384 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad köper man för personligt till barnens morfar/mormor/farmor/farfar. Förra året fick de ljuslykta med barnen på, var väldigt uppskattat. Men detta år står hjärnan still

   Min syster har gjort väggkalendrar till oss med bilder på hennes dotter. Blir lika glad varje år. Tycker det är en fin present.

    Unpopular opinion kanske men presenter med bilder på ens barn funkar till föräldrarna till barnet, eller barnets mor/farföräldrar. Jag som är typ kusin eller faster vill hellre ha en rolig present anpassad till min smak och behov istället för en kalender )vad f*n ska jag med den till?) med bilder på DINA barn. Snark

     Hon skrev ju dock mor och far-föräldrar… och inte faster

     Håller inte med. Jag är moster till två femåringar och älskar att få presenter med bilder på dom. Dricker morgonkaffet ur muggen med deras bild på. Älskar även att få pärlade armband, teckningar de lagt tid på att rita till mig osv. Hade absolut älskat en kalender med bilder på barnen ❤️❤️

     Jag som faster/moster blir också jätteglad över en sådan kalender på mina syskonbarn.
     Medans min ena förälder skulle tycka att det var en skitpresent.

     Det kanske bara beror på hur nära man står barnen helt enkelt? 🤷🏻‍♀️

     Håller med! Skulle inte vilja ha presenter med någons barn på och som jag förväntades hänga upp/ställa fram.

     Om de dessutom fick present på ungarna som ljuslykta förra året så kanske det räcker? Mer personligt i så fall tänker jag är att tänka på vad de gillar/har för intressen. De har säkert någon annan identitet än morföräldrar.

      Saker med bilder på ”Någons” barn tror jag få uppskattar. Men saker med bilder på sina barnbarn blir de flesta mor-och farföräldrar jätteglada för.

      Man känner väl förhoppningsvis sina föräldrar så pass att man vet om de skulle gilla eller hata det. Min mamma (dvs mormor till mina barn) blir absolut gladast av att få teckningar som barnen har ritat. Varför skulle jag köpa en pryl åt henne när det finaste hon vet är en bild på barnen och en teckning de ritat?! Men ja, hade jag vetat att hon hellre ville ha en tröja eller en bok så hade hon fått det. Nu skrev ju ts att föräldrarna uppskattade förra årets ljuslykta med barnen på väldigt mycket så då är det väl onödigt att tjafsa om vilken usel present det är. Ja, för en del men uppenbarligen inte för ts föräldrar. Jösses alltså. En del bara måste kräkas ur sig om precis allt.

       Och ja, jag ska gå och lägga mig nu. Så hopplöst att alla trådar här inne ska tas över av någon som bara vill vara negativ och tycka att varenda idé någon ger är skit. Spelar liksom ingen roll vad det handlar om så ska alltid någon som inte ens ställde frågan komma in och ”näää vad fult!” ”Usch vad äckligt!” ”Vem skulle vilja ha en så avskyvärd present!” Osv. Suck

       (Känner mig som hon som vill höra nattradio nu men så jäkla tråkig attityd bland många här😅 nu har jag rantat klart och lämnar er ifred)

     Jag avskyr det. Alla kort jag fått av eventuella syskonbarn har hamnat i någon låda. Jag vet inte varför föräldrar tycker att det är en lämplig present till typ mostrar/fastrar.

      Usch vad sorgligt det känns att du inte vill ha bilder av dina syskonbarn. Visst, stora tavlor eller allsköns koppar, men kort? Även väldigt sorgligt att ditt/dina syskon skickar det och tror att du ska tycka om det och du avskyr det. Alltså inte bara tycker på axlarna utan avskyr det?

       Jag håller med. Vet inte om det är någon slags jargong att man ska verka tuff och obrydd i barn men ja, känns sorgligt att man skulle avsky att få bilder på sina syskonbarn. Då undrar jag genast vilken relation man har till de syskonbarnen. Jag får julkort av en del vänner jag inte träffar ofta, julkort med bilder på deras barn. Inget jag hänger upp inramat på väggen men till och med de korten är det långt ifrån att jag avskyr. Är ju en jättefin tanke.

       Fast att ge bort det i present? Då får väl föräldern Frida om man vill ha typ ett kort. Jag vill absolut inte ha massor av bilder framme så jag har absolut ingen nytta av korten och jag har typ inga fotoalbum som jag tittar i. VAD ska jag med korten till? Det har väl inget med vad jag har för relation på barnen? Jag har inga bilder på mina föräldrar, syskon eller morföräldrar framme heller.

        Det handlade ju om en kalender eller en ljuslykta. Och ger man en kalender till någon så vet man väl att den använder en väggkalender. Och sätter man bilder på barnbarnen i den så vet man väl att det skulle uppskattas. Sen tror jag att dina syskon ger bilder på dina syskonbarn för att de tror att du blir glad av det. Jag hänger inte heller upp bilder som jag får men jag blir glad av det ändå. Lägger det i en låda med bilder och jag tror att jag en dag längre fram i livet kommer att se på de bilderna och vara glad att jag har dom.

        Men om det är så hemskt att få bilder i present så gör man väl som med annat man får men inte vill ha – tackar och ser glad ut. Så lärde jag mig att man tog emot presenter redan när jag var barn.

      Jag avskyr inte att få korten men jag är heller inte intresserad, vilket gör att jag slänger dem. Jag ser ändå inte skillnad på alla ungar. Prövade omgivningens intresse för tio år sedan med att göra julkort på min hund och ge alla.

       Du står inte din familj så nära va?

     En fråga om att känna in mottagaren. Som alltid med presenter 🙂 Finns helt klart folk som blir glada för sånt.

      ”vad köper man till mor/far-föräldrar”
      – väggkalender med barnbarnen
      ”Nej usch, jag som kusin vill inte ha bilder på dina barn”

      Alltså folks läsförmåga här inne ibland? 😂 TS frågade ju inte om faster, kusin, syssling, morbror eller vän 😩

       Jag snackade generellt när det ändå kom på tal med presenter med bilder på barn

        Men frågan var inte generellt ställd. Starta en egen tråd i stället för att vara en tråkmåns där någon ber om tips om liknande som uppenbarligen uppskattats.

     Alla är olika, även mor-och farföräldrar. Förhoppningsvis vet man hur ens släktingar är och anpassar sig efter det. Nu var det ju tydligen uppskattar förra året ståndpunkt borde det va lugnt (om de inte fejkade?)

     Folk är så väldigt otacksamma. Men jaaag vill hellre ha något annaaaat ju. Buhu. Vuxna borde inte få presenter alls när de är mer bortskämda och otacksamma än fyraåringar.

      Men lägg av. Låt folk slippa om dom inte vill ha.

       Be om att inte få presenter alls från familjen då. Då slipper du få något du inte vill ha.

        Lite känsligt ämne för dig? Antar att du gärna ger bort presenter där bilder på dina barn är i fokus och tror att alla är lika intresserade av dina barn som du själv är.

         Nej jag har inga barn. Men ja, det är smått provocerande när vuxna beter sig som småbarn.

         Verkar känsligare för dig faktiskt.

         Är väl ändå en rimlig sak att göra om man tycker att man får dåliga presenter som man inte vill ha. Eller så får du skicka en önskelista till tomten. Syskonbarnen kan säkert hjälpa dig med hur man gör 😊

          Har aldrig fått presenter där mina syskonbarn är printade på bild. Behöver alltså inte skriva önskelista 🙂

       Vill man slippa få något man inte vill ha så ber man vänligt men bestämt om att man inte får någon julklapp alls. Ett oskick att som vuxen vara så otacksam för det man får i present av någon.

     samna med alla julkort på små barn i tomteluva. zzzzz

      Få julkort är en jättefin gest idag tycker jag. Blir tusen gånger mer glad för ett julkort (med barn eller inte på bilden) än ett massutskick med god jul på Messenger. Tänk tanken som ligger bakom ett julkort ändå.

      Var glad att du har de som kommer ihåg dig så pass att de lägger tid på att skicka ett julkort till dig. Även om du inte uppskattar bilden så kan du väl uppskatta tanken bakom det.

     Jag har en mugg med min lillasyster på. Hon var fem och jag var femton när hon gav mig den (ja, det var hon som ville ge det till mig i present). Idag är hon 25 år och jag dricker ännu ur den och älskar den ännu mer idag än när jag fick den 😁😍

     Anna, i stället för att spy ur dig över någon annans tips kan du väl komma med ett eget presenttips till ts?! Det är lite mer hjälpsamt än att tala om att du(!) inte vill ha en kalender med dina kusinbarn på.

   Personligen hade jag valt en god Skagenröra eller en fin lasagne.

    Skagenröra blir de! Köper färska räkor och slår in imorgon, så är de nog riktigt fina tills julafton.

   En digital fotoram, jag fick en med wifi och kan lägga in egna bilder och familjen kan via en app lägga till egna bilder. Den bästa present jag fått på länge.

   När min mamma och pappa levde fick dom blommor och lotter och choklad.Och var glada för det.

   Håller med om en digital ram. Har varit väldigt uppskattat av mina vänner som har barnbarn. Då kan de ha flera bilder uppe i en och samma ram.

   Muggar med bilder eller barnens teckningar på. Kanske be barnen rita av mor-/farföräldern tillsammans med barnbarnet och tryck på muggen. Muggar används ju också dagligen av de flesta.

   Låt varken pärla grytunderlägg. Det hade jag blivit glad över 🙂

   Brukar hjälpa mina syskonbarn med presenter till mamma, mormor och farmor.
   Vi har gått på returpunkten och så har de fått valt något fint fat eller kopp där som vi sedan gjort ett ljusstumpfat genom att limma på spikar som de har fått måla eller sprayat med guldspray. Vi har även smält ner ljusstumpar och gjort ett nytt ljus i en fin kopp. De har även gjort ljuslyktor av gamla syltburkar med socker som man kan ha ett värmeljus i. Ett år målade de med textilpennor på örngott. Egengjorda bokmärken till mormor och farmor som läser har varit väldigt uppskattat. Ett år fick de välja ett vedträ i björk som vi hjälptes åt att borra hål stora så att man kunde sätta i värme ljus på rad. Älskar den stunden med syskonbarnen.

