får förklara sig och du slipper undra.

   Jag är som den kille och detta är inget farligt. Han är väl antagligen den som drar det större lasset där hemma och vill då ha det på ett visst sätt?
   Så är det för mig. Jag tar på mig ansvaret att dammsuga, moppa, plocka, diska, organisera, skrubba toa, putsa fönster osv. för att jag vill ha det skinande rent. Som tack får min man följa den struktur jag byggt. Saker ska vara på sin plats. Han får slappa medan jag städar men då får han också respektera att jag förväntat mig att allt ligger på sin plats. Har accepterat att kalsonger och strumpor verkar ploppa upp som svampar lite här och där men han vet att jag kastar allt jag hittar på golvet direkt i hans garderob. Rent eller smutsigt, det är hans problem.

    Du sköter all städning och din kille kan inte ens lägga sina skitiga kalsonger i tvättkorgen? Och kompromissen består i att han respekterar att du slänger in hans prylar i en garderob när de ligger framme? Låter som en fördelaktig lösning för hans del. Låter verkligen inte som att han ”tackar” dig särskilt ordentligt genom att dölja din struktur.

   Är du själv helt perfekt ? 😊

   Får man fråga vilken ålder ni är i, har ni haft tidigare förhållanden? Jag kan tänka mig att man är mindre benägen att anpassa sig om man har varit singel länge eller inte vet att förhållanden innebär att kompromissa, och att kompromiss inte är likställt med förlust.

    Vi är äldre och har tidigare relationer i bagaget men du har helt rätt i din analys, vi båda har bott själva under en längre tid och väl vana med ha våra sätt att göra saker på.

   Tack snälla för er feedback. Från att bara se saker från mitt perspektiv har ni fått mig med saken från hans också vilket underlättar enormt

  Min sambo har inga vänner och jag tycker att det är ganska jobbigt/tråkigt. Han själv har däremot inga problem med det alls och tycker att det räcker med det sociala han får med jobbarkompisar och familjen. Jag tycker dels att det känns otroligt tråkigt att han inte har några vänner som vi kan umgås med på helger, att våra vänner på bådas sida kan träffas tillsammans osv. Känns trist att aldrig få höra några anekdoter som bara vänner kan dela med sig av och att vi kan skratta åt och med honom tillsammans om hur han är. Ja ni förstår nog.

  Tänker mycket på eventuellt bröllop i framtiden och att han inte kommer ha en enda vän där. Samma sak på våra barns kalas och liknande sammankomster. Skäms inför mina vänner att han aldrig har någon vän som kommer på tal och i början var det massor av frågor om jag hade fått träffa hans vänner än. Känns som att de dömer honom väldigt mycket och tycker att han är konstig som inte har en enda vän. Deras respektive har stora kompisgäng som följt med genom åren. Någon som också har en partner som inte har några vänner och hur förhåller ni er till det?

   Inga vänner som i NOLL vänner? Det är väl en redflag.

   Har dock själv oroat mig lite att killar ska tycka jag är konstig som inte har ett stort kompisgäng, men jag har iallafall ”utspridda” vänner.

    Så himla onödig och dömande kommentar. Varför skulle det vara en red flag?

    Bara för att man har noll vänner så innebär det inte att man per automatik har hemska egenskaper. Saker i personens liv kanske har lätt till den situationen, och speciellt i kombination med om man är introvert.

    Du ska inte vara snabb med att döma folk eller på något sätt indikera att det måste gravt fel på de som inte har vänner.

     Nu är det ju du som tar upp ”hemska egenskaper” och ”gravt fel” osv.

    Nu tar vi det lite lugnt tycker jag.
    Det tas upp med jämna mellanrum här i öppet spår hur ensam folk är och hur långa som saknar vänner utan att för den sakens skull kalla det för ”redflag”.

     Vad andra kallar det bryr jag mig inte om, men för mig är det en redflag.

    Ja, om man är dömande, trångsynt och ängslig så är det en red flag.

   Men… är han nöjd så är han ju? Jättekonstigt att det skulle påverka dig att han inte har vänner, så länge det inte handlar om att han tycker att du ska umgås med honom 100% av tiden för att kompensera bristen på annat umgänge.

