Vad får man skämta om?

Igår postade jag det här inlägget där jag raljerade över alla saker ”mammapoliser” på nätet brukar härja om, där ett av exemplen är att göra orosanmälningar.
Reaktionerna var minst sagt intressanta…

De flesta förstod att det var ett skämt, andra inte, medan en tredje grupp kategoriskt var emot att man skämtar om orosanmälningar, trots att skämtet handlar om de människor som orosanmäler människor lika lättvindligt som de väljer lördagsgodis, och inte om orosanmälningar i sak.

Kanske var det avsaknaden av emojis som förvirrade folk? 😉

Vad tycker ni?
Får man skämta så här eller är det fullständigt och totalt över gränsen och någonting som aldrig får tas upp på annat sätt än med gravallvarlig seriositet?

 

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alla pk-moralförgiftade människor, sök hjälp.

      Roligt när folk som inte gillar karens tänker att de är kontroversiella och provokativa.

    Alltså såhär. Jag tycker folk är tramsiga och reagerar på småsaker men jag tycker också att det inlägg var väldigt tråkigt. Som i motsatsen till roligt. Jag fattar att du skämtar men tycker helt enkelt att din humor är lite beige.

      Vad har din personliga preferens kring humor med saken att göra? Jag har sällan samma humor som Camilla, men jag fattar ändå att hon skämtar och att både hon och andra tycker att det är roligt. Vad jag tycker om hennes humor har dock ingenting med frågan att göra.

      Självklart får man driva med mammamaffian! Självklart får man skoja om orosanmälningar.

        Jag håller med Daniela. Det var så överdrivet i sin ton att det inte gick att skratta alls. Tycker Camilla ska hålla sig till att inte skämta, inte för att folk tror hon är allvarlig utan för att det tyvärr aldrig, verkligen aldrig, blir roligt.

          Ja, om du läser så ser du att inte heller jag tyckte att skämtet var roligt. Irrelevant i sammanhanget dock.

        Oj, här gick vi på HÅRT med försvaret.
        Var är du när folk skriver irrelevanta kommentarer om hur illa de tycker om influencers och i detalj specificerar varför?

          Ursäkta?! Exakt vad var ett försvar och exakt vad var hårt?

            Så typiskt att totalt ducka frågan

              Det gicks ju inte ”HÅRT på försvaret” så det finns alltså ingen fråga kvar att besvara.

                Att det gick hårt med försvar var ett påstående, ingen fråga. Så ja, det har du rätt i att det inte gick att besvara.
                Däremot följdes det påståendet med en fråga, som fortfarande är obesvarad och fortfarande duckas.

                För att göra det extra tydligt så kommer frågan här:

                Var är du när folk skriver irrelevanta kommentarer om hur illa de tycker om influencers och i detalj specificerar varför?

          Och för att vara extra tydlig, jag håller inte med om ditt påstående och därför faller din fråga. Det finns ingenting för mig att besvara eftersom jag inte har försvarat något över huvud taget, varken hårt eller mjukt. Jag har frågat vad en personlig preferens har med sakfrågan att göra.

            Och det här var svar till Anonym 14:46

            Som självutnämnd kommentatorspolis så undrar jag varför du bara polisar när någon blandar in sina personliga preferenser när sakfrågan har med Camilla att göra.
            Var är kommentatorspolisen när folk skriver irrelevanta kommentarer om hur illa de tycker om alla andra influencers och i detalj specificerar varför?

              Igen, jag är ingen kommentarspolis så det blir omöjligt för mig att svara på din följdfråga. Kom med något intelligent nu eller lägg ner ditt dravel.

                Lägg ner härskartekniken nu och svara på frågan istället

                  Ställ en fråga som går att svara på eller lägg ner helt och hållet.

                    Det är ju det jag sa från början. Såå typiskt att ducka frågan.

                    Det är lugnt för mig. För min del behöver du verkligen inte svara på frågan.
                    Det är bara du som framställer dig själv som en dåre genom att så infernaliskt ducka.

                      Det finns ingen fråga att ducka för, jag kan inte svara på din fråga eftersom jag varken gör eller är något av de sakerna du anklagar mig för.

