513 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är helt slut efter denna jobbvecka och lite för lite sömn att jag totalt pajade efter jobbet. Fick panik av att jag behövde handla mat och framför allt komma på vad jag skulle äta!! Snyftade för mig själv tills min pojkvän ringde för nån timme sen, grät (!!!!) till honom och önskade tyst att han skulle erbjuda sig att komma över med mat, vilket han inte gjorde. Är nu besviken och önskar att ni talar om för mig hur orimlig jag är! Min rationella hjärna vet det, men inte resten av mig…

   Obs är alltså 27, inte 7

   Artilleri haglar vid fronten. Du överlever.

    Och nånstans just nu dör en stjärna och ett helt solsystem kollapsar, men du får som tur är ha dina problem ändå.

   Ibland får man vara svag. Men klandra inte din pojkvän såvida han inte är tankeläsare.

   Ja du är jätteorimlig faktiskt. Du borde ha sagt ”jag är så trött, kan du inte komma över, ta med lite hämtmat så äter vi tillsammans”.
   Det går inte att läsa folks tankar och gråter du i telefon kan vissa uppfatta det som att du är ledsen och trött och inte vill träffa någon alls.
   Till exempel.

   Foodra eller liknande? Köp pizza? Rosta mackor? Gå o lägg dig?😊

   Känner med dig, man kan verkligen bli låg av stress och trötthet. ❤️

   Exakt samma här.. men hämtade en vild unge från skolan däremellan också, kvällens mål är att inte somna före henne 😅 känt mig helt paj efter tidsomställningen blir verkligen påverkad av mörkret även om det såklart är ett problem av mindre sort.

   Jag hade också blivit besviken, men det beror kanske lite på hur ens relation ser ut. Hade jag gjort likadant mot min man hade han erbjudit sig att handla mat, fixa och greja men då har vi levt ihop så pass länge att han förstår att min gräns är nådd för länge sen om jag beter mig så.

    Förstår hur du menar men som andra sagt är han ju inte tankeläsare. Vi bor inte ihop och har varit tillsammans strax under ett år, så i min mer rationella hjärna kan jag inte blamea honom hehe

     Nej då är det ju ett annat läge tänker jag.

     Jag håller inte med de andra. Iom att du var så trött att du grät kunde han varit lyhörd och erbjudit sig att fixa lite mat till dig.

      Han kunde ju också varit lyhörd och hört att hon behövde vara ifred.

      Dvs, han vet inte vad hon behöver om hon inte kommunicerar det (vilket hon ju själv är medveten om, så det i sig är ingen diskussion)

      Men jösses, ryck upp dig. Jag skulle tänka att jag inte orkar med en sån drama queen.
      Grina i telefon för att man inte orkar handla? Du trollar va?

   Tack hörni, både för empatin och ni som säger att jag är orimlig! Fick i mig lite pasta och så går jag och lägger mig efter på spåret. Bör vara en ny människa imorgon

    Glass, chips & godis är perfekt att äta en fredag om en inte orkar laga något.
    Annars en liten lista med annan snabb mat:
    Mjölk och flingor (den med tigern är otroliga)
    Kräm med mjölk
    Keso + avokado macka
    Guacamole + chips
    Filmjölk + jordgubbssylt
    Mackor med ost och gurka
    Fruktsallad
    Pasta pesto
    Tonfisk på burk med gräddfil, kryddor och potatis + någon grönsak typ tomat
    Tomatsoppa
    Fryspizza
    Något som kanske är dyrt men som gör mig på bra humör sushi köpa med hem och tugga i sig de goa bitarna + någon go efterrätt kvällen är räddad ♥️

     Såååå bra tips!

     Till ao, känner igen mig helt och hållet i känslan av utmattning och den överväldigande besvikelse som i ett sådant tillstånd kan uppstå över saker som att ens partner till exempel inte är tankeläsare. ❤️ Ett tips från någon som varit tillsammans med sin kille i 10 år, ju mer du är verbal om dina behov desto lättare kommer han ha att ni identifiera vad du behöver i förlängningen. Men fattar helt och hållet känslan. Min kille är fortfarande helt hopplös emellanåt och konstigt nog sammanfaller det ofta med när jag är helt slut eller har PMS. Konstigt det där. 😂 Hoppas du mår bättre imorgon! ❤️❤️❤️

   Alla har vi ju vardagliga bekymmer ibland/ofta. Tråkigt att du känner att du behöver ta upp det här som första inlägg , som jag förstår har stört dig hela dagen. Sorry (väx upp)

    Men herregud har ni aldrig ett rant moment? Alltid tänker ”nääe vet du vad, inte ska jag klaga eller vara trött när det pågår krig” – en kan vara tacksam för sin frihet och trygghet och ändå få ranta över att vara trött efter jobbet, sur på partner eller vad f-n som helst.

    Ts, ta till dig av empatin och sov gott efter på spåret! Hoppas att du mår bättre imorgon ❤️

     Tack ❤️

      Tyckte inte alls det var ett dåligt första inlägg. Visa omtanke om någon är aldrig fel. Sov gott❤️

    Men vilken tråkig kommentar. Snarare tråkigt att du känner behovet av att komma ett sånt svar, du borde bara scrollat vidare

   kramen till dej.
   ny dag i morn.
   ta en kopp te täckte i soffan kolla på spåret.
   en bit choklad.
   allt blir bra!

    Tack vad snäll du är ❤️ ligger faktiskt med täcket i soffan, blir en kopp te sen också

   Fast man är ju inte mer ännu människa. Jag har själv en jobbig dag. Man ska inte vara hård mot sig själv. Kram.

    Kram på dig med, hoppas morgondagen känns lättare

   Jag tycker iofs inte att det är helt orimligt att bli besviken på pojkvännen oavsett hur kort eller långt ni varit ihop. Handlar väl om empati o förmåga att lyssna till andras behov. Du gråter i telefon att du är trött o ev att du inte orkar handlar o inte vet vad du ska handla. Då hade han faktiskt kunnat ta bollen o föreslå själv att ”du, jag hör att du är trött o hungrig. Jag kommer över med mat.” utan att du behöver säga något. (givet att han bor tillräckligt nära för att göra det, i annat fall hade han kunnat säga jag önskar jag var närmre så hade jag kunnat komma med mat)

    Eller hur!
    Hade jag ringt någon av mina kompisar hade dom gjort det utan att tveka. Tycker inte det är ett orimligt kram på en pojkvän?

     Snarare orimligt att inte erbjuda att komma med mat. Om han inte uppfattade att hon var hungrig hade han ändå kunnat komma och sova hos henne. Vilken låg ribba ni kvinnor satt, skäms! Ringer jag och gråter då ska han ÅTMINSTONE inte lägga på förrens jag samlat mig. Inte f@n ska en man låta sin flickvän må skit hemma….

     Välj bättre män så höjs ribban för oss alla. Jag har dumpat män för mindre..bla ett ex som skrattade när jag grät för att jag missat en tenta. Han skrattade och sa ”men prata bara med mentorn”. Visst, det funkade men attityden var ett no-no. Om jag inte ens kan vara ledsen nu när vi dejtat i 4 månader och få stöd, då kan jag nog inte räkna med att han stöttar mig när jag är sjuk, gravid, sörjer osv. Inget för mig.
     Min nuvarande man hade aldrig låtit mig gråta utan att hämta mig/ stätta mig tills jag har styrka att släppa det som tyngt mig.

     Ts du är inne orimlig. Du känner som du känner för att du uttryckte att du behöver stöd och kärlek men fick inget behov tillfredställt. Du vet att detta är en varningsflagga och vill att vi ska klanka ned på dig så att du kan oskyldigförklara din pojkvän. Man behöver inte vara en tankeläsare för att lösa ekvationen min flickvän är ledsen = jag muntrar upp henne. Om han hade tagit sig tiden att lyssna då hade han förstått att du är hungrig, trött, i behov av närhet och känna dig hörd. Han hade då kunna 1. Komma över. 2. Komma över och ta med mat. 3. Beställa mat till dig och prata med dig tills du lugnat ned dig. 4. Bara lyssnat och gett dig bekräftelse.

      Om jag har haft en pissdag och är ledsen vill jag bli lämnad ifred. Jag kan absolut gråta och bli tröstad av min man, men sen vill jag inte ha sällskap. Det absolut finaste han kan göra är att inte tränga sig på mig, jag vill ha space.

      Är det jättesvårt för dig att förstå att vi är olika och behöver olika saker? Och att vi utgår från oss själva när vi försöker tillfredsställa den andres behov (tills man känner varandra så bra att man vet hur den andra fungerar i varje given situation).

      Vi vet ju heller inte hur samtalet gick. Eller omständigheterna på hans sida, han kanske också haft en riktigt jobbig dag och bara ville lägga sig i soffan och gråta.

       Om någon är ledsen så frågar man väl först om man kan göra något för personen? Säger du då att du vill ha space så är det såklart fine, men man kan ju inte utgå från att folk som gråter vill vara ifred.

       Undra varför civilkuraget=0 nu för tiden…

        Du läste alltså inte hela kommentaren.

         Jo men jag håller inte med. Tycker det är givet att stötta och fråga om den som är ledsen behöver något, inte utgår man från sina egna behov. Man frågar. Alltid.

      Om du svarade mig så tyckte jag att det var helt orimligt att pojkvännen. Kanske var otydlig och såg också att jag skrivit ”kram” istället för ”krav” haha. Jag menade att man inte ska ställa lägre krav på pojkvän än vad ens kompisar hade gjort utan tveka. Såna som bryr sig på riktigt alltså

       Jag höll med dig och hoppade på dina tankebanor haha!

     Håller alltså med dig 🙂

   Jag tycker det är befriande att fler outar sina orimliga känslor. Jag har många såna, ofta. Men med killar har jag lärt mig att man måste vara övertydlig, tyvärr.

    Verkligen övertydlig behöver man vara, ge instruktioner typ. En del killar blir helt ställda när man gråter också och vet inte hur de ska hantera situationen. Min sambo gick och gjorde sig en grogg en gång när jag låg och bölade över att jag trodde att jag skulle bli av med jobbet…

    Jag håller med men samtidigt så kan man inte vara tydligare med att man behöver närhet och empati är man ringer och gråter… det är liksom den högsta signalen man kan skicka över telefon. Att gråta är att känna sig kvävd av sina känslor. Den man ringer när man gråter är den man behöver få tröst av. Om denne ignorerar ens rop på hjälp då har man plötsligt en cocktail av känslor såsom ångest, självklankning, sorg, besvikelse, ensamhet och oro.

     Nu var det ju han som ringde henne. Och vi vet inte om han försökte trösta henne eller inte.

     Du drar alldeles för långtgående slutsatser av det ytterst lilla ts skrivit. Du skriver också saker som absolut inte är applicerbara på alla människor. Jag gråter jättelätt när jag är övertrött, det betyder inte att det är ett rop på hjälp. Det betyder definitivt inte att jag känner mig kvävd av mina känslor. Om min särbo inte kommer över med mat och gulligull känner jag inte den cocktail av känslor du beskriver. Jag kan vara trött och ledsen utan att hela min värld rämnar, och jag behöver inte bli behandlad som om min värld har rämnat. Jag kan också vara fullt medveten om att mina känslor, i stunden, är överdrivna pga att jag är trött.

      Nu mådde ts dåligt och behövde stöd och tröst, fattar inte varför du skriver om dig själv.
      Vilken normalt funtad människa som helst kollar med den som gråter vad den behöver. Om du gråter för minsta lilla så får det stå för dig men ts mådde ju dåligt och mår fortfarande dåligt. Tycker att gulligull är en del av relationen. Synd att du tycker att det är orimligt att räkna med sin partner när man mår piss…

       Var går gränsen mellan gulligull och någon som behöver psykologhjälp? Gör inte partnern till en terapeut

        Vilka terapeuter kommer med mat när man haft en dålig dag?? Vill veta!

          Precis vad jag tänkte… 😅

        Det är folk som du som förstört vården. Om du söker psykakuten så fort du tappar en tår och uppmanar andra att göra det då är du sjuk på riktigt.

