Cassandra Klatzkow om sin magsäcksoperation

Nu tar Cassandra Klatzkow äntligen bladet från munnen och berättar om sin viktnedgång. Ni är många som spekulerat, diskuterat och dissekerat ämnet, och nu tar hon upp det hela i sin podd ”Det skaver”.
Anledningen till varför många undrat och velat veta är för att Cassandra profilerat sig ”kroppspositivt” med en större kropp, och om det är den profil man valt att följa så är det klart att man kanske blir lite tagen på sängen när detta helt plötsligt ändras, mitt framför nosen på en.
Jag vet inte om man kan ställa sådana krav på en influencer, men det är i alla fall vad som hänt.

Ungefär 30 minuter in i avsnittet berättar Cassandra att hon för tre år sedan gjorde en gastric bypass-operation, vilket är en viktminskningsoperation, men att det varit hennes val att inte berätta om det tidigare. Alltså hur det gått till, varför hon gjort det. Hon säger att hon vägde för och nackdelar med att prata respektive inte prata om det mot varandra och för henne handlade det om att viktfrågan och viktnedgång är extremt triggande och hon ville inte bidra till att trigga/inspirera/påverka någon annan, men förstår samtidigt att hennes synliga viktnedgång ändå gör det, och har gjort för väldigt många.
Hon säger också att hon förstår att hennes viktnedgång fått många att må skitdåligt med tanke på var hon kom ifrån, att vara en ”tjock kroppsaktivist” och att hon fattar att folk blivit både ledsna och besvikna och ser henne som en hycklare, och hon respekterar att folk känner så och hoppas att människorna som känner så har avföljt henne.
Hon hoppas att de som valt att fortsätta följa henne ser henne som en intressant person och inte bara en tjock kroppsaktivist.

Hon säger att hon aldrig ljugit om sin viktnedgång och påstått att den skulle vara resultatet av träning.
Hon tränar, ja, men hon säger i podden att hon inte tappat ett kilo av träningen. Hon har bara valt att inte berätta om operationen i sina kanaler, men hon har samtidigt inte försökt dölja det genom att retuschera sina ärr på magen exempelvis.

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Från att se ner på människor som gör sånna här operationer till att själv göra det. Nu blir det lyft och bröst fix med! Blir så extremt när man förespråkar något som hon gör för att sen helt ändra sig och då lottas gått ner i vikt av sig själv.

      Fast vad spelar det för roll i ditt liv vad hon gör eller inte gör?

      Låtsas gått er i vikt av sig själv? Hon har ingen skyldighet att berätta. Det finns väl värre saker folk har gjort? Herregud låt hon vara😅

        Ja men blir ju konstigt när man tycker smala är si och så sen plötsligt gör du exakt så som man ständigt har sett ner på 😂

        Henne*

      Följer inte henne så har inte koll på vad hon sagt. Men om hon sett ner på folk som opererat sig så är ju det i sig inte speciellt trevligt. Förstår om folk ogillar henne pga det. Men även om hon nu varit otrevlig och haft en stark åsikt i en fråga så lever hon ju bara en gång och hon måste ju såklart få ändra sig. Undrar om det är de mest hängivna följarna som själva också ser ner på op som blir mest upprörda? Tror också alltid det är svårt för influensers som opererat sig, hur de än väljer att göra angående berätta eller ej så kommer folk bli upprörda. Därför kan man lika gärna göra det som känns bäst för en själv.

      Jag följde henne när hon var stor och även nu och aldrig har jag hört eller sett henne klanka ner på smala personer som opererar sig. Kroppsaktivism handlar om att få finnas till i sin kropp, oavsett hur den ser ut. Sen är det väl ingen dans på rosor med gastric bypass heller om jag har förstått det rätt.

      Hon aviserade till sina följare att hon behövde gå ner i vikt för att få skaffa barn själv (bmi-krav) och att hon inte ville göra content på det för det kan vara triggande för andra människor. Vilket tillvägagångssättet är är väl iaf helt irrelevant för andra att veta?