                      Jag måste säga att det är lite tragikomiskt att du fortsätter. Stay strong!💪

                      Jag antar att du inte har någon fråga att ställa eftersom du fortsätter att bara vara otrevlig mot mig. Jag hoppas du har blivit av med lite aggressioner så att du kan vara trevlig mot folk i din omgivning. God kväll!

                      Oj så överraskande att offerkoftan åkte på!
                      Istället för att bara svara på frågan 🤷🏻‍♀️

        Jag håller med dig, det är som att allt fler inte riktigt klarar av att förstå skämt. Det upplever också jag i min egen omgivning, där jag numera hyfsat ofta måste förklara att det jag sagt är ett skämt.

          Kanske är du inte så bra på att skämta då…?

            Märkligt då att det har gått alldeles utmärkt, till för ett par år sedan. Allmänt tycker jag att folk skämtar mindre i dag.

              Man ska alltid vara lite självkritisk när alla runt en börjar bli lättkränkta eller ha dålig humor.

                Eller också får man vatten på kvarnen att denna generation är helt skrattretande lättkränkta.
                # inte alla i denna generation.

        Jag har inte sagt att man inte får skoja, jag säger bara att det här specifika skämtet inte var så roligt – enligt mig.

        Jag tycker du är väldigt känslig som blir kränkt å en annan persons vägnar för att jag, en random människa på nätet, inte tycker personens skämt var roligt. Det känns lite hysteriskt ärligt talat.

          Jag undrar hur du kan tycka att din subjektiva åsikt om skämtets kvalitet är svar på frågan.

          Du behöver inte ta i med ord som kränkt, känslig och hysterisk bara för att du blir pyttelite ifrågasatt. Lugna ner dig lite.

            Spot-on!

        Jag håller med Anonym 12:14.

        Samtidigt fick jag lite skämskudde-känsla och cringe när jag läste vad Camilla skrivit till Carina. Känns som så platt och fantasilöst försök att vara rolig, fattas bara den där trumvirveln på slutet och sen obekväm tystnad.

        Men det var ju inte vad frågan handlade om men jag förstår att folk fokuserar på den biten också nu när det blir fokus i inlägget.

        Brukar vara av åsikten att man kan skämta om allt men läste precis fup:en till fallet i Västmanland där en man och en kvinna torterat mannens två småbarn och bland annat tvingat dem att sova på golvet i ett kallt förråd. Så skrattet fastnade, kan man säga. Orosanmälningar kanske faktiskt är något man inte behöver raljera över.

      Det är ju bergfeldt som inte är rolig… fast hon försöker

    Tycker vi slutar att skämta, skratta och le.

    Hur gör man en orosanmälan på en person man inte vet vem det är eller i vilken region han bor? Hörde mycket oroväckande saker i telefon men jag har enbart ett telefonnummer men ingenting annat ingen stad namn ingenting 😪😪

      Du ger den informationen du har till soc.

      Kan du prova swisha numret och se om ett namn kommer upp?

    Man får skämta om det, skämtet blev bara lite för långt. Blev mest tröttsamt då…

      Stackars……..

    Inte så att man tror att du menar allvar, men din humor är bara väldigt tråkig.

      Eller också förstår du inte den humorn. Alla har inte den förmågan.

    Det där med avsaknad av emojis är nästan ett problem på riktigt. Alltså inte att de fattas, utan att (yngre) människor kräver dem. Räcker att skriva ett jobbmail utan emojis och det uppfattas som att man har en otrevlig ton.

      Bra spaning. Själv vägrar jag använda emojis i text, det ska vara i sms där jag vill avrunda samtalet.

        Håller med och sedan får snöflingegenerationen tycka vad de vill

          Alla generationer har sina överkänsliga snöflingor, det som skiljer är bara vad de blir upprörda över. Men jag (generellt) älskar den yngre generationens tjejer, jobbar i en mansdominerad bransch och det är så härligt att se dom komma in och ryta ifrån när någon säger något opassande ”skämt”. Det är inte snöflingebeteende, det är framsteg.

