464 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad har hänt mellan Fanny Ekstrand och Linn Eklund? Fick en vibe att något var off redan vid bröllopet men nu verkar de ha brutit helt? Och hur kommer det sig att Annica är Fannys gudmor (visst är hon det?) men hon lärde inte känna Linn förrän i vuxen ålder? Är detta anledningen: https://michaela.baaam.se/guest-entry-fanny-ekstrand/

   Undrar också!!!! Vill också veta vad F har gjort med sitt utseende? Riktigt glow-up!

    Är det bara viltnedgång eller har hon även gjort någit med näsa/haka/läppar? Svårt att sätta fingret på men något är det!

     Förstorat läpparna iaf! Känns som något mer men svårt att sätta fingret på vad exakt?

   Berätta mer! Vad har fått dig att misstänka att de inte längre är vänner? Följt båda tidigare men inte senaste månaderna. Nyfiken!

    De har lagt ner Hobnob och har inte synts tillsammans(?) sedan bröllopet

    De har lagt ner hobnob, synd aldrig på bild ihop eller i samma sammanhang, reser inte ihop länge, umgåsoch reser i andra kretsar..

    Jag var på ett ”event” (var egentligen en födelsedagsmiddag) där båda dessa närvarade för någon vecka sen och om de är vänner så betedde de sig verkligen inte som det! De pratade inte alls utan stod med varsitt gäng på olika sidor av lokalen. Alltså jag såg inte ens att de hälsade. Så märkligt (visste inte att andra ens tänkt att de var ovänner för jag kollar mest in sporadiskt)

   Hände inte samma sak med hon Viola också?? Helt plötsligt inte vänner längre?

   Undrar också om det har hänt något! Dom verkade ju umgås mest hela tiden innan & sågs på bilder hos varandra nästan dagligen.

   Förstår inte heller det där med att dom inte lärde känna varandra först i vuxen ålder om Linns mamma är Fannys gudmor. Så himla märkligt…

  Jag (tjej i 20års åldern) har i min uppväxt varit med om flera olika saker som fortfarande idag påverkar mig negativt. Vissa saker har jag aldrig berättat för någon

  Mina föräldrars skilsmässa har varit så extremt ful och hemsk där de fortfarande än idag kommunicerar via advokater och fortfarande pratar skit om varandra till folk inkl mig och min lillasyster vilket påverkar mig extremt negativt.

  För ca ett år sedan hamnade jag i en depression och fick hjälp via vc men går inte kvar där längre då det avslutades när de ansåg att jag mådde bättre. Jag har på senare år börjat tänka mycket på de saker som jag varit med om i min uppväxt och hur dom sakerna fortfarande påverkar mig idag.

  Jag känner att jag har något slags behov av att prata om sakerna som jag varit med om i min uppväxt/ barndom med någon professionell men vart ska man liksom vända sig? Får inte känslan av att man ska vända sig till vc för när jag gick i samtal där tog jag upp när jag började må bättre att jag vill prata om de saker som jag varit med om och kuratorn ansåg att man inte skulle göra det utan istället fokusera på nuvarande situation. Men någonstans känner jag ändå att jag skulle behöva prata om det och bearbeta det som hänt. Jag känner inte heller att jag kan prata med de som jag håller nära om allt då jag inte vill att de ska döma mig eller de som jag varit med om. Jag känner mig väldigt vilsen och förstår att denna texten kanske är väldigt rörig för er. Men vad tycker ni? Är det bättre och inte prata om det som varit och bara fokusera framåt? Och om jag ska gå o prata me någon, vart ska ja då vända mig? Bor i en liten stad så finns inte jättemycket alternativ heller och är det någon som har gått och pratat om sin barndom, vad har ni isåfall för erfarenheter?

   Privat psykolog. Kostar såklart ganska mycket, men tusen gånger bättre än en kurator. (Sen behöver man inte alltid bearbeta allt som har hänt tidigare i livet, men man kan ju behöva hjälp med att inse det). Finns ganska många som är internetbaserade, så det är bara att söka. Men strunta i allt vad typ Mindler och liknande heter. Hitta något som är helt egen.

    Ja det är ju just det med pengarna, jag är student och lever på CSN, man har tyvärr inte en förmögenhet och att gå privat är dyrt tyvärr 🙁

     Ok. Men regionerna brukar ha avtal med privatpraktiserande psykologer, då är det mycket billigare. Kolla om du kan få en remiss kanske? Det jag är ute efter är att en psykolog kan hjälpa dig MYCKET bättre än vad en kurator kan. Psykoterapeut kan vara ett annat alternativ.

      Aa förstår! Har så dåliga erfarenheter av vården. Skulle gå till en psykolog o var på ett samtal sen blev hon sjukskriven och ställde in vårt nästa möte och vc hörde inte av sig. Jag fick då i en månad ringa o jaga dom och det var därför jag fick komma till en kurator. Och den kuratorn tyckte jag var mycket bättre än vissa psykologer jag träffat!

      Får kontakta vc igen o se vad de kan erbjuda/ göra

       Mycket är ju personkemi också. Psykologer har ju en lång utbildning som gör att de kan erbjuda olika typer av riktade psykologiska behandlingar (KBT, PDT, MCT osv) medan en kurator mest är någon man samtalar med, mer som ett socialt stöd. Har man problem som påverkar en psykiskt och som man mår dåligt av (t.ex. trauma, PTSD, depression), så är det ju bättre att någon värderar om man behöver en behandling.

        Håller absolut med om att psykolog generellt är bättre om man vill ha behandling just för psykisk ohälsa, och inte bara stödjande samtal. Men du inser att en sjukvårdskurator också är utbildad va? I 4,5 år nämligen.

     Erbjuder din försäkring någon ersättning för att kunna gå till psykolog? Jobb? Eller någon annan del där man kan hitta ”bidrag” utifrån.

     Jag fick hjälp av studenthälsan på den högskola jag pluggade på. Där hade de en person som motsvarade en psykolog men kommer inte ihåg titeln. Det kostade ingenting 😊

    Älskar min kurator hon är helt helt fantastiskt!

   Kanske testa hitta terapeut/psykolog på Mindler?

   Tråkigt att höra om din barndom. Jag kan inget om sånt här men spontant känner jag att du säkert hade mått bättre att få prata om det som varit. Just för att sedan kunna gå vidare. Men jag vet inte vem som är lämplig.

   Har liknande upplevelse.
   DU SKA ta tag i det NU
   Finns massa bra vårdapparat som erbjuder psykologer och terapeuter. Kostar som vanliga besök och kan vara toppen. Kan kännas lite konstigt i början att prata meden telefon, men kan också vara lättare.
   Det gör det dessutom lättare för DIG att byta om du inte gillar personen och du behöver inte ta dig nånstans. Eliminerar chansen att du skiter i det.
   Rekommenderar också att prata med andra. FBgrupper, forum som här allt där du får ur sig det du bär på. Ibland hjälper det att bara säga det högt. Att prata med sig själv kan tillochmed hjälpa lite. Du måste liksom få det ur kroppen.

   Vill också tipsa om att läsa/lyssna på folk i liknande situationer, det kan öppna upp å ge dig nycklar till hur du kan tänka/reagera/inte känna dig ensam om dina erfarenheter osv

    Går man till vc så betalar man ju tills man kommer upp i högkostnadsskyddet.. så funkar det inte om man vänder sig någon annan stans eller?
    Har tidigare testat vid några få tillfällen att prata med en psykolog via telefonen och tyckte inte alls det var bra. Sen var väl en av anledningarna till det att jag inte tyckte den psykologen var bra

     Det är precis samma. Och som sagt, du kan då själv välja. Går man via VC är väntetiderna enorma å när du väl får nån blir det att gilla läget.
     Men bäst är oftast nått privat, men det tänker jag inte är ett alternativ så prova det andra först

      Gick fort för mig att få tid sist, men kan också ha berott på att jag mådde så extremt dåligt då och de prioriterade det. Känns inte som att detta är något som är akut just nu men det är något som påverkar mig negativt nästan dagligen och om jag inte tar hjälp så kan det säkert leda till att jag mår så dåligt igen

     Tror det är bättre träffas ansikte mot ansikte. Att det är så dyrt är olyckligt. Kan du söka hjälp med pengar i fonder.

      Asså har ju råd att gå o betala så som man gör på vc till man kommer upp i högkostnadsskydd/ frikort men har nog inte råd att gå privat.

       Och jag håller med om att det känns bättre att gå ansikte mot ansikte. Känns inte tillräckligt personligt när det är digitalt (för mig)

   Om du bor i en stad med ett psykologprogram så kan jag verkligen tipsa om att gå till deras psykoterapimottagning! Kostar oftast inte supermycket, studenterna har handledning och man får ofta träffa samma studentpsykolog i en eller två terminer.
   / Psykologstudent

    Tyvärr finns det inte i min stad eller i närheten vad jag vet, men tack för tipset❤️

    Där jag bor är den mottagningen på universitetet helt gratis.

     Hur kommer man ens i kontakt med dom?

   Min personliga åsikt (obs högst personlig och bara för att du frågar) är att det att träna ofta, äta näringsrik mat, vara i naturen, hänga med nära vänner och utöva hobbyer, och samtidigt begränsa skärmtid och försöka tänka positivt (alltså det låter som ett skämt typ, men menar det verkligen, att leta efter det positiva i allt) hjälper såååå mycket mer än psykolog. En psykolog kan ju ge en verktyg men det är fortfarande upp till dig att göra jobbet. Jag (igen, för mig var det så) fick inte något positivt ut av att älta min uppväxt, det blev nästan värre. Nu försöker jag tänka positivt och inte lägga så mycket energi på det mörka. Det gör mig lyckligare.

   Det finns 100% säkert de som inte delar min upplevelse och tycker att det hjälper att jobba igenom saker. För mig var det som hjälpte att acceptera och släppa det typ.

    Jag håller med om det du säger att man ska göra saker som får en att må bra. Men på något sätt så känns det också som att jag bara skulle behöva få ur mig vissa saker jag varit med om som jag aldrig vågat prata om. Inte för att älta bara för att få ventilera på något sätt.. men jag vet inte.. känns svårt allt det här

     Pratamera.nu tyckte jag hjälpte.

    Man gör jobbet tillsammans. Så säger en bra psykolog.

   Det är väl nästan alltid vara KBT man i första hand blir skickad till via VC? Då jobbar man ju med nuet och inte prata om barndomsupplevelser.

   Vet dock folk som fått mer det du varit ute efter via Mindler. Kolla på det, om pengar fattas.

    Har ingen erfarenhet av mindler, kostar det inte pengar?

     Mindler täcks av högkostnadsskyddet.
     Du betalar som för ett vanligt besök i vården upp till 1300:- och därefter har du fria besök inom ett år från första tillfället.

     Jag hade kontakt med en psykolog under våren, då jag gick in i en kris efter att ha fått tinnitus i början av året – och det funkade jättebra.
     Var oerhört skönt att få prata med någon utomstående, och man får tillgång till deras KBT-program som man jobbar med själv.
     Rekommenderar verkligen det om din ekonomi inte räcker till besök hos privat psykolog.

     Mindler har bara KBT.

   Det finns något som heter psykodynamisk terapi (PDT) där mycket fokus ligger på att analysera sig själv utifrån händelser i livet. Kanske kan det vara något?