      Inte så konstigt egentligen. Hon mådde väl antagligen inte helt bra eller trivdes med sin kropp så mycket som hon försökte få det att framstå som.

      Är det hon som är tillsammans med en kriminell snubbe som suttit inne?

        Han dömdes till drygt fyra och et halvt års fängelse 2021, är han redan ute? Eller han fick lägre i hovrätten kanske

          Du sitter bara 2/3 av straffet så ja

      Men hon insåg väl att hennes övervikt va ohälsosam? Hon har har ju säkert försökt gått ner utan resultat och i stället för att må dåligt över det blivit kroppaktivist (vad nu det är) och fokuserat på det Ist för att må dåligt. Men vid en tidpunkt insåg hon nog att hälsa går före men kunde inte med att berätta om det

    Vad då hycklare? Man kan alltid ändra sig och jag är säker hon älskade sig själv lika mycket oavsett vikt, bara det att nu men nu lär hon leva längre!

      Är inte säkert. Många magsäcksopererade dras med livslång brist på järn och kan få komplikationer i form av tarmvred som i värsta fall är dödligt.

        En hel del människor har brist av järn,d vitamin ect (feta eller inte!) Sen att feta får sjukdomar som diabetes, hjärtinfarkt många dör betydligt fler än av denna operation! Läs på.

          Fast du syftade specifikt på Cassandra, vet du att hon hade problem med hjärta eller diabetes? Hon var inte särskilt stor. Slår vad om att hon gjorde operationen privat och betalade ur egen ficka.
          Läs på själv din mobbare! Alla överviktiga är INTE sjuka. Absurt att tro det. Men du ser väl bara utseende som alla andra som avskyr tjocka.

    Smoke and mirrors för att ljust ska falla på något annat än hennes relation

      Det tror jag också, annars hade hon aldrig sagt nått.

      Nu blev man ju nyfiken…!! Vad har hon för kille vad har hänt ??

      Vad är det som skett m hennes relation? Försökte snoka på insta men hittade inget👀

        Googla ”Cassandra Klatzkow flashback” så får du veta vem det är hon dejtar och under vilka omständigheter de träffades.

      Vadå för relation?

      Jaa, undrar vad hennes samarbetspartners tycker om att förknippas med henne? Eftersom hon inte verkar ta avstånd från organiserad brottslighet.

        Har han inte satt av sitt straff? Det borde räcka. Varför straffa folk dubbelt?

          Hon och Nadia har ett flertal gånger i podden konstaterat att det inte är så farligt att partyknarka. De verkar inte alls göra kopplingen till att det göder organiserad brottslighet. Eller så skiter de i det. I vilket fall så är det inte bara den nuvarande partnern som gör att man kan ifrågasätta hennes varumärke.

    Hon va roligare förr nu elak, har slutat lyssna på podden , vilka tror dom att dom är , hon och nadia. Framgången med podden har stigit dom upp i huvet

      Hur är dom elaka? Undrar genuint för har inte hört podden och vill inte

    Nej, träning har ju inte så mycket med viktnedgång att göra. Glad för hennes skull.

      Precis, ca 70 procent är man vad man stoppar i sig.

        Ca. 80 % intag av mat och 20 % fysisk aktivitet.
        Det går dock inte att dra det så rakt över för även det medicinska spelar in. Kroppar reagerar olika. Många berömmer mig för min kropp, vilket blir löjligt med tanke på att jag har en jäkligt aktiv sköldkörtel som gör det svårt för mig att gå upp i vikt. Det ska till många månader innan slarv syns på mig (de perioder som jag inte har prioriterat varken träning eller kost pga. stress med studier). Vissa har det åt andra hållet och underfunktionen i deras sköldkörtel gör att de har usel ämnesomsättning, trots noga reglerat matintag och regelbunden träning. En del äter mediciner som påverkar vikten och så vidare. Vissa har ätstörningar som har påverkat att de har en hög vikt (det är en mental störning och inte ”svag karaktär” precis som någon som har anorexia eller bulimi). Listan kan göras lång gällande orsaker till övervikt samt undervikt.

