Fy-riss i Instastory

Älskar hur Gertrude Tornvall uppfinner hjulet varje år.

Vad kan veterinärvård av det här slaget för en liten mus kosta? Eller är det en hamster?

Nicci Hernestig bjuder på en ny fantastisk reklamidentifiering.

Kan någon berätta vad det här jobbet går ut på?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror ni att det strömmar in fler ansökningar när Antonija skriver att man får jobba med henne också?

  Undra hur länge hon kommer vara där varje dag och jobba, är hon utbildad i det eller ska hon mer städa, ta betalt, fixa bokningar osv?

   Eller man behöver kanske ingen utbildning kom jag på. Står ju inte att det är något som krävs, bara att det är ett plus med erfarenhet inom spa eller människor.

   Aldrig varit på spa, ansiktsbehandling eller något, så man lär kanske bara upp folk och är kanske enkelt att lära sig. Vad vet jag😂

    Nej är ju utbildning till tex fotvårdare. Det där verkar strange.

  Att jobbet inte kräver någon form av utbildning eller certifiering typ CIDESCO eller SHR kanske säger mer om stället och grundaren/grundarna…

   Dom har nog aldrig hört talas om det. Däremot tror jag inte att vi som har både SHR och Cidesco vill jobba med att tvätta håret på folk.

  En annan fundering, nån som kan förklara hur ”mindre konton ” kan samarbeta med stora företag som Wakakuu, soft Goat, lilysilk, Gina Tricot med flera? Så speciella bilder har dom väl inte

  Tänker på bland annat
  Clarabertertorres
  Helenabroman
  Adelinaadelina

  Merelleahlnander

   Företagen kanske sökt efter microinfluensers via såna appar som finns där man kan ansöka om att göra samarbeten?

   För att mindre konton kan ses som mer ”nära” sina följare och på så sätt ses som attraktiva att göra samarbeten med.

   Om inte det som ovan sagt, så beror det även på att små konton oftast själv behöver sälja sig och nå ut till olika företag med en säljpitch jämfört med större, som har byråer som sköter det åt dem (därför typ alla större som tex Kenza, Bring, MajaLN, Bianca etc., har precis samma bolag som de marknadsför).

  Hamster.

  Också nyfiken vad något sånt kan kostar, måste vara svårt att operera så små djur.

  Förvånad att hon väljer att låta henne somna in om medicinen inte hjälper inom 2 veckor. Först pratade hon om att man skulle operera bort livmodern på hamstern.

   Nu blev mitt svar konstigt när det ej stod det på bilden. Therese har skrivit det på en ny story idag alltså.

   Njurarna måste väl vara svårt att åtgärda på ett så litet djur och inte säkert att hon slipper problem i framtiden (till skillnad från livmodern som bara kan plockas bort). Och är hjärtrytmrubbningen en konsekvens av de andra problemen så kommer det ju gå över men annars? Det kanske den kan leva med iofs.

  Aldrig förstått varför man har råttor/möss/gnagare hemma. They belong to the streets.

  Den jobbannonsen lät väldigt ”svävande”. Otroligt svävande. Misstänker att det inte direkt finns något kollektivavtal där.

   Var tillsammans med en gnagare förut. Han var ingen trevlig😡

    Kan verkligen förstå det!!

   ”Aldrig förstått varför man har råttor/möss/gnagare hemma. They belong to the streets.”

   De kan ge precis lika mycket kärlek som en hund eller katt. Jag hade hamstrar när jag växte upp och det var verkligen det perfekta djuret. Jag älskade att titta på när de sprang i hjulen, när de lekte med sina leksaker och byggde sina bon. Är så glad över att jag hade mina hamstrar, de tillförde så mycket glädje under period då det var jobbigt på andra sätt.

    Tror du att hamstern var lika lycklig som du?