       1. Vi vet inte om han gav stöd och tröst, vi vet bara att han inte kom med mat.

       2. Jag skrev om mig själv för att ge dig perspektiv och försöka få dig att förstå att alla inte är som du.

       3. Jag har inte skrivit att jag inte tycker att man ska kunna räkna med sin partner, lägg inte ord i munnen på mig. Och med det så har jag noll lust att försöka kommunicera med dig, det är en av mina starka principer – att aldrig någonsin diskutera med någon som påstår saker jag aldrig sagt/skrivit.

        Men tyst då om du inte kan stå för dina argument.

   Du är inte orimlig! Jag är gravid i v36 och vi har precis flyttat till ny lägenhet. Med andra ord allt är kaos, sambon har haft en stressig vecka på jobbet, jag ha vart hemma sjuk och idag ville jag ha hjälp med lite grejer.
   Han lägger sig i soffan pga helt slut. Jag är också helt slut men köttade av ilska på och bar grejer till vinden. Sen grät jag i duschen för att jag kände mig övergiven och ensam 😅
   Ibland går det inte att kommunicera och man får vara orimlig

    Tänk på att du har graviditetshormoner som hoppar runt i kroppen nu som gör dig extra känslig. Var det så viktigt att fixa de där sakerna till vinden just idag, om sambon sov ut så hade han kunnat ta tag i det dagen efter.

    🩷

   Om ni är särbo, brukar ni inte träffas på fredagar och fixa god mat då? Är ju det bästa med att vara särbo, man fixar mysiga middagar på helgerna. Sedan har man egentid emellanåt och gör vad man vill/slipper bråka om fjärrkontrollen 😉

    Förstår din tanke! Just denna vecka har vi dock setts varje kväll och båda var trötta efter jobbveckan så det blev egentid just på fredagen 🙂

     Då var ju han också trött, men du tyckte att han skulle handla åt dig, för du var trött?

   Trodde inte denna fråga skulle engagera såhär mycket haha, säkert ingen som läser detta såhär sent men vill förtydliga att jag är en gråtig person, gråter ofta dvs min pojkvän är van och vet att det inte betyder att min värld har rämnat. Han frågade naturligtvis varför jag var ledsen osv. Jag tycker även själv jag var orimlig och min besvikelse på honom helt ogrundad pga han är inte tankeläsare. Tack och hej, uppskattar alla fina kommentarer!

    Låte rände lite som att du ursäktar hans reaktion? Den här gången grät du ju för att du inte mådde bra, inte för att du hade sett en gullig video liksom. Att du gråter ofta och han lärt sig ignorera det låter inte vettigt. Det kanske kan förklara att det blev som det blev just igår men tycker ni ska prata och du ska uttrycka dina behov. Kan ju vara så enkelt som att han får reda på att han behöver fråga vilken typ av gråt det är och oavsett peppa dig? Han kanske inte behövde komma med mat om ni setts varje dag men hade kunnat säga åt dig att köpa lite pasta och pesto, en påse lösgodis och en cola zero och gå hem. Dvs ingen större skillnad på det som faktiskt skedde och ingen krävande insats från honom men du hade känt hans stöd. Din gråt må ha varit en smula dramatisk men ibland är det så vi behöver vara, tryck inte ner den delen av rädsla för att vara krävande! Speciellt inte om det som ”krävs” är väldigt lite. Hoppas du mår bättre idag <3

   Snälla….

   Är du på väg att bli utbränd möjligtvis..? Att det känns så övermäktigt att du börjar gråta att behöva fundera på mat låter lite som en varningsklocka. Man får såklart ha dåliga dagar! Men viktigt att vara uppmärksam på tecken, det är aldrig värt det att bränna ut sig! Ta hand om dig

  Har ni ätit lussekatter än?

   Japp!

    Nej bara en jättedegig saffransbulle från espressohouse som var alldeles undergräddad

   Ja, en halvtorr från Ica. Men i helgen är det jag som spatserar till Bröd & Salt deras saffranssnurror är det sjukaste!!

    Det är sant, jag åt en sådan förra veckan och jag blev golvad! (Inte av ICAs torra då utan B&S)

    Inte goda på Ica, så torra ja!

   HUR är detta intressant att veta? 😅

    Ungefär lika intressant som att någon börjar grina för att hennes kille inte kom över med middag.

     Det är väl åtminstone en diskussion med olika åsikter. Detta är en totalt intetsägande ja/nej fråga.

      Nej, folk svarar ju på en massa olika sätt. Mycket mer intressant än ytterligare en fråga om vad man ska packa i bb-väskan.

       Även om någon brer ut svaret genom att tillägga att man ätit skumtomtar så är det ju….ointressant?

        Jag håller inte med, jag tycker att det var en gullig fråga. Men du kan gärna skrolla ner och hålla bb-väskan sällskap för det är… ointressant.

         Haha jag satt precis och tänkte på att det är lite gulligt på något sätt att dessa frågor alltid dyker upp när det börjar närma sig lussetider och fettisdagen, osv. 😂💕💕

        Läs inte då?

      Flundra du skapar ofta trådar som ger många svar, men helt ointressant.

       Anonym 20:42
       Även om det är helt ointressant så fick jag ett svar av dig. Puss på nosen.

       Eftersom ingen annan bryr sig om huruvida jag har ätit någon lussekatt så blev jag lite glad. Sånt här behövs också. /Ensam j*vel

   Ja! Både traditionella lussekatter och saffranssemla. Mums!

   aldrig. gillar inte lussekatter. men ätit pepparkakor och skumtomtar.

    Färska skumtomtar är det bästa som finns!
    Avskyr när man får en stenhård!

     Jag älskar de stenhårda! Och gillar dina små frågor här 🙂

     Hur länge tar det innan de blir hårda?

      Du kan lägga in dom i ugnen, Vet inte hur det smakar men såg något på nätet om det.

   JA men kakor med saffran i stora o sega kakor som finns på Ica.

    Vad är det för kakor? Är de runda och platta?

    Jaaaa dom är så goda!!!

   Nej, bara saffransgifflar. Någon måtta på förjulen får det lov att vara.

  Jag har sökt nytt jobb! Känns inte alls som att jag är kvalificerad men blev kallad på intervju så nu är jag orimligt hoppfull🙄 Kommer bli så besviken!

   Känner likadant. Söker massor av jobb själv också. Fått många nej…

   Håller tummarna för dig 💪💪💪

   Jag läste någonstans att en ideal kandidat uppfyller ca 60% av kraven. Det för att rollen ska vara utvecklande. Uppfyller du alla krav kommer du troligtvis inte bli lika långvarig i rollen (eftersom du blir uttråkad för du kan allt) jämfört med om du har massor att lära dig men en bra grund av passande erfarenhet 😊 Jag har landat två jobb jag absolut inte uppfyllde kraven för, så fokusera inte för mycket på det. Lycka till!!

  Vad har ni för ljusslingor på balkongen som SYNS ordentligt? Hade en batteridriven förra året och den var så klen så vill ha en med kontakt och som man kan få in genom balkongdörren. Tipsa tipsa, tack! Gärna med länk! 🙂

   Vår granne mitt emot jag en superstark blå ljusslinga som lyser upp hela vårt kök…kan fråga henne imorgon🤣

    Passa på att klippa av sladden.

    Vår granne har en fruktansvärt starkt slinga på balkongen, dom som bor bredvid lär inte behöva tända sina egna lampor inomhus!😂

   https://www.clasohlson.com/se/LED-Pro-utbyggbar-ljusslinga-med-5-ars-garanti,-utomhus-Northlight/p/36-8071

   Gillar dessa 😊 Ger ett mjukt, ”gult” sken. Dessutom 15% nu 😁

   Jag har en sån här, tycker den syns bra. Finns i olika ljus tror jag om man vill ha annat. https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/jul/julbelysning/ljusslingor-utomhus/ljusslinga-led-022464/

   Genom balkongdörren? Menar du med en trådsmal kabel då, eller missuppfattar jag? De flesta lampor och slingor som är anpassade för utomhusbruk har en ganska tjock sladd.

    De flesta utomhusslingor har jättetunn sladd som enkelt går under balkongdörren utan problem
    Kolla på Claes Ohlsson t.ex!

     Under stängd balkongdörr alltså!

   Är ganska säker på att du inte får in en sladd genom balkongdörren, om du har tänkt att kunna stänga den.
   När man har en elslinga så har man kontakt på balkongen.

  Vad förväntas av en när man bjuder på middag som ”vuxen”?

  Long story short; Jag har aldrig gått på, eller anordnat, middagar annat än för barndomsvänner. Jag är nu närmre 30 år gammal, tog examen i våras och har nu arbetat några månader på en juristbyrå. Råkade nu bjuda hem mina sex kollegor plus deras respektive på middag om två veckor…

  SÅÅÅ… Vad förväntas? Har man housetour? Välkomstdrink? Försnacks? Underhållning? Hur har man, som vuxen människa i lite finare sällskap, en middag? Hur gör man?

   Alkohol måste finnas!

    Ja, det är planerat för. Både alkohol och självklart alkoholfria alternativ till de som så önskar. 🥂

   Oj. Säg upp dig, flytta till Argentina och fejka din egen död. Då slipper du.

    Haha va? Jag ser jättemycket fram emot att få hålla i middag, är bara lite osäker på vad som förväntas av mig och vill göra ett gott intryck på mina relativt nya kollegor…

     Kan du inte göra ett gott intryck under arbetstid? Personligen vill jag hålla mitt privatliv privat och skulle aldrig komma på tanken att bjuda hem kollegor. Varför skulle jag vilja umgås med dem på min fritid? Kan tillägga att jag har ett långt yrkesliv bakom mig och har haft flera seniora roller i näringslivet. Tycker du ska ta dig en funderare på vad du vill ha för typ av förhållande med dina kollegor.

      Men vilken snorkfröken! Jag blev nära vän med HR-chef och lager-chef, vi är ofta hemma hos varandra med familj och respektive. Man kan ju inte hjälpa att man har den turen att hitta nära vänner bland sina kollegor.

      Jag skulle aldrig vilja gå hem till en kollega på middag. Dessutom med min partner? Nej verkligen inte.

   Vill slå ett slag för att köpa mat och lägga i formar så att det känns hemgjort 😊

    Nej! Hemlagat. Men det behöver inte vara avancerat eller dyrt. Men något hemlagat skulle jag kört på 🙂

    Men varför fejka/ljuga? Konstigt.

   Absolut fördrink och snacks!! Löjromschips eller chark går ju alltid hem. Finns inget stelare att sitta tomhänt och småprata i väntan på middag… skulle också stå för alkoholen, kanske bubbel till fördrink/”mingel” och erbjud vin till maten. Sedan kan man ha några alkoholfria roliga alternativ och någon öl kanske? Du lär få några vinflaskor som gå-bort gåva av dina gäster också skulle jag gissa.
   Skulle också utgå från att det kanske förväntas att man bär inneskor

    Inneskor? Fan vad låginkomsttagare jag är känner jag, skulle aldrig ens tänkt tanken.

     det hör inte till vanligheterna i mina kretsar heller men tänkte att de är jurister och kanske vana vid det i de fina salongerna 🤣

      Men så fina i kanten är de väl ändå inte😂 kan inte relatera på något sätt alls

      Du menar att jurister är finare /bättre människor?

     Inte jag heller och då ligger nog min lön mer på medel än låg. Men brukar i alla fall kolla att strumporna är hela så inga tår sticker ut när jag är bortbjuden så lite klass har jag allt haha!

    Inneskor? Så gästerna tar med ett par extra skor i handen och byter om när de kommer in i hallen? I min värld låter det otroligt märkligt, om jag får vara ärlig.

     Precis så! Tex ett par ballerinaskor eller klackar. Inte så vanligt i Sverige kanske men väldigt vanligt i andra länder

      Men varför skulle det då förväntas i Sverige?

       Jag är uppvuxen i en lägre medelklassfamilj och vi hade alltid inneskor när vi var bortbjudna eller ”hade främmat”(som man kallade det).

      Det är inte alls vanligt i andra länder. Där tar man inte av sig skorna, det är ett väldigt skandinaviskt fenomen.

