426 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi har fått en ny VD på jobbet och behöver inspiration och idéer till hur man kan åtanke honom.
  Som ett välkommen till klubben liksom. Inget taskigt

   Pranka VD’n? 😅

    Haha! Vilken autocorrect!! 😂
    Ja exakt! Pranka.
    Hur sjutton kunde det bli åtanke?!

   På ett jobb jag hade brukade vi då och då fira VD’s födelsedag när vi var på konferens/julbord/nåt slags evenemang som innebar att vi åt på restaurang. Vi sa alltså till stället innan att han fyllde år och så kom personalen alltid in och sjöng med nån dessert etc som en liten surprise. Alla anställda sjöng glatt med med tjoade. Han fyllde alltså aldrig år på riktigt vid dessa tillfällen 😁

   Ankor! Gömma ankor på hans kontor och numrera dem. Ser det på tiktok hela tiden och älskar det😇

    Hoppa över en siffra i mitten också, så att han förväntar sig att hitta fler även när de egentligen är slut.

    Riktiga?

     Givetvis😍

     Neeeej överskattat😉😂
     Men okej då, gör det när han är varm i kläderna🥳

    Man kanske ska lära känna vad han är för typ av person innan man gör så mot en ny vd 😅

   Oj låter inte passande alls. Kan bli ett bakslag.

   Pranks är så tråååkigt…🙁

   Men dålig stil.

  Någon som har tips på rolig/ovanlig träning i Farsta med omnejd?

   Rugby. Exiles har sin hemmaplan på gubbängsfältet

    Det låter roligt, visste inte att vi hade rugby i Sverige.

     Jodå! Det finns typ 3 Stockholmslag 😉

      Berserkers ftw!

   Klättring.

    Specifik klubb?

  Började nytt jobb för 2 veckor sedan som socialsekreterare inom försörjningsstöd. Har jobbat inom soc i 10 år men med andra arbetsuppgifter. Redan efter första dagen kände jag att detta är inte jag, kroppen skriker att det känns fel! Jag känner mig inte bekväm med klienterna och jag kan inte sova på nätterna. Jag har fått flera ärenden på mig redan och jag har ingen handledning. Chefen förväntar sig mkt av mig.. Jag har starka tankar på att säga upp mig. Ska jag stå ut eller sluta, eller kan jag fråga min chef om en annan tjänst i kommunen?

   Jag skulle säga att du bör göra allt du kan för att byta arbetsuppgifter/arbetsplats. Det är ju inte värt att inte kunna sova på natten för att du mår dåligt över jobbet. Använd din dåliga känsla i kroppen som motivation till att göra allt för att förändra din jobbsituation.
   Jag vill inte trycka ner din känsla på något sätt, men kom ihåg att ett nytt jobb med nya arbetsuppgifter kan kännas väldigt överväldigande i början & att säga upp sig kan i dessa tider föra med sig mer ont än gott.<3 Men med det sagt, när jag läser din text så tycker jag du ska försöka förändra din situation.

    Tack för ditt svar. Jag har bestämt mig för att prata med min chef om hur jag känner. Kanske finns det en lösning om inte så kommer jag säga upp mig. 10 år av handläggning har jag ändå så kanske jag kan få jobb någon annanstans får jag iaf hoppas..

   Fly, bara fly. Been there done that. En arbetsplats som redan från första veckan känns off ÄR oftast så kass som man kan känna av.

   Jag tror att du behöver vara en viss typ av person för att jobba med ekonomiskt bistånd. Jag känner så väl igen känslorna som du beskriver. Jag jobbade i fyra månader innan jag sa upp mig. Har aldrig ångrat mig. Inget arbete är värd den ångesten.

    Men så fruktansvärt hemskt för de som söker försörjningsstöd och hamna hos nån som inte vill ha sitt jobb. Gör du verkligen ditt bästa för dem? Först ska personerna förnedra sig själva med att söka och sen hamna hos nån som hatar sitt jobb. Hoppas verkligen att du byter och det snarast. Det är inte schysst mot dina klienter att fokusera på hur mycket du vill därifrån. Och så ovuxet att ta den diskussionen på en bloggsida och inte med din chef.

     Men chilla lite, känner du Emma personligen eller varför denna ilska?
     Som tidigare socialsekreterare så kan jag säga att de allra flesta socionomer som tar jobb inom försörjningsstöd och hatar sitt jobb gör det för att de inte känner att de räcker till (för hög arbetsbelastning), vill hjälpa till MER än vad de får, och investerar för mycket känslor och engagemang i sina klienter. Det handlar inte som surisar som sitter och är otrevliga och ser ner på sina klienter, utan snarare tvärtom – de bryr sig för mycket. Att ORKA med ett helt arbetsliv, eller ens ett par år, blir nästintill omöjligt. De allra bästa socialsekreterarna inom socialtjänsten som jag har mött och arbetet med har varit fenomenala på att hitta balans mellan arbetsliv och privatliv. De har kunnat stänga dörren om kontoret och sedan leva sitt liv, till skillnad från de som 24/7 tänker på hur kan hjälpa sina klienter mer mer mer…

   Har själv jobbat inom socialtjänsten i 15 år (ej ek. Bistånd). Älskar verkligen mitt jobb. Men för cirka 5 år sen hamnade jag också på en tjänst som inte kändes rätt för mig. Stod ut i 9 månader innan jag sa upp mig, det va hemskt. Nu varit 4 år på nästa arbetsplats efter det, trivdes direkt och så skönt att jag inte stod ut ännu längre.
   Efter 10 år inom socialtjänsten så tänker jag att du har en del att jämföra med och känns det inte rätt så är det nog inte det. Socialtjänsten generellt är ju en ganska krävande arbetsplats så tänker att du är van vid hög arbetsbelastning och krävande arbetsuppgifter, så det är ju där problemet ligger.

  Kan ni som skrev om otrohet mellan Elin breakit och Anthony berätta mer? Vem var när 🤓

   Var inte han tillsammans med någon annan när han och Elin började träffas?

    Han hade en tjej, Ellinor, när programmet han och Elin träffades i spelades in. Antar att de träffades bakom hennes rygg innan de gjorde slut..?

     Det tycker du att vi ska anta?

  Är det ”konstigt” att vara sjukskriven typ en vecka för förkylning? Vill inte gå tillbaks när en fortfarande hostar men orolig om det ger dåligt intryck att vara borta för länge…

   Tycker jag inte. Det är flera på jobbet som har haft förkylning och vi har alla stannar hemma 1 vecka..

   Nej, absolut inte. Det är så länge jag brukar behöva vara borta när jag är så pass förkyld att jag behöver vara hemma

   Det beror ju lite på vad man arbetar med. Jag träffade en genomförkyld barnmorska när jag var gravid, det kändes inte okej för mig som vårdtagare. Men att gå till ett kontor och kanske ha ett eget rum, ja då funkar det kanske att knata iväg om det endast är hosta kvar. Själv har jag hemarbetsplats och arbetar oftast så länge jag inte är sängliggande. Det funkar utmärkt för mig.

   Ja det ger dåligt intryck. Jag tycker att kollegor som är hemma en vecka pga en förkylning är veklingar som ställer till det för oss andra på arbetsplatsen. Jag jobbar som lärare om någon undrar.

    Samma här, är lärare också. I vår kommun har skolläkaren skickat ut att både personal och barn får gå till skolan vid förkylning för annars kommer vi inte bygga upp immunförsvaret igen efter pandemin.

     På riktigt? Ni tillåts alltså inte att sjukskriva er?
     Undrar vad facket skulle säga om det.

      Va? Det skrev ju ingen något om?

      Men det är nog bara liksom: hej, med en lindrig förkylning utan påverkat allmäntillstånd kan man jobba/vara i skolan. Så sa de i min kommun.

      Man är hemma vid feber och magsjuka. En förkylning har ingen dött av!

       Jag kan komma på hunds andra anledningar.
       Men you do you 💪🫶

     Beror ju på hur förkyld man är 🙂

     / lärare också

     Låter jättekonstigt, är man förkyld, alltså sjuk (hostar, ont i halsen, hängig, huvudvärk möjligen feber) så orkar man ju inte jobba eller gå i skolan och kan smitta andra!

    Skitsnack. Man är hemma så länge man behöver, så länge man mår för dåligt för att jobba. Inget man väljer, så snacka inte om att sätta andra i skiten. Att smitta andra är att sätta dem i skiten!
    /Också lärare.

     Håller med om detta, jag blir lätt sjuk och det värsta jag vet är människor som inte stannar hemma för att de ”bara är lite förkylda”, jo men tack för den, alla drabbas olika av diverse virus och bakterier och bara för att du känner dig arbetsför betyder det inte att människorna du smittars kroppar kommer kunna hantera det lika bra.

   Konstigt är det väl inte, det beror ju på hur du mår och vad du jobbar med. Jag som jobbar på kontor skulle inte vara hemma för lite kvardröjande hosta, det kan ju sitta i flera veckor.

    Håller med om detta, hosta kan hänga i väldigt länge, flera veckor….

   Beror ju helt på vad du jobbar med.

   Stanna hemma!

   Känner du dig inte tillräckligt frisk för att klara av de arbetsuppgifter du har så stannar du hemma. Vuxna människor kan själv ta dessa beslut och har andra kollegor problem med det är det något man får ta upp med sin chef. Inte meningen att en arbetsplats ska falla med en person så då är det hen som behöver se över det.

   Nej så kan det ju va. En vecka får man va sjuk utan läkarintyg. Riktigt starka förkylningar som går runt nu…

   Jag var hemma i 8 veckor. Det började som en förkylning och jag önskar att jag lyssnade på kroppen och inte stressade tillbaka. Slutade med lunginflammation, antibiotika, öron/bihåleinflammation, ny omgång antibiotika och sen en vecka tillbaka jobbar jag bara 50%.

   Så nej, stanna hemma tills du mår bra!

   Covid ökar väldigt mycket igen, jag skulle råda dig att testa dig och def inte gå till jobbet!

  Jag skaffade barn väldigt tätt och har därför förlorat massa muskelmassa i rumpan. Jag väger som innan barn men kroppen är ju verkligen inte som den var.
  Har insett att jag har kärlekshandtag och rumpa utan volym. Vad kan jag göra hemma för att bygga tillbaka rumpan och bränna handtagen? Dvs mitt problemområde är precis där rumpan börjar, den är helt plattor, fettet och musklerna har migrerat nedåt.

   Benböj

   Benböj är främst lårbyggande, men hipthrusts, kissande hunden, marklyft borde hjälpa en del.

   Utfallssteg

   Armhävningar

   Har alltid haft rumpa å den blev helt platt efter att jag fött barn vilket va så sjukt. Men jag åt tillbaka den. Hade tur kanske att allt satte sig där

    Åt också tillbaka den, men den satte sig 10 cm längre ned än förr. Den har glömt sin plats!

     Haha samma här

      Muskelminne…my ass.

       Bokstavligt talat.

   Tack för att ni ville ta er tiden att svara. Känner mig taggad på att inte se ut som en 98 åring där bak.

