423 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur lämnar man en lång relation? Hur överlever man? Hur finner man sig till rätta i det nya som är konsekvensen av separationen?

   Låter tiden ha sin gång. Av alla tips jag nånsin fått har inget varit lika bra som just att låta tiden gå. Gråt, skrik, käka massa skräp eller käka inte alls, oavsett vad du gör kommer tiden att gå och det kommer bli lättare. Kram

   Man överlever! Jag lovar. Jag grät dygnet runt i flera månader. Började kedjeröka trots att jag aldrig rökt. Lyssnade på deppig musik och trodde aldrig jag skulle bli lycklig igen. Men så plötsligt insåg jag, att jag är en egen människa, jag var fri, kunde andas igen. Blev en lyckligare och bättre människa. Man stannar för ofta i relationer man inte mår bra i, för man är livrädd för förändring och vem och hur man är utan den andra personen. Jag mår så mycket bättre nu än med mitt ex, trots att jag där och då inte såg ett liv utan honom.

   Du kommer bli både lyckligare och starkare! Man måste inte hålla fast vid något bara för att man en dag bestämde sig för det. Man har rätt att ändra sig, och känslor försvinner och det är helt okej.

   Heja dig! Du klarar dig, jag lovar! ❤️

   Undrar jag med. Barn och hus jag älskar. Men älskar inte mannen.

    För att livet är för kort för att stanna. Jag säger inte att man ska ge upp för lätt när det är barn med i bilden, men om man försökt allt och det inte förändras så är det bättre för barnen att bo i två lyckliga hem än ett olyckligt. Så var det i alla fall för mig, min dotter är ett helt annat barn nu när det inte är bråk och dålig energi hemma. All styrka!

    Jag känner samma. Jag tycker inte illa om honom. Stannar jag så innebär det att jag aldrig får uppleva romantisk kärlek igen och kanske inte mer ha sex. Men det finns inga garantier för det ändå. På det här sättet har jag ändå en god vän vid min sida. Jag är ganska ful och så så jag tror ju inte att det finns någon annan i framtiden direkt.

    Ge dig ut i världen och träffa en ny person att älska. Du har resten av ditt liv kvar. Man har rätt att vara lycklig.

   Det är skrämmande i början för att man inte vet vad man har framför sig, men ditt nya liv kommer snart att bli din välkända vardag. Och det kan bli så himla mycket bättre än det man hade! Så var det för mig 🙂

   Du klarar det! Jag levde själv i en relation som jag verkligen inte trivdes i. Till slut var det mitt ex som tog initiativet till att separera och jag kände mig helt förkrossad. Ville så gärna försöka rädda det även om jag visste innerst inne att det inte gick.
   Nu har det gått ett halvår och jag vet att han gjorde mig en tjänst. Jag har en egen lägenhet som jag älskar och trivs med att kunna göra vad jag vill. Ska inte ljuga, är fortfarande ledsen ibland. Men jag tror att det finns någon bättre för mig därute. Livet är för kort för att stå ut i en olycklig relation.

   Man lämnar. Att tanken slår en några gånger under tuffa stunder må vara normalt enligt vissa men själv vill jag påstå att så länge man ej har någon form av problematik inom sig själv som må påverka att ens tankar svänger extremt, så bör man lämna när tanker slår en redan första, åtminstone andra gången.

   Jag lämnade nyligen en relation som minst sagt var egen av sitt slag. Vi satt ihop. Han var min allra bästa vän och i över ett decennium gjorde vi allt ihop, för att vi ville och det var naturligt för oss. Gemensamma vänner och fint på många sätt när det kommer till just vänskapen och kärleken. För mig var han solklar, och jag för honom. Men under årens gång fanns tillfällen, väldigt grundade sådana, där jag kände (och visste) att jag borde lämna.

   Det är inte enkelt och till en början kan det bli som för mig, att man ligger på golvet förtvivlad och förvriden pga smärtor som inte är fysiska. Men när man landar så belönas man. Att påbörja processen att hitta sig själv igen/vem man är utan sin partner efter så lång tid, är inte enkelt men jäklar vad bra det blir tillslut.

   Jag förlorade mycket när jag lämnade, inte bara min största kärlek, utan också min allra bästa vän, den man vill ringa till och få stöttning utav när sorgen gör så ont men det funkar ju inte när han är anledningen till smärtan. Det var skittufft men jag har aldrig känt att det var fel beslut mer än i stunder i början då hjärnan försöker lura en. Tvärtom.

   Du fixar det, jag lovar. Och tillåt dig själv sörja på ditt sätt, är det någon gång du inte behöver stå emot den där cigarretten eller godispåsen så är det där och då.

   Kolla på videos om detachment, har stärkt mig oerhört mycket att öva på att vara en egen person fristående från en partner.

  Vad tror ni har hänt mellan Nicci Hernestig och Andreas?

   Magkänslan säger att det inte är något superallvarligt men såklart en stort sorg att gå skilda vägar under graviditeten. Vad tror du?

    Jag tror inte heller det är något så allvarligt som Nicci påstår. Jag tror att han uttryckt att han inte vill ha barn med henne el något dyl vilket ju kan göra jätte ont.
    Men jag tror inte han är monstret hon målar upp

   Verkar ju ändå rätt allvarligt med tanke på att hon i gravid vecka för vecka sa att hon har ett case i tingsrätten

    Oj,, känns ju då som våld av något slag. Hoppas verkligen inte det för barnets skull 🙁

   Enligt exonphspoiler så hintas det om strypgrepp och att han kallat barnet för horunge.

  Skäms alla barn för sina föräldrar nån gång?

  Jag tyckte mina föräldrar var superpinsamma när jag var 11-18 år. Tyckte det var pinsamt att gå med dem i mataffären, jag tyckte de sa pinsamma saker, hade för hög röst, vinkade onödigt mycket när de hämtade upp mig nånstans.. Osv.

  Nu när jag går i tankarna på att skaffa barn undrar jag om någon förälder lyckas med att barnen inte skäms över en? Är det möjligt?

   Tror det är naturligt att skämmas i en viss ålder. Jag skämdes för mina föräldrar och så har även mina barn gjort. Inget att oroa sig för. Ett steg i utvecklingen att bli självständig.

   Såg nyligen en intervju med David Beckham där han berättade att han barn tvingar honom att parkera runt hörnet itllet för att köra dem hela vägen fram till skolan. För att han är för pinsam att synas med. Det verkar alltså drabba alla 🙂

    haha ändå lite gulligt då många barn & vuxnas dröm är att träffa honom 😂 ja alla barn känner så för sina förädlar någon period. . 😍

   Min son skämdes över mig när han var yngre för att jag var ”för ung” jämfört med kompisarnas föräldrar!

   Jag skäms fortfarande över mina föräldrar ibland och jag är över trettio 😅

   Jag skämdes nog aldrig över mina föräldrar. Jag resonerade som så att de va mina föräldrar jag är inte ansvarig för va dem gör. Har/hade en oerhörd respekt för båda föräldrarna men vi hade också mycket frihet under ansvar. Så kompisar gillade att vara hos oss då vi fick tex baka (bara vi städade efter oss osv osv). Svårt att ge exempel på hur man ska göra själv för att komma dit haha. Försöker själv nu med dottern, får återkomma om nägra år 😉

   Jag har verkligen aldrig fattat det där. Aldrig skämts över mina föräldrar, tyckte att de var coola, hade bra musiksmak och presenterade gärna vänner för dem i tonåren. Fattade inte heller varför folk skämdes så och betedde sig så illa mot sina föräldrar då de flesta vuxna var trevliga och omtänksamma. I alla fall vad man såg utåt.

    En av mina föräldrar kunde komma full till föräldrarmöte eller avslutning, min förälder har utsatt mig för extremt kränkande situationer.
    Men att skämmas för sina föräldrars ålder eller val av musik/kläder ? Det är extremt respektlöst.

   jag har faktiskt aldrig skämts över mina föräldrar! har nog bara varit stolt över dom ❤️

   Jag skämdes för en av mina föräldrar när jag var liten, hen kunde tex komma full till skolan ha trasiga kläder skämma ut oss i byn vi bodde genom att stjäla ljuga osv.
   Har idag 2 barn som är tonåringar, de har aldrig någonsin uttryckt att de skäms över mig eller deras pappa heller för den delen.
   Tror inte det handlar om att det är normalt att skämmas för sina föräldrar, för mig handlar det om respekt gentemot varandra och hur man beter sig.

  Bästa märket för hårfärg om jag vill färga hemma? 🙂

   Jag tar alltid den billigaste och har alltid blivit nöjd.

   L’Oréal! Perfekt färg och så får man nån inpackning ish som doftar så gott!

   Excellente tror jag den heter. På rea 74 kr på Willys.

   Har testat olika men kör den här sedan 4 år var sjätte vecka.

   Beror på vad du vill ha för färg och vilken färg du har idag. Är ditt hår naturligt? Gråa som ska täckas?
   De flesta är väldigt bra men om du bara ska tona så kan det räcka med semi-permanenta (inte Casting Creme Gloss!).
   Ska du täcka gråa hårstrån så är ammoniak bäst även om det är farligt.

    Har brunt idah och vill ha ljusare brunt eller mörkt blont. Inga gråa hår. Vill fräscha till det bara!