     Jag är uppväxt med inneskor vid bjudning. Mitt tips är att använd det om du vill, men hoppa över det om det inte är något du använder. Spring inte och handla ett par inneskor för dina juristkollegors skull. Ni ses för att det ska vara trevligt och avslappnat och inte för att visa upp vem som kan gissa sig till flest etikettsregler.

     Mina bästa tips är att förbereda handling dagen innan och att börja laga maten i tid (ingen vill sitta i 1-2 timmar och vänta på att maten blir klar). Ge dig inte på någon ny ”paradrätt”, som du sen måste stå i köket och febrilt rädda under tiden gästerna undrar om de ska hjälpa dig. Kör på något som du känner dig trygg med att laga.

     Servetter är trevligt (gärna som passar säsongen och inte restetservetter från kräftskivan eller midsommar). Sätt helst inte ut köksrullen. Kaffe på maten är trevligt till desserten och ha gärna te om någon hellre föredrar det. Laktosfri mjölk och något vegetabiliskt substitut kan vara bra att ha (trist om nåt par måste avvika tidigare från middagen, för att ena partnern måste hem och sätta sig på toaletten).

     En chokladask brukar uppskattas av många, att kunna skicka runt framåt småtimmarna. Det behöver verkligen inte vara någon dyr ask!

     Vet inte hur du bor men för guds skull städa båda toaletterna om du har mer än en, eftersom det ofta brukar vara åtminstone 1-2 gäster som vimsar iväg på toalett nr.2. Trist om den då är ostädad.

     Någon kanske dyker upp med inneskor men alla kommer inte att göra det. Håll det avslappnat och kommentera det inte och få inte panik om du inte själv har några inneskor på dig.

     Sista tipset är att ha trevligt och kom ihåg att dina kollegor vill lära känna dig mer. Det kommer att gå bra!

     jättevanligt i min släkt
     min farmor o farfar hade alltid o min pappa o jag har haft det på jul bland annat och vissa fester.
     lite gulligt 😍

     Man kan ta med dem i en liten tygpåse. Detta påminner om min barndom när jag som barn fick följa med de vuxna på middagar ibland. (”Vanlig” medelklass).

     Det handlar om respekt för värden – klackar kan skada golvet. Hälsningar från en som aldrig bär klackar och således aldrig behövt använda inneskor.

      Man kan ju annars bara ta av sig skorna inomhus som alla andra i det här landet.

     Det hände mig en gång på julbord hemma hos en äldre kollega (från överklassen). Alla hade med inneskor! Förutom jag ett par andra yngre personer som gick runt i finklänning och strumplästen 😅

     Tror det har mer med ålder att göra! 50+ kan dyka upp med innesko

      50+? Snälla det är väl inga 50+ som kör med inneskor? Men 80+ däremot.

    Alltså det är väl självklart att man står för alkoholen om man bjuder på middag? Eller jag kanske inte förstod bara, förlåt isåfall.

     För de flesta är det nog absolut det. Hade jag bjudit middag hade jag dock inte gjort det så jag själv aldrig någonsin druckit alkohol och dels knappt vet skillnad på öl och vin och dels inte vill lägga pengar på något som jag själv inte vill alltid tackar nej till när jag blir bjuden tillbaka. Sen tycker jag inte allt umgänge behöver vara förknippat med alkohol och att folk blir mer eller mindre berusade. Hade dock informerat om detta innan. Å andra sidan hade jag inte bjudit någon på middag som jag inte redan känner väl och som inte hade förväntat sig alkohol.

   Ordna en middag som känns bekväm för dig. Välkomstdrink och lite snacks, så man kan prata en stund innan middag. Servera mat som är lätt att förbereda, tex kall förrätt eller soppa, ugnsrätt som huvudrätt el.dyl, så du inte behöver spendera mycket tid i köket då gästerna kommit. Kom ihåg att umgänget är viktigast, det kommer att bli bra!

    Tack för tips! Jag tänker mig nog att välkomstsnacksen får dubbla som förrätt, och gå direkt på varmrätt plus efterrätt. Ska absolut kolla upp någon bra ugnsrätt att servera!

    Och på tal om att servera, förväntas jag lägga upp och servera färdiga tallrikar, eller kan jag ställa fram formar på bordet så alla tar själv?

     Gällande servering: vilket som fungerar bra. 🙂

     Finns en supergod vegolasange!
     https://www.ica.se/recept/lasagne-med-halloumi-spenat-och-pumpakarnor-718382/
     Perfekt att bjuda på😍

      Lika perfekt med vanlig lasagne med kött i.

     Det går jättebra att sätta fram ugnsformar på bordet och serveringsfat beroende på vad du lagar. Det enda är väl att inte sätta fram kastruller på bordet. Gjutjärnspanna/-gryta går dock bra att ställa fram på bordet (det blir för blaskigt att hälla upp i serveringsform).

     Du som värdinna kan hjälpa gästerna verbalt om de blir ”blyga” och inte vågar servera sig själva. Oftast brukar det gå bra och gästerna lägger upp själv och hjälper varandra naturligt.

     Det enda som är viktigt och som kommer förväntas av dig är att du hälsar gästerna välkomna och visar dem till bords. Här kan du med all fördel ta en liten skål. Inget märkvärdigt men säg att du tycker det är trevligt att de har kommit på middagen och presentera vad för mat de bjuds på. Höj ditt glas något och se på alla gästerna runt bordet och ta en klunk och sätt dig ner.

     Ljus är också trevligt och en duk/löpare på bordet.

   Housetour ja, snacks ja, välkomstdrink kanske – beror på hur länge du ska dra på att servera, underhållning – absolut nej. Du bjuder på mat o snacks och när de frågar om de ska ta med något säg att alla par kan ta med en flaska vin var. Är det någon som du känner lite bättre som propsar på att ta med något kan du säga att den får göra efterrätt om den vill

    ”Hej och välkommen, vill du titta i mitt hus?” känns så avigt. Hur och när går man husvisning på ett rimligt sätt? Vad visar man? Vad undviker man? Sovrummen känns rätt privat va?

    Behöver jag nämna att jag är lite lätt ängslig och inte är något socialt geni? 😄

     Du behöver inte föreslå det. Men någon kanske säger ”Jag kikar runt lite” och då kan du ju ta kommando och visa runt. ”Absolut! Här är alltså vardagsrum och kök. Här inne är sovrummet .. etc.”. Eller så säger du ”Välkomna att titta runt så går jag och öppnar en flaska bubbel så länge!” Så kan de komma till köket sen för sin fördrink. Jag tycker alltid det känns intimt att kolla in folks sovrum så jag brukar titta snabbt och sen gå vidare. 😅

      Fördrinken kan de tassa runt med under sin husesyn. Det brukar uppskattas.

       Med är det med svenskar som ska snoka i andras hem? Det gör aldrig mina gäster och inte jag heller.

        Eller hur, det hör inte till tycker jag, möjligtvis att, om man har två våningar, får det sagt till sig ”ta er en liten titt, maten är alldeles strax klar” eller nånting, men då går man på nedervåningen och tittar endast lite snabbt där dörrarna är öppna? Oftast går man ju dock och sätter sig nånstans och pratar lite.

     Stäng dörren till sovrummet så behöver du inte visa det.

    Det verkar vara nya kollegor (med partners) till Luna , så bäst att bara säga att gästerna kan komma som de är och inte behöver ta med sig något. Det kommer säkert vara medtagna småpresenter ändå som: en flaska vin/blommor/någon choklad.

    Nej, säg inte att de ska ta med sig nått… inte vin heller, det kan de göra om de vill utan att du säger det. Blir bara konstigt.

    Skulle aldrig be dem ta med en flaska vin, även om de frågar. Man tackar nej och sen tar de med ändå, om de vill (och de flesta gör väl det)

   Hahaha älskar dig bara av att läsa detta! Vill också komma på middagen!

    Haha! Tack, tror jag? 😄

    Jag också! Om du sagt till tidigare kunde vi haft en testmiddag tillsammans 😅

   När det är så många du ska bjuda säger jag ”gör det enkelt”! Satsa på plock och buffé du dukar upp på köksbänken och låt gästerna gå och ta för sig vad de vill ha. Då kommer det finnas nåt som passar alla. Bröd. Ostar. Sallader. Vad som helst! Ha så mysigt! Avslappnat, glatt och kul.

   Tutorial finns i avsnittet i The Office när Michael och Jan bjuder hem kollegorna

    HAHA!

    Dinner party!

    Ja bra idé. Välj mat som ska tillagas i tre timmar och börja när gästerna anländer.

     Jag har en sån kompis. Var ditbjuden på middag, men när vi kom fick reda på att vi skulle laga maten tillsammans. Inga problem egentligen, men jag blev ansvarig för att baka en viss sorts bröd. Blev minst sagt lite snopen när jag såg att receptet krävde tre gäsningar på 45 minuter var…

   Fördrink/Bubbel. Nån typ av snacks som står på Tex köksön. Så man kan mingla lite. Sen förrätt. Ett fat med chark, ostar, lite frukt tex vindruvor. Så kan man plocka och sitta och snacka. Varmrätt är svårt, vet inte om det förväntas att ha vegetariskt alternativ men jag hade nog kört potatisgratäng, rödvinssås och typ ugnsbakad rostbiff . Eller möjligtvis oxfilé . Fräsch sallad till. Till dessert, något du kan förbereda i förväg o plocka fram bara. Kanske chokladmousse eller creme brule eller nåt. Sen när alla är lite avslappnade efter mat o alkohol kan det ju vara kul o plocka fram nåt spel. Finns ju lite olika quizspel som är roliga. Lite snacks efteråt också såklart som kan stå framme.

   Fördrink -bubbel, snacks/förrätt- chark, chips, plock.
   Middag- marinerade kycklingben/bröst i ugn med ugnsrostade grönsaker. (Tex, paprika, rödlök, morötter, potatis) fetaoströra (CF, feta, vitlök, mynta) och hummus (köpe), libabröd.

   Efterrätt: pms kakan, (se Frida Lunds recept på insta)

   Enkelt, går att förbereda innan och maten i ugnen sköter sig själv.

   Kommer gå svinbra, så kul att bjuda hem på middag!

   Så här hade jag gjort om jag ville att det skulle vara fint men inte FÖR avancerat:

   1. Plock och välkomstdrink (exempelvis: mousserande. Behöver absolut inte vara champagne.)
   Plocket kan exempelvis vara lite ost eller: lite finare chips och oliver. Det behöver inte vara supermycket
   för det ska ju vara just plock inför den faktiska måltiden.

   2. Varmrätt: hemlagat. Det behöver inte vara något som är svårt att göra. Alla älskar en god pasta. Det är dessutom höst
   och då passar det bra med risotto och liknande hösträtter. Till maten: vin och eventuellt men inte nödvändigtvis några öl som reserv, om någon föredrar det framför vin. Är de riktigt bra gäster har de tagit med en vinflaska som present till dig. Den kan du välja om du vill spara eller öppna under middagen.

   3. Efterrätt: exempelvis en lite finare glass (så som Järnaglass). Eller: glass med frukt. Enkelt men gott.

   Om man vill men absolut INTE ett måste: avec och lite choklad eller liknande till efter efterrätten.

   House tour: det är väl alltid trevligt men inget jag skulle tänka för mycket på i förväg. Men klart det är smart att vara beredd på att de kanske vill kika runt.

   Inneskor: skrattade rakt ut åt den kommentaren. Mycket kul men inget jag hade ägnat tankekraft åt. Har aldrig skor inne när jag bjuder på middag.

   Du låter som en superfin person och de ska vara glada att de får komma till dig på middag. 🙂

   Musik i bakgrunden.
   Tända ljus även på toaletten/ doftpinnar.
   Rullade handdukar på toaletten plus en liten korg att lägga de i så alla får en ny är ett lyxigt och lite flott sett så har min killes moster ofta och de är en sån lyx att inte torka händerna på en halvblött handduk efter ☺️.
   Goda drycker.
   Gärna is.
   Tygservetter bra för miljön och snyggt
   Snacks bricka med olika element och konsistenser tex:

   Några olika ostar, lite frukt, någon grönsak, något krispigt, lite bröd eller kex, någon röra plus små tallrikar så en kan plocka ihop sin lilla tallrik och hänga med dig i köket eller i vardagsrummet.