   Jag blir väldigt ledsen att höra detta och förstår att det är tufft för dig. Om du inte får hjälp av vården och jag tolkar det som att du inte har råd att gå till privat psykolog så finns möjligheten att gå själavård hos en diakon eller präst i svenska kyrkan. Det är gratis, oavsett om du är medlem i svk eller inte, och präster har total tystnadsplikt och diakoner har även det förutom om barn far illa.

    Jag gick i terapi hos en präst för många år sedan, hon var specialiserad på händelserna jag hade i min av uppväxt. För mig var hon fantastisk. Men efteråt har jag också tagit hjälp av vänner som lyssnat. Det viktiga är att du hittar något med vilken du verkligen känner att du kan sörja det du varit med om, att liksom gå tillbaka till den lilla flicka du var då och får minnas och gråta utan skam eller andra känslor som hindrar dig att minnas och känna och sörja fullt ut. Samtidigt är du vuxen idag och ditt vuxna jag kan vara den som beskyddar den lilla flickan som var du, kanske kommer du till och med känna att ditt vuxna jag är det bästa stöd du som flicka kan få eftersom du är den som bäst vet vad det innebär och idag har en erfarenhet och mognad som dina föräldrar och andra vuxna inte hade då. Jag tyckte själv det lät flummigt när jag fick höra detta sätt att tänka för många år sedan men det har verkligen hjälpt mig, även långt senare.
    En annan sak som hjälpte mig var när terapeuten visade på hierarkin som finns mellan föräldrar och barn, och hur den måste bort när barnen växt upp. Som vuxna ska man vara jämbördiga, men många vuxna barn känner sig plötsligt som små barn så fort de är på besök i föräldrahemmet, och hatar det. Jag gjorde det och jag ser det på min dotter idag. Men ska relationen fungera som vuxna måste man också respektera båda parter som vuxna, utan förnumstiga råd. Hittar du inte en präst att prata med så hoppas jag studenthälsan kan hjälpa dig. Lycka till!

     Tack! För din fina kommentar och att du delar med dig❤️
     Tog tag i att kontakta vc idag, tänker att jag börjar där igen fast nu är tydlig med att jag behöver prata om min barndom och det som är jobbigt. Dom ringde upp snabbt och har fixat så kuratorn jag hade innan ska ringa mig imon. De frågade också om jag ville ha kontakt med henne igen. Jag svarade att jag inte vet och att det inte spelar någon roll men att jag är osäker på om hon kan ge mig den hjälpen som jag vill ha/ behöver då hon är kurator. Vi bestämde att hon ska kontakta mig och vi ska prata igenom det jag vill ha hjälp med så ska vi se om hon kan hjälpa mig eller om någon annan ska göra det

   Du kanske inte ser det här för jag svarar lite sent. ❤️ Men jag vill tipsa om att läsa böcker. Alltså att lära dig själv, få kunskap och förståelse genom att läsa böcker i ämnet. Jag har själv gått hos psykolog och fick den psykolog jag tilldelades efter lång tid i kö. Det är lite av ett lotteri om det blir bra eller inte. Så jag började istället lära mig själv om mig själv. Det har hjälpt mig. Kram!

   Kolla upp ”unga vuxna” i din stad eller umo. /annan tjugoåring

   Ta tag i det så snabbt du kan. Jag gick direkt från en barndom/uppväxt kantad av psykiskt och fysiskt våld direkt till ett förhållande där jag pga extremiteten i min uppväxt inte kunde identifiera saker som försiggick i det förhållandet då som jag aldrig skulle acceptera idag. Förhållandet blev också nästan tio år gammalt.

   Det eskalerade även min psykiska ohälsa när vi väl gjorde slut för det blev som en chock att ta tag i allt och navigera genom det.

   Har idag svårt för relationer, jag hatar mig själv och jobbar konstant för förändring men det går segt. Jag överarbetar istället och prokrastinerar all det inre jobb jag behöver jobba. Det är en process – därför tycker jag du ska göra det så snabbt som möjligt.

   Testa Mindler! Är skönt att själv boka in när det passar och upplever att det finns många att välja på. Det kan ju vara så att du är ”för frisk” för Mindler. Men du kan alltid testa. Kostar 100 kr/gång upp till högkostnadsskyddet. Jag är jättenöjd såhär långt i alla fall.

  God kväll! Hoppas ni har haft en fin vecka såhär långt 😃. Har ni nå spännande planer för resten av veckan?

   God kväll och detsamma till dig 🙂
   Jag hade lite grejer inplanerade, men avbokade allt och ser framemot lugna dagar veckan ut. Varm choklad, långsamma promenader och tv-spelskvällar.

   Har du något speciellt planerat?

    Ser fram emot torsdag em😍 Pendlar till arbetet och har möjlighet att arbeta hemifrån på fredagar😁

     Skönt, blir ju nästan en extra dag helg då 😍.

    Tack! Vad mysigt det låter!

    Hade tänkt ta en promenad med sonen imorgon, men de kommer visst nå snickare och ska göra nå med dörren och vi gillar inte att folk ska använda huvudnyckel så vi bli hemma istället.

    Annars är det kyrkan på söndag och utöver det hoppas jag att vi inte får något mer som dyker upp. Tycker att vi alltid ränner runt och aldrig får ta det lungt 😵‍💫.

   Syjunta imorgon och badrumsrenovering i helgen.

   Padel imorgon, På spåret på fredag och en Halv åtta hos mig-middag hos en kompis på lördag! Kul vecka! Vad ska du göra?

    Kul! Speciellt med middagsbjudning, minns att jag verkligen gillade Halv åtta hos mig tidigare, hade helt glömt bort det. Kul idé att köra så!

    Förhoppningsvis så lite som möjligt, är så trött av att vi alltid åker runt, kalas hit och dit, vi har svärföräldrarnas första barnbarn så de vill träffas rätt ofta, grejer i kyrkan osv, det är ju jättekul och så men jag är alltid helt slut på måndagar 😅. Så enda måstet är att åka till kyrkan på söndag och ta emot snickare imorgon, annars bara ta det lungt 😍.

   Är beräknad att föda mitt första barn i början på nästa vecka, men hoppas att det blir till helgen istället! Ni som fött barn, hur ont gör det? Individuellt antar jag, men går det att härda ut smärtan även utan bedövning?

    Jag upplevde smärtan som det absolut värsta jag genomlidit i livet. Tror inte jag hade klarat det utan bedövning… tyckte det inte hjälpte alls med EDA, lustgas och tillsist bäckenbotten bedövning (totalt vidrigt att få, skrek som en gris när de stack mig). MEN det är givetvis individuellt och jag TROR att jag hade härdat ut bättre om jag varit mer utvilad.

    Ja! Födde mitt andra barn i förlossningspool på sjukhuset. Helt fantastisk upplevelse. Fokuserade på andningen och avslappningen och lyssnade och litade på kroppen. Klart det gjorde ont men det var också så häftigt att vara 100% närvarande och känna hur kroppen fick jobba i sin takt och på det sätt som är det mest naturliga. Skulle göra om det vilken dag som helst.
    Lycka till!

    Jag hade aldrig klarat av att föda utan bedövning, jag hade fruktansvärt ont. Mådde så himla bra och kunde skratta och prata när jag fick epidural och kände inte ens av kraftiga värkar.

    Jag skulle säga att det är smart att ha inställningen att det är den värsta tänkbara smärtan. Då blir det en positiv överraskning om det inte är det, haha. För mig var det 9/10 på smärtskalan. Jag tog epidural och skulle säga att det är en av de bästa beslut jag tagit. Vill föda igen bara för att uppleva hur jäkla trevligt det var när epiduralen kickade in. Hade en jättebra förlossning totalt sett! Det hade gått utan men det hade varit en helt annan upplevelse, då har man ju för ont för att typ hälsa på barnmorskan ordentligt eller prata med sin partner

    Jag körde lustgas och varmt vatten på första och bara lustgas på andra men behövde knappt lustgasen då.

    Det gör ont men jag tyckte öppningsfasen var värst, och då fanns ju ändå viss vila mellan värkarna.
    I utdrivningsskedet var jag min första förlossning helt borta för sög lustgas hela tiden och min andra var jag helt klar och fokuserad och tyckte mest att hela utdrivningsskedet var det häftigaste jag gjort.

    Jag bad om epidural direkt, så att inte narkosläkaren skulle vara upptagen om jag ville ha den. Det är först när man har fått den som man kan slappna av lite och faktiskt må ganska bra även om man har värkar.

    Det beror på så mycket saker. Om du har mått bra i slutet och känner dig pigg och utvilad t ex Jag hade en massa förvärkar i flera dagar, så jag utsliten innan jag ens kommit in. Jag och sjukhus är inte heller bästa kompisar, så jag kände mig inte på topp. Första bebisen hade verkligen inte lust att komma ut, så det tog för lång tid. Så det var tufft, även med bedövning, som kom för sent. Andra gick toppen. Han kom bara fyra timmar efter vi åkt in och jag klarade mig bra på lustgas. Totalt två olika upplevelser. Håller tummarna för att din blir hur bra som helst! <3

    Jag klarade mig utan bedövning, och då hade jag ändå väääldigt täta och intensiva värkar när det satte igång ordentligt (öppnades från 4 cm till helt öppen på en timme). Hade otroligt ont men det kändes ändå typ naturligt? Vet inte hur jag ska förklara det på annat sätt. Som du skrev är det väldigt individuellt. Försök att inte sätta någon prestige i om du ska ta bedövning eller inte. Min inställning var att om jag känner att jag börjar tappa kontrollen över min andning och mina tankar tar jag till bedövning – annars kör jag på utan. Lycka till! Det är så häftigt att föda barn (tyckte jag)!

     Det gör ont! Men går absolut att föda utan smärtlindrig. Jag gjorde det! Hade dessutom covid men var uppe på benen en timme efter 🥰 lägg ingen prestige i det dock och gör som du känner. Viktigt att fokusera på att andas ordentligt <3

    Jag rekommenderar att strunta i epidural om det inte drar ut för långt på tiden. Även om det är väldigt effektivt var det svårare att krysta och använda rätt muskler

     Jag å andra sidan krystade ut min unge på 5 krystningar med epidural, tyckte det var väldigt lätt att använda rätt muskler och tyckte det var en helt toppenupplevelse.

    jävlig helvetetisk. men gött när det är över mäktig natur styrka och fight jag inte trodde jag hade i mig.
    🌸🤗🙌

    Tycker alla överdriver om hur ont det gör och det gick alldeles utmärkt utan bedövning. Givetvis gör det ont men fullt hanterbart och varken så att man behöver skrika eller gråta enligt mig.

     Du vet att det är olika för alla? 😅

     Haha men idiot, uppenbarligen gör det mer ont för andra än för dig. Jag trodde att jag skulle dö 🙃

    Jag hade ingen bedövning utöver lustgas på något att mina barn och visst gör det ont (som en mensvärk gånger hundra) men det går absolut utan bedövning 😃

    Har endometrios, men smärtan var exakt samma som min mensvärk. Hade noll känningar/sammandragningar förrän ett dygn innan bebisen kom ut, då gick slemproppen, förvärkar och sen plopp ungen ute (typ). Drömförloppet (för mig) typ 😅

    Men mensvärk. Det mest smärtsamma va väl ”ring of fire”, den fattade jag verkligen när huvudet skulle ut. Men efter bebisen va ute och jag va klar så hoppase jag typ av sängen, duschade och mådde kalas. Sjukaste, häftigaste timmarna någonsin.