        Det är prick omöjligt att se veta vad en persons vikt beror på om du inte är med den 24/7 och har koll på deras medicinjournal.

        Om personer rent allmänt skulle sluta låtsas att de har doktorerat i medicin, skulle mycket av den minskade stressen göra att många överviktiga hade mindre stress, skam och skuldkänslor. F*n kan ni tänka er att inte få lov att röra er i samhället utan att få dömande blickar eller rena verbala påhopp enbart för att personen mår dåligt och kämpar. Fruktansvärt!

        Jag ligger på gränsen till underviktig och är ändå noga med att alltid påtala vikten av att visa andra hänsyn och inte behandla människor sämre pga. en hög kroppsvikt! Det borde inte vara svårt men för en del verkar det fullständigt omöjligt att sköta sin egen kropp.

        Tänker att som samhälle kan vi bra mycket bättre än var vi är nu, i behandlingen av överviktiga/de med fetma.

          Tack! Bland det vettigaste jag läst härinne! ❤️

          Bra skrivet! 🙂 Det är så jäkla fult att många tror att smal = otroligt hälsosam livsstil och noll risk för sjukdomar, medan tjock = äter 3 pizzor och 12 munkar varje dag och har minst 10 diagnoser. Så jäkla dömande och sorgligt.

    Det är väl inte en så stor grej? Visst, magsäcksoperationer kan föra med sig många komplikationer och bör vara ett sista alternativ, men antar att hon gjorde det för sin hälsas skull? Hon är över 30 och det är då som många känner av de negativa effekterna som övervikt har på hälsan. Ser det mer som ett beslut hon tog om sin hälsa, inget hon är skyldig att meddela alla.

      Hon säger att hon tog beslutet för att hon då ville få barn på egen hand och regionen har krav på bmi under 30. Så nä inte relaterat till hälsa, bara vårdens regler.

        I princip relaterat till hälsa, eftersom BMI över ett visst värde statistiskt sett är relaterat till komplikationer under en graviditet.

          BS! BMI säger nada om hälsa.

            ”BMI över ett visst värde statistiskt sett är relaterat till komplikationer under en graviditet” med betoning på statistiskt sett.

        Har för mig att jag läste nånstans att hon nyss gjorde en abort men att det hade mer med hennes killes situation att göra.

    Vet inte vem människan är men gick in och kollade på hennes IG. Måste säga att hennes flöde gör mig förvirrad. Många av bilderna visar henne som tämligen pinnsmal blandat med bilder där hon inte alls ser lika lika smal ut. Är smalbilderna redigerade???

      Men snälla, nu måste du ju överdriva. Det finns väl ändå ingen bild där hon ser ”pinnsmal” ut. Om du vill veta vad pinnsmal är kan du googla eller gå in på en traditionell modells installera, t ex Elsa Hosk.

        Instagram**

      Har också reagerat på det. Hon vet nog hur hon ska använda ”rätt” vinklar och poser för att se smalare ut. Många av bilderna känns rentav som s k bodychecking om du frågar mig.

      Det är olika vinklar.

      Tycker inte hon är pinnsmal på någon bild. Isåfall hade hon väl redigerat alla bilder

      Jag såg henne IRL i våras en gång och reagerade på att hon såg mycket smalare ut i verkligheten än på sociala medier

      Tack! Intressant.

    Det måste vara surt att ha gjort så stora ingrepp i matsmältningssystemet, och så kommer det effektiva fetmaläkemedel bara några år senare.

    Framgår det varför hon ville operera sig? Lyssnade lite halvt och hörde inget om det

      För hon vill ha barn

        Mm men gjorde ändå abort i år

        Hon sa ganska tydligt att hon DÅ ville ha barn. Kändes som en hint att hon ändrat sig.

