Vad vet de som inte vi vet?

Pratade med en kompis imorse. Vi hade en konspirations diskussion (lite på skoj, men med en underliggande och allvarlig ton)
ALLA serier läggs ner på tv nu.
Bonde söker fru, Talang, Lets dance, Ronja, Wild kids, Lets dance, Lotta på Liseberg! Listan går att göra MYCKET lååååång
Blir det världskrig snart? Vet de högre cheferna/makterna om något vi inte vet riktigt ännu?
Ingen idé att göra nöjesprogram om allt går åt helvete, vi måste bo i en bunker i källaren, äta skorpor med värmeljus och nätet försvinner.. // Magdalena Graaf

Maggan och hennes kompis har en konspirationsteori om varför alla underhållningsprogram på tv verkar lägga ner – nb inte helt seriöst – och det är för att tv-cheferna spår ett världskrig. 
Jag undrar om tv-cheferna fått den här informationen från världsregeringen, högsta instans i Sverige eller om de har en magisk spåkula som inte ens Sveriges statsminister har tillgång till?
Tänk om det skulle komma fram om ett par år att det verkligen var därför det inte kom någon ny säsong av Let’s Dance.
”Sorry asså, vi trodde verkligen på ett tredje världskrig och man springer ju så dåligt i högklackade dansskor, så vi tog det säkra före det osäkra och ställde in!”

Jag älskar konspirationsteorier, men den här var ny för mig!
Har du någon? Dela!!

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bonde söker fru är väl inte ett
  av de program som sagts ska läggas ner?
  Eller vet Maggan mer än andra? 😉🤔

   Nä inte den ”riktiga”, det är bara en spin off av bonde söker fru som de lägger ner

    Hoppas verkligen att det är det ursprungliga Bonde som söker fru som ska läggas ner. Har gått alldeles för många år nu. Måste det fortsätta pga bra tittarsiffror kan de väl byta programledare, snälla.

     Vad är det för fel på Linda?

      Vad är inte fel med Linda? Jösses, ta bort henne bara.

     Varför skulle dom lägga ner en produktion som uppenbarligen går bra?

      För att det är kaos med deltagarna 😅 bara denna säsong har inneburit misshandel och hot om att ”unalivea” sig (sorry för lökig svengelska, vill inte trigga nån bara). Känner att om inte ens deras psykologiska utvärderingar kan säkra välmående deltagare kanske man inte ska köra alls 🙈

       Har detta hänt i kärlek åt alla?

        Nej, i vanliga programmet 🙈

   Sista säsongen sa väl Linda?

  Vart har pengarna tagit vägen då de svenska programmen läggs ner?

   Är väl snarare att inte tillräckligt många tittar och att de inte tjänar lika mycket pengar på dessa program längre

   Det är tuffa tider för företagen som inte köper lika mycket TV-reklam = mindre intäkter till kanalerna

   Nya program kanske. De har ju kört 48 säsonger av alla program och de är inne på deltagare som så okända ättlingar till kändisar att de inte är kändisar alls längre. De behöver väl förnya koncepten lite.

   Pengarna stannar inom företaget, i det här fallet Telia som äger TV4. Orsaker till nedläggningarna: allt färre ser på reguljär tv och färre tittarsiffror ger sämre reklamintäkter plus de har drabbats av samma ökade kostnader som alla andra pga inflation, högre hyror och högre elpriser. Det är mycket dyrare att göra egna produktioner än att köpa in utländska program så därför massnedläggningen av egna produktioner.

  Vad förvånande att hon bara tittar på skitkanalen tv4. Not.

   Tittade på Expedition Robinson på deras hemsida och jäklar vad reklam.

   Hon påstod väl inte att hon tittar på alla dessa program eller att hon enbart kollar på tv4

   Gillar TV4. Tycker inte alls att det är en skitkanal.

   Varför är det en skitkanal?

   Själv tittar jag enbart på Svt2, helgmålsringning och kulturstudion. Allt annat är skit.

