Magdalena Graaf om barnen och separerade föräldrar

Bildkälla: Magdalena Graaf blogg

Killarna kommer få det så underbart! Och jag visar inte dem att jag är ledsen.

JAG ÄR SÅ GLAD FÖR DEM!

Jag har sagt till dem att jag har massor av vänner här i veckan, att jag får jättemycket hjälp och att jag är SUPER GLAD FÖR DERAS SKULL (såklart)
De ska INTE åka härifrån med en klump i magen, och känna att mamma är ensam och har ont
Jag VET hur illa mina större pojkar mådde när de var små. När Magnus mådde dåligt och var ensam

Jag hade en ny partner, lycklig, nyfödd Charlie, familj, kände mig älskad och mycket glädje , värme omkring mig
För dem att säga ”hejdå till magnus” var oerhört smärtsamt. Det satte djupa ärr och de gick ständigt och tänkte på ”vad pappa gjorde, var han ledsen, själv”

Det ska min små pojkar ALDRIG behöva uppleva med mig. // Magdalena Graaf

Magdalena Graaf har extrema smärtor och inväntar en operation som förhoppningsvis kommer mildra hennes problem. Hon gör inte så mycket mer än att vara hemma, och skriver om sina tankar och känslor vad gäller barnen som nu rest till Malaga med sin pappa.
Hon beskriver hur det var för hennes stora pojkar, när hon separerade från deras pappa – fotbollsspelaren Magnus Hedman – där de oroade sig för honom, när de var ifrån honom.
Hon skriver att hennes yngre söner aldrig ska behöva känna så med henne, så hon gör allt hon kan för att inte visa dem att hon har ont just nu, och att hon är superglad för deras skull som får åka iväg på höstlovet.
Hon har också sagt till dem att hon kommer få massor av hjälp av sina vänner, för att de inte ska få dåligt samvete för att de åker ifrån henne.

Maggan verkar vara en så fin mamma till sina barn. 
Det hon skriver känns verkligen genuint och skrivet med hjärtat på rätt plats.

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Håller med! Så himla fint av henne. Inte lätt att vara glad när man har ont. Vilka fina empatiska pojkar hon har som bryr sig ändå. Det har inte alla.

      Fint av henne. Men chansen är väl stor att de läser mammas blogg och instagram och ändå ser hur det ligger till?

        Exakt! Och läser inte ungarna själva så är det garanterat nån annans unges förälder som läser och pladdrar om det. Varför ska hon ljuga för barnen. De märker ju säkert att hon har ont osv.
        Tycker faktiskt Maggan kunde lämna de mindre ungarna utanför bloggen. I alla fall inte låta dem vara med så mycket. Snart blir den lille retad för att han sover i mammas säng.

    Så bra tänkt! Och vuxet agerat 🙂 Barn ska aldrig behöva känna skuld och dåligt samvete gentemot föräldrarna, brrr alltså, det är så hemskt. Det finns så många föräldrar som beter sig som barn i relation till sina barn.

      Så många föräldrar som skaffar barn för att slippa vara ensamma!

    Och jag kände bara ”men ge dig” när jag läste det. Det hon skriver är ju inget annat än självklart för alla vettiga föräldrar. Kände mer att hon fiskade efter sympatier och gav en känga till sina vänner med det hon skrev.

      Nej, alla föräldrar är ju inte vettiga. Därmed inte självklart. Jag växte upp med enormt dåligt samvete mot min mamma och det hämmade mig otroligt mycket, jag ville inte vara hemifrån och lämna henne ensam. Hon var så olycklig och hjälplös. Jag skulle över min döda kropp utsätta mitt barn för den känslan och uppskattar att Magdalena sätter ord på samma sak. Barnet bästa över allt annat, alltid. Det är inte självklart i vår egoistiska värld och det KAN inte upprepas för många gånger, från tillräckligt många olika håll.

      Min mamma är ganska vettig men hon gav mig ofta dåligt samvete och skammade mig över saker för att få sin vilja igenom. 🤷‍♀️

        Då var hon ju inte vettig alltså?

      Håller med. Sedan när hon beskriver hur hjälplös och hemmasittande hon är. Det är vardagen för majoriteten av oss dvs att vi tittar på tv en helgkväll. Alla är inte ute dag som kväll utan klarar av att 1. Vara ensam 2. Vara hemma 3. Ta hand om familjen själv.

        Då hade hon ju dessutom varit iväg på lunch och på konsert och grattat kompis mm mm.
        Jag fattar inte varför hon tror att hon bara sitter hemma?

    Tänker också att det var värre för hennes stora söner då Magnus var alkoholist så deras oro var en annan. Dock är det fint av henne att tänka så.

      Tänker också lite över hur hon kunde lämna barnen till Magnus varannan vecka när han låg full och drogad på soffan. De har ju berättat att de fick fixa mat själva som brukade bestå av chokladflingor.

        Barn berättar inte alltid allt och skyddar ofta sina missbrukande föräldrar för att få fortsätta träffa dom/vara där/ta hand om dom.

          Hade de ingen kontakt dvs såg hon inte status på honom eller barnen?

        Vad skulle hon göra? Kvinnor som inte lämnar barnen till sina män förlorar vårdnaden helt. Gäller även våldsamma män. Hemskt är det.

          Hon kunde gjort en orosanmälan.

    Hoppas ingen av ungarna är läskunnig då…

      Du tror inte att hon tagit med det i beräkningen? Duh…

        Hon skrev ju på bloggen när hon var gravid att hon hoppades på en flicka för hon ville trä halsband och att barnet inte skulle få läsa det. Finns fortfarande kvar på nätet.

