422 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ett lite udda problem..
  jag dejtade en kille för 12 år sen av och på i några månader. vi var då i övre tonåren och det blev inget seriöst förhållande, men vi har haft god ton under åren och pratat lite då och då och varit ”vänner” trots att vi båda gått vidare med andra förhållanden. vi är nu båda 30 år och har lite random börjat träffas igen!
  nu till problemet… något år efter vi träffades i tonåren så låg jag med hans bror (!!). det var bara en gång, jag har inte träffat brodern efter det och ingen av oss har sagt något till den här killen. jag hade givetvis ingen tanke på att vi skulle börja träffas igen så här långt senare men nu har det blivit så.
  jag känner ju nu att om det nu skulle bli vi så kan jag inte leva resten av livet och dölja detta.. eller borde jag det?
  vårt tonårsförhållade betydde ju i princip ingenting, vi var liksom barn och det har gått 12 år. det känns mest som att den största risken är att det bara skadar deras förhållande, dom kommer ju alltid vara bröder liksom. ska jag berätta eller inte?

   Berätta direkt! Om det skulle utveckla sig till en stadig relation, så låter det skitjobbigt att gå runt med en sån hemlighet.

    håller med, men samtidigt så tänker jag att tänk så går vi miste om vår relation nu pga detta? då får jag kanske stå mitt kast men känner ändå att det var så himla längesen 😩

     Då är ju inte relationen menad i så fall, låt honom själv avgöra om han vill ligga med samma tjej som sin bror.

      Nej, absolut berätta! Någon sa att komma överrens med brodern om att inte berätta och det gör bara det hela jätte smutsigt – samt ponera att han och brodern blir osams över något och brodern i ren frustration slänger ur sig det? DET skulle få mig att lämna relationen.

      Fattar att det känns weird att dejta någon ens syskon också har legat med men herregud ni var tonåringar och det var över 10 år sedan! Jag hade verkligen inte nekat en relation för en sån skitsak. Du var inte otrogen med hans bror, och att ljuga om det kommer bara att dramatisera hela händelsen och göra det betydligt värre än det är!

      Bygg inte ett förhållande på en lögn är min åsikt.

       tack, jag gillar ditt resonemang!

   Oj va svårt. Jag hade inte kunnat hålla tyst om det så jag hade berättat så får det bära eller brista. Hur tror du att hans bror skulle göra?

    jag tänker att om jag ska berätta så hade jag nog pratat med hans bror först så han är medveten om att jag kommer säga det. dessa åren har jag inte vetat om ifall han redan har berättat eller inte, men det verkar som att han inte vet något för han är den typen som hade sagt det isåfall!

     Minns brodern att ni legat?😅

      haha kan inte svara för honom men det bör han minnas! han hörde av sig till mig senast 2019, alltså 6 år efter det hände.

   Jag hade inte velat ligga med samma person som mitt syskon 🤮

    sant men nu låg jag med denna killen först och brodern 2-3 år senare. nu när vi träffas igen så har vi inte legat än så det är inte direkt så att dom ligger med samma person

     Oavsett tid har de ju båda legat med dig, not girl math 😂

      Än sen då? Gör inte något äckligt som inte är det.

       Jag tycker att det är det, alla får ha sin egen åsikt.

      Faktiskt så har nästan alla celler i kroppen bytts ut efter den tiden – så teoretiskt är man en annan person även på cellnivå.

    Du verkar äcklad mest hela tiden. Hur mår du, genuint menat?

     Jag skrev en kommentar om att jag inte hade velat ligga med samma person som mitt syskon. Hur kan du få det till att jag ständigt är äcklad?

   Berätta! Tänk ifall det blir seriöst och du inte sagt någonting och han får reda på det av misstag om typ 10 år, vilken katastrof det skulle bli.

    men jag tänker att för mig så är det värsta scenariot att han bara inte vill ses mer, medan för hans bror kanske det riskerar hela deras förhållande?

     För honom kan det värsta vara att tjejen han träffar och sin egen brorsa ljuger, tänk inte på dig själv.

      sant men vi ljuger ju inte? en lögn vore om han frågade och vi sa nej. nu vet han ingenting, då är det ingen lögn utan ett undanhållande på sin höjd

       Du verkar redan ha bestämt dig så förstår inte varför du behöver diskutera mer här.

        nej, de flesta verkar ju tycka jag ska berätta så det lutar mot det.

         Jag tycker du ska gå påfund magkänsla. Jag hade nog pratat med brorsan och så hade vi kommit överens att inget säga om vi inte skulle få frågan av någon konstig anledning. Det ligger ju verkligen i brorsans intresse också att inte berätta det.
         Du ljuger inte så länge du inte fått frågan. Jag hade lätt kunnat leva med det så länge brorsan bara glömmer det.

   Asså oavsett tidigare tonårsförhållande så hade jag velat veta om personen jag träffade hade legat med min syster tidigare. Sen hade jag med största sannolikhet inte velat fortsätta dejta den personen.

    jag har själv en syster så jag håller verkligen med om att det hade varit riktigt skumt att få reda på något sånt oavsett hur seriös relationen var. men jag tror jag hade varit mer irriterad på min syster än på killen?

     Ja i scenariot att jag hade dejtat killen först hade jag klart varit mer irriterad pp syrran.
     Men tyvärr händer det ju även att tjejer och killar mäts med olika måttstockar. Alltså att man som kvinna låg med ngns bror är värre än om en man ligger med ngns syster. Typ så.

   Gå vidare i livet i träffa en helt ny kille ist.

    Håller med. Det är det enda alternativet.
    Det kommer att bli väldigt dåligt stämning mellan bröderna när detta kommit ut. Tycker att man ska låta bli att ställa till det mellan syskon. Brodern har ju valt att hålla tyst i 12 år av en anledning men så kommer fröken ”jag har dåligt samvete” och kastar en sådan bomb.
    Hitta någon annan…

     jag hade inte sagt det utan att prata med hans bror först! hade han verkligen inte velat säga det så hade jag nog inte gjort det

     Jag tror inte alls att det måste bli dålig stämning mellan bröderna. Ingen har varit otrogen, ingen har gjort något i avsikt att såra nån.

     Jag hade 100% berättat, tveksamt om jag hade pratat med brorsan först ens, pga..varför? Der förstärker att ni har en egen relation

      Men brodern har ju undanhåller information. Och jo, om min syster ligger med mitt ex då hade jag känt mig huggen i ryggen. Om hon sen är tyst medan jag dejtar honom igen då hade jag aldrig förlåtit henne. Honom hade jag kastat.

       har absolut förståelse för detta! hade inte legat med min syrras ex tex. men i detta fallet är det KNAPPT ett ex, alltså vi var omogna barn, det var bara en kort period och det var inget seriöst förhållande där vi älskade varandra och ville leva ihop

   Jag hade pratat med brodern och kommit överens om att inte berätta. En händelse så obetydlig för så länge sedan ska inte behöva förstöra något nu.

    tack! det är lite så här jag resonerar mest, men har verkligen förståelse för alla andra kommentarer också. det var inte så att vi dejtade eller tyckte om varandra utan det var en dum kväll på fyllan år 2013 och så hördes vi inte mer!

     Uppenbarligen är det ju inte bara en utekväll om han hör av sig efter 6 år och du frågar om råd här. Gör inte något som du själv inte vill att någon ska göra mot dig. Visa honom den respekten och ärligheten.

      jag håller med helt som den 30-åriga person jag är idag! men detta hände ju när jag precis hade fyllt 20 och inte visste bättre. vi alla gör ju misstag, jag hade inte gjort det idag för jag vet bättre.

       Nu får du hantera konsekvenserna det som en 30-åring då, hade du velat att din kille och din syster ljög för dig om att de har legat?

        nej jag hade inte velat att de ljög. men ibland gör sanningen mer skada än nytta, i detta fall är han egentligen lyckligare ovetandes

         Det blir enklare för DIG, vad gör du om när han får reda på det och inser att tjejen han träffar och sin egen brorsa ljuger honom rätt upp ansiktet? Du ger honom tillitsproblem som ett brev på posten och det gynnar inget av föhållandena i er lilla trekant.

          men kan man verkligen kalla det trekant? vi var ett tonårspar för 12 år sen och jag låg med brodern för 10 år sen 😂 inte så att vi alla umgås utan har inte träffat hans bror sen dess

           Läs inte det bokstavligt, det är tre personer i er lilla kärlekstriangel. Det verkar som sagt som att du är mer rädd över hur du påverkas än hur det skulle påverka killen.

          Ja, kommer det fram efter att ni inlett en relation kan killen få tillitsproblen. Kommer gå igenom alla era möten med brodern och fundera på om det fanns något där han missat, ett ögonkast, ett leende…

           ja men detta var 12 år sen, vem minns sånt här? jag minns knappt exakt årtal det var jag dejtade denna kille

     Men jösses!
     Att ligga bara en gång,på fyllan,för över 10 år sen,och att inte betydde nåt, är verkligen ingen stor grej! Oavsett om det var hans bror eller nån annan.
     Bygg inte ett helt hönshus av en fjäder! Det borde inte betyda nåt alls för er relation idag! Du har inte varit otrogen mot honom på något sätt.
     Gör ingen grej av det,för det är eg. Ingen grej!

   Tidigare relationer eller ligg är inte någon annans business.

    Nej nej nej, sånt där kommer alltid fram. Antingen genom att din kille får en magkänsla, att någons kompis råkar säga något på fyllan eller att syskonen blir ovänner. Brorsan kanske själv har en partner som vet om att ni har legat? Ju fler som vet om det, ju större chans. Om du verkligen vill ha något seriöst med den här killen så måste du berätta…

     tack 😊

   Var tyst! Jag berättade han och brodern slutade att umgås nästan dom åren vi var i hop!

    han var mer arg på honom än på dig alltså? hur såg er tidslinje ut?

     Men självklart. Brodern är ju hans BROR. Du är, förlåt, bara ett random ligg. Självklart gör det ont att veta att brodern inte bara legat med samma tjej men ljugit i 12 år. Han kommer alltid att avsky dig för att du kom mellan dem även om det i praktiken kanske skedde på ett annat sätt.

     Han kommer inte att uppskatta don ärlighet då den är baserad i själviskhet. Du vill använda ärlighet som en sköld och sanningen om ert ligg som ett vapen. Du går till attack för att vara den som får berätta sanningen först. Respektera att brodern valt att hålla detta hemligt då han skäms, känner ånger eller inte vill förlora sin bror. Du kommer och förstör deras relation helt av själviska anledningar. Släpp honom. Gå vidare.

      tack! 😊

      Vadå förstör deras relation – ingen vuxen är så barnslig att de tar åt sig. Och att linda in alla i bommul? Jesus. Det är inte att ljuga i 12 år det är privatliv.

      Om någon tar åt sig så är det inte hennes fel, utan deras fel för att de saknar självdistans. Typ som bröderna du berättade om 21:16. De kunde gott marinera sig själva i sin olycka – men det var inte ditt fel.

       Det känns som att folk har låga tankar om den här killen. Han kan vara fullt kapabel med att ta det här bra, det är trots allt väldigt längesedan. Men om du redan nu känner att han inte skulle göra det, så kommer det att sluta i katastrof om han får reda på att två nära människor i sitt liv har försökt hålla det hemligt? Snälla, lite respekt förtjänar han väl.