    Oombett tips: men säg till din partner/den som är med att fota/filma så mycket det går! Jag blundade mig igenom de typ 5,5h på FL och önskar jag hade tittat lite mer. Men det va tydligen en trygghet att blunda igenom. Tacksam för sambons foton 🙏🏽

    Jag hade regelbundna värkar (1 min, 3 på 10 min) i 5 dygn som inte var värre än min vanliga mensvärk (kräkas, svimma och hemma från jobb är vanligt för mig dock). Tog inte ens en Alvedon under dessa dagar. På dag 3 var tappen inte ens mogen och på dag 4 var jag öppen 3 cm… Sen hände det grejer. På dag 5 gick jag från 5 cm till att hon var ute på 1 h. Och herregud vilken smärta det var, värsta i mitt liv. Men jag hann inte få någon bedövning alls och ingen fattade hur snabbt det då gick. Blödde näsblod och kräktes. Blundade hela tiden och tänkte att jag ville bli sövd, att jag inte klarade smärtan. Fortfarande har ingen fattat att jag öppnat mig utan de tror att det fortfarande är 5 cm, tills jag börjar krysta. När de då
    säger att de känner huvudet ändras hela min inställning och asså WOW vilken känsla det är att ta emot sitt barn!

    Kändes som att du behövde bajsa men det gick inte. Otroligt tryck i rumpan i början sen är det bara att lyssna på kroppen. För mig gick det så fort så blev bara lustgas men smärtan gick att andas igenom.

   Ullared söndag till måndag 😁

  Snacka om att Jhon (klara tanbys pojkvän) skaffade sig helt rätt flickvän. Nån som är besatt av hans utseende, ville skaffa barn snabbt (trapped for life), nån som har en riktigt stor och fin lägenhet i Sthlm city, en av de största influencerna i Sverige som drar in mycket pengar & är besatt av att tjäna mycket pengar, får spons på allt de äter, vill resa hela tiden och betalar för allt, reser business class samt bjuder in och betalar för hans familj. PLUS har inget alls emot att han vill synas och höras konstant i allt hon gör så han också kan bli en offentlig person och dra in ännu mer pengar till hushållet än på sitt hederliga yrke. He made it!

   Avis?

   Och det som sticker i ögonen mest är väl att dom verkar lyckliga tillsammans?

   Stor lägenhet har hon dock inte. Men den är väldigt fin

    Den är väl visst stor. Definitivt stor för att vara i centrala Sthlm iaf 🙂 minst 12 miljoner för den

   Trist kommentar. Tycker Jhon verkar vara ett kap också – ser bra ut, bra stil, ambitiös, driven, kärleksfull, fin familj, gick med på barn jättesnabbt och tar sitt ansvar. De verkar kära.

    Hade rollerna vara omvändahade folk sagt golddigger! 😂

     Haha exakt. Det är bara kvinnor som ska få höra det, aldrig aldrig män.

     Vissa hade sagt det och många hade sagt emot. Precis som här, där trådstartaren säger gold digger och andra inte håller med?

      Jag är trådstartare och har aldrig skrivit att han är gold digger?:)

   Hon verkar väl också ha valt helt rätt pojkvän – som också tycker om att synas och är helt med på att bli content. Hon hade ju tex aldrig kunnat vara tillsammans med en person som ville vara anonym och inte gillade att exponeras

  Hur lång tid har det tagit för er att förnya körkortet? Fick hem blanketten om förnyelse, betalade avgiften och skickade in blanketten med foto och signatur för några veckor sedan nu. Men fortfarande har ingenting hänt. Stod att det skulle ta fem dagar typ men det har gått över det dubbla nu. Någon som vet hur lång tid det brukar ta att få förnya körkortet?

   Skickade in på onsdagen och det kom på måndagen efter.

   Det gick fort, max fem dagar skulle jag gissa 😊

   Tog fyra veckor. Skickade in i och betalade samma dag som jag fick brevet.

   Ett tips är att höra av dig till de som utfärdar nya körkort (glömmer jämt om det är Transportstyrelsen eller Trafikverket 😅). Jag väntade i flera veckor och mejlade till slut dem, då visade det sig att mitt körkort fanns hos ett ombud men något hade missats så jag hade inte mottagit någon avisering… Var tydligen ganska vanligt, så kontakta dem så det inte hinner skickas tillbaka om det skulle vara som i min situation!

    Transportstyrelsen 🙂

   Måste du ha det? I praktiken räcker det ju att man kan legitimera sig så om du har pass kan du köra ändå och ha passet med dig.

    Du behöver inte ha det på dig alls, uppger du personnummer vid poliskoll slår de på det och får upp typ en digital kopia av ditt körkort inkl senaste bilden.

     Fungerar inte de digitala systemen blir det inte så kul om du inte har med dig en legitimation så det där var inte helt sant.

    Många legitimerar sig ju med körkortet. Jag har inte kört bil på evigheter men använder körkortet ofta ändå.

     Helt sant, därför skrev jag det som en fråga 🙂

   Håll koll i brevlådan! Jag fick en avi där som jag missade. Den kom ganska sent också så hade bara nån dag på mig.

  Hur svårt är det att få bolån när man är ensam? Vill köpa lägenhet i Stockholm och letar efter lägenheter runt 3,5 milj. Har kontantinsatsen klar men har inte så hög lön. Tjänar 38 brutto. Känns som det kan bli svårt att få lån själv om man inte har borgenär?
  Ska kontakta banker nästa vecka men vill gärna höra från andra som varit i samma sits 🙂

   Det beror väl lite på hur stor andel du kommer ha i lån?

    Har 600 tkr i kontantinsats och kollar på lägenheter runt 3-3,5 milj

     Okej, du kommer behöva gå ner minst 1 miljon kan jag säga redan nu.
     Varför tittar du på så pass dyra lägenheter???

      Tror jag bara har svävat iväg när jag kollat runt på hemnet. Får börja kolla andra prisklasser eller börja tjäna mer 😁

     Jag tjänar 52k brutto och har ett lån på 2,4 miljoner (dvs mer i lön och eventuellt lägre lån än du planerar) och mitt enda råd är att inte göra det. Räntan kommer äta upp hela din månadslön. Beror såklart på hur du bor idag och vad du betalar, men jag önskar verkligen att jag hade en annan situation just nu. Men men, det blir bara att härda ut några år.

      Tack för rådet! Ska kolla lite lägre prisklasser också kanske vänta in högre lön. Bor relativt billigt idag så kan spara mycket vilket är skönt

       Det tycker jag du gör rätt i! Speciellt om du redan bor relativt billigt! Du har ju en jättebra kontantinsats redan så kan du bygga på ditt sparande ännu mer är ju det grymt.

      Håller med. Köpte lägenhet precis innan inflationen och ränteökningar. Jag lånade 2,4 miljoner och har en lön på 40 k. Bor själv. Inte särskilt kul att lägga så mycket pengar på boendet nu och skulle inte rekommendera någon annan att göra det heller hehe

     Du kommer få låna typ 2msek och då är det maxat!!

   Det beror på hur stor din kontantinsats är. Men skulle säga att om man går in med minst möjliga på 15 procent så får man i snitt låna 4,5 ggr sin årsinkomst som Max.
   Får man lån över det så får man amortera ytterligare 1 procent utöver de 2 man redan måste amortera med belåning över 70 procent.
   Men går man in med mer i kontantinsats så påverkar ju de både amorteringskravet och lånets storlek så.
   Men tänk 4,5 ggr din årsinkomst ungefär som Max.

    Tack för svaret. Har 600 tkr i kontantinsats så det blir väldigt svårt för mig att köpa en lägenhet i den prisklassen..

     De kan i vissa fall bevilja över 4,5 (men de vanliga är 4,5) men då blir det också 3 procent amorteringskrav så du får tänka på månadskostnaden som blir hög med ränta på det också.

      Vill också tillägga att de inte är att rekommendera ett så högt lån som ensam och att de blir svårt att hitta någon som skulle bevilja det.
      Leta ”billigare” lägenheter och lycka till!

   Så länge du har en bra kontantinsats å ”ett bra liv” på pappret så är det inga problem. Banken kollar inte bara på din lön utan även dina utgifter.

   Jag jobbar på en av storbankerna och hos oss hade du tyvärr fått avslag på din ansökan då din inkomst i dagsläget är för låg.
   Att du har pengar till kontantinsatsen är jättebra men vi räknar ju även in andra saker än kostnaden för ditt lån när vi gör vår bedömning, som tex avgift för lägenheten och levnadsomkostnader.

    Tack för svar! Håller du med kommentaren högre upp om att man max kan få 4,5 ggr sin årsinkomst?

    Det skulle innebära att om jag vill köpa en lägenhet för 3,5 miljoner och har en kontantinsats på ca 15% skulle jag behöva tjäna runt 55 000 i månaden

     Det är svårt att svara på då man räknar in annat än bara vad lånet kommer att kosta dig. Hur stor avgiften på lägenheten är och vad du har för utgifter i övrigt spelar också in. I dagsläget hade det blivit tufft även med en lön på 55 tkr, men som sagt, det beror också på hur din ekonomiska situation ser ut i övrigt.

   Ain’t gonna happen i dagsläget och med den prisklassen. Har svårt att se att du skulle beviljas ett lån över 1,9. För din egen privatekonomis skull.

    Börjar förstå att det är så. Svårt dock att hitta något i den prisklassen om man inte kan tänka sig att bo i vissa områden

   Där försvann allt mitt hopp om att kunna köpa lägenhet i Stockholm. Försöker spara ihop till insats och trodde jag skulle klara mig med 300tkr för en lgh kring 2 mille. 🤥

    Beror ju helt och hållet på var i Stockholm du vill bo, är ju inte lika dyrt överallt

    Vilka ställen är billigare men ändå bra att bo i?

    Det är säkert inga problem att få 1,7 milj i lån om du har kontantinsats och en ok lön! Bara att spara på 👍

   På tex SBAB kan du få ett digitalt lånelöfte, lägg in dina uppgifter så ger de dig ett preliminärt lånelöfte. Du måste ju börja med ett lånelöfte innan du kan börja kika på lägenhet så du vet budget.

   Rekommenderar konsumentverkets hemsida om man lätt och snabbt vill kolla vad ett bolån kommer kosta https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/kalkyler–verktyg/bolanekalkyl/

   Där kan man även läsa mer om KALP som banken tar hänsyn till när de ska bevilja ett lån.

  Jag lyssnade precis på Görel Fred i framgångspodden. Skickade detta till min pappa och hans svar var ”varför vill du jävlas med mig?”

  Hur vet man om man haft en dålig barndom? Vet man bara? Finns det ens en objektiv sanning? När har man ”rätt” att bryta?

  Jag har aldrig varit med om fysiskt våld. Mina föräldrar har druckit och varit fulla flera gånger i veckan, men aldrig egentligen gjort något illa just på fyllan än att vara fulla.
  Min mamma har varit riktigt elak några få gånger (kallat mig slödder och sagt att hon vill slå ihjäl mig, men inte kopplat till alkohol) och det har jag tagit upp men deras svar är då att jag har varit en så jobbig unge att ingen skulle ha haft tålamod. Och visst, jag har säkert varit det, men samtidigt tänker jag att även folk som varit ”jobbigare” än mig, ex barn med diagnoser med svåra aggressionsproblem, som skriker och har sönder saker ska väl inte bli kallade sådana saker?
  Hur vet man vad som är oförlåtligt? När jag som vuxen börjat söka efter någon form av objektiv sanning får man så olika svar. Man kanske bara vet själv?