     Färg lyfter inte färg.
     Du måste ta en ”hi lift” från L’Oréal eller bleka/avfärga. Du kan köra en skonsam blekning genom att köra blekningsdush (blanda blekning emd schampo). Det tar längre tid men håret slits inre alls lika hårt. Eller så kan du bleka med 3% (10 vol) men låta håret blekas längre och skonsammare istället för 9-12% en kort tid. Blek bara till den nivå du vill färga (säg att du är en 5 brunett och vill bli en 7 mörkblond, blek då inte mer än nivå 7) och kör en toning (inte creme gloss från Loreal!).
     Annats är kan du slinga hemma, blir superfint med hytta.

    Varför är inte casting creme gloss ? Så nyfiken!

   Wella Professionals Color Touch, den här toningen kör jag hemma och den täcker de gråa hårstråna jag har börjat få. Finns på Lyko och sliter inte så mycket!

   MOOD!

  Vilken kollega är ni kär i idag?

   Jag! Jag är kär i en chef, dock inte min chef. Han är äldre och singel men hade aldrig vågat göra något åt det för att jag är en tönt, så jag dagdrömmer mig bort ibland när jag ser honom.

    Jag tror på att du inte alls är en tönt😊 / Chef och gammal.

   Projektledaren! Som en perfekt blandning av chef och kollega!

   Absolut ingen. Har en däremot som får mig att leta annat jobb trots att jag älskar mitt jobb!

   Är mer trött på den här kommentaren nu

    Scrolla då

   Dumt att skriva hans namn😉

   Säger jag inte 😏

   Lars-Bengta

    Honom ger du fan i, han är min!
    /Anette från ekonomiavdelningen.

     Fast han har tydligen också haft ihop det med Siv på admin så…

      Fy fan! Vilken bock!

   Lisebergskaninen

   Han heter Johan. Varit kär i typ fyra år nu.

   Samma kollega som jag har varit kär i under flera månader.

   Rudolf med röda mulen. Så jävla sexig.

   Absolut ingen. Googlar typ ”självmordsklinik utan läkarintyg” på jobbet

    Vad är en självmordsklinik?

     Vad låter det som? 😅

     De erbjuder assisterat självmord. Det finns förstås inga i Sverige.

   Min sambo. Vi är kollegor 😊

  Berätta om några trevliga/roliga/mysiga jultraditioner ni har! Eller bara tips på sånt som är mysigt att göra i december. Tänker alltså inte främst på just julafton men mer innan.

   Dagen före julafton hos mina föräldrar❤️
   Och någon dag, brukar vara fredag eller lördag kväll, samma helg som tredje advent, då kommer de till mig på julmys.

   – På alla advent äter jag en julig frukost, helst med hembakat bröd.
   – första julmusten intas första advent, utom när första advent sker i december som i år, då får man dricka den första december istället.
   – Kollar ett avsnitt av Greveholm varje dag.
   – Romantisk julfilm varje helgkväll, men det finns så många julfilmer jag vill se så får försöka börja lite tidigare i år kanske, eller kolla även på veckorna🤔
   – julgardiner och ljusstakar åker upp typ torsdagen före första advent
   – bakar pepparkakor och lussekatter runt den andra advent
   – julpyntar till lucia och sätter upp granen. Egentligen tycker jag att den ”ska” tas in den 23e men då jag inte är hemma över julen så vill jag njuta lite av min gran så till lucia känns bra
   – ingen julmusik före man sätter upp julgardinerna och sen är det julmusik fram till annandagen
   – gröt till frukost på lucia, årets enda grötintag! Kollar på lucia på tv till frukosten och det är sen jag var liten. Då fick vi även pepparkakor och lussekatt till frukost och det var så mysigt att mamma dukade fram KAKOR till frukost haha. Det håller jag givetvis kvar vid.

   Det är ganska mycket typ, men hela december är MYS för mig. Glider runt i mysiga kläder och jular mig. Drömmer om en stor bekantskapskrets där man kan ha glöggkvällar etc men det får jag ta igen nästa år😊

    Greveholm är tradition här med 🥰

    Tack, precis vad jag ville läsa om! Är så peppad på denna jul och vill verkligen maxa, låter smart med specifika datum att starta saker, tyvärr kan det ju bli lite stressigt och man glömmer att börja kolla julfilmer i tid tex så ska verkligen försöka börja i lagom tid detta år!

     Ja stressigt kan det ju absolut bli. Jag bor dock ensam så jag har inga andra under samma tak som stör mig iaf🙂
     Försöker få till en tomteträning också, går sådär, men några börjar nappa, äntligen. Bara en kul grej men man tränar i tomteluva. Jag gillar lite sånt där, töntiga saker men som ändå kan bli roliga med rätt människor😄

    Vilka julfilmer ska du se? 🙂 på jakt efter fler…

     Oj, dels en massa jag redan sett, för det är mysigt, men också några andra. Satt precis och la till typ 20 filmer i min lista på Netflix😅

     Men bland annat dessa:
     Ensam hemma, The Holiday, Love Actually, Välkommen till familjen, A Cinderella story: a christmas wish, Ett päron till farsa, de här är mina måste-filmer.

     Och sen en massa som jag bara la till från Netflix, alla såna där lite småtöntiga men bla:
     Holidate
     A kindhearted christmas
     Christmas with you
     I believe in Santa
     Angel falls for christmas
     Let it snow
     A california christmas
     Familjen Claus
     Christmas with a view
     Mm

     Har ingen aning om dessa är bra, men jag gillar töntig julromantik (de är rätt töntiga, faktiskt😅).
     Sen har Tim Allen gjort några julfilmer som var längesen jag såg, bla Christmas with the Kranks, så de ska jag kolla på i år igen.
     Och så får man inte glömma Sällskapsresan. Jag ÄLSKAR Sällskapsresan-filmerna, kommer verkligen aldrig tröttna😍😁😂

      Måste lägga till Harry Potter också förresten. Jag vet inte varför, men jag tycker de känns juliga🤔

       Haha de tycker jag med..? Eller jag blir alltid sugen på att se på de på vintern

       Brukar de inte sändas på tv under mellandagarna?

        Jag vet inte, kanske? Eller har de sänts i mellandagarna förr? Det här med Harry Potter på jul har hängt med länge🤔

         Jag har då för mig att jag kollat kring jul/nyår när jag var mindre 🤔. En googling verkar tyda på att de har gått på tv de senaste åren i alla fall, men jag är rätt säker på att de har gått längre än så 🙂.

          Ja de senaste åren vet jag, då har jag också kollat i mellandagarna och däromkring. Men minns inte om det varit så länge, de har hängt med i julen här under många många år🙊

       När filmerna var nya brukade de ha premiär i november-december, kanske därför.

        Kanske! Förutom att jag aldrig sett dem på bio😂 nåväl. De har blivit en jultradition hur som helst😄

   Barnen älskar nissen som flyttar in 🤗

    Kör du från första december? Jag gillar Nisse men blev lite mycket/svårt när han flyttade in för tidigt!

     Vi kör Nisse från 1/12 eller första advent när de inträffar innan. Han dyker upp med grejer på advent = inte lika stressigt. 🙂

     Ja han flyttar in första december. Men lägger ribban ganska lågt. Enklare bus typ färga mjölken, trosor i granen, morötter i ljusstaken, gosedjur med barnens kläder, knäckebröd under toasitsen (favoriten). Och skriver upp ett litet schema så jag inte ska behöva sitta och tänka kvällen innan utan det ska vara hyfsat färdigt.

     Kul för både barnen och mig, det blir mycket tankar och öppnar upp för dialog 🙂

      Trosor i granen??

       Ja barnen skrattar så de gråter när alla julkulor är utbytta till trosor 🤣 men bara över dagen, sen är granen återställd 😊

   Plockat fram mandelkvarnen och malm mandlar till mandelmusslor och hasselnötter till nötkakor. Enkel men mysig tradition. På julafton äter vi mandelmusslor med hemkokad sylt 🙂

    Lät helt underbart 🤩 Både malande och bakandet. Supermys.

   Blir första julen med barn så vi kommer starta upp lite nya traditioner under advent. Men vad vi brukar göra:

   – Försöker alltid julpynta till 1advent, fram med alla tomtar, gardiner och ljusstakar, upp med granen men sätter bara ljusen i den (så det blir mysig belysning).

   – dagen före julafton klär vi granen och sätter upp allt glitter och så som inte kom upp med tomtarna. Justja, bäddar rent och sätter våra röda jullakan i sängen då också 😍.

   Vad vi funderar kring nya saker:
   – 6e är st Nikolaus festdag, har sett att vissa katolska familjer ger små presenter åt barnen och jag fastnade för att årligen köpa en pumla som symboliserar lite var de är i livet, sonen ska få en hemgjord med typ första tomtefotot på honom i tänker jag. Tycker det är en kul idé oavsett vad man tror och kan ju vara en julklapp eller vad som 😃.

   – 8e är också en festdag till Marias ära. Har inte kommit på något speciellt mer än att försöka göra något roligare till middag och kanske någon form av efterrätt/bakelse hade typ idén om att göra en helt vit tårta men det får nog vänta tills lillen är större och jag hittar fler smaker än vit choklad 😅. Sannolikt mässa också skulle jag tro!

   – pepparkaksbak och göra pepparkakshus! Har inte bestämt dag men är så taggad på sonens första pepparkaksbak 😍. Samma med lussekatter! Men de bakas till och äts på Lucia.

   – pepparkaksbak hos mormor och morfar, morfar har en bra kamera så han ska fota lillen när han bakar 🥰.