       Nej, jag känner redan att det är för mycket hustle för en gammal tonårskärlek. Det är ingen brist på killar därute direkt…. Man får öka avståndet på tinder bara! Haha. Lycka till!

        haha tack för tips 🤗

   Leta upp en annan. Hur du än väljer att göra kommer det inte att sluta bra. Jag skulle t ex aldrig vilja sitta på hans släktmiddag med hans bror som jag legat med🙄

    det kan väl inte vara värre än en släktmiddag med folk man inte legat med tänker jag 😂

     Menar du din släkt? Nä, jag hoppas du inte har legat med din släkt😉

      pratar om en pojkväns släktmiddag

   Brorsan kanske redan berättat?

    nej det hade jag fått höra 😅

   Lite som Gynning, fast han var väl halvbror iofs🤔

  Det här med att leva i nuet? Hur blir man bättre på det? Jag är urdålig på det, utan jag längtar bara framåt hela tiden. Och sen ångrar jag mig att jag inte njöt mer av min tid. Hur ändrar man sig?

   På vilket sätt är du dålig på det? Och vad är det du längtar till? Ett starkt tips är att lägga bort telefonen och verkligen vara här och nu. Allt behöver inte fotograferas. Allt behöver inte dokumenteras.

   Vad längtar du efter då? Vad vill du ska hända framöver.

   Ja ibland är det jättesvårt. Har inga tips egentligen, men vet ju att ibland lyckas jag och då bara det mest kommer till mig och då mår jag jättebra. Men hur man faktiskt börjar leva i nuet, det undrar jag med. Det är väl kanske att man får acceptera hur man har det just nu, men det är ju inte alltid lätt. Skulle också vilja lära mig att i alla fall medvetet leva i nuet.

    Träffa vänner. Gå på bio. Hitta en hobby. Gå en kurs. Gå ut en stund. Dvs hitta på saker som inte har med jobbet och mobilen att göra.

   Det här ständiga snacket om att leva i nuet är mest dravel. Vi är egentligen programmerade för att tänka framåt. Hur skulle vi annars kunna hantera morgondagen?

    Det vet vi imorgon.

   Önskar att man slapp leva i nuet. Allt som varit förr ger ångest. Framtiden är bara svart. Kvar finns nuet, vilket inte känns jättekul. Hur gör man för att få tillbaka hoppet om framtiden?

    Om dåtiden ger ångest och framtiden känns svart, då är det just nuet du behöver leva i. Tänk bara just precis här och nu. Skitsvårt och kräver en massa träning (för mig krävdes intensiv terapi flera h i veckan i nästan två år) men det är det som är svaret.

   Två saker jag ibland brukar tänka på är först, om jag skulle dö, och fick leva en sista dag. Där den där sista dagen skulle vara en dag jag redan levt och jag inte fick bestämma vilken dag jag skulle komma tillbaka till. Om just den här dagen blev vald, vad skulle jag göra med den då?

   Det andra går i lite samma spår, där jag frågar mig vad jag skulle ångra på min dödsbädd. Vad skulle jag idag göra så att just den här dagen inte finns med i ångern?

   Min man är likadan, längtar konstant bort eller efter något annat. Han missar liksom allt pga detta plus upplevs som extremt otacksam.
   Kan inte ge andra råd än att försök ta dig till en plats där du ÄR nöjd så du inte alltid längtar bort.

  Bra intervju med dej i DN camcam. Och THK fick vara med. 😊

  Är en dyson supersonic hårfön värt sitt pris?

   Nej finns billigare i olika test med bra resultat.

    Äger du en?

     Den är svinbra, men håller med om att det finns billigare som är väldigt nära lika bra. Har du sjukt mycket och långt hår så skulle jag säga Dyson, men annars funkar en billigare jätte bra! /testat Dyson och flertal billigare

      Droppa gärna namn på de som är bra

       Förlåt, borde ha lagt till det! Jag har en dupe från Amazon UK, jag tror att min heter CASAMAA men om du söker på Dyson dupe så kommer det upp massvis och du kan gå på omdömen! Jag gillade även SHARK, både hårfönen och rullgrejen (vad sjutton heter det? Den som suger in och lockar hahaha)

      Den jag sett pusha mest reklam för denna är ju Sofia Wood som har världens tunnaste hår. Ser inte ut att hända så mycket med håret heller. Men kanske bra på just att torka.

     Har fått låna av en kompis men hade inte köpt den själv.

  Tror ni att influensern som som är tillsammans med den grovt kriminella snubben kommer visa upp honom eller fortsätta som hon gör nu (visa typ en arm eller med ett hjärta över ansiktet)?

   Vem handlar det om? Hinta gärna

    En som tidigare var kroppsaktivist och nu nyligen gick ut med att hon har gjort en överviktsoperation.

    Nån som precis gick ut med att hon gjort gastric bypass

     LH???

      Nej🙃

    C.K.

   Det är så himla töntigt! Visa honom helt eller skit i det liksom, hela grejen blir så löjlig. En film som visar allt utom huvudet, alltså eeeh

    Haha ja verkligen! Tyvärr tror jag att hon på något sätt tycker om att blir ett mysterium kring honom, men det är ju bara dåligt för henne att folk blir nyfikna, googlar lite och då inser vad hon är tillsammans med för person. Tror att många inte vill stötta en influenser som väljer att börja dejta och sen leva med en person som honom.

     Alla som bryr sig såpass vet ju vem han är ändå. Är nog mest hon som tycker det känns lite coolt. Spola fram ett par år och det kommer kännas annorlunda. Kanske inte minst det aborterade barnet hon längtat så efter.

      Jag fattar inte att alla verkar vara fine med det. Perfect day. Alla hennes kändis kompisar Oscar zia. Bianca verkar hon ju också umgås med.

      Så konstigt att alla verkar helt okej med det. Perfect day. Alla hennes kändis kompisar. Visst umgås hon också med Bianca. Skulle tycka det var olustigt med tanke på våldet han har utsatt folk för.

   Men är det här tredje gången du frågar samma sak?

   Hur är han grovt kriminell? Vad har han gjort?

    Google is your friend.

  Åtta månader senare hör han av sig igen.
  Fakk. Vad är det för fel på endel snubbar?

   Han testar ju om du fortfarande är intresserad och vill ligga.

   Du ignorerar så klart bara. Over and out.

   Nu vet jag inte hur er relation sett ut men vad vill du själv? Vad hindrar dig från att säga att du är en vuxen människa och sen vad du vill?

    Jag tänker att om man svarar och skriver att man är besviken sedan tidigare så visar man sårbarhet. Själv blockar jag efter 48h om de inte svarar, jag slösar inte tid på oengagerade.

     Jag slösar inte heller min tid men är också tydlig med mina intentioner. Därav frågan.

   Hur var er relation innan? Eller, vad avslutade den?

    Vi träffades några gånger…. hade sex.
    Sen poff hörde jag inget mer från honom.
    Förstår att han endast hör av sig nu för sex. Men jag fick känslor för han.

     Han kommer inte att bli kär. Gå vidare
     Älska dig själv.

     Bor ni i samma stad? Följer ni varandra på sociala medier? Tänker om det har varit radio silent eller om han har poppat upp lite då och då men nu aktivt hör av sig. Vad vill han nu?

     Vet att det är jobbigt 🙏🏼❤️

  Jag ska på RUL om en vecka. Har inte haft något tidigt ultraljud, inte känt rörelser eller på annat sätt fått bekräftat att det som är där inne lever. Hur ofta är det egentligen att saker inte ser bra ut på rutinultraljudet?

   Man kan ha haft flera tidiga ul men ändå har något hänt till RUL. Jag skulle säga att väldigt få har ett MA fram till vecka 18 (förutsatt att fostret dog i någon av de tidiga veckorna)

   Detta är tyvärr det värsta med att vara gravid. Konstant oro men snart kommer sparkarna ♥️

   Kände sparkar 3 veckor efter RUL ❤️ va också megaorolig. Tips: värna om lugn och ro, i kropp och själv så blir tankarna lättare att hantera.

   Jag kände inte sparkarna förrän i v24. Moderkakan ligger i framvägg, fram tills jag var på rul så var jag jätte orolig och hade sån ångest, så jag förstår dig ❤️
   Jag håller tummarna för dig och hoppas allt går bra!

   Under mitt RUL kunde jag se min bebis slå kullerbyttor och leva rövare och kände samtidigt ingenting. Det tyckte jag var lugnande då. Hade börjat känna lite rörelser då men väldigt sällan så blev lätt orolig emellanåt

  Jag har alltid känt att min man och jag lever livet i olika tempo, men på senare tid har det börjat störa mig mer. Tror ni att det går att synca ihop sig, eller är det bara att acceptera?

   På vilket sätt har det börjat störa dig? Jag tror absolut att ni kan bli synkade igen ELLER så hittar ni ett nytt tempo som är olika för er båda men det funkar tillsammans ändå.

    Jag vill leva mitt liv i ett ganska högt tempo. Är på språng för det mesta och vill liksom GÖRA saker. Det behöver inte vara jordenruntresa, men jag njuter av att baka, fixa, måla om, ha projekt, träna, vara ute, campa, klättra, träna osv. Jag känner mig trängd och instängd när jag bara sitter hemma.
    Min man trivs bäst när det är lugnt. En grej om dagen är lagom för honom. Alltså typ handla. Eller gå ut med soporna. Det är hans enda grej, medan det för mig inte ens räknas för det är något jag gör i förbifarten. Han är inte så äventyrslysten och är gärna hemma och skrotar.

    Kan inte sätta fingret på varför det har börjat skava mer nu. Kanske har jag börjat inse att han inte kommer att ändra sig. Kanske har jag börjat bli trött på mig själv. Jag vet inte.

     Tror tyvärr inte det kommer bli bättre.. Var tsm med en man tidigare och han hade liknande tempo som du. Jag kunde få skuldkänslor av att sitta och läsa en bok för att han typ flåsade en i nacken och ville ”göra något”. Blev jättestressad och har insett att jag och min nuvarande man funkar så bra ihop för att vi har samma tempo. Vi älskar att göra saker ihop men vi kan lika gärna ligga i varsin soffände och läsa. Tror det är svårt att ändra på någon annan på det sätt du verkar vilja. Tyvärr

     Men du kan väl höra alla de där sakerna och så hänger han med på någon.
     Hade själv tyckt det varit väldigt jobbigt att någon annan ska bestämma vad jag ska göra, även i en relation.

      Men du kan väl göra…

      Ja, vi gör ju saker på varsitt hål och ingen av oss försöker bestämma över den andra. Men det gör ju också att vi inte är synkade eller gör så mycket ihop. Det är det som är pudelns kärna, kan man säga.

       Men har ni det väldigt bra ihop den tiden ni ses så spelar det väl ingen roll?
       Från en som gillar sitt eget sällskap🙂

     Är han väldigt introvert eller högkänslig? Blir han väldigt trött om han skulle försöka leva i ditt tempo? Eller bara obrydd?