   Te och kaffeaffärer brukar sälja fint inpackade presenter, olika te el kaffesorter med någon chokladbit och kopp i t ex.

   Varsin fin kaffe/temugg med bilder på era barn? Det fick mina föräldrar ett år, och de användes flitigt 🙂

  Hur mycket pengar borde man lägga på julklappar i år?
  Tänker till familj och syskonbarn i blandade åldrar

   Beror väl på hur stor budget du har 🤷🏻‍♀️

    Det är det jag undrar, vad är en rimlig budget 🙂

     Det beror ju på just dina förutsättningar 😆

     10% av din inkomst?

      10%????? Oavsett om det är ett syskonbarn eller fem? Och oavsett vilka man räknar till ”familj”?

       Du tycker det är orimligt?

        Låter som ganska mycket… Om man tjänar mycket och inte har många familjemedlemmar tex.

        Mest konstigt

         TS ville ha en mätbar budget. Jag gav vad jag tycker är en rimlig budget. Får man ut 30.000kr så är det vä rimligt att köpa julklappar för 3.000, eller?

          Beror väl på hur många man ska köpa till? Bara till en eller till tio stycken.

          Och om den man köper till är ett litet syskonbarn eller sin man.

          Nja. Man kanske har råd med det men man behöver ju inte köpa för mer och mer för att man tjänar mer? Beror väl på antal personer, relationen till dem, vilja och vad som skulle passa dem/vad de vill ha?

   Hur långt är ett snöre…

   Jag har mamma, pappa, sambo och syster som jag ger till. Brukar handla för cirka 400-500kr per person 😊

    Rimligt 🙂

   Till barnens kusiner ca 300-400:- per barn. Sedan till våra egna barn så drar det iväg runt 4000:-. Till mor & farföräldrar runt 500:-

    4000?? 😅

     Haha ja… låter mycket, men typ en tjocktröja 1500:- . Sedan vill de alltid ha nått elektroniskt eller dylikt, parfym, ja det rinner iväg

      Jävlar vad dyr tröja!

   Tänk att du ska överleva både december (jul) och januari (nyår), och oförutsedda utgifter utan att vända på varenda krona.

   För min del beror det på vad jag hittar för saker. Till min pappa har jag köpt frön som kostade under 50 sek, men han kommer bli glad.

    Till min dotter som är 5 år har jag köpt för typ 200 sek tror jag, men handlar second hand. Hon får massa presenter av släkten också, tycker det blir för mycket om vi också brer på.

   Man borde ingenting. Man gör väl vad man känner för och har råd med. Viktigaste är väl att presenten blir uppskattad, inte priset. Köper bara julklapp till min man, vi andra har slutat ge till varandra.

    Exakt. Och om någon inte köper julklapp åt en så är man inte otacksam för det utan uppskattar att man fick fira jul ihop i stället.

     Måste man köpa, köpa, köpa? Blir vi lyckligare av alla saker? Fattigare blir vi i alla fall om det ska handlas för flera tusen. Sansa er.

   När jag handlade till syskonbarn var budgeten 500 per barn. Jag var då en fattig student och fick spara hela året för det för att få ihop 6000 kronor. Nu är situationen annorlunda och andra omgången syskonbarn för omkring 1500 (nått plagg, en leksak, en bok) . Mina egna barn får nästan allt det dom önskar sig och jag handlar det som är rimligt . Dvs önskar man sig sneakers för 4000 får man dom men önskar man sig en…. vad vet jag, resa till månen får dom inte det . Det är vad som är rimligt för vår budget.

   Lägger i snitt 200:-/per syskonbarn/gudbarn. Till mina egna blir det runt 500:-/barn, mest pga tillköp av kläder som också får agera julklappar. Barn under 5 år.

  Min svärmor har precis förlorat sin mamma.
  Hon är suni muslim och jag är lite osäker på sederna kring hur man beklagar sorgen (förutom det uppenbara då, att beklaga sorgen och vara där).
  Är det något man bör ha med sig, ritual man gör eller liknande? Mamman har gått bort i deras hemland och de kan inte åka dit för begravningen.

   Vad fint av dig. Om hon är arab brukar man besöka fysiskt då de tar emot kondoleanser hemma och så brukar man hjälpa till att ringa till vänner och bekanta för att dela nyheten så de kan ringa henne och beklaga. Det är inte så knutet till religion som jag förstår utan mer till kultur. Någon annan kanske vet bättre!

    Ja de är araber 🙂

    Skall åka dit i morgon och vara där, skall se om de vill att även jag kontakter vänner och bekanta då. Tack!

     Om de alltid har folk hemma kan det vara bra att baka något som de kan bjuda på och ta med (så är de redo för fler kondoleanser).

   Beklagar.
   Du borde åka dit med mat, väl på plats hjälpa till med disken osv. Kommer nog komma vänner/släkt på besök, alla gäster ska erbjudas te/kaffe, ev mat beroende tidpunkt.

   Hej, va fint av dig. Ta med dig lite dadlar. Det brukar vi bjuda folk på som kommer och beklagar sorgen. Vi brukar även skära upp dadlar och lägga i valnötter i mitten. Det skulle säkert uppskattas mycket.

   Det borde din man kunna svara på.

   Kan du inte fråga din man? Menar inte drygt.

    Han är redan där och känner inte att jag vill ringa för att fråga det när han sörjer. Frågan var för att underlätta för dem och att de inte skall känna att de behöver vägleda mig just nu.

   Vet inte hur man gör, men när det kommer till muslimer så är det ju mycket kärlek och mycket mat som gäller. Så mycket mat och mycket kärlek är mitt tips, för det är vad de själva ger. Förstår inte alltså varför folk har så ont av muslimer, de som har varit snällast mot mig i livet har varit muslimer. Jag minns när jag var barn på 90-talet och jag växte upp i en by och det fanns bara en enda utländsk/muslimsk familj i hela byn och deras dotter gick i min klass, och hennes familj bjöd hem mig och det är det starkaste, bästa barndomsminnet som jag har, när jag kommer in och ser hela bordet fullproppat av mat, de bara proppade mig full med mat och kärlek. Jag fick ingen kärlek hemma, så jag minns hur fantastiskt det var att komma dit till den muslimska familjen och då kärlek där istället. Och alla andra muslimer som jag träffat senare i livet har varit likadana. Jag fattar alltså inte var de här islam-hatet kommer ifrån, det är så otroligt märkligt, för muslimer är ju de mest gästvänliga, fredliga, kärleksfulla, välkomnande, öppensinnade människor som går att hitta, de bjuder ju in allt och alla med öppna armar, öppensinnat, icke-dömande, och så kärleksfullt.

    Jag som muslim uppskattar din kommentar så mycket att jag blev tårögd.
    Det finns hemska människor överallt men det gör så ont när alla antar att ’mitt folk’ är hemska, empatistörda blodlustande undermänniskor.
    Vi är bara som alla andra förutom det att vi tar familj, släkt och vänner på väldigt stort allvar. Vi är alltid en del av något större och alla vi släpper in i våra liv får en plats i vår gemenskap.
    Jag är så glad att du fick kärlek och mat och att du försvarar de som älskade dig trots att världen ser oss som parasiter.
    Du verkar så fin!

   Det är oftast förväntat av araber (kristna, muslimer och andra religioner) att komma med något ätbart. Oftast mycket mat så att det räcker och får bli en del av buffén.
   Men av icke-araber få förväntas inte detta då ni inte delar den kulturen.
   Vanligtvis kommer man med grillade kycklingklubbor, ris med sås, bullar, tårtor, frukt osv.
   Om du bara åker dit med blommor och en hjälpande hand (alla brukar hjälpas åt med disk, lägga mat i matlådor, lägga blommor i vaser, torka av bord, lägga undan tallrikar etc) så är det mer än förväntat.
   Om du vill ta med dig mat så kan jag tipsa om att köpa kycklingklubbor som du marinerar och grillar i långpanna. Kasta i tomater, paprika, lök och potatis så har du en väldigt fin plåt med mat. Beroende på hur många som kommer så kan du anpassa antalet klubbor. Hellre för mycket än för lite så har anhöriga mat över till nästkommande dagar.

  Frisyrer med tunt hår??
  Är det någon som har tips på en bra youtuber eller någon bra instagram som visar tutorials på frisyrer med tunt hår? Tycker att de flesta videos som man ser så behöver man ha 5 gånger så tjockt hår än vad jag har och frisyrerna blir inte alls bra :’)

   Väldigt enkelt att söka på precis det du skriver så kommer det upp massor👍🏼👍🏼👍🏼

   Men mina bästa tips är
   Färg-vissa hårfärger gör att håret får mer volym å vissa att det ser ännu tunnare ut.
   Klipp-beror ju helt på din frisyr nu men lite samma som ovan, anpassa frisyr. Och se till att inte ha stripiga toppar. Klipp håret rakt av så ser det fylligare ut

   Styling
   -Vågigt hår om du gillar det, får upp volymen å är väldigt fint
   -Inbakade flätor, vill man kan man fläta i extensions då blir det tjockare å finare
   -Alla sorters uppsättningar egentligen, jag gillar att stoppa in löshår men måste man ju inte
   -mössa/hårband/hårspännen som kan hjälpa att forma eller framhäva

   OBS: Har man svintunt hår så har man. Inte mkt att göra då. Är det tunt för att man förstört det… lägg energin på att ta hand om det ist då det blir fint igen i framtiden. Lev med att det är fult nu

  Kontrasten mellan PW lyxsemester och krigsdrabbade barn – är det bara jag som mår dåligt?

   Alltså i hennes Story

   Vad menar du, är det ett problem att PW har en ”lyxsemester” när det finns krigsdrabbade barn?

   Som någon skrev häromdagen, Och nånstans just nu dör en stjärna och ett helt solsystem kollapsar, men du får, som tur är, fortsätta ditt liv ändå.

   Mår du lika dåligt av att du kan gå till köket och öppna en kran och få rent vatten, samtidigt som ca 800 barn dör varje dag i brist på vatten?

    Jag har en släkting som gått in i en depression eftersom hon hela tiden plågas av dem typen av tankar.

    På ett vis tänker jag – vi skulle ha en bättre värld om fler brydde sig.

    På ett annat vis tänker jag – fattiga barn skulle väl antagligen tycka att det var helt sjukt att hon lider när hon har ALLT vad de saknar.