  Att det tv-cheferna lägger ned tv-program för att det skulle tro att det blir ett världskrig. Känns inte trolig teori, mer för att dom behöver spara in ekonomiskt. Kostar att driva och producera skitprogram det med!

  Världskrig beror mer på andra saker just nu-om det blir, är det någon som vet så är det nog mer politiker och andra makthavare.

  Det är ju ganska så glasklart att det blir ett tredje världskrig, men det vet väl alla om, inte bara tv-cheferna. Det har kommit till ett slut nu, det går inte att göra ny musik för all musik har redan gjorts, det går inte att göra fler tv-program för alla tv-program har redan gjorts, det går inte att uppfinna ny teknik för all teknik har redan gjorts, osv, allting har redan gjorts, så nu så är vi framme vid slutet, och nu så händer ju allting på en gång som kan få jorden att gå under (miljön, krig, pandemin..), det är naturligtvis ingen slump att allt elände händer på samma gång, detta är slutet helt enkelt, det finns inget mer, allting är ju redan gjort. Vi är vid slutet. Frågan är ju bara vad som skall få allting att ”tippa över helt och hållet”. Jag tippar på ett kärnvapenkrig faktiskt. Och sen så är det över! Ganska så skönt ändå när man tänker efter. Jag menar, vem kommer att sakna oss? Ingen. Ingen kommer ju att sakna människorna om jorden försvinner. Ingen kommer att sakna oss. INGEN. Och det säger ju allting. Det säger precis allting.

   Lina du kan ta helg nu, det räcker 🤣

   On point som vanligt!

   Jag tror att Influencer blir det sista yrket. Prostituerad är ju det första yrket (världens äldsta yrke) och Influencer kommer att bli det sista yrket tror jag (innan jorden går under). Det började med att man tog av sig kläderna för pengar – och det slutade med att man tog av sig kläderna för pengar. Både Prostituerade och Influencers använder ju sina kroppar för att sälja. Hur märkligt är inte det?! Det första yrket och det sista yrket är ju samma sak – både Influencers och prostituerade säljer ju sina kroppar, men på olika sätt. Så märkligt ändå?!

    Har du källa på att prostitutionen är världens äldsta yrke? Så innan man odlade, jagade och fiskade sålde man sex?

     De som säger så brukar mena att enbart män ordnade föda och att en kvinna som får mat av en man hon även ligger med egentligen bara säljer sex.

     När man säger att prostitution är världens äldsta yrke så menar man att innan det fanns byteshandel. Med prostitution började människor köpa och sälja tjänster dvs en man gav en kvinna varor för sex.

      Ja absolut, det är jag med på men det är inte samma sak som att det är det äldsta yrket. Att bygga ett resonemang kring något som sägs i folkmun utan att det stämmer rimmar illa.

    Haha även om du verkar lite övertaggad får man väl ändå ge dig att det du skriver är en teori lika god som vilken som helst annan. Nu är jag förvisso en levnadsglad person och det är inget jag önskar, men visst har samma tankar angående det absoluta sjukt för mänskligheten som jordens undergång skulle innebära slagit mig med, det blir ett sorts, i teorin på ett sätt vilsamt, klimax, som ingen kommer finnas kvar för att få uppleva.

    Vad gäller din kommentar i övrigt så vet jag inte sanningshalten i att prostitution sägs vara det första yrket. Jag skulle personligen anta att handel av andra slag förekommit det, framför allt män emellan, medan kvinnor samtidigt kunnat tas lite när som det behagat männen.

    Vet inte heller vilka eventuella yrken som kan ha kommit att uppstå eller som kan komma att uppstå efter att influensers blev en grej men har svårt att tänka mig att inga yrken skulle ha uppkommit efter det, måhända inget som utövas i samma skala eller med motsvarande påverkansgrad eller som gör människor till ”slavar” i samma utsträckning (ett något dramaturgiskt ordval, nåja). Och då pratar jag förstås om influencers så som vi känner dem, ”påverkare” av diverse slag lär ha funnits i alla tider, tidigt också som yrke.