     Tycker inte att du ska vara trött på dig själv, eller honom. Alla är olika och har olika behov, och jag tror att man absolut kan synca till viss del men det är också viktigt att låta varandra vara den du är och låta sin partner ”blomstra” så som hen mår bäst av. Med det sagt så betyder det inte att du bara måste acceptera att det är som det är och vara/bli olycklig, menar bara att det kan bli så att du måste välja att acceptera det och förhoppningsvis ändå vara lycklig i relationen – eller gå skilda vägar. Det bara du som kan avgöra vad som är överlevnadsbart för dig i en relation.

      Han är varken introvert eller högkänslig. Vi har olika trivseltempo bara. En trevlig helgmorgon enligt honom är lång sovmorgon, dricka kaffe i två timmar och sedan ta det lugnt resten av dagen. En trevlig morgon för mig är att vakna tidigt, träna, baka något gott till frukost, äta och sedan dra igång ett större projekt, dra på utflykt eller liknande.
      Han blir stressad av att göra saker i hans tempo och jag blir stressad av hans.

       I see! Kan ni komprimissa? Medans han tar en sovmorgon och dricker sitt kaffe så kan du träna och baka eller fixa vad-fixas-vill, och när han vaknar så hittar ni på åtminstonde En grej som du vill göra? Så får du väl variera hur tempofylld den grejen är. Ibland är det kanske en utflykt och ibland ett projekt, men ibland bara att ni tar en lång promenad ihop eller går på någon kul utställning.

       ADHD?

        Tänkte detsamma.

        Jag har ADHD och autism och kan relatera. Är sent diagnostiserad och tidigare så har jag aldrig förstått varför jag behöver mycket egentid och vila. Bara att tömma diskmaskinen är ett projekt som jag måste samla energi för och att gå ut med soporna kan kännas ansträngande (hej, exekutiva svårigheter!) . Nu har jag förstått att allting tar mycket mer energi för mig än för personer utan NPF.

       Hahaha sorry att jag skrattar TS men jag är EXAKT som du, min man är exakt som din man! Ingen fart i han alls! Jag går upp tidigt på helgerna, tränar, städar, fixar bruncher och dukar upp mysigt, sen får jag väcka mannen vid 11-tiden.
       Efter frukosten vill jag städa undan och göra någon aktivitet med barnen. För att på kvällen chilla o ligga i soffan, helt energilös.
       Mannen vill äta brunch i 2 timmar, sen lägga allt i diskhon och sen helst chilla hela helgerna. Omöjligt hos oss, barnen blir för jobbiga om vi bara är hemma.
       Men det funkar för oss, varit ihop i 11 år. Kommunikation och kompromisser!

     Jag undrar om det ligger en värdering i din beskrivning, att ditt sätt på något sätt är bättre? Förstår inte riktigt vad du menar med att din man bara gör en grej om dagen. Något måste han ju göra även då han ”går hemma och skrotar”.

      Mitt sätt är absolut inte bättre och jag försöker aktivt bli bättre på att chilla och lugna ner mig lite.

      Såklart tycker man det man själv gör är bättre, måste man vara helt platt?

      Är inte ts men känner igen mig. Jag har en karriär, håller mig vältränad, har många vänner och hobbyer. Min man har typ inga ambitioner haha. Som tur är älskar jag honom och tycker han är jättefin på alls sätt, men kan ibland undra om han är så nöjd med sig själv och livet att det inte finns något att sträcka sig efter

       Oj du låter lite nedlåtande gentemot din man :S

     Jag och mitt ex hade det på det viset, men jag var den lugna och han den sociala med massor av energi. Tror det till sist var det som fick förhållandet att ta slut. Vi störde oss liksom för mycket på att tempot alltid kändes obalanserat. Jag tog med mig den lärdomen till min nästa relation och är väldigt glad för det. Känns enklare att dela livet med någon som har mitt tempo. Tror inte riktigt på att ”opposites attract” personligen men kanske funkar det för andra.

   Hur menar du?

   Allt går ju att få att funka om man vill.
   Du kanske ska börja i andra änden och rannsaka dig själv om vad du önskar och vill ha ut av en relation. man får ju inte allt, det ska gudarna veta. Det får kompromissas, annars får man vara singel. Men du kan ju testa att skriva ner vilka de fem viktigaste sakerna är för dig i en relation. Om ”vi måste ha samma tempo” hamnar på listan, ja men jisses, fundera på om du verkligen ska stanna i förhållandet. Du kommer garanterat att kunna hitta en kille som också vill springa maraton, göra reels när ni bakar scones och ha middagsbjudning tre kvällar i veckan.
   Om det däremot inte kvalar in på listan, men däremot andra saker eller egenskaper gör det som din nuvarande partner faktiskt besitter, då får du kanske leva med att ni har olika preferenser. Du får gå ut, resa och underhållas av dina bästisar och han får kolla på tv. Skaffa en hund så har du nån att ta med dig på utflykter. Du lever bara en gång, och du kan faktiskt bestämma hur ditt liv och din vardag ska se ut, och vem du ska dela den med. Det måste inte vara den här killen. Om han inte levererar på andra plan. Och det vet ju inte jag.

  Hamnar i modd….får man inte fråga varför media skriver om PS’ sexköp men inte NW?

   För att ena gick ut med det själv och andra inte.

   Precis. PS blev inte ens åtalad medan NW faktiskt är dömd. Den förstnämnda hänger man dessutom ut med både namn och bild. Otroligt märkligt.

    Om det är PR du menar så gick han ju själv ut med ett erkännande i en intervju i TV, typ samma dag som det hänt.

     PS inte PR. 2 helt olika personer.

    Det är inte ett dugg märkligt för den som kan tänka och är lite påläst.

   vem är PS? menar ni inte PR?

    Nej PS. Det räcker om du går in på Aftonbladet.

    Patrick Sommerlath, det namnet har dominerat medierna senaste två dagarna

   Det har med förtalslagarna att göra. Det verkar kanske vansinnigt men man kan bli dömd för förtal även om personen faktiskt är dömd för brott. Ansvariga utgivare (som får ta smällen om de döms) är därför otroligt petiga med att man inte får peka ut personer som själva inte har gått ut med sina brott. NW har inte gått ut med info. PS har förnekat offentligt och PR talade ut offentligt.

    Men konstig lag. Med tanke på att det är ju offentliga handlingar som gemene man kan ta del av. Jag gick t ex till tingsrätten och hämtade ut en dom om en människa (ett ex). Skulle iofs inte kalla honom för människa längre🤮

     Förstår dig verkligen. Vet inte om grundtanken är att om du betalat din skuld till samhället så skall du vara fri fast det är sällan fungerar så i verkligheten. Har någon suttit i fängelse och suttit av sitt straff så är det ett stigma hela livet.

  SÅ bra intervju i DN idag med dig Camilla. Fasen vad man gillar att du är Kärringen mot strömmen, i begreppet allra bästa bemärkelse. 10 av 10. Idag kan man få kosta på sig att slänga sig med ett gammalt känt ord ur Influencernationalencyklopedin? GIRLBOSS, för det är du faktiskt. Så välförtjänst epitet.

   😂😂😂😂

  Vilket preventivmedel rekommenderar ni? Jag har problem med torra slemhinnor (tror jag det är, har klåda/svider ca 4-5 dagar i månaden, mest precis efter mens och har varit på många undersökningar men inget ”fel” hittas.

  Har också kraftig mensvärk dag 1 och mår illa och skulle allra helst slippa ha mens. I dagsläget använder jag inget preventivmedel men funderar på p-piller/minipiller? Är dock rädd för biverkningar som humörsvängningar m.m 🙈 tips/idéer?

   Har du testats för bakteriell vaginos eller allmän obalans i underlivet, speciellt då just efter mens? Många gyn testar för könssjukdomar och pillar runt lite men ser dom inget så är det ”no faults” men kan vara något annat.

    Ja, har testats mot det mesta och de har även tagit bort en liten hudflik för analys men inget ”fel” hittades. Testat i princip alla husmorsknep och smörjor som finns. Nu står jag bara ut de dagar det är som värst och har en creme från rfsu som lindrar liite. Var flera år sedan jag sökte vård men fick mest tips om att ”testa babyolja” jo men som jag inte redan gjort det 🙈

   Kopparspiral

    Tack för tips!
    Ska kolla upp mer om.

     Man får ofta kraftigare mens av kopparspiral dock.

      Och kraftigare mensvärk. Låter inte som nåt för TS

   Hormonspiral! Jag har sluppit mens och mensvärk med det, inga biverkningar för mig, innehåller inte östrogen om man är känslig för det. Inget att komma ihåg eller kräkas upp heller vid magsjuka el. sånt.

   Qlaira 👌

  Har ni läst något om Black Friday-kaos i år, eller har folk inte råd att slåss över hemmabiosystem?

   Eller vänta, jag trodde att det var igår. Är det först nästa vecka?

    Nästa vecka👍🏼👍🏼

     Det förklarar ju saken. Fan vad trög jag är 😛

      Black Friday är ju numera black week/weeks 🙈😅 Kanske blir lite utspritt med shoppandet då 😊

       Haha känns som black month typ

        Haha ja, det är ju nästan hela november. Singles day, black Friday, cyber Monday.. Löjligt 😅

         Hahaha I år verkade det dessutom vara en del butiker som körde igång med singlas day redan på torsdagen och en del slutade den 13e. Och Så började black week i torsdags…black friday brukar väl övergå i en black weekend har jag för mig? Och som du säger, cyber monday på det😂

     Såklart det kommer bli mindre handlande. Allt annat som mat har ju blivit så dyrt.

  Hej, jag har blivit kallad till en andra intervju för ett väldigt bra jobb. Vad kan jag förvänta mig? Vad kan diskuteras och vad bör jag undvika att diskutera?
  Hur kan jag förbereda mig?
  Tacksam för alla tips och tricks ni sitter på och vill dela med mig och världen 🙂

   Beror ju helt på vad du har sökt 😂

   Var första intervjun med en rekryterare så kan du väl nu i den andra intervjun förvänta dig mer specifika frågor om vad du kan, du kan också förvänta dig bättre svar på dina frågor om jobbet. Är det istället en farfars intervju så är det väldigt olika tycker jag… beror på hur nära organisationen intervjuaren är osv

   Är det en chefsposition du sökt?

   Man brukar vilja gå in med på djupet. Varför du vill jobba där, varför de ska välja dig, vad du kan tillföra.
   Förbered dig på att ta fram många scenarier. De brukar också mer ingående vilja ha exempel på ”hur löser du ev konflikt”, ”hur hanterar du motgångar” osv.

   Förbered dig också genom att läsa på ordentligt om företaget. Lycka till!! Och kom också ihåg att de kallat till en andra intervju för att de är intresserade av dig! För att du gjorde ett bra intryck på dom

   Fundera på frågor du kan stämma dem, om det ges tillfälle. Att vara intresserad och nyfiken på mer om jobbet och företaget ser alltid bra ut.

  Träffade min bästa vän sedan 20 år tillbaka i veckan, innan dess sågs vi senast i somras och det blev så tydligt nu att vi glidit isär. Otroligt ledsamt. Vi kommer alltid finnas i varandras liv, det är jag säker på men det är inte samma vänskap som innan.

   Sånt är jobbigt! Kram ♡

   Gläds åt tiden ni haft tillsammans ❤️

   Hur märkte du det?