   Tips på andra enklare saker att göra? Vill så gärna göra advent och jul speciella, särskilt efter julafton så att man inte får känslan av att julen är över, men har inte kommit på något speciellt till det 🤔.

    Mys!!!!!

     Ja, jag är så taggad på advent! 💕

     Och sen alla mysiga advents- och julsånger 😃.

    Varför ska tårtan var just vit?

     Högtiden heter Jungfru Marias Utkorelse och Fullkomliga Renhet och färgen vit symboliserar det bra. Minns inte om jag fick iden från en katolsk youtuber eller kom på det själv 🤔😆.

      Ok. Känns lite förlegat att upphöja kvinnlig oskuld och tramsigt att man rns behlvde hitta på att Jesus morsa var oskuld for annars hade hon inte varit ärbar…unken syn men ok..

   Varje julaftonsmorgon inleds med ett besök på badhus. Simma, basta, julmusik i bakgrunden, bli bjuden på glögg, skumtomtar och pepparkakor. Ibland har man fått se ett simmande Luciatåg också. Åh vad jag längtar nu!! Typ bästa stunden på hela året. Så fridfullt och mysigt.

    Känns finskt?

   Jag älskar att baka, så bokar in speciella dagar när jag bakar. Vissa grejer bakar min man och jag tillsammans, men det är främst kakor och julgodis från han barndom.

   Glöggmys minst en gång i veckan.

   Se alla Hobbit- och Sagan om ringen-filmerna under mellandagarna är också tradition.

   Vi kollar på Die Hard den 23:e. Det är inte jul förrän vi ser Hans Gruber falla från Nakatomi Plaza som vi säger i vår familj haha.

  Världens snyggaste man hämtar samma tid som jag hämtar mina barn. Vill vara säga det. Har beundrat honom på avstånd i över två år men i veckan såg jag honom äntligen på nära håll. Jag vet att en crush går över så nu gäller det att hålla avstånd tills tiden runnit ut.

   Du har alltså inte pratat med honom?
   Det här låter inte ens som crush utan mer som att va tänd på ngn.

    Så är det. Svårt att erkänna det för sig själv.

    Vadå hur definierar man en crush då? Många har ju en kändiscrush, och den har man knappast pratat med

     Nej sant. Men då sätter man ju in ordet kändis innan. Annars tänker jag att crush är ngn man är lite förälskad i.

      Vi har alltid använt det som något lite åt det mer ”larviga hållet”, alltså inte helt seriöst. Inte som i ”jag är genuint kär i XX” utan mer ”nej men jag har en sådan crush på XX!”. Typ en person i kassan, en som levererar paket, någons brors kompis men tycker är gullig och har något även om man egentligen aldrig riktigt pratat. Eller en fotbollsspelare. Eller en kändis.

   Kanske det närmaste kär i en kollega vi kommer ikväll🙂
   Vill du det ska bli något mellan er?

    Jag bjuder på den!

    Och nej, vill inte att något ska hända. Det kommer inte hända något. Bara kul med fjärilar igen…

  I dag skulle jag vilja bo i Japan. Denna trista och jobbiga helg. Där dom säkert har öppet hela nätterna och spela massa häftiga spel. Och flörta med japanska killar. Fan vad kul det skulle vara. 🥳

   Och alla mysiga caféer och utställningar.

    Javisst. Finns massa roligt där att göra. 😊

     Och alla serier som man inte kan köpa här!😜

      Otextade. På japanska.

      Vpn

   Japaner har så fruktansvärt små snoppar.

    Allt känns litet på dem. Längd, kropp, händer, fötter. Förvånar mig ej att picken då är liten haha

  Hur har ni uppmärksammat Alla helgons dag?
  Kom precis hem från en fantastisk konsert i kyrkan med både vacker musik, körsång och tröstande ord från prästen. Tänkte på de som inte längre finns hos mig, grät och kände samtidigt sådan tacksamhet för livet ❤️ Fin kväll som jag bär med mig länge.

   Satanistisk högtid..även om jag inte tror på Satan så känns vissa högtider/traditioner bara onda och demoniska.

    Tänker du på halloween eller faktiskt alla helgons dag?

     Båda.

      Hur är alla helgons dag satanistisk? Det är ju en kristen högtid.

      Menar inget illa utan är nyfiken hur du tänker. Halloween kan jag förstå :).

       Katolska kyrkan är knappast en monoteistisk Gudareligion. Satanistisk idoldyrkande polyteism rakt igenom, hela vägen till Vatikanen.
       Om inte judarna firar en viss högtid då är den inte kristen, i min mening. Jul, påsk och allahelgona är inte Kristendom, de har bara adopterats av kristna. Så ser jag på det och jag respekterat att andra tycker olika.

        Okej, jag håller verkligen inte med dig, men tack för att du svarade och berättade vad du trycker.

        Va

        Okej, du är ute och cyklar men som du resonerar så vet du nog inte heller skillnaden mellan en cykel och ett hål i marken … Allt är inte tycke och smak.

        Är det ”dyrkan” av helgon du menar som gör katolicismen till polyteistisk? Ja det skriver du ju kanske.

        Tror det är rätt vanligt att folk tror att vi dyrkar helgon. Nej vi ber dem om hjälp och om att de ska be för oss precis som vi kan be vänner här på jorden om hjälp och allt de kan göra kan de göra endast på grund av Gud.

        Kände att jag även om jag inte ändrar din åsikt kanske borde förtydliga det för andra som läser då jag inte kände mig nog tydlig i mitt avståndstagande i mitt första svar 🤔.

         Så trevligt. Är de särskilt hjälpsamma, de där helgonen? Har inte sett någon relik någonsin respondera.

          Min poäng var att det inte är någon form av avgudadyrkan vi håller på med. Vad folk har fått för bönesvar kommer du väl knappast tro på oavsett? Speciellt inte om jag påstår något…

         Jag är samma anonym ovan som ansåg att Vatikanen är satansdyrkare.
         Jag respekterar att ni tror på helgon och att Gud är en människa osv men ni måste förstå att vi (JW, judar, muslimer, CD osv) anser att ni utövar avgudadyrkan. Jag tror att ni är förvirrade och förblindade av er påve. Men jag tror också att ni är goda människor med rena hjärtan.
         Bry dig inte om vad jag tror men försök att undvika sånt som går emot er bibel. Respektera Gud.

          Det är lite det jag menar, vad folk anser/tror att man gör är inte nödvändigtvis det man gör. Vi dyrkar ingen annan än Gud. Men det är många som tror det du säger.

          Kyrkan lär inte ut något som går emot Bibeln så det är ingen fara 😃.

          Vänta, nu klickar det kanske… Menar du att vi tillber Kristus är avgudadyrkan?

           Treenigheten, precis.

           Okej, ja men då förstår jag dina tidigare resonemang lite mer! Och jag kommer knappast övertyga dig om något så jag säger tack för alla dina svar och önskar dig en fin söndagskväll 🙂.

    Vad menar du? Varför är en dag då vi minns och tänder ljus för våra döda satanistisk?

    Läs en bok

     Är det en förolämpning?

   Katolska kyrkan firar Alla helgons dag 1a november, vi brukar gå på mässan men tyvärr är hela familjen sjuk så vi kunde inte gå. Så inget speciellt i år när vi mått så dåligt ☹️.

   Har varit och tänt ljus på graven och pratat med min älskade mormor där en stund.

  Måste bara skriva nåt jag inte vågar berätta för någon annan. Är i vecka 17 och mår så fruktansvärt dåligt, är i princip sängliggande dygnet runt sedan några veckor tillbaka, av anledningar jag inte orkar gå in på, och blev precis nekad ersättning från fk. Jag vill verkligen ha det här barnet men jag står inte ut, klarar inte av att jobba och kan inte leva utan inkomst. Funderar på att göra abort eftersom jag inte klarar av livet så här, och snart är det ju för sent. Orkar inte elaka kommentarer men jag vet inte hur jag ska göra.

   Är det psykisk eller fysiskt som är det jobbigaste?
   Tyvärr får man stånga sig blodig för att få ett sjkukintyg. Behöver du komplitera uppgifterna som kom in? Kan din chef hjälpa dig att förstärka intyget?

    Fysiskt, även om det såklart påverkar psykiskt att vara orolig över ekonomin och så också.

     * kram*

   Är du själv i graviditeten eller har du en partner? Har du något samtalsstöd?

    Jag har min sambo och han är ett jättebra stöd, men största problemet är att han har väldigt låg inkomst och vi kan inte leva på enbart den.

     Kan han byta jobb eller börja jobba extra?

   Kontakta din barnmorska är mitt råd, låter som graviditetsdepression. Kram ❤️

   svårt att ge tips om du inte vill berätta varför du är sängliggande? annars är väl tipset att prata med din barnmorska, se om vården kan göra något om ditt mående eller vad det är som gör att du är sängliggande. är du ensamstående?

    Jag har kontakt med vården och både bm och specialistmvc säger att jag självklart ska vara sjukskriven, men fk håller inte med nu tydligen. Vill inte gå in på detaljer då jag har vänner som läser här och det känns riskabelt, skäms över att må så här.

     Du ska inte skämmas!
     Alla kroppar är olika och en del har det lättare än andra. Du har inget att skämmas över! Du är inte mindre gravid för att du inte mår bra.

     Det är folk som inte förstår att andra verkligen lider ska skämmas!

   Sjukskriv dig i 2 veckor till att börja med. Gör inte abort, du kommer inte bli hemlös!

    Jag har varit hemma i 3 veckor nu, har sjukintyg från specialistmvc men det är fk som nekar.