   Du kan köra kroppsviktsövningar som armhävningar, utfall, enbensböj, hängande rodd, dead bug.
   Det stämmer inte som någon ovan skrev att knäböj inte bygger starkare rumpa. Det är en superövning för rumpa (och lår såklart) men man behöver gå djupt (minst parallellt med golvet med låren). Äta tillräckligt är viktigt för att orka och för muskeltillväxt, gärna öka på vilken proteinkälla du nu gillar.

    Styrkelabbet har väldigt bra och tydliga instruktionsvideos om du är osäker på hur en övning ska utföras, glömde jag tipsa om.

    Tack! Äter dåligt med mat så det får bli ändring där med.

   Skaffa träningsband och kolla träningsvideor på youtube 🙂

   Du kommer behöva vikter så småningom. Kroppsvikt och gummiband till en början absolut men sen kommer du behöva tyngre vikter om du inte ska stå och göra 500 repetioner av en övning

    Nej då. Låt henne börja någonstans utan att hoppa massa steg fram 😄
    Armhävningar (strikta) kan de flesta kvinnor inte göra 500 av, snarare att man får börja med händerna upphöjt på soffkant eller liknande. Hängande rodd/omvänd rodd beror på lutning hur tungt det blir. När vanliga knäböj blir för lätt så stå med ryggen mot en stol, lägg upp ovandel av foten på stolsitsen och kör enbensböj. Press ovanför huvudet med liten bebis (som växer) Kommer gå jättebra!

     Läs en gång till!!

     Och armhävning bygger inte rumpmuskler.

      Läs själv! Jag har inte påstått att armhävningar är effektivt för att bygga rumpa. Anonym ville också ha tips för att bränna bort kärlekshandtagen och styrketräning (t.ex. kroppsviktsövningar som armhävningar, enbensböj, chins) ger som bekant större energiförbrukning och fettförbränning under hela dygnet.

   Promenader och kaloriunderskott för kärlekshandtag.
   Olika former av marklyft är bäst för att träna rumpan, annars funkar också utfallssteg med mer höftskjut bra.
   Ät mycket protein.

    Varför skriver du att hon ska ligga på kaloriunderskott när hon själv inte uttryckt en önskan om att gå ner i vikt? Det hon skriver är ju att hon väger samma som före barn men har tappat muskelmassa. Känns väldigt tråkigt att komma med tips om att banta här.

     Vågen spelar ju ingen roll? Hon kanske hade mer muskler innan och nu är det mer fett? Har man kärlekshandtag är det fett, och då är det kaloriunderskott som gäller.

      Svårt att bygga muskler på kaloriunderskott.

       Lättare att bli av med fett (kaloriunderskott) och sedan bygga muskler.

        Länka gärna en studie som visar att det är lättare att bygga muskler vid underskott

         Läs kommentaren igen.

         Alltså testa googla bygga muskler vid kaloriunderskott. Det går bra om man har ett rimligt underskott och sköter sitt proteinintag. Speciellt för nybörjare… Sen är det inget att rekommendera över tid (år) att ligga i underskott utan kroppen behöver mat. Men myten om att behöva bulka för att få muskler stämmer inte.

   Inse att kroppen förändrar sig efter graviditeter och vara stolt över din magiska kvinnokropp som bärt fram barn. Styrkeövningar är ju bra för att bli starkare i hela kroppen.

   Du har ju fått många rätt kassa svar här.

   Att tappa rumpmuskler beror på att de inte används på samma sätt under graviditeten. Det kan sitta kvar efter att du har problem med ett något framlutat bäcken och att du därmed inte aktiverar dem rätt. Du måste alltså bygga upp en bra corestyrka (inre magmuskler osv). Detta är även nödvändigt för att du sedan ska kunna börja lyfta vikter på ett bra och stabilt sätt utan att överbelasta rygg och höft. (Även om du kör utan vikt är detta suuperviktig)

   Börja kör på gym och kör då basövningar så som benböj, marklyft, raka mark och split squats med lagom vikt så du kan hålla tekniken (och aktivera din core!). Kör sedan lite isolerade övningar för core och rumpa. Kostmässigt så går det lägga på sig muskler i kaloriunderskott, speciellt när du är nybörjare. Det viktiga är proteinet och att du äter runt 1,5g per kroppsvikt. Men, låt inte maten bli en stressfaktor, extra viktigt när du har annat som tar tid (småbarn). Försök med 80/20, hyfsat bra kost till 80% och 20% är inte lika viktigt. Ingen rutin är bra om den inte är hållbar. Så är vanlig mat. Lev! Likaså med träning. Koppla inte skuldkänslor till det eller tro att det inte är bra bara för att du kanske hinner så som du planerat.

   Hade jag varit du hade jag köpt någon timme med en PT på ett gym. Låt dem gå igenom övningar och teknik. Det är skillnad på att köra övningen och göra den rätt. Be också om hemmaövningar. Ibland blir det inte som man tänkt med kids och då kan ett snabbt pass hemma vara precis rätt den dagen. Lycka till!!

    Kan du inte betala för en PT, haffa en tjej som ser ut som hon tränat ett tag😅 kan bara tala för mig själv men de gånger nya tjejer frågar om råd ställer jag gladeligen upp med tips och råd om det jag kan. Gymet är inte så stelt som folk först kan tro och alla har varit nya och många har gjort resan att komma tillbaks efter graviditet så du ska inte känna dig dålig eller utanför 😊

    Tack, ska försöka bli BFF med en instamodell med bollrumpa 😂
    Ska kolla på core också.

     Hahah! Finns gott om oss vanligast också tack och lov😂 Ja men gör det! Är som sagt ett extremt vanligt problem efter graviditet att man tappat mag/rygg och höftmuskler. Ofta kan man öka på vikter i benövningar rätt snabbt som nybörjare men sen hänger ”resten” inte med och man tappar tekniken = for ont eller uteblivna resultat. Är du svag i din core kan du även gå till en sjukgymnast som kan tipsa om övningar då detta faller under deras område (välj en med högkostnadsskydd).

  Kom och tänka på den gången jag sökte
  ett jobb jag väldigt gärna ville ha. Tyckte jag gjorde en sån fin ansökan men fick inte jobbet. Månader senare kollade jag igenom mitt personliga brev och ser vad jag skrivit som sista mening. Så därför tror jag inte att denna tjänsten skulle passa mig.
  Jaha ja. Bra skrivit idiot 😅

   Men åh, vilken miss 🙈 Tycker det är skitsvårt med cv och personligt brev 😅

    Sett flera tjänster nu där de inte bett om personligt brev utan bara går på cv och gallringsfrågor. Mycket bättre tycker jag.

   Haha. Jag har typ gjort samma tabbe; skrev att jag hellre hade för lite än för mycket att göra fast jag menade tvärtom 🙈

    Fast…skrev inte ditt undermedvetna vad du verkligen ville :p?

    Bäst att undvika klyschiga CV-formuleringar! Vem vet, de kanske tyckte det var kul att du vände på det?

     Jo, det var nog mitt undermedvetna som tog över 😂
     Dethär var typ 15 år sedan och det har tack o lov gått ganska bra för mig och min karriär ändå 😊

   Jag skickade in ett CV till ett företag jag tyckte att jag kände igen.
   Det visade sig att anledningen till att jag kände igen namnet var för att det var företaget grannen var VD på

    O-M-G
    Sånt händer alltid mig för att jag är så nyfiken på allt och alla. Blev påmind om mina pinsamma ögonblick. Skrek i kudden.

    Var väl inget fel?

   Hahaha ajaj😅😂 tråkigt men ändå lite kul🤭

   Förmodligen läste de också fel. Sådant som hjärnan hoppar över.

   Jag råkade skriva ”Som person är jag fisig” när jag menade ”flitig”. När jag kom på intervjun skojade dom om att ”här kommer en tjej som är i gasen” och jag förstod inte vad de menade förrän de visade det personliga brevet.

   Jag fick jobbet…

   Hoppas du inte i samma brev skrev att du var noggrann och hade öga för detaljer 😁😅

    Åh nej… 😢😭

   Jag och min man har skrattat åt det här i en kvart nu. Tack för dagens skratt! =)

   Fy fasen vad det hade muntrat upp mig som rekryterare att få ett sådant brev! Först hade jag skrattat högt i ett par minuter, sedan hade jag ringt och bokat in en intervju!

   Haha, ändå kul miss såhär i efterhand?? 😂

  Har ni några bra, konkreta råd för att bli starkare i sig själv? Stå på sig mer, säga ifrån, etc? Tycker detta är så otroligt svårt. Jag har blivit bättre på att säga mina åsikter i diverse sammanhang men när någon tex kritiserar mig på arbetet eller dyl har jag så svårt att argumentera för min sak. Jag blir ofta tyst och sen blir jag så arg på mig själv som inte stod upp mer eller sa ifrån. Detta skedde senast idag. Förstår att det här grundar sig djupare än att ”inte stå upp för sig själv på jobbet”… har hållit på med det i terapi i många år 😅

   Att vara mer påläst om ämnen det berör och att faktiskt stå upp för även små saker – att öva sig på att stå upp lite hela tiden för då blir det enklare när det rör sig om stora och viktiga saker.

   Öva mycket.

   Öva på lättare grejer! Alltså inte i ”skarpt läge”. Kanske låter fånigt men hitta på eller spela upp en situation då du velat stå på dig mer. Spela ut det (när du är ensam) och säg högt det du ville ha sagt. Öva också på kroppsspråket, räta på ryggen, rulla bak och sänk axlar, slappna av i käkarna osv. När du övar hemma har du hur många chanser som helst så det behöver inte bli perfekt!

   Fundera kring argumenten – varför du tycker som du gör. Använd dem när du säger ifrån, för att förstärka och förklara din ståndpunkt. Då blir du säkrare och framstår också som seriös och det blir svårare att bara avfärda för andra.

   Jag känner några personer med stark integritet som vågar säga till utan att vara rädda för obekväm stämning, och ibland när jag känner mig sjåpig kan jag tänka ”vad hade X gjort i den här situationen?”. Har du någon sån person att se framför dig eller ha på axeln när du tänker såhär?

   Om du känner att kritiken på jobbet, kommer från ingenstans tycker jag du ska säga någonting som, jaha, säger du det? Nu blir jag förvånad faktiskt, vad beror det på att du känner så? Då flyttar du fokus från dig lite (så du hinner samla dig och tänka) och den andra får faktiskt spotta ut med vad hen menar. Vissa är så ohyggligt bra på kritik till andra, som i princip bygger på att de själva haft en dålig dag. När man ber om mer, vad menar du nu? Har de ofta svårt att komma med något som bygger på förnuft. Och det är blir ofta, tycker jag, riktat emot någon som är lite mer försiktig och som inte ylar mest! Testa och unna dig något du vill ha, som belöning för att du sa ifrån <3

   Tack för alla bra tips! Ska provas. Jag hade tänkt ta upp situationen som skedde igår med kollegan idag men då är hen inte på plats idag. Får fundera över händelsen och ta nästa tillfälle i akt.

  Lite förvånad över gårdagens kommentarsfält.

  Ni som låter er partner vara den enda att se er naken, är ni av nordiskt ursprung? Är detta något ni som par gemensamt kommit överens om? Nyfiken!