    (Men tyvärr är det ju svårt att välja vad man ska tänka och hur man ska må).

   Ja det är kontraster och det är tyvärr så livet är. Fruktansvärt orättvist. Ska vi andra sluta leva för att det är krig? Det är ju tyvärr krig någonstans hela tiden där barn dör.

   Mår du dåligt av att se de så avfölj <3

  Ge mig era tips på en grym mascara!

   Benefits mascaror är underbara och Sweed likaså

   Sensai 38°

   Caia ”Vanz va va volym”!

   maybelline lash sensational sky high mascara

   YSL effet faux cils waterproof är väldigt bra.

   Lancome doll eyes vattenfasta för korta raka fransar. Böjer fransarna först 😊

    Är det inte den som är parfymerad? 🤔 Tror det var den jag köpte en gång men kunde inte fortsätta använda pga den starka doften. Återgick till Lancôme Definicils..

   Alla från Urban decay! Gör olika saker, så beror på vad du vill uppnå vilken som är bäst av dem.

   Kicks egna mascaror.

  Jag skulle verkligen uppskatta att få rekommendation på gynekolog med bra bemötande centralt i Stockholm. Känner mig orolig och obekväm och behöver möta någon lugn och trygg som samtidigt kan göra undersökningar som ultraljud utan att behöva remittera vidare. Någon som känner till någon?

   Octaviakliniken har jag hört är bra.

   Trodde alla gyn hade ultraljud?

   Åh skulle verkligen också vilja veta. Nån som inte bara säger ”det är normalt att ha ont vid mens, det får man stå ut med” fast man inte gå till jobbet när man har det…

    Ligg på om endometrios. Jag gick privat (Globen Capio gyn) och fick sedan en remiss till SÖS för en second opinion på det han hittade. På SÖS har de ett endometriosteam och jag hade ingen aning om att jag hade endometrios, men de kollade verkligen på en med andra glasögon än andra jag varit till.

   Mama Mia Gynekologmottagning på Karlavägen 58 kan jag varmt rekommendera. Oerhört fint bemötande.

    Dom är okej. Jag har sisådär erfarenhet av dom. Skulle istället tipsa om gyndoktorerna vid odenplan.

    Usch jag fick världens sämsta bemötande där när jag var där för ultraljud och de såg att jag fått missfall. ’Ojdå hjärtat slår inte mer, bättre lycka nästa gång’ typ. Noll medkänsla för att mitt liv vänts upp och ner av de orden..

     Fy, vad är det med vissa som jobbar inom service- och vårdyrken.

     Men gud vad hemskt!

   Gå till en manlig gynekolog, de kvinnliga gynekologerna är oftast otrevliga/okänsliga. En kvinnlig gynekolog kändes det som om hon körde in hela armen i mig, det gjorde så fruktansvärt ont. Manliga gynekologer är mycket känsligare, det beror väl på att de vet hur man tar hand om ”henne”. Män är ju mer passionerade för det kvinnliga underlivet och har ju tagit om kvinnliga underliv i hela sitt liv i privatlivet så att säga, så manliga gynekologer vet hur de ska ta hand om ”henne” utan att det gör ont, för män är ju vana vid att ta hand om kvinnliga underliv.

   Män överhuvudtaget i vården vill jag lyfta fram. Kvinnor i vården är ofta rena ragator, bittra och sura och hårdhänta och okänsliga. Män i vården är mycket mjukare och känsligare oftast.

    Håller inte med dig alls, underligt formulerat. Menar du att män har bättre kontakt med kvinnors underliv än vi själva? Det tror jag inte ett dugg på.
    Jag skulle absolut inte vilja ha en gynekolog som såg på mitt underliv som han ser på de underliv han hanterar i sitt privatliv… Äckligt.

    Håller inte med alls om din teori om varför…
    MEN håller med om att manliga gyn brukar va bättre. Såklart har jag ingen statistik på det utan bara personliga erfarenheter efter att ha avverkat MÅNGA olika.
    Min uppfattning är att många kvinnor har som grund att man inte ska klaga, gnälla, va till besvär. Lite mer ”skärp dig det finns dom som har det värre”. Medan män tar varje fall som en enskild medicinsk händelse.

     Har hört det flera gånger och har också upplevt kvinnliga gybekologer som tycker man ska härda ut. Men tar emot så mkt att gå till en man. Känns så fel. Även om han är professipnellnocj inte bryr sig, ska en annan man hållande med mitt underliv? Blir så obekväm.

      Men det är ju en läkare? Och det är ju rent kliniskt å inte sexuellt.
      Förstår att man inte vill gå till värsta snyggingen, att det kan bli genant å weird. Men de flesta gyn män är gubbar. Tycker det känns tryggt, nån som hållit på i SÅ MÅNGA ÅR å vet vad de håller på med.
      Av alla jag gått till har EN varit ung å snygg å ja det va konstigt, det märktes att han tyckte det med. Hade jag känt som du då hade jag bara avstått å sagt att jag ville gå till nån annan. Jag roade mig med under besöket att ligga å tänka på varför i helvette en ung, snygg, vältränad, smart kille valde att bli gynekolog. Skrattade inombords å sen var det klart

       Ja jag förstår att han tänker så.
       Nästan värre om det är en gubbe. Själva grejen att en annan man än min man rör mig på ett så intimt ställe, känns fel som sagt.
       Ja jag går ju bara till kvinnliga men har inte så bra erfarenheter som sagt så funderar ändå på om jag skulle prova. Men svårt att komma förbi den spärren.

    Ha ha,struntprat!

  En film eller serie man inte får missa?

   Sense 8
   Six feet under
   Suits

   Little miss sunshine
   Arrested development
   Succession
   Kärlek och anarki
   I Anneli

   Babylon Berlin

   Mysteriet på Greveholm

    Bästa julkalendern 😍
    Såg den för någon vecka sedan för jag inte kunde hålla mig till 1 december😂 varje år kollar jag ett avsnitt om dagen i december, så i år får det bli två gånger.

    Såg den nyligen och är fascinerad över att den är lika bra forfarande. Vissa saker lever upp till förväntningarna varje gång!

    Åh måste se sunes jul ikväll 😍 det är min go-to i december men måste tjuvstarta i år

   Springfloden

   into the wild

   Ted Lasso, Shitt’s Creek, Hunt for the Wilderpeople

   All the light we cannot see
   Sandman

  Har någon av er provat LA Hair Sunkissed – som bleker hela håret alt. enbart utväxten mellan frisörbesöken?
  Jag hittar verkligen inga inlägg eller kommentarer som inte är på företagets egna sida/SoMe (vilken jag får mycket reklam för i mina flöden).

  Mitt hår är inte så himla fint så att jag är rädd om det, men naturligtvis måste man blanda upp en hel förpackning och använda vid samma tillfälle, så det är ändå en ekonomisk fråga.

   Hej! Jag testade i somras efter år av uppehåll med ”hemma experiment”. Jag hade jättesvårt att applicera färgen då den ska sättas i blött hår och mitt hår blir som svinto. Pga det så tog det nog lite för lång tid att få i den, ju längre tid i desto mer guldigt blir resultatet Det var dock helt ok först, man såg inte att det var hemmafärgat och blekningen skarp linje vid min utväxt som jag då hade. Det var först efter någon månad som färgen blev allt mer kopparaktig. Jag rekommenderade till min mamma som har kortare hår och därmed hade lättare att få i den. Hon är jättenöjd. Själv fick jag göra en färgkorrigering nu för en månad sen då det såg förjävligt ut.

  Någon som märkt hur mansbebisar på INSTA klagar på att detta är HENNES heltidsjobb och hur hon tigger i var och vart annat inlägg NU om swish och att folk ska bli månadsgivare att annars kan hon inte fortsätta. Känns så märkligt. Vad har hon levt på innan liksom. Känns som hon shamar de som inte vill bidra. Om hon nu inte kan försörja sig på detta är det väl bara skaffa jobb som oss andra dödligas

  Samma kontot vardagsrasismen …

  Har gråtit hela dagen.

   Varför?😔

   Kram❤️

   ❤️🌻

   Samma här. Har ngn någon ”dejtbakfylla”

   Träffade en kille för skojs skull i fredags (bor i annan stad långt bort o jag har barn så ”kan Inte” bli något). Men idag är jag helt förstörd? Han var väldigt fin på alla vis så är väll därför jag känner mig så nere. Mvh förevigt ensam

    Kan också ha varit därför han verkade så bra, för att du redan visste att det inte skulle bli något. Då kan det vara lättare att bara se de bra sidorna. Och bygga upp en fantasi.

     Ja mkt möjligt. Jag kände mest liksom att jav behövde komma iväg och hitta på något, och var liksom förbered.
     Men jag inser att jag inte är emotionellt redo att ha förhållande, fast jag är 32 år och vart singel sedan jag var 16 😂

      Förhållanden kan vara precis hur som helst så det där med emotionellt redo är ett eget hinder. Det finns inga krav om att ens ses varje vecka.

  Infraröd värme/bastu, någon som har testat?

   Yes! Så skönt 🙂 jag hatar vanlig bastu pga får panik med andningen men det blir inte den typen av värme

   Efter en gång kände jag ingenting och det kändes just… meningslöst.

   Ger man det fler chanser är det nog annat.

   Ja en gång, det var så skönt!

   Älskar det!!! Man mår verkligen så skönt

   Jag har en IR-madrass. Det är ett av mina bästa köp och lätt värt pengarna. Har mycket värk/smärtor och trögt lymfsystem + cancer och det hjälper verkligen att ligga på den. Hade jag haft plats(och råd), skulle jag köpt en IR-bastu, men får nöja mig med madrassen och ett tyngdtäcke över mig.

    Ang ir madrass vad är det? Beklagar att du är dålig. Värmebastu kan man köpa och ha hemma men kostar ca 4000. Vad dyrt det är med hjälpmedel för bättre hälsa.

    Åh fint att du hittat något som hjälper mot smärtor. Intressant. Ser att flera är positiva till Ir så ska nog prova det!