   Jobba på det!!! En bra vän är sen välsignelse. Prata om det och försök få till träffar, prata i telefon, gå ut, smsa osv. Tycker att det är värt att kämpa för så länge ni båda fortfarande vill vara vänner.

  Negativa kollegor. Hur tacklar ni kollegor som är konstant negativa i jobbsammanhang? Jag har en sådan i min närmsta grupp och hen irriterar mig mer och mer. Vi har trevligt när vi pratar privata saker men hen hittar fel på det mesta i organisationen och jag börjar på riktigt tro att hen inte vill ha förslag på lösningar/tips och råd utan bara gnälla. För vad man än säger är det aldrig bra. Nästan som att hen njuter av att gnälla? Det är också en persom med starka åsikter, ni vet ”jag tycker såhär och det är rätt. Den som tycker annurlunda har fel och alla ska rätta sig efter mig”. Hjälp jag har liksom börjat undvika personen fast vi egentligen behöver ha ett bra samarbete 😞

   Har en likadan. Allt är negativt och personen vill alltid vara i centrum.

   Har också en sån kollega, jobbigt. Ibland undrar jag om hen ens vill att saker ska gå framåt och bli bättre, eftersom det inte skulle finnas lika mycket att gnälla om. Tyvärr har det lett till att jag till viss del undviker hen, även om det jobbmässigt skulle finnas läge att samarbeta mer. Men jag blir dränerad av all den negativiteten.

   Det är en svår situation. Ibland kan man ju verkligen känna starka känslor av irritation & samtidigt få ett starkt behov av att säga ifrån eller likande – även när det inte riktigt ”passar”.

   Om jag var du skulle jag i den situationen försöka föra diskussionen tillbaka till något privat där ni kan mötas & hon inte klagar. Alternativt, visa att du inte kan lyssna just nu för att du behöver svara på sms eller liknande. Vad händer om du ignorerar henne när hon drar igång? Att ignorera kan dock vara svårt & görs det kan man lätt dras med känslor av skam.

   Men det viktigaste är att oavsett hur du väljer att handskas med situationen, kom ihåg att hennes negativitet, tillhör just henne. Hon måste förstå själv att alla inte alltid orkar lyssna på klagomål om er gemensamma arbetsplats varje dag. Det är ”normalt” att förstå att kollegorna kanske inte vill höra på ens dravel varje dag, hela tiden om allt möjligt dåligt på arbetet. Hon måste kunna ta ansvar över sin situation om hon är så missnöjd.

   Jag hade en sådan på mitt förra jobb. Blir så tråkig stämning med en så bitter människa i gruppen. Hennes karl hade lämnat henne ( man kan ju nästan förstå varför) och alla karlar är skit. Hon ska inte träffa någon ny. Hon gick upp i vikt och ville ha tips, börja träna? Nej, det är tråkigt och bla bla. Inga vänner verkade hon ha heller, så glad att jag bytte jobb. De dränerar en fullständigt😡

  Hade ni brevvänner när ni var yngre?

  Jag minns att vi fick varsin person att brevväxla med genom skolan och jag tyckte det var så himla mysigt. Tjejen jag fick som brevkompis var helt otrolig på att måla och skickade alltid med teckningar i sina brev. Tror fortfarande några finns kvar hemma hos mina föräldrar någonstans faktiskt, måste kika!

  Hade velat ta upp brevväxling igen bara för mysfaktorns skull haha, men är det fortfarande någon som gör det som vuxen idag? Känns som att de flesta hellre kommunicerar via sociala medier nu🫠

   Tänkte på det senast idag! Saknar också nån att skriva till på det sättet. Mysigt med snigelpost ju.

   Jag kan skicka vykort varje vecka till släktingar och kompisar. De tycker det är jättekul! Och det brukar bli så att det kommer några svar tillbaka.

    Mormor har samlat på vykort hela sitt liv så det är grejen i vår familj. Till mormor skickar man vykort även om man bara är i grannstan och äter en mjukglass. Jag och mina två närmsta vänner skickar också många vykort till varandra, vi tycker det är kul. Blir också glad om jag får festinbjudan på posten istället för via sociala medier, känns mer speciellt med en handskriven inbjudan på nåt vis.

   Ja några. En tjej från Korea. Brevväxlade ganska länge med henne. Har sparat alla brev. Kul minne.

   Jag har en brevvän. Vi började brevväxla i lågstadiet och skriver fortfarande snigelpostbrev till varann. Jag bor i Finland, hon i Sverige. Vi har träffats, men ändå alltid fortsatt skriva brev. Vi är alltså båda 40 år nu. Det är så himla roligt att få brev även om vi inte skriver så ofta numera.

   Testa den här appen för brevvänner:

   https://slowly.app/

   Finns ju Snigelpostklubben som förmedlar brevvänner, även för vuxna!

   Jag har det fortfarande och tycker det är helmysigt <3 ..Ingen som skulle ville snigelposta lite? 😀

   Brevvänner är toppen! Har haft brevvänner sedan skoltiden på 50-talet. Då genom Kamratposten. Nu har jag åtta trogna vänner, en som jag haft i över 50 år! Finns annonser om brevvänner i t.ex. Hemmets Veckotidning.

  Jag har börjat med LCHF för att få mindre tandsten, vet inte om det kommer fungera men äter typ 6 ägg istället per måltid + ovanjords-grönsaker ett mål om dagen.

  Tänker att i arkeologiska dokumentärer så har ju skallarna ingen tandsten så då borde det ju fungera.

   Lina is that you?

   Jo, men tänk om fossilena åt potatis då?

   Det kommer funka alldeles utmärkt.

   Prova tandtråd istället.

   Äter du äggVITOR

   Hade en gång en kollega som gick på ”stenåldersdieten” och typ bara åt kött, rötter och bär för ”det är så människan är skapt för att äta”. Han blev inte glad när jag påpekade att medellivslängden på stenåldern var typ 35 år…

    För att de dog av typ ett benbrott då

    Nä för sockrad läsk, bullar och McDonalds lever man så länge på.

    Haha, du tänker att du liksom satte dit honom där? Tror mest han blev trött, ärligt talat. Har någon hittat ett att att äta på som känns bra så låt dem! Och även om det finns nackdelar med LCHF så är det ju faktiskt en diet som hjälpt väldigt många och fortfarande är betydligt bättre än skräp. Och nej, alla klarar inte att ”äta med måtta och sunt förnuft”.

   Människor har ätit bröd som basföda i alla tider

    Ja sen vi blev bofasta och började odla iaf. En otroligt stor del av vår kost sen dess

   Det är inte värt att förstöra kroppen för tandsten. LCHF är en skitmetod, täpper till kärlen med fett bl a. Gå oftare till tandläkaren ist.

  LEVERANSTID FOTOGRAFERING

  hej jag bokade en ”familjefotografering” och vi fotades för tre veckor sedan. Det är första gången vi gör något sådant, hur lång tid är det vanligt/rimligt att få vänta på bilderna?

   Tio dagar max.

    Tack!
    Känner mig lite undrande men får väl höra av mig på måndag då.

   Om du menar nyfödd-fotografering så har det gått snabbt. Någon vecka bara. Men familjefotografering tog nog 1-2 månader att få bilderna och bröllop 2-3 månader.

    Okej. Det var en faniljefotografering som jag skrev. Får hoppas de kommer snart då 🙂

   Jobbat som fotogtaf i 10 år och mitt tips är att du vänder dig till fotografen ni har valt. Jätteoliks kring leveranstid och nu är det högtryck inför jul = kan ta längre tid.

  Hur mycket lägger ni på julklappar till barn mellan 5-10 år?

   2-3000kr

    Per barn?!

     Per julklapp

    Till egna barn då. Till släktingars barn (syskonbarn) 4-500kr per barn.

   Runt 7000 per barn.

    Runt 200k per barn, allt annat är wt och sossigt.

     Ja. De behöver en fullspeccad macbook pro för att lyckas i förskolan nu för tiden.

   500-1000 kanske. Handlar en del i fint skick på second hand.

   Egna barn antar jag? Annars lägger vi kring 100kr på brorsdottern 8år (satsar på att komma under).

   Sonen är ju under året så det är inte relevant, men tycker att det låter som att folk lägger väldigt mycket pengar på julklappar här 😨.

    Tror det beror lite på vad man har för upplägg på julklappar/presenter i familjen. Vi har alltid lagt rätt mycket pengar på sådant men då ingår det en del som man ”ska ha” i alla fall. Typ slalom/snowboard-utrustning, mobil, sadel till hästen osv.

     När barnet va i den ålderns så 500-1000kr ungefär
     Och till släktingar kanske 200-300

   Jag är faktiskt lite förvånad över att så många verkar undra vad som är lagom. Jag tänker att man ger vad man har råd och lust med.

   Lägger Inget alls på deras julklappar. Det är bäst om barnens julklappar är överst så att vi vuxna får vara ifred så fort som möjligt.

   Det där blir så konstigt för oss. Barnen fick såklart helt onödiga grejer när de var små. Lego och andra leksaker. Nu är de så stora så att det finns saker de behöver (inte så att de skulle dö utan men sportutrustning och kläder) så det kan bli många tusenlappar men kanske bara godis, bok och spel som är ”onödigt”.

    Lego och leksaker skulle jag säga är väldigt bra och viktiga julklappar, absolut inget onödigt!

    Det var mycket du tycker är onödigt. Vi blev väldigt glada när våra barn fick lego, leksaker, böcker och spel. Men å andra sidan förväntade vi oss inte att släkten skulle stå för tusenlappar till sportutrustning och kläder.

     Minns när man fick nödvändiga grejer i julklapp eller födelsedagspresent, tråkigt var det men såklart drar det upp summan och antalet paket. Så självklart går det inte att jämföra med andra, beror ju helt på vad som är i paketen och vad man får utöver det.

   Skulle säga runt 5-7 000 då. Senaste åren runt 10-12 om det inte är tid för ny mobil. Då blir det en högre summa. Vi jobbar ganska mycket för att kunna lägga en månadslön på julklappar åt 2 ungdomar och sparar in på annat. Men mycket julklappar , 0 alkohol och en massa tid är vad vi vill ge våra barn i julminnen

    Herregud

    Många och dyra julklappar är verkligen ingen nödvändighet för en minnesvärd jul!

     Nej det vet jag. Jag bearbetar säkerligen egna barndomstrauman genom att skämma bort mina egna på julen. Men jag tänker att det finns värre saker att utsätta sina barn för än många julklappar.

    Herregud..

  Jag har en vän som i långa perioder bor utomlands på andra sidan jorden. Man vet aldrig riktigt hur länge hon är borta och hur länge hon är hemma men majoriteten av tiden de senaste åren har hon varit borta. Vi hörs då och då på telefon när hon är utomlands men det är ju inte samma sak som att ses. När hon sen är hemma vill hon ses ofta och ringer varje dag, vilket borde vara jättekul. Men efter några år av detta känner jag att jag liksom inte riktigt orkar investera 100% i vår vänskap när det passar henne och sen bli satt på sparlåga tills hon, vid oklar tidpunkt, kommer hem igen. Känner hur mitt hjärta vill skydda sig från att komma nära henne igen eftersom det gör ont när hon åker, speciellt eftersom jag aldrig vet när jag får se henne igen. Hade det varit en partner hade jag sagt upp relationen för länge sen men så kan man ju inte göra med en vän??