   Jag är inte pryd och har egentligen inget problem med min kropp men jag väljer att endast låta min man se mig naken.
   Ammar inför kvinnor (lärare, vänner, familj, kollegor, främlingar osv) och har inga problem med gyn (eller jo, men du fattar).

   Jag kan byta om/duscha framför barnen (de är 2 och 4) lite snabbt men allt annat naket är reserverat för min man.

   Skulle aldrig bada/duscha helt naken inför främlingar på ett badhus.
   Det känns för intimt och nästan som en inbjudan till att komma in i min privata bubbla. Jag vill heller inte se andra kvinnor nakna. Jag är av åsikten att vi bör hålla det modest och respektabelt när vi befinner oss bland främlingar. Det är lite det som särskiljer oss från djuren, respekt för varandras privata ”sfär” i det allmänna rummet.

   Jag är inte svensk.

    Tränar du inte och duschar då?
    Själv tycker jag inte det är ett problem att va naken bland andra kvinnor, tror ingen bryr sig. Aldrig hört om nån som tänker så förut.

     Jag duschar hemma. Tränar aldrig så mycket att svetten forsar. Kommer hem, slänger kläderna i tvättmaskinen, duschar och repeat. Kan tilläggas att jag kör bil. Hade inte åkt runt i en buss efter ett pass, respektlöst.

      Du är styrd av någon annan punkt

     ”Ingen bryr sig” – sen läser man härinne om hur folk ser ut på gummet osv 😅

     Det handlar ju inte om ifall andra bryr sig. Jag bryr mig. Varför ska jag visa min nakna kropp för random människa?
     Integritet heter det.
     Svensk.

   För mig är det märkligt att min nakenhet skulle reserveras för någon annan, har svårt att greppa den iden. Nån som kan utveckla?

    Lite såhär:
    Min man har valt att satsa på mig. Han tror på mig som fru. Han valde att vara lojal mot mig. Han valde att flytta ihop med mig. Han valde att lägga alla kvinnor i världen åt sidan för att få vara med just mig.
    Nu är detta metaforiskt men min man är ju en bra människa och istället för att dumpa, utnyttja, ghosta eller leka med mina känslor och kropp, så valde han att tro på vår kärlek genom att sätta mig som nr 1 i hans liv. Jag gjorde samma sak.
    Eftersom han är min och jag är hans, så är våra kroppar endast till för varandra. Att vara naken är, för många, definitionen på att vara sårbar och exponerad. Man bjuder in åskådaren att döma, utvärdera, ranka, anmärka, uppskatta, åtrå, lusta och verkligen SE ens kropp.
    Den upplevelsen vill jag bara dela med min man. Jag vill inte anmärka på en annan kvinnas skavanker eller jämföra mig med en modellsnygg 20 årings perfekta bröst. Jag vill heller inte att andra ska se mig ”som jag är” utan jag vill välja hur andra ska uppfatta mig (med min stil, hygien, sminkning, frisyr, accessoarer, färgval osv osv).
    Min man vet vem jag är och han får därför se hela mig. Jag behöver inte klä mig i kostym för att han ska ta mig på allvar. Jag behöver inte sätta på mig en pajasdräkt för att han ska tycka att jag är rolig.
    Jag behöver inte hålla armen över brösten för att dölja hur amningen påverkat deras spänst.

    Detta gäller inte bara för min man utan även framtida män. Men jag hoppas att min man är den enda man som finns i min framtid.

    Lite filosofiskt och väldigt förenklat.

     Tror du din man är lika mån om att vara oexponerad för andra kvinnor? Sorry men vilken otäck renhetskultur alltså. En kropp är en kropp, den kan inte skändas av andras blickar.

      Var skrev hon att andras blickar skändar? Hon skrev att hon vill vara sig själv och blotta sig bara för sin man.

       Svårt med läsningen tydligen … Testa igen vettja!

      Du läser verkligen det du själv vill läsa.
      Detta är min åsikt och mitt tänk baserat på det liv jag levt och den erfarenhet jag samlat på mig.
      Du har levt ett helt annat liv.
      Låt bli att förminska mina känslor och mina skäl till varför jag endast blottar mig för min man. Respektera att vi är olika och sluta dra ointelligenta slutsatser.

       Oj, du var mig en känslig prick! Och ganska ohyfsad också. Det spelar ingen roll vad du ”känner”, osv, det du ger uttryck för är ju typisk renhetskultur. Tyvärr inte unikt heller.

        Är det någon som är ohyfsad så är det ju du.

     Mycket svammel. Vad menar du ens? Du ”vill inte anmärka på en annan kvinnas skavanker”?

     Och därför kan du inte vara naken i tex omklädningsrum?

     Vilket svammel. Visar sig inte din man sig naken om han duschar i omklädningsrum t ex? Jag lovar att han tittar på andra kvinnor när han är ute, det gör de flesta män. Är du klädd i niqab också? Anmärka på andra kvinnors skavanker? Jag finner inte ord…

   Alltså jag duschar ju i kvinnliga omklädningsrum och så men tar en ”privat” dusch om möjligt och går i bikini när jag badar och min son ser
   Mig ju naken om vi badar hemma. (3åring) men undviker helst att visa mig naken om de är möjligt 😂 eller vadå går folk runt och visar sig nakna för andra
   Män? 😂 jag är 150% ursvensk 😂

    Instämmer till 100%

    Vad är grejen med att vi ska duscha nakna på badhus?? Tycker det är så otrevligt! Jag trivs inte med att själv vara naken och inte heller dessa tanter som har noll problem att vara nakna, sitter nakna i bastun och luftar fiffi så man ser raaakt in.

     ”Grejen” är givetvis en fråga om hygien.

      Tack! Ruggigt att folk ens undrar …

      Stör verkligen badkläderna det så mycket!?

      Okej om badhusen var tiptop i övrigt och detta var den sista lilla detaljen. Spyr på badhus! Inte för att folk duscha med badkläderna utan för att de stinker kiss, flyter plåster, ligger snus, maskar och grönt kakel.

      Man blir lika ren av en dusch som ingen ser in i.

     Är ju betydligt mera otrevligt med nån som inte duschar och tvålar in sig utan badkläder innan de hoppar i poolen.
     Sen vet jag inte vilken konstig böjelse du har men jag har då aldrig tittat raaakt in i nån annans fiffi.

   Åh vad är det här för diskussion jag har missat?

   Har ingen partner men han hade absolut varit den enda som fått se mig naken (eller helst inte men det är oundvikligt😂). Var på spa med mamma förra året, jag valde både dusch och skåp i omklädningsrummet långt från henne och har inte duschat på träningsanläggningen på flera år heller, det känns inte bekvämt att vara naken helt enkelt. Och ja, är av nordiskt ursprung.

   Varför skulle det vara något man kommit överens om med sin partner? Jag har aldrig velat visa mig naken inför andra människor, jag har helt enkelt hög kroppslig integritet och vill inte att andra människor ska se mig utan kläder. På samma sätt som jag inte vill blotta alla mina tankar och känslor för en främmande människa vill jag inte heller blotta min kropp för en främmande människa.
   Jag är helt svensk.

    Om du tänker att världen inte kretsar kring dig så kanske du inser att ingen bryr sig om din nakna kropp?

     Jag vet att jag har en jättesnygg kropp, finns inget alls jag skulle vilja ändra med min kropp. Jag vill ändå inte visa upp den för främmande människor.
     Och folk bryr sig om kroppar. Jättemycket faktiskt. Vi lever i en extremt utseendefixerad värld, allt handlar om utseende. Så att säga att ingen skulle titta på eller bry sig om andra kroppar i ett allmänt duschrum är lögn. De flesta skulle såklart inte kommentera någon annans kropp men visst ser man hur andra ser ut.

      Japp så är det. Efter att du varit på badhuset så går andra hemma och tänker på hur du ser ut naken….
      Snacka om att vara ängsligt egofixerad. Acceptera och respektera de regler som gäller på badhus eller stanna hemma. Svårare är det inte.

       Du är skitotrevlig. Jag bryr mig inte om vad andra tycker. Men jag vill inte vara naken bland okända människor. Jag vill heller inte se andra okända människor nakna. Varför tjatar du om badhus?
       Går såklart inte till badhus.

      Att duscha innan man badar är inte att visa upp kroppen. Det är att vara normalt funtad och inte en ofräsch jättebebis.

      Haha nej men snälla. Visst ser man folk men man går ju inte och dömer eller tänker på dem? Har fullt upp med mitt, jag duschar, klär på mig och går hem.

     Det handlar inte om att man nödvändigtvis känner sig ”ful”. Det känns bara utlämnande att låta någon se en helt näck. Jag håller med Millan, och sedan förstår jag givetvis att alla inte känner på samma sätt.

     Det är ingen tävling i ”vem som har rätt” här, utan det handlar om vad olika människor känner sig bekväma med.

     Varför tror du att det har att göra med vad andra tycker och tänker? Jag vill inte visa mig naken, om det inte är med min partner.

   Jag är av nordiskt ursprung och skulle passa bättre att leva på typ 40- eller 50-talet. Är ganska pryd (i brist på ett bättre ord) och skulle knappt vilja visa mig naken för min partner (om jag hade någon).

   På glada 80-talet solade typ alla kvinnor topless och männen hade små speedos. Inget konstigt med det då.
   Idag törs man knappt låta bebisar va nakna på stränder av rädsla för pedofiler.
   Och i badhus kan det smygfotas/filmas på ett helt annat sätt än förr.
   Visst kanske ledsamt med mer prydhet idag, men kanske för vi lever en annan verklighet där allt kan hanna på nätet.

    Nej alla solade inte topless på 80-talet. Jag var tonåring/ung vuxen då och 2-3 av mina kompisar solade topless på vanliga stränder. Min mamma var 35 år 1980 och solade inte heller topless, inte hennes vänner. Så det var ett mode men inte alla följde just det modet.

     Hon skrev typ alla. Det betyder inte att det är alla, utan de allra flesta. Så jo, typ alla solade topless på 80-talet.

      Nej verkligen inte!

      Nej verkligen inte de allra flesta. Typ alla, betyder ju i stort sett alla. Och det var verkligen långt ifrån i stort sett alla som solade topless.

     Okej, jag formulerar om: några av kvinnorna på 80-talet solade topless…

     Från wikipedia:
     ”Från 1980 och fram till omkring 1995 var det relativt vanligt att bada och sola topless i Sverige och många andra länder.”

     Det var egentligen inte ens det viktiga jag ville få fram i texten, utan att attityden om nakenhet har förändrats sedan dess av bl a de anledningar jag tog upp.
     En ytterligare liiiten anledning kan kanske vara vår ökade andel invandrare som kommer från prydare kulturer.

     Skillnad har det hursomhelst blivit sedan ”glada 80-talet ”.

      Så under en femtonårsperiod var det relativt vanligt att sola topless? Innan var det inte en grej, efter var det inte en grej. Det kanske helt enkelt tyder på att de allra flesta kvinnor föredrar att inte visa brösten utom vid amning eller i privata situationer?
      Förstår inte den här fixeringen vid att man ska vilja vara naken inför främlingar.

       Exakt.