  Någon som märkt hur mansbebisar på INSTA klagar på att detta är HENNES heltidsjobb och hur hon tigger i var och vart annat inlägg NU om swish och att folk ska bli månadsgivare att annars kan hon inte fortsätta. Känns så märkligt. Vad har hon levt på innan liksom. Känns som hon shamar de som inte vill bidra. Om hon nu inte kan försörja sig på detta är det väl bara skaffa jobb som oss andra dödligas

  Samma kontot vardagsrasismen …

  Var hittar man resesällskap? Jag har sagt upp mig och har en månad ledigt till mitt nya jobb börjar och vill resa nånstans men inga av mina vänner har tid att följa med. Finns det någon app eller något forum där man kan hitta resesugna?

   Kör interrail och bo på sociala hostels är mitt bästa tips!

   Reseguiden har ett forum för det! Hittade reskompis där som jag fortfarande är kompis med fem år senare 🙂

   Finns många fb-grupper där folk söker resesällskap. Och om det är något speciellt land du vill resa till så kan du tex söka efter ”Svenskar i …. (landet)” för att hitta sällskap. Ser dagligen såna inlägg i ”Svenskar i Australien”-gruppen.

  Någon som vet vad det är för lampa Laki har vid sin tv som lyser blått på taket och väggen? Ser mysigt ut 😍😂

  Har frågat henne men inte fått något svar. Typ frågat henne 3 saker senaste året och hon läser men svarar ej. Känns så otrevligt, men hon får kanske jättemånga frågor varje dag såklart.

   Kanske Philips Hue? Kolla på bilder på google 🙂

   Sök på galaxylampa

  Var sent ute sist så provar igen. Kommer få andra barnet ungefär 13 månader efter första – ni som har lika tätt mellan syskon, vad är era bästa tips?

   Att stå ut första tiden. Vi lovade varandra att vi inte fick gå isär de första tre åren och efter tre år skålade vi i champagne och insåg att det var lite lättare nu.

    Bästa tipset!!

    Vi gjorde exakt samma sak, nu har det gått 5 år och det börjar bli lätt igen. Har 18 månader mellan mina.
    Mitt bästa tips är 15h förskola och att amma i sjal eller sele. Samsov med babynest och liggamma så du kan sova samtidigt.

   Inse att skärmtid är räddningen och ha inte dåligt samvete för det.

    Eh va?? Med nyaste forskningen?

     Japp, även med den! Har du läst hela forskningen själv? Har du läst annan forskning i ämnet?
     Sedan tror jag att vettiga föräldrar inte låter sina barn sitta med skärm HELA tiden. Och gör de det så tror jag att barnet kanske är better off. Den första tiden med bebis handlar väldigt mycket om att amma. Jag ammade min yngsta i TIMMAR. Det var mitt i vintern och när jag var upptagen med lillebror så kunde jag gott muta den äldre med lite skärmtid, för det passade inte att sitta och leka, rita, whatever hela tiden. Jag tror inte att hon lider av det.
     Mina äldsta barn växte upp utan skärmar, men gud vad det kan underlätta småbarnstiden med skärmar! Kunna laga mat utan skrik, gråt och panik – JA TACK! Kunna natta lillebror utan att storasyster vill vara med i sängen och störa – JA TACK!

    Om man nu väljer att skaffa barn så får man väl också ta det därefter? Inte trycka upp en ipad för att överleva. Då kanske man ska tänka om..

     Hen sa inte just ipad. Har 11 mån mellan mina & blev ensamstående när yngsta va 3 veckor. Äldsta fyller snart 2. Är vi hemma är tvn alltid igång, oftast med musik men ibland med barnprogram. Det är räddningen när jag måste laga mat eller ta disken. Sluta döma när ni inte varit i situationen.

      Fast ts verkar inte vara ensamstående. Det va ju henne det skrevs om och Soffan slår till med skärmtid innan bebisen ens är född.

   Prata med din partner så att båda har tydliga roller.

    Håller med. Kommunikation! A och o.

   Har 17 månader mellan mina barn. Här är mina tips 😊
   – Försök att synka barnens vilotider efter ett par månader. Det är GULD värt om man får det att funka
   – Använd de 15 timmarna på förskola för den äldre
   – Sätt upp rutiner och aktivera lite som på en förskola. Planera in utelek, mellanmål, sångstund osv på era vanliga dagar
   – Gå till öppna förskolan, bra både för att aktivera barn och få prata ut med andra föräldrar
   – Om det blir för högljutt och jobbigt, ta på hörlurar – i alla fall en stund – det hjälper för att kunna fokusera och minska stress

    Får man verkligen ha ena barnet på förskola när man är hemma och mammaledig? Skulle inte ens lägga min föräldrapeng på det. Jag gick på öppna förskolan, där träffade man vänner som man fortsatte umgås med. Vi hade fika med oss och sågs ute nästan vardagligen med alla barnen. Eller hemma hos någon vid dåligt väder.

     Ja det får man. Hur mycket är olika betoende på var man bor. Tror syskonet får vara på förskola 30 timmar i veckan i Stockholm.

   Svarade på förra men vet inte om du såg så svarar här också 😃

   Nu har jag inte riktigt så rätt, men 18 månader. Det klart att det är ganska tufft i början (och då hade vi två väldigt ”enkla” barn som sov bra osv). Vi sa i början att nu kör vi bara och gjorde en deal att vi inte fick göra slut på två år (halvt skömt, halv allvar) och inget som sägs på natten räknas (inom rimliga gränser ofc). Nu hade jag ”tur” att mitt andra barnet kom i början av pandemin vilket gjorde att min partner jobbade hemifrån och kunde avlasta väldigt mycket. Så det är ett tips, försökt att vara föräldralediga båda två i början.

   Nu är mina 4 & 5 och herregud var jag är glad över att vi körde. Dom är varandras bästa kompisar och lillebror ser upp till sin syster på ett otroligt sätt. Fördelen med att ha dom tätt är det har ungefär samma intressen och leker med ungefär samma saker vilket gör att vi nu helt plötsligt kan sitta och titta på tv medan dom är uppe och leker.

   Man kommer aldrig ifrån att det stundtals är jobbigt i början men jag anser att man har ”igen” det och jag hade aldrig velat ha det annorlunda. Bunkra upp med mat i frysen, ge varandra egentid att få göra vad ni vill på: vila, träna, träffa en kompis osv (kanske inte direkt första veckan men du fattar). Man behöver få andas i bland. Och ta hjälp om det skulle behövas! Be far/morföräldrar (om sådana finns) ta den stora någon eftermiddag i veckan så ni kan få sova när lillen sover (eller vad som ni behövs göras. Tvätta, städa eller ligga och kolla tv en timme eller två). Ni kommer lösa det alldeles utmärkt! Lycka till!

    Fina råd ❤️ jag svarade också ovan om att inte göra slut och vi hade också som grej att vi började morgonen med att be om ursäkt för vad vi sagt på natten (om det varit en sådan natt). Räckte med ett kort ”förlåt för vad jag sa i natt” och sen släppte vi det, var nog lite samma som det där med att det inte räknas om det sägs på natten.

   Bärsjal eller sele är mitt bästa råd. Har 15mån mellan mina barn och min tvåa var nöjd så länge han var nära mig och med sjal/sele hade jag båda händerna fria att leka/läsa/ta hand om storasyskonet ❤️

  Har precis börjat på mitt nya extrajobb där jag ska vara en gång i veckan, jag har 0 erfarenhet från branschen vilket jag var väldigt tydlig med när dom erbjöd mig tjänsten (jag sökte den inte) men ändå sitter jag med jättesvåra arbetsuppgifter. Varje gång jag frågar min kollega om hjälp sitter hon som ett frågetecken och säger att vi får vänta på chefen för att hon inte har koll på hur man gör, och hon har ändå jobbat där i tre år men dom förväntar sig att jag ska klara av det. Hur tar man upp det här på bästa sätt utan att sabba sina chanser?

  Det är inom ekonomibranschen.

   Hör av dig till chefen och berätta hur det ligger till, att inte kunna sitt jobb efter 3 år är ju sjukt! Annars får du väl ta eget initiativ och lära dig vad du behöver.

    Jag har ju förståelse för att hon inte heller alltid kan hjälpa mig då jag sitter med uppgifter dom inte riktigt behövt hantera förut, men det känns jobbigt att stup i kvarten behöva hämta min chef för att jag fastnar.

    Och jag gör mitt bästa så klart, provar mig fram, försöker läsa manualer och googla det som går. Men jag är bara 2 månader in i min utbildning så det är svårt att veta hur man ska gå tillväga ibland när man inte ens vet vad det är man gör då det som sagt är en helt ny bransch för mig.

     Som sagt, gå till din chef och berätta. Det är inte alls hållbart för din del och inte heller för företaget (vet inte vad du gör men det kan kanske innebära brister i säkerheten).

   Erbjöds ingen introduktion då du var helt ny i branschen?

    Nej ingen introduktion, utan jag har suttit med helt olika uppgifter varje gång jag jobbat och då visar dom lite snabbt ett par minuter hur jag ska gå tillväga men inte mer än så.

   Är ni bara två personer på avdelningen? Du har ju varit tydlig med att du inte har erfarenhet, så jag blir mest förvånad över din kollega som inte kan. Jag skulle som anonym också tipsar om, ta det med chefen. Om hen då hänvisar till kollegan, får du bara säga att du har frågat om hjälp, men hon vet inte. Fortsätt med manualer också, men tänk på att du just börjat också. Om ett par månader kommer det att kännas mycket bättre! Tänker på att du bara är där en gång per vecka, så det tar ju lite tid, att komma in i det.

   Får jag fråga hur det gick till att du blev erbjuden ett jobb i en helt ny bransch? Låter ovanligt men coolt att det hände

    Jag har precis börjat plugga och har sökt praktikplats där som börjar senare i vinter, men dom tyckte att jag gjorde så pass bra ifrån mig på intervjun så dom erbjöd mig jobb istället och att jag även får ha min praktik där sen som tänkt från början. Är jätteglad och tacksam men vill samtidigt inte sitta och gissa mig fram hela dagarna

  Någon som märkt hur mansbebisar på INSTA klagar på att detta är HENNES heltidsjobb och hur hon ti**er i var och vart annat inlägg NU om bidrag på SW*sh och att folk ska bli månadsgivare att annars kan hon inte fortsätta. Känns så märkligt. Vad har hon levt på innan liksom. Känns som hon shamar de som inte vill bidra. Om hon nu inte kan försörja sig på detta är det väl bara skaffa jobb som oss andra dödliga

  Samma kontot vardagsrasismen …

   Ja!
   Inte roligt att följa det kontot längre.
   Ja, jag fattar att vill tjäna pengar på some men hålla på att tigga är bara blä.