        Hennes näst yngste son måste ju vara läskunnig. Det var väl dessutom inte så länge sedan hon la ut någon rant om att hon skulle behöva ha barnen en extra vecka då Filips nya tjej skulle föda barn. Kanske mer en känga till Filip än att hon inte ville ha barnen men om barnen kan läsa det är det ju inte så snyggt…

          Varför tror du att killar i typ 10års åldern söker sig till sin mammas blogg?

    Jag gillar Magdalena, men det verkar vara en otroligt strulig familj, allihopa verkar vara så otroligt struliga, fart och fläkt hela tiden, snabba nya vändningar, stökigt och struligt, nya relationer och ex-partners hit och dit, bråk kors och tvärs, jag får en så otroligt stökig känsla. Sen så verkar de vara religiösa också hela bunten. Och det bådar ju aldrig gott. Människor blir ju religiösa av en anledning (på grund av att de har gjort väldigt mycket dåliga saker i livet och plågas av det och Gud är deras sista livlina och sista hopp att ge förlåtelse). Men Magdalena är cool, henne gillar jag!

      Väldigt många människor i hela världen föds in i en religion och behåller den livet ut. Det är betydligt ovanligare att ”bli” religiös pga eget val.

      Det är skillnad på att vara troende o att vara religiös. Maggan är mer troende än religiös. Mycket ’skit’ som finns o händer runt om oss pga diverse olika religioner. Gillar Maggan, hon har hjärtat på rätt ställe o jag hoppas hon slipper mer elände framöver o att op går bra.

    Måste bara ifrågasätta att man blir religiös av en anledning av att man gjort väldigt dåliga saker i livet.
    Kan det inte vara så att man blir det av andra anledningar med som tex sorg eller dylikt? Inte bara negativa saker som om man gjort massa fel och finner tröst i en religon? 🙂

      Både Maggan och Hanna är religiösa. Och båda föräldrarna är det. Mamman har för många år sen grundat en kyrka tillsammans med sin man. Ganska säker på att M och H varit religiösa sen dom föddes. Vad nu ”religiös” betyder för dom.

    Jag har idag väldigt svårt att lita på min mamma fullt ut eftersom hon hela tiden skulle vara stark, undanhöll jobbiga saker och förskönade allt. Som litet barn funkar det ju men tidigare än man kanske tror börjar barnen ändå fatta att verkligheten inte riktigt stämmer överens med hur den presenteras, så att säga. Istället börjar man försöka luska, lyssna, ta reda på information själv och – såklart – tolka, vilket inte alltid blir rätt. Man oroar sig för att det egentligen är MYCKET värre än vad man fått berättat för sig.

    Vet inte riktigt vart jag vill komma inser jag nu, jag tror absolut att Maggan som vilken mamma som helst är glad för att barnen får åka och det ska hon såklart säga. Men det är ju också helt ok att säga att man kommer sakna barnen, men att man klarar sig. Att man alltid har någon man kan ringa ger trygghet, man behöver inte säga att man kommer ha fullt hus av vänner om det inte är sant (framgick dock inte här hur det ligger till). Men jag tror verkligen inte att det går att få barnen att tro att man har det super om man är sjuk hemma oavsett hur klämkäck man är. Även om alternativet såklart inte är att storgråta framför dem!

      Tycker att det är märkligt att Magdalena så öppet pratar illa om de små pojkarnas pappa. De är ju som sagt läskunniga så hon borde inte skriva det i sin blogg.

        Fast det gör hon väl inte? Hon har ju hela tiden varit mån om att tala väl om sina ex, och kritiserat de ex som talat illa om henne just därför.

    Klokt tänkt.
    Många använder barnen som vapen när de blir lämnade. Pratar ner och sprider skit om sitt ex.

    Det är inte ”dvs”, alkoholister kan dricka oregelbundet, vara bra på att dölja drickandet osv.
    Barnen lär sig snabbt klara sig själva och vill skydda föräldrarna.
    Så bara för man har kontakt betyder det inte att allt kommer upp i dagen såklart.

    Är det bara jag som blir helt äcklad när jag tänker på hur hennes ex Filip höll på och bedrog henne med sin nya? Och nu har de alltså fått barn. Tycker att hon är oerhört generös som inte hänger ut honom mer på bloggen för det hade jag gjort. Man beter sig fan inte så, speciellt inte om man har barn ihop. Så fult. Sedan kanske hon spyr ur sig hos sina vänner istället för på nätet och det är ju bra. Men fy att man har nån som helst respekt för den där Filip och hans tjej. Så mycket elände Magdalena behövt stå ut med ändå

      Tycker det är värre med män som ligger med sina fruars syrror.

      Tycker det är värre med 2 st systrar som ligger med samma kille. En ursäkt kanske var att killen var en grym dansare.

        Vill man ligga med någon för att han dansar bra🕺?

        De var väl singlar alla tre då? Eller inte dansaren?

          Rebus👠?

      Jag tror att de hade ett upplägg. Det var ju uppenbart att de levde helt separata liv i många år. Han reste och var aldrig hemma. Var ju flera högtider och annat de inte firade ihop. Han firade med barnen utan henne. Hon fick ett liv i lyx. Jag tror hon visste vad som hände.

        Hon åkte ju ensam till Thailand bl a.

    Tyvärr litar kvinnor ofta på fel män. Hennes senaste ville bara vara med henne för att bli känd. Kanske bäst vara själv och satsa på lite lugn och ro i livet.

      Hur vet du att han bara var med henne för att bli känd?

    Men var är STORA Louie som är en så fantastisk människa vägen? Är dom inte vänner längre?

      Han kanske inte är så fantastisk. Någon som vet om hennes stulna armband köpt i Panama har återfunnits btw?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.