   Är nordisk. Visar mig naken bara för partner. Det är inget han ens vet om, tror jag.. Jag har aldrig tagit upp med honom att jag skyler mig med handduk etc om det är folk i omklädningsrummet.

   Jag är helsvensk och är väldigt obrydd kring nakenhet, hade inte velat visa mig naken för mina föräldrar/syskon/om jag hade haft äldre barn, men för vänner och främlingar bryr jag mig inte alls 🙂 Vissa situationer är sexuella och andra inte tex i allmänna duschar eller sola toppless på vissa ställen, kunde inte bry mig mindre! Alla har ju sett tex ett par bröst 😅

    Sjukt fånig kommentar. Alla har ju inte sett mina bröst. Jag vill inte visa dom för främmande människor.

   Helt fascinerad av detta. är Jag ganska ”pryd” och är inte bekvämt med att visa mig naken för okända. Förstår att folk vill undvika det. Men jag har ALDRIG tänkt tanken att dett skulle handla om respekt för en partner. Herrejisses. För mig låter det orimligt gammaldags, att ”spara” den nakna kroppen till sin man/pojkvän (hur många män tänker på samma sätt?) I ett sammanhang där det bara finns kvinnor (t ex omklädesrum, dusch) dessutom? Jag önskar jag var mer frigjord här, har kompisar som kallbadar och bastar nakna och tycker det låter härligt, men jag är nojig med mig själv på det stora hela, den fajten tar jag inte. Men inte för sekund handlar det om att jag ser min kropp som helig och endast till för en ev partner (det är den inte), det är snarare kass självkänsla som spökar. (Och som sitter i huvudet och inte grundar sig i hur min kropp ser ut.)

   Vem springer du och visar dig naken för då? Vi som människor brukar väl ha kläder på oss?

  Kan någon påminna mig om att en förälskelse försvinner?
  Har varit förälskad 300 gånger och jag har idag inget intresse av någon av de 300 män jag ”var sååååå kär i att jag dör!!!”.

  Nu är jag en hormonstinn tonårsflicka —igen— som upptäckt att Markus i paralellklassen är mitt livs kärlek…fast jag är vuxen och han heter inte Marcus.
  Hatar när detta händer, man glömmer att man glömmer.
  Påminn mig, tack? När släpper denna känsla?

   Ja jösses så många förälskelser/crusher jag haft och fortfarande har någon gång per år.. Men när man är mitt i det så är det svårt att släppa 😅

    Var i samma situation för 2 år sedan exakt. Det gick över men herregud, det är så svårt att resonera med sig själv. Det känns som att man lever i en romantisk tragedi.

   Jag påminner dig och mig själv samtidigt. Har någon ny grejj där jag sen några år tillbaka är så mycket tryggare i mig själv efter ett väldigt hårt arbete. Och jag mår överlag så otroligt mycket bättre. Men har märkt att detta också leder till förälskelser till höger och vänster (men är o en trygg och kärleksfull relation så det är verkligen sånna obetydelsefulla förälskelser men känner mig sååå töntig haha).

    Hallå, exakt samma här ju!
    Har ”glowat” upp och får så extremt mycket uppmärksamhet av män och blickar av kvinnor. Det har gjort mig så självsäker och trygg i mig själv. Men allt har sitt pris…nu får jag ju bekräftelse av stiliga män (du vet, riktiga män, inte pojkar) och hur ska jag låta bli att bli kär?
    Är alltid intresserad av någon men nu är det på en annan nivå. Tonårsnivå.
    Men jag är ju gift och har 3 barn. Jag är inte 13 längre.

     Haha så skönt att vi är flera! I mitt fall tror jag inte jag är objektivt snyggare (tvärtom för jag väger mycket mer) jag är nog bara gladare och liksom har energi själv att bli förälskad haha. Vad gör du åt dina förälskelser? Är extra jobbigt när det är någon i ens närhet man inte ”kan komma ifrån”.

      Att vara starkare och tryggare är ju också att glowa upp! Man ser på människor hur självsäkra de är och man attraheras av folk som verkligen tror på sig själva.

      Jag har inre gjort något åt just denna eller han innan. Den första var en kollega men pandemins enda positiva påverkan var att jag inte kunde se honom. Med tiden så glömde jag känslorna.
      Den nuvarande ser jag inte varje dag men ”risken” att stöta på honom dagligen är stor. Hans fru stöter jag på varje morgon.

      Tidigare har jag ju kommit över en förälskelse genom att hitta en ny att bli besatt av. Inte lika enkelt nu när man är en vuxen trebarnsmamma med en fantastisk man sedan 12 år.

      Hur har du gjort?

       Samma här, byter ut och tar en ny.

       Haha du kanske ska försöka se om du kan få en crush på frun istället??

       Förra gången var det en avlägsen bekant typ, vi sågs ibland tillsammans med andra, då blev det lite smsande efter ett tag då det var ömsesidigt men insåg ju att det inte var okej så jag slutade och typ bröt kontakten. Just nu är det en kollega (haha folk älskar ju det här i öppet spår) och det är lite jobbigare. Så ska försöka byta till en kändis eller någon mer på avstånd tror jag 😉

        Hittar du en kändis, dela med dig så att jag också kan vara besatt på avstånd, tack!
        Man vill ju prata med människan men en del av en vill inte då det kan leda till dumheter.

   En förälskelse försvinner. Där där har du det.

   Haha lyssna på det här då. Jag är kär i min gynekolog! Så jäkla pinsamt. Har behövt gå dit regelbundet pga utebliven mens, första gången var bara ”jaha gyn, vad trist” och fiffi var helt försummad och vanvårdad.
   Men nu är det ansa och piffa och greja som gäller! Och så tråkigt att han bara ska titta 😩

    Hahahahahaha
    Enda gången man vill att gynekologen ska in och gräva med fingrarna.

     🤣

  Hej! Jag var lite för långsam på att svara sist jag skrev i öppet spår. Vill bara tacka er som svarade när jag beskrev min oro inför att tredje barnet som jag väntar nu, skulle ha en allvarlig och bestående sjukdom. Det var fint att inte känna sig totalt knäpp (vilket jag gör ungefär hela tiden pga detta). Längtar tills rutinultraljudet och hoppas det kan lugna mig.

  Har någon av er bytt namn i vuxen ålder? Jag är 36, och har ett speciellt namn som nästan jämt blir uttalat fel. Har i femton år varit lite trött på det och korrigerar inte alltid folk, utan låter det bara glida. Jag har varit ganska accepterande men så berättade min mamma i somras om hur hon tänkte när hon valde namn åt oss, och enligt henne valde de namn som skulle vara enkla att uttala, inga missförstånd skulle uppstå.

  Mina syskon har namn som Linus, Cecilia, Emma, Andreas medan mitt namn är ur *exotiska lådan* det vill säga Joline, Melonie eller något i den stilen. Efter att ha fått den förklaringen tycker jag min mamma är så blåst, och fattar inte hur hon tänkte? Jag blev liksom ännu mer missnöjd med mitt namn efter det samtalet.

  Har funderat på att konsekvent börja presentera mig med smeknamnet som brukar användas, och alternativet skulle vara att byta namn hos Skatteverket till det smeknamnet eller ta ett av mina mellannamn, det vill säga typ Karin.

  Har ni några erfarenheter eller input? En del av mig kan känna att jag är lite för gammal för att komma på att byta namn nu, och ur ett annat perspektiv handlar det nog en del om att visa mitt missnöje mot mina föräldrars dåliga omdöme.

   jag bytte när jag var 18 till ett så kallat *exotiskt* namn men bytte tillbaka till mitt utsprungsnamn 11 år senare! tycker inte det är något konstigt alls att du vill byta om du har sådana problem som du säger! överlag var det väldigt smidigt att byta båda gångerna, folk anpassade sig väldigt snabbt!

    Okej, skönt att höra att folk runtom hakar på snabbt. Jag hade funderat lite på det, då det är en del familj och vänner som ändå använder mitt hela namn och vissa som bara säger smeknamn. Ser man namnet ofta på sociala media tycker jag man anpassar sig fort!

   En kompis bytte förnamn i vuxen ålder och hon sa att övergången var förvånansvärt lätt. Min mamma bytte till sitt smeknamn när hon var i 50-årsåldern. Tänk från typ Ingalill till Inga, eller Gunhild till Hilda.

   Jag har bara bytt efternamn och det tog typ en månad innan jag vande mig. Om folk kan operera hela ansiktet och identifiera sig som katter kan du väl bytta namn om du vill. Inga konstigheter.

    Tack för svar. Känns lite konstigt att se sig själv förklara eller säga till folk att ”förresten, jag heter X nuförtiden”, och jag har familjemedlemmar som inte är så pigga på förändringar vilket gör att de antagligen kommer tycka jag är löjlig som vill ändra. Men men, som du säger, det är inte en så enorm förändring egentligen.

     Det är väl viktigast att kollegor och nya bekantskaper säger det nya namnet. Gamla släktingar kan väl hålla fast vid Joline utan att tjafsa om det…

    Min vän gjorde lika, hade ett långt namn hon aldrig kallades till utan alla använde hennes kallnamn, så hon böt till det! 👌😊 Hon sa att det kändes lättande då hon inte gillade sitt namn.

   Min dotters lärare hette, i min värld, Dana. Det stod Dana i mail, brev, tavlor, bilder, scheman osv. Blev så chockad när jag, två år senare, ser att hennes riktiga namn är Daniella (på Ratsit).
   Så du kan köra på smeknamn.
   I mitt hemland använder vi smeknamn som namn. Ingen har någonsin använt mitt riktiga namn i informella sammanhang. Till den grad att en syssling trodde att jag ljög när jag sa att mitt riktiga namn är XXX och inte mitt smeknamn YYY.

    Ja som i serien The Morning Show när Jennifer Anistons karaktär heter Alex – alla känner henne som Alex, hon presenterar sig så och är känd som Alex i alla sammanhang. Men så visar det sig att hennes officiella namn är Alexandra 😃

     Lite typsikt amerikanare. Vissa vet ju inte ens att de heter något annat än sitt smeknamn.
     Kit Harrington trodde att han hette Kit tills han blev tonåring. Han fattade inte att hans formella namn var Christoffer (tror jag).
     Lite kul.

      Lite kul. Han är dock britt, men ändå.

   Har själv ett namn där folk inte fattar uttal på vare sig förnamn eller efternamn, än mindre stavning. Skulle aldrig kalla mina föräldrar blåsta för det dock. De valde ett namn de tycker är fint (vi är invandrare bör tilläggas men jag är född i Sverige).
   Visst är det jobbigt att behöva bokstavera och liknande. Förnamnet är inte så svårt om jag väl säger hur det ska uttalas. Efternamnet är det dock inte en svensk som fått till under mina 40 år, hur många ggr de än försökt. Men jag gillar mitt namn.
   Så tycker inte att du ska byta bara för att folk inte fattar uttalet, däremot om du inte gillar namnet eller inte tycker att det känns som du.

    Nej visst, de valde de finaste namnen de visste och menade inget illa, men det är ett namn som funkar i internationella sammanhang och blir bara till besvär i Sverige. Känner mig avundsjuk på mina syskon som fick enkla namn medan mitt låter som ett porrskådisnamn.