    Klart hon blir påverkad? Han har ju ingen vän att ventilera med? Ingen vän som kan ställa upp och hjälpa till vid behov? Ingen att umgås med vid högtider? Ingen att berätta anekdoter om osv osv.

    Tycker det är märkligt och hade själv ej pallat en kille utan vänner.

     Ingen att fira högtider med? Han firar väl med henne och sin familj? De kan även hjälpa till med saker.
     Wow, att berätta anekdoter om. Ja han måste genast skaffa en massa vänner så han kan roa sin sambo med berättelser om dem! (Han har ju kollegor, de roligaste skvallret är ju ofta om såna, folk man inte är vän med…)

      Säg att du har 0 vänner utan att säga att du har 0 vänner…

       Det är inget fel med att ha noll vänner. Man kan vara nöjd ändå!

       Jag har vänner.. Och tycker det är jätteviktigt. Men inte av alla de anledningarna du listar. Ts kille är ju nöjd, ska han tvinga sig till att skaffa vänner för att hon inte skämmas/få höra anekdoter? Blir ju jättemärkligt. Själv förstår jag inte honom, men förstår att han känner annorlunda än jag. Något många här inte verkar kunna…

   Men herregud give the guy a break!
   Du verkar fullständigt besatt av andra människor, hur de har det och hur det ska se ut om ni inte har massa vänner etc.

   Älskar och uppskattar du honom som person? Om ja, låt honom vara. Om nej, sluta försöka anpassa honom till din bild av hur man ska vara för att vara lyckad.

    Bästa kommentaren!!! Kunde inte sagt det bättre själv!

    Håller så med dig! Killen verkar ju hur bra som helst. Är han nöjd borde verkligen du också vara det. Synd att du skäms för honom, det är han inte värd.

   Men vad hemskt om du känner att du skäms för honom inför andra?? Är det inte där problemet ligger? Hade han velat ha vänner hade han säkert hittat rätt på nu några, men han vill ju inte. Det är kanske ovanligt i mångas ögon men om han har jobbarkompisar han gillar, sin familj och dig så är väl det massa socialt. Tänk på att om du jobbar bort DINA jobbiga känslor så finns inget jobbigt kvar och absolut ingenting varken du eller han ska stå till svars för inför andra. Låter snarare som att dina vänner är problemet här och osköna som dömer honom om jag ska vara ärlig (inget illa ment mot dig).

    Problemet ligger självklart inte hos ts utan hos killen som inte lyckats skaffa EN ENDA vänskapsrelation.

     Problemet ligger hos den som har problem, vilket är hon. Han är ju nöjd.

      Så kan man ju säga om allt isåfall.

      ”Det är du som har problem med min alkoholism, jag är ju nöjd så problemet ligger hos dig”

       Helt rätt! Då får man som sambo till en alkoholist lämna eftersom hen är nöjd med drickandet, så är det inte ens eget problem mer. 🙂

        Fast man lämnar ju pga att personen har alkoholproblem isåfall.

        Eller säger du: ”nej han har inga alkoholproblem, jag lämnade pga att JAG hade problem”?

         Man var väl problem om man är tillsammans med en alkoholist? Det är ju väldigt svår situation för alkoholistens partner. Eller hur menar du? 😊

          Då försöker vi igen.

          Din partner örfilar dig varav du lämnar honom. Lämnar du pga

          a) han är våldsbenägen = han har problem
          b) du är den som har problem, han själv är ju nöjd med sina örfilar

           Kan du inte ta ett pd0filexempel också så är vi riktigt långt från ursprungsfrågan? ☺️

           Men ja, jag har problem om han slår mig. Eller menar du att livet är problemfritt när man får en örfil av sin partner?

           Skulle säga att problemet ligger hos killen. Han har våldsproblematik precis som ts kille har problem med (bristen av) relationer.

       Det var den absolut dummaste jämförelsen.

        Det var ingen jämförelse utan ett exempel på hur tokigt det blir när man hävdar att ”problemet ligger hos den som har problem”.