   Förbered lite frågor som du kan ställa till alla kring bordet eventuellt kolla runt efter något intressant att ta upp vid middagsbordet som får samtalen att hållas igång annars att prata om dina egna drömmar och mål är också spännande ♥️ Lycka till kommer gå strålande

   Åh fy vilken ångest!

    Nej då, inte alls. Jag är jättepepp, bara lite ängslig över att vilja göra ett gott intryck.

     Hur är ni på jobbet? Hur är du med andra när du bjuder in till middag? Tänker att varför krångla till det om du inte brukar krångla till det annars, liksom, gör dig inte till för mycket. Jag förstår att du vill göra ett gott intryck men det kommer också märkas om du inte är bekväm.

     Hur som helst, mitt tips är: gör mycket mat om du lagar själv. Betyder det att du får matlådor över i ett halvår, då är det så, men Pinsamt om det visar sig att det inte räcker. Ju mer desto bättre helt enkelt👌🏼

   en eloge till dig som ska fixa middag för 12 i princip främlingar!!! det hade jag aldrig vågat 👏🏻👏🏻

   Massa bra tips har du fått, vill lägga till bakgrundsmusik och inte för stark belysning – Dimma om det går och mycket tända ljus! Få saker tycker jag skapar så märklig stämning som när man kommer hem till någon på middag och det är jätteljust och tyst…

   Någonting att bjuda på direkt när de kommer, sen gör det ingenting om det är lite mingel innan middagen. Bara trevligt att inte behöva sätta sig till bords direkt.

  Funkar hudvårdsprodukter på er? Alltså har ni någonsin fått ”wow-resultat” där man ser tydlig skillnad?

  Känner mer att min hy mer hålls i schack men den blir ju aldrig sådär fin.

   La Roche-Posay har jag märkt sån skillnad efter att jag började använda deras produkter, har väl hållit på i ett halvår snart och är numera fin. Då var det väl inga extrema problem jag hade innan visserligen, mest oljig/fet hy och kändes som konstant orena porer typ, men nu är det tusen gånger bättre.

    Går bort – testar på djur.

     Kanske därför du inte märker någon skillnad då 🤪

     Happ. Då behöver du ju inte använda det, så bra.

    Är det inte hormonstörande ämnen i den?

     Vet ej. Den var inte med på Aftonbladets lista med produkter med sånt iaf

   Klairs produkter är helt fantastiska.

    Ser du tydlig skillnad? På vilket sätt isåfall?

   Jag kan säga att jag pajade min hud totalt av att börja med retinol och aha/bha och c-vitamin (ja, jag körde low and slow och läste på om vilka kombinationer som går bra, använde hudkräm osv osv). Har aldrig haft känslig hud, hade faktiskt jättefin hy innan jag gick igång med detta. Är nu på vecka 4 av att försöka läka min hud som numera är spröd, torr och full av små ilskna finnar. Börjar långsamt bli bättre. Ja, jag var en idiot, men om du ska börja med aktiva grejer, se VERKLIGEN till att köra en sak i taget i flera månader tills du vet att just den produkten funkar. Önskar verkligen jag kunde spola tillbaka tiden.

   JA! Är väldigt känslig för hormoner och hade länge problem med finnar. Eucerin oil control (rengöring, toner och fuktkräm) har räddat mig. Har jättefin hy och typ aldrig problem längre. Finns på apotek och blir inte ruinerad. Älskar!!

    Är det den som heter Eucerin DermoPurifyer Oil Control? 🙂

    Jaha nu var det jag som beställde alla de tre produkterna! Har de effekt på min acne kommer jag för evigt vara dig tacksam.

    37 år. Haft problem med acne sen jag var 22. Ansikte, hals, dekolletage och rygg. Är hopplös och kan inte låta det vara så får delvis skylla mig själv. Testat allt. Det enda som funkat var stark antibiotika som slog ut hela immunförsvaret. Så nej tack.

    Tack för tips! Kände mig lite redo för att testa något igen.

     Svårt att svara eftersom man har så olika hud, men jag säger bara azelaic acid, tex denna https://www.apotea.se/qa-azelaic-acid-facial-serum-30-ml?gclid=EAIaIQobChMI7tTOhMC6ggMV7ReiAx1wGQdVEAQYASABEgJEjvD_BwE Underskattad ingrediens!

     Äntligen är min hud slät på riktigt och jag slipper ilskna hormonfinnar. Misstänker att jag har rosacea egentligen vilket många kan missta för acne. Svider lite, lite precis vid applicering men det går snabbt över. Min hud älskar denna och börjar direkt bråka om jag hoppar över en dag. Oavsett vad man provar får man tyvärr räkna med en period i början då det kan bli värre innan det blir bättre. Typ utrensning.

     Lycka till och hoppas att du hittar något som fungerar för just dig!

     Hört pepparmintsthe ska hjälpa lugna acne, att dricka två koppar om dagen. Har ingen acne själv så vet inte alls om de hjälper men kan ju vara värt testa en period 🙂 om inte annat mysigt och gott!

      Inte pepparmynta (vad jag vet) men däremot grönmynta (spearmint på engelska, finns en del att läsa om man googlar). Jag hade problem med hormonell acne och upplevde att grönmyntate dämpade acnen men hann bara testa ca. 2 mån, sedan blev jag gravid och fick sluta! Har inte lika stora problem nu efter graviditeten men har massa grönmyntate kvar iaf redo att förtäras om det blir värre 😊

   Ja faktiskt! Bytte till Excuvience i somras serie för känslig hy + anti age dagkräm och serum mot redness, och upplever mindre rynkor och finare mer jämn hudton. Ska tilläggas att jag är 40+ med roscasea och början till ålderstecken och ”glåmig” hy. Men har som sagt märkt stor skillnad. Inte alls glåmig/ trist hy längre, trots att det är november och jag inte sett solen på typ 2 veckor.

   Aldrig. Min hud kommer aldrig gå att fixa tror jag.

   Ja, det tycker jag. Inte att min hy plötsligt blir retuscherad, perfekt och glasartad, men definitivt finare än utan produkterna.

   Har du provat att göra hudtest på t.ex. Skincity? Du beskriver dina problem osv och så skräddarsyr dermatologer produkttips som kan funka

   Mnjaa…
   Märker absolut att min hud har mer lyster och spänst när jag smörjer in mig och använder serum men det kan ju lika gärna vara bara pga återfuktningen 🤷‍♀️ Upplever bäst effekt av vitamin c och propolis, sen om det är placebo eller verklighet – who knows

   Snigelslem alla dagar i veckan! Bästa återfuktande kräm jag haft, min hy är glowig utan att vara oljig, och den ”plumpar” upp huden så fina linjer försvinner samt att alla små finnar försvunnit. Kan fortfarande få hormonella mindre finnar på hakan vid mens men försvinner numera snabbt!
   Och har tvätt och allt det andra från La Roche Posay. Har kämpat i 12 år med att få ordning på hyn och nu vid 31 så har jag hittat PRODUKTERNA men stora bokstäver.

   De enda hudvårdsprodukter som jag märkt någon egentlig skillnad med är retinAlprodukter. Bäst har retinal från Medik8 varit, men budgetvarianten från Geek and Gorgeous funkar nästan lika bra.

   Det som gjort störst skillnad för min hud är dock microneedling på salong. Jag kör en kur med 3-5 behandlingar per höst och resultatet är super, trots att jag inte har några direkta problem med huden.

  Vilka personer som skrivit här har ni undrat hur det gått för? Någon speciell historia som berörde eller som du kommer ihåg extra mycket?

   Faktiskt TRH, jag hoppas att hon mår bra idag och att det är därför hon försvunnit från det här kommentarsfältet.

    Hon blev bannad pga ”jobbig” tyvärr

     ”Tyvärr”..skönt imo. Men hon kanske gömmer sig som en anonym numera. Eller ett annat nick. Vissa får man trh-vibbar av…

    Åh TRH, henne hade jag glömt. Men hon blev väl blockad här?

     Det är inget som hindrar att komma tillbaka

   Hon som blev kallad orm av sin så kallade bästa vän på vännens möhippa!

    Jag har med tänkt på henne! Så nyfiken på vad vännen menade…

    Det var väl ett troll?

     Skrev inte hon ett ett svar på detta sen? Eller nån som påstod sig vara hon i alla fall. Fast vad svaret var minns jag inte…

      Jo men det var lite undvikande. Hon ville prata med personen face to face men det hade inte blivit av eller nåt sånt. Tror troll faktiskt men jag har inte sett nåt mer sen, mer än att folk undrar ibland på ÖS

     Inte enligt henne, för hon svarade i en tråd några veckor efter ”orm-kommentaren” med uppdatering.

      Lollo, Jaha men berätta vad hon skrev då

       Nu var detta ett tag sedan så minns inte exakt, men tror Anonym 20.53 här ovan mig är inne på något. Att hon ville prata om det/konfrontera vännen, men ville göra det face to face, men vännen hade inte haft möjlighet att träffa henne så det hade ännu inte blivit av. Det är ungefär så långt vi vet tror jag. Om hon inte uppdaterat något mer därefter, men det har jag då iaf inte sett.

   De som frågar efter namnförslag till sina barn! Är så nyfiken på om det blev en liten Cewin eller en liten Dezibeliah

    Nyfiken! Ser namnet Cewin cirkulera ofta (främst verkar det vara när andra vill göra sig lustiga över folk, men men..), uttalas det Kevin? Jag liksom alltid läst det typ ”Se-wun”, men inser nu plötsligt att det kanske är tänkt att vara en stavning av Kevin helt enkelt?

   Hon som inte firade midsommar med sina föräldrar pga de inte bjöd henne men bjöd andra syskon. 💔
   Tänker också på den som blev kallad orm men jag tror nog det var ett troll i alla fall.
   Den som var nöjd med sin frisyr men sambo/pojkvän/man tyckte hen såg ut som nån i Backstreet boys häromveckan. Oklart vem i BSB.
   Den som döpte sin hamster till Amsterdam, INTE Hamsterdam.

    Amsterdam!!!! Missat helt men roligt namn😁

    Åh, det var jag som inte blev inbjuden till midsommar av mina föräldrar. Va’ glad jag blev att du har tänkt på mig. Vår relation är inte så jättebra men jag ska faktiskt träffa min pappa imorgon.

     Jo jag har tänkt på dig för jag tycker det var så ofattbart grymt gjort av dina föräldrar. Hoppas du har det bra iaf ❤

   Jag vill veta om personen som ville ha presenttips till en tonåring nappade på tipset och gav bort skagenröra 😂

    Det är kalas för henne idag och jag har inte köpt Skagenröra, än 😂 men funderar skarpt på att köpa till det som en liten extra present. Vad kan gå fel liksom?!? 🤗

     Hahah kul att du svarade 💛 Ja vad kan gå
     fel 😄

   Men åh, hon som skrev för ett eller två år sedan om sin tokiga granne och ville ha råd? Grannen var en kvinna som var helt gränslös och antagligen psykiskt sjuk och ville tränga sig på hela tiden!! Så himla obehagligt?? Någon som minns? Jag kan inte komma på ifall hon någonsin kom med en uppföljning

   Hon vars mamma var elak och ville ha ut henne ur lägenheten. Hon verkade så fin och det gjorde ont att läsa hur hennes mamma behandlade henne. Om du läser det här: jag hoppas du är okej. ❤️

   Tänker på hon som sökte gratis juridisk rådgivning med hänvisning till lagrum också hahah

   Hon som misstänkte att hennes kille var otrogen, men minns inte omständigheterna nu.. nåt om att de varit ute och tagit en öl ihop?

    Ja! Var det från något bröllop?

     Han var solo på ett bröllop sen mötte upp en annan gäst därifrån för öl. Troligtvis hade de spenderat en natt ihop.

  Negativt graviditetstest tidigare ikväll. BIM idag. Svaaaaagt streck men för svagt för att vara på BIM…. Ingen mens… helt kört eller?