    Har absolut tänkt på det du säger, om jag byter namn bara för att jag låter mig påverkas av omgivningen och hur andra människors relation/hanterande av mitt namn. Det känns lite tråkigt när märker att bekanta eller kollegor undviker att säga mitt namn för att de inte vet hur det uttalas, eller när man tar i hand med någon och de ser väldigt frågande ut/ kallar mig direkt något jag inte heter.

     Om jag kände om mitt eget namn att det låter som en porrskådis hade jag nog bytt faktiskt.

     Haha är så nyfiken på vad du heter

      Samma! Hint? Ett likvärdigt exempel?

       Haha Rumpelstiltskin 😉

   Jag bytte nyligen och det har gått hur bra som helst, var uppmärksam bara på att ändra ditt namn så att alla företag m.m har ditt nya namn 🙂

   Yes, jag har bytt både för och efternamn. Efternamn tre gånger.

   Tycker mest att du är taskig mot din mamma och kallar henne korkad. Så klart gav hon dig det finaste namnet hon visste vid just det tillfället. Byt om du inte är nöjd, men klaga inte på din mamma.

  Angående influensern som är tillsammans med den grovt kriminella killen – kommer det fortsatt gå bra för henne tror ni? Kommer företag vilja göra samarbeten osv?

   Hur kriminell är han? Alltså vad är nivån på hans brott??

    Väpnat rån och narkotikabrott så vi snackar inte en fortkörning direkt.

     Väpnat rån hur?
     Alltså, jag hade inte tagit i nån slags kriminell med tång. Men jag förstår ju ändå att det är skillnad på brott å brott.

      Står allt om hennes tråd på flashback.

      ”Han har på ett vidrigt sätt utpressat pengar från en stackars kille, misshandlat denna och tagit saker från hans lägenhet.
      Han har även deltagit i ett grovt väpnat rån mot en bilhandlare där flertalet bilar stals under pistolhot och där en pistol stoppades in i munnen på en av dom anställda på företaget.”

       Så fruktansvärt för mannen det utsatte, hoppas verkligen att han har fått hjälp att bearbeta 💔
       Och att hon liksom visste om detta och gav sig in i relationen, när han satt inne fortfarande dessutom? För mig finns det absolut noll trovärdighet hos henne och skulle aldrig stötta ett företag som samarbetar med henne.

       Åh fy. Tänk att för evigt behöva ha minnet av en pistol riktad mot ens huvud/mun… Fruktansvärt. 🙁

      Misshandel.grovt rån, pistolhot,narkotika

   Ja det är jag säker på! Hon fick massa bra PR efter det att hon gick ut med sanningen bakom viktnedgången. Innebär såklart en massa nya följare och då vill självklart företagen vara där och rida på den vågen 🙂

    Viktnedgång? Tänker ni verkligen på samma person nu? Eller är det jag som är helt ute och cyklar

     Jodå, influencern som gjorde en gb för tre år sen är samma kvinna som är tillsammans med en kille dömd för grova brott, han blev släppt från finkan i höstas och började i samma veva förekomma oftare i bakgrunden på hennes instagram samt som samtalsämne i podden…

      Men gud! Är det hon!

      Hon sitter å säger att folk på den här bloggen inte mår bra å behöver en kram.

      Men att ha en relation med en kriminell är tecken på att man mår bra å har sunda värderingar?

      Är hen tvilling?

      Jaha, jag trodde det handlade om Bens ex

     Ja, vi tänker på samma!

    Ja, kan nog vara så tyvärr. Kan säkert ha varit för att flytta fokus från frågan om henne kille som hon ens gick ut med viktoperationen,

   Tycker det är så komiskt också att hon i sin podd brukar prata om ”icks” på killar. Det kan vara typ att dom är vegetarianer eller inte har körkort. Men grovt kriminell – inga problem! <3

    Det går väl rätt väl ihop iof. Att hon inte vill ha nån liten ”pöjk” utan en stereotypiskt ”manlig man”.

    Behöver man körkort som kriminell? Är väl bara tt köra ändå.

  Vem vinner allsvenskan?

   MFF 💙💪

    Nej tyvärr inte

   Elfsborg

    Nej guldet ska him till malmöööö 🩵

     Amen precis så! Lennart ska him!

   Björklöven!

   Brommapojkarna

    De ligger på 14:e plats med en match kvar, just saying… 🤣

     Hoppet är de sista som överger en 😂

     Jahaa, var det inte handboll vi pratade om?

      I så fall är det Sävehof 🙂

       Näe, Brommapojkarna!

   🤫😭

   🐶🐕🐴🐝🐷🐑🚜🧑‍🌾☝️

   Hammarby

  Är gravid i vecka 19. Den här veckan har mitt humör varit total katastrof. Jag har börjat gråta över småsaker, samt känner mig otroligt sämst på grund av småsaker.

  Vi har en nygammal medarbetare i mitt team som jag aldrig träffat, personen är lite högre upp i näringskedjan. Vi har då inte jobbat med varandra tidigare och är inte vana vid hur den andre uttrycker sig och så vidare. Jag fick då en del feedback på ett arbete jag gjort och personen sa bland annat ”jag har pratat lite med andra om vad du skrivit så ummm…” och ville att jag skulle göra om ungefär hela texten. Jag hade då följt ett exempel jag tidigare fått ”okej” på inom samma område. Jag gick därifrån med en känsla av att vara värdelös och att jag inte kan någonting. Ungefär samma sak hände ett par timmar senare med en annan som jag jobbat lite med tidigare. Den personen går dock igenom texterna i detaljnivå och pekar ut allting som är fel (i sammanhanget vill jag poängtera att jag inte har det problemet med andra jag jobbat mycket med). Men då gick hem efter mötet och övervägde att säga upp mig eftersom jag inte kan mitt jobb.

  Idag har jag jobbat hemifrån och tvivlade inte alls på min förmåga att genomföra mitt jobb. Tills person nummer ett från igår hörde av sig om en annan grej. Personen avslutade det med ”säg till om du inte förstår eller behöver hjälp”. Vilket jag också tolkade som att jag inte kan mitt jobb och började storböla.

  Hur slutar man vara såhär löjligt lättkränkt och överkänslig? Det är ju inte hållbart alls.

   Haha har inte råd tyvärr för relaterar! ❤️ jag tar allt så personligt, min man säger att jag måste sluta ta åt mig av konstruktiv kritik 😅 men det är svårt, jag känner att det är ett påhopp på hela min person haha

   Inse bara att det kanske finns saker man måste förbättra.

  Ett tips till alla vars självkänsla svajar hit och dit, som för mig i alla fall. Senaste podden med Not Fanny Anymore berättar Jessica Almenäs hur hon taggade sig själv inför Let´s Dance. JAA, det är rätt cheezy, som hon själv säger, men fasen att man behöver mer sådana pepps i vardagen, när det gäller att ens söka en ynka litet jobb på random kontor. Social fobi är inte roligt att ha…

  Hjälp mig med formulering i mitt personliga brev. Är förskollärare och har bara erfarenhet från förskola samt skola. Nu måste jag byta karriär då jag vantrivs med mitt yrke.. Har ej råd att plugga till något annat.

  Jag tänkte söka administratör tjänst men HUR ska jag formulera mig ? De söker en flexibel strukturerad , engagerad och lösningsorinterad person. Det är ju jag på pricken men att få ned det på skrift och koppla till mitt nuvarande yrke är svårt.

   Skriv att du har erfarenhet av ovan beskrivna grejer från dina tidigare yrken och ge konkreta exempel.

   ”I mitt jobb som förskollärare ingick planering och uppföljning som en naturlig del i vardagen.”
   Och så något mer om hur ni får omprioritera ibland på grund av ändrade förhållanden (färre personal ibland, väder som inte tillåter det ni hade tänkt göra ute.)… Det har ju med flexibilitet att göra. Kan något av det stämma in?

   Tack för era svar. Jag vill så gärna ha tjänsten så jag vill att det ska fånga deras intresse riktigt ordentligt.

   https://www.instagram.com/reel/CzXRlU5swvq/?igshid=MWJ6MXE5NG5zM2hkbA==

   Såg precis tips om det på Instagram (inte just administration men erfarenheterna). Kolla om det kan ge något tips eller inspiration.

    Förlåt, läste lärare. Hoppas det ändå kan inspirera dig eller någon annan😊 ett bra konto tycker jag

   Prova att be Chat Gpt om hjälp. Du beskriver precis som du gjort här och ber om hjälp med personligt brev. Använd så klart inte rakt av, men du kan få några bra idéer.

   Tänk på att stava rätt. Viktigt är även det grammatiska. Det heter administratörstjänst i ett ord. Lösningsorienterad stavas det, undvik ordet ju i ditt personliga brev.

    Angående ditt sista tips så tror jag inte att man skriver kommentarer på samma sätt som man skriver ett personligt brev. Men visst är det bra att korrekturläsa så att stavfel och grammatik är korrekt, även om man inte alltid gör det med en kommentar på en blogg 😊

   Har också varit inne på det då jag vantrivs. Vet du vad man kan få för lön för administratör? Är det inom förskolan eller annan bransch?

  Har någon här opererat bort gallblåsan? Jag är starkt rekommenderad att ta bort min pga mkt besvär men har aldrig varit sövd eller blivit opererad… Känner mig väldigt rädd 🙁

   Japp och känner fler som gjort det. Har varit lätt för alla. Det är verkligen ingen stor sak. Jag va lite orolig för ärren eftersom man får så många men de är pyttesmå å inget man tänker på.
   Oroa dig inte
   Är mkt värre att gå till tandläkaren å borra

   Ja, jag har.
   Det gick bra. Var väldigt rädd innan, men det ordnade sig ändå tillslut.

   Aldrig gjort samma men är narkossyrra. Är du frisk och inte har morbid fetma så är sövningen ingen fara! Sen är det naturligt att vara orolig och rädd inför sövningen såklart ❤️. Prata med narkospersonalen och förklara hur du känner, vi gör allt för att du ska känna dig trygg. Huruvida man ska operera eller inte är utanför mitt kunskapsområde men har förstått det som att gallbesvär sällan försvinner utan operation och att det är bättre att operera tidigt än när man haft besvär länge.

   Jag har gjort det pga gallsten, det gick jättebra och har inte haft några besvär efter det (10 år sedan). Det är en rutinoperation och min gjordes med titthål så väldigt skonsam och inte lång återhämtning. Det var inte obehagligt att bli sövd, det enda vara trött man var väldigt trött närmaste dygnet efter op.

   Ja och min var inflammerad. Sövningen är jag inte rädd för går så snabbt. Jobbigt att vakna med smärtor. Fick dropp efter. Hade mycket Ont en vecka efter men fick ju hem smärtlindring. Så skönt att slippa gallstensanfall.

   Jag opererade bort min för mer än tio år sedan. Det gick väldigt lätt och jag hade knappt ont efteråt trots att jag inte tog smärtstillande. Allt har varit toppen efter det. Hade fruktansvärt jobbigt innan med rejäla attacker och däremellan jobbiga känningar. Kan äta vad jag vill utan problem.

    Jag får problem med fet mat och dom råder en till fast den är borta att inte äta för mycket fet mat.