         Du kan naturligtvis inte ta det jag skrev ur sitt sammanhang. Vi pratar om en kille som är nöjd med att ha familj, jobbarkompisar och sambo. Varken mer eller mindre.

          Det är nog bara i Sverige man kan få höra att avsaknad av vänskapsrelationer är något positivt och bra.

           Nej i många länder umgås man med familj och släkt, vänner ses som mindre viktigt.

           Nu rör du ihop det. De länder du pratar om ser sina vänner som familj, SÅ viktigt är vänskap för alla utom svenskar.

           Nej i många länder är blodsband så viktigt att man gifter sig med kusiner. Inga vänner är lika viktiga som släkten

     Fast han vill ju inte ha det? En del människor har inte så stort behov av att socialisera och då räcker det med att vara social på jobbet och umgås med sin familj. Det handlar inte om att ”inte lyckas skaffa en vän” utan att folk är olika. Antingen får ts acceptera den olikheten eller om det är en dealbreaker lämna.

      Alla behöver en vän, oavsett vad om de påstår sig vara ”nöjda” utan.

       Nej, för många är det alldeles tillräckligt med familj och partner. Jobbarkompisar på det.

        Nä det är faktiskt inte tillräckligt. Vi lär våra barn att vänskap är något fint och viktigt, och det gäller vuxna också.

        Varken familj, kollega eller partner är substitut för vänskap. Alla behöver en vän.

         Kan man inte vara vän med en kollega och bara ses på jobbet?

          Klart man kan men nu har ju ts kille INGA vänner enligt uppgift.

         Ska hon tvinga honom då eller? 😄

        Familj, släktingar, partner och jobbarkompisar kan ju dessutom vara vänner.

         Nej men snälla. Din farmor är INTE en vän!! Din pojkvän är INTE din kompis! Sluta bara.

          Troll!

       Du har ingen rätt att bestämma hur andra människor väljer att leva sina liv utan det ska du skita i.

     Han vill ju inte? Vad är ditt tips till ts? Att hon ska dumpa honom? Skönt att ts ventilerar sitt problem istället för att lämna sin sambo och sina barn för att mannen trivs i sitt eget sällskap tycker jag! Förstår dock att det blir jobbigt för ts när det finns folk som dig som inte kan förstå att andra inte vill leva sitt liv som man själv vill. 😇

     Det handlar väl inte om att lyckas skaffa vänner utan viljan att göra det.

      Oroväckande att inte vilja ha en vän dock?

       Han har väl jobbarkompisar och tycker det är trevligt men känner inget behov av mer socialisering på fritiden än familj och släkt. Det står ju ingenstans att han är värsta eremiten och inte gillar människor

       Det behöver det inte alls vara.

   Släpp det, vill han inte så vill han inte. Om han mår bra så är det inget problem.

   Mår han inte dåligt av det så är det väl ingen fara. Han kanske får nog av människor på jobbet/skolan eller vad han nu gör.

   Ja det är samma för min partner men jag har inte direkt tänkt att det är något fel med det eftersom han har valt det själv. Jag brukar bara säga till folk jag känner om det kommer på tal att han har inget behov av att umgås med andra än med familj och släkt. Bara berätta för dina vänner att så är läget och att man är olika 😊

   Jag själv är inte vänskapslös, men har en liten krets pga det har blivit lite så + trivs ganska bra med det. Personligen tycker jag att det låter som att du inte kan acceptera honom för den han är och hans liv för det som det är. Om han trivs och är nöjd, så är svaret där. Om du har problem med det så borde du söka dig om efter någon annan.

   Jag ser faktiskt inte problemet. Vi är alla olika, jag har inte särskilt många vänner och de jag har umgås jag inte med tillsammans med min partner (de har träffats men vi har inte parmiddagar eller gemensamma fester). Jag är jättenöjd med hur jag har det, vill min partner ha det på ett annat sätt får han välja någon annan. Du har vetat om det här med din partner, och han är nöjd. Varför kan då du inte vara nöjd för hans skull? Du har ju t o m valt att flytta ihop med honom.