   Fler borde kanske dra av plåstret och avfölja?

   Jag tänkte också på det. Massa tiggeri helt plötsligt. Tycker även kontot har blivit för politiskt och man får verkligen inte ha någon avvikande åsikt i kommentarsfältet för så blir man avstängd

   Håller med till 100%. Förr va de humor i de kontot. Nu bara hat mot män. Är nära på att avfölja.

    Har det varit humor på det kontot? Trodde det var stängt förbjudet med humor därinne.

    Känner att det blir så extremt sen tiggandet på det nu..

    Det var väl inte humor? Bara tragik med såna män..

    Även hat mot kvinnor som inte följer hennes norm.

    ”Är nära på att avfölja”

    Ja, hur svårt att det att klicka på ”avfölj” om det är ett konto som bara visar hat om något.

   Håller med, jobba som alla andra gör istället. Vänsterpack som tycker det är helt okej att ta av andra och förmodligen tycker att alla som har pengar ska dela med sig.

    Men vad har hon levt på innan ? Fattar inte ?

     Jag tänker mig att för ett kortare eller längre tag sedan så hade inte kontot samma omfattning som nu, varken i antal följare, i story-tips i dm:s eller i kommentarer att moderera. Och att man förstås tycker att det vore synd att skala ned igen, nu när så många fått upp ögonen för kontot (eller den bistra verkligheten).

    Till skillnad från högerpacket som stampar på de som ligger😉

    Är du född med en empatistörning?

   Hon verkar inte helt stabil…

   Jaa.. Tack för du tar upp det jag kände mig lite dum som kände samma. Blev så förvirrad av hennes inlägg med bilden ”kan ni snälla försöka inkludera desirée (admin) på kontot” sen ge en känsla av att skuldbelägga med att man ska sponsra annars måste hon sluta och skaffa heltidsjobb?.. what

    Fattar ingenting ! Kontot har funnits i tre år och hon har haft detta som heltidsjobb då?? Sen grejerna hon vill man köper. Ful skit.

    och som fortsättning till min egna kommentar. Klart inget fel att hon ska tjäna på sitt konto för det ör ju otroligt stort och eftersom hon inte gör reklam eller har sponsrade inlägg antar jag att hon inte tjänar något på det. Som hon nu hade kunnat göra eftersom det är så pass stort. Och som följare är det otroligt skönt att slippa all denna reklam som 99% är falsk och bara för pengars skull (Jag tänker tex som rakhyvlar fast hen går gör laser eller kläder som nästa dags säljs på sellpy)
    Men att använda sig av hur man inte ställer upp i systerskapet eller kvinnors historia för skuldbelägga och skämma eller hota med att säga upp kontot för då måste man ta heltids jobb blir ju bara fel och för mig ger motsatt effekt.

   Tycker det här att man startar något på sociala medier själv oombedd av omvärlden och sen efter ett tag börjar KRÄVA betalt och tigga hejvilt av följarna är lite magstarkt. Inga problem med att folk startar patreons eller liknande men att offerkofta och skuldbelägga följarna tycker jag är fel. Vi har marknadsekonomi, anser följarna att ditt content inte är värt att betala för så är det så.

  Men hjälp… vem är denna ”släkting” då om den nu är skriven på Drottningholm

   Silvias (bror)son

    Vadå ”(bror)son”?

     Haha ja vilket konstigt sätt att skriva det på? Brorson är ju en sak, sonen känner vi ju till. Folk vill vara så himla smarta ibland. Undrar hur Peggy hade uttalat kommentaren IRL

      Anspelade på ryktet som diskuteras i fb-tråden.

     Ja konstigt skrivet men Peggy kanske syftar på att brorsonen bott flyttade till Silvia och Sverige när han var tonåring 🤔

    Stoppa pressarna skriver ut hans namn och går hårt åt både honom och kungen och Silvia

  Okej…? Detta vet du hur då

   Lina är bloggens troll.

    Haha fattar… har dock googlat och de finns lite på Flashback om detta. Betyder ju inte att det är sant men men 😉 om det är sant så är det ju skönt att andra reagerar i situationen

    Men himla kul om det gick till så på festen. 😀

  Känner att jag håller på att gå sönder och har gråtit oavbrutet sedan inatt. Har en anhörig med demens och hennes sjukdom har kommit till stadiet där hen har fått svårt att prata och göra sig förstådd och sköta sin hygien själv och så. Vi ses lite då och då, och jag är noga med att hålla skenet uppe när jag är där och vara glad och så, men så fort jag kommer hem bryter jag ihop fullständigt och gråter tills jag går sönder. Jag har varit med om väldigt mycket hemskt men det här är det värsta jag har varit med om. Personen ska snart flytta till ett boende och jag känner att jag inte kommer klara av att hälsa på då jag har fått dagliga suicidtankar och inte kan gå någonstans utan att gråta och få panikångestattacker. Jag lever med psykisk ohälsa sedan barndomen, har inga vänner och ingen familj att prata med så är helt ensam i detta. Det har blivit så illa att jag knappt vågar gå på stan eller prata med andra längre då jag bryter ihop för minsta sak som påminner om den anhöriga. Jag vet att jag är en egoistisk sk*tst*vel så behöver inte höra det och jag vet att det är mest synd om den anhöriga. Min anhöriga har redan mycket stöd av sin familj/släkt och jag undrar någonstans om det är okej att hålla lite avstånd för jag kan ju inte sitta och gråta i panik varje gång jag ska gå ut någonstans. Har även en del viktiga möten i veckan som jag kommer behöva ställa in. Vad ska man göra? Och tar gråten någonsin slut eller kommer det vara såhär tills personen går bort?

   Den anhöriga har demens. Hen vet inte om du hälsar på eller inte. Ta hand om dig själv och tänk på de fina minnena <3

    Stämmer inte.Min mamma var jätteglad när jag kom. Olika var i hjärnan demensen sitter. En hemsk sjukdom. Tycker det ska vara så att om man vill somna inn vid obotliga sjukdomar ska få göra det. Alltså dödshjälp. Min mamma led i flera år.

     Men hade din mamma velat att du mår så dåligt över det som TS skriver? Vissa grejer behöver man inte dela med alla. Hen skriver dessutom att personen har svårt med tal osv, då har det ju gått rätt långt.

     Håller med dig om dödshjälp men det är inte de vi diskuterar nu om du läser vad som efterfrågades

      Men lägg av
      Även om någon startar en tråd får jag skriva om mina erfarenheter. Du verkar gilla härskarteknik och i så fall kan du använda den mot dej själv.

       Haha vilken härskarteknik använde jag? Jag försökte visa medkänsla mot TS som mår dåligt

   Ta kontakt med din vårdcentral och be om att få prata med en kurator.

    Jag har redan kontakt med psykiatrin sedan många år.

     Anhörigsstöd finns. Hoppas verkligen psykiatrin stöttar dej.

      Tack för tipset, har tänkt tanken men jag skulle inte klara av anhörigstöd. Klarar inte ens av att tänka på den anhörige just nu utan att bryta ihop så skulle aldrig fixa att sitta med ett gäng personer som jag inte känner och prata om det här. Förhoppningsvis blir det lättare sen.

   Jag har och har haft tre anhöriga med olika typer av demens. Det är en fasansfull sjukdom som absolut drabbar oss anhöriga också.
   Det bästa du kan göra är att i första hand söka stöd och hjälp till dig själv så du mår bättre!
   Din anhörig kommer med största sannolikhet behöva återhämtning efter flytten och lära sig de nya rutinerna som ett särskilt boende innebär så det är en perfekt tid att ta lite avstånd och ta hand om dig själv. Två av mina anhöriga bor idag på samma boende och avdelning och deras sjukdomsbild är väldigt olik varandra men gemensamt är att de verkligen uppskattar när man besöker – det behöver inte vara länge eller särskilt ofta. Vanligtvis vet inte de när jag hälsade på senast utan de lever bara minut för minut – vilket vi friska blir tvungna till att göra tillsammans med dem, vilket kan vara väldigt fint. Det gäller att försöka se det fina i varje besök och det blir lättare – gråten finns kvar men man får inte glömma att ens anhöriga fortfarande är hos en fast i en lite ny skepnad.
   Ta hand om dig och var snäll mot dig själv!

    Tack för ditt svar! ❤️

    Fint skrivet jp. Själv storgrät jag hemma efter besöket men det var som det var. Tufft.

    Har också en dement släkting och det är likadant, hon blir jätteglad när vi hälsar på men det har hänt att vi glömt saker och kommit tillbaka efter fem min och då blir hon lika glad som när vi kom första gången. Så hon minns inte att vi är där men det är roligt för stunden.

   Det låter jättehemskt. Tycker absolut att det är okej att hålla lite avstånd, speciellt när din anhöriga har stöd från sin familj. Demens är ju en typisk anhörigsjukdom så det är inte konstigt att du mår som du gör. Ta hand om dig!

    Tack för ditt svar!

   Förstår vad du menar. Lider man själv av psykisk ohälsa är det jättesvårt att vara där när man behövs eftersom man blir så påverkad av hela situationen. Samtidigt har man en liten del av hjärnan som verkligen vill vara där och stötta och göra ”allt man borde”. Sedan får man dåligt samvete över att man inte orkar. Och så är den onda spiralen igång.

   Finns inga rätt eller fel. En liten tröst i ditt fall är att det finns andra i närheten som kan vara behjälpliga. Inte självklart för många idag tyvärr. Vad snäll mot dig själv, gör så lite eller mycket du orkar. En dag kanske en ”bättre” version av dig kan vara till stöd, men just i detta nu går det inte. Ibland får man hushålla med den lilla energi man har.

    Tack så mycket färdigt svar!

     För ditt, ska det stå

  Dejtar en amerikansk tjej ett tag och vet inte om det bara är porrskada eller att jag bara blir sjuuuuukt upphetsad av hennes röst och ja på engelska 😬😬😬 fler som tänker på detta?