    Din tes om att influencers blir det sista yrket (i vart fall om du menar att det är det blir det sista yrket att utövas eller att ha en betydande påverkan på den tid vi just då befinner oss i, inte att uppstå) är väl dock till viss del avhängigt att vår existens får ett abrupt slut och inte föregås av en tid av misär, som att internet slås ut till exempel (alla BB läsares värsta mardröm), så vi istället ser en återgång till de yrken som en gång låg till grund för vårt samhälle och vår civilisation, däribland prostitution, får antas.

    Snackar vi istället sista yrket att uppstå så visst, om influencer uppfyller kriterierna att kunna klassas som det, och jorden går under eller hamnar i en fas under vilken endast de mest basala yrkena spelar en roll, innan något nytt yrke hunner uppstå, så absolut.

    Det potentiella faktumet är ju dock rätt ointressant egentligen, det visar väl på sin höjd att det under hela människans historia funnits ett intresse för människokroppar, som i olika tider kommit till uttryck, använts i vinstsyfte och/eller exploaterats på olika sätt. Att vi är djur, men förhållandevis intelligenta djur, kort och gott. Vilket i sig är helt ointressant den dagen vår existens nått sitt slut såvida det inte finns något annat därute som kan hitta och analysera eventuella spillrorna av det vi varit och byggt upp, om något sådant skulle finnas kvar.

   Varför ska du jaga Caia-smink när världen ändå går under? Har du testat gå till läkare och få antidepressiv-medicin?

   Ok, nog för att vi har fått broschyren ”om krisen kommer” och alla hardcore preppers väntar på domedagsfest, så herregud ska vi andra bara ge upp och lägga oss ned och dö? Eller vad? 🤣

    Var det ingen som såg Svenska nyheter för länge sedan, humorprogrammet på SVT? Om Dan Eliasson kommer? 😂

   började faktiskt gråta av det du skriver .
   har sån ångest konstant . Orkar knappt leva
   Av rädsla för just vad du skriver ovan.
   Har barn är så rädd att något ska hända .
   Samtidigt som det känns så fel att vara rädd för vi har det så bra här .
   Men jag är ändå konstant rädd .

    I all välmening, ta hjälp om du har sådan ångest ❤️

    Ta pauser från att ta in omvärlden. Missförstå mig rätt, världen är på många sätt en fruktansvärd plats och det kan vi förstås inte låtsas som att vi inte vet. Men världen har alltid varit en fruktansvärd plats för många människor, men informationssamhället gör att vi nu matas med bilder av elände dygnet runt. Krigstrauma blir hela världens trauma. Alla har plötsligt sett människor dödas, därför att det dyker upp i våra flöden. Det är inte konstigt att man har svårt att hantera det. Och jag fattar att alla inte håller med, många tycker att man inte får vända bort blicken därför att vi måste ta den kollektiva skulden för all världens ondska. Men jag tycker faktiskt inte det, jag tycker att man får titta bort för att kunna vara en fungerande människa. Vi är inte byggda för det här, det finns en anledning till att människor som tvingats se och uppleva fruktansvärda saker blir traumatiserade.

    Så faktiskt, ta en paus ibland om du inte redan gör det.

     Tack för fint svar . Har inte tagit en paus för jag känner mig så vidrig att jag mår dåligt över saker som händer på håll av rädsla för att drabbas själv . Så tvingar mig att ta in allt för att det känns som ett svek mot alla utsatta annars . Att blunda. Och jag känner mig så dum att jag mår dåligt , det är liksom inte synd om mig . De synd om alla som drabbas just nu i världen av elände . Så jag skäms och typ har ångest i det tysta.
     Men jag krävs verkligen av känslan.

     Så fint svar.
     Du har helt rätt.
     Jag vet att det pågår.
     Men orkar/vill inte läsa allt.

     (Det tredje världs)kriget är redan igång.

      Varför skrämmer du upp henne ytterligare genom att skriva det sista? Nej, ett tredje världskrig är absolut inte ”igång”

    Tips: mindler

   Lina du är allt en riktig muntergök du…

   lol banna den här galningen bara

   Att ingen kommer sakna oss om alla människor på jorden är döda säger väl egentligen inte så mycket – vem ska sakna om alla är döda..?