   Det bestämmer du själv.

   Nej det är inte normalt eller ok att säga så till sina barn och sen försvara/bortförklara det! Oavsett hur ”jobbig” den var.
   De låter toxic och som om de inte kan ta ansvar för hur de varit, omogna. Du har rätt till dina känslor!

   Tycker det lilla du berättar här är nog. Du har bevisligen inte haft en trygg uppväxt.

   Vad som är oförlåtligt osv är upp till dig. Men det låter ju inte som du haft det bra❤️

   Det låter hemskt. Att säga att man vill slå ihjäl någon är väl i stort sett olagligt och att säga det till sitt barn som man ska värna är bland det värsta jag kan tänka mig.

   Ingen rimlig människa kan säga att du haft en bra barndom med det du berättar här. Att dina föräldrar fortfarande tycker eller säger att de tycker att de inte agerade fel gör det ju väldigt svårt att förlåta tänker jag. De ber ju liksom inte om förlåtelse.

   Ta hand om dig och hoppas du mår ok ändå.

   Lyssna / läs boken som kommit ut precis som heter ”Vuxna barn till känslomässigt omogna föräldrar”. Wow! Den har öppnat mina ögon för att förstå min far som jag trodde hade både adhd och autism. Men han verkar ’bara’ fastnat i 10 års åldern känslomässigt mentalt. Känns som att gå i terapi när man lyssnar på boken. Så mkt som faller på plats.

    Blir så arg på dessa människor som skaffar barn men sen inte kan ge kärlek och omtanke. Fy fan dom sabbar ju barnens liv.

   Att växa upp med föräldrar som har alkoholproblem är traumatiskt. <3 Även om de inte varit våldsamma så är det väldigt tungt för ett barn att se sina föräldrar bli oberäkneliga, bete sig konstigt, sluddra, snubbla runt o.s.v… Så "bara det" tycker jag säger att din barndom innehöll svåra saker.
   Hade kanske varit bra för dig att få tala ut med någon terapeut? Jag hade liknande tankar som du när jag var yngre, tänkte att jag överdrev hur dålig min barndom varit, att jag är "överkänslig". Kom till en psykolog som rakt ut sa "Det är INTE okej att din mamma sa X och Y!" och det kändes otroligt läkande att få den bekräftelsen från ett proffs.

  IMORGON ÖPPNAR IKEAS JULBORD!! Och jag ska hänga på låset!! Har längtat hela året! Bästa julbordet!!! IKEA har SÅ god mat överlag (och billig!!) och julbordet är någonting HELT fantastiskt!!! Julbordet pågår mellan 16 nov-23 dec, och jag hoppas kunna gå 10-15 ggr iallafall. JULMAT!!! 😃🥳🥳🥳

   Så kul Lina. Du om någon är verkligen värd att få känna den lyckan!

   Hälsa A Took🧑‍🎄

   Glömde, ät inte upp all Lax. Finns fler som vill ha😀

   Corona på köpet!

    Får man öl?

     Tror inte Lina bör dricka ngn öl😉

   Älskar dig Lina

  Just nu snurrar instagramfeministerna i en vansinnesloop där de delar varandras delningar om Palestina.
  De delade även en chatt där några av dem triggade och hetsade varandra.
  ”Jag gråter så mycket nu”
  ”Ja jag har gråtit i tre veckor!”
  ”Och jag mådde illa när jag såg videon som den och den delade”
  ”Ja, jag mådde ännu sämre när jag såg en ännu värre video”
  Det är som en tävling i vem som gråter och lider mest!

  De hetsar och bekräftar varandra i sin lilla bubbla, det är så osunt.

   Systerskap i ett nötskal.

    Men nej det är det inte? Systerskapet är jättefint och har ingenting med godhetssignalerande att göra. Det handlar om att ta hand om och stötta andra kvinnor och vara en röst åt de som inte kan eller vågar använda sin egen. Inte om att tävla i att vara den duktigaste aktivisten.

   Konstigt att inte må dåligt över det, det är ju fruktansvärt det som händer.

    Jag tror vi alla mår dåligt över detta. Men de flesta grottar inte ner sig i filmer och närbilder på döda, skadade, lidande människor. Det är ju uppenbart att det inte är bra, speciellt i en echo-chamber som deras, där de hetsar varandra till att må sämre och sämst och liksom försöker bräcka varandra i vem av dem som lider mest.
    Dessutom ser jag inte detta fanatiska intresse hos feministerna när det kommer till andra krig? I Afrika pågår flera fruktansvärda konflikter just nu, det är krig i Ukraina, och så vidare. Ser inte att de mår dåligt över alla döda i Sudan?

     Det är ju också lite osmakligt att få andras lidande att handla om sig själv och sitt stackars känsliga psyke.

   Jag har bekanta som delar helt galna grejer på sociala medier just nu. Filmer på döda, bombade barn osv med uppmaningen ”titta inte bort, agera!”. Har satt allihop på paus eller vad det kallas. Sjukt beteende. Vi VET vad som pågår. Behöver inte titta på lik för att förstå att det är hemskt och fel liksom.

   Mm vet vilka du menar och har avföljt hela bunten. Det är bara rundgång, orkar inte med det.

  Asså blir nykär när jag ser taylor swift o travis!! Helt sjukt att man kan vara så investerad i en kändis kärleksliv men hoppas verkligen på dom!

   Jag med, men jag börjar undra om det är ett Pr-trick typ? De är så öppet kära offentligt sååå snabbt? Någonting känns lite off

    Mycket lägligt att allt händer under hennes stora turné också…

     Hennes turné går knappast bättre för att hon träffar en kille. Det klarar hon på egen hand, hon har sjukt trogna fans. Hennes biljetter har ju slut direkt långt innan de blev offentliga

      Uppmärksamhet.

    Snabbt? Dom har väl träffats sen i somras?

    Hennes förra kille var ju väldigt privat av sig så hon kanske är glad för att Travis vill visa sig med henne.

    Vi vet ju inte hur länge de har träffats egentligen. Dessutom tror jag inte att Taylor och hennes turné behöver extra draghjälp. Verkar som att hon klarar sig rätt bra själv. 🙂 Inte som att varenda biljett till varenda konsert världen över inte sålde slut förrän hon fick en karl på halsen.

     Relevans = pengar

      Men hon har ju varit sjukt relevant hela året och innan man ens visste vem hon dejtar. Hon har sina trogna swifties

   Gud spyr på henne. Snart kommer låten om travis när dom gör slut precis som hon skrivit låtar om alla hennes 100 ex innan honom

    Äsch då, låtar om olycklig kärlek och brustna hjärtan har ju mängder av artister skrivit om i alla tider.

  Vilken är er favoritdessert att servera eller kanske beställa ute efter en middag?
  Gillar fredriks fikas chokladpudding med liye grädde, hallon och apelsin.

  Annars är jag mest för kakor och tårtor men en del anser ju att det blir för mäktigt direkt på middagen.

   Tycker alltid att det är så svårt att veta vad man ska bjuda på! Älskar att göra tårtor men det är ju ett sånt extremt projekt.

   Enkelt är ju kladdkaka. Småkakor är också kul. Sist vi bjöd på middag gjorde jag mini cupcakes, någon form av kladdkakebakelse och Moster Fia (rekomenderar! Typ chokladbollar fast miljoner gånger godare), fast det hela var mer som fika än dessert då 😅.

   Passionsfruktsmousse. Gillar fräscha efterrätter

   Vit chokladmousse som är gjort på kesella vanilj, toppat med hallon 😍

   Att beställa ute helt klart tiramisu

   Banoffee Pie är otroligt gott. Längesen jag åt men mmmm…

   Jag brukar göra frusen cheesecake med grovhackad Oreo i. Går alltid hem.

   Jag brukar beställa en förrätt till efterrätt när jag äter ute. Hemmavid beror det på hur länge sällskapet ska stanna, man vill gärna hinna smälta maten lite.

   Tiramisu, olika ostar eller en till förrätt efter varmrätten.

   Ute: creme brule när det finns på menyn

   Hemma: vaniljglass med hemmagjord chokladsås och med bär eller banan. Alternativt en bärpaj och vaniljsås

   Gino!

   Alltid ostar <3

   Hemma blir det ostar oftast! Ute – om det finns så alltid en efterrätt med någon typ av sälta i. Lilla egos glass med getostskum tex! Var måånga år sedan jag åt den men tänker på den typ dagligdags?

  Hur får man bort ljudet när man kollar på andras stories på instagram?! Utan att manuellt sänka ljudet på telefonen?
  Förut har ljudet stängts av även på stories när man tryckt av det på vanliga inlägg/reells. Det gör det inte längre.

   Tryck bara på skärmen, ett snabbt tryck. Så funkar det på min app iaf (iPhone)

    Äsch sorry läste för slarvigt, stories vet jag inte

   Jag brukar alltid scrolla ner till någon video i flödet och stänga av ljudet där innan jag kollar vidare på storys. Känns ju väldigt krångligt men jag vet inget bättre sätt. Riktigt störigt att man inte kan stänga av ljudet på ett liknande sätt på storys.

   Tyvärr så går det bara att stänga av ljudet manuellt, dvs genom att dra ner volymen på din telefon till ”mute”. 😕

   Det ska gå om du sätter på ljudet på din telefon på knappen på sidan och sedan stänger av direkt.
   Funkar i allafall på iPhone!

  Jag kommer bli hemlös till månadsskiftet och undrar om någon här har varit det och kan ge mig lite råd kring hur man överlever, sover, fixar mat osv. Vart man kan vända sig eller få hjälp. Har aldrig varit i den här situationen tidigare. Soc hjälper inte så det går inte, men tar gärna emot tips om allt annat..

   Kan du bo på ett vandrarhem?

   Varför hjälper inte soc? Det är ju såklart till de man går i första hand för att få hjälp.

   På vilket sätt hemlös? Har du jobb vad har du för förutsättningar liksom. Vilka tips man ger och var du kan vända dig beror ju på alla faktorer

   Om du står helt utan tak över huvudet och saknar egna tillgångar så kommer du att få hjälp med tak över huvudet av soc. Oftast i form av vandrarhem. Om du anses stå utanför ordinarie arbetsmarknad och inte ha förmåga att ordna boende själv typ missbruk eller funktionsnedsättning kan du också få hjälp med långsiktigt boende.
   Socialtjänsten kommer inte hjälpa personer som har egna tillgångar att ordna med boende.
   Har du det så rekommenderar jag att du kollar upp vad du billigast kan få vandrarhem per månad för.

   Varför hjälper inte soc? 🤔

    Det enda jag kan komma och tänka på är att man fortfarande är missbrukare som vägrar bli ren.
    Men jag kan ha fel

     Om man är gift förväntas make/maka hjälpa till ekonomiskt, så det är en annan möjlig anledning

     Även en missbrukare som vägrar bli ren kan få hjälp av socialtjänsten med det mest grundläggande, alltså pengar till mat, och tak över huvudet.

   Soc hjälper, om man gör som de säger. Vad har du för inkomst? Om du inte har någon inkomst alls så får du ju försörjningsstöd från Soc, det måste de ge om man inte har någon inkomst alls, och för de pengarna så kan du ju bo på vandrarhem, det är väl dock inte så mycket man får från Soc när man inte har hyra, el, räkningar osv, men du får ju till mat, kläder osv och det är runt 4000 tror jag, och det klarar man ju sig lite iallafall på, det finns väl vandrarhem för 150 kr tror jag. Om du har jobb eller annan inkomst, från Försäkringskassan t ex, då klarar du ju enkelt att betala vandrarhem och mat.