   Beror på. Vet du hur många dagar sedan du hade din ägglossning? Jag kan ha negativt på bim eftersom min lutealfas bara är ca 11 dagar.

   Skulle inte säga att det är kört så länge mensen inte kommit än. Jag hade negativa tester ett bra tag efter beräknad mens med min son.

   Om det är ett reellt streck så är du gravid. Grattis!

    Obs, kör digitalt test om du är osäker på om det är ett streck eller inte.

    Jag hade ett extremt svagt rosa streck som bara syntes när jag lyste på det med ficklampa typ! Nu ligger han och sover här bredvid ☺️

   Jag fick typ fota mitt test med blixt och zooma in för att se ett litet tunt sabla streck på dagen med förväntad mens. Tog typ +3 dagar för ett ordentligt streck o har en gullig 4åring sovandes nu. Det kan inte bli svaga falska streck! Håller alla mina tummar för dig!

  Någon som klarat av att tenta av kurser trots att ni börjat jobba? Hur motiverade ni er?

   Har ingen annan hobby än att studera. Studerar nu hela helgen så att jag har mer tid att studera kommande vecka.

   Jag läste en kandidat och jobbade heltid samtidigt – jobbigt men det funkade. Ska tilläggas att det var på distans pga pandemin, vilket såklart underlättade lite rent logistiskt.

  Någon som spolat äggledarna och blivit gravid efter det? Har kämpat med att bli gravid i snart 2 år. Inte ett endaste plus på all denna tid! Gjorde en genomspolning av äggledarna i torsdags och hoppas SÅ att det kommer hjälpa 😩🙏🏻 Och ja, fertilitetsutredningen är klar efter detta steg och hittills har man inte hittat något fel på varken mig eller min man.

   Tror att bloggerskan Egoina spolade och blev gravid. Kolla in hennes gamla inlägg.

   Får du någon be handling eller skall ni börja efter detta?

   Jag har gjort det och blev gravid ”direkt efter”.
   Håller tummarna för er ✊🏻

   För mig tog det 2 år att bli gravid, blev gravid 3-4 månader efter spolning i fertilitetsutredningen. Så jag håller tummarna för er! Oklart om det var det som gjorde susen eller bara otur tidigare men hoppas jag kan skänka dig lite hopp.

   Jag! Blev gravid direkt efter 😊

   Jag spolade äggledarna och höll på att svimma pga smärtan. Fy fan asså..
   Men jag blev gravid direkt efter och är idag i v36 😃

   Jag blev gravid en månad efter spolning, trots att äggledarna hade ett fint flöde. Jag fick senare missfall, men det är den enda spontana graviditet jag haft på fyra år av försök.

   Vår tvåa kom till andra ägglossningen efter jag spolat när jag inte blivit gravid på över ett år

  Hur visste ni att ni var menade för varann? Efter dejter och samtal… Vad gjorde att ni tog steget och blev ett par?

   Vi kände nog båda att vi var en självklarhet i varandras liv. Han fick mig genast att känna mig viktig, trygg och älskad. Efter tredje dejten spenderade vi inte en endaste natt från varandra. Och jo, som ni märker träffades vi unga (strax på 20 år), men nu nästan 15 år senare mitt i småbarnsåren är vi fortfarande tokkära i varandra 🥰

   Jag kände det i hela kroppen när jag såg honom kliva in i affären. Var som på film, att allt runt omkring honom blev som suddigt och jag bara visste. Jag sa till min killkompis att ”honom kommer jag gifta mig med” (vilket han påpekade att jag inte borde nämna för honom direkt…😂) Sen visade det sig att han var rätt ny i stan, han hamnade på nattklubben där jag jobbade och sen höll vi ihop.

   19 år tillsammans nu❤️

    Så romantiskt! 🥰

   När vi väl träffades efter att vi hade pratat i ett halvår så var allt bara så självklart. Han skulle vara hos mig i någon dag bara men han spenderade hela sin sommarsemester hos mig istället. Det var aldrig något prat om huruvida vi skulle bli ihop eller inte, vi bara blev det.

   Vi träffades och jag kände sån trivsel från första stund. Liksom här vill jag vara. Här vill jag bo. Alltid. Tio år nu.

  Nej

  För jag är inte ett creep som sitter och tänker på okända människors liv.

   … sa rikemansbarnet och slängde inbetalningen till Rädda barnen och Röda korset.

    Jag ger mina pengar till andra organisationer som jag valt med omsorg. Så fortsätt ge du till Röda korset och Rädda barnen du!

   Vad var detta ett svar på?

    Hundra procent frågan om vilka här på öppet spår som skrivit förut och som man funderat på hur det gått…

  Jag bröt ihop idag framför min (snygga och tillförordnade som är i min egen ålder) chef. Började gråta pga trötthet och liksom uppgivenhet (och en släng pms). Han tog det väldigt bra men jag skäms så mycket nu och vill inte gå tillbaka till jobbet.

   Det känns bättre på måndag.

   Men är han en bra människa och chef förstår han det. Annars tycker jag han är oempatisk. Bra du vågar visa känslor.

   Har man pms så har man, då är det ok att böla speciellt i satans gråa regniga tråkiga november. Minns inte när jag såg solen senast faktiskt.

   Är han vettig ser han ditt bryt framför honom som ett tecken på att du har förtroende för honom och ett tecken på att du är en helt vanlig människa.

   Har haft min chef i ungefär nio månandet och hen har sett mig fulgråta tre gånger hittills. Antalet människor som gjort det samma framför mig när jag varit deras chef genom åren är fler än jag kan räkna på mina fingrar och tår.

   Det är normalt att visa sina känslor. Försök att inte skämmas för det. Att kunna visa svaghet är en styrka

  Är ni med i både a-kassa och facket eller bara det ena? Eller inget? Varför?

   Bara akassa. Vet att man borde vara med i facket men upplever att om man behöver hjälp så får man ändå inte det, men det beror nog på vad man jobbar med.

   Är du inte med i a-kassan får du inte stämpla om du blir arbetslös. Via facket kan du få billigare försäkringar och förhoppningsvis hjälp på jobbet om det skulle behövas

   Bägge, men facket enbart för inkomstförsäkringen. A-kassan täcker så väldigt lite tyvärr 😕

   Bara a-kassa, behöver inte hjälp från facket men känns tryggt att vara med a-kassan.

   bara a-kassa.
   för att facket suger.

   Båda. Har alltid varit en självklarhet. Enormt tacksam för facket, har varit med om många turer på jobbet och är jäkligt tacksam att det finns folk som roddar och stöttar och slåss för oss. Facket är viktigt! Även centralt, för avtalsrörelser osv. (Sen finns det såklart mer eller mindre bra fackförbund och klubbar). Utan a-kassa inget ekonomiskt stöd om du blir av med jobbet, förstår inte hur man kan välja bort det.

   Båda. Har inkomstförsäkring via facket, och de extra skulle jag inte vilja vara utan ifall jag blir arbetssökande. A-kassan täcker ju bara upp till ca 26.000kr (innan skatt).

    Inkomstförsäkring var det första jag tecknade när jag fick mitt senaste jobb, framför allt har man högre ersättning fler dagar än jämfört med bara a-kassa.

   Är såklart med i båda.
   Men känner att jag måste kommentera.
   Ni verkar ju vara massor som inte är med i facket och det skrämmer mig enormt!
   Att inte vara med i facket handlar för mig om okunskap och ignorans.
   Visst man kan absolut vara besviken på sitt lokala kontor osv. MEN i dagens läge måste man absolut tänka på den stora bilden. Vi måste tänka på vad som händer om arbetsgivaren får makten över den svenska arbetsmarknaden. Vad kommer hända när organisationsgraden sjunker och facket inte längre lyckas teckna kollektivavtal ute på arbetsplatserna? Det kommer förmodligen till en början kännas som mer pengar i fickan men sen kommer det att rasa.
   Det kommer ske en lönedumpning, man kommer slänga varandra under bussen, arbetsgivaren kommer sluta betala in pension och detta är bara toppen på isberget.
   Nej, jag blir bara mörkrädd och ledsen och hoppas av allt jag har att vi lyckas vända dagens tänk där individen är så stark och att solidariteten kommer tillbaka och arbetstagarna står starkast på arbetsmarknaden.

    VILL hålla med men tex min mamma som är lärare och betalat till facket hela sitt liv har aldrig fått någon hjälp.

    Usla löner, gjort om organisationen gång på gång, sålt ut skolan, försämrade villkor osv osv. Detta trots fackliga förhandlingar! I slutändan har facket ALDRIG kunnat göra något trots lärarnas protester.

    Mycket pengar för ingenting tyvärr.

     Facket är ju bara j*vla p*ssys och går med på alla förlag som ledningen ger på deras ”förhandlingar” eller om de ens förhandlas något. De dricker väl bara lite kaffe och sen sätter OK-stämpel på alla papper och sen klappar sig själva på axeln för bra förhandlingar.

     Den enda anledningen jag är fortfarande med i facket är för att fackanslutna får mer när det vankas lönehöjning än de som inte är med i facket… Det är väl något de gjort upp.

      Beror ju på vilket fack, mitt fack är riktigt hårda och vägrar släppa till när vi ställer krav. Riktigt bra o är så nöjd med mitt fack.

    Tack för detta! Instämmer till fullo.

     Tack, tillsammans är vi starka 😊

    har inte kollektivavtal och vill inte ha det. har grymt på jobbet då dom speglar saker bättre än kollektivavtal. skulle aldrig gå med i facket.

     Det här är ju som att tycka att vi inte behöver skattesubvensionerad sjukvård därför att du inte personligen är sjuk just nu… Kortsiktigt och själviskt.

    Jag har mer kunskap än de flesta gällande detta och därför har jag valt att inte vara med.

   A-kassan och har privat inkomstförsäkring. Är av princip emot facket, då de som verkligen behöver hjälp inte verkar få det.

  Er bästa eyeliner??
  Någon som verkligen håller hela dagen/kvällen?
  Jag har provat både flytande och fast men de antingen lägger sig som en extra rand på ögonlocket eller typ suddas ut med tiden och blir blekare efter någon timme..

   Catrice tattoo liner. Glöm inte att ha primer under, jag gillar urban decay.

   Clinique

   Urban decay – Perversion waterproof pen 👌🏼

   Tycker att läppennor sitter bättre faktiskt.

   Eyeliner ifrån H&Ms egna märke. Den är kolsvart, sitter perfekt, billig och är inte kladdig.

  P a t r i c i a V L och H a l l e r h e i m lever ett lyxliv trots miljon s k ulder dom inte ens betalar på kan någon förklara hur det ens är möjligt??

  Någon som jobbar på KF, mäter man inte ut inkomster från sociala medier? Jobb? En annan kanske ska sluta jobba och betala på sina lån helt otroligt alltså

   Vad är de med henne? Asså vad har hon gjort? Är
   Inget insatt alls 😂🙈

    Läs FB tråden så förstår du 🤮🤮🤮

   Fattar inte heller?! Hur har de ens råd med en till bil?

   Kontantköpte en bil för 30k trots skuldberg precis lixom, inte ens folk som jobbar heltid utan sånna skulder har råd med det i dessa tider. Fattar inte??! 😳

    Vem har sagt att de kontantköpte? Hon har sagt det. Men sms-lån eller dylikt låter mer troligt.

   Också tänkt på det 😳

   De byggde ju hus oxå

    Hon och hennes ex, han hade pengar. Hennes nya + hon har miljoner i skulder. Nu hyr dom för 20k i månaden.

   Hur har man råd med fler barn då undrar jag? Det gjordes ju en insamling för henne och hon fick ju en ganska stor summa för dom hade dålig ekonomi samt J kunde inte träffa sitt barn för dom hade inte råd med bensin etc? Hur har man då råd med ett nytt barn om man inte har råd att träffa sitt första. Är det inte rätt dyrt med barn? vet ej har inga egna 😅

    Dom fick 150 000kr i insamling + försäkringspengar. H a ller h e i m träffar inte sin son för har inte råd med bensin. Vill man ens skaffa barn med sånna kassa förutsättningar??

     Men oj vänta va.. Visste att dom fick ganska mycket men sån stor summa?! Vart gick pengarna? För jag trodde att det handla om en summa som skulle täcka begravning kostnader bara.

