Att få en Rolex av tandfen

Ni är så många som skickat det här till mig, alltså att Lojsan Wallin och hennes Buster ska ha gett sin son Todd – via tandfén då –  en Rolexklocka. 
Det är ju ett skämt, det måste det ju vara? 😜
Kylie Jenner skulle kunna ge sina barn Rolexklockor från tandfén, men inte Lojsan och Buster. De ligger på mer av en Daniel Wellingtonklocksnivå enligt mig, och det är ändå mer än vad de allra flesta idag får från tandfén.

Vad får eller fick dina barn av tandfén?
En resa till Maldiverna eller några kronor? Använder tandfén Swish förresten eller släpar hon runt en massa växelpengar i en kappsäck? Och hur vet vi att det är en hon?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En lägenhet minst.

   Per tand då eller?🏢

  Blev helt chockad när barnet kom hem och berättade att en klasskamrat fått 1000kr av tandfén! Okej, att det kan vara lite mer än en tia (hallå inflation) men 1000kr?!?!

   Hela poängen är ju att det ska vara en GULDPENG 😂 ingen jäkla papperslapp. Om ungen nu inte fick tusenlappen i tior har ju föräldrarna helt missuppfattat hela konceptet… 😌 (för så var det när jag var liten, och det är ju underförstått att det således är det korrekta sättet)

    När jag tappade min första tand fanns inte ens tiokronan, så du har tyvärr fel. Men så kan det vara och du är bra ändå!

     Vad fick man på din tid? 🙂

    Men tiderna förändras, tror tandfen anpassar sig efter nutiden

     Den moderna tandféen swishar

      Har barn på riktigt swish när det är 6-7 år???
      Mina har fått det vid typ 12…. min åttaåring har ju inte direkt bankid och bankappar.

       Nej det är nog ingen bank som tillåter så små barn ha eget bankid

        Mina barn har haft både bankkort, bankapp, bank-id och swish från 7 års ålder. Funkar bra på SEB. Jag har dock haft bankkortet i min plånbok tills de varit 10 ungefär. De har bara använt det i min närvaro. Det har funkat väldigt bra och nu när de är 11 och 15 så har de full koll på hur allt funkar. Det är nya tider….

        Men tandfén kom med guldtia.

     Det går jag inte med på. När dagen kommit då kontanter blivit obsoleta som betalmedel kommer mina framtida stackars barn ändå få en värdelös liten guldslant i ett glas vatten på nattduksbordet, för rätt ska vara rätt. 💰🧚🏻‍♀️🦷

    Jag tror faktiskt inte klasskamraten talade sanning 😅

    När jag var liten ( på 70 talet 😊 ) fanns inga guld tior , 10 kr var en sedel . Jag viste var tandfen var men jag hade aldrig hört talas om något barn som fick något av tandfen/ föräldrarna.

     Vad sades tandfen göra? 😀

     Älskar vad jag antar är en felskrivning om att du visste VAR tandfen fanns. Haha. Det låter som att det var känt var hon befann sig och vad hennes ”jobb” var, men att hon tydligen inte bemödade sig att sköta det. 😂

    Visst var det så att man la tanden i ett glas vatten, och på morgonen låg det en peng där, som tandfen lämnat i utbyte mot tanden?

     Så var det för mig, ja. Född 1989. 😀

  Mina stackars barn fick de mynt jag kunde hitta här hemma när det begav sig. För ungarna lyckades ju alltid tappa tänderna vid tandborstningen strax innan läggdags 🙂
  Nå väl det har gått ganska bra ändå.
  Inser att jag borde haft bättre framförhållning och beställt en bil.

   Trodde du skulle skriva, strax innan löning 🙂

  Gud så fjantigt! Näst intill pinsamt ju..
  klockan passar ju inte ens, man ser ju att den är alldeles för stor.

   Men tror du på allvar det är hans klocka 🙈

  Mina får en tjuga. En riktig i papper 😉 Sen springs det till kiosken och shoppas nåt gott.
  De är fullt nöjda med det och jag ser ingen som helst anledning till att tandfén ska komma med något dyrare.