    Ja runt 4000 som inte är till hyra, el etc. Men för de pengarna förväntas man inte betala vandrarhem själv. Utan isf får man ytterligare bistånd för boendet.

     4000 efter hyran är betald är mer än vad jag har i månaden och jag jobbar.

      Ok. Då hsr du antingen orimligt hög hyra eller väldigt låg lön skulle jag säga. Om du nu jobbar heltid.

       Helt orimligt att så många likeat haha. Är ni så många som har så låg heltidslön? Att ni har mindre än 4000 kr kvar till mat, telefon, internet, kollektivtrafik, gymkort, kläder, hygienartiklar etc? Det va ungefär vad jag hade kvar efter hyran när jag va student. Det är inte mkt pengar att leva på.

        Jag har like:at. Betyder inte att de stämmer in på just mig när jag jobbar men vet flera som har den vardagen. Däremot stämmer de in nu när jag är föräldraledig

  Ni som aldrig eller sällan oroar er för saker, hur tänker ni? Hur gör ni med en tanke som kommer upp och som skulle kunna orsaka oro?

   Det som hjälper mig bäst är att fundera över om jag kan kontrollera det eller inte. Kan jag inte kontrollera det så ska jag inte ägna oro / energi / tankar på det.

    Så är det ju verkligen. Tack för det!

   Jag känner inte igen mig, och undrar samma sak.
   Jag ältar ALLT och oroar mig för att göra fel ständigt.
   Mår fysiskt illa för att jag tror att jag gör fel, att mina val och mina misstag ska få ödesdigra konsekvenser.

   Jag har hört att vissa anser att man ska försöka ifrågasätta sina tankar med ”logik”, vad är det mest troliga att hända? Vad är det värsta som kan hända om X sker? Typ så, och förhoppningsvis kan man bli lugnad av det. Men är man som jag så tror man ju att det värsta kommer hända hela tiden, så inte så lätt.

    Just det… alltså jag har inte fått det på papper, men jag har troligtvis generellt ångestsyndrom.
    Jag tänker att det värsta ska hända, även i vardagen. ”Nu kommer jag ramla och göra illa mig”, ”jag kommer misslyckas med det och det”, ”Den där personen tittar på mig, undrar om jag ser extremt konstig ut”.

    Är ofta rädd att andra ska bli arga på mig, att jag är i vägen, att jag gör andra irriterade osv.

     Jo det har ju jag också och det var därför jag ställer frågan. Man ska inte gå in i orostankar alls, inte värdera, inte tänka värsta scenariot osv, så jag behöver få ett ”sunt” sätt att se på det. Varför jag ska låta bli de här tankarna. Folk som inte oroar sig tänker jag har bra svar på detta. Jag vill ju tänka som de gör!

     Jag har GAD och har fått hjälp för det genom internetbaserad KBT. Det hjälpte oerhört mycket. Att ifrågasätta sin tankegång är effektivt, men ofta ett för stort steg till att börja med. Genom KBT får man lära sig om hur beteende, tanke och känsla hänger samman och hur man kan vända negativa beteendemönster.

    Oj, det låter jobbigt. Jag tänker inte särskilt mycket på saker och ting och oroar mig typ aldrig för jag vet att saker löser sig. Just nu är den enda gången jag oroar mig lite för är mina bolån men då tänker jag logiskt att jag brukar få bonus varje år, har några hundra tusen sparade och kan få hjälp från min familj.

   Jag utgår från att det mesta ordnar sig och i de fall då det inte gör det så ordnar jag det då.

   Min pappa har genom hela livet tjatat på mig med ett mantra vars matematik är helt tagen ur luften, men principen gäller trots allt:

   ”98% av det man oroar sig för kommer aldrig hända, så det är ingen idé att oroa sig i onödan.”

   Och lite så är det ju. Oroa sig kan man göra när problemet knackar på dörren. Du behöver inte öppna dörren och invänta problemet för att du såg det längst bort på gatan. Det kanske inte ens är på väg till dig.

    Låter klokt!!!

    Gillar detta. Tack!

   Tänker alltid ”vad är det värsta som kan hända”? Så tänker jag ut det värsta som kan hända och en potentiell lösning till det. Plus en generell inställning att ”det som händer händer” – vissa saker kan man inte rå över men på något sätt kommer man klara av att hantera det. Oroar mig nästan aldrig över saker.

   Jag tänker bara ”Jag kommer ju dö en dag, så varför bryr sig om något?”. Jag skiter i det mesta, man ska ju ändå dö en dag. Vad spelar det för roll vad man gör idag när man ändå kommer dö en dag.

    Skiter i allt förutom din nya 18-åriga kollega

   Släpper den typ bara? Saker jag inte kan påverka oroar jag mig sällan för. Om jag börjar oroa mig/må dåligt för flera saker göra jag en lista. Jag skriver ner det negativa i en kolumn och sedan lösningar på det. Om det inte finns en lösning så är det bara att acceptera och göra det bästa.

   Generellt tycker jag det hjälper att zooma ut och inse att man inte är så viktig. Ältar man sig på kvällen över något man sagt så zooma ut från ditt tankesätt och inse att det är extremt osannolikt att den du sa det till spenderar sin kväll med att tänka på dig. Annars om det är något mer allvarligt jag oroar mig för som återkommer brukar jag stanna upp och tänka att nu tänker jag på detta i 5-10 minuter, worst case scenario och allt det där, och sen antingen gör jag något åt det jag oroar mig för, eller så släpper jag det.

  Någon här som opererat brösten och inte blivit nöjd? Komplikationer? Missnöjd med resultatet?

   Det finns många exempel. Googla!
   ”Enligt Konsumentverkets senaste Konsumentrapporten, från 2018, betalade fyra procent av Sveriges befolkning mellan 18 och 75 år för en skönhetsbehandling under åren 2016-2018. Det motsvarar cirka 285 000 personer. Elva procent av dem uppgav att de har fått komplikationer efter att ha genomgått en behandling.”
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/johanna-blev-sjuk-av-brostimplantaten-fick-ta-ut-dem-ser-inte-normal-ut

   https://sverigesradio.se/avsnitt/954074
   https://sverigesradio.se/avsnitt/1566257

   Har en nära vän som gjorde brösten när hon var 19 och som sedan alltid har ångrat det. Hon blev så missnöjd så hon aldrig har sex utan att ha BH på sig… Hon fick inga komplikationer men upplever att kirurgen gav henne ”hängbröst” när hon hade önskat sig högt sittande bröst. Hon har inte råd att fixa dem igen tyvärr.

  Jag vill maxa julmyset i år och tar gärna emot tips på saker som får er att komma i julstämning 🙂 jag har redan planerat att baka juliga grejer och gå på julmarknad i Köpenhamn.
  Hur gör ni?

   Pepparkakor i snöre som man hänger i gardinerna.

    Haha, jag läste
    ”Pepparkakor i smör som man hänger i gardinerna”

   Lever i flyttkaos men ska försöka maxa så gott jag kan ändå. Främst genom att baka, gå på julfest, julmarknad i Haga, hoppas att kunna gå på jul på Liseberg i år, baka, kolla julfilmer, Greveholm, juliga aktiviteter…hahaha gud jag blev stressad nu när jag insåg hur mycket jag måste hinna med på lite drygt en månad😂 för jag måste plugga och jobba och packa på detta, det är ändå prio!

   Kolla på julkalender när man äter frukost och tända ett sånt kalenderljus med siffror tycker jag är supermysigt 😍
   Kollar på Mysteriet på Greveholm och Pelle Svanslös varje år. Brukar även ge årets en chans men vissa år har jag gett upp efter några avsnitt 😅

   Slå in julklappar extra fint med en julfilm eller julmusik i bakgrunden. Har även skagit in några tomma lådor för att pynta med, fina band, papper, en liten kvist och sånt.

   Älskar julradio, startar 1 december.

   Baka saffransdrömmar och div småkakor! I love it😁

   Kalenderljus (Liljeholmens är finast med olika saker för varje dag), amaryllisar, hyacinter.

   Jag och min kompis har sen några år tillbaka en tradition att göra julbak ihop. Nu mera 2 gånger under december. Supermysigt.

   Tack allihop 🙂 🙂

   Tittar på sunes jul och då är julkänslan i full gång!! Gärna något avsnitt per dag till frukosten.

   Besök Vellingeblommans julutställning 😍

   Ett tips på en julig och mäktig dessert: saffranscheesecake med glögglasyr och pepparkaksbotten, tre juliga smaker i en!

  Vad är grejen med att lägga plagg (i detta fall) som favorit på t.ex tradera, vinted mm? Väntar folk på bättre pris? På sin lön? Bättre alternativ som andra laddar upp?

   Haha jag brukar göra så, tycker plaggen e fina och skulle gärna köpa men blir typ att jag glömmer bort dock gäller det mer sellpy

   För att undvika idioter som trissar upp priserna vid långa auktioner 🥲

    För min del gäller det vinted, har lagt mig så lågt att jag inte kan lägga mig lägre utan att det vore som att ge bort plaggen. Oanvända plagg med prislapp kvar så allt är liksom fint. Obs att jag inte klagar, jag undrar bara hur det fungerar.

     Jag gör ofta det på Vinted om jag vill fundera lite innan jag köper, istället för att spontanshoppa allt jag gillar

      Aah okej! Jag har aldrig köpt kläder secondhand än så vet inte vad som är ett vanligt tänk. (Säljer för att bli av med mängderna (som tyvärr inte ens är omoderna) men ser mycket fint så när jag får börja köpa kläder igen så kommer jag titta åt secondhand-hållet mer.)

   Bättre pris. Budar alltid sista sekund och ibland glömmer jag bort det

    Om det inte är auktion då? Vad är nyckeln till att lyckas sälja😂
    Sålde tre plagg i måndags, två oanvända och en jag har använt, 170:- totalt in, så jag har lagt mig väldigt lågt redan och skulle jag lägga mig lägre skulle det kännas som att ge bort dem.

   Om jag vet att jag ska shoppa tex byxor så favortimarkerar jag alla jag gillar för att sedan kolla igenom de jag gillat och köpa de bästa. Har jag gillat men inte köpt inom 1h så kommer jag heller inte göra det.

    Samma här. Vill ju jämföra de jag gillat i stället för att köpa första bästa. Sen glömmer jag ofta att avgilla de andra efter köp. Klart och betalt liksom.

   Gör aldrig ett köp av kläder utan att fundera igenom det några dagar 🙂

    Kanske är så många gör då möjligtvis? När jag la upp häromdagen hade jag sålt 3 plagg medan jag fortfarande laddade upp så tänkte att det alla säger, att det går så lätt på vinted, verkade stämma😂 och det gjorde det ju där och då i alla fall🤭

   På Vinted för att hitta tillbaka till plagget efter att jag kollat runt lite vad som finns.

   Så gör jag på alla sidor som har den funktionen, bara för jag lagt ett par jeans som favorit så betyder det ju inte att jag inte har 10 andra favoriter. Men man kan ju inte köpa allt 😅

    Såklart inte! Jag undrade bara varför folk gör det, haha

   Väntar inte på något utan vill bara fundera längre och ev jämföra utbudet mer innan jag bestämmer mig.

  Vilka trendiga plagg tycker ni är värst/fulast? Gör mig är det Diesels minikjol, den där som ser ut som ett läderbälte. Och alla modeller av UGGs!