   Prata med henne. För henne kanske det inte alls är självklart att det här upplägget inte fungerar för dig.

    Vet bara inte vad best-case-scenario är om jag tar upp detta med henne? Att hennes liv ser ut som det gör beror på massor av anledningar och jag vet att det inte är hennes avsikt att såra mig. Och jag vill ju inte bli av med henne som vän, helst vill jag att hon flyttar hem på heltid men det är ju inte en rimlig sak att begära.

     Säg att du tycker om henne, uppskattar henne som vän och att du vill umgås, men att du behöver kunna planera in träffar. Kanske hon har ett hum om när hon kommer hem och kan förvarna lite. Det finns många lösningar!

   Har du berättat detta för henne? Om inte, visa henne inlägget du skrivit här. Hon kanske har noll aning om hur du känner och tror d e perfekt som det är, detta upplägg ni har?

   Sånt här har jag helt ärligt svårt att förstå, och menar det inte med tråkig eller dömande ton alls. Jag förstår bara inte varför det är jobbigt i att träffa vänner med långa mellanrum, om det är det enda som skaver dvs.

   Om ni fortfarande delar värderingar och har roligt tillsammans när ni ses, så borde det inte spela någon roll om det är mer intensivt några månader per år, och tystnad däremellan.

   Jag har själv bott mycket utomlands, och jag har vänner i olika länder som jag inte håller daglig eller ens månatlig kontakt med, men det är ändå så värdefullt de gånger vi ses – varesig det är ofta eller inte.

   Sen kan man ju självklart lämna vänskapsrelationer precis som kärleksrelationer om man inte vill mer (!), men det kan vara värt att fundera över vad det är som egentligen skaver.

    Håller helt med dig. Trott att jag är dålig på ha relationer men insett bara att vissa tänker som TS och jag kan absolut inte förstå det. Förstår inte ens problemet hon bor utomlands och du vill säga upp kontakten pga detta? Tycker du på riktigt det är rimligt att säga upp en vänskap för din vän inte är 100% närvarande för dig eftersom hon bor utomlands? Du låter otroligt krävande. Måste alla dina partners samt vänner vara 100% närvarande och träffa dig när det passar JUST dig? Så egentligen är det att det ska passa just dig eftersom när hon väl är här så passar dig inte dig?:) Åker du och hälsar på henne?
    Har så många frågor för jag tycker du låter du låter självisk och krävande, säg upp vänskapen så din vän slipper ha sån vän som dig.

     Håller med dig vad till anonym ovanför mig och inte TS.

     Hahaha jag är så långt ifrån krävande som det går att vara i denna relation, det kan jag lova dig! Stöttar min vän i allt kaos och anstränger mig för att aldrig ge henne dåligt samvete för att hon är borta så mycket. Men jag blir ändå ledsen när hon plötsligt drar till andra sidan jorden med ett par dagars förvarning. Om det är att vara självisk och krävande så visst, you got me there. Av olika anledning som rör hennes liv är det inte heller bara att hälsa på, tro mig jag har försökt.

      Men det är ju klart man blir ledsen! Det blir alltid tomt när någon varit och hälsat på och försvinner och man blir lämnad kvar, den känslan är annorlunda mot att själv vara den som lämnar, enligt mig då. Men det är ju bara att acceptera att man känner sig lite övergiven ett tag MEN att känslan beror på att den som var där faktiskt betydde något. Hade du inte brytt dig det minsta, DÅ hade det kanske varit läge att fundera om relationen är värd att underhålla. Men att vilja bryta bara för att det känns lite jobbigt, ja klart man kan, men väldigt tråkigt. Och tänk på att till skillnad från ett monogamt förhållande så har du ju all möjlighet att träffa andra vänner när hon är borta så den jämförelsen är inte relevant (dvs att du hade lämnat om det var ett kärleksförhållande)

    Jag förstår det tack vare vad min kompis berättat. Hennes och min dotter var bästa vänner sedan dagis, verkligen oskiljaktiga. Sedan började vi åka utomlands flera månader på vintern. För min dotter var det kul som vanligt att komma tillbaka, men min kompis berättade hur hennes dotter led och hur det verkligen påverkade henne negativt pga alla uppbrott. Människor är olika känsliga, och hennes dotter var helt klart mycket känsligare än min. Nu bor vi utomlands sedan många år och tyvärr är de inte så bra kompisar längre, men de har träffats i varje fall.

   Vad krånglig du är. Jag skulle inte ha något problem alls, tänk förr när inte internet fanns, folk höll kontakten ändå och du kan till och med höras med henne när hon är utomlands.

   Men glädjs åt det ni har, att ni lyckats hålla kontakten så bra trots alla resor 🙂 vänskapen ändras när ngn flyttar ich det leder till saknad men det behöver inte vara sämre! Och hälsa på henne 😃

   Jag har haft en väldigt liknande relation och jag håller inte med de andra som kommenterat. Jag förstår verkligen din känsla om att en person försvinner under en längre tid och sen plötsligt ska den vara väldigt närvarande under en kort period. För mig insåg jag att det här inte funkade när jag var med om två trauman och hon inte alls var där för mig och men sen när hon väl kom hem så ska det dras upp, fast jag var på en helt annan plats då. Om du vill kan du prata med henne men låter lite som att hennes livssituation inte kommer ändras och då kan man fundera på vad meningen med det skulle vara. Sen har alla olika sätt att se på saker men det kan aldrig vara fel att ta avstånd ifrån relationer man inte mår bra av.

  Alltså lämnar Tingelinn alltid bort Juvelia att sova hos mormor när det är ”mamma-helg”? Varför alltid hon, och varje helg hon har barnen?

   Men hur kan det vara något för dig att bry dig om?

   För att hon kanske är mer energisk än de andra? Också reflekterat över det

   Hon kan ju vara den enda som vågar sova borta eller vad som helst. Inget vi har med att göra.

   Men fy vad hemskt

   Ursäkta heter hon på riktigt Juvelia? 🙁🙁🙁

   Ja det är märkligt att hon som är en sån superwoman enligt flera följare, faktiskt mycket sällan klarar sin mammavecka utan en massa hjälp från nära och kära.
   Och knepigt att hon alltid har samma unge hos sin mamma typ varje helg. Speciellt som hon bara har barnen vv.

  Har ni sett Ditte Svanfeldts hem?
  Fast hem är inte vad jag skulle kalla det.
  Finns inga grejer som visar att det bor nån där. En stor bokhylla med typ 5 grejer i.
  Så naket och sterilt överallt och inga färger att fästa blicken på.
  Dotterns sovrum blev ommålat två gånger pga lite fel nyans. Det är ju sjukt!
  Allt ska bara vara dyrt, lyx och design men får det bara verka som om det bor folk där utan personlighet.
  Hur kan man inte ha nån egen smak och stil?

   Det är hennes hem, inte ditt.

   Tänker exakt samma. Så sjukt stelt, tråkigt och opersonligt.

   Kollade nu och tyckte det var sjukt fint

    Tycker också det var fint. Är väl ett hem som får växa fram långsamt, helt rätt tycker jag. Men heter dottern Duni? Tänker på servetter och pappersdukar.

   What? Hur fint som helst ju

   ja, fult

   Konstig kommentar, ”hur kan man inte ha någon egen smak och stil?”. Uppenbarligen är det där hennes smak och stil. Hon är högkänslig och då kan ett avskalat hem vara väldigt skönt, minimera intrycken. Personligen tycker jag att hon har ett väldigt fint hem och inredningsstil 😊

    Jag är också högkänslig, men har i mitt hem mycket färg,böcker,växter,vintagemöbler,konst mm.Tror verkligen inte högkänslighet kräver särskild trist grå inredning.Det är helt enkelt en smaksak.

   så trött på folk som tycker man måste ha ett bibliotek av böcker, alla färgkartans färger och bilder på sina barn överallt för att få kalla det ett hem. alla har olika smak!

  Sexlust under graviditet, hur var det för er? Vi var inte haft sex sen jag blev gravid (3 mån) och så lång tid har det aldrig gått i vår relation (7 år). Min sexlust är HELT borta pga alla hormoner. Egentligen är det väl inget problem men känns lite trist och är rädd att liksom ”tappa det” eller att det kommer påverka relationen på något negativt sätt.

   Borta till typ v. 11, nu i v. 20 är den betydligt mindre igen. Men når min sambo tar initiativ blir jag oftast lite sugen.

   Väldigt stark sexlust under graviditeterna. Efter förlossningarna har det däremot tagit lång tid innan den kommit tillbaka, ca ett år vid varje tillfälle.

   Förstår dig. Jag är i v 26 och har inte heller haft sex sedan jag blev gravid. För min del handlar det mest om rädsla och oro då jag hade flera missfall förra året. Har liksom låst sig psykiskt och tanken på sex får mig bara att tänka på uvi och svamp osv… Blir irriterad på mig själv! Men som tur är tänker min man annorlunda, han säger bara att det är lugnt och får hända när det händer. Alla har pauser ibland och graviditet och småbarnsåren kan särskilt ställa till det. Så ja min man har tålamod för oss båda. 😉
   Jag kan också bli rädd att ”tappa det” men vet att det bara kommer bli pannkaka att försöka tvinga fram lusten/sexet. Har tyvärr ingen bra tips men ja jag fattar…

    Samma här, v 30 och har inte legat sedan graviditeten blev bekräftad. Både jag och min man har varit för oroliga för att kunna ligga.

   Är gravid i vecka 16 och har inte haft sex sen jag blev gravid. Kräks dygnet runt och mår illa så sex är uteslutet. Var samma min förra graviditet.

   Min make är 100% förstående till att jag inte vill ha sex när jag mår som man gör med magsjuka.

   Säg till din partner hur du känner och oroar dig över. Det gjorde jag och han var så förstående och lugnande. Det är en period och det går över! Fast man har svårt att tro att man ska få lusten tillbaka. Jag hade NOLL intresse under hela graviditeten + 5 månader efter.

   Gravid med barn 1 och 2 hade jag noll lust och fick dessutom ont när vi försökte. Gravid med barn 3 var jag sugen hela tiden.

   Gravid i v38 och har NOLL sexlust.. har försökt 3 gånger sedan jag blev gravid men det går inte. Slemhinnorna gör ont och jag blir inte våt.
   Jag saknar verkligen sex mentalt men kroppen säger tvärnej 😄 jag är glad att jag har en sambo som förstår och det har inte påverkat vår relation negativt. Vi har närhet ändå och pratat om det väldigt mycket utan att vara anklagande. Vi längtar förstås tills den dagen vi kan ha sex igen, men dessa månader är ingenting i det långa loppet 😊

   Var inte sugen på sex under min senaste graviditet, först för att min kropp förändrades så fort (väntade tvillingar) så jag kunde inte se mig själv som sexuell, alls. Var bara obekväm med allt. Sedan fick jag otroligt torra slemhinnor, vilket jag även hade problem med vid min första graviditet och åren mellan graviditeterna.

   Kan säga att nu, när mina tvillingar har fötts, så har mufflan börjat fungera precis som vanligt igen! Wohoo! Sexet är bättre redan än jag hade förväntat mig så snart efter födseln.