          Sen ändrade hon sig väl för killen kanske.

    Nej så var det inte alls! Hon gjorde väldigt mycket förut, fester, restauranger och annat med vänner, brydde sig alltid om kläder och utseende. Följde henne då.

      Och hon ”åmade” sig mkt då också och tog mkt bilder på sig själv. Låter som nåt negativt men för mig var det en förebild, fick mig att känna mig mer ok med själv och kunna va med på bild och ha vissa bilder trots större storlek. (Men har inget emot att hon gick ner eller så, alla måste få göra som de vill).

    Hon satt inte bara hemma när hon var större, där har du fel. Hon va ganska modig och hade på sig klänningar som visade mycket, middagar osv. Lite bitter fortfarande och kanske inte vracmed hennes nya kille heller. Tråkigt att behöva göra abort för att det inte passande just nu, hon som har längtat så

    Camilla, det heter dissekera.

      Fan, först skrev jag dessikera och det var också fel. 🤯

    Här projiceras det hejvilt.

    Men tänk också på att åsikter kan förändras med tiden och åren. Jag kan garantera att ni som ser negativt på detta själva har gjort skiftande tankeförändringar i era liv. Har ni inte det så kommer ni. Jag är 31 år och kan tycka att många av mina åsikter jag bara hade för 1-2 år sedan ser helt annorlunda idag. Det kallas för utveckling och perspektiv. När jag var 11-17 år var jag punkare, skejtare, hiphopare, pojkflicka, flickig etc.. Att ständigt utforska sina värderingar och själv själv hoppas jag aldrig vi slutar med. Hur hade världen sett ut om vi tyckt som när vi var 20 år och super vuxen som man då tyckte xD Lägg av nu bara allihopa! Var lite mänskliga för gudsskull! :-)<3

      Håller verkligen med. Det är något tragiskt över de som inte förändras eller byter åsikter och helt ärligt så litar jag inte på dem.

    Tror att lyssnar siffrorna fallit och att det är en av orsakerna till att nu gå ut med detta.

      Förstår det isåfall, podden har blivit så oerhört tråkig

    Att gå igenom denna extremt riskfyllda procedur för att sedan sitta och göra reklam för McDonalds. Hur går det ihop? 🤔🤔🤔🤭

    Såg Cassandras nya story på insta ”New ick unlocked 😫” – tror ni att hennes snubbe har bettet sig olämpligt månne?

    Tycker att det verkar lite skumt att hon har gått ifrån att verkligen vilja ha barn, funderade även på att skaffa det själv och grät ofta ut om det i podden, till att inte vilja ha barn och göra abort. Känns som att hennes nya kille inte vill ha (fler?) barn och att hon anpassar sig efter honom. Tråkigt i så fall om det är vad hon vill innerst inne. Å andra sidan vore det extremt korkat att skaffa barn med en kriminell man.

    En influencer har inga skyldigheter nej, men det blir en smula knepigt när man dels tjänar pengar på att vara kroppsaktivist, skapar relation till sina följare genom detta, sedan ”äter man rätt och i rätt mängd”… för att i slutet droppa att man har opererats. Tror det är få som provoceras av att Cassandra har gått ner i vikt, vem bryr sig?! Men hon jobbar ju med sociala medier, vilket innebär att hon skapar en relation till sina följare, många gånger för att sälja annonser/kläder/produkter… genom denna relation till följarna så skapas en typ av tillit. Hon vill ha engagemang och följarna bjuder på det. När hon hela tiden håller på (tidigare iaf) att det är stor del tack vare rätt kost osv osv, men nu menar att det är tack vara operationen – så gör ju det något med tilliten hos följarna. Klart att vissa känner sig svikna, många kanske inte ens har så mycket sammanhang utanför sociala medier utan tror sig vara vänner med den de följer – 2023, fint ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.