      Deras kompisar fick in ca 75k var skrev dom när insamlingen var. Även J ocke skrev ut det och att pengarna var på ett konto i hans pappas namn för att inte kronofogden skulle kunna ta pengarna pga deras skulder

      Deras kompisar fick in ca 75k var skrev dom när insamlingen var. Även J ocke skrev ut det och att pengarna var på ett konto i hans pappas namn för att inte kronofogden skulle kunna ta pengarna pga deras skulder

       Har han börjat träffa sin son då nu ifall dom har pengar?

        Inte vad det verkar!! Kommer aldrig förstå hur man kan försumma sitt barn så för ett nytt med sin nya 🤮

    Jag betalar aldrig till privatpersoners insamlingar. Vem gör så liksom?! Hur vet man ens vart pengar går…

     Men alltså hade fått sån panik över att få så mycket pengar av okända människor, hade aldrig vågat lägga upp att jag köper dyra saker eller åker på resor etc hade liksom skämts så mycket? nu säger jag utifrån vad jag själv känner inte att det är rätt eller fel. men hade känt sån press över att inte visa att jag unnar mig eller lever gott efter fått pengar, hade känt mig skyldig till att behöva bevisa att jag faktiskt hade ”rätt” till pengarna, förstår ni hur jag menar 😂

      Förstår precis och skulle känna likadant. Vilja återrapportera vad pengarna gått till liksom. Men så verkar ingen tänka som är villig att ta emot stora summor pengar från främlingar.

   Kronofogden kan utmäta all skattepliktig inkomst men bevakar inte behållning på bankkonton dagligen. Ring dit och lämna anonymt tips om detta så att de kan starta en ny utredning, vissa gäldenärer hamnar mellan stolarna. Har de någon taxerad inkomst, eller har de ett företag som inkomsten från sociala medier går till och de bara plockar ut från bolaget? Men dessutom, barnkonvention är numera svensk lag som kan leda till att man avstår utmätning till förmån för barnens bästa av till exempel bostad och ju fler barn som finns i familjen desto högre blir förbehållsbeloppet som de får behålla för familjens försörjning samt bostadskostnad så utredningen resulterar många gånger i att utrymme för löneutmänting saknas hos familjer med 4+ barn även om inkomsterna är helt ok

    Därför dom fortsätter skaffa barn på barn då, för att inte kunna bli utmätta så jävla äckligt!

     Ja men precis, tyvärr är det ”bra” att ha barn om man är restförd. Så har ni tänkt dra på er skulder – skaffa barn

      Vad ger man sina barn för framtid ändå, vilka förutsättningar?? Fyfan för att leva så! Ångest och panik. Hade inte kunnat sova gott om natten.

   All inkoms man skattar på går att utmäta.

    Kanske ska tipsa om alla samarbeten som görs

   Fattar inte. Dessutom med så många barn tillsammans och ett på kommande? Så oansvarigt. Hur sover de på natten?

    Skönt när någon annan betalar och löser alla problem åt dom kanske? Dom lever som om dom tjänade jättebra och var skuldfria med tanke på deras livsstil

  Har ni träffat en influencer någon gång? Hur var personen?

   Inte jag, men min kompis jobbade en hel del med event, på den tiden då de fortfarande titulerades bloggare haha.

   Hon sa att Kakan respektive Rebecca S är de två värsta hon haft att göra med. Högljudda, otrevliga, mobbare. Särskilt förstnämnda

   Sedan var Kenzs tydligen jättedryg och otrevlig 🫣 hon har aldrig haft något positivt att säga om henne. Tyra var jättegullig och rar.

   Detta är ju dock 2012-2014 så är ju över tio år sedan. Mycket kan ju hända, och folk ändrar sig. Men ja det var mitt ljumna ”tea” haha

   Isabella Löwengrip. Lika fejk i verkligheten som hon är på sociala medier. Hon försöker verkligen framstå som trevlig och snäll men det lyser igenom den fejkade fasaden 🤮

   Tror aldrig jag mött någon som är så självupptagen. Skäms över att jag en gång i tiden såg upp till henne.

    Hon handlade av mig en gång på den tiden jag var ung och hon var stor. Hon var jättedryg 😅

   Träffat Kenza på ett event jag jobbade på! Hon var jättetrevlig och rolig och kändes jordnära.

   För ett par år sen handlade Cassandra K av mig på jobbet, hon va hur trevlig och gullig som helst 🙂

    Lol

     Hon va alltså det på riktigt. Minns att jag blev positivt överraskad.

   Träffat Paula på ett event. Trevlig och proffsig i den miljön

   Sara Biderman – Dryg och otrevlig så snart något inte var exakt som hon ville (jobbsammanhang). Kändes inte jordnära alls.

   Tan by Klara – Träffade henne ute på gatan kl 04 på morgonen glad i hågen och vi började bara fyllesnacka. Visste inte vem hon var först efter 20 min när min kompis kände igen henne. Hon var skithärlig.

    Även om jag inte är Klaras största fan så känns det här verkligen on point. Står inte ut med henne men fan hon verkar trevlig

   Tyra – sprudlande, glad, trevlig
   (trubbel)Tanja – korkad, mobbare, otrevlig

   Träffade Kissie (Alexandra Nilsson) typ 2010 och Blondinbella typ 2013 (hon var gravid med Gillis). Pratade med dem pga gick fram och frågade om att få ta bild med dem 😄 båda var snälla och gulliga. Alexandra kändes lite blyg och tillbakadragen, till skillnad från den image hon hade på den tiden.
   Har också träffat på Sandra Beijer på klubb typ 2013 och jag gick fram snabbt och sa nåt om att jag läst hennes blogg länge och hon sa typ ”omg vad kul!” Eller nåt annat i den stilen. Festligt och trevligt!
   Haha old news men alltid något!

  Tror inte Sofia Ståhls rödljusterapi ligger rätt i tiden. Kanske om inte allt kostade så jäkla mycket. Inte nu.

  Någon som tror det blir succé?

   Folk lär i alla fall vilja testa det först på t ex gym, innan de slår till och köper en dyr rödljuslampa att ha där hemma. Den hon sitter vid på Instagrambilderna kostar 9 999:-. Ett golvstöd med hjul också? Inga problem . Då blir det ytterligare 2 499:-.

   Tror det blir pannkaka av det tyvärr.

  Har ni chattat med läkare på typ kry? Vill ej ha videosamtal.
  Jag har haft problem i 6 månader och hc dumförklarar mig och ber mig köpa det ena och det andra på apoteket. Personalen på apoteket gapar och idag sa de åt mig att jag måste byta hc så jag får hjälp.
  Vill gärna chatta med läkare först då jag inte orkar ta mina problem muntligt…

   Kry har alltid videosamtal. Men tror du kan vända dig till doktor.se

   Ja du måste få riktig hjälp. Tror många är nöjda med kry. Ge dej inte snart får du den hjälp du behöver.

   Varför inte byta vårdgivare och skriva ett meddelande på 1177? Min erfarenhet av kry är bra- men ska man ha vidare kontakt med uppföljning-recept som kräver prover och sånt.. då är annan vårdcentral bättre.

   Man kan chatta med sjuksköterska på kry. Det kanske är en början?

  Känslan efter att ha kommit hem efter en lång resdag feberfrossig med en kopp honungsvatten och glass. Hoppas att ni har en mysig kväll ❤️

  Gravid med första barnet och känner mig helt hjärndöd när jag ska försöka komma fram till vad som ska med i bb-väskan. Kollar på TT folk som packar sina och det känns inte riktigt rimligt att packa så sjukt mycket? 🧐 Vad är det som behövs egentligen? Om man ska ta det viktigaste och inte så mycket ”nice to have” eller ”tänk om bla bla händer”.

   Mitt bästa tips är en tygpåse eller liten ryggväska med enbart snacks! Godis, chips, färdiga popcorn, knäckebröd ni vet i 2-pack smala med smak och god dryck (plus sugrör!).

   Stora mjukisbyxor och någta par stora trosor till dig. Kanske gärna ett extra par byxor (jag råkade bloda ner mina). Kläder för bebisen att åka hem i. Babyskydd om det behövs. Laddare till telefonen. Nån form av legitimation. Sedan tycker jag personligen att babynest är guds gåva till mänskligheten 🙂

   Nä, de flesta behöver verkligen inte så mycket grejer! Tänk ett par dagars hotellövernattning – alltså tandborste osv. Mjuka kläder är ett måste enligt mig. Höga trosor som inte skaver (du kan ju alltid ha nättrosorna man får på bb också). Hörlurar, laddsladd, iPad tyckte jag var skönt men inget måste, snacks och dricka!! Det var nog det viktigaste för mig, kanske kommer på något mer 😄

   Tänker såhär: skön pyjamas, sköna trosor, schampo o dyl, smörj till ansiktet, hårborste, tandborste, babynest med handtag (så jävla bra), några uppsättningar pyjamasar till bebisen. Filt. Givetvis snacks. Klart ✅

   Du varken hinner eller vill använda mer.

   Amningsbh-ar, lite mjuka sköna kläder till dig, lite kläder till bebis, hårborste, hårsnoddar, lypsyl (fick sjukt torra läppar av lustgasen) snacks.
   Jag använde inte mycket kläder alls på BB, hade ett par mjuka leggings och sjukhusskjortan. Hade bebis hud mot hud mest hela tiden så han var bara i blöja, klädde på honom första gången när vi skulle åka hem.
   Sen är det säkert olika på olika sjukhus men där jag var (Huddinge sjukhus) så ingick allt på BB, blöjor, bindor, tvättlappar etc. Och det var fri tillgång på handdukar och ombyte av sjukhusskjorta för mig.

   Till bebis; kläder till vägen hem, filt.
   Till dig själv; mjuka sköna stora trosor, amningsbh, mjuka rymliga kläder som är enkla att ta på, tandborste, telefon, laddare, hörlurar, något gott, ev hudkräm om du lätt blir torr, deodorant, ev amningsnapp eller vad det heter om det skulle behövas.

   Mitt vatten gick utan att vi packat väskan så vi slängde ihop en i panik. Fick med oss tandborste + tandkräm, schampo & balsam, deo, hårborste, mobilladdare, kalsonger, strumpor och t-shirts till min kille, ett ombyte kläder till bebisen, en filt, en bärbar högtalare och en vattenflaska. Vi använde allt. Det jag saknade var duschtvål, stooora trosor till hemgången och godis till när vi låg på BB. Saknade absolut inte godis/snacks under själva förlossningen. Ringde mamma som lämnade duschtvål och godis utanför entrén och min kille tog en promenad till Lindex för att köpa trosor innan vi åkte hem. Så allt löste sig. Man behöver inte så mycket. Beror såklart på var ni bor – jag födde på SÖS i Stockholm så allt fanns ju liksom nära.

   Jag åkte hem i samma kläder som jag åkte dit i, och hade tofflor på mig, vilket var guld på BB efteråt 😅 så jag hade rekommenderat att packa tofflor!

   Behövs väldigt lite, men tofflor till er ifall ni ska vara på bb efter. Skönt att ta på sig om man ska vara utanför rummet. 😁

   Vi packade rätt lite grejer och glömde några saker, men det löste sig ändå. Tex hade jag inte med någon amnings-bh, men jag körde bara barbröstat med den sköna sjukhussärken som jag knäppte/knäppte upp. Glömde också schampo som vi snällt fick en liten flaska när vi frågade. Min sambo sprang ner till apoteket och köpte bröstvårtskräm när det behovet uppstod. Så med det in mind skulle jag säga, ta med:
   – mobil plånbok nycklar (hehe)
   – laddare
   – kläder till dig att åka hem i
   – kläder till bebisen och någon filt
   – tofflor att glida runt i
   – necessär med toalettartiklar som du använder ofta (deo, schampo, tandborste, tandkräm…)
   – bröstvårtskräm
   – babyskydd om ni ska åka bil hem

  Finns det någon vanlig red flag som ni ändå har överseende med?

  Tex om ni är fine med alkoholism eller något annat som är en stark red flag för många 😅

   Att han sysslar med Warhammer

    Big no no känner jag 😅

     Är väl mysigt att sitta och måla tillsammans? Och småkul att ha samma hobby som Henry Cavill.