   Vet inte hur trendigt nu, men sommarens långkjolar i denim. Spyr!

    Ja!!! Usch de är verkligen inte smickrande.

   Allt 90-tal som är trendigt nu. DET ÄR SVINFULT

    Jaaa! Jag har sett folk som har linne ovanpå långärmad tröja igen. Inte igen, det räckte med 90-talet!

   Såna låga ballerinaskor, klarar inte av dem 😅

  David Batra som julvärd i år. Tja, vad säger man?

   Tror det kan bli bästa på många år! Gillar honom🙂

   Namaste?

   Högst otippat, men jag ger honom chansen.

   Däremot hade jag som alltid helst sett Fredrik Lindström. Det känns som att han både har mysfaktorn och ett intresse för våra seder och vår historia som skulle passat väldigt bra i sammanhanget.

   Eller egentligen skulle jag ju helst se Björn Hellberg. Han behöver inte ens säga något. Ge honom fem minuter att med sin obefintliga motorik försöka tända ljuset så hade jag suttit som klistrad framför tvn!

    🤣

    Jag upplever inte Lindström som mysig. Han har en lite självgod översittaraura tycker jag.

    Jag minns när han hade sitt program om dialekter. Jag pluggade svenska på universitetet och mina föreläsare var ständigt irriterade på alla felaktigheter han kläckte ur sig, haha. Orelaterat till hans eventuella julvärdsuppdrag, men ändå.

     Har du några exempel på dessa felaktigheter? Tack 😊.

      Tyvärr inte, det var länge sedan. Minns bara att de var upprörda och himlade med ögonen varje gång hans namn nämndes.

       Tror han har doktorerat inom någon språkvetenskap. Iaf gjort delar av en doktorand. Sen kan man såklart ha fel ändå, men det är ju inte alla föreläsare på universitetskurser som har doktorerat själva ens.

       Om det var många upprörda lär de väl dock ha en poäng!

    Fredrik Lindström är ju torrare än en skorpa. Helt personlighetslös. Om inte tråkig är en personlighet då förstås.

   Vad fan hände med Christina Schollin?! Trodde det var bestämt att hon skulle bli.

    Tack och lov att det inte blev hon.

     Verkligen!

    Förlåt men är inte hon dement? Genui fråga

     Har också funderat på det. Hade en i släkten som blev det.

    Kanske pga sonen?

   Nej jag är inte imponerad, känner för första gången att jag kanske inte kommer titta på när juleljuset tänds..

   Han är rätt mysig, tror det kan funka. Lite oväntat val med en komiker ändå. Eller de kanske har haft det förut? Erik Haag är väl visserligen komiker men var väl främst vald utifrån Historieätarna.

    henrik dorsin var ju för några år sen!

     Petra Mede har ju också varit det och hon är komiker, och även Babben som var julvärd förra året är komiker. Så det är väl inte så oväntat

     Och Babben Larsson

      Sorry det är ju redan skrivet

    Babben var väl förra året?

   Nej inte mitt val. Hade velat att en vanlig människa icke kändis berättat lite om sitt liv. Han intresserar mej inte.

    De är väl inte där för att sommarprata.

   Mitt jobb bokade David för ett gig för några år sedan. Han var väldigt trevlig och ödmjuk mot oss som arbetade med evenemanget, minns honom med värme. Perfekt val! ❤️

   För min del spelar det inte någon som helst roll vem som sitter i TV på julafton. Är det någon dag på året som jag har annat att göra än att titta på TV så är det då. Men internt på SVT så verkar de tro att det är det viktigaste som finns. Jag minns när Christina Jutterström var SVT-chef, och hon hade på förslag att starta en tradition med direktsänd gala från Skansen, där årets julvärd skulle avslöjas. Snacka om att överskatta betydelsen av något!

  Vi ska ha en tillställning med familjen och min närmaste vän. Jag vill dock inte bjuda hennes man (psykisk misshandel) och undrar hur ni hade gått tillväga? Kan man utesluta någon på det sättet?

   Nej.

   Ja! Så gör jag när det gäller en person i min närhet som blir utsatt. Hens partner är inte välkommen hos mig eftersom personen i fråga inte bara är en f—a mot min närstående, jag kan själv inte vistas i samma rum för länge innan jag får ångestpåslag.

    Problemet med att agera så här är att du riskerar att vara bidragande till att vännen isoleras. Psykiskt misshandlande partners som märker att någon är ett ”dåligt inflytande” på den de misshandlar kommer se till att sabba er relation. Risken är stor att vännen inte kommer få umgås med dig, eller kommer få ta konsekvenserna av att du tydligt visar avsmak.

    Jag säger inte att det är ditt ansvar – du har såklart all rätt att tänka på dina egna känslor i första hand och välja bort personen som orsakar dig stress. Men om du tror att du gör din vän en tjänst genom att markera på det här sättet så är det tyvärr i många fall tvärt om.

     Bryr mig faktiskt inte. I mitt hem bestämmer jag. Det finns så otroligt mycket att skriva till det här egentligen, endast en korkad skulle inte förstå varför den personen inte är välkommen hem till mig.

   Självklart kan du bjuda och utesluta vem som helst när du är värdinnan!! Och gör samtidigt även en anonym polisanmälan mot fanskapet.

    Anonym polisanmälan? Men då kan det ju aldrig bli någon utredning! Hur menar du? Jag är nyfiken och inte otrevlig.

     Nej. Helt meningslöst. Däremot en anonym orosanmälan till vuxenenheten inom socialtjänsten som arbetar med våld i nära relationer. De kommer enbart att ta kontakt med den våldsutsatta och erbjuda hjälp och stöd. Finns inga gemensamma barn som de har gemensam vårdnad om så kommer våldsutövaren inte få veta något (annsra är det troligt att även barn och unga kommer vilja träffa familjen).
     Att polisanmäla ”psykisk misshandel” är ju lite luddigt också. Kan ju absolut finnas saker där i som når upp till brottsrubriceringar i form av typ ofredande eller olaga hot, men inte alls säkert då vi inte har någon som helst aning om på vilken nivå det är. Man kan va ett as utan att det nödvändigtvis är kriminellt.

   Det beror väl helt på hur din vän ställer sig till vad hennes man gör. Förnekar hon kan ni nog bli osams. Gör hon det inte, och kan tänka sig att gå på saker utan honom, så går det nog bra.

   Är hon inte redo för sanningen, så bjud ingen av dem, o träffa henne ensam i ett annat sammanhang.

   Kan kan du, men det gör troligtvis inte din vän något gott alls. Jag fattar verkligen impulsen, men har varit på andra sidan av saken och det slutade aldrig väl för mig när någon av mina vänner visade att de inte gillade min partner. Om jag var i din position hade jag försiktigt pratat med vännen om situationen och kollat lm ni kunde hitta en lösning där han inte upplever sig exkluderad – förutsatt att hon vill komma utan honom. Annars hade jag bjudit honom. Jag håller hellre mina utsatta vänner nära och står ut med deras partners än riskerar att de tar avstånd från mig så att jag inte längre har insikt i hur de mår och om det blir läge att ingripa.

  Tror ni Molly och Ross är eller kommer bli tillsammans igen? Just nu verkar dom vara på familjesemester tillsammans, såg hennes senaste gravid vlogg

   Han kan nog köpa tillbaks henne, ja.

   Definitivt. Tyvärr, för hennes skull.

   100%. Märks de ses igen för hennes flöde går tillbaks till förr igen. Tur de blev ihop igen så hon får komma utomlands och fota magen hur skulle det annars gå??? Om hon inte fick ta massa såna här bilder som sist (kolla hennes insta)

  Någon som läste HoP något världsfrånvända kommentar angående kupévärmare….sånt som man använde ”förr i tiden” om det var kallt.
  Som att alla skulle sitta på dyra elbilar eller dieselbilar med värmare. Det är ju många som varken har råd med bil eller moderna bilar med dieselvärmare el dylikt.
  Alltså på riktigt, vilken värld lever hon i?
  Blir typ provocerad över alla grodor som hoppar ur munnen på henne med jämna mellanrum. Gör hon det för att uppröra och få reaktioner tror ni?

  Testar dela denna länk då jag känner att denna stackars kalven har råkat illa ut. Allt har skötts så otroligt dåligt. Korta drag: älg-mamman blev skjuten, i ett bostadsområde men kalven lämnades kvar. Detta efter beslut från polisen. Dessa älgar har spenderat mkt tid i området och barn har inte varit så snälla så till slut markerade mamman (hon har int skadat ngn, men gick mot ngn) det har kastats stenar och pinnar och jagat dessa älgar: efter mammam blev skjuten har barn sparkat kalven och kastat stenar. Nu vill många att kalven får flytta till en älgpark och få leva ett lugnt liv. Det står mer ang detta i länken och allt som skett runt detta ärende. (Står inte om barnen, men det gjorde mig så upprörd så tycker att den kan berättas om också)
  Skriv gärna på namninsamlingen:)

   Skrev självklart under!

  Någon som har tips på bra tabletter för håret som ska göra det starkare? Hört att biotin är bra?

   Biotin finns i alla preparat som ska vara till för hår och naglar. Jag har ätit Silicea i tre månader nu och märker faktiskt skillnad! Det står på att det tar ca tre månader innan man ser resultat och jag började märka det efter ca 10 veckor. Priorin är ju typ samma sak men lite dyrare. Testa någon av dom två

  Vem är den mest överskattade influencern?

   Bianca Ingrosso. Lätt val.

    Bianca är ju dock riktigt skön? Jag följer henne inte men de intervjuer å klipp jag sett med henne så har hon ju verkligen en personlighet. Å det är ju mer än man kan säga om de flesta i influencerträsket

     Hahaha. Smaken är som baken. Jag gillar henne inte alls, skön är hon då inte i mina ögon🙂

      Jag gillar henne inte, följer henne inte som sagt. Men jag kan ändå se varför folk följer, särskilt unga tjejer.

   Kenza

   Antonija Mandir.

   Kenza och Bianca

    Ja, Kenza är så himla tråkig. Snark

   Margareta Grääs. Riktigt otrevlig.

    Är hon? IRL då lr? Tycker hon är så härlig på youtube och skönt med nån som bara är å gör sin grej. Dessutom jäkligt bra

    Inte med några glas vin från dunken, då verkar hon härlig och skön…

     Konstigt då hon ihärdigt påpekar att hon alls inte påverkas av alkohol.

    Ja jäklar vilken attityd hon har mot tittarna. Otrevligare människa kan inte finnas. Och negativ till allt.

     Tycker hon har tråkig attityd mot sin kille också. Han känns så snäll och hon kör liksom över honom hela tiden

    Hon verkar tycka att hon är sååå crazy för att hon har en glasdildo i hyllan också. Hur ofta kan hon nämna den!?!

   Gabjoss, hon skriver om samma sak om och om igen, ”åh det är så jobbigt att få ihop livet” när hon konstant går på behandlingar, till frisören m.m 🤮

    Haha ja hon är så tråkig. Minns när hon bloggade om att hon köpt bomullsrondeller.

     Hoppas barnen får lön för det är ju dem hon säljer.

    Ja på bloggen är det samma tema varenda vecka

    O jag gillar henne ❤️

     Varför?

    Fattar inte när hon har det jobbigt att hon nu vill ha en unge till
    Liksom vänta några år

   Hanna Theorin

   Therese Lindgren
   Forni
   Johanna Bladh
   Joanna avento
   Emma Melin
   Starkarefamilj-ja hela högen från GVFÖ🤦🏼‍♀️

   Molly Rustas, så tråkig!