   Usch vad jag skulle tycka det var hemskt att leva med en sådan som dig. Acceptera att människor är olika. Vissa är nöjda med få vänner, andra inte. Att må så dåligt över andras val är bara… Vidrigt. Ungefär som extroverta som klagar på introverta, den nivån är det på.

    Få vänner är väl något helt annat? Däremot är INGA vänner lite oroväckande – klarar han inte av att vårda relationer eller vad är det frågan om?

     Det behöver inte alls vara oroväckande. Att vara fixerad vid hur andra människor väljer att ha det i sina liv är däremot oroväckande.

    +1

   Känns som en konstig sak att skämmas över om man genuint älskar sin partner?

   Har 1 nära vän kvar och det är självvalt.
   Var fast i en förjävlig relation i många år och efter det orkar jag inte låta andra komma nära in på igen. Tröttnade på att alltid vara till lags, ”the good girl”, och finnas där för andra utan att någonsin få det tillbaka.
   Är man tillräckligt trygg och bekväm i sitt egna sällskap behöver man inte många vänner. Och ju längre tiden går, desto mer bekväm blir man och tillslut känner man sig fri. Fri från att behöva leva upp till andras förväntningar och istället göra vad fan en själv vill.

    Bull.

    Ensamhet är farligt och ökar risken för tidig död. Vi är flockdjur, vi behöver umgås, ventilera och skratta med andra.

     Är hellre ensam än att umgås med en massa dömande jävlar. Jag har inte heller några vänner och sk*ter fullständigt i vad andra tycker om det. Alla är olika och vill ha det på olika sätt i sina liv, acceptera det och var bara tyst. Själv har jag fullt upp med mina intressen och har helt enkelt varken tid, lust eller ork att behöva dras med en massa människor. Så jo, det finns de som föredrar att inte ha vänner, sen får andra tycka vad de vill. I don’t give a f u c k.

     Du är nog den skummaste jag sett kommentera här på länge. Varför bli så upprörd över lite mothugg och motargument?

      Jag gissar att svaret var riktat till mig. Jag är varken upprörd eller ”skum”, men folk behöver lära sig att inte lägga sig i hur andra människor väljer att leva sina liv. Sköt ditt eget liv istället.

       Var det du som skrev bull? Om nej, då var det uppenbarligen inte riktat till dig.

       Om ja är ditt svar ännu konstigare.

        Du verkar vara en väldigt dömande och bitsk person. Sök hjälp istället tycker jag för att ta ut din skit här.

   Känns som att du är den som dömer honom/skäms för honom. Tror problemet ligger där. Han är vuxen, om han är nöjd utan vänner är det inget problem. Försök acceptera och respektera hur han vill leva sitt liv.

  Det normala är väl att torka med papper? Aldrig hört om nån som har problem av det. Kisset torkar inte in om det är borta.

  Bakteriell vaginos kan lukta fisk även infektion kan lukta rutten fisk vad jag lärt mig. Kiss gör inte så att det luktar fisk.

  Vi har samma problem

  Visste att jag kunde räkna med er! Bokar in en tid med en läkare imorgon. <3

   Hoppas det är du på riktigt som svarar och att du verkligen kommer ta tag i detta nu

    Krävs nog en seriös mental störning om en skulle låtsas boka en läkartid för ett barns eventuella infektion på en skvallrblogg…

    Haha, ja det är jag och jag har börjat läsa på för att veta vad jag ska säga till vc imorgon.

  Influensern Tomas Kaya fortsätter att tagga sina inlägg på instagram med ord som lärare, teacher förskollärare och lärareiförskolan. UTAN att vara lärare, varför detta behov av att få andra att tro att han är lärare? För vilket syfte? Sälja föreläsningar?

  Oerhört intressant med män som tar sig in i kvinnodominerade yrken och blir experter (i detta fall utan utbildning). Sen att han ska sälja föreläsningar då ”jag har mycket att lära pedagoger i förskolan”… Men han själv är varken förskollärare eller utbildad barnskötare.