   Ps. Det var min första operation också. Minns sövningen som varm och skön på något sätt. Jag mådde illa ett par timmar efter men det gick över snabbt. Ta bort blåsan innan det blir värre!

   Jag gjorde en annan operation och var jätterädd att sövas så jag pratade med personalen innan om min rädsla och dom var så snälla och omhändertagande. Allt gick jättebra

  Tror ni Billgren och Woods livepodd blir av? Får ont i magen av att se hur lite biljetter som sålts 🙈

   Hur ser du det

    Gick in på boka biljetter och valde välj platser själv så kommer hela kartan över salongen upp.

    https://www.ticketmaster.se/event/647167?brand=se_cirkus&CAMEFROM=580Cirkus

   Typ en tredjedel av platserna är upptagna, ser det ut som. En mindre lokal hade blivit lagom och nog gjort att det kändes med lyckat och mer intimt.

   Brukar biljetter för livepodd vara så dyrt?

  Någon som har pluggtips för juristprogrammet?

   Fokusera på lagtexten, förarbetena och rättsfallen, lägg inte så mycket energi på kurslitteraturen om du känner att den inte ger dig så mycket.
   Lär dig läsa rättsfall effektivt genom att plocka ut rättsfrågan i målet.
   Besvara tentorna enligt IRAC-metoden (googla!)

   Som tårtbiten ovanför säger, lär dig läsa lagtext och förarbeten. Du behöver lära dig att sålla bort allt som är irrelevant och hitta den juridiska kärnan i rättsfallen.
   Gå på föreläsningarna. Kolla gamla tentor.
   Jag hade intentionen att läsa all litteratur vid varje kursstart. Det hände aldrig. Det var mycket mer givande att läsa lagtext och relevanta rättsfall och plugga inför tentorna dagarna innan. Men alla är olika.
   Lycka till!

  Jag kom nyligen fram till att jag aldrig mer vill ha sex eftersom jag egentligen inte gillar det och tillochmed tycker att det är lite äckligt. Jag har haft ganska mycket sex i mitt liv på grund av självskadebeteende i tonåren och jag har även blivit utsatt för våldtäkt/sexuella övergrepp av en familjemedlem, men det är inte bara det som spökar utan jag tycker helt enkelt inte att det finns något med sex som jag tycker om. Det känns också så j*vla tråkigt för mig, vill hellre läsa en bok eller ta en promenad typ haha.. Finns det någon som känner igen sig?

   Dubbelpost pga att jag hamnade i modd.

   Det bestämmer du själv. Men du måste vara ärlig mot din partner så han får välja själv om han vill gå vidare.

  Jag kom nyligen fram till att jag aldrig mer vill ha sex eftersom jag egentligen inte gillar det och tillochmed tycker att det är lite äckligt. Jag har haft ganska mycket sex i mitt liv på grund av sj*lvskadebeteende i tonåren och jag har även blivit utsatt för v*ldt*kt/övergrepp av en familjemedlem, men det är inte bara det som spökar utan jag tycker helt enkelt inte att det finns något med s*x som jag tycker om. Det känns också så j*vla tråkigt för mig, vill hellre läsa en bok eller ta en promenad typ haha.. Finns det någon som känner igen sig?

   JA! 100%

    Skönt att det finns fler 😄

     Och jag tycker detta är jätte intressant. Började min sexdebut när jag var 14, är 29 nu och känner mig dagligen frustrerad när jag inte får ligga. Jag har ingen partner, för jag föredrar att leva ensam och göra vad jag vill med vem jag vill. Men när jag haft partner så har sex minst 4 ggr om dagen varit vad jag behövt. Jag älskar sex!

   Sök terapi för det du har blivit utsatt för <3

    Har gått i terapi för det men tycker fortfarande sex är äckligt och ointressant. 🙈

     Det är ju helt ok att tycka det.Alla är olika. Att undvika nåt som inte ger en något,och som ingen annan lider av,och göra nåt kul istället är väl bara sunt!

   Har aldrig haft sex och vill inte ha det heller. Äcklar mig som fan

   Kunde varit jag som skrivit den kommentaren, så känner absolut igen mig.
   Hade ganska sen sexdebut, som 18-åring, och efter en våldtäkt eskalerade det. Använde under mycket lång tid sex som självskadebeteende. Lät män ”använda mig”, då jag under en period var väldigt sexuellt utsvävande och höll på med BDSM och förnedring, gangbangs och liknande. Då trodde jag att jag tyckte om det, men nu i efterhand har jag insett att jag mådde så fruktansvärt dåligt under de åren, och jag utsatte mig för flera situationer som hade kunnat sluta riktigt, riktigt illa.
   Har nu sambo sedan 10+ år, och de senaste 6-7 åren har vi knappt haft ”vanligt” sex alls. Lusten finns helt enkelt inte där, varken för honom eller för mig. Vi är fortfarande intima och nära med varandra, men har inte penetrationssex. Saknar det faktiskt inte alls, och har insett att jag inte är så sexuell som jag trodde att jag var.

   Är i samma sits, förutom övergreppen. Men pga grava missförhållanden hemma så var jag rejält trasig mellan 15 och 35 år. Låg med alla! Rent självskadebeteende.
   Och nu när jag är mentalt på ett sånt fint och bra ställe (40+) så har jag ingen sexlust längre. Känns som att jag är klar bara.
   Tillfredsställer fortfarande mig själv dock, MEN ingen man i min säng.

   Hur hittar man partner? Så svårt att hitta nån som uppfyller alla ens vanliga krav och sen utöver det också vara ok med att inte ha sex. Tar gärna emot tips!

    Typ omöjligt skulle jag säga.
    Har du ”normala” krav på din framtida partner + inte ha sex.. ja snudd på omöjligt tyvärr.

     Äh sluta, det är det inte alls.

     Skulle nog våga påstå att det är vanligare än du tror att folk är asexuella, eller inte vill ha sex av olika anledningar.

      Håller inte med

      Nog för det finns asexuella människor av båda könen men att hitta någon som du klickar med på alla andra sätt + asexuell blir lite lätt.

     Varför skulle det vara det? Finns ju både män och kvinnor som inte vill ha sex? Utmaningen är väl att hitta varandra

      Med alla dejtingsajter som finns idag så borde det väl isåfall inte vara nått problem 🤔

       Undrar hur många som skulle skriva eller svara om man i sin profil skrev att man är asexuell? 😬

     Känns det bra nu när du, praktiskt taget, bett TS att ge upp? DIN värld är INTE alla andras värld, Lewis.

    Kanske finns nån sida, föreningen eller app för asexuella?

    Det var en man som tog upp detta i ett ”möte” för folk med diagnoser. Jag minns dock inte huruvida han fick ett professionellt råd av psykologerna, men jag tänkte nästan utbrista ”du kan dejta mig!”.

    Jag kan ha sex men måste verkligen inte.
    Har också bara använt det som ett självskadebeteende,men aldrig kommit på det uttrycket. Tack alla ni som gav mig det!

  Hjälp! Minskat mängden levaxin jag äter till 25 mikrogram, och mår bra förutom ångest & lätt till ilska (men har en 4-åring samt en 4 mån hemma så kanske därför heh)

  Såg nu mina prov o blev lite rädd utifrån referensvärdena , särskilt antikropparna!? Har möte med läkare om en vecka och antar att levaxinmängden kommer ökas men kan någon tyda vad mina resultat betyder? Varför det blivit så enormt mkt högre? Hade liksom ”pressade värden” på 50 mikrogram varför man sänkte till 25 och nu ser värdena galna ut…

  Skulle uppskattas något enormt!

  TSH – 17
  T4 fritt – 11
  TRAK – <0.9
  TPO-ak- 338

   Varför har dom sänkt, TSH ska vara under 2,5 enligt min specialist.

    Håller med! 2,5 ska de vara under enligt min läkare med. Kan ligga runt 2,5 om du mär bra

    För när jag åt 50 mikrogram så låg jag på typ 0.02 i TSH och nu 6 v senare på 25 mikrogram fick jag så mkt högre…

     Man kan ju äta varannan dag 25 och varannan 50 för att hamna i mitten 🙂 det gör min svägerska (fast med högre doser)

      Ok tack! Får se vad läkaren säger. Tyckte det kändes så galet med antikropparna på så högt värde 🙁

     Har du mätt flera gånger innan dom sänkte? Det kan hoppa lite upp och ner beroende på om man är förkyld eller annat med kroppen. Jag hade hellre legat på 0,02 än 17 i TSH, då fungerar jag inte alls.

      Nej, jag åt 100 mikrogram när jag var gravid och sedan sänktes det direkt till 50 efter förlossningen. Och så testade man nu då… innan graviditet låg jag mellan 3-7 i TSH

     Högre dos Levaxin, så sjunker ju ditt TSH. Lägre dos så ökar ditt TSH.

   Antikroppar (TPO) över ett visst värde innebär att du har Hashimotos, en automimmun sjukdom som bryter ned sköldkörteln och på så vis leder till hypotyreos.

    Gah det låter ju hemskt! Nu hade jag 338, inte legat så högt förut. Så jag har alltså troligtvis förstadie till hypotyreos? Vet att läkaren lär säga vad allt betyder men skönt att prata med några andra med…

     Eftersom du tar levaxin så antar jag att du har hypotyreos? 🤔 eller? Tyvärr kan läkare vara extremt dåligt insatta i detta. Jag fick läsa om min Hashimotosdiagnos i journalen över 10 år senare, läkaren sa inget om det utan journalförde bara. Läs på sköldkörtelförbundets hemsida och bli medlem för bra info.

     Nja, alltså, Hashimotos är inte direkt ett förstadie till hypotyreos. Det är mer en typ av hypotyreos (autoimmun) baserat på att ens hypotyreos är orsakad av Hashimotos, som är en autoimmun sjukdom. Det går alltså hand i hand. För att klassas som Hashimotos/autoimmun hypotyreos så behöver du ha hypotyreos (förhöjt TSH, sänkt t4) samt antikroppar. Antikropparna är en markör som stödjer en hypotyreosdiagnos och som kan indikera autoimmun hypotyreos. Men, antikroppar innebär inte att man absolut har hypotyreos. 10-15% av kvinnor utan symtom eller i övrigt avvikande värden har antikroppar. Samtidigt har ca 90% av hypotyreospatienter har antikroppar. Så det är den vanligaste orsaken till hypotyreos.

     Så, du har ju redan hypotyreos eftersom du behandlas med levaxin och dina värden indikerar hypotyreos. Innan graviditet när TSH var 3-7 så indikerade det att något kunde vara knas, speciellt om du hade symtom. Antar att värdena blev ”värre” under graviditet och du därför fick börja med levaxin? Om så är fallet, så kan ju graviditetshypotyreos gå över en viss tid efter graviditet, men det kan också inte göra det. Och eftersom du hade något förhöjt TSH redan innan gravditet och TSH är mycket förhöjt nu (över 10), samt t4 är något lågt (under 12) trots att du tar levaxin redan, så verkar det ju som att du faktiskt har hypotyreos. Och antikropparna indikerar autoimmun hypotyreos. Så då är det alltså inte fråga om förstadie till hypotyreos direkt. Men att hitta rätt dos kan ta lite tid, så inte konstigt att det kanske blev att den minskade dosen blev för lite och därav blev värdena värre.