     Försäkringskassan suger. Känns som de ger olika beslut beroende på vem som handlägger.

   Varför nekar FK ersättning?

   Be läkare om att komplettera sjukintyg. Eller be om ett nytt. Det behöver mkt tydligt framgå hur arbetsförmågan är nedsatt för att fk ska godkänna.
   Fick själv sjukskrivning pga extremt gravidillamående några veckor, fick sjukpenning. Så det går absolut. Ge inte upp.

    Du får komplettera nu då med psykisk ohälsa i ditt sjukintyg? Människor blir sjukskrivna hela tiden för psykisk ohälsa

   Så sorgligt! Jag är ledsen att samhället inte ställer upp mer för dig….

   Fortsätt att tjata på läkaren som sjukskirivit dig, berätta att du överväger abort bara för att kunna sjukskriva dig.

   MVC läkare ska hjälpa dig och läkare ska skriva ett intyg så pass bra så att du blir sjukskriven några veckor.
   det finns massa hjälp du har rätt att få!!

   Grattis till bebis.
   ❤️

   Försök få sjukskrivning för depression eller liknande istället? Du funderar ju i princip på självskadebeteende med abort. Och låter som du mår piss.

   Hej! Om det är fysiskt (tex illamående) så finns det ju hjälp att få. Legrigan Comp tar jag i dagläget. Är också i v17. Är det foglossning etc finns där ju också hjälp. Vid sjukskrivning är det viktigt att läkaren skriver VARFÖR du har nedsatt arbetsförmåga och på vilket vis du påverkas. Läkares intyg och lagstiftningen kring hur handläggare ska bedöma intygen skiljer sig tyvärr och därför blir det fel ibland. Däremot är det inte alls omöjligt att få igenom sjukskrivning vid graviditet. Oavsett om orsaken är fysisk eller psykisk. Säg att din läkare ska vara tydlig. Lycka till.

  40årig supergulliga men väldigt ”skör” kvinnlig kollega pratar varenda lunch med mat i munnen, så mycket att det är mat över hela tandraden och det flyger dessutom ut mat från munnen när hon pratar vilket är fruktansvärt vidrigt. Vi är fler som tappar matlusten, jag undviker att sitta nära henne och pratar inte med henne utan tittar ner i min mat för svar om hon tilltalar mig lunchtid för jag tappar matlusten totalt! Fler kollegor tycker det är vidrigt men vill inte ”knäcka henne” för hur fint det än skulle formulera skulle hon bli så himla ledsen!

  Jag trodde äta med stängd mun och prata inte med mat i munnen tillhörde normalt hyfs, sånt en annan lär sina små barn. Det här är ett problem då jag inte kan undvika henne helt heller… Drt är så jävla vidrigt!

  Hur gör man? Bara biter ihop och stirrar åt annat håll! 🤮

   Kan ni inte lite med glimten i ögat säga: ”ojojoj, nu kom din köttfärssås här i min låda”?

   Haha har också haft en sån kollega, dessutom pratade hon mycket och skrattade högt liksom med öppen matfylld mun. Du har ju två alternativ, undvik henne eller berätta för henne.

   Har också en kollega med sämst bordsskick som äcklar mig ngt jävligt på lunchen. Gillar henne i övrigt så har dock inte gått runt och pratat med övriga kollegor om det. Jag biter ihop alternativt sätter mig ngn annstans.

   Ååååh så jäkla äckligt. Min mamma är fan expert på att prata med mat i munnen. Det kan vara tyst och så stoppar hon en matbit i munnen och direkt påbörjar en konversation. Liksom hallå bestäm dig för att äta eller prata! Har sagt till henne flera gånger och hintar mycket men hon bryr sig fan inte?! Hon är också väldigt känslig så man måste alltid tänka på vad man säger för att hon inte ska bli ledsen……

    De låter exakt som min mamma!! Kan inte heller säga något. Då är blir hon sur, i dagar om jag har otur.

     Men Gud vad har ni för mammor som ni inte kan prata med? Stäng munnen medans du äter mamma, annars kan jag inte äta med dig. Låt henne bli sur.

   Min sambo pratar med mat i mun och smackar, eller gjorde tills jag bad honom sluta. Han blev ledsen. Men om jag inte hade sagt nåt så hade han ju aldrig slutat och då skulle väl fler stört sig.
   Det är inte så farligt att nån blir lite ledsen, dom kommer över det. Om kritik kommer från ett snällt och bra ställe. Om man däremot håller käften för länge så är det ju lätt att det kommer fram på ett aggressivt sätt och det gör mycket mer ont. Var modig, säg nånting du, ensam. Inte gadda ihop er hela avdelningen. Säg rakt ut ”förlåt men jag är så känslig, kan du inte tugga med stängd mun?” nångång när ni är själva i matsalen. Se det som ditt projekt och som att du hjälper henne till att HON får det bättre på jobbet. Var den personen!

  Vad har ni för skönhetsprodukter som ALLA pratar om men som inte alls funkar på er?

  För min del kan jag inte ha Armanis luminous silk foundation. Min hud är förmodligen för torr och då har jag ändå bra hudvårdsrutin och har alltid någon återfuktande primer innan smink. Har inte detta problem med andra foundations..

   Jag kan inte använda värmeskydd. Håret blir aldrig platt eller lent så det slutar med att jag kör extra hög värme 5 gånger längre för att få det lite mjukare. Har provat dyra och billiga. Kräm och spray. Håret blir bara grovt.

    Värmeskydd gör bara mitt hår trassligt. Som att det endast adderar textur men alldeles för mkt. Känns nästan tuperat. Och kladdigt.

    Avskyr värmeskydd! Mitt hår blir också jätteskumt. Hatar känslan.

   Den funkar inte för mig heller, bara försvinner in liksom.

   Maybelline Lash Sensational Sky High mascara (den i rosa/lila förpackning). Alla pratar om att det är den bästa mascara de någonsin använt, att fransarna blir helt fantastiska osv. Så jag köpte den men till min besvikelse gör den bara att mina fransar blir tunna, långa streck. Jag vill ha volym, tjocka fylliga fransar men denna var som att måla fransarna med vattenfärg typ.

    Samma här!

  Någon som varit på ishotellet i Jukkasjärvi?

  Hinner man besöka Kiruna stad? Värt det?

  Vilken månad är bäst vädermässigt för hundspann och norrsken?

   Har tidigare säsongsjobbat på Ishotellet 🙂
   Skulle rekommenderar dig att besöka hotellet marsmånad. Då är det vårvinter = vanligtvis solsken på dagarna, slipper – 25 och fortfarande chans att se norrsken.
   Det är rätt dyrt att bo en natt men kan verkligen rekommendera dig att se hotellet.
   Konstnärerna som skapar is konsten är otroligt duktiga.

   Jag var där för ca 15år sen, hotellet var supercoolt! Vi såg tyvärr inget norrsken men jag tyckte ändå det var häftigt, sova i is-sängar, åka snöskotrar och hundslädar var jättekul!

   Jag var där i juli. Hotellet är såklart mycket mindre på sommaren eftersom de bara håller liv i typ 10 rum, men det var superhärligt och coolt i alla fall. Det var 27C varmt ute så vi kunde blanda bad i älven på dagen med en natt i -5. De ordnade även en båttur på älven och en vildmarksmiddag som var helt magisk. Vi åkte tåg till och från Kiruna så fick i princip en heldag där också. Absolut värt.

  Det här med ensamhet. Jag är introvert och trivs väldigt bra själv men nu på senaste tiden har jag märkt av att jag har lite svårt att hantera ensamheten. Jag har väldigt få vänner och familjen långt borta. Senaste året så hade jag ett tufft breakup med en situationship. Plus att jag lämnade två tre vänner som tog mer energi än vad jag fick. Vilket har gjort att jag nu inte har så mycket till umgänge.
  Men nu till ensamhet. Det går för det mesta bra på dagen. Men på natten så kan jag vakna upp ett par gånger med så mycket ångest och känslan av att jag är helt ensam, att jag inte har någon typ. Det är en riktigt jobbig känsla. Vanligtvis brukar jag inte ha problem med ensamhet men nu är det lite tyngre.
  Och jag vet inte hur jag ska hantera detta? Känner någon igen sen?

   Ja. Jag känner igen mig. Det är väldigt jobbigt att vara ensam. Mår riktigt dåligt av det.

    Kram Anonym och kram S! ❤️

   Kan du gå med i olika grupper på nätet där de diskuterar intressen du har? Jag letar efter kurser till våren som verkar roliga att gå på.

   Jag då som är kär men han vet inget o vill bara krama honom hela natten. Det känns inte kul. Åker nog nästa helg till landet för miljöombyte.

    Varför berättar du inte för honom?

     Han håller på med sånt som inte är bra för honom.

   Det blir alltid värre framåt natten.

    Bortom alla ljus och alla skratten

     Ligger vaken, tänker på dig.