    Det är väl det som är poängen? En vilsam tanke, ändå.

     Ja, jag håller med om att det är en vilsam tanke. Allt elende, pötsligt bara borta och ingen blir kvar att lida. Men ”det säger precis allt”? Det fattar jag inte, vad säger det? Ingenting, förutom att ingen finns kvar?

   Du har fel, jorden kommer inte gå under. Mänskligheten som vi känner den nu kommer gå under ja, några stackare kommer väl överleva och behöva bygga upp allt igen men jorden går inte under förrän solen slocknar eller en meteor eller dylikt kommer.

    Haha förlåt men hur kan du säga ”du har fel” i en sån här situation? Det kan ju ingen av er rimligtvis veta?

     Fast att säga att jorden går under pga krig eller miljöförstöring är ju fel. Jorden kommer överleva, den kommer kanske inte vara så trevlig att bo på men den går ju inte under förrän solen slocknar eller något yttre påverkar den som en meteor eller liknande. Det är ju fakta. Mänskligheten däremot kanske går under, eller inte, det kan man ju inte veta, det har du rätt i.

  Du milde. Det är en välgärning för folket att de där programmen läggs ned. Det må bli ett världskrig eller ej.

   Håller med, vilka jäkla skitprogram. Och hälften reklam, samma dessutom. Samt undertexterna på morgonprogrammen, de kan ju inte stava. En gång stod det skrämtid istf skärmtid, kul iofs😀

   Jag tycker jättemycket om Lets dance. Blir glad av det programmet.
   Vill ha mer program om natur och djurlivet.
   Idag ingen särskild bra tablå.

    Kolla Kunskapskanalen. Mycket djur och naturprogram där.

     Tack för tips 😊

    Streama.

    Hur gammal är du? Det finns massa naturprogram på Netflix

   Men vad ska dom sända istället? det är ju ”core” program dom lägger ner med… Fattar inte hur dom ska fylla rutan, inte har dom annonserat om något nytt program?

  Det handlar om pengar, budgeten räcker inte. Har hon missat att tv4 varslat hur många som helst? Så går det när man slår ihop Telia och tv4, budgeten ska helt plötsligt täcka Telias kostandet också.

   Men herregud, det var en rolig teori på skoj.

    Undra hur många procent som förstod det 🙂 ungefär så konspirationsteorier brukar börja 🙂

   Telia har väl egna intäkter rimligtvis

    Såklart dom har, menade givetvis att de har delad budget nu?

  Om Tv4 ska spara pengar så borde det väl räcka med en programledare till ”Hela Sverige bakar”? Lr va tycker du, Sara lella.

  Det är väl för att det är lågkonjunktur? Företag behöver spara in.

  Alla företagen sparar pengar nu, kan ju inte komma som en överraskning.

  Min kusin tror man får pankreatit av handsprit.

   Dricker hen den?

   Läste nyss ett kommentarsfält på instagram där flera amerikaner visade sig vara övertygade om att jordnötsallergi beror på vaccinen man får som barn. Ridå.

    Det var ju någon här inne som inte ville vaccinera sina barn pga ”ingen får ju polio ändå, varför ska man vaccinera sig?”. RIDÅ.

     På riktigt?

  LD stödjer officiellt hamas. Fyfan. Hennes senaste inlägg är skrämmande … Säpo bör hålla koll på henne

   Företaget som Louise Jorge jobbar på stöttar Israel. Lika hemskt det.

   Själv stöttar jag varken Hamas eller Israel. Anser dock att Palestina ska erkännas och palestinierna bli lämnade ifred av Israel.

    Hamas är en terrorsekt uppbackade av Iran, du kan inte jämföra hamas med Israels militär. Jag är själv emot Israels bombningar men jag är inte naiv och tror att hamas är frihetsrörelse.

     Hamas har fått stöttning ekonomiskt av Israels regering med miljoner. Israels militär är 1000ggr värre. Följ schaunking på instagram så får du sanningen.