   Chilla med det vita pulvret kanske

   Du vet inte?

   Fråga Lina.

    Lina? På tal om det vita pulvret… ? 😂😂

     ⬇️

   Nej aldrig tänkt på detta

   Jag dejtar också en amerikan (som sitter i fängelse, min brevvän som jag nu har börjat dejta via telefon), och det är samma sak för mig, jag blir så sjukt kåt av att höra honom prata engelska. Det är nåt med den amerikanska accenten. Och vi kan inte ha telefonsex för det är folk i närheten av honom när han ringer.

    Är han inne för mord?
    Kvinnor flockas verkligen till mördare..

     Han finns bara i linas fantasi.

    Zzzzz

   Har ett amerikanskt ex. Tyckte inte det var upphetsande med engelska dock utan kunde bara tänka ”portfölj” när han pratade. Däremot lättare att uttrycka sig själv på engelska av nån konstig anledning (inte i sängen, gillar inte dirty talk, men lättare att erkänna känslor etc)

    Porrfilm, inte portfölj😅

     Åh skrattade högt åt att du tänkte på en portfölj när du hörde honom prata 😂💛

      😂

    Portfölj??

     Det sexigaste vi har

  Gravid i vecka 7 och känner mig lite smått galen/knäpp av oron. Vågar inte ringa för inskrivningssamtal, inte boka tidigt ultraljud, inte ladda ner någon gravidapp för det känns som om jag jinxar allt då. Ge gärna tips på hur man hanterar dessa 6 veckor till v 12! <3

   Jag hanterade genom att göra det du undviker… bokade in ett tidigt ultraljud och hade sedan alltid nästa besök hos barnmorska inbokat för att ha något att räkna ner till

   Hörru! Iväg med dig till barnmorskan! Finns inget att jinxa, blir det missfall så är det inte ditt fel. Och oron fortsätter efter vecka 12 också, och sen när barnet är fött också, det är bara att leva med det 😘 lycka till!

    Fast alltså det är ju en helt annan sorts oro, när barnet föds jämfört med när man är orolig för missfall i början. Jag var livrädd för missfall under min första graviditet, särskilt innan vecka 13, men inte fan sitter jag nu och oroar mig dagligen över att mitt barn ska dö liksom. Jag var jätteneurotisk som gravid men är nu en väldigt chill mamma.

    Känns som föräldrar alltid ska bara Höhö ja nu är du orolig för missfall och sen är det PSD och sen tonårsfesterna 🤪. Fastän det är helt olika saker

     Jag kan bara gratulera till att du är en chill mamma 🙂
     För mig var det ingen större skillnad mellan oron då och nu, förutom att det är olika grejer man oroar sig för. Jag oroar mig inte dagligen över att mitt barn ska dö nej, utan mer över hur hans framtid ska bli. Sen har mitt barn varit allvarligt sjukt och det var mycket värre än oron för missfall i början.. man kan inte förutse någonting utan bara lära sig leva med oron när den finns där. Men det är klart man inte måste gå till barnmorskan heller men det var mitt råd i alla fall.

   Mitt bästa tips är att bara försöka få tiden att gå. Tyvärr släpar sig tiden fram när man är tidigt gravid. Så boka upp dig, träffa vänner, försök att leva på och inte fastna i tankar. Det som händer det händer oavsett vad du oroar dig över.
   Inskrivningssamtal kan du försöka boka till typ vecka 9-10. Inte bra att vänta för länge eftersom du vill hinna remitteras för KUB (Antar jag? Kom på att inte alla gör det beroende på region…).
   Lycka till! 🙂

   Håll dig upptagen och gör saker. Det är ingen brådska med inskrivningssamtal så vänta med det om du vill. Försök att tänka på annat.

   Du jinxar inte. Knyt an till din bebis och försök att njuta och vara glad åt ditt barn, jag tror att det är bättre att låta sig vara sårbar. Om det går dåligt kommer man oavsett att bli ledsen och det är ju inte konstigt när det handlar om ens egen bebis, känns fel att försöka gömma undan såna känslor.

   Men inget av det du nämner kommer att påverka ditt barn 💕.

   Och grattis 💕💕.

   ”Sitter det så sitter det” sa en vän till mig & lite så det. Tyvärr kan en själv inte påverka utfallet.. men jag förstår din frustration & oro givetvis. Föreslår att du imorgon ringer & bokar in ditt inskrivningssamtal, lika bra att få det gjort. Väl hos MVC kan du ju diskutera alla typer av frågor & funderingar med din barnmorska. Kanske kan hen stilla din oro. Sen går det ju att boka (privat) ett tidigt ultraljud, kanske är det ett alternativ? All lycka till dig! ❤️

   För mig fungerade det att hela tiden säga/tänka ”om det går som vi vill”. Och ja, jag var sjukt orolig veckan vi skulle på ultraljud i vecka 13. Men det är absolut ingenting vi kan råda över, annat än att göra ”rätt”, som att ta folsyra, koll på maten och inte dricka alkohol.

   Jag har även börjat vända mig till döda far och morföräldrar (brukar göra det när jag behöver stöd), har också hjälpt.

   Jobba på, träna på, gör roliga saker. Res bort.

  Jag är tydligen narcissist (enligt vården, vården/läkare/överläkare/psykologer säger det så är det väl kanske så). Jag märker ju väldigt väl att folk blir ”förstörda” av mig, när jag plöjer fram, folk verkar ta väldigt illa upp av mig, alltså extremt illa upp, jag verkar närmast förstöra människor, och sen så vill de att jag ska be om ursäkt, de kan till exempel säga till mig; ”Jag kommer inte prata med dig igen om du inte ber mig om ursäkt först”. Men för mig så är det ju ingen stor grej det som jag har sagt/gjort, faktum är att jag inte bryr mig alls. Jag känner ingenting. Visst kan jag väl be om ursäkt, men varför då, när jag ändå inte ångrar mig och inte bryr mig/inte känner något. Jag FÖRSTÅR att folk tar illa upp, jag har ju en hjärna att tänka med, MEN jag bryr mig ju inte, jag känner ingenting, jag skäms inte heller, ingenting. Det är bara blankt, tomt. Ska man be om ursäkt trots att man egentligen inte menar det? Till vilken nytta då?! Då blir det ju en falsk ursäkt. Då kan man ju lika gärna låta bli??

   Lina jobbigt för dej. Du måste väll kunna få någon vård. Det är jätteviktigt att narcissister inte jobbar inom vården. Jag har haft tur med läkare förutom han jag berättar om. Andra läkare har kunnat ge en kram. Men du inser iallafall hur du är.

   Troll?

    Ja. Mata inte.

   Har du slut på ideer och börjar återanvända dina trollningar nu?

   Vad får du ut av att trolla på varannat inlägg? Vad ger det dig liksom? Menar främst med kungafamiljen-kommentaren du la innan, för det du skrev nu tvivlar jag inte på att det stämmer.

   Du kanske ska låta bli att umgås med folk. Du bara förstör och är toxic samt att du saknar samvete. Obehagligt.

  Min läkare är 66 år och verkar inte frisk.
  Han driver med mej och gör sig lustig hur jag har ont. Varit mycket klagomål och recensionerna är hemska. Får enligt han inte byta läkare. Har hänt så mycket otrevligt så jag ångrar jag inte gått till ivo.
  När jag gråter är han iskall. Trodde ej jag någonsin skulle råka ut för detta. EN f d patient gick ut med det och berättade i en tidning om bemötande och att inte få rätt vård. Jag anser han är en narcissist. Han kommer förstöra många människor. Pengar är det han tänker på. Han gör tyvärr Min hälsa värre och är chef. Det är som i en skräckfilm. Doktor jekyll och mister Hyde.

   Innan du anmäler till IVO måste du kontakta ledningen för din vårdcentral, IVO gör ingenting förrän dom granskat sig själva när det gäller läkare. Om det inte är så att du fått en vårdskada. Det är alltså skillnad på om du anmäler läkaren = måste anmäla till ledningen eller om du anmäler din vårdskada = direkt till IVO

    Jag har fått flera vårdskador. Detta företag har skadat många. Tagit kontakt med patientnämnden men dom får massa klagomål. Skrivit endast anonymt till ivo. Ska be lawline gå igenom det. Finns många lagar som läkare ska rätta sig efter tex aldrig skada alltid trösta. Men läkaren är elak. Men man måste orka också. Han vill provocera och bråka och det är hemskt.

   Byt.

   Självklart kan du byta läkare! Det är inte förbjudet på något sätt! Gör det!

  Känner ni till någon bra nagelsalong i Stockholm?
  De ska ha utbildning och göra ganska tunna gelenaglar, ligga nånstans mellan Sätra och Slussen på röda linjen.
  Tack på förhand!

   Elite i Hornstull är bäst!!! har gått till massa olika så blev så glatt överraskad, blir exakt som jag vill varje gång, mina naglar höll sig fina i 6 veckor ( jag lät det gå alldeles för länge mellan bokningar). Går till Ken, han gör tunna fina gelé på mig med långa tippar

  Hej.
  Detta kanske är en superdum fråga men jag kör ändå! Jag lyssnade nyss på en podd där dom sa att man kan använda mjällschampo för att behandla svamp på huden. Enligt dom fungerade det kanon. Tyvärr nämnde dom det bara i förbifarten och förklarade inte hur man skulle göra.
  Är det någon som vet och orkar förklara?

  Använder man det tex som tvål i duschen?
  Eller lägger man det på ren & torr hud, låter det verka ett par minuter och sen tvättar sig som vanligt?

  Har försökt googla själv men hittar inget….
  Har problem med svamp under brösten och hittills har inga produkter jag köpt från apoteket eller fått på recept av läkare fungerar så är öppen för att testa det mesta, tar gärna emot andra tips också ifall ni har några 🙂

   En gissning. Tvåla in stället, blör hud o låt verka i ca fem min. Precis som med hårbotten.

   Äppelcidervinäger!!

    Är inte det väldigt frätande? Måste ju göra jätteont att stryka på infekterad hud.

     Man spär ut det.

      (Och nej det är inte frätande. Du tänker kanske på ättiksprit)

   Köp fungoral, innan du hoppar in i duschen ta lite och smörj där du har svamp och låt verka några minuter sen duscha av. Minns inte hur ofta men finns massor på det om du googlar.