   Kunde varit jag som skrev det där. Jag känner verkligen igen mig, har ett fåtal vänner som jag träffar sällan och bor långt bort. Bra jobb som jag trivs med. Men blir ofta ensamt på helgerna och kvällarna. Svårt att få nya vänner i vuxen ålder när man är introvert och inte har någon direkt hobby. Jag hoppas du mår bättre snart. Kanske kan du söka professionell hjälp? Kram ❤️

  Min son ska börja förskola i januari och jag har sån ångest kring det. Känns jobbigt att han ska vara borta från oss på dagarna medans vi jobbar. Någon som har något tröstande att säga? 💔

   han kommer ha det väldigt roligt på förskolan, utvecklas massor och träffa kompisar! det kommer inte gå någon nöd på honom att vara ifrån sina föräldrar lite, det är nyttigt både för er och för honom

   Att han kommer vara tvungen att vara från er förr eller senare pga skolplikt och att det kan vara bra att börja med förskolan för att komma in i gänget så att säga, ha koll på hur man umgås med andra barn och börjar han tidigt hinner han slussas in i det innan han blir för självmedveten. Det går nog bra ska du se! Alltid jobbigast innan en förändring.

   Har ännu inte vant mig, tre år senare 😂 Men det blir lättare med tiden. Kommunicera din oro med personalen är mitt råd. De har varit otroligt bra på att skicka bilder på när barnet är glad och pysslar med roliga grejer t.ex. Upplever att barnen lärt sig så otroligt mkt av att gå på förskolan, utvecklingen tar verkligen ett språng, framförallt första året där. När de blir äldre kommer det sociala allt mer. Mitt äldre barn kan verkligen längta till kompisarna på förskolan nu 🙂

   Ja, förläng föräldraledigheten OM möjligt. Döva inte ångesten i ursäkter.

    Beror ju lite på om barnet är ett år eller fem år?

     Ja, vad tror du själv? Vad är vanligast?

   Ditt barn kommer troligen få en hel del förkylningar i början så du lär få vabba en del och på så sätt få mer tid hemma med barnet

    Säg inte det, det trodde vi också när vi skolade in vårt barn på förskolan. Har inte varit sjuk en endaste gång på snart ett år och då har det varit flera epidemier med både magsjuka och dunderförkylningar på förskolan…..

   Förskolan – det nästa som hänt alla i vår familj. Vårt barn vill inte gå därifrån och har så kul. Vi får längta efter barnet uppskattar all tid tillsammans ännu mer

    ”bästa

     Samma här, vårt barn är bara 1.5år men vi får bända loss händerna från vad nu än barnet får tag på att hålla i sig och bära ut ungen skrikandes och sparkandes utan ytterkläderna på för hen vill aldrig gå hem från förskolan… Väl påväg hem så är det som att inget har hänt typ. Det är helt sjukt 😅 i fredags hämtade jag 1.5h tidigare och mitt barn slängde sig på golvet och skrek när hen såg att jag kommit.

     Man bah: ”Tack mitt barn….vad älskad jag känner mig” 😂

      Att barn inte vill gå hem från förskolan handlar sällan om att de inte vill hem utan att de har svårt att lämna en plats. De tillbringarna en hel dag i förskolan och behöver gå igenom både lämning och hämtning varje dag, inte helt lätt. Men det sagt säger jag inte att barn som protesterar vid hämtning inte trivs i förskolan men se det för vad det är.

   Kan du vara ledig en dag i veckan med barnet? Jag har varit det med mina barn (och är det fortfarande med yngsta), tycker den extra dagen ger väldigt mycket.

  Någon som har erfarenhet från att ha lasrat bort hår i armhålorna + bikini? Räcker det med en behandling och hur länge håller det?

   Syrran gjorde. En behandling var ju bättre än inget men du ska nog räkna med mellan 8-15 för att bli helt fri.

   Jag provade för 10 år sen kanske. Det blev kanske aningens glesare med hår till slut men inget resultat jag var nöjd med med tanke på priset. Det behövs flera behandlingar. Iaf den jag gjorde.

   Hade hört många som var nöjda, därför jag provade.
   Tydligen får man bättre resultat ju mörkare och grövre strån man har.

   Jag gjorde bikini för snart 3 år sen. På mig blev det bra resultat som håller än. Fick göra ca 6 behandlingar om jag minns rätt. Så värt det.

   Jag har just gjort det och det behövdes 6 behandlingar. Så värt det!

   Jag har gjort närmare 8 behandlingar och mitt hår kommer tillbaka. Så inte hållit på mig. Hade nog behövt gå fler gånger, men är ju tyvärr inte gratis

  Jag har äntligen sagt upp mig från min vidriga arbetsplats!!! Vill bara berätta för mina chefer exakt varför jag sa upp mig, vet inte hur jag ska klara av att bete mig professionellt och sansat under min uppsägningstid. Har så jääääääääävla mycket att säga. Usch.

   Ha i åtanke att det kan bita dig i r*ven om du inte håller dig professionell. Skriv ner alla tankar du har/ prata om det privat, folk pratar mer än vad du tror!

   ingenting ❤️bit i hop och sluta snyggt. det gynnar inte dej alls. kan drabba dej om någon känner någon osv om du spyr ut allt. bättre ta det med vänner när du slutat 👍
   har varit i din sist men nej ta ett bra betyg fr jobbet och bete sig större än en idiotchef.

   På mitt jobb har vi exitintervjuer. Där får man ett utrymme att berätta precis varför man säger upp sig

  Tror ni på Gua sha? Funkar det?

   Det är ju lymfmassage så det fungerar ju på så sätt att det transporterar bort vätska och dämpar svullnad. Men folk på sociala medier som pratar om gua sha som en mirakelprocedur för att få ett permanent smalare ansikte o. dyl. har tyvärr fel haha.

  Tog cellprov för lite mer än en månad sedan… fick svar i veckan om att jag behöver komma in för kolposkopi. Någon annan här som fått göra det? Hur gick det?
  Känner mig orolig och vill höra andras erfarenheter.

   Gjorde på DS för några år sedan. Gick hur smidigt dom helst. Väldigt trevlig personal. Inget att vara rädd för. Även om det så klart finns trevligare situationer att befinna sig i 🙃

   Har gjort först kolposkopi och sen konisering. Kolposkopin kändes likvärdigt som ett cellprov, gjorde inte ondare men tog kanske ett par minuter längre. Var också orolig och tyckte att det kändes jobbigt innan, men allt gick väldigt smidigt och nu har jag gjort flera kollar som varit utan anmärkning! Lycka till <3

   Har gjort det två gånger och för mig var det verkligen ingen smärta eller obehag (då är jag ändå ganska känslig vanligtvis). Jag hade tagit ipren en stund innan. Läkarna var också superbra och hade verkligen respekt för att många tycker att det är obehagligt. Jag hoppas att du får samma upplevelse och att allt går bra! (Kan även tillägga att jag gjort två koniseringar och inte heller dessa var jobbiga att gå igenom var min upplevelse)

   ❤️

   koloskopi? ja det är nåt helt annat än cellprov. det är 1 veckas förberedelser och sista dygnet är värst med fasta och tömma tarmen. våg sen gjorde det rätt ont då slangen ska igenom hela tarmen.
   tog mellan 30-60 min.

    verkar finnas olika koloskopi 😊sorry bara gjort den i tarmen.

    Hon ska göra kolposkopi
    Inte koloskopi 😂

     Lätt hänt att läsa fel om man råkar läsa lite för snabbt 😜

  Lasse Holm snart 80 år!
  HUR är det möjligt?! 😅

   Snygg snart 80 åring må jag säga!

   Han är född 1943.

    Ehhh…ja man är ju det om man är 80…..

   Men han hymlar inte med att det är en del botox.

    Men det var ju ett skämt🤣

     Skämt med en hint av allvar

      Nej han har ju dessutom gått ut efteråt och sagt till alla som inte förstod att det verkligen var ett skämt.

  Silverarmband när man har väldigt smala handleder – tips? Tankar? Sa jag tips?!?

   Det kaaaan ju faktiskt finnas fina armband på barnavdelningen om de skulle passa smala handleder🙂

   Tipset är väl att köpa en lagom längd på länken bara, alternativ korta ner den hos guldsmed.

   Georg Jensens Torun 😊.

   Ett stelt öppet så kan du ju själv reglera det.

   Har köpt några från hemsidan Safira. Där stod det antal cm på armbanden, så jag bara mätte för att se om de skulle funka. Det är armband med enbart ett hål för knäppning så längden var viktig. Men föredrar sådana smycken. Sen har jag en pansarlänk men den skickade jag till guldsmed, dock är den fortf lite stor för hon i butiken mätte fel. Men det kostar ju att korta så har ingen lust igen 😁
   Men mät hur långt du kan ha och kolla på alla hemsidor du kommer på 😊

   Pandora! Sååå fina, de hårda är riktigt snygga 😍

  Om man behöver hjälp med att forma sina ögonbryn som lever sitt egna liv litegrann, var vänder man sig enklast då?

   Jag har fått snygga bryn när jag gått till frisörsalong som har brynplock👌🏼

   Kicks har väll det i en del affärer. Och depend tror jag har i Stockholm.

   Beror på vart du bor, men rekommenderar att gå in på bokadirekt och söka på tjänsten och sen läsa recensioner!

  Någon som hade mer skvaller om Rosanna? Hade ingen aning om hennes bakgrund haha

   Jag arbetade på samma företag som Rosanna för ca. 15 år sedan. (Telefonförsäljare). Hon var väldigt duktig.
   Hon var en sån som jag bara visste skulle bli känd. Inget ont att säga om hur hon var då.

    Intressant! Hon känns ju som en som är duktig på att snacka. Sen är väl de attityden jag kan störa mig på när hon är med i poddar och andra storys

     Hon kändes lite arrogant och orädd men det kan vara jag som misstolkade hennes självförtroende.
     Synd att jag inte följt hennes karriär.

    Asså hon var känd redan för 15 år sedan? Hon är inte ”ny” i kändisvärlden på något sätt.