   Alla.

  Vem är den mest underskattade influencern?
  Alltså förtjänar mer följare och uppmärksamhet?

   Maria Borda
   Amanda Miklin
   Mathilda Ritzén
   ❤️❤️❤️

    Älskar Maria Borda! ❤️

   Hansius och riktiga.Pontus (neeeej inte Pontus Rasmusson)

   Frida Kummerfeldt och Natalie Fikas. Två härliga personligheter som lyser upp mitt flöde!

   Helen Torsgården

  I sommar får vi tillträde till en fantastisk sommarstuga. Den ligger 1,5 timme hemifrån och vi kommer att vara där varje helg i princip. Ni andra som har liknande upplägg, hur gör ni med typ kläder och sånt? Ska man ha en ”stuggarderob” med kläder som alltid finns där, eller drar ni grejer fram och tillbaka?
  Dum fråga kanske men jag funderar på riktigt över vad som är smart. Och ja, jag har en tendens att övertänka saker 😛

   Drrrrrrrrömmen!

    Tack, det känns otroligt lyxigt och som ett privilegium! Jag planerar att odla som en galning, plocka svamp, bada, fiska och leva mitt bästa skogsliv. Vi har redan börjat titta på vilken soffa vi ska klämma in framför öppna spisen så att vi kan småslumra framför elden på kvällarna.
    Längtar!!

   Jag har en stuggarderob med baskläder, skor och ytterkläder. Kläderna jag använder där är raka motsatsen mot vad använder i stan. Stugan ligger i skogen på landet så där har jag mest sköna mjukiskläder och funktionskläder. Dock har vi inte tvättmaskin där så får ju ändå ta med hem och tvätta emellanåt.

    Tack för ditt svar 🙂 vi kommer också bo i stan men ha stuga på landet så praktiska kläder är ett måste. Finns dock tvättmöjligheter så det är skönt.

   Vi har massa saker där, leksaker till barnen, lakan, kläder , gummistövlar osv.
   Allt du behöver för att det ska vara smidigt att bara dra ut utan att packa å hålla på.

    Klokt tänkt. Inga barn är inblandade, så just den biten slipper vi tänka på. Men skönt att bara kunna dra när andan faller på, utan att behöva fixa tusen grejer.

   Vi har stug-garderob med skor, jackor, extrakläder, lakan, handdukar, badkläder osv. Mer saker på sommaren och färre på vintern. Har även basvaror i skåpen osv för att slippa småhandla hela tiden. Vi åker de flesta helger på sommarhalvåret men inte lika ofta på vintern

    Rimligt! Vi kommer (förhoppningsvis) vara där året runt, så kommer behöva allt från gummistövlar och mössor till badkläder. Tack för ditt svar 🙂

   Det märker du väl efter tid

    Säkert, men kul att drömma, tänka, längta, planera och fantisera redan nu 🙂

   Tack för alla tips och tankar 🙂

   Vi har fjällstuga och gör så att vi har lakan och handdukar nerpackade i förrådet (pga vi hyr ut) samt basics som tandkräm, schampo, tvål o sånt. Sen har vi alla fjällengrejer uppe i stugan såklart men kläder tar jag med varje gång, använder de grejerna både hemma o i stugan! En sak att tänka på är ju hur luften är inne i stugan, vill ni dra ner värmen på vintern medans ni inte är där kan det bli lite kallt och rått så kläder och sånt blir liksom fuktigt..

   Har inga tips men GRATTIS, vilken dröm!

  Jag letar ljusslinga till balkongen och har sett 2-3 boende i mitt område som har fina ljusslingor med väldigt varm nyans. Tänk nästan åt det röd-orange hållet. Vet någon var man hittar dessa?
  Har sökt på rusta, bauhaus osv (online) men hittar bara ”varmvit” som inte alls är en så varm nyans som jag söker… :/

   Clas Ohlson? 😊

   Jag hittade en slinga på ÖoB . Den är typ orange.. inte va jag var ute efter men den får hänga kvar! Kanske kan vara ngt ?

   Jag har köpt på Clas Olsson för nåt år sedan. Väldigt varm i ljuset.

   Star Trading har ljusslingor med kelvin 1900. De flesta ligger ju annars på 2500, så deras är kanske vad du söker.
   Jag bara googlade snabbt ”ljuslinga 1500 kelvin” så kom de upp.

   Kolla efter ljusslingor som benämns ”amber” eller ”extra varmvit”.

   Typ bärnstensljus? I så fall kolla på Jula! Jag har köpt där

    Tack för era svar!
    Ska spana in ÖoB, Jula och Star Trading. 🙂 Så typiskt att man inte riktigt hittar det man vill ha när man bestämt att JUST en sådan ska det vara haha..

   Ring på och fråga var de har köpt dessa😀 Min kompis som bor i radhus hade en fin blå ljusslinga som någon hade klippt sönder? Fattar inte nöjet med det..

  Någon som testat prx t-33?

   Nej, men är nyfiken! Tydligen är det en del eftervård och huden kan flagna ett par dagar efter. Jag är sugen att testa under en kortare ledighet

   Jag har gjort flera gånger och tycker att det är en fantastisk behandling. Ger jättefint resultat redan efter 1 gång och jag hade heller inga direkta problem med huden efteråt.
   Om du är sugen att testa så gör det, kan varmt rekommendera!

    Tack för svar! Upplevde du huden ”plumpig” och mindre vintertorr?

  Någon som kan tipsa om fina adventsljusstakar?

   Vet inte om det här är originalmodellen men oavsett: denna sorten älskar jag https://www.clasohlson.com/se/Konstsmide-adventsljusstake-m%C3%A4ssing,-54-cm/p/36-8586?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9dGqBhAqEiwAmRpTC7z9XCj1yD5xBkRyyA6may6gPFlRifB3pcZzbmnuQ6tKy4jBt6_J0xoCqQkQAvD_BwE
   Köpte mina på tradera förra året och det är bästa köpet jag gjort på länge tror jag😍

   Jag har Raw och Twinkle från By Rydéns.

  Har någon tips på nagellack som håller länge?? Trött på att behöva måla nytt lager så ofta

   Depend gel iq. Håller 1-2v. Tar lite tid men värt det🙂

   Jag tycker gellacket från h&m som har en ”step 1” etikett, sitter toppen om man målar på nagelkanten/tippen också så behövs inget topplack.

   Essie Top Coat Stay Longer får lacket att sitta mycket längre!

  Vet nån vad som hänt med facebokgruppen Flashback forever (inga män)? Jag hittar inte den när jag söker och jag minns inte om jag gick ur när jag började min poddpaus men om jag gjorde så borde den väl komma fram vid sökning?

   Den är nedlagd. Vet inte varför, men admins meddelade för ett litet tag sedan att de tömde gruppen på medlemmar för att stänga den.

    Okej, tack för svar. Vad tråkigt.

  Önskar jag kunde äta allt gott som Sofia Ståhl och så måttligt som hon uppenbarligen kan.

  Mvh person som försöker gå ner i vikt och också vill ha en sådär härlig balans. Uppdrag Omöjligt för mig.

   Jämför dig inte med en hälsonörd som tränar och rör på sig konstant och dessutom jobbar med träning å hälsa. Bara sluta den tanken direkt!

    Nä brukar jag inte. Klok kommentar av dig, tack. ❤️ (såg henne sist i flödet och blev sugen haha)

  I natt ska det börja snöa 😍 älskar snö!
  Har jag tur hinner jag precis komma fram till jobbet innan snön övergår till regn. Så trist när det regnar bort men försöker vara lite positiv och tänka på att det blir en mysig promenad till jobbet åtminstone.

  Vilken sida/app stämmer mest med väder tycker ni?

   Jag bor i Skåne så tycker att DMI funkar bra här 🙂

    Också skåning. Har pendlat lite genom åren men tycker nu att att smhi stämmer bäst för mig, tillsammans med vädret i mobilen (iphone). Hoppas inte dmi har rätt i morgon, de har mest regn av alla…

     40 mm regn hos mig enligt prognosen.. Klassisk skånevinter

   Yr.no eller den som finns i mobilen (Samsung för mig) brukar vara bäst.

   SMHI ska visst bli 5 8 grader plus i Stockholm nästa vecka. Hurra hatar snö. SNÖ ÄR för barn.

  Förstår inte varför Joanna Swica fått så konstiga reaktioner på avsnittet från Lyckopodden. Hon säger att hon klarar sig på en lön på 33000. (Visserligen pensionssparar hon via sitt bolag) Och folk kallar henne verklighetsfrånvänd?

   Hur menar folk att hon skulle va verklighetsfrånvänd? Inte lyssnat på podden 🙂

    Att vanliga människor inte tjänar så mycket eller sparar lika mycket. Trodde först hon skulle säga att hon plockar ut 100k i månaden eller liknande mtp att folk tyckte hon var priviligerad. En tanke som just slog mig är att hon dessutom bor i Sumpan (= ej sthlms innerstad) som alla andra influensers och förmodligen har ett billigare boende. Tyckte det var uppfriskande att få höra siffror från en influenser 🙂

  Jag skrev för några gånger sen om en ny kollega som jag har fått (en 18-årig flicka, som ser ut som en fotomodell, och är supertrevlig också, glad och positiv). Hon går på gymnasiet så hon jobbar hos oss bara på loven/lite när hon kan. Men idag så kom hon och hälsade på minsann! Och chefen (en 50-årig karl) sken upp som en riktig sol! Han kom in nästan jublandes och sa ”X är här!” och hela ansiktet sken upp på honom så jag trodde först att han hade vunnit en miljon! Chefen är 50 år som sagt och hon är 18 år men de verkar minsann ha funnit varandra! Sen så nästan hoppade han runt av glädje av att hon var där. Även alla de andra männen på jobbet blev plötsligt också otroligt glada, skuttade omkring som små kaniner och flockades kring henne. Men idag så försvann det mycket från jobbet! (Jag ”norpade” saker), Ha ha, där fick dom!!!

   Så du stal från jobbet för att du har en kollega som ser bra ut? Förstår ingenting…???

   Min familj kör alltid kycklingspett, sallad och potatisgratäng. För barnen kan man även ha korv med bröd tillgängligt.

   Så på grund av din avundsjuka gör du dig skyldig till brott?

   Hahahaha nämen alltså sluta nu Lina! Dina skruvade trådar var roliga ett tag men nu känns du mest som en barnunge som fortsätter ”busa” fast alla vuxna människor har tröttnat för länge sen. Inte en chans att du är 40+ (som du skrev i nån tråd) och beter dig sådär.

    Hon är ju narcissist så upplevd ålder och faktisk ålder är nog inte samma :p

     Är faktiskt inte helt säker på att Lina är en hona🤔

    Bästa liknelsen.

    Man orkar liksom inte ens låtsas att det är roligt längre.

     Det har aldrig varit roligt

  Förra inlägget om Paow genererade några kommentarer gällande lättklädda bilder på
  instagram och loungeunderwear nämndes. Många svenska influencers ”man känner till” (samt fler som inte ens har relativt många följare) lägger ju också upp bilder enbart iförda bh och string och gör reklam för detta märke (eller andra märken). Jag är fascinerad, på ett negativt sätt. Skulle vilja höra ifall någon här har erfarenhet av att lägga upp sådana lättklädda bilder? Skäms man inte? Jag hade skämt arslet av mig inför familj, kollegor och andra? Tanken av att män i närheten har typ runkmaterial? Förstår inte hur man kommer över spärren?
  ”Jag bryr mig inte” – hur? ”Jag är bekväm i mig själv” – va? Vill höra mer om folks tankar! Jag är nog jättedömande kring denna fråga när jag tänker efter, ingen smart kvinna skulle väl någonsin? Eller? Vad tänker ni?