   Jag har testat fungoral på fläckar jag får ibland som jag tror är svamp (pityriasis versicolor) Då har jag löddrat på schampo, låtit det sitta i några minuter och sedan sköljt av och gjort så varje gång jag duschat i typ en vecka eller två. Det har funkat för mig.

   Verkar vara ett tips för den amerikanska marknaden då deras mjällschampon innehåller mer av bakteriedödande medel än vad som är tillåtet i Europa. Så nej, Head and Shoulders kommer inte att fungera. Kanske prova någon aktiv ingrediens som jobbar just mot svamp?

    Det ska vara Fungoral. Det finns på Apotek.

   Du köper Selsun, tvålar in och låter verka. Det funkade utmärkt mot svamp på min kille, det är kanske värt att testa. Du kan kolla på dr dray på youtube, hon har videos om hudsvamp och tips.

   Precis blivit av med min svamp (Pityriasis versicolor) under brösten med Fungoral. Det enda som funkat på mig. Smörjde in på torr hud varje dag i en vecka och lät det sitta i fem minuter innan jag duschade av det.

  Lite mysigt att jobba natt ändå. Sex timmar kvar nu 🙂

   Vart jobbar du?

    Söderut.

  Ni som är gravida ska ni ta vaccinet mot rs virus? Är själv kluven just för det är så nytt .

   Jag tog inte, gillade inte heller att det var så nytt.

    Inte jag heller. Vill inte vara frontlinjen för ett nytt vaccin. Men hoppas ändå att många andra tar det, så känns det tryggare att ta nästa graviditet (om man kan bli gravid igen).

   Nej, inte den här gången. Blir jag gravid igen kanske jag gör det. BF är i april så känns inte lika… Hotfullt med rs som på vintern.

   Jag har tagit det, jag tänker att risken för att barnet blir allvarligt sjukt i RS är större än risken för någon konstig farlig biverkning av vaccinet. Kändes lite läskigt men är ändå nöjd med mitt val

  Sexbrottsling är väl och ta i. Löjligt att jaga honom (och Paolo och NW).

   Hela grejen är väl att han skyddas och gömmer sig. Och det är ju ett brott så..? Precis som de andra två har begått med

    Skulle kunna vara skyddande av brottsling vilket är straffbart. Kungen har dock straffrättslig immunitet vilket gör situationen rätt intressant.

  Kan vi prata om att Kenza postar Free Palestina inlägg samtidigt som hon gör reklam för MaxFactor vilka direkt stöttar Israel? Är knappast förvånad över hennes hyckleri, men tycker att detta borde uppmärksammas mer.

   Passa på att göra dig av med allt du äger och har för du är garanterat en lika stor hycklare.

   Men hon är väl inte känd för att vara beläst eller politiskt intresserad.

    Så kan man förvänta sig så mycket mer…

  Mår dåligt och känner att jag inte orkar arbeta imorgon. Är relativt ny i mitt arbetslag och har varit sjuk en del sedan jag började i nuvarande team. Känns som att jag bara är hemma hela tiden trots att jag faktiskt varit sjuk på riktigt! Har ganska mycket ångest och antagligen depression som jag inte vill/orkar/vågar ta tag i men vet att jag behöver. Mitt arbete ger mig ångest och panikkänslor och att vara hemma är typ det enda som gör att jag orkar. Hur gör man ens för att ”starta” igång något för att få hjälp? Är ganska extrem när det kommer till vad jag delger till personer i min omgivning för att jag känner att om jag gör det kommer det bara bli mer ”problem” och krav som jag absolut inte orkar med. Hjälp.

   Kram ta hand om dej.

   Tänk på en sak du är stolt över att du har klarat under dagen och en grej du är tacksam över varje dag. Det som faktiskt hjälper är att så ofta som möjligt vända på negativa saker till att visa tacksamhet. Istället för att tänka ”Åhh, jag hatar mitt jobb”, säg till dig själv ”Jag är så tacksam över att ha ett jobb som ger mig en inkomst, vilket ger mig möjlighet att göra roliga saker och ta hand om mig själv.”

   Saker du är stolt över kan variera från att jobba tre dagar på raken till att ta en dusch när du verkligen inte orkar m.m.

   Om du tror att en förändring på arbetsplatsen kan hjälpa så kontakta din chef.

   Om du behöver vara sjukskriven boka en läkartid hos vårdcentralen.

   Ring vårdcentralen så kan de hjälpa dig ur depressionen. Och eventuellt sjukakriva dig om det behövs. Kram

  Jag är hjärtekrossad och lättad på samma gång. Jag vet, svinkonstigt. Men träffade en toxic kille som var så jävla underbar (men hade mycket issues och gav mig också ångest från och till). Nu är liksom botten nådd och vi har inte hörts alls på 2 veckor. Vilket är rekord. Den här gången är det över på riktigt. Men jag saknar fanskapet. Kanske mest närheten av honom och inte allt det dåliga. Har samtidigt också tagit slut med nära vänner också. Vilket även det är en lättnad, men också såklart tråkigt. Fan jag vill bara komma vidare ni vet. Trivs själv, men saknar ibland en riktigt nära och pålitlig vän (har vänner, men inte så pass nära. Någon på distans som inte bor här, några som jag ses med då och då). Jag vill ju bara den här ni vet självständiga människan. Vilket jag är. Men ni vet när man blir lite svag? Mycket som hänt senaste tiden. Tagit mycket på mitt psyke inser jag. Fan alltså. Jag orkar verkligen inte dejta eller så. Är dessutom livrädd för föer hjärtekross. Känns som jag inte orkar en gånf till. Var ett ännu värre innan honom. Samtidigt saknar jag den där känslan ni vet att ha någon som bryr sig och som man bryr sig om. Myset. Varför kan det inte vara enkelt för? Känns som allt blir komplicerat och så mycket står på spel. Nej jag vet, så ska det väl inte vara. Känns bara lite hopplöst. Jag klarar mig själv. Jag vet det. Jag letar inte. Men ibland bara saknar jag. Japp, har testat kk. Vilket är mysigt men blir ju nästan alltid komplicerat det också. Man inbillar sig, det blir otydligt, personen skaffar flickvän eller något annat som gör att det avslutas. Jag bara saknar ni vet riktig äkta passion! Så jävla nice. Och ovanligt. När man bara dras till allt. Tinder funkar ju knappast så. Svårt att läsa av någons energi via en bild som vem som helst kan bli bra på och någon skojfrisk presentation (skojfrisk är ett roligt ord, ja). Hjälp. Haha.

  Någon som sett Greta thunbergs tal på en klimatdemonstration och hon pratade om Palestina?

  Och en modig person tog micen och sa ”jag har kommit för att höra ett tal om klimatet, inte om politik”

  😂

   Det roligaste av allt var att hon uppmanade en helt lugn person att lugna ner sig, även fast hon för några år sen sa att hon ville att folk skulle ha panik.

   Hur tror hon att folk agerar i panik isåfall? 🫢

   Vilken scen av dubbelironi😂

  Vad är det med HT som så ofta måste lägga upp stories om att hon har duschat? Varför har man sånt behov av att berätta det i tid och otid?

   Sluta följ.

   Vad har du för behov av att följa henne?

    Vad har NÅGON här för behov av att störa sig på kändisar och influencers?

     Vet inte. Följer ingen jag stör mig på.

   Det är där hon kan visa upp hudvårdsprodukter… = spons.

   Följ hennes tråd på F B.

    Men gud gör INTE det. I vartannat inlägg skriver dom hur ointressant HT är och ändå har de gjort en lång tråd om henne och liknande konton. Så tragiska personer. Verkar inte må bra nån av dom.

     Haha ja en hel tråd om hur ointressant någon är. Så följer de ändå minsta lilla grej hon gör. Så jäkla ointressant kan hon ju inte vara så😅😅

   Brist på content

   Hon kanske ser upp till Anna Book? 😂

    Hon har ju inget annat att berätta än att hon duschat.. det händer inte mycket i hennes liv så duschandet blir dagens häftigaste event. Tycker hon är intressant/fascinerande för att hon gör (ganska dåligt) content på att duscha och handla mat. Nåt annat gör hon typ inte? Ser på barnfilm och skriver att hon jobbar (oklart med vad).

  Varför är det så många fler män än kvinnor som köper sex? Finns det en förklaring kopplad till det biologiska könet? Eller typ historisk-biologisk förklaring?

   Har inte läst någon forskning på detta men tänker att det är en kombination av olika saker. Det har ju i alla tider varit betydligt vanligare att män köper sex än kvinnor. Förr var det ju dessutom mer accepterat/normaliserat. Män har väl också (generellt sett) en annan typ av sexdrift än kvinnor vilket kanske gör en del mer desperata? Sen kan säkert många av de som köper sex få ligga ändå och då är det väl något annat behov som uppfylls, typ maktkänsla eller nått… Nu är det bara mina egna tankar som sagt😅

    Ja alltså att köpa sex är som att köpa en våldtäkt och våldtäkter handlar enbart om makt.

     Ja usch, tycker det är vidrigt såklart! Dock kanske inte alla som köper sex gör det av just maktanledningen? Men det är ju självklart fel oavsett anledning.

   FÖR många är kvar i grottstadiet och vill utöva makt.

   Eh, patriarkatet?

   Spontant för att många män inte är super på sex alternativt inte kan ge mig det jag vill ha? Kan lika gärna göra det själv i så fall 😅

    Obs! Stöttar det inte ofc men hade det varit lätt för kvinnor att komma vaginalt så hade det kanske varit fler…? I kombination med patriarkat osv osv.

   Kan tala utifrån min egna erfarenhet, vågar inte skriva ut allt. Men kan säga att min dåvarande kille som jag var förlovad och väntade mitt första barn med var en av dom som blev tagen under bordell razzian på östermalm. Det var kopiösa mängder kokain iblandat och som jag fick förklarat för efteråt att det var den mest bidragande faktorn. Att det var en standard grej att vilja ha sex snabbt och enkelt efter mycket festande med ladd och sprit. Har varken kontakt eller barn med den personen idag och det kanske låter som en bortförklaring att ”Det var knarket som fick mig göra det” Men det var det nog även om det inte är befogat men att det gör män till äckliga svin som innerst inne redan är det men döljer det bra och tycker dom förtjänar sex enkelt och när dom vill och just knarket driver fram så som vågar spela ut sitt rätta jag. Du tappar ju alla hämningar.