     Jag visste inte vem hon var förens hon började umgås med Kissie, Jackie ferm etc. Det var väl något år efter att jag slutat på företaget.

      Inte orimligt att hon hade vanligt jobb samtidigt. Hon va ju inte känd på det sättet då…

      Men det är just det här jag tycker är så intressant (?). Hon hänger och känner alla influensers? Och byter gäng lite då och då?

   Hon gick förbi mig och gav mig en spydig kommentar på tunnelbanan för typ 15 år sen 😂 med Paow och Daniel P i släptåg. Vem gör ens så?! Verkar vara en riktig mobbare 🥲

    Vad sa hon?

   Hon blev portad från donken på kungsgatan för ca 15 år sedan haha

    Hahaha mycket som hänt för cirka 15 år sen

    Varför haha??

  Kurera punkt se, är den sidan (tidningen?) pålitlig/trovärdig?

   Nej lol

   Absolut absolut inte

   Jag sökte runt på sköldkörtelproblem och hittade den sidan. Mycket lät ju vettigt, att lägga till zink, selen och magnesium till exempel låter ju inte orimligt. Stod också att fluor inte var så bra (men stavades hela tiden flour så…) men också att man skulle köpa nåt njurextrakt på hälsokost så jag vet inte..? Är TS förresten.

  En bit tandtråd fastnade mellan två av mina tänder och jag får inte ut den, känner av den mot tungan. Sitter den kvar livet ut?

   Ja förmodligen🦷🦷🦷🦷🦷🦷

   Ja, tyvärr!

   Går det inte ens med ny tandtråd? Brukar typ lossna trådar från min tandtråd och fastna, det brukar gå att få bort med en ny remsa, har även en tunnare och glattare modell och upptäckte att det gick ännu bättre att få bort med den.

   Om du inte får tag med en pincett, dvs om ingen liten bit, hänger ut, ring din tdl. Tar ett ögonblick att få bort den.

  Någon som träffat en kändis eller influencer och vill dela med sig av något tea? Har tråkigt!

   Otrevligaste kändisarna: Lotta Bromé, Kristin Kaspersen, Leila Lindholm, Mikael Damberg, Jonas Gardell

    Annan anonym än ts men ge gärna exempel.

    Tänk att Kristin är en sån cunt! 🦪 😅

     Mmmm och då ska du träffa hennes syster Malin som är etter värre.

      Aldrig gillat någon av dem.

   Min syrra festade med Justin Bieber på Bali för många år sen (innan Hailey). Hans vakter sa åt min syrra att hon inte fick fråga honom nåt personligt, sjukt trist.

   Ja femhundra är ju också pengar…

    Skrattade högt, tack!

   Gick i samma gymnasieklass som en som är med i barnprogrammet Sommarlov. Det är väl knappast en kändis och jag har typ inget skvaller om personen heller. Men ändå.

   Träffat en del kändisar i jobb, där jag varit obetydlig i sammanhanget eller vad man ska säga. Stor skillnad på hur de bemöter en! Men tre som stuckit ut och varit supertrevliga är Anders & Måns, och Maria Lundqvist.

   Var vän med paradise hotel-Aina som barn. Hon är så mysig och trevlig mot alla. En riktigt fin person. Har inget mer skvaller

   Jag åkte tåg med Katarina Ewerlöf och pratade med henne. Hon var jättetrevlig och det gjorde mig glad. Jag älskar Tomten är far till alla barnen.

   Albin lee meldau gillar att spruta tjejen i ögat har jag hört av en nära vän😅

  Vilken deo använder du och tycker är den bästa?

  Hade själv enbart Niveas black & whithe i typ…8 år eller nåt sånt där (såklart vissa undantag, typ Rituals och Rexona men majoriteten har varit Nivea). Sen fastnade jag för LdB och Essence of Gotland och alltså, den doftar så gott! Funkar hur bra som helst på mig också, vilket jag till slut inte tyckte att Nivea gjorde.🙂

   Löwengrip Count on me är den enda som fungerar för mig. Alla andra slutar fungera efter någon vecka 😭. LdB som du nämner doftar helt underbart 😍, synd att jag inte kan använda den 🥺.

    Samma här. Har provat andra men går alltid tillbaka till count on me. Den är den enda som funkar i längden på mig.

     Fungerar de andra två varianterna för dig eller är det bara Count on me? Testade den gröna då jag gärna hade haft en roligare doft men jag tror faktiskt inte att den var lika bra 🤔.

   If you stink you need zink!
   Prova att äta mer grönsaker. Jag har ätit massa spenat, grönkål, sallader, broccoli osv i några veckor och jag kan verkligen sniffa en skillnad. Har inte använt deo på flera dagar, ingen lukt alls!!!!

    Tror du, ja…

     Konstigt svar…Bara för att du stinker så innebär det inte att alla andra också gör det. Jag kan liksom inte bevisa att jag inte luktat något längre men du kan ju prova att äta zink och gröna grönsaker…

    Har en ordentlig och varierad kost tack.

     Varsågod, alltid värt att ge de tips man sitter på. Lycka till!

   Vichy. Finns på Apotea.
   Dyr men bra.

    Ja, hittar inget som slår den, gillar den oparfymerade. Brukar försöka köpa på mig när det är rabatt.

    Va? Knappt 120 spänn är väl inte dyrt?

     Det tycker jag är mycket för en deo i alla fall.

     När du kan köpa bra deo för 20-25:- så är väl 120:- dyrt?

   Gör egen av kokosolja och baksoda. Första deon som funkar för mig, köpedeo funkar inte alls. Synd bara att den inte har nån annan doft än kokos😂

   Rexona maximum protection, inget annat funkar för mig!

   Jag använder Mountain Fresh Kristall Deo, köpte den nyligen för att testa och gillar den 🙂

   ACOs oparfymerade. Vill absolut inte ha deo med doft.

  Diamond Painting.. Vilka sidor/ställen är bäst att köpa ifrån? 😊

   Tror sidan heter Margaretas ateljé.

  Har gått på preventivmedel i 14 år och börjar bli nyfiken på vem jag är utan alla hormoner. Någon som har erfarenhet av hur lång tid det kan ta innan cykeln kan komma igång efter så lång tid med preventivmedel? Har haft både spiral och p-piller. Framöver finns en önskan om att bli gravid, men just ju är det bara en önskan om att lära känna mig själv utan hormoner

   Slutade med p-piller efter 15 år. Tog typ ett halvår för allt att bli normalt tror jag. Fick börja med re*eptbelagd hudkräm för fick mycket finnar.

    Varför maskar du det ordet?

   Jag slutade med p-piller efter ca 13 år. Min cykel va regelbunden direkt! Enda dryga var att huden ballade huden ur totalt 🥴

   Slutade med p-piller efter 14 år. Fick p-piller mens 26 april, vanlig mens den 2 juni, mens igen 1 juli. Sen gravid.

   Jag slutade med p-piller efter 15 år och var såå taggad på att se ”vem jag är egentligen”. Det hände absolut ingenting med personligheten, jag var exakt samma som med p-piller. Ingen skillnad på hy eller vikt heller. Mensen kom efter någon månad.

    Tror man på riktigt att man är en annan människa om man äter P piller? Den var udda.

  Vilka konstiga lekar lekte ni när ni var små? Menar givetvis inte övergreppsrelaterat men ändå sådana som man som vuxen tänker: ”men varför lekte vi så….?”

   Vi lekte i containrar

   Mörka leken i källarförråd 😱

    Ja den. Fy vad kul nere i källaren.

   Vi brukade gå balansgång på räcket på broar över ån. Alltså tänk typ ett fall på ett par meter rakt ner i vatten med stora stenar. 100% idiotsäkert tydligen.

   Vi hoppade på stora rullar med glasfibrer (sånt man har i väggarna) och det kliade som tusan. Ändå valde vi att gå tillbaka och leka.
   Jag och min kusin ropade ”rysk maffia” till en ryssunge som bodde i samma område. Han jagade oss hela vägen hem till mig. Den kvällen busringde han och hans vänner hela natten på dörren. Jag visste inget då jag sov över hos kusinen (som bor 150 m ifrån oss, det var sommarlov).
   Pappa vet fortfarande inte varför det busringdes hela natten. Ryssen jagade oss också med en skruvmejsel en gång.

   Jag var kär i honom så det gjorde saken ännu mer spännande. Vi var 12-13 år då.

   Tävlingar som vem som kan stå barfota i bäcken längst på vintern typ eller hålla en tändarlåga mot handflatan längst.

   Nej men alltså. Jag skäms. Men vi var SMÅ. Typ fyra. Fem. I den åldern man tyckte bajs var roligt. Så vi följde ju med varandra in på toaletten. Släckte taklampan, hade ficklampa och berättade spökhistorier medan den ena satt på toan och gjorde sitt. Den som inte var på toan brukade sitta i badkaret, det var väl mysigt eller nåt😅😂
   Och glömmer aldrig den kompisen som mitt i en spökhistoria tystnade och verkligen tog i, för att när 💩 nått vattnet pusta ut och bara ”å där kom stefan” 😂🙈😂🙈😂 gud, det var fel på oss😅🙈

    Hahaha, du gjorde min kväll 😂😂

    Hahahaha ”Stefan” 😂

   Vi brukade ta på oss min mammas gamla glasögon och hoppa från altanen. Det såg ju då mycket högre ut än det var pga styrkan i glasögonen.

    Vi tog farfars glasögon och gick upp och ner för trappen i hans hus. Kändes som lustiga huset.