  Skrev i gårdagens ÖS om nattningsrutin för 3-4 åringar men hann aldrig läsa svaren igår pga uppvak av barnet, så resulterade i en ännu längre nattning… Vill bara säga tack till er som tog er tid att svara och delade era tips och erfarenheter ❤️ mvh//trött mamma

  Har inte Kenza precis gjort ett samarbete med aco angående hudvårdsprodukter? Och nu, typ en vecka senare, är det ett annat märke med hudvårdsprodukter som står för den glow och återfuktade hud hon har? Hahah

   Inte sett Kenzas men vet att en jav följer på Tiktok gör/gjorde samma sak. Det känns inte helt rätt men, ja.🤷‍♀️

   Förlåt men det där ACO samarbetet (som syntes på TT för någon vecka sen) läste hon ju direkt från ett manus såg det ut som. Kändes exakt 0 trovärdigt för min del.

  Någon här som är ensam-entreprenör? Vad gör du, hur mycket tjänar du och hur mycket jobbar du? Så nyfiken!

   Jag ÄR! 🙂
   Jobbar med SEO och SEM. Fakturerar mellan 35-45 000 per månad. Jobbar väldigt ojämna tider, alltså typ 14 timmar en dag, men 3 timmar en annan dag. Ledig en tisdag, men kör heldag en lördag om det behövs. Men det är definitivt under 40 timmar i veckan skulle jag säga. Jag tar inte betalt per timme, därför har jag inte stenkoll på hur mycket jag jobbar.

    Vilken utbildning/bakgrund har du?

    Jag och min man 🙂 Konsultar inom allt som rör ecomm och data. Arbetar ca 40 timmar i veckan med mycket flexibilitet, resor och ojämna tider. Har en stor internationell kund med fast pris. Fakturerar 40 000 pund i månaden.

     Wow! Min årslön på en månad. Bra fixat!

   Jobbar med redovisning och fakturerar mellan 100 000 – 150 000 kr/månad. Jobbar väldigt varierat men nog inte mer än heltid.

    Snyggt!

    Intressant, vad debiterar du per timma?

     Tar 675 kr för löpande redovisning ska höja till 750 kr/h efter årsskiftet. Bokslut 855 kr/h. Och allt är exkl moms. ☺️

   Jobbar som konsultsjuksköterska och fakturerar 75-80 000 i månaden. Jobbar ca 75%.

  Hur gör ni som tränar flera gånger i veckan med hårtvätt? Alla tjatar om att man bör tvätta håret max en gång i veckan, men det kan man ju inte göra om man tränar?! Vill inte gå runt med svettigt hår. Jag tvättar det varannan dag.

   Är det riktigt svettigt brukar jag skölja håret men utan schampo och balsam för att få bort svetten. Annars torrschampo en dag innan nästa tvätt. Försöker tvätta 1-2 gånger i veckan.

   Jag tränar 5-6 ggr i veckan, ofta högintenstivt. Tvättar håret 2 ggr i veckan. Tycker håret och hårbotten vänjer sig så det blir inte fett/äcklig.t. Jag använder sällan torrschampo, bara några få ggr/år.

   Jag duschar direkt efter träningen och masserar hårbotten, men schamponerar inte. Men det beror säkert på hårtyp och sånt.

   Köp ett schampo som funkar till tvätt varje dag. Jag tycker det är otroligt sunkigt att inte tvätta det om man har svettats. Det luktar smuts. Man tvättar ju sig på kroppen med tvål när man har blivit svettig, gör detsamma med håret!

   På avdelningen mindre problem är detta ett stort problem för mig. Jag blir lätt svettig i hårbotten när jag tränar, så att håret blir fuktigt. Det känns inte alls fräscht att bara torka det. Tycker dessutom det påverkar både lukt och struktur. Samtidigt mår mitt hår bäst av att inte tvättas för ofta plus att jag betalar svindyrt för att färga (utväxt) och tona (längder) och toningen tappar ju färg vid tvätt (använder dyra färgbevarande schampo men detta kommer man tydligen inte runt enligt min frisör som säger att även att bara skölja sliter på färgen om än mindre). Hårtvätt 1-2 gånger i veckan är mitt optimala om man bortser från träning. Vet inte hur man löser detta. Jag springer ett par gånger i veckan och drar mig på allvar för att lägga till annan träning de andra dagarna (vilket jag borde) för jag inte kan reda ut detta med håret.

   Man tvättar håret (med schampo och balsam!) efter varje träningspass, speciellt om man svettas i hårbotten.
   Jag svettas jättemycket i hårbotten och skulle aldrig inte tvätta håret efter ett pass. Använder Kevin murphy och det fungerar bra, även enligt min frisör.

   Att man inte ska tvätta håret mer än en gång i vecka är så överdrivet, har du skonsamma produkter kommer det göra noll skillnad att tvätta det 2-3 gånger istället. Jag tränar nästan alla dagar i veckan och tvättar det kanske 2-3 gånger, svettas inte i hårbotten eller håret på det sättet alls.

  Jag avskyr alla typer av hushållssysslor, disk, tvätt, slänga sopor, damma, skura badrum, frosta av kylen, ja allt är sååå tråkigt. Skjuter upp allt så mycket det går, lever absolut inte i nån missär men det är lite väl stökigt emellanåt. Tips på att få det roligare?

   Dra en pull/runk innan och sen plugga in en bra podd eller musik och kör

   Lyssna på pod eller bok samtidigt 😍 Och tta en timer på typ en kvart varje dag och plocka så mycket man hinner 😊

    Sätta 😅

   För mig var det en game changer med stora bekväma hörlurar + en bra podd eller bra musik. Ser numera fram emot städning och tvätt eftersom det är mina stunder med bra lyssning.

   Timer och hög musik är mitt enda tips. Är likadan nämligen, hatar att göra sånt. Men brukar sätta timer på 1.5h om det är mycket att göra, är det inte mycket att göra borde jag ta allt på samma gång, men jag funkar tydligen inte så, brukar istället sätta typ 30min, sen paus, sen 30min igen…nåväl, det blir gjort iaf. Men timer och musik, gärna musik man kan sjunga och dansa till👌🏼

   Och sopor, om du inte behöver gå ut extra för att slänga soporna, gör inte det, ta med den ut när du ska gå ut istället.

   Håller med fullkomligt. För mig blev det roligare med en robotdammsugare.

  Johanna kajson, snälla det kan inte bara vara jag som upplever henne lite gnällig? Om hon hade sett sig själv med andras ögon tror jag hon hade insett att hon är otroligt privilegierad. Hon är liksom aldrig nöjd, och det är alltid hon som har det kämpigast, mår sämst och har det jobbigast. Hade haft svårt som blivande brudpar att anlita henne som koordinator för så mycket pengar när hon spyr ut så mycket på instagram.

   Vad kostar hon att anlita?

    det vill du inte veta

     Jo!

   dryg gnällig pretto pk. klarade inte av hennes blogg till sist..

    Exakt så. Herregud allt är jobbigast för henne jämt men hon kämpar på, sååå duktig. Snacka om totalt verklighetsfrånvänd.

   Tycker hon är gullig och härlig – men ja också väldigt, väldigt gnällig.

   Hon är väldigt, väldigt gnällig ja. Och orkar heller ej med att hon ska vara så sjukt PK heeeela tiden. Men tror den flickan är uppvuxen med silversked i mun, och har fortsatt att leva sitt liv så.

  Hur kommer det sig att folk i flerfamiljshus alltid ska ”stå ut” med gap, stampande, möbleringar och dammsugning mitt i nätterna osv osv? Om de som nån gång per år vill ha en tyst dag får man höra”flytta ut i en stuga i skogen då” Flytta själva så kan ni härja bäst ni vill!
  Man kan väl ändå tänka lite själv och visa hänsyn någon endaste gång? Eller är jag en bitter typ?😐

   håller med!!
   jag har nån jävla mupp till nyinflyttad granne.
   v 2 prata jag med honom 2 ggr att han inte kan ha extrem högt på radio och musik då det är extremt lyhört och jag hör varenda stavelse och hör inget annat än hans musik och radio fast jag höjer min egna tv…

   Sen började han flytta möbel morgon till kväll. eller så springer någon fram och tillbaka i timmar . Han har inga barn, är 50+ ålder men det låter som 10 barn springer fram och tillbaka 😂 ibland hör jag stön hostningar, rop.ä mitt i natten. vette fan va gubben gör. 🙈🔥

   Vi bor i lägenhet och försöker att avsluta att till typ 8. Ingen dammsugning, tvätt osv (förutom de gånger jag lyckas krossa glas…). Känns ju rimligt tänker jag.

   Minns när vi bodde i studentlägenhet, grannen hade väl fest kanske i en gång i veckan /varannan vecka. Vet inte hur ofta jag fick ringa störningsjouren för att de höll på till typ 02-03. Så förbannat less…

   En annan granne hade fest och jag tror de samlade typ alla i ett och samma rum och ställde sig och hoppade 3 på natten precis ovanför vårt sovrum… Lite komiskt såhär i efterhand, fast mest frustrerande…

   Där vi bor nu hör vi barn som leker tidigt på morgonen men det är ju lite mysigt ändå 😅. Åh precis när vi flyttat in så knackade en granne på för att informera oss om att de skulle ha fest (störde inget) och en annan granne mötte jag i trapphuset och han frågade om det var ok om de borrade 🥹🥹🥹🥹.

   Men nej du är inte bitter man respekterar sina grannar!

   Hur många dammsuger och flyttar möbler mitt i nätterna? Så länge det rör sig om dagtid kan man knappast räkna med att ha en helt tyst dag om man bor i lägenhet. Klart man kan säga till om det är väldigt höga ljud men vissa hur är väldigt lyhörda och folk måste ju få leva i sina egna hem.
   Jag skrev här för några veckor sen om att min fyraåring hade hög feber och grät en natt varpå grannen under kom upp och var extremt otrevlig och bråkig dagen efter. Ja sorry, jag vill också sova på nätterna och mitt barn också men nu var hen sjuk och mådde jättedåligt, knappast något som någon av oss önskade.

    Dom kanske är vampyrer även dom vill ha fint och har inget val utan måste dammsuga på natten 🤣

   Oj. Så har inte vi det. Bott i lägenhet 30+ år och varje bostadsrätt jag haft har varit… bra. Folk har visat respekt.

   Som min jävla granne som börjar med sin högljudda väckarklocka 4:40 varje morgon och sedan lyssnar på radio i flera timmar. I sovrummet. Har försökt berätta hur mycket det hörs men han vill inte förstå. Och jag bor i en tvåa så kan liksom inte byta rum.

   Undrar också det, alltid ”du har valt att bo där, gilla läget”. Jag gillar läget också, men det finns alltid en gräns och gränsen finns hos alla, olika hög dock. Jag själv tål ganska mycket egentligen men när samma granne gång på gång på gång håller på med all möjlig jävla skit, ja då sänks ju gränsen också. Hon tycker framförallt om att hålla på om nätterna.

   Vår nyinflyttade granne bestämde sig för att sätta igång och borra typ vid 23 på kvällen 👍 Det var ett mirakel att sonen, då knappt ett år gammal, inte vaknade, för när jag ringde störningsjouren så hörde vi knappt varandra. Sen dess har de inte borrat igen men deras 4-5 barn skriker och låter långt in på kvällarna, det är för övrigt helt tyst på dagarna så känns som att de lever i en annan tidszon.😅

   Nej du är inte bitter, man respekterar sina grannar och försöker göra de man kan för att dämpa sig vid vissa tider.