   Jag håller med dig och har länge känt att det här fenomenet är väldigt märkligt. Inget nytt under solen att sex säljer såklart, men jag har nog bara svårt att förstå att man vill bli känd till vilket pris som helst. Fast nu när jag skriver ut det så har jag kanske inte det haha. Det har ju pågått så länge man kan minnas, bara det att nu kan även ”vanlisar” dra nytta av det med ett enkelt knapptryck.

  Såg Pontus mammas senaste video där hon svarar på frågorna hon fått efter cancervideon.

  Varför pratar hon så oerhört onaturligt? Får uncanny valley-känsla 😬

  Tips på enkel bjudmat för ca 10 pers? Ska hålla födelsedagsmiddag en dag mitt i veckan och tar tacksamt emot era tips! Det är ett barn som är huvudperson så helst något barnvänligt. Ska även tillägga att jag inte är någon stjärna i köket 😅

   Min familj kör alltid kycklingspett, sallad och potatisgratäng. För barnen kan man även ha korv med bröd tillgängligt.

    För barnen? Korv med bröd funkar till alla. Alltid🤤🤤🤤

   Lasagne eller pajer?

   Tacos eller hemmagjord pizza!

   Något som man plockar och grejar själv kanske? Typ tacos eller pastasallad?

   Köttfärssås och spagetti!

   Tacos är väl toppen, satsa på lite lyxigare tillbehör så känns det roligare att bjuda på och alla kan ta det de gillar. Hos oss är fish tacos en favorit, en enkel genväg är att köpa typ färdigpanerad fryst typ ”fish and crisp” och köra i ugnen. Man kan göra en enkel salsa med mango, avocado, lime, koriander. Picklad rödlök är gott till, och en sås på gräddfil, vitlök och lime. Sedan bara gurka, kanske finstrimlad vitkål eller andra grönsaker man gillar. Brukar ha små mjuka tortillabröd. Och så nachos att dippa i köpt tacosalsa! Såndär färdig ostsås är inte heller fel. En guacamole bli godast om man gör den själv. De som inte gillar fisk kan få pulled pork (finns färdig man bara värmer i ugnen). Klyfta upp lime och hacka färsk koriander till.

   Tacopaj

   En liten buffé med matpajer, goda sallader, lite ostar och oliver och sånt brukar gå hem, är enkelt och kan förberedas och bara ställas fram i princip! Snälla pajer som barnen gillar då kanske 🙂

  Exonph.. känns de som storheten är förbi för henne? Vad händer på hennes Instagram ens haha

   Vad har hänt? Avföljde för ett tag sen haha

    Det är mycket ”snacka med mig” ”fråga mig någonting” och sen så händer de inget mer. Många förväntar ju sig lite uppdateringar då 🙂 och sen känns de som att hon 1. Inte har något skvaller eller 2. Blivit hotad med förtal så hon inte skriver något som hon gjorde förr. Det ihop med alla ”detta är den bästa parfymen” blir bara konstigt. Ja jag vet, avfölja osv haha

   Hennes insta består endast av adlinks och videos på nicki minaj. Tror storhetstiden är heeelt förbi

  Jag ska vara tärna på en av mina äldsta vänners bröllop och det slog mig att det kanske förväntas av mig att hålla tal?? Att prata inför folk är det absolut värsta jag vet och att det ska pratas om något personligt/känslosamt/nostalgiskt gör det bara ännu värre. Usch fick sån ångest nu. Snälla säg att det inte alls är ett måste att jag ska hålla tal?

   Jag skulle säga att det förväntas av dig att hålla tal om du är tärna. Om ni är flera tärnor så kan ni ju göra något tillsammans. Berätta något kul från ex möhippan. Kort och koncist, Max 3 minuter. Behöver inte vara känslosamt.

   Det förväntas nog ja, men du måste inte. Prata med din vän om det! Eller håll tal tillsammans med någon annan så att ni kan dela upp vad som ska sägas och du slipper stå där ensam. Håll det kort, lättsamt och roligt. Inget sentimentalt, inga interna saker som gästerna ändå inte förstår.

   Du kanske kan göra en liten film om henne/eran vänskap/brudparet om det känns för jobbigt att hålla tal? Att du visar den istället för att hålla tal liksom

    Grejen är också att jag knappt umgås med henne längre då vi bor väldigt långt ifrån varandra, vi ses max två gånger per år och hörs sällan där emellan. Lite förvånad att hon vill ha mig som tärna för jag hade helt ärligt inte valt henne. Hennes blivande man känner jag inte alls så att prata om deras kärlek och hur de passar ihop är uteslutet. Så förutom att det är en jobbig grej överlag så känner jag att jag inte har så mycket att prata om och det känns väldigt krystat. Men uppenbarligen så ser hon på vår relation på ett helt annat sätt.

     Varför tackade du ja till att vara tärna då?

     Skulle också säga att det kanske förväntas av dig, men att du inte måste om du inte vill. Men – Du hade kunnat lösa det genom att ”hålla en lek” istället för tal! Prata ihop dig med toastmastern om vad som planeras för kvällen, kanske kan du dra i någon av aktiviteterna som är planerade under middagen? Alternativt göra det ihop med toastmastern? Så har du ”bockat av din grej” utan att hålla ett tal specifikt. ”Nu är det dags för brudens barndomsvän och tärna att ta över mikrofonen” och så kommer du där och startar upp en liten aktivitet istället för att dra en känslosam historia. Lekar jag tänker på: ett kort quiz mellan brudparet (kanske kring nått ämne som du och bruden hade gemensamt när ni va yngre?), kort musikquiz som också passar in på temat vad ni hade gemensamt när ni va yngre, någon kort tävling brudparet mellan typ gissa kryddor om hon är matintresserad, bygg någon snabbt om hon är ingenjör, eller ja, googla andra vanliga bröllopslekar så kanske det dyker upp något som kan passa.

  Tips på gåvor till förskolelärare?
  Det rör sig om 6 personer med budget: 1500 kr totalt.
  Ger ni under julklappar eller bara innan sommarlovet?

   Se bara till så att det inte kan uppfattas som en muta.

    Present för 250kr räknas väl knappast som muta.

    Tips: något ätbart? Finns ju butiker som har färdiga ihopsättningar.

    Va? Personal på skola och förskola har väl fått presenter i alla år? Vadå muta….

     När jag jobbade på förskola för två år sedan fanns det jättestränga regler angående presenter, pga mutor och jäv.
     Vi fick inte ta emot något som var till oss personligen, allt skulle vara till alla och ställas i personalrummet. Värdet fick inte överstiga 200 kronor och massa andra regler. Minns inte allt eftersom jag inte jobbar kvar.

      Jobbat i skolan i 15 år och aldrig haft några sådana regler. Sen har de alltid varit väldigt olika vad man har fått 🙂

      Älskar också att ingen annan svarar på hennes fråga haha

   De finaste presenterna jag fått är inte dyra ljusstakar/muggar/korgar med saker i – utan personliga brev med roliga historier och kommentarer som barnen själva kommit med 😍 / Förskollärare

  Rosanna Charles. Är inte hon öppet bisexuell? Varför försöker sanna alltid pika att hon träffar tjejer i podden medans Rosanna villl tysta ned henne? Jag har alltid trott att Rosanna kommit ut? Vet nån?

   Så konstigt att Sanna pikar när Rosanna inte vill de? Inte lyssnat på podden på ett tag men varför skulle en så nära vän göra de om de inte ville ha de som en snackis

   Ryktet säger väl att R dejtar en tjej just nu men enbart något jag har läst

    Jättekonstigt. Och Rosanna pikar med trekanter hit o dit för paret & att Sanna gillar tjejer. Ja hon verkar dejta tjej, tror det är saga. Men alltid trott hon vart ute med att hon gillar tjejer med? Är inte fallet så?

     Har tyvärr inte så bra koll på R..

  Började helt random fundera på om kenza fortfarande umgås med sina barndomsbästisar (nadia, mika kr dilay) följer inte kenza utan kollar sparidiskr. Men så visar sig de är ute o äter bara för det 😅
  Vrf kan det bli sådana konstiga sammanträffande ibland?

  Vad ska ni köpa/fynda på black friday? Jag ska hålla utkik efter en ny TV samt julklappar till barnen främst.

   Jag ska hålla utkik efter erbjudanden på utomhusjacuzzi för att öka mysfaktorn hemma. 🙂 Ska även se om dyson har rabatt på dammsugare (inte lika mysigt.. haha)

   Julklappar till familjen, en badrumsmatta, nytt duschdraperi, lite korgar och en parfym. Sånt jag behöver men har väntat med tills nu när det brukar bli bra rabatter😊

   Black Friday är oftast tyvärr bluff och båg.

    Man får ha koll på priserna i förväg. Jag har stenkoll på vad det jag ska köpa brukar kosta.

  Letar efter en bra klänning att ha på julfesten på jobbet. Har lite mage så inget som är superslimmat, men gärna festligt med glitter/paljetter eller något sånt. Tips?

   Tycker nelly har väldigt mycket fina festklänningar till jul, dock kan en del av dem kanske vara tajta…

   Jag klickade hem en från h&m, svart med paljetter (finns/fanns i guld, silver och nån mer färg också), som kändes bra på kroppen, har också ”lite mage”. Dock kändes den alldeles för kort så för mig blir det en retur, men där rekommenderar jag att kolla annars, tycker den är så fin!
   Bubbleroom har mycket snygga festklänningar också och varje gång jag går förbi kappahl ser det ut som att det finns mycket paljetter där, men har aldrig gått in och kollat.

    Just det. Ellos också

  Jag får inga män, det är inga män som blir intresserade av mig, NOLL män, och jag tänker inte ändra på mig för mäns skull, absolut inte. Så nu så tänkte jag gå över till kvinnor och se om man tar bättre tur där. Jag vill inte slicka själv (det vänder sig i magen bara av tanken), men däremot så kan jag tänka mig att en kvinna slickar mig (man behöver ju inte titta, och då märker man ju inte om det är en kvinna eller en man). Är det någon som har ”gått över till andra sidan” trots att ni ser er själva som heterosexuella?

   Camilla blocka den här jäveln.

   Börja ta din medicin någongång…

  Vad har ni för ränterabatt? Jag har 1,4 och undrar om det är i linje med det normala eller om man kan få ner den? 🙂

   Upp menade jag såklart.. haha

  Jag har fått för mig att Nadia Kandil träffat Adam Tensta? Vad tror ni?

   Baserat på ?

    Baserat på detaljer som har framkommit i podden. Ex att han har en dotter, känner folk ute när de är på opera men är ändå inte ”finkultur”. Har legat med Cassandra osv. Han bor ju inte längre med mamman till sina barn så.

     riktigt bra spaning om du har rätt!!

   Men herregud, förstår inte besattheten av vem Nadia Kandils snubbe är i flera trådar men säger det återigen: Mohamed El Abed- en bra kille så den som är desperat efter någon skandal får väl skvallra vidare om typ Cassandras snubbe…

   John John Wallmanson