  Vad gick du för linje/program på gymnasiet och vad har du för titel/jobbar du med nu?
  Då: Vårdlinjen (undersköterska)
  Nu: Chef på myndighet

   Då: Kulturvetenskap
   Nu: Mjukvaruingenjör

   Läster naturvetenskap med inriktning natur (fattar inte vad jag tänkte, avskyr kemi 😅).

   Jobbade på dagis några år, är nu hemmafru 😃.

    Läste*

   Gymnasiet: natru-natur
   Nu: Projektledare inom kärnkraft

   Teaterlinjen
   Kommunikationsstrateg

   Handels
   Distriktssköterska

   Ekonomisk linje
   Nu:Ekonomiassistent

   Då: grafisk design, typ ett medieprogram
   Nu: pluggar till jurist
   Däremellan: jobb på Volvo i typ 8 år

   Då: natur-natur
   Nu: Ämneslärare, jobbar på högstadiet

   Gymnasiet: natur
   Nu: lektor

   Restaurang
   Specialpedagog

   Då: samhällsvetenskapligt program
   Nu: Officer

   Då: Teknikprogrammet
   Nu: HR-partner

   Då: natur
   Nu: läkare

    +1

   Då: Sam/ekonom
   Nu: CFO på bank

   Då: Samhälle
   Nu: Barnmorska

   Då: Mediaprogrammet, fotoinriktning
   Nu: Lärare i fritidshem.

    Haha nästan samma här!
    Samhäll/media och nu lärare i fritidshem.

     Jobbar också som det.

   Då: Samhällsvetenskaplig linje
   Nu: Chef på medicinsk avdelning

   Då:Ekonomisk Linje

   Nu: Jobbar med hörsel& audiologi

   Då: natur
   Nu: jurist

   Då: natur
   Nu: ST-läkare

  Fråga om julstjärna, har letat info men hittar ingen.
  Är det olika stjärnor man har hängandes i fönstret och på pinne i fönstret? Eller går det att ha stjärnorna till båda? Har köpt en stjärna på Rusta tidigare och den har jag både haft hängandes och sedan ståendes i fönstret med lampfot. Tänkte ifall det är olika från märke till märke?
  Nån som vet?

   Det är olika. Så att de ska hänga/stå rätt och inte uppochned

    Tack för svaret 👍🏻😃

  Min sambo är aldrig sjuk, jag däremot är krasslig flera gånger per år. Jag arbetar på förskola så jag utsätts för mycket baciller. Däremot är jag inte hemma för lindrig förkylning eller lite snor. I år har jag sjukskrivit mig 2 ggr och då 3-4 dagar.

  Nu är jag sjuk med feber, hosta, snorig och halsont. Sambon är sur om jag inte jobbar på måndag. Han anser att jag kan ta alvedon och nässpray , jag är ju inte sängliggande. Han tycker man förlorar för mycket pengar och ska bita ihop.

  Hur lätt tar ni på sjukskrivning? Jag orkar inte att han ska tjura om jag inte jobbar på måndag , så jag undrar hur ni gör vid sjukdom? Hur sjuk är ni för att vara hemma ?

   Du ska inte gå och jobba om du fortfarande har alla symtom du beskriver här. Lärde han sig inget av Corona?

   Pinsamt med män som tvingat ut sina fruar i arbete…Sen sjuk på det…

    Pinsamt med fruar som bryr sig om vad mannen säger ang. något sånt här.

   Hahaha va? Klart du ska vara hemma! Kan du inte fejka sängliggande imorgon😁😁😁

   Jag är hemma vid feber, eller om jag har hemsk magkatarr (eller magsjuka men har det väldigt sällan). Jag är sjuk högst en gång om året, jobbar med barn. Skolläkarna har skickat ut att personal och barn får gå till jobb/skola nu om de är lite förkylda för annars byggs inte immunförsvaret upp igen så skulle definitivt kunna gå med en förkylning. Har dock inte varit förkyld på flera år.

    Och därför blir andra förkylda.. Stanna hemma om ni är sjuka!

   Tack för era svar… Jag kan inte jobba på måndag om jag mår såhär. Min sambo är väldigt noga med att man ska jobba om man kan stå på benen. Han har till och med jobbat med en hjärnskakning för han inte ville förlora pengar.

    Det är väl inte han som bestämmer över dig och vad du ska göra? Han tycker alltså att pengar är mer värt än din hälsa? Du borde se den attityden som en tydlig varningssignal

     Tycker du ska svara honom att du är en vuxen människa som tar dina egna beslut och han har inte med detta att göra.

     Om han vill vara en idiot som jobbar sjuk kan han vara det.

    Han fick ingen medalj för det så han kan komma ner från sina höga hästar. Risken är att du blir sjuk onödigt länge eller det utvecklar sig till något allvarligt. Krya på dig!

    Men hur snål är gubben på en skala?! 😃

    Din sambos inställning är inte sund. Och han har ingen rätt att vara sur på dig om du är hemma på måndag för att du är sjuk.

    Behandlar han dig bra annars?

    Tja, man kan ju jobba om man kan stå på benen, visst. Men, vi som jobbar nära andra människor har ju faktiskt ett ansvar och kan inte gå till jobbet hur sjuka som helst. Så det handlar inte bara om en själv, det är ju rent egoistiskt att ta sig in till jobbet och smitta ner andra. Så hans attityd blir ju helt fel.

    Hälsan är viktigare än pengar.Alltid.

    När man har feber är ju en tydlig gräns att vara hemma. Du bestämmer över dig själv. Han kan vara väldigt noga med sig själv.

   Du borde nog fundera över din sambos beteende istället. Han tycker att han har rätt att bli sur över att du är sjuk? Den rimliga reaktionen från honom borde vara empati och en fråga om du vill att han ska fixa lunch till dig, köpa mer Alvedon osv. Att sura över att ens partner är hemma en dag från jobbet pga sjukdom är inte rimligt. Det är upp dig till att känna efter vad du orkar, det är verkligen inte upp till honom.

   Låt han tjura! 😂
   Orka bry sig om någon idiot till man!

   Men herregud vilken knäppis. Sur för det?? Tror dina kollegor och chef blir surare om du går dit och smittar andra.
   Dessutom är det ett krävande jobb. Man är väl hemma så länge man behöver, tills man orkar jobba!

   Orkar inte att han ska tjura.. Varningssignal där. Säg att han ska hålla käft, du känner själv om du är tillräckligt frisk för att jobba eller inte. Sen tänk efter om det här är nån att leva med…

   Han kanske inte följer nyheter hellre, för då hade han vetat att covid ökar väldigt mycket just nu. Klart du ska vara hemma, när du är sjuk. Varför ska du och smitta ner alla barn och dina kollegor? Fint att han är så frisk och rask, då kan han ju ta ett extrajobb för att dra in mer pengar, eftersom du jobbar i en bransch med mycket smitta!

   Men han kan väl inte bestämma hur du gör r du är sjuk? Att jobba på förskola är inte direkt ett vilsamt jobb heller. Skulle stå ut med surheten alt säga att du vet bäst själv vad du behöver när du är sjuk. Stå på dig!

   Stanna hemma om du behöver, skulle du gå sjuk till jobbet som är krävande, kanske det tar längre tid för dig att bli frisk, vilket kan resultera i att du får vara hemma längre.
   Bättre att vara hemma och vila.

   Well, då borde ni ha dokument liknande ”frisk förskola”. Plus en pandemi i nacken, varför ska du åka och smitta ner kollegor/barn/vårdnadshavare? Stanna hemma såklart. Bli frisk. Låt hnm tjura hur mkt han vill, ingen annan vill ha din förkylning..

   Krya på dig! 🌸

   Han tycker alltså det är bättre du går och jobbar sjuk och smittar ner kollegor och små barn som befinner sig på förskolan? Är han knäpp eller?

  Borttappad nyckel till bostadsrätt.

  Lyckan av att ha lyckats sålt bostadsrätten utan allt för mycket minus försvann snabbt när vi insåg att extranyckeln saknades. Den som vi så klart packat ner på ett säkert ställe i flytten. Nu läser vi en herrans massa skräckhistorier om hur dyrt det kommer att bli att ersätta låskolvar och nycklar. Nyckeln är så klart kopieringsskyddad och det står inget i våra stadgar om nyckelansvar. Vi ska leta lite till och sedan behöver vi krypa till korset och erkänna för föreningen.

  Hjälp, någon som har varit med om liknande utan att ni har gått i personlig konkurs?

   Har föreningen en förteckning över vilka nycklar som finns till varje lägenhet eller står det i kontraktet hur många nycklar som finns?

   Går nyckeln även till gemensamma utrymmen och ytterdörr?

   De jag köpte min brf av hade tappat bort en nyckel. Ordf skaffade en ny till mig och fakturerade dem. Problem löst.

    Det hade inte jag tyckt vara ok. Om dom de facto inte tappat bort den, så kommer dom ju in i din lägenhet?
    Jag skulle kollat hur det är med hemförsäkringen också, när en nyckel är på drift.

   Behöver de ersätta låsen till port/förråd eller annat för att de anser att det behövs så kan det vi ruskigt dyrt. Om de anser att det räcker med att ersätta nyckeln till de nya ägarna så blir det billigare.

   Hände mig när jag flyttade, fick betala för låsbyte blev 3000 kronor. Nu är det några år sedan så säkert lite dyrare nu men personlig konkurs behöver du nog inte oroa dig för.