   Ja det tycker jag att man borde, visa hänsyn alltså. Men jobbigt det där, bor i villa nu och hade verkligen aldrig fixat att bo i lägenhet just nu både pga vill stöta själv och kan bli störd liksom stressen av att någon jobbig kan flytta in när som helst eller någon dra igång ex vore när som helst, usch. Samtidigt så måste man ju bo i lägenhet om man vill ha vissa lägen. Jobbigt läge alltså.

  Therese Lindgren har schemalagt en video på youtube till klockan 7 imorgon med titeln ”min sista video”. PR-trick eller ska hon äntligen sluta med sitt trötta content på Youtube?

   Tror nog hon är färdig faktiskt. Visst brukar hon clickbaita ibland men titeln är ju ändå rätt talande.

   Hennes content kanske inte faller alla i smaken men jag blev nästan lite känslosam av att se det. Alla videos genom åren, Therese är och har verkligen varit youtube för mig. Hon är en stor anledning till att jag vågade söka hjälp för mina psykiska problem och jag tror inte jag är ensam om det.

    Jag håller med om att hon har varit absolut bäst på den svenska YT-scenen men det var några år sen nu.

   Det trötta som du trots allt verkar följa?

    Ja, för ibland glimrar hon till.
    Men hon slutar säger hon. Det tycker jag känns bra.

   När influencers lägger ner sina sociala medier, i det här fallet är det väl Youtube bara, undrar jag alltid hur starkt deras varumärke faktiskt är. Kommer de fortsätta kunna leva på sitt namn?

  Det här med ”Nisse flyttar in”. Det är första året jag tänkte köpa det till mitt barn som nu är tillräckligt stor för att förstå och uppskatta det. Men känner mig helt lost, hur gör man? Hur bygger man upp nyfikenheten och spänningen och håller det vid liv ända till julafton?! Har sett vissa familjer som gjort ”Nisse-pranks” varje dag men det känns lite vääääl ansträngande 😂 hur har ni andra gjort?

   Vi hade det för första gången förra året och kommer köra i år igen. Jag hade en väldig variation på bus. Ibland något väldigt enkelt, som att Nissen hade hängt våra mössor och vantar i granen och ibland lite större grejer. Nissen hade lämnar fotspår och snöspår när den anlände (mjöl) och vissa dagar hände det även nåt mitt på dan efter att vi varit ute nånstans. Typ att Nissen varit ute i köket och smakat på våra pepparkakor och så var de små tofflorna flyttade samt att det fanns spår av smulor utanför den lilla dörren. Ibland kom ett brev som var skriver av Nissen.
   På julaftonsmorgon var Nissedörren borta samt lite fotspår i snön och spår mot fönstret. Och så hade det lämnats paket i julstrumporna och ett brev där Nissen önskade god jul och tackade för den här tiden.

   Det finns typ Nisse-konton på insta eller så kan du googla hyss

   Åh tror det var ”hemma hos hanna” på tiktok som la ut något om det här häromdagen. Hon fick det att låta mysigt.

   Vi har en rocknisse (en Nisse som är hårdrockare) som busar sporadiskt, alltså när mamman orkar och hinner. Tror det blir fjärde året nu, barnen blir 10, 7 och 3. Bus de har gillat hittills: när nissen hällde makaroner i skorna, när nissen målade pappas stortår röda, när nissen hängde blöjor i julgranen, när nissen färgade mjölken grön (karamellfärg), när nissen gjorde en skattjakt och barnen fick nya morgonrockar (rock-temat, hehe). Och en gång fyllde nissen ena badrummet fullt med ballonger, det var överkurs, jag erkänner, men barnen tyckte det var fantastiskt.

    Hahaha WOW är imponerad av kreativiteten! Låter underbart för barnen.

   Vår nisse flyttar in för tredje året nu. Sonen älskar det (och jag också, ska erkännas). Vi har inte bus/brev/aktiviteter varje dag utan nissen kommer överraskande nog när mamman har ork och tid. Så ibland är det varje dag och ibland tar nissen en liten paus några dagar.

   Ett tips är att lägga ribban lågt första året och göra en vana av att nissen inte kommer varje dag.

  Hur kommer det sig att män som begår våldtäkter inte döms like hårt av samhället som de som köpt ex en happy ending?

  Jag upplever att vid våldtäkt så ifrågasätts kvinnan betydligt hårdare och även kvinnor kan stå bakom sina män som de varit i relation med när de anklagats för våldtäkt. ”kvinnan ljuger osv osv..”

  Men, har man köpt en handtralla eller samlag så ska man bli cancelled av precis alla för resten av livet?

  Det här går inte ihop för mig.

  Hur kommer det sig att män som begår våldt*kter inte döms like hårt av samhället som de som köpt ex en happy ending?

  Jag upplever att vid våldt*kt så ifrågasätts kvinnan betydligt hårdare och även kvinnor kan stå bakom sina män som de varit i relation med när de anklagats för våldt*kt. ”kvinnan ljuger osv osv..”

  Men, har man köpt en handtralla eller samlag så ska man bli cancelled av precis alla för resten av livet?

  Det här går inte ihop för mig.

   Va? Vem har våldtagit för att sedan inte bli dömd av andra? Delar inte din bild. Två brott som är illa båda två.

    Jag menar mest att många tar en anklagad våldtäktsman i försvar och beskyller kvinnan för att ljuga, medan en man som begått ett s*xköp blir cancelled för alltid oavsett om de säger sig vara oskyldiga.

    Jag syftar främst på män i högre positioner eller som är kända av media.

   För att vi har en tradition av att inte lita på kvinnor när de ställs mot män. Gäller det våldtäkt finns en chans att kvinnan ljugit. Gäller det sexköp spelar det ingen roll vad kvinnan säger eller inte säger, det är ett brott oavsett och därmed lättare att döma.

  Håller på att bli knäpp. Sonen har fläckar av barnmat på två vita plagg. Tror det är tomat och morot. Fläckarna är gula och jag vet inte hur jag ska få bort dem. Har haft Vanishpulver på fläckarna i två omgångar idag och ser knappt någon skillnad.. även testat med galltvål… vad ska jag göra nu 😭

   Häng upp i solen, i ett fönster tex 🙂 (nåja, om det dyker upp nån sol igen)

    Haha så till våren då 🤣. Men tack för tips 🙂.

     Funkar även om det inte är sol. Gjorde det senast i veckan. Men en tröja fick hänga i 5 dagar sen va det borta. Trodde inte det skulle funka när det va mulet, men gjorde faktiskt det. Va just tomatfläckar på vitt.
     Så prova!

      Ska göra det, tack! 😃

    Vad är det där som du pratar om? Var köper man det/var finns det?
    /Förvirrad.

     Det där sol alltså.

   Klorin brukar funka.

    Kommer inte det förstöra plaggen? En har mönster med små sköldpaddor och andra är lite mer gräddvit och har en fluga 😬.

     Du skrev vita plagg, inte att det var mönster eller så. I så fall funkar det ju inte. Men det går ju att testa att bara bleka fläcken (om den är på det vita, enbart).

      Jo jag förstår att jag var lite otydlig, menade att fläckarna syns tydligt eftersom plaggen är ljusa 😅.

      Ska testa det om inget annat fungerar. Och tack för att du tog dig tid 😃.

      Man ska väl ändå vara lite försiktig med klorin även på vita plagg eftersom de är färgade vita, inte vita i sig, och kan bli väldigt fult. Har tyvärr inget mirakelmedlet mer än att manuellt gnugga bort så mycket som möjligt med ex vanish.

       TS skrev att hen redan gjort det. 😄

    Läste kokain… a ja…😆

  Någon som vet om Steam hotel kommer ha black friday erbjudande? Om någon sitter inne på inside information hehe

  Köpte en barnvagn från Markerplace idag. Tog ut all textil i liggdelen och tvättade direkt när jag kom hem i parfymfritt tvättmedel. Tog precis ut tvätten och det luktar så starkt av säljarens sköljmedel. Får panik. Dels gillar jag inte deras sköljmedel och dels så vill jag ju inte att vagnen ska dofta parfym öht. Tips på vad jag kan göra för att neutralisera doften helt?

   Tvätta med ättika borde funka

   Svårt! Vädra, tvätta några gånger till, blötlägga i ättika?

   Kan ta evigheter om det luktar starkt, ibland går det inte tyvärr. Blötlägg i ättika, tvätta och häng utomhus och upprepa igen och igen…

   Jag reklamerade faktiskt ett plagg jag köpte på tradera en gång pga sköljmedel. Trots vädring så stank plagget, gick inte att ha inomhus. Fick lämna tillbaka och pengarna åter.

  När börjar ni med julpyssel?

   Typ…pyssel som i göra tomtar av flörtkulor och toarullar, eller allmänt som byta gardiner, baka, pynta..?

  Har bröstimplantat sen 10 år och tänker typ aldrig på det. Men funderar på hur länge jag kan ha dem? Känns som att de måste bytas ut eller tas ut nångång, men har ingen aning om när. Annars får jag väl kremeras med dem.

   Har du inte tagit reda på det?!??

    Och vet du vad som är i implantaten? Är ju omöjligt för någon att svara på annars.

   Hahaha alltså herregud. Folk opererar bröst och tar inte reda på allt? Fyfan vad normaliserat det är med operationer.

   Hoppas nästan det är ”Lina” som bytt nick 😅

    Jag tog reda på allt för 10 år sedan när jag gjorde operationen men papprena försvann iom flytt. Dessa kliniker för inte journal på samma sätt som regionerna där man kan läsa allt via 1177…

  Hur funkar det att köpa från Vinted? Ser att mycket är från andra länder än Sverige, typ Polen…

   Jätteenkelt! Har beställt massor och en hel del från polen. Tycker vinted är bättre än tradera, köpet går snabbare än att vänta ut en annons… också får man buda vilket är roligt. Prova!

    Ok, tack! Men vadå buda utan att vänta ut en annons..?

   Köpa vet jag inte, men sälja går trögt. Sålt 4 plagg i veckan varav en har hämtat ut sitt, den andras har kommit fram i torsdags men hon har inte hämtat, den tredje är från Polen, skickade paketen i måndags och det har nått Polen men inte henne. Den fjärde köpte nu i helgen så skickar det imorgon.

   Annars lägger folk bara allt som favoriter. Det är tråkigt, har inte höga priser heller. T.ex Nike sport-bh med prislapp kvar, 50 spänn, på den nivån🙃

   Älskar Vinted! Sålt jättemycket framförallt barnkläder men också lite av mitt egna och nu även leksaker när vi rensa förra helgen.

   Köper även en hel del. Min yngstas garderob är typ 60% Vinted haha.

    Svarade knappt på din fråga. Men du väljer att köpa de du vill ha och sen följer du ditt paket i appen. När paketet har kommit fram så godkänner du plagget och då får säljaren sina pengar. Är något konstigt (smutsigt osv) så får du fota och visa samt då ta en diskussion med säljaren. Finns lite olika sätt att göra om man inte är nöjd. Är ni inte överens så kopplas Vinted in. Om du glömmer godkänna plagget så får säljaren sina pengar inom två dagar från det att posten har bekräftat leveransen

    Jag köpte en tröja som inte stämde med storleken (de hade skrivit L/Xl och så va de M i tröjan). Köparen nekade min retur men Vinted gav mig sen rätt. Enda gången jag har haft problem men de gick smidigt

  Influencers konstigaste resonemang! Vad har ni på lager, måste finnas massor?