     Säkert lyckligare än en slaktko. Tycker egentligen inte heller om att hålla djur i bur på det viset och synd om de köps sådär lite slentrianmässigt, som en kul grej. Men om den verkligen tillför glädje och man tror att det berikar ens liv/barnets liv så är det väl ändå helt ok. Tycker det var fint att läsa.

      Fast då tycker du att hamstern ska sitta i bur för att berika ett barns liv, jag pratade inte om en slaktko.
      Djur i små burar har ju inget liv alls utan blir mest stressade av att vara på en så liten yta, tror du att dom är glada och mår bra då?

       Mina hamstrar bor en och en på en yta av 230×60 cm, utom dvärghamstern hon har 200×50 xm Dom har alla ett spåndjup på 25-30 cm så dom kan bygga riktiga djupa och långa gångar. Utomhus skulle dom dö just nu.

     Mina hamstrar hade det jättebra. Jag har brunnit för djurs rättigheter och välmående i hela mitt liv. Du behöver inte läxa upp mig i denna fråga.

      Din hamster satt i en bur och du satt och tittade på när den stressade runt i ett hamsterhjul, kallar du det för jättebra? Jag läxar inte upp dig utan talar bara om att en hamster i en liten bur inte har det ”jättebra”.

       Buren kanske var stor? Forskare utomlands har provat att ställa ut ett hjul åt vilda hamstrar som kan röra sig fritt. De valde ändå att springa i hjulet. Så behöver inte bero på att den är stressad den springer där. De verkar helt enkelt gilla det. En del av mina använder väldigt sällan hjulet, andra springer mer däri.

    Hade också en guldhamster som liten. Det var kul.

   Gnagare är renare än de flesta människor.

  OT : MANSBEBISAR fortsätter t*igga på Instagram … men extremt gå gillar ens inläggen.

   Tigga? Hur då? Är väl många som ber om donationer som patreon? Sen gör Desirée även ett riktigt bra och viktigt arbete. Varför är du så negativ till det? Bidra med 15kr om du kan annars låt andra som vill det göra det i godan ro.

    Viktigt arbete var väl att ta i….

     Kontot har fått många kvinnor att lämna toxiska förhållanden m svin till män,och ger pepp och stöd till de som tvekar,så ja,hon och hennes konto är ett av de viktigaste på Instagram.

   Tigga vad?

    Pengar !

  Pengar !

  Jag kanske uppfattas som osympatisk nu men, jag förstår ärligt talat inte grejen med operationer och mediciner till smådjur, eller egentligen djur generellt. Tycker det är helt absurt att hålla på och greja med så små djur, humanare att bara låta dem få somna in.

   Nej du är bara empatistörd! Hoppas inte du har djur.

    Skulle du rädda din hamster eller någon annans barn ur ett brinnande hus?

     Haha älskar att man alltid måste ställa djur mot barn för att kunna avgöra om de är värda nåt eller inte.

     Ps jag hade 100% räddat min hund innan grannens barn. Inget jag säger öppet precis men så är det.

      Men en random råtta eller ett random barn?

       Nej, snälla, inte en gång till!

        Haha ok då 😁😁

       Jättekonstig fråga. Jag hade personligen räddat barnet i första hand men hade jag haft möjlighet hade jag även räddat råttan.

        Äsch, var bara en dum passning till när denna fråga ställdes in absurdum på öppet spår en period. Var inte seriöst menat 😊

      Minst 27 riktigt störda människor i denna tråd då 🤮

       Lägg ner det där nu. Man måste inte värdera människor högre än djur, varför skulle man? 😄

    Empatistörd var väl att ta i lite

   Smart grej att jobba med dock, tjäna pengar på folks emotionella band till gnagare 👍

   Lite samma tanke, absolut en katt/hund osv men en mus?! Om inte medecinen fungerar så skulle jag låta avlivas och a) berätta för barnen att den dött eller b) byta ut till likadan .
   Men skulle aldrig betala för operation 🤯

    Det måste ju vara väldigt svårt också att avgöra om en gnagare lider, till skillnad från exempelvis en hund? Alltså är gnagaren helt slö så kan man väl anta att den inte mår bra men i övrigt? Och hur stressande är det inte med undersökningar och operation?