  Vad tycker ni om Ellen Krauss i så mycket bättre?

   Varför bölar hon hela tiden?

    Och fuck you, fuck me, hela tiden. Oerhört dåligt ordförråd.

  Någon som bor i Örebro? Luktar det fortfarande illa?

   Bor i Örebro och jag har inte känt någon lukt på hela dagen.

   Jag tror att du kanske menar LÅTER illa, att du tänker på deras lite gnälliga dialekt?

    Nej, luktar. Det har luktat kattpiss i Örebro, varenda tidning har skrivit om det.

  Ska göra abort för första gången och undrar hur mycket man blöder? Gillar inte att ha binda men förstår att man måste ha det, men funkar det med typ menstrosa?

   Har inte testat menstrosa så vet inte hur bra de brukar hålla. Men när jag gjorde medicinsk abort (typ v.8 tror jag), så blödde jag rätt rejält under dagen aborten utfördes, behövde byta binda några gånger. Dag två blödde jag ungefär som en ”vanlig” mens, och därefter väldigt lätt (spotting typ) i ett par veckor. Men kan förstås variera från person till person och att man kanske blöder mer ju längre gången man är. Men du kan ju testa att ha menstrosa och har några bindor redo, om det verkar blöda mer än trosan kan hålla – använd bindor så länge det behövs.

   Jag har aldrig använt menstrosa, men tror inte att det är tillräcklig. Jag var på sjukhuset och de gav mig typ en megabinda som man får efter förlossning.

   Gjorde abort i tisdags så är mitt uppe i blödning! Det blöder verkligen olika, för mig. Ena timmen fylls trosskyddet till bredden, byter då till en binda och den blir det typ ingenting i… så är verkligen ett mellanting. Har nog aldrig bytt trosor så här mycket som dessa dagar, haha. Hoppas att det börjar avta snart, hatar att ha binda! Känner mig så ofräsch… lycka till med aborten!

   Du behöver nog en ordentlig binda. Det gjorde jag. Nattbinda tom, recommend recommend. Men det spelar väl ingen roll vad du använder? Du måste vara hemma och vila så ingen kommer ju ändå se dig

  Vilka Influencers tycker ni är/verkar mest FAKE?

   Alla

   Allt med Blondinbella är fejk, finns ingen influencer jag har så lågt förtroende för som Bella. Tror hon blev känd influencer för tidigt i livet och inte har utvecklat någon riktig personlighet utan bara sagt och gjort saker för att generera trafik till bloggen. Hon verkar falsk och hal som en ål, säger det som passar bäst för stunden oavsett om det är sant eller ej. Tror inte på en enda sak hon skrivit, varken om psykisk ohälsa, ätstörningar osv. Tror hon bara ljuger för att få sympatier.

    Tror samma!

    Håller med, samtidigt så tror jag att hon ÄR SÅ. Alltså att hon är likadan privat. Mer vilsen än fake då kanske.

     Ja jag tror också att hon är så privat, det är det som gör det så sorgligt. Tänk att mer än halva hennes liv har handlat om att skapa content? Att varje dag måste hon säga / tycka / göra något som blir bra content för sociala medier. Om allt man gör bara handlar om att skapa reaktioner hos andra, hur ska man kunna utveckla en egen personlighet då? Ex Kenza har ju varit lika länge i rampljuset men hennes karriär har ju inte haft samma fokus på att provocera och skapa reaktioner, utan mer att dela med sig av hennes liv. Därför känns Kenza mer genuin, medan Blondinbella bara känns som en påhittad karaktär.

     Tror absolut att hon drar på ordentligt även privat, alltså att hon ska ha en stark åsikt om något, kommit på något, ska göra något och går all in osv. Sen verkar hon väldigt påverkad av sin omgivning och främst sina partners och anpassar sig för vad som är rätt för mannen för tillfället. Egenskaper som säkert de flesta av oss har till viss grad men hon verkar rätt extrem.

   Sanna G

    Berätta mer! Jag har svårt för alla fotbollsfruarna för de har noll självinsikt och är så tråkiga att mina ögon torkar.

   Alexandra N/Kissie. Känns som hon fortfarande är en mean girl som blivit pk bara för att hålla sig relevant. Hon känns inte genuin för fem öre, jag tycker att hennes ”gamla personlighet” lyser igenom ibland.

    Tycker hon verkar skön å äkta. Gillar henne i podden med Dasha. Men har tänkt på att hon ofta säger emot sig själv. Och då undrar jag om jag missförstår henne eller om hon säger vissa saker för att framstå som skön.

   Finns det ens någon influenser som är på riktigt? Allt är fake från topp till tå… de som går på allt de skriver och lägger ut är bara naiva små barn.

    Beror ju på hur man tolkar frågan. Självklart är ingen precis exakt så som i sociala medier, alltså ”100% naturlig”. Men nu frågade jag om FAKE, då menar jag att man spelar en person. Säger saker men tycker nått annat. Framställer sig som skön, rolig, avslappnad, trevlig, god osv

  Jag har inte ont i magen men magen är väldigt uppsvälld, som om jag vore gravid. Vad kan det bero på, mat? I så fall vad för mat orsakar detta? Magen är liksom hård, rund.. Är inte överviktig.

   Gaser?

   Sanna G

    Jahahahah denna skulle inte hamna här

   Ägglossning? Mens?

   Vad för mat som kan orsaka det? Den mat du har ätit förslagsvis?

  Är det någon har varit i kontakt med mind? Jag har försökt ringa dit flera gånger, varierade tider på dygnet men aldrig kommit fram. Känns nästan som ett hån. En gång kom jag fram i deras chatt och fick prata med en riktig idiot. Jag förklarade att mitt ex hade misshandlat mig psykiskt vilket lett till att jag var deprimerad och hade självmordstankar. Han bara ”Synd! Du kanske borde träffa nån ny?”
  Har också varit i kontakt med psykiatrin och mött otrevlig personal som inte brytt sig.
  Man säger hela tiden att det finns hjälp att få för psykisk ohälsa men det finns fan inte. Jag ger upp snart

   Jo det finns! Jag jobbar inom psykiatrin, men undvik de oseriösa privata alternativen, de vill bara tjäna pengar.

    Det går absolut att få jättebra hjälp via privat vård! Kostar såklart, men hittar man en privat psykolog i närheten så skulle jag absolut rekommendera det. Fördel med mindre mottagningar är också att ibland kan man få hjälp mycket snabbare.

   Inte testat Mind men Mindler. Var också på botten efter separation från en destruktiv relation så jag var totalt nedbruten och ville bara få må bättre och ventilera allt jag varit med om. Fick höra i mitt samtal med dom att vi inte skulle diskutera något alls om min separation för ”det var ju ändå inget jag kunde göra åt det nu och måste släppa det”. Fick bara tips att jag skulle skriva en lista på saker jag gillade att göra och göra dom så skulle jag må bra.. Gav upp efter det. Så ska jag söka hjälp framöver så kommer jag göra det via vården.

  Vad hade ni tänkt om er granne hade slagit ner 5 st 50 cm stora träkors i sin trädgård?
  Ska man inte hedra de döda idag och inte frivilligt göra en kyrkogård i trädgården.

   Firar väl halloween i efterskott, ska kanske ha fest? Hade nog inte tänkt eller brytt log särskilt mkt.

    Förhoppningsvis har hen inte haft ihjäl fem pers iallafall…

    Dom har inte fest, han är närmare 60 år och har aldrig fester hemma. Han brukar stå ute i kalsonger och blänga på folk med armarna i kors över bröstet, man är lite rädd när man går förbi.

     Har väl dränkt några kattungar å fått dåligt samvete…

  Ser ut som Angelica Lagergren har en ny kärlek om jag tolkar sociala medier rätt

   Hur snabbt byter hon? Och hur snabbt blir de seriöst…

    En månad som tvåbarnsmamma idag. Behandlas för depression och är sjukskriven och vädret hjälper INTE alls till. Någon som har bra tips på vad man kan hitta på i mörker och skitväder för att hålla sig någorlunda frisk i huvudet? 😅

     Skulle ju hamnat som en egen tråd.. sorry hörni

   Det kan ju inte va sant? Visst är hon expert på snabba beslut i precis allt men dom gjorde väl slut nyss? Och om man får säga så, hon verkar ha för mkt andra problem för att träffa nån nu.

  Började nytt jobb för 2 månader sedan. Chef o kollegor är trevliga men arbetsuppgifterna känns inte rätt upplever det som ganska tråkiga tyvärr… Hur länge måste man stå ut så det inte ser allt för illa ut i CV?

   Det är bara att söka nytt jobb direkt. Tycker inte man behöver vänta, är bara att säga att arbetsuppgifterna inte var rätt för dig. Lycka till!

   Vet man inte vad man får för arbetsuppgifter när man söker ett jobb?

  Mrs_lindh kan hon sluta låtsas att hon inte köpt typ 700k följare 😂😬

  Ni som haft missfall, när eran mens kom tillbaka upplevde ni då att ni hade mer mensvärk än innan?
  Fick missfall i slutet av sept o slutade blöda för ca 1 månad sen. Idag kom mensen och visst kan jag ha mensvärk men nu känns det mer än innan. Normalt?

  Någon som fattar hur man kan döpa sitt barn till Ann om man heter Al i efternamn?

   Vem har gjort det? Känns inte som nåt nån skulle göra på riktigt, är ju ett skämt dock.

    Vet en som heter det.

    Jag känner en Anna Ahl🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.