    Hoppas ändå att de flesta fortfarande fattar att trots att man skämtar om okynnesanmälningar så är man inte emot helt legitima orosanmälningar, och hellre än anmälan för mycket än en för lite. Men bygger man sin anmälan på en eller två bilder som man sett på sociala medier så kanske man ska andas ut och rådfråga en vän innan man trycker på anmäla-knappen.

    Det var roligt tyckte jag! Mammapoliser, ja. Man riktigt ser på de vem de är. De går nämligen på ett speciellt sätt. De går tillsammans (i bredd, så att ingen annan kommer förbi), de går också lite perfektare med barnvagnen än vad alla andra mammor gör. Rak rygg, bestämd blick. Det ser nästan ut som om de tycker att barnvagnen är ett vapen. Sen så ska de äta lunch hela mammamaffian och DÅ BREDER DE UT SIG ALLIHOPA med vagnar, ungar, blöjor, barnstolar, skrik.. och har med sig egen, hemmagjord, näringsrik, ekologisk mat lagad från grunden åt barnet.

      När jag möter representanter för barnvagnsmaffian på trottoaren vägrar jag gå ut i gatan. Istället står jag kvar, och tittar på dem tills de fattar att det inte är läge att framföra sina barnvagnar i hela trottoarens bredd. Lika roligt varje gång!

        Bra jobbat!

        Samma här!💪

        Wow vad starkt av dig!

    Så less på folk som gör orosanmälningar bara för att jävlas. Det tar tid som socialen kunde ha lagt på att göra utredningar i fall där det är befogat.

      Wow , vad duktig du är!

    OT:

    Det tog bannemig inte många dagar för HT att använda sitt lilla barn för samarbeten. Jag VISSTE att det skulle bli så.

      Ja hur ska hon annars tjäna pengar när hon har noll ambition och driv i sitt liv?

      Men vad hade du förväntat dig? En mer gränslös men samtidigt tråkig människa får man leta efter.
      Bajsprat och koder som aldrig kommer.
      Skrev på någon händelse att ”Larisen har bråkat i natt, men hon är så söt så man kan inte bli arg”.
      Snälla människa. 1. Det är en bebis. 2. Sen när skulle man någonsin bli arg på en bebis.

      Usch. Hon är verkligen en ick för mig. Och endå kan jag inte låta bli att kolla in hos henne. 😂

        Nej men jag hade förväntat mig precis det här, det är därför jag skrev ”jag visste det”. Men jag tycker ändå att det är hemskt.

    Japp!!

    Såg bilden och tänkte ”gud vad skönt” hade lätt kunnat lägga mig jämte barnet och tagit en lång nap.

    MAN FÅR SKÄMTA OM ALLT!!!!! ALLT!!! Alla kommer inte tycka det är roligt, nej, men man FÅR göra det

      Håller med. Jag och min sambo skämtar om allt. Vissa skämt är inte lämpliga i den offentliga miljön – då avstår vi. Men när vi är hemma då skämtar vi om typ allt.

      Alla ämnen kan skämtas om, men vissa personer skall inte skämta om vissa ämnen. T.ex. att Tate skulle skämta om kvinnovåld kan bli lite smaklöst.

        Han får dock fortfarande göra det, att folk skulle finna det smaklöst är en helt annan sak

    Helt okej, men typ en eller ett par tre rader för mycket bara. Och jag tycker tyvärr likt många andra här att det är lite signifikant för dina skämt. Det tar om och tar om och tar om och blir tillslut mest… lite jobbigt.

      Helt otroligt att gå in här och klaga på att ett skämt, eller att alla Camillas skämt är lite jobbiga/tråkiga/får långa mm mm.

    Som sagt, FB är ofta mycket trevligare i tonen.

    Camilla, det heter LÄTTVINDIGT- inte lättvindigt. Och vad menar du med att Emilia LABORERAR om räntan?

      Inte lättvindligt, skulle det vara.

      Jag _gissar_ att Camilla tänkte på en svensk motsvarighet till engelskans ”elaborate”, ’utveckla, lägga ut texten’. Varken laborera eller det svenska verbet elaborera funkar ju dock i detta sammanhang…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.