     Att din hypotyreos är autoimmun är inget som direkt påverka behandling eller din hypotyreos o sig. Som sagt har ca 90% av hypotyreospatienter antikroppar. Du behandlas som vanligt med levaxin i första hand och får gå på kontroller för att se om din dos behöver justeras. Det enda den autoimmuna aspekten innebär är att statistiskt sett har man större risk att drabbas av en annan autoimmun sjukdom om man redan har en, jämfört med någon som inte har en autoimmun sjukdom. Men de flesta med en autoimmun sjukdom (ca 75%) drabbas inte av en annan autoimmun sjukdom.

      TACK❤️ uppskattar ditt långa svar!

    Nej, det gör det inte. Det finns en del som har sådana antikroppar utan att ha några symtom på hypotyreos eller onormala värden i övrigt.

  Vilket är ert frikort?

  Mitt: David Tennant

   Idris Elba

    100%

   Harry Styles.

   Optimus Prime
   Gerald Butler
   John Krasinski

   Bröderna Kempe. Inte samtidigt men någon av dem 😅

   Anders Lundin

    Om man har Anders Lundin som frikort så tror jag att man genuint är en fin människa.

   David Beckham

    Han är så heeeeeeeeeeeet!
    Släng på Henry Cavill!!!

     Håller med om Henry Cavill, jag slänger in Chris Hemsworth(kommentarer överflödiga)
     Richard Madden

    Drömmen. David Beckham alla dagar i veckan. Han. Är. SÅ. Sexig.

   Babben 😍

   Ben affleck

   Simon J Berger
   Mads Mikkelsen
   Mikael Persbrandt

    Jag har också Simon J Berger!!

     Han har sjukt sexig röst 😍

   Någon av killarna i BTS.

    Jaa! Jung Kook är så snygg!!

   Fattar inte grejen med ”frikort”
   Skulle ni verkligen vara otrogen med erat frikort om ni fick chansen?

   O varför välja nått typ omöjligt alternativ, bättre välja nått gammalt ex i sånt fall.

    Poängen är väl att det ska vara någon man inte har en chans att få till det med

     Men om du skulle få chansen med ditt frikort, skulle du då använda det?

      Nej, det är bara en kul tankelek. Så nu kan du slappna av 😌

       Va? Ni kan ju inte ha frikort som ni inte skulle använda om ni fick chansen haha!

      Haha ja absolut. Och jag skulle definitivt låta min sambo ligga med hans frikort om chansen mot förmodan någonsin erbjuds honom 😅😅 det får jag ändå unna honom

      Haha ja, skulle jag få chansen att använda mitt frikort skulle jag absolut använda det. Vem skulle ens tveka?!?

    Varför skulle jag vilja ligga med ett gammalt
    ex? 🤔

     Inte vet jag, men tror även du fattar vad min poäng var🤔

    Det är en fantasi, en kul grej att prata om. Typ som vad skulle du göra om du vann jackpot på lotto.

    Snacka om att missa grejen. Vem fan vill ligga med ett gammalt ex?

     I detta fall är det du som totalt missar poängen och hänger upp dig på min sista mening.
     Men för att göra det tydligare för personer som dig och andra här inne, varför inte välja eran kollega som ni ändå är sugen på?

     Fattar du poängen nu?

      Men slappna av lite nu😆

    Man är ju inte otrogen då det är tillåtet…
    Javisst skulle jag det, man måste ju ta chansen!

   Anders Svensson

    Nr 8 🤤😮‍💨

    Taco-Anders?!

   Muminpappan

   Andreas Gran. Alltså Viktor Frisks man. Så jävla het.

   Jon Hamm tack

    Oh ja!

   Jag är singel men det räcker med att skicka en smiley till de de flesta ”kändisar” så kan man få ligga.

    Haha om det ändå var så lätt. Mitt frikort har inte sociala medier alls. Hans fru har dock det. Ska jag prova där då kanske?

   chris evans!!

  Någon som har testat ipl hemma som då har erfarenhet av resultat och vilken som är bäst?

  Är det bara jag som får dåliga vibbar av Pernilla Wahlgrens fästman, jag känner honom naturligtvis inte, men ändå så är det nåt som jag stör mig på i hans beteende…

   Ofta hört denna kommentar så du är nog inte ensam 🙂 Jag har bara sett honom på bild, så kan inte uttala mig.

   Han är ju så larvig

    Du tycker inte Pernilla är larvig då?
    Tror du en allvarlig seriös man ens skulle bli intresserad av Pernilla Wahlgren?
    Tycker att hon ska vara glad att hon träffat honom.

   Blir man inte lite larvig då bland dem? Ibland anser jag att han är rätt i de han säger då dem är rätt respektlösa

    Det gör säkert sitt till, men jag tycker han känns lite som en tolvåring med NPF i en vuxen mans kropp.

     Hahahaha älskar jämförelsen. Tänker också att just de delarna är rolig tv och de andra inte är lika kul

      Ja han är ju lite underhållande med alla sina idéer 😄 Känns för övrigt harmlös och han verkar ju göra Pernilla glad så hoppas det håller!

       Du vet att det är en tv serie? Dom spelar en roll många gånger.

   Han är sjukt obehaglig..

    Varför säger man så?

   Känns lite gouldigger och söker uppmärksamheten..

   Jag tycker det är fantastiskt att hon träffat någon som orkar med henne.

    Det tänker jag med haha och som ändå är lite vettig även om han upplevs larvig ibland

   Hade du fått bättre vibbar om han var som maggans ex och om hon hade lite oklara blåtiror titt som tätt?!
   Verkar snäll o omtänksam! Han är lite larvig ja, men hellre det än tvärtom 🙈

  Jag är väl sist på bollen som vanligt, men såg Flashback Forever showen på SVT play. Jag tycker om podden och lyssnar på varje avsnitt. Perfekt längd för mina promenader 🙂
  Men showen var inte bra alltså. Den kändes väldigt amatörmässigt, tramsig och helt utan röd tråd eller handling. Jag hade blivit besviken om jag hade betalat flera hundra spänn. Hade jag för höga förväntningar eller upplevde någon annan samma sak?

   Jag såg den live och blev inte besviken.

   Jag såg den på tv och känner lite som du, jag trodde den skulle vara roligare.

   Jag såg den live, och kände lite liknande. Inte dålig men inte jättebra heller.

   Såg live och jag (och de två jag hade med mig) blev besvikna. Platt och tråkig och håller med i att den kändes amatörmässig och utan röd tråd.

   Såg den live i Stockholmschef den var jätterolig och bra.

  Tror ni knivdådet i Björkhagen igår var gängrelaterat?

   Inte hört något om det. Klarade sig personen som blev knivhuggen? Vad otäckt.

    Tror läget är allvarligt men stabilt.

   Nä, då hade det stått på Flashback

   Varför undrar du?

    Bor i Björkhagen och är rädd

     Björkhagen är söderorts sömnigaste ställe, du kan vara lugn

      Det finns inga sömniga/lugna områden längre.. Finns på Fb nu f ö för den som undrade.

  Jag har varit sjukskriven sedan maj-22 och ska börja arbetsträna. Saken är den att mitt jobb inte hört av sig alls sen jag blev sjukskriven förutom typ mail när sjukskrivningen närmar sig ett slut eller gått över 1-2 dagar och jag missat skicka in intyget. Då får jag alltid samma mail: Hej XX. Hoppas du mår bra.” Min chef skulle ringt mig förra veckan för att diskutera arbetsträningen men har inte ringt än. Det gör så ont i magen bara att tänka på att gå dit när det känns som att jag inte är det minsta saknad. Eller brukar det vara såhär?

  Imorgon ska jag ha videobesök med min läkare för att gå igenom upplägget utifrån hans perspektiv, sen ska jag ringa min chef men det var 1 vecka sen Imorgon min chef skulle ringt mig..

   Har du kontakt med en rehabkoordinator på vårdcentralen eller med din handläggare på FK? Tycker du ska ringa någon av dem i så fall och förklara situationen. Ofta kan FK kalla till ett möte för att göra en gemensam planering med dig, läkaren/rehabkoordinator och din chef, så kanske det känns lite tryggare för dig att börja jobba igen 😊

  Är det någon som lyssnat på Jossans och Victor Frisks podd? Tycker det varit lite tyst om den så grunnar på om det blev en flopp. Själv har jag svårt för pratpoddar där två eller flera bara babblar på om vad de gjort sen förra veckan osv jag lyssnar hellre på poddar som handlar om ett specifikt ämne så lyssnar mest på dokumentärer.
  Är det någon som läst Camillas bok? Hittar inga recensioner.

   Försökte men det gick inte, saknar Elin i poddformat, därför jag lyssnade på deras podd, men det här var hemst! Hon låtsas vara nåt så fint o pryd o han vet ja inte vad han är!

  Tips på varm dunjacka som är av bra kvalitet och går ner till strax över knät? Eller annan bra vinterjacka?

   Didriksson.Inte ”fashion” precis men varma, vattentäta och riktigt bra för mellansvensk vintervardag.

  Någon som vet hur det går för trettonbarnsmamman…? Har de minsta barnen blivit omhändertagna?

   Varför skulle dom ha blivit det?

  Har en vän som har har stora skulder, hon har varit skuldsatt i flera år och jag vet att hon ansökte om skuldsanering för några år sedan men fick avslag. Hon tjänar bra med pengar men är dock mammaledig just nu så har ju uppenbarligen det inte lika gott ställt. Hon har ventilerat mycket över sin situation till mig och att hon bråkar mycket med sin man om pengar, dock har hon inte vågat berättat exakt hur mycket pengar det handlar om till honom. För några veckor sedan pratade hon om att ansöka om skuldsanering igen för att situationen är ohållbar, för att nu för bara några dagar sedan prata om att handla lyxprylar på avbetalning. Hon verkar helt främmande för att det inte är ett hållbart beteende när man redan är djupt skuldsatt att handla på detta vis. Hon har dessutom en massa kommande utgifter för barnet nu som jag ju tycker borde vara prioriterade framför lyxprylar? Hon pratar om att vinna pengar på lotto och att det hade löst hennes situation, hon lever i någon slags drömvärld. Jag visste att det var illa men inte så här illa. Vad gör man som vän i en sån här situation?

   tar upp din oro med henne och tipsar om att t ex ta kontakt med kommunens budget- och skuldrådgivare

    Tack! 💛 Låter som en bra idé med budget- och skuldrådgivaren, ska försöka ta upp detta på ett bra vis med henne.

  När berättade ni om er graviditet på jobbet? Vilken tidpunkt är mest ”vanlig”? 😊

   Du berättar när du vill. Enligt lag senast två månader innan du vill vara föräldraledig. De flesta berättar nog tidigare än så, kanske för att de mår dåligt i början och vill kunna få vila/jobba hemifrån/etc, elller för att de vill, andra när det börjar synas. Från arbetsgivarens sida gäller väl att de gärna vill veta tidigare än senare för att kunna planera sin verksamhet. Helt upp till dig!