   Och när de ätit upp det från kiosken tappas en tand till eller😀

    Ja, såklart! Det vet ju alla att äter man godis för 20 :- åker tänderna ut 😉
    (Hoppas du drev oh inte har så svår sockerfobi).

     Vet inte om jag drömt men har det inte funnits en liknande diskussion här på bloggen and tandfen och godis? Har för mig att diskussionen blev något livad 😅

  Kategori: denna galna värld

   Fast vem som helst förstår väl att ungen inte fick en rolex av tandfen 😂

    Joho det fick han visst det. Vad menar du?

  Givetvis är detta på skämt.
  Men oavsett vad så kan man inte ta ansvar för vad andra barn får eller inte får. Livet är inte rättvist.
  Själv fick mina barn guldtia. Inte sällan tagen från deras egna små plånböcker. 😀 Inget de förstod, men om inte tandfén kommit hade det inte varit glada miner!

   Kanske lite väl snålt dock att ta från deras egna pengar 🙈

    Men har man ingen annan tia hemma är det väl ändå en fair lösning. 😂

    Hade jag haft tior hade dom givetvis fått dem. Men i valet kl 21 på kvällen mellan att inte tandfén skulle komma eller ta från deras så är valet enkelt.

     En tand blir inte lös och tappas utan förvarning hux flux.

      Kindtänder gör faktiskt. Men oavsett vad så nej, tandtappning pågår oftast i flera veckor. Så ja, jag har ofta haft jättelång tid att fixa fram pengar. Det stämmer. Antagligen beror min otroligt dåliga framförhållning på att jag är en värdelös mor. Måste vara den enda förklaringen. Jag får ta till mig denna kritik och bättra mig helt enkelt. Kraaaam på dig!

       Oj, du verkar ju skojig.

  Givetvis ett skämt.
  Men personen som skriver texten: ”behandlas barn olika av tandfen?” 😂

   Fint ändå om det faktiskt fanns möjlighet för tandfen, påskharen och jultomten att faktiskt behandla alla barn lika utan att sluta existera som koncept.

    Ja det vore förstås det bästa för alla barn 🎁💝

  Tänker att barn som tappar tänder ändå är ganska stora så man kanske inte tror att det är tandfen som är orättvis… det är väl inget barn som tror att hon finns på riktigt?
  Och en fe är väl ett kvinnligt väsen?

   Fast dem börjar runt 5-6 år att tappa tänder och då tror man nog ändå på nånting..

   Konstigt nog har mina trott på tandfén ganska länge. Mycket längre än tomten och alla andra påhitt. Kanske för tandfén inte gör så stort väsen av sig men ändå en väldigt tydlig uppgift.

  Skämtet är ju så klart att barnet heter Buster.

  ✈️

  🧍‍♀️

   Barnets pappa är ju den som heter Buster eller missförstår jag ditt skämt? 😬

   Fast det är pappan som heter Buster, inte barnet.

   Ja barnet heter ju Todd, så förstår inte vad du menar att vi andra missar 🤔

   Jag vet, jag blandar också ihop det med hon Lojsan som tränar… Buster och Blixten heter hennes söner m

    Lofsan heter hon 🙂 sönerna Buster och Baxter.

     Sixten och Baxter väl, om vi ska vara noga.

      Det har du rätt i! Gick lite fort där 🙂

  Min får 20kr i form av två tior. Men vi har sagt att det är lättare att betala med kortet när hon ska ha något för pengarna så då ger hon oss sina pengar hahahahha. Så tandfen återanvänder

  En guldtia fick vi. Pappa kände på tanden hur lös den var, sen tog han ”den stora” polygripen och drog ut den åt oss😅 första gången var jag så rädd om tanden så skulle skölja den i vatten en gång till vid läggdags, då åkte den ner i avloppet. Men tandfen kom ändå och la pengen under kudden istället🥰

  Polygripen hittade jag bland alla våra barnsaker han hade sparat, så den ligger på bokhyllan här som ett fint minne♥️

   Gulligaste jag läst med polygripen på hyllan, haha.