  Jag kommer på:
  – Att Gabjoss barn aldrig vill behöva väcka sina barn på morgonen för det betyder att de inte ”sovit klart” (?)

   Oj, tycker inte det var så konstigt? Eller, det beror väl på hur länge de sover, om de fått tillräckligt många timmar alltså, men känns ju rätt rimligt att justera läggtiden så de kan få vakna av sig själva på morgonen?

   Det är ju ett superroligt resonemang. Jag tänker likadant med mig själv. Målet för mig är att alltid vakna innan klockan ringer, vilket visar just att jag sovit klart.

    Superrimligt*

  Ni med egna barn och bonusbarn (eller erfarenhet av):
  Stör man sig lika mycket på sina egna som ens partners barn? Jag har inga egna än men min man har tre tonåringar. Jag älskar dem men ibland och mer och mer ju äldre de blivit, så blir jag så irriterad. På att de inte hjälper till hemma, kräver massor men inte ger något tillbaka och så vidare. Det är verkligen upp och ner och jag undrar hur man ser på sina egna barn när det kommer till det där.

  Är väl medveten om att jag låter som en bitterf*tta, behövde få klaga av mig lite…. 🙂

   Med ens egna barn så tillåter man ju inte beteende som gör att man går och stör sig. Det är en annan grej, man kan ju bli arg om någon ex vägrar hjälpa till och prata om det men man låter ju inte någon gå och slappa i månader så att man går med knuten näve i fickan och stör sig. Om du förstår hur jag menar. Kanske inte lika lätt att komma in och ta den diskussionen med någon annans barn alltid, men beror väl på hur länge man känt dem. Men tror också att det som är bra med ens egna barn alltid alltid kommer stå över det jobbiga, det jobbiga blir bara en liten del av den fantastiska person de är, sånt som man kanske inte alltid tänker på när det gäller andra – ex. Störig kollega

    Ja men typ så. Man är ju inte med i uppfostran på samma sätt med bonusbarn. Det är inte helt lätt att ta en sådan diskussion heller för jag vill inte komma inklampandes med synpunkter där jag tycker att pappan HELT har missat vissa saker i deras uppfostran. Vissa saker kan jag ta upp absolut men bara till en viss gräns.

    Oavsett hur mycket jag tycker om dem kommer det aldrig kunna jämföras med kärleken deras mamma känner. Som du skriver så kan kärleken stå över allt det jobbiga.

  Tittade nyss på Så mycket bättre och oj vad bra Pär Wiksten var, bäst hittills! Är det någon här som ser det programmet? Vad tyckte ni?

  Finns det någon sida på nätet där man kan se antal nya/tappade följare på ett specifikt Instagramkonto?

   Finns appar iaf, om man ska kolla på sina egna följare etc då.

   Socialblade.com

  Vad tycker ni om pappa podden o Nisse och manne som har den?

   Jag lyssnade på den för flera år sen men tog sen en paus flera år för att jag tröttnade. Lyssnade på något avsnitt nu igen och de pratade om exakt samma grejer. Tycker Nisse pratar om så mkt ointressant. Tycker också att Manne är sjukt het!! Vad tycker du?

    Känns som det är nisse som pratar mest

   Lyssnade för flera år sedan. Den var rolig men fick lite obehagskänslor av han med skägget som verkade ha sånt humör. Blev arg på sin fru som ville ha en macka (har för mig att han skrek här har du din mackfitta eller liknande). Det kändes som att det skulle kunna pågå något bakom stängda dörrar där. Nu har jag ingen aning om vad de sysslar med, om de har fått fler barn eller fortfarande är ihop …

    De har separerat…..

    Lyssnade för några avsnitt sedan, då skrek han f*ck you m.m på nån han blev arg på, när han cyklade med sin son

  Robinson! Vad tycker ni om programmet i år? Tråkigt att gränslandet finns kvar i en evighet 😅

   Kräks på Pelle
   Elsa Marie får typ 80% mer skärmtid än alla andra?
   Hur kan Tove vara sminkad varje dag?
   Varför ser Ken påverkad ut med rödsprängda ögon hela tiden?
   Daniella, är hon….lite seg?
   Karro är ju lite smårolig men ändå inte

    Gillar inte Tove.

    Verkade som Pelle o Valentino från förra året var polare men nu när Valentino umgås med Tove verkar de inte vara det längre eller?

    Hon har fillers och fransförlängning, inte smink

  Varför nämns aldrig Läckbergs mamma längre? Ser aldrig bilder på henne längre heller?

   Camilla följer inte henne längre på Instagram. Det tycker jag är konstigt.

    Simon kanske varit och knäppt loss hos mamman😂 De är väl osams helt enkelt, händer även i de bästa familjer.

    Oj vilken stor grej att bryta med mamman om det stämmer. Måste hänt något allvarligt.

  Omg såg dressyrmiljardär som körde in sporrarna i magen på en häst !😭

   Tänker du på Helgstrand, Operation X? Nu är det inte han personligen som torterar hästarna i dokumentären utan ”beridarna” som är anställda i företaget.

   Hursomhelst finns det gott om väldokumenterat material där han beter sig som en ren sadist mot sina hästar. Fanns gediget filmbevis redan för 10 år sedan. Dressyrvärlden har tyvärr valt att blunda för vansinnet. Patrik Kittel solar sig i glansen ett litet tag till…

   Såg trailern till dokumentären och blir inte förvånad tyvärr . Är nog vanligare en man tror men skönt att det kommer fram så att alla trångsynta också får se det med egna ögon .

  Krockade med en älgkalv i torsdags kväll. Allt gick under omständigheterna bra (körde redan långsammare pga en svacka som kan vara lite hal, hann komma ner i typ 20-30 km/h innan impact och stackars älgen missade motorn med några få centimeter) och jag vet att jag borde vara så tacksam att jag och min passagerare inte skadade oss mer än lite ömma muskler MEN jag är så ledsen över min bil. Ett gammalt skrälle men jag har bara hunnit äga den i 2 månader och hade bara trafikförsäkring på den. 🙁 Bilen fungerar osv men huven har en djup buckla som har gjort hela skiten skev, och ena framlyktan är lös. Jagar ny huv på skroten och ska få hjälp av en familjemedlems vän som är mekaniker till ett lite bättre pris så allt sånt löser sig, men det är så jävla trist att behöva lägga delar av vårt lilla, lilla sparkonto på det. Vet ännu heller inte vad ”ett bättre pris” betyder vilket såklart spär på min oro. Får låna pengar till det om det behövs men har en ansträngd ekonomi så det kommer bli tufft en period framöver med att betala tillbaka. 🙁

  Insåg dessutom idag att jag blivit rädd för att köra bil efter det här, så det var ju kul. Skulle köra 4 mil idag och hade jordens ångestpåslag hela vägen, och då var det i dagsljus. Måste köra 3 mil i mörker imorgon, samma sträcka som jag krockade på, och är så jävla orolig redan nu. Är det någon här som råkat ut för det här och sitter på några guldtips på hur man tar sig igenom det? Och hur lång tid tog det i så fall innan ni slutade vara oroliga för att köra bil? Sluta köra är inget alternativ då jag behöver ha bil i jobbet.

   Det är bara att ge sätta sig i sadeln och köra. Tyvärr.
   Gör det så fort som möjligt och ta dig igenom det jobbiga annars kommer du låsa dig totalt.

   Du fixar det här.
   Det gjorde jag efter en större krock, då voltade jag med bilen på motorvägen. Hade haft körkort en vecka.
   Idag är alla rädslor borta.

   Stor kram!

    Tack för svar! ❤️ Jag körde vidare direkt efter olyckan (eftersom bilen fortfarande fungerade) och trodde det skulle räcka men tydligen inte. Körde dagen efter bara inom stan till affären och det var inga problem, det är just landsväg som är läskigt har jag insett. Behöver köra olycksvägen dagligen till och från jobbet så det är väl bara att bita ihop och köra på då antar jag. 🥲

   Jag har också kört på en älgkalv. Hade precis kört ut från en annan väg så hade inte kommit upp i så hög fart och han ändå se den så hann bromsa in lite. Den landade inte på bilen utan trillade och sprang sedan iväg in i skogen. Blev som sagt inga skador på bilen men skulle sen köra hem tio mil i mörkret, med en skrikande bebis i baksätet (och sambo men han skrek inte). Det här är elva år sen men tycker fortfarande det är obehagligt att köra i mörker på skogsvägar, något som jag tyvärr gör ofta då vi bor i skogen.

  Pelle är en riktig mansgris som inte klarar av spelet i Robinson, men tror att han är bäst. Snackar om hur bra och duktig han är och misslyckas oftast.
  Han tar ut sin ilska och frustration på Tove som är duktig på det mesta.
  Els-Marie är riktigt jobbig och styr sina trogna undersåtar, Carro, Ken och Wilmer som små robotar utan egen vilja. Skönt när dom ryker en efter en.
  Speciellt mesige Wilmer som försökte slå split bland deltagarna, och Pelle på örådet som ljög till Tove. Han såg väldigt skylldig ut när han blev avslöjad av Tove att han gick bakom ryggen på dom andra.

   Skulle hamnat som en kommentar till Robinson där uppe⬆️

  Blev ht kränkt för CAMs genomskådning av adlink? 😂🙈

  Ribecka o hennes partners liv, är allt en fasad? Med deras ”vi bråkar aldrig o allt är glatt” liv. Vad tror ni

   Kan inte svara för henne, men jag och min kille har också det så. Nu ska vi också leva van-life 😄 Det här är min egen teori, tagen ur det blå, men, jag kan tänka mig att par som söker sig till van-life ofta är lite… enklare par? Man vill väl bara ha det chill och njuta av ett mer avskalat liv medans man bor på en så pass liten yta tillsammans. Tror att folk som söker sig till det inte orkar bråka om småsaker och tenderar att vara mer avslappnade.

    Jag och min kille bråkar också väldigt sällan. Vi har hus och barn och hela hamsterhjulet men vi är båda också ganska enkla lättsamma personligheter med rak kommunikation. Ingen orkar tjafsa och gnälla över småsaker. Så ja man kan ha en lätt relation.

     Härligt! 🫶🏽

     (Hoppas du inte läste min kommentar som att jag menade att alla med hus och barn skulle vara motsatsen till ”enklare par”)

  Har någon tips på en hormonkunnig läkare/gynekolog i Stockholm, med avtal med regionen?
  Börjar misstänka att jag är i förklimakteriet då min kroniska hormonella sjukdom blivit värre sedan ett år tillbaka och jag vill veta om det finns någon hjälp att få.
  Har inga övriga tecken på att det skulle vara på g, men äter Cerazette, så det kanske blockar/döljer andra symtom.

   Kolla gruppen Stark genom klimakteriet på facebook, där finns rekommenderade gynekologer.

  Therese Lindgren har lagt upp en video där hon berättar att hon slutar med yt. Kändes lite sorgligt på nått vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.