      Hehe tänker direkt på Henry Cavill när jag hör spelet/ordet Warhammer 😜

    Ouff. Hellre en alkis.

   Tänker att jag själv nog släpper igenom om man röker lite gräs ibland.

   Killar som gillar ”traditionella värderingar” och har krav på att jag som kvinna ska vara feminin på ett visst sätt och att han ska vara macho osv.

    This! Och att han inte är rädd för ”att sätta mig på plats” när jag är på det humöret. Inte typ misshandel men slaps typ

     Hahaha hoppas verkligen detta är ett skämt annars så sjukt

     Du måste skämta?

    Usch

  Åt nyss tapas på tandpetare och fick en flisa från tandpetaren på insidan av läppen. Fy sjutton!

  Angående konsumtionshets och sport.
  Mycket sporter är ju materialsporter. Jag springer mycket och följer många löpare på Instagram (UNDERBAR COMMUNITY FÖR ÖVRIGT).
  Jag köper en del skot på LöparLoppis på Facebook där många säljer skor som de bara sprungit litegrann i, men såklart köper jag även nya skor ibland.

  Jag känner dock att miljötänket saknar mycket kring inköp av nya skor. Mycket unboxing nya skor, uppvisning av hur många skor man har (både tjejer, killar, elit och vanlisar)
  Hur är det i andra sporter (för vuxna, för barn kan jag tänka mig att mycket köps begagnat)
  Självklart förstår jag att man vill ha nya skor som man vill springa in själv (men på LöparLoppis finns verkligen ”nya” skor att fynda, men då ska rätt modell och rätt storlek helst dyka upp också)

   Skor skulle jag aldrig köpa begagnat pga att jag har så känsliga knän och behinnor, kan verkligen inte ha skor som inte gåtts in av mig.
   När det gäller sportutrustning i övrigt så är jag sjukt petig där också. Just sportutrustning, skor och träningskläder, jag måste vara den första som använder det.

   Du vet att EVA-gummit i mellansulorna som står för dämpningen är en förbrukningsvara va? Den trycks ihop allt mer med användningen och efter x antal mil tappar mellansulorna till slut sin ”studs” och dämpning, som du behöver för knän, höfter och leder. Folk som är seriösa med löpsatsning eller springer mycket gör bäst i att inte slita sönder kropp och leder i ett par uttjänta skor. Tyvärr. Särskilt om du springer på asfalt.

    Men visst? Trodde det var något man hade stenkoll på om man var löpare.

    På LöparLoppis köper jag skor som folk säljer för att de inte passade. De brukar vara provade och ha ca 2 mil i sig, det borde väl inte vara någon fara? Det är oftast ingen som säljer skor de har sprungit i i flera månader.

     2 mil låter för långt i mina öron, men är petig med sånt.

      Två mil är en långtur eller 4 5-kms rundor, det är väl inte långt?

   Nej löparskor skulle jag aldrig komma på att köpa begagnat, om jag inte visste att de var oanvända innan. De nöts ju, blir slitna och så går de snabbt ut över dina knän, benhinnor och höfter. Tröjor, jackor och annat går väl an, men skor har en större uppgift än andra plagg. Du har ju år av rehabilitering att se fram emot om du har fel skor, till skillnad från om du har gamla shorts i fel modell.

  Står inför ett vägskäl och känner mig lite rådlös. Maken och jag kom fram till att vi nog vill ha ett syskon till vår 3 åring, men blev nyligen befordrad på jobbet. Ifall jag går på mammaledigt kan det hända att jag inte kan komma tillbaka till samma position. Jag hade dessutom hyperemesis hela första graviditeten och var sjukskriven nästan hela tiden.

  Jag är väldigt osäker om jag ska välja karriären eller familjelivet? Är redan 34 år så känns som att det även tickar en liten klocka gällande det. Någon som råkar ha bra livsråd?

   Familj såklart pga den tickande klockan som du själv skriver.

   Varför tror du att du inte kan komma tillbaka till samma position? Rent generellt så kan de inte tex sänka din lön eller göra andra saker som helt ändrar din anställning, bara för att du är mammaledig.

    Lönen har man precis som du skriver ingen rätt att sänka men det är fullt möjligt att ge henne andra arbetsuppgifter med bibehållen lön.

     Beror ju på hur TS känner men i ett sånt läge, om jag gärna ville ha barn, så skulle det kännas okej med tex mina gamla arbetsuppgifter innan befordringen om jag fick behålla den högre lönen.

   Barn. Du har sååå många år kvar att arbeta och de chanserna kommer att komma igen.

   Jag hade valt att skaffa ett till barn eftersom klockan tickar medan du arbetsmässigt ska jobba i typ 34 år till så 🤷🏼‍♀️ Mys med bebis, min dotter är 9 månader och jag börjar längta till en andra bebis men ska njuta av vår lilla tjej nu ett par år innan vi förhoppningsvis kan skaffa ett syskon till henne 🤗

   Karriär

   Hade absolut valt barn. Karriär går att ta igen på ett annat sätt än familjeliv.

   Barn såklart om ni vill ha. Om du får en sämre position efter graviditet och föräldraledighet – byt jobb! Karriär kan man få på alla möjliga vis och lite närsomhelst i livet. Barn har dels ett större evighetsvärde, dels är det under en begränsad tid man kan bli gravid.

   Du ska jobba i en evighet till, du har tid att göra karriär flera gånger om! De här åren som försvinner till att fokusera på små barn är en försvinnande kort tid i jämförelse.

   Jag kände liknande ang. syskon, var stressad över att komma tillbaka till jobbet snabbt och var stressad över att min man fick en ganska rejäl löneökning och ny roll medan jag var mammaledig. Sen blev jag gravid när första barnet inte ens fyllt 5 månader. Och plötsligt kändes jobbet så himla sekundärt, när jag insåg att det är nu, de här få, små åren, som jag har med mina små barn. De får jag inte tillbaka. Karriären kan vänta.

  Kan någon sminkkunnig hjälpa här?

  Vad är det för skillnad på finish spray och setting spray och när ska de användas? Har sett tjejer i sminktutorials som sprejar ansiktet när de applicerat concealer men innan bronzer osv. Vilken av dessa använder de då?

   ”Den stora skillnaden på de två produkterna är att en setting spray hjälper till att smälta ihop sminket och eliminerar eventuella kanter för ett sömlöst resultat, något som en fixing spray inte gör. En fixing spray fixerar ditt smink och får sminkningen att hålla.”

   ”There is a difference between what finishing sprays and setting sprays do for your makeup and skin. Finishing sprays help your makeup look more like actual skin because it’s not just resting on top of your face. On the other hand, setting sprays help your makeup to last all day through sweat, rain, and other elements.”

   – googlade för visste inte heller, aldrig tänkt att det var skillnad. Men nu fick man lära sig något nytt haha.

    Haha samma här? Jag har en av varje och misstänker att jag använt setting spray på slutet.. Tack för att du googlade 🙂

  Gjorde kub idag. Efter två missfall detta år. Och allt såg bra ut. Nu vågar jag äntligen pusta ut och kunna se framtiden. En milstolpe idag 🙂

   Grattis! <3

   Grattis! Jag hade två missfall förra året. Är nu i vecka 25. 🙂

  Är ni nöjda med regeringen? Varför/varför inte?

   Aldrig varit så mmissnöjd. Usch, känner inte igen Sverige längre 💔 Sällan har vi skådat så mycket polarisering, så många brutna vallöften och så mycket acceptans för öppen rasism

   Nej klassskillnaderna växer. För lite agerande och mest prat. Bra dom försöker stoppa våld och skicka tillbaks rötägg som gör brott här. Pensionärer är värda att få mer i pension. Och dra absolut ej ner på sjukvården.

   Jag vet inte om det är jag som följer fel nyheter men det känns som att de är så anonyma. Jag ser ingen stark ledare som kliver fram och tar ansvar, vilket många och inte minst jag känner ett behov av i oroliga tider.

    Saknar Magdalena 🥺

     Jag saknar ett personligt ansvar. Någon som säger ”här är jag, det är jag som är Sveriges chef och det är mitt ansvar att lösa det här”.

      Jag håller absolut med. Kristersson uppfattar jag som helt ryggradslös, han är bara livrädd för att stöta sig med SD så att de ska vända honom ryggen. Ebba Busch ser man aldrig, inte finansministern heller. Jag är enormt tacksam för att vi inte hade den här regeringen under pandemin, det hade varit katastrof.

   Mer nöjd än 2014-2022 iaf.

   Absolut!! Men tror att Sverige är bortom räddning pga de tidigare regeringarna tyvärr.

    Vad är du nöjd med?

   Är inte alls nöjd. Var iofs inte nöjd med den förra heller.

   Jag tror på att återta monarkin! Så slipper vi kleti och pleti som tar ur sjukt höga löner på mångmiljonbelopp och pensioner för exakt noll arbete utfört. Ge oss Kronprinsessan Victoria som drottning och återinför monarkin så är jag game.

    Eeeehh..vi har monarki i Sverige. Du menar nog att kungamakten ska tillbaka.

     Whatever, ta tillbaka kungen och släng ut alla odugliga politiker. Då skulle vi haft minst 100 miljarder över i statskassan varje år för vi slipper betala deras löner och de tar hjärndöda beslut med våra pengar.

    Så demokrati är inte din grej alltså? Hu!

   Inte än men i alla fall mycket mer nöjd än med förra. Nu drivs saker som förhoppningsvis kan bidra till att förbättra Sverige igenom. Förra regeringen ägnade sig mer åt att skylla på oppositionen istället för att göra något.

    Vad menar du med att de inte gjorde något??

    De drev igenom flera hundra förändringar, ett fåtal exempel:

    – fler poliser än någonsin tidigare
    – nästan 5 miljarder till kriminalvården
    – utökat polisutbildningen
    – över 60 straffskärpningar
    – slopad straffrabatt för unga
    – ökat stöd till brottsoffer
    – 450 000 fler människor i jobb
    – höjd a-kassa
    – klimatlag och förnyade klimatmål
    – rekordstort bostadsbyggande och infrastruktursatsningar
    – höjt barnbidrag
    – historiskt stöd till psykiatrin
    – ökade resurser och ca 40 000 fler anställda i skolan

    Endast ett axplock…så förklara gärna vad du menar.

     Ja, naturligtvis gjorde de lite, ingen regering kommer undan med att inte göra något. Det trodde jag ändå var underförstått men jag förstår att jag kunde varit tydligare med just det.

     Alla de punkter du listar låter bra i punktform men inte när man börjar grotta ner sig i faktan och siffrorna bakom.

     I övrigt, nej jag orkar faktiskt inte förklara för dig i skrift i ett forum på nätet, jag svarade kort och gott på frågan ts ställde och är inte intresserad av en diskussion med dig.

  Glöm inte ansöka om VAB senast idag eftersom det är den 10:e idag 🙃

   Alltså hjälte. Tack!

   Va?

    Ansöker man senast den 10;e i månaden handläggs ens ärende samma månad och man behöver inte vänta på pengarna tills månaden efter!

    b

   Aldrig brytt mig om?? Man får väl Vab utbetalningen oavsett?

    Var glad att du inte behöver bry dig.

  Vad händer med mirka Norrström? Först onlyfans och nu ryktas det om att hon ej har hand om sina barn?

   Hon verkar väl typ ha tappat det helt? Hoppas nån annan har bra hand om alla ungarna.

   Så sorgligt 💔

   Vart är pappan då?

    Borta han med. Har en ny fru och fått fyra bonusbarn som han lajvar pappa åt. Kul kille va…

     Han skickade även ngn dickpicks till henne när det var strul mellan dem som hon i sin tur visade upp för hans biobarn. WT hela bunten. Hade inte ngn av äldsta barnen också skaffat OF?

   Hon visade ju upp två av de minsta barn på halloween på instagram?