    Haha tack, vet inte varför den betyder så mycket, mitt hjärta smälte när jag hittade den.

    Hittade även en ihopskrovad/svetsad metallnapp. Direkt när jag såg den så mindes jag att han gjorde den till mig när jag hade tappat min dockas napp, den ligger bredvid polygripen😅

     Fick en 10a

  På min tid var hacket att man skulle lägga tanden i ett glas utan vatten för då fick man en tjugolapp istället för en tia 😊

  När jag gick på högstadiet berättade en klasskompis att hen fick pengar för sina betyg. En viss summa för G, lite mer för VG och en ännu högre summa för MVG. Jag var väldigt förvånad och lite avundsjuk. Samma med tandfen och tomten. De hittade inte hem till oss och vi fick paket av våra föräldrar istället. Alltid praktiska grejer som vi ändå behövde. En jul när jag var typ 5-6 kanske fick jag ett täcke. När jag hade blivit 13 fick jag husgeråd varje jul, så att jag skulle vara redo när det var dags att flytta hemifrån.

  Oj, det här blev visst inte så himla relaterat. Nåja. Halv-OT då.

   Jag och mina syskon fick också pengar för betygen. G gav 100kr, VG 300 kr och MVG gav 500kr. Delade åsikter ang metoden men j-klar vad vi satsade på betygen 😂

   Praktiskt med allt du behövde/kommer att behöva men förstår att det inte var svinkul som barn att få det ❤️

    Min tonåring får en peng för varje höjt betyg. Bästa motivationen för honom, haha.

   Jag fick också pengar för bra betyg, 1000 för varje 5:a.

    Drömmen för en liten plugghäst som mig. Hade högsta betyg i allt, haha. Det var inget mina föräldrar sysslade med dock.

   Nej men vad besviken jag hade blivit som 13-åring om jag fått en visp eller soppslev i julklapp.. Låter lite ledsamt tycker jag 🙁
   Tänker att barnens julklappar ska vara sådant utöver vad de ”ändå behöver”, det är ju det som gör det så speciellt ✨

    Det fanns inte pengar till annat tyvärr. En gryta stod inte högst upp på önskelistan direkt, men det var så det var bara.

     Det handlade väl inte om pengar, husgeråd kostar lika mycket som annat, så det var en förberedelse på att du skulle flytta hemifrån. Eller du kanske trodde du skulle bo hemma tills du hade bra lön nog att köpa allt själv?

     Mina kusiner fick en kaffekopp om året från det dom föddes av släktingar. En var arg när hon var 10 år, då sa hon”jag får en kaffekopp, och så köper dom SAMMA VARJE ÅR!”.

     Det förstår jag är skittråkigt. Men om man vet att man ska flytta, så är det ju guld att få ett hem i presenter.

      Kostar lika mycket som annat? Jo, men om man fick typ smink i julklapp så behövde man ju ändå skaffa en gryta sen. Hur tänker du nu?
      Givetvis var det en förberedelse för att flytta hemifrån, det säger väl sig självt.

       Fast det vore ju då flera år senare och kanske snarare dina egna pengar du skulle handlat för. Du skrev ju att det ”fanns inte pengar till annat” jo det hade det funnits om dina föräldrar köpt annat istället för husgeråd. Men jag tycker själv att det är fint och bra och man slipper ju som sagt köpa det själv senare.

       Smink köpte man för sin månads-/veckopeng.

   Åh fick också husgeråd i tonåren, det var det roligaste jag visste, så jag önskade mig sånt av far- och morföräldrar också. Och vilket fint hem jag hade när jag flyttade direkt efter studenten. Har kvar nästan allt än idag, lika fina än idag efter nästan 20 år☺️

    Samma här! Jag har ju fått välja precis själv vad jag ville ha, inte köpt första bästa från IKEA 😊

  Camilla , dina tankar om abonnemang för Facebook och Instagram?
  Du brukar ligga i framkant på dessa frågor….