      Fakta består att hamas är terrorister oavsett. Netanyahu är skit, hamas är skit, talcum x (shaunking) är en con man och en uppviglare.

   Suck. Det är du som är skrämmande i all din ignorans.

    Utveckla.

    Varför mördade hamas 30 thai arbetare och håller ett 20 tal som gisslan? Vad har dom med Palestinas befrielse att göra? Varför mördade hamas flera muslimska beduiner? Öppna upp ögonen och läs om vad 7:e oktobers överlevare har att säga.

     Men läs på, vad har du sett det israeliska propaganda! Viktigt att hämta fakta från oberoende. Det Israeliska militären gör nu är rena avrättningar på alla. Det var aldrig Hamas Israel vill utrota folket och ta deras mark. Gå in på shaunking på instagram

      ”Läs på” .. syftar du på dig själv? Nej tänker inte följa Shaunking aka Talcum X som spridit många lögner. Jag är opartiskt i konflikten men man bör inte rättfärdiga hamas.

      https://amp.cnn.com/cnn/2023/10/13/asia/thailand-migrant-workers-israel-gaza-conflict-intl-hnk/index.html

      https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/11/05/israel-hamas-bedouin-attack-arab-muslim-gaza-jews/

       https://youtu.be/NPoyd9l3lJI?si=cJIcVmAXv_74qI3E

       Dessutom finns en video där en hamas-terrorist försöker dela skallen på en av thai-arbetarna med en trädgårdsspade. Så excuse me Annie .. men DU borde läsa på! Blir irriterad på hamasapologeter, ni spottar offren i ansikten.

      Shaun King? Är det vad du kallar fakta? Shaun King är en bluff. Han har gjort aktivism till en affärsidé. Till och med seriösa aktivitet tar avstånd ifrån honom.

    Tro inte för en sekund att hamas hade skonat dig.

    Berätta vad är skrämmande? Att folk uppfattar LDs inlägg som propalestinsk propaganda?

  Jag tycker mest det är sorgligt att vi ska äta skorpor med värmeljus. Tror jag äter skorporna som de är om marmelad är uteslutet. Värmeljus får mina smaklökar att kvida.

  Vid Tsunamin i Thailand förstod vi i familjen att katastrofen var enorm att det var jättemånga döda svenskar. Detta innan den infon gått ut till oss i Sverige. Vi visste pga mammas sambo var militär. Han stängde in sig & pratade med en kollega som skulle flyga ned med kollegor för att hämta mängder av döda & vi överhörde en del trots stängd dörr. Han sa ingenting när vi frågade, men var så påverkad efter samtalet. Något liknande har hänt ett par gånger. I början av pandemin bla kallades några anhöriga in för möte på MSB. De mörkar så klart för att undvika masshysteri. Jag pratade med en kompis i Ukraina två dagar innan kriget bröt ut & hon var inte alls oroad & tvärsäker på att det inte skulle bli krig! Nu tror jag inte att krig kommer nu, men om det kommer är jag nästan säker på att det kommer som en överraskning för oss!

   Det stämmer nog, och helt ärligt… Det är väl lika bra? Vad skulle det tjäna till att skapa masshysteri? Inget krig kommer att undvikas för att människor är rädda i förväg tänker jag..

  Låter inte helt fel att tv4 uppdaterar sin tablå lite.

  Orsaken till att så många program läggs ner är att tv 4 köpt rättigheterna att visa Champions League,och det ÄR dyrt

  Jo men jag tror att Ryssland har betalat Hamas att starta krig med Israel så att Ryssland och Putin kan få en ”paus” från omvärlden.

  Ett annat alternativ är att Israel själva har startat krig för att de egentligen vill ha Gaza remsan för sig själva. De vill komma år gasen som är värde billioner dollar. Jag menar HUR kan Israel har missat vad Hamsa har planerat med tanke på den enorma säkerhetsintelligensen de har!????
  Hade verkligen Hamas startat detta själva!? De måste ha vetat att de skulle bli helt sönderbombande!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.