   Berättade tidigt då jag mådde väldigt illa och arbetade på sjukhus. Ville inte att chefen eller kollegorna skulle tro att jag var så oansvarig att jag gick dit fast jag var sjuk. Annars hade jag tänkt senast efter RUL, alltså ungefär halvvägs. Känns schysst att berätta så tidigt som möjligt då det kräver en del planering för chefen och arbetsgruppen också. Kan förstå att man vill vänta tills man passerat den första kritiska tiden och/eller tills man gjort ultraljud och sett att allt är bra. Men att bara gå och hålla på det för sakens skull känns väldigt märkligt och larvigt.

   Jag spydde flera gånger om dagen från v8 och kunde inte äta (har mycket god aptit annars). Så berättade för min chef i v9 (var hemma i v8 eftersom jag trodde först att det var magsjuka haha). Försökte vänta med att berätta för kollegor men blev genomskådad direkt, kunde inte äta lunch och kräktes i närmsta soptunna fler än en gång.. he.. he.

   Berättade v 9 typ pga kräktes konstant och vi skulle ha utvecklingssamtal jämte matsalen. 😅
   Skulle inte göra om det, min chef tog det inte så bra. Hade väntat till RUL faktiskt.

   Jag berättade i vecka 20, efter rutinultraljudet.

   Första barnet efter RUL v20, andra barnet typ vecka 11 eftersom vi skulle på konferens och visste att ingen skulle gå på någon bortförklaring varför jag inte drack alkohol.

   Upplever att många berättar efter KUB-test, så cirka vecka 13? Jag väntade till vecka 19-20 när RUL hade gått bra. Kanske hade väntat lite längre om vi inte behövde börja söka vikarie för min tjänst. Min chef visste sedan vecka 14 redan men vi har en bra relation och hon visste sedan förut att jag kämpat med infertilitet.

  Är det bara jag som känner att Alexandra (kissie) blivit så förändrad senaste tiden?
  Hon var ju ganska skön där ett tag. Menar inte att hon är oskön nu, Men tycker det är typ en hel vändning i personligheten, nu försöker hon va som dom här tråkiga beiga marmor tjejerna på östermalm podden med hon dasha eller vad hon heter är så baaa så hemsk kan inte lyssna på henne(alltså andra tjejen)
  Typ att hon sa nyligen att hon hatade nacka och vill bara in till stan, tycker bara hur hennes sätt att prata och vara är förändrat och att hon försöker vara mer som dom och bli accepterad in i den ligan.
  Jag får liksom panik på den typen av influenser och så känns som hon försöker så hårt att bli som dom

   Hon var ju alltid lite utanför när hon var yngre, hade inte så mycket vänner och typ ingen annan bloggare ville umgås med henne/gillade henne. Att nu bli accepterad tror jag gör att hon gör allt hon kan för att de ska gilla henne.

    Ja det är väl det. Jag har ju alltid följt henne utan att känna något för henne men ett tag, ungefär kanske 2 år sen? Då började jag verkligen älska henne, tyckte hon kändes så äkta, och att man insåg då hur coolt ändå att hon jobbade verkligen upp sig. Hon lyckades ändå fortsätta vara relevant gick från bloggare till influenser och bra på sin grej, hon har ju verkligen ansträngt sig, jämfört med tex dessie och paow som inte alls lyckades på samma sätt, alexandra gjorde ju verkligen det.

  Okej hörni, manlig gynekolog!

  Jag hade tid hos gynekolog idag, kommer in och möts av en man. Blir ställd och obekväm, men tänker vafan nu får vi det här överstökat. Han är proffsig och jag har inget att klaga på där.

  Men alltså, jag kan liksom inte släppa att den här mannen har alltså aktivt valt denna inriktning i sin utbildning, av ALLA inriktningar det finns inom sjukvården. Så jävla intressant ur en manlig läkarens synvinkel kan väl det inte vara?
  Eller vad kan det finnas för argument för att ”försvara”? 🙂

  Skrivet med glimten i ögat, har som sagt inget att klaga på från idag. Såååklart tacksam att det finns de som vill jobba med detta 🙂

   Jag har en kvinnlig vän som är snoppläkare (urolog?). Har aldrig tänkt på att det är konstigt av henne men kan absolut tänka så om manliga gynekologer… 🤔

    (Och ja jag vet att det innefattar mer än snoppar men ni fattar säkert 😁)

   Har aldrig förstått den här frågan riktigt. Varför skulle manliga gynekologer ha andra argument att välja sitt yrke än kvinnliga. Eller tandläkare. Varför vill kvinnor jobba med pungkulor eller sperma? Varför vill någon jobba med röv och tarmar?

   Det brukar skämtas om att det är reservvalet för de som vill bli kirurg.

   Men jag tänker att det finns så många skäl till varför en läkare hamnar på den specialitet de hamnar. De ska göra praktik på en massa ställen och då kan en så enkel grej att de får en bra handledare på någon sån göra att de fastnar för området.

    Gynekologer är kirurger? Så är inget reservval. Vet inte hur ni tror att ett kejsarsnitt händer men det är kirurgiskt kan jag lova

   Jag förstår inte varför det skulle vara annorlunda för en man att arbeta som gynekolog. Borde väl i så fall vara samma sak med män som arbetar med magen och gör rektoskopi och koloskopi? Det är ett jobb. Älskar manliga gynekologer de är bäst.

   Bra blandning av mottagningsarbete och kirurgi, akuta och icke-akuta åkommor, möjlighet att jobba både på stora universitetssjukhus och privata kliniker.

   Jag undrar om de tog hänsyn till att det kan vara obekvämt för patienten när de valde sin inriktning.

   Ska finnas (enstaka) manliga barnmorskor med. Då hade man nog blivit ställd!

    Under min första förlossning hade jag en manlig undersköterska. Helt fantastisk och gav ett ovärdeligt stöd. När han kom in i rummet så flög tanken genom mitt huvud att det var ett ovanligt val av arbetsplats för honom, men glömde det lika fort då han uppenbarligen var helt rätt person på rätt plats. Kompetens och empati betyder allt, könet betyder inget.

   Jag själv kan inte relatera till folk som aktivt väljer att jobba i folks munnar hela dagarna (tandläkare) 😂

   Kanske dags för dig med en omskolning till gynekolog så kan du göra egna undersökningar. Problem solved 🙂

   Obstetrik/gynekologi är en av de svårare specialiteterna, så tror många läkare väljer den för utmaningen.

    Dejtade en gynekolog som gav det som anledning när jag frågade.👍🏼

     Alltid undrat om de är trötta på att se fiffi när de kommer hem till frun. Åh nej, inte en till idag😀

   Det är ju en kroppsdel som alla andra? Inte relaterar väl en ortoped till sitt eget skelett? En manlig plastikkirurg som opererar tuttar? Och en barnmorska som inte har fött barn är ju lika bra på jobbet ändå? En frisör som är flintis?
   Förstår inte varför just gyn borde vara bara kvinnor?

    Vi ska väl vara glad att så många som möjligt söker sig till gyn! Vet du hur svårt det är att få komma på undersökning eller att få hjälp när man söker sig till vården pga förlossningsskador t.ex? Trots att det är så jävla vanligt, trots det får en del stå i kö 1-2 år bara för att få komma på undersökning hos bra läkare för att göra 3D-ultraljud. Så bort med den där fördomen att män inte kan vara gynekologer! Det är en inriktning precis som vilken annan som dessutom behöver mer resurser

   Inget konstigt med att män väljer att bli gynekologer! Det är oftast en inriktning som betalar väldigt bra och som inte innebär övertid eller omänskliga arbetstider. Absolut inget konstigt med det, de som tycker det är konstigt är bara barnsliga och paranoida.

   argumentet är att hans kön inte spelar någon roll!! varför ska han försvara sitt val av utbildning pga sitt kön? bara om man har en vagina så kan man bli gynekolog? det är ju så himla brett, allt från underliv till graviditet, preventivmedel, sjukdomar i äggstockar osv. han kanske tycker det är intressant? allt handlar inte om pervon som vill se underliv. stör mig på såna kommentarer som dina om ett helt vanligt yrke. hade du tänkt likadant om din pappa eller make var gynekolog?

   Jobbat och jobbar med läkare och förstår precis varför de vill vara gynekologer. 🙂 Många patienter man möter kan man ”lätt” hjälpa, t.ex. de med svamp, UVI och liknande tillstånd. Det kan kännas lättare än att konstant möta svårt sjuka cancerpatienter. Sedan är det relativt lätt att arbeta på privat mottagning eller öppna sin egen, vilket betyder schyssta arbetstider och riktigt bra lön.
   Och sedan kan väl könet och reproduktiva organen vara intressanta i sig? Varför skulle de vara mindre intressanta än t.ex. tarmar eller skelettet eller lungorna? 🙂

   Om man blir gynekolog blir man också förlossningsläkare (obstetriker), och många lockas av förlossning tidigt i sin karriär som gynekolog/obstetriker. Det är en ynnest att få vara med när barn föds, det finns något magiskt i det. Det är också en specialitet där man verkligen räddar liv ”på riktigt”, genom att i en akut situation göra kejsarsnitt, lösa en moderkaka som sitter fast, stoppa en stor blödning.
   Så för en del kommer nog gynekologin mest på köpet till att börja med. Sedan tröttnar man på intensiva jourer på förlossningen och tycker det är skönt att jobba dagtid på gynmottagning istället.
   Sen är det en väldigt varierad specialitet med både medicin och kirurgi, man kommer långt i diagnostiken själv med hjälp av ultraljud och behöver inte så mycket blodprover eller skicka patienter på röntgenundersökningar.

  Bra blandning av mottagningsarbete och kirurgi, akuta och icke-akuta åkommor, möjlighet att jobba både på stora universitetssjukhus och privata kliniker.

  Tips på var jag kan leta bröllopsklänning? Något mindre märke som jag kanske missat?

   Vad för stil vill du ha?

    Bra fråga, har haft svårt att bestämma mig. Dras mot både a-linjeformigt och kroppsnära klänningar. Vet inte hur jag ska gå vidare nu 🙃

   Tycker By Malina har många fina klänningar!

    Tack för tips, ska kika där

  Hudvård!
  Är lite nybörjare inom hudvård men tycker det är roligt att lära mig mer.
  Jag brukar använda Emma S enzyme peel på kvällen (ca 1 gång/vecka) som jag tycker är fantastisk. Dock blir jag osäker vad som är det bästa att använda i nästa steg. Kanske inte spelar någon roll, men ibland kör jag ett serum och sen en nattkräm. Får för mig att det är smart att köra en nattmask så då brukar jag ta Origins drink up intensive night mask.
  Är jag ute och cyklar med den här rutinen eller låter det klokt?

  En annan sak är att jag fått en så störande rejäl torrfläck mellan ögonbrynen, som en röd blaffa. Upplever att den blir något bättre när jag kör peeling och smörjer noga, eller finns det något annat dunderknep?

  Kan vi prata om hur klantiga Caia är i sina reklamer som dyker upp helt random på instagram. Det var någon slags ”hjälp”bild på beroende på vad för färg på ögonen du har som ska leda till en specifik palett du ska ha. Och ”Hazel eyes” pilarna ledde till ingen alls. Ingen som dubbelkollar på kontoret, bara mata ut massa 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.