   Ganska viktigt att poängtera att det här enbart är för att de måste göra det pga regulationer. Inget ändras för den som inte vill betala.

  En guldpeng från tandfen är ju bara en symbolisk gullig grej så tycker det känns självklart att ge just en tia. Vill man av någon anledning ge sina barn mer pengar så kan man ju göra det bara ändå, utan anledning. Tänker tex på klasskompisen här i kommentarerna som fick 1k. Och ja, livet är orättvist och bla bla men tycker ändå man kan ha lite känsla och inte låta den här fantasifiguren dela ut extra extra till just mitt barn som hen sen går och berättar om för klasskompisarna. Lite känsla helt enkelt.

  Här får barnen en guldpeng…. Ibland har tandfen lite mycket att göra så guldpengen kan dröja några dagar när föräldrarna inte kommer ihåg eller har mynt. Bästa uppfinningen nu är att barnen har Tjing (typ som en digital plånbok) och vill få in pengarna dit, så de lämnar tillbaka tian till oss och vi kan använda samma mynt vid varje tappad tand.

  Det här inlägget fick mig att komma ihåg att jag har en otrolig fobi för lösa tänder, ryser vid tanken! Bävar också för den dagen mina barn får lösa tänder och värst av allt kanske vill VISA det och VICKA på den lösa tanden med tungan! Kan vara det värsta jag vet.

   Det är fruktansvärt tyvärr. Känner likadant varje gång det ska vickas.

   Det var ju jätteskönt med en lös tand att vicka på. Det kli-kittlade sådär skönt, på gränsen till smärta.

  Nu trodde jag förvisso inte på tandfén, men när jag var barn så fick jag alltid en mindre summa pengar. En tiokrona eller något sådant, mest för sakens skull. Jag förstår verkligen inte grejen med att ge barn större summor för ingenting. Hur ska man lära sig värdet av pengar om dom växer fritt på swishträdet?

  Tandfe. Inte tandfé. Samma sak med TE.

   Hur gammalt är barnet, 5-6 år? Vad i helsike ska ett barn i den åldern göra med en Rolexklocka?! Helt sjukt faktiskt.

    Men snälla det är ju ett skämt.

  Tandfen är ju en kille. Det har jag sett i The Santa Clause

  Feer är kvinnliga sagoväsen.

  Jobbigt läge om det lossnar en ny tand redan imorgon.

  🎼🎶Lägg en mjölktand under kudden och nästa morgon ett tu tre. finns en gåva under kudden från mjölktandsmössen ska du se. 🎵
  Fick alltid en guldpeng. Utom en gång efter att ha sett denna serien och jag provade att lägga en kindtand som jag hade varit och dragit ut under huvudkudden. Då fick jag en ”my little pony” vhs-film under kudden. Så sen försökte man med det efter. Men då var det nog bara en tia eller tjuga de andra gångerna!

  Tandfe stavas tandfe och inte tandfé. En fe är per definition ett kvinnligt väsen. Så, nu har vi undvikit katastrof då media inte tar sitt ansvar.

  Fe (ytterst av medeltidslatinets fata, ’ödesgudinna’) är ett särskilt i romanska folksagor förekommande övernaturligt kvinnligt väsen. Från romanska länder har de importerats till Storbritannien, där de främst förekommer i konstsagor

  Ger alltid mina barn en 10a, för enligt tradition i min familj och även sambons så var det en guldpeng man fick av tandfen. En gång gav jag dock två 5or när det krisade. Men annars alltid en guldpeng 🙂

  En guldpeng såklart!

  Dock kom den grekiska tandfen med 20 Euro när dottern ramlade och slog ut en vuxentand samt en mjölktand på semestern. En utslagen vuxentand och under en semester var helt klart värt 10 Euro tyckte tandfen.. men tyvärr hade uttagsautomaten som minst bara 20 Euro.. So what to do..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.