   Ja jag kollade upp honom efter att det hade pratats om honom i tidigare öppet spår. Flera av hans citat och inlägg står det Tomas Kaya Förskolelärare
   Är inte det olagligt? Tänker precis som att utge sig för läkare eller sjuksköterska. Det ör väl en legitimation?
   Det ör ju helt sjukt att man ens vågar, vad säger hans kollegor?! skäms ihjäl för dessa män alltså.

    Han borde dessutom veta att det isf heter förskollärare och inte förskole… 😅

    Usk med nu! 😁

   googlade och tydligen ör det olagligt
   ”Vissa titlar är skyddade och kräver viss yrkeslegitimation. Läkartiteln tillhör de skyddade titlarna.”
   Nu var det just om läkare men det gäller samma för lärare då det även titel och kräver yrkeslegitimaton.
   Så sjukt? Han har 25k följare, tänk om någon faktiskt anmäler honom.

    förlåt nu får jag skämmas jag hade faktiskt fel det ör förskolepedagog han skrivit och inte lärare och antar pedagog inte ör skyddad titel. Ledsen för mitt slarv! Fortfarande dumt dock utge sig för något man inte är.

     Han kallade sig för lärare innan tex i talang och på sina sociala medier. Sen gick han över till förskolepedagog men hintar om att han är lärare såsom med hashtaggs och att han gör sketcher som heter typ ”en dag som förskollärare”. Samt är med i poddar där de kallar honom för lärare och han rättar aldrig.

      Ja visst gjorde han det? Därför jag skrev det jag skrev innan för jag såg dom inläggen men han måste ha raderat dom? Men blev osäker men vet att jag såg äldre inlägg där det stod förskolelärare sedan gick det över till pedagog. Nu hittade jag bara några inlägg där han skrivit i texten under bilden att han ör lärare.

    Men är det verkligen olagligt att skriva på internet att du har den en viss titel? Det handlar väl om att du inte kan arbeta som läkare om du inte har leg.

     Ingen aning har ingen koll och orkar inte googla men stämmer säkert, någon som vet?

     Nu hittade jag dock ett inlägg där han kallar sig för förskollärare, ett inlägg från 2021 29 juli dör han skriver en lång presentation av sig själv

     Men om han nu säljer föreläsningar för att undervisa personal är det då inte fel att utge sig för att vara förskollärare. Det är ju i arbetssyfte.

      Jag tänker samma. Borde väl räknas som något slags bedrägeri?
      Nu jämför jag hela tiden med vården men är sjuksköterska och tror verkligen inte det hade varit lagligt att vi skulle gå på någon utbildning/föreläsning hos någon som utger sig för bara ssk, det måste ju vara något slags brott? Eller kanske upp till den som bokar ”bedragaren” att ha koll på sånt. Blir så nyfiken vad som gäller 😆

      Det blir komplext eftersom förskollärare är en legitimerad yrkesroll samtidigt som det går absolut jättebra att arbeta inom förskola utan någon som helst utbildning. Men det är fel att sälja föreläsningar utifrån ett förskollärarperspektiv (när han inte är utbildad), då får han väl skriva nåt i stil med ”ur arbetslagets synvinkel eller som personal i förskolan”…

    Läkare och viss annan vårdpersonal har skyddad titel enligt patientsäkerhetslagen. Om man utger sig för att vara det trots att man inte är det så KAN det vara ett brott – brott mot patientsäkerhetslagen. Inte varje gång dock, helt ok att säga i sociala sammanhang att man är läkare t ex, trots att man inte är det.

    Har inte hört att något liknande skulle gälla för lärare.

     Jo det vet jag men Tomas utger inte sig för bara förskollärare i en privat konversation utan på en stor plattform och även får betalt för föreläsa om arbetet. Jag vet dock inte om han utger sig för vara förskollärare i sina föreläsningar har inte hört att han gör det så antagligen inget olagligt isf. Men han ger intryck att vara det på sin instagram och som någon sa innan han rättar inte andra när dom kallar honom det.

      Jag skulle säga att han fortfarande utger sig för att vara lärare. Den 2/10 använder han hashtaggen lärarepåtiktok. Den 23/10 använder han hashtaggen lärare, teacher, lärareiförskolan.