  Är det Molly Exonphspoiler avser när hon skrev om influnsern som ljög om p piller gjorde slut m sin kille pga han ej ville ha barn och nu dejtar dom igen?

   Verkar så ja

    Varför verkar det så, vad baserar du det på?

   Vad är grejen med det kontot längre? Hon drar igång så många frågestunder, kör 2-3 frågor och sen bara reklam för proteinföretag, adlinks och sånt.

   ”Ska vi hänga ikväll? Ställ frågor” och sen ingenting liksom. Så tråkigt 😂

    Hon skriver så jävla dåligt också

   Det tror jag

  Jag ska bjuda min gravida väninna på middag i veckan, men enligt Google verkar det ju till och med vara farligt att andas luft. Tips på maträtter att bjuda på?

   Kolla Fråga Liv.

   Vill du göra det enkelt för dig så bjud på vegetariskt. 🙂 VV har ett recept som heter ”Bönchili med ostquesadillas”, googla på det. Gott, enkelt, nyttigt och inget farligt för en gravid.
   Zeina har ett recept som heter ”krämig morotspasta” som också är gott och safe.
   Någon indisk vegogryta med hemgjorda naanbröd kanske? 🙂 Nu blev jag hungrig…

   Nåt vällagatbara. Typ kycklinggryta, lasagne, lax i ugn. Inga opastöriserade ostar och inget kött som är blodigt. Är du osäker så kolla livsmedelsverkets lista. Det var den barnmorskan rekommenderade mig och den enda jag gick efter under båda mina graviditeter. Skulle man börjat ta in allas subjektiva åsikter skulle man bli knäpp.

  Jag och maken ska bara köpa något litet till varandra i julklapp då vi ska åka på en resa tillsammans efter julhelgen men jag kommer verkligen inte på vad jag kan ge. Tips någon?

   Något han önskar sig? Eller så snappar du upp något han nämner i förbifarten utan att köpa själv, det brukar alltid bli det mest uppskattade👌🏼

   Skagenröra verkar ju vara populärt.

    Skagenröra är perfekt. Perfekt till par eller tonåringar tex.

   Jag köpte en rejäl klump parmesanost från en julmarknad till släktens julklappslotteri förra året, var väldigt uppskattat! Så, någon matprodukt av det lite lyxigare slaget som han skulle uppskatta men man inte vill lägga de där extra slantarna på i vanliga fall är mitt tips.

    Typ skagenröra hehe

     Gud vad du tjatar. Så kul var det inte 😆

      Skulle till anonym ovan men hamnade fel på rätt ställe ändå 😅

       Haha lugnt, tyckte mest det var lite kul att sån lyxig skagenröra passade in i mitt tips också, inte med flit ens!

   Om han gillar öl så plocka ihop lite nyheter på systemet, lite goda korvar och snacks. Packa i en korg och slå cellofan runt. Jätteuppskattat av de män jag köpt det till.

    Man ska inte ge bort alkohol.

     Inte ens till sin man? Helt orimligt.

      Orimligt men sant

     För att?

  Ok fellow Sims 4 lovers…
  Vad spelar ni just nu? Är ni pepp på For Rent?
  Jag är just nu sjukt irriterad på att mina simmar konstant startar bränder i köket! Så frustrerande. Funderade på om det var en bug men efter lite googlande hittade jag en eventuell anledning: om simmen är RÄDD för eld så är risken större att hen sätter fyr på sitt hem. Gah! Min jäkla sim är rädd för eld och mörker… Och eftersom den simmen konstant startar bränder har nu de andra i hushållet blivit rädda för eld. Ond cirkel – plz stop!!

   Hahahaha vad bäst.

   Har köpt ett färdigt hus i en värld (den första, glömt vad den heter) och bara renoverat. Jag kör ”bostadskarriär challenge” där jag började med ett dåligt hus i Solani, bättre hus där, och sedan några lägenheter innan de flyttat till förorten. I alla fall, i huset finns en våning precis under taket, det finns ingen trapp dit så allt damm börjar brinna HELA TIDEN. Den slocknar av sig själv men blir galen över att de får panik varje morgon. Är så trött på nya stadiet mellan bebis och småbarn, de barnen är så hjälplösa och gnälliga 😂

    Håller helt med dig om barn-delen 😂😂

    Jag har faktiskt inte det där städ-paketet, tyckte det verkade så störande med damm haha! 🙂 Men dessa jäkla bränder är orimliga. Har levt i 35 år och aldrig råkat sätta fyr på något, så kan tycka simmarna får skärpa sig lite nu!

   Tycker For rent verkar roligt, blir typ alltid väldigt pepp på alla nya spel men köper inte alla😂
   Ser du fram emot det?

   Såg så mycket fram emot det tills jag kom på att senast jag spelat så har mitt spel bara stängs av ibland utan anledning 🙃 superkul om man spelat en dag i spelet och inte sparat och allt bara stängs av.. så tråkigt att spela ifatt och göra samma sak igen liksom.
   Har inga mods, cc eller något, så fattar inte. Uppdaterat och reparerat spelet.

   Ta bort spisen/ugn och beställ pizza istället 😉 eller andra maträtter, för visst kan man göra det nu? Eller minns jag fel?
   Nej men sånt är så störigt 😂 fast samtidigt charmen med allt på något sätt, man blir galen på det men hade allt gått bra hade det varit tråkigt.

    Ja jag var först skeptisk, tyckte idéen med att vara hyresvärd verkar så lame. Men sedan såg jag den nya världen och annat som läggs till och kände fan jag måste nog köpa For Rent ändå. 😛 Kan nog bli skoj. Gillar också att man kan bo i typ kedjehus eller vad det kallas. Vissa områden passar perfekt till det, typ en stor bit land i Del Sol Valley (heter världen så? I mitt huvud heter den Los Angeles haha) som blir perfekt som hus för 3 separata familjer.

    Tyvärr har jag samma problem att allt bara stängs ner ibland! Skitstörande. Har inget cc, bara någon enstaka mod, men ändå händer det… Har gjort till en vana att spara två gånger per simdag. 🙂

    Haha jag hade behövt få mina simmar att gå i terapi och sluta vara eld-rädda!!

   Åh älskar Sims! Köpte häst-spelet men blev besviken pga va lite enformigt. Men for rent känns jättekul 🙂 ser framför mig ett otrohetsdrama mellan grannarna Hahahaha

  Jag tog inte, gillade inte heller att det var så nytt.

   Var svar till en fråga ovan….

  Bästa frisören i Göteborg?

   Jag är mycket nöjd med min frisör Dany på Valvet hårstudio.

  Undrar hur många män som sitter i forum och vill ha förslag på julklappar till sina fruar i detta nu. Och undra hur många förslag de får på personliga ihopplock av olika saker hon gillar inslaget i en vacker korg.

   Såååå 2019 att köpa julklappar till sin partner 🥱

    Haha va? Fint ju.

    Äh! Det är ju jättemysigt att få en gåva och känna sig lite uppmärksammad 🥰.

  Är det någon som har beställt från appen/hemsidan Halara?
  Är den bra och pålitlig?

   Japp! Alltid fått allt jag beställt. Älskar den sidan 😍😍

    Kul, då känns det bättre att beställa därifrån 😊

   Ja för mig har det funkat super! Och plaggen har varit precis lika snygga i verkligheten och sitter väldigt bra (har dock varit noga med att läsa recensioner på alla plagg innan).

    Kul, har läst flera recensioner och de flesta verkar vara nöjda, så det är ju bra 😊

  Jag vet att detta är en long shot ifall någon svarar, men jag provar.

  Finns det fler här som handlat personliga presenter på Rofa Design?
  Jag har alltid gillat dem och köpt där inför dop och barn 0-3 år oftast. En och en annan fars dag present. Senast jag var inne såg jag att de sålde plädar med VARGpäls. Jag skickade ett mail i förhoppning om svar hur de ställde sig till detta, då det är en extremt skyddad art, men inget svar.
  Jag har skickat ett nytt mail för någon vecka sedan och gick in på hemsidan idag, allt med varg är borta. ALLT. Och inget svar på mitt mail, är det någon mer som mailat?
  De har raderat allting och inte valt att svara på mail, så de verkar vilja dölja det lite grann.

   Nej, det är inte borta. Finns flera produkter med vargpäls kvar.

   Det är ju pälsimitation i polyester. Alltså inte riktig varg utan grå fuskpäls så kanske därför de inte svarat på ditt mail?

    Åh, stort tack för svar!

  Alltså Lykos öppning i Stockholm…!
  De 500 första kunderna lovades en goodiebag värd 3500 kr.Detta fick tonårstjejer att köa över natten,och sen tusentals personer fyllde på kön nästa dag.Tv visar tusentals tjejer som trängs i ett enormt stort folkhav,någ eg kö tycks inte ha förekommit.
  Undrar detta: Varför är småtjejer så vansinningt intresserade av smink så man utsätter sig för sånt här? Hör 11-12-åringar stå o diskutera ”glow” och Biancas smink jämfört med det från Charlott Tillbury, det går lägre ned i åldrarna än nånsin förr….unga tjejer med släta fina ansikter vill sminka sig med 14 lager dyra produkter,använda avacerad hudvård och lyxssmink…vad tusan har hänt?
  Går föräldrarna med på o betalar för detta? Handlar det om att inte duga som man ser ut och blir mobbad? Brist på självförtroende? Det är hemskt sorgligt att ytan blivit så livsviktig för barn och unga vuxna.Och de som åkte till Lyko,såg det var packat m tusentals personer ändå ställde sig där,varför?
  Influencers bidrag till detta är naturligtvis stort,längtan etfter lyx och glamoröst liv som Bianca står för…vilken jävla förebild att ha! Finns det nån kroppsdel hos henbecsom inte är opererad? Hennes otroliga beundran och tacksamhet när hon fick gästa en lyxyatch som drog 250.000 kr i bensin/veckan…Va fan är det vad folk ser upp till? Unga tjejer bara dras ned i en konsumtionshets om är helt galen.Vuxna och föräldrar måste tala vett med sina döttrar,för detta är så galet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.