    Varför byta ut? Som om djur inte är individer och värda något.
    Eller löjligt rädd för att hantera ett ledset barn? Det är ju en möjlighet till fina samtal om livet och döden och att lära sig om olika känslor och att det inte är farligt med starka känslor.

   Det är inte alltid humanare, kan man rädda dem utan att förlänga lidande är det inget konstigt. Skulle gå väldigt långt för att hjälpa mina katter, men inte om det innebar för mkt lidande för den, den avvägningen hjälper veterinärerna en med. Har inte haft mindre djur men antar folk kan känna så för en kanin och annat också.

    Jag har frigående kaniner (vilket är precis vad de allltid borde vara, de hör inte hemma i bur) och de är exakt som katter. Sociala, går på kattoalett, sover med mig i sängen och hittar på bus. Som ägare tar jag mitt ansvar och 1) läser på 2) försäkrar dem så de kan få adekvat sjukvård.

    Även ett mindre djur såsom kanin är ett stort ansvar. De ska kastreras, vaccineras och hälsocheckas regelbundet. Så otroligt trött på folk som ser mindre djur som slit och släng. Mindre kaniner kan bli över tio år, och förtjänar därmed ett rikt liv med adekvat djurhälsovård. Med det sagt ska de inte lida i onödan, men det gör de nog snarare för att folk missköter i vardagen (typ låser in en ensam kanin i en liten bur), snarare än att folk gått till veterinären så ofta som man borde.

   Ofta glömmer folk att väga in att transport till och från veterinären, själva behandlingen och rehabiliteringen efteråt innebär stress och smärta för djuren d.v.s ett djurlidande. Djuren förstår inte att detta är för att hjälpa, att det blir bra senare. De uppfattar bara stressen och smärtan där och nu. En hund eller en häst är vanligtvis vana att bli hanterade av människor (många olika personer till och med), de transporteras och är vana med olika nya miljöer.
   En hamster lever i en begränsad miljö (sin bur), träffar oftast en eller några få människor och är kanske inte jättevan att bli hanterad. Utifrån de scenarierna anser jag att hunden/hästen kommer uppleva mindre stress av veterinärbehandlingen, jämfört med djuret som vanligtvis inte är van med miljöombyten, hantering osv. Så därför tycker jag att det är humanare att avliva hamstern, än att utsätta den för den stress och smärta som veterinärbehandlingen kommer medföra.

  Jag tycker att det är så roligt nät djur har vanliga människonamn. Hamstern Rebecka.

   Haha, jag med! Min morbror har en schäfer som heter Rickard och en rottweiler som heter Göran. Jag ”hundvaktar” ibland och det är alltid skitkul i hundparken att ropa på dom bland alla ”vanliga” hundnamn!

    Rickard! Haha, så roligt!

    😂Så bra! När man står ute och säger typ: ”skynda dig att kissa nu Stefan, så vi kan gå hem”

    Haha ja det var roliga namn. Annars när djur har människonamn så brukar det ju va lite äldre namn, som Astrid, Nisse, Märta och sånt.

    Det är det bästa som finns! Sambon hade en fralla förut som hette Gösta. Otroligt kul att ropa på honom bland folk!

     Jamen såna namn känns ju lite vanligare på djur! Gulligt.

   En granne till min svärfar har en hund som heter Hasse, en dag var Hasse ute och gick och fick syn på kanadagäss som var ute och simmade. Hasse hoppade i sjön och började jaga gässen. Hasses husse blev rasande och stod och skrek på hunden ”Hasse nu kommer du hit!” ”Hasse kom hit” Hasse nu kommer du hit”! I huset bredvid sjön bor det en man som heter Hans, han kom ut och undrade varför någon stod och skrek på honom, Hasses husse ropar på människa Hans ”har du en båt?” Människa hans nickar att hinder har han ”hit med den då” människan Hasse blir så paff att han visar var båten ligger och Hasses husse ror och hämtar hunden och lämnar tillbaka båten. När Hasse och husse kommer hem till husses fru berättar han vad som hänt och förklarats att han inte fattade någonting, plötsligt kom det ut en gubbe och undrade vad det handlade om. Då förklarar frun att gubben han heter också Hans..