  Någon som har tips på fina ”kontorskläder”, kedja/märke/konkret tips på enstaka plagg? Gärna i vettig prisklass, dvs under 1000kr/del. Har problem med magen och får lätt ont om det sitter åt, använder därför mest klänningar. Men kan tänka mig kjol & byxor om det är mjukt och skönt 🙂

   Tycker MQ har många bra märken! Gällande märken gillar jag Selected femme, det är kanske lite dyrare, men just nu har de vissa plagg nedsatt pga black week på deras hemsida.

   Wera tycker jag väldigt mycket om. Bra kvalité också 😃

   Handlade nyss en super mjuk dräkt (kostymbyxor och kavaj) på Cassels med två sidenblusar för 1 600 kr för allt ihop, så det är mitt tips. Inga ohyggliga priser och sköna kläder 🙂

   Är förvånansvärt nöjd med H&Ms kostymbyxor och kavajer, bra pris och håller länge. Köpte ett par kostymbyxor där för fem år sen och de är verkligen välanvända men fortfarande hela och fina.

   Uniqlo!

  Tw vikt & viktnedgång

  Hur hittar man motivationen för att gå ner i vikt? Jag har på ett år gått upp 15kg, och det hela började i samband med upptäckt av underproduktion i sköldkörteln. Jag har egentligen inte dåliga värden men mår väldigt mycket bättre på liten dos levaxin, men den förbannade vikten bara fortsätter uppåt i rasande takt och jag börjar bli genuint rädd för vad jag kommer väga när det gått ytterligare ett år. Nu har jag försökt ta tag i det och idag hade första samtalet med dietist (fick remiss genom vc). Absolut, jag lever inget återhållsamt och strikt liv, utan jag fikar gärna med vänner nån gång i veckan men jag rör på mig ok och äter uteslutande hemlagad mat. Nu blir det enligt dietisten typ morötter till middag och mindre portioner. Fair enough att jag måste vända på trenden men jag blir mest ledsen över att är det på detta sätt livet kommer se ut? Ska jag resten av mitt liv behöva utesluta sådana saker som ger mig lite njutning i vardagen för att inte offra min hälsa på andra sätt? Varför kan mina vänner äta samma saker som jag gör utan att gå upp över 1kg i månaden?

   Det kommer att vara sjukt jäkla tråkigt och jobbigt i början, men efter ett tag kommer kroppen att börja längta efter den nya maten du äter. Klart du inte kan leva som du har gjort, fokusera istället på allt bra som kommer att hända. Du har en kropp som du ska bära så länge du kan, tvivlar starkt på att du hade sagt allt det du säger till din bästa kompis, så bli din egen bästa kompis!

   Hemlagad mat säger ju ingenting om varken nyttighet eller kaloriinnehåll. Man kan ha i hur mycket grädde och smör som helst i mat man lagar hemma.

   Små förändringar gör stor skillnad och du behöver inte göra allt på en gång. Välj till exempel att äta frukost som dietisten föreslår och lägg till en extra promenad per dag. När det känns okej kan du göra ytterligare en förändring.

   Satsa på hållbara livsstilsförändringar och undvik verkligen ren bantning. Du behöver få i dig tillräckligt med mat, och tillräckligt med näringsämnen. Får du ta prover på t3? De allra flesta mår bra av litet tillskott av det också. Läs på mkt själv om sköldkörteln, kroppen behöver komma i balans för att så småningom släppa på övervikten. Låt det ta tid ❣️

   Gör inget drastiskt. Börja med att föra kostdagbok utan att ändra på något alls för att få en uppfattning om ditt faktiska energiintg. Rekommenderar Lifesum eller motsvarande. Om du konstaterar att vikten rör sig uppåt (över tid!!) på tex 2000 kcal så minskar du till 1600. Vad exakt du stoppar i dig spelar mycket mindre roll än mängden så var ärlig.

   Finns jättemycket goda, nyttiga alternativ att faktiskt vara peppad på! Hitta dom så du känner att du fortfarande kan unna dig livskvalitet, fika mm, men i nyttig form. T.ex. popcorn eller grönkålschips istället för ostbågar, eller varför inte lite gurka, morötter och dipp. Fika kan vara några äppelskivor med jordnötssmör eller varför inte äppelskivor stekta i kokos och kanel, med lite sockersnål vaniljkvarg? En liten skål sockersnål vaniljkvarg med frysta bär som du micrar och slänger ihop till en nyttigare ”pannacotta”? Finns jättegoda sallader, typ rödbetor och chèvresallad eller prosciutto-melon-fetasallad. Byt ut ris mot blomkålsris. Ha lite frysta vindruvor att plocka fram på kvällen till en kopp te. Tipsar starkt om att hitta massa nyttiga tips på Pinterest, så du känner dig lite pepp snarare än begränsad! Och stäm såklart av tipsen med din dietist, varken jag eller Pinterest-folket är experter, finns säkert saker där eller som jag nämnde, som inte alls är så nyttiga som man tror

   Börja med att göra tvärtenot vad dietisten säger. Ät antiinflammatoriskt istället.

  Ska förhoppningsvis köpa min alldeles egna lägenhet snart och gå på visning i helgen. Vad önskar ni att ni visste innan ni köpte egen lägenhet/började gå på visningar? Samt ni som nyligen fått bolån, vad fick ni för ränta och vad har ni för belåningsgrad?

   Räkna med hööööööög ränta.

   Kolla föreningens ekonomi. Hör dig för även om planerade stambyten och kolla status på vitvaror (för det kan se bra ut på pappret och sen dyka upp saker). Kör en besiktning för det kan vara värt att det kommer fram om det finns eventuella elfel eller något med rören i lägenheten.

   Ett första tips är att kolla om uttaget till kyl+frys är rätt kopplat för det är något som det kan slarvas med och som är en brandfara. Finns det parkett som är förstörd förhandla om priset (så du inte behöver ta kostnaden för att ordna till det).

   Det kan kännas jobbigt men knacka på hos 2-3 grannar och hör dig för om hur det är i föreningen och området och i trapphuset. Det kan spara sig mycket huvudvärk (lägg blygheten och skammen åt sidan om du har något sånt…du kommer tacka dig själv sen)!

   Gratulerar till ditt första stora köp <3

    Man besiktar inte lägenheter som ett hus. Begär man besiktning måste hela fastigheten besiktas och då kan man börja skrapa upp mycket elände. Är det ex en gammal byggnad, sekelskifte typ, så ser ju ex källare osv annorlunda ut än i nyprod. Så nej, gör en egen kontroll av lägenheten men en besiktningsman tar man inte in.

    Tips till ts – du har undersökningsplikt på visningarna. Ponera att det är trägolv och de har mattor i rummen. Lyft på mattor och se om golvet blivit solblekt, det är inget skäl till rabatter för fel. Naturligt slitage. Men kan absolut vara argument för dina bud för din egen skull. Men då slipper du bli besviken när du flyttar in. Öppna fönster, lyssna på ljud från vägar etc. Fråga om föreningens OVK är godkänd. Större planerade arbeten om äldre fastighet? Är det nyprod – kontrollera för guds skull skulden! Det ska du göra oavsett. Skuld över 6000kr/kvm är bara att kasta. Jag har köpt och sålt mycket och vill inte ha skuld över 3000/kvm i mina objekt. Nyprod kan ha över 10-15.000 i skuld och kommer garanterat generera avgiftshöjningar.

    Räntan kommer du få runt 5% säkert. Gör egen budget, hur skulle du leva om räntan gick upp till 7-8-9%? Räkna också med att avgiften ökar varje- vartannat år med 20% pga räntelägen. Bättre att göra skrämselkalkyler så man är beredd än att leva som om det vore tidigt 2022 igen där alla köpte med 3% amortering och 1,3% ränta. De får många lämna sina hem idag.

    Och köp inte allt innan du flyttar in, bo in dig i dina kvadrat. Häng upp saker eftersom. Stressa inte med det. Och gör det personligt. Jag har testar trendstilar och har då aldrig trivts. När man får in sin egen personlighet i det mår man som bästa

     Jag har aldrig köpt en bostadsrätt utan att få den besiktad! Enbart för att slippa tråkiga överraskningar längre fram! Det har alltid uppkommit något som har behövts åtgärdas. Vissa säljare har åtgärdat och en del har gått med på att sälja för en lägre summa.

     Du kanske inte har gjort så, men det finns ingenting som säger att du inte får. Varför gå och vara timid/okunnig när det gäller stora köp!?

  Vilka är de två tjejerna som dejtar varandra som man pratar om i podden Bloggbevakning?

   Hahaha åh de undrar jag med!

   Jag tror den enda dom menar är Rosann* C

   Två influencers som dejtar eller vadå? Vad var det speciella 🤣

    Bara att det va otippat 🙂 alltid kul med nya kärlekspar haha

   Tror att dom tänker på Saga B.Is assistent samt Rosann.a C

  Nån som lyssnat på surrets liveavsnitt (eller var där) och hörde hur mycket de tjänar?

  Singellivet..

  Trivs egentligen med solo-livet.

  Men kan ändå sakna att ha någon att dela livet med. Träffade en kille nyss men tog mig ur det för två veckor sedan då jag insåg att han bara var en snygg energitjuv.. alltså att jag främst drogs till hans yttre.

  Har provat tinder, hinge.. träffat några där. Men det känns så jävla krystat och ytligt. Och majoriteten man träffar är så förutsägbart tråkiga.
  Sen finns det ju otroligt många man svajpar nej till för de inte attraherar en vid första anblicken. Av erfarenhet vet man ju att en person kan bli attraktivare irl om man lär känna den.

  Vad har ni för syn på dejting nu för tiden?
  Känns så blassé på nåt sätt.
  Krystat, opersonligt.

  Har ni träffat er partner via appar?
  Tips på hur man ska tänka?

   Jag träffade min på tinder! Ändrade helt strategi, valde att skriva en gedigen text själv och sen swipade på de som oxå hade text. Valde att vara mycket mer öppensinnad och gå efter texter, fanns det något som vi hade gemensamt och som jag blev nyfiken på? Då swipade jag höger. Sen på dejterna fokuserade jag mest över om personen var någon jag skulle kunna vara kompis med, om inte så var den personen inget för mig. Funkade för mig iallafall🙂

   Testat dejtingsida men inte hittat en enda man som verkat intressant!
   Alla i min ålder ser likadana ut, flintis,småfeta med skägg,glasögon,med största intressen kolla sport och spela tvspel eller så är det gymfanatiker med extremsporter…urk säger jag! Så vansinnigt tråkigt!
   Var hittar man nån kul intellektuell bildad kulturperson,som har hår på huvudet och kanske t.o.m kindben?

  Det har inte stått mer om skjutningen hemma hos svenska artisten, stämmer det att det var en av sångerna i P*n*t*s, fru och svärmor? 😔

   Ja 🥺

   Men va? Var det hans fru och svärmor som dog?:(

   Nej, svärmor men frun lever. Det var en ”dotter” (ej blodsband) och svärmor som dog.

   Det var så sorgligt 🙁 Han och hans fru var iväg på något och hans svärmor skulle passa barnen. Så hon och hans ”bonusdotter” som även bodde på adressen eller vad man ska kalla henne blev mördade

    Men gud vad fruktansvärt. Usch vilken ångest 😭 var tanken att han skulle bli dödad egentligen?

    Nej frun var hemma, satt på övervåningen och skyddade barnen. Så hemskt! 🥺

  Vänner som inte kan hålla hemligheter. Jag har en sån vän, om man nu kan kalla det det. Jag har tyvärr fått veta att saker jag sagt direkt förts vidare till en annan vän som jag råkar känna litegrann. Hon själv säger att hon hatar skvaller men är uppenbart en skvallrig person själv. Detta är inte första gången och jag överväger därför att ta avstånd från henne…eller hur gör man?

   Tänker man har tre alternativ 1) fortsätta umgänget men inte berätta saker man inte vill förs vidare 2) konfrontera och säga att du fått veta att hon fört saker vidare och att det inte är okej 3) bestämma sig för att nackdelarna överväger i er vänskapsrelation och avsluta den.
   Det där en dealbreaker för mig, fixar inte skvaller. Tycker det är så självklart att det inte ens ska behöva sägas att man inte för saker vidare.

   Berätta inte saker du vill ska höras av andra, blir inte enklare än så.