       Är det ingen som frågar honom på tiktok eller insta vad som gäller? Varför han sagt olika och vad ör det egentligen han är?

        Han säger ju att han är förskollärare så inte skulle jag misstänka att han ljuger om det. MEN är själv förskollärare och började tycka att saker han sa inte stämde med det jag har lärt mig och hans analyser var väldigt platta samt mycket kunskapsluckor. Så började kolla runt och insåg att han inte var lärare eller hade gått barn och fritid på gymnasiet.

   Patetiskt.

   Alltså… jag är förskollärare och känner väl att han absolut kan vara väldigt duktig på det han gör, men att som helt outbildad (missförstå mig rätt) komma och föreläsa för utbildad personal känns lite fel. Visst att beprövad erfarenhet också är viktigt, men med utbildning kommer också en massa kunskaper om tex forskning osv. Sedan kan man ju även som barnskötare specialisera sig på ämnen som sedan går att föreläsa om, men det är ju också en utbildning.

    Enligt skolverket är det han gör som outbildad barnskötare inte undervisning ens. Enligt skolverket kan endast en förskollärare bedriva undervisning i förskolan. Så ska han föreläsa om undervisning i förskolan för personer med mer utbildning (även säkert mer erfarenheter) än honom i något han inte ens kan bedriva.

     Tack för ett bra svar!
     Pinsamt för alla chefer nu som hyrt in honom och lagt skolans pengar på någon som inte ens får undervisa i ämnet 🙈 Kan tänka mig att han inte ör speciellt billig då han verkar väldigt populär och har en stor plattform.

  Det är något som de håller på att luska fram just nu. Vissa tror starkt på att det är NW.

  https://www.flashback.org/t3565366p13

  Vet väl egentligen svaret svaret men – fick inflammation i ögat som blossade upp igår eftermiddag. Samma morgon märkte jag inget alls utan satte på mascara som vanligt. Måste jag slänga den nu? (Helt ny och svindyr)

   Lite dyrare att bli blind. Kasta den, inte värt det.

   Du kan nog ringa en ögonläkare och fråga.

   Jag rekommenderar till 100% att du slänger den. Samma med kajal eller eyeliner om du använt det. Tvätta även sminkborstar med diskmedel om du använt det. Låter kanske överdrivet men fick själv uppleva konsekvenserna av ovanstående pga okunnighet det. Var inte kul.

    Sminkborstar osv är tvättat med diskmedel och kokande vatten. Jaa jag visste till 99% att det är kört med den mascaran. Bara så typsikt när man äntligen lyxade till det så åkte man på den här skiten 😅

     Tvätta mascaraborsten och spar den,om du gillar den, om det nu var ett dyrt märke med en borstform du gillade! Bra att ha att o borsta fransarna m om mascaran klibbar ihop dem

  Har svårt att tro det. Var inte hennes exman fotbollsproffs tidigare? Tänker att det hade blivit en nyhet isåfall eftersom det är så ovanligt med fotbollsspelare som är icke-straighta. Iofs kanske annorlunda om han inte aktivt kommit ut, men ändå.

  Viktfråga.
  Att gå ner tre-fyra kilo innan jul borde väl inte vara nåt problem va? Jag är frisk och så. Inte överviktig, så räknar med att kilona ”sitter hårt”.

   Nej det är ju ca 8 veckor till jul och ett halvkilo i veckan är en rimlig viktnedgång om man nu känner sig nödgad att gå ned i vikt.

   Självklart inte. Den stora utmaningen är att hålla vikten när du gått ner de kg du vill bli av med.

   Viktväktarna om du tror det passar dig så skulle det nog absolut gå. 🙂

   Fasta, det smälter av.

  Säger som andra här. Ta kontakt med BVC. Det kan vara en sk tyst urinvägsinfektion. Det hade min dotter när hon var 3 – 4 år. Det luktade typ fisk.. Men vi fick hjälp.

   Dottern har börjat kissa på sig också. Misstänker urinvägsinfektion. Vad fick ni för hjälp?

   Man vänder sig til