    😄😄😄

   Ja! Min hund (papillon) hette Nils. Ännu roligare också med namn som liksom inte passar på rasen heller. Typ en golden retriever, inte ska en sån heta Nils.
   Min nästa hund blir en tax, den ska absolut få ett människonamn. Tänker typ Martin eller Niklas.

    Inte Niklas. Det är ett otroligt vanligt namn bland pedofiler och våldtäksmän. Just so You know.

     Hahah va? Källa?

     HAHA jo tjena. Det får du ge en källa på. Jag gillar namnet och därmed bastu.

   min morfars hund hette Fridolf 😂

  Alltså en hamster lever ju bara nåt år vad jag minns? Kanske mer lidande än vad som ’är rimligt’ ,om man ska börja operera & göra några ’större’ ingrepp på en sån liten rackare?

   En väl omhändertagen hamster lever i ca 2-3 år. En hamster i det vilda lever i ca 1 år!

   Veterinären blir väl glad över lättförtjänta pengar.

    Ja att ge en hamster HLR.

  Hon kan väl ringa My Martens, hon är snart Hammarby sjöstad🤣

   Det var en kommentar jag inte fattade – vad menar du?

    Antonija Mandir sökte personal, My har väl hela sitt liv där.

    Ja det var ju inte hamstern hon menade. ”Ring My, hamstern behöver opereras!”

   ÄR hon Hammarby sjöstad?

   Hon bor ju i Täby, Catalinatorget..?

  Camilla, kommer du skriva något om antisemitismen i facebookgruppen Pink Room?

   Har väl inget med bloggbevakning att göra?

   Är lätt att en sån diskussion spårar ur

   Är någon vid sina sinnens fulla bruk ens med i den gruppen?

   Eh? Va? Påtal om absolut ingenting?

   Kanske man i så fall hellre borde tillägna ett inlägg åt de många oskyldiga palestinier (främst barn, äldre och kvinnor) vars liv skördats i ett krig mellan en stormakt och en terrorgrupp. Precis som det var massor fokus på Ukraina härinne. Kräva åtgärder för vapenvila och fria zoner, inklusive barnsjukhus, där Israel inte brutalt massmörd*r civila, med bla vit fosfor (hur tusan kan det ens vara ”targeted” militära mål att skjuta i flyktingläger, mot sjukhus eller på gator?) samt kränker internationell humanitär folkrätt (Genevekonventionerna). Just där fokus bör ligga.

   ..Eller det kanske inte spelar roll, då det är muslimer som drabbas, och inte vita människor från Ukraina?

   Ps. Hör och häpna, men man kan fördöma Israels kränkningar av folkrätten och massmorden, utan att ha ett uns hat emot judar. Skilj på statens handlingar och judarna, där sistnämnda inte ska svartmålas på grund av statens agerande.

    Det är många i den gruppen som inte kan skilja på det och sett mycket öppen antisemitism och spridande av fakenews och gamla antisemitiska konspirationsteorier. En del av det har blivit borttaget men mycket får stå kvar och sprids. Är själv med i gruppen och är chockad över vad folk skriver och tänker.

   Förklara gärna varför vi ska prata om antisemitism när islamofobin är på sin högsta nivå någonsin och när en befolkning slaktas eller tvingas fly sitt hen på grund av en terrorgrupp.

   Det var precis såhär allting började i Europa för många år sedan, när judarna hade blivit ”för många” och för ”kriminella”, då riktades all hat mot dem för att ”ena” de olika länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.